.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Eylül 2019 Çarşamba

SL06 Trabzonspor - Beşiktaş


Tarih: 29 Eylül 2019 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Enzo Roco(Belirsiz), Victor Ruiz / Abdülkadir Ömür, Yusuf Sarı, Daniel Sturridge, Caleb Ekuban, Ogenyi Onazi

Cezalı Oyuncular :  Adem Ljajiç, Mohamed Elneny / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

90 Yorum:

Hidayet dedi ki...

maçla ilgili değil fakat söylemezsem rahat edemem . malesef bu gerizekalıların 4 ay önce yapmaları gerekeni yapmamaları beşiktaş'ı en çok ihtiyacı olduğu dönemde gündemin dışına itti . bir sezon ve iddia ediyorum eğer fenerbahçe şampiyon olursa birkaç sezonunu çöpe attı . bitirdi mikonosçu beşiktaş'ı .

"kıvırmayın sakın abicim . adam gibi defolun gidin . yeter yediğiniz ,nemalandığınız , sömürdüğünüz. yediğinizle yetinin . sizde ne beşiktaş'ın problemlerini çözecek maddi güç ne niyet var. sizin tek derdiniz sahipsiz bu klübe bağladığınız hortumları kesmemek . defolun gidin ! "

BJK4EVER dedi ki...

Elestirilerin bir kismini anlayabilirim. Guc zehirlenmesi konusunda katilirim kesinlikle. Besiktas'in hakkini koruyamadigini da kesinlikle dusunuyorum. Cebinden para koymadi vs gibi elestirileri sacma bulsam da, alaturka bir zihniyetin sonucu olsa da bir nebze anlayabilirim. Ama hirsizlik suclamasi, paralar nerde diye sorulmasi vs cok cirkefce, alcaksa, sacma.

Bu tezahurati yapan bir kisi ya kotu niyetli ya da zircahil olmasi lazim, baska aciklamasi yok.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER

Ekleme yapayım biraz. Bu forum özelinde konuşmuyorum. Genel düşüncem bu.

Genel olarak eleştirilere katılmakla beraber 1-2 mevzu hakkında yazacaklarım var.

Uzun süredir Beşitaş'ın hakkını kim koruyabildi de Orman koruyamayınca sorun oluyor mesela. Sanki önceden hakkımızı çok sağlam koruyorduk ama Ormanla bu süreç bitti desek öyle bir durum da yok. Federasyonla 7 sene kavga eden eski başkanımız Federasyon başkanı oldu da yarım gram hakkımızın yenilmesini mi engelledi? O da geldi bize çaktı.

Vedat Okyar seneler önce ne demiş.. Sen Beşiktaş'san hakemi de yeneceksin. Beşiktaş'ın mottosu bu olacak. Buna uygun ekip kuracak. Deplasmandaki 2 derbiyi unutacak. Ligi 32 maç üzerinde oynayacak.

Takımların profesyonel yönetilmesini istiyoruz ama aynı zamanda cepten para verilmesini pek sorun etmiyoruz. Yönetim kurulu üyelerine borçlu olmadan bu süreç kapanıyorsa bu da bir başarıdır.

Beşiktaş'ta başkanların altı taraftar tepkisi ile oyulur. Kötü sonuçlar da geldi mi hemen işler karışır. Senelerdir bu böyle. Seba gitsin Ahmet Dursun'ları gördük, duyduk. Bilgili taraftarla gitti. Demirören ise taraftar ile kaldı. Orman tepki ve kötü sonuç birleşimi düzelmeyince o da dayanamadı gitti. Para ile ilgili protestolar, stad önü pankartlar filan bence hepsi bir zayıflatma oyunuydu.

Bu oyun güzel oynandı ama eski üyeler Orman'dan vazgeçmeyince Mayıs'ta sağlam bir aday çıkamadı. Şimdi hodri meydan.

Beşiktaş'ın tekrar çöküşü 2017-2018de alınan kadro riskiyle başladı. CLde başarı geldi ama ligde patlayıp 3cü olunca CL'ye kalamadık ve o maaş yükü ve artan dolar kuru bütün dengeyi bozdu. O süreç Orman'ın ve mali yapının tamamen dağılmasıyla sonuçlandı.

Zaitsev dedi ki...

Maça gelince normalde Trabzon bu şartlarda bizi götürürdü ama Yusuf'un girmesi, Abdulkadir'in sakatlığı derken güç kaybettiler. Kazara üzerimize gelirler ve bizde düzgün kapanırsak bir sürpriz olabilir ama Avcı'nın son maçı olma ihtimali yüksek bir sonuç bekliyorum.

Emrah D dedi ki...

Beşiktaş'ın hakkını kim koruyabildi derken başkanlık ve yönetim makamında kim oturuyorsa o koruyacak senin benim yapacağımız en fazla buraya yorum yazmak.

Kıyaslayacağımız diğer yönetimlerse zaten al Orman'ı vur Demiremen'e veya Bilgili'ye

Adsız dedi ki...

Yönetimle ilgili benim aklımda kalan ve futbol yönetimi zihniyetini belirgin kılan iki konu var. İkisinin de ortak özelliği Altınsay ve Reçber’in 2’şer ay görevde kalabilmesi. Herkes iki şampiyonluğu ya da ŞL’de namağlup tur atlamayı yazabilir ama bana göre iyi yönetim sürdürülebilirlik demek. Buysa ülke futbolunun geldiği içler acısı hale rağmen gençler demek, özkaynak demek. Bunlar yoksa kimse eleştirmesin, işte aşı tutmaz, sistem uyuşmaz, x oynamaz y sahada bulunmaz vs vs. Kimin ne farkı var ki öncekinden.

Yönetici olsam her yıl alttan en az 2 oyucuyu as takıma sokamayan hocayla yolları ayırırım. Bu şekilde genç takımlarla da ilgilenmek zorunda kalır. Bu artık bir tercih değil bir zorunluluk.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş başkanından beklenen beşiktaşın hakları yenilirken konuşmasıdır . kimse kabadayılık beklemedi kendisinden . susmasını geçtim bir de hakkını yiyenlere methiyeler düzersen , demirören'in makama gelince yaptığını sen gelebilmek için yaparsan o'ndan daha aşağı seviyede olursun tabi . "pırlanta " sözcüğü ardına boşuna takılmadı.

ikincisi bir algı yaratılıyor . sanki beşiktaş 17/18 de şampiyon olamayınca ödeme dengesini tutturamadı ve başaşağı gitti . halbuki o yıl daha tamamlamadan , gs şampiyon olmadan önce , sezon içerisinde beşiktaş'ın oyunculara para ödeyememeye başladığı sürekli dile getirildi. cenk'in parası nereye gitti diyice herkes oyuncu ödemelerine gittiğini (!) söylüyordu . hatta bir beşiktaş muhabirinin deyimiyle , beşiktaş'ın o kadar paraya ihtiyacı vardı ki , cenk'in parası ihtiyaçtan (!) tamamen buharlaşmıştı . artan kur ve şampiyon olamamayı , etkileri elbette olmakla birlikte , kötü yönetimlerine perde yaptılar .

pepe , negredo ,love , babel , talisca, vs bütün görece maaşı yüksek oyuncular gitti . ödeyebildiler mi geçen yıl maaşları . ne profesyonel yönetim ! bu yıl ödeyebilecekler mi ? başkan 20-25 milyon euro düşürdük bütçeyi diyordu . ne takım yaratmış ama ! sahi bu yıl ödeyebileceklerine inanan var mı? keşke kalsalar da öğrensek .

kimse beşiktaş'a para hibe et demedi ki onu da yapanlar var . fakat türkiye gerçeği olarak şampiyonluğa giderken sırf maaş alamama yüzünden oyuncuların kazan kaldırıyorsa (bkz geçen sezon ) o problemi çözmen gerekiyor . ya da çözecek adamları yanında yönetiminde bulundurman gerekiyor . niye gittin kongreye güçlü (!) yönetim için ? değilse ,profesyonelsen o zaman adam gibi yöneteceksin . benim yarattığım ekonomiyle bana hesap soramazsınız gibi üçüncü dünya ülkesi diktatörü pozları kesmeyeceksin kuruş kuruş hesap verebileceksin .

Hidayet dedi ki...

son olarak "paralar nelede fikret orman " sorusuna gelince , bence başkanına , teknik direktörüne vs. küfretmekten çok daha temiz ve naziktir . kim icat ettiyse tebrik ederim . akıllı ve dürüst insanlar bu tür bir sorgulama karşısında dürüstlüklerini tekrar kanıtlayacakları için mutlu olurlar . gizlemesi gereken şeyler olan ,tekebbür etmiş , kendini sorgulanamaz hisseden insanlar ise öfkelenirler. başkan hangi yolu tercih etti aceba ? paralar nerede sorusunu , insanlar iki yıl lig ve cl gelirleri ve ffp'nin bitmesiyle ilgili olarak şu anda içinde bulunduğumuz durumu anlayamıyorlar ,diye anlamak varken ,bana hırsız mı diyonuz lan , diye anlarsan..işte o zaman psikolojin seni ele verir ve asıl o zaman dikkatleri üzerine çekersin

turgay dedi ki...

2 yıl 4 ay geç alınmış bir karar bu istifa kararı. şeffaf olacağız diye gelip beşiktaşa fatura kesiyorlar denerek gittiler. beşiktaşı bir gelir kapısı olarak görenleri yanına alıp her ne kadar twitter muhalifi olduklarını düşünsem de liyakatli yöneticilerin hepsini gönderdi fikret orman yanından. şenol güneş'i zamanında kovamaması, millet takım kurarken tatillerden fotoğraflar paylaşması, ben futbolu biliyorum deyip senelerce rakip takım taraftarı arkadaşları ile oyunucu transferi yapması, beşiktaş'ın hakkı yenirken yusuf abimler-pırlanta hakemler diye açıklamaları, kulüpler birliği başkanı olunca asıl işi olan beşiktaş başkanlığını unutması vs. vs.

fikret orman 2 sene önce görevi bıraksa efsane olacakken şimdi şaibeli olarak 4 ay önce seçim kazanıp baskılara yıpratmalara dayanamıyorum diyerek kaçmıştır. 2 sene 4 ay beşiktaşın ömründen çalınmıştır. bunun da en büyük sorumlusu fikret ormandır. alamadığı kararlar yüzünden beşiktaş borç batağının içine saplanmıştır. kötü başkanlık kötü liderlik bizi geriye götürmüştür. kısacası bundan sonrası feda döneminden bile daha zorlu olacak. gelen yönetim tüm şeffaflığı ile içeride neler olup bittiğini açıklamalıdır. beşiktaş üzerinde duran şaibeli işleri anlatmalıdır.

başkanlık içinse oluşan adaylardan hiçbirine oy vermem. ne 6,5 sene ikinci başkanlık yapıp bu oluşan sisteme sesini çıkarmamış çebi'ye, ne yd'nin adamı ismail ünal'a ne de bale getireceğim diyen hürser tekinoktay'a. bu takımın artık köklerinden güç alan adamlara ihtiyacı var. ama o adamların da başkanlık gibi hayalleri yok. üzücü olan o.

Basar dedi ki...

Sana paralar nerde diye soruluyorsa paranın hesabını gerekli kurullarda açıklar verirsin. Kusura bakma ama bu kadar gelir ve futbolcu satış gelirine sürekli giderin artması ve bütçenin açık vermesi kimsenin aklına yatmıyor. Stadyum inşaatı ise o zaman nasıl bir faiz oranı var diye sorguluyor insan. Maaşallah borç her sene katlanıyor...

Bu arada, ben olayın sadece kurgu olmasından korkuyorum. Dün futbolcular evine bizi bırakma diye ziyarete gitti haberleri dolaşıyor bugün. Arkası umarım, "eh aday da çıkmadı devam edeyim bari..." şeklinde gelmez umarım. Önümüze sürülen adaylar da kimsenin kabul etmeyeceği demirören, Serdal Adalı, Ethem Sancak... Koca camiada başka aday yok mu? Yazık vallahi!

Taraftar da ayrı bir acayip, 5. haftadan arabeske bağlayıp 'aldırma kartal' söylediler! Kardeşim ne oluyoruz yahu, nedir sizin bu arabesk aşkınız?

Basar dedi ki...

Bu arada gönlümden Hasan Arat geçiyor. Ali Gültiken'e de sempati ile bakıyorum. Tabi gönlümüzden geçen adayların aday olacağını hiç sanmıyorum.

Pheaglix dedi ki...

bu "paralar nerede" mevzusunu asılsız hırsızlık suçlaması diyerek boşlamamak lazım. işine geldiğinde "taraftar işine baksın" diyorsan eğer, gerektiğinde çıkıp harcadığın paraların hesabını da verebilmen gerekir. şg ile üçüncü seneye girerken büyük oynadın, güvendiğin hocan takımı ligde olabilecek en kötü şekilde yönettiği için bütçe planların tepetaklak oldu. bunun için sorumluluk kabul etmezsen tamam. ama aynı adamla bir sene daha yola devam edip göz göre göre

- ligi domine etmemiz gereken dönemde ezeli rakibine ikinci şampiyonluğu kaptırman,
- kulübün finansal düzlüğe çıkabilmesi için şl şartken iki sene üst üste şl gelirinden mahrum kalman,
- takımın kayyuma göz kırpar hale gelmesi

sana yazar.

BJK4EVER dedi ki...

@pheaglix,

Senin soylediklerinle paralar nerede sorusunun hic alakasi yok.
Evet, belki hoca 3. sene sonunda kovulmaliydi, haklisin. O zaman Senol Gunes'e cicek verecegine bu herife tepki gosterip istifaya veya kovulmaya zorlayacaktin. Taraftar o kadroyu 4. yapmis hocayi ciceklerle agirlarsa yonetim de hocayi kovmadi diye elestiremez!
Ucuncu seneki transferler veya strateji hatali olabilirdi. Belki asiri finansal risk aldik, veya dogru transferler yapmadik, ok. Ama bu eksikligin karsiligindaki soru paralar nerede olamaz. Cunku paralarin nereye gittigi belli; Negredo, Lens, Pepe'nin maasina gitti. Sorulan soruyla elestirinin hicbir alakasi yok.
Paralar nerede sorusu iyi niyet falan degil. Bunun tamamen karsiligi sen paralari Besiktas'tan caldindir arkadas. Bunun baska aciklamasi yok, kivirmaya falan da calismayin.

@Basar ve Huzeyfe,

Hesap istiyorsunuz ya, yonetim yilda bir denetlenmis rakamlari acikliyor. Bilgin birikimin varsa okursun, onun uzerinden elestiri yaparsin. Cenk satildi para nerde hiaaaaa gibi ic bos kor cahil gibi konusmayin beyler. Oyle bir konusuyorsunuz ki, sanki yonetim bu kulubu devraldiginda hersey mukemmeldi falan da gulluk gulistanlik devretmediler. Gercekleri yuzunuze carpayim bir daha:

- Kulubu devraldigimizda takimda satacagimiz 1 tane oyuncu yoktu.
- Maas butcesi ebesinin nikahi kadar olmustu. Maas butcesini duzeltip uzun vadede odemelerden kurtulmak icin Simao, Ernst, Egemen gibi oyunculari bonservissiz gonderdik. Egemen gibi ligin acik ara en iyi yerli stoperini rakibimize bonservissiz verdik!
- Gelir/gider dengesi o kadar bozuktu ki, her sene onlarca milyon lira iceri girip borcu arttiriyorduk. Hayvan gibi kontrata sahip yasli, ligi ilk 3'e zar zor bir kadro vardi. Enkaz yani.
- Gelirler demisken; bircogu temlikliydi. Gelirler ve sponsorluklar o kadar muhtesemdi ki, stat isim hakkini Fi-Yapi'ya vermistik (Fi-Yapi.....).
- Rakiplere nazaran eski pusku renovasyon izni alinmamis bir stat vardi.
- Adam kulubu devraldiginda dolar kuru 1.8 idi, simdi 5.5-6 arasi dolasiyor. Daha once tane tane anlattim zaten; oyuncu satisi ve CL geliri haric yabanci para uzerinden gelirin neredeyse yok. Gelirinin buyuk kismi TL veya sabit kur uzerinden. Ama harcamalarinin buyuk ismini olusturan oyuncu maasi tamamen TL. CL'ye gidip kur riskini azaltmadigin bir senede aninda siki tutuyorsun yani. Bunu gormezden gelmek aptallik.
- Oraya hayan gibi stat dikildi. O stat opucukle falan dikilmedi. Onu da bir zahmet hesaba katin.
- Stat demisken; 2 sene statsiz oynadi bu takim. Normal bir sene veya rakiplere gore bilet satislari ve kombine gelirleri neredeyse yoktu. Hani Cenk'in 24 milyon euro'sunu temcit pilavi gibi soyluyorsunuz ya, bunu da soyleyin bir zahmet.
- Cenk'in 24 milyonuk gelirini temcit pilavi gibi tekrarliyorsunuz ya. Iyi niyetli olsaniz bunu tum sezonlar uzerinden yapardiniz. Ben usenmedim analizi yaptim (transfermarkt uzerinden bakabilirsiniz):
19/20: -13 milyon
18/19: +9 milyon
17/18: +21 milyon
16/17: -1 milyon
15/16: +13 milyon
14/15: -13 milyon
13/14: -12 milyon
12/13: -4 milyon
Toplamda tam tamina 0 ediyor. Arayin bakin. Tum sezonlar, tum oyuncular tek tek yaziyor. Yani F.Orman doneminde tam tamina harcadigimiz kadar satmisiz. Nerede cebe giden para kotu niyetli cahiller?

Hesap kitap o kadar da zor degil. Borcu o gunku dolar kuru uzerinden degerlendirirsen 80 milyon dolar artmis. O 80 milyon dolar stat yapimina harcanan para ve CL'ye gidemedigimiz senelerin zarari. CL gelirleri zaten Turk kulupleri icin harcayabilecekleri ekstra bir para degil, anca gelir/gider dengesini korumak ve likidite saglamak icin arac (acin arastirin, CL'ye gittigimiz seneler bile ciddi kar yapmiyorduk, ufak kar/zarar veya break-even. Gidemediginde kur'un da etkisiyle siki tutuyorsun, son 2 senede yasadigimiz gibi.

yilmaz dedi ki...

"Paralar nerede" sorusunun ben de bir dayanağı olduğunu düşünüyorum. Tabii soru eğer "başkan bunca futbolcu satışı, şl başarısı filan fena para girmedi kulübe, ama hala bataktayız. Nedir bu olay" ise gayet mantıklı. Sonuçta herkes ekonomist değil. Mesela ekonomiye benim de hiç kafam basmaz.

Fakat "paralar nerede" sorusunun basit bir cevabı var benim gözümde. Beşiktaş yönetimi akılalmaz bir şekilde ŞL gelirlerini "düzenli gelir" gibi algıladı. ŞL gelirleri, ŞL'ye katıldığın sürece gelir dustürüyle hareket etmedi. Söylemekten bıkmayacağım, defansında Pepe olan takıma stoper takviyesi isteyen taraftar ve medya şu "paralar nerede" muhabbetini kesmeliler. Dünyada kaç takımın stoper ikilisi 10m€ maaş alıyor? Bu paraları ödeyemeyeceğimiz daha transferleri yaparken belliydi.

Taraftar ve medyanın kendi yarattığı bir canavar haline geldi Fikret Orman ilk ŞL'ye katıldığından beri. Şimdi o canavarı yaratanlar "saf" gibi "Allah Allah, nerede bu paralar" diyor.

Beşiktaş'ta bu aralar herşey mide bulandırıyor. Başkan, yönetim, taraftar ve özellikle medya. Herşey. Hepsi el birliği ile camianın üstünden silindir gibi geçtiler.

BJK4EVER dedi ki...

Adami hirsizlikla suclamak harbiden sacma. Hirsizlikla suclayanlar su soruya cevap versin:

Kulubun borcunun gelisimi asagida. Sanki 5 sene borc ayni seviyede kaldi da son 2 sene artti da paralari cebe indirdi F.Orman. Borc 6 sene boyunca mutemadiyen artarken neden son 2 sene agzinizi aciyorsunuz?
https://eksiup.com/p/gn180264iskm
Kulup borcu ne kadar artti malum, 6 katina cikmis. Bu 6 katina cikmis borcu hirsizlikla aciklamayacak kadar salakmisiniz? Herif 1 milyar dolar mi cebe indirdi? Adam bunu yapabilse Nobel odulu alir zaten. Para calacak olsa emin ol calmis oldugu para o milyarlarca dolar borc, yuz milyonlarca gelir ve gider arasinda bit yenigi kadar kalir. Sen de bunu anlamazsin bile.
Ha, hirsizlik konusunda eminsen o zaman cikip tek tek aciklarsin ispatlariyla birlikte. Cenk’in 24 milyon nereye gitti yaeeeee kesin cebe indirdi diye konusmak cahilliktir. Dolar kuru artiyor cunku Trump Amerika’da bir dugmeye basiyor diyen cahil AKP sempatizanindan farkiniz yok, kusura bakmayin. Bu konuda anca Cem Dizdar kadar olursunuz. Atinc konusunda birseyler yasanmistir diye ici bos sekilde sallayip kulup evraklari incelemek uzere davet ettiginde davete icabet edemeyip got gibi kalirsin ortada.
Ayni donemde rakiplerimizin bir borcuna bakin, orada neler yasanmis. Yoksa onlarin da mi baskanlari hirsiz? Siz o kadar akillisiniz ki, onu bile anlarsiniz!
Ekonomi konusunu fazla konusmaya gerek yok. Nasil ki AKP ekonomisi yuzunden ulke ekonomisi coktu, halk siki tutmus durumda, ayni sekilde kuluplerimiz de siki tutmus durumda. Kur riskine bu kadar duyarli sirketlerin ayakta kalmasini zaten bekleyemezsin. Ha, hala iyi yonetilmiyoruz o ayri konu.

Butceyi yaparken 3 kulup de CL gelirlerini hesaba katarak yapiyor. Ki mantiken zaten imkansiz, cunku 3 kulupten en fazla biri gidebiliyor ve pacayi kurtariyor. Gidemeyen siki tutuyor, son 2 sene bizim ve ondan evvelki sene rakiplerimizin tuttugu gibi.

Gelir geldigi zaman ve basari saglandigi zaman kuluplerimiz realiteyi kaybedip kafayi yiyor. Sadece biz bu hataya dusmedik, GS de dustu. 1 sene CL’ye gitti diye Falcao’ya ve Babel’e 3 senelik kulubun tapusunu verdi, bonservisini alamayacagi kiralik oyunculari doldurdu takima. Seneye CL’ye gidemedigi an Feghouli, Muslera, Falcao, Babel, Belhanda’nin maasi bir yerlerine girecek ve orta sahasi bosalmis, transfer butcesi olmayan batik bir hale girecek.

Ha, Turk futbolu nasil kurtulur…. Butce’yi yaparken CL’yi yok sayacaksin. Butce’yi CL’ye gidemeyip sampiyon olamadigin bir senede bile 0 zararla kapatacak sekilde yapacaksin. Faiz giderleri buna izin vermiyorsa maas butcesinden, bonservis giderinden kisacaksin. Elinde ne varsa satacaksin. Aci ama gercek….

Kulupler aralarinda centilmenlik anlasmasi yapip maas kotasi koyacak. Yabancilara, yerlilere hicbir sekilde tolerans gosterilmeyecek. Ya uygun maasa gelecek ya da gelmeyecek. Kulupler birbirlerine avantaj saglamak adina o kotalari asmayacak. Gerekirse altyapidan oyuncu oynatilacak, ama giderler kisilacak. Ve basari geldigi an gelirler borclari kapatmak icin kullanilacak, geri donusu olmayan giderler olarak harcanmayacak. Olur mu, zor tabii. Ama gercekler boyle beyler.

fidddas dedi ki...

herkesin yazdıklarında haklı olduğu yerler var. fikret ormandan başkan olarak riskleri öngörmesi ve zaten bir kere batmış olan yapıyı yeniden batırmaması beklenirdi ama yine de önlem alamayacağı riskler ve zorunlu harcamalar da vardı. dolayısıyla paralar nerede sözü
- stadın yapılmış olması ve bu sebeple gelen mali yük zorunlu bir durumdu.
- bir şekilde bıçak sırtında da olsa işleyen bir oyuncu alıp satma düzeni kurdu, bunu bir anda farklı bir yöne evriltmesi tamamen kendi hatası ve buna alkış tutan taraftar da bu konuda suçlu. oyuncu satışı ve şlden gelen gelirlerin sonsuz olduğunu sanması kendi hatası ama onu gazlayan taraftar da sütten çıkmış ak kaşık değil. 10 milyon euroya defans kurup gol atamayan forvetlere 10-15 milyon euro gömersen ve atibayı bir türlü sportif bir akılla yedeklemezsen şlye gidemeyince böyle elinde patlıyor.
- ülkenin kur konusunda yaşadığı krize yapacak bir şeyi yoktu, bunu sadece izlemesi ve aynı dönemde maaş bütçesini kontrolsüz hale getirmesi ise kendi hatası
- hocayı 3. sezonun herhangi bir anında gönderecek bir yönetim hiçbir zaman var olmadı. diğerleri de gönderemezdi(ge ve fener). 3. sezon ortasında şlden namağlup çıkmış adamı, ikinci yarı bir şekilde yarışa katılmışken ve fener stadında kafası yarılmışken gönderemezsin. şenol hoca nefretiyle mantık bağlamından kopmak mantıklı değil.
- hocayı bu şartlarla gönderemezken, memnun olmadığı için 4. sezona tarihteki en absürt şekilde başlamak da kendi hatası.

şu anda mali olarak batık olmasına rağmen bu işlerde en mantıklı giden takım trabzonspor. ligin başında çok kritik sakatlıklar ile çok güç kaybetti ama bu onların yaptıkları mantıklı işleri kapatmaz. obi mikel hariç gayet mantıklı adamları aldılar. 16-17 milyon euro maaş bütçesini aşmıyorlar. centilmenlik anlaşmasına falan gerek yok, kendini ve ülkeni bileceksin ve buna uygun hareket edeceksin. bankalardan gelen nakit paranın ödemesi olduğunu bileceksin. 20 milyon civarına 15-16 oyunculu bir kadro kuracaksın kalanını alt yapıdan oyuncular ile takviye edeceksin. sonra da bu yapının zaman içerisinde başarısını bekleyeceksin ama toplam bütçeni 25 in üstüne çıkarmayacaksın. ülke bu para bu kadar, fazlasına yeltenirsen batarsın.

yukarıda yazılmış gs alabileceği en yüksek riski aldı, bu sene şampiyon olmak dışında seçenekleri yok, olamadıkları anda en bir kere daha batacaklar ve ülkedeki takımlar için bu batma sayısı arttıkça çıkmak zorlaşacak.
5 sene sonra beşiktaş, fenerbahçe ve galatasarayın oyunculara borcu yüzünden 15er puanı silindi diye haber çıkmaması imkansız gibi.

Zaitsev dedi ki...

Yine önceden yazayım da başkanı koruyor durumuna düşmeyeyim. Bu ülkenin şartları Avrupa'dan farklı. Bazı şeyleri analiz ederken ülkenin mevcut şartlarını ve kulübün geçmişini de göz önüne almak gerektiğini düşünüyorum.

Mesela maaşlar zamanında ödenmiyor. 15 senedir ödenmiyor arkadaş. Son 2 senede ortaya çıkan veya bilinmeyen bir durum değil ki bu. Maaşın ödenmesi mesele olsa 2015-2016’da şampiyon olamazdık.

Orman döneminde artıda olduğumuz 2 dönem var. Bunlar 2016-17 ve 2017-18. Onlarda 6 milyon ve 10 milyon TL ile artıdayız. Aybaba ve Biliç dönemlerinde Lig geliri harici net bir gelirimiz de yok.
*******
@ Hidayet

Bir yerin idarecisine "Paralar nerede?" diye sormanın amacı bellidir. Bu hırsız ithamının kibar halidir. Birini kongrede deviremiyorsan önce altını oyarsın. Borçlu bir kulüpte de bunu en güncel sorun olan para mevzusuyla yaparsın.
********
Orman 2017-18 sezonu sonu hocayı CL başarısı yüzünden yollayamadı, belki de bunu düşünmedi. CL başarısı iyi güzel ama şampiyonluk ondan 1000 kat daha önemliydi. O gün aslında başkanlığının bitişinin başlangıç günüydü. 2 ay sonra hocayı paralar ödenmiyor dediği anda kovamadığı gün ise başkanlığının son günüydü.

Orman'ın en büyük idari hatası borç-alacakları net bir tabloyla açıklamamasıdır. Eleştirileri çok umursamadı, nasılsa Denetleme kurulu, bağımsız şirket, borsa ve UEFA denetliyor kafasındaydı diye düşünüyorum. Son kongrede kürsüde kalem kalem bir şeyler anlattı ama kimseyi kesecek bir açıklama değildi. Zaten bu açıklamayı daha önce yapması gerekirdi.

TRTde herkese muhalif olan bir gazeteci var. Adam çıktı televizyonda Atınç transferine hülle dedi. Astı kesti. En son gel hesapları incele dediler ben anlamam dedi yan çizdi. Para mevzuları ile ilgili durumun bu seviyede olduğunu düşünüyorum.

Oyuncular ve menajerleri bu ülkenin gerçeklerini biliyorlar. Türkiye'ye gelen yabancı bir oyuncu parasını zamanında alamayacağını ama normalde kazanacağının kat kat fazlasını kazanacağını bilerek geliyor. Kimse öyle şey mi olur moduna bağlamasın. Burası Almanya değil :) Büyük oyuncular da ekstra banka teminatı istiyorlar gelirken.

Ama bir gerçek var. Kimsenin parası artık Beşiktaş'ta kalmıyor. Bu yönetim geçmiş oyuncu alacakları kapattı, taksitlendirdi. Giden oyuncuların 6 aylık, 1 senelik maaşlarına karşılık bonservislerini aldığına dair haberlerde çıkmıyor senelerdir. Zaten 6 aylık alacakla FIFA'ya gidersen geçici lisansını alırsın. Öyle bir durum da yok.

Medel için FIFA dediler, alacaklarına karşılık bonservisini alacak dediler. 2 milyon avro bonservis ödedi Bologna.

Peki senelerdir çıkmayan haberler neden son 1.5 senedir çıkmaya başladı. Ben bunun para ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Başarısızlık, kötü oyun, kötü transfer birleşimi sonucu herkes pozisyonunu aldı. En net pozisyonu da Şenol hoca aldı.

Antrenör oyuncu parasını alamıyor diyerek kendini korumaya aldı. Yönetimi taraftarın önüne attı. Oyuncu paramı alamıyorum diye kendisi için güvenli kaçış yolunu yaptı. Başkan adayları da bu mevzudan yürüdü. Ama bunların hepsinin başlangıç noktası sahadaki başarısızlıktır.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER "Iyi niyetli olsaniz bunu tum sezonlar uzerinden yapardiniz." ne demek? Ne kötü niyetim olacak, başkanı devirip akrabamı, eşimi dostumu mu seçtireceğim? Burada yazıyoruz sanki tüm Beşiktaş camiasını etkileyen kanaat önderiyiz! İkna olmamışım demek ki yazmışım. Farklı düşünüyorsan sen de onu yazarsın.

Sadece satış mı?
CL+Lig+naklen yayın+oyuncu satışına rağmen borcun katlanarak artmasını anlayamıyorum. Bunlardan CL ve oyuncu satışı gideri € cinsinden.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER şu üslubunu bir düzeltsen? "aptal" "salak" "cahil"

kimse burada başkana hırsız demedi, ayrıca çoğunluk hep başkanı ayağını yorganına göre uzatmadığı için eleştirdi, yapılan abuk transferlere ve fahiş maaşlara (Sezer, Aras, Pektemek, Larin, Aboubakar vb.) tepkisini gösterdi. yaptığı olumlu işler de takdir edildi.

Rica ediyorum güzel üslup ile yaz, buradaki insanların IQ'ları yazılanı net anlayacak düzeyde.

Emrah D dedi ki...

Sanki burada Fikret Orman paraları cebe attı diyen varmış gibi hakaretlerle esip gürlemek bana yatağa sıçtıktan sonra ortalığı dağıtan çocukları andırıyor.

FOPN diye sormakta bir şey yok, FO da çıksın desin şu kadar faiz ödememiz vardı bu kadar kısa vadeli borç ödememiz vardı diye cevabını versin. Niye döviz gelirleri kur düşükken (ve yükseleceğini emekli Ayşe teyze bile bilirken) kırdırdınız, neden uzun değil kısa vadeli borçlandınız diye soran olur. Onların da haklı olduğuna (bankalar birliği olayını biliyorduk borçların vadesini ona denk getirdik kısa dönem çektik vs) veya haksız olduğuna (hata ettik bilemedik vs) dersin geçersin.

Ama tavrın siz ne anlarsınız ben Beşiktaş'ı hayal edilemeyecek noktalara taşıdım MHK pırlantadır sırtlan gazeteciler pırlantadır azıcık bir şey sorgulayan teroristtir tavrıyla konuşursan paraların bir kötü niyet olmadan da bitebileceğini bilen insanlara bile FOPN dedirtirsin. Bu bu kadar basit bir şey.

Kimse kasadan parayı aldı cebine koydu kaçtı demiyor, finansal açıdan kulübü kötü yönetti diyor. Buna diyecek lafın olur ya da olmaz çıkıp da millete cahil dersen biri de çıkar sana paralı troll der gayet de haklı olur.

beagle dedi ki...

1- 200M Euro Borcluyken borç para alip 150M Euro bedelle stad yapilmaz. Herkes vizyon derken, yeni stadin ünlü isim gelirinin sadece faize gidecegini söylemiş biri olarak bu hareketten supheliydim.

2. Aranizda maaşına 10 kat zam almayi beceren var mi bilmiyorum ama Bjk bu şekilde oyuncular aldi. Cyle Larin bence herkesin dusundugunden iyi topcuydu ama 1.6M Euro maaş hayatta etmezdi. Avrupada bir sezonda 25 atmasi lazimdi. Cenkten gelen para buralara gittigi için tabiki FOPN deniyor.

3. Trabzondan alinan acayip oyuncu, E.T.nun gonderilip Umutun prens edilişi, Serkan Rencberin gidişi vb FOnin envayi çeşit "karanlik" işi var. Cimhirbiskinim, Yusuf abi, Gokselle kolkola işler vb, düzenin adamı olması da bu niyetlerin gostergesidir.

4- FO baskanligi surecinde Bjk kongresinde adam dövmek, sövmek, bizi öpen GSlilere yalakalik etmek, Yatta karisini aldatirken yakalanmak, Bjk taraftarina toplu hakatet etmek, mutemadiyen yalan soylemek gibi BJK baskanina yakışmayan onlarca hareket yapmistir. Divani rezil etmiş, Tüpçünun maşası olmustur. Hesap sormadığı gibi buyuk olasilikla Tupçüye ödeme yapmıştır (Son rapora göre Tupcuden Bjk alacaklidir)

Kısaca BJK, kulübü daha çok batıran, Aziz Y.'ın kötü taklidi bir başkandan kurtulmuştur.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER
Beni niye etiketledin anlamadım.

Bence bu "paralar nerede" tartışması faydalı bir yere gitmiyor şu anda.
Fikret Orman'ın başkanlığını tartışacaksak 3 farklı uygulama olduğunu görmek gerek.
1. FFP kısıtlamaları. Bence Beşiktaş'ı Demirören yönetiminden teslim alıp Türkiye futbolunu domine edecek seviyeye çıkartan ana faktör ffp. O sayede Olcay, Oğuzhan gibi yerli ve genç oyuncular bulduk. Yine ffp sayesinde pazarı olmayan, ismi duyulmamış ama muazzam fayda sağlayan Marcelo, Atiba gibi oyuncuları transfer ettik. Ffp olayının en taze örneği de Chelsea. Transfer yasağı sayesinde Tammy Abraham, Mason Mount, Tomori gibi oyuncuları takıma kazandırmak zorunda kaldılar. Abraham bir alt ligden geldi. Premier ligde çatır çatır oynuyor. Düşünelim, alt liglerde oynayan kim bilir kaç tane futbolcumuz var. Bunların arasında gelişme gösterebilecek olanları mutlaka vardır. Ffp olsa belki bunlardan faydalanırdık, şimdi onların yerine Diaby oynuyor.
Esas konuya döneyim, Orman'ın yönetimi.
2. Ffp kurallarını atlatma dönemi. Kiralık oyunculara inanılmaz maaşlar vererek bonservis kurallarını aldatma işini kavradığı an saçmalamaya başladı Fikret Orman. Aboubakar ve Talisca için maaş+kiralık ücretleri için dünya kadar para harcayıp karşılığında geçici bir başarı elde etti. Ama bu bir sonraki kiralık dalgasında tutmadı ve geriye bomboş bir kadro, yığınla da borç kaldı.
3. Son olarak ffp kurallarının esnemesiyle Fikret Orman'ın futbol yönetiminden, endüstriyel futbolu idare etmekten zerre kadar anlamadığını görmüş olduk.

Ffp geldiğinde çok sevinmiştim. Burda da defalarca yazdım. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin futbol pazarı ancak oyuncu üreten bir modelde süreklilik sağlar. Bu model de aslında Beşiktaş'ın kodlarına uygundur. Ffp bu yola itti bizi ve 5 senede iki şampiyonluk, CL başarısı gördük. Bu modelden uzaklaştık ve Demirören yıllarına geri döndük. Bugün yönetim değişimi sahada Quaresma-N'koudu değişikliği kadar fayda sağlar bence. Çünkü isimler değişse de kafalar aynı. Umarım yeniden transfer/harcama yaptırımlarına maruz kalırız. Bizi ancak o kurtarabilir çünkü.

Huzeyfe dedi ki...

Birşeyi söylemeyi unutmuşum. Yönetimlerden ziyade kongre üyelerinde olduğunu düşünüyorum problemin. O yüzden kimin seçildiğinin önemi yok. Orada kişisel menfaatleri için duran insanlar oldukça "paralar nerede" diye bir adama sormanın anlamı yok. Paraları hep birlikte israf ettiler. Denetleyecek sistemler olmadıkça olmuyor işte. Bu yüzden "ffp başkan Beşiktaş şampiyon"

Basar dedi ki...

Bendime kendi hesabıma defalarca Moneyball tarzı yönetimi alkışladım. Daha kimse net eleştirmemişken, CL’de ilk defa 2. Tura çıkmış takımın başkanına çok oryantal işler yapıyor, başımızı belaya sokacak ‘istifa’ dedim...

Fikret Orman (ve Şenol Güneş) tarihe efsane olarak geçecekken tarzlarını değiştirip çok fena çuvalladılar. Bu en büyük hayal kırıklığım. Sonuçta yazık oldu Beşiktaş’a

BJK4EVER dedi ki...

Sen bir sirketin finans departmaninda ise basladin. Sirketteki ufak harcamalari icin depolanan nakit paranin sayimi ve muhasebesinden de sorumlusun. Aradan 1 ay gecti ve mudurun sana geldi ve durup dururken 'bu ay su kadar lira aktarmistik kasaya paralar nerede' diye sordu. Daha neler icin para harcandi, muhasebe nasil oldu vs diye bakmadan suratina gelip bu soruyu sordu. Istifayi basar misin basmazmisin? Yoksa mudurum cok iyi niyetli, cok dogru bir soru sordu diye mi dusunursun?

Akil var mantik var. Hala su nereye gitti bu nereye gitti diye soru soruyorsunuz. Bu kulup denetlenmis mali tablolari acikliyor zaten. Bu islerden anliyorsan analizini yaparsin bir sonuca varirsin. Bu sekilde varacagin sonuc da iyi yonetim veya kotu yonetim olur, bir hirsizlik olayini cozemezsin. Bu analizi carsaf carsaf yapip paranin nerelere harcandigini, neden saglikli bir mali yapi olmadigini anlatanlara da cevap vermiyorsan diyecek birsey yok.

Milyarlarca dolar borcu olan, 100 milyonlarca lira geliri-gideri olan bir sirketteki hirsizligi 24 milyon euro'luk bir transfer uzerinden degerlendirmeye alan ya kotu niyetli ya cahildir.

BJK4EVER dedi ki...

@Zaitsev,

Bak, maaslarin odenip odenmemesini hatirlatman guzel oldu. Cunku bu sahane bir ornek. Bizim camiamizda menfaatci cahil romantik bir taraftar kitlesi var. Ve satilik serefsiz bir medya guruhu. Bize en buyuk zarari bunlar veriyor.
Cunku bu grup oyuncu grubu ve hocanin suclu oldugunu bile bile onlari devre disi birakip surekli bu mevzuyu gundeme getirdi, taraftar da yedi bunu. Yonetim odenmeyen maaslar uzerinden elestirilirken Senol Gunes milli takim icin adi gecen, takimi 2 sene sampiyon yapmis muhtesem hoca oldu. Ve o muhtesem hocayla yine ligi 3. bitirdik. Maas mevzusu kapandi gitti.
Mesela GS'de ne oldu? Serdar Aziz'in 1.5 yildir para alamadigi anca bonservisi verilince ortaya cikti. Peki kac kisi ulan koca kulup nasil 1.5 yil bir oyuncuya maas vermez dedi? Ugur Karakullukcu haric kimse. Boyle bir medya gucu var adamlarin.
Her turlu boklugun uzeri ortulur. Neden? Cunku senin takimini tutan gazeteci seni kanit olmadan yolsuzlukla suclar, transfer edilmis oyuncuyu 10 sene evvel yaptigi sahtekarlikla suclar vs. Ama GS'nin kalemsorleri herseyin ustunu kapatir, Fatih Terim gibi bir pislige bile laf soyletmez.
Babel GS uzerinden bize gelseydi ne olurdu? GS etiketi uzerine yapismis, kulubune twitter uzerinden hakaret eden, taraftara instagram'da ana avrat soven, 2 ay parasini alamayinca kulubunu satan bir sahtekar olurdu. Bu konularin hangisi gecti medyada? Hicbiri. GS Besiktas'in yildizini, Premier League topcusunu, kirmizi sacli sempatik Babel'i aldi. Yersen.
Ve simdi yine ayni sey oluyor. Millet tutturmus paralar nereye gitti vs. Bir Allah'in kulu cikip git mali tablolara bak demiyor medyada. Herif calacakti cirpacakti da o stadi oraya ebem mi dikti demiyor. Pepe'ler, Gomez'ler, Talisca'lar opucukle mi geldi diyemiyor.
Ve Besiktas'i yikmak icin herseyi yapan satilik medyaya bu konuda yine taraftar kaniyor, katiliyor. Ve bu lobi eksikligi her konuda basimizi agritiyor. PDFK kararlarinda da, hakem kararlarinda da. Ayni sey gecerli.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Kisisel olarak ustune alinmana gerek yok, veya alin sen belirsin. Benim lafim o stadda paralar nerede diye bagiran, yeter Demiroren diye bagiran, Ahmet Dursun Seba gitsin diyen topluma.

Guruh ayni guruh.
Benim lafim daha sampiyonluk yarisindan kopmamisken, takim bir sekilde gayret ederken rakibi isliklayip takimi ittirecegine mac icerisinde aldirma kartal aldirma gibi sacma salan alaturka romantik bir sarki soyleyip kendini tatmin eden o romantik salaklara.

Emrah D dedi ki...

@BJK4EVER

Arkadaş lafın o anlattığın kitleyeyse gir tribüne o kitleye anlat niye burada başka frekanstaki insanlara rüzgar yapıyorsun?

Adam kendi şirketini yönetmeyeceği şekilde Beşiktaş'ı yönetti ve zarara soktu açıklanan mali tablolarda da apaçık ortada.

Pepe Talisca vs vs gitsin yaza yaza elimde tüy bitti kaç senedir şimdi e bu adamlar parayla geldi deniliyor. E günaydın 3 senedir ben de bunlar çok paraydı diyorum. Şimdi de bu paraları niye buralara çar çur ettin diye hesap soruyorum. Paralar pahalı oyunculardaysa o oyuncuları niye aldın? Paralar tefeciye gittiyse niye tefeciden kısa vadeli kredi çektin? Paralar kur farkına gittiyse niye euro gelirleri erkenden kur düşükken ve yükseleceği belliyken kırdırdın? Kendi şirketinde bu saçmalıkları yapıyor musun? FİKRET ORMAN PARALAR NEREDE?

Savunacağım diye klayveden duman çıkardığın adam da bu arada Aziz Yıldırım light gibi başkan bizi bırakma diyecek ortamlar ayarlıyor.

Hidayet dedi ki...

umarım onuruyla gider , tükürdüğünü yalayıp , yeniden seçime girip, koruyamayacağı koltuğundaki ecelini uzatmaya çalışmaz . seçim döneminde daha iyi görürüz karakterini . muhalefetten seçim tarihi konusunda ciddi itirazlar var. ha bir de görevinin başındaymış , süreci değerlendirip ona göre karar verecekmiş aday olup olmayacağına . ulan zaten dört ay önce seçildin . neye bakacaksın ? adam bir yıl içinde üç kez seçime sokuyor beşiktaş'ı . umarım bu adamdan en yakın sürede kurtulur beşiktaş . neredeyse bir buçuk yıldır adını duymadığımız ,varlığından haberdar olmadığımız yöneticilerin sesini bugün duyduk sayesinde . ne koltukmuş ama !

beşiktaş kimsenin babasının çiftliği değil . sportif başarı yoksa , mali başarı da haliyle yoksa , taraftar da iyice nefret etmeye başladıysa , gideceksin kardeşim . burası klüp . senin varislerine bırakacağın mirasın değil .seni kongre üyelerinin seçmesi birşey değiştirmez . taraftarla gönül bağın koptuysa böyle üstüste seçime gider durursun . neyi bırakamıyorsun !

Barreto dedi ki...

Huzeyfenin yazdıklarına katılıyorum. Mumkunse para harcamasın kulüp. Besiktasin üst üste şampiyonluk kazandığı 3 donem var, 66-67, 90-92, 16-17. Ne tesadüftür ki üç dönemde de altyapi hamlesi veya feda dönemi gibi mütevazi hamleler var. 60 daki şampiyonluğun ardından Şenol ve Birol'u parasızlık yüzünden Fener'e satmak zorunda kalan Hakki Yeten, yerine Sanlılar ve Yusuflar ile devam ederiz demişti. Sonraki dönem "özkaynak" düzeni sonucuydu. Sonuncusu ise Feda dönemi biliyorsunuz. Gücüm olsa Atletic Bilbao'nun sadece Bask bölgesinden oyuncu oynatması gibi, kulüp tüzüğüne 2 madde yazdırırım.
1- Futbol takımı 28 yaşından büyük oyuncu transfer edemez.
2- Kadroda 30 yaşından büyük en fazla 4 oyuncu olabilir.

Harward Business Schoolun Alex Ferguson case study sini okursanız veya Besiktas futbol takımının geçmişine bakarsanız aynı düşünceler ortaya çıkıyor.

Basar dedi ki...

Sabah sabah güldüm, bu başkan bizle dalga geçiyor... Gideceği filan yok bunun, çakma Aykut Kocamanlık Aziz Yıldırımcılık oynuyor. Yok öyle, 4 ay önce neden aday oldun şimdi niye bıraktım dedin? 2-3 hafta sonraya seçim koymaya çalışmak da nedir? Kim liste çıkaracak da aday olacak, aklı sıra potansiyel herkesin önünü kesecek! Tekrardan başkan olursun belki ama stada zor girersin bir daha... Maalesef hepimizin gönlünü kaybettin.

(varsa) Buradaki trollere de sesleniyorum biz quaresmacı, Şenolcu, Fikretçi, Abdullah Avcıcı vb. filan değiliz. Biz Beşiktaşlıyız, kulübün hem finansal hem de sportif olarak başarılı olmasını dileriz! Siz de Beşiktaş için bir şeyler yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın. Bir yerlerden tanıdık geldi mi?

Emre Toraman dedi ki...

Huseyin Yucel iddiasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Bana olumlu bir profil gibi gorundu.

Zaitsev dedi ki...

Fikret Orman, Aziz Yıldırım vari bir oyunla tekrar aday olup seçilirse 1 ay sonra bir seçim daha yapar. Şimdi giderse yaptıkları onu bir noktaya kadar iyi hatırlattırır ama gitmezse hiç bir iyiliği hatırlanmaz. İnşallah kafayı o kadar çalıştırıyordur.

Hidayet dedi ki...

@Zaitsev

merak ediyorum , eğer gitmezse ,tekrar aday olursa ne düşünürsünüz ? birinci ihtimal , beşiktaş'ı çok sevdiği için geri dönmüştür (gülücük) . çünkü camiadan kal baskısı hiç gelmedi . kendi yönetim kurulu üyeleri dışında . ikinci şık koltuk tatlı gelmiştir . bu durumda , yakın gelecekte başarı umudu olmalı değil mi ? yoksa haşa koltuğun sağladığı maddi -manevi tatmin/nemalanmadan kaynaklanmış olamaz . daha dört ay önce son dönemim diye seçilen , taraftarın tepkilerinden incinip bırakıyorum diyen , bırakması taraftarın büyük çoğunluğunca hatta beşiktaşlı medya mensuplarınca bile geç kalınmış diye nitelenen, yakın dönem başarı vaadi olmayan biri dönerse ne düşünürsünüz ? mesela ben eğer kalırsa gelecek kariyeri (federasyon öncelikli) için beşiktaş başkanlığı koltuğunu bırakmasının zor olduğunu , göz önünde olmamanın kendisini unutturacağı için bırakamadığını düşünürüm . son düşüneceğim şey klübün menfaati için kaldığı olur . eğer giderse son üç yılı rezil olsa da tutarlı davrandığını düşünürüm . tezim , eğer kodamanlardan biri (demirören ve demirören destekli büyük balıklar) aday olmazsa fikret orman'ın koltuğu bırakmayacağı yönünde . umarım daha fazla incinmeden bırakır ..

Zaitsev dedi ki...

@ Hidayet

Aday olacak ise, kongre kararını kendine karşı olan sesleri susturmak için aldığını düşünüyorum. Böyle bir planı varsa arkasında camia desteği de vardır.

Mesela 2018-19 başında aldığı kongre karar bu tarz bir karardı. O zaman gücüne güveniyordu. Şenol hocanın para açıklaması sonrası 2 günde kongre kararı aldı yönetimi değiştirdi. Bu durum pek ona benzemiyor.

Ben konuşmasını da bir daha dinledim. Resmen Ahmet Nur Çebi'ye aday ol diyor.

Ben başkanın işleri düzelteceğine olan inancı sebebiyle 4 ay önce aday olduğunu düşünüyorum. Ama bu inanç, egosunun altında eziliyor. 4 ay önce Hürser bey tarafından bu kadar sallandıktan sonra tekrar aday olacağını düşünmüyorum.

** Tüzük gereği başkanlar 3 olağan kongre süreci boyunca başkan olabiliyorlar. O yüzden 4 ay önce ki son dönemim lafı mecburiyetten gelen bir laf. Zaten 3 sene sonra kendi istese bile aday olamayacak. O tüzüğü de kendi değiştirdiği için kongre izin vermez bir daha değiştirmesine.

Bu koltuğun sağladığı maddi nemalanma nedir mesela? Orman'ın şirketi mi büyümüş? Büyük ihale mi almış. transferlerden komisyon mu almış? Serveti kaç kat büyümüş? Bunlarla ilgili bir veri var mı elimizde.

Zaten iktidara yakın bir karakterdi. İnşaat öncesi ve sırasında Stad izinlerini alışından belli bir durum bu. Bizle beraber yakınlaşmadı.

Kongre ihtimalleri ise;

1) Seçime girmez ise yaptıkları için teşekkür edilir.

2) Aday olup kaybederse bir süre eleştirilir ama gelenler enkaz aldık edebiyatı yapmadıkları sürece unutulur.

3) Aday olup seçilirse 1 ay sonra bir kongre daha yapar. Herkes arkasından kötü konuşur.

Hidayet dedi ki...

@Zaitsev

iyi de sıralama şu şekilde olmadı mı ; önce bırakıyorum dedi , bunun olağan getirisi zaten kongreydi . fakat özellikle dün yapılan toplantı sonrası sanki çark edildi . bizzat y.k üyelerinin açıklamalarıyla . sizin dediğiniz gibi olsa hodri meydan haydi kongreye derdi (zaten dört ay önce de bunu demiş ve seçilmişti zaten , yine mantıksızlık fakat mantık aramıyoruz artık) . yani camia desteği falan yok . hüsrer'e karşı kendisini seçen "camia" dan ibaret o destek . arkasında camia desteği olan adam bu kadar seçime gitmez .

nemalanmaya gelince fikret orman başkan olmadan mal beyanında bulundu mu bilmiyorum . klüplerde böyle bir zorunluluk yoktur herhalde . fakat nemalanma deyince zimmetine para geçirme demedim . güç/adam devşirme de maddi nemalanmadır . beşiktaş başkanı olmak bir güçtür . o koltukta oturmak hayatta bazı şeylerin kapısını açıyorsa sizi öne geçiriyorsa nemalanmadır . yolsuzluk var mı dememişsiniz. çünkü yönetimdeki yolsuzluklarla ilgili çarşaf çarşaf belge yayınlayan gazeteciler var , siz de bilirsiniz onları . fikret orman'ın serveti arttı mı bilemem . fakat mesela ali koç'un azalmıştır .ama o profesyonel olmadığı , alaturka olduğu için bizi bağlamıyor .

Zaitsev dedi ki...

@ Hidayet

Kelimeleri aklıma geldiği gibi yazdım. Yolsuzluk kelimesi aklıma gelmedi. o kelimeyi saklayayım da algı yapayım gibi bir amacım yok. Yolsuzluk yapıp kendi cebine mi atmış? Birilerini zengin mi etmiş? bunlar da sorulacak sorular. Ayrıca transferlerden komisyon almak zaten yolsuzluktur. onun sorusunu sorduk :)

4 ay önceki yapılan ve Fikret Orman'ın Hürser bey ile yarıştığı kongre 3 senede bir yapılması zorunlu olağan kongre. Onu yapmamak gibi bir seçenek yok. 2018 yazında tek aday olduğu kongre ise olağanüstü.

Fikret Orman, İnönü stadı inşaatı öncesi gerekli izinleri alabildiği ve stad yüksekliği kaynaklı engelleri aşabildiğine için kendine avantaj sağlayacak yakınlık ve ilişkileri o zamanlardan beri var olmalı demek istiyorum.

Orman'ın 2-3 senedir altı oyuluyor. Sosyal medya sağ olsun hiçbir şey gizli kalmıyor. Şimdi başkan güç devşirip bir şeyler yapması, çıkar ilişkisi kurması gibi olayların ortaya çıkarılması bana daha kolay gibi geliyor.

Ali Koç'un Fener'e olan duygularına sahip yaklaşık 1 milyar dolar şahsi serveti olan bir başkan bulabiliyorsak bulalım. Var mı ortada? Yok. Adamlar aday olsun diye senelerdir dil döktüler. Ayrıca Fenerbahçe'nin bir tribününü de abisi yaptırmıştı. Fenerbahçe'nin yönetici profili farklı. Biri oyuncu alır. Biri tribün yaptırır. Biri genişleme için para koyar. Bizimkilerde 100 milyonluk senet alır çıkar. O yüzden lütfen para koymasınlar, iş yaparlarsa veya mal verirlerse de maliyetini alıp çekip gitsinler.

Zaitsev dedi ki...

@ Hidayet

Mertcan transferi, otopark mevzusu, avukatlık bürosu iddiaları, ev alım satım muhabbeti. bunlarda usulsüzlük, yolsuzluk bir durum varsa ve bunlar evraklıysa, bunu ortaya koyanlar evrakları ile gidecekler ilgili kurumlara. Savcılık, SPK, TFF, UEFA neyse. Bu şirket borsaya açık bir şirket. Bu şirketi bilerek zarara uğratmakta suç.

ozan dedi ki...

Bu koltugun sagladigi maddi nemanlanma yokmus gibi konusmayalim birbirimizi kandirmayalim. Turkiye de 3 buyuk kulubun herhangi bir baskani baskanligi doneminde ulkede Basbakan gibi hurmet gorur, ona acilmayan kapi da kalmaz.

Murat dedi ki...

@Zaitsev ...Hürser Bey demiş, :(

Bu herifin Beşiktaş başkanlığına aday olması ve topladığı oy durumun vahametini gösteriyor (başka birçok göstergenin yanında elbette)

Hidayet dedi ki...

@Zaitsev

algı yaptığınızı falan düşünmedim zaten . o tür tanımlamalara itibar etmem . benim için buradaki birisi en fazla birine olan sevgisinden dolayı olumsuzluklarını görmek istemiyor durumunda olur. teşekkür ederim cevabınız için

ali koç meselesine gelince . durum tam da dediğiniz gibi . beşiktaş'ı oyle sevecek başkanları yok . onun için biraz ufukta yüksek makamlar belirdi mi takımın gasbedilen haklarını bile savunmaz oluyorlar . beşiktaş'ı belli bir yerden sonra basamak olarak kullanıyorlar. fakat o diğer başkanlardan daha çok klubün sahibi gibi davranıyor ,kibirleniyorlar .taraftarlarına onların verdiği değeri vermiyorlar. beşiktaş'ta kahraman olmak efsane olmak çok kolay . ben de aynısını diyorum aslında . para da verme kendini klubun sahibi de görme . yandaşların adam ölmeden mirasına konuyorlar demesin . altı üstü iki yıl şampiyonluk .

yolsuzluklarla ilgili ben de sizin beklediğiniz şeyin tersini bekliyorum . belgeler kamoyuyla paylaşıldıktan sonra , onların savcılığa başvurmasını beklmeden , beşiktaşın kendini zarara uğratan (eğer öyleyse) bu insanları mahkum ettrimesini bekliyorum . bu adamlar şimdiye kadar kendilerine bu yüzden açılan tek bir dava olmadığını söylüyorlar . bakacağız , göreceğiz..

Zaitsev dedi ki...

@ Murat

Soyadı uzun ondan bey yazıyorum :)

@ Hidayet

Ortaya atılan belgenin gerçekliğini nasıl sağlayacağız. Birisi böyle oldu diyor öteki kabul etmiyor. O yüzden elde belge varsa belge sahipleri o belge hangi kurum tarafından soruşturulabilecek ise oraya başvurmalı mevzu Beşiktaş ise. Mevzu başkanı devirmekse bu ayarda devam ederler.

Hidayet dedi ki...

@ Zaitsev

biri benim hakkımda sahte belgeyle onurumu lekeleyecek , benim öncelikli görevim olan klubümün menfaatini baltalayacak da , belge gerçek değil deyip oturacam . iyi ya işte , belgeler sahte , beni devirmek için yapıyorlar deyip insan tüm kozları eline geçirmez mı ? o zaman paralar nerde diye de sorarlar , ileriki süreçte göreceğimiz gibi daha ağırını da söyler insanlar . söyleyecekler , haklarıdır da . sizin buradaki sözlerinizden zaten savunulacak yanları olmadığı açık net anlaşıldı .

Zaitsev dedi ki...

@ Hidayet

Benim derdim başkanı savunmak değil. İşi batırdı. Son 2 seneyi iyi yönetemedi. Toparlamaya çalışırken iyicene sıvadı. Umarım aday olmaz da kendini daha fazla insanların gözünde düşürmez.

Ben bu süreçte bazı sıkıntıların yeni başlamadığını, başarısızlığın bağlandığı bazı sebeplerin aslında yeni sorunlar olmadığını, 2 kere şampiyon olurken de, geçmişte de var olduklarını anlatmaya çalışıyorum. Bu süreçte kurgusal ve algısal bir çalışma yapıldığını düşünüyorum çünkü benim gördüğüm başkan değişimlerinin önü hep tribün üzerinden açıldı.

Ortaya çıkan belgeleri, iddiaları bir başkan adayı, bir kongre üyesi veya eski bir yönetici ortaya atsaydı cevap verilirdi. Mesela eski yönetici Sinan Vardar, Veli hakkında bir iddia attı ortaya, onunla direk hesaplaştılar. Her gazetecinin ortaya attığı belge veya habere cevap vermeye kalkarsan bunun sonu gelmez. Maden olursun. Başkan zaten ciddiye almıyorum deyip işin içinden çıktı. İlgili gazeteci de rotayı Şafak M.'ye doğru kırdı.

Bir gazeteci ortaya belgeler koyuyor ama 2 kongre ve bir sürü idari mali toplantıda haber değeri olacak kadar bile kimse bunun hesabını sormuyor. O kadar muhalefet var. Kimse bu iddiaları yargıya veya ilgili makama taşımıyor. Camia da hesabı kesmiyor.

Bildiğim kadarıyla şimdilik yargıya giden tek dava sahte/usulsüz üye/blok aidat ödeme davası.

Sinek Savar dedi ki...

'Paralar nerde demek ahmakliktir' diyen ve onun ustune ekleme yapip savunmaya calisan, net parali bir kopektir.

Elestirileri anliyormus da, ekleme yapacakmis da...

Bu kadar iceridesiniz o zaman sunu soralim 100 mil euro nerede?

Cenk'in 2.ci taksidi nerde?

Sinek Savar

Sinek Savar dedi ki...

Yalniz iyi pas cevirmisler yorumlarla ha! Al ver gulum. Avci gibi... pragraf ustune paragraf. :)

Zaitsev dedi ki...

@ Sinek Savar

Biz kendi aramızda belli bir seviyede tartışıyoruz. O da mı rahatsız etti? 2-3 tane a.k filan yazsak rahatlar mıydın? Birbirimize hakaret etsek olur muydu?

Burası bir forum ortamı. Herkes bildiğini paylaşacak. Toplamda ise elde hep 0 olacak. Çünkü birinin bildiği ötekinin bilmediğini dengeleyecek. Bak bu sefer de felsefeye yakın bir şeyler yaptım.

Bu arada Aras için kim kimden bilgi almış öğrendin mi?

Altınsay'ın istifası ile Olcay ve Cenk'in transferleri arasındaki süreyi gördün mü? Hani Altınsay getirmişti.

Cenk'in transfer ücreti bazı gazetelere göre 10 + 7 + 7 şeklinde ödeneceğini söylüyorlar. 22 milyon avroya satılan adamın taksitleri 24 milyon avro olmuş ya hadi neyse. Taksitli bir para varsa eğer son taksit 6/7 milyon avro Ağustos 2019da verilecekmiş. Ekim ayında açıklanacak faaliyet raporunda transfer kalemine bakar sonra hesabını sorarsın son taksitin.

Son olarak;

Kendi savını desteklemek için işine geldiği gibi yazıp çiziyorsun. Tarihleri olayları çarpıtıyorsun. Seni dinleyecek, ciddiye alacak kimse kalmayıncaya kadar aynen bu kafayla devam et.

BJK4EVER dedi ki...

Ulan ne laftan anlamaz insanlar var arkadas. Hala sunun parasi nerede bunun parasi nerede gibi aptal aptal sorular. Ev ekonomisi mi lan bu? Bu kulube 100 milyonlarca lira giriyor senede, 100 milyon larca lira cikiyor. Sanki yonetim kulubu keseyle idare ediyor lan;

Haaa, bak surada Cenk'in parasi var. Bunu ayri tutun onunla tesise cim yaptirirz falan.

Beyinsiz misiniz arkadas? Kulup donemsel olarak faliyet raporlarini acikliyor zaten. Orada yaziyor harcamalarin ne oldugu, girdinin ne oldugu. Gidersin bakarsin mali tablolara, mantiksizlik varsa yazarsin. Ha, para calindigini dusunuyorsan kanitlariyla gidersin mahkemeye verirsin arkadas.

Sacma sapan bakkal hesabiyla hesap mi sorulur? Falcao CL'de 2 mac kazandirsin maasi cikiyor zaten gibi sacma sapan hesap yapan beyinsiz GS taraftarindan farksizsiniz.

Bu sivri sinek zaten gecen sene cok konusuyordu, bir anda ortaliktan kaybolmustu got olunca. En son FB macinin devre arasinda Senol hocasini ovuyordu, mac 3-3 bitince gidis o gidis. Mevsimi gelmis ki viz viz viz basladi yine. Ilacini sikiyorsun yetmiyor bir daha geliyor viz viz viz.....

BJK4EVER dedi ki...

Dunku mac ligimizin kalitesi (boktanligi) hakkinda yeterince fikir vermistir. Iste boyle boktan rakiplerle 2 senedir kapisiyoruz, bu sene yine.
Biraz kipirdasak, futbolun dogrusunu yapsak sampiyon oluruz ama illa ki sacma sapan isler oluyor.

Ljajic'in kart cezasi kotu oldu; yoksa muhtemelen Ljajic ve Oguzhan birlikte cikardi, ama simdi o da olmayacak. Oguzhan Dorukhan ve Atiba'yla birlikte oynar buyuk ihtimalle. Kagit uzerinde fena orta saha duzeni degil, ama bizdeki gibi istatistigi dusuk hucum hattiyla birlesince cok kisiyor oluyor. Elneny/Dorukhan-Oguzhan-Ljajic orta sahasini yine goremeyecegiz maalesef.

Ama bu orta saha duzeniyle bile cok surpriz isler yapabiliriz. Trabzon'un defansi (bekler haric) kotu, orta sahasi inanilmaz kirilgan. Aslinda bizim 3 sene evvelki yapimizi baya andiriyorlar.

Atiba ve Dorukhan pas hatalarini kisitlayip Oguzhan'a destek olursa begenilmeyen N'Koudou ve Diaby feci isler yapabilir. Elestiriyorlar, ama hicbir sekilde dogru kullanamiyoruz adamlari. Onune top atip bek'le teke tek birakmamiz gereken adami israrla bizim sahamiza yakinda ayagina top atarak topla bulusturuyoruz. Takim yillarca Babel, Quaresma ile oynayarak islemis bunu beynine, kodlari silemiyoruz maalesef. Bu oyunculari aktiflestirecek Oguzhan sahada olacak, buna da sukur.

Ha, Abdullah Avci olur da Guven'i Buragin arkasinda oynatip orta sahada 1 onliberoyla birlikte Oguzhan'a sans veriyor, iste o zaman buyuk antrenorluk yapmis olur.

Basar dedi ki...

Bugun kadrodan beklentilerim Caner’in solbek gibi oynaması ( Ortada Ozzy var gerek yok böyle bir role) stoperde Vida-GG, sağbek Doruk. Ljajic bu maçta olsa iyi iş çıkarırdı (mümkünse hep Ozzy ile oynasın) yokluğunda yerine Güven’in oynamasını bekliyorum. Sağda da mümkünse Diaby oynamasın hatta sağa N’Koudou kaysın yerine Boyd oynasın.

Muhtemelen yukarıdakilerin hiçbiri olmayacak. Şu kötü ortamda galibiyet ilaç gibi gelir. Hocanın takımın başında çıktığı 11 maçta 1 galibiyeti var, artık hazırlık devresini tamamlamış olması lazım. Doğru söylüyor playstation oynamıyoruz, bu sonuçlar gerçek hayatta zor hazmediliyor.

fidddas dedi ki...

trabzonu tek ayak üstünde yakaladık, bu bir şans. Deplasmanda da olsa galibiyet havayı değiştirir.
Oyunculardan esas pozisyonlarında verimi arttırmaya odaklanmak lazım...

yilmaz dedi ki...

Gs balı bizimle olur inşallah

yilmaz dedi ki...

4 yabancıyla çıkıyoruz maça. Sanki 90ların sonu gibi. Enteresan.

beagle dedi ki...

Daha 4. Dakika yerine kosamayan solbeke küfürsüz nasıl yorum yapilir ki?

planck dedi ki...

Bjk4ever sende de bi mallık var ama kardeş. Paralar nerde sorunun cevabı ormanın yastığının altı değil herhalde. Tabi ki mali tabloda hesaplar tutacak, altı üstü excel aritmatiği. Fakat herhangi bir mali raporda larine arasa pektemeke sezere hatta negredo pepe vidaya verilen paraların nedeni yazmaz. Hatta gerçekte kimin cebine de gittiğini yazmaz. Ormanın transfer işlerinden cebine para girdiğine inanmıyorum fakat beşiktaş başkanı olmanın profesyonel işinde finansal getirisi olmaması da imkansız. Bu gücünü koruyabilmek için transferlerden veya başka kalemlerden çevresine giren adamları da besledi. Sen inanıyor musun ki türkiyedeki klüplerin batma sebebi gerçekten yöneticilerin vasıfsızlığı ve iş bilmezliği? Buna inanıyorsan iyi rüyalar, inanmıyorsan da fopn denmesinin sebebi bu zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Ikinci gol Atibanin ozeti. 3 kisi bastigi an ayagindan cikartacagina mal mal hareketlere gidip topu kaptirmasi; kaptirdikta sonra faul yapacagi yerde sik gibi dikilip sosa'nin bos sutuna izin vermesi.
Inanilmaz kotuyuz. Saha icinde radikal birseyler olmazsa ciddi ciddi kume dusme tehlikesine kadar gidecek herhalde...

Basar dedi ki...

Ava giden avlanır...

Hidayet dedi ki...

necip olsun be abi , ne zararı var be abi .. seni altyapıdan çıkaranın amk horoz herif !

Hidayet dedi ki...

atiba'nın da heykelini yapsın ali ece de defolsun gitsin . yeter lan !

YSY dedi ki...

Gelen giden 3 atar oldu hayır olsun bakalım..

Basar dedi ki...

Hocam bütün maçları kaybedince küme düşüyoruz biliyorsun değil mi? Playstation değil yanı, oyunu kapatıp tekrardan başlatamıyorsun...!

met1903 dedi ki...

4-5 yersek istifa eder belki o.nun evladı.

beagle dedi ki...

Haftaya Alanyaya 2 hafta sonra da Gsye fark atar toparlariz. Kotumser olmayin.
Yeni transferleri gommenizi de hic anlamiyorum. 33. hafta ya da en kotü seneye Spor Totoda fayda saglayacagiz...

Tabiki U19lar bizi pat diye yenilmez armada yapmazdı. Ama tek ayakli Nkodu'ya 12-13M Euro verecegine Almos,Marlon ve Erdeme dk versen 6 maçta 5 puandan kötü olmazdı. Bu yüzden transfer manyaklari ile gecinemiyorum. 8 tane vasat adam yerine 2-3 ilk 11 oyuncusu alıp, bedava genclerle yedekleri doldurup afam yetistireceksin. Bu kadar basit, yoksa batarsin...

Hidayet dedi ki...

istifa et hırsız şerefsiz !

ozan dedi ki...

Gecen sene Avci seviciligi yapan tayfayi piste alalim. Sistem bilmem ne diye 4 senedir Senol Gunese soven gerizekaliyi da alalim sahneye bize anlatsinlar ne oynuyor Besiktas. Avci Samsunluymus bu arada soverken memleketini de katarsiniz.

Mayor dedi ki...

Ulan bari Guti kalsaydi da bir alternatifimiz olsaydi.
Simdi kimi koyacaksin takimin basina?
Fiko cenabetlig bu,i ne transferinde hayir, var ne hocasinda ne yonetiminde.

BJK4EVER dedi ki...

@planck,

O oyunculara gorece fazla maas verilmis olabilir, bu calmak mi oluyor? Atiba, Babel, Oguzhan, Olcay, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay da kalite ve verdikleri katkiya gore cok ucuza oynadi yillardir. Bu durumda da herif cebinden para mi aktarmis oldu kulube?

BJK4EVER dedi ki...

Oyuncularda bir mallik, suc var. Artik oyundan zevk mi almiyorlar, hocayi mi istemiyorlar, sisteme mi inanmiyorlar bilmiyorum ama hicbir sekilde istek, arzu yok. Anca son 15 dakika ortaya cikiyor, artik adrenalinden midir nedir. O da harala gurele kaos futboluna yol aciyor, biraz hucumda cogaliyoruz, geridi bosluyor. Rize, Basaksehir kacirdi, Nwakaeme cakti.

A.Avci inanilmaz mantik hatalari yapiyor. Takim yeni olabilir, oyuncular bazi seylere alismak zorunda olabilir, eyvallah. Ama ortada hicbir akil, sistem, ilerleme emaresi yok, sifir.

Takimin formasyonu ayni, oyuncular ayni, oyunculari kullanma sekli ayni, hicbir degisiklik yok. Islerin kotu gittigi bu kadar barizken nasil hoca hicbir sekilde mudahale etmez?

- Necip'in stoperde nasil sictigini son 5 sene BJK maclari izlemis herkes bilir. Hadi sen paralel evrende baska bir ligde hocalik yaptin; daha gecen hafta ofsayti bozup gol yedirdi bu arkadas, bu hafta yine ilk 11. Ve saka gibi Vida cikti. Herifin istatisgiti macta 1 ofsayt bozup gol yedirmek, 45 dakikada 1 sari kart resmen. Altyapi fani falan degilim, ama bu sartlarda altyapidan stoper koyup oynatmayacaksan, Necip'i izleyeceksek sen niye geldin bu takima?

- Atiba'ya artik birsey soylemiyorum. M.Topal FB icin neyse, bizim icin Atiba o. Kendisine birsey de diyemiyorum hirsindan dolayi, ama futbol anlaminda o kadar zarar veriyor ki. Vefa adina takimin ebesinin siktiriyoruz. Fenerbahce Topal'dan kurtuldu takim tamamen degisti, biz bu heriften kurtulana dek kahir cekecegiz. Birde bu herifi anlamsiz sekilde ovme hastaligi var bazilarinda ki, resmen kor olmus herifler.

- N'Koudou futbol zekasi olarak gerizekali olabilir, teknik kapasitesi falan 0 olabilir, eyvallah. Ama 1 kere de su herifin tek ozelligi olan hizini kullanalim be abi. Bu herifin her pozisyonda kendi yari sahamiza gelip rakibe kicina dayamasini ben aciklayamiyorum. Hadi Babel takimin genetigine isledi, otomatikman yapiyorlar. Ulan 6 mac oldu, Caner'e su herife yerden top atmayacaksin, sen de sol forvet bolgesi disinda geriye gelmeyeceksin diyemiyormusun? Trabzon'da Nwakaeme kac defa kendi yari sahasina gelip top aldi? Usenmedem saydim, koskoca macta sadece 1 kere LF bolgesinde topla 1'e 1 sekilde bulustu, rakibini gecip korner yaptirdi. Sen bunu talimat olarak vermiyorsan, veya veremiyorsan takimda isin ne? Ne gibi bir artin var?

Kadro kotu, eyvallah. Ama sahadaki rezillik bununla aciklanamaz.

yilmaz dedi ki...

Takımda çok büyük kaos var. Yani maçın 2-0 bitmesi için dua ettim, o derece. Maçın sonlarına doğru olan "yapay" kıpırdanmayı saymıyorum, 3-0 olan maçtan sonra öndeki takım da gevşer. Trabzon gevşedi ve biz bir iki şut attık.

Şu andaki durum Anadolu takımlarının bile kaldıramayacağı noktada. Yani olması gereken teknik direktörün görevine bu akşam itibariyle son verilmesi. Fakat böyle bir şey olmayacak. Çünkü bunu yapacak yönetim bile yok. Fikret Orman öyle bir hamle yaptı ki hafta arasında, ne yeniden aday olup olmayacağı belli, ne teknik direktöre ne olacağı belli. Şu anda takımla ilgili bir karar alması da beklenemez kendisinden. Bu yüzden oyuncuların karakter göstermesi dışında güvenebileceğimiz hiçbir şey yok.

Bir de her mağlubiyet sonrasında "Şenol - Abdullah" tartışması yapmanın bir alemi yok. Avcı'nın takımı nalları dikince Şenol Güneş otomatikman iyi hoca olmuyor. Bunun nesini tartışıyoruz her mağlubiyetten sonra aklım almıyor.

Basar dedi ki...

Kardeşim Şenol kötü hoca, Avcı ekstra kötü hoca. Milli takımda yaşadığı başarısızlığın daha beterini yaşıyor şu an. Oyun sistemi filan oturtmaya çalışmıyor hoca, Beşiktaş’a dinamit koyuyor. Ne defans var ne pas oyunu var... kanatlar birbirinden muazzam uzak, içeriye kat etmiyor, ileride çoğalamıyoruz.

Şu takım PTT’de bile zavallı hale düşer!

Normalde hepimiz gitsin deriz ama gitse ne olacak? Yardımcı hoca yok, yeni hoca alacak yönetim yok... oyuncular karakter koysun, peki ama takımın yarısı yeni kim karakter koyacak? Karakter koysa da oyun sistemi en büyük sıkıntı.

Basar dedi ki...

Bu takımın şu anda yegane oynayacağı oyun kapanıp, pres ile hızlı atağa çıkmak. Ben başka bir model göremiyorum.

İçler acısı bir durum. Oyuncusuyla, yöneticisiyle, teknik direktörüyle, taraftarıyla, camiasıyla total bir çöküş var. Beşiktaş'ın mevcut finansal durumuyla bu sarmaldan çıkması çok ama çok zor. Tamam hocayı değiştirelim de hocanın ana sorun olmadığını gördüğümüzde ne olacak ?

Bu sezonu yapılanma yılı yapmak gerekiyordu. Hocasıyla, profesyoneliyle, yöneticiyle, taraftarıyla çuvalladık. Umarım gelecek seneyi de yakmayız.

beagle dedi ki...

Soru: Cocu kalsa FB 6. bitirir miydi?

Durumun şakası yok, akli dengesi yerinde birini getirip küme düşme bolgesinden bir çıkalım.

Sanssizlik vb değil. Korner, Şut atamiyoruz. Tarihi farklar direkten dönüyor. Duran toplarda eziliriz dedik, eziliyoruz. Yok kardeşim buradan bu sekilde çıkış.

Lens bu sene gelen oyuncularin hepsinden yararli. Yuhalamayi birakirsak bir zahmet, en azindan fiziken güçlü koşuyor. Nkudu o sol ayaka solda facia yaratmaya devam eder. Gitti 13M Euro daha. Güven 2.forvet Doruk sagbek olarak takima katki verir. Santrafor ve 8 olarak cacıklar. GG Sorlothun pozisyonu Nkwame yanindan gecerken kosamayip izliyordu. Nefes ilk yarida bitmis belli. Caner hep facia yemisim 3 asisti. Asist basina 3 yediriyor.

Sergen-Yasin en azindan kümede tutar. Bir zahmet de kariyerli yabanci kondusyoner/ fizyoterapist falan lazim. Dökülüyoruz, kimse formda değil

fidddas dedi ki...

hoca basın toplantısında diğer takımların da oyunları oturmadı falan demiş. Ne olduğunun pek farkında değil galiba, gelenden geçen 3-4 yiyoruz.
Teşhis koyabildiğini sanmıyorum ki oynatmaya çalıştığı oyundan bile kötü bir durum bu. Wolves bizi 6lık yapmasa bari.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

Her maglubiyetten sonra Abdullah-Senol tartisan yok. Avcinin sucunu hafifletmek icin enkaz muhabetti yapmanin hic anlami yok. 9 milyon layic haric harcadin o enkazin uzerine, 1 tane dise dokunur oyuncu yollamadin. Kotu hoca Senol da bugun Fransayla kapisiyor sen sut atamiyorsun.Orada da Lucescunun ekmegini yemistir Senol.





Murat dedi ki...

agalar senol hoca bu ulkenin sicili duzgun olan en iyi hocasidir ama onun da Besiktasimizdaki gorevi gecen sezondan cok daha once bitmisti, bu durumun sorumlulugu bu yonetimde de degil bu camiadadir..maalesef camiamizin temelleri saglam degil, organizasyinu sifir..besiktasin yeniden yapilanmasi lazim, bu ulkenin 1923 yilinda yasadigi seyi bu klup yasamalidir. bilmiyorum nasil olacak ama bilemiyorum

Huzeyfe dedi ki...

Maç sonu açıklamaları dinliyorum haftalardır. Avcı paralel evrende yaşıyor, bütün bütün gerçeklikten kopmuş. Bu oyun küme düşme oyunu, 2.haftadan beri belli ki bendeniz dahil birçok insan ifade etti. Pragmatik olmak da Avcı'nın becerebildiği türden bir iş değil, herşeyi eline yüzüne bulaştırıyor. Gidişat çok kötü.
Fikret Orman da ağır saçmalıyor. Bizi ya ffp yada arap prenslerinden biri paklar. Başka çıkar yol yok.

Basar dedi ki...

Yeni yönetimin gelmesini beklemekten başka (paşa paşa, ss) çaremiz yok. Hocayı kovacak bir merci yok şu anda. Fikret Orman iyiydi hoştu (Feda, stadyum, şampiyonluklar, CL) ama şu an Beşiktaş'a attığı kazık ömür boyu unutulmaz.

Evet 6. haftadayız ama bu takım bu hoca ile giderse küme düşer. Yeni oyun oturtan takım 1 hafta parlar 1 hafta düşer, zigzaglı bir çizgisi olur. Arada heyecan verir, arada şunları düzeltmemiz lazım demek dedirtir. Şu andaki takım maşallah inanılmaz istikrarlı. 4 deplasman maçında 3,5 ortalama gol, hazırlık maçları dahil 12 maçta tek (1, bir) galibiyet...

Podcasti dinledim, 2. Feda iletişimi yapılamazdı deniliyor. Kabul yapılamazdı ama algılanamayan şu: bu takım tekrar feda filan demedi, bu takım 'VEDA' (lige) diyor. Bambaşka seviye, Karabükvari bir mental-oyun seviyesi var şu anda takımda. Bundan da 1. derecede hoca sorumlu maalesef. Kimsenin yapamadığını yaptı ve bunun farkında da değil (Cocu, Schuster filan kıyaslanamaz). Fark edecek bir yapısı olduğunu da sanmıyorum.

Yani yönetim gelecek, hocaya teşekkür edecek, gençler mecburen (zaten defans yokken genç takımdan adam almamak da nedir?) takıma monte edilecek, taraftar gençler oynuyor diye daha toleranslı olacak, ligi 10. filan bitirip sonrasına bakacağız artık... Guti yardımcı hoca olarak devam etseydi iyiydi, muhtemelen orhan ak uğruna onu da yedik. Kime neye küfredeceğimi şaşırdım artık!

turgay dedi ki...

-kritik maçta sistem değişikliği yapıp geçen sene verim alınamayan sisteme aynı oyuncular ile geçeceksek neden sezona city taklidiyle başladık?

-necip'ten stoper, caner'den sol bek, ozzy'den 10 numara, oyun olarak orta-kafa-gol oynayacaksak neden şenol güneş'i gönderdik?





Basar dedi ki...

@turgay

Orta-kafa-gol oynayacak ve 1 adamın ayağına bakacaksak neden quaresmadan N'koudou'ya geçtik onu da cevaplayamıyorum ben. Eskiden sağdan saçmalıyorduk artık soldan saçmalıyoruz. 6 maçta 1 kere kanatların yer değiştirdiğini hatırlamıyorum, nedir bu statiklik nedir bu takıntı? Ayrıca, Rebocho bu kadar kötü bir adam mı onu da anlayamadım, Fransa liginde tüm sezon oynayıp 8 asist yapan bir oyuncudan bahsediyoruz. Doğru düzgün oynamadı, her maç Caner israrı. Yok çıban başı ise sen hocasın kesip atacaksın. Bitmedi, Trabzon çatır çatır alt yapıdan gençleri oynatıyor, bizdekiler bu kadar kötü mü stopere Necip'i koyuyoruz? Hazırlık maçlarında parlayan Muhayer bu kadar kötü mü ki 5 dakika süre alamıyor? Daha kötü ne olabilir, zaten 16. sıradayız ve gelen geçen 3-4 atıyor.

İşin kötüsü, hoca gökten zembille inmedi, senelerdir analiz ettiği, eksiğini gediğini bildiği ve transfer olmak için hayal kurduğu bir camiaya geldi. Bu kadar hazırlıksız ve hayalperestçe davranılmaz ki. Hoca ciddi anlamda muazzam vasıfsızmış. Basın toplantılarındaki konuşmalarından sisteminin doğru olduğuna ve henüz bunun oturmadığına inandığı gözüküyor. Hangi sistemden bahsediyor acaba? 4 deplasmanda 14 gol yediren-hücumda şut bile atılamayan sistem, sistem filan değildir. Bunu düşme adayı takımlar oynar, 100 yıllık camialar bu oyunu oynayamaz. Beşiktaş değil 2 gömlek 100 gömlek fazla geldi üzerine, büyük hayal kırıklığı.

fidddas dedi ki...

geçen seneki fenerle falan kıyaslanacak durumumuz yok. Onlar da berbattı ama işi şansa bağlayabilecekleri skorlar alıyorlardı. Biz resmen darmadağınız ve bu 3-4 yeme alışkanlık olursa kurtaramayız.
Hoca acil kafasını duvara vursun ve kendine gelsin. Çünkü takımın oynadığı oyun ve bu kadar gol yememiz tamamen onun suçu, bunun herkese pay edilecek bir tarafı yok.

Zaitsev dedi ki...

Abdullah hoca da zamanında Rıza hoca gibi büyük takım hocası olamayacağını gösteriyor. Ancak orta sıralarda kapanan Anadolu takımı hocası olur. Geçen sene uyguladığı sisteme çare üretemiyor şu an.

Şenol hocanın da zamanında göremediği noktadayız. Hızlı kanadın olabilir, iyi forvetin olabilir ama onları yönetecek, yönlendirecek bir orta saha düzenin olmadığı zaman bunlar seni bir noktaya kadar idare eder. Herkes ayrı telden çalmaya başlar.

Ligde o kadar kötü başladı ki. 5 maç peş peşe kazanan 6-7 puan öne geçebilir. kaybedilen bir şey yok eğer hızlı müdahale edilirse.

Zaitsev dedi ki...

Bu arada hızlı müdahaleyi yapacak kişi Avcı olmamalı. Olmayacağını gösterdi.

Dünkü sonuç Orman'ın adaylık düşüncelerini ayakta tutan son çiviyi de söktü attı. Bu dakikadan sonra bir geri vites olmaz.

yilmaz dedi ki...

Şenol Güneş geçen sene deplasmandaki Genk maçıyla birlikte, oyuna hükmeden (ya da hükmetmeye çalışan) takımdan, "al topu sen oyna" takımına döndü. İlk yarı sonuna kadar pek birşey kazanmadı. İkinci yarı rakiplerin form düşüklüğü ve üst üste gelen 7 galibiyetle de potada kaldı. Fakat o oyunun sürdürülemeyeceği gerçeğini GS ve TS maçlarında gördük. Bu kadar edilgen bir oyun, rakibin senden güçlü olmaması durumunda sonuç veriyordu.

Aslında benzer bir şekilde biz de topu rakibe verip, defans ya da ortasahada kazandığımız toplarla sonuç bulabiliriz. Bu sayede içinde bulunduğumuz kriz ortamından, çıkmak mümkün olabilir. Toplam 4 tane anadolu topçusu kanat oyuncumuz var. Yeminle bu 4 adam gazişehirde olsa seneye transfer etmek için başlardık girişimlere.

Oyunu kanada yığacak bir ortasahamız olmadığı gibi, hasbel kader yığsak oradan topu içeriye çevirecek yetenekte oyuncu da yok. E hadi hasbel kader içeri de çevirdik, içerisi? Yazdıkça afakanlar basıyor.

Dünkü maçın son bölümünde Diaby'nin iki üç pozisyonu var. Belli ki adamı savunma arkasına sarkıtmak, kanatta tavşan çıkarmasını beklememek lazım. Bence Burak'ın yerine bile denenebilir. Bu kadrodan ligi üçüncü bitirecek malzeme çıkarabilecek teknik direktörler var, dünyada da Türkiye'de de. Abdullah Avcı bence Beşiktaş için de, kendi kariyeri için de acilen görevi bırakması lazım.

Barreto dedi ki...

Herkes suçlu,

1-Taraftar: Kulübün ve takımın günlük işleyişine bile müdahale etmeye pek hevesli, aynı zamanda romantik ve depresif, her meseleyi büyütmek için fırsat kolluyor.

2-Yönetim: 2012-2016 arasında tuğla tuğla inşa ettiği takımı 2016-2019 arasında lime lime dağıttı. Ekonomik vaziyet 2012'deki gibi dibe vurdu. Kadro kalitesi 2 yıldır tartışmalı.

3-Hoca: Yönetim hocaya belki şampiyon olacak bir takım kurmadı ama 6 maçta 13 puan kaybedecek kadar kötü bir kadro da teslim etmedi. Ligdeki diğer 17 hocadan herhangi birini getirseniz en az 10 puan toplardı bazıları belki daha fazla puan toplardı.

4-Oyuncular: Bir kaçı hariç kriz döneminde hiçbiri sorumluluk almıyor.

1-hoca istifa etmeli, yerine gençlere de forma verebilecek biri gelmeli,
2-enerjisi ve heyecanı yüksek bir başkan ve yönetim seçilmeli,
3-taraftar kısa vadede değişmez
4-seneye devam etmeyeceğimiz kiralıklar yerine gençlere takımda yer açılmalı

beagle dedi ki...

@Barreto
Güzel özet. Durum bu 4 maddeden başka çıkış olmayan şekilde net.
Para yok, oynasa birşey değişecek adam yok. Umut El ninni ile yanpaslar eşliğinde şekerleme.
Küme düşmeden hoca değiş, iflas etmeden genc millileri paraya dönüştür. Sampiyonlar ligi vizyon vb diyenin de ta... öyle diye diye maaş odeyemez olduk.

Weah dedi ki...

Yediğimiz 2. golde gobekte mudaafaya gelmeyen kim bakar mısınız? Bana Gökhan Gönül gibi geldi. Ben böyle şey görmedim. Bir de 3 0 kazanılan maçta Adem in gol sevincine kimsenin iştirak etmediğini görmüştüm. Hayır değil bunlar.

Omega Carpet Rugs & Carpet By combining state-of-the-art technology and skills with true passion,we provide added value and competitive advantage for our customers on long-term basis.

Yorum Gönder

Ara