.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Kasım 2018 Cuma

STSL 12 Beşiktaş - Sivasspor


Tarih: 11 Kasım 2018 Pazar 20.30

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Yaşar Kemal Uğurlu 
( BJK 4G1B 2M – SS 3G 2B 2M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Jeremain Lens, Adriano, Gökhan Gönül, Gökhan Töre / Sergio Rochet, Hakan Yandaş

Cezalı Oyuncular : Gary Medel / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

62 Yorum:

turgay dedi ki...

bence kazanırız bu maçı. tam bizlik maç

BurkayJK dedi ki...

Puan kaybetme lüksümüz epey azaldı, hele de içerideki maçlarda. Kalan fikstürde içerideki her maça 3 puan yazıyorum. GS maçı dahil, önümüzdeki üç maçta 9 puan yaparsak GS'yi altımıza alırız. Şampiyonluk inancım oldukça azaldı ama rakiplerin durumu acaba dedirtiyor. İlk ikide olmamız lazım.

Pheaglix dedi ki...

ilk yarı:

- iki metreye pas verememe konusunda talisca'nın boşluğunu babel doldurmuş görünüyor.
- rakiplerin yerinde olsam hiç hücum etmekle uğraşmam, doksan dakika boyunca top ayağıma geçtiği anda son dakikalarda zaman geçirir gibi korner direğinin oraya giderim. bize karşı korner yarım gol gibi bir şey oldu.
- expected goal gibi tolga'ya özel expected crucial mistake istatistiği tutabilir miyiz? daha şimdiden biri gol olmak üzere iki oldu.
- güven çok iyi başladı. eksikleri var ve çok ham, ama eldekilerin en iyisi şu an.
- duran top konusunda devreciliğe devam.
- içinden bir ses 70'ten sonra oyundan düşeriz diyor. maç başına kıyasla şimdiden yorulmulş görünüyor takım (yenilen saçma sapan golün moral bozma etkisi de olabilir tabi). umarım o zamana kadar skoru alırız.

yilmaz dedi ki...

Ljajic quaresma'ya Bi gün dalacak. Bakalım hocamız o zaman da taraf tutacak mı?

hastati dedi ki...

AVM'de gezer gibiyim, karmakarisik, kim kimdir, noluyo, pasi veren kim, kel oyuncu Atiba, bitek orası kesin:)
gol atarız ama ikinci yari, sivas kotu takim

Pheaglix dedi ki...

baştan söyleyeyim; bence bu maç özelinde oğuzhan'ın ıslıklanması 100% doğru. genelde tolgay verirdi böyle pasları. herhangi bir oyuncunun böyle sloppy pas verme lüksü ya da hakkı yok. bu arada ikinci yarı başından itibaren topu yine havaya kaldırmaya başladık. artık yorgunluktan mıdır, bıkkınlıktan mıdır, taktik disiplinsizlikten midir bilmem ama o top yere inmedikçe bu takımdan bir yol olmaz.

Hidayet dedi ki...

hoca ne yapsın , topu kaleye sokacak bir golcümüz ... pardon , bu maç o maç değil . pozisyon yok . bu maçı kime yıksak ?

Pheaglix dedi ki...

çok da endişelenmeye gerek yok. avrupa yüzünden takım yorgun. eğer zirvenin 15 puan gerisinde girebilirsek devreye golcü transferi işleri çözer. hem fb deplasmanı falan da geçti, daha başakşehir ve gs kadıköy'e gidecek. bu arada sivas çok iyi takım, rakipler de mutlaka puan kaybedeceklerdir.

şaka bir yana gruplaşan oyuncusuna bir, kontrat alıp yatanına iki, kontrat alamayıp yatanına üç, beşiktaştan menfaat bekleyen yönetimine dört, üç senedir takımı rezalet oynatan hocasına beş, o hocasını zamanında kovamayan yönetimine tekrar altı... daha da gider bu...

Hidayet dedi ki...

taraftarın talep ettiği üzere , şerefli insanlar gibi , iki yılın gelirini ne yaptığınızı kalem kalem açıklayacaksınız . şerefli insanlar gibi . ya da şerefsizce gideceksiniz . yeni bir feda dönemi bu yönetimle gerçekleştirilemez . o tatil yaparım ,eller havaya yaparım ,hafifliğinin acısı çıkacak . taraftar nezdinde vakarınızı kaybettiniz . bak , fikret gol gol gol.. yaaa

Murat dedi ki...

2 hafta önce yazdıklarım:

Şenolun istifa etmesi için mağlubiyet alınması gereken maçlar Sivas veee pisliğin cerahatın camiası Galatasasay, bu serefsiz takıma inönü de yenilirsek Şenolun ipi çekilebilir, ben ilk protestoda istifa bile edebileceğini düşünüyorum,

bakalım şimdi ne olacak,

yilmaz dedi ki...

Islıklayın, anlarım da Tolgay da ıslıklandı, yok ortada, Oğuzhan zaten yoktu, onu da gömdük. Şimdi kalan iç ortasaha oyuncuları? Medel Atiba Dorukhan Necip. Ben taraftarın takıma şekil vermeye çalışmasını hiç masum bir şey olarak görmüyorum. Haftalardır sürünen Babel göze çarpmıyor diye ıslıklanmıyor. Quaresma konusunda aşırı fanatikleri ve hater'ları var. İkiye bölünüyoruz. Oğuzhan'ın pasını alamayan Pepe'yi de rakibe horozlandığı için övüyoruz. Takım bu sezon ligde en az gol yemeden maç bitiren takım. Gol yemediğimiz maç yok, sezon sonu sözleşmesi bitecek Pepe'yi pohpohluyoruz.

Büyük takımız diye övünen takımın taraftarı, geriden oyun kurabilen, ayağa top oynayan, yeri geldiğinde çalım da yapabilen Mitrovic'in kıçına teneke bağlayıp, tek özelliği yatarak kayarak müdahele olan Vida'yı kral yaptı. Taraftar anlamıyor ki futboldan yöneticisi teknik direktörü anlasın. Şimdi de hata yaptıklarını yediremiyorlar kendilerine, Vida'ya da tek bir aleyhte tezahürat yok. Adamın bizden aldığı maaşı bile bilmiyoruz.

Bu saatten sonra Tolgay ve Oğuzhan'ın bu takıma zerre katkısı olmaz. Bu taraftar oyuncuların potansiyelini bildiği halde, yapamadıklarını hep bu oyunculardan sordu. Geçen sezon iç ortasaha oyuncularımızın (Tolgay Oğuzhan Atiba Medel Necip) biri Atiba'nın kıçına çarparak giren toplam 2 gol atmasını hep bu oyunculara faturaladı.

Kontra atağa 4-5 maçtır Pepe ile çıkıyoruz. Allah aşkına bu takımın tek sorunu Oğuzhan mı?

yilmaz dedi ki...

Başakşehir'i GS'yi bıraktım, Malatya Antalya Kasımpaşayı bile teleskopla görebiliyoruz. Buradan şampiyonluk filan dönmez. Fikret Orman da zaten federasyona dikey geçiş yapma planları yapıyor belli ki. Şu anda takımda sorumluluk alacak kimse yok. Hataları üstlenen yok. Hataları gören yok.

Hoca'nın görevden alınması fikrimi çok öncelerde bir kaç kez tekrarladım ama yönetimde o büzük yok. Artık Şenol Güneş'in insafına kalmış vaziyetteyiz. Kendisinin kendisine biraz saygısı varsa hazır milli araya da girmişken istifasını vermeli. Artık kendisinin bu takıma verebileceği hiç birşey yok.

Armagan dedi ki...

Bu sene tsl maclarini izlememe karari aldim, zaten avrupa maci da max. 6 tane olur.

Foruma 6-7 sene önce gelmistim. O zamamdan beri tepeyi gördük ve simdi basladigimiz yere, dibe gidiyoruz. Uzun uzun yazmak istemiyorum, dip temizlik sart. Hoca da, yönetim de, takimin yarisi da ve basariya indeksli taraftar da gidecek. Buna karsi cikilsa bile zaman yerine getirecek. Hadi bu yil sampiyon olduk, uefada yari final hatta final yaptik desek bile, bu sistem cökmeye mahkum. Isin kotu tarafi her sey o kadar yavas yavas ilerledi ki, en azindan benim icin iyice yozlastigimizi fark ettigimde(bu yaz transfer sezonu basi) cok gec olmustu. Belki yine gecen seneki gibi bireysel oyunla bir seyler olur dedim ama artik o bile kalmadi, iyice kör dövüsü oldu. Emin olun bunlari skordan bagimsiz söylüyorun, 10-0 yensek bile ayni seyleri hissederdim, serefim üstüne yemin ederim cunku biliyorum ki sistem olmadan gelen basari sadece rastgele veya zorlama basaridir, istikrarli degildir. Benim icin sampiyonluklar vs cok umrumda degil. Ben sadece caba ve disiplinle gelen iyi oyun ve bu sayede olursa tirnaklarla kazinarak alinan bir sonuc istiyorum. Aradaki farki umarim anliyorsunuzdur. Ve 3 senedir bu dedigim seyden kademe kademe uzaklastik. Bu olana kadar donmeyecegim demek cok agir olur cunku bunu ne isterim ne iradem el verir ama bana bir isik verilmesi lazim. Kötü olan su ki, bugün o isigi karartan sahadaki oyun veya hocanin tercihlerinden cok, taraftarin durusuydu.

Günesli günlere...

Lider İbb'nin en çok sahada kalan 5 oyuncusunun yaş ortalaması "28.4"
Ortalama 1192 dakika oynamışlar.

Beşiktaş'ın en çok forma giyen 5 oyuncusunun ortalama yaşı "32.26"

Ortalama 1626 dakika oynamışlar.

Yani bizimkiler hem çok daha yaşlı hem de 5 maç fazla oynamışlar. Elbette İbb'nin Avrupa'da olmaması bunda etken.

Bu takımla ne tempo yapabilirsin ne pres. Ancak genk maçında olduğu gibi topu rakibe bırakır kontra kovalarsın. O da bizim ligde mümkün değil.

İşin kötü yani bizim genç oyuncularımız da Oğuzhan, llajic gibi fizik kalitesi düşük oyuncular.

Bu saatten sonra Avrupa'dan elenip tüm gücümüzü ligde ilk ikiye girmek için kullanmak daha mantıklı.

Bu kaostan ancak doğru düzgün bir stratejiyle kurtulabiliriz. Yalnız ne başkandan ne de hocadan yana umudum yok.

turgay dedi ki...

2 yıldır yanlışı gören herkes söyledi ve anlattı. bu oyun planının yanlış olduğunu alternatifler üretmemiz gerektiğini, transferlere karışmayan hoca olmaması gerektiğini, yönetimin inatla yanlış transfer politikası güttüğünü, alınan oyuncuların hoca tarafından takıma monte edilmesinin uzun sürdüğünü, mecbur kalmadıkça genç oyuncu oynatılmadığını, yaş ortalaması yükselirken takıma genç oyuncu veya alt yapıdan oyuncu kazandırılamadığı hep yazıldı çizildi. maalesef büyük takım refleksleri gösterilemedi. başkanın güç zehirlenmesi yaşaması, hocanın dışa kendini kapatıp kendi bildiğini okuması bizi bu duruma getirdi. artık oyuncular umursamaz, taraftar gergin oldu. başkana paralar nerede derken hocaya çiçek uzatmak bana saçma geliyor. bu top yekün bir başarısızlıktır. ve bu başarısızlıkta saha dışında yönetim ve saha içinde hoca hatalıdır. bana kalırsa ocak ayında değişim şart. ancak sağlam bir muhalefet olmadığından herkes kendini düşündüğünden yeni bir feda kapıdadır. ligi domine edebilecekken maalesef rezalet duruma düştük.

yilmaz dedi ki...

@turgay, kelimesi kelimesine katılıyorum. Başkan ya yediği nanenin farkında, o yüzden gözükmüyor ortalarda, ya da hiçbir şey umrunda değil, mayısta yapacağı topuklama operasyonuna kadar Beşiktaş JK Kulübü Başkanlığı ünvanının kaymağını yeme derdinde.

Takım için kalan sürede hiç bir umut beslemesem de, Beşiktaş forması için, Napoli, Porto, Bayern maçlarını bekler gibi beklemeye devam edeceğim tüm maçları. Zaten bizim başarılı dönemlerimiz birbirlerinden çok kopuk ve küçük sürelerde gerçekleşti hep. O yüzden bağışıklıyım :)

Zaitsev dedi ki...

** Güven maçta bizim adımıza tek iyi unsurdu. Gol attı. Uzaktan şut çekti. Koştu çabaladı.

** Ljajic'te çabaladı. Frikikte ellerini 2 yana açıp isyanı bile bir istek kırıntısıdır.

** 2 ihtimal var. Ya bazı oyuncular hocaya operasyon yapıyor. Ya da hoca bazı oyuncular ile beraber başkana operasyon yapıyor. 2 durum içinde %50-%50'yim.

** Sahadaki oyun ve performanslar operasyon hocaya gibi gözüküyor ama 2-1 geride iken yapılan oyuncu değişiklikleri bu aksiyonun içinde hoca da var gibi bir izlenim yaratıyor. Gerideyken Pektemek niye girer?

** Operasyon hocaya ise; hocayı Q7 hariç kendi evlatları satıyor.

** Dünün özelinde Ozzy-Atiba-Babel ve girdikten sonra Pektemek iyi niyetli değillerdi.

** Ozzy 2ci golde rezil bir pas attı ama ilk yarı da Atiba ile beraber attıkları saçma sapan paslar var. 2ci golü ilk yarı da yiyebilirdik.

** 2-1 gerideyken Babel tek iyi yaptığı sağa çekip vurmayı beceremedi. Ofsayt olmasına rağmen karşı karşıya pozisyonu dışarı vurdu. Q7'nin direkten dönen ortasında tepki bile vermedi.

** Hollandalı tayfası kesinlikle takımdan temizlenmeli. (Babel-Atiba-Ozzy)

** Pektemek efendi ise kaleci topla oyalanıyor. Gidip basmıyor. Arkasından Güven koşup basıyor kaleciye. Topu tutsun diye. Bunu da kurtarıcı diye oyuna sokan bir hocamız var.

** Şenol hoca basın toplantısında başkana ilk salladığı gün kovulmalıydı ama olmadı. Tribün tepkisinden korkup sezon başı hocayı kovamazsan böyle seni tefe koyarlar Fikret Orman ve yönetimi.

BJK4EVER dedi ki...

Taraftarimiz zircahil, baska birsey degil.
Dunku rezaleti tek oyuncu ve yonetimin uzerine yikmak aptallik, baska birsey degil.
Fikret Orman paralar nerede diye soruluyor. Dun gece mac izledigin stada iyice bak gorursun paralarin nerede oldugunu. Keske Karius ve Ljajic gelirken de bu soruyu sorma yureginiz olsaydi. O zaman sustunuz. Simdi santrfor uzerinden salliyorsunuz. Sanki lider Basaksehirin santrforu Aguero, Genkin santrforu Lewandowski
.
Oguzhan buyuk bir hata yapti, ama gunah kecisi yapilmamali. Dun aksam kollektif bir fail oldu. Oguzhan'in hatasinin aynisini golden 2 dakika sonra Atiba yapti ve geri kosamadi bile, gol olmadi diye kimse tepki gostermedi. O kadar boktan bir taraftarimiz var iste.

Takim ilk sene haric berbat top oynuyor. Ikinci sene rakipsizlik ve Talisca-Babel performansi bizi kurtardi, ucuncu sene Cenk israri ve sacma CL meraki iflahimizi sikti, Talisca bile kurtaramadi. Bu sene takimin berbatligini ortecek Talisca olmayinca ne haldeyiz goruyoruz iste. Hep takimi baltaliyor dediginiz Quaresma, Talisca asil takimi kurtariyordu hep, ama onun bile farkinda degilsiniz. Dun yine assist ve tum tehlikeler Quaresma'dan geldi mesela, agzini acan yok.

Taraftar'in yuhalaya yuhalaya Senol Gunes'i gonderme zorunlulugu uzun zamandir var, ama yapamadik. Yapamazsan bedelini boyle odersin iste. 1 sene CL gelirlerinden mahrum kaldin ekonomik olarak bittin, bu sene bence sampiyonluk sansimiz bitti, 2.lik sansimiz cok zor. Sene basinda kovmayarak bu seneyi de kaybettik. Artik yeni antrenorun de toparlayamayacagi kadar dusuyoruz, sonumuz hayir olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'e fasist, egoist diyince aliniyor herkes, ama Ljajic ve Karius'a yapilani ben baska turlu aciklayamiyorum. Herkes bir Medel, Negredo olamiyor maalesef. Karius'un tribundeki ruh hali, Ljajic'in sahadaki ruh hali herseyi anlatiyor bence.
Bu sekilde davranislar sergileyen bir hoca varken hala insanlar hoca kalmali kadro yenilenmeli falan diye konusuyor ya, asil ona sasiyorum ben.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER herkes Şenol Güneş'i, yönetimi, oyuncuları, hakemleri herşeyi eleştiriyor zaten. Senin duymak istediğin lafları etmiyor diye insanlara hakaret etme. Şenol Güneş'in kötü bir teknik direktör olması, oyuncu seçimlerini yanlış yapması, taktik bilgisinin yetersiz olması, senin o taktığın lakapları hakettiği anlamına gelmez. Faşist kelimesini altı üstü bir futbol takımı teknik direktörüne nasıl yakıştırıyorsun? Adama "...min lazı" diye yüzlerce defa kendince hakaret edip, sonra da adama "Faşist" diyorsun. Sence çelişki değil mi?

Ben Hocanın takım içindeki bölünmeyi çok kötü yönettiğini görüyorum. Hollanda tayfası-Portekiz çetesi arasındaki çekişmeye kurban oluyoruz.Bu grupların ikisi de lağvedilmeli. Madem Hocanın arkasındayız, hocayı oyunuyla sabote eden herkes, başta Babel olmak üzere kadro dışı kalmalı.

Bu durumun tek çaresi ikinci bir Feda'dan geçiyor maalesef. Öyle birşey yapacaksak da ben Şenol Güneş'in kalmasını tercih ederim.

Zaitsev dedi ki...

@ Övünç

Şenol Güneş'in bir feda süreci yönetebileceğine inanmıyorum. Maddi olarak sıkışınca aklımıza gelen feda kavramı aslında takım yönetiminde sürekli olması gereken bir durum. Sürekli alıp satamazsın. Genç yetiştireceksin, oynatacaksın, satacaksın.

Şenol hoca bu takıma geldiğinde şartları biliyordu. Süreci biliyordu. Teklif gelince oyuncuların satılacağı aşikardı. 3.5 senedir alt yapıdan ilk 18e bile doğru düzgün oyuncu monte edemeyen bir antrenör feda süreci yönetemez.

Hoca geldiğinden beri Talisca harici 22 yaş altı kimseye uzun süre vermemiş. 25 yaş altı Ozzy ve Töre.

GG yokken Adriano'dan, Medel'den sağ bek yaratan, Fatih'in B36 maçının devre arasında çıkartan, Utku kenarda otururken hala Tolga'dan medet uman bir kafa yapısı var hocanın. Bari idmanlardan sonra Tolga'ya yarım saat geri pası çalıştırsın da topu taça atmasın ama o da yok :)

Geçen Elif Elmas'ın 2 fotosunu yanyana koymuşlar. Adam kas kitlesini 2ye katlamış bir senede. Bizimkiler senelerdir aynı vücut yapısındalar.

Gruplaşma işi ise normal. Ön plana bu kadar geç çıkması şaşırtıcı. Beklenen Portekizlilerin mücadeleyi bırakması iken Hollanda ekibi işi yaydı. 1-2 kafa kopartarak bu iş çözülebilir.

Hepsini geçtim. Orada 2 Fener'den gelmiş oyuncu var. iyisiyle kötüsüyle herkesten fazla uğraşıyorlar. utanır insan.

yilmaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

bu yönetimle şenol hocanın aynı paralellikte çalışması artık çok zor. yönetimde transferle uğraşan kim varsa tek dertleri kendi reklamlarını yapmak. kulübü düşünen kimse olduğuna inanmıyorum. bir tane ne işle meşgul olduğu bilinmeyen, tek özelliği hükümete yakınlık olan birinin ve kendi hukuk bürosuna para buluyorken takımın sporcu ve emekçilerine para bulamayan avukatın olduğu yerde kulübün menfaatlerini düşünenler yer bulamazlar. bulamadı ki ahmet nur çebi gibi takımın en zor zamanında elini cebine atan adam uzaklaştı oradan. bu iki menfaatçinin eline cebine attıklarını veya kulübün düze çıkması için proje ürettiklerini ben daha görmedim. bunlara çanak tutan başkanın bir de yanına kulübün en kötü ekonomik dönemlerini geçirdiği zamanın kahramanlarından birini 2.başkan olarak alıyor olmasına da zaten yorum bile yapamıyorum. velhasıl 2.fedayı yapacaksak bu yönetim ve bu antrenör grubuyla zor yaparız.

Şenol Güneş'in problemi nitelikten çok nicelikte bana kalırsa.

Adamın rotasyon anlayışı baştan aşşağı yanlış. Son 3 maça 3 farklı forvetle çıkmış olmamız kabul edilemez. Aynı şekilde orta saha göbeğinin bu kadar sık değişmesi de kabul edilemez.Bunlara kafa yormadığı çok belli. Bir gün Oğuzhan birgün Medel oynuyor ama rolleri değişmiyor sahada ?

Ama adamın potansiyeli olan oyuncuyu da belli bir seviyeye getirme becerisi göz ardı edilemez. Harun, Ozan, Burak, Selçuk, Colman, Yattara, Quaresma, Oğuzhan, Sosa, Talisca ... Örnekler uzar gider.

Potansiyelli bir takımı idare edebileceği düşünüyorum. En azından bunu daha iyi yapabilip Beşiktaş'ta mevcut koşullarda çalışabilecek TD olduğunu düşünmüyorum diyelim.

Hidayet dedi ki...

feda süreci için taraftar desteği gerekir ki o da fikret orman'a karşı yok . dün de görüldüğü gibi . o dönemin de birdaha başarıya ulaşma ihtimali falan düşük .

taraftar şenol güneş'e tepki koymamakta haksız fakat fikret ormana tepki koymakta haklı . peşin sattığı adamların yerine kiraladığı ve sonra almaya (neyine güvendiyse) söz verdiği adamları kiralayınca almış mı oluyor onları ? tabiki de paralar nerede denecek . tolgay parasını ödemedin diye tff'ye şikayet etmiş . sen iki yıl alınabilecek bütün paraları süpürmüş bir takımın ücretini ödemekten acizsin . futbolcu satıyorsun , henüz kasım ayında maaş ödeyemez duruma geliyorsun . parasını isteyen adam da kadro dışı kalıyor . o zaman pılını pırtını toplayıp gideceksin . bundan 6 ay önce sefa dönemiydi , 6 ayda feda 'ya geri dönülüyor. bu olacak iş mi . o zaman tekrar fikret ormanla feda olur mu ? sürekli sefa'sı olmayan , kendini tekrar eden feda döngüsü . fikret ormanın tek çıkar yolu hoca'yı göndermek ve bu yaşlı kadrodan son bir şampiyonluk çıkarıp nefeslenmekti . geç kaldı ..

diope dedi ki...

dün dikkat ettiniz mi bilmem ama maç bitince, yeni açık üstten şenol güneş diye sevgi gösterisinde bulundular. ama bir grup taraftarda hemen ıslıklayıp, o sevgi gösterisini söndürdü.

Basar dedi ki...

Geçenlerde de yazdım Beşiktaş'ın teknik direktörden (beğenmesekte/beğenmesemde) önce yönetim sorunu var. Şu anda takımın başına kimi getirirseniz getirin kaosu engelleyemez.

Yukarıda Hidayet gayet net yazmış.
1) Geçen seneki CL gelirleri, Cenk'in Tosiç'in transferinden gelen paralar ne oldu?
2) Kur farkı vb var ama diğer takımlar kendilerini döndürürken bizimkiler neden paraları ödeyemiyorlar?
3) Menejer Mendes ve şürekası bu takıma ne zaman bulaşsa burnumuz boktan çıkmıyor. Demirören zamanında yapılan bu hataya neden geri döndük?
4) Hepimizin saygı duyduğu Feda sürecinden nasıl oldu da Heba sürecine gelindi?

Bu sorunları çözmeden (aynı Fikret Orman'ın ilk başladığı dönem gibi) kiminle çalıştığınız fark etmez.

Geçen yıl teknik-taktik-Quaresma-maç başı 100 orta filan ikincil detay haline geldi. Bunlardan önce takım olmak - takım içi huzur - gruplaşma (aynı YD dönemi gibi) gibi konular daha öncelikli hale geldi. Taraftarın Oğuzhan'ı yuhalaması işin tuzu biberi oldu. Oğuzhan'ı göndersek tüm sorunlar bitecek mi? Günah keçisi oldu, inşallah sene ortası başka takıma gider de takımımız çıkışa geçer (!)

görkem dedi ki...

Bu ülkede maalesef kulüp başkanlarının görev süresi uzadıkça o başlardaki amatör ruh görev iştahı bitiyor ego büyüyor menfi ilişkiler devreye giriyor.Göreve başladığındaki vizyonerliğinden dolayı hepimizin destek verdiği Fikret Orman artık o günlerdeki görüntüsünden çok uzakta.Erdal Torunoğullarının ayrılmasıyla başlayan süreçte kulübün isimlere bağlı hareket edemeyeceğini sistem varsa kim gelirse gelsin başarının da geleceğini düşünmüştüm ama çok yanılmışım.Cenk,gomez,sosa,Atiba,Demba,marceloyla başlayan transfer serüvenimiz sonrasında Pepe,love,lens,larin,roco,negredoya evrildi.Marcelonun 7 milyon Euro’ya satılıp daha yaşlısının 5 milyon Euro maaşla alınması kulüpteki zihniyet değişiminin en çarpıcı örneğiydi bence.O dönemin ekmeği yendi bitti.İki dönem şampiyonluk ve şampiyonlar Ligi başarısının ardından bu gelirlerle kadro yapılanmasını sürdüremiyor,oyuncu maaşı ödeyemez duruma geliyorsan süren dolmuş demektir.Ne işe yaradıkları belli olmayan ekürileriyle gidebilir artık F.O

Evet 2.feda is loading.Bundan 6 sene önce ilk feda dendiğinde bu takımdan sadece Oğuzhan vardı.Yine kimse kalmayacak.Bu çeteleşmiş güruhtan kimse kalmasın da zaten.Statsız 8. olabilmiş takımlara inat statsız şampiyon olmuş bir takım olarak yine küllerimizden doğarız.Yeter ki teşhisler doğru konulsun

BJK4EVER dedi ki...

Yonetim birincil olarak suclu falan degil, alakasi yok.
Yonetimin en buyuk hatasi Senol Gunes'i vaktinde kovmamak, gecen sene takimi CL yerine lige focuslatmamak ve Besiktas'in hakkini gerektigi sekilde koruyamamak. Bunlari elestirebilirsin, ama finansal kararlar ve transfer politikasi elestirilemez bence.
Yonetimi elestirirken sartlara bakmak lazim. Statsiz, borc bataginda, evrakta sahtecilik yapmis ve Avrupa cezasi almis ve kadrosu yasli ve boktan oyunculardan olusan vaziyette aldilar. Feda sureci, oyuncu satislari, stat yapimi vs derken bir sekilde takim ve camia olarak atilim yaptik. Ha, ondan sonrasi dogru yonetilmedi. Genis kadroyu ve iki ligi birden yonetemeyecek bir hocayla israrla devam karari aldilar, crisis management ve leadership ornegi gosteremediler ve pasif kaldilar.
Ama hangi transfer icin kotu diyebilirsin, hangi satis icin yanlis diyebilirsin? Totale baktigin zaman gayet iyi bir is yaptilar. Itiraf edin, transferin son 3 gunu Karius ve Ljajic gibi 2 yuksek profilli, orta yasli ve maliyeti de uygun 2 tane transferi kim bekliyordu? Geldikleri gun kim elestirdi bunlari?
Taraftar sirf yonetime sallamak icin salliyor. Senin hocanin hazirlik kampina almayip bu sene takimda olmayacak diyip mobbing uyguladigi Negredo'yu satti diye mi suclu? Yoksa senin gecen sene takimi bozuyor 5 para etmez dedigin Talisca'ya kur 7.5 olmussken 20 milyon euro bayilmadigi icin mi suclu? Talisca'yi tutamadi diye yonetimi elestirenleri gordum, el insaf.

@Basar
Sorularina gelecek olursak;
1 Mali raporlar aciklaninca bakarsin. Gecen sene CL gelirlerine ragmen anca ufak bir kar yaptin. Bu sene 40 milyon euro'dan mahrum kalinca kapatman lazim bir sekil, o da bu sekil. Kur gecen sene 4-5 civarindayken bu sene 7.5 civarina dolasti, bu tek basina zaten senin en buyuk gider kalemini olusturan oyuncu maasi giderinin 50% artmasi demek. Gelirlerinin sadece bir kismi euro/dolar uzerinden oldugu icin buyuk bir delik olusuyor. Siz herhalde Besiktas'in kasasi para dolu falan, Cenk'in paralariyla alem yapabilecek durumdayiz falan zannediyorsunuz herhalde. Cikin su toz pembe hayallerden yahu. O koskoca stat bile ne zorluklarla dikildi herseyin ustune, bizi nasil borca soktu. Kolay mi zannediyorsunuz? Bizim maas butcesi 50 milyon euro civarindadir. Kur 4'ten 5'e ciksa bile bu ekstra bir 12.5 milyon euro odemek demek, sadece 1 liralik (25%) artistan bahsediyorum. Kalkmissin bana 4.5 milyon euro'luk Tosic geliri nereye gitti diyorsun. Baskan yedi onu canim tatilde.

2 Diger takimlarin dondurdugunu nereden cikardin? FB transfer geliri olarak baya artida, 2 yuksek profilli oyuncusunu elden cikarmak zorunda kaldi, yerlerine cer cop doldurdular. Adamlar kiralik, bonservissiz, ucuz oyuncu disinda kimseyi almadi, alamadi. Ali Koc sponsor oluyor caresizlikten, kulube para aktariyor. Muhtemelen Arap ulkelerine satilan oyuncularda da bir katakulli donmustur. Adamlarin kadro kalitesi tarihlerinde olmadigi kadar kotu, nereye donduruyorlar?
GS desen bu sene CL'ye katilmasina ragmen, daha devre arasinda N'Diaye'yi 16 milyona, Gomis'i 8 milyona satmasina ragmen 1 transfer yapamadi. Onyekuru ve N'Diaye kiralik, birtek Emre Akbaba icin para verdiler, o da 4 milyon sanirim. Onlar da agir olarak artida. Para olmadigi icin stoper alamadilar CL'de 18 yasindaki cocukla oynuyorlar. Takimda Eren disinda forvet olmadigi icin Sinan Gumus oynuyor. Kalkmissin nasil donduruyorlar diyorsun. Basaksehir bile hic transfer yapmadi yahu. Neden bahsediyorsun?

BJK4EVER dedi ki...

3 Bu konuda haklisin, ama bu ayri bir elestiri noktasi. Ama sonuc olarak menajerlere bagli olmadan is yapmak gercekten zor. Elestirebilirsin, ama Talisca'yi bize getiren de menajerler, Pepe'yi getiren de vs.

4 Bu konu gayet basit aciklanabilir. Takim CL gelirlerine sahipken ve maas butcesi nispeten normal iken bile anca kar yapiyordu, yani saglikli bir yapi yoktu. 40 milyon euro'luk CL gelirlerinin eksikligini hesaplayamadi yonetim. Sacma bir CL ve PR askina surekli CL CL dediler, belki de asiri ozguvenden dolayi lig arka plana atildi ve ligi 2. siradan asagida bitirebilecegimiz on gorulmedi. Bunu yapsaydik cok daha farkli durumda olurduk. Gecen sene yonetim elini masaya vurup hoca ve oyunculari adam gibi uyarsaydi, duzelmediginde devre arasinda hocayi yollasaydi bu halde olmazdik.
Ve kur farki gercekten buyuk etki yapiyor, bunu goz ardi edemezsiniz. GS, FB vs hepsinin buyuk kalite sikintilari var.....

BJK4EVER dedi ki...

@gorkem,

O bahsettigin transferlerin cogu o doneme gore gayet mantikliydi.
Marcelo'yu satmasaydin 1 tane oyuncu bile alamiyordun, dimdizlak kaliyordun. Marcelo sanki 22 yasindaydi, o da satildiginda 30 yasindaydi. Ve performans olarak peak seviyesine gelmisti ve o paralari bir daha hayalinde goremezdin. FFP alim-satim dengesine ve ayriyetten gelir-gider dengesine uyman gerektigi yerde bir oyuncuyu 7 milyon euro'ya satip yerine bonservissiz bir oyuncu alabiliyorsan bunu yaparsin ve o ekstra maasi gozden cikarirsin. Ekonomik olarak mantikli hamle bu. Hele ki giden oyuncu Marcelo gibi iyi performans gosteren vasat ustu oyuncu, gelen de R.Madrid'in stoperi Pepe ise. Keske bu elestiriler o gun yapilsaydi.
Marcelo 7 milyona satilmasin, hic transfer yapmayalim, CL'ye tekrar Marcelo-Tosic ikilisi ile gidip gruptan cikamayalim, forvette de ben oynarim artik deseydiniz. O gun herkes ayakta alkisladi yonetimi, iki yuzluluk yapmayin.

Basar dedi ki...

BJK4EVER kısaca iyi yönetiliyoruz, sorun yok diyorsun. Hoca değişirse herşey güllük gülistanlık diyorsun.

Yönetimde sorun yok, kurlarda sorun var diyorsun. Bu takıma bir sürü yaşlı ve yüksek maaşlı adamı doldurmak sorun değil bu durumda? O oyuncuların maaş-transferinde dönenler de sorun değil o zaman.

yilmaz dedi ki...

Yönetim Portekiz Transfer Bölgesi Virüsü'ne kapılmış vaziyette. Şu an için en iyisi bu yönetimin transfer yapmaması. Teknik direktör de sağolsun Burak, Messi ve Suarez'den başka oyuncu bilmiyor, en iyisi transfer hiç yapmamak. Belki yeni sezon yeni başkan yeni yönetim yeni td yeni futbol direktörü filan olur, o zaman bakmalı transfer işine.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Oyle demiyorum, ama ilk suclu yonetim degil, ozellikle transfer politikasinin ve kadro kalitesinin sartlara ve rakiplere bakilmadan elestirilmesi bana sacma geliyor.
Yonetimin de sucu var, bir 'guc zehirlenmesi' ve pasiflik var, o bence net, ama Senol Gunes'e cicek verip yonetimi elestirmek bana sacma geliyor. Hele ki paralar nerede tezahurati bence dupeduz terbiyesizlik. Ben acikcasi o tezahurati kaldiramayip istifa ederdim, ama Fikret Orman akliselimmis ki tahriklere kapilmadi.

Evet, kadromuz nispeten yasli, haklisin. Ama bu oynanan oyunu aciklayamaz ki. Hoca'nin elinde genc oyuncular da var, kullanmamakta israrci. Dorukhan ve Fatih Aksoy mesela bence ahim sahim oyuncular degil, ama ligde kolay maclarda kullanilabilirdi. En azindan turu aldigimiz Avrupa macinda oyundan cikmasin bari cocuk, dupeduz genc oyuncu dusmanligi degil de ne bu?

Yaslilari geberene kadar kullanan da Senol Gunes. Mesela Atiba. Adam artik bitmis, cok net. Fiziksel olarak kaldiramiyor, donemiyor, kaplumbaga gibi agir. Elinde Medel gibi daha genc,kariyeri ortada olan bir oyuncu var. Tabii ayni tipte oyuncu degiller, ama artik Medel'i oraya yerlestirmen lazim. Fatih Terim Maicon'u kesip 18 yasinda cocugu her hafta 11 oynatiyor, Abdullah Avci Emre'yi kesip Irfan Can'i monte ediyor. Senin hocan genclestirme adina ne yapiyor?
Atiba sakatlanip sezonu kapatana kadar oynuyor her sezon. Adriano'yu bitirdi sonunda. G.Gonul de yakinda tukenecek muhtemelen. Quaresma gibi onde oldugumuz her macta 70. dakikadan sonra sahada olmasi aciklanamayacak bir oyuncu her maci bitiriyor nedense. Nasil olacak bu is? Karius'u yonetim aldi 25 yasinda. Ljajic'i yonetim aldi 27 yasinda. Daha 5 hafta dolmadan ikisini de kesti Senol Gunes. Ondan sonra kadro yasli, tempoyu kaldiramiyoruz. Peki.

Bizden cok farkli olmayan Basaksehir nasil 1. sirada peki?

Avrupa'nın en yaşlı takımı 31.4 yaş ortalamasıyla Beşiktaş. Bu ortamda Uefa'dan elenmemiz lehimize bir gelişme olacaktır. Zaten en fazla çeyrek final yapabiliriz. O bile çok çok zor. Şenol Güneş ile yollar ayrılırsa Kemal özdeş ile sezon sonuna kadar anlaşılabilir diye düşünüyorum. Ankaragücü maçı çok kritik. Puan kaybedersek sezon biter gibi görünüyor.

Zaitsev dedi ki...

Ali Koç'un cebinden para koyarak Fenerbahçe'yi toparlayamadığı, Galatasaray'ın evi barkı satmasına rağmen CAS'tan ekstra ceza almamak için kıvrandığı bir dönemde Fikret Orman yönetiminin para ile sorgulanması da ayrı bir gariplik.

Ama hata Fikret Orman'da. Verecekti stadı. Gidecekti Allah'ın dağına taşına. 3cü havalimanı bölgesinde hemen stadı yapardı devlet. Oradan vergi affı filanda kopartırdı. Stada verilen paralarla da Demirören'in ileriye dönük kullandığı temlikleri kapatırdı. Ne borç kalırdı ne başka birşey. Para nerede diye bağıranlarda evde TV'den maç izlerlerdi artık :) Hala hazırlık maçları yayınından para alamıyoruz diye bir muhabbet var.

Yaşlı oyuncu problemi tamamen hocadan kaynaklanan bir sorun. Biliç zamanı bu yönetim genç oyuncu transfer edebiliyordu da Şenol hoca zamanı mı bu yeteneğini kaybetti.

3.5 senedir hangi genç oyuncu sürekli oynadı takımda. İddiamız yok bir haltımız yokken Lens'in sol bek oynadığı lig maçı var. Necip oynadığı garip mevkiler yüzünden hep hedef tahtasında zaten.
Bir tane U21den oyuncu çıkarıp oynattı mı takımda? Oğuzhan diye bir çocuk var Dortmund'dan geldi sanırım. 2 senedir U21de. Göbekte Ozzy'den daha mı kötü oynar? En kötü onun kadar oynar.

Sol stoper fantezisine kaç adam geldi gitti takımdan. Hoca yine stoper istedi Roco geldi. Medel ile beraber 4 stoper yaptı kafasında. Hocanın kafasında Fatih ile Alpay yok.

Hoca potansiyeli olan 25-26 yaş üstü oyuncuları parlatmakta iyi. 18-21 hocaya uzak bir yaş grubu.

Hidayet dedi ki...

ali koç ne zaman geldi de fenerbahçe'yi toparlayacaktı ? iki şampiyonluğu ali koç alsın üstüste bakın bakalım bizim düştüğümüz duruma düşüyor mu ? madem ali koç'un yaptığı gibi çıksın da tek tek kalem kalem anlatsın paraların nereye gittiğini ? neden anlaşılmıyor , bilmiyorum . iki yıl üstüste şampiyonluk ve cl gelirleri ,ikinci yıl cl'de gruplardan çıkış , ffp nedeniyle satmadan alamama bu sayede bonservis gelir-gider dengesi , devre arasında beşiktaş tarihi için cenk'in rekor fiyatla satılması ,üzerine tosic ,fabri ,negredo gibi adamların satılması , gelen yeni oyunculara bonservis parası vermeme ,kiralama ... eee ..oyuncuların parasını ödeyemiyorum , boş kağıda imza atsınlar yoksa kadro dışı bırakırım .. eee . bana büyük başkan diyin , şükredin ,paraların nereye gittiğini de sormayın ,ayıp oluyor . oldu , başka !

genç oyunculara neden oğuzhan aydoğan örnek veriliyor . imza töreninde alındı denilen "aboubakar" yaşlı mıydı ? talisca yaşlı mıydı ? hadi talisca alınamazdı ,anladık . abou nerede , bizimdi bonservisi . onun için yüksek kiralama ücreti diyordu bay gol. hiç onyekuru gibi adamlar düşünüldü mü ? menejerler fazla ekmek yiyemezler mi ondan ? hiç değişen yabancı kontenjanındaki artış düşünüldü mü ? anadolu takımlarının artan yabancı kalitesin düşünüldü mü ? biliç tekrar gelse o genç kadroyla bugün başarı sağlanabilir mi ? takımdaki gençleşmeden maksat , kaliteli gençleşme . ya tutarsa gençleşmesi değil . bunu da " ffp sona erdi, feda dönemi bitti , bir de siz bizi şimdi görün " ( 6 ay önce) dediğin sezon yapmanı bekledi taraftar . sen oyuncunun maaşını bile ödeyemezsen , "paralar nerde" diye sorarlar . bir de üstüne taraftar taraftarlığını bilecek gibi şımarıklıklar sergilersen , taraftar bunu biryere yazar , yeri zamanı gelince eski yediğin hurmalar ...

tecrubelerime göre beşiktaş taraftarı bir adamla (başkan -futbolcu ) alay etmeye başlamışsa (fikret gol gol gol) o şahıs için yolun sonu görünüyordur . beşiktaş taraftarının ayırıcı vasfı budur . alay eder .. istersen 10 yıl zorla klubun başında kal ,ilişkiyi toparlayamazsın . dördüncü olunca alkışlayacak olgunluğu gösterdi taraftar , fakat bu başarıszılıktan dolayı mahcubiyete değil de şımarıkça vurdumduymazlığa yol açtı .

Hidayet dedi ki...

başkan diyor ki " bana soruyorlar ,ibrahimoviç gelecek mi diye " başkan sürekli bunu yapıyor .irrasyonel olandan uç olanlardan örnekler veriyor . halbuki gelse buraya , bizim karşımıza bir gelse ,ibrahimoviç sormayacak kitleyle bir karşı karşıya gelse . o'na roco'yu sorsak ,larin'i sorsak .kim aldırdı ,neden aldırdı diye sorsak. ona neredeyse beşiktaş için dünya turu yaptığı özel seyahatlerinden takıma kimi kazandırdığını sorsak . menejerlere harcanan parayı sorsak . serkan reçber niye geldi ,niye gitti , guti beşiktaş'ta ne iş yapar/yapacak sorsak . fenerbahçe mart 'tan sonra önünü göremiyormuş , sen kasım'da niye kör oldun , diye sorsak ..

Zaitsev dedi ki...

@ hidayet

Fenerbahçe'nin yönetici profili hem bizden hem GS'den farklıdır. Euro Dolar patladı, kriz var memlekette de işleri sapa sardı yoksa görürdük geldikleri noktayı.
BU adanlar takımlarına sponsor olurlar. Transfer yaparlar. Para hibe ederler. Tribün inşa ederler. Ertuğrul Taşkıran'ı Bolu'ya 1 milyon avro'ya arkadan sponsorluk çevirerek pat diye yollarlar. 5 bin kişiye oynarken 20 bin kombine satarlar. Ali Koç sermaye arttırmak için kendi cebinden 50 milyon dolar/avro veriyor. Otokoç yıllık 35 milyon lira veriyor. transfer için düşünmeden para eden 2 adamını satıyorlar.
O yüzden bizim gelmek istediğimiz noktaya bizim yarı süremizde gelirler. Agresif başladılar ama gerekirse 5 sene Avrupaya gitmemeyi göze almalıyız demeye başladılar.

Zlatan mevzusuna kadar Orman iyi konuşmuş. Orman'ın konuşmasında "Altyapıya yatırım yapıyoruz ama kimsenin altyapı ile ilgilendiği yok" cümlesi kime gidiyor?

Aboubakar ve Talisca zaten gelişmiş, piyasası olan oyunculardı. 2si de kulübüyle sorunluydu. Menajerler sayesinde geldiler takıma. O zaman bile Aboubakar ilk yarı doğru belli oynatılmadı. Talisca'nın kalması zordu ama FFP anlaşmasının şartları beklenildiği gibi gevşeseydi 2017 yazında Aboubakar alınabilirdi.

Aboubakar'ı Fransa'da bulacak sistem ve onu oynayacak antrenör lazım. Çok net bir durum var ki yeni parlayan/parlayacak bir gencin Beşiktaş'ta ilk 11 çıkması için o mevkinin oyuncularında seri ve uzun sakatlıklar lazım.

Oğuzhan Aydoğan'ı 18 yaşında getirdik takıma ama U21e mahkum ettik çocuğu. Takım iyi gitse Güven'de onun takım arkadaşı olurdu. Larin zaten bu oyunun topçusu değil. Larin akan oyunda olması gereken yerde olabilen bir adam. Tek vuruş golcüsü. Fatih ve Alpay'ı 4cü stoper olarak düşünmeyip stoper aldıran da Roco'yu da taraftarın önüne atan da Şenol hocadır. Hava topunda iyi, uzun boylu, ayağı fena olmayan stoper. Tam Şenol hocalık adam.

Anadolu takımlarının da kalitesi filan artmadı. Hepsi aynı oyunu benzer oyuncular ile oynuyorlar. Arkayı kapatıp hızlı çıkıyorlar. Eskiden 1 Youla vardı. Şimdi bir sürü Youla var. Bunun için kaliteli adama değil planlı antrenöre ihtiyacın var. Bu takımlara karşı yavaş oynarsan da onları yenemiyorsun. Duran toptan atamayıp yersen de eller havaya.

2 senedir süren bu kötü oyuna rağmen tribün hocayı koruyup başkana sarıyorsa da bunun arkasında kim var bir kurcalamak lazım. Orman gitsin/kalsın farketmez ama gelen çok aratır onu.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

"ama FFP anlaşmasının şartları beklenildiği gibi gevşeseydi 2017 yazında Aboubakar alınabilirdi."

Burada 1500 kere sordugum soruyu bir de sana sorayim o vakit, o yaz FFP sartlari neden gevsemedi?

2017 CFCB raporunda kulubun bonservis yasaginin devami aciklanmisti. Ben bu yasagin kalkmasini bekliyordum(bu sene kalkti bu arada da hadi o ayri konu girmiyorum hic).

O yasagin neden devam ettigini bir tane kulup muhabiri sormadi. Spor gazeteciliginin tamamen bittigini ben o zaman anladim. Fikret Orman lacka bir sekilde "bonservis yasagi" anlatti o senenin sonunda Beyaz Tv'ye(?!) Baglanarak.

Neden devam ettigini sormadi ki kimse onu da anlatsin..

Hidayet dedi ki...

@Zaitsev

takımın şu anki durumundan zaten öncelikle şenol güneş'in sorumlu olduğunu , gönderilmesi gerektiğini burada defalarca söyledim . fakat hocan altyapıya önem vermiyorsa , sen de buna razı değilsen , gönderirsin olur biter . şenol hoca dördüncü stoperi istedi de şahsen bana gidin roco'yu alın mı dedi ? hiç emin değilim. işe yaramaz adam alıp ,tam şenol hocalık adam , demek ne kadar etik . ben kendisini sevmesem de bunu adil görmem . oğuzhanı hiç beğenmesem de oğuzhan-tolgay kenarda otururken oğuzhan aydoğan da oğuzhan kadar oynar demek doğru olur mu ? bunu bugün için konuşuyorum . oğzuhan ayddoğanın bu kadar takımdan uzaklaştırılması baştan hataydı . fakat dediğim gibi , o zaman o antrenör tipini tercih etmezsin . beşiktaşın başında şenol güneş'in olmasından başkan sorumlu değil mi ?

bir de altyapıya yatırım yaptık demiş , ne oldu mantalite mi değişti , hocaları mı değişti , yepyeni bir yapılanma mı var , scoutlar harıl harıl çalışıyor mu bilmiyorum . yoksa fiziksel koşullar mı iyileştirildi sadece.. fakat her şey dört dörtlük olsa bugün , tüm yapılanması avrupa standardında değişse ,iyi ürün almak herhalde bir beş seneyi bulur . ben fatih'i de alpay'ı da yeterli gömüyorum , beğenmiyorum . alpay biraz daha iyi görünmüştü gözüme , o da sakatlandı . ama neden hep stoper onu da anlamış değilim . bak 10 numara aradık aylarca ,dorukan gibi sıradan adamlar alıyoruz . santrforumuz yok ,güven oynuyor . kimse demiyor ki altyapıda şu var , oynar . niye altyapı stoper üretiyor sadece . başka mevki yok mu futbolda . en önemlisi bu adamlara teklif yok mu hiç kiralama için falan . fatih daha falzla şans buldu takımda . yok mu gel stoperimiz ol diyen ? her şeyiyle stopere benzeyen ,leipzig'e transfer yapan atınç'a bile sakatlanmadan önce teneke bağladık burada . olmaz bu adamdan diyorduk .

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Benim bildiğim yasak bu sene de kalkmadı. 2018-19 sezonu da kısıtlamalar devam ediyor. Zaten al-sat dengesinde artıdayız.
2017 sezonunda Turgay Demir A Spor'da yasağın kalkmama sebebinin eski yöneticilerin ellerinde bulunan tarihi geçmiş senetler ve kur oynaması kaynaklı bir sapma olduğunu söylemişti(Mayıs-Ocak arası dolar %30 artmış).

@ hidayet

** Hocam kimse altyapıya önem vermediği için antrenör kovmaz.
** Mevki transferi isteyip isim vermezsen yönetim neye göre transfer yapacak? Madem Roco'yu hocaya dayattılar. Niye oynatıyor? Negredo'yu ve zamanında Aboubakar'ı oynatmamak için elinden geleni yapan birinden bahsediyoruz.
** Terim Maicon'u kesip Ozan Kabak'ı oynatıyor. Mehmet Topal yerine Elif Elmas oynuyor. Biz hala Fatih yetersiz diyoruz. Fatih bence Ozan Kabak'tan daha iyi ve dengeli bir oyuncu. Ozan maçlarda yaptığı hataları ve sebep olduğu penaltıları bizde yapsa futbol hayatı biterdi.
** Hadi Fatih'i geçtim bari Utku oynasın Karius oynamayacaksa.
** Şenol hocanın gitmesi gerektiğini bende söylüyorum ama 2 sene peşpeşe şampiyon olan ve ertesi sene CL'de namağlup gruplardan çıkan bir antrenörün maalesef kredisi oluyor. Şenol hoca da bu krediyi hızla tüketiyor. GS maçı ile ya kazık çakar ya da gider.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar okuduğunuzu düşünceniz paralelinde anlamak istiyorsunuz. Fikret Orman’ı eleştirmek Şenol Hoca’yı beğenmek demek değil.

Daha geniş düşünüyorum, başarı için Fikret Orman’ın ilk geldiğindeki gibi zihniyet dönüşümü gerekiyor. Onunla birlikte hoca seçimin de beraber gelir. Şu an öncelikli konumuz zihniyet meselesidir.

yilmaz dedi ki...

Yönetimin nasıl bir tuzağın içine düştüğünü, iki yıldır yaptığı her hareketin yanlış olduğunu, yanlış hareketlerin zararının katlanarak arttığını görmek zor değil.

Fakat takımın birinci esas problemi takımın çok çok çok formsuz oluşu. Şenol Güneş ile ilgili eleştirilerin asıl sebeplerinin bile önüne geçecek şekilde, gencinden yaşlısına, efsanesinden çaylağına herkes formsuz. Bu kadar formsuzluk hadi paralar yatmıyor ile ilgili desem, bu kadar oyuncunun hiç biri mi kendi kariyerini düşünmüyor da para mevzuunu soyunma odasında bırakmıyor?

Ben Erzurumspor td'si olsam şu form durumlarıyla Beşiktaş'tan tek bir oyuncuyu katmam kadroma. O kadar formsuz takım. Bu kadar formsuzluğun teknik direktörden bağımsız olabileceğine inanmıyorum. Formsuzluktan sonra geliyor daha Şenol Güneş'in taktik yetersizliği, yanlış oyuncularda ısrarı vs.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

Yasak kalkti. Ama yonetim parasi olmadigi icin eksiye girmedi yine. Su an gozetim sezonundayiz.

Kaynak:

FC Astana, Beşiktaş JK and FC Porto have complied with the targets set for season 2017/18 and will remain in the settlement regime. The settlement regime will continue to apply for season 2018/19 for both FC Astana and Beşiktaş JK; and up to and including season 2020/21 for FC Porto; as originally foreseen.

The CFCB Investigatory Chamber further concluded that Fenerbahçe SK, FC Internazionale Milano and Trabzonspor AŞ have partially fulfilled the targets set for season 2017/18. As a consequence, the foreseen conditional sporting measures, such as the transfer restrictions and the limitation on the number of players in the List A, will not be lifted and will continue to apply in the season 2018/19. Additional financial contributions, if applicable, will be withheld as specified in each respective agreement.


Ikinci paragrafi ozellikle koydum. "Partially complied" sozkonusu olunca yasak devam ediyor ve bunu spesifik olarak belirtiyorlar zaten. 2017 raporunda da belirtilmisti.

Orjinal FFP anlasmamizda zaten 3. Ve 4. Sezonlarda "anlasmaya tam uyum" oldugu takdirde yasaklarin kalkacagi acikca yaziyor.

Su an uefa'ya kadro bildirme limitimizde de sorun yok mesela.

BJK4EVER dedi ki...

Babel senelik 3.3 milyon euro istemis. Oyunculari ve hocayi simarta simarta tepemize cikardik. Flamengo konusunda rest cektiginde ve kafasini kirmiziya boyattiginda kapi onune koymaliydik transfer doneminde dedigim gibi, gitmiyorsa gonder PAF'a surunsun akli basina gelsin. O gun affedip kadroya aldiginda bunlarin olacagini on gormeliydin zaten.
Sorun cikaracagi cok barizdi.
Senol Gunes konusunda keza oyle. Fenerbahce nefreti yuzunden gecen sene GS sampiyonluk macinda takimi satti. Zaten 2 senedir agir formsuz. O kadroyla 4. olmak aciklanamaz. Basarisizsa, ozveri ve motivasyon yoksa koyacaksin kapinin onune. Bilic konusunda da o kadar baglandik, manifestolar falan yazildi son gunlerinde, herif Ingiltere'ye gitti kosa kosa. Niye bu kadar kisilere baglaniyoruz, vefa gosteriyoruz anlamiyorum. Biraz daha buyuk camia tepkisi gostermeyi ogrenmeliyiz, vefa'nin boku cikti iyice. Millet Conte'yi, Ancelotti'yi falan kovuyor isler kotu gidince hic dusunmeden, biz 2.5 senedir Senol Gunes'in formsuzlugunu cekiyoruz vefa adina.
Takimin son haftalardaki topluca formsuzlugu, oynanan berbat futbol ve sonuclar cok normalmis gibi kimse sesini cikartmiyor. Sivas macindan sonra hocaya da oyunculara da en ufak bir tepki gosterilmedi yonetim tarafindan, kimse birsey demedi.
En azindan cik hocayla oyuncularla konustuk ciddi uyarilarda bulunduk falan de yahu. Hala taraftara laf atma pesinde yonetim. Crisis management ve leadership skills konusunda bu kadar kotu bir yonetim olamaz. Pasifligin iyice boku cikti. Hala sadece su kadar puan gerideyiz sampiyon olacagiz kafasindalar. Akillari baslarina devreyi 15 puan geride 8. sirada bitirince mi gelecek?

hastati dedi ki...

Hocanin morali bozuk, yapmayın üstüne gitmeyin

Hidayet dedi ki...

@ BJK4EVER

hocam o dediğiniz , aslında aptallık olan vefa duygusunun başlıca üç sebebi var . birincisi " bizim de fatih terimimiz var len amk (oğuzhan 150 milyon len amk vezninde okuyunuz) " duygusu . ikincisi beşiktaş taraftarının genelinin akıldan çok duygu odaklı ,irrasyonel bir taraftar olması . "biliç gitar çalıyor len amk , sosyalist len amk ,başkan gitsin şenol hoca kendi takım kursun len amk .." ne denebilir ? bu tür taraftarın futbolla en içli dışlısı bile ,en bilgilisi bile , sırf idol yaratma ve tapınma isteği yüzünden , rasyonel davranamaz. bende medyadaki izdüşümü ali ece'dir . üçüncüsü ise beşiktaş taraftarının " sevinmek için sevmedik" gibi dozunu aşarsa tadı kaçacak teraneler yüzünden başarısızlığı normal , başarıyı anormal görmesidir .

o yüzden diyorum , yaptıklarının sorumluluğunu üzerine alan , abi /kardeş değil beşiktaşın elemanı olan ,hesap sorulan , fatura kesilebilen (şenol güneş'in düşünceleri için geçenlerde alen markaryanın yazısını okuyabilirsiniz) hoca gerekiyor beşiktaş'a . beşiktaş taraftarınını da hem yönetimden hem de antrnör ve oyuncu grubundan başarı talep etmesi gerekiyor . yani büyük takım düşüncesi . onun için nacizane türkiye'de şartlar ne olursa olsun önü en açık takımı galatasaray olarak görüyorum . eleştiri kültürü ,muhakefet gücü ve başarısızlığa tahammülü olmaması , gerektiğinde devre arasında başkan -hoca demeden ağlata ağlata postalaması ve sonra şampiyonluğu kutlaması . fener de zengin fakat onlar tüccar zenginler olduğu için o vizyon yok onlarda..

Mayor dedi ki...

Ya bir bakıma haklısınız "yonetim neden kulagini cekmiyor" demekte ama dunyada pek o sekilde islemiyor.
Yani yonetimin "neden bilmemkimi surada oynatmiyorsun veya 4-2-3-1 den vazgec hoca" fln gibi yaklasimlari daha cok aziz yildirim veya 3. lig anadolu kulubu vari yaklasimlar olur.


Gecen bir yazi okudum. NFL'de hocalarin ortalama gorev suresi 4.3 sezonmus, MLB'de 3.7 sezon, premier lig'de ise ortalama 3 sezon. Eminim Turkiyede bu 1.5 sezon fln civarinda. Bir nevi profesyonel sporda az gelismislik gostergesi. Senol Gunes 2 sene basari 2 sene basarisizlik ile miyadini doldurdu zaten.
https://www.businessinsider.com/coaches-managers-tenure-nfl-mlb-nba-nhl-premier-league-2016-12
Besiktas ozelinde ise Senol Gunes'le en bastan uzun vadeli plan yapildi, tesislerin mimarisi degistirildi onun istegi dogrultusunda falan gibi seyler yapildi. Dolayisi ile gecen sezon'un sonunda kapinin onune koymak premature bir yaklasim olurdu. Bu sezonun performansi artik gidecegini kesinlestirdi ama bu kadar ani bir cokus beklenmedigi icin yerine gecirecek adami bulmakta eminim zorluk yasaniyordur. Yani ya biraz bekleyip adam gibi bir hoca getirilir ya da apar topar birileri bulunur. Yonetim bu senaryoyu onceden hesap edip bazi isimlerle devre arasi icin konusmadiysa yeni bir hataya daha imza atmislar demektir.

sports guy dedi ki...

Fikret "Aziz Yildirim" Orman :) hayirli olsun, olacagi vardi zaten.

Basar dedi ki...

Demogoji yapma başkan, yastığa kafayı tek başımıza koyuyoruz. Sen başladığın Fikret Orman mısın kendi muhasebeni yap!

Basar dedi ki...

Aynısı hoca için de geçerli. Tepeden aşağı değişim lazım.

Hidayet dedi ki...

başkan hayali düşmanla gölge boksu yaptı . hiçbir konuya da açıklık getiremedi . ya kongre gönderir ya da tribünler . aziz yıldırım olamaz çünkü hem taraftar kitlesi müsait değil hem de aziz yıldırımın gücünün falan yanına yaklaşamaz . saçmalamalarını sıralamaya bile gerek yok . fakat zeminin altından yavaş yavaş kaydığının da farkında .

Erhan dedi ki...

Adnan Dalgakıran'ın açıklamaları:

"Hikayenin en çok bu hodri meydan kısmını seviyorum !!!!"

"Elbette kulübü bu kötü yönetimden kurtarmak istiyoruz ama karşımızda 5268 kişinin aidatını toplu yatıran bir grup var ve buna güvenerek avaneleri ile beraber hodri meydan diyorlar. Biz de seçimi 5268 - 0 geriden başlayarak nasıl alabiliriz diye analizler yapıyoruz."

Bu da haydikalkayaga.com'dan 1 Eylül 2017 tarihli bir posttan:

"Beşiktaşta yeni üyelikte verilen üyelik noları 38.000 li rakamları geçti aktif olarak 27.800 üye var..."

Son durum ne, seçimde kaç üye oy kullanabilicek bilmiyorum ama umarım bu "sihirbaz"lardan kurtulur Beşiktaş. Ve gerçek anlamda sürdürülebilir başarı hedefleyen bir ekip gelir.

İnanılır gibi değil! 1 senede başa sardık.

can dedi ki...

@hidayet
Bence var sıralamaya gerek, cunku hala ciddi bir taraftar kitlesi Orman’in arkasında

Hidayet dedi ki...

@can

yığınlar genelde öyle davranırlar . ya karşısında , ölümüne düşman olurlar ,ya da çamura batana kadar arkasındadırlar . insanların ekserisi , iyiden kötüye düşüş ya da kötüden iyiye geçiş aşamalarını farketmiyorlar onun için 2016 -17 'de şenol güneş'i eleştirirseniz azılı şenol düşmanı olursunuz onların gözünde . ne karşısında ne arkasında olmadan eleştirel bir şekilde gidişatı tahlil etmek önemli olan .

fikret ormanın saçmalamalarıı tek tek sıralamaya burada gücüm yetmez . herbir cümlesini alıp tek tek eski tabirle "reddiye yazsam " doymam . fakat fikret ormanın anlama -anlamlandırma kapasitesine dair ilginç bir cümleyi örnek vermek istiyorum . fikret orman şöyle bir cümle kurdu ;

"Karar almıştık, taraftar da 'Fenerbahçe maçına çıkmayın, gerekirse 10 yıl şampiyon olmayalım' denilmişti. Şimdi ne oldu da böyle sloganlar atılmaya başladı. 'Yönetim bu takım senin eserin' deniliyor. Şampiyon olan, başarı yakalayan takım bizim eserimiz değildi."

şimdi bak sayın orman taraftar burada demek istiyor ki " beşiktaşın onurunun zedelendiği ve alenen haksızlık yapılarak kaldığı yerden devam edilmesine karar verilen bu maça çıkma ey başkan ! eğer bu yüzden federasyon , sistem bize düşman olacak ve bizi şampiyon yapmayacaksa ona da razıyız .." şimdi sayın fikret orman bu sözü nasıl da güzel anlamış !

şimdi sayın fikret ormanın konuşmasını ,hayali muhalefet yaratıp kavga etmesini , türk siyasetinde de son zamanların modası olan dış güçler , üst akılllar yaratmasını geçtim . adam takımı geçen yılın şampiyonu zannediyor yahu . taraftar niye ufacık başarısızlıkta serzenişte bulunuyormuş . hop arkadaş ,sen geçen yılı dördüncü bitirdin , unuttun mu ? bu taraftar seni alkışlamadı mı ? seni alkışlayan taraftara posta koydun ,gider yaptın , nisbet yaptın ..

sonuç olarak fikret orman ,başarısızlıktan ders çıkarmışa /çıkaracağa benzemiyor . şenol güneş için de fikret orman içinde aynı şeyi düşünüyorum . ekşide güzel bir benzetme okudum . uzay mekiklerinde atmosferin belirli bir yerine kadar yükselmelerini sağlayan sonra da ana gövdeden ayrılarak atılan motorlara benzetmiş fikret ormanı . beşiktaşı getirip getirebileceği yer budur , demiş . ben de öyle düşünüyorum . daha doğrusu başkan'ın konuşmaları bana bunu düşündürüyor .

yilmaz dedi ki...

Pankart açanın, slogan atanın arkasında birileri var mı bilmem. Fakat Fikret Orman'ın haklı olduğu bir konu var:

Önder Özen'in gönderilmesiyle başlayan bir süreç takımın bugünlere gelmesi. Takımın yaşlandırılılmasından tutunda bonservise para vermemek adına yapılan yüksek maaşlı transferlere kadar. Hiçbiri bir günde olmadı. Herşey aslında Demba Ba'ya verilen yüksek maaşla başladı. Her sene ufak ufak delindi maaş çuvalı.

Şampiyonlar liginde namağlup gruptan çıkacak kadar iyi bir kadroya ihtiyacımız var mıydı mesela? Beşiktaş gibi borçlu ve şl'de gelebileceği max seviye belli olan bir takıma Pepe gerekli miydi? Ya Pepe varken ne kadar maaş aldığı bile belli olmayan Vida'ya gerek var mıydı? Taraftar dedi mi o zaman başkan bu değirmenin suyu nereden geliyor diye? O arada taraftar yedek kulübesinin fotoğrafını paylaşıp rakipleriyle taşak geçme derdindeydi. İşler boka sarmaya başlayınca sanki herşey bir anda olmuş gibi "yönetim bu takım senin eserin" dediler. Önder Özen'i halen daha Pedro transferi yüzünden eleştiren taraftarla Pepe Vida ikilisine 9-10 m€ maaş veren yönetimi eleştiren taraftar aynı. Adam da söylüyor tabi sol bekim Barcelona'dan stoperim Real'den. Daha ne yapayım diye. Yalan mı?

40m€ ŞL geliri nereye gitti? 40m€ ŞL gelirini elde etmek için ne kadar harcadı Beşiktaş onu eleştirdik mi hiç? Bence yönetimin yaptığı milyon tane hata var ama işler yolunda gitse taraftar halen daha uyanmayacak, halen daha Lens'in yedek kulübesinde olmasıyla övünecekti. Lens'in aldığı maaşı bile bilmeden.

Fikret Orman aynı Türk siyasetçiler gibi. "Toplumlar layık oldukları şekilde yönetilir" lafına gayet uygun hareket ediyor. En son Olcay'ı, daha öncelerde Delgado'yu Bobo'yu ıslıklayarak "kovan" taraftara da Fikret Orman gibi, Yıldırım Demirören gibi başkanlar layık işte. Her iki olayda da isimler farklı senaryo aynı. Bir oyuncudan "biraz" kaliteli bir oyunucu gelince (Babel, Quaresma, Almeida, Tabata!) eskisini itin kuytu köşelerinde sokmak. Sonra o yeni gelenlerden takıma sahip çıkmasını beklemek. Al işte Babel çok güzel sahip çıkıyor şimdi takıma.

Taraftar öncelikle kendi takımına, oyuncusuna sahip çıkmayı öğrenecek. Dünyanın hangi takımında 30. dakikada 1-1 giden maçta hata yapan oyuncu ıslıklanır? Bu taraftardan kime ne fayda gelir Allah aşkına?

Mayıs 2019 seçimlerinde yine Fikret Orman'nın tek aday çıkacağını, aday çıksa bile süpüreceğini düşünüyorum. En son seçimde de YD tüm sandıklarda birinci çıkmıştı. Fikret Orman'a Aziz'leşiyor diyorlar ama bence tam Demirören'leşiyor. Demirören de son dönemlerinde ciddi bonservis ücretleri vermemişti. Fakat maaşlar felaketti. Sonra önce kulüpler birliği başkanlığına, ordan da TFF başkanlığına gitti. Fikret orman da sadece TFF başkanlığı eksik kaldı, tüm slotları doldurdu. Mayısta aday olacağına göre bi 3 yıl daha bekleyecek onun için.

Basar dedi ki...

Bizim menejer gazetelere haber salmış. Ozzy ile Ozan Tuhan'ı takas edecekmişiz. Valla isabetli olur, çocuk gürbüz vitaminsiz değil! Bunca aydır top oynamadığı için oynamaya da açtır! Hatta veriyorken Tolgay'ı da verelim. Bu iki oyuncudan kurtulursak şampiyonluğun en büyük adayıyız!

yilmaz dedi ki...

@basar güreş takımı isteyen taraftarımız bayılır bu habere.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz +1
Başkan esti, gürledi. Posta koydu. Haklı olduğu yanlar var. Haksız olduğu yanlar var. Bla bla bla. Peki başkan çok mu değişti? yoksa zaten hep aynı adamdı da bizim gözümüze yeni mi batmaya başladı?

Bu adam geldiğin beri aynı paralelde bir adam. Konuşmalarında hep bir havadan gitme, üstten konuşma var. Keza eylemleri/transferleri de aynı şekilde. Bunlar feda, şampiyonluk ve CL başarıları süreçlerinde hoş gözüken veya görmezden gelinen hareketlerdi ama hep olan konuşmalar ve hareketlerdi.

Para yokken Demba Ba'ya 6 milyon avro bonservis basan, yıllık 2.5 milyon avro maaş veren bir adam bu. Veya Mario Gomez'e UEFA kısıtlamaları varken imza parasıyla filan yıllık 5.5 milyon avro verebilen bir adam. Gomez dahil toplam maaş 26-27 milyon avro civarıdır o sene.

Bu kadar sıkıntının arasında ideal bir başkan maaş bütçesinin %20sini pat diye bir oyuncuya verebilir mi? Hem de oyuncu 2 senedir verimsiz, yedek ve bazen sakat.

Başkan o kadar para veremeyiz deseydi ve Gomez gelmeseydi o efsane Torunoğulları'nın esamesi okunur muydu bugün?

Başkan yöneticiyi yollar. Yönetici gider topçu ile anlaşır. Başka hangi büyük kulüpte her yöneticinin öne zıplamaya çalıştığını/başkana salladığını görebilirsiniz?

Veya başkanın o sevilmeyen ilişkileri olmasa o stadın yeniden yapılmasına izin alabilir miydik? Sahi biz kaç senedir stad yapmaya çalışıyorduk? Biraz ters düştük. Demirören'in yaptığı tribün'ün oradan 10 sene önce çıkmayan tarihi kanal çıkıyordu az daha.

Seba'yı götüren, Bilgili'yi götüren, bugün Orman'a saran tribün ortada doğru belli bir başarı da yokken 7 sene boyunca niye Demirören'e doğru belli dokunmadı mesela? Yıllık 1 milyon avro veriliyormuş birilerine belki ondandır. Cepten Demirören ne kadar daha verdi bilmiyorum diyor bir de başkan.

Başarısızlık var ama protestonun sebebi cidden bu mu? İstifaya davet yok. Paraları sen yedin iması var. Niye stad yönetim istifa diye inlemiyor da Paralar Nerede? diye slogan atılıyor. Yapılan protesto değil itibarsızlaştırma çalışmasıdır.

Bu yaz 3 senelik loca satacak Beşiktaş. Acaba oradan gelecek toplu para ve yapılacak transferler olmasın bunun sebebi.

Orman kendi değiştirdiği tüzük gereği kesintisiz 9 sene başkanlık yapabiliyor. Mayıs'ta normal bir kongrede son kez aday olacak olabilirse.

@ Erhan

Adnan Dalgakıran'da Torunoğulları gibi algı yapmış. 5682 gibi bir rakam verebiliyorsan dekont ve/veya isimde verebilecek konumdasındır. Bu isimlerin ve dekontların açıklanması bile başkanı götürür. Seçime gerek yok.

BJK4EVER dedi ki...

Gecen hafta yavastan yavastan Ljajic'e de sallamaya baslayanlar umarim milli maclari takip edip neler yaptigini gormustur. Aman sakin Senol'unuza laf edilmesin, hep suc kadroda transferde aransin.....

Yorum Gönder

Ara