.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Mayıs 2021 Cumartesi

SERGEN ATTI, ŞAMPİYONLUK GELDİ

 


Çok tartıştık, çok didiştik, acayip gergin bir sezonun sonu mutlulukla bitti.Tarihe notumuzu düşelim, Şimdi kutlama zamanı !
Tebrikler EkşiBeşiktaş ailesi :)

185 Yorum:

Basar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
F.N. dedi ki...

Sezon başında yeri geldi eleştirdik yeri geldi kızdık haddimizi bile aştık belki ama sonunda hakettiğimiz şampiyonluğu kalp spazmı geçirerek kazandık.
Teşekkürler takım teşekkürler Beşiktaş :)

beagle dedi ki...

https://youtu.be/GoNl2TzMQ5w

Yeni kuşaklar unuttu. Resmi marşımız budur. Umarim altyapisi vb bir revize olur çağa uyması için.

Sampiyon şampiyon şampiyonsun Besiktaş!!!

Armagan Kaymaz dedi ki...

Tarihin en olağanüstü en uzun sezonu,
Arifeyi gösterdik bayram yok.

Salı da kupayı alacağız
Seneye de statta şu müzik çalıyor olacak: https://twitter.com/kasar_yaza/status/1393672427897511937?s=21

GAME OVER!🏆

Tebrikler tüm Beşiktaş ailesi!🦅

Armagan Kaymaz dedi ki...

Resmi sayfadan canlı kutlama görüntüleri: https://youtu.be/0lArIhHtzCU

yilmaz dedi ki...

Hatay maçında 3-0 olduktan sonra, "ya tamam aq, atmayın işte adamlar sindi zaten" diye söylenmiştim. 5-0'dan sonra "atmasak daha iyi" demeye başlamıştım. Yani feleğin işine bak, o maç sayesinde şampiyon olduk. Takımın sezonun en iyi maçını o maçta oynayıp sonra yatışa geçmesi de işin ayrı bi cilvesi :)

öyle ya da böyle "winner camia", "mayısların takımı", "finallerin takımı", "kaybettiği final yok" geyiklerinin bitmesi de katmerli oldu. Bu kez "biz kötüydük, o yüzden şamp. oldunuz kanka" da diyemeyecekler. Her açıdan çok lezzetli bir şampiyonluk. 6 sezonda 3 şampiyonluk, bence baya baya winner olduk :P

Sampiyonluk maçında sahaya çıkan kadromuzu inceleyince ne kadar değerli bir şampiyonluk aldığımız daha iyi anlaşılıyor. Kalede Ersin, stoperde Wellington, solda Nskala, forvette Töre. Bildiğin Anadolu takımı kadrosu bu. Yönetim vakit kaybetmeden Ghezzal ve Rosier'in bonservisini alıp Abobubakar işini de çözmeli. Geri kalan transferler ne yazarsak yazalım karambole kalacak zaten. Keyfimiz kaçmasın hiç. Tüm blog ahalisinin çifte bayramını kutlarım. Bu sezon için Herkes hakkını helal etsin. Yakında yine birbirimize gireriz :)

fidddas dedi ki...

çok uzun bir sezondu ve şimdi burada konuşulmayacak sebeplerle dar bir kadro ile girdik.
sezonun büyük kısmını domine ettik. ve hak ederek şampiyon olduk.

son haftalardaki düşüş hem uzun lig hem de dar kadro ile açıklanabilir. bunları temmuz ayında konuşuruz. her iyiden çıkarılacak bir ders vardır ancak bu sefer kırılan biz olmadık.
biz içinde olduğumuz için şu anda bize çok etki yapmıyor olabilir ama çok efsane bir şampiyonluk aldık.

şampiyon beşiktaş amk.....

fidddas dedi ki...

bu taraftar ve camia ezik değildir. (ezik lafından terminolojik olarak nefret ederim).
kendimize göre bir Beliktaş sevdamız var, bunu sürekli kıyaslamak asıl ezikliktir.

Zaitsev dedi ki...

Sessizce izledim 2ci yarıyı. Sakin kalma totemimi yaptım tuttu :) Çok önemli bir şampiyonluk. Ciddi bir gelir kapısı olacak. Helal olsun çocuklara.
Sanki Fırat hoca gider ayak günah çıkarayım demiş. Son zamanlarda izlediğim en temiz maçıydı.
Ertaç’ta neredeyse tek başına direnmiş GSye. Adem Büyük’e de helal olsun.
Ghezzal seneye kalmak istiyorum tarzı bir cümle kurmuş. Sözleşmesinin son senesindeki bir oyuncu için elimizi kuvvetlendiren ve bonservisi aşağı çekebilecek bir cümle.
Abobubakar’ı hiç göstermedi sanki televizyon. Cenk bile otobüsten inerken bir gösterdi yüzünü. Sanki Aboubakar serüveni sona erecek gibi.
Wellington yerine birini bulalım lütfen. Atınç golde kafayı vururken adama ne temas etti ne de zıpladı. Top yerde olsa tekme atmadan geçmeyen adam dokunmadı rakibine :)

thenorthman dedi ki...

WİNNER camiamıza hayırlı olsun:)))Şampiyon Beşiktaş ulan!

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Bence ertaçı alalım 😀

Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

cochiseye armağan olsun.

Basar dedi ki...

@theo

Şurada bir anket yapalım bakalım hangimizin Beşiktaşlı olduğuna inanıyorlar?

Yaşın kaç (ben 11 şampiyonluk gördüm, senin daha fazlasını görmediğini iddia ediyorum) bilemiyorum ama adam olmadığın da Beşiktaşlı olmadığın da bariz belli. Bu kadar çıldırmanın, kaybettiğiniz şampiyonluk ve abine yaptığım atıf yüzünden olduğunu sanıyorum. Bunlar kesmiyorsa, salı gününi de bir bekle istersen...

Hadi koş Florya'ya, paralı başkanın ve vizyoner hocan seni bekliyor. Şınanay yavrum (o küfür öyle edilmez böyle edilir...!)

Basar dedi ki...

@planck

Allah gani gani rahmet eylesin! Şu an Mehmet kardeşimizin gülümsemesini hissedebiliyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

Yaşadığım en güzel şampiyonluk. Hocanın basın toplantısındaki deyimiyle "Mucize Şampiyonluk".

Maaş ve prim ödemelerini düzenli yapan yönetime, oyuncu topluluğunu bir amaç uğruna birleştirmeyi başaran teknik ekibe, oyunculara ve tüm emeği geçenlere, bu mutluluğu yaşattıkları için çok teşekkür ederim.

Kulüp tarihinin en winner karakterlerinden biri olan Hocanın büyük takımdaki ilk tamamladığı sezonda şampiyon olmayı başarması nedeniyle, Hocayı ayrıca tebrik ederim.

Son 6 senedeki üç şampiyonlukla benim için makus talihimiz artık bitmiştir. Tüm lobileri, paranın gücünü de kendi kültürüne yakışır şekilde yenen, ülkenin ruhen en büyük kulübünün taraftarı olduğum için de ayrıca gururluyum.

Son olarak Ekşibeşiktaş ailesindeki tüm "gerçek" Beşiktaşlıları tebrik ederim, sadece mutluluğumuzu paylaşmak için buradaydım, bitti, gittim:)



Emre Toraman dedi ki...

Bu arada Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılamama ihtimalimiz maalesef hala var. Chelsea ligde ilk 4 dışında kalıp bir de ŞL'ni alırsa İngiltere'den 5 takım katılıyor ve biz ön eleme oluyoruz. Bahis şirketlerine göre bunun gerçekleşme ihtimali yaklaşık %12. Salı günü 22:15'de başlayacak maçta Leicester'ı yenerlerse(sorry Çağlar) 3.lüğe yükselerek baya büyük bir avantaj elde edecekler.

Pheaglix dedi ki...

tam 34 hafta sonunda sampiyon olduk, ekstra 6 mac daha oynanacak diye bir sey cikardilar. ne oldu anlamadik, iki kez sampiyon olmak zorunda kaldik. :)

chelsea durumu finale kaldiklarindan beri benim de aklima takiliyor. liverpool'un kalan maclari gorece kolay, muhtemelen puan kaybetmezler. chelsea leicester ya da aston villa'ya puan kaybederse besincilige dusuyor. o saatten sonra gidip finalde city'i yenerlerse maalesef bizi on elemelere atiyorlar. umarim chelsea ilk dortte kalir da sl finalini rahat izleriz. biz avrupa maclarina asilirken avrupa maclarina yedek kadroyla cikan ya da gelen gecenden dort yiyip averaj takimi olan arkadaslar yuzunden simdi ingiltere ligini takip etmek zorunda kaliyoruz.

neyse, simdi sirada kupa var. saka maka iade ettigimiz kupadan beri turkiye kupasi kazanmadik. asiri gereksiz bir kupa (fo'nun agzindan cikan en mantikli seylerden biri su kupaya "sut kupasi" demek olabilir), ama kupa kupadir. finale kadar gelmisken kazanmanin kimseye zarari olmaz.

Hasta ti dedi ki...

cokta felsefik olmasında, şampiyon olsan nolur olmasaaannnn nolur, ne bu gerginlik! derrrrrrmisimmmm:))))

can dedi ki...

Öyle şiddetli duygusal gelgitler oldu ki kaç haftadır bugünü doyasıya yaşayamadım, kafası yeni geliyor. GS mağlubiyetinin (ki o da beni bunalıma sokan epey acı bir mağlubiyetti) üzerine Karagümrük yenilgisi beni travmatize etmiş resmen.

Burda kişisel bir parantez açayım: Futbol sevgimin ve Beşiktaşlılığımın kaynağı rahmetli Çetin dayım Karagümrüklüydü. Benim de hayatımda ilk gittiğim maç dayımın götürdüğü Fatih Karagümrük maçıydı, 1. ligde oynadıkları 83-84 sezonunda. Hafızam çok net değil ama sanırım Beşiktaş maçıydı. Tabii Karagümrük o günlerden bugüne bambaşka bir yer oldu ama gene de şimdi züpper lig olan 1. lige geri döndüklerinde yüzümde bir tebessüm olmuştu. Şaka maka, geçen hafta yüzümdeki tebessümü az daha yüz felcine çeviriyordu.

Bir süredir futbolla ilişkimi politik gerekçelerle koparmaya çalışıyorum, ama o süre de Beşiktaş'ın tarihinde en sık sampiyon olduğu, o alınan şampiyonlukların da dönemlerinin standardında çok güçlü olan kadrolara karşı alındığı zamanlara denk geldi (15-16 Fener'i, bu sene hem Fener hem GS). Eh madem bu futbol batağından kendimizi kurtaramıyoruz, bari bağıralım: SİYAAAAH!

Huzeyfe dedi ki...

Son 4-5 haftalık süreç şampiyonluğun değerini benim için bambaşka bir yere taşıdı. Tepeden tırnağa hak ettiğimiz bir şampiyonluk.
Bir yakınımın düğünü vardı tam maç saatinde, izleyemedim. Ama ilk yarıda Gs’nin geride olduğunu görünce rahatlamıştım, gecenin devamı daha stresli geçmiş.
Sanki adrenaline, tutkuya müptela, acıya meyilli insanlar olarak bir araya gelip Beşiktaş’ı kurmuşuz. Bu tam bir Beşiktaş şampiyonluğu. Kaybetsek de Beşiktaş gibi kaybetmiş olurduk. Beşiktaş gibi kazandık. İkinci kupayı da alalım.
Yazın yeniden tartışırız.
Herkese sevgiler.

Serkbal dedi ki...

Beşiktaş her zaman şampiyonluğu söke söke almıştır,hiç bir zaman kolay şampiyonluk almadık:) acı çeke çeke şampiyon olduk,kutlu olsun

beagle dedi ki...

@Can
BEYAAAZ ulan hatta :)

can dedi ki...

@beagle
👏👏👏
Gelmeyecek diye endişenmeye başlamıştım :)))

dominic molise dedi ki...

@can, ayni duygulardayim. ben baya emindim sampiyonlugu verdigimize.
"MAYISLAR BIZIMDIRbirbir111!!!!

yilmaz dedi ki...

Bitti şükür. Bizim izlemekten, oyuncuların oynamaktan, yönetenlerin saçmalamaktan bıktığı sezon bitti nihayet. Ligin son 5-6 haftası kabus gibi geçti ama, onun da kredisini sezon içinde almıştık. Öyle bakınca eğrisi doğrusuna denk geliyor.

Şimdi avrupayı konuşacaksak, bazı sıkıntılarımız var. Transfer sezonunda bol bol tartışacağız gerçi ama, sadece oyuncu meselesi değil, oyun sistemini de revize etmek gerekiyor.

Büyüksün Beşiktaş

YSY dedi ki...

Bence bu şampiyonluk ile makus bir talihi de kırmış olduk. Genelde bu tip sezonları gs alırdı ama bu sefer çok şükür sonu öyle olmadı.

Sezon içi birçok alınacak dersle dolu. Bir golün bile ne büyük kıymeti olduğunu anlamış olduk. Vizyon reis mario gomez in dediği gibi skor yapmak konusunda acımasız olmanın bin birtürlü faydaları varmış, günün günü var.

Tecrübe açısından sergen için ayrı bizler için de ayrı bir süreç oldu. Malum çok fazla yarış içinde kaldığımız sezon olmadığı için bu tip finalleri yaşamaya çok alışık değiliz, olduğu zamanda işte herkesin kimyasal ve fiziksel durumunu gördük :)) Herneyse artık winner isek buna alışmak gerekiyor çünkü her sezon koyup geçemezsin. Emeği geçen herkese teşekkürler. Darısı diğer sezonların başına :)

BJK4EVER dedi ki...

Adamlardaki haysiyetsizlige bak, simdi de Hatay macina ve Billong'a takmislar. Zalad meselesiyle ayni sey olmasa da tepki biraz paralel. Farkli kazanilan mac, mac sonu sozlesmesi fesih edilen oyuncu vs. Onlarin anlayacagi dilden cevap vermek lazim; Hatay'a Alanya da 6 tane atmisti, o yuzden bizim 7 atmamiz da normal. Bizim yasadigimiz travmalari onlarin yasamasi icimin yaglarini eritti resmen. Kudursunlar.

Bu arada izledigim kadariyla ne F. Terim ne de E. Belozoglu bizi tebrik bile etmedi mac sonrasi. FB ve GS resmi hesaplarindan da bir tebrik gelmedi, ki bugun de gelecegini sanmam.

Bu sezon kimin ne oldugunu tekrar gorme acisindan guzel oldu. Basarisiz oldugun surece sinifin sempatik efendi cocugu olursun, islerine gelmeyince nasil oklarin bize dondugunu, ne cirkeflikler dondugunu herkes gorduk. Sadece FB/GS acisindan degil, Anadolu takimlari acisindan da oyle. Kardes takim olarak gorup stadigimizi actigimiz Karagumruk bile neler yapti gorduk.

Umarim yonetim de gormustu, ona gore davranir bundan sonra.
Bu arada basketseverler icin bu aksam Tofas'la play-off maci var, ilk maci 1-0 kazandik, kazanirsak turu geciyoruz. Cok iddiali bir takimimiz yok, ama futbol takimimiz gibi dusuk butceli genclerin de oynadigi guzel bir takimimiz var. Sene icerisinde Efes ve FB'yi de zorlamistik baya. (FB'yi yendik hatta). Ne kadar gider bu takim bilemiyorum, ama ben izleyecegim.

Basar dedi ki...

Lig tarihinin en zor sezonunu şampiyon olarak tamamladık. Bu başarı ilk önce yönetim ve hocanındır!

"Cebinden 500 milyon dolar" koyamasa da nakit akışının bile olmadığı taraftarsız sezonda maaşları tıkır tıkır ödeyen yönetime çok teşekkürler. Küme düşebilir denilen, 4 kiralık oyuncusu olan, bitmiş Larin, Oğuzhan, Ljajicli, sakat Aboubakarlı, Arap liginden gelme Josefli bir kadrodan ilk önce muaazzam bir birliktelik ve takım yaratan, sonra da sakatlıklar kervanında alternatif yaratan Sergen Hoca'ya çok teşekkürler. Her türlü algı yönetimine, ahlaksızlığa sosyal medyada cevap veren Beşiktaş taraftarına çok teşekkürler! Biz de buna devam edeceğiz ve burada pabucu klavye delikanlısı çakma trollere bırakmayacağız!

Bu şampiyonluk akıllı olursak daha nicelerinin müjdecisi. Daha zor bir lig yaşanmadı ve zor yaşanır.

Not: Bugün Netflixte "resultante importantenin" belgeseli başlıyor, trol arkadaşlar bu yıl zayıf kaldınız. Söuleyin Netflixe onu çekmesin, bunu çeksin... anca gidersiniz

F.N. dedi ki...

Böyle bir finalle kazanmak bizim için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Karşımızdaki camianın bütün kötü figürleri sahne almışken buradan onları hezimete uğratmak büyük keyif. Rahatça izlersin bundan sonra 'kebapçı vs çakma kabadayı' belgesellerini şimdi.

GeceGezgini dedi ki...

Abubakar’li , Ghezzali, Rosieri, Josef’li, Atiba’li, Vida’li, Ridvan’li, Ozi’li, manita yapmis Ljajic’li nice sampiyonluklara 🦅

Mayor dedi ki...

Çok da güzel oldu, çok da iyi oldu, tamam mı?

Rakiplerimiz ağladıkça bu şampiyonluğun değeri artıyor.
Ammaa, önümüzdeki sezon, Sergen'e transfer yaptırılmazsa, ilk 11'de ısrarla oynatacağı dandik oyuncular verilmezse yine şampiyon olma ihtimalimiz yüksek.
Rakipler çok sancılı bir döneme girecek bence. GS'de Terim'in geleceği belli değil, bence onlar için daha iyisini bulmak zor. Fener de ise Emre olduğu sürece bi skim olmaz. Emrenin kulüpten yollanacağı günü de zevkle seyredicem.
Yani önümüzdeki sezon atılım için çok önemli. Her tür taş koyulacaktır, futbol olarak fark yaratmamız lazım.
Ghezzal seneye beşiktaş sorusuna, İnşallah dedi bende inşallah diyorum.
Nskala, Welinton, Larin, Mensah gibi düşük kapasite adamlardan kurtulalım, genç, dinamik akıllı bir kadroyla yola devam edelim.
Torunoğullarına transfer konusunda güvenim arttı umarım yanıltmaz.

Basar dedi ki...

@Mayor

Yapma gözüm, Larin neyi yapamamış, nesi yetmiyor bize? Gol atar, defansa gelir... Daha ne istiyoruz? Dünkü maçta da penaltıyı aldırdı.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Şuraya basketbol takımı için de bir nazar boncuğu 🧿

YSY dedi ki...

@Basar

Larin'in bize geliş sebebi ile onu devşirdiğimiz şekil arasında fark var. O yüzden bence bu şekildeyken iyi teklif varsa göndersek fena olmaz.

Emre Toraman dedi ki...

Yani şampiyonluk her türlü güzel de, özkaynaktan yetişme Sergen, Necip, Ersin ve Rıdvan'la, kaptan Atiba'yla, Atiba'nın "kardeşi" Larin'le, özkaynak sayılabilecek Oğuzhan, Gökhan, Cenk, Dorukhan, Utku ve Hasic'le olunca çok daha içli duygular hissediyor insan.

Genç kadrosuyla basketbol takımını da bütün sezon izlemek çok keyifliydi. İlk 8 maçta sadece 1 galibiyetle kümede kalalım yeter başlangıcı yaptıktan sonra 5. sırada bitirdik(-1 puanla başlamasak 4. oluyorduk). Bu turu geçersek Efes'le eşleşiyoruz ve 3-0'la elenmemiz çok olası. Alperen'i de NBA öncesi Beşiktaş formasıyla izleyeceğimiz son maçlar. Şehmus ve Blackmon'a da Euroleague takımlarından teklif gelecektir muhtemelen, umarım tutabiliriz. Giderlerse de kolay değil ama umarım yerleri dolar ve Banvit'i satın alarak girdiğimiz bu yolun sonunda Efes gibi hem yetiştirici, hem yarışmacı bir kulübe dönüşmeyi başarırız.

BJK4EVER dedi ki...

Gelecek senenin kadrosunu kurgularken sistemi isleten oyuncu ve sistemin parlattigi oyuncu arasindaki farki iyi anlamak lazim. Bence Ghezzal mesela sistemi isleten oyuncu, ama Larin sistemden faydalanan oyuncu.

Larin 10 milyon euro ustu bir teklif gelirse gitsin bence. Ligimize aslinda cok uygun bir oyuncu; fiziksel olarak yipranmiyor, iyi pozisyon aliyor ve gol vurusu fena degil. Ama eksiklerinin oldugunu da kabul etmek lazim. Uzaktan sut 0, calim 0, hizlanma 0, kritik anda composure 0. Derbilerde kritik goller kacirdi ve sahada yoktu, dun yine ilk yarida 1'e 1 yakaladi atamadi mesela. Sivas macinda da boyle bir pozisyon vardi. Santrforda kesinlikle 1 sezon goturmez, ama sol acikta yardimci forvet rolu icin ideal. Ama bu rol 10 milyon euro'yu geri cevirecek kadar kritik bir rol degil bence. Ghezzal'i tutamazsak onun yaptigi etkiyi yapacak oyuncuyu bulabiliriz diyemiyorum, hele ki butcemizi dusunursek. Ama Larin'in boslugunu max 2 milyon euro bonservis, max 1.5 milyon euro maasli bir oyuncuyla doldurabiliriz bence. Yeter ki diger oyuncular kalsin ve sistem islemeye devam etsin.

Gidecekler acisindan bakarsak;

- Dorukhan'la ipler koptu galiba.
- Aboubakar'i konusmaya gerek yok.
- Mensah'i konusmaya gerek yok.
- Montero fena degildi ama kalabilecek kadar bir performans gostermedi.

Onun disinda iyi teklif gelirse Larin ve teklif gelirse Ljajic de gidebilir. Vida'nin maasi hep konusuldu ama bence bu seneki performansi ve ozverisiyle kalmayi hak ettigini gosterdi. Eger daha makul bir maas kabul ederse uzatmak ve 35 yasina kadar kulupte tutmak bile mantikli olabilir. Onun disinda bana gore transferdeki siralama:

- Ghezzal
- As santrfor
- As 8 numara
- Rosier (veya as sagbek)
- As kaleci

Olmali. Bundan sonrasi zaten kadro genisligi olacak. Kadro genisligine de ihtiyacimiz olacak dibine kadar. Lig 2 hafta kisalacak, ama 6 tane CL maci gelecek yuksek ihtimalle. On elemeye kalirsak gecmis olsun, bu transfer agirligiyla zaten on elemeye yarim kadroyla girip hic sansimiz olmadan eleniriz. O zaman belki kadro genisliginde kirpariz, ama umarim bu seneden bir yandan da ders cikaririz. Her sene rakipler bu kadar fazla hediye vermez.

Emre Toraman dedi ki...

Bu arada bu kadar kısa sürede pazarlamasını vs. yapmak mümkün olur mu bilmiyorum ama boğazda yapılacak kutlamaya VR 360° Live Streaming gibi bir teknolojiyle bilet satılsa güzel olmaz mı? Teknolojik altyapısını kurmak mümkünse bilet alanların çok kaliteli olmasa da fotoğraflı avatarları falan da eklenebilir videoda görünecek şekilde. Maksat yalnızca direkt gelir kazanmanın dışında yeni jenerasyonlara da biraz vizyon gösterip cezbedebilmek. Kulübe iletebilecek olan varsa diye paylaşmak istedim.

F.N. dedi ki...

Ben de Larin.in iyi bir teklif varsa satılması taraftarıyım. Larin bu sene olağanüstü performans gösterdi ama larin sahada olduğu sürede tek taraflı hücum ediyoruz. Yeni sezonda hedef takım olacağımızdan sağdan ghezzal odaklı oyunda rakipler tarafından daha savunulabilir hale gelecektir gelecek sezonda.
Gidecekler kısmında her gidenin yerine transfer şart ve ayrıca stoper, 8 numara hatta 2 tane 8, 2 de forvet lazım öncelik olarak. Ghezzal ve roiser.i de tutabilirsek iyi bir transfer başarısı olur

Basar dedi ki...

Dün gece 100. Yıl formasını giyen kaç kişiyiz? :)

Mayor dedi ki...

Tamam tamam Larin kalsin :) Ben de cok gonlum razi gitsin dememistim zaten. Karakterini seviyorum Atiba gibi. Ama 90 dakka sadece onun ayagina bakmayi da istemem. Bence Avrupada beklenmedik isler yapacak. 7 ustu teklif gelirse satilsin derim ama.

Pheaglix dedi ki...

takimin yaptigi sampiyonluk yayinina montero bile cikip sevinirken abou ve mensah cikmamis. mensah'in cikmamasi normal, hatta umarim mac biter bitmez kendisine kayseri bileti hediye hediye edip vedalasmisizdir. ama abou'nun cikmamasi enteresan. o an orada bulunan herkesi kolundan tutup yayina cikardilar herhalde. abou yayina cikmadiysa kutlamalar sirasinda orada degil demektir. anc sakatligindan dolayi oynamadigini ve sozlesme talebi olmadigini dogrulamis, ama icimden bir ses abou'yla vedalasiyoruz diyor.

bu arada ligin zafer sarhosluguyla kupayi boslamamak lazim. hakem olarak ali palabiyik ya da halil umut meler'i dusunuyorlarmis. ikisi de alenen dalga gecer gibi hakem tercihleri. antalya'nin vizyoner baskani ciksin o yonetsin daha iyi.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Basketbolda yarı finaldeyiz, akıyor yine bu akşam 💪🏻

beagle dedi ki...

@Mayor, YSY
Seneye 15-20 gol atip, defansa gelecek, 1.90 boyla kafa toplarinda da etkin olacak 26 yaşında bir sol açık kaça buluruz?

Ya da Nkudu mu oynasin 20 topta 21 top kaybiyla?

Larin'i satmak Abu, Cenk gibi yarı fonksiyonlu santraforlari da işlevsiz kılar. O zaman oraya da sağlam ve 25 uzeri gol atacak adam lazim. O kaç para?

Şu anki sistem Rosier, Ghezzal, Josef ve Larin(solda) ile mumkun oldu. Hatta biraz da Ridvanla. Bunlarin 1 tanesi bile giderse diger defolu oyuncular(Atiba, Abu, Oguzhan, Ljajic, Töre) da sorun olacak.

Bence satış listemiz:
Lens, Boyd, Ljajic, Nkudu olmali.

Larin eğer kontrat uzatmayacaksa 20 seviyelerinde pazarlanmali. Ha santrafor olarak eder mi? Etmez ama Cenk, Muriç, Baljic o paralara gittiyse Larin de gider. 7-10 falan aman diyeyim. kulliyen zarar olur.

Ben de Larin'in satılmaması taraftarıyım ancak redddedemeyeceğimiz bir teklif gelirse yerine Malatya'dan Tetteh'i koyabiliriz. Hem genç hem potansiyelli bir oyuncu. Son vuruşlarıyla saç baş yoldursa da Sergen'in elinde potansiyeline ulaşabilir.

Barreto dedi ki...

Larin sezonun kahramanlarından, penaltıları o kullansaydı muhtemelen gol kralı olacaktı. Takıma muazzam bir fizik güç ve savunma direnci katıyor. Ayrıca sakatlanmıyor. 38 maça çıkmış ligde. Bu şampiyonluk ile seviye atlayabilir. Üstelik sol kenarda oynaynadığında ligde tüm rakipler zorlandı, önlem alamadılar. Şampiyonluk maçında bireysel gayretiyle penaltı yaptırdı. Size garip gelebilir ama ben bu sezon katkı olarak Larin'i Abou nun önüne yazarım. Bence gelişmeye devam edecek. 15'ten aşağıya satılmamalı.

yilmaz dedi ki...

ooo yeni sezon planlamasına başlamısız, beni de alın aranıza :)

bence bir numaralı satış hedefi NKoudu olmalı. Premier lig'e üstelik de top 6'dan bir takıma yükselmiş, fransız, 25-26 yaşında, süratli, şampiyonluk kazanmış, 10+ gol+asist katkısı... Bence tam rus ukrayna takımlarına 10 küsüre itelenebilecek bir profil. Bağlantı lazım sadece. Çok iyi oynadığı maçlar oldu, eğlenceli ve sevimli bir kerata, ama şampiyonluk maçında stoper ileri çıkmışken top kaptıracak kadar da futbol zekası sorunlu bir oyuncu.

İki numara, @Beagle'in hakkında söylediği her şeyin altına imza atsam da, Larin. Eğer bi kadro kuracaksak bize biraz money lazım. Larin de bu sene bence top seviyesine ulaştı. Taraftarın zaten dudak bükerek baktığı bir oyuncu. 10-15 m€ bandında bir teklifler olduğu söyleniyor. Bence satılmalı.

Alınması gereken ilk bonservis de kesinlikle Rossier olmalı. Ghezzal bekleyebilir, bence bizden daha iyi bir teklif alamayacak. Atiba'yı gelecek sezonun ana planından kesinlikle çıkarmamız lazım. Bizim taraftar yüzü eskiyen oyuncuya iyi davranmaz. Seneye City'den yediğimiz 6. golde hatası olduğu için, içerideki Sivas maçında tribünden kafasına ayakkabı atabilirler.





yilmaz dedi ki...

Tüm bu satılsın/alınsın fikirlerim, satılan oyuncuların yerlerinin dolduracağı öngörüsü ile yapılmıştır. NKoudu'yu satıp Lens ve Boyd ile devam edeceksek, ya da Larin'i gönderip İlhan Parlak'ı alacaksak tabii ki tek bir taşı bile oynatmamak lazım yerinden.

Zaitsev dedi ki...

Aboubakar’ın kendine destek veren, üzerindeki baskıyı azaltan bir Larin’i vardı ama Larin’in bir Larin’i yoktu. Sakatlanmayan ve penaltısız 15 üstü gol katkısı veren bir adam 7-10 gibi bir rakama satılmamalı.
Nkodou bu sezon sonu performansıyla inşallah ingilterede bazı kulüplerin dikkatini çekmiştir.

@ orda
Hocam Anadolu takımlarından özellikle afrikalı topçu almaya karşıyım. Hatta Hakan Arslan, gençlerbirliğinin stoperi Arda ve şüphelerim olsa da Yusuf Erdoğan harici kimseyi düşünmem yurt içinden.

@ Pheaglix

Aboubakar’ı bende özellikle görüntülerde aradım. TVde ve basındaki fotolarda göremedim. Bir tek Cenk Tosun’un instagram hesabında gördüm sevinirken.

Transfer listem ise: Rosier + Ghezzal, sonra bir stoper, Borini tarzı bir 8 numara, bir forvet.

YSY dedi ki...

Larin'in gol sayısını değerlendirirken 8 tanesini 2 takıma attığını da unutmayalım. Allah'ı var elinden geleni de yaptı çocuk ama mesela ben belçikadaki gibi bir larin göremedim burada. Belki burası daha sert bir lig, orada daha müsaade ediyorlardı ama sergen satılırsa muhakkak en az onun kadar yerini dolduracak adam isteyecektir. O yüzden değerini bulursa satılması mantıklı gibi.

beagle dedi ki...

@YSY
Net bir cabukluk problemi var Larinin. Yani top önünde kale 25 metrede ve yakinda stoper varsa, gol ihtimali yerlerde sürünüyor. Belki bu sene kazanilan özgüvenle daha iyi olabilir ama Belcika ile ilgili fark savunmalar. Burada biri muhakkak yetisiyor.

Öte yandan acayip kuvvetli, kanatta buldozer gibi gidiyor bazen, vur vur yikilmiyor. kaleye son 15 metrede oldukça etkili. Stil farkli olsa da kullanimi Nobre gibi.

As golcü olarak güvenemeyecegimiz ama giderse yerini ancak isabetli 2 transfer ile dolduracagimiz bir adam. Zor karar.

dominic molise dedi ki...

ljajic, larin, nkoudou haricinde para edecek oyuncu yok takimda. ersin ve ridvan'i saymiyorum. lens ve boyd'u da saymanin anlami yok. lens bedavaya giderse teneke baglariz. boyd da en cok takasta kullanilir.

larin, ljajic, nkoudou toplami anca ghezzal+rosier yapiyor bence. bonservis olarak.

ic transfere hemen bugun baslamali takim.
salih ucan, fatih kurucuk, ertac/dogan, caulkner, arda kizildag

Basar dedi ki...

Bence ilk hedef (Rosier ve Ghezzal hariç) 2 tane kemik gibi 8 numara olmalı. Atiba yaşlandı yanına da kimi koysak olmadı. 1 tane Sosa 1 tane de Appiah tarzı adam alırsak seneye yine ligin içinden geçeriz. Larin de satılmasın, hem 15+ gol at hem defansa koş hem fizik güç koy. Böyle bir adamı ikame için baya para dökeriz. 7-8'e filan dönüpte bakmamız bile lazım.

BJK4EVER dedi ki...

@beagle,

Sen fizik guce asiri onem verdigin icin Larin'i onde goruyorsun, ama takimda bende yari fonksiyonlu bir forvet varsa o da Larin. Hem Aboubakar hem Cenk cok daha ozellikli oyuncular bence.

Ben biraz daha hangi oyuncunun replaceable olduguna bakiyorum, bence en replaceable oyuncumuz Larin. Sahip oldugu ozelliklerin cogu kolay bulunan ozellikler. Zaten iyi isleyen, hucum gucu kuvvetli bir takima kanada hangi forveti koysan is yapar, yapiyor zaten. Ligimizde gecmiste Tuncay, Serhat, Holosko, Sow, Emenike, Kuyt, Babel, Burak, Umut gibi oyuncular tonla gol atti o rolde.

20 gol atani belki bulamayiz, ama 13-14 gol atani rahatlikla bulursun ucuza. O ekstra gol farkini da iyi 8 numaralar alarak kapatabilirsin mesela.

Ideal sartlarda tabii Larin gitmesin. Ama butcenin kisitli oldugunu da dusunmek lazim. Larin'i satmamak buyuk ihtimalle Ghezzal, belki de Ghezzal+Rosier'i alamamak anlamina gelecek. Larin'in yeri nispeten dolar, ama Ghezzal'in yeri dolmaz, mumkun degil. Ghezzal'i alamazsak orada post Gomez-post Talisca donemi gibi kocaman bir bosluk olacak. Ve Ghezzal'in olmamasi Larin'i de dusurecek bence.
Thiam, Koita, Kayode belki abarti olur, ama bu oyuncularin bir tik ustuyle bence Larin'in yerini nispeten doldurabiliriz.
Ve belki iddiali olacak, ama bence sene basinda Larin ve Samatta'yi takas etseydik ve Samatta bizde, Larin FB'de olsaydi kesinlikle performanslari farksiz olurdu. Larin cop olarak gorulurdu ve Samatta bizde Larin'e yakin bir performans gosterirdi.

Bu arada forvet icin Serdar Dursun ve Muhammet Demir dusunulur umarim. Serdar Dursun tam ligimizin forveti, cuk oturuyor resmen, yasi fena degil, yerli ve bonservissiz. Ve cayir cayir istim ustunde. Istesen profiliyle bu kadar cuk oturacak bir oyuncu bulamazsin. Kenan Karaman'in da sozlesmesi bitiyordu galiba, o da dusunulebilir. Salih Ozcan, Kenan Karaman, Serdar Dursun, artik kacsa da Halil Dervisoglu gibi oyunculari dusunmeden kapmamiz lazim. Hem yerli olmalari hem maliyetlerinin dusuk olmasi hem saglam temel egitim almalariyla her zaman fark yaratir bu oyuncular. Bu tarz oyunculari Anadolu takimlarindan almaya kalktiginda 5 kati bonservis odemek zorunda kaliyorsun. Serdar Dursun mesela bonservissiz 1 milyon euro civari maasa gelir, kacirmamak lazim. Mevcut oyun duzeninde Larin rolune daha uygun, ama merkez forvette cok is yapti gecen sene. Hem sol acik hem forvette alternatif olur rahatlikla.
Muhammet Demir bence Aboubakar'a tarz olarak yakin. O kadar patlayici olmasa da gayet teknik, oyun kurabilen, gol vurusu da vasat ustu. Bizde ilk 11 oynayacak kadar iyi mi tartisilir, muhtemelen bonservisi de tuzlu olacagi icin olmaz, ama bence ligimizin unutulan degerlerinden ve buyuk bir takimda net is yapardi.

yilmaz dedi ki...

@Basar

Joseph'e atiba'nın rolünü verip, onun yerine de daha defansif ve sert bir oyunucu, ortasahadaki diğer oyuncu olarak da Salih Uçan'ı (transferin bittiği söyleniyor, o yüzden onun ismini verdim) koysak nasıl olur? Ben takımın oyun merkezinin biraz geriye çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Önde yaptığımız baskıdan kurtulan her takım bize onarılamaz hasarlar verdi. Bu bence yeni sezonda çözmemiz gereken en önemli konu. Ben defansta yaşadığımız sorunların, sadece defans oyuncularının toplam kalitesini yükselterek çözülemeyeceğini düşünüyorum.

sports guy dedi ki...

@ysy

ayni argumani ben yapacaktim Larin ile ilgili de, iste o 2 mactaki 8 gol olmasa da sampiyon olamiyorduk anasini satayim oyle bir sezon oldu :)

Basar dedi ki...

Yılmaz,

İkinci paragrafına aynen katılıyorum ana Joseph bence 6 numarada iyi.

Geçen sene Sergen bilinçli olarak CL'den elendi ki doğru bir kararmış, 45 maçı zor kaldıran kadro 50+ maçta perişan olurdu. Fakat bu yıl kaçışı yok. Lig ile CL arasında denge kuracak bir kadroya ihtiyaç var.

Salih 8 numaraya geçecekse yanına mutlaka Sosa tarzı bir adam koymamız lazım. Salih + Sosa (türevi) Ghezzal'ı (kaldığını düşünüyorum) kilitledikleri anda da faydalı olacaktır. Yine de baskıdan kurtulacak takım mutlaka olacaktır ama genel olarak Sergen bu yılkinde daha etkili basabilecek bir takım oluşturmak isteyecektir. Ligde bu model iş görse de özellikle Avrupa'da ne yapacağımızı merak ediyorum. Baskıdan kurtulan Avrupa takımları bizi hacemat eder. Gömülsek kaleci + geri 4lü ile perişanları oynarız. Ben bunu 8'e Sosa türevi ve Wellington yerine daha fizikli bir defans oyuncusu alarak bir nebze düzelteceğimizi düşünüyorum.

Dengeli kadroyu oluşturmak ise sanıyorum zaman alacak, bu sebeple CL'de (Chelsea problemi çözülürse) 4. olacağımızı tahmin ediyorum.



F.N. dedi ki...

@bjk4ever
Ben de larin konusunda senin gibi düşünüyorum yeri doldurulabilir konusunda. Fakat satışı gerçekten cazip bir teklif olursa gerçeklemesi lazım. 12-14 bandı bir teklif larin için bence çok iyi fiyat. Bu fiyatlarda bir satışla da roiser ghezzal takımda tutulabilir diğer transferler için de iyi bir kaynak olur.
Hazır gs yönetimsel boşluştayken Halil Dervişoğlu.na kanca atmak ve gedson için de kiralık teklifinde bulunulsa bizim için çok iyi olur.
İyi bir stoper ve kaleci de mutlaka şart.

fidddas dedi ki...

bu sene için öncelik olarak rosier ve ghezzalın kalmasını sağlamalıyız.
sonrasında ilk yapmamız gereken bir tane 6-8 oynayabilen bir tane de 8-10 oynayabilen iki oyuncu almak. rosier ve ghezzlın kalması demek transferde zar atacağımız bölgenin azalması anlamına gelir.
orta sahayı da
josef
xxx xxxx
iki transfer ile hallettiğimiz de kalan en önemli transfer golcü veya kalfiye golcü yedeği pozisyonu olur.
bu omurgayı kurduktan sonra gerisini bu senenin bütçesi ile bir şekilde ayarlarız.

şl de 3. torba takımı olacağız sanırım. 4. torbadan sama sapan bir takım gelmezse, 7-8 puan civarı alacak bir kadromuz olur. bu da bu sene için yeterli bence.

yönetimin ve analiz ekibinin orta saha olayını mutlaka çözmesi gerekiyor.

fidddas dedi ki...

bu arada yarın türkiye kupası finali var.
antalyaspor dışında başka hiçbir takım antalyanın kupayı almasını istemiyor. antalya alırsa fenerbahçe 1 fazla ön eleme oynayacak, trabzon konfederasyon kupası denen angaryaya gidecek, sivas hiçbir yere gidemeyecek.
yarın herkes beşiktaşlı :)

gerçi avcı varken trabzon hangi kupaya gitse ilk turda elenir :)

Basar dedi ki...

Bu arada Abu ile de SS sözleşme imzalamamız lazım. Tabi ki koşullu, istediği parayı maç başı ve şampiyonluk primi olarak verip 3 milyon istiyorsa anlaşmak lazım. Zaten bu parayı alabileceği başka bir kulüp olduğunu da sanmıyorum, ha fenere gidecekse de gitsin. Porto forması ile bize 3'lü çektiren, bilerek maça çıkmıyor denirken Roco'ya yumruk atan, 1-1'de bizim gibi sıkıntı basıp totem yapan adam orta yolda buluşursak fenere filan gitmez.

Sakat olmayan bir Abu bizi iki kere de şampiyonluğa taşıdı. Alacağımız herhangi bir bu ayarda oyuncu da Abu'dan az istemeyecektir. Ben yaratılan fırtınayı anlamsız buluyorum, iki taraf da anlaşsın. Yolumuza bakalım.

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar bize uzak olsun da nereye giderse gitsin. Bu kulup kendisi Gaziantepspor seviyesine dusmusken oyle veya boyle kucak acti, tekrar kendini buldu, ama bu kulube ihanet etti. Kendin kabul ettigin sozlesmenin sartlarini begenmeyip takimi satmanin izahi yok. Kaldi ki biz sikisik fiksturde annesini kaybettiginde 2 hafta tatil verdik. Duygusala baglamaya gerek yok, 1. derecede vefat izninin sadece 3 gun oldugu yerde dunya para kazanan adama 2 hafta izin veriyorsun. Hadi vermemize birsey demiyorum da, bunun karsiliginda bu ihaneti goruyorsan o 2 kat fazla koyar adama.

Ayrica sampiyonluk falan da kazandirmadi Aboubakar. Kendisini ben ilk 3'e yazmam, belki ilk 5'e girer katki bakimindan.
Aboubakar'in oynadigi maclarda aldigimiz sonuclar: 17 galibiyet 4 beraberlik 5 maglubiyet 55 puan, 2.1 puan ortalama.
Aboubakar'in oynamadigi maclarda aldigimiz sonuclar: 8 galibiyet 1 beraberlik 3 maglubiyet 25 puan, 2.1 puan ortalama.

Oynamadigi maclarin en stresli, kritik, yorgunlugun arsa ciktigi maclar oldugunu goze alirsak bir sekilde onsuz kotarmisiz. Bu takimda catir catir oynamis Vida, Josef, Larin, Atiba, Ghezzal, Rosier dururken Aboubakar'a sampiyonluk falan yazilmaz.

Insanlarin balik hafizali olmasina da sasiyorum. Ilk sampiyonlukta da ahim sahim degildi Aboubakar, hatta gol sayisi olarak gayet vasatti (27 mac 12 gol). O sezon Talisca ve Babel'in insanustu performansi olmasa Aboubakar asilirdi sac bas yoldurup kacirdigi gollerle.

BJK4EVER dedi ki...

“beşiktaş'a zor zamanlarımda getirdikleri için başkana ve yönetime teşekkür ederim. hedefsiz yaşanmaz. hep hedeflerim vardır. kulüp olarak şampiyonluk hedefine ulaştık. bunda çimcisinden başkanına herkesin emeği var.
göztepe maçında ikinci yarıyı heyecandan izleyemedim. odamda duaya gittim.
finalde oynayamayacağım. tedavim devam ediyor. milli takıma da sakatlığım nedeniyle gidemeyeceğim.
milli takimda sakatlandim, 6 mmlik acik oldugu gozuktu. istanbul'da doktorlar da aynisini gordu. 2-3 haftalik surecten toplamda 4 haftadan bahsedildi.
ben 30 mac maddesi oldugunu sakatliktan once bile bilmiyordum. konusulmaya basladiginda ogrendim, fedakarlik yapmak istedim, sakatken maca ciktim. yeniden sakatlandim, yeniden mr cekildi yine odem oldugunu ogrendim.
hala her hafta mr a giriyorum. doktorlar goruyor, herkes goruyor. aklimda boyle bir sey yok, o macta oynamasaydim muhtemelen su an bunlari konusmayacaktik.
butun taraftara tesekkur edip, kesinlikle kalmak istiyorum, sampiyonlar ligine gitmek istiyorum. ama once kulubun menajerim ile anlasmasi lazim”




Hahaha aciklamalara bak, Allah'in sigiri. 30 maclik madde'den haberi yokmus. Insanlari aptal yerine koymak kadar sinir edici birsey yok. Insanlarin bu kadar aptal yerine koymayin be abi. O zaman hicbirsey soyleme, tesekkur et siktirol git istedigin yere. Bir de son cumleye baksana, menajeri ile anlasmamiz lazimmis. Kazik gibi sokacagim maasimi kabul edin yoksa kalmam demek istemis yani. Irkci derseniz diyin ama bu Afrika milletinin buyuk bir bolumunde genlerden dolayi agir zeka geriligi var. Umarim yonetim bu sigirla sozlesme uzatmak gibi bir sacmaliga girmez.

Serkbal dedi ki...

Göztepe maçının ilk 11 ini tutturdum, gelecek sezonun 11 ini yazayımmı:))

beagle dedi ki...

Abu konusunda ben de ayni fikirdeyim, sakat , güvenilmez, paragöz. Zaten an itibariyle takimdan dışlandiği da belli.

Larinin yerine adam bulma konusunda ise gülüyorum. Yukarida eksiklerini yazdım. Takimin iyi bir bütçesi olsa, çok iyi bir 9 ve Kramaric, Klaassen gibi SS alabilsek, Larin gitsin derim.
Ama şu anda Olcay kadar koşup Babel'den 1.5-2 kat fazla gol atan bir oyuncunun yerini Kenan karamanla falan dolduramayiz. Daha once Abu ve Cenk de kenar forvet oynadi, yaptilar mi ayni işi?

Yeni sezona -20 golle başlamak için çok iyi planlama yapmak ve cidden yerel veya global yildiz transfer etmek lazim.

Şu Ghezzal Rosier bonservisi de bir zahmet Lig sampiyonlugu primi ve CL giris parasindan ödeyelim. Gelecek 50-60 M Euro varken illa Larini mi satAcagiz?

Bugunku zihniyet eskiden olsa biz Sifo Mehmeti Feyyazi hemen satip Sinan Enginle 10 sene sürünürmüşüz.

Emrah D dedi ki...

Antalya harici bir de GS Antalya'yı destekler Fenerbahçe fazla ön eleme oynasın biz de bir kupa eksik kazanmış olalım diye; Fenerbahçe, Trabzon, Sivas bizim arkamızda :D

Abu mevzusu: 3 milyon garanti vermek çok saçma olur maçların aşağı yukarı çeyreğini üçte birini kaçıracak oyuncu için. Garanti ücreti aynı koyup CL puan bonusu lig galibiyet bonuslarıyla şişirip anlaşabiliriz. Eğer garanti ücreti arttırmamayı başarırsak sakatlıkta fesih hakkını silsek bile riski minimize etmiş oluruz.

Ghezzal/Rosier mevzusu: Alabiliyorsak alalım ama alamıyorsak da dünyanın sonu değil, çok düşük beklentiyle gelen oyunculardı eğer tamamen şansa bala bulmadıysak yine bulabiliriz, hem belki bu sefer bonservisi elinde denk gelir. Bu arada Oğuzhan'ın yerinde olsam Ghezzal'in bu sene oynadığı role en azından mental olarak çalışırdım, aslında benzer bir yetenek grubuna sahip. Necip de sağbekte 11 başladığı 6 maçta 4 asist yaptı, boru değil istatistik.

Diğer kontratı bitenler: Montero/Mensah gidici görünüyor (Montero yerine ileride basmayacağımız geride bekleyecğimiz maçlarda Welinton yerine oynayacak Caulker veya benzer profil bir oyuncu mantıklı olabilir), Utku ile makul bir sözleşme yapılabilir ikinci kaleci / kupa kalecisi olarak yeterli bence. Dorukhan ilk önerdiğimiz (10 milyon TL miydi neydi) ücreti kabul ediyorsa etsin hem sağbek hem 8 numara rotasyonuna girer, etmiyorsa bahtı açık olsun. Atiba maaşını sözleşme süresini kendi yazsın. Cenk'i ücretsiz (hatta belki maaş bile ödemeyeceğimiz şekilde) sözleşmesi bitene kadar kiralayacağını düşünüyorum Everton'ın, zira devre arasına bile yetişemeyebilir. Geriye Gökhan Töre kalıyor, açıkçası son düzlükteki sahte 9 performansına kadar salalım gitsin diye düşünüyordum ama anlaşılan deposunda halen biraz benzin var bu senekine benzer bir sözleşme ile tutulmasında sakınca yok.

Sözleşmesi seneye bitecekler: Bu oyuncuların ya kontrat bitişini bekleme (Lens, Douglas), ya sezon sonunda sözleşme uzatmayı düşünme (Nsakala, Oğuzhan), veya da şimdiden bize uygun şekilde sözleşme uzatıp eğer mümkün olmuyorsa halen sözleşmesi varken para ediyorsa satma (Larin, Ljajic, Vida, Josef) yöntemlerinden birini izlememiz lazım. Güven ve Umut'u ne yapmalı bilmiyorum, bence özellikle Umut ama ikisi de yeniden denenmeyi hakediyor. Umut'u nasıl bir opsiyonla verdik bilmiyorum tutmak elimizde olmayabilir tabi, ama mesela Nkudu'dan para alarak kurtulmayı başarırsak yedek uzak forvet rolünü Güven de oynayabilir gibi geliyor bana.

Eğer Umut gidiyorsa, Abu ve Cenk'in kaldığı senaryoda dahi bir adet as forvete ihtiyacımız var zira Abu ve Cenk ne zaman ne kadar sağlıklı olacak belli değil, C planı olarak oraya çekip verim aldığımız Töre de sağlık konusunda onlardan farklı değil. Larin orada kayboluyor, dönse de şans versek Güven acaba bir Töre performansı verir mi o da mı kaybolur belli değil. Bu kadar yarım adamın yanına yetenekleri kısıtlı ama çalışkan tam adam Umut eğer kalırsa yeterli olur mu kararsızım, olmasını çok isterim ama olamaması ihtimaline karşı net bir as forvet gerekir gibi geliyor.

İki tane de 8 numara gerekecek Atiba ne kadar iyi de olsa A planında düşünmek ona da haksızlık olur. Oğuzhan burada kendini A planı yapmayı başarırsa bile yedeğe ihtiyaç olacağı için yine iki tane 8 numara gerek. Ghezzal hemşehrisi Bentaleb gelsin diyordu kontratı bitiyor belki faydalı olabilir, Ghezzal'in kalmasını da sağlayacaksa bir ekstra şey daha.

@fidddas: Biraz statüye baktım, aslında Konfederasyon Kupası pek angarya değil, eskinin Inter-Toto'su gibi değil aslında eskinin UEFA kupası gibi (sebebi de bir üst kademe kupanın bir eleme turunda elenin bir alt kademe kupanın bir sonraki eleme turundan devam etmesi, şampiyon olmayanlar için olan CL elemesinin sertliğinden dökülenlerin yarısı EL yarısı ECL'ye gidiyor bir şekilde). Avrupa Ligi de bir nevi Kupa Galipleri Kupası.

yilmaz dedi ki...

Abou'nun nazı bana çok eğreti gelmiyor şahsen. Evet oyuncunun istediğini yapmak sonralarda başka tavizleri de getirir ama durum biraz farklı.

Bu adam bize ilk geldiği sezon 3.5m€ maaş alıyordu. Aradaki sakatlığı yok sayın, bu sezon mu daha iyi, daha skorer, daha lider, daha adanmıştı yoksa ilk sezonu mu? Bence müthiş patlayıcı gücünden kaybetmiş olmasına rağmen bu sezonki şampiyonluktaki payı ilk geldiği sezona göre daha fazla.

Oyuncunun 1.5m€ maaşa oynaması bizim için zaten bir nimetti arkadaşlar, biz Kalinic'e 3.5m€ bayılmak için aylarca kapısında yattık. Abou için sakatlığını hesaba katarsak 1.5m€ maaş fazla bile denilebilir ama oynadığı oyun da ortada. Ben Abou'nun sözleşmesine zam istemesini haksız görmüyorum. Bu performans yönetimin de beklediği bir şey değildi, biliyoruz. Hatta ispatlayamam ama Abou'yu sadece "bakın forvet de aldık" demek için aldıklarına yüzde bi milyon eminim.

2, 2.5'a ikna edilirse, Larin (satılmazsa) Abou Ghezzal hattını koruyabilirsek, bence yeterli. Biraz kadro derinliği katacak oyuncularla bu sezonu geçiştirebiliriz.

Bağlar tam anlamıyla kopmadıysa, Dorukhan'ı da bek yedeği olarak takımda tutmak bence iyi olur. Zaten kadro derinliği sorunları yaşarken, elimizdeki güvenilir performanslı adamları tutmak bence doğru olur.

Barreto dedi ki...

Abu ile uzatırsak kesin sakatlanır, Veli Kavlak 2 olur.

Ben 15M Avro'dan bir cent aşağıya satmam Larin'i, adam ciddi yürek koydu sezon boyunca. Yukarıda yazdığımız özelliklerine ilave olarak rakip savunmaları hataya zorladı, geri pasları yakalayıp yoktan var ettiği ve gol yaptığı pozisyonlar oldu. Ciddi gelişim gösterdi ve daha da gösterecek bence. Ayrıca iki maçta 4'er gol attı diyerek attığı gol sayısının hormonlu olduğunu düşünen arkadaşlara cevabım: "gol averajı ile şampiyon olduk."

BJK4EVER dedi ki...

Sikinti sadece gelir/gider dengesi degildir.
Sicak para akisi da sikintidir, ki yonetim gecen sene Sergen'in dedigi gibi maas ve prim odemelerini aksatmayarak buyuk is yapti. Ama gecmisten gelen dag gibi borc da var, hep cepten de bir yere kadar gider. CL gelirleri gecmisten gelen borclar ve gelecek seneki maaslar icin de kullanilir buyuk ihtimalle.

Ayrica limit meselesi de var. Bu sene CL'ye gidecegiz de son 3 senenin gelirine bakiliyor, eksilen senede de CL'ye gitmistik. Total limitte pek buyuk bir degisiklik olmaz yuksek ihtimalle o yuzden. Ki olsa bile herkesi tutup 15-20 milyon euro bonservis harcayacak kadar artmaz limitimiz.

Bazi mevkileri ucuza halledebiliriz. Forvet ucuza buluruz belki, 8 numara nispeten, Rosier belki 1 sene daha kiralanabilir. Ama Ghezzal kalacaksa pahaliya patlar. Boyle performans gostermis adami 2-3 milyona birakmazlar, 1 sene daha kiralik olma ihtimali de olmaz sozlesmesi bittigi icin. Bence 15 milyon euro gibi rakamlar ucuk olur. Ingiltere liginde tempo sorunu oldugu icin talip olani cikmaz. Fransa'daki takimlarin cogu icin ya sisteme uymuyor ya pahaliya kacar (cogu butcede kesintiye gidiyor PS bile). Belki Lille Ikone'yi PL'ye okutursa onu yerine dusunebiliriz, ama zor. Onun disinda baska liglerden talep olacagini zannetmem. Benim en buyuk korkum FB'nin salca olmasi. GS finansal durumu nedeniyle kalkismaz, ama ligin en iyi adamini parayi basip almak tam da Ali Koc isi olurdu bence. FB salca olursa gram sasirmam. Kafadan 10 milyon euro gibi rakami reserve etmek gerekir bence.

BJK4EVER dedi ki...

Aboubakar'da mesele para degil. Eminim ki yonetimle masaya otursa iyilestirmeyle uzatirlardi. Yonetimin kalkip boyle performans gostermis adama 1.5m euro'ya uzatacak hali yok, o kadar da degil.

Ama yonetim acisindan dusunmek lazim. Sen sakatligi bahane edersen yonetimin mesafeli davranmasi dogal. Ki numara olmasa bile bu arkadasin sakatligi ne diyerekten sana senelik 2.5-3 milyon euro bayilmayi istemeyebilirler, haklari.
Ki mesele para degil, mesele kendi rizanla imzaladigin sozlesmede olan bir maddeden dolayi kendin kacman. Futbolcular islerine geldigi zaman profesyonel olup sonuna kadar sartlari zorluyorlar. Sartlar degisik olsaydi ve hukugun etrafindan ahlaksizca siyrilmaya calisan biz olsak oyuncular anlayis mi gosterecekti? FIFA'lik olurduk yine ve donumuza kadar alirlardi.

Aboubakar'in yaptigi is ahlakina uygun degil. Niye tolerans gosterelim anlamiyorum. Bu arada olayin akisina baktigimiz zaman FB'den okkali bir teklif alma ihtimalini ve bizden astronomik para beklentisi olma ihtimalini oldukca kuvvetli goruyorum.

fidddas dedi ki...

@disko eskiden kupa3 denirdi ona :) herhangi bir kupa alamamış takımların mücadelesi olduğu için. o zamanlar kupa galipleri kupasının forsu baya baya yüksekti. iyi takımlar olurdu hep orada.
bildiğim kadarıyla ödül parası en düşük organizasyon olacak, o sebeple angarya dedim.

transfer planlaması için herkesin yazdıklarında doğruluk payı var. her ne kadar çok fazla ödül paramız da lsa biz yine avrupada transferin bitmesini bekleyip elde kalanlara bakacağız. hem maaşı pazarlık etmek, hem de kiralık kovalamak için bu mecbur. ancak eğer larin, nkoudu, ljajic gibi oyuncuları erken satabilirsek o zaman piyasada dolanacak paramız olur. aksi durumda mecbur akşam pazarını bekliycez.
en büyük korkum bu sergen hoca geçen sene ne kadroyu şampiyon yaptı ne versek eline yapar bişeyler bakış açısının yönetimde oluşması. akşam pazarı olunca ucuzluk oluyor ama biraz kırık dökükler kalıyor, ondan sonra da zar atmaya başlıyorsun.

en azında gurbetçi gençleri erkenden halletmek lazım ama özellikle 8ler ve kalifiye 9 numara için ağustos 15ten sonrasına kalırız gibi geliyor bana.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ciddi bir soru:
Haziran 2026’ya kadar(yani 5 sezon sonra) , sırası önemsiz kaç şampiyonluk daha olsa süper iş çıkardık dersiniz?

Benim cevabım 3. 2 için de gayet iyi derim.

yilmaz dedi ki...

5 senede üstüste olmak kaydıyla 2 şampiyonluk iyidir. Ama asıl önemli olan şampiyonluktan sonra ne olacağı. Ben avrupa konusuna çok takıntılıyım. Burada GS'ye FB'ye 3 5 atmak değil, Avrupa arenasında favori olduğu maçları kazanan, favori olmadığı maçlarda kora kor oynayabilen bir takım olmak benim hayalim. Şenol'un dördüncü sezonundan itibaren takım Avrupa'da tepe taklak gidiyor. Bunu durdurmamız gerekiyor.

dominic molise dedi ki...

@4ever, forvet ucuza gelir demissin de en cok para forvete dokulur yahu endustride. ucuza kiralik alirsan da ne olacagini gorduk sanirim.
bu arada fabri sanirim bosa dusmus, bence hemen yakasina yapisilmali.

Emrah D dedi ki...

Eh evet Kupa 3 tabi, ama bir Inter-Toto değil yani. GS UEFA'yı aldığı zaman KGK daha yeni iptal olmuştu yani UEFA kupasının forsu aşağı yukarı aynıydı, ama 20 senedir Avrupa fatihiyiz diye sayıklamalarını dinliyoruz :D

Zaitsev dedi ki...

Aboubakar 29-30 yaşında. Amacı sadece yıllık 3 milyon avro almak değil bunu en az 4 sene boyunca almak. 2 senelik 3 milyon avrodan kontrat yapılır ama 4 senelik olmamalı.
Forvet önemli ama en öne Umut Nayır’ı koysak bu sistemde 30 maçta 10 tane o da yazardı. Defans önündeki 5 adamı iyi kurgularsan forvetin şapkadan tavşan çıkarmasına gerek kalmaz.

Zaitsev dedi ki...

Aboubakar 29-30 yaşında. Amacı sadece yıllık 3 milyon avro almak değil bunu en az 4 sene boyunca almak. 2 senelik 3 milyon avrodan kontrat yapılır ama 4 senelik olmamalı.
Forvet önemli ama en öne Umut Nayır’ı koysak bu sistemde 30 maçta 10 tane o da yazardı. Defans önündeki 5 adamı iyi kurgularsan forvetin şapkadan tavşan çıkarmasına gerek kalmaz.

Pheaglix dedi ki...

abou meselesinde benim anladigim su: eger igneyle oynayacak olsa son maclarda oynayabilirdi, ama riskinden cekindigi icin oynamadi. sanirim ortada 30 mac meselesi ve sakatligin ic ice gectigi bir durum var. eger sirf 30 mac yuzunden oynamamis olsaydi bence coktan anc soylerdi. anc'nin asla nerede ne soylemesi gerektigini bilmemesi ve patavatsizligini dusununce abou icin sampiyon olduktan sonra bile "uc gunder bir mr'i cekiliyor, adam sakat" demesi abou'nun gercekten sakatlik yuzunden oynamadigini gosteriyor.

ama obur tarafta abou'nun son soyledigi "seneye kalmak istiyorum, besiktas menajerimle anlasirsa kalirim" tarzindaki aciklama biraz midemi bulandirdi. hele 30 mac maddesinden haberim yok demesine asla inanmadim. abou'nun igneyle oynayabilecek durumda oldugunu, ama menajerinin 30 mac maddesi ve olasi sakatlik sonrasi abou daha iyi sozlesme bulamayacagindan oynamamasini soyledigine yemin edebilirim, ama ispatlayamam. 30 mac maddesinden haberi olmayacak kadar amator ruhlu adam "menajerimle anlassinlar" demez.

gunun sonunda oyle bir durumdayiz ki abou'ya ciddi maas artisi yapmak neresinden baksan sikintili. eger sozlesme yuzunden oynamayip sampiyonlugu riske ettiyse abou ile asla devam edilmemesi lazim. eger gercekten sakatlandiysa ve sakatlik yuzunden 10 mac kacirdiysa sezonun dortte birini sakatlik yuzunden kaciran adama as forvet maasi baglamak cok da mantikli degil. bununla beraber seneye afrika kupasi var. yani abou sakatlansa da sakatlanmasa da 1 ay yok. bir de bunun ustune afrika kupasinda sakatlanma riskini katin. neresinden baksan elinde kaliyor.

su ortamda seneye abou ile devam etmezsek biraz uzulurum, cunku her seye ragmen bir boyd vs. degil. hem takima cok sey katti, hem takim icinde seviliyor, hem de hepsinden ote sevdigimiz biri. ama fb ya da baska takima 3-3.5 milyon garanti para arti bonuslara gidecekse bahti acik olsun.

Barreto dedi ki...

Abu, bugün röportajda en çalışkan ve en tembel kim sorularına düşünerek cevap verdi. Politik bir cevap değildi. En çalışkan Vida, en tembel Oğuzhan dedi. Benim beklediğim cevaplar sırasıyla Atiba ve Ljajiç di. Oğuzhan çok yetenekli ama çalışmayı sevmiyor dedi. Ozzy nin antrenman temposu yüzünden ilk 11'i zorlayamadigi anlaşılıyor. Gelecek sezon 3x6 garabeti yaşamamak için iki tane gerçek 8 numara lazım. Salih Uçan ne kadar kotarabilir emin değilim.

Bu arada YouTube da hiç bu kadar çok video izlememiştim. Ne şampiyonluk ama...

Pheaglix dedi ki...

bu arada abou kalsa da kalmasa da santrafor'a hem mac sikistigidan 15-20 dakika sahaya atilabilecek, hem de yine elde avuctaki herkes sakatlanirsa 6-7 macligina en azindan 60-70 dakikalik performans verebilecek biriyle yedeklesek fena olmaz. tabii ki alacagimiz bu kisi ucuncu santrafor olarak dusunulmeli.

eger yabanci siniri ayni sekilde devam edecekse benim aklima en mantikli cozum olarak orayi veteran bir santrafor ile yedeklemek. su an demba, rodallega, ve cisse bosta. iclerinden en makulu demba'yi eger kabul ederse cok cuzi bir ucretle takima katmak olur. takima uyum saglamak acisindan da herhalde acik ara en uygunu o. ustelik basaksehir'de bile yedek kalmisken bizde ucuncu santrafor olmayi cok da sorun etmez. rodallega ve cisse de gelirlerse ucuncu santrafor olarak ciddi katki verebilecek kisiler, ama demba kadar ucuza gelme ihtimalleri ya ya uzun sure yedek kalmayi dert etmeme ihtimalleri cok da yuksek degil. yine de alternatif olarak dusunulebilirler.

Zaitsev dedi ki...

Aboubakar iş işten geçtikten sonra günah çıkarıyor. Muhtemelen seneye yok. Hemen Mitroviç haberleri çıkmış. Bu arada tembel denilen Ljajic çıkık omzuna rağmen iğneyle oynamak istemiş doktorlar izin vermemiş.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Atiba’ya çifte kupa borcumuz var, umarım takım bunun farkında olarak oynar. Antalya bu arada ligde tek yenemediğimiz takım yanlış görmediysem, o duvarı yıkma zamanı da geldi.

Transfer olayları için konuşmak için çok erken çünkü Chelsea’nin malum durumları var, hem ligde şansını kaybedip hem city’i yenmesi bence max.%20 şans olsa da dikkate değer. Kupa maçından sonra leicester-chelsea izleyeceğim o nedenle dışarı çıkmazsam.

BJK4EVER dedi ki...

@dominic molise,

Ucuza dediysem bonservissiz 1 milyon euro maas demek istemedim, ama max 2.5 milyon euro bonservis, 2 milyon euro maasla gayet iyi forvet bulabilirsin. Ki Aboubakar 4'u penaltidan 16 gol atmis. Senede 30 mac oynayabilecek biraz vasat ustu bir forvet bizde cok rahat 10-15 gol arasi atar zaten. Aboubakar'in ekstrasi tahmin edilemez olmasi ve takima yaraticilik katmasi. O katkiyi da 8 numaralardan daha fazla alabiliriz seneye.
Normalde ben de senin gibi dusunurum, para baba forvete gomulsun isterim, ama Ghezzal sorunu dururken forvet benim icin arka planda olur.
Onun disinda;

- Salih Ucan'la anlasmisiz, senelik 7 milyon tl. Maliyet sahane, profil de sahane. Bonservissiz, yasi iyi, yerli, sisteme cuk oturuyor, tam bir 8 numara. As olur mu bilemem, ama her turlu fazla forma alacak, ilk 11'i zorlayacak oyuncu. Ki diger transferlerden cok iyi 8 numaraya butce kalacak mi o da belli degil, o acidan da onemli Salih. Benim gozume Josef-Salih-Oguzhan leziz ve lig icin yeterli gozuktu. Tabii fiziksel olarak istedigimiz baskiyi yapabilirmiyiz bakmaz lazim. Ideal sartlarda orta sahaya Atiba advanced diyecegimiz fizikli, 6-8 karisimi bir yabanci iyi olur. Bentaleb ve Benaccer'in isimleri geciyordu hatta.

- Salih Ozcan 1.5 milyon euro maas ve 1.5 milyon euro imza parasi istemis, hakli olarak siktiri cekmisiz.

- Caulker senelik 2 milyon euro istemis, pazarliklar devam ediyormus. Fenerbahce ve Trabzon da istemis. Trabzon bu sartlarda alamaz, FB parayi basip alabilir, ki basip alacaksa alsin. Ben Caulker'i isterim uygun sartlarda. Taraftar baba stoper tercih edebilir, ama ona butce yetmeyecek buyuk ihtimalle. Ve bazi taraftarlar yetersiz gorse de Vida-Wellinton cok iyi bir uyum yakaladi. Bu uyum kolay kolay yakalanmiyor. CL'de is yapmak icin yetmeyecek, orada is yapmak icin Pepe'ye upgrade etmek gerekiyor, ama o seviyede degiliz. Ligi dusunmeliyiz, ki lig acisindan Vida-Wellinton-Caulker sahane rotasyon. Caulker hem ilk 2'yi zorlar, ama formayi alamasa bile cok guvenilir bir yedek olur, sakatlik vs yasamiyor fazla zaten. Ama tabii makul bir maas olmasi lazim. Wellinton 900K aliyorken Caulker'a 2 milyon euro verilmez, max. 1.2 milyon euro gibi olacaksa olsun. Olmazsa yolu acik olsun.

- Kenan Karaman'la ilgili birsey cikmiyor, muhtemelen menajeri Avrupa Sampiyonasini bekle demistir. Bence Larin'in yerine olmaz, ama Larin'i yedeklemek icin iyi olur. Yerli, bonservissiz, yasi iyi. Ama milli takim'daki sureyi ve formayi hak edecek kadar iyi olmadigini da dusunuyorum ve milli takim kozunu da kullanarak astronomik para da isteyebilir. Isterse de olmasin zaten, Guven var hala.

- Benim birkac mac as forvet olarak oynayacak, yedekten iyi katki saglayacak forvet adayim Serdar Dursun. Yerli, bonservissiz, formda, ligimize uygun profilde, yasi fena degil, profil olarak Salih Ucan gibi tam oturuyor. Bir ara gundeme gelmisti sonra pek haber cikmadi, ama mutlaka ilgileniyoruzdur. Seneye yabanci forvet-Serdar Dursun-Umut Nayir-Guven Yalcin bence gayet guzel olur.

- Kaleciyle ilgili hic haber cikmiyor maalesef, umarim kaleci almayi dusunuyoruzdur. Sampiyonlar Ligine Ersin'le gidersek kabus olur.

Emre Toraman dedi ki...

Yabancı sınırında son durum nedir bilen var mı?(varsa TFF'ye de söylesin :) Önce 2020-2021'de uygulanacağı açıklanan sonra 1 yıl ertelenen hali şöyleydi:

Süper Lig kulüpleri 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek. Kotayı dolduran kulüpler için en az 1 yabancı oyuncu, 1 Ocak 1996 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması şartı getirildi. Kadroda bulunan 14 yabancı futbolcudan sadece 8'i müsabakaya devam eden kadroda aynı anda sahada yer alabilecek.

Eğer bu şekilde uygulanacaksa 3 tane ilk 11 oynayacak yerli üzerinden planlama yapmak gerekiyor. Ersin'e astronomik teklif gelse ve satılsa bile yabancı kaleci çok büyük ihtimalle düşünülmez bu durumda.

1. Ersin (Utku'nun sözleşmesi bitti, oynayabileceği bir yere gitmek isteyebilir)
2. Rıdvan (sakatlık riski yüksek ve yedeği yabancı)
3. ? Eldekiler Oğuzhan/Necip/Kartal?/Güven?, sözleşme uzatılırsa Gökhan/Dorukhan, transferde adı geçenler Salih Özcan/Salih Uçan/Kenan Karaman/Serdar Dursun/Arda Kızıldağ

Bana makul görünen 3 seçenek var bu durumda:
- Ortasahayı pivot 6-box to box-serbest 8 şeklinde kurmaya devam edeceksek box to box'ta Dorukhan/Salih Özcan. Serbest 8'e kaliteli transfer gerekir.
- Yine aynı ortasaha kurgusunda serbest 8'de Oğuzhan/Salih Uçan. Box to box'a kaliteli transfer gerekir.
- Larin yerine Güven/Kenan Karaman/Salih Dursun.

Cihane dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cihane dedi ki...

3-4 milyona aboubakari değil sag bacağını bile bulamayız. Sakatlanirsa para odemeyecegimiz bu seneki gibi performansa yönelik bir kontrat yapılmalı. Hemen bir tarafımiz kalkıyor sonra negredoya yıllık 5 milyonu gömüyoruz. umarım be sefer farklı olur.

Emrah D dedi ki...

Alpaslan Öztürk Göztepeyle uzatmamış bize düşer mi Koç filan maaşı abanıp alır mı?

Zaitsev dedi ki...

@ Cihane

Aboubakar bu dakikadan sonra performansa bağlı kontrat yapmaz. Geçen sene yaptı da ne oldu? Biraz gerçekçi olalım. 30uncu maça çıkmadı adam. Performansa bağlı sözleşme mi yapacak?

3-4 milyon avronun İngiltere/Fransa karşılığı 7-8 milyon avro. Limitler belli. Kimse uçup kaçamaz da eskisi gibi. CLde oynayacak takıma illa ki parlamak isteyen bir forvet bulunur.

Negredo da küçük görülecek bir topçu değil. Yıllık 4 milyon avro da fazla görünse de onun için normal. İngiltere haftalığı 100 bin sterlin olan bir adamı Türkiye'ye kaça getirebilirsin? İngiltere/İspanya/Almanya gibi ülkeler haricinde yedek oturmayacak bir oyuncuyu yedek oturtup üstüne transfer istemek ancak bize yakışırdı zaten :)
Aboubakar'da o kontrat olsa hayatta bir yere gitmezdi ve opsiyonunu kullanırdı ama Negredo ayrıldı. Bunu da unutmayalım.

fidddas dedi ki...

@disco
bize gol attıktan sonra sevinci abartılı değildi. sadece armayı gösterdi, geçti.
sezon ortasında da adı geçti onun bizimle.
@emre toramanın sorduğu soru benim de aklımda. yabancı kuralı ne durumda. bu bi çok şeyi değiştirir. 8 yabancı sahada kuralı varsa bu durumda sahaya çıkacak 3 yerli bulmak lazım. böyle bir kural varsa alparslan iyi bir yerli stoper olur bence.
kuralın ne olacağına göre transfer politikamız değişebilir.

kaleci : ersin büyük ihtimalle ya fransaya ya bayerne gidecek. beğenmeyenler var ama daha gelişecek çok yolu var. harun tekin boşta, volkan babacan boşta. harun tekin bizim takıma bir saygısızlık yapmadıysa yedek kaleci olarak düşünülebilir.
sağ bek : benim bildiğim yerli bize gelecek bir sağ bek yok. kerem giresunda hep iş olsun diye oyuna alındı. buna çözüm bulmak lazım. bilal de büük ihtimalle kiraya gidecek umarım ülke dışına kiraya verme yapılır.
sol bek : rıdvan avrupa şampiyonasında parlarsa onu da tutamayabiliriz. işin kötüsü yerli sol bek neredeyse yok. ahmet gülayı geri çağıralım :)
stoper : burayı hem altyapıdan erdoğan ve halil hem de boşa düşen alparslan, fatih kurucuk gibi oyuncularla yedekleyebiliriz.
6 numara : bize gelecek kalitede yerli 6 numara bilmiyorum. zaten rotasyon necip ve kartal var. transfere gerek yok.
8 numaralar : salih gelirse iyi bir alternatif olur. onun dışında benim aklıma gelen boşta oyuncu yok. gurbetçiler ile takviye etmek gerek.
kanat forvetler : gökhan sakatlıklarını atlatırsa alternatif olur ama güvenilemiyor. atakanı aldık o da ümraniyede ağır sakatlandı. buraya gurbetçi takviyesi gerekiyor. ortamda buraya uyacak oyuncu çok.
forvet : umut nayır büyük ihtimalle splitte kalacak. güven leccede de şans bulamadı. bence gelince hemen belçikaya veya hollandaya verip kendine gelmesini sağlamak gerek. buraya muhammet demiri alabiliriz. bence ülkede oynayan en iyi yerli forvetlerden biri. çok iyi bir 3. gerekirse 2. santrafor olur.

bunun dışında kiraya giden altyapı oyuncularına son baktığımda 3. ligde (yani 4) olanlar hariç düzenli oynayabilen olmadı. @beagle bizi aydınlatabilir belki aralarında 1. yedek ya da 2. yedek olabilecek var mı diye?

bunun dışında anadolundan yabancı futbolcu almayı düşünmem ama aabid hataydan ayrıldı. iyi bir opsiyon olabilir.

boyd ile antalyadan doğukan sinik veya gökdenizi takas edebiliriz. gerçi antalya bu ikisinden biri için bizden takımın tapusunu ister. bu anadolu camialarının sürekli bize böyle tavır takınmasına da uyuz oluyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Aboubakar tarzı gezgin forvetten memnunsak Emre Güral da boşa çıktı aslında. Pivot santrafor arayıp Batuhan'ı düşünmekle benzer bir düşünce olarak görülebilir tabi.

GeceGezgini dedi ki...

@emre toraman Batuhan’i alirsak hic sasirmam bu arada

Madem kadrolar kuruluyor, ben de birkac kelam ediyim;

Kale - Rize’den Gokhan Akkan, Goztepe’den Irfan Can veya Malatya’nin kaleci ile takviye yapilabilir. Veya bosta bir Fabri de dusunulebilir.

Sag bek- Rosier duracak bence. Olmuyorsa da Dorukhan’la makul bir fiyata anlasilabilirse sag bek’e ilk 11’den yazabiliriz. Ancak yine de bir orjinal sag bek dusunmek gerek

Stoper- Vida maasta indirime gitmezse Euro sonrasi gonderilecek galiba. Caulker, Fatih Kurucuk, Alpaslan dusunulebilir bence de. Welinton’a talip cikacagini sanmam. Keske Montero’yu 1 sene daha kiralayabilsek bir de.

Sol bek- Ridvan-Nsakala devam edecegiz gibi. Adriano’ nun hala mazotu varsa Nsakala’yi postalayip Adriano-Ridvan devam etmek super olabilir.

6 numara- Josef-Necip var ama buraya bir tane Guney Amerika’dan adam bulabiliriz. Josef cezali oldugu zamanlar ne kadar panik oldugumuzu biliyoruz.Veya Arjantin’de kontrati biten Pizarro diye bir abimiz var ama adini unuttum. Fm21’de canavardi:) Gurbetci statusunden Gokhan Gul de dusunulebilir


8- Salih-Ozi-Ljajic-Atiba rotasyonumuz var. Emre’nin dedigi gibi pasor ve boxtobox 8 olarak ikiye ayirmak lazim burayi. Pasor kisimda Salih geldiyse Ljajic’e veda edebiliriz veya Ljajic’e sol kanat Ghezzal’i olma gorevi verebiliriz. Bunu orada ayrica yazicam. Ekstradan Kayseri’den Emre’yi dusunebiliriz.
Boxtobox kisminda Atiba’yi yedege cekmek icin ise Fransa-Hollanda-Championship cikartmasi yapip birini almamiz laziim. Dorukhan da diger opsiyon yine ama tek basina yeterli olmaz maalesef

Sol Kanat- Larin’in durmasi lazim bence de. Ama 20m teklif edildi diyelim ki o zaman ya yerini dolduracak uzak forvet almaliyiz (Ghezzal’i tuttugumuzu varsayiyorum), veya Ljajic’e sol kanat oyun kurucu rolu verecegiz ve sag kanat icin bir forvet arayisina girecegiz. Nkodou’yu ise acilen gondermemiz lazim. Boyd ile de vedalasmaliyiz. Kenan Karaman i falan kesinlikle almamalayiz bu arada, prime Olcay’in tirnagi bile olamaz.

Sag kanat- Ghezzal’i tutmaliyiz. Cok ozel bir performans.Ola ki tutamadik; Tore ve Hasic’ten Ghezzal performansi alamazsak sistem
degisikligine gitmemiz gerekebilir. Sola Ljajic’e oyun kurucu gorevi verebilir ve sag tarafa yeni Holosko’muzu bulmamiz gerekebilir.

Forvet- Abu gidici gibi. Ahmed Kutucu(cok zor), muhammed demir, Guven hepsi rotasyon oyuncusu olabilir ancak. Burayi ya forvetsiz sistemle cozecegiz veya parayi basip Abu’yu tutacagiz.


Gitmesi gerekenler-Lens,douglas,boyd,nkodou, ljajic(teklif gelirse),

Dolmasi gereken mevkiler ( Abu, Rosier,Ghezzal kaldigi senaryo) : 6,8 numara ve stoper

fidddas dedi ki...

@gece gezgini
Hasic seneye devre ortasına kadar yok. sezon başı kampını da kaçıracak. maalesef seneye onu as planda bir rolde göremeyiz. kayseriden emreyi unutmuşum iyi hatırlattın.

makedon 16 yaşında bir çocuk aldılar. 18 yaş altı yurt dışı transferi sıkıntılı oluyor. 18 yaşına kadar profosyonel sözleşme imzalayamayız ama belki bir şekilde yerli pasaport falan uydururlar akraba falan bulup. o şekilde delinebiliyor mu bilmiyorum. hollandadan elayis tavşan yazıyorlar. @disconun bilgisi vardır belki oyuncu hakkında.

sanırım bu yıl as kadro için olmasa bile yabancı kuralı sebebiyle en az 4-5 tane gutbetçi genç oyuncu denemesi yapılacak. bence mantıklı bir hamle.

@övünç altaydan lyona giden stoperden bahsetmişti. lyon, ersini istiyorsa takas ile alınabilir bir şekilde.

kalecilerde sadece boşta olanları yazdım sözleşmesi bitmemiş oyuncuları anadolu kulüpleri bize satarken büyük zorluk çıkarıyorlar. göztepeden irfancanı falan bize kolay kolay vermezler. gs ye 2 milyona bırakırlar ama bizden 5-6dan az istemezler.

trabzon bırakıyorsa erce kardeşler olabilir ama onlar da uğurcan sonrası onu düşünüyorlar sanırım.

muhammet demirin daha sözleşmesi var. ama nskala veya lens karşılığı falan belki alırız.

demirsporun lige çıkmasına en çok lens, boyd ve douglas gibi oyuncularımızı kolaylıkla verebileceğimiz bir kulüp olduğu için sevindim :)(@disco alınma ama paralı anadolu kulübü bu tip hataları çok yapıyor)

GeceGezgini dedi ki...

@fiddas; hasic ve kalecide haklisin

Sonradan aklima gelenler;

8 numara- Ankaragucu’nden Berke Gurbuz. Yas 18, teknik, hava topu da iyi boyuna gore

Orkun Kurkcu ; Erdal Torunogullari ve Ozi beeelki ikna edebilir ama Epl yapacak galiba kendisi

Levent Oztunali- Imkansiz ama boxtobox kismini mukemmel doldurur.

3 numara icin ise Umut Meras olabilir . O da sakar biraz ama Nsakala kadar sakar degil en azindam ve yabanci hakkimizi Nsakala icin kullanmak cok koyuyor.

Basar dedi ki...

Kadrolar kuruluyorsa sene içinde de yazdığım gibi Larin gidiyorsa Sörloth'u kiralayalım (alabileceğimizi sanmıyorum) Abu da gidiyorsa (kızsanızda ben maç başı anlaşıp kalmasından yanayım) yerine yine Sörloth düşünülebilir. Ben 1 numaraya şans varsa bu oyuncuyu koyardım.

Salih zaten OK sanırım, yanına bir Sosagil
Ghezzal, Rosier ve Caulker ile transferi kapatırdım. Bunlar + mevcut kadro bize yeterli olur sanırım.

Cihane dedi ki...

Negredo kral topcuydu ama ne bize uydu ne doğru dürüst verim alabildik. Aboubakar sakat olmadığı sürece A klas bir forvet. Onun gibisini bulma şansımız çok az. Bı şekilde bı iki sene daha kullanmayı becermek lazım.

turkkant dedi ki...

Önümüzdeki sene Ş. Ligi + 40 lig maçı bu seneden daha yıpratıcı bir sene olacak. Bu sene çok ekstra bir seneydi, seneye bir daha tekrarlanmaz. Adım adım yapılacaklar belli aslında.

1. Larin'i satmak, mümkünse maliyeti yüksek Vida, Ljajic (ve belki Oğuzhan) gibi oyunculardan çıkmaya çalışmak.

2. Ghezzal-Rosier'i almak.

3. Abu çok çetrefilli konu. Çok zor yorum yapmak, o yetenekte bir oyuncuyu kaybetmemek lazım normalde. Öte yandan, içeride neler yaşandı, onu da öngörmek zor. Tutsak dahi bir tane daha santrafora ihtiyacımız var (örnek, Kenan Karaman). Bütün sene Ş. Ligi dönüşü ligi Abu'nun götürmesini beklemek saflık olur.

4. Bu senaryonun olması durumunda ilk 11'e, sol kanat, iki orta saha, ve 1 stoper olmak üzere 4 net transfer lazım. İlaveten 2-3 de alternatif oyuncu (Salih Özcan gibi, Kenan Karaman gibi) lazım.


Yoruq dedi ki...

Yıllarca nadiren yazsam da çok sıkı takip ettim burayı. İki yıldır pek uğramasam da son 4-5 hafta heyecanla tekrar okumaya başladım. Bazı şeyler yıllara meydan okurcasına hiç değişmeden kalmış. Hele şu eziklik, loser olma muhabbetinden sıkılmadınız mı? O kısmını bilemiyorum ama taraftarımızın çoğunda İnsanın asabını bozacak derecede kötümserlik ve iyi giden işe çomak sokma hastalığı var. Daha 48 saat oldu Abubakar boklanmaya başlamış. Neymiş bilerek oynamamış satmış vs. Ben hocanın konuşmaları ve Abubakar’ın genel haline bakınca( tribün halleri, sivas’ta sakat olduğu barizken oynaması vs) asla böyle bir şeye ihtimal vermiyorum ama öyle olsa dahi sevgili tribine girip adamla ipleri koparmanın ne yararı var? Gel dersin iletişim kurarsın işine gelecek bir sözleşmeyi imzalatmaya çalışırsın ve tutarsın. Senin winner dediğin kulüpler emin ol Bunu yapabildiği için başarılı oluyor. Değerli adamları öyle bi kalemde gözden çıkarmıyor, suyunu çıkarana kadar faydalanıyor. Bir de zaten katkısı neydi ki diyenler olmuş. Gerçekten futbol cahilliği bu. Adam bir de puan hesabı falan yapmış. Abi kusura bakma da kör müsün sen? Abubakar’ın olmadığı takım hücum atraksiyonu anlamında en az yarı yarıya düşük performans sergilemiştir. Rakamları istatistikleri bırak sahada olan biteni görmüyor musun? Ha zaten açıp baksan hücum istatistikleri açısından bunun böyle olduğunu göreceğime de eminim. Bu takım yarışta kaldıysa ve şampiyonluğu aklının ucundan geçirmeye başlamışsa ilk 3 de değil ilk isim Abubakar’dır gerisi boş laf. Anlaşıp bi tane de arkasına golcü alıp yoluna devam edeceksin. Gerisine sonra bakılır.

yilmaz dedi ki...

Adam billong'u milli takıma aldırmak suretiyle bizi şampiyon yapmış daha ne konuşuyoz arkadaşlar :D

Adamlar ciddi ciddi bunu düşünüyor gerçekten. Ben GS taraftarı Fener taraftarından daha tehlikeli diye boşuna demiyorum. GS taraftarı gerçek bir foseptik çukuru. Akıllarınca yıllardır ezildikleri 8-0'lık ankaragücü maçının intikamını alacaklar.

Biz de ne salak kulüpmüşüz ki, ligin gol averajına kalma ihtimali %1 bile değilken, karagümrük göztepe filan dururken averaj şikesi yapmak için lig beşincisi Hatay'ı seçmişiz. Kalecisi de maçın adamı olmuş ama önemli değil.

BJK4EVER dedi ki...

@gecegezgini

Orkun'la buyuk kuluplerin adi geciyor, o tren kacti maalesef. Hollanda kulupleri Portekiz kulupleriyle birlikte dunya'nin en cimrileri. Bonservis kazigini derinden sokmadan asla birakmazlar. Bu arada cocuk fanatik Besiktas'li, gelse baya candan oynardi, gelmek isterdi belki de. Ama tren kacti.

@cihane,

Negredo'ya gommeyeceksin o zaman. GS Mostafa Mohammed'i mesela 1.5 yilligina 2 milyon euro kiralama bedeli 1.2 milyon euro maasla aldi, yillik maliyet toplamda 3 milyon euro bile degil. Bizde olsa Aboubakar kadar olmasa da onun 1 tik alti performans gostermez mi? Trabzon Sorloth'u buldu, Hatay Mame Diouf'u buldu. Arastirirsan bulursun. Sen de parayi Negredo'ya gomme. Bu arada 3 sene evvelki Negredo gelse bizde baya guzel oynar, oyun kurucu pivot forvet rolunu gayet guzel doldurur. Basta o kadar agir mobbingci bir antrenor de yok, mis.

@yoruq,

Sevgili tribi mi? 10 hafta oynamadi, sampiyonluk gidiyordu? 40 milyon euro gitse Aboubakar cebinden mi odeyecek? Adam 29. macimi oynadiktan ve sakatlandiktan sonra sozlesmedeki maddenin farkina vardim ondan once bilmiyordum diyor? Vizontele Fikri'nin dedigi gibi, sen de bunu yedin? Bu kadar mi safsiniz yahu? Adam zaten roportajinda menajerimle konus diyor. Simdi madde'de soylenen kontrat uzerinden uzatmaya kalksak kabul edecek mi yani? Kazik gibi girecek maas istiyorum diyor iste, daha nasil soylesin adam? Ayrica senin dedigin gibi arkasina sakatlik riskini de dusunerek yuksek profilli birini alacagimiza o parayla 1 tane baba forvet alip arkasina yerlileri koyarim daha iyi. Aboubakar tabii ki faydaliydi, eksikligi hissedildi, ama ahlar-vahlar da soz konusu degil. Puan hesabini kabul etme eyvallah, ama attigimiz gol vs. de belli, ligin son doneminde Aboubakar yokken de catir catir gol attik. Istatistiklere bakip paylasmak senin elinde, bak istersen, ama tablo belli.

Zaitsev dedi ki...

@ Yoruq

Yeteneği, fark yaratması, potansiyelini kabul edip bir kenara koyuyorum.

Aboubakar 28inci maçını oynadıktan sonra milli takıma gidiyor. 2 tane 90 dakika oynadıktan sonra sakatlanıp? geri dönüyor ve o günden sonra sadece Sivas maçında 45 dakika oynuyor.
30 maç şartından haberim yok dediği an kontrat otomatik uzamasın diye bu sakatlığın uzadığı kesinleşti. Yaş 29-30. Adam kariyerinin son büyük kontratını almaya çalışacak. Bu adamla anlaşmak demek en az 4 sene daha 1.5 kat fazla maliyetli bir Lens çekme riskini almak demektir. Ben bu riske karşıyım. Siz olmayabilirsiniz.

Cihane dedi ki...

Arastirsan da bir bok bulamazsın.Parayi menejerlere yedirirsin en fazla. Mustafa Muhammed kim Abu kim. Biri sadece sut çekebiliyor diğeri komple forvet. Nerenizle maç izliyorsunuz allah aşkına.

Cihane dedi ki...

Abu konusunda asıl sorun kontrat. Seni şampiyon yapacak adamı 1.5 milyona oynatamazsin. Hadi bir sene oynattin ikinci sene imkansız. Yok öyle bir dünya. Galatasaray Falcao ya 7 milyon veriyor, Abu nün performansinin yarısını alamıyor. Stoperne 4 milyon verirken bir de. Valla ben iş yerinde benim yarim işimi yapan adama iki kat maaş verildiğini duysam direk başarım istifayı. Bunlar profesyonel futbolcu. Bu işi para kazanmak için yapıyorlar. Adam ayrıca Beşiktaş i seviyor her halinden belli. Verilebilecek maksimumun verilmesi lazım, uzun sakatlikta Beşiktaşi koruyacak bir madde koyarak.

Napoli'den maksimovic'in sözleşmesi Haziran sonu bitiyor.
https://www.transfermarkt.com.tr/nikola-maksimovic/profil/spieler/124715
İzleyenler var mı alabilsek nasıl olur?
1.93 boyunda Serie a görmüş stoper.

GeceGezgini dedi ki...

Napoli’nin Enzo Roco’yu almasi peki:))

Emrah D dedi ki...

@fidddas:

Elayis Tavşan 2 sene önce listemdeydi, şimdi baktım Mart 2019'da (o zaman kontratı bitiyordu bedavaydı ve o yaz gelse clubgrown olma şansı vardı) bizim scoutlara (Anıl'a) yazmıştım, "Elayis'i biliyoruz" demişti. Şimdi Elayis haberini gördüm 1.5 milyon bonservisten bahsediliyor bence öyle bir transfer yapmayız. Tarz olarak Gökhan Töre'nin mental olarak daha dengelisi gibi ama onun gösterdiği saf yeteneği göstermiyor. Geride bıraktığımız 2 sene içerisinde daha çok gelişmesini bekliyordum biraz altında kaldı ama o gelişmeyi gösterirse iş yapabilecek bir oyuncu. Yani şöyle karşılaştırma yapayım Ferdi Kadıoğlu'nun aynı ligde aynı yaşta olduğu halinden geride, ama büyük farkla değil. Bence Elayis yerine Tunahan Taşçı (o da Elayis ve Töre gibi içe kateden solak sağ kanat) kumarını oynamak daha büyük getirisi olacak bir hareket olabilir. Henüz çok şans bulamadı ama Ajax altyapısında, kontratı da bitiyor yani bedava.

Makedon çocuk 17 olmak üzereymiş, söylenen bu sene listeye yazmadan antreman yaptıracağız seneye yazın 18 olduğu için seneye normal kontrat imzalanacakmış. Yerli pasaportla ilgili bir şey görmedim, ailesine iş ayarlayıp iş yüzünden geldi filan gibi şeylere de UEFA takılıyor sanırım.

Demirsporla ilgili karışık duygular içerisindeyim, takımın resmi olarak da sahibi haline geldi Sancak ailesi. Son maçları izleyemedim bile içim almadı. Yine sahibi/başkanı aynı pislikteki başka takımlara bakarak Demirspor'a sempatim devam eder ama artık o eski Demirspor değil Lens'i Douglas'ı çakıp geçelim hiç bozulmam. Boyd bence Lens ve Douglas seviyesinde hem karakter hem futbol olarak değil, alınmasına karşı çıkmıştım ama bizde kalırsa yine de katkı verebileceğini düşünüyorum.

@Gecegezgini:

Orkun Kökçü treni malesef kaçtı artık yakalanmaz, bizim seviyeyi aştı gidiyor Allah korusun başına bir talihsizlik gelmedikçe buralara düşmez sanki. Bizden bir hafta 10 gün haber bekleyip Beşiktaş formasıyla gymde çalışırken videolarını internete attığı dönemde 1 milyon mu ne bonservisi denkleştirebilmiş olsak şimdi PL'ye bu sene 15e satmayalım CL'de gösterdikten sonra daha pahalıya çakarız diye hesap yapıyor olacaktık.

Levin Öztunalı biraz düz kalıyor sanki diyeceğim ama Bundesliga seviyesinde oynuyor tabi bizim lige gelince performansı artabilir.

Çok saçma gelecek kulağa ama Samsundan İlyas Kubilay Yavuz var, bizim altyapıdan çıkma clubgrown statüsünde oynatabiliriz yani. Kontratı bitiyor 26 yaşında solak 10/8 numara. Bu sene sert 1. Ligde 1100 dakikada (yaklaşık 12 tane 90 dk) 7 gol 6 asisti var. Yerliye sıkışacaksak bence telefonunu ilk çaldırmamız gereken oyunculardan biri.

Yedek forvet olarak 3 sene önceki listemden şimdi Alman 3. liginde kontratı biten Muhammed Kiprit var hafif Ahmet Dursun tarzı yetenekli top taşıyabilen tekte bitirici olabilen iki ayağını da kullanan fiziği zayıf kalmayan golcü ama bağlantı oyunu çok öne çıkmıyor. 21 yaşında.

Leverkusen'den Cem Türkmen var 8 numara, onun da kontratı bitiyor. Fiziğini biraz geliştirse modern bir fakir Guti'si çıkabilir içinden.

Serdar Dursun'dan zaten hepimizin haberi var diye bahsetmedim, ne vereceği ortada olan, belli bir seviyede kendini ispatlamış hedef forvet. Hoca oyun planıma uygun derse fizik olarak mental olarak zaten ekmek yedirecek oyuncu.

Emrah D dedi ki...

Cem Türkmen'in 19 yaşında olduğunu yazmayı unutmuşum

Emre Toraman dedi ki...

Süt kupasını almak bence çok değerli olacak. Seneye içimizde ukte kalmaz ve full rotasyonlu çıkabiliriz. Sadece as oyuncuları dinlendirmek için değil, süre alamayan oyuncuların hepsine yeterli sahne ve rekabet imkanı verebilmek için.

Batistuta35 dedi ki...

tr kupasını kimse sallamıyor herhalde, başlık da yok : )

can dedi ki...

Ben sallıyorum ve şu an keyifle baskıdan kurtulmuş takımın sahada su gibi akmasını izliyorum. Umarım maç sonuna kadar istekli ve dikkatli gideriz.

can dedi ki...

Ben sallıyorum ve şu an keyifle baskıdan kurtulmuş takımın sahada su gibi akmasını izliyorum. Umarım maç sonuna kadar istekli ve dikkatli gideriz.

Pheaglix dedi ki...

o degil 3x6 oynayip ilk yariyi 2-0 kapattik. son 10 dakika cok hafif antalya baskisi haric de gayet iyi oynuyoruz. sezon bitmeden 3x6'nin is yaptigini da gormus olduk :)

su macin 1000 kisi da olsa seyircili olmasi cok guzel oldu. rosier gol attiktan sonra seyirciye kosmasi cok guzeldi. ufak bir an olsa bile bana takima daha da aidiyet hissetti gibi geldi.

eger antalya uzerimize cok gelirse gol yeme olasiligimiz yuksek. uzaktan fena sut cekmiyorlar (ozellikle lukas "the mayislar bizimdsajdsk" podolski") ve utku bana cok guven vermiyor. simdiden elinden kacirdigi bir top var ama neyseki tehlike ile alakasi olmadi. eger seneye de kaleci almadan devam edeceksek volkan/harun gibi bir kaleciye verecegimiz parayi bulabilecegimiz en iyi kaleci antrenorune verip ersin ve takimda kalirsa utku'ya (ozellikle ersin'e) top nerede ve nasil tutulur ogrettirsek fena olmayacak.

keske u19'dan alabilecegimiz 1-2 potansiyelli hucum oyuncusu olsaydi da bu macta duruma gore son 10-15 dakika oynatsaydik. a takim seviyesine cikma potansiyeli olan oyuncumuz var mi hic su anki u19 kadrosunda, bilen var mi?

Emre Toraman dedi ki...

Keşke yapabilsek ama ben Rosier-Ghezzal ikilisini tutabileceğimize hiç inanamıyorum ya. Belki Rosier için Sporting'e 7+ teklif gelmezse ŞL sebebiyle bir sezon daha kiralık ama Ghezzal'e İngiltere-Almanya orta-alt, İspanya-İtalya-Fransa başaltı, Rusya-Ukrayna kafa takımlarından yüksek teklif gelmemesi çok şaşırtır beni. Özleyeceğim.

Emre Toraman dedi ki...

@Pheaglix

İzlediğim 2-3 maçta düzenli oynayanlar arasında bir tek kanat forvet Azad'da gördüm ben ufak bir ışık. Özel bir yeteneği görünmedi gözüme ama koşuyor falan, mesela Ali Kuçik'in gerisinde gibi. Emirhan Delibaş var solak 10 numara, yay civarı dribbling yapıp gaz verebilirdi. Santrafor Semih Kılıçsoy ve 10 numara/kanat Avtandil'in adı çok geçiyor ama süre alamıyorlar pek, yaşları da küçük. @beagle hocam daha iyi bilecektir tabi, benim gördüklerim böyle.

planck dedi ki...

Seneye ne oynayacağımızı bilerek transfer yapmak lazım. Bu sene b planı olmadan, tempoyu düşürüp oyunu soğutacak kurguları beceremeden oynadık. Seneye hem CLde dalga konusu olmamak hem de ligde daha az eforla daha fazla puan toplayabilmek için bu sorunun çözülmesi lazım. Bu sene bu oyunu becerememizin nedeni oyuncu profillerinde kaynaklıysa ona göre seçim yapmak gerekiyor.
A planı Ghezzal'e bağlı olacak gibi. Ağustosa kadar onu alamazsak yaz kampındaki taktiksel çalışmaları bu sene de çöpe atmamak için A planının B planına geçmek lazım.
Larin ve Ersin'in satılması taraftarıyım. Kadroda iyi fiyata satabileceğimiz ama CL maçına çıkarken kadroya yazmak istemeyeceğim futbolcular bunlar. Satmadan yerlerine oyuncu alsak fiyatları düşecek. Özel yetenekleri olan oyuncular değiller zaten.
Abu konusunda ben hala bilerek oynamadığı konusunda şüpheliyim. MR sonuçlarında sıkıntı olmasa pazar günü otelden atmış olurlardı adamı. NE oyuncular, ne teknik heyet ne yönetim yüzüne bakardı. Üstelik diz sakatlığının yanında şuanki sakatlığı da eklendi, daha da riskli bir hale geldi yani pazarlık için yönetimin eli güçlenmiş oldu bana bir yandan.

Emre Toraman dedi ki...

+Serdar Saatçı şans bulabilir ama bence. 0-0 biten GS maçında bütün takımın çok çok önünde göründü. Bilal iyi değildi, sol bek Emre Can Terzi çok daha tempolu ve teknikti.

Bu arada Utku bu sezon şans bulduğunda beni olumlu anlamda şaşırttı ama çok komik hatalar yapma potansiyeli var, ball handling'i inanılmaz zayıf.

Pheaglix dedi ki...

blogda oyle dusunenler var miydi hatirlamiyorum, ama sosyal medyada ciddi ciddi utku'nun ersin'den daha iyi kaleci oldugunu dusunenler vardi. eger semih yuvakuran'in tanidiklari ve obur takimlarin taraftarlari vb. degillerse umarim ikinci yarinin ilk 15 dakikasini izlemislerdir. su hatalari boffin bize karsi yapsa simdiden sike imalari baslamisti.

ghezzal'in pili bitmis gibi. yine de umarim mactan cikmaz. eger leicester bize bir guzellik yapmazsa ghezzal'i son kez izliyoruz.

@emre

keske azad'i alsaymisiz o zaman kadroya. son 15 dakika a takim havasi alirdi.

Basar dedi ki...

Onu bunu bilmem de Ghezzal ile Rosier’i mutlaka almak şazım 1 numaralı öncelik olmalı

fidddas dedi ki...

2 kupa iyidir :)

utkunun sözleşmesini uzatmaya gerek yok. emre 3. kaleci olsun en azından gelecek vaad ediyor(çok iyi diye yorumlar var). utkuya ptt liginde başarılar dilerim.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Ezik denilen takım duble yaptı, ezik olmasak ucl bilemedin uefa alacağız herhalde.
Helal olsun hepsine!

Pheaglix dedi ki...

uc kupanin ikincisi de geldi. iki ay sonra ucuncuyu de alacagiz :)

o degil olur da bir sekilde rosier-ghezzal-abou uclusu takimda kalirsa demba takima cuk oturur. 15-16'da oguzhan-tore-olcay-cenk ile yakaladigimiz gurbetci uyumunu bu sezon fransizca konusan oyuncular ile yakaladik. transfer yaparken o uyumu da dikkate almak lazim.

Emre Toraman dedi ki...

Gelecek sezonla ilgili bir öngörüm var bilmem katılır mısınız. Sergen realist adam, ŞL gazına geleceğini sanmıyorum. "Ligi koyalım ligi" kafasında olur ve rezil olmamak için bir iç saha galibiyetiyle 3-4 puana fit olur, bütün maçları geçen sezonki GS deplasmanı gibi öldürmeye çalışır diye düşünüyorum. İdealist bakanlar için pek kabul edilebilir değil ama pragmatik açıdan olumlu bir durum bence.

Aliağa'nın stadını da iyi kutladık bu arada. Küme düşmezlerse bir daha ne zaman şampiyon görürler kim bilir.

planck dedi ki...

Bu arada CL için takım yapmamak çok mantıksız değil. CL gelirine güvenip bonservisini alıp 3-4 yıllık kontrat bağlayacağın adamlar seneye tekrar şampiyon olsalar bile direk CLye gidemeyecekler. Bu yüzden kontratları yaparken CLden gelecek paraya güvenmek manasız.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Euro2021’e 24,
21-22 sezonuna 87 gün.
-Transfer dönemi ne zaman başlar biter açıklanmamış daha-

Armagan Kaymaz dedi ki...

Chelsea de yendi şükür, çok yüksek ihtimalle direkt gruplara katılacağız, bu h.sonu kesinleşecek bakalım.

Emre Toraman dedi ki...

Enteresan bir durum oluştu. Bu maçla beraber ligdeki her takımı en az 1 kez yendik ama ilk 9 sıradaki takımların hiç birini 2 maçta da yenemedik. Bu tesadüf de olabilir ama Sergen'in idealleştirdiği bir ekol olmaması ve pragmatizmiyle de açıklanabilir sanki. Bilic bunun tam zıttıydı mesela, muhtemelen 2 maçta da yendiğimiz veya 2 maçta da puan kaybettiğimiz takım sayısı çok daha fazlaydı.

Zaitsev dedi ki...

@ Armağan
Kesinleşmedi mi? Chelsea Liverpool farkı 4 puan ve tek maç var. Liverpool ve Leicester City 4cü olacak. Chelsea ilk 4ü ve direk katılımı garantiledi.
@ Emre

Bence de Lig şampiyonluğu > CL başarısı
Şenol hocanın işleri batırdığı nokta tam olarak burasıydı. O tam tersine yüklendi.

Armagan Kaymaz dedi ki...

Lpool maç eksiği var, yarın puan kaybederlerse bilemem ama burnley kalecisi sakat galiba, pek sanmam yani.

Pheaglix dedi ki...

sampiyonlar ligi icin kadro yapmak anlamsiz. ulkede belli bir yasin ustundeki, avrupa kompleksli, ve milliyetci kesimin cikardigi "onemli olan avrupa'da basari" safsatasi yuzunden sampiyonluklar buyuk takimlari finansal olarak rahatlatacagina daha da bataga surukluyor. tabii ki sampiyonlar ligi'ne sut kupasi muamalesi yapmamaliyiz, ama sanki ana amac orasiymis gibi de davranmamaliyiz. eger 16-17 sonrasi ust uste dort hatta bes kez sampiyon olamadiysak senol gunes ve fikret orman'in (ozellikle senol gunes'in) avrupa takintisi yuzunden. gecmisten ders cikarip ayni hatalari tekrarlamamamiz lazim. bizim misyonumuz diger takimlarin batirdigi ulke puanini toparlamak degil.

onumuzdeki sezon icin belirsiz oyunculara bakarsak:

dorukhan: sezonu korkunc kapatmadi ama sezon basinda fener'in verecegi soylenen paralari hakedecek oyun da oynamadi. bu saatten sonra fener o maasi dorukhan'a verir mi bilmiyorum. eger bizimle tekrar masaya oturursa da biz salih'i de almisken rotasyondan oteye gecemeyecek oyuncuya tekrar 10 milyon tl civarina cikar miyiz onu da bilmiyorum.

mensah: kurtulduk. iyi ki zorunlu satin alma maddesi ile kiralamamisiz.

utku: biz sozlesmesini yenileyip ikinci kaleci olarak tutmak isteriz ama kendisi kalmak istemez gibi geliyor. ben utku'da cok isik gormuyorum acikcasi. onun yerine ya daha potansiyelli ya da daha tecrubeli birini almak daha mantikli.

rosier-ghezzal: umarim ikisini de tutabiliriz ama zor gorunuyor.

atiba: bir sene daha kalir, ama artik ilk 11'de dusunmememiz gerekiyor.

aboubakar: abou isi baya karisik, ama kalmayacak gibi.

su saydigim oyunculardan atiba haric (o gitmez zaten) giden olursa hepsinin yerine oyuncu lazim. ilaveten santrafor ve sag bekte adam eksigimiz var, oralara da transfer lazim. simdi kutlama zamani, ama bizi epey zor bir transfer donemi bekliyor.

ben olsam sampiyonlar liginden gelen parayi oncelikle rosier+ghezzal'i tutmaya (eger leicester ve sporting ucmazsa), sonrasinda 10 ya da 8'e (eger sergen salih'i 8'e dusunuyorsa 10, 10'a dusunuyorsa 8) ve santrafora ayirirdim. geri kalan eksikler de (santrafor/sag bek/kaleci/belki josef'in yedekleri) sozlesmesi bitmis oyuncular ve veteranlarla doldurulur.

atladigim noktalar mutlaka vardir ve zamanla kadroyu daha detayli dusunmeye baslariz ama ne olursa olsun seneye lig odakli olmamiz lazim.

can dedi ki...

Ben de önümüzdeki senenin kadro planlamasıyla ilgili bir kaç not düşeyim.

En büyük transfer önceliği?
Elimizdekileri tutmak. Ghezzal ve Rosier mevkilerinde Beşiktaş tarihinin en iyileri olabilirler. Oyuna olağanüstü katkılarının yanı sıra Rosier yatırım olarak da kıymetli.

En büyük yeni transfer önceliği?
10 numara. Bu sene kadromuzdan ofansif ortasaha pozisyonu dolduracak kimseyi çıkaramadık. Bu eksiklik takımın hem hücumunu hem de defansını en olumsuz etkileyen birinci faktördü. Beşiktaş gibi dominant oynayan bir takımda bu mevkide oynayan adamdan alabileceğimiz 15-20 gol asist toplamına Ljajıç, Oğuzhan, ve Mensah toplamda ulaşamadılar. Hücum biçimini ve tempoyu ayarlama kanattaki Ghezzal’ın üzerine yığıldı. Ortada yüksek isabetle pas trafiğini yönlendirme ve ara pasları atma işini yapacak kimse yoktu çoğu maç. Oğuzhan bir maçta %40 pas isabetiyle negatıve bir rekor kırarken, Ljajıç 0 kilit pas denemesiyle bitirdiği maçlarla saç baş yoldurdu. Elimizdeki oyuncuların hepsinin kaldığını varsayarsak ilk doldurulması gereken mevki burası.

Transferde en büyük sorun?
Elbette ki para. Ama en önemli spesifik sorun hala kurtulamadığımız maliyet/fayda oranı düşük kontratlar. Özellikle 10 numaraya yeni birini almak için Ljajıç veya Oğuzhan’ın kontratlarından çıkmamız gerekebilir. Lens’i saymıyorum bile. Ve Vida… Vida anormal maaşıyla büyük sorun. Ben kendisiyle sözleşme yenilenmesi taraftarı değilim pek ama sanırım daha düşük bir masala sözleşme yenileyeceğiz.

Para nerden gelecek/ Ların satılmalı mı?
Vallahi soruyu sorme biçimimden cevabı anlamışsınızdır. Eğer iyi bir teklif gelirse elbette. Çünkü elimizde iyi para edecek tek adam Ların. (şaka gibi!) Ama sözlemesinin bitmesine bir yıl kalan bir adama 10+ milyon euro verirler mi, bilmiyorum. Eğer satılamıyorsa kontratını yenilemek gerek. O da bir risk. Ların’ın bu sezonki performansı vereceği de garanti değil çünkü. Öbür taraftan ya daha da üzerine koyarsa? Şahsen ben Ların’ın bazı temel teknik özelliklerinin (başta first touch/top kontrolü) çok zayıf olduğunu ve bu yüzden de çok ileri gidemeyeceğini düşünüyorum. O yüzden sat, sat, sat!

Kaleyi kim korumalı?
Bu çok çetrefilli bir konu ve zor bir karar. Tamamen Ersin hakkındaki Teknik raporlara bağlı. Ben Ersin’i kaleci olarak beğenmiyor ve aş kalecilik için yetersiz buluyorum. Bana kalsa daha iyi bir kaleci gelsin isterim. Ama eğer Ersin’in potansiyelinden ve gelişim eğrisinden eminsek, riskli de olsa seneye de onunla devam etmek de bir tercih. Sonuçta 19 yaşında bu büyük sorumluluğun altına girdi ve haticeye değil neticeye bakılırsa yüzünün akıyla çıktı bu sınavdan, e biz de ona 1.5 sene yatırım yaptık. Zor karar.

Abus ile ne yapmali?
Bu daha da çetrefilli bir konu. Abu’nun 29. maçtan sonra sakatlığını bahane ederek oynamamasının kontrattan başka bir sebebi olduğuna beni kimse inandıramaz. İyileşme tarihini transfermarkt 19 Mayıs olarak gösteriyor. Yani kupa finalinden bir gün sonra. Ne tesadüfler, ne tesadüfler! (Bu arada içerden gelen haberler Abu’nun menajerinin haftalarca yönetime yeni bir sözleşme talep eden emailler döşendiği, yönetimin ise sezon bitmeden yeni sözleşme görüşmesine yanaşmadığını gösteriyor.) Hadi futbolcuyla empati yapıp iyi niyetle diyelim ki gerçekten hafif bir sakatlığı var, istemediği bir kontrat için ekstra risk almak istemedi. Gene de sakatlık riski bu kadar yüksek ve devamlılığı konusunda soru işaretleri bulunan bir adama yüklü bir sözleşme gömülür mü? Öte yandan da takımın kimyasına olumlu etki yapan, takım oyununa katkısının yanı sıra tek başına maç kazandıracak meziyetlere de sahip bir santrafor da elden kaçırılır mı? Zor sorular.

Basar dedi ki...

CL dediğimizde nedense akla hep gruptan çıktığımız sene geliyor. O takım havaya girilip çok pahallıya kurulmuş, ihtiyaç yerine pazarlamaya odaklanılmış ve Şenol Hoca’nın mobbingine ve fener kompleksine maruz kalarak şampiyonluktan olmuş bir takımdı.

Oysa 1 önceki sene de CL’de gayet başarılıydık. Üst turu son Kiev maçında hakem sayesinde kaçırıp AL’de yarı finali penaltılarla ıskalamıştık. Sezon sonu da şampiyon olmuştuk.

Yani o olunca öbürü olmaz diye bir kaide yok. Evet transferde uçmayalım ama bu kadar da ümitsiz bakmayalım olaya...

GeceGezgini dedi ki...

Fm21 oynayanlar teyid ederse sevinirim; Rosier’in sarin alma opsiyonu 4m € diye biliyorum orada. Ghezzal’in ise 17m€. Hadi Ghezzal baya ycuk ama Rosier’i 4m€ verip direk alabilmemiz lazim eger o rakam dogru ise. Opsiyon bizde oldugu icin baska klupler 7-8m bile teklif etse biz 4m’u verdigimizde alabilmemiz gerekmiyor mu?

can dedi ki...

@gecegezgini
Ben oyle bir seu hic bir yerde duymadim ama eger Rosier'in 4 milyon satin alma opsiyonu varsa o anlasmayi yapan yoneticiye aramizda para toplayip paket paket madlen cukulata gonderelim. Adam 3 gol 7 asistle sahane bir sezon gecirdi. Kovid oldugu donem haric hic sakatlik yasamadi; yedegi olmadigi icin de her maca cikti. Mucadeleciligine hayranim, arada onun kanadindan cok atak yediysek de bu biraz Ghezzal'in fiziksel dususleriyle alakali olabilir. Kafasinin biraz kirik olmasi da bizim gibi uysal takimlar icin iyi.

BJK4EVER dedi ki...

Oyle bir opsiyon varsa pazarlik masasina hemen oturulup is bitirilmeli. Malum, opsiyonlarin da tarihi var. Umarim yonetim bu durumda bekleyip opsiyon tarihinin gecmesini beklemez daha ucuza alirim umuduyla. Belki sampiyon olamasak sagbek icin 4m euro fazla derdim, ama sampiyonluk da geldikten sonra bu mevkiyi ligin en iyi oyuncusuyla onumuzdeki 5 sene icin kapatabiliyorsan o paraya kapatirsin.

Oyle bir opsiyon varsa ve baska kulupler daha fazla para teklif etse bile bizim teklifimizi kabul etmek zorundalar (tabii ek madde yoksa), o zaman is oyncuya kaliyor.

BJK4EVER dedi ki...

@Armagan,

Ben ezik kelimesini camia'nin butunune, dinamigine karsi soyledim, takima karsi birsey degildi. Takimin ne oynadigi, ne yaptigi ortada.

Dun cok rahat, pamuk gibi seyrettim maci. Haftalarda gerilimden sonra iyi de geldi. Rahatlik oyunculara da yansimisti gibi baya rahat gozuktuler. Zaman zaman cok iyi pas yapip uyumlu, akiskan oyunla neden sampiyon oldugumuzu gosterdik. Zaman zaman laubalilige kacti ama o kadar da olacak, hic mucadeleden odun vermedik, hak ettigimiz kupayi da catir catir aldik.

Utku ilk defa bu kadar daginitik, buna ragmen 1-2 guzel kurtaris da yapti. Ersin kiyasamalarina girmeye pek gerek yok, ikisi de yetersiz. Sozlesmesi bitiyormus, ne yapacagimiz bence Ersin'in durumuna bagli. Ersin seneye 1. kaleci olacaksa Utku uzatsin yedek kaleci olarak dursun. Ersin'in onune birini alacaksa Utku'ya gerek kalmiyor zaten. Uzatalim bir yere kiralayalim gelissin dedirtecek bir potansiyel gosterdi mi emin degilim. Ama kaleci konusunda yapacagimiz en sacma sey su an Ersin'in onune degil de yanina, rekabet edebilecegi V. Babacan tarzi bir kaleci almak. Hem Ersin'e gereksiz stres olur hem de takima olumlu yanisamaz. Kalede rekabet olmaz, takimin 1. kalecisi olur yedek kalecisi olur 3. kalecisi olur. Ersin'e guveniyorsak yanina adam almazsin, formayi teslim edersin. Guvenmiyorsan da yedek tutarsin, onune tartisilmayacak ve onu kesecek adam alirsin.

Aboubakar'la ilgili haberler cikmis, kaynak da nispeten guvenilir NTV Spor. Sasirmam, tam FB transferi olur. Yuksek ihtimalle Ghezzal'e de salca olurlar. Aboubakar'i alsinlar tepe tepe kullansinlar (ellerinde patlar), ama Ghezzal bizde kalmazsa cok uzulurum, FB'ye giderse kahrolurum. Ama oyle birsey olacagini sanmam, biz alamasak bile Avrupa'dan bir takima gider (Monaco maalesef baya ciddiymis).

Emre Toraman dedi ki...

@GeceGezgini
Ben de hiç duymadım bu 2 oyuncu için opsiyon. Mensah için 4 milyon ve Montero'nun %50'si için 4.5 milyon opsiyonları hatırlıyorum. Bir de bu tarz opsiyonlara oyuncuyu da dahil etmeyince opsiyon biraz boşa çıkabiliyor. Mesela Rosier'i isteyecek kulüp neden 7-8 versin ki, Sporting bize 4'e vermek zorundaysa başka kulübün verdiği 5'i de kabul eder, aradaki farkı da oyuncuya ve menajerine öder isteyen kulüp. Bu tarz opsiyonları garanti etmek için oyuncuyla da en baştan anlaşmak ve opsiyon kullanıldığı takdirde alacağı kontratı baştan belirlemek gerekiyor sanki.

GeceGezgini dedi ki...

Evet cok enteresan bunun hic bir yerde yazilmamis ve konusulmamis olmasi. Normalde FM bu tarz bilgileri dogru girer. Ilk sene sonunda Rosier’i direk bu opsiyonla almistim mesela.

Not: Sega ve SI in ajansinda calisiyorum, o yuzden Fm22 icin bana ulasabilirsiniz, steam key ayarlamaya calisirim :D

fidddas dedi ki...

geçen gün şl için 3. torbada olmamız büyük ihtimal yazmıştım. o bilgi biraz hatalıymış. sabah sabah biraz çalıştım. chelseanin bir şekilde şampiyon olamayacağı veya ligden doğrudan katılacağı öngörüsü ile tabii.
bizim 3. torbada olmamız için 4. torbaya 8 takım bulmamız gerekiyor. bizim 49 puanımız var. 49 puandan daha düşük 8 garanti takım lazım bize.
- bundesligayı 4 bitiren wolfsburg 14 puan ile ilk takım
- ukrayna şampiyon kiev 47 puan ile ikinci takım
- şampiyonlar yolundan gelecek 4 takım var ön elemelerden. salzburg dışındaki diğer 3 takımın puanı hangi ülke takımı olursa olsun 49 u geçemiyor. 3 takım da buradan alıyoruz.
- belçika şampiyonu brugge de 35 puan ile 6. takım oluyor
- geriye katılımı garantilemiş veya elemeden gelecek 49 puandan az olan 2 takım kalıyor.

en önemli aday 31 puanlı milan, diğeri 32 puanlı leicester ve 36 puanlı şampiyon olamamış lille.

eğer buradan birşey iki tane çıkmaz ise şampiyon olmayanlardan gelme ihtimali olan benfica veya shakhtardan birinin elenmesini beklememiz lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Bizim Milan, Lille gibi takimlardan cok daha yuksek puana sahip olmamiz da bir ayri mesele. Farkinda olmadik belki de, ama Avrupa'da baya baya is yaptik ki bu noktadayiz.

Hepimiz CL'yi bosver kafasindayiz, ki ben de tamamen o kafadayim. Ama iyi sezonlarimizin puanlari iptal edildiginde 1-2 sene Avrupa'da is yapamazsak tamamen 4. torbaya dusecegiz. Ulkecek onumuzdeki 10 sene Avrupa'da Bulgaristan, Belarus seviyesine dusmemiz baya yuksek ihtimal.

GeceGezgini dedi ki...

Suraya bir de;

Sag bek icin- Mert Müldür
Stoper icin- Mert Çetin

birakip gidiyorum.

turgay dedi ki...

bu yönetim bana güven vermiyor. rosier, gezzal ve hocayla devam edilmeyeceğini düşünüyorum. bütün sezon haksızlıklara karşı susan zamansızca sinema tavsiyesi verip instagramda takipçi kasan kendi reklamlarını yapmak için her yolu deneyen adamların şimdi ego tatmini yaptıklarını görüyorum. her ne kadar beğenmesekte sergen yalçın kazandı bu şampiyonluğu ahmet nur çebi veya diğer yöneticiler değil.

seneye hoca kalacaksa da yanına teknik olarak biraz daha güçlü biri lazım. maç içinde 70lere kadar oyunu ve oyuncuyu değiştirmeyi görecek birileri gerekiyor. geriye düştüğümüzde b ve c planının daha sağlam olması gerekiyor.

2 tane hayvan fizikli ve topla ilişkileri kuvvetli 8 numara şart. bence leminayı kovalamak lazım. fizik ve topla becerileri kuvvetli. bu yıl 30 maç oynamış 60dk ortalaması var. sakatlık problemi var ama bizim lig için güçlü yönleri fazla. ayrıca 6 numarada da oynayabiliyor. böylece josefi de dinlendirme şansımız olacaktır. fransızca da bildiğinden bizim fransız kolonisi ile iyi geçinebilir. önümüzdeki günlerde kalacak gidecek netleşince daha net konusuruz. umarım yönetim kendilerinden beklenilenlerin yarısını bari yapar.

Emre Toraman dedi ki...

Sözleşmesi bitenlerle(Utku, Atiba, Dorukhan, Gökhan, Aboubakar) yenilersek ve kiradan dönenlerin bir kısmını eklersek elimizdeki kadroya puanlamam şöyle bir şey olur:

GK: 6 ErsinD - 3 UtkuY - 2 EmreB
DR: 5 DorukhanT - 2 KeremK - 2 BilalC
DC: 6 Welinton - 2 ErdoğanK
DC: 8 Vida - 2 SerdarS
DL: 6 RıdvanY - 6 Nsakala
MD: 9 Josef - 5 NecipU
MC: 6 Atiba - 3 KartalY
MA: 6 Ljajic - 6 OğuzhanÖ
FR: 5 GökhanT - 4 Boyd
FL: 7 Larin - 6 Nkoudou
FC: 8 Aboubakar - 4 GüvenY - 4 UmutN

9 = Yıldız
8 = Kilit
7 = İlk 11
6 = İlk 14
5 = İlk 18
4 = İlk 22 (Ortalama Süper Lig takımında ilk 11)
3 = Zayıf Süper Lig/Güçlü 1. Lig takımında ilk 11
2 = Ortalama 1. Lig takımında ilk 11

Bu tabloya göre oyuncu satışlarını hesaba katmadan oluşan transfer sıralamam:
1. Sağ bek, inşallah Rosier
2. Yaratıcı sağ veya sol açık(ters kanadında Larin), inşallah Ghezzal
3. Atiba upgrade/gençleştirme
4. Ljajic upgrade
5. Welinton upgrade (Olmazsa ErdoğanK/SerdarS upgrade)
6. GüvenY/UmutN upgrade

Emre Toraman dedi ki...

Transfer ihtimallerini de puanlarsam:

DR: 9 Rosier
MC: 6 SalihÖ
MA: 6 SalihU
FR: 10 Ghezzal
FL: 7 Livaja - 6 KenanK
FC: 6 SerdarD

BJK4EVER dedi ki...

Isimiz baya zor bence. Ghezzal'in Monaco soylentileri var, Rosier belirsiz. Ghezzal'in boslugu sadece istatistik anlaminda degil psikolojik ve temel oyun planimiz anlaminda da onemli olacak. Oyunu hep sag kanada yikiyoruz. Ghezzal sogukkanli ve becerili, Rosier hep bosta ve top kaybetmiyor, hayvan gibi cigeri var. Ne zaman sol kanadi kullansak sictik, ne zaman sag kanadimiz kitlense oyun kurma isi merkeze kalsa sictik. Bence oyunumuzu ve sezonu kurtaran sag kanat oldu. Hadi Rosier'in yerini atletik cigerli ve biraz teknik bir bekle doldurursun, Larin'in yerini de nispeten doldurursun ama Ghezzal eksik olursa cok buyuk bosluk olur.
Eger Ghezzal'i tutamazsak oyun planini ve formatini kokten degistirmek de mantikli olabilir. Larin gidecek, forvet de degisecek. Sag kanat merkezli oyun yerine daha degisik bir kurguya gecmek mantikli olabilir.

Bu sene Sergen takima mental esik atlatti. Artik ilk 45 dakikalari cope atmayan, 1-0'dan sonra geri cekilmeyip farki arttirmaya calisan, GS deplasmaninda bile kendi sablonunu oynamaya calisan bir takim yaratti. Birkac oyuncu ayrilsa da bu kulturun oturmasi onemli. O kulturun devaminda bir takim yaratmak, mesela Kayseri macindaki oyunun advanced hali mantikli olabilir. Kayseri ve Rize maclarinda o sistem calisti, uzun vadede bizim ligimize uygunlugu tartisilir, ama Ghezzal ve Rosier kaybedilirse o cesit bir takima dogru evrilebiliriz. Elimizde N'Koudou, Oguzhan, Ljajic, Salih Ucan olacak, Tore de o durumda mutlaka kalmali, Hasic ilk yari olmasa da 2. yarida donecek, Guven de bu sistemde is yapar. Bir tane saglam teknik kanat ve teknigi iyi bitirici bir forvetle birseyler olusabilir.

sports guy dedi ki...

Valla ben sezon degerlendirmemi karagumruk maci oncesi yapmistim zaten, bana gore ne rosier kalir ne ghezzal bu takimda. Yaptilar piyasalarini giderler. Ghezzal icin zaten son yuklu kontrat firsati bir de, eger yanilmiyorsam bizde bu sene 1 milyon euro mu ne aldi(kalanini leicester odedi diye biliyorum), tam kontratta bonusla kapiyi 3ten asagi acmaz tahminim. Adam 29 yasinda, kim verirse kontrati ona gider.

Pot muhabbeti donmus yukarida, bu sene pot3 icin son sansimiz zaten. Ulke puani bir kenara, onu yukarida tutan da bizdik bir yere kadar zaten kulup puanimizla.

Bu seneden sonra 16/17 siliniyor, seneye 17/18. Yani olasi cl gidislerinde bundan sonra pot3 yok :) daha da bir on sene olmaz zaten minimum. Eski usul pot 4ten girip surpriz kovalayacagiz bundan sonra.

UEL icin de gecerli bu dedigim hatta, orada da pot3 e dogru hizli sekilde duseriz iki seneye.

Gecen sene bir "rant" patlatmistim oze donus ve ulke puanina iliskin, usenmezsem bulurum bi ara mobilden girmedigimde. Ulke puaninda rota 15.lige dogru kivrilacak gibi birkac seneye, eger bu sene uc buyuklerin avrupaya gitmesiyle beraber bi ivmelenme olmazsa.

Yani duses zorunlulugu devam, 5 adam alirsan 4u tutacak 2si ultra tutacak vs vs, yoksa zor babam zor.

Yoruq dedi ki...

Aboubakar'ın kupa törenindeki halleri ve açıklamalarına bakınca olumsuz bir durum olmadığı açık. Sivas maçında hiç hazır olmadığı belli olan bir yarı oynadı. Art niyetli olsa o maça çıkmazdı, orada sakatlık nüks ettiği için kariyerini riske atmamak için son maçlarda ikinci bir risk almamış olabilir. Bu kadar sakatlıklardan çekmiş bir oyuncu için yaptığı çok anlaşılır.
Performans ve çıktığı maç sayısına endeksli bir sözleşme ile tutulmalı. Zaten sürekli oynayabilir olsa en az 3 milyonluk bir oyuncu. Bu şartlarda oynadıkça 2-2.5 civarına yükselecek bir kontrat adil olur.
Yeni sezon transfer dönemi çok hareketli olacak yine. Ghezzal ve Rosier'in tutabilmek için bonservis + maaşlarda artış yapılması gerekecek. Devre arası gelen teklifler güncelse ilk iş Larin'i satmak olmalı.
Gelecek gidecekler konusunda yine ciddi bir planlama gerekecek. Boyd, Güven, Lens dönüyor. Douglas halen 1 yıl bizde. Boyd bence kalabilir kalmasa da ligde çok talibi çıkar. Lens Douglas yine elde patlar gibi duruyor ama en azından son yıllarında biraz daha kolay olabilir elden çıkarmak. Güven konusunda çok kararsızım. Bu yılki planda sol kenarda iş yapar diye düşünüyorum ama gittiği yerde hiç süre alamaması da çok ümit kırıcı.
İşimizin en kolay olduğu kısım bence alınacak oyuncular.Bir sürü boşa çıkacak veya kiralanabilir isim var. Geçen seneki en iyi transfer bana göre Rosier. Diğerleri zaten bilinen isimlerdi ama Rosier'in adı çıktıktan sonra bu adama iyi topçu diyeni görmemiştim. Onu kim önerip getirdiyse o futbol aklına emanet ederdim transfer işini.
Ben olsam;
Ersin'i hazır piyasası oluşmuşken satarım. Utku genel kanaatin aksine dün çok iyi oynadı. Bir yıl öncesine göre çok büyük gelişim gösterdi. Seneye tecrübeli bir kaleci ile beraber işi götürür.
Rıdvan'ı da avrupa şamp parlarsa satma taraftarıyım.
Nkodou imkan varsa satılmalı.
Dorukhan sözleşmesi uzatılmamalı. Mensah da öyle.
Montero yine ucuz yollu kiralanabilir ama sanırım Caulker gelecek.
Salih uçan geldi gibi. İmkan varsa Maxim'i alalım. Çok yönlü sorun çözücü bir oyuncu.
Malatya'daki Mustafa Eskihellaç 'ı izlediğim birkaç maçta çok beğendim. Rotasyonda gelişime açık bir oyuncu olarak tutulabilir.
Kenan Karaman zaten ilk hedef olmalı larin sonrası.
Bunlar dışında baba bir 8 numara, kaliteli bir yedek golcü, yedek bir sağ bek ile yine ligi alırız.

Yoruq dedi ki...

Bu arada keşke Gedson Fernandes'e çöksek. Adamı bizim lige baya adapte ettiler:))
Çok büyük potansiyel.

GeceGezgini dedi ki...

Dorukhan sarkiyla mesaji verdi :) Tam keko ya :))

Bu arada Dorukhan da Abu gibi surekli seviniyordu her ortamda, gidiyorum'u cakti ama Sezen'dem.

yilmaz dedi ki...

Dorukhan olmazsa olmaz bir oyuncu değil, ama iyi bir rotasyon oyuncusuydu. Üstelik birden fazla mevkiyi yedekleyebiliyordu. Ben gitmesini istemezdim şahsen. Ama oyuncuların da talepleri hedefleri var, gayet doğal bu ayrılıklar. Yolu açık olsun.

Emre Toraman dedi ki...

Dorukhan'a özellikle Trabzonspor maçında sinirim tavan yapmıştı ama sezonun geri kalanında yeterli özveriyi gösterdi bence. Avrupa'ya gidiyorsa camia olarak iyi ayrılmakta, kulübün sosyal medyasından falan etkileşimde kalmakta fayda var. Necip'ten 5 yaş daha genç. 4-5 sene sonra kontratı bittiğinde versatil rotasyon oyuncusu olarak dönebilir. Gönül ister ki ihtiyaç duymayalım tabi, altyapıdan da bu işi kotarabilelim.

YSY dedi ki...

Dorukhan ayrılığını güzel bir şekilde ilan etti :) Orjinal bir veda oldu. Çocukta nasıl olsa gideceğim deyip oynamamazlık yapmadı açıkçası. Yolu açık olsun.

Bu ayrılıkla ve mensahın da tekrar kiralanmayacağını varsayarsak ve salihin geldiğini düşünürsek orası şu hali aldı;

Josef
Atiba
Necip
Ozzy
Salih

Atiba'nın yaşı malum, seneye oynayıp oynamayacağı belli değil ama sanki 1 yıl daha oynayıp nokta koyacak. O yüzden belki josefin yedeği gibi düşünülebilir, kotarır mı orasını düşünmek lazım.

Necip'in vaziyeti belli. Ne 6 numara, ne 8 numara, ne stoper adam. Verileni bir iki maçlık elinden geldiğince kotaran bir arkadaşımız.

Elimizde iki tane 8 var. Orası iyi gibi ama josefin yanına bir yedek bulmak gerekebilir.

Pheaglix dedi ki...

dorukhan'in soylediklerine bakilirsa net yurt disina gidiyor. menajeri tolgay arslan, emre colak, cenk gonen, ve atinc ile ayni kisi. su menajer her kimse sportif direktor olarak anlasmaya calisalim. adam tek basina ligin kalanindan daha fazla yurt disina oyuncu pazarliyor.

dorukhan o trabzon macinda herkesi cildirtti herhalde, ama soylenildigi gibi sonrasinda gayet ozverili oynadi. ben de acikcasi trabzon macindan sonra gidiyorsa ve boyle oynayacaksa direkt kadro disi birakilsin diye dusunuyordum ama yanildim, karakterli oyuncuymus. umarim nereye gidiyorsa basarili olur.

bununla beraber gittigine asla uzulmemiz gereken bir oyuncu degil. versatil bir yedek olarak gayet iyi, ama elimizde defansif ortasaha olup sag bek de oynayabilen iki oyuncu (necip ve atiba) daha var. aslinda ayni tipte uc farkli oyuncumuz olmasi epey enteresan, uzerine dusunulmesi gereken bir sey.

turgay dedi ki...

kutlama adı altında bütün sezon beşiktaş'a gram yararı dokunmamış sokakta görsek tanımayacağımız yöneticilerin asıl hakeden futbolcu ve antrenör grubunun önüne geçmelerini asla kabul etmiyorum. yazıklar olsun. insanda biraz gurur olur. adamlar kupa kaldıracağız diye yapmadıkları şey kalmadı.

İlk geldiğinde acayip ümitliydim Dorukhan'dan. Enerjisi çok yüksek ve yetenek seviyesinin farkındalığı ile birlikte yüksek tempoda, çok fazla ceza sahası koşuyla fark yaratmaya çalışan bir oyuncuydu. Şimdi ne tempo kaldı ne ceza sahası koşusu var. Dümdüz bir adam.

Zaten "Emre Abi" mevzusuyla çok kurulmuştum, şampiyonluk kutlaması günü verdiği saçma salak mesajıyla da defolup gitmesini tercih ederim. Orası onun yeri mi ? Futbolculardan rol çalan dingil yöneticilerden ne farkı var yaptığının ? Çık ertesi gün açıkla ne var bunda ?

Neyse çifte kupa almışız ama herkes gelecek senenin derdine düşmüş haklı olarak. Teknik direktöründen tut neredeyse bütün yıldız oyuncuların kontratı bitmişken insan yine bir acaba diyor ...

turkkant dedi ki...

Övünç'e katılıyorum.

İşin esas maliyet kısmı var. $300K alırken çok iyi alternatif oyuncu. Ama şimdi kontratı geldi, en aşağı 1-1.2M alacaktı. Ona o parayı vereceğime onun yaptıklarını Necip'e yaptırıp, üzerine biraz daha koyup 1.5'lara Atiba'nın yerini alacak, daha net bir orta saha oyuncusu almak daha mantıklı.

Aynı şey Ljajic-Salih meselesi için de geçerli. Salih'e 1M verip, Ljjaic'in 2.5-3'lük kontratından çıkabilirsek harika iş olur.

fidddas dedi ki...

Bizim ihtiyacımız olan 8 oğuzdorukhan isimli futbolcu, onu bulursak seneye epey rahat bir oyun kurarız.

Hasta ti dedi ki...

@yilmaz
yoneticilerimiz cinli turistler gibi:) saldiriyolar, utanmadan kameranın açısına girmeler. Personel de girmemeli, goztepe maçında mac bitince kamera tuhaf beyaz saçlı bağıran bi adami cekiyodu, arkasında futbolcular, allam ya, ne haddini bilmez milletiz:)

yilmaz dedi ki...

@Hasta ti

bizde özel hayatlarında burunlarından kıl aldırmayan yöneticiler, herhangi bir sportif başarıda endüstri meslek lisesi öğrencisi'ne bağlıyorlar, alıştık artık :)

şampiyonlar liginde şimdiye kadar 4 puanın altına düştüğümüz bir sezon olmadı. Çok ağır yenilgilerimiz olmasına rağmen tamamen, silik bir sezon geçirdiğimiz söylenemez. En rezil sezonumuzda (2009-2010 sezonu) bile iz bırakan bir galibiyet aldık. Bu sezon da iş tamamen kuraya bakıyor. Avrupa ligini Villarreal, fransa ligini Lille alırsa, birinci torbadaki 8 takımdan üçü Villarreal, Lille ve Sporting olacak. Bunların üçü de bizden çok daha organize ve iki maçta da yenecek takımlar, ama bu takımlar genelde oyuncu satan kulüpler oldukları için, başarılı bir iki sezondan sonra bazen bocalayabiliyorlar. Mesela Monaco ile tam böyle bir sezonda eşleşmiştik.

Üçüncü torbada yer alma ihtimalimiz var. Eğer böyle olursa karizmayı çizdirmeden, 6-7 puanla grup aşamasını bitirsek, bir de üçüncü olup AL'de devam etsek bence yeterli olur bu sezon için.

Barreto dedi ki...

Son altı senede 4 defa kupa kaldırdık, bir tanesini bile düzgün yapamadık, İçlerinde nispeten en az kötüsü Türkiye Kupası töreniydi.

Kaptan Rıza'nın tek başına kupayı kaldırdığı günleri özledim. Kupayı on kişi kaldırıyor, ortalık semt pazarı gibi, ama kravatlı "snop"lar da var. Şu tekne olayı olmasa halimiz felaket.

Şampiyonlar Ligi kupa törenine bakın oyuncular artı teknik direktör var başka kimse yok:
https://www.youtube.com/watch?v=CKr09b-94kM

dominic molise dedi ki...

dorukhanin gitmesinden cok bedava gitmesi fiyasko. en az 3-5 ml euro eder su an. sampiyona sonrasi 10 bile eder ki forma bulacagini pek sanmam

dominic molise dedi ki...

yani uzun sureli bi planlama hatasi var, yoksa kontrati bittigini biliyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Sampiyonluk kutlamalarini hep utanarak izleyen birtek benmiyim? Normalde kotu, ama dun ekstra kotuydu sanki. Bir noktadan sonra kapattim zaten.

- Su sarkilar turkuler vs olmuyor. Cogu sanatci taraftarin da siklemedigi, tanimadigi dandik sarkicilar zaten. Oyuncularin zaten yarisindan fazlasi yabanci, ne gerek var onlari bu zulme zorlamaya? Yabanci takimlarin kutlamalarinda da boyle seyler olmuyor. Sehir ici otobus turu, stada gitme ve kupa kaldirma, o kadar.....

- Emekcilerin cagrilmasi cok cok guzeldi, tam bize yakisan hareket. Ama aceleyle oldu bittiye getirildi, mikrofonlarin calismama rezaletini vs gectim zaten. Keske emekciler tek tek cagrilip, konusmaya zorlanmadan, acele ettirmeden alkislanarak onore edilseydi.

- Sampiyonluk kutlamasi otobusle sehir/bogaz turu ve kupa kaldirmadan ibaret olmali. Madem ekstra bir organizasyon yapacaksin, adam gibi sunucu bulup uzun bir roportaj yap mesela. Oyuncu sayisi ve dil sorunu nedeniyle organize etmek zor, ama boyle birsey su sacma sarkili organizasyonlardan daha mantikli olur. Iyi sunucu bulursan gayet eglenceli de olur. Veya yapma zaten.
Fantastik gelebilir, ama All-Star tarzi oyuncularla bir yetenek yarismasi vs seklinde birsey yapsan bile cok eglenceli olabilir. Oyuncular da eglenir en azindan. Hatta sponsorlar bile bulup oyunculara, veya ihtiyac sahiplerine odul bile saglayabilirsin.

- Kupa kaldirma goruntulerini demin gordum, harbiden rezalet.

Bu kadar zorlu bir sezonun ardindan bu sekilde kutlama yapmak hic olmadi.


BJK4EVER dedi ki...

Dorukhan sevdigim bir oyuncuydu ama sakatlik sonrasi toparlayamadigi kabak gibi ortada. Temposu da eskisi gibi degildi, ceza alanina kosulari da. Sarkiyla ayrilmasi enteresan olmus, ama gidecegi takim cok sey belli edecek bence. Yurtdisina giderse bizden alabilecegi paranin azina gider, ki bu karara en azindan saygi duyarim. Ama iyi bir sozlesmeyle FB'ye giderse gram saygi duymam, Tolgay'dan daha rezil duruma duser muhtemelen.

Fazla uzulmeye de gerek yok. Bir ara baya paraya satilabilecek oyuncu profiline burunmustu, ama sakatlik cok sey goturdu kendisinden. Ona benzer profilde Necip var zaten, cok daha pahali bir Necip'e daha ihtiyac yok.

turgay dedi ki...

dorukhan ile alakalı belki burada da yazmışımdır. dorukhanın menajeri ahmet bulut. ahmet bulut ve erdal torunoğulları arasında yaşananlar malum. buradan bile adamın bizde kalmayacağı belli.

bir diğer konu ahmet bulut istediği her oyuncuyu avrupaya götürebilir. cenk gönen denen yeteneksizi bile götürdü. burada asıl amaç gerçekten avrupaya götürmek istiyor mu oyuncusunu?

ahmet bulutun türkiyedeki ortağı volkan bahçekapılı. fatih terimin damadı ve emre belözoğlunun da akrabası. haliyle dorukhan ve fenerbahçe haberlerinin olması çok normal. hatta oraya gitmesi avrupa'ya gitmesinden daha kolay. bu ilişki ağını kafada kurduğunuzda zaten bazı şeyler daha net olacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=vyJEawPb4G4&ab_channel=FoobasSportsFoobasSports

Sergen hocamızı izleyelim hazır maç yokken.

BJK4EVER dedi ki...

Muhtemelen sinir bozucu yayin olacak ama birazdan anc candas tolga isiga konuk olacakmhaber globalde

can dedi ki...

@ dominic
Dorukhan konusunda planlama yapmak cok kolay degildi cunku 1 sene sakat kaldi ve o uzun sakatliktan sonra nasil donecegi belli degildi. Donunce de kontrat yenilemek istemedi zaten. Acikcasi ben Dorukhan'in yurtdisina gidecegine inanmiyorum. Bence Fener isterse kosup hemen imza atacak, o zamana kadar da menajeri yurtdisi haberleriyle oyalayacak kamuoyunu. Fener istemezse ne olur, bilemiyorum. O zaman once GS ve Trabzon denenir, olmazsa mecburen yurtdisi.

Barreto dedi ki...


Bu sezon Fransa'da şampiyon olursa Lille, İspanya'da şampiyon olursa Atletico, Portekiz'de Sporting, İtalya'da İnter ve Türkiye'de biz muazzam bir iş çıkardık. Bu takımlar yıllık toplam maaş bütçesi ve ekonomik imkanları itibariyle kendi liglerinin en büyüğü olan PSG, Benfica, Real/Barça, Juve ve FB/GS karşısında benzer büyük başarı elde ettiler. Bu anlamda ilginç bir sezon oldu. Zor ve olağanüstü zamanlarda para ve kaliteden ziyade takım ruhu ve mücadelenin galip geldiği söylenebilir.

Huzeyfe dedi ki...

@Barreto

Sanırım ligler seyircisiz olunca hakem baskısı ve diğer sahaya kenardan eti eden faktörlerin tesiri azaldı. Bir ara İngilterede deplasman ve iç saha sonuçları %33’e yaklaşmıştı ligin genelinde.
Bence bu tesadüf değil. Takım ruhundan ziyade, oyun gücü diye düşünüyorum. Kötü oynayan ama ‘büyük’ olduğu için kazananlar, kazanamadı seyircisiz ortamda.

Barreto dedi ki...

@Huzeyfe haklısın, nitekim FB ve GS seyirci baskısı olmayınca kendi evinde çok fazla puan kaybetti.

can dedi ki...

@barreto @huzeyfe
Seyirci baskisi olmamasi toplamda bize olumlu yansidi diye dusunuyorum. Iyi oynadigimiz donemlerde seyirci ile inanilmaz guclenebilirdik ama oyunumuzun oturmadigi o ilk haftalardan cikmayabilirdik seyircili ortamda. Necip, Vida, Ljajic, Oguzhan vs. verdikleri performasi veremezler, Mensah, N'Sakala ve Welinton sahaya bile cikamazdi. Son maclarda da zaten stresli takimi tamamen bitirebilirdi seyirci. En azindan eski staddan kalan tribun deneyimim bana boyle soyluyor.

Barreto dedi ki...

@can

Genel olarak aynı fikirdeyim. Bence sezon başı kötü sonuçların ardından seyirci yukarıda saydığın oyuncuları küstürürdü. Hatta hoca ayrılmak zorunda kalabilirdi. Öte yandan oyunumuzun oturmuş olduğu son bölümde içerde oynadığımız ve toplam 2 puan aldığımız FB, A.Gücü ve K.Gümrük maçlarını en az 7 puan ile geçebilirdik. Beşiktaş seyircisi iki ucu keskin bıçak.

Basar dedi ki...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi:

“Kulüp için 675 milyon TL kefalete imza attım. 110 milyon TL’yi de nakit olarak kendim verdim.”
(Haber Global)

Trol arkadaş gol üstüne gol yiyorsun!

2 şampiyonluk, Sergen’in başkanla ilgili açıklamaları ve son olarak yukarıdaki yazanlar.

Bir trol bu durumlara düşmemeli, en nihayetinde sen de insansın! Seni daha burda çoook yerin dibine sokacağız! Neyse, izledin mi Netflixte belgeselini? Şınanay yavrum...

https://youtu.be/jcmQjSp2YCM

Bir büyük açtım Sergen babayı dinliyorum. Biz seni üzdük ama sen bizi üzmedin Baba. Söke Söke aldın şampiyonluğu. Darısı yeni sezona.

theotheo dedi ki...

@basar

Aptal adam. 110 milyon TL borç diyor. 10 milyon Euro. Paramı lan. Adam sponsorlarla 500 milyona çıktı. Bu sene seyircisiz olmasaydı görürdüm kimin şampiyon olucagını Kamil.

sports guy dedi ki...

Seyircisiz olmasa muhtemelen Kadikoy stadi ikinci kez yangin yerine donerdi yillar sonra(literally ama, tribun restorasyonu baya zaman alirdi), sampiyon da gs olurdu.

Theo da o zaman Cengiz'e falan sallardi herhal, ne bilem :)

Zaitsev dedi ki...

@ theo

600 milyon dolar borç varken 500 milyon dolar başkan para koyuyor ama ne hikmetse sezon başı bankalar birliği anlaşması olmadan koskoca Fenerbahçe transfer yapamayacak halde. Bu hesapta bir yanlışlık var.

Basar dedi ki...

@theo

1). Neden üzerine alındın ki? Trol olduğunu mu kabul ediyorsun?
2) Halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu...
3) konu paradan seyircisizliğe nerden geldi? Hani parayla saadete ne oldu? Yeni ön koşul taraftar + 500 milyon mu?
4) hakaret ederek yazınca daha fazla mı dikkat çekeceğini düşünüyıorsun?
5) Kamil kim yahu? :)

can dedi ki...

Bu gercek theo mu yahu? Gercek theo da troldu ama Besiktasliydi. Gerci ideal 11 doneminde GS sempatizani olan adam II. Theo doneminde Ali Koccu da olmus olabilir. III. Theo belki daha iyi cikar.

theotheo dedi ki...

Kardeşim ben gerçekleri konuşuyorum.

Beşiktaş bu çebi gibi cebinden para çıkmayan adamlarla bi yere varamaz. Bu sene seyircisiz olmasa Fener evinde bu kadar maç kaybeder miydi?

Adam halen bonservissiz oyuncu alıcaz falan diyor. Kardeşim cebinde para yoksa işin yok bu kulüpte.

Unknown dedi ki...

Merhaba.
Şu anda seneye için elimizde olanlar:
Kaleci; Ersin. Yeterli.
Yedek kaleci şimdilik yok.
Sağ bek yok. Kesinlikle iki sağ bek gerekiyor.
Sol bekler Nskala ve Rıdvan. Yeterli.
Stoperler; Vida, Welinton. Kesinlikle as veya yedek iki stoper gerekiyor.
Ortasaha; Necip, Oğuzhan, Josef, Llajic. Kesinlikle iki ortasaha gerekiyor.
Sağ kanat; Hasic ama sakat. Kesinlikle iki sağ kanat gerekiyor.
Sol kanat; Larin ve Nkoudou. Yeterli.
Forvet; Güven Yalçın ve Umut Nayir. Kesinlikle iki forvet gerekiyor.
Gençlerin durumunu bilmediğim için yazmadım. Erdoğan, Serdar, Kerem, Bilal, Kartal vs.
Sözleşme yenileyebilecekleri de yazmadım. (Utku, Montero, Gökhan vs.)
Takımda kalınması istenenleri de yazmadım. ( Rosier, Ghezzal, Aboubakar, Cenk vs.)
Ki yenileyebileceklerden Cenk ve Aboubakar sakat:(
11 transfer lazım şu anda:(

Unknown dedi ki...

Ve tabiki Atibayı yazamam. Adama ayıp olur. O ne isterse o olur. O olsa da olmasa da iki ortasaha gerekiyor. Beton yetmez:)

Basar dedi ki...

Önümüzdeki yıl ligde Samet Hoca, Rıza Hoca, Çağdaş Hoca ve Mustafa Hoca (inşallah!) olacak. Bu hocaların hiçbiri bize yatmayacak ama ligde Beşiktaşlı hocaların artması rakiplerin işini zorlaştıracaktır. Dikkat edin, bu hocaların hepsinin takımları düzgün oynayan takımlar.

Lobi önemlidir, camiadan geçen hoca ve oyuncuların sevgisi hem ligde adil bir yarışma ortamı hazırlar hem de transferde nitelikli oyuncuları takımımıza çeker.

Bundan ayrı olarak şu taraftar mevzusuna cevap yazayım. 5 büyük ligde Bayern, City ve Inter şampiyon oldu. Bunlar zaten kupa gediklisi. İspanyada Atletico seyiricisizlik avantajından şampiyon olmadı. Barcelona senelerdir seyirci yüzünden mi şampiyon oluyor? Alakası yok, kadro kalitesinden oluyor. Sürpriz sadece Fransa’dan geldi. Keramet taraftarda değil, bu iş yarasa yarasa Trabzon gibi genelde takımına zarar veren taraftarın olduğu takıma yarardı ki geçen yıl bile yaramadı.

İşin sırrı düzgün transferde, maaşların zamanında ödenmesinde, hocanın iyi bir yemek yapmasında, hocanın esnekliğinde, oyuncuların motivasyonunda, sakatlıklarda, tedavi ekiplerinde, kondüsyonerlerde, camianın reflekslerinde, taraftarın desteğinde (özellikle sosyal medyada)

Öyle 500 verdim kupayı aldım gibi bir dünya yok. Trollerin aklı ile olmuyor bu işler. İşin içerisinde bir sürü etmen var. Biz camia olarak bu işi çok iyi yaptık, camia olarak tarihin en zor sezonunda şampiyon olduk. Bırakın trol gazıyla kendinizi küçük görmeyi. Eğer FO gibi yanlış yollara sapmazsak, başarı uzun vadeye yayılabilir.

fidddas dedi ki...

Yine bir beşiktaş is the new sexy durumunun başındayız. Bunu 3 yıl önce yönetemedik. 3 yıl önce neredeyse iki rakibimizi tek ayak üzerinde yakalamıştık. Bu kez fener kadro kalitesi olarak o kadar kötü durumda değil ama aşırı stresli, elimizde yine bir fırsat var. Akılcı olmak yeterli.

Beşiktaşlıların bu blogda bazı yazarlar da dahil olmak üzere kulübün kültürünün ve yapısının farkında olması gerek. Burada ocak ayı gibi ft güzellemelerinden geçilmiyordu. 10 gündür ftnin ve o camianın ne olduğunu görmüş olduk.

Her büyük kulübün kendine has bir yapısı olur, bizimkinin de var. 90larda zirve yapan bu yapı şimdi züper ligde kendini hoca olarak da gösteriyor. Bizim gideceğimiz yol bellidir. Bundan sapmak bizi hiçbir zaman başarıya götürmedi. Bunu demirören zamanında da gördük 3 yıl önce de gördük. Gideceğimiz yol zaten çizilmiş durumda.

Yorum Gönder

Ara