.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ekim 2008 Cuma

Büyümek İçin Küçülmek


Büyük Beşiktaşa bizlerin neleri yakıştırdığını biliyoruz ama tarihe bakın ne diyor. Üst üste alınan şampiyonluklardaki o güzel yılların ardından bu seneye gelene kadar 16 yılda 2 şampiyonluk kazanmış Beşiktaş. Hem de o 16 yılda Galatasaray'ın UEFA zaferini, Fenerbahçenin geçen seneki büyülü Avrupa macerasını da bonus olarak izleyerek. Peki bugüne bakın ne oluyor, Beşiktaş tarihinde hiç başarılı olamadığı Avrupada yine bildik bir bilinmedik takıma elenerek karışıyor. Hayır!

İtirazım var buna. Beşiktaş öncelikle küçülerek büyümeli. Kendini ve konumunu iyi belirmeli ve hedefini iyi seçmeli. Tabi ki Beşiktaş Metalist Gibi Avrupada üçüncü kez mücadele eden bir takıma elenmemeli ama bu hezimet de Beşiktaş'ı asıl hedefinden uzaklaştırmamalı. Beşiktaş'ın hedefi Lig şampiyonluğudur ve bu hedefe ulaşamadığı her yıl bu hedefe ileride ulaşması da daha zor bir hal almaktadır. Bakın Trabzonspora, artık Trabzonsporun şampiyonluk olasılığından bahsederken ne kadar da ütopik birşeymiş gibi geliyor değil mi? Peki Beşiktaş birkaç sene daha şampiyon olamazsa, kimi inandıracaksınız sezon açılışlarında Beşiktaş'ın şampiyon olabileceğine? Her yenilgiye karşı hassaslaşan camiada zor zamanlarda nasıl tek vücut kalabilceksiniz?

Daha önce de dediğim gibi. Bir şampiyonluk tüm sorunları çözer ve herhangi bir teknik direktör değişikliği tüm şampiyonluk şansını alıp götürür..

26 Yorum:

Adsız dedi ki...

bilemiyorum...

Adsız dedi ki...

kardeşim lig fenerle cimbom arasında pinpon topuna döndü ya.
bir sene fener bir sene cimbom.

yıldırım demirören sinan engin ertuğrul sağlam gökhan zan ibrahim üzülmez.
sözüm size beşiktaşta yeriniz yok.

Adsız dedi ki...

jessie bakıyorum da blogu kaptırömışsın. ağırlığı arsenale verdin galiba. ama asen de haklısın bbu takımdan hayır gelmez insanın içinden yazmak gelmiyor. sen de birini tutmuşsun siteye baksın diye. arsenalle coşuyorsun.
beni hatırladın herhalde bu siteye ilk yorum yazan adamım ben.

yıldırım demirören sinan engin ertuğrul sağlam gökhan zan ibrahim üzülmez.
sözüm size. DÜŞÜN YAKAMIZDAN

Adsız dedi ki...

jessie abi cumaya gitti, ben bakıyorum siteye:)

Adsız dedi ki...

belli belli. jessie bjk yi de bırakır zaten. arsenale takılır.

tamam sen yaz bari jessie ile pek uyuşmuyoruz. ertuğrul sağlamı sakın savunma bana yok demirören yok bilmem ne. 33 yaşında diatta diye adam alıp 2 sene sonra herkes tanıyacak diyen biri bu ertuğrul nasip kısmetle takım yönetiyor.

bunları gözönüne al güzel şeyler yaz. ve sakın tek umudumuz ertuğrul yanlışına düşme.

yıldırım demirören sinan engin ertuğrul sağlam gökhan zan ibrahim üzülmez.
sözüm size !! İSTİFA EDİN

Adsız dedi ki...

mart 2010'a kadar yapılacak her hareket bizi daha da batırır, hoca değişikliği müspet hiçbir sonuç doğurmaz ve borç daha da artar. Ben diyim sabır göster o zamana kadar, sen de 2010'a kadar bişey olmaz takılsınlar öyle. Ama bunun dışında yapılacak her hareket, çırpınarak batmaktan başka bir sonuç doğurmaz. Ha 2010'a kadar muhalefet bir çalışma içinde olmazsa, zaten hepimiz Arsenalli olalım..

Adsız dedi ki...

peki 2010 da ne değişecek yıldırım demirören avaz avaz bağrıyor borçlusunuz bana diye . ve bu adam borcunu tahsil etmeden gitmeyecek 2010 da da gitmeyecek baası kesinlikle razı değil 50 milyon euroyu hibe etmeye. muhalefet diye birşey kalmadı zaten borç yüzünden. ne zaman muhalefet olur biliyor musun? birisi çıkıp al paranı derse işte o zaman muhalefet olur. muhalefet ne dese boş . adam verin paramı diyecek.

ertuğrul sağlama gelince bu adam kaldıkça zarar. eminim ki kim gelirse gelsin erturuldan kötü olmaz. iyi olma şansı da var ama kötü olmaz. derhal gitmeli. ama bırakmaz neden ? çünkü o kadar kötü ki kimse onu teknik direktör olarak işe almaz .

Adsız dedi ki...

2010'a kadar beklersen, uzun zaman sonra ilk defa Beşiktaş olağanüstü kongre olmadan bir seçime girer. Demirören'in karşısına kimi koysalar seçimi kazanır, Demirören alacakları yüzünden kukübü haczetmek gibi bir yüzsüzlük içine girmez, o yüzden bu borç meselesine kimse takmasın, 50 milyon dolar 4-5 yılda çok rahat ödenir, Ertuğrul Sağlam'ın değişmesi demek, devre arası 10-15 milyon euroluk bir transfer daha demek, giden gelen oyunculardan sonra eldeki futbolcuların çorbaya dönmesi demek, ama Ertuğrul'un kalması ligdeki rakiplerin zayıflığı sayesinde, belki de şampiyonluk demek. Beşiktaş şampiyon olmazsa önemli değil, 16 yılda iki kere olmamış zaten ama hoca değiştirip, bi de borçlanırsak üstüne, hem de eldeki iyi futbolcular küstürülürse o daha kötü. Ayrıca Beşiktaş gibi bir takımın yeni teknik direktörle şampiyon olması mümkün değil, Galatasaray değiliz biz, havadan 10 paun gelsin her sene sonra da çıkıp hocasız şampiyon olduk diyebilelim...

Adsız dedi ki...

valla senin için şampiyonluk önemli. tabi bizim için de. ama bence sen şunu anlasan iyi olur etuğrul gitse de kalsa da biz şampiyon olamayız. unut sen şampiyonluğu. ilk yenilgide daha tepetaklak olur bu takım. fener düzltir kendini para çok heriflerde. baktılar olmuyor siktirederle aragonesi verirler tazminatını. gs nin kadrosu aten iyi. biz asla şampiyon olamayız bu sene. yapılması gereken yeni ve kaliteli bir hoca bulup takımı tanımasını sağlamak. kandırma kendini biz şampiyon olamayız. aydın serdar gibi gençleri takıma adapte edecek birisi gerek. bobo delgado gibi çıtkırıldımlar gönderilmeli. o borcu ödeyecek adamı da göremiyorum ben. o burcun ödenmesi için bjk nin 4 yıllık gelirlerine temlik koydurması lazım demirörenin. biz de transfer yapamayız bu durumda. altyapıdan gençlerle 5 yıl sonrasının takımını kurmalıyız. şampiyon zaten olamayız. daha çnce de 15 yıl olamadık ama yetenekli gençlerle geldi o zaman da borç çoktu. ve kimse şampiyonluk beklemiyordu. böyle adamlarla şampiyon olunmaz zaten. 5 sene şampiyon olamazsak büyüklüğümüzden bişey kaybetmeyiz merak etme.

Adsız dedi ki...

fener düzeltcek kendini, kovacak aragonesi de acaba kaç puan fark olcak o zamana kadar. peki galatasarayın futbolu kime güven veriyor? Sana göre hoca değiştirsek ya da değiştirmesek yine şampiyon olamayacaksak, o zaman bırakın işte takımı kendi haline, ama ben yine şampiyonluğa inanıyorum.

Şampiyon olamazsak da, valla değil 10 sene, en az 20 sene bu kulüp bir daha düzelmez. Büyüklüğünden birşey kaybetmez mi orasını bilmem ama pazartesi maçlarına, gündüz maçlarına, 21:45 maçlarına hazırla kendini..

Adsız dedi ki...

ben zaten 4-5 yıl sonrasının planlamasını yaptığım için yazıyorum sana. bak 1-2 sene iinde yabancı kısıtlaması geliyor. avrupa birliğini de kapsayacak bu yasak. en az 6 ispanyol-alman vs oynamak zorundao yüzden delgado bobo gibi asalakları iyi paraya satmak ve gençleri adapte etmek lazım. beşiktaş ruhu budur. çarşı marşı hikaye. fb ile gs her türlü sollar bizi bu ligde.


son olarak senden rica ediyorum

Büyüklüğünden birşey kaybetmez mi orasını bilmem ama pazartesi maçlarına, gündüz maçlarına, 21:45 maçlarına hazırla kendini..

ne demek . açıkla bunu..

Adsız dedi ki...

valla o planı yapmamız için olağanüstü kongreden değil, olağan kongreden bir başkan gelmeli. olağanüstüden gelen en fazla demirören gibi olur..

demek istediğim şuydu ki, zaten biizim büyüklüğümüz ayaklar altında, bu maç saatlerimizden bile belli. fb, gs maçlarına göre bizim maç artık ya sabaha, ya gecenin körüne, ya pazartesine alınıyor.

Adsız dedi ki...

enteresan işler yapıyorsun beutiful shrek. seni dikkatle takip edeceğim. o jessie yi görürsen söyle haftaya fenere 5 atmazlarsa adam değiller.
sık sık yazacak mısın ?

Adsız dedi ki...

ayrıca ben bişeyi anlamadım . başlık atıyorsun büyümek için küçülmek diye. o zaman boşver şampiyonluk hayalini. büyümek için küçülmek ise mesle benim dediğim doğru değil mi ?

Adsız dedi ki...

tabi ben de istiyorum şampiyon olALIM AMA boş hayale gerek yok. gerçekçi radikal çözümler gerek.

Adsız dedi ki...

haydaaaa şimdi de lucescu geliyor geyiği çıktı. yahu adam shaktarda zaten başarılı üstelik şampiyonlar liginde oynuyor. ne diye gelsin kupadan elenen bir takıma. bu basın resmen bizi salak sanıyor.

Adsız dedi ki...

lucescu liginde kötü, barca maçından sonra da istifasını vermiş ama başkan kabul etmemiş diyorlar. aralık 2008'de bitecekmiş kontratı.

keşke düşsek ikinci lige, tüm yabancıları satsak, sıfırdan başlasak, sponsorları reklamları dışlasak, yeniden büyüksek diyor insan ama.. imkansız artık battık bir kere. ne taraftar kendi içinde birlik olabilir bu saatten sonra, ne ertuğrul takıma bişeyler katabilir ne de tek hücreli başkan gidebilir. düşünmekten bıktık artık. geçen sene 8 yedikten sonra gururla sırtıma geçirmiştim formayı okula gitmiştim, ama artık yapmayacağım bunu. internette 100.yıl ve öncesindeki beko reklamlı formaları arıyorum, bulan haberdar edebilir mi yorum yoluyla?

Adsız dedi ki...

besiktas - hacettepe macindan sonra sozlukte yaptigin yorum icin seni tebrik ederim beautiful freak.

Adsız dedi ki...

istifacıların istediği oldu! sevinin lan şimdi, hücresiz herifler!

hacettepe maçında yönetimden, sinan engin'den önce ertuğrul'u ıslıklayan kim varsa hepsi şerefsiz, duyarsız, çıkarcı pisliklerdir! ıslıklayan herkes!

içinizde görüşüme karşı çıkan bir adam varsa...

beautiful freak ve jessie. istifayla ilgili ekşi'de yazılarınızı çok beğendim. teşekkürler.

Adsız dedi ki...

en basta rantci ve ikiyuzlu taraftar grubu carsi,

turkiyede iki takimli lig isteyen medya,

mafyayla iliskisi olan ne idugu belirsi bi menejer,

ve tabiki gelmis gecmis en kotu yonetim,

hepinizin anasini sikim..

Adsız dedi ki...

Carsi

Bu gunlere gelmemizdeki en onemli etken. Turkiyeye mal olmus bi takimi sadece bir semte indirgemeye calistilar. Sevinmek icin sevmedik iyi gun taraftari degiliz bizi bolemezsiniz gibi duygusal mesajlarla herkesi cok guzel uyutup rantlarina dokundurtmadilar. Biz ogrenci halimizle disimizden tirnagimizdan artirip kombine alirken onlar beles kombinelerle 3 er 5 er kapilardan gectiler. Kapalida olanlar bilirler.sampiyon oldugumuz 100. yil dahil her mac o tribunde en azindan bir kavga cikmiyor mu? Bu kavgalar da sozde besiktaslilik adina! Maclarda besiktas icin mi bagirdilar yoksa ertesi gun gazetelerde kendilerinin ne kadar mukkemmel oldugunu gormek icin mi?
Tribunde yonetim istifa diye bagirdik tehdit edildik, forzabesiktasta elestiriler yazdik uyeligimizi iptal ettiler, sinan engin olayiyla ilgili bisey soylemeye zaten gerek yok.
Alen abilerene sormaya devam etsinler. Sarisin mi olsun esmer mi ?

Medya

Taraftari az biz ne yapalim dediler. Klup baskanlarindan passatlari aldilar ustune birde piskin piskin inkar ettiler. Acik ara sampiyon olacagimiz zaman decoder satamiyoruz dediler. 5 kirmizi yedik hakeme helal olsun dediler. Ne de olsa 3.sayfayi dolduracak desibel haberleri vardi.

Dis etkenler boyleyken birde icimizde ugrastigimiz ‘baba yorumcular’ vardi. Sonucta hepsi besiktasta oynamisti bi donem. Onlar elestimeyecektide kim elestirecekti. Cag oncesi futbol anlayislariyla ne futbolculari ne teknik direktoru rahat biraktilar. Kasapindan tut dombiliye, yayinda oldugunu faketmeyip essekogluessek diyenler bile oldu. Simdi eminim hepsi cok mutludur. Yazacak malzeme cikti ne de olsa!

Sinan Engin

Menejerligi sirasinda calistigi her teknik adamla sorun yasayan, mafya babalariyla ‘arkadas’, yorumcuyken yonetimin ‘ricasiyla’ teknik direktoru yipratan ve sonra davasi devam ederken besiktas gibi bir klupte tekrar goreve gelecek kadar ‘serefli’, taraftar gruplarina para yediren, hakemlerle diyalogu ‘cok iyi’, istifasini vermis ama nedense kabul edilmemis adam gibi adam. Son imparator!!


Yonetim

Olaganustu kongre olmasa kesinlikle baskan olamayacak , baba torpiliyle gelmis ve hayati boyunca babasinin ismi altinda ezilmis ve ezilecek , tecrubesiz, yaninda sadece yalktakcilarini alan, kendi teknik direktorunu asagilayici ve yipratici haberleri basina sizdiran, sacma sapan beyanatlarla medyanin ekmegine yag suren, klubu borc batagina sokan ve butun bunlara ragmen utanmadan hala istifa etmeyen bir baskan.


Simdi ben herkesin bildigi seyleri niye bi daha yazdim? Unutuyoruz abiler, uyutuyolar bizi. Bir galibiyet aliyoruz aman havayi bozmayalim diyorlar. Her sene ayni hikayeleri anlatiyorlar. Ama cok az kaldi sessiz cogunlugun cildirmasina!!

Adsız dedi ki...

oh be ertuğruldan kurtulduk . küçük dert bitti sıra büyük dertte. yıldırım ve ekibinde.

madem öyle bende metalist maçından sonra ertuğrula küfüredip salya sümük ağladığı basın toplantısından sonra istifasına üzülen 2 yüzlülerin SÜLALESİNİ SİKEYİM.

Adsız dedi ki...

sakin kafayla düşünün. ertuğrul sağlam denen adam beşiktaşa yakışmayan biri . teknik direktörlüğünü geçtim. ne demek istediğimi anladınız zaten. ayrıca teknik adam olarakta zayıf. ulan nasip kısmetle takımı yöneten 4 lük olup gruplara bile kalamayan sonrada hayat devam ediyor gibi pişkin bir beyanat veren adamdan ne bekliyorsunuz.

yönetimi zaten beğenen yok. deidm ya küçük dertten kurtulduk şimdi asıl dertte yani başkanda.

ayrıca ertuğrul efendi adamsın bırakma bizi diye ağlayanların alayı metalist maçından sonra ertuğrulun sülalesine sayıyordu şimdi duygusal açıklama yapınca mı değerli oldu. iki yüzlü pezevenkler.

çarşı yıldırım ve ekibi gider dertler biter. yeniden doğarız.

Adsız dedi ki...

mustafa denizli alkolik yap bizi
tükür tükür yala ulan ne mide varmış sende demirören

Adsız dedi ki...

vay anam vay. gele gele mustafa denizli geldi. şimdi artık kulüpçe ihya oluruz.

beautiful shrek kardeşimden güzel bir değerlendirme bekliyoruz. yoksa sen de şokta mısın ?

"bana ne lan tohumuna para mı saydım bunların" diyorsun galiba

Adsız dedi ki...

Teşşekkürler herkese yorumları için. Açıkcası Kerim'in dediği gibi şoktayım az biraz.Yine Az biraz huzura kavuşunca daha sağlıklı konuşabiliriz, henüz herşeyin ortasında olduğumuzdan değerlendirme yapabilmek için biraz dışarıdan bakmak lazım yaşananlara..

Yorum Gönder

Ara