.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Ocak 2009 Salı

Gönlünüz Var mı?

Beşiktaş Ulan ! Futbola inanmıyorum artık ama bir Beşiktaş var ve hep olacak. Hakkatten iğrendim futboldan, eskiden o heyecanla beklediğim şampiyonlar ligi maçları, dünya kupası maçları, premier lig maçları falan hepsi yalan oldu, zerre ilgileniyorum. Yarım saattir konuşuyoruz ama endüstriyel futbol demedik, demeyelim de zaten. Ama anlayın işte futbolun artık neden çekici olmadığını. Tek çekici birşey varsa benim için hala o da Beşiktaş. Beşiktaşlıyım. Öyle 7 kuşaktan, Abbasağadan, anadan babadan miras değil, alın teri. Çok seviyorum bu takımı ama herşeyden önce de taraftarını. Nerde bir beşiktaşlı görsem, gider yanaşırım illa. Ancak her ne kadar sevsem de bu taraftarı, bir yandan da dayanamıyorum artık. İdealize etmenin dayanılmaz hafifliği ile Süleyman Sebalı dönem hafızalarda silikleşmeye başladığından beri öyle bir Beşiktaş yaratmışlar ki kafalarında, o Beşiktaşı sahada ve saha dışında görmedikçe kendi takımlarına herkesten fazla giydirir olmuşlar. Tamam, Süleyman Seba'dan sonra geçiş çok keskin oldu ama buna takılıp da işleri daha zorlaştırmanın bir anlamı yok işte. Bundan böyle tüccar cinliğine haiz başkanlar gelecek, bunu kabullenmek lazım. Hadi kabullenmedik; ama ne bu feveran, aşırı heyecan, sonuçta başkanın ne yaparsa yapsın rakip başkanlardan daha çirkin olamayacak. Tamam, rakiplerle kıyaslamayı da kabul etmeyebilirsin ama bırak artık başkanını mazi ile karşılaştırmayı, o gitti ve 105 yıllık bir tarihin en güzel yerlerinde saygıyla anılıyor ve ayrıca hala senin kulübünün onursal başkanlığını yapıyor.

Beşiktaşlılık duruşu dediğimiz şey öyle çok karmaşık değil. Tevazu ve Hakederek Kazanma'ya olan inançtan ibaret. Bilin ki bunun dışında ne söyleniyorsa ya şov yapmaya çalışan biri konuşuyordur ya da Beşiktaş'ı karıştırmaya çalışan biri.. Mevcut yönetimin tevazu gösterecek bir durumu olmadığından bu noktada ne halde olduklarını bilmiyorum, sahada ise durum; maçları hakkımızla kazanmaya çalışsak da sürekli haksızlığa uğradığımızdan bu konuda da içim rahat. Bunun dışında alınan bütün yüz kızartıcı kararlarda ise günahlar hepimizin boynunadır, kimse kaçmasın. Şu geçen beş yılın her anında başarı uğruna her türlü zorlama, eleştiri, huzursuzluğu çıkartan taraftar, medya, muhalefet en az bu zorluklara göğüs geremeyen ve dolayısıyla hepten saçmalayan Demirören yönetimleri kadar suçludur. Bu yüzden de aceleyle alınmış kararların hiçbiri için sadece Demirören suçlanamaz. Hele buralara gelmişken, Tiganalar, Del Bosque'ler kelle avcılarınca yenmişken, bizim için başarı önemli değil, biz eski Beşiktaşı istiyoruz demekse tam kaypaklıktır. Bu net!

Bugüne gelirsek. Sahadaki Beşiktaş için yanakları alkolden kızarmış Vedat Okyar'dan daha fazla realist olamam, kimse kusura bakmasın. En büyük zevkim sahada Beşiktaşı izlemek ve bu zevkimin içine limon sıkan herkese kızıyorum... Buna başkan da dahil, sürekli dolduruşa gelip dolmuşa binen taraftar da dahil.

Sizi bilmem ama ben 24 Ocak'ı iple çekiyorum.

9 Yorum:

Adsız dedi ki...

enteresan işler yapıyorsun shrek.

ne demek yani abbasağa..hele bi de bakayım..

Adsız dedi ki...

bak sana şunu diyeyim ki şu an alkollü olduğumdan hepsini okumayamıyorum. sen zaten osmanlı türkçesi konuşuyon jessie desen o ne konuştuğunu kendi de bilmiyor.

ben sebacı değilim. süleyman seba bi dönemdi geldi geçti. biz semt masalları "küçük olsun bizim olsun" zihniyeti yüzünden bu haldeyiz tamam mı ? abbasağa ulan abbasağa yolları taştan var mı büyük beşiktaştan. semt bizim beşiktaş herkesin dedik. aylar önce. arattırma bana şimdi blogun arşivini. çarşıyı sevmiyoruz dedik.

süleyman seba zaten son yıllarında kendi çizgisinden sapmıştı. erdal acar gibileri yönetime aldı. bana masal anlatmayın olum. ben beşiktaşın son 25 yılının canlı tanığıyım hem stattan hem semtten. beşiktaş semt takımı masallarıyla kendini kandıran cem dizdar ferdun düzağaçlar zihniyetindeki adamlar yüzünden bu halde. o zaman olalım beyoğluspor gibi feriköy gibi.

ayrıcana sadece şampiyon olalım isteyen sen değilsin tamam mı ?
biz de istiyoruz ben hiç bir zaman dedim mi "demirören varken olmayalım" diye bişey. söylesene dedim mi ? demedim. dediğim şu olamayız. çünkü takım kötü yönetim kötü. taraftar bölünmüş. bana masal anlatma inanıyorum diye. realist ol. öyle inançla olsa suudi arabistan dünya kupasını alır olum.

Adsız dedi ki...

iyi geceler abicim:)

abbasağayı gerçekten de sana gönderme için yazdım ama sadece ufak bi espriydi zira bilmiyodum semt bizim aşk bizim diyenlerden misin. zaten konu bu değildi,konu inançla gelir mi şampiyonluksa da,

ben işte orda ayrılıyorum, bu takıma inanıyorum. bu takımın her bir hücresinde inançsızlık var, özgüvensizlik var. başkanında,topcusunda, her bir kararın arkasında. bunu yenmeden takımın ne kapasitede olduğu asla anlaşılamaz. ben zapoya sivoka toramana telloya nobreye delgadoya ekreme inanıyorum, bu takımın yarıştığı takımlardan çok eksiği olmadığına inanıyorum, en azından şu an. ve bu yüzden bu kadar pozitifim.

Adsız dedi ki...

anladım zaten. enteresan işleri biliyosun da bunu biye bilmiyosun. sana şunu diyem . jessie bu blogu yaptı evvelden arsenal zımbırtısı vardı. ilk günden daha yazmaya başladım bir de jessie hatırlar bilal diye biri vardı. üçümüz takılıyorduk burda. ben daha o zaman dedim. bu semt olayını.

bak şimdi gülüm. canım arkadaşım. şimdi diyon ki güvensizlik falan. önemli bunlar . ama bir kaç ayda düzelecek mi bunlar. şu an 6. sın nasıl gelecek takıma bu güven. şamoiyon olunca. e şampiyonluk için ne lazım. güven lazım. ölü toprağını atmak lazım.

bak tekrar ediyorum. trabzonspor 2 olmamak için şampiyon olmamız lazım . hemfikiriz. ama olmak için gerekli şartlar biz de yok. hiçbiri yok.

kadro konusunda da sana katılmıyorum. şimdi kıyasla bakayım. alex bence bu ligin en iyi oyuncusudur. 5 senedir neler yaptı biliyoz. lincoln bu senenin en iyi adamı zaten. ya delgado ?
gelelim forvete bir barosa bak bi de boboya bak. semih var fenerde. ikinci yarı düzelecek. defansa geç adamda var lugano gökhan gönül sen de var zapo toraman gökhan zan. adamda de sanctis volkan var sen de rüştü. adam da arda var sen de serdar özkan. eeeeeee nerde bu kadro? hani biz eksik değildik. bursayla ankaragücüyle kıyaslarsan tamam da üsttekilere bak. bir mehmet topuz musa aydın bile yok bizde. şu takımda adam gibi 3 topçu var nobre sivok bir de ekrem dağ. ötesi koy göte.

Adsız dedi ki...

valla o özgüven konusunu halledecek olan denizli, zaten başka bir numarası olan bir teknik adam değil,adamın en büyük olayı oyuncularını hedefe kitlemesi, onlara güven aşılaması vs.

kadro kıyasında ise hiç endişe etmiyorum..şu an için vasat oynayan bir kalecimiz var, fenerin kalecisi kötü, galatasarayınki vasatın az üstünde oynuyor. ligdeki en iyi stoper tartışmasız lugano ama onların takım defansında sorun var, ki zaten ben eğer bir orta saha transferi yapmazsa fenerbahçeyi şampiyonluk yarışında kıyasa dahi almıyorum. galatasarayda ise baros,kewell, şu bu hikaye, olay lincoln-mehmet topal dengesine bakıyor. galatasarayın yumuşuklağını ve kaderini burdaki denge belirleyecek. ki lincolnün de bu formda devam etmesi öyle pek mümkün değil. baros dersen, kişisel olarak tuttuğum tarz bir golcü değil, attığı gollerin çoğunu üç dört maçta attı zaten..tipik bir boş alan golcüsü..bizim kadroya haksızlık yaptığını düşünüyorum, umarım ikinci yarı çocuklar oynayacağı oyunla sana cevap verir:)denizlinin dediğine göre ikinci yarı 4-3-3 oynayacakmışız, ideal kadromu da şuraya yazıyorum..

************rüştü*************
kurtuluş zapo toraman ekrem
sivok (yabancıönlibero)tello
holosko delgado
nobre

Adsız dedi ki...

e hadi bakalım. görelim. ben yatıyom sabah yazarım belki.

fener transferi kapadı zaten. emrebilmemneyi aldı bir de abdülkadir. biri sağaçık abdülkadir orasaha ama 18 yaşındaymış. gökhaın yerinde kazım var deivid var. yani fener transfer yapmadı. o zaman sana göre fb devre dışı kaldı. ama adamlar derbileri hep kazanıyorlar onu unutma. adamlar 2 derbi kazanmasa peşpeşe zaten havlu atmıştı. yanlış mı söylüyorum peşpeşe 2 derbi kazanınca potaya girdiler. ondan feneri fazla küçümseme. gs nin kadrosu da çok iyi. o skibbe de iyi adam. ona zaman versinler toplar takımı. kewell arda siktiret ama lincoln-baros amına koyar ligin. zaten koyuyo.

Adsız dedi ki...

hem unu boşver. gs zaten 10 puan havadan kapar her sene. eliyle götüyle penaltıyla. geçen sene 15 puan aldı adamlar hakemlerle be. medya fenerli zaten gs hakem korumasında biz..... gibi ortada dolanalım.

Adsız dedi ki...

fenerin ortası şu an boş, selçuk-josico-maldonado tırto, emre sakat. derbilerde nasıl kazandıklarını biliyoruz, ikinci yarı içerde derbileri yok,ki bu taktikle dışarda derbi kazanmaları bana olası gelmiyo..

galatasarayı bilmiyorum valla, o konuda net olamıyorum ben,ligde iyi oynadıkları maç sayısı çok az, hakem yardımı çok fazla, buna rağmen bulundukları yer öle ahım şahım değil..bakalım, dedim ya bekliyorum 24 ocağı..ne olacaksa olsun artık:)iyi geceler...

Adsız dedi ki...

enteresan bir bakış açın var shrek. ikna kabiliyeti var sende. du bakalım. hadi sana da iyi geceler.

Yorum Gönder

Ara