.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Temmuz 2023 Çarşamba

2023/24 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler


GELENLER :

Emrecan Bulut 
Daniel Amartey
Jean Onana
Ante Rebiç
Alex Oxlaide Chemberlain
Milot Rashica

GİDENLER :

Kevin Nkoudou
Dele Alli
Atiba Hutchinson
Tayfur Bingöl
Welinton
Emre Bilgin
Alexandru Maxim
Romain Saiss
Nathan Redmond

DEDİKODULAR :

David Okereke
Marcel Sabitzer
Daler Kuzyaev
Yerry Mina
Halil Dervişoğlu
Dodi Lukobekio
Dusan Tadic
Fransisco Ortega
Roberto Pereyra
Thomas Müller
Lyanco
Meschak Elia
Nino
Nuraly Alip
Steven Berghuis
Mathias Vargas
Ruben Vargas
Nicolas Pepe
Alex Oxlaide Chamberlein
Ruslan Malinovskyi
Hakim Ziyech
Bakhtiyar Zaynutdinov
Eric Bailly

50 Yorum:

Emrah D dedi ki...

forvete okereke yerine bologna arnautovicle sydney v.hooijdonk'tan hangisini oynatmayacaksa onu almak lazim. sydney olursa fenerlilerin de cigeri yanar ekstra iyilik olur.

defansa da rotasyon icin ucuncu bir yabanci gelecekse sakar oyuncular yerine volendamdan hem chelsea hem barca altyapisi gormus olan xavier mbuyamba.

yerli rotasyonu ve gelecek icinse 3 gurbetci orta saha umut tohumcu, mert komur ve eyup aydin.

son olarak u19 takimina denemeye getirmek icin forvet abdellatif aboukoura.

koşu mesafesi dedi ki...

-Gelenler; 2 alt ligin dikkat çeken! kanat oyuncusu Emrecan Bulut. (Türkiye 2. liginden geldi)

Aboubakar'ın milli takım arkadaşı defansif orta saha Onana. (Fransa Liginden geldi)

Ganalı stoper Amartey. (Premier Ligden geldi)

Onana 4.04 milyon euro, E.Bulut 211 bin euro bonservis ile Amartey bedelsiz geldi.

Totalde 4.251 milyon euro, ortalama olarak 1.417 milyon euro bonservis harcanmış oluyor.

Lyanco için gözden çıkarılan paraları saymazsak Beşiktaş transfer komitesi rakiplerine nazaran transferleri bedavadan biraz pahalı biçimde bitiriyor şimdilik.

-Gelelim gidenlere; sakatlık şüphesi çıkan Lyanco geri gitti. Tadic bir anda Fenere gitti. Stoper Emrecan ise kavgaya karışıp hastaneye gitti. Talha ile birlikte sezonun ikinci yarısı "belki" dönerler. Bir de gitme ihtimali konuşulan sportif direktör var bu saatlerde. Yani 4 gün sonra Avrupa kupası maçına çıkacak Beşiktaş'ta durumlar böyle karışık.

Saiss'in boşluğunu Amartey ile Redmond'un yerini Emrecan Bulut ile Atiba'nın yokluğunu ise Onana ile dolduran Beşiktaş'ta, niyeyse! sosyal medyada bir kısım taraftar isyanlarda.

Onana; maç görüntüleri ile aynı anda Atiba, Josef ve Edouard Cisse'yi hatırlatan bir profil. Amartey için ise Colley ile nasıl bir uyum sağlayacağı çerçevesinde yorumlar çeşitlenecektir. Emrecan Bulut'un ise yerli statüsünü değerlendirip Olcay Şahan gibi sürpriz süreler alması olası. Bu paragraf optimist bir paragraf oldu.

- Son olarak gelelim şampiyonluk yolundaki doğal rakiplere gelip gidenlere; transfer çalımı atan atana ve ciddi paraların ödeneceği iddiaları havada uçuşuyor. Bazı sorular sormak istiyorum:

*Bir FFP vardı ne oldu? Transfer limitleri vardı ona ne oldu?
*Tüm transfer sezonu boyunca üç beş oyuncunun gündemde olması ve transfer çalımlarına konu olması garip değil mi?
*Transferleri, kulüplerin scout raporları doğrultusunda transfer komiteleri mi yapıyor yoksa menejerlerin elinde ne varsa her takıma sırayla pazarlanıyor mu?
*Futbolculara değer biçen malum sitede rakipleri BJK'yi ikiye katladı. (Son şampiyonlukta takım değeri olarak epey geride olmak problem olmamıştı tabi. Hatta site sezon sonu oyunculara ayar çekmek zorunda kalmıştı. Ama FB ve GS 197m iken BJK'nin 104m olması göze batıyor)
*Transfer iptali, kavgada sakatlanan futbolcu, sportif direktörün istifa sinyali gibi enteresan olaylar Beşiktaş'a denk gelirken yönetim taraftarın yüreğine neden su serpme ihtiyacı duymuyor? Beşiktaş'ta neler oluyor?

BJK4EVER dedi ki...

Bugun sezonu aciyoruz hayirlisiyla.

Sezon sonunda ligi iyi bir noktada birakmistik. Bence Saiss, Tayfur ve Redmond'un kalmasi sartiyla sadece 4 transferle (yedek stoper, as 8/10, yerli alternatif sol acik ve yedek forvet) isi bitirebilirdik. Ki bunlarin cogunun ust duzey oyuncu olmasina da gerek yok. Atiyorum Amartey, Halil Dervisoglu, Zajc, Umut Nayir yeterdi. Hepsi ucuz veya bonservissiz.
Bunlari bitirip agustos/eylul ayinda firsat transferi kovalardin. Bunlari Redmond'i sol acik olarak dusunerek yaziyorum.
Bunun yerine ne yaptik?

- Ligin en iyi stoperini yok pahasina gonderdik. Elalem Ghezzal'in maymun ettigi vasat stoperi 15 milyon euro'ya satarken Dunya Kupasinda takima liderdik edip ulkesiyle yari final oynamis ligin en iyi stoperini 3 milyona gonderdik, komik bir para. Yerine adi gecen oyuncular, kimse kusura bakmasin, onun yari kalitesine yaklasmiyor. Onu gectim lider ozellikli stoper degiller, tamami atletik beyinsiz sakar stoper (Brezilya'li tenzih ediyorum ama o gelmeyecek gibi).

- Redmond'i tutamadik. Kanatlar bosalmisken sakatligi nuksetme ihtimali yuksek Ghezzal'i da yedeklerdin, alternatifin olurdu. Cenk-Halil-Muleka-Ghezzal-Redmond guzel bir kanat rotasyonu olurdu. Redmond'i tutamadigin gibi Halil'i de soylenenlere gore 150 bin euro icin kaptirdin. Kanadin bosalmasini gectim, Halil icin 1 tane alternatifin yok. Yok iste, yerli kanat forvet yok yahu, yok! Yonetim bunu nasil goremeyip ona gore davranmaz?

- Yetmedi stopere Afrikali, Colley'nin kopyasi bir adam getirdin. Hadi o alternatif diyelim, lider ozellikli oyun kurabilen baba stoperi bulamadin. Hala ortada yok, bugun ilk resmi maca cikacagiz.

- 6 numaraya bombos bir transfer yaptin. Onana'nin kalitesine lafim yok, ama yerli zorunlulugu varken ve o bolgede daha 3 ay evvel 4.5 milyon euro bonservis parasi gomdugun oyuncunun onunu kapattin. Amir'i one atma sansin yok, oyle bir takim olmaz, Amir zaten hicbir sekilde 8 olmadigini, tam bir derin oyun kurucu 6 oldugunu defalarca gosterdi zaten.

- Redmond'i tutsan sadece 1 tane as 8/10 yetecekken simdi bir de kanat eksikligi yarattin. Ve 2 mevkiyi de dolduramadin. Bu aksam maca cikacagiz, kanatlarda aslinda kanat olmayan Muleka ve yedek sagbekin Onur oynayacak. Besiktas seviyesinde bir takim icin skandal bence.

Son 2-3 sene oyuncular garip bir sekilde mutsuz. Cenk gibi derin bir bagi olmayan oyuncular sikinti yasatiyor. Benim icin tek istisna Rosier oldu. Ama Saiss'i ikna edemiyoruz, oyuncu resmen kaciyor. Redmond kalmayi dusunmuyor bile, kendisine sans verip iyi bir hava yakalamisken gitmeyi seciyor, kulubu dalga gecer gibi oyaliyor. As santrforun devre arasinda seninle konusmadan bile gittigini acikliyor, seni sikine takmiyor. Bu kadar basi bos olmamali bir kulup. Rakibin santrforu 1 sene oynayip Suddi Arabistan'dan astronomik paralari reddediyor, imzasi olmadigi kulubun t-shirtleriyle poz veriyor. Onyekuru GS'den ayrilmis olmasina ragmen holigan gibi takiliyor. Neden GS o oyunculara o buyuklugu sicakligi hissettiriyor da biz o ortami saglayamiyoruz dusunmek lazim.

Aslinda durum cok da kotu degil. Ligin en iyi santrforu bizde. Sakat olmasina ragmen mac kazandiracak bir Ghezzal'in var. Ligin net ustunde Gedson'a sahipsin. Guvenilir bir kalecin, 2 tane iyi bekin var. 1 savunma lideri, 1 baba kanat ve iyi bir 8/10 ile iyi bir noktaya gelirsin, 2 tane de kulubeye adam aldin mi tamam. Bunlari yapsan yine sikinti yok.

BJK4EVER dedi ki...

Rakipler umrumda degil. Sacma bir yarisa girdiler. Biri 2 tane dede'ye bel bagladi, siskin kadrosunu sisirmeye devam ediyor. 2 hafta kotu gitseler huzursuzluk aninda patlayacak. Senelik 6 milyon euro odedikleri adam Moldavya 3.sune karsi sov yapti diye orgazm olacak kadar sigirlar. Digeri desen sirf rakibe calim atmak icin yillik 9 milyon euro gibi ihtiyaci olmayan adama absurt paralar oduyor. Ki onlar istedigi kadar kadro kalitesini arttirsin, sonucta bunlarla 4 mac yapacagiz. Ki gecen sene'nin 2. devresinde ne haldeyken nasil yendigimizi de biliyoruz. Anadolu takimlarini istikrarli sekilde yenersen zaten sampiyon oluyorsun. Biz kendi isimize bakmaliyiz, ama yonetimin gereken hamleleri yapabilecegini zannetmiyorum. Hicbir planlari yok. Artik yasli oyuncularla ilgilenmiyoruz butcemizi dogru kullanacagiz dedikten 2 cumle sonra agustus/eylul ayinda firsat transferi kovalayacagiz diyorlar. Saka gibi. Tamamen menajer eline dusmus, hicbir scouting'i olmayan, plan-programi olmayan sacma sapan bir hal aldi yonetim seklimiz.

Yine de heyecan var. Esek kadar adam olarak bu kadar sikinti icerisinde bile aksami bekleyemiyorum. Yine yeniden bir sekilde askla seyredecegiz maci. Ben kaza beklemiyorum, zor da olsa, biraz ittirmek gerekecek olsa bile net bir skorla geceriz. Protestolar insallah olur, en agir sekilde olmali da, ama umarim 90 dakika icerisinde yapip sahaya birsey yansitmayiz. Vurdugumuz gol olsun.

Huzeyfe dedi ki...

Rebiç çok iyi iki sezon geçirdi Milan’da ama son iki sezon çok sakatlık yaşadı. Riskli ama bence lige uygun kenar forvet.
Orta sahada pas trafiği için Amir’e muhtaç olarak başlıyoruz sezona. Onana transferini anlamadım açıkçası.
Ghezzal çok iyi bir sezon çıkarmazsa işimiz çok zor.

koşu mesafesi dedi ki...

Güncel gelenler:
Hazırlık maçında süre alan kanat oyuncusu Emrecan Bulut,
Konferans ligi maçında süre alan orta saha Onana,
Antremana çıkan stoper Amartey
Ve henüz antremana çıkmayan kanat forvet Rebic.

Beşiktaş taraftarı, gerek stadyum sponsorunun belli olmayışı gerekse transferlerdeki rakiplere nazaran durgunluk üzerine çok dertli. Ama uyanık olmaları lazım; iki takımlı şampiyonluk yarışı hayali kuranların gazına gelmemeliler. Rakiplerin medyada güçlü lobileri var. Holiganımsı spor yazarlarına ve sosyal medyaya bakılacak olursa; FB ve GS bu sene dünya karmaları kurmuş. Bu durumda artık BJK onlara 3 veya 4 atamayacakmış!

Transferin son günü "limitleri" zorlayan uzaylı bile getirebilir. Ama Beşiktaş kadrosuna bir bakalım:

Mert-Rosier-Masuaku-Gedson-Aboubakar-Cenk-Rebic-(sağlıklı bir)Ghezzal.

Rakiplerdeki mevkidaşlarıyla hemen hemen aynı ayarda veya daha üstün 7-8 oyuncu oluyor. Geriye kalıyor üç oyuncu ile 11'i tamamlamak. Zaten üç transferin daha yolda olduğu yazılıp çiziliyor.

Van Persie ve Falcao, Beşiktaş'ın şampiyonluk kupasını kaldırışını izledi iki ayrı sezonda mesela.

koşu mesafesi dedi ki...

Şampiyonluk yarışındaki takımların yerli sıkıntısını çözmesi lazım söylemleri var. Bu söylemlerle birlikte Beşiktaş'ın kadro planlamasına genel olarak bir daha bakalım:

Şenol hocanın basın toplantısındaki ipuçlarını birleştirdiğimizde; bu seneki kadroda stoper olarak Berkay'ın, orta sahada Demir Ege'nin ve kanat forvette Semih'in rotasyonda şans bulma ihtimalinin güçlü olduğunu anlamak mümkün.

Kiralıktan dönen diğer gençler ve Hasic konusunda olumlu bir durum olmadığı anlaşılıyor. Yani Kartal Kayra, Atakan Ü., Oğuzhan A., Emirhan D. ve Hasic'i rezerv takımda olarak düşünebiliriz. Tabi kiralanmazlarsa maç yapamayacaklar, rezerv ligin kurulup hooop kaldırılması komikliğini unutmak ne mümkün. Montero ise stoper transferi yapılamazsa kadroda tutulacak gibi.

O halde kale hariç Beşiktaş'ın yerli havuzu şöyle gözüküyor: Onur, Necip, Berkay, Talha ve Emrecan U. (hem var hem yok gibi), Umut, Salih, Demir Ege, Atakan, Semih, Cenk, yeni transfer Emrecan B. şeklinde. İlk devre için 2 bek, 2 stoperimsi, 3 orta saha, 3 forvet. Şaka maka 11 kuruluyor.

Çok ciddi olmayan bir maçta şu 11'i görür müyüz?

Ersin /Onur-Berkay-Necip-Umut/Demir Ege-Salih-Atakan/Emrecan B.-Cenk-Semih

Unutulan isim varsa da bu haliyle yerli havuzu fena değil.

koşu mesafesi dedi ki...

Ghezzal meselesi de aslında Beşiktaş adına bu sezonunun en önemli karar alma konusu olabilir.

Bu sezon için ihtimaller;

a-İlk sezonki Ghezzal
b-İkinci sezonki Ghezzal
c-Üçüncü sezon sakatlıklarla boğuşan Ghezzal
d-N'Koudou misali 1 maç var 5 maç yok şeklinde bir Ghezzal.

İhtimallerle ilgili Lyanco'yu İstanbul'dan geri gönderen doktorlara danışmak lazım tabi.

Beşiktaş yönetiminin önündeki opsiyonlar;

a-Eski Ghezzal'ın döneceğini umarak rasyonel değil duygusal davranmak.
b-Ghezzal'ı Ronaldo'nun civarlarında bir takıma bonservisiyle yollamak.
c-Ghezzal'ı riskten ötürü ciddi ciddi yedeklemek.
d-Ghezzal'ı riskten ötürü "yedek" olarak konumlandırmak.

İzleyelim görelim.

BJK4EVER dedi ki...

Baya optimist yaklasmissin bana kalirsa.
Ben de GS ve FB'nin kadrosuna bakmiyorum acikcasi. Besiktas kendimi bildim bileli 10 sezonun 9'unda transfer sampiyonu olmadi veya ligin net en iyi kadrosuna sahip olmadi. Sadece 100/101 yilimizda ve Senol Gunes doneminin 2. ve 3. senesinde en iyi kadroya sahiptik bence. Ama bir sekilde defalarca sampiyon olduk veya yarista tutunduk. Her sene transfer sampiyonu olan FB 10 sene sampiyon olamiyorken bile.

Ama sampiyon olurken hep mantikli bir kadro yapilanmasi, dar bir kadro ve 2-3 tane yuksek profilli, yuksek performans verecek oyuncumuz oldu. Ve rakiplerden cok daha iyi bir uyum ve haya yakalayip ust duzey motivasyon, konsantrasyon ve bazen bir tik rakiplerin bocalamasiyla sampiyon olduk.

Bu sene malzemeler kismen var. Yuksek profilli 3-4 oyuncumuz var. Ama kadro dar bile diyemeyecegin seviyede. Sahaya cikartacak 3 yerli bulamiyorsun. Mert banko, Cenk'i koysan Rebic'e yer kalmiyor. Salih'i koysan alinmasi muhtemel Pereyra, Lanzini'ye yer kalmiyor.
Stoperde Necip'i oynatmak zorunda kalabiliriz. O zaman Amartey ve alinacagi soylenen yabanci stoper ne olacak? Besiktas Amartey, Nini, Pereyra'yi kulubede tutacak lukse sahip mi? Bence degil. Merih Demiral, Ozan Kabak, Suat Serdar'in pesinde kosacagimiza hala menajer itemelesi bitik yabanci pesinde kosuyoruz taraftarin gonlunu hos tutmak icin.

Bir de Onana meselesi var. Senol Gunes'in kariyeri boyunca kullanmadigi (Josef haric, o da kendi transferi degil zaten) tipte bir oyuncu. Onu kullaninca Amir taca cikiyor. Son mactaki gibi 8'e koysan adamin alakasi yok, tahtabacak agir bir herif, kariyeri boyunca klasik 6 ve stoper oynamis adami 8'e koyuyorsun. Besiktas yedek kalacak, oynadiginda optimal mevkisinde oynayamayacak bir adama 4.2 milyon euro verecek lukse sahip degil. Bu luksu varsa da Tadic'e, Talisca'ya para yok diye aglamayacak. Demek ki 4.2 milyon euro'yu sokaga atacak kadar zenginiz.

Altyapidan oyuncu kullanacagiz desen, Demir Ege ve Semih var. Ikisinin de onunu Rebic ve Onana ile kapattin zaten.

Kadro muhendisligi acisindan berbat islere imza atiyoruz. Nasil ki 2 sene evvel Pjanic ve Teixeira'yi birlikte almak sacmaysa, gecen sene Dele Alli'yi almak sacmaysa bu seneki hamlelerin cogu sacma. Acikcasi mantikli bir kadro muhendisligi ile cok fazla harcamadan cok mantikli bir kadro kurmak mumkunken bence herseyi berbat ettik. Bu saatten sonra toparlanacagini hic zannetmiyorum. Optimist arkadaslara sorayim; mevcut kadro ve yapilacagi soylenen transferlere bakarak ilk lig maci icin mantikli bir kadro yazarmisiniz? Optimal demiyorum, biraz olsun mantikli diyorum. Mumkun degil.

koşu mesafesi dedi ki...

@BJK4EVER

İlk lig maçı için mantıklı kadro (yerli kuralı çerçevesinde):

4-4-2 Diamond; Mert/Onur(Rosier)-Amartey(Berkay/Necip)-Colley-Masuaku/Amir-Onana(Demir Ege)-Gedson-Salih/Aboubakar-Rebic(Muleka/Cenk/Semih)

Yeni transferler gelince tekrar bakmak lazım. Şu an kanat oyuncularının durumu belliyken 4-4-2 Diamond veya 4-1-2-3'ten 4-4-2'ye kırılan (sol forvetin santrafora, sağ forvetin orta sahaya yaklaştığı) bir taktik en mantıklısı gibi. Masuaku ve Rosier'in de önünü açar.

BJK4EVER dedi ki...

Hocam egri oturup dogru konusalim, uzaktan yakindan mantik yok.

1. Senol Gunes kariyeri boyunca 4-4-2 oynatmadi. Ben 1-2 hazirlik maci mi kupa maci mi hatirliyorum o kadar. Onun disinda 4-2-3-1/4-3-3 disinda formasyon dusunmeyen birisi. O yuzden bastan zaten mantikli degil.

2. Yerli kurali nedeniyle Rosier'den 5 kat daha yeteneksiz ve yetersiz bir yerliyi oynatmak durumunda kaliyorsun. Salih'e laf soylemiyorum o ayri mesele.

3. 4.2 milyon euro bonservis bedeli odedigin oyuncuyu hayatinda oynamadigi mevkide (8 numara) oynatiyorsun. Sacmalik.

4. Forvet arkasina kimi yazdin bilmiyorum, ama hem Salih Ucan hem Gedson Fernandes forvet arkasi degil. Salih Ucan'in Buca donemi biteli kac sene oldu.

5. Sakatliktan bagimsiz kagit uzerinde en yaratici, skora etki eden oyuncun Ghezzal'i cope atiyorsun.

Nereden bakarsan bak mantiksiz. Yapilacaklar gayet belliydi.

1. Saiss'i tut.
2. Redmond'u tut. Hem ofansif orta saha hem sag kanadi kapatiyorsun.
3. Cenk'e alternatif Halil Dervisoglu'nu al. Sol acigi kapat.
4. Yerli orta saha olarak Kerem Demirbay veya Suat Serdar'i zorla.
5. Dusuk profilli yabanci bir stoper al Saiss'in yanina (Amartey bile olur).



----------------------------Mert (Ersin)----------------------

Rosier (Onur)-----Amartey (Necip)-----Saiss (Coll)---Masuaku (Umut)

-----------------------------Amir (Salih/Necip)-----------------------------

----------------Gedson(Redm)----------Kerem/Salih------------------

Ghezzal (Redm)-------------Aboubakar (Muleka)------------Cenk (Halil)

Al sana mantikli bir 11 ve mantikli yedekler. Yapilacak 5 tane mantikli hamle vardi, hicbirini yapmadilar.
Saiss'i tutamadiysan gidip lider stoper alacaksin, Amartey degil.
Halil'i 150 bin euro icin kacirmayacaksin, cunku baska yerli sol forvet yok. Kacirdiysan gidip sigir gibi Cenk geldigi an yedek kulubesinde oturacak Rebic'e 2.5 milyon euro maas bayilmayacaksin panik olup.
Gidip Onana gibi yabanci sinirlamasi nedeniyle, ustelik kadro yapina hicbir sekilde uymayan adama 4.2 milyon euro bonservis odemeyeceksin.

Halil Dervisoglu icin cimrilik yaparsan boyle panik olursun, sonra gider suboptimal sacma cozumlere dunya kadar para verirsin.
Scouting yok, kadro muhendisligi yok, futbol dusuncesi yok, tamamen kim bosa cikacak, menajerler kimi ittirecek onu bekliyoruz. Hicbir sekilde mantikli bir kadro muhendisligi yok.

Ezelden beri GS yonetimine gore bazen cok mantikli, bazen sacma kadro muhendisligi yapardi. Biz genelde en iyisi olurduk ve en dusuk butceli takimlari kurmamiza ragmen yarismaci olabilirdik. Acik ara en sacma kadro muhendisligini FB yapardi, en cok para harcamasina ragmen bir taraflari eksik, bir taraflari sismis dengesiz sacma kadrolar kurardi. Biz su anda FB'nin yerini almis durumdayiz.

GeceGezgini dedi ki...

Yerli zorunlulugunu getiren Senol Gunes hocamiza tekrardan tesekkur ediyor ve Pereyra + Jr Messias'li ideal 11 imizi asagida paylasiyorum.


----------------------------Mert (Ersin)----------------------

Rosier (Onur)-----Amartey (Necip)-----Colley ---Masuaku (Umut)

-----------------------------Amir (Onana)-----------------------------

----------------Gedson(Salih)----------Pereyra(Salih)------------------

Jr.Messias (Semih/Ghezzal)-------------Aboubakar (Muleka)------------Rebic (Cenk)

koşu mesafesi dedi ki...

Büyük ihtimalle Şenol hoca 4-4-2 diamond oynatmayacak.

Elde var orta saha için Amir-Salih-Gedson üçlüsü. Yarım sezonda oturdu ama daha iyisi olabilir ve sanki bir şeyler eksik hissini bir türlü silemedi.

Geri dörtlü için Rosier-Amartey-Colley-Masuaku da benzer bir his verecektir.

İleri üçlü için Aboubakar'ın bir yanına ülkenin bonservisli transfer rekortmenini, diğer yanına potansiyelli genç yeteneği yazmak çözüm olabilir. Cenk-Aboubakar-Semih hattı uyum sağlarsa takımın gol yükünü de çeker. Sanki yerli problemi de çözülür.

İki tane santrafordan bozma kanatlı, bir 6 iki 8 numaralı 4-3-3 görebiliriz.

Mert/Rosier-Amartey-Colley-Masuaku/Amir-Salih-Gedson/Cenk-Aboubakar-Semih. İstersen bir yabancı daha kullanma jokerin de var.

Huzeyfe dedi ki...

Cenk-Semih-Aboubakar orta sahada da pas özürlü iki oyuncu. Bence o diziliş topa sahip olamaz, atak sürekliliği sağlayamaz ve 3. bölgeye top taşımakta ciddi zorlanır.
Geçen seneden Redmond’u çıkarıp Semih’i ekleyeceksek Fb derbisini bir hayal edelim. Kenarda Ghezzal da yok yani, nasıl hücum edecek o kadro ben hayal edemiyorum.
Mecburen Onur Salih oynar Cenk dönene kadar.

GeceGezgini dedi ki...

@huzeyfe; aynen oyle. Ya orta sahaya 15/16 Sosa-Ozzy gibi iki adam gelecek (Amir o isi yapar, yanina Pereyra olabilir), ya da sag acigi Ghezzal ve turevi bir adam alacagiz. 3 tane forvetle o isi yapamayiz. Belki Valerien Ismail yapabilirdi :D

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş bugün Konferans Ligi eleme maçının rövanşında Tirana deplasmanına çıkıyor.

FB ve GS yaptıkları yerli statülü transferler ile transfere tam gaz derken iki takım da Avrupa'da tur atladı. FB rakibini sürklase ederken GS, basketbolcularıyla meşhur ülkenin futbol takımını zorlanarak eledi.

Beşiktaş transferde zaten geride kalmışken bugün sürpriz bir sonuç çıkmaması için ekstra konsantre olmalı.

Muhtemel 11 için çoğu yerde ilk maçın 11'i yazılmış Beşiktaş adına. Ama 2 farklı avantajın etki edeceği oyun yapısı için farklı şeyler de düşünülebilir. Yardımcı hoca Burak hocanın yeni fikirlerle gelip yeni şeyler! denettiği anlatımları PR çalışması değilse ilk maçın karbon kopyasını görmememiz olası.

Fikir yürütelim. Rakibe en azından turu uzatmalara götürmek için en az 2 gol gerekiyor. Bu demektir ki ilk maçta rakibi karşılayan ön hattı bu maçta Beşiktaş defansının arasına sızmaya çabalayacak. O halde Beşiktaş kontra ataklarda sistematik bir strateji ile rakibi saldırdığına pişman edebilir.

Mert/Onur-Necip-Colley-Masuaku/Onana-Amir-Aboubakar/Gedson-Muleka-Rosier

Geçen maçtaki sağ açık ve sağ bek yer değiştirilerek kontralarda Rosier'in hızından yararlanılacak. Sol açık Gedson driblinglerle bezdirecek ve santrafor Muleka kontra ataklarda Kasımpaşa günlerini hatırlatacak.

Patlayıcılığı olsa da eforunu idareli kullanması ve asist özelliği için Aboubakar 10 numarada. Amir 8 numarada ve Onana 6 numarada.

Bu tek maçlık bir deneme olabilir. Yerli kuralına da uyması tesadüf. Herkesin görüşü farklıdır ama Şenol hocanın gözünde takımın yerli sıralaması Mert } Cenk } Onur } Necip } Salih gibi geliyor bana. Onur'u bazıları beğenmese de Şenol hoca bu gelişinde gelir gelmez oyuncu daha Kayseri'deyken beğendiğini söylemişti basın toplantısında. Olaylı transfer süreci de hocanın talebiyle start almıştır muhtemelen. Bu yüzden FB ve GS misali stopere gidip Merih Demiral veya Ozan Kabak almayacaksa Beşiktaş, bu sene yerli kontenjanını Mert ve Cenk'ten sonra en çok Onur dolduracak gibi bana kalırsa.

BJK4EVER dedi ki...

34 yillik Besiktas'liyim, bu kadar mantiktan uzak, izah edemeyecegimiz seylerin oldugu bir transfer donemi daha hatirlamiyorum. Ki Demiroren facialarini vs de yasadim, feda donemini de gordum.

Hala niye sakatlik problemi olan yabanci pesinde kosuyoruz anlamiyorum. Takimda net yerli sikintisi var.
Git Suat Serdar'i, Elayis Tavsan'i vs dene.
Mert-Salih-Cenk. Bu 3 oyuncu her halukarda oynayacak gibi. Bunlarin yerli alternatifini alacagimiza onlerini kapatacak yabanci pesinde kosuyoruz.

Tadic'i kaptirmak, Talisca'yi alamamak vs umrumda degil. Onlar o kadar onemli degil zaten. Ama hicbir sekilde plan-program-mantik yok, tamamen menajer kimi onerecek, kim ucuz, kimin az-cok ismi var ve taraftarin sesini kisabilir onun pesinde kosuyoruz. Mantigin, futbol aklinin zerresi yok.
Takimda tonla Afrika'li varken hala Afrika'li pesinde kosmamiz mi dersin.
Takimda sakatlik sikintisi yasayan tonla oyuncu varken israrla sakatlik gecmisi olan oyuncu pesinde kosmamiz mi dersin.
Yerli sikintisi had safhada iken yerli oyuncu pesinde kosmamak, en iyi alternatif Halil'i 150 bin euro gibi komik bir paraya kaptirmak mi dersin.
Birbiriyle hicbir alakasi olmayan profilde yabancilari alternatif olarak gormek mi dersin.
Elindeki kaliteli oyuncu'yu tutamamak mi dersin.

Ne ararsan var masallah. Allah'tan Cenk, Salih ve Mert'i uzatmayi becerdik. Yoksa GS-FB bunlari tertemiz elimizden alirdi (Cenk'i alamazdi belki) ve yedek kulubesinde oturturdu.

koşu mesafesi dedi ki...

Evet, Beşiktaş ilk maçtaki kadro ile başlıyor maça.

Yedek kulübesi de dosta endişe düşmana güven veriyor.

FB ve GS zorlasa 4 takıma yetecek oyuncu çıkaracakken BJK transferi ağırdan almaya devam ediyor. Haftaya lig de başlıyor. İlk haftalar kadro yetersizliğinden puan kaybedersen ileride çok ararsın o puanları...

BJK4EVER dedi ki...

Suc kimde pek anlayamadik ama bu tur olaylarda genelde iki tarafta da suc oluyor. Hazirlik kampinda da 1 maci erken bitirmek zorunda kalmistik bu gerizekalilar yuzunden.
1 kere gurbetcilerle deplasmana gittim, oradaki ortami ve tipleri gorunce tovbe ettim, Vodafone Park disinda adim atmam bir daha.
Yonetim yerinde olsam onumuzdeki 2 sene Avrupa Kupasi deplasmanlarina seyirci falan goturmem, cunku bunlar laftan anlayacak zeka'da degiller.
Hazirlik kamplarini da yurtdisinda yapmam, mis gibi Turkiye'de yaparim. Zaten niye birsey varmis gibi her sene Almanya Avusturya'ya giderler anlamis degilim.

Rakibe de diyecek birsey yok. Sanki karsilarinda Sirp takimi var. Ne gerek var bu ortama.....

Pheaglix dedi ki...

keske uc buyuklerin herhangi birinde iceriden birisi gelse de su yurt disinda yapilan hazirlik kamplarina bir aciklik getirse. aklima gelen tek mantikli sey gurbetcilere iki uc mac izletip urun satmak, ama onun da getirisi yapilan ekstra masrafi ve sebep olunan prestij kaybini karsilar mi? sanmiyorum.

yine lige eksik kadroyla baslayip, muhtemelen baslarda o yuzden puan kaybedip sonrasinda toparlamaya calisacagimiz bir sezona giriyoruz. ustune butun avrupa bu sezon afrika'li oyunculardan kacarken biz takimi afrika karmasina cevirdik, hala da oradan oyuncu bakiyoruz. sezon gunes'e bayilmiyorum ama olur da bu sene yine erkenden geriye dusersek ya da beklenildigi gibi afrika kupasi sirasinda ortada kalirsak adamin gram sucu yok.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş, Tirana'yı eleyerek Neftçi ile eşleşti. Gazcı sponsor bulamadı belki neftçi bir sponsor bulur bu vesileyle. Dünkü maçtan çıkan bazı sonuçlar var:

- Hazırlık maçından sonra yine holiganlık görüldü. Bu sefer iki taraflı gibiydi ancak ikidir yurtdışında "Beşiktaş" maçlarına denk gelmesi düşündürdü. Avrupa'da deplasman oynayan üç takım daha var. Nedir yani bu? Enteresan.

- Maçı izlerken bir an sanki yanlışlıkla Valerien Ismael'e takım kurulmuş gibi hissettim. Afrikalı oyuncu bolluğuna sahip ve sürekli mücadele eden (topla oynayan değil) bir takım. Bu takıma iki yaşlı yıldız koysan (mesela stopere ve 10 numaraya) hiç sırıtmaz. Takımın geri kalanı koşuyla mücadeleyle kapatır açıklarını. Ayağına top yakışan tek oyuncu sol bek. Yine başlamıştı seri ayak hareketlerine, çalımlarına. Kırmızı kart sebebiyle o pozisyonda yedeğini seyretmek seyir zevki açısından üzücü.

-Afrikalı oyuncular demişken Afrika kupası zamanı işler karışacak. "Onana'ya ne gerek vardı" tayfası dün görmüştür Necip'in sakatlığı sonrası içine düşülen durumu. Onana stoperi de yedeklediği ve genç olduğu için mantıklı bir transferdi. Amartey veya Colley sakatlansa ya Onana'yı koyacaksın ya da göndermeye niyetlendiğin Montero'yu.

-Oranın oyuncusu olmayan Necip sakatlanıyor yedek oyuncu kalmıyor. Sol bek kırmızı görüyor sağ açık oraya geçiyor. Durumun ne kadar vahim olduğunu dün yeniden gördük. Mesele "Onana'ya ne gerek vardı" değil. Diğer transferler nerede kaldı meselesi. FB'lisi GS'lisi kendi maçlarında as oyuncuları sakatlansa veya kart görse; bilmem kaçıncı transferlerini izleme şansı doğacağından sevinecekken Beşiktaşlılar umarız Necip'in sakatlığı ciddi değildir araştırmasına giriyorlar.

-Haftaya iki Avrupa kupası arasında Karagümrük deplasmanını bu dar kadro biraz zor kaldırır. Beşiktaş taraftarı "fırsat transferi bekleniyor" cümlesinden fenalık geçirecek. Hadi bu turu geçtin. Ama ligde "hakem hatasıyla" bile puan kaybetsen "Beşiktaş'ın zaten kadrosu yetersizdi" "Beşiktaş kadro olarak iki rakibinin gerisinde kaldı" diye üzerine gelip seni reyting alanının dışına atacak spor medyası duayenleri pusuda bekliyor.

-Transfer şampiyon yapmaz. Ama taraftarı havaya sokar. Taraftara lisanslı ürün aldırır. Medyada sana ayrılan süreyi arttırır. "Hala bulamadığın" sponsorların daha çok ilgisini çekmeni sağlar.

Huzeyfe dedi ki...

Saiss’i gönderip daha çok para vererek Onana gibi klasik altı oyuncuyu stoperde de oynatabilmek hem transfer hem de kadro mühendisliği başarısı gerçekten. Bir beş tane daha filan altı numara alalım, sağ bek sol bek 8, 10 her pozisyonu yedekleriz.

koşu mesafesi dedi ki...

@Huzeyfe

Saiss'i Pepe veya Marcelo yapma furyasına katılmıyorum. Beşiktaş adına bir tane mükemmel oynadığı maç var mı? Milli takımda kendini yırtıp maaşlı işinde kaytarırsan kusura bakmayacaksın. Yaptığı milli duygularla da açıklanamaz. Sakat sakat oynamak kendi mevkiindeki yedeğine hakarettir ve değişiklik hakkını heba ederek teknik direktörünü zora sokmaktır. Beşiktaş'ın ihtiyacı olduğunda ağrısı vardı hep. Hoca da sana güvenemezse üzerine sol stoper transfer eder. Saiss-Amartey tandemi daha münasip olurdu ama Saiss, Colley karakterini taşısaydı. Hatta Montero bile daha tercih edilir dedi Şenol hoca. Zamanında Haaland'ı tutan adamın düştüğü hal de enteresan. Pedro Franco misali göze girmeyi başaramadı bir türlü.

O kadar eksik pozisyon varken Onana birinci öncelik miydi diyenler haksız değiller. Belki Atiba-Larin misali Aboubakar önermiştir onu da. Yeni stoperin, kanadın ve hücumcu orta sahanın transferinin tamamlandığı denklemde Amir'den farklı bir 6 numara olarak kadroya zenginlik katacak. O üç oyuncu gelmeden Onana'nın işi gerçekten zor.

Yine transfer demişken şaka maka bugün de ortada transfer yok. Transfer yapmayacaktıysanız Aybaba'yı getirseydiniz. Taraftar sıfır beklentiyle Ersin / Rosier-Berkay-Montero-Oğuzhan A. / Amir-Demir Ege-Gedson / Semih-Muleka-Emirhan B. 11'ini desteklerdi.

fkerim dedi ki...

Ben takimda sag acik harici eksik gormuyorum bu yuzden sizin kadar karamsar da degilim. Senol hocam zaten dar kadro ile oynayan bi adam. Genis kadro verince eline zaten afalliyor. Afrika kupasi mevzusunda size katiliyorum. Ayrica semih,berkay ve demir egenin firsat bulacak olmasi da beni suan icin mutlu ediyor. Rakipler transfer manyagi olmus durumda gayet genis kadrolar da kurdular. Ama olasi basarisizlikta yokus asagi gidecek durumdalar. Ben umutluyum :)

BJK4EVER dedi ki...

@kosu mesafesi,

Hocam sen zaten polyanna'ciligin kitabini yazmissin. Sana gore gelen her oyuncu super, giden her oyuncu kaka. Saiss Besiktas formasiyla oynadigi her macta vasat'i asti, cogu macta iyi oynadi. Adamin profili ortada, gecmisi ortada, milli takim performansini da gorduk.

Karakter mevzularina tabii girebiliriz, ama hep mi futbolcular karaktersiz? Redmond da mi karaktersiz? Bu kadar oyuncu bu ortamda memnun degilse sikinti cikariyorsa var bir is. Saiss'in Senol Gunes hakkinda soylediklerini herhangi birimiz garipsedi mi? Masuaku ve Rosier'e yaptiklarini da gorduk yani, o mobbing, evlatcilik degil de ne? Bazilari sineye ceker, bazilari kendini tutamayip cekmez. Yonetim yonetim olsaydi Senol Gunes ve Saiss meselesini cozerdi ve millet abuk subuk stoperleri 10-15 milyon euro'lara satarken biz ligin en iyi stoperini 2.5 milyon euro'ya gondermek zorunda kalmazdik.

Saiss kalsaydi su an defans hattin tamamdi ve soru isareti olmayakti. Yonetim simdi Saiss'ten kazandigimiz para'nin daha fazlasina Saiss'in yarisi etmeyecek bir adami getirecek muhtemelen, gorecegiz zaten.



BJK4EVER dedi ki...

@fkerim,

Onlara birsey olmaz. Ali Koc cebinden karsiliyor zaten herseyi. GS'de de finansman saglayan 3-4 yonetici/is adami var, belli.
Bunlarin zenginleri bizimkiler gibi reklam pesinde degil, kulube gercekten para akitiyor. Yoksa bizim guzelliklte bir stadin sponsorsuz kalmasi aciklanacak sey degil yani.

Bizde pahali kadro basarisiz oldu mu 2-3 sene belimizi dogrultamiyoruz, onlar ertesi sene rahatlikla sil bastan yapiyor. Yani onlara hic birsey olmaz.

Bence de kadro'yu asiri sisirmeye gerek yok, ama temel eksiklikleri de tamamlamak lazim.

Stopere adam sart. Colley-Amartey ikisi de atletik yardimci stoper. Oyun kuracak, savunmayi cekip cevirecek baba bir stoperin yok. Ki profili gectim, sayisal eksikligin var. Montero gozden cikarilmis, Necip, Onana orijin olarak stoper degil, Talha 4-5 ay sonra gelecek. Hadi digerlerini 4. stoper olarak dusundun, ama ekstra bir stoper sart, 2 stoperle sezona giremezsin.

Ghezzal'a alternatif zaten sart, o ayri mesele.

Orta sahada da su an elinde 8 oynayacak Gedson ve Salih var. Yedekleri Demir Ege. Hadi Necip ve Berkay'i ve Onana'yi da say orta saha yedegi olarak, yine de eksiklik var. Yedeklerin tamami defansif ve hepsi dusuk profilli. Baba bir adam alinsin demiyorum, ama ekstra bir 8 numara sart, cok yuksek profilli olmasa da.

Bu 3 transfer azami olarak sart.

koşu mesafesi dedi ki...

Polyanna'cılık mı bilmiyorum ama, bir noktadan sonra şu karamsar tablonun değişeceğini düşünüyorum Beşiktaş'ta.

Aksi hiç mantıklı, hiç rasyonel değil çünkü. Beşiktaş yönetimi ve transfer komitesi takımı içten sabote edecek değil ya? Boğaz'daki stadyumda sponsor yok diğerlerininkinde var. Sende transfere para yok diğerlerinin var. Federasyon başkanıyla da durumlar malum. Baktığında yönetimin yaptığı veya etki ettiği tek olumlu hamle sayamıyorsun.

İnsan düşünüyor. Kesin sürprizleri sona saklıyordur Beşiktaş yönetimi. Beceriksiz değillerdir bu kadar.

Fenerli ve Cimbomlular "abi kimi yedek oturtacağız" diye kafayı yerken Beşiktaşlılar başka takıma gitmiş eski futbolcuları üzerinden gitmeseydi şöyle yapardık diye kadro planlaması yapıyor. Yani ağız tadıyla yeni transfer bile konuşamıyorlar. Çünkü ortada yeni transfer yok. Anlaşılıp bekletilen Amartey bile Necip'in sakatlığından dolayı oyuna girip girer girmez turun fişini çekti baktığında.

Üç düzgün transfer ve stadyum sponsorluğu takımın çehresini değiştirir.

Şu anki Beşiktaş, değil üç kulvarı lig yarışını bile kaldıramaz.

Hala transferi bitirmemiş olan (diğerleri de transfere doymuyor) üç takımdan çok basit üç örnek:

Icardi, Dzeko ve Aboubakar'ın ciddi şekilde sakatlandığını düşünelim bugün.

Yönetenlerin muhtemel bakış açıları; "GS: -Bakambu,Halil,Barış,Zaniolo,Zaha yetmez yeni bir santrafor transfer edelim.
FB: -Batshuayi,Umut,Serdar,King,Tadic yetmez yeni bir santrafor transfer edelim.
BJK: -Muleka var Cenk var Rebic'i gerekirse santrafora kaydırırız. Genç Semih de var. Transfere ne hacet." şeklinde olacaktır.

koşu mesafesi dedi ki...

Merhaba Beşiktaşlılar,

Bu kadar sponsorsuzluğun ve bu kadar transfersizliğin üzerine teknik direktörünüz "Talisca" ateşini yaktı.

Şimdi bu derece başarısız görünen yönetim ne yapacak? Vasat takımların vasat oyuncularını günlerce ikna edemeyen transfer komitesinin Talisca'yı anca tatile getirebileceği açık değil mi?

Şenol hoca neden bu konuyu gündem yaptı??

a-Transfersizlikten sıkıldı, yönetimi sıkıştırmak istiyor olabilir.
b-Gerçekten yarı ciddi de olsa bir temas var.
c-Teknik direktör vasıtasıyla yönetim, taraftarı oyalamak istiyor. Negatif havayı dağıtıp günü kurtarmaya çalışan bir yönetim olabilir.

Akşam sosyal medyada "yok kumbaramı veririm, yok böbreğimi satarım" diyen taraftarları gördükten sonra c şıkkı ağır basıyor gibi. Taraftarlığı ya da futbol bilgisi tartışmalı bir grup var sosyal medyada. Transfer sezonu başında ya Quaresma ya istifa yazıyorlardı her yere. Quaresma geldi 40 yaşına. Yok Pascal Nouma yok Şifo. Quaresma transferi isteyen kitleyi bir iki hafta Talisca hayaliyle de çok güzel uyutursun. Bu arada ligler başlamış olur.

Neftçi'yi zar zor geçebilirsen belki Kiev ekibine takılacaksın bu kadroyla. Sonra, takımlarımız konferansta finali hedeflemeli isimli organizasyonda gruplara bile kalamadan sezonu erken kapatabilirsin. O saatten sonra lige asılsan ne asılmasan ne.

koşu mesafesi dedi ki...

Henüz daha dünün akşamında Talisca gelmeyeceğinin paylaşımını yaparak Beşiktaş taraftarını uyutulmaktan ve oyalanmaktan kurtardı.

Aslında, Şenol hocanın demeçlerini tek seferde dinleyince anlamak zor olduğu için veya camia o derece moralsiz olduğu için "Talisca" lafını resmi bir ağızdan duyunca çıldırdı taraftarlar.

Şenol hoca biraz başkana kalkan olmuş gibi transfer ekonomisi söylemleriyle. Ama üç oyuncu lazım deyip -ki bunlar stoper, kanat ve hücumcu orta saha- sadece Talisca alsanız da yeter, her yerde oynatırım demesi taraftarın işin ciddi olduğunu sanmasına neden oldu.

Beşiktaşlı iş adamları devreye girsin, gerekirse böbreğimizi verelim gibi uçuk söylemler ve iki yıllık transfer bütçesini Talisca'ya bağlama fikri, bu fikri dillendirenlerin rasyonel olmadığını gösteriyor. Çoğu kişinin söylediği gibi; Beşiktaş'ın yapması gereken yeni Talisca'lar bulmak olmalı. Talisca Benfica'da tutunamayıp 2 yıllık kiralık formülüyle gelmişti. Gelirken zaten müthiş frikikçiydi, ayrılırken müthiş bir kafacı da olmuştu. Elde madem aynı hoca var. Onana'nın, Gedson'un, Semih'in, Demir Ege'nin ön plana çıkmayan özelliklerini geliştirmeye odaklanmak gerek.

Muhtemelen bugün Alex Oxlade-Chamberlain transfer görüşmesine gelecek. İmzalar atılır mı emin olamıyoruz bu transfer sezonunda yaşadıklarımızdan sonra. Olur da takıma katılırsa yabancı sayısı 14 oluyor.

Hasic ve Montero yerine aynı pozisyonlara birer oyuncu alıp transferi kapatır muhtemelen bu yönetim. Beşiktaş taraftarı ne yapsın? Yine destekler takımını...

koşu mesafesi dedi ki...

Avrupa kupası maçına 1 gün kaldı. Neftçi Bakü deplasmanını TV'de şifresiz Haber Global de yayınlayacakmış. Daha çok göz izleyecek anlamına gelir bu "yeni" Beşiktaş'ı.

Beklendiği üzere yine resmi bir maç öncesi "Beşiktaşlı" muhabirler ve sosyal medya fenomenleri transfer haberleri pompalamaya başladılar. Tabi şablonlar hep aynı: Oyuncu tarafıyla anlaşıldı, oyuncunun sözleşmesini fesh etmesi bekleniyor, oyuncu sağlık kontrolünden sağlam çıkarsa imzalar atılacak, oyuncunun kulübüyle anlaşıldı kendisiyle pazarlık sürüyor, oyuncu İstanbul'u gezip beğenirse gelecek...vs vs

Millet transferi gizlice bitirip çat diye uçağın içinden fotoğraf paylaşıyor, ortalık yıkılıyor, karşılama yapılıyor. Beşiktaş taraftarıysa İstanbul'a inen transfer adayına heyecanlanmıyor bile.

Bu yaz dönemi, ligi bitirirken sükse yapan Beşiktaş'ın kredisini çok azalttı. Tek çözüm kötü sonuç almadan belli bir maç sayısına ulaşmak olacaktır...

Huzeyfe dedi ki...

Beşiktaş hiçbir zaman transferle şampiyon olmadı. Ne transfer geliri, ne transfer bütçesi, ne de lobisi var.
Yönetimi doğru eleştirmek gerek, iki yanlış bir doğru etmeyecek.

Niye eksikleri tamamlamak yerine daha çok eksik kalabilecek riskli bir kadro kuruluyor? Afrikalı oyuncu sorunu, yerli sorunu, orta sahada rol paylaşımını doğru yapabilecek üçlünün hala olmaması ciddi problemler.

Beşiktaş’ın as kadroya üç veya dört, rotasyon için de iki veya üç tane transfere ihtiyacı vardı sadece. Yerli sağ stoper, Salih’in yerine oynayacak ve orta sahada pas trafiğini Amir’le birlikte yönetecek 8, Redmond’un yerine kenar oyuncusu,
Amir’le rotasyona girmesi için 6, Emirhan yerine sol stoper rotasyon oyuncusu ve belki bir tane daha 8 rotasyon oyuncusu.

Mert/Ersin
Rosier/Onur yerli stoper-1/Necip Colley/stoper-2 Masuaku/Umut Meraş
Amir/transfer6/Berkay Gedson/Salih transfer8/Kerem/Ege
Ghezzal/Muleka Abou/Semih Cenk/transfer11

Transferler bir planın parçası gibi değil. Orta sahayı hala çözemedik, rakip birazcık topla oynamak istese 500 pası bulamıyoruz. Direkt oynuyoruz desek geride çok boşluk veriyoruz. ŞG takım savunması kurgulayacak bir hoca olmadı hiçbir zaman.
Onana’yı aldık 6’da oynatamıyoruz, 8 zaten değil. Sırf transfer oldu diye sevinen var, Allah akıl fikir versin. Belki en kolay yerli oyuncu bulunacak pozisyona gidip Amartey’i aldık. Colley, Amartey, Masuaku, Muleka, Abou, Onana milli oyuncu. Hepsi Afrika kupası için gidebilir. Riske bak.
Lüzumsuz transfer baskısının sonucu bu işte. Biz bu filmi izlemedik mi daha önce? Robin Van Persie’yi rakip para basıp aldığı için Mario Gomez’i getirdin. RVP gelse o sene şampiyon olamaz mıydık? Pekala olabilirdik. Tamam klas oyuncu mutlaka lazım ama aslolan oyun kurgusu. İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş gibi oyuncularla şampiyon olabildik çünkü takım onların kusurlarını kapatacak bütünlükteydi.
Şu anda eleştiri tamamen transfere kilitlenmiş durumda ve esas konuyu gözden kaçırıyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Takim kurgusu konusunda pek katilamadim. Bence bizim seviyemizde alabilecegimiz as yerli stoper yok. O yuzden Saiss'le devam edip (veya lider bir yabanci stoper olarak) Salih, Gedson, Amir'le devam etmek mantikliydi bence. Salih super mu? Hayir. Ama istikrarli sekilde vasati asiyor ve Amir+Gedson'la uyum yakaladi. Gecen sene FB'ye karsi deplasmanda 10 kisi ayakta kaldin, GS'yi ezdin bu orta sahayla, ikinci devre sampiyonluk puanini ortalama olarak tutturdun. Tutmus bir orta sahayi bence degistirmeye gerek yok, ama neyse.

Camia olarak neresinden tutsan elinde kaliyor. Muhabirler sadece etkilesim ve yonetim+hoca'ya kalkan olma pesinde. Valerien'in bir anasina sovmedikleri kalanlar tamamen kalkan olmus durumda.

Taraftar desen ayri gerizekali. 10 yasinda cocuk gibi transfer istiyorlar. Tutturmuslar 10 numara da 10 numara, Talisca da Talisca. Kicinda donun yok, Talisca pesindesin. Talisca'yi alsan ne olacak? Gecen sene seni basariya goturmus orta sahayi tamamen bozacaksin ve yerli kurali sebebiyle sagbek veya stoperde 3 gomlek kaliten inecek. Ve bunun icin 15-20 milyon euro'luk bir maliyeti goze aliyorsun, cunku tam bir sigirsin. Tepki gostereceksen yedek kulubesinde oturacak adama 4.2 milyon euro verdik diye tepki goster. Ihtiyaclari en net belli olan takimken 6 ay hicbir hazirlip yapmayip menajerlerin kucagina oturmamizi elestir. Ama yok, elestiri sizin ego masturbasyonunuz icin bitik yildiz getirmedikleri icin. Talisca da Talisca. Bir yerinize girsin o fasulye sirigi.

Yonetime diyecek sey yok zaten. Saiss ve Redmond'u tutsan 3, belki 4 dusuk profilli transferle isi bitirebilecekken kadro'yu geriye goturmeyi basardilar. Menajerlere fazla para dagitmakla sucladiklari Fikret Orman'i bile gectiler, bir seyi beceremeyince tamamen menajer kucagina oturdular. Stat sponsoru meselesi ayri bir komedi.

Mesele parasizlik degil, yildiz transferi de degil. Biz hicbir zaman rakibimizden daha iyi transferler yaparak, daha iyi kadrolar kurarak sampiyon olmadik. Bunu ne zaman yapsak patladik zaten (101. yil, Gunes'in'in 3. yili, Sergen'in 2. yili). Ne zaman akilla ve hirsla birseylere kalkissak GS ve FB'yi alt ettik, yildizlarla dolu kadrolarini bile. Zaha, Tadic vs hikaye. Biz aklimizi kullanip hazir kadro'yu kursak camia zaten kenetlenir ve yarismaci oluruz. Aklin kirintisi bile olmayinca, plansizlik had safhada olunca zaten umut falan kalmiyor.

koşu mesafesi dedi ki...

Transferler yapılamayınca "biz zaten hiç transferlerle şampiyon olmadık" taraftar için güzel bir avuntu. Takımı desteklemeyi bırakacak değiller ya. Başka bir açıdan bakılacak olursa Beşiktaş çoğunlukla iyi transferler yapamıyor, rakiplerin gerisinde kalıyor, sonra bazen sürpriz performansla ipi göğüsleyebiliyor. Sergen hocayla gelen şampiyonluk belki binlerce Beşiktaşlıyı kalp hastası yaptı. O sene ligdeki son dakika heyecanını ve reytingi ardıl sezonlarda göremedik. Trabzonspor ve Galatasaray arayı açıp güle oynaya şampiyon oldu.

Benim parmak basmak istediğim nokta; transfer yapmayan ve gençlere fırsat veren bir Beşiktaş, medyada sempatikleştirilir. Şampiyonluğa ciddi şekilde oynarsa tehdit olarak görülür. Lig maçları başladığında kadronda yıldızlar yoksa aleyhine hakem "hataları" Beşiktaş'ın kadrosu yetersiz veya yeterince derin değil gibi söylemlerle meşrulaştırılabilir. Beşiktaş'ın neden son saniyede, GS ve TS'nin nasıl güle oynaya şampiyon olduğunu bir düşünün son üç sezonda...

Bu sene ekstradan federasyon başkanıyla bir tatsızlık var gibi hem de. Onu bırakın, Hatayspor ve Gaziantepspor maçlarında rakiplerin medya tarafından nasıl hırslandırılacağını, geçen sezona ilişkin demeçlerle kolaj yapılarak nasıl motive edileceğini tahmin etmeyen yoktur herhalde. Geçen sezonlarda bazı Anadolu takımları başka takım oldu mu oyuncu hediye ederken Beşiktaş'a karşı nasıl tutum takındılar hatırlayın. Onur Bulut transferi nedeniyle Kayseri'de de yapay bir gerginlik olabilir. Ankaragücü'nü saymaya gerek var mı? Bu sene rakiplerine nazaran zayıf kadroyla bu kadar gerginlik potansiyelli maçı nasıl oynayacak Beşiktaş?

koşu mesafesi dedi ki...

Geçen sezona fırtına gibi başlayan (N'Koudou'nun bile Valerien ile coştuğu) Beşiktaş'ın bir Ankara deplasmanıyla nasıl ayarlarıyla oynandığını hatırlatalım. Mevcut teknik direktör de bir Fener deplasmanı travması (üstelik Türkiye Kupası) yüzünden Pepe'li, Talisca'lı kadrosuyla 4. bitirmişti ligi ne garip.

İşte bu sezon -lafa gelince beğenilmeyen- konferans liginde olmama lüksün yok. Gelelim bu akşamki eleme maçına;

Bakü'de Beşiktaş ilk etapta beraberliğe mi yoksa kazanmaya mı oynamalı? Kadro nasıl şekillenmeli?

Düz mantık Masuaku yoksa Umut'u koyar, Necip'e teşekkür eder Amartey ile devam diyebilirsin. Ya da Onur'u sol beke çekersin. Dörtlüde alışılmadık bir isim var diye Neciple devam diyebilir veya boşuna mı transfer ettik diye Amartey'i koyarsın. Ama Onur sağ açıktan sol beke çekilirse ileri tarafta değişiklik yapmalısın. Rebic de tam hazır değilmiş.

Beklenen kadro: Mert/Rosier-Amartey-Colley-Umut/Amir-Salih-Gedson/Onur-Aboubakar-Muleka

Radikal kadro: Mert/Rosier-Amartey-Colley-Onur/Amir-Salih-Gedson/Muleka-Aboubakar-Semih(Rebic)

GeceGezgini dedi ki...

Onu bunu gectim de;

Vizyon ve Iletisim konusunda daha kotu halde kaldigimizi hatirlamiyorum.

Ha bi de Besiktas hic bir zaman transferle sampiyon olmadi diyenleri anlamiyorum. Transferde "rakiplerden görece kötü olup sampiyon oldugumuz" 2 sene var. Birisi Sergen'li sampiyonluk, digeri de meshur 15/16 sampiyonlugu. Onun disindaki senelerde sanki transfer sampiyonuyduk da ligde sampiyon olamadik gibi konusuyor herkes.

O zaman ben de sunu soylerim; 2002-2003 sezonunda catir catir transfer yaptik;
- Lucescu
- Cordoba
- Zago
- Pancu
- Sergen
- Nouma
- Giunti (devre arasi)

O seneyi 8 puan farkla, 1 maglubiyetle sampiyon tamamladik, UEFA'da ceyrek finalda Lazio'ya cok dramatik kaybederek elendik.

Sonraki sene malumunuz.

Iletisim, vizyon, ekonomi, plan-program konusunda zirvedeydik.

21 yil sonra geldigimiz nokta gercekten inanilmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Transfer sampiyonu ve favori olmak baska sey ama. O sene plan-program vardi evet. O sene sampiyon olurken senin antrenorun GS'nin kapi onune koydugu Luce idi mesela.
Plan-programla herseyin ustesinden gelirsin. Van Persie'li Nani'li Alves'li son derece dar butceli bir kadroyla alt eden de biziz. Futbol aklin olursa olur.
Sorun su; taraftar futbol akli talep etmiyor, sov-yildiz-marka talip ediyor. Yonetimde akil yok, taraftar talep etmedigi icin akil uretmek istemiyorlar, taraftarin talebine ellerinden geldigi kadar karsilik vermeye calisiyorlar.
Hepsinden azar azar da olmuyor iste. Iyi kadro kuracaksan tam iyi kuracaksin. Ya da akil ortaya koyup yarismaci bir takimi 1-2 yildizla donatacaksin. Hem yildiz alayim ama tam yildiz olmasin 1000 turlu potansiyel problemi olsun gerisi Allah kerimle olmuyor iste.
Gecen sene Dele Alli'yi almasaydik, hoca'nin istedigi 3-4-3'e uygun transferleri yapip hoca'nin arkasinda dursaydik boyle olmazdi.
Bir evvelki sene Pjanic, Teixeira vs pesinde kosacagimiza oynadigimiz futbola uyan Fernando vs gibi oyunculari alsaydik da boyle olmazdi.

Emrah D dedi ki...

konumuzla alakasi yok ama 02-03 transferlerini gunumuz standartlarina gore bir degerlendirmek lazim, o transferleri yapsak taraftar twitterda tepine tepine tiknefes olurdu.

Lucescu: rakibin yeni yolladigi yabanci hoca: Jorge Jesus
Nouma: daha once gelip giden bir yildiz ikinci defa gelmis: Abou
Sergen: gidip baska takimlarda oynayan sakatlik sorunlari yasamis yildiz oyuncun 5 sene sonra geri donuyor: Cenk
Rakibin kiralik kalecisini almaya calismisiz olmayinca onu milli takimda kesen memleketlisi gelmis: Sergio Rochet
Pancu: Yeni hocanin memleketinden getirdigi noname kisi: 500bin euroluk 24 yasinda bir Portekizli
Zago: kalburustu Avrupa takimindan kontrati biten olgun stoper: Yerry Mina
Kaan Dobra: Tayfur Bingol
Totti Tolga: Tarkan Serbest
Amaral: Rahmetli Muslum Gurses
Giunti devre arasi geldi o yuzden kapsam disi

Onceden kadroda olup o sene rol alan diger oyuncular: Ronaldo, Ali Eren, Deli Ibo, Tayfur, Ahmet Yildirim, Yasin, Ahmet Dursun, Tumer, Ilhan, Serdar Topraktepe

O zaman twitter filan olsa tam yangin yeri olurdu, ama bunu simdiki yonetimi aklamak icin yazdigim dusunulmesin bu saate kadar stada sponsor bulamayan adamlardan bir hayir zaten gelmez. Taraftarimiz ne ki yonetimimiz ne olsun.

GeceGezgini dedi ki...

Onana 2 ic saha maci sonrasi kadro disi birakilir gibime geliyor. 4 sene, yillik 2m€ kontrati da ne yapariz bilemiyorum

Huzeyfe dedi ki...

02-03 ciddi vasat altı transfer yaptığımız bir sezondu. Lucescu Sergen’i futbola döndürdü, Ahmet Dursun, Pancu İlhan ve Tümer’i inanılmaz yüksek bir verimle kullandı ve geride üçlü oynatarak ezber bozdu. Yoksa 1.50 Cordoba, koşamayan Zago, adını sadece Lucescu’nun bildiği Pancu, kanser olmuş Nouma baya kötü transferler.
Ha, şu var. Kötü kadro değil. 2020 senesi dahil kötü kadroyla şampiyonluk diye birşey yok. Ama transferde sükseli iş yapmak da direkt şampiyonluk getirmiyor. Aslolan oyunda süreklilik ve belirli noktalarda kalite. Real Madrid, Makalele ve Mourinho diye aratın Google’da konuyu anlamak istiyorsanız.

Nostalji olsun biraz, son yirmi yıl içinde en iyi transfer yaptığımız sezonlar bence 2000-2001, 2006-2007, 2010-2011 ve 2017-2018.
Hiçbirinde şampiyon olamadık.
2000-2001: Kanser öncesi Lens’te yardıran Nouma, Karhan, Munch, sol açık Deli İbo, Nihat’ın patladığı sezon.
2006-2007: Delgado, Ricardinho, Bobo, Nobre, Kleberson’un olduğu yıl.
2011 Portekizliler artı Guti.
2017-2018 Pepe, Negredo filan.

koşu mesafesi dedi ki...

Deplasmandaki Neftçi Bakü maçından 3-1 gibi bir skor avantajıyla dönüyor Beşiktaş. Transfer konusunda şiddetli eleştiriler biraz fazla mı diye düşünen varsa gördü dünkü tabloyu. İlk 11 fena değil, yedekler girince takım 3-5 gömlek aşağı düşüyor. Sokak jargonuyla ifade edersek; "Lig başlıyor alooo!! Transferler nerde??" gibisinden söyleniyor çoğu Beşiktaşlı.

Maçtaki oyuncuların değerlendirmesi:

Mert: Şu ortamda onun gibisini bulamazsın. Ama ikinci hamlelerde çevikliği azalmış gibi. Ayakla top kullanmada aşırı özgüvenli, bu özgüven "Fabri" gibi yakabilir bir maçta takımı.

Rosier: Sezona yüksek performansla başladı. Bu maçta bir tık gerilemiş gözüktü. Bire bir savunmada aksadı.

Amartey: Yenilen golde hatalıydı. Onun dışında dikkatliydi.

Colley: Taş gibi stoper. Amartey ile kısa sürede uyum sağlamış gibi.

Umut: Beklentilerin aksine başarılı bir maç çıkardı.

Amir: O sahada olmayınca takımın dengesi bozuluyor.

Salih: "Yeni sözleşme istiyorum" performansı verdi. Dün göz doldurdu ama bu performans ortalama bir performans değil ekstra bir performans. Bir sonraki maç sahada yokları da oynayabilir. Ama hem defansif hem ofansif katkı vermeye başlarsa orta sahaya seviye atlatır.

Gedson: Başlattığı kontra atak ile ofans yönündeki, kendi ceza sahasında yaptığı müdahale ile defans yönündeki yeteneklerini konuşturdu. Bu iki pozisyon onu çok net özetliyor.

Onur: Bu maçta ilk turdaki kadar göze çarpmadı ama sağ açıkta başlayıp sol bekte bitirdi oyunu. Dün gol pozisyonuna da girdi.

Muleka: Çok istekli ve tempoluydu dün. Bir gol attı, fazlasını kaçırdı. Pas vermeyip aşırtma denediği pozisyonda hatalıydı.

Aboubakar: Bir ara sert bir faul sonrası yerde kaldığında hemen hemen tüm Beşiktaşlılar eyvah dedi. Böyle bir kadro planlamasında alternatifi olmayan spektaküler tek oyuncu gibi takımdaki. Ghezzal bir gün oynarsa onu da sayarız.

Onana: Dünkü maçta beni mahcup etti. Rakipler para saçarken 4 milyonluk bonservisi gözde büyütmemek lazım diye düşünmüştüm. Hazır değilse yine kurtarır tarafı var. Ama bu yaşta 40 yaşındaki Atiba gibi tembel pas atarsan bu ülkede pek fazla forma giyemezsin. Daha mücadeleci ve daha tempolu bir oyun göstermeli.

Semih: Dün maçın sıcaklığıyla çok kızıldı kendisine. Maçın özetini izledikten sonra aşırtma yaptığı pozisyon hatalı ama Muleka'nın aşırtma pozisyonu daha hatalı diyorum. Semih hakkında Batuhan benzetmeleri yapılmış ama Z kuşağı çocukları Necip yerine Batuhan kariyerini tercih edebilir dikkat edin benzetmelere.

Demir Ege: Tehlikeli yerde yaptığı faul golle sonuçlansa -ki direkten döndü- Semih'e yapılan eleştirilerin birazını üzerine çekecekti muhtemelen.

Rebic: Hazır olmayan bir görüntü verdi. Semih'e kızması hırsından değil de ben büyük yıldızım tribinden ise işi zor. Negredo ilk geldiğinde Süper Kupa finalinde bir havalara girmiş artistlik hareketler falan denemişti. Sonra gördü 35'i!

Oğuzhan: Kadroda pek düşünülmeyen ama yokluktan forvet rotasyonuna dahil edilen adam.

Dünkü maçta özellikle Muleka'nın golünü hazırlayan Amir-Salih-Gedson üçlüsü şaka maka Beşiktaş'ın uyumlu ve ideal orta sahası olacak gibi. İki transfer isteniyordu bu bölgeye performanstan ziyade "isimler" beğenilmeyip ama şu an Beşiktaş takımının en derli toplu bölgesi. Hem de üçlünün yaş ortalaması dikkate alındığında şu orta sahanın devamlı oynayıp 2 sene birbirlerini ezberlediğini düşünün.

Bu durum yanlış anlaşılmasın! Kulübe boş. Lig başlıyor. Bir zahmet ligin beşinci haftası gelmeden transferler gelirse yerinde olur...

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş transferle şampiyon olmuyor önermesine bir ek yapayım.

Akıl ve kalp sağlığı yerinde olan bir Beşiktaşlı;

-Sergen hoca ile Avrupa'da varlık gösteremeyen şampiyon kadroyu mu

Yoksa

-Şampiyonlar liginde namağlup gruptan çıkan Beşiktaş kadrosunu mu

İzlemeyi tercih eder?

Her tercihe saygı duyulabilir.

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...


İkisi de şampiyon olamadı.
İki durumda da, daha az transferli kadrolar bir sene öncesinde şampiyon oldu.
Pepe, Adriano, Talisca, Negredo, Lens olamadı. Olcay, Töre, Oğuzhan oldu.
Pjanic, Barshuayi, Alex olamadı. Larin, Abou, Töre, Ghezzal oldu.

Transfer süksesi anlamsız, tamamen oyun oynanmadığı için yaz döneminde tatmin bulamayan taraftarları oyalayan birşey.
Aslolan oyun ve belli bir plana bağlı olarak kilit noktalara ne az ne çok transfer yapılması.
Bazen de eğrisi doğrusuna denk geliyor, ayrı mesele.

koşu mesafesi dedi ki...

@Huzeyfe

Üst üste iki farklı turnuvadan elenen bir sezon önceki takımı kastetmiştim. Sezon sonu şampiyon olup ertesi sene şampiyonlar liginde Topal-Josef-Atiba orta sahası ile göz kanatan Sergen hocanın şampiyonluk sezonunu. İki sezonda da Avrupa'da varlık gösterilmediği için karışması doğal. Averajla şampiyonluk ertesi Bats, Texiera ve Pjanic geldiğinde gerçekten havaya girmişti taraftar. Şimdi çok sayıda FB ve GS'linin Avrupa'nın vasat takımlarından gelen "yıldızlara" çıldırdığı gibi. Bu arada, transfer piyasasında ambargo mu var? Oyuncuları tek bir firma mı dağıtıyor? Neyse biz transfer çalımları muhabbeti yerine Beşiktaş'ın transfer politikasına dönelim.

Beşiktaş transfer haberi izleyen taraftarlar ekrana kafa atma noktasına geldi. Oyuncularla anlaşılıyor ama ah şu ödeme planları... Bir de şey şablonu var: Oyuncuyla anlaşıldı kulübüyle sözleşmesini feshetmesi bekleniyor. Bir de şu var: Oyuncunun 2 gün içinde İstanbul'da olması bekleniyor.

Bu sezon çok farklı. Beşiktaş'a transfer olmak için uçağa binip İstanbul'a gelmek yetmiyor. Lyanco döndü gitti. Chamberlain hala İstanbul'u geziyor.

Bazı taraftarların sosyal medyada dile getirdiği Talisca formülü ise enteresan. Onana, Amartey, Rebic ve muhtemelen Bahtiyar için verilecek paraları toplayıp Talisca'ya vermek daha iyi olurmuş. Takımda sayısal eksik var. Talisca gelip her sorunu çözecek sanki. Beşiktaş Talisca ile ligde dördüncü olmuştu.

Lig başladı, FB ve GS transferde asla durmuyor BJK ise sınava çalışmayı son güne bırakan öğrenci gibi. Takımda sağlam iki stoper bir de Necip varken Berkay'ın da kiralık gönderilmesi gündemi varmış bakın hele...

BJK4EVER dedi ki...

Kazak Necip'e 4.5 milyon euro bonservis bedeli bayiliyorsun Onana fiyasko'sunun ustune. Gecen sene'den beri cikis yapmis muhtac oldugun, catir catir topunu oynayan Salih Ucan'a 600 bin euro teklif ediyorsun.

Bilerek isteyerek bu kulube zarar vermezsin yahu. Yok bu kadar da yapmayim goze batar veya yazik gunah vs dersin. Olacak gibi degil yani. Demiroren yonetimi vs de gordum bilincli sekilde, ama bu seneki yonetim kadar kotu bir yonetimi hayatimda gormedim.

koşu mesafesi dedi ki...

Madem yönetimin transfer ve sponsor politikasını anlayamıyoruz, olaya bir de farklı açıdan bakmayı deneyelim.

Galatasaray geçen senenin şampiyonu, muhtemelen şampiyonlar ligi gruplarına kalacak. Orada yıpranmamak ve lig yarışını da sürdürebilmek adına oldukça alternatifli bir kadro kurma peşinde. Fenerbahçe ise galiba Ferdi hariç ilk 11'i komple değiştirecek.

Acaba Beşiktaş transfer komitesi şunu mu diyor?
"Biz zaten Şenol hoca gelirken 5 transfer yaptık Maxim, Aboubakar, Onur, Colley, Amir. Maxim gitti dördü ilk 11 oyuncusu oldu (Onur yerli statüsü ayrımcılığıyla). Cenk ve Mert ise yedek konumundayken 11'e girdi ve yeni transfer gibi performans verdi. Rosier ve Masuaku da performans arttırdı. Etti mi size 8 oyuncu. Gedson ve Salih çok formda zaten. Etti mi size 10 oyuncu. Muleka'ya hocanın eli değdi. Oldu mu 11. Transfer komitesi de ince eleyip sık dokuyup! Amartey gibi Premier Lig stoperini, Fransa'da çıkış yapan genç yıldız adayı Onana'yı ve Milanlı Rebic'i toplamda 5 milyondan az bir bonservis harcaması ile takıma kattı. Etti mi size 14 oyuncu. Gençlerden Semih var Demir Ege var Berkay fazla gelir, gönderin kiralık. Şenol hoca zaten çok geniş kadro sevmiyor. Akşam pazarı fırsat transferi denk getirirsek bir iki tane daha oyuncu alır kapatırız transferi."

İroni olarak başladım ama kendi yazdığımı okuyunca gerçekçi gibi geldi. Lig başladı ortadaki tablo belli. Başka bir açıklama bulamadım şimdilik. Gerçi sponsorluk vaziyeti de var, onu nasıl açıklayacağız hiç bilemiyorum.

koşu mesafesi dedi ki...

Kayserispor-Galatasaray maçından sonra Beşiktaşlı taraftarlar eyvah dedi. Zahalı Icardili GS, transfer tahtası kapalı Kayseri karşısında 1 puanı zor kurtarınca Beşiktaş yönetimi transfer dediğin de pek önemli değilmiş demiş olabilir çünkü.

Kayseri'deki maç bir nevi emek vs para mücadelesiydi. Transfer yapamayan ve mevcutlara bir oyun tarzı ezberleten Çağdaş hoca ile transfer üstüne transfer yapmış Okan hocanın takımı karşılaştı. Geniş kadroların ve dar kadroların avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.

Beşiktaş bu sene bir şey yapacaksa iskeleti sayesinde yapacak mesela. Ama sakatlık, ceza ve Afrika Kupası mevzularıyla karşılaştığında işi çok zor olacak.

koşu mesafesi dedi ki...

Beşiktaş taraftarı için yine Talisca haberleriyle oyalanma şenlikleri başlamış. Çok sayıda sosyal medya hesabı bot gibi "ya Talisca ya istifa" yazıp duruyor sağa sola. Transfer sezonunun başındaki "ya Quaresma ya istifa"lara nazaran daha elle tutulur bir talep. Ama mevcut şartlarda Talisca'nın gelmesi de Q7'nin gelmesi de saçma. Aynı, Burak'ı futbola geri döndürmek gibi mantıksız düşünceler.

Taraftar o kadar bezdi ki muvazenesini kaybetmek üzere. Yönetim ve transfer komitesi için kayıp ilanı verdi verecek. Ses yok seda yok demeç yok. Sponsor işi ne oldu? Onana'nın bonservisiyle transfer bütçesi tükendi mi? Ligin ilk maçına sağ kanadın ve stoper yedeğin olmadan başlamak nasıl bir planlama?

Rakiplerin geniş kadrolar ve yıldız isimlerle sorun yaşayıp kendi kendilerini sabote edeceğine mi güveniliyor? Dubois oyundan çıkınca ilk maçtan sinirlenmiş, Zaha idaresi zor bir futbolcuymuş. Fener her sene hızlı başlayıp sonra geriye düşüyormuş. Geçen sene ligdeki puan ortalamalarını gördük ama! Alt tarafı ligin başına tam kadro takım verip hocam iş artık sende diyecektin.

Sen takımı ilk maça;

Başakşehir / Sporting-Leicester-Sampdoria-West Ham / Konya-Alanya-Rize / Kayseri-Al Nassr-Kasımpaşa kökenli kadro ile çıkartacaksın muhtemelen.

İki sağ bek önlü arkalı. Çünkü transfer yok. Bunun alternatifi ise;

Altyapı / (Boş)-Altyapı-Hamburg-Le Havre / Lens-Altyapı-Sivas / Altyapı-Milan-Sakarya

Kadro mühendisliği göz yaşartan cinsten.

F.N. dedi ki...

Galiba kulüp tarihinin en kötü yönetimi ile karşı karşıyayız. Ne plan ne program var. Man utd stoperi olmayınca yöneldikleri oyuncu italya b liginden. Sezon başlıyor eksik yerleri kapamayı geçtim geçen seneden geri gitti kadro. Allah sonumuzu hayır etsin.

Ruşenaliduran dedi ki...

Maalesef ortada yönetim diye bir şey yok herşey gelişi güzel yapılıyor

Yorum Gönder

Ara