.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Şubat 2009 Pazartesi

Beşiktaş'ı Kurtarmak

Yorumlarda Erdal Acar'ı falan görünce aklıma geldi. Kısa sürede hazırladım. Artık olduğu kadar. Pek bir klasik oldu ama ne yapalım. Mali kongrede bu yönetimi ibra etmek Beşiktaş'a ihanettir. saving_private_ryan_ver2

35 Yorum:

Adsız dedi ki...

kendine faydası olmayan süleyman seba mı kurtaracak bizi... o zaten son yıllarında sapıtmıştı. neden onu demiyorsun. feridun düzağaç mış.. yok daha neler. ibrahim altınsay dışındakilerden hayır gelmez. bu tribal enfeksiyondan olsa olsa gribal enfeksiyon olur.

theotheo dedi ki...

birşey bilmeden atıp tutmak moda oldu. biraz hatırlatalım.

1)Süleyman Seba efsane başkan(!) kulübe aladdin çakıcıları sokan bağlantılarının hepsini kongre üyesi yapan adam, efsane başkan öyle mi?

2)Alın size fulya projesi. Yakında stadta geliyor. Aslında bu taraftara çok bile de neyse.

3)Feridun Düzağaç kim İbrahim Altınsay kim. Onun bunun arkasından atıp tutan Celal Kolot adlı gerizakalıyla kavga eden kimin nesiydi acaba?

Böyle boş işlerle uğraşacağınıza, biraz destek verin. Çıt çıkmıyor stadta be. Bir yanlış harekette oyuncuyu çiz. PAs hatası yaptığı zaman ne anası ne babası kalsın. Sonra da Yıldırım Demirören yetermiş. Hadi ordan.

Adsız dedi ki...

theo mu teoman mı neyse işte..

eleman doğru diyo... erdal acarları o kulübe kim soktu.. gordon dan sonra toschak daum gibi medyatikleri kim getirdi. yaptıklarına kim ses çıkarmadı.
başkanlığı bırakıcam arkamdan hasan aratı seçin kim dedi ?

feridun düzağaç kim be. ne iş yapar... ulan biz spor kulübümüyüz.. gazino mu ?..

alın düzağaçlarınız dizdarlarınızı romantikliğinizi gidin sarıyeri tutun.. martılara simit atın..

bu kulübe kaynak lazım. radikal çözümler lazım. ah seba vah sebacılar değil..

Herseyden once Suleyman Seba, bu kulube 17 yil baskanlik yaptigi icin, 1968'den beri 1 ucunculuk, 1 ikincilik ve 1 sampiyonluk gormus kulubu 1984'ten 1993'e kadar ya ikinci ya sampiyon yaptigi icin "efsane baskan" olmayi hak eder zaten.

Theotheo arkadasim, Yildirim Demiroren'i "stad geliyor, Fulya projesi" diye savunacaksan yandik ki ne yandik. Hayir, mezkur projeler hakkindaki tum fiyaskolari bir kenara koyuyorum, sirf "kedi olali bir fare tutmus" olsun bu adam, ee? Herseyi unutalim mi yani? Kulubun kirdirilan gelirleri, yapilan sacma sponsorluk anlasmalari, borclar, transferler, istifa edenler ne olacak?

Romantiklige gerek yok, kabul, bunu kaldiramaz gunumuzdeki "endustriyel futbol", tamam. Ama bu "romantik"lerden cikacak her fikri tartismasiz reddetmek anlamina gelmemeli. O zaman kamplasma olur, cozum gelmez. Besiktas'in ihtiyaci olan sey bu degildir.

Ha, su Demiroren yerine isterse en romantik gelsin, ne ala. Romantik en azindan istenmedigini anlar, kulubu borca sokunca yanlis yaptigini fark eder, iki kelimeyi bir araya getirir, sacma salak aciklamalar yapmaz.

Su yonetime son zamanlarda gelmis en akilli adam olan Ibrahim Altinsay'i "Celal Kolotla kavga etti" diye yermek ise abesle istigaldir. Celal Kolot adam mi yahu?

Ne kolay degil mi "Bunlarla ugrasacaginiza destek verin" deyip, zaytinyagi gibi uste cikmak. Argumanim saglam degil, sesimi yukselteyim. Guzel. Stadda ses cikmamasinin sebebi buradaki 15-20 adam zaten. Biz gelip bagirsak (ki bagirmadigimizi nereden biliyor theo orayi da anlamadim ama) olay bitecek.

Theotheo, ciddiye alinacak adam degilsin be, kusura bakma.

theotheo dedi ki...

komiklik yapmayın. mafyayı kulübe sokan adam süleyman sebadır. bunu herkes bilir. siz hala efsane masalıyla uyutuluyorsunuz buna devam edin. daha düne kadar bjk travelın müdürü mehmet eymür'ün yeğeniydi. hani pasaport olaylarından sonra serdar bilgili kovmuştu. hani daha düne kadar sinan engin aracılığıyla beşiktaş adına pasaport hazırlanıyodu aladdin çakıcılara. bunları ne çabuk unuttunuz, beyler kendinize gelin. seba'nın bu kulübe attığı kazığı kimse atmamıştır, biz seba gitsin tezahüratları yaparken başarısızlık bir kenarda dursun, bunları üstüste koyarak yaptık. 3 tane kongre üyesinin 90 yılında mafyaya yardım ve yataklık yapmaktan hapse girdiğini de hatırlamazsınız tabii ki.

beşiktaş demirören gelmeden önce cl şampiyonu oluyordu. şimdi uefa öneleme de takılıyor gibi bir hava yaratıldı . 2000 yılında leedsten 6 yemiştik şimdide liverdan 8 yedik o zaman barcaya 3 atmıştık şimdide liverpoola koyduk. değişen birşey yok. genel anlamda çok büyük başarı farkları yoktur. ki olabilirde. arsenal son 5 senedir nasıl bakın inceleyin. futbol takımlarında düşüşler çıkışlar olur. bunlar doğaldır, üç kuruşluk bilgisiyle, şampiyon olup ona buna hava atıcak taraftarlar doldu taştı öyle ise bu takım hiç şampiyon olmasın daha iyi.

@shelbyl

demirörenin hatalarını bir kenara koyuyorum. del bosque ye 8 milyon falan eyv bunlar kabul.

oyuncu transferlerine bakarak demiröreni suçluyorsanız eğer, öncelikle çapsız teknik direktörleri suçlayacaksınız ksuura bakmayın. adam ne istenirse aldı. mustafa denizli cak cak konuşuyordu eksik bok boya yok diye. istedi diye 3 tane adam aldı. nankör olmayın.

beşiktaş için bu kadar çalışan, bazı mafyatik grupları efsane! sebanın soktuğu kongreden bizzat atmaya çalışan bir adam sevmediğiniz demirören.

bir boktan anlamayanlar 84-93 ü hatırlarda gerisini hatırlamazlar.
hadi onu da hatırla ama yemez. çünkü başkanın takımın ligdeki konumuyla kelalaka bir mevkide olduğundan bihaberdir.

Suleyman Seba MIT'te cok onemli bir gorevde bulunmus (tam hatirlamiyorum ama saglamdi) bir insandir. Bu durumda MIT'ten baglantilarinin kuluple iliski halinde olmasi da beklenendir. Benim gozumde onemli olan, MIT elemanlarinin PR'i nasil etkiledigi, ve de (Alaattin Cakici olayi haricinde) nasil bir imajin surduruldugudur.

Ali Sen ve Aziz Yildirim'in Rusya ile silah ticareti var. Ee, yansiyor mu kulubun imajina bu? Hayir.

Kulup baskanlarinin hangisi mafya degil? Hangisi kara para aklamiyor? Hangisinin kirli isleri yok? Berlusconi'sinden Abramovic'ine boyle bu durum.

Demiroren Besiktas'tan mafyayi temizledi. Peki. Ee Levent Erdogan orada? Seba'nin MIT'cileri mi daha zararli yoksa bu adam mi? Husnu Gureli gibi bir basarili mali musavir var mi kulup bunyesinde? Yonetimden hangi adami "saglam iyi adam" diye niteleyebiliyorsun? Gerci pardon, sen Demiroren'i dahi savunuyorsun, ben de burada konusuyorum iste..
------------------------
Hakikaten kusura bakma, ilk defa bu kadar atesli bir Demiroren savunucusuyla konusuyorum, ne diyecegimi sasirdim. Adami nereden baslayayim ki elestirmeye? Yaptigi ipe sapa gelmez, Besiktas'i kuculten beyanatlarindan ayda bir tane geliyor zaten. Yonetimde kac tane kavga, kac istifa oldu? Kimler kimleri yedi? Hadi yonetim isimi gectik, transferlerde hakli demissin, su soruma cevap ver:
Del Bosque mi istedi o bizi batagin icine iten ve cogu bir yildan fazla barinamayan oyunculari?
---------------------------
Yahu adam 17 yil baskanlik yapmis bizzat Hakki Yeten'in dusturuyla, Turkiye Ligi'nde unutulan Besiktas ismi canlanmis adamin doneminde, sen hala daha "efsane bu mu" diyorsun. Ne abi efsane o zaman?

Hicbir soruma cevap vermeyeceksen suna cevap ver. Demiroren mi daha basarili Seba mi? Demiroren diyorsan ben bu konuda daha agzimi acmiyorum, cunku karsimda ya parali asker, ya da iflah olmaz bir Seba nefretcisi var demektir; hicbir yere varamayiz bu durumda, vaktimize yazik.

theotheo dedi ki...

Benim mafya yardakçılarıyla işim olmaz en baştan söyledim. Bunların belgeleri de mevcuttur. Bu sebada olsa demirören de olsa bu böyledir.

Şuna açıklık getireyim. Demirören zamanında mafya Beşiktaş'a burnunu sokmaya devam etmiştir. Bunu engellemek çok zordur. Ortada Seba zamanından kalma gebelik durumları var bunlara girersek çıkamayız. Ama Demirören'in bunları silmeye çalıştığı kongrelerdeki en büyük söylentiler arasında.

Del Bosque konusunda ben de eleştiriyorum. Arsenal Jeffers'a kaç para ödemişti? Reyes'e 35 milyon mu ödemişti? Hata evet. Demirören de yaptığım en büyük hata idi Del Bosque'yi göndermek dedi. Buraya kadar doğru açık.

Hesaplar herşeyiyle şeffaf. İnceleyebilirsiniz.

Bence Beşiktaş kulüp tarihi boyunca Seba'dan önce özellikle ciddi anlamda değerleriyle çok çok ayrı bir yerdeydi. Ancak Seba'dan sonra gelen yozlaşma süreci durdurulamıyor. Demirören bunun için elimizdeki bir şanstır, bunu kaybetmeyelim diyorum.

Fulya Projesi dedik bir ton laf ettiler alın size Fulya Projesi. Bir de stad geliyor. Kısa vadeli düşünmeyin gelirler kırdırıldı da, sonsuza kadarmı kırdırıldı. Kim de var böyle proje böyle tesis. Her yıl 2.3 top-class futbolcu parası çıkartacak bir yer.

Hakkı Yeten ile S.S yi aynı kefeye koymak kartal ile köpeği aynı kefeye koymaya benzer. Bu konularda dikkat edelim.

Başarı konusuna gelirsek eğer, bence Beşiktaş ne seba ne demirören döneminde başarılı değildir. Beşiktaş'ın hakettiği yer, o formanın hakettiği yer dünya arenasıdır. umarım bir gün o seviyede beşiktaşımızın maçlar yapacağı günler gelecektir.

dünkü çocuklar beşiktaş taraftarı olamaz, üç kişi bir araya gelince mafyacılık oynayanlar çarşı olamaz. lig tv defol, demirören istifa diyen beşiktaş taraftarı olamaz. üç kuruşluk bir kupa için yalvaran beşiktaş taraftarı olamaz.

Adsız dedi ki...

@sezai ikilitre

seni getirelim kulübün başına. ne dersin ? 2 litre şaraba donunu değil donunun içindekini satmaya heveslisin belli..

abisim bırakın sebayı. seba bizi olabilecek en iyi şekilde yönetti. tarihe geçti..son 6 yılında o da cozuttu.. kapandı o defter. açılmamak üzere. hem de nahoş bir şekilde kapandı.. demiröreni beğenen adamla zaten konuşulcak bişey yok. theo sana arka çıktık bakıyorum sebaya giydirdikçe giydirmişin. o kadar da uzun boylu değil..

o mafya işine gaganızı sokarsanız mehmet üstünkaya yada ondan önceki neydi o öndan önceki gazi akınal mıydı ona kadar gider o iş. mehmet gülü kim soktu peki ?..

bakın abicim. bizim kulüpte yıllardır kimse taşın altına elini koymadı. paralı başkan adayı çıkmadı ondan bu demirören kerkenezinden kurtulamıyoruz. amına kodumunun stadı yenilensin ama demirören yaparsa kulübün anahtarı da gider. birkaç gündür rahmi koçlar moçlar geziye basında. ne çıkcağı belli değil.. ama bana kalkıp böyle ironi yapacam diye kasmayın. sebayı inkar edenin canı çıksın.. adam gibi paralı muhalefet çıkmadıkça da demirörenden kurtulamaz kulüp. çatır çatır 56 milyonunu da ister..

feridun düzağaççılara zaten giydirecek elbise yok..3 hece 8 harf demekle bir sene kezman bir sene alex koyar biz daha çok ağlarız.

ne dedik . SEMT BİZİM BEŞİKTAŞ HERKESİN.

Adsız dedi ki...

theo.. olum son hakkı yeten in hangi dönemini S.S le kıyaslıyorsun. ağır ol molla desinler. hakkı yetenin futbolculuğunu deden görmemiş. mesela başkanlıksa hakkı yetenin başkanlığında biz 3 şampiyonluk aldık. 60-66-67 seneleri.. o S.S dediğin eleman da nazi subayı değil. laflarına dikkat et. nolmuş lan zamanında mit memuru ise. ulan bilmesek bize 12 eylülü de seba yaptı diye yutturacan..süşeyman seba başkanlığında 5 i lig 20 civarı kupa bir tane şampiyon kulüpler çeyrek finali bir de uefa 3. turu var. biri 87 de biri raism kara zamanında...

theotheo dedi ki...

@kerim

fulya da gitti mi kulübün anahtarı?

herşey hemen yarın olsun istiyorsunuz bu kadar kolay değil.

Adsız dedi ki...

gülüm. biz de biliyoruz kulübün herşeyinin boka battığını .. ben bu takımın 25 yılının canlı tanığıyım.. şimdi bana seba hakkı yeten kıyaslaması yapma. anlayın işte seba meba bitti. adam zaten kulübe kırgın. onursal başkanlığı bile istemiyor... yok sebaymış hakkı yetenmiş. ölüyü karıştırmayalım..

Adsız dedi ki...

bak şimdi resme bak kurtuluş reçetesine bak..

soldan sağa sayıyorumm

1. feridun düzağaç . kaynakçı gözlüğüyle dikilmiş oraya. bjk 3. lige düşse adam semt memt halkın takımı diye avutur kendini. suratına tükürsen yarabbi şükür dicek. beşiktaşı kurtarcak. vay anam vay..


2. süleyman baba. allah gecinden versin yarın helvasını yiyebiliriz. gözünde fer kalmamış. ayrıca kulübe küs. hala bazıları yok evinden alalım akaretlere yürüyelim diyo. ulan o "akaretler yokuşu emekliler koğuşu " lafını ebeniz mi çıkardı amından.. şimdi hangi yüzle adamcağıza gel bizi kurtar diceniz..

3. ibrahim altınsay.. abdurrahman çelebi diyom anlayın işte. maddi durumu ne bu adamın.. yönetimde olsun. futbol şubesi sorumlusu olsun. ama bjk başkanlığı 2 gömlek bol ona..

sezai ikilitre tribal mribal..arkadaşlar siz bu fotoşopu yapmakla ciddiyseniz tamam ben istifa ettim beşiktaşlılıktan fatih karagümrüklüyüm artık..

ayranı yok içmeye faytonla gider sıçmaya adamlar gelcek bizi kurtarcak. oldu görürsem söylerim..

Bu Seba - Hakki Yeten karsilastirmasi benim lafimin yanlis anlasilmasi uzere gundeme geldi. Benim dedigim sudur; Suleyman Seba'yi Mehmet Ustunkaya'ya karsi Hakki Yeten desteklemistir. Nokta.

Theo,
Demiroren mafyaya karsi sans diye destekleyeceksek ise ben Besiktas'i birakirim arkadas. Kerim usulu. Ben de Tekirdagspor'uma geri donuyorum o zaman.

Beşiktaşın öyle bir iki kişinin girişeceği kurtuluş savaşı ile kurtulacağını hiç zannetmiyorum. Önce aşılması gereken sorun, Sebanın son yıllarından itibaren camianın içine düştüğü psikoz. Bunun adını da net koyalım, "biz artık büyük değil miyiz?" paranoyası.Bu paranoyanın baskısı yüzünden Seba yönetimine Beşiktaşa reklam yapmak için giren yönetcileri almaya başladı, bu paronaya yüzünden Ertuğrul Sağlama 80 milyar verildiğinde herkesin hoşuna gitti, bu paronaya yüzünden Sebaya senin süren doldu derken, yenilikten kastı sansasyonel transferler olan Bilgili geldi ve geldiği sene fazlı,ümit,erman gibi üç tane saçma adama 20 milyon dolar ödendi. Bu psikoz tam da 100. yıl şampiyonluğunda aşılıyordu ki, bu sefer beynimize öyle bir balyoz vurdular ki, paronaya gerçeğe döndü gibi birşey oldu, artık hepimiz naparsak yapalım başarılı olamayacağımıza inandık. İşte tam o günden beri sürekli içimizdeki herkesi en adi şekilde suçluyoruz ve iğreç de bir yaftalama, lakap takma huyumuz oldu. Bilgili şampiyonluğu sattı, başkan tüpçü, mösyö kürdan, yeniköy kasabı vs vs vs..İşte bu yüzdendir ki, yarın bu resimdeki insanlar Beşiktaşın başına gelse ve ilk yarı takım 5 puan geride olsa resimdekiler bunak Seba, alinazik Altınsay diye çamurun içine batırılırlar bile.

O yüzden yine bir klişeyle suçlu kendi mi suçlu oldu, toplum mu onu suça itti diye düşünürsek, Demirörenin de bizi utandıran birçok hareketi camianın baskısıdır demek mümkün. Del Bosque'yi kovan, paf açıklaması gibi sansasyonel bir açıklama bekleyen,Ertuğrul Sağlamın arkasında duramayan sadece Demirören değil. Camianın acil başarı isteği. O yüzden Beşiktaşın kurtulmasını istiyorsak,artık Beşiktaştan gönlü geçmiş Sebanın dönmesi için değil, iki sene üstüste şampiyonluk için dua etmeliyiz. Yoksa her yalpaladığımızda birbirimize gireriz böyle.

theotheo dedi ki...

bu durumda demirörenin ne kadar payı varsa, taraftarın ondan çok daha fazla payı vardır bunu da belirtelim. herkes çuvaldızı kendisine batıracak.

Adsız dedi ki...

@freak. söylediklerinin hepsi doğru ama bir yerde fena yanılıyon. ertuğrula 80 milyar vermedik. biz 1994 te geldi. türkiyenin bütçesi o kadar zaten nereye 80 milyar veriyon. 5 nisan kararları da o sene alındı zaten. tansu çiller.. parayı tam hatırlamıyorum ama 80 90 değil. rekor paraydı hatta 94-95 sezonunda hep erturulun parası konuşuldu..

arkadaşlar benim kızdığım nokta.. bazı arkadaşların dalga geçer gibi böylelerinden medet umması.. beşiktaşa lazım olan paralı muhalefet.. 56 milyon borç varken emekli mit memuru napsın..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

anlamadım neden paralı muhalefet gereksin? muhalefet olmak için paraya gerek yok. ben de yönetime muhalifim. para, başkan oluyorsan, başkan adayı oluyorsan gerek o ayrı bir olay.

ama her muhalefet başkan olmak adına yapılmaz. ibrahim altınsay'ı desteklemek te illa başkan olsun diye değildir. o, bir duruştur. bugün seçimlerde 2 parti, toplam oyun bilmem kaçını alıyor. bu bazısına sağlıklı gelir, bana göre sağlıksızdır. çünkü insanlar kendi fikirlerini savunan partilere değil de, iki partiye oy atıyorlar "aman diğeri olmasın" diye. bu ülkede binde 4 oy alan partilere ve o partilere oy atan insanlar var.

hayatta her şey iktidar için yapılmaz. bir aday çıkacak ve benim fikirlerimi şak şak şak diye söyleyecekse, o aday sadece benden oy alacaksa bile yine o adaya oy atarım. dediğim gibi bu bir duruştur.

varsın olsun ibrahim bey'in parası olmasın. varsın süleyman seba sağlık sorunlarıyla ilgileniyor olsun. seba gel kurtar bizi demek seba'nın gerçekten gelip tekrar başkan olmasını istemek değildir. o bir duruşa duyulan özlemin ifadesidir.

biz altınsay başkan derken inanıyor muyuz bunun olabileceğine. hele şöyle kirlenmiş bir ortamda... elbette inanmıyoruz. ama inanmamamız tavrımızın değişmesine yol açmaz.

beşiktaş'ı "paralı başkan" kavramının bu hale getirdiğini unutmadan hem de hiç vazgeçmeden,
"altınsay başkan, kaçıncı olursak olalım..."

simplextablosu dedi ki...

yahu kerim burada sanmıyorum kimse süleyman seba kalksın gelsin başkan olsun beşiktaş'ı kurtarsın diyor. onun resminin o fotoğrafta olması sadece sembolik. onun yönetim tarzına duyulan özlemin ifadesi gibi birşey. sen hakkaten bunu fazla ciddiye aldın gibi geliyor bana yahu.

Adsız dedi ki...

@jessie senin yada benim muhalif olmam maalesef birşey değiştirmiyor.. ben 56 milyon diyorum. yıldırım demirören almadan gitmem diyor..

@simplex

haklısın ama sadece mesele değil. şu an beşiktaşta buna gerçekten safça inanan ve isteyen o kadar kişi var ki. mesele salt şurda yapılan bir muhabbet değil yani..

tarz olarak 50 defa dedim gene diyeyim. seba tarzı 1994 te bitti gotdon gitti daum geldi ve erturulun rekor transferi bunlar sebanın 84-94 arası dönemde alışkın olduğumuz şeyler değildi..

ayrıca 84-94 arası seba tarzı da kurtuluş değil. beşiktaşlılığa içini dolduramadığımız şeyler sıfatlar yüklemeyelim.

beşiktaşlılık budur

1 şerefinle oyna hakkınla kazan
2 mütevazı ol. gösteriş yapma
3 centilmenlik..

başka da yok. halkın takımı semt takımı bunlar bir yerden sonra saçmalık . fazla anlamlar yüklemeye gerek yok

Adsız dedi ki...

"altınsay başkan, kaçıncı olursak olalım..."

buna da itiazım var. beşiktaş büyükse başarıları sayesinde büyük kupaları ve 10 lig şampiyonluğu sayesinde. biz eskişehirspor değiliz ki onların yaptığı gibi semt-şehir milliyetilii yapalım.

sakaryaspor değiliz ki taraftarımızla (sadece) övünelim.

4 büyükleri büyük yapan başarılarıdır.

peki essie neden o zaman sözlükte semt takımı neşiktaşlılık bize yeterse stadı da modernleştirmeye gerek yok diyordun.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş elbette başarılı olmaya mahkum. olmazsa biter. ama beşiktaş şuan zaten bitmiş durumda. ne başarılı ne ilkeli ne tutarlı.

fenerbahçe galatasaray da ilkesiz ve tutarsız ama başarılılar. neticede her sene bir o bir diğeri seviniyor.

ben elbette, semt takımı, öze dönüş, antrenman sahası beşiktaş'a taşınsın noktasında değilim.

ama ali şen başkan/fenerbahçe şampiyon yavşaklığında da değilim. elbette altınsaydan da başarılı olmasını bekleyeceğiz. ama altınsay'ın bizim istediğimiz şekilde başarılı olmasıdır onu cazip kılan.

yoksa demirören de 60 değil 100 verir daha başarılı olurdu. başarılı olmak tek kriter değil.

dediğim gibi, beşiktaş vefa olmamak istiyorsa başarılı olmak zorunda.

ama demirören'le başarılı olacağıma altınsay'la başarısız olmayı tercih ederim.

neticede olay şuna geliyor; demirören'in başarılı olma ihtimali var ama beşiktaş kimliğini tamir etme ihtimali yok. altınsay'ın da beşiktaş kimliğini tamir etme ihtimali yüksek, başarılı olma ihtimali de yok değil.
denklem ortada.

bu yüzden, freak gibi demirören istifa diyenlere tepki göstermiyorum. demirören gidecekse bugün gitmeli ve biz göndermeliyiz. takımı makımı da etkilemez bu. hele gitsin takım şahlanır o da ayrı.

gitmeyecekse de bu sene şampiyon yapsın öyle gitsin. şampiyon olmak için değil, gitmesi için istiyorum şampiyon olmayı. ha sevinirim o da ayrı. neticede izleyici değil, taraftarız

Gürcan Ulusoy dedi ki...

buraya yazıyorum;

bu adam seçim kaybetmez!

bunu tutup fırlatmak lazım.

bunu tutup fırlatacak, kongre üyeleri değildir.

onların da eli-kolu bağlanmış

demirören'i yollayacak beşiktaş traftarıdır. tribün de değildir. tribün dediğim kaç kişi allah aşkına. beşiktaş dediğin? tribün kimdir? nedir yani.

kongre üyelerinin eli kolu bağlanmış

tribünün eli kolu bağlanmış

sokakları nasıl zaptedecekler?

beşiktaş'a bir devrim şart. kongreyi de tribünü de yıkıp geçecek.

tek çözüm, sokaktaki beşiktaşlının örgütlenmesi :)
başka bir ihtimal gören var mı?

Adsız dedi ki...

benim gördüğüm zaten anlamışsızsınızdır toparlayayım..

beşiktaşı seven, elini taşın altına pardon enkazın altına sokacak paralı ve yeni bir yönetim.

ibrahim altınsayla ilgili görüşüm. seviyorum kendini ama dediim gibi bjk başkanlığına biraz ufak kalıyor. böyle adnan polat- aziz yıldırım gibi çakalların önünde bilmiyorum yani harcanır. hiçbirimiz istemeyiz değil mi.. yönetimde olsun. mesela futbol şubesi sorumlusu olsun..

sokakta örgütlenmek falan da bana biraz 12 eylül öncesini hatırlattı:) jessie tatlı hayaller bunlar

ayrıca son günlerde rahmi koç gibi isimlerin bir girişimi var diye duyuyoruz. bilen arkadaş varsa yazsın şunu bi zahmet.

hayır bişiy çıkçağını sanmıyorum ama umut fakirin ekmeği işte.

theotheo dedi ki...

bence devrilmesi gereken bir taraf varsa o da beşiktaş taraftarlarıdır.

5 sene şampiyon olamadı diye ona buna hava atamadığı için ağlayan beşiktaş taraftarı.

öyle veya bu takım geçen yıl ondan önceki yıl hep şampiyonluk potasındaydı. şampiyon olsa herkes büyük başkan demirören diyecekti buna eminim. başkanın nesini kötülediğinizi bile bilmiyorsunuz. ekonomik yapı diyolar. koyuyoruz önlerine fulya. başarısızlık diyorlar. koyuyoruz önüne sebanın son 7.8 yılını. del bosque ye küfrettiniz gitti. tigana ya küfrettiniz gitti. ertuğrul aynı şekilde gitti. sonra da niye gitti. ulan siz tigananın o takımda 1 sene daha kalmasına dayanabilirmiydiniz. her maç senin a.koyim tigana ile geçiyodu. şimdide burda atıp tutuyorsunuz. yok devrimmiş bilmem ne. devrimi beşiktaş taraftarı kendi içinde yapacak basının gazına gelip yalan bir dünyanın içinde yaşamayacak.

beşiktaşa bu sene ya adam gibi destek verirsiniz şampiyon yaparsınız ya da bu asalak anti demirören tavırlarıyla gene hüsrana uğrarız. bu iş bu kadar basit.

delgado dedi ki...

hadi ya, olaya bak. demirören mafyayı bitirecekmiş.

lan yüzsüz adam. koyayım mafyaya, adam kendi şirketinin işçilerini kongre üyesi yapıp oy kazandırıyor kendisine, bunlardan yüzlerce binlerce var hatta. adamlar geliyo nereye geldiğini bilmeden ne yaptığını bilmeden oy verip çıkıyo, gözümle gördüm. bu adam mı bitirecek mafyayı falan. bu adamın yapacağı stattan ne hayır gelir oğlum. hala bik bik ötün mafyaymış diye. sana antrenman sahasında kadir ve ulvi'nin arasında koltukta oturmuş bir süleyman seba fotoğrafı gösteririm. fotoğrafın ağırlığı ezer, öldürür, geçer senin üzerinden. haddini bil, haysiyetsiz herif!

delgado dedi ki...

yorumu silmiyorum, ettiğim iki hakaret için çok özür dilerim, haklıyken haksız duruma düştüm kendi gözümde. umarım özrümü kabul edersin.

gerçekten özür dilerim.

bu kadar coşacağınızı bilseydim hiç yapmazdım. en azından çoluk çocuğa sakız etmezdim muhabbeti bu bir.

günlük başarıya endeksli her şey bir yerde çuvallar. o sebeple kısa vadeli çözüm sunan adamların hepsinin ta amına koyayım. bu sene şampiyon olmalıymışız da bilmem ne. bu takımın şampiyon olmaktan ziyade her basın açıklamasında, her transferinde, her yönetim kararında kendisiyle taşak geçirtmeyecek bir yönetime ihtiyacı var.

beşiktaş şampiyon olamadığı için değil böyle adamlar yüzünden başım önde dolaşıyorum ben. romantiklik mi? romantiklikse de amınıza koyayım değilse de o zaman.

hem bağır sevinmek için sevmedik diye hem de şampiyonluktan bahset. plansız programsız bi sik olmaz bu takımdan. demirören yönetiminde de böyle bir vizyoner yapı yok maalesef.

diğer bir konu. siz hakketten gördüklerinizi algılayamayacak kadar geri zekalıymışsınız ben bunu gördüm. sembolizmden bihabersiniz, felsefeden bihabersiniz.

evet hakkınız sizin demirören ötesi değil. belki yaşınız ufaktır ne diyeyim ama şunu bilin beşiktaş'ta seba'nın efsane olması da başarısından değil duruşundandır. seba'lı beşiktaş'la böyle taşak geçilir miydi?

f.d. diyorsunuz. f.d'nin kişiliğinden ziyade beşiktaşlılığıdır beni bağlayan, ve celal kolot gibi levent erdoğan gibi gudik, tamamen kendi piyasasını yapmaya çalışan işe yaramaz adamlardansa f.d.'yi tercih ederim.

ibrahim altınsay'a siz de bir şey dememişsiniz zaten de sadece şunu söyleyeyim bu gün levent erdoğan mı konuşsun, beşiktaş'ın yüzünü temsil etsin istersiniz yoksa altınsay'ın mı? haa ama size birol güven'ler reha muhtar'lar, enişte kayınçolar reva.

elimizde bir beşiktaşlılık kaldı onu da demirören tetikçileri alıyor.

gidin kendi havuzunuzda oynayın, ben beşiktaş'ı bırakıp karagümrüğü, tekirdağ'ı tutmam, beşiktaşlı doğdum beşiktaşlı öleceğim.

beşiktaşlılığıma laf söylemeye kalkanın da, neyse devam edesim kalmadı amına koyum.

siz hala stad işinden, 3 kuruşa elimizden alınıp 10 kuruşa satılan fulya projesinden medet umun.

stalker dedi ki...

theonun yorumlarını jessienin koyduğu medyaspor haberiyle okuyun. ufuk açıcı. kimler neyin peşinde, iyi aydınlanıyor..

Adsız dedi ki...

@tribal

gel havuzda beraber oynayalım. var mısın ?

Adsız dedi ki...

sen ve ben istediğin havuzda.

@kerim;
benim havuzum derin gelir sana. sen git sığ havuzunda oyna.

yazdıklarını bir daha oku, sonra gel

Adsız dedi ki...

tamam ölçelim bakalım kaç metreymiş senin havuzun .. olmadı palet takarız..denemesi bedava..

bizim havuz çok dalgalı ama su yutabilirsin..

Oyle bir hale geldi ki durum, kim kimin ne dedigini okumadan ortaya gecirmeye basladi. En ciddi polemigimiz, ne polemigi lan, sokak kavgamiz hayirli olsun.

Oncelikle theo. Kendisi mali kongre oncesi Demiroren'i deli gibi savunan, bizi de "neyi elestirdigimizi bilmemekle" itham eden, suursuz bir arkadas. Seksen tane sey soyledik, hala daha "bak Fulya Projesi" diyor. Bu adam parali (ya da parasiz, gunah almayalim) asker, o yuzden gecelim.

Bizi ilgilendiren su. Kerim, Feridun Duzagac kisisinden nefret ettiginden adamin adini gorunce "3 duble atmis" sinirliliginde sazi eline alip konusmaya basliyor. Arada theo'nun kiskirtmalariyla olay Seba'ya gecirmeye geldi, ona da hepimiz karsi ciktik zaten. Sonra da parali muhalefet geyigi basladi. Ama o zamana kadar sinirler oyle bir gerilmisti ki, artik kimse kimsenin ne dedigini dinlemiyor.

Durun, bir sakin olun. Tartismaya geri donun, laf kalabaligindan hayir gelmez. Hemfikir oldugumuz ve olmadigimiz yerleri bir belirleyelim. Nifak tohumlarini atin suradan gencler, hangi yorumu kim yapmis kim yapmamis akilda tutun.

Adsız dedi ki...

tamam arkadaşım kabul. ben kendi payıma düşeni alıyorum. zaten böyle yazmakla olmaz. sorunlar yüzyüze halledilir. böyle çocuk mocuk havuz mavuz falan da demeyelim. benim açımdan konu kapandı. herhangi bir x kişi açmazsa kendi hesabıma sorumluluğumu kabul edip olauı kapatıyorum..

Hocam alinacak sorumluluk yok, hedef sen degilsin. Hedef ortaligi bulandirip konudan sapmamizi saglayanlar. Jessie'nin kongre ile ilgili postladigi videodaki adam bu theo cikarsa hic sasirmam hatta, oyle diyeyim. Gerci theo mafyaya karsiydi, bizzat mafya olmaz herhalde.

Yorum Gönder

Ara