.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Ekim 2008 Çarşamba

Doktor Ne Yerseniz Yiyin Dedi


Belli olmaz tabi Demirören'in işi ama büyük ihtimalle yeni teknik direktörümüz Mustafa Denizli. Şöyle bir yorumlara baktım, yine yer yerinden oynamış gibi. Artık taraftarlar kimi bekliyorlarsa bilemiyorum. Yabancı olmaz, Samet Aybaba olmaz, camianın evladı olmadı bir daha denemek olmaz, Lucescu gelmez. Armutun sapı, üzümün çöpü, Mustafa Denizli de gelmese Werner Lorant gelcekti haberleri yok..Övünmek değil benimki, malumun ilanını yapmıştım sadece ama Hacettepe maçından hemen sonra Mustafa Denizli'nin geleceğini yazmıştım sözlükte. Çünkü ortada başka aday yok, kim olabilirdi ki Denizli'den başka? Ne diyelim hayırlı olsun. Ben şahsen, nefret eden çoğunluğun aksine kişilik olarak severim kendisini. Dünyayı pek umursamaz tavırları, alkolden kızarmış burnu, konuşması vs. sempatik gelmiştir bana hep. Bunun dışında daha önce eski bir Galatasaray'lı olarak, Fenerbahçe'de kendisinden nefret eden taraftarlara rağmen şampiyon olabilecek kadar stresli ortamlarda çalışmayı bilmesi, medyanın saltolarında onlarla çarpışıp, dengesini kaybetmemesi de avantaj Beşiktaştaki görevi için. Futbol boyutuna gelince, günü kurtarmak için ideal, gelecek planları için güvenilmez yapısı ile tam da aslında Yıldırım Demirören'in hocası, belki son anda kurtarabilir günü bizim başkan.


Olursa olur, olmazsa Demirören gider. İki ucu nutellalı değnek.

14 Yorum:

Adsız dedi ki...

enteresan işler yapıyorsun beutiful shrek. yorum yaptığın için teşekkürler. umarım burdasındır şu an. neyse valla benim kafa duman oldu. ben ertuğrulun gelmesini zaten istemiyordum. gitmesine sevindim daha önce de demiştim. tabi yerine kim gelecek deniliyordu. aklıma gelen yoktu. mustafa için hala iyi mi kötü mü karar veremedim . hele bi başlasın. ama ertuğrul la ilgili şunu diyeyim. bu aam bjk ye yakışmıyordu. tıpkı başkan gibi. haketttiği şekilde kovuldu. yada istifa etti neyse. kendisi süleyman sebanın adını ağzına alacak biri dğeildir. zxamanında transfer döneminde kulübün ebesini sikiyordu.ş seüleyman seba ertuğrul için "melek yüzlü şeytan " demişti. hem bjk ile hem gs ile aynı anda transfer görüşmesi yaptığını biliyorum ben. bilmeyen öğrensin bilen hatırlasın..

Adsız dedi ki...

devam edeyim kardeşim.
şimdi geçen sene ki rezaleti anlatmaya gerek yok. derbilerde kayıp ş.liginde sonuncu. ligde yok kupada yok. 3. olup uefaya kalabilmiş ancak. bir de 8-0 göstermiş bize. yani geçen sene ertuğrul dolu dolu 1 ylı harcadı. aslında daha sezon başında şutlanmalıydı.
bu seneki performansına bakalım. iyi gözükğüyor. ama uefada final deyip 4-1 ezilip gruplara kalamadan rezil etti bizi elaleme. lige geleyim. iyi gidiyoruz ama daha bir tek trabzonla ciddi maç oynadık. takımı resmen saote etti. bjk sahaya yenilmemek için çıkmaz. diğer maçlarda da ite kaka rezil futbol var. errtuğrul kalsaydı gene şampiyon olamazdık.

Adsız dedi ki...

sen şampiyonluğu acil görüyorsun ve anladığım kadarıyla u mutlusun şampiyonluktan beautiful shrek. ama kardeşim umutlanma diyorum sana. ertuğrul kalsada olamayız. kadro olarak ve mental olarak zayıfız. rakipler de kötü ama toparlanırlar. fb baktı olmuoyr. ocak ayında döker paraları baştan aşağı yeniler takımı. medya zaten fenerbahçeli. ulan rıdvan dilmen canlı yayına çıkıyor fener yenilmiş diye ağlayacak resmen çocuk gibi. sen fenerli olabilirsin laf yok ama orda tarafsız olman lazım. yani fener parasıyla medyasıyla kurtarır kendini. gs nin ise zamana ihtiyacı var. kadroları hakkaten iyi. sonra ayakları yere basan bir kulüp. zaten hakemler en az 10 puan yediriyor gs ye her sene. herifler hiç oynamasın 10 puan garanti be.

Adsız dedi ki...

biz ise daha ligde yenilgi almadık ama bir tane yenilgi alsın bu takım çok değil 1 yenilgi işte sıçtık o zaman. düzeltemeyiz kendimizi. ne abni 34 hafta namağlup gidecek halimiz yok. 6 hafta zaten itekaka geldik. 1-2 yenilgide bjk tepetaklak olur. o bakımdan zaten şampiyonluk hayal.

Adsız dedi ki...

Kerim valla bizi beautiful shrek yaptın, eşşek mi demek istiyosun yoksa:)

Ben bu konulara fazla girmek istemiyorum aslında, o adamdır bu değildir şu şöyledir. Beşiktaşta herkes birilerine bir kulp takmış. Teknik direktörlüğü ise vasattı. Yine de gitmesi gerekenlerden önce değil beraber gitmelerini isterdim 2010'da. Futbolun güzelliği şu ki hiçbirşey havada kalmıyor, herşey sahada belli oluyor. O yüzden bazen yorulmak anlamsız, bir hafta sonra sahada ne göreceğiz bakalım..

Şimdilik iyigeceler..

Adsız dedi ki...

yok hacı. espri olsun diye diyorum vala. ne eşeği. galiba uykun geldi. neyse yarın devam ederiz o zaman. seni takibe devam ediyorum.

Adsız dedi ki...

valla sabah 6:40 kalkcam. Beşiktaş bizi neden yoruyosun diyor, iyi geceler diliyorum:)

Adsız dedi ki...

dediğim gibi bjk nin yapması gereken yok şampiyonluk muş yok uefad finalmiş gibi saçma sapan hayallerle kendii rezil etmek değil. 1 kaç sene sonrasının planını yapmak. savaşçı gençleren oluşan bir takım lazım. batuhanlar aydınlar serdar k. serdar ö. falan. böyle bobo delgado gibi zibidilerle bir halt olmaz. 2-3 yıl transfer yapmayıp gençleri takıma monte etmeli daha fazla borçlanmamalıyız. böylece yıldırım demirören de gider. kulübü borçlatamadığı için. yıldırımın gitmesini istiyorsak 2-3 sene daha şampiyonluğu düşünmeyelim. bu sene şampiyon olduk diyelim. sittin sene gitmez sinan-yıldırım ikilisi. biraz başarısız olsak ta büyüklüğümüzden kaybetmeyiz tamam mı? zaten şampiyonluğu unuttuk.

Adsız dedi ki...

hem senin bir lafın var ben ona katılmıyorum. diyosunki bu sene şampiyon olmak zorundayız. hadi lduk diyelim. nolcak yani. herşey toz pembe mi olacak. hayır. sadece günü kurtaracaz. hem ligi alırsak bu ikisi asla bırakma istifa etmez. sinanlı demirörenli şampiyonluk istemiyorum zaten.

neyse sen uyu yarın devam ederiz.
yarın bunları okursun.

Adsız dedi ki...

tam ertugrulun istifasi hakinda birseyler yazacaktimki forzaya girip ne var ne yok bakayim derken buyuk amigo alenin son yazisini gordum. Bakin neler demis alen.

Öldü

Bir tufan, bir kasırga, bir suç ve ceza

Esası fırtına

Sessizlik

Ya da sessiz fırtına

Hakikisini taraftar yapmıştır.

Susmuştur.

Beşiktaşlılık adına Beşiktaş için.

Duruş budur.

Gerisi çaya çorbaya...

Gayrısız herkes suçludur.

Ben de, O da, öbürü de...

Lakin,

Del Bosque gitsin diye kamuoyu oluşturanlar, hergün yönetime ve başkana baskı yapanlar, Cordoba’nın yediği hatalı bir Konya golünden sonra göbek atanlar, Ertuğrul gittikten sonra da,

Ertuğrul’u koruyanlar, O’nu bunu suclayanlar değil midir?

Del Bosque yaşarken kördü!

Öldü!

Badem gözlü oldu.

Rıza?

Yaşarken 3 gömlek boldu.

Öldü!

Beşiktaş’ın 12 yaşından beri emekçisi oldu.

Tigana?

Kıçımızı yırttık gitmesin diye.

Komisyon mu alıyorsunuz dediler.

Öldü!

Bir adama sahip çıkamadınız oldu.

Ve Ertuğrul...

Konuşulmadığı hiçbir noktası kalmadı.

Her şeyini eleştirdiler.

Didik didik ettiler.

Öldü!

Adam gibi gitti dediler

Bu kısır döngüye, bu kan değirmenlerine bir dur diyen olmadıkça bu devran böyle devam eder.

Açın bakın.

Geçen sene ben televizyonda ne demişim.

İyi de demişim.

Hala da diyorum.

Ve siz

Yalnızca kendi penceresinden Beşiktaş’a bakanlar

Engizisyon mahkemesine kurulmuşsunuz

Er geliyor meydane!

Asılması için bin takla atıyorsunuz.

Asıyorlar

Bak bunu da astılar diyorsunuz.

Bu iki yüzlük, bu riya

Bu kokuşmuşluk

Çürümüşlük

Bu üçlü beşli oynamalar

Yeter!

Her yazana

Yazılana

Doldurana boşaltana

İnanmayın Allah aşkına

Her kafasına esene Ümraniye

Hadi gidelim diyene hava alanı olmaz

Lütfen

Ve siz Sayın Başkan

Haddim değil ama

Futbolcu alıyorsun olmuyor

Hoca alıyorsun olmuyor

Yönetici ? !

Demiyor muyuz yırtınırcasına malesef;

Yazık ki futbol sahada oynanmıyor!


Simdi sirayla gidelim

‘’Del Bosque gitsin diye kamuoyu oluşturanlar, hergün yönetime ve başkana baskı yapanlar, Cordoba’nın yediği hatalı bir Konya golünden sonra göbek atanlar, Ertuğrul gittikten sonra da,

Ertuğrul’u koruyanlar, O’nu bunu suclayanlar değil midir?’’

Evet, alen burada sadece medyayimi kastediyor yoksa besiktasin icindeki bazi yoneticilerimi yada besiktasa para yardimi yapmis futboldan anlamayan parali adamlarimi?
Eger medyayi kastediyorsa ayni medya sayfa sayfa carsi haberi yapip sizleri besiktas takiminin onune gecirirken neredeydin? İsinize gelince medyayi kullanirken isinize gelmeyince medyaya suclamak mi marifet? Egerki yoneticileri veya diger adamlari kastediyorsan niye yazinda isim vermiyorsun? Cekincelerin mi var? Diyelimki cekiniyorsun. Senki besiktas tribunlerinin taptigi bi amigosun. Bir el hareketinle 30 bin kisiyi susturup sonra costuruyorsun. Boyle bi guc elindeyken neden tribunde sozunu ettigin bu adamalara gereken tepkiyi koyamadin? Sen zamaninda gereken tepkiyi gosterseydin isler bu kadar cigirindan cikarmiydi?



‘’Tigana?

Kıçımızı yırttık gitmesin diye.

Komisyon mu alıyorsunuz dediler.

Öldü!

Bir adama sahip çıkamadınız oldu’’


Evet alen devam edelim. Dogru kicinizi yirttiniz tigana gitmesin diye. Peki tigana neden gitti? Madem komisyon almiyorsunuz tigananin gitmesine kimler sebep oldu soruyorum sana? Tigana gitmesin derken iyi guzel de gitmesine on ayak olanlara gereken tepki nerede? Yineliyorum kimden cekindin ve niye cekindin?



‘’Ve Ertuğrul...

Konuşulmadığı hiçbir noktası kalmadı.

Her şeyini eleştirdiler.

Didik didik ettiler.

Öldü!

Adam gibi gitti dediler

Bu kısır döngüye, bu kan değirmenlerine bir dur diyen olmadıkça bu devran böyle devam eder.’’

Kusura bakma alen, senin elinde bu guc varken ve bunu kullan(a)mazken sende ayni kisir dongu icindesin. Hem kendin yaziyorsun bu kisir donguye dur demedikce diye hem dur demiyorsun veya diyemiyorsun 4,5 senedir.



‘’Yalnızca kendi penceresinden Beşiktaş’a bakanlar

Engizisyon mahkemesine kurulmuşsunuz

Er geliyor meydane!

Asılması için bin takla atıyorsunuz.

Asıyorlar

Bak bunu da astılar diyorsunuz.

Bu iki yüzlük, bu riya

Bu kokuşmuşluk

Çürümüşlük

Bu üçlü beşli oynamalar

Yeter!

Her yazana

Yazılana

Doldurana boşaltana

İnanmayın Allah aşkına

Her kafasına esene Ümraniye

Hadi gidelim diyene hava alanı olmaz

Lütfen’’

Yine ayni seyleri soylicem cunku alen de ayni seyleri tekrarlayip duruyor. O er meydana gelmeden once zaten asilacagini sen de ben de biliyoruz alen. Besiktasta kaybolan guven ortamini herkes apacik goruyorken neden yildirim demirorene hala tepki yok? Al iste metalist macindan sonra gorduk. Forzabesiktasta umraniyeye gidelim tepkimizi koyalim diye topic acildi. Sayfalarca yazi yazildi. Aradan iki gun gecti. Peki kac kisi gitti umraniyeye? 20 kisiyi gecti mi? Peki oraya gitmeyenler ikiyuzlu kabul. Senin suskunluguna ne demeli? Eger organizasyonu sen yapsaydin umraniyede en az 1000 kisi olmaz miydi? Yonetim Sinan Ertugrul hepsi gitmez miydi? Gitmese bile bu cikisla en azindan muhalefet cesaretlenmezmiydi? Sana sorsam bunu besiktaslilik adina yapmiyorum dersin. Besiktasliligini sikim afedersin!


‘’Ve siz Sayın Başkan

Haddim değil ama

Futbolcu alıyorsun olmuyor

Hoca alıyorsun olmuyor

Yönetici ? !

Demiyor muyuz yırtınırcasına malesef;

Yazık ki futbol sahada oynanmıyor!’’


Vay alencim sen ne kibar adammissinda haberimiz yokmus! Zamaninda Ahmet dursun Seba gitsinler, bilgili zamaninda yonetim aciga loca yapsanalar ama is demirorene geldimi siz sayin baskan haddim degil ama.. helal olsun be. Aslinda su hitap bile herseyi acikliyor iste. 4,5 senedir bizi kahreden, yaptigi her isi eline yuzune bulastirmis vs vs saymicam hepsini, bu adama haddim degil demek. Peki alen bu demirorenin yaptiklarini serdar bilgili veya fikret orman diyelim o yapsa yine ayni sekilde haddim degil dermisin? Yonetim istifa diye bagiranlari susturmak haddin ama degil mi ?


Ve en onemlisine gelelim, yazinin basinda soylediklerine

‘’Sessizlik

Ya da sessiz fırtına

Hakikisini taraftar yapmıştır.

Susmuştur.

Beşiktaşlılık adına Beşiktaş için.

Duruş budur.

Gerisi çaya çorbaya...

Gayrısız herkes suçludur.

Ben de, O da, öbürü de...’’


Madem besiktaslilik adina sustun senki bir kapali icin serdar bilgili aleyhine acikta ne tezahuratlar yaptrdin. Ondan once suleyman seba’ya ne tepkiler koydun. O zaman besiktaslilik durusun neredeydi? Onlar sana birsey yedirmedigi icin mi tepki koydun yoksa? Sustun mu susturuldun mu? Yada susturdun mu alen?

Evet alen belkide soyledigin tek dogru sey hepimiz sucluyuz.
Ama sana goz yumdugumuz icin belkide en suclusu biziz!!

Adsız dedi ki...

gelelim ertugrulun istifasina.

ertugrul besiktasa gelirken demirorenin nasil oldugunu bilmioyrmuydu? elbette biliyordu. ama bence o besiktasta bi efsane olmak istedi. ister besiktas sevgisi deyin ister kendi egosu. ertugrul kendine cok inandi, takimi bu zor durumdan kurtarip taraftariyla yoneticisiyle birlik ve beraberlik ortami yaratmak istedi. kazanilacak bir sampiyonlukla cok seyin degisecegini biliyordu. hem kendi hem yonetimin kredisini uzatacakti. taraftarin basikisi azalacak istediklerini daha iyi yapabileckti.

bazen cok fazla sey yapmak isterken hicbir sey yapamazsiniz ne kadar iyi niyetli olsanizda. ertugrul da dik duramadi, istedigi birlik ve beraberligi yaratamadi. belki suclanacak en son kisi suan ama onunda kapasitesi bu kadarmis.

sonucta adamlik yetmiyor bazi seyleri basarmak icin..

Adsız dedi ki...

@kerim
ben bu takımın demirörenin gittiğinde değil şampiyon olduğunda düzeleceğine inanıyorum, ama umutlu muyum? sadece umutsuz değilim diyelim. ama şampiyon olmadıkça beşiktaşta doğrular yanlış, yanlışlar doğru olmaya devam edecek.

Adsız dedi ki...

@gizli santrafor

valla beşiktaş tribünleri doğru mu söylüyor yalan mı söylüyor bilmem ama artık eski hatalarımıza düşmeyeceğiz dediklerini biliyorum. yani artık kendi içimizde değil dışarıyla uğraşcağız demek istiyorlardı. ama artık birşey var ki, çarşı değil bu yönetimi yıkmak, ne stadda rakibi baskı altına alabiliyor, ne hakemleri..artık eski güçlerinde değiller..

Adsız dedi ki...

@gizli santrafor
her gelen teknik direktör aynı şeye düşüyor, insanlar çünkü, herşeye rağmen kazanmak istiyorlar.çünkü eğer demirörenle çalışma kısmına takılırsak, tigana da onla çalışmamalıydı, rıza çalımbaya da dayanmamalıydı. ama işte bi yapsak daha güçlü oluruz dediklerinden kaldılar hep..

ertuğrul sağlam öyle iyi bir teknik direktör değildi, yanlışları çok oldu ama uygun çalışma koşullarının olmadğı da gerçek.(yine de ertuğrul sağlam demirören yönetiminin en çok desteklediği teknik adamdı)ama en azından bir daha gelebilcek şekilde ayrıldı kulüpten, inşallah iyi olmuştur bu.

Yorum Gönder

Ara