.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Ocak 2009 Pazartesi

Strateji

Rüştü Reçber

Serdar Kurtuluş - İbrahim Toraman - Antonio Zago - Markus Münch

Miroslav Karhan - Tomas Sivok - Federico Giunti

Sergen Yalçın

Mert Nobre - Daniel Pancu


Bu kadronun maliyeti nedir?

1- Rüştü Reçber (35)= Bonservisi Elindeydi
2- Serdar Kurtuluş (21)= 1.000.000 Euro
3- İbrahim Toraman (27)= 3.000.000 Euro
4- Antonio Carlos Zago (39) = Bonservisi Elindeydi
5- Markus Münch (36)= 1.000.000 Euro
6- Miroslav Karhan (32)= Bonservisi Elindeydi
7- Tomas Sivok (25) = 4.700.000 Euro
8- Federico Giunti (37) = 2.500.000 Euro
9- Sergen Yalçın (36) = Altyapı
10- Daniel Pancu ( 31) = 500.000 Eur0
11- Mert Nobre (28) = 1.800.000 Euro

Şimdi bunlar ne ifade ediyor. 39 yaşındaki oyuncuyla 25 yaşındaki oyuncuyu aynı takıma nasıl koyacaksın diyenler olabilir. Bunlar birer anahtar, bunlar yol gösterici. Beşiktaş Zago'yu 39 yaşında değil 33 yaşında transfer etti. Yine edebilir.

Şu 11'in toplam maliyeti 14.500.000 Euro.

Bugün Beşiktaş futbol kulübü şu oyuncuları satış listesine koysa;

Tomas Zapotocny
Antony Seric
Edouard Cisse
Matias Emilio Delgado
Da Silva Bobo
Filip Holosko
Uğur İnceman
Gökhan Zan
Ali Tandoğan
Ekrem Dağ

kaç Euro girerdi kasamıza? Ortalama 20.000.000 Euro desek. Yani üstteki -benim hayal ettiğim -kadronun maliyeti 14.000.000 Euro. Bu kadronun satış geliri ise 20.000.000. Zararını bırak, kardayız bile.


6 Adet yabancı oyuncumuz var. Bu takımın yedeklerini de hiç dışarıdan transfer yapmadan, Serdar Özkan, İbrahim Kaş, Batuhan Karadeniz, gibi oyunculardan oluşturalım. Başka bir maliyetimiz var mı yok.

Günümüz koşullarında, planlı programlı bir kulüp yönetiminin, çok rahat kurabileceği bir kadrodur bu. İçinde anormal bir isim barındırmaz, Carew'leri, Kleberson'ları, Ailton'ları yoktur ama çok daha iyi bir takımdır.

Şimdi bunları neden yazıyoruz? Karhan bugün bile 32 yaşında, Pancu 31. Beşiktaş'ın iki yabancısı 10 senedir bu adamlar olsaydı çok mu garip olurdu? Karhan Türkiye'den ayrıldığı günden bugüne Bundesliga'da oynuyor. Bizde tonlarca oyuncu geldi geçti, hiçbiri bir Miroslav Karhan etmez.

Oscar Cordoba neden gitmiştir, Markus Münch neden gitmiştir, Miroslav Karhan neden gitmiştir, Daniel Gabriel Pancu neden gitmiştir? Bunlardan Pancu'yu bir yere ayıralım. Performans düşüklüğü diyelim. Münch'ten sonra veya önce Beşiktaş'ın sol kanadı nasıldı? Oyunun iki yönüne katkı yapabilen nadir oyunculardan biri değil miydi Karhan?

Karhan giderken para kazandırmışmış... O parayla Ailton'u alırsan, kazandırdığı değil kaybedilen şampiyonluklar konuşulur sadece.

Beşiktaş'ın şu 11'i cebinde 15 milyon euro olan futboldan anlayan, matematiğini, ekonomisini bilen bir kişi tarafından kurulmaz mı?

Gidip bir Zago daha bulabilmek bu kadar zor mudur? Bir Giunti'yi keşfetmek için illa Mircea Lucescu mu olmak gerekir? İspanya'da takımıyla küme düşen Karhan'ı bonservissiz alabilmek için illa ekonomi profesörü mü olmak gerekir?

Bugün Galatasaray'ın ruhunu veren oyuncular kim? Mehmet Topal. 2 Milyon Euro'ya Çanakkale'den alındı. Barış Özbek, çok cüzi bir miktara transfer edildi. Servet Çetin 1 Milyon Euro bile değil. Kalecileri kiralık. Altyapıdan getirdikleri Arda'larla, Sabri'lerle, Aydın'larla ayakta duruyorlar.

Bir model var.

Mükemmel bağlantılarınızın, inanılmaz idari becerilerinizin olmasına gerek yok şu üstteki kadroyu kurmanız için. Tek ihtiyacınız olan şey, şu kadroyu bu şekilde kurma iradesini gösterebilmektir.

Fenerbahçe para basıyormuş, Galatasaray'ın lobisi varmış. Tamam bunlar olsun, olmaya da devam etsin.
ama bizim de bir planımız olsun yeter... Gerçekten yeter.

9 Yorum:

Adsız dedi ki...

eee sadede gel bakalım. nolcak yani.

dur bende bir takım yapayım

1 zalad
2 recep çetin
3 hakkı yeten
4 sanlı sarıalioğlu
5 metin
6 feyyaz
7 şifo.

eh işte böyle gidiyor. noluyo yani onu de bakalım. ulan bi de götün kalkık soru sorduk mu cevap ta yazmıyorsun. ne sanıyosan kendini.

şunlara cevap ver bakalım

1- bjk nin türk oyuncuarı neden bu kadar kalitesiz.
2- rüştü ve gökhan dışında neden türk milli takımında oyuncu yok. onlar da zaten yedek. türk milli takımına neden ilk 11 e adam veremiyo.
3- diğer büyüklerin yabancıları ile bjk nin kileri kıyaslayınca ne görüyorsun.

Adsız dedi ki...

aa hiç carew ler ailton lar olmadan olur mu onlar guıza yı carlos u kewell ı aldı ya bizde alacaz sacma sapan adamları bi ton para verip
su kadro belki turkıye de bildigimiz sebeplerden dolayı sampıyon olamaz ama beşiktaş a tarihinin en buyuk avrupa başarısnı yaşatır

Adsız dedi ki...

valla ben anlamadım. bu adamları getirmeyi planlıyorsunuz. ulan ne sergeni herif jübile yaptı be. giunti karhan pancu bunlar da yaptılar yada uzakdoğuda oynuyorlar pilavına..

jessie sen manyak mısın ?

Adsız dedi ki...

ya ne jubılesı kardesım okumuyomusunuz adam gibi zago nun 39 yasındakı halı degıl 33 yasındakı halı dıo yanı zago gıbı bir adam hem de bonservissiz alınabılıyomus yıne ole bı adam alın karhan gıbı bı adam alın vs.. dio

Adsız dedi ki...

üstad, inan bu adamları göbekleriyle geri alsak, bugün sahada gördüğüm takımdan daha çok severim... Lanet olsun artık, beni gerçekten delirttiler. Yusuf kimdir, bu web sitesindeki rezalet açıklama nedir, bu adamları ibra eden Allahsız genel kurul'da bir tane beşiktaşlı var mı! Lanet olsun, artık Beşiktaşlılık mı kaldı...

Adsız dedi ki...

delgado satilacaksa iyi transfer. aydin kiralik mi yoksa bonservisiyle mi verilmis bilmiyorum ama denizli zaten oynatmiyordu. bizde curumektense gitsin oynasin cocuk, yolu acik olsun. yusufta soyle gelir gelmez ilk macinda sakatlanirsa 2-3 ay iyi olur. o zaman mecbur ekrem-cisse-sivok-tello ya donmek zorunda kalicak. tabi su soyle olursa bu boyle olursa diyoruzda bu denizli delgado'yla yusuf'u ayni anda oynatip hepimizi kanser edebilir.
neyse 2010'u beklemekten baska caremiz yok. o zaman belli olucak genel kuruldakiler besiktasli mi degil mi?

Adsız dedi ki...

beter olun mi ? alın size yusuf bol bol çalım seyredersiniz artık . hahahahahahaha.

acıların kadını bergen gitti
acıların takımı beşiktaş geldi.

hadi defolun bu ligden sizin gibi palyaço takımlaa yer yok. ligimizin adını kirletiyorsun. size söylüyorum. beşiktaşa bu ligde yer yok...

Adsız dedi ki...

Münch gibi birini göncerip İbrahim Üzülmez'e kalmak acıların en büyüğü olsa gerek..

Zambo Sakizi dedi ki...

9 Ocak günü yorum yapmış olan arkadaş palyaço takımı görmüş mü acaba? Yoksa kendi "takım"larını tutmakla mı meşgul şu an?

Yorum Gönder

Ara