.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ekim 2018 Cuma

STSL 10 Beşiktaş - Çaykur Rizespor


Tarih: 29 Ekim 2018 Pazartesi 20.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Bülent Yıldırım 
( BJK 25G 9B 6M – ÇRS 11G 7B 14M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Adriano, Pepe, Adem Ljajiç / Dhurgram Ismail, Musa Çağıran, Montassar Talbi, Aminu Umar

Cezalı Oyuncular : Jeremain Lens / Abdullah Durak, Braian Samudio

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

34 Yorum:

Serkbal dedi ki...

Rizeye de yenilir,tam bir kaos ortamına gireriz

turgay dedi ki...

adriano ve pepe kadroya girer bu hafta.

turkkant dedi ki...

Statta tuhaf bir kırılma var.

Örneğin, taraftarın bir kısmı -biraz daha entelektüel görünümlüler diyelim, Oğuzhan'un modern futbolu, Quaresma'nın ise çağ dışı temsilettiğini düşünerek büyük bir Quaresma antipatisi içindeler. Diğer grup, Quaresma'nın sorumluluk alan ve şatafatlı oyunundan zevk alıyor ve diğer grup bunlara biraz şaşı baktığından onlar da tersi Oğuzhan'a antipati besliyorlar. Quaresma el kol yapınca -olay tam benim önümde oldu, zaten Quaresma'yı sevmeyen grup çıldırdı, onlar Quaresma yuhalayınca, hemen 5 dakika sonra diğer gruptan "Oğuzhan kulağını tıkasana" tezahüratları gelmeye başladı.

Keza Şenol Güneş'e destek de aslında hocaya destekten çok, yönetim alehtarlarının yönetime nefret kusmalarının bir maşası oldu. Bu işi sen başarmadın hoca başardı, şimdi tüm başarısızlık senin, mesajı. Şenol Güneş'i çok beğensem de, şu an oynadığımız tuhaf futbola bakıp hocaya suç bulmamak abes olur. Şenol Güneş de şu an gayet başarısız ve eleştirilmeyi hak ediyor.

Ben Şenol Güneş kalmalı diyenlerdenim, zira o giderse her şey un ufak olur diye düşünüyorum. Öre yandan, şu an sanki o da altında kaldı gibi kar topunun.

Buradan geleceğe dönük iki şeye dikkat etmeliyiz. Bir, rakipler iyi değil, Türkiye liginde kötü futbolla çok şampiyon takımlar gördük. Bu çoğunlukla GS olsa da, bu iş belli olmaz. Bazen takım gitmez, ama gayret, çaba, kalite ile eğri gemi doğru sefer olur.

İkincisi, kızıp seneyi de yok etmeyelim. Del Bosque'nin kovulması, acele Rıza Çalımbay kararına neden olmuştu, neticesinde ertesi sene de çöpe gitti. Güneş giderse Guti dışında bir seçenek bana anlamsız geliyor. Guti daha fazlasını yaparsa kalsın, yoksa yeni bir hoca ile seneyi de riske atacağıma, sene sonu artık Avcı mı olur, başkası mı, olayı sene sonuna bırakırım.

Murat dedi ki...

Avci olmaz olmamali..fenerli Ersun "bile" daha iyi olur..senol gunesin miladi 1 yil once dolmustu..su anda yazili kullanim suresi gecmis ilaci kullaniyoruz..aman ne olacak bu kadar gecen sureden bir sey olmaz dusuncesiyle..ne zaman o ilaci kullanmkaya devam edip zehirlenip hastanelik olacagiz bunu bekliyoruz..
stat yonetimin 2 kotuden daha kotu olaninin farkinda oldugu icin yonetime tepki gosterdi..senol gunesi korumaya aldi..yonetime ilk defa mesaji gayet sert ve net bicimde gosterdi..senol gunesin inatci olmasi bize sampiyonluk kaybettirdi ve kaybettirmeye devam edecek ama yonetimin inatci olmasi yuzunden kaybedilecek seyler pahayla falan bicilmez..yonetimin zihniyeti degismeyecek..daha dogrusu yeni degisti ve bu degisim mizaci kotu ve kendi cikarlarina gore tasarlanmis bir degisim oldu..kulupte hesap sorma islevi,ust yonetimi denetleyen bir organ yok..besiktas basibos bir goruntu cizmeye basladi..populist ve hicbir seye derman olmayacak basin toplantilari (baskanin sovu da diyebilirsiniz) fln hep dostlar isbasinda gorsun kafasinda yapilan aptal aptal hamleler..

Murat dedi ki...

kulubun kasasi tamamen koruma altina alinmali..futbol as ayri bir denetim altinda yurutulmeli..benim kafam almiyor..gomez abubakar ve talisca gibi isimler (katkilari ortada bu adamlarin) uygun veya pahali ama yaptirim degeri yuksek sekilde takima kazandirilabilecekken olmadi yapilamadi..tamam dersin kulubun maddi gucu fln..ama mitrovice 4 milyon bayilinca bunu diyemiyorsun..oyuncu izleme isi..bu isi tamamen siktiretmek nasil bir hainliktir..besiktasin oz degerlerine sahip cikan bir olusuma herseyden once isi tek basina yonetmeye soyunmayacak birinin basinda oldugu ekibe ihtiyaci var..

yilmaz dedi ki...

Bence hoca değişikliğinin zamandı da geçti. Bu takımın bu sene şampiyon olmasının tek yolu, devre arasına 4-5 puan geride girip, devre arası Ernst Yusuf, Babel ve Giunti bulmak.

Avrupa da bu saatten sonra umrumda değil.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın şampiyon olabilmesinin tek yolu , en az biri 8 numara oynamak üzere (garanti 8 , gel forma senin 8'i) iki tane ortasaha oyuncusu bulmak . hadi iki olmadı , bir tane 8 numara kesin . daha sonra teknik direktörün takımın geri kalanını düşünerek ,oynatmak istediği şablona uygun nokta atışı santrfor . hadi kanat oyuncuların birini de göndererek , gole yakın ,oyun zekası yüksek "ikinci babel etkisi " yaratacak adam . tercihen sol ayaklı , sağda oynayabilen ,oyun da kurabilen bir adam . fakat olmazsa olmazı ne denirse , ortasahaya takviye derim .

BJK4EVER dedi ki...

Zaitsev'in diger konuda yazdiklarina katiliyorum. Yonetimi elestirenler acaba kotu futbolla nasil bir alakalari var soyler mi? Mesela Basar maas butcesi artti diyor. Eyvallah, ama 3 sene evvel 14 kisiyle alinmis sampiyonlukla CL'ye gidemezsin. Ki o takim harbiden 14 kisiyle oynuyordu (sonradan giren Cenk, Necip ve Quaresma vardi). Bu sekilde basariyi surdurebilir kilamazsin. Daha cok maas butcesi, daha uyumsuz kadro deniyor. Bence daha genis ve kaliteli kadromuz oldu yillar icinde, ama hoca rotasyonu kurup forma adaletini saglayamadigi icin karman corman bir duruma geldik. Senin hocan savunmayi bosaltmis FB karsisinda Larin'i, kapali defansa karsi Love'u oynatirsa evet uyumsuz kadro dersin. Ama dogru degil.
Yasli kadro deniyor, ama Zico'lu FB, Gerets'li GS, Lucescu'lu BJK nispeten yasli kadrolarla gayet basarili oldu.

Yonetim bu transfer periyodu ve gecmis seneler uzerinden elestiriliyor. Demba Ba 13, Atinc 6, Sosa 8, Ersan 7, Marcelo 8, Tosic o yasta 5, Cenk Tosun 23 milyon euro'ya gitti. Hangisi icin yanlis transfer diyebilirsin ki? Bence hicbiri icin. Ki forvet mevkisi haric hepsini bir sekilde doldurdu yonetim bana gore.
Bu sene ne bekleniyordu mesela? CL kacirilmisken Talisca'ya 18 bayilmak mi? Hani su herkesin takimi bozuyor pas yapamiyoruz diyip simdi almadi diye F.Ormani elestirdikleri Talisca ha? Mesela bedava aldiklari Fabri'ye PL'den 6 milyon euro'luk teklif geldi diye satmalari mi hata? Yonetim bence son 4-5 sene transfer donemlerini gayet iyi gecirdi ve FFP kisitlamasina ragmen hep break-even veya arti yaparak takimi guclendirdi. Benden hepsine helal olsun.
Kotu denilen bu senede bile gecen seneki kadro korundu, giden 2 as oyuncu yerine yerlerini dolduracak 2 adam alindi.
Yalansa yalan diyin, Ljajic geldiginde hangimiz sevinmedik? Karius'a hangimiz karsi ciktik? Bu 2 oyuncu maliyet olarak gidenlerden uygun, ayrica kalite olarak altinda degiller.

Tek tek mevki olarak bakiyorum kadroya, gayet lig icin yeterli bir kadro. 2 eksik var; kaliteli forvet ve yedek sagbek. Kaliteli forvet derken rakibimiz tek forvet Eren'le lider. Sagbek derken de aslinda yedek olarak Necip veya Adriano var da diyebiliriz. Onun disinda kadroda ne gibi bir eksiklik var ki?
Acik acik tek tek yazin da bilelim.

Kadromuz yasli, atletlik degil deniyor.
Karius 25
Gokhan 33
Pepe 35
Vida 29
Caner 30
Medel 31
Oguzhan 26
Lens 30
Ljajic 27
Babel 31
Larin 23

Bu kadro icin ligde sampiyonluga ulasamayacak kalitede diyemezsiniz. Yas ortalamasi da 29, oyle 34 falan degil. Yasli oyunculari gerektigi sekilde kullanmayan, Atiba, Quaresma'yi geberene kadar oynatan kendi hocamiz.

Hep kadro kalitesi uzerinden gidiliyor. Begenmediginiz transferler olan Karius (12) ve Ljajic (13) toplam 25 milyon euro transfermarkt'a gore. Bizim takimi follos eden Ndongala ve Samatta'nin toplam transfermarkt degeri 6 milyon euro. Hala mi kadro kalitesi, yonetim hatasi diyebiliyorsunuz?

Normal bir lig olsa neyse diyecegim, ama rakiplerimiz forvetsizlikten 2 stoperini forvet oynatan GS, kadro kalitesi bizim 10 kat asagimizda olan FB. Bu ortamda hala kadroyu bahane olarak kullanmayin be abi.

Ayrica Basar'in sorularina da tek tek cevap vereyim;
1) Sağbek yedeğimiz var mı? Olmamasi bu futbolu aciklamaz, ki NEcip ve Adriano var.
2) Forvette 3 kişiyi toplasan 1 forvet ediyor mu? Etmiyor, peki lider GS'nin kac forveti var ona baktin mi?
3) 35 yaşındaki Atiba'yı yedekleyebilecek oyuncumuz var mı? Medel ve Necip.
4) Kadroda atletik kaç oyuncu var? Var, ama hicbirini hocan oynatmiyor, cunku mobbing ustasi ve genc dusmani.

Yonetimin en buyuk hatasi yasadigi guc zehirlemesi, yapilan sacma aciklamalar, camia'nin hakkini koruyamayip geri vites yapmak ve en onemlisi hocayi kovmamak. Ama transfer veya kadro kalitesi uzerinden yonetimi elestirip hoca'yi hakli cikarmaa calismak harbiden cok sacma, kusura bakmayin.

Adsız dedi ki...

Hani biz Bilic dönemi oynanan futboldan dem vurduk diye müzmin Bilic'ci idik ya. Yahu biz en azından oynanan futboldan konuşuyorduk. 'Futboldan', yanlış anlaşılmasın.

Hayırlısı olsun.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

BJK4EVER 'a katılıyorum . yönetimin en büyük hatası şenol güneş'le geçen sezon sonunda yolları ayırmamak. bu yönetimsel anlamda memnun olduğum anlamına gelmez . fakat bizim deplasmanda maç kazanamamamızı ya da genk'ten kendi sahamızda 4 gol yememizi yönetime bağlayamayız . beşiktaş cl için ön eleme oynadı da yönetim yetiştiremedi mi transferleri ? o zaman kızardık , neden geç geldi transfer diye gökhan gönül beşiktaş'ın alkışlanan iki oyuuncusundan biri . sakatlandı da sağ tarafımız koridor mu oldu ? negredo'yu gönderdi diye eleştiririm yönetimi , fakat kalsaydı şenol hoca larin'e sabrettiğinin yarısı sabretmezdi . adamı oyuncak ederdi , etmedi mi ?

hoca'nın kusurları , yönetimin kusurlarına karışmış durumda . o kadar rezil ki oynanan futbol . peki yönetimin kusurları (saha içine yansıyan kusurları) nasıl ayrıştırılır ? 15 /16 'yı hatırlayalım . ulan bir sağ bek bir de kalecimiz olsa , diyordu herkes . çünkü takımın oyununu görüyorduk . eksik kalan , dışardan tamamlanması gereken şeyler açıkça ortaya çıkıyordu . bugün böyle bir durum yok . bugün teknik -taktik -fizik olarak çöküş var .

yönetimin de elbette başta taraftarıyla sağlıklı iletişimi kaybemesi , takımı kaliteli gençleştirememesi gibi birçok hataları var. zaten bugün parmakların yöntime çevrilmesinin en büyük nedeni de bu iletişimin kaybedilmesi ve şımarıklık . yoksa bir teknik direktör düşünün ki kaybettikçe yeri sağlamlaşıyor , olacak şey mi ? çünkü aynı oğuzhan'ın kulak hareketinde olduğu gibi bazı şeyleri taraftar bir kenara yazdı yönetim aleyhine . şimdi ortaya çıkarıyor . burada yapılabilecek en büyük hata tepkiden çekinip şenol güneş'in arkasına saklanmak olur . bir de transferi sen yap falan , aman aman..

Hidayet dedi ki...

şenol güneş'in arkasına saklanma emareleri var malesef. mesela , başkanın şenol güneşi istemeyen yöneticilere kapıyı göstermesi gibi. oldu olacak vatan haini de ilan et . bir başkan düşünün ki yeni bir döneme giriyoruz diyip kongreye gidiyor , bir-iki ay sonra , güneş'i istemeyen yöneticilere kapıyı gösteriyor . şenol güneş'i istememe ihanet sebebi sanki . adamı dinlersin ,ikna olmadım yola devam güneş'le dersin biter . şov yapacak ,gücünü göstercek ya !

Murat dedi ki...

Pisliğin rezilliğin yansımasından beslenen ve büyüyen bir oluşum (Emre ve Arda denen cerahatların dışında futbul oynayarak para kazanan futbolcularını tenzih ederim) ligde şampiyonluğun 1 numaralı adayı oluyor. Futbol yolsuzluğun en kolay uygulanacağı yerlerden biri bu ülkede.

Yarın yıllar sonra statta olacağım, (Vodafone İnönü Satdyumu'nda ilk defa), doğma büyüme Beşiktaş'lıyım, ailemin Beşiktaş ile bağlantısı çok gerilere gider, neyse..

Ben fazla fanatik olduğumu fark ettiğim bir gün stada gitmemeye karar vermiştim, Bursa'yı 1-0 yendiğimiz maç öncesi olaylarıyla hatırlanan maçtı..

Takımın bağra basıldığı ve destekleneceği, bazı oyuncuların kadroda olmamasını herkes için temenni ettiğim bir maç olmasını umuyorum.

Çok özel bir günde güzel bir kenetlenme ve yara sarma için özel bir maç olduğunu düşünüyorum. Umarım beni statlardan soğutmada neden olan şeylerden biri olan güruhtan kimseyle çatışmam ve güler yüzlerle çarşıda keyif birası ve yemeği yeriz.



hastati dedi ki...

@Murat
sakin

yilmaz dedi ki...

Kazanırsak liderle puan farkı 3'e inecek. Ligin -bence- favorisi (GS) ile aramızdaki fark bire inecek. Puan farkının tek maçta kalması devre arası yapılacak hamlelerle lige tutunmamızı sağlayabilir. Bu fırsat bu sezon kaçıncı kez elimize geçiyor, bilmiyorum. Genk maçıyla beraber, Demirören dönemi Beşiktaş Taraftarı stada geri döndü ve maalesef takım bu taraftarı stada çağırmak için elinden geleni yapıyor. Puan kaybı durumunda bir kaç maç ceza alacağımız bir olay bile bekliyorum.

tek farkı, fazla zorlanmayacağımız, ama tat vermeyen bir galibiyet bekliyorum.

fidddas dedi ki...

@yilmaz
Gs nin oynadigi oyunun bizden pek bi farki yok.
Basaksehir ise son 5 haftada sadece 3 gol atti.
Fenerbahcenin hali ise ortada.

Bzim durum da hic ic acici degil. Diger takimlar biraz mantikli hareket etseler rahat rahat sampiyon olurlar

fidddas dedi ki...

Karius
Gg vida medel caner
Atiba oguzhan
Tore pektemek guven
Love

Cikacak kadro
Tolga
Gg vida necip caner
Atiba medel
Q7 oguzhan tore
Love

sports guy dedi ki...

@fidddas

Basaksehir gol atamiyor olabilir ama gol de yemiyorlar. Adamlar peak mourinho modu acmis durumdalar.

10 haftada 4 gol yemek aklin alabilecegi bir is degil. Bu performansin yarisini surdurseler ligi yuruye yuruye alirlar zaten.

Unknown dedi ki...

@fiddas

Hocam içeriden mi yazıyorsun :)

Karius,
Gökhan Gönül, Vida, Roco, Adriano,
Atiba, Oğuzhan,
Gökhan Töre, Mustafa Pektemek, Ricardo Quaresma,
Vagner Love

fidddas dedi ki...

@ sportsguy ben gol atamamayi daha onemli bir problem olarak goruyorum. Son konya macinda pozisyonlari bile yok. Bu tikaniklik bir yerde patlar. Tr de 0-0 baglaniyor zaten maclar bu sebeple gol atmak daha onemli benim gozumde.

@emir hocayi taniyorum :)) adriano sakat diye yazmadim ama son anda girdi kadroya. Hocanin medelden vazgecmesi ise sari kart ve onumuzdeki hafta sebebiyle gibi.
Pektemek meselesi ise kimse sevmese de su anda sahaya onun kadar enerji koyacak kisi yok. Daha once de yazmistim, biz onu aldigimizda turkiyenin en iyi ikinci forvetiydi. Belki sozlesmesinin son senesinde bunu hatirlar ki hem sakatlik hem de takimin oynamaktan vazgecmesi sebebiyle baska secenek de yok acikcasi.

Bu maca dair tek beklentim ikinci yarida guvene 30 dakika sure vermesi olur hocanin

Pheaglix dedi ki...

ilk 15 dakika notları:

- pektemek'in oynaması bana göre ölü yatırım. ama şöyle bir gerçek var ki, töre ve love ile beraber ceza sahasına oyuncu sokamama sorunumuzu ortadan kaldırdılar. savunma oyuncusuna çarpsa da pektemek'in ceza sahasındaki ekstra varlığı gol getirdi. üç senedir en önemli sorunlarımızdan biri buydu (talisca'ya rağmen), hatta 15/16'yı kenara koyarsak takımın yıllar süren kronik sıkıntılarından birisi bu.

- töre neredeyse tek başına takımın hareketsizlik sorununu çözüyor. sene başından beri oynasa şu an bambaşka bir durumda olabilirdik.

- garip bir şekilde var toplantısı iş yapmış görünüyor. normalde hayatta çıkmayacak kırmızı çıktı. umarım gelecekte başakşehir ya da gs maçnında aleyhimize çıkacak ya da lehimize çıkmayacak kararların karşılığı değildir bunlar (ki, bence öyleler.)

- bunları yazarken quaresma yine sol ayakla şut çekti.

işin iyi yanı, bu hareketli ve görece iştahlı oyun ligde iş yapar. işin kötü yanı, resmen olmasa da satın aldık sayabileceğimiz ljajic'in bu oyunda yeri yok.

turgay dedi ki...

-Rakip 9 kişi kalana kadar oyun üstünlüğünü alamadık.
-Sanki biz 10kişiymişiz gibi bir oyun vardı.
-Oğuzhan çok pasif böyle olduğu müddetçe 11de kalamaz.
-Töre iyi başladı ama 10 maçta 10-20dk alıp maç kondisyonu verebilseydik çok daha iyi olurdu. Umarım şu maçtan sonra hatırlanır.
-Pektemek sanki 23 Nisanda koltukların bırakıldığı çocuklar gibiydi ama tarih 29 ekim golcü almışız gibi oynadı.
-bu takımda penaltı atacak adam belliylken maçları inatla zora sokacak tercihlerden vazgeçmek lazım. Love varsa o atmalı.
-kariusun yan toplara çıkmamıştı bu ligde bize daha çok gol yedirir. Konya-Göztepe ve bu maç toplamda 3 gol.
-güven kendini şimdi gösterme fırsatı buldu ama bu takımda çok ekmek yer. Bunu genç oyuncu alerjisi olan hocamız anlamaz ama taraftarın görmesi güzel oldu.
-haftaya Q7nin olmamasına sevindim. Umarım iyi değerlendirir bunu lens

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma yaraticiligiyla bu takima sart su anda. Hala bunu goremeyip elestirenleri anlamiyorum.
Bugun en azindan surekli dustugumuz tekrarlara (Oguzhan 10 numara, tek forvet vs) dusmedik. Oynadigimiz 4-4-2 benim transfer doneminde bahsettigim yapiydi, sadece Pektemek-Love yerine Negredo-transfer dusun, oyle birsey iste.

Bu ligin dinamikleri belli, hic zor degil. Rakiplerimizin cogu fiziksel gucten baska bir silahi olmayan beyinsizlerle dolu. 2 stoper 1 forveti fiziksel gucle, faulle yildirir, karsina 2 forvet cikinca isin icine pozisyon bilgisi ve oyun zekasi girer ve orada sicarsin iste.
Fiziksel olarak guclu olma ve ceza alaninda cogalma=gol demek. Duran toplarla beraber ligimizin anahtari. Sirf forvet sayisi fazla diye sampiyon olan takimlar var ligimizde, bkz Gerets doneminde GS, Ersun Yanal doneminde FB. Biz gecen sene 2. yarida o kadar puani sadece Babel-Talisca-Negredo'yu ceza alanina efektif bir sekilde sokabildigimiz icin topladik.
Belki goze hos gelen futbol degil, ama ite kaka kaos futbolu ise yariyor ligimizde, bu da ligimizin uzucu gercegi. Ben de isterim 3 tane 8 numarayla akiskan pas futbolu oynayalim, ama kapanan, 2 dakikada 1 cezasiz kalacak sekilde faul yapan rakiplere islemiyor maalesef.
O yuzden benim icin care 4-4-2.
Ha, pheaglix'in bahsettigi Ljajic sorunsali ne olur bilemiyorum. Ljajic daha once playmaking winger olarak sol kanatta oynadi. Ljajic'i solda orta alani 3'leyip arkasindan cikan solbeke alan acan sol acik olarak dusunup Babel'i forvete alabiliriz. O bir cozum olabilir. Onun disinda Ljajic icin hakikaten yer yok bu sistemde maalesef.
Haftaya Basaksehir maci baya zor. Bu sistemi belki de ligde en oynayamayacagimiz takimla akabinde karsilasmak sanssizlik. Ne olacak gorecegiz, ama 2'li musabakalarda Abdullah Avci hep mat etti Senol Gunes'i. Belki klasik Besiktas disinda hic beklemeyecegi bir Besiktas'la cikmak kafa karisikligi da yaratabilir.
Ama Basaksehir su ana kadar kendisini yenmek icin cikan takimlari alt etti. Oyunu soguttu, pas yapti ve bir sekilde gole gidip korumayi bildi. Basaksehir'i yenebilen buyukler bunu genel olarak asiri kontrollu ve sabirli oyunla oyuncu kalitesine guvenip o golu bulmakla yapti. Ki hakikaten Basaksehir'in genellikle golu yiyince kimyasi bozuluyor, afalliyor tamamen. O yuzden kontrollu bir orta alan ve beraberlige razi bir oyun anlayisi mantikli olabilir. Hatta Quaresma da hazir yokken direkt baklavali 4-4-2 bile olabilir.
Ama klasik Babel-Lens'li 4-2-3-1 mi olacak yoksa yine 4-4-2 mi olacak gorecegiz.

Unknown dedi ki...

@ BJK4EVER

hocam 4-4-2 oynayacaksak da Atiba'nın yanında Ljajiç'i görmemiz daha hayırlı olacak sanki, taraftar yalnızca Oğuzhan'a acayip takılmış durumda..

fidddas dedi ki...

Ben yine bu haftaki duzenle ve lens -quaresma degisikligi ile cikacagimizi dusunuyorum.
Oguzhan bayrak adam olsun futbolu bizde biraksin isterim ama bisey ortaya koymasi lazim. Su anda ortaya koydugu sey mevkiisi geregi yeterli degil.
Hazir sahada adriano falan varken daha fazlasini verebilir( maas problemleri haric, o konulari yonetim cozecek , yabancilarin maaslarini yatirip digerlerini sallamak mantikli hareketler degil )
Basaksehiri yenecegimizi dusunuyorum, viscanin pas baglantisini kesmemiz yeterli olacaktir.
Bizi cezasiz yugoslav faulleri ile yildirmazlar ise one dogru ikinci yari daha cesur ilerleriz.

Adsız dedi ki...

Biraz önce podcast'i izledim. Övünç'ün geçiş oyunu oynanmaya çalışıldığı tespitine tamamen katılıyorum. Mevcut haliyle işlemeyen bu oyun hakkında iki teori üretebiliriz; ilki elbette teknik kadronun kendi şablonu, ikincisi ise takım ilk defa sahiplenildiğinde ve üstüne yapılan transferler yoluyla mevcut durumun iyileştirilmesiyle oluşan halin (ve bu şekilde alınan ilk şampiyonluğun) getirdiği beklenti. Peki eldeki kadro bu oyuna uygun değilse ama ısrarla bu şekilde oynanmasına diretiliyorsa sizce hangi seçenek daha olası? Benim için en önemli anlama kriteri hep golcü bölgesi transferinin ön planda olması. Bana göre eğer bir şablon söz konusuysa bu konu en iyi 3. derece konusu. Öncesinde defanstan topla çıkma var, orta alanın iki yönlü etkisi var, onlarca maç hiç dikkat edilmeyen kanat oyuncularının içeri kat etmesi var vs vs. Bir yanda 3 yıl önceki oyun iyiydi eksiklerini giderdik mi tamamdır; öte yanda şu anda o haldekilerin çoğu yok ama yine de oyunda ısrar edelim zira başka bir seçenek yok?

Olayın özetini belki şöyle yapabiliriz, gelinen noktada Gomez kalsaydı büyük fark olacağını düşüyorsanız hayırlısı olsun.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Ben de Övünç'ün geçiş oyunu yorumuna ek olarak birşey söylemek için gelmiştim.
Şampiyonlar liginde geçen sene bu oyunun ekmeğini çok yedik, ama ligde bir yerden sonra önlem alınması kolay olan bir plana dönüştü. Daha kötüsü hocanın bir B planının olmamasıydı tabi ki.

Hala tek oyunumuz bu. Rize'ye attığımız gollerin tamamı bu planın ürünü. Bugün anladık ki bu planın kapanan takımlara karşı işe yaramasının tek yolu rakibin 9 kişiyle oynaması. Şimdi bunu nasıl yaparız ona odaklanmak lazım.

Murat dedi ki...

bu mac beni umutsuzluga kesin olarak itti..gercekten tukenmis bir takimimiz var..9 kisi rakibe uretemeyen bir takim, oncesinde de iki pas yapamadilar..kimse kendini kandirmasin devre arasi mucizesi olursa belki..

turgay dedi ki...

-bu oyun yapısıyla oynadığınız zaman pek tabi olarak Q7'nin ayağına bakıyorsunuz. çünkü oyunumuz topun ona gitmesine bağlı. uzun zamandır orta-kafa-gol oynamadığımız için de rakip bunu beklemiyordu ki iki defa aynı yerde mustafa'yı bomboş bıraktılar.
-bizim asıl sorunumuz devam ediyor. nedir asıl sorun? rakibe baskı kuracak oyun yapısına sahip olmamamız. maçtan sonra da yazdım, oğuzhan böyle toptan saklanmaya devam ettiği sürece onunla devam edemeyiz. layiç 8 numara oynar 4-4-2 oynarız olur biter. töre'nin kısa zamanda nasıl etkili olduğu ortada. onu daha fazla kullanmamız lazım. kontrat sezonu adamın mecburen kendini göstermek zorunda iyi para alması için. sadece bizden değil diğer istanbul takımlarından da kontrat kovalaması için kendini mecburen parçalamak zorunda. bir tek başakşehir sırf ona görüntü olsun diye kontrat verir ama diğerleri potansiyelini göstermesini isteyeceklerdir. bu durumdan faydalanmalıyız. tabi hoca ona karşı olan bakışını da değiştirmeli.
-ileride hareketli oyuncular olduğunda onları besleyecek oyunculara ihtiyacımız varç bu yüzden oğuzhan paşanın şu üzerindeki gerginliği atması lazım. artık sevgilimi bulurlar, eski aşkını mı ayarlarlar, serdal başkan eylensin diye at mı alır bilmiyorum ama şu adam bu gerginlik ile sahaya çıktığında fayda sağlamıyor. topu almaktan korkan alınca da ne yapacağını bilemeyen bir adamı kaldıracak oyun yapımız yok maalesef.
-son 4 senenin en kötü yan top savunma performansını gösteriyoruz. kalecimiz çıkmıyor defansımız her topa vurduruyor. yan top olayı konsantrasyon işi bana kalırsa ama bizim lig için yan toplar büyük nimet ve bu gidişat hiç iyi değil. acilen toparlanmamız lazım. karius biraz daha işin içine girmek zorunda. ortaya gelen topları bari çıkmalı. hadi dün akşamki net faul tamam da ondan öncekilere de çıkması lazım. üzerine çalışılmalı bence.
-büyük sorun 10 kişilik rakibe oyunu vermemiz. ayrıca töre-caner yerine töre-güven yapmalıydık. hocanın bu denli genç oyuncu alerjinin anlamını bir türlü çözemiyorum. hocaya birilerinin sürekli oyuncu alarak daha iyi olmayacağımızı söylemesi lazım. bir kaç bölgeye elimizdeki genç oyuncuları adapte ederek devam etmemiz gerektiği aşikar. 10 kişi kalmış rakibine karşı caner'i almak yerine güven'i almamayı ben mantıklı bulmuyorum.
-şu penaltıları da allah rızası için oğuzhan ve Q7 dışında biri atsın. bu adamların kaçıracakları her hallerinden belli. takıma biraz hakim olmak lazım. başıboş bırakınca böyle saçmalıklarla karşılaşıyoruz.

mustafakamış dedi ki...

PEKTEMEK NEDEN GOL DEMEK ?
Mustafa Pektemek 30 yaşında.Kariyerinin son üç yılını yedek kulübesinde geçirdi.Daha önce ise kafa tası çatlağı,burun kırığı vs. bir sürü talihsiz sakatlıklar yaşadı.Bu arada Gençlerbirliği'nde oynadığı dönem kaval kemiğinin kırıldığını da unutmayalım.Adının Mustafa oluşundan mı yoksa Pektemek soyadından mı bilinmez Beşiktaş'ın futbolcusu değil izlenimi medya ayağıyla oluşturuldu ve bu taraftarlarca da kanıksandı.Ne zaman yedek girse bu mu çare söylemleri hep reelde de sosyal medyada da herkesçe söylendi.Peki gerçek öyle mi?Mustafa neden
Beşiktaş'ın aradığı yerli santrafor olmayı başaramadı?Pektemek transfer edildiği ilk sezon 2011/12 sezonu 15 maçta ilk 11 oynayıp 8 gol atabilmiş.tüm sezon ortalaması 30 maçta 49 dk oyunda kalabilmiş.Almeıda o sezon birinci santrafor olarak ligde 10 gol atmış.
2012/2013-2013/2014 sezonlarında yine birinci santrafor olarak düşünülmeyen Pektemek hem sakatlıklar hemde takımdaki oyun tercihleri nedeniyle rotasyonda dahi kullanılmamış.Az süre alıp Demba ba,Cenk,Marıo Gomez,Negredo hatta Vagner Love'ın arkasında bekletilmiş.(holosko,bebe,edu vs. saymıyorum)Hemen hemen her santrafor için bir oyun planı devreye sokulurken pektemek 3 dk. kala da olsa bazen içeri sokalım tabela yapsın istenmiş.Slaven Biliç onun için ne kadar etkili oynadığını görmüyor musunuz demişti.Çok çalışarak takımda kendine yer buluyor demişti.O öyle bir dönemdi zayıf bir kadro çok koşarak çok pres yaparak teknik kapasitesinin üstünde tüm takım bir şeyler yapmaya çalışıyordu.O sezon dahi 9 ilk 11 maçı oynayıp çoğunda 90 dk. tamamlamamış Pektemek.Şenol Güneşle şampiyon olduğumuz ilk sezon yalnızca 35dk. görev alıp ertesi yıl Başakşehir'de 4 kez ilk 11 gören pektemek tüm sezonda 7 gol atmış.Snradan girdiği maçlarda kritik goller atıp Başakşehir'i potada tutmuş.Ligi takip edenler bilir.Geçtiğimiz yıl Negredo,Cenk,Vagner Love'ın ardında hiç ilk onbir görmeyip 130 dk.da 1 gol 1 asist yapmış.Ve dün gece bir topuk golü ve üstüne geriye doğru esneyip arkasına doğru açılan topu kaleye sokma.Yeni bir santrafor alsaydık bu sezon ve Mustafa'nın attığı golleri atsaydı.Dün gece derin bir nefes almıştık.Mustafa iki ayağını da kullanabilen en önemlisi de kafa toplarına çok hakim bir golcüdür.Malesef kimse onu yeterince tanıyamadı.Eğer Başakşehir maçında ilk 11 başlayıp takımın kazanmasına yardımcı olursa yeni bir ihtilal ışığını yakacak ve sezon boyu herkesi kendine hayran bırakacaktır.30 yaşında olgun tehlikeli bir futbolcu Mustafa en azından Başakşehir maçı için 90 dk. süre vermesi gerekir Şenol Güneş'in.Bekleyip göreceğiz.Eğer kaybedersek bu maçı Şampiyonluk yarışında olamayacağımız kanısı var bende.Hayırlısı olsun..

Ya işin iç yüzünü bilmeden birşeyler söylemek çok zor oluyor. Ben saha içine odaklanıp konuşacağım demek insan psikolojisine epey aykırı bir durum.

Lakin ben hocanın gereken özeni göstermediğini düşünüyorum. Orta futbolu mu oynanayacak, tamam oynansın itirazım yok ama orta futbolunun gerekleri yerine getirilsin. Forvete Pepe'yi koymak bile bir yaklaşımdır. İçeride 1.72 boyunda forvetle, ceza sahasına girmeyen forvet arkası ve 8 numarayla oynanmaz orta oyunu. Ceza sahasına 5 kişi yerleşmiş bir takıma karşı sadece 2 kişiyi oraya sokarsan Quaresma efektifliğinde orta yapabiliyor olsan bile kendi oyuncunu bulamassın.

Geçiş oyununu oynuyorsan topu biraz rakibe verirsin, yerleşimi doğru ayarlarsın, doğru açıları kapatırsın, oyunu hızlandıracağın zamanı doğru belirlersin.Pozisyon bilgisi kadar dinamizm de bir etkendir bunun için.

Hocanın kafasındaki şablonu oynatmaya çalışıyor ama ortaya bir uyumsuzluk abidesi taktiksel açıdan son derece sefil bir takım görüntüsü çıkıyor.

Kadro kalitesi bence düşük değil, çok işçilik gerektiriyor. Jurgen Klopp dediğin adam taç antrenörü alıyor işe.Yapıyor, yapamıyor ayrı ama adam özen gösteriyor yaptığı işe. Ben Şenol Güneş'in işe özen gösterdiğine inanmıyorum.

Hidayet dedi ki...

son iki hatta üç yıldır ,sahada ne zaman , bir önceki haftalardan farklı , çalışılmış diyebileceğiniz enstantaneler izlediniz ? ben hiç hatırlamıyorum . topu yere indirmeyi , stoperlerin şişirmemesini ,baskı altında ortasah oyuncularının defansa top almak için yardıma gelmesi gibi basic şeyleri bile beceremedik. şenol güneş işine özen göstermiyor mu , yoksa bu tür detaylar ,şenol güneş'in kafasındaki "iş" tanımı içerisinde yok mu ? türkiye'de türk hocalar , hocalık yapmak istemiyor . ya da çok azı istiyor diyelim . çoğunluğu güç istiyor klüpte güç , federasyonda güç , mhk üzerinde etki , siyasi desteği arkasına almak , sözü dinlenen adam olmak . onun için bu tür adamlar başarı elde ettikten sonra hocalığı kafada bırakıyorlar . zor edinilmiş karizmalarını çizdirmemek için soru bile soramıyorsunuz baksanıza.

hastati dedi ki...

Senol Gunes, Arsene Wenger olma yolunda, basaksehir maçı da bunun ispatı olacak galiba. Benzerlikler :1-Taktik takıntı, 2-Ben oyunumu oynarım, efendim kime ne, 3- yenilsede kenarda sakin, 4-Basin toplantılarında takımdan kendini soyutlama(oynayamadık,yapamadik,olmadi...) 5-Bazi oyuncularda israr 6-Oyunu tam sahaya yayma, iyi oynuyor gibi görünme

Yorum Gönder

Ara