.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Kasım 2018 Perşembe

STSL 11 Medipol Başakşehir - Beşiktaş



Tarih: 3 Kasım 2018 Cumartesi 19.00

Stadyum: Başakşehir Fatih Terim Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( BJK 21G 8B 6M - MB 11G 9B 8M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Gökhan Töre  / Alpaslan Erdem, Emre Belözoğlu, Emmanuel Adebayor

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

62 Yorum:

Unknown dedi ki...

Zor maç...

turgay dedi ki...

kazanma şansımız hiç yok. 1 puan iyidir.

kazanmak istiyorsak geçen sene başaklehir-fenerbahçe maçını seyretsin ilgililer. fenerbahçe ne yaptıysa aynısını yaptırsak olur. ama şenol hoca yine ezbere çıkacağından zerre umudum yok galibiyet konusunda.

Emrah dedi ki...

Şenol Güneş'e getirilebilecek en büyük eleştiri bence istatistiki bilgilerden hiç faydalanmaması olabilir. Bazı teknik direktörlerin aşırı önem verdiği koşu mesafesi, sprint sayısı, pas isabet yüzdesi, top kaybı sayısı vb. gibi şeylere Şenol hoca bence hiç bakmıyor. Örnekler artırılabilir ama baksaydı her maç 30 tane top kaybı yapan, yediğimiz her golde irili ufaklı imzası bulunan ve hiçbir olumlu katkısı olmayan Caner'i 18'e bile almazdı veya 89 lig maçında 0 (yazıyla sıfır) golü olan Tolgay'a 14 saniye kıçının üzerinde oturup pozisyonu seyredersen sana forma vermem derdi.

Başakşehir karşısında yine hiçbir stratejik/taktiksel değişiklik yapmadan tokatlanıp dönersek sinirden ne yapacağımı şaşıracağım. Sanki Bayern Münih ile oynuyoruz. Bu takımı yenmenin yolları var ve Şenol hocadan artık bu yolları bulmasını bekliyorum.

yilmaz dedi ki...

Açık konuşmak gerekirse, zaten tek yönlü hücum edebilen takımımızın, 10 maçta 4 gol yemiş bir takımı yenmesinin pek bir mümkünatı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki bu takıma geçen sezon son yarım saati 10 kişi oynadıkları maçta şut bile atamadan yenildik. Bizim için Başakşehir'e yenilmek olağan bir durum oldu.

Kazanırsak nolur? Müthiş olur. GS belli ki dalgalanmalar yaşamaya devam edecek. Geçeceğimizi düşünmesem de bizden kopamayacaklar, en azından ilk yarı sonuna kadar. Başak'la da puanı eşitleyeceğiz. Bu bence mini bir bahar havası yaşatabilir bize. Tecrübeli oyuncularımız da biraz kıçlarını kaldırmaları durumunda ligin abisi olabileceğimizi anlarlar en azından.

dominic molise dedi ki...

bence maci aliriz.

gg-pepe-vida-adriano
atiba-medel
lens-ljajic-caner
pektemek

fidddas dedi ki...

Ben de maci alacagimizi dusunuyorum.

Pheaglix dedi ki...

bence kazanmaya çıkarsak kaybederiz, kaybetmemeye çıkarsak da ya berabere kalırız ya da başakşehir'in vereceği reaksiyona göre kazanırız. sene başından beri eleştirdiğim "x deplasmanında beraberlik iyidir" zihniyeti bu maçta ilk kez mantıklı olacak bence. şenol güneş'in maçı kazanmaya çıkması demek, daha önce defalarca kez olduğu gibi rakibe en ufak önlem almadan, aynı düzen(sizlik) ile oynamamız gerek, ki bunun sonucunu tahmin edebiliyoruz sanırım. sezon başından beri azınlık halini alan dakikalar hariç, beraber en ufak antrenman yapmamış gibi duran takım gidip başakşehir'e karşı topa sahip olup, savunmada anlamsız yan toplarla oyun kurmaya çalışırsa geçen sene olduğu gibi kısa sürede iki tane atıp bitirirler maçı. ama kaybetmemeye çıkarsak belki bir şansımız olabilir. başakşehir sabırsızlanırsa ve iyi kontra atak yapacağımız tutarsa (not: felaket kötü kontra atağa çıkıyoruz. rakip savunmayı eksik yakaladığımız pozisyonlara bakın, kimse ne diğerlerinin ne yapacağını ne de kendinin ne yapması gerektiğini bilmiyor.) puan alıp dönebiliriz.

benim ne bu maç, ne de gs maçı için en ufak ümidim yok. sosyal medyada bir "geri döndük" havası var gibi, ama on kişiye karşı bile doğru dürüst hücum edemeyen takım ağır bir şok yaşamadan doğru dürüst oynamaya başlayamaz. Bu öyle devre arasında transfer yapıp çözülecek gibi de değil, direk kökten değişikliğe gitmek gerek, ama tabi ki öyle bir niyetimiz yok.

Basar dedi ki...

4-4-2'ye devam, Başakcity'nin ezberini bozar. Peksimet oynasın, direnci arttırır. 4-2-3-1 oynayacaksak solda Caner yerine düşünülebilir.

Başakşehir Atiba'nın üstüne oynuyor hep, ona maksimum yardım lazım. Bu sorun çözülürse maçı alma şansımız var. Dünyanın en rezil derbisi berabere bitebilir, bu sebeple beraberlik kayıp sayılmaz.

Basar dedi ki...

Hadi bir totem yapayım. Genelde bu tip maçlardan önce çok az gol yemiş takımlar, evinde yenilmemiş takımlar, deplasmanda kaybetmemiş takımlar vb. bozguna uğruyor.

planck dedi ki...

Bizim kazanmamızın tek yolu duran toptan q7 pepe ortaklığı olabilirdi, akan oyunda planlı bir gol atma şansımız yoktu. Şimdi ise gol atmamız tamamen şansa dayalı. Fakat avcı için de zor maç çünkü ne oynadığımız belli değil, hele ki q7 yokken iyice belirsiz. Önde baskıya kanatta topu alıp ortaya doğru driplingle delmek iyi bir seçenek olabilir töre iyi günündeyken bu işleri çok yapardı eskiden ama sakat herhalde. Adem belki bir fark yaratır mı, pek olası durmuyor. Baya sıkıcı bir maç bizi bekler.

Bu İBB denilen oluşumu herhangi bir oyun planıyla yenelim de sezon sonu küme düşmeye bile razıyım. Yeterki sahada ne yaptığını bilen, oyun aklı olan bir takım göreyim.

O değil de geçen sezon TOKİ Arenada dayak yememizi izleyen Fırrot Aydomuz'a sallıyor bugün tarator ve avaneleri. Hatalı taç kararıyla maçı katletmiş. Ahahahah.

yilmaz dedi ki...

@Mustafa Yildirim sorma dakikalardır gülüyorum içten içten. Dünya tarihinin en büyük kitlesel g.toluşlarından birine şahit oluyoruz :D

Tam tersine ne oynadığımız aşırı belli bence. Hatta o kadar belli ki ligin görece zayıf takımları bile rahatlıkla önlem alabiliyor.

Antrenmanlarda mucizevi bir dokunuş olmadıysa rakibin eksik kalması durumu dahil Beşiktaş'ın oyun üstünlüğünü alma ihtimali yok.

Full konsantre bir Beşiktaş'ın birşeyler koparma şansı var ama o da şu psikolojik ortamda çok çok zor.

Ekrem35 dedi ki...

Şu gs-fb maçında gs'nin sadece 1 kırmızı kart alması inanılmaz bir skandaldır. Dakikalarca var'dan pozisyonları izleyip 1 kişiye kart vermek ayıptır, günahtır.
Eğer tff bu h. Şaş denen kuduz köpeğe ceza vermezse, rodriges-donk ve belhanda ceza almazsa yazıklar olsun.
İmparator denen kabadayının maç sonu açıklamalarının yüzde 1ini şenol güneş yapsaydı çok afedersiniz ama medyada itin götüne sokulurdu. Bu şerefsiz basın tek kelime eleştiremedi ve eleştiremeyecek bu adamı.

turgay dedi ki...

bizim taraftar haftalardır yusuf namoğlu'nu eleştiriyor, haftalardır da diğer takımın taraftarı ona sahip çıkıyor. bir maçta canınız yandı diye ki bence fırat aydınus kendi satandartlarında maç yönetti hoplayıp zıplamaya başladınız. yüzsüzlük böyle bişey işte. bizim açımızdan çok güzel oldu. hem puan kaybı hem de muhtemelen 1-2 oyuncu daha ceza alacak. hem de imparatore ceza alacak. güzel oldu.

Basar dedi ki...

Bu arada her yıl olduğu gibi yine yazalım. Amacı vergi verenin paralari ile takım kurup vergi verenin tuttuğu takımlara karşı başarılı olmak olan oluşuma verdiğim vergiler haram zıkkım olsun, hakkımı helal etmiyorum. İnşallah hoca adam gibi çalışır da tufan gibi üstlerine çökeriz!

Basar dedi ki...

Dün geceki maçtan sonra çıkan kart kararları gs’nin açıkça kollandığını ortaya koymuştur. İnşallah çıkan olaylardan dolayı Beşiktaş’ın sahası kapanmaz.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk 11 beni memnun etti. Ben yine Atiba-Tolgay-Oguzhan'li orta saha ile kanser oluruz diyordum, ama ikisi de kulubede. Rakibe fiziksel olarak ezilmeyecegiz. Mustafa da pozitif katki yapacak bence, hem mucadele gucuyle orta alana katkida bulunur, hem de forveti ikiler. Forma adaleti acisindan da oynamaliydi. Babel-Lens-Love ile kontraya da cikabiliriz kesinlikle. Benim tek korkutan nokta G.Gonul-Elia eslesmesi (A.Avci sirf bunun icin oynatiyor adami), duran toplar ve cikarken Medel ve ozellikle Atiba'nin kaptiracagi toplar. Atiba baski yediginde her mac 2-3 defa sacmaliyor, umarim pahaliya patlamaz. Bu acidan 8'de Oguzhan mantikli olurdu sanki, ama fizik guc tercih etmisiz. Ben baya umutluyum acikcasi.

Hidayet dedi ki...

amk kovası .. geleni geçeni alıyor , ligin en iyi ikinci kalecisi !

Murat dedi ki...

gapat yusuf gapat, şenal güneş siktirgıt..bi visla'ya dikkat edecen amına kodumun adamı..beş yeriz..

fidddas dedi ki...

ofsayt ile iptal edilen gol ve kornerden gelen gol. çok zor toplar değildi. karius bunları kurtarmayacaksa baya işimiz var bizim... çok yavaş süzülen, tıngır mıngır toplar bunlar.

Pheaglix dedi ki...

sadece duran toplar değil, savunma yerleşiminin tamamı rezalet, ve bu uzun zamandır böyle. dikkat edin, sürekli savunmada bir panik havası var, ve sürekli birileri yerini boşaltıyor. hücum presi de oyuncuların bir arada hareket etmesine değil, tamamen bireysel performansa bağlı. özetle savunmanın her alanında atiba değil medel gibiyiz. arada medel olmak faydalı olsa da (ilk 5 dakikadaki oyun), 90 dakika ya da sezon genelinde yaşlı kadroyla sürdürülebilir bir şey değil. ha, yine de şu ilk 5-10 dakikadaki oyunu ligdeki tüm maçlarda oynasak tüm anadolu takımlarını sürklase etmeye yeter.

maçı buradan çevirmek artık zor. sadece 1-0 deyip geçmemek lazım, bu skoru kağıt üzerinde değil, sahada en iyi oynayan, ligin en az gol yiyen, en kompakt takımına karşı ciddi hücum sıkıntıları olan bir takım olarak oynuyoruz. artık maç bizim oyunumuzdan öte rakibin yapacağı hatalara bakıyor.

@fidddas haklı, karius bunları çıkaramayacaksa işimiz var.

bu arada adriano artık iflah olmaz. istediği kadar yüksek performans versin, üç dört maçta bir sakatlanan sol bek olmaz. önümüzdeki sene mutlaka ilk onbire sağ ve sol bek transferi lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Karius'un sucu yok bence. Ilk gol neyse ama ikinci golde top yakindan ve yerden geldi.
Atiba harbiden berbat otesi. Ilk yarim saatte saydiklarim;
- ilk golde pozisyonunu kaybetti elia bombos vurdu
- ikinci golde epireanuyu tutamadi
- kontraya cikarken dripling yapamadi bombok pas atti
- geri pasta kaptiriyordu yine son anda vurdu
Demin yine cok basit bir pas hatasi yapti. Sirf veya adina ve oguzhanla uyumlu diye tutuyoruz adami resmen. Seneye sozlesme uzatarsak bir daha yaziklar olsun.

Pheaglix dedi ki...

bu arada üst düzey liglerde en kolay hücum planı yapılan takım olabiliriz:

solda caner varsa: savunmanın soluna yüklen, mutlaka alan bulursun.
solda adriano varsa: savunmanın soluna yüklen, adriano sakatlanır caner girer, mutlaka alan bulursun.

yilmaz dedi ki...

Valla umutsuz vakayız. 30 yıldır Bi visca yetiyor bize. Başak bu herifi bırakmadan biz bu adamları yenemeyiz.

turgay dedi ki...

Açıkçası beklediğimden daha karakterli bir oyun var. Pozisyon vermeden gol yedik 2 tane. Bence o kadar ofsayt olur çok kıl tüğ aramamak lazım. Orta sahada iyi basıyoruz ama karar verici oyuncu kenarda olunca pozisyonu bulamıyoruz. Buna rağmen 3.dk da lens iyi vurabilseydi başka şeyler konuşuyor olabilirdik. İlk yarıdaki oyunun hakkı bu skor değil bana kalırsa.

Duran toptan yediğimiz üst üste 4 veya 5. Gol olmalı bu. Yanlış adamlarla eşleşme var. Vida bahiçi alacağına da costayı, pepe de da costayı alacağına epreanuyu almalı. Bunlardan başka kafa vuran adam yok rakipte ama iyi analiz edilmemiş orası. Karius da dmlere gösterdiği özeni kaleciliğine de göstermeli. Fabriyi arar olduk

hastati dedi ki...

abi bunlar niye bizi hep yeniyo
kafamiza 45 dakka kultablasiyla vurdular resmen:) duvarlara vurdular kafamızı. yeter ama fludum niye yok:) delircez, 5 mac olmuş yenemiyoz. "tries killer balls often" butun takıma yüklenmiş, super paslari arayıp duruyoruz sürekli.

yilmaz dedi ki...

Bence herkes kariustan şikayetçi ama kaleye Tolga geçsin diyemedikleri için söylemiyorlar. Nasıl ki pektemek formayı aldıysa, Tolga da alacak. Bence boşuna kasmayın, bir Futbolcuya kurmayın kendinizi.

yilmaz dedi ki...

Kenarda oyunu değiştirecek adam da yok. Aslında var ama yok. Ben olsam 1-0 iyidir oyunu oynarım. Nasıl olsa yenileceğiz

BJK4EVER dedi ki...

Ben sizin kadar karamsar degilim. Sete set zor tabii, ama savunmadan cikarken cok savruklar ve ne zaman dikine oynasak cok rahat bosluk yakaladik. 1 gider 2 gider 3.de atariz.
Ama Atiba fonksiyonsuzlasti tamamen bu oyunda. Oyun merkezini ileri atip baski yapmak ve dikine oyunculari kaciracak bir oyuncuya ihtiyac var. Oyun cok net Atiba-Oguzhan veya Atiba-Ljajic degisikligi diye bagiriyor. Maci gayet cevirebilriiz bence.

fidddas dedi ki...

vagner love'un topla ilişkisi 2 saniyeden uzun süremiyor. aldığı her topu kaybediyor. topa 1 den fazla dokunamıyor bile...

Pheaglix dedi ki...

@yilmaz

tolga bunlardan birini kurtarsa başka bir pozisyonda içeri alır topu. tolga'nın iyi halini on yılda iki kez gördük herhalde, normal hali de tek başına maç kaybettirmeye yeter.

yalnız atiba gerçekten hücumda korkunç. ikili orta sahada medel'le beraber oynayınca daha ileriye çıkan atiba oluyor, atiba için hücum sadece rakip tarafından yapılan ve engellenmesi gereken bir şey olduğu için de haliyle saçmalıyor.

savunma korkunç olsa da, muhtemelen maçı kaybedecek olsak da ben şu ana kadar oynadığımız oyundan kısmen memnunum. oynayabileceğimiz en iyi oyunun yakınına yaklaşamıyor ama iki yıldır oynadığımız garabetten daha iyi. en azından sahada bir şeyler yapmaya çalışan oyuncular var.

yilmaz dedi ki...

@pheaglix abi oyuncuların form durumlarında değişiklikler olur, normaldir bu. Şu anda Karius formsuz görünüyor çok net. Tolga formda mı bilmiyorum ama Karius formsuz. Bir kaç maç sonra Tolga kaleyi alacak, görünüyor bence net olarak. Bu Tolga'yı Karius'tan iyi yapmıyor tabi.

Yıllar sonra başladığımız yere geri döndük. Mücadele eden oyuncu iyi gözüküyor. İki şampiyonluk zamanında böyle laflar etmeyi unutmuştuk.



Murat dedi ki...

cok iyi skor oyunculari tebrik etmek lazim

fidddas dedi ki...

oyun iyidir kötüdür konuşulur. son dönemde pek iyi oyunumuz yok zaten... çok özlenilen 15-16 sezonunda 25 galibiyet almışız. galibiyet almamızdan bağımsız o sezon 24 kez ilk golü atan biz olmuşuz...
zaten o sezon ilk golü atamadığımız toplam 2-3 maçı falan kazanmışız...

Unknown dedi ki...

Hırsız yönetim,akılsız teknik direktör,arsız topçular ve hak ile batılı ayırt edemeyen taraftar.

Az bile.
Getirin 9 kişilik rize yi 40 bin taraftar şenol diye bağıracak.

Stoperlerinden biri Madrid efsanesi, öteki Dünya Kupasında daha yeni final oynamış. Kornerden gelen topla altıpasın içerisinden gol yiyorsun. Futbolla falan açıklanacak işler değil bunlar. Motivasyon ve takım ruhu yok.

nikkolayebba dedi ki...

Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any manner you'll be able to take away me from that service? Thanks! mgm online casino

turkkant dedi ki...

Bu maçın ötesinde önümzdeki sene için ben endişelenmeye başladım. Zamanında hiçbir pozisyonda oyuncu yetiştiremedik.

- Santraforda Wagner seneye kesin yok, Larin olmayacağını kanıtladı. Buraya kesin transfer lazım.

- Sol kanat Babel gidici görünüyor, sağ kanat Quaresma son nefesinde, Lens-Töre ise seneye net biz oynarız hissi hiç vermiyor. En az bir tane kesin kanat transferi gerekecek gibi.

- Orta sahada ideal bir üçlü kombinasyonu çıkmıyor, çıkacak gibi de durmuyor. Buraya da Ernst-Guinti gibi topu çok iyi bilen, sert bir orta saha şart gibi.

- Pepe seneye yok, Roco olacak gibi durmuyor. Oraya da transfer lazım.

- Adriano seneye yok, Caner olur mu? Şüpheli.

- Sağ bekte Gönül de artık son demlerinde, seneye o taraf da büyük soru işareti.

Bu kadar pozisyonu hangi bütçeyle nasıl yenileyeceğiz, açıkçası işimizi seneye çok zor gözüküyor.


turgay dedi ki...

Hocayı ciddi eleştirenlerden biri olarak bu maçla ilgili bir eleştiri getiremem. Herşeyi denedik ama pozisyonu ve golü bulamadık. Son yıllardaki en iyi Başakşehir deplasman oyunumuzdu. Buna rağmen kaybetmiş olmak kötü. Ben aslında turkkantın yazdıklarını yazacaktım ama geç kalmışım. Seneye ne hoca ne de kadrodan oyuncu kalacak. Ben yönetimin de değişeceğini düşünüyorum. Ocak ayında olabildiğince revizyon yapıp para eden kim varsa göndermek lazım. Bu yönetimden gelecek anlamında bir ışık göremiyorum. Hoca zaten kontratını tamamlayıp gidecektir.

sports guy dedi ki...

Her sey bir kenara da, karius inanilmaz. Yani kalecilere en az yuklenen insanlardanim genel olarak, ama su TOPA ATLAMAYA TENEZZUL DAHI ETMEDEN yedigi gollere hastayim. Bu sene 4. 5. Falan oldu sanirim bu sekilde yedigi gol.

Yani gercekten ayip ya. Beli mi agriyor neyse sorunu gitsin bi tedavi olsun. Valla su an tolga'yi tercih edecek hale geldim ben kendi capimda sizi bilemem de.

Maçtan önce duran toplardan gol bulamazsak puan alamayacağımızı düşünüyordum. Bunun sebebi öne geçmemiz gerekliliği ve bunun ancak duran top ile mümkün olabileceğini düşünmemdi.

Oyun başlangıcımız şaşırtıcı derecede iyiydi, topu rakibe verip bekledik, geriden organize başlangıç yapmalarını engelledik ve rakibe kendi yarı sahasında yaptığımız baskı ile kazandığımız toplarla atak yaptık. Bu atak maçın kırılma anlarından biri oldu, Lens o golü atabilseydi çok şey değişirdi, kendisinin formayı alamamasına neden olan istikrarsız grafiği bu maçta da kendini gösterdi.

Karius ile alakalı güzel bir eleştiri okumuştum geçenlerde yediği yan top gollerinden birinde, yan toplardan gelen vuruşlara uzanmamasıyla alakalıydı, bugünkü golde de aynen geçerli oldu hatta kıpırdamadı bile. Golden sonra Başakşehir hem yarı sahasına çekildi, hem topu havalandırarak oyun hızını düşürdü aynı zamanda dönen topları aldı hem de sahanın diğer ucuna attığı toplarla bizi fazlasıyla yordu. Başakşehir gibi kulüpler için makul görülecek bu plan gol yememeleri sayesinde başarılı oldu. Günün kaybedeni ise gol yedikten sonra hiçbir plan üretemeyen Şenol Güneş oldu.

Beşiktaş'ın hücum oyuncusu olarak daha genç futbolculardan birine şans vermesi gerekiyor, Güven olur Töre olur, net olarak oynatması gerekiyor. Yeni bir heyecan lazım, kendini kanıtlama çabası lazım kadrodaki oyuncular hallerinden çok memnun.

lagx dedi ki...

Hava Yine Karabutlu GÜNEŞ Batıyor!

Dün akşamın diğer maçlardan tek farkı önde basarak başlamamızdı.Bölüm bölüm pozisyonlarda bulduk ama genele bakınca hocanın başka planının olmadığı açıkca belliydi.Yıllardır yenildiğin rakibine sadece bunu uygulamak ve tekrar yenilmek(Deneysel yaklaşım).Bu takımın artık ne oynadığı belli değil.Takım boyunu ayarlayamayan bir büyük takım yersen.Bu takımın gül gibi bir deplasman fobisi oluştu ve sezon sonuna kadar da böyle gidecek gibi duruyor.(bakınız: Mancinin Galatasarayı)Winner hoca oldu loser ha unutmayın bir sonra ki maçta yönetimi eleştirin ama boğazınız patlayıncaya kadar teknik direktörünüze destek vermeyi unutmayın.Sonuçta fatura sadece taraftara kesiliyor!
Eskiden ön tarafta oyuncular iyi maç çıkartırsa kazanıyorduk artık bütün oyuncuların kötü performansı var.As,yedek,rotasyon,genç oyuncu ne dersen de herkesin belli bi performansı hiç şaşmıyor.Oyuncu grubunun çok iyi olduğunu söylemiyorum ama hepsi bu kadar dalgalıysa bu takım bütünlüğünü kaybetmiştir ve bunun sorumluluğu teknik kadrodadır.Takım kötü forvet yok dediğinizi duyar gibiyim hocanın tek yapması gereken sınırlı kıt yetenekten! maksimum verimi ortaya çıkarmak bütün görevi bu.Bu görevi geçen sene ne kadar idare ettiği belliyken bu sezon ki performansı beni şaşırtmıyor.Bu takım daha iyi yerlerde olmalıydı.Başakşehire karşı iyi oynadık derseniz uzun vadede çok üzülürsünüz unutmayın sizler büyük takımın taraftarısınız

Murat dedi ki...

nikolay your mothers and sisters cunt ok?

BJK4EVER dedi ki...

Maci yanlis oyuncu degisiklikleri bitirdi resmen. Ilk yarida etkili oldugumuz pozisyonlarin hepsinin icinde Lens vardi ve dikine oynamistik. Pozisyona girme sansimiz sadece buyken dikine gidebilen adami cikartip set oyununa uygun Ljajic'i soktuk. Boylece tamamen adamlarin istedigi oyuna donduk ve daha rahat savundular.
Neden risk almadik anlam veremedim. Atiba'nin maci tamamlamasinin bence izahi yok; hucumda hicbir islevi olmayan bir adam beraberlik-maglubiyet farkinin bu kadar onemli oldugu ve geride oldugun maci tamamlamamali. Basaksehir'in 6 puan gerisinde olmakla 3 puan gerisinde olmak arasinda baya fark varken hala risk almamak sacma.
Dun tekrar gorduk ki, takim tamamen Quaresma'ya bagli durumda.
Onumuzdeki maclarda artik Atiba'nin olmayacagi korkusuz bir 442 gorme dilegiyle.....

turkkant dedi ki...

Düşününce Mario Gomez'in gidişi bize sandığımızdan daha pahalıya malolmuş. Futbolda büyük domimasyonların, saha dışı lideri-saha içi lideri ikilisini bularak geldiğini düşünüyorum. Başka başarı modelleri de var tabi, ama Terim-Hagi ikilisi, Phil Jackson-Jordan ikilisi, Amerikan futbolunda Bellicheck-Brady ikisi... Biz de Güneş-Gomez'le bir ikili yakalamıştık; Gomez'in saha içi liderliği, "daha acımasız olmalıyız" bakış açısı... Sosa ile oyun gitti belki ama esas yerini dolduramadığımız Gomez oldu. Gitmeseydi, muhtemelen bu sene dörtte dörde koşuyorduk. Onun ardından iyi oyuncular geldi, ama saha içi gerçek bir lider hep eksik kaldı. O da kaybetti, biz de kaybettik...

turkkant dedi ki...

Maçla ilgili de birkaç gözlemim var.

Ben maçtan bir hafta önce Aykut Kocaman taktiği önde presle başlamalı demiştim Beşiktaş, ama benim aklımdaki Beşiktaş'ın FB ve GS'ye karşı iç sahada yaptığı Oğuzhan'ın önde olduğu taktikti. Ve bu kadar şuursuz bir baskı değil, ilk baskı kırılınca orta sahada büyük boşluklar oluştu. Daha kontrollü, dengeli bir baskıydı. Mustafa Pektemek'in oradan oraya koşturan, kafası kesik tavuk baskısı pek de acayip bir sonuç vermedi bence. Ha, Lens atsaydı tabi başka şey konuşuyor olabilirdik, ama sorun golü yedik, gol iptal oldu, sonra bir tane daha yedik, yani gayet dağınık ve güvensizdik.

Şenol Güneş bu sene büyük hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Yaş meselesi tamam ama, yaşlı oyuncuların yerine de planlı bir dönüşüm gerçekleştiremedi. Gürcan'ın yorumlarını genelde tutmam ama burada haklı, sonuçta takım yaşlı mı diye soruyorlar, sorun yaş değil, cevabı veriyor. Love'u bence de istedi, pek 1-2 sene sonra ne olacak sorusunu sormadı...

fidddas dedi ki...

istanbul büyükleri benzerini hiç yaşamadıkları bir çöküşe göz göre göre girdiler. buradan çıkmaları çok vizyoner politikalarla olur ama pek umut yok gibi duruyor.

başakşehirin mali durumu daha iyi ama onlar ellerinde her türlü fırsat varken yine de kadrolarını bu ligi ezip geçecek şekilde kuramıyorlar. 4 puanla liderler daha ne olsun diyenler olabilir ama dün oynadıkları oyunu biz oynayıp galip gelsek takımı yine şiddetli eleştirirdik.
madem büyük takım iddiasındalar bu kadar pragmatik olmak yerine daha güçlü bir oyun ortaya koymaları gerekiyor. abdullah avcı bu yıl takımı iyice içe gömmüş durumda, daha önce de söylemiştim benim fikrimce bu oyunun bir yerlerde patlama olasılığı yüksek. özellikle anadolu deplasmanlarında bu oyunla sonuç almaları en fazla %50 şans.

şu anda türkiye liginin yayıncı kuruluşu ve federasyon olmasa iyi organize olup kendini bozmayan bir takım 5 yıl falan süpürebilir. ama hem ülkenin saçma dinamikleri hem de takımların en vizyonerinin başakşehir(evet başakşehirden nefret ediyorum :)) olması hala istanbul büyüklerine şans veriyor. bu dönemde trabzon şehir potansiyeli ile bişeyler yapar diye bakıyorsun ama oradan da bişey çıkacak gibi değil. baya sağlam kör dövüşü var ligde.

dün podcast esnasında yorumculara da bu sebeple sordum "çözüm ne olarak düşünüyorsunuz" diye. çünkü takımın, hocanın, yönetimin mevcut durumu şu olsa düzelir demeyi çok fazla zorlaştırıyor. şimdiye kadar hocanın hep kalması gerektiğini düşündüm ama gerçekten geçen nisandan beri futbolla ilişkisini kesmiş durumda. bu haliyle çok zarar veriyor bize.

@turkkantın belirttiği gibi bu yıl bu kadro bitirse bile(hatta şampiyon bile olsa) önümüzdeki sezon bundan daha büyük bir çöküş gelebilir. bu yıl alanyaya love'ın taksidini verememişken seneye elde satacak oyuncu yokken ve oyuncuların önemli kısmı yaş haddinden sahada emekli olacak ya da sözleşme sonunu görecekken yerlerine yeniler nasıl alınacak büyük bir problem.

bu durumda benim aklıma gelen çözüm ki dün de konuşuldu ;
- pepe, adriano, love, larin, tolgay, kontratlarından devre arasında çıkmak gerekiyor.
- pektemek, tolga gibilerini giderlerse bedelsiz vermek gerekiyor.
- kiralıklar bedelli gitmediği için geri çağrılmalı.
- sağ bek, sol bek, 6 numara, takımı ileride sürekli hareketli tutacak ljajic ile ortak dil yakalayacak kenar forvet ve santrafor alınmalı.
- babel eğer 4 istiyorsa onu da mecburen satmalıyız.
- q7 gitse hemen satalım ama o kontratını burada tamamlar.
- defansı vida-medel bozmadan oynatmak gerekiyor.
- forvet ise ya yüzdesi yüksek olmalı ya da aboubakar gibi rakip defansların dengesini sürekli bozmalı. dün maçta olsaydı, sakarlık yapmaya o kadar meyilli o defanstan bişeyler çıkarırdı.
- maksimum maaş 2 milyon euro, maaş tavanı 40 milyon euro olarak belirlenmeli.

ama bilin bakalım ne, bunların hiçbiri olmayacak? :)


son olarak kadar değişiklik, kafası bu kadar karışık bir hocaya teslim edilir mi bilemiyorum. edilmez gibi duruyor. ama teslim edecek adam da bulamıyorum. abdullah avcı diyenler için örneğim milli takımdır. baskı altında sağlam saçmalıyor. en formda zamanında selçuk inanı kadroya almamasını sol ayaklı olmadığı için sol içte oynamayacağını söyleyerek açıklamıştı. ama mesele çok çok başka işler idi. güvenmiyorum o adama, zaten fenerbahçe bizden önce test edecek kendisini.



Murat dedi ki...

lens sikimsonigini de sutlamak lazim..herif en kotu ya..

Murat dedi ki...

takimda kalmasinin gerekli oldugu 1 tane adam yok..tum takimi da degistiremecegimize gore..

ikarus ... o bonservis verilmez su andaki rezil Kariusa

tolga ve utku kalir

pepe..maas - verim sinifta kalir..

vida kalabilir satamiyoruz da madem

medel..idare eder kalabilir

roco..kurtul cop topcu,

adriano..sakatliktan belini dogrultamayacagi asikar..kurtulmak lazim maalesef

caner..siktirgit senin amk ben

tolgay..kontrati ne zaman bitiyor?

oguzhan..adam cop oldu resmen..burdan isimize yarar mi? bence zor..

atiba..oldurecek miyiz adami sahada..yeter artik maalesef

necip stati kontenjanindan kalacak ne olcak

gokhan gonul..zombi gibi bazen..buyuk takimi gectim her takimda yerine bir aday koyulur biz 0 hamle yaptik..sahada olcek heralde ne bilim

lens..siktirgit seni alanin kafasini skm..

queresma..yorumsuz

mustafa.. yani tukurdugumuzu yiyecek miyiz

love ve larin ...ustuste koyup siktiret

tore..verim alacagimizi dusunen var mi bu arkadastan?

Murat dedi ki...

babel var medel ve vida statusunde gordugum o da yilan gibi..istedigi kontrati 2 sene ilk 3 e giremeyen klup veremez..bay bay..

yani yarrragi yedik dostlar..serefsizligin timsali galatasaray parasi yokken 50 milyon euro harcamisti transfere bizim 15. sampiyonlugumuz sonunda o pislik camia yapiyorsa biz de yapacagiz..bu kadro 0 dan kurulacak ve yine baslayacagiz..o paralar bulunacak o sekilde veya bu sekilde..siktigimin araplarina mi satarsiniz gotunuzu mu bilmem ama basibos birakamazsiniz bu klubu..

yilmaz dedi ki...

Valla tarrak, s.k, g.t şeklinde söylemesem de bence de tek bir oyuncu kalmamalı. Necip fatih Alpay güven kalsın, aklını başına alacaksa ozzie kalsın. Vida medel babel'e toplam 3 liraya fitim. Gidenlerden tosic gelsin sadece.

Ha bu 0 futbol bilgisiyle yönetim gurur duyacağımız bir takım kurabilir mi, yanından bile geçemez.

Hidayet dedi ki...

idda ediyorum , bu takım sezon başında tercih edilecek başka bir teknik direktörle şampiyon olurdu . eğer kadronun bütün oyuncuları kötüyse sorunun kaynağı bellidir . o gitsin ,bu gitsin ..kimse vodafone park'ta alpay necip ,fatih falan izlemez . para verecek kimse'den bahsediyorum . beleştepe gibi kullanacaksak stadı o başka.

şenol güneş oynattığı futbola kimseyi inandıramıyor . özellikle kariyerli yabancıları . karius'a dün sinir oldum . fakat adam kötü kaleci mi ,hayır . problem ne peki ? konsantrasyon , yaptığı işten memnun olmama diyelim . adam beşiktaş'ta futbol hayatını noktalamak için gelmedi . burayı basamak olarak kullanacak . fakat öyle bir takıma geldi ki işler umduğu gibi gitmiyor . belki uefa hedefleri vardı adamın , fakat takım genk'ten kendi sahasında 4 yiyor . beşiktaş'ın sahaya koyduğu şeyi önceki tecrubeleriyle kıyaslamaması mümkün mü ? nereye geldim ben amk dememiş midir ? geçen yıl pepe'nin cl'de gösterebildiği şeyi ,lig'de ortaya koyamamasında hata sadece pepe'nin mi ? dünya kupasında final oynayan vida'yı bu kadar kötü gösteren şey ne ? başarısızlık bu tür oyuncuların motivasyonunu etkiliyor . takım olamamayı etkiliyor .

fatih terim, şenol güneş'in gösterdiği grafiği 2 yıldır gösterse , kendi camialarından olsa bile , kıyasıya eleştirildiğini , bırakması gerektiğini söyleyenleri görürdük . geçmişte gördük . şenol güneş başımıza baba hakkı kesildi . rezil ötesi futbol oynuyoruz , futbolcular sahada ayakta duramıyor , kaleci ,stoperler ortasaha forvet hattı dökülüyor , fakat şenol hoca işini kaybetmekten zerre korkmuyor . yönetim gitsin ,şenol kalsın diyen beşiktaşlılar bile var . bazen olmuyor abi niye zorluyorlar . futbolcuların yüzünden okunuyor başarısızlığı kanıksama . yeni bir kıpırdanma lazım . daha kötü olmaz abi ,olamaz . en kötü başakşehir ,konya, bursa , gs ,fb maçlarını falan kazanamayız . zaten kazanamıyoruz .. beşiktaşın şu takımına devre arası birkaç takviye ve hoca değişikliğiyle (geçici bile olur ,hatta öyle daha iyi olur) , bu takımdan bir şampiyonluk çıkar . devre arasına kadar fazla geride kalmamak kaydıyla . şenol güneş beşiktaş'tan sonra takım bile çalıştırmak istemiyor . o apoletlerini kaybetmek istemiyor . yükseldiği statüden aşağısını istemiyor . bize kaybedecek şeyleri olan adamlar lazım ..

Adsız dedi ki...

Beni teknik yönetim konusunda hayal kırıklığına uğratan çok konu var ama en önemlisi aynı işlerde ısrar. Güven buna en önemli gösterge. Bir oyuncu yaşlandıkça verebilecekleri daha belirginleşir. Bunlar pek de olumlu değilse ve bazılarının dediği gibi konu yönetimin aldığı oyuncuları oynatmaktan dolayı bu hal ise işte sana seçenek. Ama hala aynı tas aynı hamam. Hocamızın yaz dönemi medya ile genç oyuncuları konuşurken olumlu anlamda verdiği bir örnek var Dendoncker. Avrupa standardına göre pek de genç değil 23 yaşında ve piyasa değeri son 6 aydır 17 milyon avro civarında. Gerçekten güzel örnek ne diyeyim.

İşin şöyle bir garip tarafı da var. Ligimizin futbol seviyesi öyle bir halde ki yönetim çıkıp samimiyetle yeni bir feda dönemi diyerek yine samimiyetle bu yönde adımlar atsa Beşiktaşlıların çoğu buna sahip çıkar.

Farklı düşündüğüm Töre konusunda ise şöyle bir detay vereyim: bu sezon ligde aldığı süre 34 dakika. Ha full oynasa mucize bekleyemezsiniz zira takımın durumu ortada. Ama bana göre eldeki kanat-iç oyuncuları arasında ilk sıradadır, Babel'in tam konsantrasyonlu hali olsa 2. Ama artık öyle bir seçenek olduğunu sanmıyorum.

Zaitsev dedi ki...

hidayet +1

* Maç saatinde Müslüm filmine gittik. Film başlamadan reklamlar oynarken açtım telefondan maçı izledim. İlk 10-15 dakikayı izledikten sonra Müslüm filminde daha az acı çekeceğimi düşünerek filme geri döndüm :)

* Aslında oyuna fena başlamadık hatta baskıyla rakibi şaşırttık ama devamını getiremedik ve saçma sapan bir korner golü ile yenildik.

* Ben hocayı cidden anlamıyorum. Lens'i çıkarıp Ljajic'i sokmak nedir? Zaten geridesin. Bu kadar mı oyun okunamaz??? Pektemek tırt, Atiba yerlerde. Dikine aksiyon yapacak adam çıkarıyorsun? Ljajic kimle hızlı oynayacak? Topu alınca önce sağa çeken Babel ile mi? Hoca, Negredo'yu yolladım, Lens'i de aynı şekilde yollarım diye düşünüyor herhalde.

* Oyuncu yollayarak, getirerek bu işi çözemezsiniz. Çok oyuncu kötüyse antrenör gider. Futbolun gerçeği budur. Mourinho bile kaç kere kovuldu.

* Mitroviç gibi ayağa oynayan defans oyuncusunu da zorla kaçıran hocamıza selam olsun. Seneye söylentiler doğrultusunda Juventus'a filan giderse kına yakar artık.

* Pektemek'te özgüven patlaması olmuş. İlk dakikada Love'ın önüne atamadığı pas, sonra Lens giden pasa maydanoz olup atağı mundar ederek başlayınca ilk 45 dakikayı bitiremez dedim ama hocamız yine muhteşem oyun okuyarak 90 dakika sahada tuttu.

* Atiba Göztepe maçından sonra bu maçta yan topta vurdurdu ve gol oldu.

* Seneye Atiba, Pepe, Adriano, Tolga, Pektemek ve Babel'in sözleşmeleri bitiyor. Babel devre arasında Flamengo'ya imzayı atar. Bizde kalırsa da 2ci RVP vakası olacak.

* Bu gitmek üzere olan senede Dorukhan, Fatih, Alpay, Güven, Rıdvan gibi gençlerin önünü açmalıyız. Samet Aybaba kazara kovulursa filan hemen kapmak lazım :)

* Caner sol açık olarak kullanılmalı. Sol bekte adamı yıpratmanın alemi yok. U21den Rıdvan mı gelir başkası mı gelir bilemem sol bek için.

Adsız dedi ki...

Atiba konusu da var. Halen Oğuzhan'ın, ki bahsettiğimiz ağırlıklı olarak hücum oyuncusu, ancak yanlarındakiler gerisindekiler ve ötesindekilerle oynayabildiğini konuşuyorken Atiba konusunda bu hep pas geçildi. Bir de yaşının getirdiği yadsınamaz durum var. Özetle Atiba derken Oğuzhan'lı Sosa'lı Töre'li Olcay'lı hatta Veli'li kadroyu birlikte değerlendirmek gerekli. Öte yandan Atiba bir Guinti ya da Ernst de değil, ama bu konunun detayına girmeyelim takımın hali buyken.

yilmaz dedi ki...

@hidayet abi biraz da taraftar şu oyuncuyu izlemeye gelmez diye diye gelmedik mi buralara? Bizim takım Genk gibi oynasa, Samatta'yı izlemeye gitmez misin şimdi? Olcay'ı izlemek için stada gitmeyen taraftar, şu aralar da Babel'i izlemek için gitmiyor. Eskiden biletler satışa çıkmadan biterken, şimdilerde maç saati bile bilet bulabiliyorsun. Ha bu arada Başakşehir'in taraftarı(!) da gitmiyor stada. Ama bize 6, en yakın rakiplerine de 4 puan fark attılar ve daha da atacaklar gibi.

Necip Alpay Fatih Güven Dorukhan takımın şu durumundan en az sorumlu olan oyuncular. Zaten yerli futbolcu, alt yapıdan yetişen futbolcu gibi bir çok hukuki zorunluluk var. Kimsenin o oyuncularla oynayınca uçacağız diye bir beklentisi yok.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

@yılmaz

abi akıllı-kaliteli gençleşme başka , romantik gençleşme başka .beşiktaş kalitesi tartışılmayacak adamlara halen para ödüyor ve sezon sonuna kadar da ödeyecek en azından . vida'ya 3 yıldır para ödemiyor yönetim ocak'ta 1 yıl henüz dolacak dolacak , pepe henüz iknci yılın başında . ve sezon sonuna kadar ödeyeceksin . quaresma gibi bir adam var. sevmeyenleri olsa da asist katkısı tartışılmaz . ljajic var ,medel var , canını dişine takan gökhan gönül var , babel var .buradan bir şampiyonluk çıkartmalı beşiktaş , çıkartabilir . bu adamların oyuna ikna edilmeleri lazım . şenol güneş ikna edemez . devre arası biri ortasaha'ya iki takviye bir tane de hoca gerekiyor .

yalnız yapılacak en büyük hata şenol ile birlikte burak yılmazın da takıma getirilmesi olur . ha o zaman sezon sonu yönetim ,güneş vs . hepsinin toplu gidişini izleriz . oğzuhan'ı , quaresma'yı ıslıklayan taraftar burak yılmaz'a falan oraları dar eder . iyice ipleri koparır yönetimle .

Murat dedi ki...

Burak Yılmaz tabuta çakılan çivi olur, demirörenden en büyük beşiktas düşmanı bayragını alır fikret orman,

başkan gitmeden şenol güneşin gitmesi için inönüde protesto edilmesi lazım şenol'un,

Teknik kadroda guti veya ilhan kukla olduğunu başka düşüneniz var mı bu arada, kadrajda senol güneşin yanında hep başka şenol çiçek'i görüyorum, "gerçek" yardımcısı yani..Şenol gidince yerine bunlardan bir bakacak sonuçta ilk etapta değil mi?

Şenolun istifa etmesi için mağlubiyet alınması gereken maçlar Sivas veee pisliğin cerahatın camiası Galatasasay, bu serefsiz takıma inönü de yenilirsek Şenolun ipi çekilebilir, ben ilk protestoda istifa bile edebileceğini düşünüyorum,

Takımda 1 tane futbolcunun bile kalmaya değer olmaması tezimin arkasındayım..

ama kalacaksa ve yeni bir hocayla yeniden başlanacaksa gerçekçi olunursa, şunlar kalmalı (yaş, maaş ve geçmiş performanslara bakılduığında) oguzhan tolgay necip güven defanstaki ve bek bölgesindeki -sans verilmedikleri için- "zavallı" gençlerimiz, dorukhan denen genç ak mıdır bok mudur onu da göremedik ama genç işte, medel ve vida, maalesef caner, şartlara ve ibnelik yapıp yapmayacağına göre babel, kiralık durumları nedeniyle karius ve llajic kalmalı..

lens, queresma, pepe, adriano, gönül, tolga (kontartı bitiyormuş), pektemek,love larin, roco bunlardan bazılarının götüne tekmeyle bazılarına teşekkür ederek yollar ayrılmalı,

2 forvet, bir sol bir sağ bek, 1 orta saha, 1 kanat forvet ve 1 defans..yani 7-8 oyuncu alınmalı ve/veya altyapıdan monte edilmeli

gelelim yönetime, --yahu şaka gibi- bir klüpte hem yönetim hem teknik direktör hem de futbolcular aynı anda miyadını nasıl doldurura tarihi şahitlik yapıyoruz-- ilk önlem elbette hoca değişikliği ama sonrası malum..

2019 da seçim var değil mi?
1) Fikret o döneme kadar istifa eder mi?
2) seçimde bunun dışında kim başkan adayı olur (demirören döneminden akıllanmayan bu klüp beni öldürecek)

Twitter'da Beşiktaşın eski alt yapı hocalarından Hürser Tekinoktay (nevio scala zamanı kısa bir süre yardımcı ant. deneyimi de vardı sanırım) aday olduğunu ilan ettiği bir kampanya başlatmış gözüküyor.

Ben maalesef bu adamı tanıyorum, beraber çalışmak durumunda kalmıştım şirketinde, kendisi hakkında çok şey biliyorum %90 ı olumsuz, ve kişisel nedenlerden dolayı kendisinden nefret ederim, burada şimdi yazmamın anlamı yok daha fazlasını, ama sahipm olduğunu düşündüğüm %10 iyi özellikleri Fikret ve Yıldo gibi tüccarlardan daha iyi olduğunu düşündürtüyor..

Burada kongre üyesi olan arkadaşlardan tanıyan bilen varsa hakkında düşünceleri duymak isterim..

şaklaban mı, şansı 0 mı, ego mastürbasyonu mu yapıyor, sonuçta yıldırım demiröenin bu klupten ihracı için ter dökmüş, Fulya davasında makhemelerde koşuşturmuş ve kazanılmasında emek sarfetmiş değişik deli bir herif bu benim tanıdığım adam.

yilmaz dedi ki...

@hidayet, Saydığım adamlar Futbol takımının maaş bütçesinin çok ufak bir bölümünü işgal ediyor. Necip'i çıkartsan dikkate değer bir ücret bile almıyorlar. Bunlar bizi şampiyon yapmayacaklar, ama Fatih olursa Roco'yu almayacaksın mesela. Bu kadar basit. Zaten Roco da bizi şampiyon yapsın diye alınmadı, As stoperlerin belli, o da yedek. O olacağına Fatih olsun, nedir yani?

Sen yine 3.5m€ maaşlı bi forvet al, eyvallah ama yedek oluncuların artık alt yapıda onlarca maç yapmış oyuncularından olsun. Bu iş bu kadar zor değil. Bu alt yapı Adanademirspor'a oyuncu kiralamak için çalışmasın artık, yeter.

Bu arada eğer bu sezonu Şenol Güneş ile ve bu ana kadro ile bitireceksek kesinlikle forvet filan almamalıyız. Devre arası alınan bir forvet, takımın oyun yapısı ve oyuncuları değişmezse, Love ve Pektemek'in katkısının en fazla 2-3 gol fazlasını verebilir. Vereceğimiz maaş, bonservis, imza parası da havaya gider. Bu sezon yapacağımız en akıllıca hareket, bu sene şampiyon olmak için kasmak yerine, gelecek sezon vura vura şampiyon olacak takımın çalışmasını yapmak. Ama bu yönetim yine kariyeri başarılarla dolu, medya ve taraftarın ilgisini çekecek, 30+ oyuncuları, bonservissiz alma planına devam edecek. Çünkü öbür türlüsü biraz futbol bilgisi gerektiriyor, biz TJK başkanını getirdik o göreve.

Yorum Gönder

Ara