.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mayıs 2018 Perşembe

STSL 33 Osmanlıspor - Beşiktaş


Tarih: 13 Mayıs 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Türk Telekom Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( BJK 13G 8B 5M - OS 7G 5B 6M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Atınç Nukan ,Caner Erkin , Alvaro Negredo , Pepe ,Adriano , Atiba Hutchinson , Ricardo Quaresma / Hakan Arıkan , Avdija Vrsajevic , Raheem Lawal , Engin Bekdemir , Payam Sadeghian , Serdar Gürler , Mehmet Batdal

Cezalı Oyuncular : Dusko Tosiç / Tiago Pinto


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

47 Yorum:

turgay dedi ki...

larini seyrediliriz umarım.

Emrah D dedi ki...

maç postu açılmaz açılmaz tam ben duvar gibi analiz yaptım üzerine açıldı valla ne diyeyim :D

@disko

Büyük hayal kırıklığı yarattın valla.Gedikli takipçiler de maç postu gününü bilmiyorsa işimiz var :)

yilmaz dedi ki...

Sezon başı "Osmanlı maçı şampiyonluğu ilan edeceğimiz maç olacak yine demiştik :("

Bilic ile son 4-5 haftaya lider girerken antep akhisar konya derken avucumuzdaki şampiyonluğu kaybetmiştik. Kötü bir yıkımdı. Şimdi şu leşspor'lular birinci ikinci olacaklar, biz de bi ihtimal üçüncülük kovalıyoruz.

Osmanlının kümede kalma motivasyonunu niyeyse hiç inandırıcı bulmadım sezon başından beri. Sanki bizi hiç zorlayamayacaklar gibi geliyor bana. Hedefler küçüldükçe motive olmak bizim için de zor olacak ama üçüncülük "bir ihtimal" ön elemeden ŞL yolunu açabilir. ikisini birden geçebileceğimizi düşünmüyorum ama belki birini alt edebiliriz. O yüzden kazanmak şart.

Umarım skor tabelasının üstünde yine bir kırmızı "1" görmeden maçı bitiririz.

Emrah D dedi ki...

@övünç

biliyorum da kime kızayım tffye mi kızayım hakemleri niye bugün açıkladınız bi gün daha duraydınız diye :D zaten haberlerde hakem açıklandığını okudum hay allah dedim.

bu arada üst lige çıkma playofflarında favori çıktıkları (kendileri ucu ucuna 2. bitirdi rakip 7.) ilk maçın ilk devresini 3-0 geride kapattı ferdinin takımı. biraz bizim geçen seneki şok başakşehir maçına benzedi. ferdinin bir kabahati yoktu kova defans 3 duran topta 3 hatadan 3 gol yedi ama hoca 45te iki değişiklik yaptı ferdi çıkanlardan biri. üst lige çıkamazlarsa fiyatı daha düşük olur sanki inşallah :)

fidddas dedi ki...

Nuri sahin soylentileri var. ne diyorsunuz? Faydali olur mu sizce?

Emrah D dedi ki...

@fidddas

aynı tarz oyun oynarsak bu nuri bitmiş futbolu bırakmış vitaminsiz kambur denir yoksa çok faydası olur

Nuri ile Oğuzhan millî takımda gayet çatır çutur oynuyorlardı bir arada. Mis gibi olur bence ama takımdaki bazı oyuncuların (isim vermiyorum) gitmesi lâzım :)

EC dedi ki...

Cuneyt Cakir gol mu atar? penalti mi yaratir 2ci yarida? sirf kupayi kulpundan tutsun diye cezasi kaldirilan Azize ye kiyak olsun diye

fidddas dedi ki...

ben nuri dedikodusunu twitterda Mikail Serin'in hesabından okudum.
6-8-8 oynadığımız bir yapıda
medel-tolgay
nuri-necip oğuzhan-klaassen (everton bu yıl hiç oynatmadı) orta sahası ile baya sağlam gideriz gibi geliyor bana...
ayrıca roma geçen yıl lyondaki gonalons'u 5 milyon euroya almıştı bu yıl doğru düzgün oynatmamışlar. bizim ikinci maçta çok beğenmiştim o adamı. boy da uzun eğer tolgay giderse falan medel-gonalons rotasyonu da çok iyi olur.

benim gördüğüm diğer dedikodu atalantadan musa barrow. adam u21 de gol kıralı olunca A takıma almışlar. 10 maçta 3 gol atmış. 19 yaşında 1.83 boyunca italyan alt yapısı almış Gambiyalı bir forvet.

Bir de 3 tane bağımsız scout (bir teanesi Mikail Serin, kim olduklarını veya ciddiyetlerini bilmiyorum) yönetimden birisine genç oyuncular ile ilgili bir liste iletmişler...

ne olursa olsun bu transfer dönemi bizim açımızdan yine epey ilginç geçecek gibi duruyor. marcelo benzeri yine tahmin etmediğimiz pyuncular takımdan ayrılacak gibi geliyor bana...

beagle dedi ki...

@Fiddas
Takim o kadar yaşlandı ve futbolu tukendi ki, kim gitse Marcelo etkisi yaratmaz.
Herkesin kalsın diyeceği 3 adam var diyelim: Adriano Babel Medel. 2si zaten gitmek istiyor.

Gitmesi gereken listesi o kadar uzunki gidecekleri beklersek ayvayı yeriz.

Geçen postta dedigim gibi 0-5M bonservis transferlerini (4-6 oyuncu) derhal bitirmeliyiz ki, kampta takım oluşsun.
Bir de çılgınlık yapmayıp Ozzy'den yararlanacak tamamlayicilar secmeliyiz.

BurkayJK dedi ki...

Beşiktaş ile uğraşanın çocuğu olmaz!

mit dedi ki...

Akhisar'a ve Okan Buruk'a helal olsun! Allah'ın adaleti şaşmaz. Cüneyt Çakır da şaşırttı, Jansen'in kendini attığı pozisyonda penaltı vermedi. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir hesabı...

Bu arada, gördüğüm en güzel maç sonu yorumu :)

"Kupa finalindeki mağlubiyetin sebebini Aykut Kocaman’a yıkmamak lazım. Akhisar’ın maça çıkması tüm planları alt üst etti. :(( "

yilmaz dedi ki...

Bizim oralarda (Papua yeni gine) çok güzel bir atasözü var. Büyüklerimiz derler ki; "hak yiyen bok yer"

Haydi hayırlı geceler, tatlı rüyalar.

Tüm sezon bizimle uğraşıp GS'yi şampiyon yapan bu salak herifden iğreniyorum. Şimdi kurtarsın bakalım aziz baban seni. Psikolojisi bozuk taraftarın gerçek kan istiyor bu kez! Hem de senin götünden.

Bu arada Başakla, GS kazanırsa Osmanlı bizi yensin. Düşecekse gs'nin yavuklusu Akhisar ya da sahaya kelebek bıçak atacak kadar gözü dönmüş taraftarları olan Konya düşsün.

Emrah D dedi ki...

hoca 4-3-3e döner mi bilmem ama nuri gelirse (meyer de konuşuluyor ama o çok zor artık bence) tolgay nuri oğuzhan aşırı tatlı bir orta üçlü olur. medel 5,5 numara, ileri üçlü de daha dinamik olursa duman attırırız.

yilmaz dedi ki...

http://haber1903.com/n-6476-ukraynada-boyko-tartismasi-besiktasa-geri-mi-donuyor.html

Oysa ki çok az kalmıştı, Kiev'den bize attığı 6 golün acısını çıkartacaktık :(

mit dedi ki...

UEFA, Galatasaray'a ceza vermemiş. Orada bile kurallar sadece bize işliyor anasını satayım. Ben düzenin içine edeyim.

sports guy dedi ki...

Galatasaray'in almadigi ceza men cezasi. FFP anlasmasinin detaylari daha aciklanmadi, onun icin beklemek lazim.

planck dedi ki...

Sezon bitene kadar yazmıycaktım da duramadım: those were the days parçasını fenere armağan ediyorum.

Bir de nuri harvardda mba yapacak diye biliyorum ben.

yilmaz dedi ki...

şu güzeş cuma akşamında, antalyadan gol haberi bekletiyorsun ya bize Beşiktaş, alacağın olsun ne diyim.

carlito dedi ki...

bugünkü maçtan sonra bence artık bir üst sıraya çıkma şansımız kalmadı maalesef.. gs de men cezası almadığına göre yeni sezonu en erken açacak olan takım biz olacağız demektir.. umarım bu durum transferlerin erken halledilmesine vesile olur da bir hayrını görürüz.. ligin 2. haftası biterken gelen transferlerden bıkkınlık geldi zira..

beagle dedi ki...

Ozzy gitti diyen duyumculara bakasim yok da Ankara inişi suratı inanilmaz düşüktü. Ya Beşiktaşlılığindan duruma uzgun ya da gidicilikten.

Ozzy giderse takımı ŞG mi Ozzy mi sampiyon yaptıyı görmek zorunda kalırız. Umarım korktuğum olmaz.

Besiktaş'ın elinde rakiplerindeki kadrolarda olmayan kalitedeki adamlar Adriano, Babel ve Ozzy. (Yaratici olarak Valbuena ve Rodriguez Quaresma'dan açık ara iyiler)

Bu 3 adamı elde tutup, tahtaya yazıp etraflarina kadro kurmaliyiz. Bunlarin yerine adam bulmaya çalışmak çok büyük kumar. Hele GSnin FFP yirtisindan sonra bunları satan takimi satar.

Q, Tolgay, Pepe, Negredo (Hatta Fabri) bu sene paraya cevirilebilir. (Arti Mitrovic, Boyko, Love şu yada bu şekilde giderler)
Lens'e stressiz yeni bir başlangıç gerekecek,göreceğiz.

Mantıklı hareket edip Larin'i Alpay'ı Mustafa ve Mertcan'ı kazanıp, Gomez, Klaassen gibi transferleele Uefayi hedeflemeliyiz.

carlito dedi ki...

Hepsine katılıyorum beagle, sadece Tolgay hariç.. onu da elde tutmalıyız, artı olarak zaman zaman Ozi ile beraber de kullanabilmeliyiz.. hoca bu konunun üzerinde biraz daha ısrarcı olur umarım..
eğer saydığın kritik 3 isimden birini bile gönderirsek seneye kaldığımız yerden devam edeceğimize inancım azalır.. bizim yapmamız gereken tek şey elimizdeki gücü koruyup, güçsüz yanlarımızı kuvvetlendirmek, hepsi bu.. zira seneye daha adil şartlarda bir yarış olacak, diğerleri de avrupada boğuşur ve kupa belasıyla uğraşırken biz gücümüzü korursak neler olacak herkes görür o zaman..

beagle dedi ki...

@Carlito
Tolgay'in varlığı büyük güven. Para edebilecek be ilk 11i zaruri olmadigindan yazdım. Yoksa rotasyon için daha iyi 6 bulmak zor.

fidddas dedi ki...

Hazir herkes sakatken

Fatih medel vida
Gg necip tolgay oguzhan babel
Talisca
Larin

Lens zaten yine birsey vermeyecek. Kanatlar biraz yetersiz oldu ama deneyelim iste

Basar dedi ki...

Tahminim Osmanlı’ya puan kaybederiz.

Basar dedi ki...

Mümkünse bir kaç genç oyuncu oynasın.

Puan kaybetsek de çok önemli değil ama kazanma alışkanlığını sürdürmek açısından önemli bir maç. Yani ligde hiçbir iddan kalmamış olsa bile,kümede kalmak için can çekişen bir rakibi deplasmanda yenebilmek önemli diye düşünüyorum.

Mayor dedi ki...

Çok ilginç bir sezon geçirdik.
Takımın en etkili oyuncusu görünümündeki Talisca şampiyonluğu kaybetmedeki en büyük etken aynı zamanda.
Ş.G'nin en büyük zaafı da bu zaten, bir ya da bir kaç oyuncunun üst düzey oynamasını takımın takım olarak, sistem olarak üst düzey oyun oynamasına tercih eden birisi. Bu yolu seçmek tabiiki çok daha kolay, Talisca veya q7 etkili oynarsa sonuca etki edip olumlu ama yanıltıcı istatistik çıkartıyorlar. Ama bu adamlar oynamadığında bütün takım iskambil kartından yapılmış kule gibi devriliveriyor.

Ya adamın alternatifi mi vardı diyecekler için alternatif her zaman var yeterki senin elinde farklı oyun planları olsun. Belli, oyunculara dayalı tek plan, tek sistem oldumu sonuç dalga geçtiğimiz takımların bile arkasında kalmak kadar vahim hale geliyor.

Genç oyuncu konusu da bu yüzden şenol ile hayal. 37 yaşındaki quaresma o kanada alınacak kendini henüz kanıtlamamış genç bir oyuncuya her zaman tercih edecek. yüzde bin böyle. Adamın yapısı bu, anlayışı bu. Genç oyuncu ile vakit harcamıyor.

Bu yüzden Şenol Güneş'le devam konusuna negatif bakıyorum ama yerine de daha iyisinin bulunabileceği konusunda büyük şüphelerim var.

Mayor
Abi cenk negredo'dan gençti ama cenk oynuyodu : )

mit dedi ki...

Larin ilk 11'de.

Necip sol bekte :)))

4 atıp 3 yiyeceğiz anlaşılan.

beagle dedi ki...

Şenol güneşle 11 konusunda ancak sene biterken buluştuk. Umarim Larin şanslı olur. Bu işler biraz da iyi başlamakla ilgili.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Bu Talisca çok boş adam çıktı ya. Gereksiz sorumsuz fauller

carlito dedi ki...

Lens bi s...git ya, valla git! Bir sezon daha çekilmezsin.. Hiç sevmediğim pideci töre'ye bile razıyım senin yerine, yedekte bekleyen de Orkan olsun daha iyi..

Adsız dedi ki...

Berbat oynuyoruz. Asıl hedefimizi kaybettikten sonra salma huyumuzdan nefret ediyorum ya!

Armagan dedi ki...

Takımın yarısı sakat, kendini göstermek isteyen oyuncu Larin gibi çabalar. O nedenle gazozuna maç modunda takılan Lens yerine pideciyi ben de tercih ederim. Maç için de hocanın ortayı Oğuzhan-Talisca kara deliğine teslim etmesi anlaşılır değil, en azından 35 dk. için.

beagle dedi ki...

Altipastan kaleciyi bulan kafa, 1 karışla üstten şut mesafesinden plase.
Haydi be şans artık ihtiyacimiz var. Larini 25Mluk adam yap. Su iki gol girse zaten 10du :)

carlito dedi ki...

Babel zorla getirilmiş gibi oynarken, Lens her hareketiyle zarar verirken takımın en iyi oynayanı Larin'i oyundan çıkartmak! Kim için? Ayrılma ihtimali yüksek Love için!
Şenol hocanın herkesten çok tatile ihtiyacı var..

Ben yazarken Oğuzhan'ın 2. yüzde yüzlük asisti heba edildi.. Elinde bir Gomez'in olmayınca Oğuzhan gibiler de böyke kayıp sezon geçiriyor işte, umarım santraforun ne kadar hayati önem taşıdığı görülüyordur..

yilmaz dedi ki...

Love kötü niyetli. Almeida kazmaydı. Negredoya da bidon diyebiliriz. Ama Love kötü niyetli. Golü kendisi atmak için kaç maçtır pozisyonları hep zora sokuyor.

Adsız dedi ki...

Kötü niyetli değil de basbayağı sirk topçusu.

turkkant dedi ki...

İki senedir futbolumuz aşama aşama geriye gitti. Seneye bu geri gidişi durdurmak için,

1. En kritik konu, Talisca yerine alınacak oyuncu. Bu transfer sadece 10 numarayı değil, Oğuzhan'ın da akıbetini belirleyecek. Takımı mutlaka Oğuzhan+bu oyuncu üzerine kurmak lazım, ve bu oyununun Sosa gibi pas bilgisi, defansif pozisyon bilgisi olan bir oyuncu olması lazım. Oğuzhan tek başına bir yıldız değil. İki sene önce Avrupa şampiyonasında da organize olmayan bir takımda nasıl sıradanlaştığını, silikleştiğini izlemiştik. Bu sene de bence Avrupa şampiyonasının bir benzerini izledik. Öte yandan, Oğuzhan doğru orta saha üçlüsünü yakalarsak farklı bir futbol izleyebiliriz.

2. İyi bir santfor, bunu yazmaya gerek yok.

3. Artık Orkan mı olur, Töre mi, Larin mi başkası mı, 1-2 sürpriz performans çıkartmalıyız.

4. Gökhan Gönül yerine Nagatomo-Beck tarzı düşük maliyetli bir yama.

Bunu yapar ve Quaresma, Negredo, Love gibi miladını doldurmuş oyunculardan bir şekilde vedalaşabilirsek bu sene yine şampiyonlukta favoi oluruz.

turgay dedi ki...

Altyapıda oynayan stoper olsam bugün beşiktaştan ayrılmak için kulüpten yarına randevu isterdim. Kenarda iki tane gelecek vaat eden stoper varken Tolgay yerine pektemek alıp lensten sol bek yaratan larinden sağ açık yapmaya çalışan 3 senedir bir tane genç oyuncu çıkaramayan hocanın olduğu yerde ben gelecek göremem. Yazık yani konuşacak pek bişey yok bana göre maçla alakalı. Yazık çok yazık.

Bugünkü genel kurulda ekonomik olarak iflas eşiğinde olan kulübümüzden geleceğe dair ne tür ekonomik işler göreceğimizi yine duyamadık. Ancak Levent Çifter’in önderliğinde aidatların yükseltilmemesi kararı şıp diye çıkarıldı. Bu adamın amacı blok oyları kontrol etmek. Kim yanına alırsa bunu o Başkan seçiliyor. Bu nedenle Demirören ve tayfası yine seçilecektir. Çünkü kim para verirse Levent bey oyları ona verdirecek. Gelecek çok da ışıklı değil. Herşeye hazırlıklı olmak lazım

yilmaz dedi ki...

Oğuzhan konusunda benim göremediğim birşey var sanırım. Az önce ekşisözlükte hakkında yazılanları okudum. Anlayamıyorum. Kimse "oğuzhan bu sene kötüydü, umarım bir sonraki sezon toparlanır" demiyor.

Hakikaten gömmüşüz adamı. Galiba geçen haftaki maçta da ıslıklanmıştı. Yani Tabata'ya, Delgado'ya, daha öncelerde Youla'ya filan yapılan muamele yapılıyor Oğuzhan'a. Bence taraftar bu kadar cephe aldıysa artık devam etmemeli. Bir değişim kendisine eminim iyi gelecek. Ama biz 26 yaşında, oyun ritmini ayarlayabilen, pas oyununa yatkın ve takımın pas akışını yonlendiren, takım aidiyeti yüksek bir oyuncuyu kaç milyon euro'ya buluruz bilmiyorum.

Ama hakikaten bence kendisi ile sözleşme yenilenmemeli. Bu taraftar kendisine bundan sonra her maç 2-3 gol/asist yapmadıkça güvenmeyecek. Bu saatten sonra, taraftar kendisine bu kadar cephe almışken, kendisi Beşiktaş'a zarar verir ancak. Hele hele Şenol Güneş ile devam edeceksek, yedek olarak bile düşünülmemeli.

(yazar burada aslında Şenol Güneş ile devam edilmemesi gerektiğini söylemek istemekte ama biraz mahalle baskısı, birazda cenaze evindeki her boku bile dayı rolünde olmaktan çekindiği için dillendirememektedir)

beagle dedi ki...

U21 sampiyon olmuş, 2 haftadır yedeklerin yedekleriyle 3 atiyor. Yasin Sülün oldu artık. Önce Senol G. ile 1-2 yıl sonra Yasin olmalı.

Yorum Gönder

Ara