.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Şubat 2009 Perşembe

Hazımsızlık

Metalist Kharkiv dün gece Sampdoria'yı da deplasmanda yenince yine ilgi odağı oldu pek tabi. Neymiş efendim, bu çağdışı futbolla bir takım bunlara fena patlayacakmış. Peh.. Artık yeni moda bu oldu, bizim büyük oğlanları kim yenerse, hemen yapıştır üzerine çağdışı etiketini. Sivas üç maçta Galatasaraya göz açtırmaz, çağdışı Sivasspor. Trabzonspor gelir, İnönüden istediğini alır gider, çağdışı Trabzonspor, Kharkiv Beşiktaşın daha gruplarından çıkmayı beceremediği UEFA'da çeyrek finale doğru gider, çağdışı Kharkiv..Şu çağın içi ve dışı konusunu yeniden açmak değil niyetim ancak bu kadar da rakiplere saygısız olunmasını sindiremiyorum. Madem defansa 10 kişi yatınca çeyrek finale kalmak bu kadar kolaydı, Beşiktaş neden yapamadı bunu diye sormuyorlar mı acaba bu arkadaşlar? Kaç senedir gruplardan çıkamıyorduk, bu sene gruplara dahi kalamadık. Peki Galatasaray geçen sene 5 tane yediğinde nerdeydi akılları. Hala anlayamadıkları şu, Sivassporun, Trabzonsporun, Kharkivin taktikleri belli, kadroları belli. Ama bizim Beşiktaşımızın hala bir sonraki maçına hangi taktikle ve hangi isimlerle çıkacağı belli değil, papatya falından farksız. Galatasaray bir bakarsınız üç forvetle çıkar, bir bakarsınız tek forvetle. Fenerbahçe bir bakarsınız çift önlibero ile oynar bir bakarsınız Alex'i de ortaya çeker. Öte yandan da Ersun Yanal geleli daha bir sene olmamasına rağmen, Trabzonspor on birini ezbere sayıyorsam, Sivassporun taktiğini, sahada ne yapmak istediğini biliyorsam bu, bu takımların başarısıdır ve takdir edilmesi gerekir. Takdir edilmiyorlarsa da bu çekememezlikten, haddini bilmezlikten başka birşey değildir. Tamam, sisteme ve disipline inanmak yerine hala isimlere inanıyor olabilirsiniz. Kewell, Lincoln, Baros isimleri yan yana yazılınca içinizin yağları eriyebilir de biraz da şu takımlara saygı gösterin yahu!

6 Yorum:

Isin trajikomik kismi da su. Metalist eger bir gun elenirse (ki olasilik hayli yuksek), bu insanlar cikip "biz demistik bu cagdisi futbolla bir yere kadar" diye diyecekler. Hatta Metalist bu sene kupayi alsin, seneye elensin gene ayni seyi soyleyecekler, ve kendilerini hakli cikmis sanacaklar. Adamlar ceyrek finale gidiyorlar bagira bagira, ama sonuc onemli olacak sadece. Adamlar daha bir tane (rakamla 1) nizami gol yediler Nobre'den, ama cagdisilar. 1 gol yerken 8 tane attilar, ama cagdisilar.

Futbol kurallari ve amaci belli bir oyun. Bir "temasa sanati" degil, "defansa yatan takimdan bir puan eksiltilir" diye bir kaide yok. Herkes defansi iyi yapsaydi, defansa yatmak mutlak cozum olsaydi da herkes yapsaydi o zaman.

Hayir isin komigi, sanki biz degildik "Komsu kupayi aldi" diye sahte sevinc gosterileri yapan. Ya da biz olmayacaktik Metalist bize bulasmayip da Milan'i, Sevilla'yi falan eleseydi ulusal sempati gosterecegimiz. Ah biz ve komplekslerimiz.

Adsız dedi ki...

b.f. çok güzel yazmışsın ellerine sağlık, shelbyl yunanistan bu turnuvada yenildiği ilk maçla beraber bizim medyamız(sadece medyada deil) bütün nefretini kusmuştu zaten :) çağdışı, ilkel futbolla bu kadar oh olsun tadında

Turkiye'de olmadigim icin takip etmedim, ama o Euro 2004'teki geyikleri unutmuyorum, unutmayacagim. Ben Cek Cumhuriyeti'ni tuttugumdan kil olmustum Yunanistan'in kazanmasina, ama "Helal olsun komsu!", "Makyavelist olalim biz de boyle kazanalim" falan tarzi geyikler girlaydi. Hey gidi gunler, 4 sene olmus, yaslanmisiz yahu..

theotheo dedi ki...

metalist falan eyvallahta.

trabzonun çağdışı oynadığı gerçeğini görememek körlüktür. ortada balon var patlatılmayı bekleyen, sadece odur trabzonspor.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben beşiktaş'ın da bir gün patlamayı bekleyen bir balon olmasını ama ne hikmetse bir türlü patlatılamamasını istiyorum. trabzon gibi.

Gökhan dedi ki...

metalist in boyle bir takım oldugu aslında daha ınonu de 1-0 kazandıgımız mactan bellıydı zaten.kendı sahamızda bıle bıze goz actırmamıslardı sonra da gol yemedıler. ben de beşiktaş ın cagdısı diyenler olsa da metalıst gıbı bır futbol oynamasını istiyorum ıleride.ki hucum yapmıyor denılen metalıst ukrayna da bazı bolumlerde buyuk de bır baskı kurmustu bize karşı.yanı o futbolu da oynayabılecek bir takıma donusebılıyorlar gerektıgınde.

Yorum Gönder

Ara