.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Eylül 2024 Çarşamba

EkşiBeşiktaş Podcast #99

EkşiBeşiktaş Podcast'in 99. bölümünde Eyüpspor maçını, Joao Mario etkisini,  son iki maçtaki problemleri ve Ajax maçı tahminlerini konuştuk, buyursunlar:

11 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Ajax’a karşı Beşiktaş 11’inde Semih’i yine göremezsem,

Kusura bakmayın GVB ile bu iş olmaz demeye başlayacağım…

koşu mesafesi dedi ki...

Kadroda Mustafa’yı gördüğüm için GVB ile ilgili negatif bir şey söylemeyeceğim.

Tam Onana sürprizi ile şaşırmışken üstüne Mustafa’yı görünce; yıldızları kesmekle bir derdinin olmadığını anladım.

Immobile, Semih ve Mario yedek.

koşu mesafesi dedi ki...

Şu ilk yarıdaki Beşiktaş kadrosu ve oyun planını Farioli’ye yap desen. O bile Rafa’dan Gedson’dan utanır böylesini yapmaz.

Resmen vahşi kartalı iple bağladı, zincire vurdu GVB.

Murat dedi ki...

Onana GvB iliskisi arastirilsin..cirkinlestim, ya anc kazigi beyinsiz otesi amator ligdeki cogu oyuncu daha iyi oynar, 5 milyon Euro verdi kahve evladi Ahmet Nur Cebi bu herife 5.000.0000 amk

YSY dedi ki...

Ben mustafa hamlesine anlam verebildim diyeceğim ama hiç önde basar oynamadık.

Murat dedi ki...

bunu ilk devre sonunda yazdım ama herifin suratını ve bir de direktif veriyor arkadaşlarına tünelde (sahada da veriyor gerçi embesil, topu suna at bok su boş bana atma ben kazmayım ama, seni bize kakalayan menajeri pazarlama başına almalıyız) Herifi tünelde devam edecek halde görünce maçın 2. yarısını izlemesem mi dedim, pişmanım. Gvb ..olmadı..

yilmaz dedi ki...

Bu takımın yıllardır avrupa takımı olamamasını sindiremiyorum. Kim gelirse gelsin ardışık gol yeme sıkıntısını düzeltemiyoruz. Bilic'den beri, iki sezonluk Güneş dönemi hariç, rakip kim olursa olsun her avrupa deplasmanında, bi 10-15 dakika maç çift haneli farka gidecek kadar oluyor.

Dünkü maç benim şahit olduğum en kötü deplasman performanslarında ilk 10'a hatta ilk 5'e girer. Bir tane ayakta kalan oyuncu yoktu. Yine de 5 gole rağmen en iyisi Mert'ti. Rezalet bir performans. Açıkçası bu ligin averaj takımı olmamız uzak ihtimal değil.

Mağlubiyet bekliyordum. Ajax'ın düşüşü bizim düşüşümüz gibi olmaz. Onlar futbolu biliyorlar, hatta futbolun lokomotifi onlar. Tabii ki her türlü krizi atlatmasını biliyorlar. Biz ise "atlattık" sanıyoruz. Sorunun sadece oyuncu kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Ama bu kadar kötü bir oyun, bireysel performans beklediğimiz hiç bir oyuncunun kılını bile kıpırdatamamasını filan hiç beklemiyordum.

BJK4EVER dedi ki...

Sagda solda yorumlara bakiyorum da, biz Turkler harbiden futboldan gram cakmiyoruz yahu. Bos bos seyler tartisiliyor hala. Su macta Onana cikmasa ne degisecekti? Belki Rafa Silva bir tik daha etkili olurdu kendi pozisyonunda, daha iyi oynardik ama yine yenilirdik.
Mustafa Hekimoglu tercihi belki yanlisti, ama 3 tane golu sahada Immobile varken yedik.
Masuaku mu bu macin suclusu? Solbekleri Ajax'la degissek yenecekmiydin Ajax'i yani? Skor 4-0 olmazdi 3-0 olurdu belki.
Bir bulmuslar gunah kecilerini oradan gidiyorlar ezbere. Ucuncu golde Brobbey Paulista'yi dalga gecer gibi sirtina aldi, senelik 3 milyon euro odedigin, tecrubeli diye goklere sigdirdigin adami paspas etti, ama ona kimse laf etmiyor tabii. Cunku ezbere gunah kecisi pozisyonunda degil.
Dun adamlarin futbol kulturu, oyun bilgisi yendi seni, kadrolari yenmedi.
Yorumlari okursan zannedersin basa bas oynadik, 2 solbek sagbek hatasiyla yenildik.
Adamlar ilk dakika'dan itibaren dalga dalga geldi, pozisyona girdi, set oyunculariyla seni paramparca etti, tek pozisyon vermedi, bunun ustune 2. yarida senin ilk yarida denedigin ve yapamadigin oyun nasil oynanir 15 dakika'da gosterip 3 tane gule oynaya atti. Seni hem topa sahip olma oyununda hem kontra oyununda perisan etti.

Ilk once adamlarin futbol kulturune, futbol bilgisine saygi duyacaksin. Hala transfer vs diye sayikliyor taraftarimiz.
Adamlar gecen seneki rezaletin ustune sadece 6 transfer yapti, onlarin 5'i ilk 11'de degildi dun bu arada.
Bizde olsa oyle bir rezaletin ustune sadece 6 transfer mi olur, 6 transferin 5'i nasil baslamaz nasil kepaze bir transfer donemi diye elestirip dururduk.
Adamlar genc oyunculari kendi futbol kulturune entegre ederek bilmemkac transfer yapmis bilmemkac milyon euro maas odedigin takimimizi madara etti.

Once saygi duyacaksin, futbolu bilmedigini, futbol kulturunun olmadigini, futbolu yanlis anlayip yanlis yorumladigini kabul edeceksin.
Adamlarin dunku macta ilk 11'inin yas ortalamasi 25.1, senin 28.6. Immobile-Hekimoglu degistiginde 30'a yaklasti.
Bu arada 25.1'i yukselten de saha icinde dolasmayan 40 yasindaki kalecileri, onu cikartsan 23-24 olacak.
Sen 30 yas ortalamasi kadroyla 23 yas ortalamasi takima karsi cikiyorsun. Once sorunu burada ara.

koşu mesafesi dedi ki...

Masuaku’nun altını çizmek lazım. Maçı mı bıraktı dizleri mi şişti bilemiyorum ama belli bir dakikadan sonra onun bölgesi Ajax için maden gibiydi. Önce her pozisyonda geçiliyordu, sonra adam kovalamaya dahi tenezzül etmemeye başladı.

Bunu görüp müdahale etmeyen GVB ya teknik direktör değildir ya da sahadaki aksaklığın oyuncu inisiyatifi ve reaksiyonuyla çözüleceğine inanan bir optimisttir.

Sıradaki lig maçı kadrosu, “GVB’den olur mu olmaz mı”yı gösterecektir.

Tatavasız ilk 11; Mert/Svensson-Paulista-Felix-Emirhan/Mario(N’dour)-Gedson-Rafa/Semih-Immobile-Rashica olmalıdır.

Lugano eşleşmesinde; geçen sene konferans 2 gömlek büyük geldi bu sezon uefa mı konferans mı mantıklı diye düşünmüştüm. Şimdi de uefa 2 gömlek büyük gibi göründü. Beşiktaş ligde bari defansif tedbirsiz full hücum oynayarak puan toplamaya bakmalı.

Ayrıca rüyadan uyanıldı. Dar kadro 3 cepheli uzun kulvarı biraz zor kaldıracak. Lige odak mantıklı. Sen parasını ödediğin Aboubakar’ı yedek forvet olarak kadroda tutamıyorsun; elin oğlu Oshimen/Icardi/Batshuayi’li forvet rotasyonu kuruyor. GS’nin yedeği Icardi, senin yedeğin 17’lik Mustafa. Dün GVB de çalıştırdığı takımın Hollanda kültüründen olmadığını acı bir şekilde öğrendi. En ciddi maçta çat diye reşit olmayan oyuncuyu atamıyorsun sahaya bu ülkenin ikliminde. Avrupalı atabiliyor.

Düşün ki Arda oynamıyor diye Ancelotti’ye kızanlar, Arda’nın Fenerbahçe’de bile oynatılmadığını çabuk unuttular.

Ekim ayı Beşiktaş için zor geçecek.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Topla iyi olan, yetenekli adamlar oynar Beşiktaş. Bir tek Rafa ile olmaz. Daha fazla seçenek lazım sahada. Yoksa dünkü gibi sıkıştırırlar bizi. Gedson-Salih-Ndor-Mario 4lüsünden 2si defans onunde degerlendirilmeli. Rakip güçlüyse en fazla El-Musrati bu ekibe katılabilir. Ajax, bize karşı nasıl oynanacağını herkese göstermiş oldu.

Onanayı saymıyorum bile bence El-Musrati bile gereksiz. Oyuna sertlik katmadıkları gibi, oyun kurma konusunda da bir katkıları yok. Yana ve geriye pas. Oyunu defansa ve sağa yasladılar. Masuaku solda tek başına bekliyor, terse 1 tane uzun top atamadılar. Ben senelerce Atiba'yı bu mevzu yüzünden eleştirdim. 2 tanesini kadroya koydu GVB paşam. Dün ilk yarı göbekten kaç kere dikine kat etti rakip. Ne Onana ne Musrati karşıladı adamları.

Semih ilk 11den çıktığından ve rakipler kapanmaya başladığından beri oyun bir sallanmaya başlamıştı. Dün akşamki garip kadro tercihi ve oyunu yanlış okumanın sonucu olarak sonunda birisi bize dersimizi verdi. Buradan da kazara paçayı kurtarsaydık hocanın oyun planına olan inancı da artacağı için epey sorunlu bir sürece doğru ilerleyecektik.

Bir paragrafta Mert efendiye. İlk yarı attığı bütün uzun topların bizim oyuncularla alakası yok. İlk golde attığı bölgede Beşiktaşlı yok ki kısa ve görerek vurdu topa. 2 tane olmayacak top çıkardıktan sonra geçen haftaki penaltıyı veya dünkü saçmalıkları yapacaksa otursun kenarda. Ya transfer yapalım ya da Ersin oynasın.

Yorum Gönder

Ara