.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Kasım 2008 Perşembe

Bu Büyük Taraftara Şampiyonluk Yakışır

Türkiyede kalabalık bir taraftar topluluğunuzun olması yarar kadar zarar da getiriyor aynı zamanda. Tabi ki geçmişten bugüne genel bir yargı değil, değişen taraftar profiline göre yapılmış bir yorum bu. Taraftarlar sabırsız, başarısızlığa tahamülleri yok, futbol izlemekle değil, kazanıp kaybetmekle ilgililer daha çok vs. vs..Bunların yeni şeyler olmadığının farkındayım, zaten şu "Günümüz Futbolu" lafından da gına geldi artık. Endüstriyeline bir, modern futboluna iki ancak tablo o kadar açık ki, bakın son yıllara camia takımları nasıl da karışıp, kendi kendilerine dolanıp düşmüşler. Göztepe, Karşıyaka, Ankaragücü, Sakaryaspor, Bursaspor, Trabzonspor...Arkalarında güzel bir taraftar desteği var, takip ediliyorlar. Ama bir türlü de istedikleri başarı gelmiyor. Hem de kime karşı gelmiyor, İstanbul Büyükşehir Belediyeye, Hacettepeye, Ankaraspor'a karşı. Nedeni basit, Ankaraspor geçen sene çok kötü durumdaydı ama kafaları rahattı. İşlerine karışan, tesislerini basan, hatalı karar almalarına neden olacak ortam yaratan taraftarları yoktu. Bu seneye bakın, İBB ne kadar kötü başladı sezona, belki arkalarında 10000 taraftar olsaydı her maç, teknik direktörleri çoktaan gitmişti ama sular çok fazla dalgalanmadığından gemi fazla su almadan toparladılar.

Gelelim buradan, Beşiktaş'a. Üç büyükler içinde en ateşli taraftar kimin gibi bir tartışma yoktur heralde. Ancak Beşiktaş taraftarı her daim kulübünün arkasında olmanın sınırını biraz fazla aştığından, artık kulübün içindeler. Alınacak her kararda bir taraftar korkusu var. Asılacak bir pankart, yapılacak yeni bir beste gazete manşetlerine kadar çıkabiliyor. Peki bunun Beşiktaş'a faydası ne? Liverpool maçını alan taraftar ama içerde zilyon tane kaybedilen maçların sorumlusu taraftar değil.

Bunları taraftar şöyle olmalı, böyle olmalı gibi biyere varacağımdan değil sadece ortadaki durumun daha net görülebilmesi için yazdım. Bu saatten sonra değişecek birşey değil, bizim bu takımı sevme biçimimiz böyle. Ama her galibiyeti taraftara yazıp, her mağlubiyeti sahadaki 11 adama yıkmak biraz ayıp gibi geliyor bana.

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

enteresan ve doğru işler yapıyorsun shrek. seni takibe devam ediyorum..

şimdi muhterem shrek efendi. ben derim kiiii. bu sene şampiyon olduk olduk olmadık zittin sene olamayız. niye dersen gs kötü fener ondan kötü bakma 4-1 yendiklerine. trabzon desen tipik bir ersun yanal takımı 2. yarıyla beraber gerçek yerleri olan 5-7 cilik arasına döner hamsiler...

yani bu sene ya şampiyonuz yada hamsispor gibi oluruz. sen ne dersin ??

Adsız dedi ki...

aynen kerim, bunu daha önce de dile getirmiştim, bu sene yok yıldırım demirörenmiş, yok denizliymiş falan dile dolamayıp şampiyon olmamız lazım. yok gidişatımız trabzonspor..ligin olmuş onuncu haftası, beşiktaş maçlarını içerde pazartesi cuma dışarda pazar öğlen oynuyor,bizim büyük bir takım olduğumuzu unutuyor ibişler, beşiktaş maçlarını izlemek için türkiyenin heryerinden taraftar gelmek istiyor ama mesela benim gibi insanlar pzt veya cuma maça gelmek için işyerindne izin almak zorunda kalıyorlar, ama işte bi şampiyonluk biraz nefes almamızı sağlar, medyanın aklını başına almasını sağlar,kulübün doğru kararlar almasu için uygun ortamı sağlar..

Adsız dedi ki...

evet biliyorum shrek sen daha öçnce de demiştin. ama ben de sana şampiyon falan olamayız demiştim. şimdi ise ya bu sene ya hiç diyorum. bunun sebebi bizim takıma güvendiğimden değil. rakipler kötü bu sene . ondan kurt dumanlı havayo sever derle ya o hesap. işte o dumanlı havayı seven kurt mustafa denizli oluyor. rakipler kötü olduğundan bu sene şampiyon olabiliriz. yoksa bizden olsa olsa ŞAMPUAN olur..
neyse 13. hafta fb 16. hafta gs. işte o zaman görecez bizim takım kaç okka çeker.

Adsız dedi ki...

BOK YAKIŞIR. 17 KORNER POZİSYON YOK...

Yorum Gönder

Ara