.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Farklı Futbolların İnsanıyız Bobo...

Oyuna girdiği dakikadan itibaren oynadığı kanadı hallaç pamuğu gibi atan, çıktığı kafa toplarında ekseriyetle başarı sağlayan, oyuna kattığı hırs-dinamizm-azimle arkadaşlarının performansını yukarı çeken Brezilya milli takımının oyuncusu, biricik prensimiz Bobo'ya oy vermeyen eller kırılsın. Samimiyetle söylüyorum Bobo oynasın da Beşiktaş yenilsin hiç problem değil. Yarın öbür gün Bobo oynar da Beşiktaş yenilirse zerre üzülürsem adam değilim. Şu tablo var ya, 634 kişiden 109'u Da Silva Bobo'yu işaretlemiş ya... Benim için yeter. Dün maçtaydık. Gören gördü. Bobo'nun kornerden attığı kafa golü dışında oyuna ne etkisi oldu, hangi mücadeleden başarıyla çıktı, kaç defa adam eksiltti, kaç defa orta yaptı? Bobo dün kornerden gelen ortaya attığı gol dışında ne yaptı bana anlatabilir misiniz? Beşiktaş'ın temel sorunu, Demirören falan da değil. Şu Trabzon maçında Bobo'yu maçın yıldızı seçen %17'dir. Bu oran, şu maçta %17 ise, Nobre %2 ise, hiç kusura bakmayın biz başarıyı hak etmiyoruz. Aynı fikirde olmayabiliriz, siz futbolu farklı yorumluyor olabilirsiniz. Ama ben kendi adıma söyleyeyim şu Bobo meselesinde midem bulanıyor. Samimiyetle söylüyorum tiksiniyorum şu zihniyetten. Bir de spor yazarları çıkmışlar, Nobre'yle olmaz falan diyorlar ya... Futbolun güzelliği de bu, Beşiktaş oynasın bir kaç maç bakalım Bobo'yla. Bana göre sezonu kaybederiz. Ama olsun oynayalım. Görülsün tüm gerçekler. Bir ders olacaksa bu, olsun. Sezon sonunda Nobre Nantes'a, Bobo da Albacete'ye gitsin görelim. Bobo bu takıma aşık sanıyorsunuz?. Kim kaldı ki burada? Kim kaldı? Zago mu? Giunti mi? Cordoba mı? Feyyaz mı? Kim? Bobo bizi daha önce şampiyon mu yaptı? Ne yaptı? Hangi maçı aldı? Hangi maçı? Ne zaman vardı? Liverpool'a gol attı da 8-0'a da hepimizden iyi şahitlik yaptı. Ukrayna'da Metalist maçında ne yaptı? 30 golü varmışmış... Ulan Baros'un yarım devrede -eller kollar karışık ta olsa- 15 golü var. Nedir yani? Nedir? Neden bu kredi? Nereden geliyor? Allahın aşkına Nobre hiç öyle bir gol atabilir mi? Bomboş kafa vuracak köşeye... Atamaz evet Nobre'ciyim ama atamaz! Niye atamaz Nobre'nin başında bir adam, bir refakatçi, öbür taraftan kollayıcı... Nobre'nin böyle bir gol atması mümkün değil. Çünkü savunmanın Nobre'yi unutması mümkün değil!!! Ama Bobo öyle değil, Bobo'yu unutursun o da atar golü. Neticede orada duruyor bu adam, kimsenin gözüne de çarpmıyor. Savunmanın bir beklentisi yok ki. Çünkü Bobo Beşiktaş'ın zayıf halkası. Futbolda tehlike her zaman beklediğin yerden gelmez. Beklemediğin daha tehlikelidir. İşte dünkü gol de tam da buydu. Türkiye Liginin herhangi bir teknik direktörünün Bobo'ya özel önlem alacağını, "aman şunu yaptırma, bu konuda çok etkili" diyeceğine inanmıyorum. İnanmıyorum! Ancak her oynadığında görüyoruz ki Nobre'ye özel çalışma yapılıyor. Bu ayrım bile iki oyuncunun farkını ortaya koyuyor.

10 Yorum:

Son paragraf haricinde katiliyorum.

Bobo'nun o pozisyonda kalmasi "Kimse Bobo'yu sallamiyor usta" diye aciklanamaz. Keza bu takimda hic almasan da kornerde onlem alacagin 3 adamdan biridir Bobo. Ki Song'un bariz bir zamanlama hatasi var orada, Bobo bombos da degil.

Bir de su var; ikinci yarida on direge dogru aptalca kullanmadigimiz ilk kornerde (ki dunyada on direge kullanilan kornerden gol atan bir Selcuk kaldi) bulduk golu (ben oyle hatirliyorum).

Gürcan Ulusoy dedi ki...

song'un adamı diildi bobo. song cisse'yi almıştı. ancak oyuncu değişikliklerinden sonra kimin kimi alacağı karışmış... onu diyorum işte. o sahada nobre olsaydı soradan giren o olsaydı, yine aynı karışıklı olmaz, biri "lan biriniz nobreyi alsın" derdi. onu demek istedim.

Tamam boyle deyince daha acik oldu, ya da benim jeton yeni dustu diyelim.

Bak bir de aklima geldi, gecen hafta "Bu takim 4-4-2 oynayamaz, Delgado gelir bozar" dediydim ya; sozumu geri aliyorum. Su aksamki hafif gazli Delgado'yu Holosko'ya da Serdar Ozkan'a da tercih ederim sag tarafta. Tabii Delgado onu tercih etmez, iki hafta sonra aglamaya baslar o ayri.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu takımda bi prens tayfası var. bobo-tello-delgado-serdar ö-holosko.

yusuf ayrı bi kategori. beklenilenin altında oynuyor.

bir de görevini yapanlar var. toraman zapo zan sivok ernst üzülmez nobre... bir şekilde genarallerle askerlerin kaynaşması lazım

ama bizimkinde kaynaşamıyorlar. elbette tellonun sivok kadar koşmasını bekleyemeyiz. ama tellonun da sivok kadar ciddi, konsantre olmasını beklemek hakkımız diye düşünüyorum. aynı şekilde bobo-delgado.

futbol çoğu şeyi kaldırır ama ciddiyetsizliği kaldırmaz. arkadaşlarının mücadelesine katılmamayı kaldırmaz.

ben bunu çoğu zaman boboda görüyorum, holosko da görüyorum tello da görüyorum.

bobo-holosko-tello herhangi bir maçta 10 üzerinden 3le oynayabilirler sana. nitekim dün tello öyle oynadı. o yüzden güvenemem ben bu tip adamlara.

ama shrek duysun. delgado bunlardan ayrı. delgado takımının liderliğini yapacak, hadi beni takip edin diyecek bir adam değil. ama arkasında cisse ernst sivok kora kor mücadele ediyorsa, önde nobre kaleciye bile basıyorsa delgado da bundan payına düşeni alıyor. yani kendi mizacının da dışına çıkmayı deniyor. dün delgadoyu belki de ilk kez bu kadar agresif gördüm. düşmek istemeyen bir tavrı vardı. bunda nobre-ernst-cisse-toraman-sivok-zapo-üzülmez gibi oyuncuların kendi limitlerini zorlamalarının etkisi olduğunu düşünüyorum.

ama maalesef bobo-tello-holosko takımın kalanlarından ayrı takılıyorlar. sahada ne olursa olsun bu adamlar ne oynayacakları varsa onu oynuyorlar...

Adsız dedi ki...

bobo için biraz ağır bir itham bana göre...önlem almadığın adam köşeye bırakıveriyor ise bu adamın boşluğundan çok,marke edenin hatasıdır diye düşünüyorum..ama kabul edelim ki(ya da ben böyle kabul ediyorum diyim)denizlinin nobreyi tek oynatma sevdası bizi aydınlığa çıkarmayacak...
bobonun bu takımda yeri olduğunu vuruş yumuşaklığından,gol hissine kadar nobreden daha iyi olduğunu,hücüm presinin tartışılır,koşu kapasitesi ve depar gücünün yerinde olduğunu,takımdaşlık duygularının en az nobre kadar olduğunu düşünüyorum...
bobo babamın oğlu değil tabi...ama yağmur gibi korner atan takımın bunları gole çevirememesi manidar...
bobonun klasik bir golünü izledik dün gece...mesajın babasını yolladı denziliye
keşke denizli 30.dk itibaren bobo-nobre izlettirseydi de dünya gözüyle şen şakrak büyük bir maç nasıl alınırmış görseydik...
denizli bence çok gergin...bobo konusunda gergin olduğunu maç sonrasında gösterdi zaten...korkuyorum bir gün ömerin kafasında kıracak o mikrofonu...ömer bobo derken denizlinin kaşı gözü oynamaya başlıyor...yazık günah
bobo hasbelkader yakaladığımız bir yıldız adayı...köreltiyoruz...
nobreye benim lafım yok.bu kadar ciğerini tüketen bir yabancı kolay bulamazsın.tüm hakkımız helal olsun...ama nasıl bir taktik formatmış ki,nobre bobo aynı anda sahaya çıkamıyor?derde bak..bobo var fakat yerim dar,oynatamıyorum...????
delgadonun, ernstin orta sahadaki kişilikli futbolu sürdükçe ışıldamaya başlayacağını düşünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo... delgado ve tello dahat rahat etsin diye oynatılmıyor.

bobo oynasın diyenler tello veya delgado/yusuf oynatılmasın demekteler alsında

zaten öyle bir takımız ki, her zaman oynamayanlar parlıyor. nobrenin bugün ayağı kırılsa sezonu kapatsa, beşiktaş efsaneleri arasına girer. niye? çünkü oynamamış olacak. hep oynamayana özlem... tamam özlem olur bobo'ya da, önce oynayanın hakkını verirsin.

bobo nobre koydun.

ernst cisse koydun

sola telloyu koydun

delgadoyu da sağa koyman lazım

ama bu sefer de "delgado, 10 numara adamı 7 numara oynatırsanız böyle olur" demesin?

veya tello'nun bulunduğu bir orta üçlü delgado-nobre-bobo üçlüsünü kaldırabilir mi?

bunlar hep soru işaretleri

denizli tello'dan - delgado'dan vazgeçmemek için bobo'dan geçiyor.

tello-delgado-bobo isimlerini yanyana yazınca bence 3 aşağı 5 yukarı farkedecek bir şey yok.

omurga zapo-sivok-ernst-nobre olduktan sonra etrafını donatırsınız. ama sen kalkar omurgaya bobo'yu koyarsan belin bükülür 2 maç sonra.

saygılar...

Bu isimler ekseninde tartisiyoruz da, 5 milyon Euro'luk Holosko'muzu da unutmayalim.

Bu takim ya 4-5-1 oynayacak Bobo kusecek, ya 4-4-2 oynayacak Holosko/Delgado kusecek, ya da ilk yaridaki gibi "Allah ne verdiyse" oynayacak biz de ekrana bakacagiz bos bos. Ya da bir mucize olacak, Delgado'yu Arsenal "tekrar" isteyecek, Delgado da "Yahu ben bu 10 numara tribiyle Arsenal'de oynayamam, bari sag acik mevkiine alisayim" diyecek.

Ya da Jessie'nin de dedigi gibi, hucumculardan biri sakatlanacak, sonrasinda "buyuk sanssizlik" olarak tereyagindan kil cekercesine siyrilacak olaydan, geri kalanlar da rahat edecek o da.

Adsız dedi ki...

Katılmıyorum. Bobo oyuna girdikten sonra gol dışında ne yaptı demişsin; Delgado'ya al da at dercesine indirdiği bir top var, iyi vurabilse goldü. Verkaça girdi, top aldı, verdi. Bobo hiçbir büyük maçta köşelere saklanmıyor. Nobreci yahut Bobocu olmayı da anlamıyorum bir Beşiktaşlı olarak. Böyle olunca diğeri gol attığında daha mı az seviniyorsunuz nedir yani?

Nobre veya Bobo farketmez, ikiside bu tarz küçümsemeleri hakedecek oyuncular değil.

# 13

Adsız dedi ki...

çok güzel saçmalamışsın jessie, nobreciyim ne demek aq?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

taraftarın %17 gibi bir kısmı trabzonspor gibi bir maçtan sonra bobo'yu maçın yıldızı seçebilecek kadar akli dengesini yitirmişse, ben de yitirdim. beni mi tartışacağız %17'yi mi?

Yorum Gönder

Ara