.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mayıs 2021 Pazartesi

STSL 41 Beşiktaş - Fatih Karagümrük

 



Tarih: 
11 Mayıs 2021 Salı 20.30

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık

Eksik Oyuncular:  Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Ajdin Hasiç, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre / Alpaslan Erdem, Jimmy Durmaz, Aykut Özer

Cezalı Oyuncular:  Atiba Hutchinson -

123 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

N'koudou insallah yetisir. Eksiklerde yazilmis, ama dun duz kosulara baslamisti galiba.
Atiba'nin olmayisi avantaj olacak, daha dinamik bir takim olacak sahada Kayseri macindaki gibi.

Rakip kapanmayan, kapanmayi da bilmeyen bir takim. Hatay'in bir level alti gibi. Normal sartlarda bize sikinti cikaracak rakip degil.

Hucumda da Hatay kadar ozellikli oyunculari yok. Borini, N'Dao fena oyuncular degil, ama normal sartlarda sikinti yaratacak oyuncular degil.

Abuk subuk isler olmazsa rahat kazaniriz bence. Duruma gore 3-4 fark yapmak GS'nin durumunu da dusunursek mantikli olabilir. FB macini merak ediyorum, futbol olarak cok kotuler ama birsey oynamadan kazanma konusunda master seviyesinde adamlar. Sivas maci da oyle bir mac olabilir aslinda. Neyse, biz kendi macimiza bakalim, onlarin yapacagi onlari ilgilendirir ilk etapta, bizi ilk etapta ilgilendirmez.

Vurdugumuz gol olsun!

Bu arada macin hakemini gordum de; bize guven verecek, gecmiste bize sikinti yasatmamis, en azindan kafasinda tilki yok diyebilecegimiz hakem neredeyse yok gibi Cuneyt Cakir disinda. Biraz da Firat Aydinus ve Mete Kalkavan. Mesela Ali Payabiyigi gorunce irkildim. Ama orada Huseyin Gocek, Zorbay Kucuk yazsa yine irkilecektim.

sports guy dedi ki...

Bence genel olarak buyuk takim taraftarinin irkilmeyecegi hakem kalmadi ya, mevzu iyice buralara geldi :)

Ben asil mac saatini gorunce irkildim ya, nerenin saatiyle aldiniz da koydunuz 17.30da mac mi olur haftaici diyorum :)) malum bizde kapanma falan yok, calisiyoruz yahu.

Nkoudou umarim yetisir hakkaten, cok laf yedi sene boyu ama su an abdurrahman celebi durumunda adam resmen, teey tey nerden nereye.

Artik son enerjiyle basacagiz, oyle ya da boyle alacagiz. Lami cimi yok bu isin.

fidddas dedi ki...

@sports
maç 20:30da. sadece konya-trabzon maçını 17:30a aldılar diye biliyorum ben, değiştirmedilerse.

karagümrük tam bu tip haftalarda oynamak isteyeceğimiz bir takım. yenip geçelim.

yilmaz dedi ki...

Benimkisi takıma güvenmemek değil, tedirginlik. Biraz panik atak'ım da var, kabul ediyorum. Bu kadar zorluklarla gelinen noktadan umarım dönülmez.

Bir de @Övünç, post'a başlık girilmemiş.

sports guy dedi ki...

@fidddas

Yok ya biliyorum 20.30da oldugunu, ondan "nerenin saatiyle aldiniz da koydunuz" dedim. bildigim kadariyla aramizda 3 saat olan bi izlanda falan var su an :)

sadrazam dedi ki...

1) theo kardeşim geri gelmiş, hoş gelmiş. Yokluğunda @orta ile benim adım trole çıkmıştı. Görün bakalım şimdi :)
2) Terasıma 3x2 bayrağımı asalı 3 hafta oluyor. A.gücü maçı sonrasıydı. Meşhaleler de gs maçı öncesi geldi kargoyla. Kısmet değilmiş.
3) Gs maçı hocanın kaybettiği ilk derbi. Gs beklenenden iyi, biz ise kötüydük. Eksikler de ilk defa bu kadar can yaktı. Buna rağmen 1 puan alınabilirdi.
4) Değil abuş babam olsa tanımam. Burada yazmadım belki ama ilk sözleşme istediği zamandan itibaren görüşüm net. Gerçekten sakatsa bile alırsın kadroya, son 1 dk. sokarsın oyuna, top değmeden ayağına maç biter. Abuş efendi yanaşmıyorsa, kadro dışı bırakır, şampiyonluk fotoğrafına almazsın. 10 tane abuş bulunur, ama böyle ayar verilmez. 1 topçu kaybeder ama geleceği kazanırsın.
5)Karagümrük koyar geçeriz, hiç bir endişem yok.
6)Atibanın olmayışını avantaj olarak değerlendiren, özellikle şu yoklukta atibayı beğenmeyen adamlar yazıyor blogda. Bu trollerin yanında @Theo candır, can.
7) Sergen Yalçın formamı bekliyorum halen. Her ihtimale karşı Oğuzhan formasını aldım duruyor evde, onu giyip sokağa çıkmam ben.
8) Mensah konusunda büyük sıçtım. Adem'den gamsız topçu olmaz diyordum, varmış.

Emre Toraman dedi ki...

Karagümrük'ü en son bir ay önce Galatasaray'la oynadıklarında izledim. Top oynamalarına izin verince pas tempoları gayet iyiydi. Hala aynı durumdalarsa tempoyu yükselttiğimizde geri 5'liye erken ribaund konusunda büyük iş düşer. Kayseri-Rize-Hatay serisinde oynadığımız seviyeye çıkarsak karşı koymaları mümkün değil tabi. Bakalım sol taraf ve forvet tercihimiz nasıl olacak. Adaylar sol bekte Rıdvan/Nsakala, sol açıkta Larin/Gökhan/Nkoudou, forvette Gökhan/Larin. Her kombinasyonun artıları/eksileri var, hiç birine banko ya da asla diyemem şahsen ama kişisel tercihim az farkla Rıdvan-Larin-Gökhan olur. Gökhan sola Larin ileri, Gökhan dışarı Nkoudou içeri hamlelerimi de cepte hazır tutarım.

theotheo dedi ki...

Şampiyonluğu bu sene almamız lazım. Önümüzdeki 5 yıl eğer Koç kalırsa FB şampiyon olur. Demirören şu anda ilaç gibi gelir bu beceriksizlerden sonra. Bakalım.

Armagan Kaymaz dedi ki...

60 küsur yıllık lig tarihinde son 2 haftaya lider giren takım sadece 3 defa şampiyonluğu vermiş(1987,2006,2010). https://twitter.com/goalturkiye/status/1391439490015809537?s=21 Düz hesap yaparsak %5 gibi bir oran var.

Ama bir yandan olağanüstü koşullar da var bence(ha suç yönetimindir vs. ayrı konu): Abu ve Cenk’in olmayışı bizi 4-6-0’a itti ve b planı olarak bence iyi işledi ama her takım da yemiyor işte, gs bizi iyi çalışmıştı ve hakkı olanı aldı.
Oyunlarının ana mantığı oynamaktan çok bizi oynatmamaktı: (hızlı atağa çıkana 2-3’lü markaj, kanattan ani bindirene sert girip faulü göze alma vs.) ve bizi önde dengesiz yakalayıp arkaya uzun pasla sarkmak... Bu planın işlemesi için özellikle kanatlara ekstra adam yollayıp o kanalları tıkadılar ve ortada da pas bağlantılarını kesmek için ekstra efor sarfettiler.

Açıkçası karşılaşacağımız 2 rakibin de orta sahada savunma sertliği anlamında bu kadar agresif olabileceklerini beklemiyorum. Üstüne bize ters gelen uzun top atma sayılarında ikisi de ligin son sıralarında. Özellikle karagümrük bizim gibi pasla çıkmayı seven bir takım, bu anlayış onlara büyük zaafiyet yaratacaktır. Savunmaları ne kadar dayanır bilmiyorum.
Beklentim bu maçta galibiyet ve göztepede beraberlik.

GeceGezgini dedi ki...

Onumuzdeki 1 haftada oynayacagimiz 3 olum kalim macinin ilki. 3 unu de alip, 2 kupayi eve goturecegiz bence. Tek istedigim bir an once yarin aksam 22:30 olsun ve olu topragini ustumuzden atalim

Bu arada cok enteresan bir istatistik;

https://eksisozluk.com/fatih-karagumruk-takimindaki-matematiksel-tehlike--6910837

Gökhan Töre kadroda yok, Mensah ve Nkoudou kadroda. Muhtemel 11;

Ersin
Rosier Welinton Vida Nsakala
Josef Necip
Ghezzal Ljajic Nkoudou
Larin

Ne kadar eksikler olsa da özellikle ön taraf oynayacağımız 2 takımdan da iyi. Sergen'e hafta içi çok sallamaları onu hırslandıracaktır diye düşünüyorum. Nkoudou antrenmanlarda sorunu yok diyorlar, Mensah'ı da bilerek bu maça sakladığı konuşuluyor. Yarın 90 dakika stresli olacaktır, erken gol bulmamız gerekiyor ki rakiplerin gardı düşsün. Karagümrük hedefsiz, son zamanlarda tecrübesiz gençlere çokça şans veren ve sürekli geriden pasla çıkmaya çalışan bir takım, şartlar gayet güzel bizim için, umarım değerlendirir ve rakiplerin puan kaybetmesini bekleriz.
Ljajic, Dorukhan, Nsakala, Larin ve Josef sarı kart sınırındakiler, çoğunluğu takımı etkilemeyecek olsa da Larin ve Josef'in sarı görmemesi değerli, umarım dikkatli oluruz.

Pheaglix dedi ki...

mensah'i saklamaya devam edelim bence. belki nereye koydugumuzu unuturuz da bir daha gormek zorunda kalmayiz. takimin "ruha" en cok ihtiyaci olan maclarda mensah yerine necip oynasin, mutlaka daha faydali olur.

ben karagumruk macinin sanildiginin aksine zor gececegini dusunuyorum. karagumruk gecen mac da hedefsizdi, ama kumede kalmaya calisan gencler'e bes atip gonderdiler. bize karsi da gayet motive oynayacaklardir. normal sartlarda yenemeyecegimiz takim degil ama beni hamle sansimizin olmamasi endiselendiriyor. kadroda tek bir hucum oyuncusu yedegimiz olmadigini (mensah'i saymiyorum) ve nkoudou'nun sakatliktan yeni dondugunu de dusununce maci erken koparmanin onemi daha da belli oluyor. eger hatay-rize-kayseri maclari gibi maci ilk yaridan koparamazsak puan kaybi sasirtici olmaz. umarim hatay macinin tekrari olur da goztepe'ye karsi maci kazanmak zorunda cikmayiz.

Öyle veya böyle kazanırız bu maçı. Rize ve Hatay galibiyetleriyle şampiyonluk yüzde 90 oranında bizim oldu zaten. 2-0 gibi bir skor bekliyorum. Cumartesi de kapanışı yaparız.

yilmaz dedi ki...

Valla bence şu aralar bırak Mensah'ı, Lens ve Boyd'a bile ihtiyacımız var. Kadrodaki eksiklik nitelik boyutunu geçti, nicelik olmaya başladı. Topa vurabilen her oyuncunun kadroda olması lazım.

Hasta ti dedi ki...

aklima averaj hesapları geliyo, sonra ankaragucu 8-0'lik mac geliyo, sonra çocukluğum, recep'in kirimizi kartı, başkanın biyiklari...:)

Zaitsev dedi ki...

@ Fernando'nun yazdığı kadroda sadece Necip-Dorukhan değişikliği olur. 4-1-4-1 gibi dizildiğimiz için Dorukhan daha iyi bir tercih gibi geliyor. Nkodou'da oynar ise hareketli bir kadro olacak. Erken atılan gol maçı Hatay maçına çevirir.

@ Pheaglix
Mensah varsa 70te Ljajic'in yerine girer. Yada önce Ljajic Necip değiştiririz sonra Dorukhan-Mensah. Sergen hoca direk değiştirmiyor bu oyuncuları. İlla böyle bir takla attırıyor sene başından beri. 2 farklı öndeysek gol filanda atabilir.Büyük topçu olur gider ayak.

thenorthman dedi ki...

@AhmetUsal
Muhabbet önceki postta kalmış ama ben kendi adıma senin rasyonellikten uzaklaşmadan yaptığın yorumlarını okumaktan zevk alıyorum.Sesi çok çıkanlara aldırmadan yazmaya devam etmelisin

Bu kadroyla sezon sonunu çıkaramayacaksınız diye bekleyip duran fbgsli arkadaşlara inat son düzlükte liderliği aldıktan sonra hiç bırakmadık.Umarım gs maçından sonra resmi siteden yapılan bel altı göndermelere karşı hoca da hırsını taze tutuyordur benim gibi:).Sonuna kadar hakettiğimiz sezonu şampiyon bitirelim artık valla yaşlandık

Karanlık kuruldu geceye
Bir ümit var yine içimde
Kimsesiz bu puslu gecede
Bırakmam Beşiktaşım seni!

dominic molise dedi ki...

lens, boyd, guven, umut'tan biri olaydi be abi! yine de kartal gol gol gol

fidddas dedi ki...

elimizdekilerle çakıp geçeceğiz!!!!!

hadi sinerji :))))

dominic molise dedi ki...

#konsantrasyon'cu gs'liler damlamis yine, agizlarina vurmamiz lazim.

dominic molise dedi ki...

lens'i karagumruk yedek tutar, bizim yedekte de hic ileri oyuncusu olmazsa bu bir trajedidir ama ya!

dominic molise dedi ki...

fenerlilerin 'besiktas panik oldu' demecleri de ayri komedi. bunlar degil miydi yahu timsah yuruyusu yapan?

Armagan Kaymaz dedi ki...

Yine berbat bir hakem yönetimi

Pheaglix dedi ki...

mudehaleyi birak, karagumruklu oyunculara dokunmus olma ihtimalimiz oldugu anda faul caliyor. tabi ki de golluk pozisyonda avantajimizi vermiyor, ustune necip'in suratina tekme yedigi pozisyonda rakip lehine faul veriyor. palabiyik denen adam bu ligde oldukca bu tarz maclarda 7 atmadikca puan kaybederiz.

bizde de bir panik havasi var. oyle net denecek pozisyonumuz yok, ceza sahasina da giremiyoruz. gs maci oncesi neyi iyi yapiyorsak bu mac hepsini kotu yapıyoruz. llajic'i de kaybettik. eger erken gol bulamazsak mac hic hos olmayan yerlere gidecek. hatta welinton'un mudehalesi olmasa her sey bitmisti. simdi berabere kalsak bile llajic de yokken goztepe macini kazanabilecegimiz supheli. bu gidisle kendi denizli faciamizi yasayacagiz maalesef. daha da beteri is oraya bile kalmayacak gibi.

Serkbal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Hiç umut yok gibi. Bir de layiç gitti. Beraberliği kurtarısak harika olur şu şartlarda.

teahead dedi ki...

Maç sonucu 3-1

Murat dedi ki...

mensahi cikartip 10 kisi kalmis gibi gazla mi oynasak, ne yapmak lazim bilemedim :), timeout gibi bir devre arasi oldu, ilk 10 dakikada oyunu yika yika sallamaliyiz rakip defansi

YSY dedi ki...

Valla geliyoruz geliyoruz pozisyon yok, olacak gibi de değil. Bence bol şut çekmek lazım.

dominic molise dedi ki...

ya su heriflere atesini yolla bana falan dinlettirin arada be

BJK4EVER dedi ki...

Hakemlik birsey yok macta. Necip'in pozisyonu icin kirmizi istiyorsak; o pozisyon alehimize olsa ve biz kirmizi gorsek kabul edecekmiydik?
Hakem faul calar cunku sen topa mudahale edecegine mal gibi rakibe mudahale ediyorsun. Necip gibi, Larin gibi, N'Koudou gibi beyinsizler baski yapacagi yerde faul yapar ve rakibe nefes aldirir.

Yedek forvete 1 milyon euro maas vermemek icin, vasat bir yabanci kaleciye 1 milyon euro maas vermemek icin 40 milyon euro gelirden olacagiz masallah. Besiktas'ta oynamak icin altyapidan cikmis olmak ve az maas almak yeterli olmamali. O sekilde oluyorsa Ersin'e o maasi vermeye de gerek yok. Herhangi bir kahveden asgari ucretle calisacak bir emmi bulup kaleye gecirsek o da ayni isi gorur, daha da fazla tasarruf etmis oluruz. Kasimpasa macinda kaleye gelen ilk top gol, Erzurum macinda kaleye gelen ilk top gol, GS macinda kaleye gelen ilk top gol, bu macta kaleye gelen ilk top gol. Hatta Welinton'un cikardigi topta yine bosa cikti buyur bos kaleye at kardes dedi. Kaheden bir emmi getirip koysan kaleye hicbirsey fark etmeyecek.

Ama biz hak ediyoruz zaten. Bu kadar kucuk hesaplara girecek kadar ezik olursan yasarsin bu sikintilari.

Oyunculara da kizamiyorum. Deniyoruz, istiyoruz, ama dar alan becerimiz yetmiyor. Ljajic'in maci olabilecek bir macta, ama o isigi vermedi, sakatlanip gitti zaten. Degisik bir oyuna gecmeliyiz, belki doldur bosalt bile olur ama Sergen'de o taktiksel esneklik yok maalesef. Ikinci yari kanser bir oyun ve maglubiyet bekliyor bizi bu sekilde giderse.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Topu hızlı dolaştırmazsak rakibin ekmeğine yağ süreriz zaman geçer sadece. her dakikayı son dakika gibi oynamak lazım bu saatten sonra

BJK4EVER dedi ki...

gol ulan gol geldi 1 tane, hadi simdi sakin yavas, sadece 1 gol lazim, Fener kesinlikle ceviremez 0-2'den, sadece 1 kodumun golu!

Armagan Kaymaz dedi ki...

Geliyoruz amk geliyoruz

YSY dedi ki...

Hadi be oğlum hadi be, asılın !

Emre Toraman dedi ki...

Kalp rahatsızlığı olan tanıdığınız varsa lütfen maçtan uzaklaştırın. Nkoudou bile gülmüyor.

BJK4EVER dedi ki...

Tam bir sigirsin Larin. Ceza sinirindasin forvet yok takimda dudukten sonra topa vuruyorsun. Hakem artniyetli olsa gittin.

Sarper dedi ki...

mensah, lisansını yırtıp uçak biletini alıp yollamalık bir futbol oynuyor

BJK4EVER dedi ki...

Su macta niye nsakala yerine ridvan girmez, dorukhan taze guc olarak girmez anlamiyorum.

can dedi ki...

Bu arada Galatasaray lehine üç penaltı çalınmış maçta!!! Biz bırak şampiyonluk mücadelesi yapılan bir maçta tarihimizde herhangi bir maçta üç penaltı kullandık mı? Ben hatırlamıyorum

BJK4EVER dedi ki...

Penaltiya falan alakasi yok, zihniyet farki. Sen gecen hafta kucuk hesaplar yaptin, onlar ne gerekiyorsa senden 10 kat fazla isteyip gerekeni aldi.

Bu hafta averaj gerektigi icin saldirdilar, zorladilar, ne gerekiyorsa yaptilar. Sen para duskunu bilmem kac haftadir sahaya cikmayan forvetini pamuklara sararken onlar sakatlanmis forveti kulubeye de olsa koydular, sonradan girip sakat haliyle 2 gol atti adam.

Sen haftaya Aboubakar'i sahaya cikarabilecekmisin bakalim? Cikaramayacaksin.

GS gidecek haftaya 5 tane atacak ve sampiyon olacak, bu kadar basit. Biz de ezik ve loser zihniyetimizle bir 20 sene daha GS'ye soveriz, serefli ikincilik muhabbeti yapariz bos bos.

Pheaglix dedi ki...

malatya macinda daha neler calinacak. elimizle gs'ye verdik sampiyonlugu, tebrikler.

Armagan Kaymaz dedi ki...

10 kişiden gol yemenin açıklaması yok, iş son maça kaldı diyeceğim ama malatya’nın ademle birlikte yatacağı aşikar.
Neyse son ana kadar umut kesilmez, sezon boyunca hak ettiğimizi alırız umarım.

F.N. dedi ki...

Son 3 maça 5 puan önde girip hâlâ Denizli Malatya.dan bir şeyler bekliyorsak @bjk4ever dediği gibi looser bir camiasın. Şuradan şampiyonluğu vereceğiz kendi elimizle rezil rüsva olacağız.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Şu looser muhabbetinden ve diğerleri kötü ondan şampiyon oluyoruz muhabbetinden gına geldi. papağan gibi aynı şeyler tekrarlanıyor ve bunun kime ne yararı var anlaşılır değil?!

YSY dedi ki...

93 sezonuna benzedi iş. Sonu benzemesin.

BJK4EVER dedi ki...

Yarari tabii yok. Sen ezik oldugunu kabul etmiyorsun, etsen bile bunu sorun olarak gormuyorsun. Halbuki kabul edip sorun olarak gorsen, onu tedavi etmeye kalksan baya bir yarari olur.

Neyse, sorun degil. GS haftaya basariyi her turlu on plana koydugu icin, bizim gibi ezik romantiklikten beslenen bir camia olmadigi icin sampiyon olur, biz de bir 20 sene daha serefli ikincilik/ucuncluk muhabbeti yapariz, yapmadigimiz sey degil zaten. Bu arada kacan sampiyonluktan sonra ne yonetim ne futbolcular ne hoca sorumluluk almaz, kimse istifa etmez, kimse kovulmaz, kimseye gik denmez. Bizim icin sampiyonluk kacmis fahis sekilde sorun degil zaten. Zaten default olarak kafaca 3. oldugumuz icin kimse sikinti gormuyor. Dedim ya, loser'iz iste.

Huzeyfe dedi ki...

Bazı gerçekleri görmeye, vasatlığa itiraz etmeğe, gaza gelmemeye yardımcı olduğundan çok faydaları vardı Armağan.
Artık bu noktada söz bitti yani. Son maçı kazanabilecek miyiz? Sanki mental olarak tükenmiş sahadakiler ve kenardakiler. Gs’nin kaç gol atacağından daha önemli olan bu.

Zaitsev dedi ki...

Kendi düşen ağlamaz. Adamcılık hiçbir zaman kazanamaz. Senin fiziğinden sebep oynatmadığın Rıdvan ne Babele ne de Boriniye o şutları çektirirdi.

2 maçtır bizim sağ tarafımızdan defansın arkasına derin top atarak iş bitiriyorlar. Sol bek arkadan süpüremediği içinde gol yiyoruz. Aynen devam.

met1903 dedi ki...

Yalnız averajda hala 2 gol öndeyiz, atılan gollerde de üstünüz, Göztepe'yi 2 farkla bile yensek şampiyon olabilir, bu kadar heveslenen Fransızlara travma yaşayabiliriz. Sergen'in yapması gereken tek şey ceza almak pahasına olsa bile Hatay maçı öncesi gibi bir racon kesip camiayı motive etmek.

F.N. dedi ki...

Tamam eksiğiz sakat çok ama şampiyonluk maçında 10 kişilik takıma yenilmek pozisyona dahi girememek yeterince yüz kızartıcı.85 dk oyuncu değiştirmemek de hocaya yazar. Bakalım Göztepe.yi yenebilecek miyiz yensek de galibiyet yetecek mi.
Abuş layiç kim varsa artık iğne vs oynamalı

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tedavi neymiş, açıkla da uygulasın takım. Veya madem çok biliyorsun gir yönetici ol, ne kadar başarılı olacağını görelim de rahatlayalım.

@huzeyfe Vasatlığa zaten itiraz ediyoruz, en azından ben hep iyi oyun bekliyorum. 6 farklı rize galibiyeti bana 3 farklı alanya maçı kadar zevk vermiyor mesela.
Son haftalarda hem takımın eli zayıfladı hem de savunma kolay gol yer oldu. Hakemler de tuzu biberi, bence ljajic’e yapılan fauldü ve penaltı olmalıydı.bugünkü gs maçında da kurtarılan penaltinin tekrar edilmesi ayrı bir olay. Derbi desen 4.dk 10 kişi kalsalar apayrı senaryo olabilirdi.

Hem oyun iyi olmayınca hem hakemler gününde olmayınca(!) iş zora girdi maalesef.
Neyse hakkimızda hayırlısı. son saniyeye kadar kovalacağız el mahkum.

BJK4EVER dedi ki...

Ben yonetici olsam en azindan sozde sakat oyuncumun opsiyonu soruldugunda opsiyon var mi yok mu soylerim, sakatligi var mi yok mu anlatirim, 'zannetmiyorum' gibi sacma sapan kaliplar kullanmam.

En azindan karar almaktan korkmam, ne gerekiyosa yaparim. Su Aboubakar meselesi, Mostafa Mohamed meslesine yaklasim bile iki camia'nin arasindaki farki ortaya koyuyor.

Yonetimi ayri beceriksiz, tarafari ayri saftirik. Gecen hafta hala Abus kral kac mac oynadi vs diye pamuklara saran vardi burada. Senin antrenorun ne dedi mactan sonra?

"göztepe maçında bugünkü eksiklerden atiba ve gökhan töre dışında kadroya dönen olacağını sanmıyorum. sezon bittiğinde yaşadıklarımızla ilgili konuşulacak çok şey var."

Ne dedigi belli. Aboubakar meselesi sadece bir ornek. Bunun gibi daha onlarca ornek sayarim.

Basar dedi ki...

5. Haftadan beri şampiyon olacağımızı iddia ediyorum. Artık emin değilim.

Olsak da olmasak da böyle sevdanın allah belasını versin!

turgay dedi ki...

Takımın üzerindeki stres hocadan geliyor. 1-1de sen avantajlısın ama deli gibi hücum ediyorsun üstüne nskala denen çapsızı sahada tutmaya devam ediyorsun çünkü oyunu okuyacak sakinlik yok kimsede. Söylenecek çok fazla şey yok fatih terim balı Sergen Yalçın balına üstünlük kurdu.

Ayrıca her yerde ulema ilan edilen hikmet karamanın yine düşmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. Bizim maçtan sonra futbolu keşfetmiş gibi konusuyordu yalama.senin yerin alt ligler güle güle

Huzeyfe dedi ki...

Çok gergindi sahada oyuncular, bu kadar panik olmamıza gerek yoktu. Gs maçından çıkamamışız. Ben çok şaşırdım açıkçası.
Hala şoktayım, beklemiyordum bu dağınıklığı.
Oyun konuşacak bir durum da yok, mental olarak çok çok kötüydük.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Abi “zannetmiyorum” sözü baştan hatalı haklısın ve bence de bir ton hata var ama şöyle kötü böyle kötü demekle ne değişiyor onu anlamıyorum. Oyun ve oyuncu yorumu gibi bilgi veren bir olay değil ve kendi adıma konuşacak olursam moral bozmak dışında bir şeye yaramıyor. Dediğim gibi çözümü anlat ona göre tepki koyalım sezon bitince veya yönetimde söz sahibi ol, daha iyi manage etmeye bak. Beşiktaş’ın menfaatleri adına bunları faydalı buluyorum.

Emre Toraman dedi ki...

BJK4EVER'ı okurken ne hissettiğimi buldum ben. Kılıbık'taki Nevra Serezli. Beşiktaş da Kemal Sunal'a cuk oturuyor zaten.

teahead dedi ki...

Avantaj GS ye geçti.Kendi evinde oynuyor ve gol atan çok oyuncusu var.
Biz ne yapacağız?
İşte ben onu merak ediyorum?

Serkbal dedi ki...

Göztepe 5 tane as adamını oynatmamış, bizim maça sakladılar, görün bakın nasıl köpek gibi oynayacaklar bize

yilmaz dedi ki...

Bence biraz teknik heyetin de acemiliğine geldik. Fikstürü iyi okuyamadık. GS'nin hem bizimle maçı varken, hem de rakipleri averaj yapabileceği takımlarken, biz hala puan kayıplarına rağmen "şu avantajımız var" geyiğine sığındık.

Son zamanlarda yaptığımız en akıllıca şey de fırsatını bulmuşken Hatay'a 7 tane atmak olmuş. Fakat GS maçında da Karagümrük maçında da diğer maçları düşünerek oynayamadık. GS maçında 2 farklı yenilgi defakto olarak avantajı sıfırlamak anlamına geliyordu. Çünkü 5'er 6'şar gol atması olağan takımlarla oynayacaktı. Niketim de oldu. Karagümrük maçında da 1-1'ken 7 kişiyle ceza sahası önünde basmak, üstelik daha 60, 70. dakikalarda, acemilikten başka bir şey değil. 10 kişilik takım bizi uyutarak golü attı.

Bence Göztepe maçında da böyle averaj için filan oynarsak sıkıntı olur, önde presi rakipler kırdığı anda, rakip forvet N'Skala ile baş başa kalıyor, o karşılaşmanın da sonucunu biliyoruz artık. Eksik kadroda yedeği en güçlü oyuncunun NSkala olmasına rağmen kızak yememesi de hocanın bu sezon yaptığı en büyük hataların başında geliyor bence.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Valla çıkıp bildiğimiz oyunu oynayacağız.
1 farkla yenersek en azından 4-0 kazanmak zorundalar.
2 “ “ “ “ 5-0 “ “.
...
Ha yaparlarsa da çıkıp tebrik edilir, ne yapalım yani dünyanın sonu değil.

Sezon başında 41. haftada böyle bir puan tablosu ve averaj durumu vereceğiz, kabul eder misiniz deseler eminim taraftarın çoğu kabul ederdi. Buraya kadar getirdiler, son 1 maçlık destek daha.

yilmaz dedi ki...

Olan olmuş. Abou ile bağlar kopmuş belli ki. Oynayacak durumdaysa, maçta oynatıp, maç sonu sözleşmesini fesh etmek en hayırlısı olacak. Töre de sanırım kalan kariyerinde, bundan daha önemli bir maça çıkmayacaktır. Sakatlık riskini almalı. Gerçekten her oyuncuya ihtiyaç var şu anda. Bugün Mensah bile biraz kıpırdayınca kırmızı kartı aldırttı. Tek maç, tek 90 dakika.

BJK4EVER dedi ki...

Ne mi yaparim?

1 En azindan camia'yi toparlamak icin aciklama yaparim. Yonetim aciklama yapacak mi? Sanmiyorum. Bu aciklama baskan seviyesinde olmali. Cikarsin, rakibe, hakeme vs sallamadan (gerek yok, kendini komik duruma dusurursun), boyundan buyuk laflar etmeden camia'yi ayaga kaldirirsin, herkese moral asilarsin, guven tazelersin.

2 Herkesi onumuzdeki 4 gun icin zorunlu kapma sokarsin Nevzat Demir'de. Herkes full konsantre olur ve olasi bir covid riskini engellemis olursun (bir bu eksikti zaten, ama bunu bile dusunmemislerdir bence).

3 Fahis mac primi aciklarsin.

4 Sporcu psikologu konusunda uzmanlasmis bir ekip cagirip takimin as oyunculariyla gorusturursun. Mental sikintilarin oldugu cok bariz, en azindan bilimsel bir onlem almis olursun, elinden geleni yapmis olursun.

5 Aboubakar meselesini kokunden halledersin. Bizim saglik ekibi bulamiyorsa gerekirse 5 tane uzman hekim getirirsin. Net birsey cikmazsa ve hala agrim var derse agri kesiciyle maca cikmaya zorlarsin. Cikmiyorsa aciklamani yaparsin, tesekkur edersin kadro disi birakirsin. Oynayacak raporu cikarsa da cikar oynar. Sakat cikarsa da aciklarsin, kimsenin aklinda soru isareti olmaz. Besiktas'in as forvetinin sakatliginin ne oldugunu kimse bilmiyor, kac haftadir spekulasyon konusu olan opsiyon var mi yok mu kimse bilmiyor, ve bunun negatif enerji yaymasini sagliyorsun. Su an ihtiyacimiz olan son sey negatif enerji.

Aklima ilk olarak gelen birkac sey bunlar. Olaganustu bir durumdayiz ve olaganustu durumlar olaganustu kararlar gerektirir. Laylaylom seklinde yonetilip seyirci gibi bakacaksa yonetim niye orada var? Teknik olarak cok elestiriyorum kendisini belki, ama su son 4-5 gunde mental olarak toparlanip bizi sampiyonluga goturecek cesareti, liyakati gosterir diyecegim tek isim Sergen (ve birkac futbolcu). Yonetim su an destek olmayacaksa, gorevini yapmayacaksa ne zaman yapacak?

turgay dedi ki...

Şu gerçeği unutmamak gerek. Galatasaray ve karamgümrük farklı oyun oynadılar. Gs topu şişirerek Karagümrük ise kapanıp kontra arayarak oynadı. Ancak ortak noktaları rosier ve nskalanın arkasına sarkabilmeleri. Bu da rosierin çıkışlarını etkilemedi ama nskala 2.yarı hiç çıkamadı çıkamadığı gibi doğru pozisyonla savunma yapamadı. Bu kadar nkoudounun ileride çok yalnız kalmasına neden oldu.

Ben açıkçası Hatay gs Karagümrük 3lüsünden fazlasıyla çekiniyordum. Burada şampiyonluğu veririz diye içimden geçmişti. Göztepedense hiç çekinmşyordum kendi adıma. Çünkü bu 3 takımdan daha kötü bir takım göztepe ve oyun ağırlığı bu takımlara göre çok zayıf. Ancak bu akşam stresle baş edemeyen bir hoca gördüm. Maalesef en büyük kayıp buradan oldu. Biz göztepe maçına 0 stresle çıkamayız. Bize şampiyonluğu kaybettiren bu olacaktır. Yoksa biz göztepeyi çok rahat yenecek istediğimiz pozisyonları çok rahat bulacak durumdayız. Ancak hoca takımı ne kadar iyi hazırlar bu akşamdan sonra çok umutlu değilim

can dedi ki...

Aglama duvari mudavimleri belki farkinda degilsinizdir diye soyluyorum: Son viraja +3 averajla giriyoruz. Haftasonu sampiyonuz!

@basar Sen beni guldurdun, allah da seni guldursun. @4ever'in yanina bir de "eziksin ezik" diye Sunal'in kafasini didikleyecek kaynana lazim.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

Papağan gibi aynı şeyi söyleme ak. Yönetimdeki yiyiciler sayesinde takım 40 yaşındaki Atibaya, aboubakar a falan muhtaç. Para verecek yönetim acilen gelmeli.

BJK4EVER dedi ki...

Papagan diyene bak, tutturmussun zengin yonetici diye. Acik ara en zengin baskanin takimi bugun ucunculuge dustu, kac senedir rezil oluyor. Senin basina kim gecerse gecsin ali koc'un 10'da 1'i kadar bile para harcamaz emin ol. Ki harcasa da birsey degismez, yeter ki liyakat olsun. Liyakat olmadigi surece kendi kendine eglenir durursun ali kof gibi, koca kulubu elinde oyuncak yaparsin. Birkac sene evvel agirli olan vizyon sahibi reis'ten beceriksiz yali cocugu seviyesine dusersin.

Barreto dedi ki...

Cumartesi günü şu 1993 teki 8-0 Ankaragücü rezaletinin intikamını almak Sergen Yalçın a düşüyor.

O gün Sergen sahadaydı ve hayal kırıklığını bizzat yaşadı.

Muhtemelen Hatay'a 7 atan takım sahaya çıkacak. Göztepe'ye 6 atmak gerekecek bence. Erken gole ve şansa ihtiyacımız var.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

Sen Ali koçun adını ağzına alırken dikkatli ol lan. Sen kimsin çöpçü. Ali Koç senin gibi adamların yüzüne tükürmez.

Adam transferleri yapıyor bütün imkanları sağlıyor bazen olmaz ama süreç devam ederse olur. Senin it başkanın napıyor? Parayı cebe indiriyor. Ghezzal dediğin oyuncu bile son saniye geldi bu takıma bu takım bu sene ilk 10 yapamazdı sen ne diyorsun.

theotheo dedi ki...

Adam tüm Türkiye’nin yüzde 10 vergisini ödüyor 100 bin e yakın çalışanı var çöpçü herif. Senin gibi hadsizler yüzünden bu ülke bu halde.

Adam da Mesut irfan Ozan valencia pelkas falan var. Napsın Ali Koç mu oynasın. Adam elinden geleni yapmış bazen olmaz.

YSY dedi ki...

@Barreto

Aynen katılıyorum ve haklısın. Esas racon keseceksek şimdi kesmeli. Bu işi temizleme şansı elinde var.

Tesiste duvarlara 8-0 ın afişlerini asardım.

BJK4EVER dedi ki...

Bir de bana troll dersiniz, asil troll'e bak. Baskanina birsey soylenince nasil bir anda parladi fenerli theotheo haha.
Yemiyorlar maalesef. Besiktas baskani ilk sezonunda son haftaya lider girerken cop capsiz fakir gitsin, ama ali koc 3 sene boyunca takimi 2. bile yapamasin hatta 1 sene kume hattinda dolansin takim, ona gelince surec var haha. Iyi guldum vallahi.

Ali koc ne mi yapsin? Teknik ekibi volkan demirel, emre belozoglu gibilerden kurmasin en basitinden. Sirf sansasyon yaratacam diye ederi 1 olana 5 vermesin mesela. 3 senede 6 teknik direktor degistirtecek kadar sacma tercihlerde bulunmasin. Sirf taraftar istedi diye teknik adam getirip teknik adam kovmasin, kendi fikri ve vizyonu olsun.

Hos, omru boyunca baba parasi yemis, ovulurken bile babasinin yarattigi zenginlik uzerinden anca ovulebilen adam zaten kendi tercih yapacak degil ya.

Iyi guldurdun beni vallahi.

theotheo dedi ki...

@bjk4ever

Sen anlamazsın kardeşim bu işleri. Küçük adamlar anlamaz. Bunlar süreçtir. Man city de satın alındıktan sonra kaç tane hoca değişti. Bu bir yoldur. En sonunda seni doğruya çıkartır city de chelsea de olduğu gibi. Bilmediğin konular hakkında konuşma. Yanında sümük gibi duvara yapışacağı insanlar hakkında da atıp tutma.

Çebi denen adam Beşiktaş’a yatırım yapmıyor. Fakir edebiyatı yapıyor. Bu adam yüzünden Beşiktaş şampiyonluğu verme eşiğine geldi. Takımda Necip oynuyo 40 yaşında Atiba var sözleşme mi sakat mı ne olduğu belli olmayan abou var. Sen neden bahsediyosun?

Zaitsev dedi ki...

@ theo

Öncelikle Ali Koç değil Koç grubu Türkiye ekonomisinin %10u. Ali Koçun Fenere bastığı para kendi şahsi servetidir. Yapacağı aksiyonunda bir sınırı olacaktır. Yeri geldiği zaman ailesi dur diyecektir.
Ali Koç’un yaptığı en iyi şey 10 senelik bankalar birliği anlaşmasıdır. Yoksa Ali Koç’un şahsi serveti de Feneri kurtaramaz.
Ayrıca takımı dernek statüsünden çıkarmadığın sürece boş konuşmalar bunlar. Ali Koç feneri satın alsın. Sonra mevzu bahis yaparız.

theotheo dedi ki...

@zaitsev

Ne farkeder kardeşim. Adam cebinden 150 milyon Euro sponsorlukları ile birlikte 500 milyon Euro ya çıktı. Sen Mesut özili getirebilir misin? Sen fenerden küçük takımmısın?

Fakir edebiyatına inanmayın Beşiktaş’a para yatırmıcak kaynak yaratamıcak adamlar gelmeyecek. Bu kadar net.

can dedi ki...

Ya ben tarih oncesinde kalmis theo'nun geri geldigine inanmiyorum. Bu theo orjinal mi, yoksa eskisinin kabuguna burunmus yeni bir troll mu? Benim bildigim theo "aga" derdi surekli. Yoksa o ideal 11 miydi?

Barreto dedi ki...

Bu arada Başkan Çebi'nin son bir haftadaki açıklamaları tam olarak fiyaskoydu. Mind Games nasıl oynanmaz ders gibi oldu, ibretlik.

Pheaglix dedi ki...

buradan sampiyonluk falan alamayiz. is sadece 2(+1) farkla ikili averaja kalmisken, ve biz goztepe'ye gs malatya'ya karsi oynayacakken o is mumkun degil. biz anca goztepe'yi 6 farkla falan yenecegiz ki gs yeterli averaji alamasin, ki su oyunla goztepe'yi yenebilecegimiz bile belirsiz.

son iki haftaki rezillige ragmen ankaragucu'ne puan birakmasak yine avantajliydik. yazik oldu. ben en iyi ihtimalle 1-2 sene buradan toparlanabilecegimizi sanmiyorum. muhtemelen sergen seneye devre arasina yakin gonderilir, anc de seneye sezon sonu erken secimle gider.

teahead dedi ki...

Aslında çok uzun yazmak istiyorum da.
Sadece şunu söylemek bile yetecek sanırım.
Bu sene GS nin elinden şampiyonlugu alırsak makus talihimizin değişeceğini düşünüyorum.

can dedi ki...

Goztepe'yi yenersek sampiyonuz. GS'nin yemeden bizden 3 gol fazla atabilecegini dusunmuyorum. (Bugunku gibi 3-5 penalti, kirmizi kart vs. olursa bilemem tabii.) Tabii biz yenebilir miyiz, o ayri soru. Ama su sartlar altinda Goztepe'yi yenemiyorsak da sampiyon olmayalim zaten.

Fener'i heveslendirerek iyice cokmelerini sagladik. Haftaya sira GS'de. Arife var, bayram yok.

Mrtoztt dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Fenerli arkadaşla maçı izledik. Adamın haline üzülmekten kendi halimizi unuttum:) Fener sağolsun son bir şans verdiler bize.
Bu kadar eksik ve bozuk psikolojiyle Göztepe'yi yenmemiz zor görünüyor. Kazansak bile Ademli, Semihli Malatya GS'den 6 yiyebilir.
Çıkıp savaşacağız artık. Gerisi futbol şansına kaldı.

Huzeyfe dedi ki...

Maç sonunda Rosier’in ağlaması (görmedim ama okudum), çıkan kavga, maç içindeki panik hali benim bir türlü anlam veremediğim şeyler. Yahu biz 10 gün önce Hatay’a yedi gol attık. Nasıl mevzu buralara geldi ben anlamıyorum. Bize şu son iki maçta beraberlik yetiyorken, gol avantajını kaybetmenin, 10 kişilik rakibe yenilmenin oyunla açıklanacak bir tarafı yok. Sakinliğimizi, özgüvenimizi kaybetmişiz. Anlamıyorum, neden bu hale geldik?
Kağıt üzerinde şampiyonluk kolay gözükse de mental olarak bitik durumdayız.
Artık bu noktadan sonra Sergen’in sahaya çıkardığı takım Göztepe’yi yenip şampiyon olursa ben bir daha Sergen kritiği yapmayacağım burada. İsterse 6X6 oynasın. Önümüzdeki maçta Sergen’in işi öyle zor, bu anlamda söylüyorum.
Winner karaktersen Sergen hoca, şimdi onu göstermenin tam zamanı. Maç sonundaki kırgın, ümitsiz hali umarım anlık duygularla ilgilidir. Bu maçta Aboubakar’dan, Oğuzhan’dan, Cenk’ten daha çok Sergen hocaya ihtiyacımız var.

Basar dedi ki...

BJK4EVER 4 maddede gayet güzel özetlemiş. İlave edeyim yapabiliyorsan teşvik de dayarsın. nahoş ama Karagümrük’e baya bir teşvik gitmiş. Göztepe’ye de gideceğinden eminim. Bir de Adem Büyük’ün oynamamasını sağlamak lazım. Bu adam direk maçı satar, bizim maçta yaptıklarını unutmadık.

Bir de 10 tane terapist tutalım. Hatay maçı mental galibiyet, gümrük maçı ise mental yenilgiydi. Bu sene şampiyon olursak camianın üzerindeki mental yük uzun seneler kalkar gider. İstersek oluruz, ipler hala bizde.

Basar dedi ki...

instagramdaki son Beşiktaş postunu beğenin. Oradan başlayalım, gerisi gelir...

Basar dedi ki...

Ya bir de önümüzdeki seneler için bir şey söyleyeceğim. Bizim yönetimin hakikaten akıllanması gerekiyor. Stadını açtığın, kardeş gördüğün takım tamam seni yenebilir ama şu görüntüyü vermeyecek... bunlara bir temiz sopa çekmek lazım. Yönetim bu konulara özen göstermeli.

https://twitter.com/karagumruk_fan/status/1392227556531785737?s=21




Armagan Kaymaz dedi ki...

Beraberliği en azından nasıl koruyamadık hala aklım almıyor.
Göztepe maçında da Nsakalayı 11’de görmek istemiyorum artık, 2. golde çok bariz hatası var. Bu ısrar bize çok pahalıya mal oldu bu maçta.

Cihane dedi ki...


Macin basindan sonuna kadar bir türlü oyunu forse edemedik. stres ile basa cikamiyor takim. göztepe macinin farkli gecmesi icin sebep bulamiyorum. Hele bi de Sergenin mac sonu aciklamalarini dinledikten sonra. inancini kaybetmis gibi insallah, kader kismet felan demesi pek iyi sinyaller degil.
isin kötüsü sampiyonlugu kaybedersek dagiliriz ve minimum gelecek sene de pic olur.

Abubakar olayi eger dogru ise, yönetimin basarisizligi. baska ne is yapiyorsun ki bu tip sorunlari cözmedikten sonra.

turgay dedi ki...

Herşeye rağmen biten bişry yok bunu da eklemek lazım. Geçmişten gelen alışkanlıklar var ancak biz kazandıkça onların bizim attığımız gol kadar gol atması gerekiyor. Burada temel sorun motivasyonun ne olacağı. Umarım şu 2-3 gün takım doğru motive edilir. Galatasaray motive olmus durumda. Biz ise böyle finallere alışık değiliz. Böyle durumlarda arkadan gelen takımlar avantajlıdır ama stresi doğru yöneten takımlar da vardır. Kaybedecek bişeyi yoktu Galatasarayın zaten gerideydi. Biz ise doğru motivasyon ile gidiyorduk ki takımdaki sakatlıklar hocadaki düşüş bizi etkiledi.

Buradan artık son 2 final maçının takıma doğru anlatılması gerek. Yönetimdeki sığırlardan bunu beklemiyorum. Ne zaman nerede ne konuşacağını bilmeyen insanların olduğu yönetimlerden bi bok olmaz. Gs buraya fatih terim ile geldi. Sergen Yalçın ne olmak istiyor bunu düşünmesi lazım. Buradan kazanan bir lider olarak mı çıkacak yoksa galiptir bu yolda mağlup olarak görülecek. Artık iş hocada. Dün akşam vücut dili iyi değildi ama bu sabah umarım benden daha iyi uyumuştur. Yeni gün yeni umutlar. Teknik taktik değil motivasyonla geçmeli şu günler. Motivasyonu doğru yaparsa 2 kupalı bir winner olur. Yapamazsa şerefli ikincilik ile övünür. Bunu kabul etmemeli.

Daha önce burada yazdım. Oynayan oynamayan herkes kendini motive etmeli. Bu seviye de herkes sırası geldiğinde takıma katkı yapacağını bilmeli. Buna göre kendini hazırlanmalı. Bunun neticesinde biz yedek oyunculardan son dönemde iyi katkı aldık. Hoca artık zaten yapamadığı taktik varyasyonlardan vazgeçip sadece motive olmalı. Hani son 1 şarkı son bir hamle deniyor ya işte şimdi buradayız. Evet dün akşam yıkıldık ama daha bitmedi. Rakip şikenin teşviğin katakullinin kralı ama değişmesi gerekiyor artık bu durumun. Belki de bunu Sergen Yalçın değiştirecek. Belki de tarih onu geçmişte Beşiktaşın kaybettiklerini kazandı diye yazacak. Ben olsam şu bir kaç günü oyuncuların zihinlerini kaslarını arındırmak için kullanırım. Yönetimden değil taraftardan ve hocadan bekliyorum bunu.

Dün akşam uyuyamadım. Zor bir geceydi. Duygularımı yazmak istedim. Başarabiliriz. Elimizden kayan kupayı hep beraber tekrar tutabilirim. Bu uzun ve bitmeyen sezonda finali yapabiliriz. Yapabiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Umarim takima izin vs vermemisizdir, dun 1 gun izinliler diye haberler cikti. Birakin antrenman yapmayi, herkesi 3 gunluk kampa almak lazim. Su onumuzdeki 3 gun bunu yapmiyorsan ne zaman yapacaksin? Psikolojik destegi gectim, 1 hafta suremiz olsa ligler bitmisken sirf Goztepe maci icin analizci bile getirebilmelisin.
Iste winner boyle boyle olunuyor. Sen camia'nin iliklerine kadar basariyi zorladigini, istedigini hissettireceksin. O da bu tur detaylardan geciyor.

Mesela oyunculara izin verirsin, ver bakalim. Covid'den haberin yok mu? Bazi oyuncular evinde ailesiyle oturur, ama takimda birkac tane hafif tabirle sorumsuz, agir tabirle gerizekali oyuncu var. Bu liste Larin, N'Koudou, G.Tore, N'Sakala diye baslar uzar gider. Bu oyunculardan bir veya birkaci covid olursa ne olacak?

Karagumruk takiminin tutumu yazilmis. Bu tutum da oyunculara buyuk camia oldugunu hissettirememenin sonucu. Jimmy Durmaz nasil oynadi dun gordunuz mu? Ben GS-Karagumruk macini da izledim, orada bu arkadasin performansini, istahini da gordum. Bizim altyapimizdan cikmis Adem Buyuk, Mugdat Celik, Yasin Oztekin gibi ornekler de var. Bu arkadaslar GS'de seneler kalmis buyuk basarilar tatmis arkadaslar da degil bu arada. Sans bulmamis, haksizliga ugramis arkadaslar hatta. GS bu arkadaslara bile bu hisleri yasatabiliyorsa ve bizim macta Roco bunlari yapiyorsa sapkayi onune koyup dusuneceksin. Olcay disinda bizi bu sekilde icsellestirmis kac oyuncu var? GS'de tonla sayarsin.

Malatya maciyla ilgili suphelendirici yeterince sey var. Adem Buyuk, Semih Kaya'nin varligi bir yandan, rakibin kalecisinin yerli olmasi diger yandan. Ama onun disinda beni umutlandiran sey rakibin antrenorunun H. Hamzaoglu, B.Korkmaz vs degil de Irfan Buz olmasi ve Tetteh, Fofana gibi oyuncularin varligi. Ve Malatya'nin son haftalarda saglam bir savunma oturtmasi. Full motive bir GS'ye karsi nasil oynayacaklar bilmiyorum, ama bunlar umut verici noktalar. Bu hucum hattiyla en az 1 tane atmalari lazim, atarlarsa zaten 5 tane de yemeyiversinler bir zahmet. Ama GS maci kadar bizim mac da dusundurucu. Goztepe'yi yenebilecekmiyiz once ona bakmak lazim, farki vs gectim.

Beşiktaş böyle işte. Pozitifte olsa negatifte olsa hep bir "Acaba" barınıyor kulübün olduğu her yerde.

Ben Sergen Yalçın'ın vücut dilini ve açıklamalarını hiç beğenmedim. Nerede kendinden emin " Göreceğiz cumartesi ne olacağını" diyen adam, nerede dünkü "Bu işler kader kısmet" diyen adam. Bu ruh halinin takıma sirayet etmemesi mümkün değil. Sezon başından beri gösterdiği liderlik vasfının tam en ihtiyaç olunan yerde yenilgiyi kabulleniş ile yok olması ciddi bir motivasyon ve özgüven kaybına da yol açar. Hani taraftar nezdinde kredisi var bence ama mental olarak burada dönmesi de zor olur.

GeceGezgini dedi ki...

Sanki Sergen; sezon sonu anlatacagim her seyi derken yönetime ciddi ciddi giydirmeyi dusunuyor, dunku aciklamalardan bunu anladim.

Hasta ti dedi ki...

karagumruk cok iyiydi ama, geriden çıkmalar felan, bizde niye yok bole seyler dedirtti. Larin kadar ilk dokunuşu kotu adam tek forvet oynamamalı, ona gelen her top sanki tenis topu gibiydi:) goztepeyi rahat yeneriz, 2 fark atsak rakip 5 fark atmalı, cok cok zor, %75 bizde hala, iyimser olmak lazım, en azından cok zevkli olacak cumartesi, bi mangal yakin, açin biranizi, ohhhh:)

teahead dedi ki...

Beşiktaş i özgüveni eksik Türk insanına benzetiyorum.
Bu hafta teknik-taktik calisilmayip sadece bu konuya önem vermeli yönetim hoca . Olası şampiyon lugun kaçması çok derin yaralar açar.
Dün gece hiç uyuyamadım arkadaşlar.
Takımın kendini ve taraftarlarını ayağa kaldırıp şampiyon lugu almasi gerekiyor.
Bu hafta Beşiktaş in kaderini yenme haftasidir.

hasan dedi ki...

Dün akşam sinirden uyku tutmazken bir anda kendimi burada buldum, cümleten iyi bayramlar.Öncelikle bir FB li olduğumu belirtmeliyim, sonrasında da (izniniz olursa ,) düşüncelerimi yazmak isterim.Hani biz FB olarak ayağımıza gelen fırsatı değerlendiremedik, Allah aşkına Bjk şu lobi ve var yancısı penaltısaray a buradan şampiyonluğu falan kaptırmasın, bunlar hiç bir şeyi haketmiyor çünkü.54 yaşında eski trbüncülerden biri olarak FB/Bjk tartışmasından ziyade ben yarışmacı,rekabetçi bir FB/Bjk yarışı istiyorum.Tıpkı eskiden (1980 li yıllarda ) olduğu gibi.Gs denen bu yapı ve ardındaki lobi yada derin karanlığın emek ve hakkı gaspetmesine izin vermeyin. Müsade eden olursa ilerleyen günlerde bir kaç kelam ederiz.hepinize saygı ve sevgilerimi yolluyorum

YSY dedi ki...

@Övünç

Belkide sıcağı sıcağına normal karşılamak lazım. Adamın kafasında nisanda ligi bitirmek vardı iş geldi döndü başka yere. Bence ona hayati bir tecrübe oldu bu süreç. Birde yanına daha aklı selim bir yardımcı bulsa daha iyi olur.

Herneyse şampiyonluk şampiyonluktur. Gün sonunda kazanana kimse ama sen averajla şampiyon oldun demez. Belli de olmaz belki bakarsınız gs takılır.

Basar dedi ki...

Beyler dün geceki duygusallık sona erince tekrardan düşündüm. Karamsarlığı bırakın, kazanacağız ve şampiyon olacağız. Kısaca...

Şampiyon olacağız!

dominic molise dedi ki...

sampiyonlugu en cok hak eden ve sampiyonluga en cok ihtiyaci olan takim kesinlikle besiktas. bu bilincle sahaya cikmali oyuncular.

fener ile dalga geciliyor ama su an ligin en degerli takimi fenerbahce.
bizim rosier, aboubakar, ghezzal, josef, atiba, vida gibi en iyi oyuncularimizin hic biri para etmiyor.

bizde larin, gs'de marcao haricinde para eden pek bir adam yok gibi. cokus fena vurabilir, ozellikle bizi.

thenorthman dedi ki...

Baş ağrısından uyunamayan bir geceden sonra gördüm ki herkes aynı durumda.Gs maçında da görülen takımdaki stres dün iyice kendini belli etti.İnanılmaz bir panik havası var takımda.Yüzlerinden hırsları,istekleri belli ama panik oyunu yüzünden ne atak olgunlaştırabildiler ne de atmalarına engel olabildiler.Yediğimiz ikinci golden önce savunma güvenliği kalmadı yemesek bari derken yedik.Oyuncu değişikliği için bu kadar beklememek gerekirdi.Nsakala da golde ofsaytı bozarak kötü oyununu perçinledi.Bütün savunma orta sahada aynı çizgide sen ne demeye arkada dolaniyorsun belli değil.

Bu 90lardan sonra derin güçlerle palazlanan malum winner(!) kulübümüzün içerde dışarda amma destekçisi varmış.Sahada mücadeleni ver saygı duyarım ama antrönörü sahaya girdi golden sonra bir şampiyon olmuş gibi sevinmeler.Göztepenin de beş oyuncusunu oynatmadığı söyleniyor bizim maç için kart sınırındalarmış sanırım emin değilim.Bu camiayla yarışa giriyorsan her şeyi bekleyeceksin

Mentör fikrine de katılıyorum.Olay bir nevi psikolojik savaşa dönmüş artık takımın abileri,hoca,mentör takımı bu maça hazırlayacak.Aboubakar da çıksın iğneyle mi oynuyor napıyorsa yapsın.Cenk dizini sahada bırakabiliyorsa o da zorlasın biraz

Umarım hocanın dünkü görüntüsü bir vazgeçiş değil de oyuncuların üzerindeki baskıyı biraz olsun almak içindir.Sonuna kadar getirdik hakettiğimizi almalıyız



BJK4EVER dedi ki...

Ihtiyac acisindan kesin. FB'de Ali Koc'un destegi var (nereye kadar gidecekse artik), ama GS sampiyon olamazsa finansal olarak tokezler. Yeni yonetim gelecek, guclu yonetim olacak mi belli degil. Ki onlarda gote girecek kontrat sayisi fazla (Muslera, Falcao, Babel, Feghouli vs). Anca Diagne, belki Marcao satilacak da birsey olsun.

Ama biz az butceyle cok is yapma konusunda ikisinden de maharetleyiz. Artik ne kadari sans ne kadari beceri bilemem, ama tarih bunu gosterdi. Finansal olarak fark ne kadar kapanirsa bizim acimizdan o kadar iyi olur.

Biz CL'ye gidebilirsek en azindan kadroyu koruruz. Yoksa 2. olacagimiz bir sezondan sonra ne Ghezzal kalir ne Rosier kalir bence.

planck dedi ki...

Rasim Kara v2 loading

Barreto dedi ki...

İddaa şampiyonluk oranları:
Bjk 1.18
Gs 2.90
Çok ilginç.

Hasta ti dedi ki...

@planck
rasim kara doneminde gençtim, ama gördüğüm en güzel topumuz oydu galiba, şimdikine baya benziyo, samet aybaba sezonu galiba en zevkli sezondu, lucescuyu kacirdim, gordon da bebektim, ama bu sezon beklenti/sonuc acisindan zaten sinifi gecti, büyük ihtimalle de sonu iyi bitecek.

Huzeyfe dedi ki...

Türkkant Briegel sezonu gibi olacak son anda kaçıracağız demişti bir ara. Acayip bir seri yapıp son ana kadar getirmiştik, Fevzi ıskalamıştı Gs maçında.
Gençliğimiz böyle travmalarla geçti. Pozitif olmak istiyorum ama içimden bir his biz kaybedicez Gs berabere kalıp şampiyon olacak diyor.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ne güzel sakinlemiştim, şunu gördüm yine tepem attı tweet tamam kabul bazılarında taraflı/hatalı yorum yapılmış videolarda ama ayıklayınca yine de 40 tane faulde 8-10 tane hata olmuş neredeyse, verilmeyenler de var ve bazıları “kasti” bence. Senin ben hakem gibi.

Serkbal dedi ki...

1987 deki 1-1 biten denizlispor maçında tribündeydim ali Sami Yen stadında, denizli golü atınca önümüzdeki abi, o zaman statlarda bazı bölümlerde demirler vardı, kafayı direk demire geçirdi. O gün büyük travma yaşamıştı herkes, sondan 1 hafta önceydi o maç,hakkımızda hayırlısı olsun, nasipte varsa şampiyon oluruz, yoksa yağacak bişey yok, herkese sağlıklı ve mutlu bayramlar bu arada

Hasta ti dedi ki...

alakasız olacak ama:) barcelona taraftarları ne konuşuyor acaba, messili takim abuk sabuk puanlar kaybediyo.

Cihane dedi ki...

https://www.ntvspor.net/amp/futbol/besiktas-ta-aboubakar-krizinin-perde-arkasi-609cb50fd2bce02ff466a8ce

Yani bu haber doğru da 250bin dolar için aboubakari kullanamadı isek, tarihe geçecek gerizekalik

teahead dedi ki...

Son maçta keşke Denizli veya Lucescu olsaydı takımın başında.
İyi bayramlar herkese.

met1903 dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=jsHFVNMASpQ

Çebi üzerine düşeni yapmış yine!

yilmaz dedi ki...

Herkese iyi bayramlar. Bu bayramda da derdimiz Beşiktaş.

Başkanın açıklamalarını dinledim, ya çok gereksiz şeyler gibi geliyor bana. Hadi Karagümrük için söyledikleri neyse de, "Malatya merttir, averaj takımı olmaz" filan. E rakibin de "Hatay averaj takımı oluyor ama" derse nolacak? Lüzumsuz şeyler bunlar.

Kendi fikrim, biz kazanırsak, GS'nin şampiyonluk için gereken farkı bulamayacağı yönünde. Benim esas korkum bizim maç. Ben Galibiyeti bile %33'ten yüksek bi oran olarak göremiyorum. Bu yüzden averaj hesapları ile değil, maç kazanmaya çıkmak lazım.

Hatta böyle bir strateji tabii ki kurgulanamaz ama, bizim maç 60-70'lere kadar 0-0 ya da berabere giderse, GS'nin de skordan bağımsız, rölantiye alabileceğini düşünüyorum. Onlar da en az bizim kadar stresli olacaktır bu durumda. Son bölümde de bi şekilde bastırıp skoru alsak harika olur.

Tabi böyle bir plan gerçek hayatta olmaz. Benimkisi sadece bir düşünce.

Bir şey daha, Ljajic, Töre, Oğuzhan. Hangisinin oynama ihtimali varsa kulübede olmalı. Nasılsa bir kısıtlama yok. 10 dakikaysa 10 dakika. 70'de skor 1-1'ken kenarda Dorukhan ve Necip'ten başka seçeneği olmayan bir takım hiç bir şey yapamaz. 2009'daki şampiyonluğumuzda, son maçta Tello sakatlıktan yeni çıkmıştı, Denizli hoca maça onla başladı, skoru aldık 2-0 olunca hemen kenara aldı. Zaten o çıkınca da maç 2-1 oldu. Sadece bir devrelik pili olan Tello'dan yararlanmıştı hoca.

Bir de hocaya akıl veren biri gibi gözükmek istemem ama, Bence NSkala'dan vazgeçemiyorsa, önünde Rıdvan'ı oynatıp N'Koudu'yu yedek başlatmak daha iyi olabilir. Göztepe'nin en etkili oyuncusu o kanatta. Ayrıca Rıdvan N'Koudu'ya göre ortasahaya biraz daha fazla yaklaşıyor. Bence yedek kulübesinin güçlü olması şart.

Ersin
ros vida wel ns
joseph atiba dorukhan
ghezzal larin rıdvan

Yedeklerde NKoudu, Ljajic[+], Töre[+], Mensah, Necip

Ljajic oynayacak durumda değilse, ghezzal'i ortasahaya çekip, sağ kenara N'Koudu'yu koyabiliriz.

Zaitsev dedi ki...

Halilden sebep bu maç sol bekte Rıdvan ile başlarız. Kalanı aynı tas aynı hamam.

Zaitsev dedi ki...

Aboubakar mevzusunun 250 bin dolardan daha büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Baktı dedikodular bitmiyor, tedbirli olarak PFDKya sevk edilmeyi başararak sezonu kapattı.

Ben maçlardaki oyun tarzından ötürü Aboubakar'ın seneye kalacağını pek düşünmüyordum. Direk piyasasını yükseltme amaçlı bir oyun tarzı vardı. Yönetiminde sezon başı maaş mevzularından ötürü kriz yönetimi konusunda ne kadar yetersiz ve yeteneksiz olduğunu biliyoruz. Adam sezonu kapattı diye bir açıklama bile yapılamıyor.
GS aşırı motivasyonla maç başı eksik kalmazsa şansımızı düşük görüyorum.

Cihane dedi ki...

Her geçen gün Abubakar hadisesinin gerçek oldugu kanisi gucleniyor bende. Rakamlar farklı olabilir ama bence olayın bir tarafı futbol hayatı bir sonraki maçta sona erebilecek bir adam ile "Prensiplerimden ödün vermiyorum" diyen bir baskanin inatçılığı.
Profesyonel futbolcular futbolu ilk etapta para kazanmak için oynuyorlar. Bu nedenle, olayı Abubakar'dan tarafindan okumanin pek mantigi yok.

ANC tarafına gelirsek, eger şampiyonluk giderse, bu kararla Besiktasi 250 bin euro (ya da 500 bin) için yaklaşık 40 milyon euro gelirden mahrum edecek. Muhtemelen iş hayatındaki bu inat ve tutumlulugu ona çok şey kattığı için bildiği gerçeklerden taviz vermeyi bir an bile düşünmuyor.

Ama futbol yöneticiligi sorun çözmeyi gerektitir. Senein kafandaki şablon Besiktasa 40 milyon kaybettiriyorsa, bu büyük bir başarısızlıktır. Beşiktaş'ı kendi egolarına göre değil, Beşiktaş'ın çıkarlarına göre yöneteceksin.

Ne yazık ki, Bilgili de Orman da da bu ego problemlerini yaşadık. ANC deki fark, bunun çok erken yaşanması. Bari bir sampiyonluk gorseydik.

Malesef guc zehirli bir şey, özellikle de buna yatkin bir karakteriniz varsa. Seba karakterinde bir başkan bulmaktan baska cozum yok diye dusunuyorum.

Umarım her şey benim fantezimdir ve cumartesi günü kazanırız ve şampiyon oluruz.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Bjk4ever’ın 5 maddesinden
1 ve 3 halledildi gibi.
2 için aynı şey denemez çünkü bir günlük izin verilmiş anladığım kadarıyla.
4 için elbet bir şey yapılıyordur ama
5. madde yani abuobakar maddesi, renkli basın tarafından iyice çalkalanmaya başladı. Net bir şekilde ve şeffaflıkla çözülmesi lazım bu işin, çok uzadı.

can dedi ki...

Haftalar once, Abu meselesiyle ilgili "ates olmayan yerden duman cikmaz" yorumu yapmistim burda. O zaman mesele spekulasyon boyutundaydi ama aradan gecen surede medyada cikan haberlere yonetim, Sergen, Abu ya da menajeri, saglik ekibi vs. kimseden bir yalanlama gelmedi. Hatta "oyle bir sey oldugunu dusunmek istemiyorum" gibisinden aciklamalarla bizzat yoneticilerimiz boyle bir olasilik oldugu imasinda bulundular. Dolayisiyla Abu'nun oynamamasinda sozlesme meselesinin bir payi oldugu muhakkak. Bu noktadan sonra boyle bir eylemde bulunan bir oyuncuyu tutmaya calismak iyi bir fikir mi?

can dedi ki...

Bu arada yonetim yalanlamadi derken yaptiklari aciklamalarin hepsinde bir aralik birakmalarini kastediyorum. Mesela Cebi'nin yaptigi "opsiyon bizim elimizde" aciklamasi -oysa futbol hukukunda futbolcu riza gostermeden opsiyonlarin kullanilamadigini biliyoruz.

turgay dedi ki...

Maalesef başkanın açıklamaları ortamı germekten takımı germekten başka bişey yapmıyor. Biz hala averaj peşindeyiz ama göztepeyi yenmeden hesap kitap yapmak saçmalık. Sen önce kazanabilecek misin bunu düşünmen lazım. Takımı taraftarı oyuncuyu germenin manası yok. Başkan keşke şu son 3 haftaya kadar yaptığı gibi sussaydı. Ama işte ego buralarda devreye giriyor. Şampiyon olur myuz olmaz mıyız bilmem ama bu yönetim pazar sabahı toptan istifa etmeli.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Sesli guldum kardes, hangi Besiktas yonetimi baskilar altinda kalip istifa etmis ki? Ha, Fikret Orman ettirildi, adama hirsiz diye diye gonderdik.

Normalde Besiktas camia'sinda basarisizlik cezasiz kaliyor. Bu hem futbolcu, hem teknik ekip hem yonetim seviyesinde. Hatta taraftar bile 'ulan biz ne hatalar yaptik' diyecek kapasitede degil maalesef.

Bu sezon sampiyonluk kacarsa bas sorumlusu her turlu acidan sinifta kalan yonetim ve sacma sekilde optimist olan, elestirmekten korkan, Besiktas'i kuculte kuculte cebe sokacak sekile sokan ezik bos beles taraftar toplulugu. Ondan sonra en iyi ihtimalle vasat'tan bir tik iyi performans sergileyen teknik ekip ve son olarak futbolcu grubu gelir. Not vermem gerekirse:

Yonetim: 1.5 (yarim puan son dakika transferleri icin)
Taraftar: 2
Teknik ekip: 5.5
Oyuncular: 8

Sezon sonu kimseye birsey olmayacak. Taraftar ulan bu kulup niye bu kadar ezik, loser, buna karsi birsey yapmamiz gerek, sorumlular siktirsin gitsin demeycek. Canim 2.lik de eyidir n'olacak seneye olur belki eki eki kafasinda olacak, romantik romantik sekilde serefli ikincilik kutlayacak, bol bol sike aforizmalari gorecegiz. Yonetime tepki gelecek ama kimse yonetime talip olmayacak, yonetim de saga sola saldirip (simdiden baslamislar) kendi sorumlulugundan kacacak. Sergen'i bu saatten sonra kovmaya zaten dot yemeyecek, kendi istifa ederse bilemem. Oyunculara zaten birsey olmaz, ama birkac tane akilli olan varsa iclerinde bu loser kulupte ve bu sacma yonetim altinda oynamak istemeyip ayrilabilir.

Buna karsin GS'de revizyon olacak, sampiyon olsa da olmasa da, F. Terim gitse de gitmese de. Sansa bir kazanilmis sampiyonluga kanacaklarini sanmiyorum, koklu degisikligi her turlu yaparlar bence. O hataya 1 kere dustuler, bir daha dusmezler.

Yorum Gönder

Ara