.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ocak 2009 Pazartesi

12 Takimli Lig

Matematiksel olarak ligin ilk yarısı yeni bitti. Puan durumuna ve takımlara şöyle bir baktığımızda görüyoruz ki ligimiz aslında 12 takımlı. Kalan takımlara 10 kişi çıksan da maç skorlarının çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Konyaspor, Antalyaspor, Denizlispor, Ankaragücü, Kocaelispor, Hacettepe takımlarına puan vermek, Beşiktaş seviyesindeki bir takım için ayıptır diye düşünüyorum. Elbette diğer büyükler için de aynı şey geçerli. Ama bir yandan da hep soruyoruz ya, en son ne zaman iyi oynadık diye. Peki ben de sorayım, en son hangi rakibimiz bize karşı iyi oynadı? Biri ne kadar azsa diğeri de o kadar az. Denizlispor karşısında görüldü ki, böyle rakiplere karşı oynarken sahada "futbol" olmuyor ki iyi oyun olsun. Beşiktaş 1 kişi eksik kaldığında bile bu eksikliği gözle görülecek hale getiremeyen futbol takımlarından bahsediyoruz. Aslında çok yazık. Bu hafta Antalyaspor'la oynayacağız. Yine aynı şey olacak. Antalya'nın Zapotocny-sever forveti üzülmüştür. Zapo cezalı olacak bu hafta. Toraman'a falan sarması lazım. Ama Toraman Zapo'ya benzemez, köşede kıstırıverir adamı. İşte gelecek haftadan, haftalardan beklentilerimiz bu düzeyde malesef. Lakin dün gördük Fenerbahçe-Trabzon maçı gerçekten keyifli geçti. Trabzonspor'un 6 ayda bir yönetim ve teknik heyetle nasıl yeniden üretildiğine tanıklık ediyoruz. O yenmiş bu yenmiş çok da önemli değil, bu senenin yıldızı Ersun Yanal'dır bana kalırsa. 6 ayda taş gibi bir takım çıkardı ortaya. Biz 6 senede o takımı çıkaramadık. Kocaelispor Danimarka 2. liginden futbolcu almış. Ankaraspor'un forveti Konate de kariyerini ikinci liglerde geçirmiş bir oyuncu. Antalya'nın yabancılarının kariyerleri hakkında pek bir bilgi yok. Futbolcu oldukları şüpheli. Konya'nın yedek kalecisi Jefferson. Yabancı kontenjanını yedek kaleci için harcamak neyin nesi diye. Sonra küme düşersin tabi. Hacettepe en iyi oyuncularını sağa sola verdi. Tandeminin biri Trabzon'un, diğeri Gençlerbirliği'nin yedek kulübesini ısıtıyorlar. Kocaeli bu hafta Hacettepe'ye denk gelmese lige havlu atacak... Daha ligin bitmesine 17 hafta var... Garip bir lig.

3 Yorum:

Beşiktaş açısından işin garip yanı da bu diğer gruptaki takımlara karşı takım kötü de oynasa, 2-0 geriye de düşse, 10 kişi de kalsa kazanıyor. Ama iş diğer takımlara gelince bu sefer istediğimiz kadar iyi oynayalım, kazanamıyoruz. Bu sene en iyi maçlarımızı bana göre, sivas,bursa,fener,galatasaray maçlarında oynadık ama sonuç ortada...

kayseri macinda da hic fena degildik.

delgado dedi ki...

dijehua, futbol sahalarında "öküz" olarak tabir ettiğimiz oyunculardan. inanılmaz kuvvetli, kalas bir oyuncu da değil. iyi transfer yapmış antalya.

Yorum Gönder

Ara