.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Haziran 2023 Pazartesi

STSL 38 Beşiktaş - Arabamcom Konyaspor


Tarih: 07 Haziran 2023 Çarşamba 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ümit Öztürk (BJK Karnesi  11G 2B 2M)

Eksik Oyuncular: Tayyip Talha Sanuç, Rachid Ghezzal, Dele Alli, Nathan Redmond, Romain Saiss, Maxim, Omar Colley / Endri Çekici, Muhammet Demir, Uche Ikpeazu

Cezalı Oyuncular: Artur Masuaku / Francisco Calvo

8 Yorum:

koşu mesafesi dedi ki...

Geldik sezonun son maçına. Bay çekenler ve hükmen galip sayılanlardan bazıları ligi bitirdi. Şimdi son haftada prime time'ı meşgul edecek tek maç bu gibi görünüyor. Beşiktaş adına şampiyonluk kaçmış olsa da ligin son haftasına bir "iddia" ile girmek önem taşıyor. Hedef ikincilik. Beşiktaş galibiyeti geldiği takdirde hedef gerçekleşmiş olacak. Şu sezonda hem Galatasaray'dan hem de Fenerbahçe'den ikili averajı almak da hafife alınmayacak bir başarı.

Fakat Beşiktaş adına bir tehlikeye dikkat çekmek istiyorum! Takım zaten oturdu ve iyi gidiyor muhabbeti var. 2-3 bilemedin 4 transfer yeter lafları dolanıyor. Evet, takım iddiası azaldıktan sonra Şenol hoca ile güçlü bir ritim buldu. Ama bu sezonda olan bu sezonda kalır.

Beşiktaş şampiyon olduktan sonra nokta atışı transferler yapmıştı. Pjanicler, Alexler, Batshuayiler. Neticede şampiyonlar liginde sıfır puan ve ligden çok erken kopuş tablosu oluştu. Süper kupa teselli oldu. Trabzonspor'a bakın, açık ara fark yaptığı şampiyonluk ertesinde ne hale geldi? Galatasaray ne yaptı peki? Başarısız sezonun ardından evelemeden gevelemeden baştan takım kurdu. Fenerbahçe'nin transfer stratejisi ise "iki takıma" yetecek bir kadro kurmak oldu. Son tahlilde, Beşiktaş bu sezonu ikinci bitirse dahi bu sezonu unutmalı ve oyun düzeni, oyuncu profili, diziliş vs hepsine yeniden çalışmalı.

Seneye "ekstradan" Avrupa maçları olacak gibi görünüyor! Derin bir kadro şart. Geçen maçta Beşiktaş stoperde Necip-Welinton ikilisi ile çıktı. Daha fazla söze gerek var mı?

Bu maç için muhtemel kadroyu yazmak zor. Saiss ve Redmond'ın geçen haftaki yoklukları gidişlerinin habercisi miydi bilemiyoruz. Masuaku cezalı, Colley cezadan dönüyor:

Muhtemel 11: Mert / Rosier-Welinton-Colley-Umut / Amir-Salih-Gedson / Tayfur-Cenk-Aboubakar

Huzeyfe dedi ki...

Lol. İlk stres seviyesi yüksek maçı içerde 2-0’dan verdik. Rakip 10 kişiyken yarım saat gol atamadık.
Şu maç kazandığımız derbilerde stressiz oynamanın avantajını kullandığımızı gösteriyor. Rıza Çalımbay da yapmıştı bunu.
Transferleri filan bırakalım, ŞG daha önce gelseydi vıdı vıdı muhabbetlerinin anlamsız olduğunu gördük bugün.
Beklentiler yüksek ama bence ŞG ile şampiyonluk çok zor. Ben erken hayal kırıklığı bekliyorum seneye.

koşu mesafesi dedi ki...

Şenol hocayla puan kaybı geldiğine göre uzun zamandır tenha olan blog biraz şenlenir herhalde. Galibiyet serisi sürecinde ilgi azalmıştı.

Bu maç ya da bu puan kaybı ya da ikinciliğin kaçması Şenol hocaya yazar. Biraz da yönetime yazar.

Hiç kimse, yok efendim ikincilik ile üçüncülüğün farkı yok. İki takım da aynı turdan konferans ligine katılıyor falan demesin. Bu bir prestij kaybıdır. Başka bir kayıp daha var mühim, ona da geleceğim.

Anlaşılan Saiss ve Redmond seneye büyük ihtimalle yok. Tatile çıkmış olabilirler. Sözleşmeleri Haziran'da bitiyor diye mi son maçlara çıkmadılar desen Saiss'in sözleşmesi de devam ediyor. Sakatlıkları olduğunu bir yerde okuyan var mı?

Yönetim oyuncuları yeterince konsantre edememiş. Colley bugün çok hantaldı. Şu halini Bardakçı cebinden çıkarır. Bugün defansından bekine orta sahasından forvetine daha hareketli, daha coşkulu ve hücuma doğru bir oyun bekliyordu taraftar. Beşiktaş'ın oyunu beklentileri karşılamadı. Prestij için ikinciliğe prim falan koyabilirdi yönetim. Konyasporlular mesela 1 puan kümede kalmalarına yetiyor gibi oynadılar. Oysa onlar da İstanbul'a iddiasız bir takım olarak gelmişti.

Yönetimden sonra Şenol hocaya gelecek olursak. Bu Muleka sana ne etti hocam? Adam usta bir bitiriş ile golünü de atmış yine 60. dakikada çıkarıyorsun. Sonra maçın sonunda idareli kullanamadığın Cenk muhtemelen ağır bir sakatlık geçiriyor.

Tekrar yönetime dönelim, bu takım prestij maçına sezon başı as stoperlerinden yoksun, sol bekin yedeği olmaktan uzak yedeğiyle ve Konyaspor(Amir)-Alanyaspor(Salih) ayarında orta saha oyuncuları ile çıkıyor. Kadro darlığından ileri üçlüde üç santrafor ile başlıyor. Bu seneki hem sezon başı hem de devre arası kadro planlamasında sıkıntı var demek ki.

Tekrar Şenol hocaya dönelim. Hadi futbol bu, olur, elindeki maçı verdin. Atiba'ya bu yaptığın oldu mu? Atsana sahaya. Adam Beşiktaş kariyerini kenarda stres içinde bitirdi. Neyse artık bu maçı yok sayıp kariyer finalini temdit penaltısı ile yaptığını düşünelim.

Aslında bugün Atiba'nın girmemesi, önümüzdeki sezon için; genç oyuncuların da mecbur kalınmadığı müddetçe süre bulamayacağını gösteriyor. Anlayanlar anladı.

O kadar galibiyet serisi yaşandı ama elde var yine üçüncülük. Beşiktaşlı taraftarların tek tesellisi Beşiktaş'ı gelecek sezon Avrupa'da izleyecek olmak. Ligin ikincisi, üçüncüsü ve kupa şampiyonu 2 alt segment kupaya gidiyor ve bu, ülke futbolunun halini gösteriyor. Umalım da gelecek sezon Beşiktaş 90'lı yıllardaki gibi ilk turda falan elenmesin. Gerçi Sergen hocanın da müthiş Avrupa karnesini biliyoruz. Avrupa'dan elenmek konusunda bir markaydı Beşiktaş'ta.

Bugün hep negatif şeyler yazdık. Zaman varken ders çıkarmak gerek.

Zaitsev dedi ki...

Saat 18 gibi babamla oturuyorduk. Nasil 2nci oluyorsunuz diye sordu? Detaylica anlattim ama son notumu ekledim. Ben Şenol hocayi ve Beşiktasi biraz taniyorsam bu maci alamayiz dedim :)
Ayni kupaya ayni seviyeden katilacak 2 ve 3 numara ama bu isin prestiji var, galibiyet parasini da katarsak 8-9 milyon TL fazla kazanmak var, son maca gelen seyirciyi mutlu etmek var.
Muleka yerine Cenk cikabilirdi ama gol atmadan veya sakatlanmadan cikarmayiz.

Lig uzadigi icin Redmond'in kalma isi sorunluydu zaten. Muhtemelen sozlesmesi 31 mayista bitmistir. Saisste de Fenerbahcedeki durum olabilir. Deprem sebebiyle ligin uzamasi sebebiyle plan programlari kulube sorarak yapan oyuncularina izin vermek durumunda kalmislar.

Genc oyuncu isi Senol hoca varken zor. Töre gibi Talisca gibi genc isen oynarsin yoksa her turlu Necip oynar :)

can dedi ki...

@ kosu mesafesi

Aynen! Haftalardir yaprak oynamiyordu burada. Simdi Gunes'e saydirmaya dolar herkes! Neyse buna da sukur.

Senol Gunes'in kenardaki hal ve tavirlari ve sezon boyunca sans vermedigi Kerem ve Semih'i oyuna almasi bana icten ice bu maci kazanmak istemedigini dusundurdu. Sacmalama demeden once bir dusunun. Iki haftadir spor yorumculari Besiktas'in kadrosu soyle guclu, seneye boyle sampiyonluk adayi diye atip tutuyorlar. Benim tanidigim mesaj takintili Gunes bu macla yonetime mesaj verip, seneye bu kadronun dogru duzgun transferlere ihtiyaci oldugunu ifade etmek istemis olabilir.

Sahsen benim butun gazim kacti bu macla. Bir Besiktas klasigi izledik resmen. 2-0dan kendi sahanda maci verme, 10 kisi kalan iddiasiz rakibine pozisyon bile bulamama...Bir de Atiba'ya buruk veda oldu, o canimi sikti. Keske Kerem yerine o oynasaydi. Ama o zaman da puan kaybini Atiba degisikligine yazacak bin kisi cikardi.

Kadronun tamamen korundugu bir ortamda seneye en az bir stoper ve kanat, iki orta saha, ve bir santrafor transferi gerekiyor. Bunlardan en az ucunun net ilk 11 oyuncusu olmasi gerekiyor. Umarim bu hesaplar dogru yapiliyordur.

Hahaha ŞG istese bundan daha büyük ceza veremez takıma. Sezonu en az 2 hafta erken açacaklar bu salaklıklarından dolayı. 2-0'dan evinde 3-2'ye dön, 30 dakika 10 kişi oynayan takıma gol atama. Ön elemedeki maça forvette Semih'le çıkarız artık. Abu kıçını kaldırıp gelmez.

koşu mesafesi dedi ki...

Çoğu yerde, ligi ikinci bitiren de üçüncü bitiren de konferans ligine aynı tarihte aynı turdan başlayacak yazıyor. Futbolumuzun mevcut seviyesini yeni idrak eden spor medyası ise FB ve BJK'ye konferans ligi kupası hedefi koyuyor. FB-BJK finali güzel olurmuş. Yine uçuyoruz. Sevilla'nın kazanmaktan baygınlık geçirdiği kupayı 23 sene önce almak dışında nadir çeyrek ve yarı finallerimiz var ülkece Avrupa'da.

Gerçekçi bir hedef olarak; ligimizi konferans liginde temsil edecek takımlarımıza çeyrek final hedefi koyuyorum.

Unutmadan yazayım! Maçın sıcaklığıyla Beşiktaş'ın paydaşlarının hatalarına odaklanmışız. Ama artık kanıksanan ve normalleşen bir şeyi unutmuşuz.

GEDSON'UN PENALTI POZİSYONU! VAR İÇİN BEKLENDİ VE OYNA DEVAM DENDİ! Rakipler ofsaytımsı pozisyonlarla ve komik penaltılarla maçları geçerken, bir takıma artık standart penaltılar bile verilmiyor. İşin acı yanı Beşiktaşlı taraftarlar artık bunu öyle kanıksamış ki ilgili pozisyonu 2 dakikada unutup gidiyor. Konyaspor golünden önce Rosier'e ceza sahasında topla alakasız bodoslama vurma veya Beşiktaş golünden önce Umut'un arkadan bacak sallaması bir yere kadar "ikili mücadele"ye sokulabilir. Ama Gedson'a ceza sahasında yapılana penaltı verilmemesinin izahı yok!

Beşiktaş ligin başında kısa bir bölümde ve ligin sonunda geniş bir bölümde oldukça parlak bir görüntü çizdi. Ama ofsaytımsıydı şuydu buydu ligi üçüncü bitirdi. Şampiyonluktan sonraki iki sezon bir nevi ölü sezon oldu. Şimdi Beşiktaş için seneye koyulacak "gerçekçi" hedef şampiyonluğu son haftaya kadar kovalama hedefidir. Kadro yeterince derin olur ve Şenol hoca da konsantre olabilirse ek olarak konferans liginde çeyrek final hedefidir.

Ayrıca görünen o ki pek sık rastlanmadığı üzere kulüp, federasyon başkanını direkt karşısına alarak başlayacak yeni sezona. Bu durumun oluşmasındaki federasyon başkanının payının büyüklüğü ayrı bir konu. Son kertede ortaya çıkan tablo bu şekilde.

Zaitsev dedi ki...

Şenol Güneş'e edilecek laf bu maç özelinde motivasyon üzerine olabilir. Bugüne kadar eleştirdiğim mevzuların arkasındayım. Bu maçı kazanamayacağımızı da tahmi ettiğimi söylemiştim yukarıda. Gedson bu kadar istekli olmasaydı maçı gol atmadan da verebilirdik.

Mesela ilk devreyi kötü bir gol yiyerek bitiren Mert'in 2inci devreye bu kadar kötü başlaması engellenmeliydi. Adam belki hayatında ilk defa 3 hatalı gol yemiştir bir maçta. Ersin bu 3 golden sonra dayak yerdi mesela.

Ayrıca pek fark edilmese de Cenk haftalardır inanılmaz goller kaçırıyor. Onun da yıprandığını düşünüyorum.

Kadro konusunda yabancıların isteksiz olmaları ise normal. sezon uzamış. Tatil hayalleri kuruyorlar. Stoperde seneye gidecek Wellington yerine genç bir oyuncu veya Necip tercih edilse daha iyi olurdu. Sözleşmesi bitmiş adamdan ne hayır gelecek.

Gedson'un pozisyonu penaltı. Ama kendini kolay bıraktı da derse hakem birşey diyemem. Zaten mevzu penaltı değil çünkü maçı 2-0'a getirdik sonrasında. Mevzu olmadık goller yememiz. Mesela normal bir stoper şut için adımlayan adamın önüne atlar. Wellington topa koştu.

Totalde Atiba'ya güzel bir veda yapma şansını kaybedilmesine sebep oldu sahadakiler.

Kadro kötü değil. Beklerimiz iyi. Stoper takviyesi lazım ama bu lig için elzem değil. Wellington ile şampiyon olduk unutmayalım. Sol açık ve kulübeye biraz takviye gerekli.

Yorum Gönder

Ara