.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Nisan 2019 Perşembe

STSL30 Beşiktaş - Ankaragücü


Tarih: 28 Nisan 2019 Pazar 19.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Halil Umut Meler

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar(Kadro Dışı), Adriano, Mustafa Pektemek, Gary Medel / -

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

39 Yorum:

Basar dedi ki...

Diğer taraftan devam...

Aslında şöyle bir itirafta bulunayım. Bir tarafta city şampiyonluğu diğer tarafta gs şampiyonluğu... Tam bir kırk satır mı kırk katır mı durumu! Kaçan basit puanlara bu sebeple hayıflanıyorum. Arada 2 puan filan olsaydı ipi göğüslerdik.

City'nin ne yapacağı bu hafta oynanacak Göztepe maçına bağlı. Ahı gitmiş vahı kalmış Göztepe normalde 4-5 yer lakin ya herro ya merro maçı. Bu maçta es kaza kaybederse (100 maç oynasalar 1'ini kaybeder) o zaman City puan kayıpları çorap söküğü gibi gelir.

Bizim maçımız ne olur derseniz
6-4 alırız.

sports guy dedi ki...

@basar hocam baya manchester city'den bahsediyorsun sandim ya bir an. diyorum liverpool yorumu da mi dustu buralara :)

yilmaz dedi ki...

Ulan ne güzel stressiz stressiz takılıyoduk, işin yoksa şimdi şampiyonluk hesabı yap.

beagle dedi ki...

@yilmaz
Bir an Kagawa buradan bize şampiyonluğu alır geldi içimden. Sonra Şenol oynatmazki, hatta Qımılı sahaya sürer 2 maça dedim. Hesabı bıraktım.

yilmaz dedi ki...

Ben gs hariç ite kaka kazanacağızı düşünüyorum. 12 ile 13 puan arası bekliyorum.

Başak da bu kafayla en az iki maçta daha puan kaybeder. Puan beklentim 6-8

Gsden bir kayıp kesin bekliyorum favorim Rize, plase Konya. Puan beklentim 11-12-13

Bu şartlara göre gsyi yenmek haricindeki ihtimaller çok uç ihtimaller. ljajic'in o frikiği onyrkuru'nun sırtına Çarptıması şart anlıcanız

Basar dedi ki...

Ya arkadaşlar sizi bir süredir şampiyonluk stresine hazırlamaya çalışıyorum.Biraz daha stres katayım, Beşiktaş ibb/başakcity yendiği sezonlarda şampiyon olur :)

turgay dedi ki...

Avcının stresi yönetemediği ortada. Bu kadar farktan şampiyonluğu vermek teknik direktörlüğünü büyük eksi yazar. Bizim şampiyon olabilmemiz için kendinden başka kimseyi umursamayan başkanın bizim haklarımızı koruması gerekir. Camiayı arkasına alması gerekir. Fikret ormanın tek derdi kendi egosu. Gs her kameraya ağlarken bizim başkan kurulları övmeye devam ediyor. Toki deplasmanından çıkmak için sadece iyi oyun yetmez. Fatih Terim'i yine efsane yapacaklar ona yanıyorum

Mayor dedi ki...

Senol gunes zaten gidici, su dakikadan sonra "aman ali riza bey agzimizin tadi kacmasin" kafasiyla 1-0 one gecip sonra oyuna necip'i almalar falan gibi sacmaliklar yerine ya herro ya merro seklinde oynatmasini bekliyorum kalan maclarda.
Zaten defansimiz evlere senlik, hucumdan baska secenegimiz yok.
haftaya da karsimizda da taktik maktik yok adami var.
GS maci guzel olur en sonunda 4-6 skorunu gorup 100 yil surecek Besiktas hakimiyetini baslatabiliriz.

Basar dedi ki...

Siz yine ne olur be olmaz kiralık tekneleri ayarlayın! :)

Basar dedi ki...

Siz yine ne olur be olmaz kiralık tekneleri ayarlayın! :)

Basar dedi ki...

Ya arkadaşlar sizi bir süredir şampiyonluk stresine hazırlamaya çalışıyorum.Biraz daha stres katayım, Beşiktaş ibb/başakcity yendiği sezonlarda şampiyon olur :)

beagle dedi ki...

Haha. Başar bayrakları yıkamış asmış bile. Koridorda "Şampiyon Beşiktaşım ne istersen iste..." diye dolaşıyor.

Az önce 2015den bir golümüzü izledim. Takımın pas hizi, oyunu çok farklı. Umutlanamiyorum.

Basar dedi ki...

@beagle
Hocam her zaman iyi oynayarak olunmuyor. Bizim hala çok zor ama ligi kazanan en fazla 74 puanla kazanacak. Bütün takımların hali içler acısı.

Bizim için en büyük kazanç artık quaresma belasını 2. Yarıda izlememiş olmak. Artık böyle ufak şeylerden mutluluk duymayı öğrendim.

beagle dedi ki...

Ben FByi izleyip keyifleniyorum :)

BJK4EVER dedi ki...

Sokmusum futboluna. Bok gibi futbolla kazanilmis baya sampiyonluk var. M.Denizli doneminde biz, A.Kocaman doneminde FB, H.Hamzaoglu doneminde GS kotu futbolla sampiyon oldu. Kotu futbolla sampiyon olunca TFF'den alacagin sampiyonluk primi veya UEFA'dan alacagin CL primi daha az olmuyor.
Basaksehir kesinlikle 1 mac daha kaybeder, bunun olmama ihtimali cok dusuk bence. Biz 5/5 yaparsak kesin sampiyonuz, hatta GS ile berabere kalip diger maclari kazanirsak da sampiyon olma ihtimalimiz hic az degil bence.
Umarim bu aksam maci erken kopartiriz ve Vida ve Burak oyundan cikar. Biri hucumun, digeri defansin belkemigi, en formda oyuncusu.

Basar dedi ki...

Bugün hocanın hastalığının nüksetmemesine, quaresma zaralısının oynamamasına duacıyız.

Pheaglix dedi ki...

bugün saçma sapan bir sonuç almazsak toki arena'da yine final oynayacak gibiyiz.

bir kıyamet senaryosu yazacak olsam 60-70 civarı berabere ya da geride götürdüğümüz maçta lens yerine malum arkadaşın girdiğini, 85-90 civarında burak'a asist yaptığını, burak'ın gaza gelip formasını çıkartıp sarı kart gördüğünü yazardım.

gerçekten neden burak onbir başlıyor? daha öncesini geçiyorum, son üç buçuk senede şu tarz maçlarda bizim sınırdaki oyunculara saçma sapan kartların çıktığı malumken neden önlem almazsın ki? burak yerine güven oynasa gol atamayacak mıyız ankaragücü'ne? şu ilk yarıda rezil dönemde bile 4 attığımız takıma?

GeceGezgini dedi ki...

Tamam herkes sacmaliyor ama Dorukhan yuzunden top tutamiyoruz . Gercekten bu cocuk ne ise yariyor cozemedim

BJK4EVER dedi ki...

Dorukhan'la falan alakasi yok, haftalardir oynadigimiz top bu zaten.
Defansta beynini kullanma, presle istahla top kapmaya calis. Hucumda da duran toplarda cogal, kontra-atak ara. Baska birsey yok. Herseyimizle tam anlamiyla bir advanced Anadolu takimi olduk. Haftalardir bala-gote kazaniyoruz, ilk yari itibariyle yine papaz pilav yedi, ama ikinci yarida ne olacak gorecegiz.
Takim kimligini boyle kurduk, yapacak birsey yok.
Orta sahada iki tane 6 numara, iki tane sadece bos alanda etkili olabilen kanat oyuncusu ve bir tane komple forvet emareleri gosterse de hala kosucu forvet olan bir striker.
Buyuk takimlarda orta sahada iyi pas yapabilen en az 3 adam varken bizde bu sayi 1 (Ljajic). Atiba ve Dorukhan vasat, Lens ve Guven kotu pasor. Kadro bu sekilde kurulunca ortaya cikan futbol da bu zaten.
Ikinci yari yine kontradan ikinciyi atip maci koparacakmiyiz veya kalemizi yine melekler (ve Karius) yine koruyacak mi gorecegiz.
Ama antrenorden medet ummaya bence gerek yok. Siksen skor 1-1 olana kadar veya dakika 70 olana kadar oyuncu degismeyecek cunku.

Basar dedi ki...

Stadyumda TV’de göründüğünden daha kötüyüz. Doruk, Lens, Caner dökülüyor. Böyle top yaparsak haftaya fena çarpılırız. Bugün de zor kazanırız, unarım 2. Yarı top yaparız.

Pheaglix dedi ki...

allahını seven şu burak ve vida'yı oyundan al(dır)sın.

GeceGezgini dedi ki...

Abi gitti Guven i oyundan aldi. Burak i alacaksin, guven i forvete koyacaksin bitecek

Pheaglix dedi ki...

aynen 3-0 öndeyken, iki oyuncu değişikliği hakkımız kalmışken ve iki anahtar oyuncumuz kart sınırındayken yapmamız gereken değişiklik lens-quaresma'ydı.

GeceGezgini dedi ki...

Quaresma dakika 65-70 gibi girince gozume nasil da iyi gozukuyor:D Keske hep boyle ortamlarda girse oyuna.

Mayor dedi ki...

o dakikada girince bile fenalik basiyor bana. ayagina aldigi topu musait pozisyondaki adama vermekten aciz, kanserojen madde.

sinek savar dedi ki...

Cok uzatmaya gerek yok alti ustu bir gs kopegi maci, klasik bastik gectik tatava yapmaya gerek yok.

Dananin kuyrugu haftaya kopar, icinde patlayanlar haftaya burada carsaf carsaf analiz kasar.
(aldigi paranin hakkini verecek ya!)

Neyse "Lafim Atiba'ya degil"

Atiba turnusol kagidi gibi adam!

Sinek Savar

Huzeyfe dedi ki...

Beşiktaş kafası karışık bir oyun oynuyor. Öndeki üçlü ön alan baskısı yapıyor, geçiş oyunu oynuyor, kontraya çıkar gibi direk koşular yapıyorlar. Orta üçlü içinde Atiba maçı ve oyunu okuyor, Dorukhan oyun anlamında bir fikir sahibi değil. Koşuyor filan ama hangi topu direk hangisini kısa pasla oynaması gerektiğini bilmiyor. Bir plan da var gibi değil zaten. Ljajic sol açık gibi oynuyor ve orta sahada oyun kurulumuna yardımcı olmuyor. Bu kargaşa içinde takımın ön yarısı geçiş-kontra atak oynaycakmış gibi duruyor. Ama bekler ve stoperler bu oyunu oynamıyor. Öndeki baskıyla arka taraf arasında uçsuz buğday tarlaları var. Bir alan savunması organizasyonumuz olmadığı gibi kazandığımız topları çabuk-doğru oynamak gibi bir planımız da yok. Lens topla giderse kontra atak oluyor. Savunamadığımız çok açık. Bence bu oyun gelişmez, üzerine birşey bina edilebileceğini de sanmıyorum açıkçası. Burak için ideal bir ortam var yalnız, tek heyecan verici şey bu Beşiktaş adına.

Gs maçının hikayesi başka olur. Burak'la ilk golü atarsak kazanırız. Mutlaka yeriz ama daha çok atarız bence.
Yoksa 40'larda Gs kornerden gol bulur. Maçı da 80'lerde penaltıyla bitirirler.

Basar dedi ki...

Dün evet pas oyunu oynayamadık, evet podcastte de tartışıldığı üzere artık daha az pas daha kontra-geçiş oyunu oynuyoruz ama aynı zamanda ilk yarıda çok telaşlı da oynadık.

Sanıyorum takımda yavaş yavaş stres de baş göstermeye başladı. Ben son 5 senede sahamızda bu kadar kötü oynadığımız, bu kadar boğulduğumuz, bu kadar korner yediğimiz bir maç daha hatırlamıyorum. İki pası yapmaktan, yana bile pas atmaktan acizdik. Bunu oyun tarzımız az pas yapmaya döndü ile açıklayamıyorum.

yilmaz dedi ki...

@Basar

Şu an pas oyunu yerine daha sonuç odaklı (öndeki oyuncuların formuna güvenerek) bir oyun oynuyoruz. Hoca resmen ilerde burak ljajic bana yeter diyor. Zaten attığımız gollerin çoğu duran top ya da burak'ın kişisel becerisine dönmüş vaziyette. Maç kopunca da Kagawa, Güven filan devreye giriyor. Bu sezon böyle bitecek, alışacağız. Daha çok pozisyon vereceğiz. Kalecimiz -nispeten- daha iyi gözükebilir bu aralar, çünkü daha sıcak kalacak maçlarda. Karius'da bir Cenk Gönen görüyorum bu anlamda.

GS maçı derbi olmasından farklı olarak bu konuda zor geçecek bizim için. GS'nin iki kanadı da çok formda. Bekleri de skora katkı yapıyor. "Hadi gel, bize saldır, atamazsan ben atarım" taktiği GS'ye sökemeyebilir.

ben maçta atiba, dorukhan, medel, jlajic, quaresma, burak 6lısı ile başlayacağımızı tahmin ediyorum.

Aslında elimizde GS'nin tempolu kanat oyuncularına tepki verebilecek tek oyuncusu Lens, ama maalesef kendisi bunun farkında değil. Hemen her topta faul yapıyor. GS'nin taç için sahaya giren bir teknik direktörü olduğunu düşünürsek, sakıncalı.

beagle dedi ki...

Dorukhan'a merkezde yazık olacak dedigimizden 2 3 hafta sonrasi:
https://www.ntvspor.net/video-galeri/dorukhan-in-pas-kalitesi-dusuk-5cc701640a351f38a0f05b21

Spiker Dorukhanin bir sürü olumlu ozelligi var dedikten sonrasi komedi:
- Enerjik... eee Dinamik... eeee eforlu oynuyor... eeee Enerjisi çok iyi

Necip 2 loading. Vakit varken kanatta denemeli veya bu sene elden cikarmaliyiz. Tolgay, Fernandes balonları gibi degerini kaybetmesin.

Basar dedi ki...

Olay budur...

https://twitter.com/forzasenbenyok/status/1122567892669739008?s=21

Armagan dedi ki...

Her sezon bu himmetsarayın 2-3 maçı denk gelir izlemek için. son birkaç sezondur uyguladığım bir totem var. Hep de işe yarıyor cidden.

turgay dedi ki...

orta saha ve hücum bloğunun savunma zaafı yüzünden baskılarda sürekli topu kaybeden tarafız. bu da bizi rakip hücumlarında silahsız bırakıyor. ne atiba ne de dorukhan topla kat etmeyi beceremiyor. zaten topla oynamaya başladıklarında karşılarında bu adamların topla oynayamayacaklarına programlanmış adamlar onlara bomboş alanlar bırakıyor. vitaminsiz kaptanımız oğuzhan ve ex oyuncumuz sosa'nın neden kıymetli olduğu bu boş alanları topla kat eden oyuncunun ince paslarla aksiyonunu birleştirdiğinde baskının nasıl dağılabileceğini gördüğümüzden biliyorduk.

şimdi baskı karşısında topla kat eden orta sahamız yok. adem son bir kaç maçtır bence kötü oynuyor. saçma top kayıplarının yanında gereksiz aksiyonlara giriyor. dorukhan kendisine binen yükün ağırlığını kaldıramadı. ciğer olarak takımın en iyi 2-3 oyuncusundan biri ama topu kullanmada zayıf. burak zaten savunma yapan bir forvet değil. lens'in aklı karışık. güven'den kenarda ne alınacak belli değil. zaman zaman topla kat etmeyi deniyor ama bir sonuca bağlayamıyor. orta sahanın tüm yükü atiba'da. topla yetenekleri sınırlı olduğunu düşündüğüm bir oyuncunun tüm orta saha organizasyonuna yetişmesi imkansız. ha kaldı şurada 4 maç. 4 maçı geçtim sadece galatasaray maçı bence 1-2-3 sıralamasında kaçıncı olacağımızı gösterecek.

bu orta saha performansımız ile %30 olan şansımız %10 seviyelerine düşürüyoruz. çünkü akhisarından başakşehirine kiminle oynadıysak 2.yarıda tüm maçlarda 25-30dk bizim yarı sahamızda baskıyla geçti maçlar. buna bir de toki arenada hakem faktörünü eklerse en az 2 gol yiyeceğimiz kesin. ben oyunu kitlemeye çıkardım açıkçası. bakarsınız bi duran toptan talisca misali gol atıp istediğimizle döneriz. ancak 1 puan ana hedef olmalı. çünkü şu takım oyunuyla kazanamayız.

Zaitsev dedi ki...

Topa hakim olamıyoruz ama topu alınca dikine hızlı çıkabiliyoruz. Bu da ilk yarı ile ikinci yarı arasındaki en büyük fark. İlk yarı top ayağımızda patlıyor ve hücuma çıkamıyorduk. Bu yarı ise hızlı çıkıyoruz ama çok top kaybediyoruz ama hızlı çıkmanın faydasını gol olarak alıyoruz.

Ljajic-Dorukhan-Lens ile dikine ve hızlı çıkan bir takım haline dönüştük. Zaten 1.5 senedir en büyük sorunumuz buydu. Oyuncu kapasitesi, Şenol hocanın kadro ile aşırı derecede fazla oynaması ve bazı oyunculara takılıp kalması gibi faktörler sahada takım oyununun gelişmesini geciktirdi.

Güven'den sol açık, Q7nin 11 çıkması, Kagawa-Ljajic'in beraber oyuna başlaması veya forvet arkası 3lünün sürekli dönmesi gibi aksiyonlardan kaçınmalıyız.

Dorukhan ile Ozzy bileşimi bir oyuncuya ihtiyacımız var. Ozzy mi güçlenir, koşu kalitesini arttırır, işin kolayına kaçmaz yoksa Dorukhan mı oyun olarak kendini geliştirir bu yaz göreceğiz.

Dorukhan için değerlendirmeyi de seneye yapmalıyız. Yedek olarak sezon geçirecek bir oyuncudan esas oyuncuya evrildi. Ve bu olay planlı olmadı. Bu yüzden oyununda dalgalanmalar ve düşüşler normal.

Zaitsev dedi ki...

Bu arada paralar nerede :) Maaşlar mı ödendi de böyle top oynuyoruz yoksa sürekli galip geldiğimiz için kimse para lafı etmiyor. Paralar ödendiyse para lafı eden sayın antrenörümüz niye paralar ödendi demiyor? Ödenmediyse niye susuyor?

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev bu tarz bir oyuna yanlış hatırlamıyorsam deplasmandaki Genk maçı itibariyle geçtik. O maçta da çok pozisyon verdik ve 85'de beraberlik golünü yedik. Kazanabilirdik ama şansa bağlıydı. Şu anda değişen, daha formda oyuncular, daha moralli oyuncular ve tabii, Genk'in yarısı kalitesindeki rakipler.

GS şimdiye kadar (6 maçlık seri) oynadığımız rakipler arasında başak hariç kıyas bile kabul etmeyecek kadar güçlü bir rakip. Ama asıl sorun maçın deplasmanda olması. GS nice rezalet maçlarına rağmen bir iki bebaberlik hariç görkemli galibiyetler çıkarttı bu sahada.

Quaresma'nın 11'de başlayacağına şimdiden kendinizi alıştırsanız iyi olur, kadrolar açıklandıktan sonra şoku daha kolay atlatırsınız :)

GS'nin yan toplarda savunmacıları çok iyi. Açıkçası duran toptan kesin yeriz gibi geliyor.

Onların da zayıf karnı Fatih Terim bence. Dün ne yaptı anlamadım. Şenol Güneş'in ligin ilk yarısındaki saçmalamalarına nazire yaptı resmen. Kolay yoldan skor bulma adına, belhanda ve onyekuru gibi diri ve formda adamları çıkartıp, diagne ve mitroglou ile "ya tutarsa" oyununa döndü.

İlk yarıda rakibe skor olarak üstünlüğü vermezsek, ikinci yarıda istediğimizi alabiliriz.

Gönül ister jlajic ve kagawa 11'de başlasın. İlk dakikalarda zayıf oldukları defansın göbeğini zorlayarak gol bulalım, ya da tedirgin edelim. Ama hocamız tabii ki böyle radikal kararları pek veremez. Hocanın kafasında Kagawa oyunu baltalayan bir oyuncu. Talisca'ya tanıdığı tolerans'ı ona tanımıyor, tanımayacak.

11 beklentim:

karius
gg vida mirin adriano
atiba dorukhan
quaresma ljajic caner
burak

turkkant dedi ki...

Kötü futbol, iyi sonuç, sarhoş gemi devam ediyoruz... Önümüzdeki döneme dair bir iki notum. Maça, eskinin ünlü hakemlerinden birini götürdüm, normalde Macaristan'da yaşıyor. Beşiktaş'ı seyredince, şaşırdı, ya bayağı kötü oynuyormuşsunuz, ben de bu kadar galibiyet sonrası iyi oyun olur diye beklemiştim, dünkü Fener'den de kötüsünüz, dedi. Heh...

- Takımın bir tek iyi yaptığı şey var. Orta sahada kapılan toplarda ya direkt dikine deliyoruz, ya da direkt pasla hücuma yöneliyoruz. Nasıl iki senedir herkes bizi engellemek için aşırı kapalı, alan vermeyen oyunlar oynuyorsa, şimdi de Beşiktaş'ın orta sahadaki yetersizliği rakiplerin fazla cesurlaşmasına neden oluyor. Garip bir şekilde aciz halimiz şu ana kadar dezavantajdan çok avantajaa dönüştü. Tabi sorun, rakiplerin bunu skora dönüştürememesi, yoksa GS gibi skorer forvetleri olan bir takım bundan yararlanır.

- Dorukhan o çıkış formu geçince sıradanlaşmaya başladı. Şu anki direkt tempolu futbolda yine parlayabilir, ama dominan bir oyun için kendini bayağı geliştirmesi lazım. Acaba bu temposu ve zekasıyla Ümit Davala benzeri bir beke evrilir mi?

- Mirin direkt stoper olacakmış gibi durmuyor. GS maçında en büyük korkum Mirin-Caner bölgesi. Karşıda ise GS'nin en etkili oyuncuları var, buradan dağılırız gibime geliyor.

- Açıkçası GS maçından çok büyük ümidim yok. Bu futbol kalitesi gidip orada coşkulu bir GS'yi yenmeye yetmez. GS'yi kötü gününde yakalarsak beraberlik olur, normal şartlarda yenilgi maçı.

Özetle, maalesef bana göre şu anki biraz yalancı bahar. Kagawa (ya da Oğuzhan) forma girebilseydi, temposunu, gücünü geçtiğimiz 3 ayda artırabilseydi. Caner yerine kuvvetli bir Adriano olsaydı. O zaman başka bir şey konuşurduk, maça ön alan presiyle GS'yi bozarak başlayabilirdik vb. Ama bu halde, sadece Burak vurdu gol oldu ile Terim'li GS deplasmanı ben maalesef ümitsizim...

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

İçeride oynanan ilk Genk maçında da çok pozisyon verdik :) Adamlar pire gibiydi. İlkinde 4 tane yedik, o maçı unuttuk. dışarıda az daha yeniyorduk berabere kaldık.

Basar dedi ki...

Bu maçta beni korkutan iki konu var:

1) Terim takımlarının orta sahada kaosla karışık baskı yapması bizim zaten 2 pas yapamayan orta sahamızda nasıl bir etki yapacak.

2) gs'nin sağ kanadı oldukça güçlü, onları kademesi olmayan Caner karşılayacak.

başakcity maçının sonucunun bu maçı etkileyeceğini düşünüyorum. Oradan çıkacak puan kaybı burada yavan beraberlik maçı izlettirir.

Yorum Gönder

Ara