.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Ekim 2019 Cuma

SL07 Beşiktaş - Alanyaspor


Tarih:  06 Ekim 2019 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Victor Ruiz(Belirsiz), Güven Yalçın(Belirsiz) / Lokman Gör, Salih Uçan

Cezalı Oyuncular :  Mohamed Elneny / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

48 Yorum:

Basar dedi ki...

Haydi kalk ayağa, yürü güneşe!

Topçular sözüm size, sizin üstünüzde Beşiktaş forması var. Hocayı filan boş verin, bir kere de kanattan içeri katedin yok kanattan orta yapacaksanız içeri filan yığılın. Tamam pas pas üstüne yapmak güzel ama bunu rakibi paspas ettikten sonra yapın. Gerekirse hoca tesisten çıktıktan sonra kendi aranızda hücum organizasyonu çalışın. O da olmuyorsa kendi kendinize uzaktan şut çekin.

Wolverine maçında sizden ufak ışık aldık, sistemi sahada esnetecek olanlar sizlersiniz. Korkmayın, nasıl olsa sürekli yeniliyoruz. En kötü bir şeyler deneyerek yeniliriz.

yilmaz dedi ki...

Daha önceki postlarda da fikrimi belirttim. @Basar'a katılıyorum. Şu anda oyuncuların "noluyor arkadaş" demesini beklemekten başka hiçbir umudumuz yok maalesef. Hoca balatayı sıyırmış, dün akşamki açıklamalarından anladığımız kadarıyla. "Saksı değilim ben" modunda. Yönetim zaten başkanın aday olup olmayacağını açıklamaktan başka vizyonu kalmamış.

Taraftar cellatlığı bırakıp oyunculara bir kaç maç sabretmek zorunda. Zaten devre arasında ya da sezon sonunda çok kelle gider. Biraz sabır. Çünkü gidişat hakkaten vahim.

Bence Nkoudu ve Diaby'nin biraz kızağa çekilmesi lazım. Caner ve Lens bizim takımın defolarını daha iyi biliyor, Wolves maçında yamamak için gayretliydiler.

Şu krizi atlatana kadar, "skor nasıl gelirse gelsin" modu'ndayım. Sonrasına bakılır.

Bir de anlamadığım, Orkan mevzuu. Hadi tamam 11'e giremiyor da, iki tane kanat oyuncusu kadroda yokken, biri de mecburi olarak sonradan kadroya dahil edilmişken, bu arkadaş nasıl 18'e bile giremiyor anlamıyorum.

Kadro madro yazmak yok. Zaten kimi yazsan patlıyor. En iyisi oynasınlar da kim oynarsa oynasın.

Bir de yorumunuzu alayım, Güven'in çıkana kadar biraz kanada yakın oynayıp, Lens'in forvette oynadığı bir bölüm vardı. Sanki o ara daha tehditkardık. Ne dersiniz?

Unknown dedi ki...

Bu ego nedir arkadas, o sorgulanamazmis bu sorgulanirmis. Futbolcudan, taraftardan ucuncu tekil şahıs olarak bahsetmeler, kendini soyutlamalar, yüceltmeler. Adama mac soruyorlar, cebinden CV'sini cikarip okuyor:) Korkarım hocamız felsefe yapmaya başladı, umarım bir macliktir. Yoksa Senol Güneş felsefesini tercih ederim, en azından anlamaya calisirken beynimiz yaniyodu:)
Riza,Sergen,Ali... Bunlar ne efendi adamlar ya gercekten

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Murat dedi ki...

daha önce emin değildim ama şimdi diyorum ki Avcı ya beşiktaş düşmanı, ya sosyopat

beagle dedi ki...

@Ahmet Usal
Hosgeldin. Carvalhal ve Denizli dönemi umutsuz oyununa katılıyor, Briegel ve Toshackı ekliyorum.
Şu anki rezillik ve direncsizligi en kisa vadede Biliçin toplayacagina da katilirim. Ama muhakkak Futbolda 2. adam olmayı ve Beşiktaşın maclarinin %80ini ofansif oynamasi gerektiğini kabul edecek. Başında Sifo, Ali gibi bir direktör olmalı.

Küme düşme riskini bertaraf edip 20m Euro edecek gençler yetistirmek bu senenin tek amaci olmali. Bu da Avcı ile olmaz. Kupasiz haliyle kendini Mourinho, Guardiola falan saniyor çapsız.

Basar dedi ki...

Daha önce de yazmıştım, hocanın 3 maçlık fırsatı var diye. Görünen o ki pek iyi kullanamayacak. Ayrıca taraftar ile bu kadar bağı kopan hoca hiç görmemiştim. Vakit ego vakti değil, duygusal bağ kurma vakti.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

:) kız gibi takim. Hafif sexist yorum da olsa benim uzun süredir isyan ettigim zayifligi iyi anlattin.

Yalniz Toshack ile ilgili hafiza tazeleyeyim. Geldiginde borcsuz, varlikliydik. Ertugrulu, Ayhani falan biz istersek biz alıyorduk. 20M Euroya Ohen Sellami Del Soları getirerek Sebayi zayiflatti, bu adamlarla hem basarisiz oldu, hem de para etmediler. Recep başta olmak üzere iyi oyunculari gonderip, Rahim gibi agir ama etkisiz yarmalara onem verdi. Seba'nin bıraktığı küçük borç da Toshack meymenetsizinden kalmadir.

Murat dedi ki...

Toschakla anlaştığını falan söyleyen ruh hastası çapsız itler var meydanı boş bulan bir de!

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

Çok eskilere gitmeye gerek yok.
Az basit hata yapan kaleci
Oyun kuran ortalama hizda stoper
Atletik ve dinamik bekler
boyu, pas yetenegi ve oyun zekasi ortalama ustu 6 numara
Hucum ve defans baglantisi kuran ortalama skor yapan 8 numara
10+ skor katkisi yapan ofansif orta saha
Sikisan oyunu cozen pir pir kanat
Skor yapan kanat forvet
Leblebici ve diri santrafor

Bunlardan en fazla iki eksigin olabilir o eksikler de kanat forvet ve beklerden biri olabilir. Aksi durumda gol bulmak ve sampiyonluk cok zor.
Ondan sonra ister pas ister direkt oyna, su adamlar zaten hepsini en az 6-7 lik oynarlar. Oyuncudan bagimsiz sistem de olmaz dizilis de olmaz. Hele 27+ oyuncu da ezberi bozdurup yeni sistem hic olmaz.
Bize gecmis olsun, topu orta alanda tutup sans golu den baska caresi olmayan bi takimiz.

can dedi ki...

@Ahmet

Hoşgeldin. Takımın bu kadar kötü gitmesinin bile olumlu yönleri var demek ki.

Seçime kadar Abdullah Avcı’ya koşulsuz destek diyorum, zaten başka çıkar yolumuz da yok. Bu topal ördek yönetim ne Avcı’yı gönderecek ne de yeni teknik direktör getirebilecek durumda. Hocayla ilgili kararı Avcı ile oturup konuşup yeni yönetim verecek. Şunu da ekleyeyim: Bu kadroya en azından! bir as kaleci ve bir as adayı santrafor almadan hiç bir teknik direktörden ciddi bir başarı beklenmemeli.

turgay dedi ki...

sezona bak fener gs rezalet beşiktaş ortada yok.

Ahmet Usal dedi ki...

@Can Tam Beşiktaşlı Hoşgeldini olmuş, sağolasın:)
Kaleci dışındaki tüm yorumlarına katılıyorum. Karius ortalama üstü bir kaleci, sorunu mental. Geçen yıl Şenol Güneş basın önünde eleştirince toparlamıştı. Kafaca Tolga Zenginin Almanı. Bu sene yeni sistem, saha içi aksilikler falan yine dağıldı, takım düzelirse o da düzelecektir.

Bir de izbandut havadan kuş uçurtmaz yapıştığı adamı döndürmeyen yıldıran bir stoper olmazsa olmaz. Sert, havadan da etkili çift yönlü bir orta saha da iyi olur. Çünkü yumuşak, özellikle havadan geçirgen bir takımız. Bu ligin dinamiğinde savunmada ve hücumda duran top en büyük sorun olur bu kadroyla. İlk bunu çözmek lazım gibi.

@Fidddas, Her satırına +1

hastati dedi ki...

Bir sezon istediğim butun oyuncuları almistim, hersey harika gorunuyordu, lakin gol atamıyordum. Aklim almiyordu, neticede senelerin FM muptelasiydim, nasıl olabilirdi bu!
Bi baktim flair/yetenek dusuk. en yüksek olan 14, sonra 12,10... felan gidiyo.

yilmaz dedi ki...

Abdullah Hoca'ya en az bir haftalık daha bahane çıktı bu hafta. Kazanırsak iki hafta :)

beagle dedi ki...

Superligde 1 gol atmak için kaleyi bulan 3-5 şut gerekiyor. Gençlerbirliği topa %30 sahip olup 6 isabetli şut çıkardı, GS %70 topla sadece 1.
Alın topu evinize götürüp oturun üzerine...

Bu sene 50 puan alan şampiyon olur ahahaha. Çok komik lig lan. Terim kekosu yine şampiyon olmasın tek dileğim o.

Basar dedi ki...

Yarın 2-1 alırız gibi bir hissim var. Nasıl olacak diye sormayın, ben de bilmiyorum.

Eğer rakibi yarı sahasına hapsedip pas yapma gibi bir düşüncemiz varsa Allahını seven defansa gelsin durumu olur!

fidddas dedi ki...

Kaptirdigimiz her topta efecan, bakaestas, junior fernandes ve cisse dortlusu ile gelecekler. Du dortluye dengesiz yakalanmak pek hayrimiza olmaz

Huzeyfe dedi ki...

Wolves maçında iyi oynadığımızı düşünenler için söylüyorum: Adamlar PL haricinde scouting yapmadıkları için Beşiktaşı"Turkish Giant" zannedip çıkmışlar maça. 90 dakikada ancak anladılar bizde birşey olmadığını. Beşiktaş'a iyi çalışan her takım kazanır. Süper lig, 1.lig seviyesindeki her takım için geçerli. Topu ver, alanı paylaş, otur bekle, kaptığın topla uzun topla çık, Necip'le Caner'in arasına koşu yap. Bütün maç 2-3 defa bunu yap, kazan.

Huzeyfe+1
Valla wolwes'e iddaa kuponumda yer vermiştim. Adamlar 75 dakika bizi izlediler topla ne yapıyoruz diye. Bir bok yapamadığımızı fark edince de ileri çıkıp golü attılar. Bu takımın hücumda hiçbir planı olmadığı gibi savunmada da hiçbir planı yok. Üç yüz pas yapıp Caner'le orta yapıyoruz. Üç pasta da kalemizde pozisyon görüyoruz. Tek kurtuluş yolu futbolcuların ölümüne mücadele etmesi. Avcı da o gazı verecek karakterde bir adam değil.

BurkayJK dedi ki...

Oh be, sonunda gündüz maçı. Keşke her Pazar saat 15'te falan oynasak.

Beşiktaşlı umutlanmasını yaşamamız için bugün galip gelmemiz gerekiyor. Milli ara dönüşü de mağlup olup yeniden umutsuzluğa sürüklenmeliyiz.

Şu maçta Elneny ve Ruiz olsaydı da takımı tam kadro izleyebilseydik. Sezon başından beri tam kadro çıkabildiğimiz bir maç yok.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi dedigim gibi lig cok boktan. Sadece rakiplerimiz kotu durumda degil, Anadolu takimlari da kotu. Dun bir Genclerbirligi izledim; tamam, taktiksel olarak iyiler, eyvallah. Catir catir oynadilar. Ama hucumdaki elemanlar o kadar berbat ki; oyun zekalari sifir ve top teknikleri hic yok. Sessegnon ve pivot santrforlari haric hepsi cop. Anadolu takimlarinin cogu boyle; bizim Antep macinda da gorduk zaten ne kadar beceriksiz olduklarini.
Takimimiz biraz konsantre olsa, cesur olsa, futbolun dogrularini yerine getirse cok rahat sivrilir. Ki biraz kaliteli oyunculara sahip bir Anadolu takimi, mesela Papis Cisse, Fernandes'e sahip Alanya bile hemen siyriliyor ligde.

Hala umut var, ama camia kenetlenmeli, hoca aklini basina toplamali ve oyuncular reaksiyon gostermeli.
Demin ilk 11'i gordum ve heyecanlandim. Belki G.Gonul'un sakatligindan dolayi olsa bile dogru 11'i bulduk gibi. Belki cift santrfor yok, biraz cogalma problemi yasayabiliriz, ama en azindan cift onlibero yok. Tabii bunu Dorukhan'in sagbek oynayacagini var sayarak soyluyorum. Lens sagbek, Oguzhan-Ljajic'ten biri acik olursa zaten maci cope at aninda.

Victor Ruiz'in donmesi cok sevindirici. Oguzhan'in 8'de oynamasi muhtesem. Dorukhan bence sagbek degil, ama bu macta Fernandes'i durdurmak icin ideal adam. Ki cift onlibero cikacagimiza sagbek oynasin bence. Lens'in Wolves macindan sonra hak ettigi formayi almasi guzel. Hucum hattinda da Burak var. Arkasinda iyi anlastigi Ljajic de var.

Sanki Rize macina benzer bir futbolla net bir galibiyet alacagiz. Umarim yorumum mantiklidir, duygusal degildir.

beagle dedi ki...

40 dk itibariyle Ljajic ve Ruizin sanilanin aksine takımın en kötüleri oldugu görülüyor.Atibanin Ljajic yerine hucuma gitmesi komik bir anlamsizlik.

Roco ve Güveni bunlarin yerine koymak en azindan fizik ve tehlike bolgesinde cogalmada bir gelişim saglar.

Ruizin savunma zaaflari evlere senlik Doruk ise bize savunmada lazımmış. Cok iyi geldi arkaya.

hastati dedi ki...

ljajic'in yeri galiba sol on, nkoudunun yeri de sag kanat,dorukan da sag bek, Gökhan'dan gönül de sag stoper, orta üçlü atiba elneny oguzhan, forvete de negredo

met1903 dedi ki...

Şampiyonluk geliyor.

Basar dedi ki...

11’i, değişikliği (oyunvu ve taktik), oynamaya çalışmamızı, taraftarı beğendim. Hakemi beğenmedim, Alanya’nın net penaltısını yedi 1-0’da. Var’a bile gitmedi.

Dorukhan’a çok üzüldüm, inşallah sadece dizi dönmüştür.

fidddas dedi ki...

Sonunda bir nefes aldık...

Hidayet dedi ki...

ikinci yarı ljajic çıktıkta sonra kıpırdanma oldu . oyuncular bu maçı almak zorunda olduklarını gösterdiler. oğuzhan hariç takımın genelini beğendim. diaby'nin goldeki organizasyon becerisi ve o bölgeye koşusu mükemmeldi .

yahu oğuzhan 25 m önün açıkken top sürmeden burak'ın arkasına top atacaksan onu da isabet ettiremeyeceksen senin neren sekiz abicim ya . defansta zaten sakarsın hücumda da bu mu yani ? bir de bari kendi sahanda alanyalı oyuncudan posta yeme be güzel kardeşim . bu ne siniklik ,pısırıklık !

ancak gerçek ortasaha oyuncularımız olunca oyunumuz gelişecek . bunlarla bu kadar . büyük fiziksel yetersizliklerimiz var . atiba , oğuzhan . oyununu beğenmeme rağmen caner kamyon çarpmışa döndü maç sonu . burak sezona geç başlamasının da etkisiyle keza . bu fiziksel kapasite(sizlik) ile lig bitmez.

beagle dedi ki...

Bugün en begenmediklerim Ljajic acik ara sonra Ruiz sonra da Burakti. Nkodu Lens falan bu kadarlar malzeme bu. Oguzhan acayip küskün takima ama bu haliyle 3 top kapma 3 faul kazanma 13/7 ikili mücadele. Ve basarisiz da olsa kritik pas denemeleri var.

Yerlesenler sagbek Doruk, sagacik Lens, 10 diaby 8 ozzy 6 atiba oldu. Doruk çok onemli birşey olmadan dönerse savunma direncimizi artirdi.

yilmaz dedi ki...

Beyler benim halay daha yeni bitti :))

Neyse, Ben bir farklı öne geçince sahamızda bir şeyler yapabildiğimizi gördüm bu maçta. Ha o ilk golü her zaman bulabilir miyiz, bilmiyorum.

Bizim penaltımız da aslında güzel bir paslaşmadan sonra geldi. o pozisyonun penaltı olmadan direkt golle bitmesini isterdim aslında. Olsun yoğurt bulduk, kaymaklısını arayacak değiliz.

İkinci gol, bence aylar sonra attığımız ilk goldü. Uzun zaman sonra bir gole bu kadar sevinçle tepki verdim. ilk Lyon maçında Babel'in attığı goldü önceki, siz düşünün.

Ortasahada Oğuzhan'nın maçı bitirmesi, neredeyse yakışıklımızın Clean Sheet'ini engelliyordu. Ben gollerin olduğu bölüme kadar, olumlu-olumsuz idare ettiğini düşünüyorum. Fakat ceza sahası çevresinde geçen maçlara göre daha etkiliydi. Muhtemelen Dorukhan sakatlanmasaydı, maçı bitirmeyecekti. Ayağındaki topu hemen çıkartıyor ayağından. Keşke onun hayal ettiği gibi, doğru pozisyonlarda yer alan oyuncularımız olsa eski günlerdeki gibi.

Maalesef alınan 3 puanı cehennemin dibine gönderecek bir olay da yaşadık. Dorukhan iyi de oynasa kötü de oynasa takımımızın gözbebeğiydi. Ben onun olmadığı Beşiktaş'ın enerjisinin %40 daha az olacağını düşünüyorum. Bugün yine kendisiyle gurur duyabilir, harika oynadı. Umarım bir an önce döner sahalara, ama biliyoruz ki bu sezon onsuz plan yapmalıyız.

Murat dedi ki...

oğuzhan sakat bitirdi maçı, haftaya maç olsaydı oynamazdı..

takım dökülüyor ya, gerçek anlamda..

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

yahiç oyunu hızlandırmak yerine iyice yavaşlatıyor. bu kadar geriye gitmesi akıl alır gibi değil. tamam savunma konusunda zaten sıkıntılı bir adamdı ama rakip yarı sahada bu kadar saçmalayan bir oyuncu da değildi. bu sezon bonservisim neden alındı der gibi oynuyor. sıkıntısı ne merak ediyorum.

bu necip sevdası nedir onu da anlamıyorum. artık necip gibi ne oynadığı belli olmayan oyunculara yer yok futbolda. necip'in aldığı dakikaları neden erdoğan veya muhayer almıyor anlayabilmiş değilim. bu sert ama salak oyuncu sevdası bizim hocalarda neden var bilmiyorum. şenol güneş'i ayrı sever abdullah avcı'sı ayrı sever. sahada akıllı adam lazımken necip gibi gerçekten futbol aklı olmayan adamların sahada olması ayıp.

ruiz'in durgunluğunun sakatlığına bağlıyorum. bence erken döndü. bu kadar sakatlık verirken defans bölgesinde sağlam oyuncuya ihtiyaç var.

caner defansif anlamda ilk kez bu kadar iyiydi. açıkçası 4231 oynayacaksak arkada canerle oynanmaz. bu maç istisna diye düşünüyorum. rebocho'yu oraya koymak lazım. caner'den kötü olamaz.

dorukhan'ın sakatlığı hem üzücü hem de sağ bek olarak oynamaya başlayacağı şu zamanlarda takım için de büyük kayıp oldu. elimizdeki en iyi sağ bekten mahrum kalacağız. büyük geçmiş olsun.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Yeni kural diye ortalarda gezinen kural taslağı uygulamaya girmedi. Yeni gelen kural el ile gol olmaz. Sanırım bir de omuz seviyesi üstü elle müdahale faul/penaltı.

Atiba'nın ve Diego'nun pozisyonları vücudun normal pozisyonuna, topun geliş mesafesine bağlı olarak karara bağlanacak. Yoruma bağlı bir karar. Atiba ortanın gideceği yeri yanlış okuyarak ön taraftan daralıp arkadan açılıyor. Düzgün bir ligde ideal hakemlerle pozisyon penaltı. Türkiye'de ise işler değişik gidiyor.

yilmaz dedi ki...

Ben Rebocho'yu Wolves maçında beğenmiştim. Dün Caner'in performansına saygı duymakla beraber, özellikle Enkudu'nun 1 ay sürecek sakatlığı boyunca, Caner'i önde, Rebocho'yu arkada kullanabiliriz gibi geliyor. Takımımız ciddi bir kriz yaşıyor, şu anda yapabileceğimiz tek şey, devre arasına kadar idare eder bir pozisyonda kalabilmek. Bunun için geçici çözümler üretmemiz gerekiyor.

Asıl Sorun orta saha. Ljajic orada olmayacak, anlaşıldı. Oğuzhan da bir aya yakın yok. Dorukhan sezonu kapattı. Oraya bir yama şart. Ben Douglas'ı oraya çekeceğini düşünüyorum hocanın. Ya da sistem değiştireceğiz.

Elneny'ye ben blogun genel kadar kötümser bakmıyorum. Yani tabii beklediğimiz oyuncu tipinden oldukça uzak. Ama Atiba'nın bizde senelerdir dikine pas ve ceza sahası koşusu hiç yapmadan oynadığını da hatırlamak lazım. Performansı tartışılmayacak iki tane iç ortasaha oyuncumuz olsa, Elneny bu kadar göze batmaz bence.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev işin aslı atak başlangıcında rakibin elle müdahelesi varmış, hani Cüneyt Çakır'ın renkli derbisindeki iptal kararı gibi : https://www.instagram.com/p/B3Tp0yjhKaC/?igshid=1xbdtizao33x9

Brugge - GS maçında da aynı benzer pozisyona hakem penaltı çalmamıştı. Ama haklısın, yoruma bağlı..

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Nkodou sakatlığı ve Diaby performansı sonrası; Ljajic sol açık, Diaby forvet arkası görme ihtimalimiz de var.

Ljajic'in performansının artması için 6 ve 8'in topla daha hareketli olmaları lazım. Tek pas yapmak veya ara sıra uzun pas atmak bizi kurtarmaz. Ljajic çok geniş bir alanda oynuyor. Bunu biraz daraltmamız gerekli. Ayrıca bu kadar yan pas yapınca bütün takım sıkışıp kalıyoruz. o zamanda fizik güç sorunu ortaya çıkıyor.

Ortada Douglas veya Necip'ten ziyade Muhayer, Kartal gibi gençleri görmek isterim. Gençler bu tip fırsatlarda da oynamayacaklar ise ne zaman oynayacaklar?

@ Ahmet Usal

Pozisyonun başlangıcı bizim için şans. Belki ondan sebep toz kalkmadı maç içinde ve sonrasında. Erol hoca da maç sonu buna değinmedi sanırım.

turgay dedi ki...

necip gibi pektemek gibi oyuncuların yürekleri bir şey ifade etmiyor günümüz futbolunda. necip yaptığı hatalar veya pektemek gibi bir adamın sırf istanbulda kalmak için antreman oyuncusu olmayı istemesi onların yüreklerini sıfırlıyor. necip 3 maç stoper oynadı 3 tane sırf yanlış yerde durduğu için ofsayt olacak pozisyonlar gol oldu. adam nerede duracağını bilmiyor ben ne yapayım onun sertliğini yüreğini? çok yürekliyse başka spor yapsın futbola uygun değil çünkü sahada 1 tane işi 10luk yapamıyor. hepsi ortalama veya ortalamanın altında. günümüz futbolunda bu kadar yetenek fakiri oyunculara ihtiyaç yok. herkesten 1 işi mükemmel diğerlerini mükemmele yakın yapmasını istiyorlar. necip sağ bek oynuyor kötü, stoper kötü, orta saha kötü. nerede iyi hiçbir yerde. o zaman neden oynuyor? onun kadar oynayacak 1 milyon euro civarında değil de 300-400 alacak hiç mi genç oyuncu yok bizim alt yapımızda? veya pektemek kadar oynayacak hiç mi oyuncu yoktu kadromuzda?

emin olun bu oyunculardan çok daha iyi kumaşa sahip oyuncularımız var. ama başımıza gelenler hep hazır adama yöneliyor. bu nedenle her sene 16 milyon euro harcamaya mahkumuz. bu nedenle bu kötü futbolculara senelik dünya kadar para vermeye mahkumuz. ben beşiktaş alt yapısında oynasam hemen kaçarım buradan. nasıl olsa yukarıda oynama şansım yok. iyi bir menajer bulur alt liglerde genç takımda kazandığımdan çok daha fazlasını kazanacağım sözleşmeleri kovalarım.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Podcasti beğendim, Tuğrul çok iyi sorular sormuş, futbol adına önemli şeyler konuşulmuş.
Ben pas oyunu konusunda birkaç şey eklemek istedim. Öncelikle, pas oyunun ne zaman, kime karşı ve nasıl oynandığı çok önemli. Yani rakip topu size verip bekliyorsa topla oynamada %70lere de çıksanız 3.bölgede tempo yapamıyorsanız bir önemi yok. Benzer şekilde rakip skoru aldıysa ve geri çekildiyse, pas yaparak karşınızdaki takımın şeklini bozmak çok ciddi teknik ve kalite gerektiriyor. Terim gibi ince işlere kafa yormayan bir adamın, ceza sahasına kalabalık girip yüksek tempoyla yıllardır ligi kazanabilmesinin arkasında bu var. Yani siz futbolun doğrularını yapsanız da Türkiye standartlarında bambambam daha iyi netice veriyor.

Ikincisi, pas oyunu oynuyorsanız atak sürekliliği ile birleştirmek zorundasınız. Bunu yaptığınızda premier lig gibi belli bir futbol ekolünün olduğu liglerde 250 pas bir gole tekabül ediyor. Ama atak sürekliliği olmadığında pas sayısının da topla oynama yüzdesinin de bir anlamı kalmıyor.

Üçüncüsü, topa sahip olarak oynamak da illa ki Guardiola futbolu oynamayı gerektirmiyor. Örneğin Şenol Güneş'in geçiş oyununda %65'i yakaladığımız hemen her maçı kazanıyorduk 2015-2016'da. Öte yandan Başakşehir geçen sene %75'lere çıktığı maçları kaybetti sezon sonunda.

Özetle topa sahip olmakla skor arasında bir korelasyon olabilir ama bir sebep sonuç ilişkisi yok. Önemli olan gol atma planı. Örneğin Klopp'un Liverpoolu da topa sahip olan bir takım artık. Ama hala gol başına yaptıkları pas sayısı 2-3 aralığında. Hala gegenpressing sayesinde kaptıkları toplarla atıyorlar birçok golü. Topa sahip olarak savunma yapıyorlar esasen. Diğer yandan Man City Sterling'in hızına ve David Silva'nın alan okuma kabiliyetine mahkum bir oyun oynuyor.
Avcı eğer Man City'nin yaptığını yapmak istiyorsa, Beşiktaş'ın 5 sene ligi gözden çıkarması lazım. Öyle bir oyuncu kalitesi yok -olmasına da imkan yok- çünkü ve ezbere ihtiyaç var. Bu yüzden ve tutucu bir teknik adam olmasından dolayı bence Avcı olmayacak, boşuna zaman kaybediyoruz.

Yorum Gönder

Ara