.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Kasım 2008 Pazartesi

Serbest Adamlar Sistemi

Mustafa Denizli'nin sistemini nedir tam olarak çözecek fırsatım olmadı. Nedeni biraz saçma, açıkcası staddan izlediğim maçlardan pek bişey anladığım söylenemez. Burada bişeyler yazmaya çabalıyorsam, stadda da bir o kadar taraftar olunması gerektiğini düşündüğümden kelli maçlar harala gürele içerisinde geçerken bir de baktım Denizli'li Beşiktaş nedir ne değildir hala çözememişim.

Mustafa Denizli denince aklıma ilk gelen gülen yüzü ve kendine olan güvenidir. Büyük bir egosu var kendisinin ki buna Beşiktaş'ın da çok ihtiyacı var. Şu ortamda gelip herkesin gözüne baka baka bu takım şampiyon olacak demesi de bunun bir ispatı. Uzun zamandır şampiyon olabiliriz, yarışta biz de varız diyen yönetici ve teknik adamlardan sonra şu farkı hemen göz önüne koydu Denizli, Beşiktaş büyük bir takım ve büyük konuşmaktan korkmamalı.

Tabi bu işin saha dışı kısmı. Saha dışında ne kadar avrupai bir görünümü olsa da kendisinin saha içinde bir o kadar alaturka. Sistem şu an kağıt üzerinde 3-5-2 gibi görülebilir ama aslolan sistemin sınırları olan serbest adamlara dayandığı. Geriden başlarsak ilk serbest adam Sivok, ortada Delgado, onun önünde ise Tello. Sivok rakip forvetin sayısına göre bi bakıyorsunuz takımı 3'lü defans oynar gibi gösteriyor bir bakmışsınız 4'lü defans gibi. Bu serbestilere sadece bu üç isim dahil değil, zaman zaman diğer futbolcular da döne döne oynuyor ancak hala bunun bir sistem mi yoksa sistemsizlikten kaynaklanan bir arıza mı olduğunu çözemedim net olarak. Ancak herneyse asıl sorun Tello ve Delgado'nun yerlerindeki terslik. Daha sert olan Tello önde, yumuşak Delgado arkada tercihinde bir terslik var sanki ama dedik ya Denizli'nin takımını biraz daha izlemek lazım net kanılara varmak için..

Ara