.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Nisan 2019 Perşembe

STSL29 Demir Grup Sivasspor - Beşiktaş


Tarih: 22 Nisan 2019 Pazartesi 20.00

Stadyum: Yeni 4 Eylül Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Adriano(Belirsiz), Ricardo Quaresma, Mustafa Pektemek / Hugo Vieira

Cezalı Oyuncular :  Gökhan Töre, Tolga Zengin, Orkan Çınar (Kadro Dışı), Caner Erkin / Özer Hurmacı


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

32 Yorum:

sinek savar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

1-1 ya da 2-2 bekliyorum ben.

bu arada insanlar genel olarak neden lucescu'nun gelmesini istemiyor anlamıyorum. son iki senedir elimizdeki kadrodan maksimum verimi almak yerine kadroyu belli bir şablona oturtup, "olduğu kadar" oynatan bir hocamız olduğu için şampiyon olamıyoruz (örn. love'a açılan ortalar, lens'in ıs-rar-la sol kanatta oynadığı maçlar, oğuzhan'ın 10 oynadığı maçlar, vs vs). lucescu eldeki kadrodan verim alma konusunda bulabileceğimiz en iyi isimlerden. eğer kendisi seneye kalacak oyuncular ve duruma göre yapılacak bir-iki takviye ile şampiyon olabileceğini düşünüyorsa bence buyursun gelsin. milli takım teknik direktörlüğünün rezalet ve tff basın sözcülüğü gibi geçmesi bu ülkenin gördüğü en pragmatist hocalardan birisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

ikinci seçenek olarak avcı da hiç fena değil ama şampiyon takımdan ayrılıp gelmesi çok zor. bir de abdullah avcı'nın gelmesi demek yeniden yapılanmak demek. aslında lucescu bir seneliğine gelse, şampiyon yapıp emekli olsa, onun üstüne avcı gelse ne güzel olur.

Hidayet dedi ki...

dünkü gs maçıyla ilgili konuşmayan ,gerekli hamleleri yapmayan başkanın/yönetimin beşiktaş'ta yeri yoktur . başkanlık falan yapamaz . beşiktaş iddialı olmaktan uzaklaştı mı ? şampiyonlar ligi için 2.lik umudu yok mu ? kimseyle yarışmıyor mu beşiktaş ? ununu eledi eleğini astı mı ? artık olay şenol güneş'i falan aştı . zaten gitmiş adamı eleştirmek ve geçmişin bütün günahını ona yüklemek yerine şu kalan haftalarda gerekli hamleleri yapmazsa beşiktaş taraftarı fikret orman'ı her türlü meşru yollarla göndermeli ,gitmezse gitmeye zorlamalıdır . yeter artık, beşiktaş'ın hakkını savunmaktan aciz , ileriye dönük planları olduğu için beşiktaş'ı erteleyen , beşiktaş'ı basamak olarak kullanan adamlarla 2. feda dönemine falan girilmez.

Basar dedi ki...

CL loading (1.lik mi 2.lik mi bilemiyorum)

beagle dedi ki...

Alanya'nin performansa bakinca 4.lük yuklenmesin? 35-45 arasinda FBye yaptiklarini biz 7 attigimiz Rize macinda yapamadik.

Harun ve Skertel büyük hezimeti engellediler. Hatta Puyol Sadık olmasa 1 puanı bile kurtariyorlardı. İyi sporcu ve zeki olmayan adamları 2 3 maçta yildiz ilan etmenin sonu bu.

FBnin zavalligini izlerken ders de cikarmak lazım:

- Merih Demiral'ı gönderip Sadık, Serdar Aziz, Diego Reyes falan alacak zavallı bir yetenek yönetimi

- Küme düşme potasından Dirar'ın sağbekte sağladığı artı ile çıkıp şu anda onu açıkta kullanıp saglam olmaya çalışan, 2 tane 6 kullanip kevgire dönen bir fenerbahce'yi, bjk'nin çöpleri ismail ve tolgay ile kurtarmaya çalışmak

- Halktan para toplayacak haldeyken ligde sezon başı yarim gol atan Tolgay'a 3M bonservis ve en az 2.5M maaş vermek

Beter olsunlar, ama biz artik "vasat" oyuncu transfer etmeyelim. Gencleri oynatalim. Ayni performansi çok daha ucuza alip uzerine satıştan para kazaniriz.

turgay dedi ki...

yaşlılar ordusu başakşehirin nasıl stres yaptığını gördünüz mü? avcı hala oyun oyun diyor ama stresi yönetemediğini itiraf edemiyor. emre utanmasa herkesi dayaktan geçirecekti. velhasıl başakşehir bence şampiyonluk şansını kaybetti. buradan şampiyonluk veren hocanın da ayrılmama ihtimali yok diye düşünüyorum. ama verdiği şu görüntü ile nasıl kitlesi ve beklentileri büyük takım çalıştıracak büyük soru işareti.

Basar dedi ki...

@beagle senin senaryon da olsa benim saftirik olumlamam da olsa 3-0’dan 3-3’e gelen maçtaki kaçan galibiyeti fena halde arayacağız.

beagle dedi ki...

@Başar arkadan gelen Trabzonun da seri yapiyor olması problem. Hakem vb telekomda zaten olacaklar belli.

Basar dedi ki...

Doğrudur, senin senaryon da gerçekleşebilir. O senaryoda da 2 puanı ararız.

beagle dedi ki...

Tamam o 2 puanda sorun yok. Ararız mutlaka :)

Basar dedi ki...

Allah razı olsun :)

Pheaglix dedi ki...

3-3'lük fener maçının travması olmasa kayseri deplasmanında da berabere kalmazdık bence. eğer o maç ortalama bir takımın yapması gerektiği gibi 3-0'dan puan bırakmasaydık şu an fb'nin şike sezonundaki 16/17'yi yapmanın önündeki tek engel gs deplasmanıydı. puan kaybettiğimiz tek maç da canımızın içinin bilerek kırmızı gördüğü maç olacaktı :)

bence başakşehir'in berabere kalması gs'nin şampiyonluğunu neredeyse ilan etmesi anlamına geliyor. podcastlerden birinde türkiye liginin kodu gereğince net şampiyonluk adayı olmayan sezonlarda gs'nin şampiyon olduğu söylenmişti (kimin söylediğini hatırlayamadığımdan tam krediyi teslim edemiyorum, özür dilerim). geçen seneki durumun aynısını yaşıyoruz yine. adamlar palabıyık'ın bizi katlettiği maçtan daha hafifi için bir hafta ağladılar ve istediklerini aldılar, muhtemelen almaya da devam edecekler. çıkardıkları videoya karşılık gs'nin hakem desteğiyle aldığı puanlara ilişkin video çıkaran olmadıkça da bu böyle devam eder.

beagle dedi ki...

Besiktasa buldog, doberman, bal porsugu, nil faresi falan transfer edilmesin. Boylu poslu sporcular alinsin lütfen.
Alin size Medel faciasi. Boyu yoksa işlevi de sorunlu kardeşim. çakiyla savaşa gidilmez.

yilmaz dedi ki...

İlk yarı Burak ve medel çok kötüydü. Ama bizim linçspor taraftarı Karius, mirin ve lens'in kelleyi istemiştir bile.

beagle dedi ki...

Çok sevdikleri hocaları Necipi soktu Rıdvan dururken. Öyle taraftara böyle hoca 400-500M Euro da borç...

GeceGezgini dedi ki...

Tamam herkes rezalet ama Dorukhan ne ayak bugun anlayan var mi? Sifir oyun kurmaya katki ya sifir

GeceGezgini dedi ki...

Pardon duzeltiyorum, savunmada da yok. Resmen taktim sadece Dorukhan i izliyorum ve bos bos dolasiyor pasam.

beagle dedi ki...

Uzun zamandir iki 6 oynayinca Doruk böyle. Halbuki kanada aktığı topta kanatta yaraticilik yeteneği olabileceği belli. 200 maça kesfederiz.

GeceGezgini dedi ki...

Bu kadar kotu oyunla galip gelmek inanilmaz :) Ha bu arada Ozzy i ozlemisim.

YSY dedi ki...

Stresli maçtı. Bazı maçlarda ekstra işler gerekir. Buda öyle bir maçtı. Geçmiş sezonlarda sosa yapardı bu tip işleri. İyi kötü gidiyoruz bakalım bende merakla izliyorum.

SyS dedi ki...

burak'ın kaçıncı ekstra katkısı saymayı bıraktım. şenol güneş'in bir bildiği varmış diyebilecek var mı? sanmam.

Basar dedi ki...

Yorumumu değiştiriyorum. İlk yarıda quaresma isimli şaklaban bu takımda oynamasaydı muhtemelen 4-5 tane duran top golü daha atmış olurduk. Bu da muhtemelen birkaç puan fazladan toplamak anlamına geliyordu!

Şaklaban net bir şekilde şampiyonluğumuzu çaldı.

beagle dedi ki...

Ilk yaridaki Ljajicin kullandigi kornerlerin hemen hepsi Besiktaslilara gitti, 1 gol 2 kaçan pozisyon ve en çok rakip ceza alaninda top oynadigimiz deplasman devresi oldu.

@Başar sana katiliyorum yani.

Not: O kaçan 2 puan da daha da önemli hale geldi :)

Mayor dedi ki...

Dun Dorukhan'in etkisizligi Kagawayi bitirdi. Adam oyundan ciktiginda sahanin en cok kosan futbolcusuydu. Kagawa geriye kosup her seferinde defanstan topu almak zorunda mi? Bu sekilde ileride nasil varlik gosterecek?
Dorukhan topu almaktan, sorumluluk almaktan kaciyor, kac pozisyonda Vida ve Mirin top cikartmaya calisirken bos alan kosmasi gerekirken rakibin arkasina saklanip Kagawa'nin gelmesini bekledi.
Senol'da bunu seyrediyor kenardan.

Zaitsev dedi ki...

Burak'ın gelişinin veya Q7'nin yokluğunun 2ci yarı ortaya çıkan puan başarısında büyük katkısı olmakla beraber birincil etken değiller.

2ci yarı esas olayımız Ljajic eksenli bir oyuna dönmemiz. Ljajic ile daha pasa dayalı ve hareketli bir oyun oynuyoruz. 2ci yarı Q7'nin oynadığı maçlarda orta sayısında bir düşüş söz konusu.

Öyle aman aman bir top oynamıyoruz ama Ljajic bize hareket ve hız kazandırdı. Dorukhan'ın da bu oyunda katkısı büyük. Şenol hocamız yeni gelenleri karşı bu kadar ön yargılı olmasa belki ilk yarı işler farklı olacaktı.

Bu arada Fener maçındaki 2 puan veya geçen sene GS maç derken bazı şeyleri ıskalamayalım. 2 sezon da ligin ilk yarılarında şampiyonluk kaçtı fakat rakiplerimizin berbat oyunları sayesinde potada kaldık. İlk yarı kaybedilen 25 puan varken Fener maçındaki 2 puana yanmanın bir manası yok. İçeride Sivas'a, Antalya'ya verilen puanlar daha büyük acıdır benim için.


@ Gecegezgini

1o numaranın geri gelip top alması taktiğimiz. Eskiden Sosa da gelir alırdı. 8 pozisyonu öne kayarken 10 geri gelip top alıyor. 8 ve 10'un hareketliliğine dayalı bir oyun oynamaya çalışıyoruz ama sistemsel ve oyuncu kaynaklı sorunlar var.

Hem Dorukhan tam bir 8 değil hem de 2 tane 10 numara ile oynuyoruz. Hem Ljajic hem de Kagawa o bölgeye girip çıkıyorlar. Bu durumda Dorukhan'ı bazen boşta gösteriyor. Yoksa adam yine atıyordu. Kaleci çeldi de direkten döndü şutu.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev'e katılıyorum, iki sezonda ilk yarılardaki berbat performansı ıskalayıp, rakiplerin kötü geçirdiği ikinci yarılarda şampiyonluk potasında kalmak, başarı olarak sayılmamalı. Kalan 5 maçı kazanıp şampiyon olsak bile, başarısız bir sezon geçirdiğimiz gerçeği değişmeyecek. İkinci yarının en başarılı takımı, 2019'un en başarılı takımı oluruz o kadar.

Dorukhan konusunda fikrim, Oğuzhan ve Tolgay'ın çok formsuz oldukları bir dönemde forma şansı buldu ve çok iyi değerlendirdi. Fakat biz artık atiba dorukhan, medel dorukhan vb. şeklinde bir oyunda döndük. Dorukhan'ın şutör özelliği ve dinamizmi bizim ortasahamıza bir renk getirdi. Ama Dorukhan %100 performansla bile oynasa, takımın oyununu değiştirebilecek bir oyuncu değil. O yüzden Sivas maçındaki etkisiz futbolun sebebinin Dorukhan olmadığını düşünüyorum.

Benim idealimde flat 3'lü (10 numarasız) bir ortasaha var. Dorukhan'a bu ortasahada yer bulabilirim. Mesela orta 3'lünün sağı. Ama diğer iki oyuncunun çok üst seviye olması gerekiyor.

Basar dedi ki...

@zaitsev @yilmaz

Arkadaşlar az çok eski yazdıklarımı hatırlarsınız. Tabi ki de başarısızız, hatta bu sezon değil 3 sezondur ilk devreleri çöpe atıyoruz.

Lakin şu aşağıdakiler de mevcut puan durumu içerisinde doğru noktalar.
1) quaresma oyun sistemimizi ne etkiledi (bunu yazmayan zaten kalmadı)
2) quaresma zararlısı sadece oyun sitemine değil duran toplara da zarar verdi. Şu an (2. yarıda) sanırım duran toptan en fazla yararlanan takım biziz.
3) @beagle da yazdığı gibi :) fener maçında olmayacak puan kaybettik, hatta bu bir sonraki haftaya da sirayet etti.

Maalesef iyi oynamasan da bu tip dandik sezonlardaki şampiyonlukları (yukarıda da değinilmiş) hep gs toparlıyor. Bu da para demek, rakibe avantaj sağlamak demek. Biz 5/5 yapalım, gerisi de Allah kerim...

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Konu başlıklarında hem fikiriz. Benim fikren katılmadığım mevzular;

1) Oyun liderliğinin ve duran topların Q7ye bırakılmasının suçlusu Q7 olamaz. Takıma zarar veren görüntüde Q7 olabilir ama bu zararın oluşmasının sebebi antrenördür. Ben ihalenin taşerona değil işverene kalması gerektiğini söylüyorum.

2) İlk yarı sadece iç sahada Antalya, Sivas ve Trabzon'a 8 puan, toplamda 25 puan kaybedip Fener maçına takılmamak lazım. O maçta yenilip daha büyük bir tramvaya sürüklenmediğimize dua etmek lazım.

Dediğin gibi 5te 5 yapıp ne olacağına bakmalıyız ama işimiz zor. GS deplasmanından ziyade TS deplasmanı büyük sorun.

Galiba Medel sezonu kapamış. Bir oyuncunun sakatlanması üzücü ama bu sezon özelinde hem bizim hem de Medel için iyi bir haber olabilir. Bu gidişatta 2-3 hafta sonra Karius'un yerinde görürüm diye bekliyordum.

yilmaz dedi ki...

@Basar tabii ki hatırlıyorum yazdıklarını. Yorumum karşı çıkma değil, "benim de söyleyeceklerim var" demek içindi :)

Ben kalan maçlarda sıralamanın değişmeyeceğini düşünüyorum. Belki GS ile başakspor'un yeri değişir. @zaitsev'den farklı olarak, TS maçının her zamanki gibi geçeceğini, GS'yi ise şu şartlar altında yenmemizin imkansıza yakın olduğunu düşünüyorum. GS'nin konya ve rize maçlarında deplasmanlarından en az birinde puan kaybedeceğini düşünüyorum. Aslında Konya'dan o kadar da umutlu değilim. Ne zaman konyada gs zorlanacak desek 4-5 tane atıp geliyorlar. o yüzden tek beklentim rize maçı.

biz 12 gs 10 puan alır. başak'ın ne yapacağını bilemiyorum. GS başakspor'u yenmesine rağmen şampiyon olamayabilir.

BurkayJK dedi ki...

İlk yarı kaybedilen puanlar da önemli ama ikinci yarıyı akıllanma/toparlanma süreci olarak görürsek, ben de içerideki Erzurumspor ve Fenerbahçe maçı puan kayıplarını daha önemli görüyorum. Şu an hanemizde +4 puan yazması, Galatasaray maçına bir ya da daha fazla puan önde çıkmak demekti.

Ben Galatasaray maçından puan alabileceğimizi düşünmüyorum. 1-2 puan önde gidebilseydik, belki beraberlik çıkarabilirdik. Hele şu kritik haftalarda oradan galibiyetle çıkmamız imkansız görünüyor. Geçen sezon olduğu gibi Galatasaray orta sahasından dayak yeriz ve hakemle birlikte izleriz.

Takıma, hocaya, yönetime ne kadar kızsam da kopamıyorum bu sevdadan. Kafa yormaya, düşünmeye, umutlanmaya devam. :)

beagle dedi ki...

Ben gelecek sezona çoktan gectim. İki kanatta da oynayabilecek Mario Engels-FC Roda'dan rica ediyorum. Gol yönü kuvvetli Kanat-Santrafor tipi. 25 yaş 2.ligde artik fiyatı çok yukselmez. Tolgay'dan ucuza biter. Hele maaşı 600-700 bile olur.

Yorum Gönder

Ara