.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Kasım 2008 Pazartesi

Kontra Golcü

Beşiktaş bu yıl geçmiş yıllara göre daha güçlü bir kadroya sahip olduğundan şöyle bir dert ortaya çıktı, geçmişte başarılıymış gibi görünen forvetler yeni sistemde sırıtır hale geldi, çünkü artık Beşiktaş oyunu ileriye yıkmaya çalışıyor. Bakıyoruz son senelerin forvetlerine, Carew,Youla, Bobo, Holosko..Hepsi de boş alan golcüsü. Carew tabi ki kalite olarak diğerlerini katlar ama o da yine büyük takım golcüsü olmadı hiçbir zaman. Bekliyoruz ki bu adamlar önlerinde bir boşluk bulsun da geriden gelen uzun toplarla rakibi dağıtstınlar.

Halbuki elimizde bir nobre var, artık kaç kişilik koşuyor sayamıyorum ben ve koşarken aynı zamanda yanındakilere servis yapıp, fantastik goller de atıyor. Bir de Delgado var, herşeye karşın bitirici vuruşları ile takımdaki diğer arkadaşlarından ayrılıyor, hem kafa tekniği hem de ayak tekniği yüksek. Ancak hem Bobo hem de Holosko oyunun karşı kaleye yıkıldığı anlarda gittikçe etkisizleşiyorlar, dar alanda nefes alamıyorlar.

İş bu halde şu anki durum sanki ileride Nobre-Delgado ikilisini ve arkalarına da Tello'yu koymayı işaret ediyor ya durun bakalım. Dedik ya bekleyelim biraz daha..

15 Yorum:

Adsız dedi ki...

Ben Delgado'nun forvette iş yapabileceğini düşünmüyorum açıkcası. Zaten fiziği hiç yok topla adam arasına vücudunu koyamayan bi topçu biraz da o yüzden Denizli daha geride oynatıyo onu sanki. Daha geride olduğu zaman baskıdan biraz daha uzakta oynadığından kafasını kaldırıp oynayabiliyo. BU sefer de ortasahada çok yumuşak kalıyoruz, çaresini bi türlü bulamadık tarla gibi orta sahamız. Delgado'nun performansı da çok kötü maalesef. Kocaeli maçını tribünden izledim ve ilk yarı boyunca herkes isyan ediyodu Delgado'ya. "Ne zaman kurtarıcaksın bu takımı" "Bu maç oynamazsan hangi maç oynarsın sen prenses" gbisinden isyandaydı herkes=)

Adsız dedi ki...

enteresan işlere devam ediyorsun shrek. seni takibe devam ediyorum..

ben derim kiiiii bobo delgado bu ikisine yer yok. zaten ihtiyaç ta yok. satalım gitsin. özellikle bobo. bak söylemedi deme bu herif patlayacak elimizde. satılsın..

mehmet yıldız alınsın. sen ne dersin ?

Adsız dedi ki...

sivasın sağbeki-zapo-sivok-seriç
m.topuz -cisse -uğur -aydın
holosko-m.yıldız (nobre)

görmek istediğim takım budur.

sivasın sağ bekinin adı neydi ya abdürahim mi? kaleci de yabancı

gördüğün gibi 6 yabancılı (1 i kaleci şahane takım)
cevabını yemeden içmeden bekliyor ve takibe devam ediyorum shrek. trabzon maçından sonra görüşelim. inşallah şu hamsilere iyi bi takarız.

Adsız dedi ki...

abdurrahman dereli.
sağ açık ta musa aydın.

bu saydığın 11 şampiyon olur ama hayalinin 11'i buysa ben bişi demiyorum.

Adsız dedi ki...

sağol jessie. valla yüzünü gören cennetlik.

evet istediğim takım bu . sol tarafa tello da olabilir. hayalim derken biraz mantıklı düşündük. yoksa ben de ortasahanın ortasında fabregas ile gerard solda messi sağda ronaldo santraforda huntelaarı isterim de olmuyor valla.

bu takım kurulabilir bi takım bence

Adsız dedi ki...

valla kerim bobo konusunda da, mehmet yıldız konusunda da hemfikirim senle. bitabi mehmet topuz konunda da. zaten şu an hep yabancıları konuşuyoruz ama bizim en önemli eksiğimiz yıllardır a milli takıma gönderemediğimiz yerli oyuncularımız. o yüzden şu an parlamış ve milli takıma yakın ne kadar milli oyuncu varsa takıma kazandırmalıyız. senle tek anlaşamadığımız konu delgadodur ki bu konuda da saygı duyarım, kişisel bir sevgim var delgadoya karşı,ne yapsa da kızamıyorum, onu takımda görünce mutlu oluyorum..

Adsız dedi ki...

tamam shrek sev ama ben şeyi merak ediyorum ne olarak seviyorsun yani tipini mi seviyorsun böle uzun saçlı falan futbolcy güzeli gibi. yada delgadoyu sahada görünce güven mi geliyor sana...hah bu maçı kesin alırız delgado oynuyo mu diyorsun. ben bobo yu görünce öle oluyorum..delgadoya daha bir ılımlıyım

Adsız dedi ki...

pardon boboyu görünce şimdi sıçtık bu maç gene kurdeşen dökeceğiz diyorum..

Adsız dedi ki...

topla koşması bile estetik.bilardo topu çektirirmiş gibi pas vermesi, gol sevinçleri, sürekli güleryüzlü olması, röportajlarda söyledikleri, centilmen olması, vs vs vs. son iki yılda beşiktaşın attığı en güzel gollerin yarısı delgadoya aittir. ben zubi'nin aksine ileride faydalanılması taraftarıyım. şu an iki ceza saha arasında 54 metre gibi bi mesafede oynuyor, halbuki rakip sahada 45 metre gibi bir mesafede, serbest oynamalı ve buna göre de etrafı şekillenmelidir ama işin absürd kısmı bir adam alıyosun, 10 numara veriyosun ama sistemini ona göre onun üzerine kurmuyosun. ha 10 numara mı kaldı dersiniz eyvallah ama iki yönlü oynamayı tam olarak beceremeyen her takımın bir tane hamal ön libero bir tane de 10 numaraya ihtiyacı vardır. madem iki yönlü oynayamıyosun, o zaman iş bölümü yapcaksın.

Adsız dedi ki...

iş bölümü;
holosko-bobo siz gol atacaksınız
delgado sen gol pası vereceksin
cisse sen rakibe basacaksın
zapo sivok siz savunma yapacaksınız.
nobre oğlum sen gol atacaksın, asist yapacaksın, rakibe basıp savunma da yapacaksın...

Adsız dedi ki...

Levent Erdoğan - arada çıkıp abuk subuk konuşacaksın.atacaksın tutacaksın =)

Adsız dedi ki...

demirören: masaya yumruk vuracaksın, sakın karıştırıp kafanı vurma:)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bence bu takımdan gitmesi gerekenler:(yada 11 de görmek istemediklerim diyeyim)
1-delgado
2-bobo
3-serdar özkan
4-serdar kurtuluş

alınması gerekenlerse
1-theo weeks
2-theo weeks
3-theo weeks

Tabi sağ ve sol beklerede ihtiyacımız var
delgadosuz cisse ve theo weeks ilaç olur orta sahamıza

Adsız dedi ki...

valla ozan, theo weeks konusunda çok haklısın da, weeks'in gelip delgadonun gitmesi biraz absürd olur gibi geliyor bana, hem yıllarca ısıran orta saha bekleyelim, hem de ısıran orta saha geldiğinde de delgadoyu gönderelim. bir de theo ile görelim bakalım ne olcak

Adsız dedi ki...

inan bana delgadoyu bende çok seviyorum. duruşu, arjantinli oluşu vs.
sanırım delgadoyu bize dünya yıldızı diye pazarlayanlarda suç belki delgado ve theo beraber cisse delgadodan çok daha iyi olabilir
hatta bana kalırsa sivok ön libero oynasın ben defansda gökhan zana razıyım. :)

Yorum Gönder

Ara