.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Aralık 2020 Çarşamba

SL 16 Hes Kablo Kayserispor - Beşiktaş


Tarih:  03 Ocak 2021 Pazar 19.00

Stadyum: Kadir Has Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus

Eksik Oyuncular: Gökhan Töre, Adem Ljajiç, Utku Yuvakuran, Erdoğan Kaya, Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal / Yasir Subaşı, Miguel Lopes, Denis Alabec, Joseph Attamah, Ömer Uzun

Cezalı Oyuncular:  - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

100 Yorum:

fidddas dedi ki...

pazardan pazara kayseri(d) - rize - hatay(d), sonra perşembe kupa maçı rize, yine pazardan pazara gs - karagümrük(d) - göztepe. sonra ilk devre biter.
3 Ocaktan 24 Ocağa kadar 7 maç var.
ilk 3 lünün maçları için 2 kere deplasman var ama 7 puan almak lazım. sonra hep istanbuldayız ama daha ciddi maçlar var. ft nin takımını içeride yenmek lazım. bize göre daha kolay bir trafikleri var.

bu kadar yoğun fikstür ile şubat ortasında ligin tepesi 2-3 takıma düşer gibi.

@övünç podcast ne zaman başlıyor? var mı aklınızda bir tarih?

Barreto dedi ki...

Blogda hatırı sayılır yoğunlukta Hıncal Uluç vs Lucescu şablonu var. Yaygın kanaate göre hoca çok şanslı ve sürekli birilerinin (Abu, Larin, Ghezzal, Hakem, Sakatlık, Kırmızı Kart vs ) şapkasından tavşan çıkıyor, haliyle süreç BJK lehine dönüyor, hocanın taktik anlamda yetersizliğine rağmen kazanıyoruz.

Bu yaklaşımın sığ ve mübalağalı olduğunu düşünüyorum. Bence de hocanın transfer tercihleri pek isabetli değil, ayrıca uluslararası ve yerli oyuncu bilgisi yeterli değil gibi duruyor. Taktiksel anlamda ise daha mesafe kat etmesi gereken bayağı yol var.

Blogda menejerlik oynuyoruz. Transfer, taktik, transfer, taktik, transfer, taktik...

Oysa bu işin çok önemli bir boyutu var: psikoloji. Yani davranış, motivasyon, zekâ, kişilik, iletişim, algı, dikkat, duygu vs.

Bu bağlamda, hocanın insan yönetimi, kamu oyu ile iletişim, genel olarak ikna kabiliyeti, stres ile başa çıkma özelliği ve taraftar/kamu oyu nezdinde yüksek kredisinin olması, transfer ve taktik yönden açıklarını fazlasıyla kapatıyor.

Aslında Sergen Yalçın her zaman hep böyleydi çok güçlü yanları vardı zayıf yanları da. Oyuncuyken zayıf yanlarını pek güçlendirememişti. Ama şimdi hoca, transfer işini yönetim daha fazla üzerine alabilir, hocanın taktiksel gelişimi ise klasik biçimde okuyarak, gelişmeleri takip ederek ve araştırarak gerçekleşecek gibi durmuyor. Tecrübe kazandıkça olacak. Bence şu ana kadar yaptıklarıyla sezon başındaki kriz halini gayet iyi yönetip durumu tersine çevirmeyi başardı. Umarım geliştirerek takımla birlikte büyüyerek böyle devam eder.

Bu sezon Avrupanın devlerinin attıkları gol sayılarına bakalım.
manchester city 14 maç 21 gol
real madrid 16 maç 28 gol
barcelona 15 maç 29 gol
tottenham 15 maç 26 gol
Beşiktaş 14 maç 29 gol

Şimdi kimse çıkıp da onların rakipleri falan daha iyi demesin. Sergen Necip ve Atiba'ya bile gol attırıyor. İddia ediyorum Mourinho denen tenekeden ve Pep denilen hırtodan daha göze hoş gelen oyun oynatıyor adam. Pandemi yüzünden uzun süredir evde büyük ligleri izliyorum. Beşiktaş maçları hepsinden keyifli geçiyor. Az önce Elche- Real Madrid maçını izledim. Zidane ineği ikinci ligden yeni gelmiş ve doğru düzgün transfer bile yapmamış Elche'ye karşı oyun üstünlüğü bile kuramadı. Pep desen ilk yirmi dakikada gol atıp paslaşa paslaşa maçı bitirmeye çalışan bir göt oğlanına dönüşmüş. Kontra atak bile yapmıyor aşağılık takım. Topu sağa at sola at dön babam dön insan hayattan soğuyor. Mourinho zaten Adananın kırosu FT'yi övebilecek tıynette karaktersiz bir şovmen. Futbolun ırzına geçmiş iğrenç bir hoca.

Şu pandemi ortamında takımı böyle motive edebilen Sergen'e helal olsun diyorum. Bahisçilerin dostu güzel insan Sergen Yalçın.

Bu maça gelirsek Samet hocayla anlaştığından beri Kayserispor oyun anlamında iyiye gitti. Son Gençlerbirliği maçlarını izledim. Amatörce goller yeseler de pozitif bir oyun ortaya koydular. Özellikle 16 yaşındaki Emre Demir soğukkanlılığı ve akıl dolu paslarıyla Türk futbolu adına umut verdi. Bir başka dikkatimi çeken Kayseri'nin sürekli rakibin solundan hücum etmesi oldu.
Pedro Henrique'ye dikkat etmek lazım. Golcüleri tırt olan Kayseri'de en tehlikeli oyuncu olarak görünüyor. Kalecileri Lung'da bu maçta dönüyor sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam bizim maçlarda devleşen kalecilerden biri. Zor ve keyifli bir maç bekliyorum. Havada puan kokusu var umarım yanılırım.

Basar dedi ki...

Yılın son gününde tüm arkadaşlarıma mutlu, iyi ve sağlıklı bir yıl dilerim. 2021'de ciddi ciddi şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum. Sonuç her ne olursa olsun, inşallah İnönü'de tekrar maç izleyebildiğimiz bir yıl olsun.

Bu vesile ile bu yıl aramızdan genç yaşında ayrılan güzel kardeşimiz Mehmet'i (Cochise) tekrardan rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun!

Transfermarkt'a göre Aboubakar ve Ghezzal bu maçta da yok. Var mı kesin bir bilgi @

fidddas dedi ki...

Herkese iyi yıllar olsun, yeni yılda Beşiktaşımız şampiyon olsun!!!

yilmaz dedi ki...

Hepinize, ailelerinize ve sevdiklerinize mutlu seneler

Unknown dedi ki...

Herkese iyi yıllar. Bu sene şampiyon olacağız. İzmir'de kutlayacağız...
Sergen konusunda ise; iyi gidiyor bozmayın moralinizi. Welinton ve Nskalayı getirdi tanıdık kontenjanından. Lucescu da Pancu'yu getirmişti. Olur öyle:)

BurkayJK dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok

Aboubakar kesin olarak yok. 4 Ocak'ta döneceği söyleniyor. Nasıl dönecek orası da muamma. Sahaya yansıyacak derecede kötü etkilenerek döneceğini düşünüyorum. Takım arkadaşları gereken desteği verecektir.

Ghezzal ve Josef takımdan ayrı çalışıyorlar. Ghezzal ve Atiba'nın dinlenmesi şart. Bu maçlık Ghezzal'i hamle oyuncusu olarak tutmak belki de daha iyi olacaktır.

Tüm blog yazarları ve ailelerinin yeni yılını kutlar, sağlıklı, huzurlu bir yıl dilerim.
@Burkay teşekkürler dostum. Ben de Abu'nun duygusal görüntüsünden dolayı çabuk toparlanamayacağını düşünüyorum. Takımdaki arkadaşlık ortamı kendisine iyi gelir umarım.

turgay dedi ki...

İyi seneler herkese. Fikstürün iyi olduğunu düşünmüyorum. Hocayı yılbaşı gecesi izleyince biraz daha korktum. 2021 güzel bir yıl olur herkes için umarım

BJK4EVER dedi ki...

Herkese iyi seneler. Umarim herkes icin saglikli, huzurlu ve mutlu bir yil olur 2021.

Kayseri maci kadrosuna Josef dahil edilmis. Ghezzal, Ljajic, Aboubakar, G. Tore yok.
Su son 2-3 sene oyuncularin kulupleri resmen keriz yerine koymasi canimi sikiyor.
Is para oldu mu inanilmaz profesyonel oluyorlar. Kuluplerden profesyonel davranilmasi bekleniyor. Maas odemesi sarkti mi ihtarnameler cekiliyor vs. Corona gibi mucbir sebep sayilmasi gereken bir durum varken bile FIFA kuluplerden yana tavir almadi, Ruiz ve Kruse dunya kadar tazminat kazandi (kulupler sucsuz demiyorum, ama tum suc kulupte de olamaz bu durumda).
Gecmise bakinca bile ben kulup-oyuncu uyusmazligi soz konusu olunca Lassana Diarra disinda FIFA'nin kulupten yana tavir aldigini hic hatirlamiyorum neredeyse.

Tamam, kontratin karsiligi performans kolay olculebilir birsey degil, eyvallah. Ancak kuluplerin de burada artik bir cikis noktasi olmasi lazim. Ljajic bilmem kac haftadir yok, niye yok o da belli degil. Sakat degil, formsuzluk diyemezsin. Kiz arkadasindan ayrilmis diyorlar, afedersiniz ama sokarlar boyle ise. Soz konusu maasi oldu mu senelik 2.5 milyon euro almasini biliyor. Maasini 2 ay geciktirsen her turlu hakkini arayacak, ama oyuncunun kaytarmasina karsi yapabilecegin hicbirsey yok. Kuluplerin bu kadar mahkum olmamasi lazim. Ayni sey Gokhan Tore icin de gecerli. Bir ise yaramadigina karar verdik eyvallah, ama sunca haftada Ghezzal'in eksik oldugu 1 hafta oldu. Sana cok ihtiyac duyulan tek bir mac var o da yarin ve yine yoksun. Eeeeh yeter ulan diyesi geliyor insanin.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Cümleten iyi seneler, gelen gideni aratmasın yeter modundayım, o yüzden yine önümüzdeki maçlara bakacağım :)

Bugün Alanya ile Başakşehir oynuyor, ligin en ilginç maçlarından biri olacak.

Ben eksikler hariç Josefin patlamasından korkuyorum, sakatlığı olmasına rağmen çok zorluyor, bu adam idman yemedi geçen sene, sezon başı kampı da görmedi, yalelli liginden gelip PL den gelmiş gibi oynadı. Tümden kaybetmeyiz inşallah. Zaten son oynadığı maç peformansı düştüydü ki gayet anlaşılır bir durum.

Töre yoksa Atakan var olsa ne güzel olur. Kayseri 10 maçtır kazanamıyor, Aybaba iyi hoca, eksikleri de hesaba katarsak çok tehlikeli maç. Tam bir "savaş" olacak. @ordabirköyfakanyok a katılıyorum, havada puan kaybı kokusu var, bu maçı da alırsak önümüz daha düz bence..

Kısmetimiz iyi olsun, yeni yıla iyi girelim diye diliyorum...

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
Gökhan Töre ve Ljajic durumlarında oyuncu öyle ya da böyle sözleşme şartlarına bağlı kaldığı sürece yapacak birşey yok bence, isterse 1 dakika oynamasın takır takır parasını almalı.

Ama Kruse ve Ruiz senaryosu için katılıyorum. Sözleşmenin geleceğe yönelik kısımlarını almaları çok saçma geliyor. Sadece fesih/kaçış gününe kadar olan kısımlarını faiziyle/cezasıyla almaları daha hakkaniyetli olurdu. Şu an hem penaltı hem gol yemeye mahkum bırakılıyor kulüpler.

BurkayJK dedi ki...

Ghezzal'in yokluğunda oraya Dorukhan'ı koymak nasıl olur acaba... Bir başka seçenek; Mensah sola, Oğuzhan ortaya, N'koudou sağa. Hoca maç içinde bile N'koudou ve Ghezzal'i swap wings yapmadığı için bu seçenek üzerinde pek durmuyorum. Muhtemelen Güven veya Larin'i koyacaktır.

fidddas dedi ki...

son 3 sezondur deplasmanda yenemediğimiz takıma karşı ana oyun planımız ghezzal olmadan liderlik maçına çıkıyoruz.
Samet aybabanın maceracı yapısı bize avantaj sağlayabilir.
Bunun dışında lehimize olan şey kazanma alışkanlığı, takımda bir şekilde gol atarız hissinin oturması oldukça olumlu.
Kadroyu görünce netleşir ama galip gelme ihtimalimizin yüksek olduğunu düşünüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman,

Abi ben performans olculebilme sikintisi demissin, sen sozlesme sartlarina baglilik diye yazmissin. Bunu nasil pratige dokecekler bilmiyorum, ama bildigim kadariyla antrenmana gelmeyen oyuncular icin noter tespiti yapiliyor, onun disinda bos. Abartili ornek veriyorum; bir oyuncu sakat olmasa bile, medical research'ten birsey cikmasa bile teoride 34 hafta agrim var diyip oynayabilir. Antrenmana gidip 0 istekle jogging temposuyla kilini kipirdatmadan antrenmani tamamlayabilir. Ve sen buna karsi hicbirsey yapamiyorsun.
Tabii burada bunu onleyecek seyler var; fixed yerine variable maasi yuksek tutmak, son kontrati olacak oyunculara yuksek para baglamamak, oyuncularin gelecek kaygisi oldugu icin kendini gosterme zorunlulugu vs var ama her zaman islemiyor. Ljajic'in gelecek kaygisi yok mesela, Besiktas'tan alacagim para kurtarir beni diye dusunuyor. Falcao'da da goruyoruz, gecmiste Serdar Kesimal, Tarik Camdal orneklerini gorduk.

Normal bir iste bunu bu kadar kolay yapabilirmisin? TR'de hukuksal olarak nasil isliyor bilmiyorum, ama burada is mahkemelik oldu mu isci kesinlikle otomatikman korunmuyor. Isverenler essek kadar personel dosyasi yapiyor bu durumlar icin, performans notlari, gorusmeleri vs hepsi var ve bunlar dikkate aliniyor.

Futbola entregre nasil edilir bilmiyorum, ama birsey yapilmali yahu. Falcao kac ay oynamadi, bugun 30 dakika oynayip cikti. Keyif de aliyorum vallahi, ama harbiden yazik gunah yahu. Bizim basimizda da Ljajic var, goruyoruz iste. Yani 0 istekle, 0 motivasyonla dalga gecer gibi oynayan oyunculara karsi kuluplerin bu kadar eli kolu bagli olmamali. Tabii kulup de risk aliyor, niye 3 yillik sozlesme yaptin bu kadar yuksek fixed fee bagladin, o da senin riskin denebilir, ama kurali koyanlar bence futbolcu/kulup yaklasiminda cok cok fazla futbolcudan yana gibi geliyor bana.

@Burkay,

Dorukhan son maclardaki performansiyla hic oynamasin daha iyi. Oguzhan'i cok gormek isterim ama hoca yapmaz. Bence hoca duzeni bozmadan Josef (Necip)-Atiba-Mensah yapacak, solda Larin, sagda N'Koudou ileride Guven.

Emre Toraman dedi ki...

Oğuzhan'a her maç ihtiyacımız var da, bu maçta Ghezzal'in yokluğunda "Lan bir durun aq, topu alan koşturup durmasın deli dana gibi" diyecek oyuncu(a.k.a. oyun zekası) olarak ekstra ihtiyaç var. Atiba'nın yerine koymayacağımız kesin ama bari Mensah'ın yerine başlasa. Önde Nkoudou(Mensah)-Güven-Larin makul.

Emre Toraman dedi ki...

Boupendza hakkında ne düşünüyorsunuz? 2 haftadır attığı goller klasik Anadolu tipi açık alan golü değil, baya baya vuruş golleri. 24 yaşında, 15 kez Gabon millisi var. Enerjisi, hızı ve dribblingi yerinde, iki ayağını da iyi kullanıyor ve kafa toplarına da çıkıyor. Kenar forvette aranacak tüm özelliklere sahip gibi görünüyor. Sözleşmesi de 2022'de bitiyor. Güven Yalçın veya Larin satışı olabilecekse daha alıcı gözle izleyip şimdiden menajeriyle tanışmak lazım bence.

Pheaglix dedi ki...

@emre hakli. oguzhan'a en cok ihtiyacimiz olacak maclardan birisi bu. hucum kitliginda sapkadan tavsan cikartan iki oyuncumuz da (abou ve ghezzal) yok. onlar yokken bir de atiba-josef-mensah ile cikarsak yaraticilik acisindan ankaragucu macindan beter bir oyun oynariz. ustelik bu kez duran top kullanacak oyuncumuz da olmaz. hucum kitligi demisken, ikinci devre hasic'i gonderip boyd'u tekrar takima alacagimiz neredeyse kesinlesti. hasic gibi gelecegi olmayan, duz oyuncu yerine boyd gibi gelecek vaadeden, kilit acici bir oyuncuya kavusacak olmamiz guzel.

bu arada su marcao'nun pozisyonu uzerine ne kadar konusulacak merak ediyorum. eger bizim tac pozisyonu ustune sokak roportajlari yapildiysa bu pozisyon ustune meclise soru onergesi falan verilmesi lazim. bir de falcao'dan cok gs macina cikan arda kardesler durumu var ama o da pek konusulmuyor. israrla soyluyorum; bu devirde "hakeme ragmen" sampiyon olamayiz. fener macindaki rezaletten sonra konusan takim kaybedecegi mactan 1 puan kazandi bugun. gs biraz kipirdandigi her sezon sirf hakem "hatalariyla" en az +10 puan alirken biz hala "hakemi de yeneceksin" edebiyati yapiyoruz. o da yetmezmis gibi 50-50 pozisyonda bizim lehimize verilen karara "icime sinmedi" diyoruz.

Beşiktaş'ın asıl sınavı burada olacak. Ghezzal'in alameti farikası aslında atak bitirebilme yüzdesinden geliyor. Neredeyse hatasız oynadığı için yediğimiz kontra sayısı ciddi şekilde azalıyor. Şimdi o yokken kapalı savunmaya hücum edildiğinde atak bitirmek en büyük problem olacak. Nitekim Lens-Boyd bence ortalama oynadıkları dönemlerde bile kaptırdıkları top sayısından aşırı göze batıyorlardı.

Kayserispor sahaya geniş yerleşen, uzun topu etkin kullanan, çok şut atan ve agresif bir takım. Uzun topa yönelmelerinin sebebi muhtemelen orta sahalarının ortalamada ligin en kötüsü olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Bizim stoperlerim foyasının ortaya çıkacağı bir maç olabilir çünkü uzun top sektirmek konusunda ikisi de sabıkalı.

Reaktif bir Beşiktaş bu maçı çok rahat koparabilir. Mensah'ın yıldız olacağı bir maç olursa da hiç şaşırmam.

@fidddas

Mehmet'ten sonra podcast olayından baya koptuk şimdi toplanması zor oluyor. Bu aralar birşeyler yapmak istiyoruz.

Kayseri (penaltılar hariç) ligin duran toptan gol atamayan tek takımıymış. Boy ortalamaları kısa göründü bana. Bu maçta da Attamah sakat olduğu için 169 boyundaki genç oyuncu Ackah oynayacak muhtemelen. İyi orta gol getirir diyerek Şenol hocamın kulağını çınlatacağımız bir oyun tarzıyla oynayabiliriz.

Emre Toraman dedi ki...

Bu sezon adeta bitmek bilmeyen bir false back sevdam var. Öncelikle bunun ezbere bir sevda olmadığını belirtmek istiyorum. Mesela geçen sezon Elneny gibi imza özelliği 1. bölgeden 2. bölgeye top aktarmak olan bir oyuncuya sahiptik(Ruiz'i de ekleyebiliriz). Bu yüzden Abdullah Avcı'nın mancınık çavuşu Caner'den false back denemesi mantıklı değildi ve ezbereydi.

Fakat bu sezon kullandığımız 6-8 rotasyonu ve beklerin oyun karakteri false back kullanmayı gayet mantıklı bir hale getiriyor. Bu maç özelinde de Rosier-Nkoudou kanadı oluşursa üstüste binmeleri ve 2 oyuncudan 1-1.5 oyuncu katkısı alabilmek bir handikap. O yüzden Ghezzal'in yokluğunu hasarsız atlatabilmek için Oğuzhan'ı kullanmanın yanında Rosier'i merkeze yaklaştırmak da önemli bir dokunuş olur.

Ersin
Rosier-Welinton-Vida-Rıdvan
Necip(Souza)-Atiba-Oğuzhan
Nkoudou-Güven-Larin

gibi bir 11'le çıkarsak; Güven ve Larin'in cezasahasında pozisyon aradığı, Nkoudou ve Rıdvan'ın çizgilere bastığı, Oğuzhan ve Rosier'in oyunu yönlendirip kanatları ve forvetleri kaçırdığı bir oyun bana etkili görünüyor. Necip(Souza) uzun sekenlerde ribaund toplama ve kontra kesme, Atiba ise 37'lik dinamo olarak hem cezasahasına süpriz 3. hem kısa ribaundları toplama hem de Oğuzhan-Rosier-Rıdvan'a pas opsiyonu olma noktalarında fayda sağlayabilir.

Birincil gol beklentim Nkoudou etkili orta açabilirse Larin. Son maçtaki sağ bek Kvrzic ve sağ stoper Oğuzhan'ın boyları 1.80.

Emre Toraman dedi ki...

+ Bir diğer iyi opsiyon da top çizgiye inmeden Larin'i erken bir koşuyla arka direğe gönderip Rosier'in cezasahası çaprazından görerek attığı orta/pas karışımıyla buluşturmak. Biraz Sivas maçındaki ilk gol gibi.

Ahmet Usal dedi ki...

Dün Alanya Başakşehir maçında ilk yarı Çağdaş Hoca bize yaptığını BS ye de yaptı. İkinci yarı BS toparladı ama yine de pek net pozisyon bulamayıp 3 ü de yiyip maçı bitirdiler :)

Kafamda iyice netleşti. Ligin en iyi topunu oynayan takım Alanya, en "taktisyen" hoca da Çağdaş Hoca. Bundan böyle kimse Erol Hoca Okan Hoca lafı etmesin Çağdaş Hocamız varken :)

Bir de dün Antalya da çekilen otobüsü geçemeyen GS üzerine bugün de liderlik şansı doğdu mu, insan bir şey söylemeye korkuyor:)

Hadi bakalım...

Murat dedi ki...

oguzhan'in oynamayacagindan eminim bir tek, ghezzal de yokken cok zorlanacağiz bu bastan belli ama oynatmayacak oguzhan'i,ama bir ihtimal ve gelisim ibaresi olarak kotu bir yari sonunda 2. yari basinda oyuna alabilir, kotu bir yari kotu futbol ve beraberlik olursa bu daha da guzel olabilir maci getiren degisiklik olarak oguzhan, zira oguzhanla baslamanin bizi one gecirebilecek etkisi olacagini da dusunmuyorum

turgay dedi ki...

Eskişehirden Bilal ceylan ile görüşülüyormuş. Bu sene takip ettiğim 2 sağ bekte biriydi. Diğeri de trbazondan Serkan. Alınabilirse güzel kumaşı var. 17 yaşında ileriki dönemlerde Ahmet gulay da geri dönerse güzel kanat beklerimiz olur. Böyle transfer hamleleri ümit verici

Ara transfer döneminde kale için Fabri düşünülür mü acaba tekrar? Fulham'da hiç süre alamıyor.

BurkayJK dedi ki...

Ersin'in süresini olumsuz etkilemeyecekse Fabri'ye her zaman yer var. Kendisi son yıllarda hem kalecilik hem de karakter olarak en sevdiğim futbolcularımızdan biri. Gerektiğinde kaleye geçer, Ersin ve Emre'ye mentorlük yapar.

Vida devreye kadar birkaç gol daha atsa da teklif alsa keşke. O'nu satıp Marcelo'yu alırsak, işte o zaman şampiyonluktan bahsedebiliriz.

Emre Toraman dedi ki...

Sol bekteki bu manasız bir sana bir bana rotasyonu başımıza bir çorap örecek ama bakalım bu maç mı. Lennon'ın Lobzhanidze kadar zekasız olmayacağını varsayarsak Merhaba Türkiye deme maçı olabilir. Sağ bek-sağ stoper vs Larin senaryom da taca çıktı. Şut vur sen de aq Mensah'ı, şut!

Huzeyfe dedi ki...

Sergen’in adamları kadroda. Bu maç turnusol olacak Sergen için.

Sergen yine mücadele gücü yüksek bir 11 tercih etmiş. Küme düşme hattındaki rakiplerin sert oyununu düşününce mantıklı görünüyor. Ghezzal ve Aboubakar'sız kadroda Oğuzhan'ın iş yapma ihtimalini de çok düşük görüyorum zaten. Olası puan kaybında günah keçisi ilan edilsin istemem.

Emre Toraman dedi ki...

Kayserispor kalecisi Doğan Alemdar 2002 doğumlu ve U17-U18-U19 milli. Bu sezon 2 kez oynamış, biri Trabzonspor'a karşı clean sheet, birinde Antalyaspor'a 2-0 kaybetmişler. Özetlerde önemli bir kurtarışı görünmüyor. İlk yediği golde çıkmayarak hata yapmış. İkinciyi kurtarması zor ama genel olarak yakınına gelen toplara pozluk zıplayıp uzağa gidenleri izliyor gibi. Her türlü Ersin vs Doğan keyifli bir hikaye olacak gibi ama komik bir hikaye de çıkabilir tabi.

Ulan Mensah tam dayaklık adamsın.

Emre Toraman dedi ki...

Güven-Sapunaru inatlaşmasını kullanmak lazım. Güven Sapunaru'yu meşgul ederken Larin'e veya süpriz Atiba'ya kafa vuracak alan çıkabilir.

Gözünün önünde Güven'in ayağına basılıyor kartı bırak, faul bile vermiyor adi herif.

beagle dedi ki...

Şuuru yerinde biri en agir ve güçlü forvet oyuncumuz Larini merkez, Guven ve Nkuduyu kanatlarda oynatirdi.Solda 33 lig macinda 2 asist yapabilen Nkuduyu da sagda tabi.

Ligin dibindeki takima Atiba 8de baslamak da inanilmaz.

Rakipler de puan kaybediyor diye Sergen iyi hoca moca olmadi. Mal bu, birkac nac, bir sezon sicrasa ikinci sezon patlar.

Cok lazimsa basin sozcusu olsun.

dominic molise dedi ki...

kirmizi goruruz.

Pheaglix dedi ki...

bence bu 11'in akan oyunda bulabilecegi tek pozisyon rakip hucuma cikarken kapilan top sonrasi nkoudou'nun adam eksiltmesi ile olabilirdi ki onunla penalti bulduk. ama mensah sagolsun daha topa gelirken kaciracagi belliydi. penalti bir yana, mensah korkunc. duran toplari felaket kullaniyor. ilk yaridaki kornerleri larin kullansa daha tehlikeli olurdu.

eger mudehale icin 60-70'i beklersek puan kaybi gelir. beklenildigi gibi hicbir sey uretemiyoruz.

turgay dedi ki...

Hücum yapmak gibi niyetimiz olmasa nskala ve atibaya tamam derim de şu haldeyken neden tercih edildi mantıklı değil. Mantıksız olanlardan biri de ceza sahasına bu kadar çok girmeyi hayal edip bu kadar pas özürlü adamlarla bunu yapmayı denemek. Sıkıntı şu takımın inancı azaldı son 10dk.değişiklik ile başlamak lazım yoksa golü yeriz duruyor

BJK4EVER dedi ki...

Klasik bir BJK maci iste. Bok gibi kisir bir oyun, futbol yerine gures izliyoruz. Son oynadigimiz maclara nazaran tek fark bu sefer bala gote 1 tane atmayip kacirdik, hepsi bu. Birde ilk 10 dakika baskili basladik, ama penalti kactiktan sonra o baski da gitti.

Rakip gercekten cok cok zayif, bu takima karsi puan kaybetmek yazik olur.

Ghezzal'in eksikligini Rosier'in onunu kapatacak N'Koudouyu oynatmak yerine onu sola atip surekli iceri kacan Larin'i koydu. Diger maclara farkli olarak da Rosier'i baya ileri ittiriyoruz, Welinton neredeyse sagbek olarak oynuyor.

Bunu oynuyorsak bari Welinton yerine Atiba yapsin o isi, orta alanda da Oguzhan oynasin. En azindan 1-2 etkili hucum seyredebiliriz yan pas yerine. Welinton istekli de adamin top teknigi, yetenegi yetmiyor resmen. N'Koudou dogru noktada topla bulusunca etkili, harbiden durdurulamiyor, ama adami yeterince dogru noktada dogru anda topla bulusturamiyoruz. Iste tam da bu yuzden sahaya 85 tane onliberoyla cikmak yerine orta sahada ayagi duzgun 2-3 oyuncu oynatmakta fayda var.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

+1

Uzak forvet olarak sene başından beri en çok katkı aldığımız adamı Ghezzal’ın yerine koyup oyun kurduyoruz. Sağda Rosier gibi son çizgiye inen bekimiz varken uzak noktada N’koudou oynuyor. Sergen’in bir de ince dokunuşları olduğu konuşuluyor burada, trajikomik bence.

Saçma sapan birşey izletiyor bize ama blogda Sergen’in Guardiola ve Klopptan daha iyi hoca olduğunu, gegenpressing oynadığımızı filan iddia edenler var.

Sergen'lik bir şey yok. O penaltıyı atamazsan böyle kitlenir maç. Kayseri 11 kişi kapanıyor. Böyle takımları açmanın en iyi yolu duran top ama çok tehlikeli yerden iki frikiği yedi Fırat pisliği. İkinci yarı maçı Rus ruletine çevirmek istersek Rıdvan ve Oğuzhan girebilir. Atabiliriz ama yiyebiliriz de.

BJK4EVER dedi ki...

O zaman takima doldursun Ghezzal+11 stoper/onlibero paso duran top kullanalim. Gerci ona yakin birsey yapiyor ya, neyse. Su kadar zayif bir takima karsi koskoca 45 dakika'da penalti disinda 1 pozisyon uretemediysen bunun sorumlusu bakkal olmayacak herhalde.

Bu tur takimlara karsi zamaninda catir catir her mac 3-4 tane salliyorduk. Ama o takimda orta sahada 85 tane onlibero yoktu, Atiba+Sosa+Oguzhan vardi. O takimda Gomez'i sol acik oynatmiyorduk, babalar gibi forvette oynuyordu.

O donem maclara gures yapmak icin cikmiyorduk, futbol oynamak icin cikiyorduk. Hem biz hem oyuncular hem tarafsiz izleyenler mest oluyordu bizi izlerken. Bu takimi izlemek kendi taraftarina bile eziyet.

beagle dedi ki...

Lig sonuncusunu 60 dk basariyla durdurduk. yasa hoca. Dorukhanka Necipi de koy.

turgay dedi ki...

İnanılmaz gerçekten neden güven çıkıyor oyundan lan adamlar üzerine gelmiyor sen hala josef atiba oynuyorsun şaka gibi

beagle dedi ki...

Bu mensahin sictiginin yarisini yapsa oguzhani linc ederdiniz. buyrun...

Can dedi ki...

Bu Necip değişikliğinden sonra hocanın aklını kaybettiğini düşünüyorum.

Zaitsev dedi ki...

Şaka gibi ya

Pheaglix dedi ki...

gercekten necip girdi. su degisikligin olasi puan kaybindan sonra "ne yapayim kadro bu" demek icin yapilmis olmasi disinda mantikli aciklamasi yok. ilk yarinin basinda mensah-hasic atiba-oguzhan yapmaliydik.

mensah'in kullanmadigi ilk duran topla da pozisyon bulduk. neyse ki zorunlu satin alma maddesi yok.

beagle dedi ki...

Sevgili beygirci, bak sana super tüyo vereyim. iki kaleci ile cik maclara. oyle daha iyi olur.

Can dedi ki...

Maçın başından beri ceza sahası içinde çoğalma sorunu yaşarken yegane kenar forveti oyundan alıp Larin’i tek başına bıraktı. Aylardır oynamayan, oynadığında da bugüne kadar tek bir gol asist katkısı verememiş Hasiç’i oyuna aldı. Yetmezmiş gibi kenarda oyunu açabilecek yegane oyuncumuz Oğuzhan otururken üçüncü defansif orta sahayı oyuna alarak sıvadı. Sergen bugün ful sıçtı yani.

turgay dedi ki...

Eskiden fatih terim balına inanırdım şuandan itibaren Sergen Yalçına balına net inanıyorum.

Bu blogda futboldan anlayan pek adam yok. Kayseri'ye eninde sonunda gol atacağımız belli zaten. Risk alıp ilk golü yemeye ne gerek var. Sergen yine yanıltmadı. Tam bir winner.

BJK4EVER dedi ki...

Cekirge sicriyor ama cakildi mi tam cakilacak. Gram top oynamiyoruz, gram zevk vermiyoruz, gram umit vermiyoruz. Bu is transferle falan olacak is de degil. Bu takima stoper alsan birsey degismez, zaten takim defansimiz iyi sayilir. Forvet alsan yedek bekleyip duracak.

Sergen'le uzun vadede olmayacak bu is. Bu oyundan umitli olanlar sadece kendini kandiriyor bence. Lig sonuncusuna karsi liderlik macinda 80. dakikada orta sahada Necip-Josef-Atiba uclusu oynuyorsa zaten diyecek birsey yok.

Oguzhan vallahi iyi profesyonel. Bana bu sekilde davranirsak coktan Adem Ljajic'e baglayip ne haliniz varsa gorun moduna girerdim, cocuk iyi dayaniyor bu mobbing'e.

Huzeyfe dedi ki...

Sergen’in hocalık anlayışı ‘yemeyelim, bir şekilde atarız’dan ibaret.
Burada futbol konuşulacak adına konuşulacak birşey yok, sahada da yoktu zaten.
Beşiktaş kazanıyor diye sevinelim tabi ki ama rica ediyorum Sergen’in ‘hocalığını’ övmeyin.
Yatsın kalksın dua etsin, yönetimde futbolcudan anlayan insanlar varmış, Rosier, Josef, Ghezzal ve Abou’yu getirdiler. Yoksa bu futbolla Beşiktaş küme düşmemeye oynardı. Sene başındaki durum oydu zaten.

Lider kartal diyeceksiniz. Sergen önce durdurur sonra imha eder. Kudurun ulan himmetçiler.

F.N. dedi ki...

@ordabirseyyok
Sen beşiktaş maçı izlediğinden emin misin?
Maçta bir tane pozisyonumuz yok. Onu geçtim 2 pas ust uste atamıyoruz sen hala diyon ki gol atacağımız kesin.
Penaltı pozisyonunda sakatlik olayi olmasa hakem var.a bile gitmeyecek arada kaynayacak pozisyon.
Bu arada sergen Anadolu takımı teknik direktörü nasıl olur onu bu akşam bir defa daha gösterdi. Necip değişikliği nedir ya. Hangi mantık altında yapıldi anlayan varsa açıklasin Allah rızası için. Atiba 4 maçtır sahada yürüyor hala oynuyor. Kimse icin sakatlık temennim olmaz ama atiba sakatlansa çok da uzulecegimi sanmam.

Pheaglix dedi ki...

saka gibi ama mensah-necip degisikligi maci getirdi ama necip dogru tercih oldugu icin degil, mensah ciktigi icin. mensah'in kullanmadigi ilk duran top ile pozisyon bulduk, ustune mensah yerine hucum yetenegi asiri kisitli necip bile hucuma hareketlilik getirdi. eger mensah ikinci yari basinda ciksaydi mac daha rahat gecerdi.

mac biter bitmez de algilar ve aglamalar basladi. iki penalti da net penalti ama yine "icime sinmediciler" cikar ortaya. bir grubun yasam amaci besiktas ustunden arabesk edebiyati yapmak.

@F.N
Dostum bloglarda yazıp çizenler genelde futbol romantiği insanlardır. İyi futbol diye bir şey anlatırlar sürekli. Kimse bilmez ne olduğunu. Hiçbir hocayı beğendikleri görülmemiştir.
Sergen elindeki eksik kadroyu doğru kullanan bir hoca. Pragmatist bir şekilde istediğini alıyor. Romantikler zannediyor ki Oğuzhan her maç 3 asist ya da asist öncesi pas verip kapanan Anadolu takımlarını kevgire çevirecek. Hem de Souza, Larin gibi ayıların bile dayak yediği ligde.
Bu takım şampiyon olacak boşver futbol romantiklerini.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu maç Hoca belki en kötü performansını sergiledi. Hakikaten oynanan oyunun gram tadı yok. Maçları 80. dakikada izlemeye başlasak biraz futbol görme şansı var, Hoca risk alırsa o zaman alıyor. Bu maç özelinde beni mutsuz eden şeyler:

- Mensaha 70 dakikadan fazla tahammül etmesi. Kaçırdığı penaltıdan sonra hiç yoktu. Duran topları da felaket kullandı. Takımın bu oyundaki en önemli silahı Mensah çıkana kadar kördü. Hiç bir şey olmasa ilk devre sonu çıkardı.
- Hiç gelemeyen Kayseriye 80 dakika Atibayla oynamak biz izleyenlere büyük zulümdü. Oğuzhan bu kadar mı kötü yani. O da hiç olmasa ikinci yarı başı girmeliydi.
- Necip seçimi karambol duran topa gidecek adam seçimiydi herhalde. E madem o felsefeden gidiyo Hoca, 2. yarıya Necip - Oğuzhan değişiklikleriyle başlayaydı, yine Atiba izlemekten iyiydi.
- Güven bi bok oynamadı da kanat forvete Atakan neden düşünülmez?
- Koca maç ceza sahasında çoğalamadık.

Bir de yanlış görünüp doğru sonuç veren işler var :
- Hasiç'in girmesi, Oğuzhan daha önce girseydi Hasiç'e top atacak adam olarak daha iyiydi. 2. gol asist Oğuzhan, gol Hasiç. Bu sene sakatlık ve Covidten sonra ilk kez oynaması riskti tabi ama attığı gol klastı, doğru sonuç verdi.
- Nskalanın solbekliği, penaltıyı aldı.
- Atiba yı neredeyse ilk defa gollük şut çekerken gördüm.

Hakem kararları doğru, Hocanın medya etkisi sonuç veriyor: Penaltıları alıyoruz, kartlar çıkıyor falan ama bu oyunla yürünemeyeceği için kritik bir maçta infazı yer oturur kalırız.(Bknz:GS Maçı) Akşama eminim hem penaltı pozisyonları, hem Welintonun Henriqeyi ceza sahasında durdurduğu pozisyon falan medya iğneyle kuyu kazıyıp eyyamı algıyı yapacak.

Sonuçta kazandık, çok uzun zaman sonra ilk defa lideriz. Bizden iyi oynayanları da, renklileri de şimdilik geçtik. Tadını çıkartalım diyeceğim ama Ghezzal-Abou olmadığında her maç böyle oynayacaksak hakikaten işimiz var, pek tadı çıkmayacak..

Önümüzdeki maçlara bakacağız...

Basar dedi ki...

Kazanmak, lider olmak son derece keyifli!

Yılın ilk günü BJK youtube hesabında Sergen röportajını izledim. Hoca net olarak biz takımın defansif oyununu geliştirir, kurarız. Hücuma bir şey yapamayız onu oyuncular oynar dedi. Sadece duran top organizasyonunu geliştirebiliriz diye ekledi. İnanmayan izlesin.

Hoca tüm oyuncuları kendi yetenek seviyesinde sanıyor sanırım. Kendiai hem yetenekli hem de Serpil hocanın sürekli kapıda pozisyon çizim çalıştırması ile ekstra bir oyuncuydu. Senin kadar ekstra adamların yoksa hücum seti de çalışmak zorundasın hocam. Doğaçlamaya evet ama belirlenmiş çerçeveler de doğaçlama daha iyi çalışır.

Not: Mensah’ın haftalardır yapamadığını Hasic yaptı.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Ben de aynı fikirdeyim. Çok fena patlayacağız. Bu takım en ufak bir şanssızlıkta un ufak olacak. Futbol anlamında hiçbir dayanak noktası yok.

Sheffield United böyleydi geçen sene. Ligi ilk 10’da bitirdiler. Sorsan kimse ne oynadıklarını anlamıyordu. Bu sene aynı kadroyla 17 maçta 2 puanları var.

Unknown dedi ki...

Ordabirköyfakanyok güzel tesbitler yapıyor. Ayrıca bu takım en ufak şanslıkta dağılmaz. Teknik olarak değil ama zihinsel olarak güçlü görünüyorlar.Gol yiyip maç kaybetmek dağılmak değildir...

Can dedi ki...

O değil de Welinton epey iyi performans sergiliyor

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada ortada romantiklik falan yok, Hocayı güçlü olduğu konuları anlatarak, iyi yönlerini ön plana çıkararak destekliyoruz. Mesela şu maç iyi yönü olan kamuoyunda yarattığı etki nedeniyle normalde bize vermedikleri türden penaltıları aldık(ki haklı penaltılar, vermiyorlardı ama bunları Hocadan önce). Böylece skoru da alabildik.

Ama kör gözün parmağına olan şeyler var, kazanırken de görebilmek gerekiyor.

Hadi sert takım kuruyor diyelim, eyvallah. Ama Ghezzal yokken berbat duran top kullanan Mensah mı 10 numara seçilir. Mensah iyi penaltıcı değil, iyi pasör değil, Kayseri sicili de öyle. Takımda Ghezzal-Abou yoksa penaltıcı mı yok. En başta Larin atar, o olmasa Güven atar, olmadı Atiba bile atar, attı zamanında, Nkodou atar ki attı son penaltıyı zaten. Josef de atar, ayağı düzgün. Fenerde attığı maç hatırlıyorum.

Yani takımda en azından ilaç için "bir" ayağı düzgün adam olur. Orta yapar, duran top kullanır, güzel pas atar falan. Hiçbiri yokken Mensah da penaltıyı kaçırınca 80 dakika "acı çektik". Oyuna elini değdirene kadar 70 dakika geçti, elinde tek düzgün pas yapan adam kadroda Oğuzhan, 80 de aldı. Atiba tüm maç ne yaptı?

Hocanın idefixleri anormal. Lig sonuncusu hücum edemeyen bir takıma bu kadar "güvenli" kadro kurulmaz. Hani çok bir şey de istemedik, en azından Ghezzal kadar ayağı düzgün bir adamı 11 e koyaydı. E işler yürümedi, herkes görüyor, o zaman ikinci yarı başı değiştir, 70 i 80 i bekleme. Güven bi bok oynamadı, kenarda bir sürü adam var, bostan korkuluğu mu onlar. Kendi diyor bizim hazır 22 futbolcumuz var, herkes oynayacak diye. Lafta böyle, icraatta hakem ikinci penaltıyı vermese, es geçse ne yapacaktık? Normalde es geçiyorlardı şimdiye kadar.

Arkadaş; pozisyon gibi "POZİSYONUMUZ" yoktu yahu!

Fanboylukla herşeyi bir büyüğümüz bilir değil hayat. Şu oyunu "beğenecek" bir Allahın kulu olamaz. Hiç bir şey oynamayıp pozisyona giremiyorsan 70 e 80 e kadar beklemezsin. yarın öbürgün ligin sonlarına demir atmamış takımlar gelip araya bir tane sıkıştırırlar, bakar kalırsın!

Ersin frikiği muhteşem çıkarmayaydı 1-0 ken ne yapacaktık?

İşin özü, kabaca diyeceğim, çünkü iyiyle kötünün "ayarı" kaçtı yorumlarda; Hoca "bok gibi" oynatıyor, kısmetine kazanıyor, özellikle bu maç özelinde "NET" böyle. Hadi Ghezzal - Abou varken şapkadan tavşan çıkar, bir taktiktir, saygı duyalım, bekleyelim. Ama bu adamlar yokken ve takım her görmek isteyen gözün "görebileceği" şekilde oynayamıyorsa kenarda "nonoş gibi" de olsa Oğuzhanı falan tutmazsın, sahaya atmanın yolunu bulursun. Çünkü takımda kalan "ayağı iyi", topa küfür etmeden pas atabilen tek oyuncu.

Elbette "lider" likten ve "kazanmaktan" mutluyuz. Ama oyun böyle olursa sonraki haftalar ne olacak? Göte yeri geldiğinde "GÖT" de diyebilmek lazım...Hocayı asıl şimdi eleştirip uyandırmak lazım! Futbolu memlekette "herkes" biliyor. Hoca daha iyi biliyor diye bir şey yok. Hoca daha iyi "oynuyordu".

Bu kadar...

Sergen geçen sezondan bu yana göreve geldiğinden beri ligde en fazla puan toplayan hoca. En çok puan alan takım da haliyle Beşiktaş. Burdaki yorumlara baksan takım küme düşmeme mücadelesi veriyor zannedersin. Şu ligde iyi futbol oynayamazsın. Zeminler berbat, hakemler ve futbol ortamı leş. Rakiplerin kasaplıktan başka hiçbir oyun planı yok. Medya sadece milleti birbirine düşürme derdinde. Ben de maç izlerken zevkten dört köşe olmuyorum yani. Ortama uyum sağlayıp beklentiyi düşük tutuyorum sadece.

Mükemmel oynamasakta işler bizim için yolunda gidiyor. Alanya, Gaziantep, Fenerbahçe, Trabzon gibi zirveye yakın takımların hepsiyle deplasmanda oynadık. Sezon başındaki kayıplar olmasa harika bir sezon geçiriyoruz.

beagle dedi ki...

@Ahmet
:))) kalemine sağlık

Liderlik kutlamak, ilk defa 2nin uzerine cikan puan ortalamamizi kutlamak isteriz de, lig sonuncusuna karsi bile bir oyun kuramiyorsak Hatay,GS,Karagumruk maclari zor gecer.

yilmaz dedi ki...

Hoca elimizdeki en yetenekli oyuncuların Ghezzal ve Abou olduğu fikrine gereğinden fazla kaptırmış kendini.

Yani maçların ilk yarısını çöpe atmaya senelerdir alışkınız, anladık. Ama bu maçın ilk yarısı bittikten sonra, ikinci yarının da nasıl olacağı belliydi. Halen daha oyuna müdahale etmemesi, Güven'in sahada üçüncü bir takım gibi takılmasını izlemesi akıl alacak gibi değildi. Üstelik oyuncu değiştirmeden bile yapabileceği dokunuşlar vardı. Larin'i bu sezon alıştığı sol kanada alıp, N'Koudu'yu sağa almak, Güven'i kanada alıp Larin'i forvete almak gibi. Oldukça fazla oyun içi değişiklik imkanı da varken, Kayseri'nin gittikçe daha da dirençlenmesini izledi kenardan.

Mensah maçın en kötüsüydü bence. Hatta "Necip bundan daha iyi oynar" dedim, iki dakika sonra hakkaten Necip girdi oyuna.

Necip tabii ki kurtarıcı olarak bir etki etmedi oyuna, planlı mı bilmiyorum ama o girdikten sonra bekler biraz daha fazla zorladı kendi kanatlarını. Fakat son dakikadaki penaltı tipik bir "anadolu takımı çözülmesi". Ceza sahasına 30 kişi gömülünce ofsayt olma ihtimali de kalmıyor. Çok net bir şekilde davetiye çıkarttılar gole. Bence penaltı olmasa da benzer bir pozisyon olacaktı. Gol olur muydu, bilemeyiz tabi.

Bir de Oğuzhan konusu var. Bu maçla birlikte iyice gözüktü ki, Oğuzhan hocanın kesinlikle oyun kurtarma hamlesi olmayacak. İsterse Necip 40 metreden 90'a takmış olsun, Necip kariyerinin hiçbir döneminde "skor bulmak" için oyuna sokulmadı. Bu maçta Oğuzhan'dan önce tercih edilmesi de Hoca ile taraftarın (özellikle bu blog'un çoğunluğunun) Oğuzhan ile ilgili ne kadar farklı fikirlerde olduğunu gösteriyor.

Ben Oğuzhan'ın oynaması ile tatmin olmayacağım mesela. Ben hocanın oyuncu tercihinden daha önce oyun mantalitesi konusunda çok büyük sorunları olduğunu düşünüyorum ve haftaya Atiba'nın, Mensah'ın yerine Oğuzhan'ın başlaması bu fikrimi değiştirmeyecek.

Tercih ettiğimiz oyun Oğuzhan'ın parlayacağı bir oyun değil. Ortasahada %70'lerde top oynayıp, verimsiz paslaşmalarla, rakibin açık vermesini bekleyen bir oyun tarzımız var. Oğuzhan'ın en iyi olduğu dönemlerdeki fark yarattığı konu topu hızlı dolaştırması ve ataklara yön vermesi. Bunun için kadronun da buna uyumlu olması lazım. Bir önceki postta Gürcan'ın flood'unun linkini atmıştım, tam olarak söylemek istediklerimi daha güzel bir şekilde ifade etmiş. O yüzden bence Oğuzhan'ın tercih edilmesi bizi oyun olarak çok fazla ileriye taşımayacak, Oğuzhan'ın (ya da o tarz bir derin oyun kurucunun) meziyetlerini sergileyebileceği bir oyun geliştirmek gerek, bu da bu teknik direktör anlayışıyla mümkün değil.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle +1

Eyvallah:) Hatay da, Karagümümrük de taş gibi takım, top oynayan takımlar. Gerçi onlara daha rahat kazanıyoruz, çünkü top oynuyorlar:) Yine de dua edelim Abou Ghezzal falan sakatlanmasın, maç kaçırmasın. Yani olmadıklarında olacak buysa!

sadrazam dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sadrazam dedi ki...

Bence maçı getiren hamle necip in oyuna girmesiyle. Vida-welington-necip-de Souza o bölgeyi kapatınca, sağ ve sol beklerimiz açık oyuncusu gibi oynamaya, hücuma destek vermeye başladı. Orta sahada bir eksilmiş gibi görünsek de iki fazla olduk hücumda. Welington sağ bek, vida sol bek gibi oynadı.

sadrazam dedi ki...

Akan oyunda bir tane pozisyon vermemişsin, kontraya çıkarmamışsın rakibini. 10 Dk. Penaltı kaçmış, 2 eksiğin 2 rotasyonda oyuncun var, rakip otobüs çekmiş kale önüne. Mensah ibnesi 10 dk. atsa penaltıyı 3-4 olacak maç. Ama sen yine oguşhann niye oynamıyor geyiği yapacaksın.

Emre Toraman dedi ki...

"Bu tarz iyi oynamadığımız maçlarda 3 puan almak güzel" out
"Bu tarz iyi oynamadığımız sezonlarda şampiyonluk almak güzel" in
diyebilme ihtimalimizi seveceğiz bu sezon.

Oyunumuz göz kanatsa da 2 ileri 1 gerinin şampiyonluğa yetebileceği puana attık kendimizi. İlk 4 haftadaki felaketin üstüne ilk devre bitmeden bu noktaya gelmek güzel.

Benim bu sezon oyun olarak beklentim bundan çok daha fazlası ya da eksiği değildi açıkçası. Puan beklentim ise 40 maçta 80'di. İlk 4 haftada 4 puan aldıktan sonra kalan 76 puanı 36 haftaya dağıtınca 15. haftada sahip olmak isteyeceğim puan 27.2 yapıyor. 3.8 puan fazlamız var, Allah bereket versin.

Unknown dedi ki...

Bunlar hep championship manager:) Oğuzhan, Llajic vs. Koy ortaya bir tane dmc bir tane mc bir tane amc, forveti seç fizikli adamdan, gelsin goller, şampiyonluklar.
Beşiktaş bugün iyi oynadı. İlk penaltıyı atsaydık; 3 fark atardık büyük ihtimalle.
Maçın en kötü oyuncuları Güven ve Mensah'tı. İlk onlar çıktı. 0-0 giden maça Oğuzhan da alınabilirdi ama almadı. Necip te güzel oynadı. Beşiktaş burada konuşulan kadar kötü değil...

Ahmet Usal dedi ki...

@sadrazam

Tabii ki Mensah atsa 3 - 4 olacak maçtı. Bir de rezil oynadı üstüne. 80 dakika berbat oynayan "Mensah" izleyeceğime "idare eder" oynayan "Oğuzhan" izlerim. Süper oyuncu olduğundan değil! Madem Ghezzal yok, eldeki ayağı düzgün "orta" yapabilecek, "ara pas" atabilecek, oyunu açabilecek "tek" oyuncun.

Yani bunun "aşk"la falan alakası yok. Muhtemelen dediğin gibidir, Necip hamlesiyle yaptığı taktik değişiklikle gelmiştir maç, ama oynanan oyunu çok uzun süre "izledi". Kötülere (Güven-Mensah) çok uzun süre "tahammül" etti. Atiba, özellikle ikinci yarı yok gibiydi, çok daha erken çıkarabilirdi. Daha iyi yönetseydi maç daha önce "gelebilirdi". Ekran başında "kurdeşen" döktük. Yukarda yazdım, adamlar frikiği atsa, vermese hakem ikinci penaltını ne
yapacaktık. Maç "gelmeyebilirdi de".

Kazandığı ve hakkımızı iyi aradığı için memnunum. Oynattığı oyundan, özellikle bu maç memnun olacak bir şey yok. 80 Dakika eziyet içinde maç izlediysem içimi de dökeceğim. Ve alkol kullanmıyorum(pahalı diye:)).

Ahmet Usal dedi ki...

Şunu da yazmak lazım, ben 100. yıl da Lucescu'nun oynattığı oyunu da sevmezdim. Hep 1-0 lar, diken ucunda maç izle, aman bir kaza olmasın diye dua et.

Şu an durum bu, neden biraz daha ayağı düzgün oyuncular oynasın, biraz daha risk alsın diye isteniyor, sonuç bir an önce gelsin, diken üstünde maç izlemeyelim diye. İlk golü attığımızda zaten kaybetmiyoruz, neden bir an önce o golü "atmayalım"!

Bazen risk almamak da fazla "risk"tir. Lider olmak güzel, daha zayıf kadroyla renklilerin üstündeyiz, harika. Ama daha iyi oyun olmazsa ne kadar kalabiliriz orada. Diken üstünde olunma nedeni o. Mutluyuz ama "huzurlu" değiliz.

Yani memnun olmayanlar "nedensiz" memnun değil, sağlam gerekçeleri var. Ne zaman oynanan oyun daha fazla güven verir, daha kolay sonuç almaya başlarız, o zaman daha "mutlu" olunur.

fidddas dedi ki...

benim ocak sonuna kadar beklentilerim
- yarın açılacak transfer döneminde takımın dengesini şaşırtacak transfer yapmayalım.
- 8 veya 10 numaraya bir oyuncu alalım. çok sık maç oynanıyor. abou ve ghezallin aynı anda takımda olmadığı daha çok maçımız olabilir. bir şekilde ceza yayı civarından gerçekçi bir şut tehditimiz olsun.
- gs maçına en fazla 2 puan önde çıkalım ve gs bizi yenebileceğini düşünerek üzerimize gelsin. 10 gün içerisinde bir forvet bulamazlarsa oğulcan ile çıkacaklar maça. mümkünse taylan-feghouli-belhanda üçlüsünden biri eksik olsun.
- abou umarım annesini kaybetmiş olmanın acısını çabuk atlatır veya bunu atlatmanın yolunu sahada bulur.

3 günde bir deplasmanlı maç oynayacağız ve bu şubat ortasına kadar böyle devam edecek. (süper kupa arası hariç) bu tempoya zaten oyun daha da düşecektir. aynısını rakipler de oynuyor olsa da bize 3 puan gerekiyor. bu tip durumlar için kilit açıcı oyuncu lazım bize. ligin 12-13 takımına karşı ilk golü ilk 25 dakika içerisinde attığımızda o maçları zaten 3 farka kadar rahat götürebilecek oyuncu yapımız var. bir kısmını da reaktif oyun ile çözüyoruz ama hatay, konya, rize, malatya vs gibi deplasmanlarda oyunu tutup 1 tane atacak oyunu oynayacağız mecburen.

turgay dedi ki...

Arkadaşlar en tahmin edilebilir oyunu biz oynuyoruz. Herkes kapanınca açmak için yırtındığımızı biliyor ama başka bildikleri şey de öne geçince durmadan gol için saldırdığımızı da. Burada temel sorun hocanın açmak için bu kadar çok beklemesi. Necip sonrasını maç başında yapıp maç başında oynadığımızı sonunda oynayamaz mıyız? Burada eleştirilen konunun ana fikri bu. Bir şekilde atarızdan atalım rahatlayalıma geçmek lazım.
Benım yazdığımı okuyanlar hatırlayacaktır bir kaç hafta önce skorer olmak zorundayız diyordum sürekli. Çünkü heran gol yiyebilir bir duruşumuz vardı. 4 haftadır gol yemiypruz ama atana kadarda çatlıyoruz. Atmayı çözmek lazım. Skorerlik kısmı oturdu gibi. Ancak önümüzdeki maçlarda daha fazla skorer olmak lazım.

sadrazam dedi ki...

@Ahmet

Çarşamba günü mensah-Atiba-nsakala ile başlarsa söylediğine hak verebilirim. Ama 4 (Dört) senedir 90 dk.görmemiş oguzhan ile başlasa, hafta içi kimle oynayacak.
Sergen'i maç izlerken en çok ben eleştiriyorumdur belkide. Özellikle de Güven i sol forvet olarak bir kere bile denemediği, hamlelerde geciktiği için. Büyük takım hocalığı için daha çok ekmek yemesi gerekli. Ama el insaf adam daha 3 gün önce, kulübün YouTube kanalında açık açık söyledi, Daha tempolu, daha baskılı, daha önde, daha taraftarın memnun olacağı futbol oynamamız gerekiyor diye. Bu şartlarda, bu futbol ikliminde 3-4 maç üst üste iyi futbol oynamak neredeyse imkansız. Biz o hakkımızı Başak-Fener-Kasımpaşa maçlarında kullandık. Görece iyi oyunlarla kazandık. Şimdi ite kaka kazanma zamanı. Ha 2 maç daha aynı zayıf oyun oynanırsa eleştirelim, ama bu ligde hangi takımın oyunu göz kanatmıyor söyler misin bana?
Sergen yaptığı algı yönetimi, ve medyayı kullanma şekliyle "öyle göte, böyle yarrak demiştir." Bu ülkede Biraz da bunlara ihtiyaç var.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +1

@sadrazam

Hocam özellikle son cümlene tamamen katılırım, kendimce Hocayı destekleme nedenim o zaten. Youtube programını da izledim, tamam, sabredelim, onu da diyenlerden biriyim burada bekleyelim takım daha iyi olacak, geçen sene daha iyi hale getirdi diye. Ama diğer konuya cevabı hemen üstünde @turgay vermiş. Oğuzhan hayranı falan da değilim, yoklukta bile kullanmıyor(Ghezzal yokken mesela), ona tepkim.

İyi olalım inşallah, ne diyeyim, sabır..

Emre Toraman dedi ki...

Oğuzhan işi artık Sergen'le belli ki olmayacak. Ben ümidimi bu maçla beraber kestim bundan. 2 maç üstüste ilk 11 başlayacağı güne kadar da acaba bile dememeye çalışacağım. Bir de artık ciddi ciddi antrenman performansıyla, fizik-kondüsyon değerleriyle alakalı bir sıkıntı olduğunu düşünmeye başladım. Hadi Necip neyse de bugün Hasic'den falan sonra girmesi Sergen'in olası tüm ezberlerine bile ters bence. Kesin bilmediğimiz bir durum var.

Sergen'le devam edilecek senaryolarda yönetimin yapacağı şey belli: Oğuzhan'ın yerine oyunu yönlendirebilme ve kilit pas atabilme özelliklerine sahip Sergen'in kafasına yatan ve Mensah'ı kesecek oyuncu bakmak. Bu ekonomik durumda bulacağımız oyuncuda risk illaki olacak, defoları illaki olacak ama Rosier/Ghezzal atma ihtimalimizi deneyeceğiz en azından. Kafadaki ideal oyuncu bence Emre Belözoğlu olmalı, ne kadar yaklaşabilirsek artık.

Emre Toraman dedi ki...

Bu arada yılbaşı röportajında benim en dikkatimi çeken noktalardan biri "Yooo ben izlemiyorum Avrupa'yı, ekibim var onlar takip ediyor" demesiydi. Bu noktada da belli ki yönetime iş düşüyor. Avrupa ve Dünya futbolundaki günceli takip eden eski futbolcu ve yardımcı antrenör adayları listesini hazır tutmak, şartlar oluştuğunda mutlaka ekibini takviye etmek gerekli. Hangi takımlı oldukları da zerre önemli değil bence, Sergence bilmeleri kafi.

beagle dedi ki...

Konu Oguzhan degil. Konu maç boyunca 8-10 defa rakip sahada atak baslatacakken 3 defansif oyuncumuz ve topun yalniz olmasi. Herkes birbirine bakiyor napicaz diye.
Ucgen kurarken arada rakip olur, biz defansif oyuncu fazlaligindan kendimizi marke ediyoruz.
Besiktaş ceza alaninda cogalip gol atmak icin 2 forvet sahada tutmali demistik. SS Larini 11e katip sezonu kurtardik.

Simdi gorunen de ligin dibindeki takimlara karsi Atiba-Josef ikilisinin gereksizligi. Ozzymiş, Mensahmiş bana ne. Iyi 8 oynayacaksa Montero oynasin mk. Ama bu oyuna biraz daha iyi bir rakip cezayi keserdi. Ilk yarida Wellinton sarisi v
varken top yapmaya calisirken baski yiyince refleksle rakibe ayak uzatti, ucuz kurtulduk. Sonraki maç 10 kisi kaliveririz.

Skor yorumu yapmak icin tonla mecra var. Besiktasin lig sonuncusuna atak yapamadan gecirdigi bir maci iyi diye yememizi bekliyorsan da baska kapiya. Biz tribunde boyle maclar 3 fark olunca az oldu diye kizan bir ekolden geliyoruz. Yemeyiz.
Bu tip bicak sirti oyunlar 1 sakatlik 1 kart ile terse doner. 3 haftada bir bakmissin 5.sin.

Transfer yoksa cok iyi oyun kuran Kartali aktif kullanmaliyiz. Ayrica kenar forvet Almos da Hasicden faydali olacaktir.

Yukarida bir arkadas guzel soylemis, aman gereksiz transfer yapmayalim. 1 9-11 yedegi kesin gerekli. Bir de duran top iyi kullanan 7-8 yedeği. Orneklersek Mandzukic ve Sosa muadilleri.

Zaitsev dedi ki...

Maçı kazandık. Lider olduk. Bunlar maçı izlemeyen, skora bakan insanlar için sevinilecek unsurlar.

Lig sonuncusu olan ve ligin en az gol atan takımına karşı pozisyon vermedik. Gerçekten büyük başarı. Adamların frikikten çektikleri şut bizim çektiğimiz 3 şuttan daha etkiliydi(1 Atiba + 2 Güven). Bizimkilerin 3ünü toplasan bir şut etmez.

Atiba-Josef gibi 2 hücum anlamında zayıf adama ek olarak, bindirme yapmayan Nsakala, forvetten bozma sağ açık Larin ve forvet arkasından bozma forvet Güven ile oynayarak rakibin işini kolaylaştırıp kendi ayağımıza sıkıyoruz.

Güven forvette yetersiz, Larin sağ açıkta olmadı. Denemek için bile olsa 10 dakika 2sini yer değiştirmeyi düşünmüyoruz.

Lennon var diye daha tecrübeli sol bek oynatıyoruz. Rıdvan'ın kesik yeme sebebi bence bu. Soldan hücum edip Larin ile arka direğe sarkma planı yapıyoruz ama ilk devre 2 pozisyon hariç komple sağdan hücum ediyoruz.

Güven'in çıkması teoride hata gibi gözükebilir ama ön tarafa Larin'i atıp nispeten daha hareketli Hasiç oyuna girdi. Sahada aktif oyuncu sayısı olarak yükseldik.
Güven gol attığı maçlardan sonra en az 1 hafta oynatılmamalı. Ayrca penaltıyı kaçırdı diye Mensah'a kızıyoruz ama orada kolay tahrik olup olayı büyüten, adama kafa atmaya çalışan ki rakip kendini yere atsa Fırat affetmezdi ve herkesin dikkatini dağıtan Güven kardeşimize pay vermiyoruz. Kaçan penaltının %25'ini de ona yazıyorum. Sezon başı da puan kaybettiğimiz maçların birinde 90+2de böyle birşey yapıp 2-3 dakikayı mundar etmişti.

2 tane sezonun 2ci yarısında çalınmayacak penaltı çalındı bugün. Ayrıca 4 takım düşecek bu sene. Görünüşe göre de 10-11nci sıraya kadar da herkes düşme potasında olacak. Sezonun nispeten kolay zamanları puanları toplamaya devam etmek lazım. Bu oyun sezonun 2ci yarısı bizi yarı yolda bırakır.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Ek yapayım hocam. Biz 2 tane 6 ile oynamanın cezasını 2017-2018 sezonunu kaybederek ödedik. Anadolu takımlarına kaybedilen puan kayıplarının çoğunda Atiba-Tolgay-Medel'den 2si var. Genelde de Atiba-Tolgay. Tecrübeyle sabit bir durum.

2ci yarı Wellington'un ceza sahası içinde vücuduyla rakibi engellediği bir pozisyon var. Rosier erkenden kademeye girip muhtemelen temas anında topu almasa kesin penaltı. Bizimki güreşçi gibi daldı adamın önüne.

sadrazam dedi ki...

@ zaitsev
O frikikten gölü yiyen kaleciye eldiven vermem ben. Kapattığı köşeden 22 MT. Köşeye gitmeyen şutu çıkarttı diye kaleciye +yazmaz. O gölü yiyen kaleciye - yazar. Elbette Fabriden sonra kaleci görmediğimiz den bizlere garip geliyor olabilir.
Normal şartlarda 5 antrenman 1 maç var haftada. Nevzat Demir de antrenman izlemiyorsanız 6/1 görüyoruz biz. Slaven den sonra kim düzenli oynattı oğuzhanı? Hepsi mı hatalı AMK? Ama 10 yıldır oynuyor Necip. Kim geldiyse oynattı Atibayı. Kim geldiyse kesti Oğuzhan ı. Demek ki bizim göremediğimiz bir bok var. Demek ki bu ibne antrenman veremiyor. Hadi biz hepimiz malız, geçen sezon gitti Hollanda'da ne oynadı? hiç takip ettin mi?


Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ sadrazam

Antremanı iyi olmayan oyuncu kesik yeseydi Sergenin konuşulacak bir kariyeri olmazdı. Yetenek ile antreman performansı genelde ters orantılıdır. Yetenekli oyuncun varsa ve ilk golü atmak için duran top harici çözümün yoksa o oyuncuya 10 dakikadan fazla şans vermelisin.

Yazdığımı da tam okumamışsın. Ben kaleci güzellemesi yapmadım. Adamların şutu daha etkili bizimkilere göre. Sert kaleyi bulan bir şut. Bizimkiler ya yumuşak ya dağlara taşlara.

Ozzy hollandaya devre arası gitti. İlk maçında gol attı. Sonra sakatlandı. Fişi çekti.

Basar dedi ki...

Ooo baya bir şey havada uçuşmuş...

Beşiktaş bir kere yenilirse dağılacak bir takım değil. Mental olarak güçlü bir takım. Sıkıntısı mantalite değil, yaratıcılık.

Gelelim burada yazanlara sallayıp geçenlere. Arkadaş buradakilere "romantik" diye sallayacağınıza reelist düşüncelerinizi yazın, tartışalım.

Oğuzhan diye sallayanlar olmuş. Arkadaşım maçları izlemiyorsunuz sanırım. Son haftalarda kısır oyun oynuyoruz. Bu oyunu açmak için Oğuzhan tipinde adama ihtiyaç var. Kadroda o işi yapacak başka adam varsa veya dışarıdan transfer edebileceksek amenna. Yok bu alternatif yoksa oynatman lazım. Ondan her maç gol ve asist beklemiyoruz, oynayınca oyun daha kaliteli oluyor. Bunu görememen bizim romantik olmamız değil senin futbol görüşün... Hadi biz romantik gerizekalılarız, Metin Tekin ile Önder Özen de mi böyleler? Dün gece aynı şeyi söylediler...

Gelelim "hiçbir hoca beğenmezler" sözüne. Benim hayatım Beşiktaş haricinde siyah beyaz değil! Sergen'in iyi yanları var, kötü yanları var. Ben uzun yıllar bizde kalmasını isterim ama kendini geliştirmesi gerek. Maçlar sıkıştığında yaratıcılıktan uzak oyun başına bela olacak. Aynısını Bilic zamanı yaşadık.

Sergen;
fizik gücü yüksek, iyi pres yapan, rakibi karşıya gömen, defansı sağlam, mantalitesi sağlam, birbirini seven-yardımlaşan bir takım yarattı. Ayrıca demeçleri, ropötajları çok iyi. Bunlar artıları.
fakat...hoca oyuna geç müdahale ediyor, fiziksel oynayacağım diye 3 6 numarayla oynayabiliyor, alternatif taktiklere girmiyor. Senelerce 10 numara oynayan biri için yaratıcıktan çok uzak çözümlere kaçıyor. TD sadece defansı kurgular, hücumu sadece oyuncular oynar kafasında. Bunlar, Sergen'i ileride başarısız yapma potansiyeli barındıran olgular.

F.N. dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
F.N. dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@Sadrazam Bilic Oğuzhan’ı ilk 11 oynatmadı, sene sonu zorlaşan maçlarda kısırlıktan maçları kazanamadık. Şampiyon olamayarak gitti. Şenol Hoca geldi, ilk yıl Aiba-Ozzy ikinci yılında Tolgay-Ozzy ile şampiyonluk aldı. 3. Yılında CL haricinde pek kullanmadı.

Kısaca 2 lig şampiyonluğu ve CL başarısında Oğuzhan işin hep içerisindeydi. İçinde olmadığı sezonlar da malum. Elinde yetenek varsa ama 30 dk ama maç boyu bir şekilde kullanacaksın. Öyle olmasaydı Sergen Sergen olamazdı. Yok kullanmayacaksan, o zaman benzer vasıflarda bir adamı kadroda bulundurman gerekiyor.

F.N. dedi ki...

Daha Oğuzhan.i bilicin degil senol güneşin oynattigindan bi haber, gecen sene çıktığı ilk macta gol atip sonrasında sakatlandıgini ve ligin Oğuzhan gittikten 3.4 mac sonra iptal olduğunu bilmeyen birinin de millete serefsiz ve alkolik yakistirmasi yapmasi bir ilginc.
Kimse burada Oğuzhan aşığı degil ama bu kadar sıfır uretkenlik olan maclarda da denenmemesi elestirmek taraftarin hakkıdır. Sergenin aciklamalarina baksan hucumu yetenekliler belirler tarzi konuşuyor ama gorece en yetenekli oyuncuyu 30 dk bile oynatmıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Mesele kazanmak veya puan durumu degil, mesele oyun. Su haftada lider olsan ne yazar birkac puan farkla 5. olsan ne yazar. Onemli olan oyun.

Ben duygularimla degil, mantigimla yaziyorum. Ben bu filmi daha once defalarca gordum. Daha gecen sene A.Avci doneminde bu sekilde bir galibiyet serisi yakalamistik; duran toplar, rakiplerin hatasi, Burak'in performansi sayesinde tek farkla hep goturduk, sonra patladi tabii. Senol Gunes'in son senesinde yine boyle bir donem vardi 2. devrede, Ljajic-Burak ve defansif futbolla gittigi kadar gitti, sampiyon olacagim derken bir anda 4. sirada bulduk kendimizi.
Ben oyuna bakarim. Bu oyun bana hicbirsey vaad etmiyor. Uzun vadede bu oyunla normal sartlarda 3. veya 4. olursun, rakipler cok kotu olursa belki 2.

Ikinci devrede rakipler daha guclu olacak. GS'de Muslera donecek, Onyekuru deniyor, Salih Ucan deniyor. Fenerbahce icin Sokratis'in lafi geciyor, zaten onlarda Ali Koc'un serveti var koz olarak.
Bizde kontenjan agzina kadar dolu, maddi durum kotu. Kontenjan acacak olsan kim Ljajic'i alacak belli degil. Takima direkt katki saglayacak transfer yapma sansin dusuk.

Ki yapsak bile mesele transfer degil, mesele oyun. Senden daha guclu takimlari anca oyunla yenersin. Ikinci devrede isler kizisinca Anadolu takimlari olumune oynayacak. Basit hata sayisi minimuma inecek, son maclarda rakiplerimizin yaptigi gibi sadece 1 puan icin oynamayacaklar, hucum da edecekler. Kayserispor 0-1 geriye dustukten sonra 2 degisiklik yapti saldiri moduna gecti; frikikte cektikleri sut kadar tehlikeli bir sutu biz 85 dakika full topa sahipken cekemedik. Mesele biraz da bunlari gormek. Siz gormeyebilirsiniz, kendi bileceginiz is. Ben 15. haftadaki bir liderligi pek onemsemiyorum, zira sampiyonluk 40 hafta sonucunda belli oluyor. Benim 40 hafta sonunda ilk 2'de olacagimiza dair hicbir umudum yok, nedenleri de yukarida.

Fiziksel olarak guclu takim kuran, 1-0'a yatan antrenorlerin akibetini merak ediyorsaniz A.Avci ve A.Kocaman'a bakin. Biri Alex'in insanustu oynadigi sezon haric 0 basariya sahip buyuk takimlarda, digeri ise Basaksehir'i bir noktaya kadar getirdi, ama yatirimlara ragmen basari kazandiramadi. Kendisinin tek forvet Robinho'lu kadrosu kendisi gittikten sonra ve yerine butun sezon yedek beklettigi Demba Ba'yi ilk 11'e alip cift forvetle oynatan, ofansif dusunen Okan Buruk gelince aninda sampiyonluk geldi. Alin size 1-0'a yatan defansif dusunceli hoca'nin akibeti ve dusuncesi.

Siz penalti nasil kacar diye Mensah'a sovun. Ben Mensah'a sovmem, bu takim ligin en az gol atan takimina karsi, ligin son sirasina demir atmis takimina karsi 85 dakika yuzde 70 topa sahip olup 1 penalti haric niye 1 tane bile net pozisyona giremedi diye bakarim. Tercih meselesi.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet,

Yazdiklarinin coguna katiliyorum, ama bence 100. yil takimi defansif bir takim degildi. Defansif olarak gucluydu, ama defansif degildi.
Takimin sag wingback'i forvetten bozma Kaan Dobra idi. Bu zorunluluktan da oldu, ama biraz defansif bir hoca orada Tolga Dogantez'i, Amaral'i falan denerdi. Gitti Kaan Dobra'yi koydu ve onun duzgun ayaginin cok ekmegini yedik.
Amaral patladiktan sonra Giunti gelene kadar hoca orada Yasin veya A.Yildiirm'i kullanmadi, Pancu'yu yerlestirdi. Biz su an onlibero'nun yanina birak 9 numarayi, 8 numara bile oynatmaya korkuyoruz.
Cogu maca cift forvet cikardik ve maclari bastan koparirdik. Gir o sezonun istatistiklerine, birkac maci ac bak hangi dakikalarda gol atiyorduk. Acaba fiks 45 dakika'yi cope atan bir takim varmiydi bir bak.

Sana 2 maci detayli olarak gosterecegim:

https://bjk.com.tr/tr/haber/30028/f_bahce_0_besiktas_1.html

Rakip Fenerbahce, ustelik deplasman maci. Rakip 16. dakikada 10 kisi kaliyor. Lucescu bekliyor, bakiyor rakibin mecali yok daha ilk yari bitmeden 39'da Yasin'i cikartip A.Dursun'u aliyor oyuna. Bunu sence Sergen yaparmiydi?

https://www.transfermarkt.nl/spielbericht/index/spielbericht/214

Rakip Sparta Prag, CL 4. maci. Kilidi acamayinca 62'de ve 72'de Ibrahim ve Kaan Dobra cikiyor, Tumer ve A.Hassan giriyor. Iki kanat bekini cikartip 2 ofansif orta saha aliyor oyuna. Bunu 85'te ve 88'de yapmiyor ve bunu Kayserispor'a karsi yapmiyor. CL arenasinda yapiyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam Lucescunun işi bilmesine, taktisyenliğine laf söylesem çarpılırım zaten. Adamın Türkiyede ve Ukraynada yaptıkları ortada. Tamam, güzel noktalara parmak basmışın, haklısın. Yine de oynattığı oyunu sevmezdim. Bıçak sırtı da çok maç aldık, sonraki sezon takım daha bile iyiyken sistem aleyhe dönünce de kolay patladık.

Örneklere bakarsak şimdiki takımda Pancu fiziğinde ve mücadele gücünde pas yapıp şut atabilen bir adam da yok 8 oynayacak, Oğuzhanı eleştirenlerin dediği gibi her gelen kesiyorsa biraz da suç Oğuzhanda. Bir maç girdikten sonra süper motiveydi. Hoca övdü. ben Oğuzhan geliyor falan diye yazdım. Sonraki hafta da süre vermedi, Oğuzhan yine düştü. Bu maç ta gol pasını verdi Hasiçe ama girdiğinde dağınıktı, pas hatası yaptı, top kaptırdı.

Oğuzhan mental olarak zayıf bir oyuncu, bence Hocanın yaptığı mobbing falan değil. Kafaca sağlam, moralce kolayca düşmeyen karakterlerle oynamak istiyor.

Hoca bence bu nedenlerle güvenmiyor Oğuzhana, geçişte top kaptırıp akın yemek istemiyor, Oğuzhan yeterince boğuşmacılık, motivasyon ve garanticilik göstermiyor, kolay yıkılıyor. Hocanın beklediği süre vermesede verdiğinde en son övdüğü performansı vermesi, yoksa forma vermeyecek, bu belli oldu. Yani bu yoklukta da oynatmıyorsa tek suç Hocanın değildir. Ama kötü oynayıp pozisyona giremezken ve dökülen iki oyuncun varken en azından ölüsü bir devre oynardı, maç da daha erken kopardı, bu da eleştirilmeli.

@Emre Toraman, @Basar ve başka arkadaşlar olayı doğru açıdan yakalamış. Oğuzhan düşünülmüyorsa yerine biri muhakkak alınmalı. Ljaiç aynı şekilde.

Hocayla ilgili ben dahil, @Övünç, @Barreto, @Basar, @sadrazam gibi arkadaşlar neden destek verdiğimizi açıkladık. Özellikle en tepedeki gönderisinde @Barreto ve yakında yukarıda @Basar güzel toparlamış. Bu ülkede bu sistemde Hoca bize bir şekilde "lazım". Keşke sportif direktör ve basın sözcüsü olup altına Çağdaşı koyaydı, şimdiki performansıyla hissettirdiği bu.

Öte yandan kulüp kanalında verdiği röportajda şartlar nedeniyle "faydacı" oynattığını, seyirci olsa farklı oynatacağını falan anlattı. Herhalde böyle yürümeyeceğini de görüyordur. Devre arası Ljaic-Dorukhan - İrfan Can takası falan konuşuluyor, sonraki satıştan pay vermek üzere. Göksel Başkan bu adamı renklilere vereceğine bize verir, ona da eminim. O da 8 sorununu çözer. Sosyal medyada dolanan bu, bakalım.

Barreto dedi ki...

@Ahmet

Oğuzhan konusunu gayet iyi ortaya koymuşsun kesinlikle hemfikirim.

Bu arada, Lens'i kim kadro dışı bıraktıysa bravo-hoca mı yönetim mi bilmiyorum- bu sezon yapılan en doğru işlerden biri oldu.

Öte yandan, Hocayı şu anda tüm Türkiye övüyor zaten. Blogdada övülecekse ne anlamı kaldı bu platformun! Öyle değil mi?

Ahmet Usal dedi ki...

@Barreto +1

Bir yandan Yönetime her şekilde giydirdik ama @Huzeyfenin dediği gibi son gün transferleri acayip başarılı çıktı. yarışıyorsak o gelenler sayesinde. Krediyi de hoca aldı. Bir açıdan gelenlerden maksimum verimi almasıyla, kendini yeni yabancı oyunculara sevdirip kabul ettirmesiyle de hakediyor övgüyü, ama adamları bulanları da es geçmemek lazım. Yönetime bir teşekkür borçluyuz.

Bence Lensi muhtemelen Hoca salladı. Ljaici de istemiyordu zaten, Boydu alacaktı kadroya, taraftar tepkisinden çekinip Ljaici kontenjana dahil ettiler. Benim anladığım, Hocanın mental zayıflığa tahammülü yok, sahada "karakterli, savaşan" oyuncu istiyor, oyuncu kalitesinden önce beklentisi bu...

Yorum Gönder

Ara