.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Mayıs 2018 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 2 - 0 Kayserispor

Goller: Dusko Tosic (31'), Adriano (45')
En iyi üç: Necip Uysal, Gary Medel, Adriano
En kötü üç: Vagner Love, Dusko Tosic, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş 7.2
Beşiktaş 6.9
Kayserispor 4.1
Barış Şimşek 3.9

Fabri 7.6
Dusko Tosic (61')5.3
Domagoj Vida 6.7
Adriano (84')7.9
Gökhan Gönül 6.6
Gary Medel 7.9
Tolgay Arslan 5.7
Anderson Talisca 5.6
Ryan Babel 6.2
Ricardo Quaresma (90')7.1
Vagner Love (63')2.1

Necip Uysal (63') 7.9
Mustafa Pektemek (84') 6.1
Cyle Larin (90') 6.6

Takım Ortalaması 6.4

Anket: 14 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


37 Yorum:

mit dedi ki...

Şenol Güneş'in 100 maçlık lig karnesi:

67 galibiyet
20 beraberlik
13 mağlubiyet
2 Şampiyonluk

Şampiyonlar Ligi ve UEFA hariç tabii. Maşallah diyelim.

Basar dedi ki...

https://twitter.com/serinmik/status/993595577911988225?s=21

Necip de Bruyne ders susarım. Süperdi ya

turgay dedi ki...

gereksiz küfürler ve neden söylendiğini anlayamadığım aldırma kartal tezahüratı vardı akşam. neye aldırmıyoruz anlamadım. daha 2 hafta var üstümüzdeki takımlar hakem ittirmesiyle kazanıyor yerimiz belli değil neden geriye düştüğümüz malumken neye aldırmayacağız? maça giden arkadaşlarımız romantiklik ile gerçekliği ayırması lazım. aldırma kartal denip love neden ıslıklanıyor mesela? tüm takım mı aldırmayacak yoksa belli başlı oyuncular mı? bunun yanında tüm maç boyu küfür etmeyi de doğru bulmuyorum. bi 20dk herkese giydirdik tamam güzeldi eyvallah ama devam ettirmemek lazımdı. boşuna cezalar alacak kulüp.

yilmaz dedi ki...

Tosic'in oynaması hakikaten saçma bir durumdu. TFF'nin talimatnamesine uygunmuş anladığım kadarıyla ama bana tuhaf geldi.

Federasyonun Fener Beşiktaş maçı ile "alamadığı" kararın nerelere etki ettiğine bi bakın. Normalde bu maçta oynamaması gereken oyuncu oynadı . üstüne bir de gol attı, üstüne bir de kırmızı kart gördü ve asıl oynaması gereken Osmanlıspor deplasmanında oynayamayacak. Şimdi Osmanlı'nın kümede kalma mücadelesindeki rakipler bunun Osmanlıspor'a bir avantaj sağladığını düşünmezler mi mesela?

Ulan kuralları uygulamayınca işte morphy kanunları böyle kendini gösteriyor ya müthiş keyifli oluyorum. Ayıklasınlar şimdi pirincin taşını.

Harika :)

yilmaz dedi ki...

Şu anda Tosic'in bu maçta oynamasına ligdeki takımların yarısı "mağdur olduk" diye itiraz edebilir ve haklılar da. Hepsine verecek cevap düşünsün şimdi TFF. Ulan ilahi adalet. Sen de olmasan bu ülkede adalet'i hatırlamayacağız bile.

Ya olup biten TFF'nin çok da umrunda sanki. Onlar görevini yerine getirip ligi şekillendirdi zaten. İşin ilginç yanı gs'lilerin Beşiktaş'tan daha fazla mağdur edilmiş gibi davranmaları. Gerçekten rezil rüsva bir camia. UEFA'dan men gelmezse şampiyonlar liginde eleğe dönerler umarım.

yilmaz dedi ki...

@Mustafa Yildirim tamam işte, şimdi çaldıkları minareye kılıf hazırlasınlar bakalım. En çok onu merak ediyorum. Ben Gençlerbirliği Konyaspor vs yöneticisi olsam gider derim arkadaş, Kayseri maçında cezalı olması gereken oyuncu o maçta oynayıp Osmanlı maçında cezalı duruma düşüyor. Osmanlı bu durumdan avantajlı çıkmıştır, lig eşit şartlarda oynanmıyor, bu hukuksuzluk çözülmelidir diye. Hatta ben olsam tahkim mahkim de değil direkt mahkemeye başvururum. Federasyon keyfi kararları neticesinde kümede kalma mücadelesine alenen tesir etmiştir diye. Ha Federasyon yine bi yolunu bulur kıvırır, şüphe yok ama onların içe doğru sıçma durumuna girdiğini görmek bile güzel olur.

@yilmaz

Abi Anadolu takımları niye böyle işlere girsin? Yöneticilerin hepsi iş adamı falan. Şu ortamda kim kendini ateşe atar? Futbolla yatıp kalkan biz fanatikler dışında kimse umursamıyor olan biteni. Renkli sayısı daha çok olduğu için de en çok itilip kakılan biz oluyoruz.

Emrah D dedi ki...

sokarım TFFnin kararına deyip Tosici oynatmasak Fener maçını da saymıyor oluşumuza daha uygun bir duruş olacaktı. Zaten Tosic de o kadar matah bir oyuncu değil Medel stopere geçer ortada Ozzy oynardı ne bileyim Fatih oynardı Alpay oynardı Tosic oynadı da ne yaptı yine atıldı. Para veren varken devre arası satmadık yazın aynı kerizlikte bir takım inşallah çıkar.

@Basar

Yorumlarda hep olmuyor denmiş. Ferdi gelmezse cidden çok üzüleceğim. Bir aklım diyor ki git babasıyla filan konuş da sen kimsin dallama derse verecek cevabım yok.


BurkayJK dedi ki...

Kenan Karaman hakkında ne düşünüyorsunuz? Lig maçlarını izleyen oldu mu? Kendisini milli takımda izledim ve aklımda yer etmişti. Babel'in yedeği veya yerini alabilecek bir isim olabilir mi?

beagle dedi ki...

@disko
Besiktasliyim dersin. Adam olana yeter.

carlito dedi ki...

maçtaydık her zamanki gibi, maalesef skor taraftarları gitgide arttığı için normalde yanımda çevremde olan birçok kişi dünkü maçta yoktular.. ben ise gs maçının sonucunu bilmeksizin (derbiden 1 gün önce) kombinesini yenileyenlerdenim..

haftalar boyunca biriken öfkenin patlamasını gördük tribünlerde.. küfürü tasvip etmiyoruz vs. ayaklarını geçeli çok oldu, hiç kimse kusura bakmasın.. kadıköydeki olaylı kupa maçından 3 gün sonra fenerliler gene o statta 90 dk küfür ettiler Şenol hocaya ve bize.. ama bırak ceza almayı pfdk'ya bile sevk edilmediler, herkes üç maymunu oynadı! ama emin olun bizim tribünler dünkü küfürlerden dolayı ceza alırlar.. umrumuzda değil bu saatten sonra, az bile küfrettik, buradan bir kez daha ALAYININ AMK !

Şenol hocanın devam etmesi konusuyla ilgili şahsi fikirlerimi geçen hafta detaylıca yazmıştım, hoca kendisine yapılan binbir çeşit şerefsizliğe karşı hırs yapıp, kendisini destekleyen camiasını arkasına alarak mücadeleye devam kararı alırsa, onunla yola devam etmek her türlü avantaj olur düşüncesindeydim.. yok eğer ben dayanamayacağım, bırakmak istiyorum derse de ısrarcı olmamak doğru olurdu.. ama hem tribünler, hem hocamız dün güzel bir duruş gösterdik, eskisi gibi bir şampiyonluk kaçırdık diye dağılan, yerlerde sürünen bir Beşiktaş'ın artık söz konusu olmadığını cümle aleme göstermiş olduk.. varsın ligi 4. bitirelim, bu takımın gerçek yerinin bu olmadığını biz biliyoruz, yetmez mi? bizim avrupada verdiğimiz mücadelenin çeyreğini vermeden temmuzda elenip rezil olanlar, bunca federasyon, hakem, medya ve hatta siyasiler desteğiyle anca zar zor bizi geçebiliyorlarsa, o zaman neden seneye kaldığımız yerden devam edemeyelim? elbette şampiyonluğun kaçmasındaki tüm sebepler böyle dış mihraklar değil, biz kendi içimizdeki yönetimden, hocadan ve takımdan kaynakları hataları da defalarca söyledik ve söyleyeceğiz, çözümünü de bulmak zorundayız.. ama şu hal ve vaziyette karalar bağlamak kadar saçma bir şey olamaz.. diyelim ki CL'ye gidemedik, elbette kötü olur ama dünyanın sonu değil.. seneye Cl ve t.kupası olmadan, gençleştirilmiş ve eksikleri güçlendirilmiş bir kadroyla ve kafa olarak sıfırlanıp tazelenmiş, hırslı bir teknik direktör ile yine şampiyonluğun en büyük favorisi olacağımızı düşünüyorum..
bırakalım renkliler aslında ne kadar yetersiz olduklarının farkına bile varmayıp bizi geçmenin zevkini tatsınlar, seneye balon gibi patladıklarında gülen taraf biz olacağız...

Basar dedi ki...

Carlito+1

Kazanınca değil her gün Beşiktaşlıyız! Nasıl tribune gittiysek bıkmadan sıkılmadan her hafta podcast yapan arkadaşlar da bizimle aynı kafada. Kendi adıma teşekkürü borç bilirim. Bütün sene zevkle dinledim, emeklerinize sağlık.

Skorların peşindeki arkadaşlara tavsiyem gidin Beşiktaş müzesini gezin... gidin Beşiktaş’ın Dervişi kitabını okuyun.

Romantikmiş! Arkadaş sen ilave olarak gölgede ve güneşte futbol kitabını da oku! O romantik diye küçümsediğin olgu, kirlenen dünyada hala temizliğini koruyan olgulardan biri...

beagle dedi ki...

Valla sampiyon olamama durumunda en keyifli iş transfer borsası. FFPsiz seneye girerken doktürelim diyorum:

- Kaleci
Fabri yedek olarak kalmalı. Boyko ve Tolga gitmeli. Ilk 11 icin bir Bundesliga kalecisi veya Harun gelmeli.

- Sagbek
GG artik yedek olmalı. Zeki veya maç tecrubeli bir Türk oyuncu olmali. Kesinlikle stoper tipliler olmaz (Kaan Ayhan gibi)

-Stoper
Pepe ve Tosicin ikisi satilabilirse 1 yuksek profil transfer gerekir. Biri satilirsa transfersiz devam. Vida oynar. Fatih ve Alpay gibi iki çok iyi fiziken yeterli altyapi oyuncusu var. Necip ve Medel de var.

-Solbek
Adriano giderse 1 yedek transferi gerekir. Altyapidan hazır adam yok.

- 6 Kesici Orta Saha
Tolgay ve Medel yeterli.
Biri iyi bir teklife satilsa bile Necip ve Atiba (kesin kalir) olacak.

- 8 Box to Box/Oyun kurucu
Oğuzhan cok büyük para gelmezse kalmalı. Yedeğine Musa Çağıran alinmali. Ozzy giderse World Class adam aramak lazim veya ortalama bir Alman :) (latin olmasin da)

-Sol Açık
Babel giderse büyük problem. Yedeğe Ahmet Canbaz geliyor olabilir ama hazir olmayacaktir. Orkan da fiziken gelismezse çözmez. 1 çok klas fiziken iyi transfer, 1 de gurbetçi gelecek görünüyor. Ahmet gelmezse Marlon Bulent Üçüncü bir ihtimal rotasyona konabilir.

-Sağ Açık
Q giderse Töre ilk 11 için soru işareti. Altyapida muazzam gelişen biri var Mertcan Açıkgöz. Şu anda opsiyonu kullanilmamisken Trezegueti almak en ideali ama Eylül'den once almaz başkan.

- 10 veya SS/Ikinci forvet
Q, Caner, Töre gibi gol atmayan adamlarla oynayacaksak gol özellikli biri şart. Kalirsa Babeli buraya cekebiliriz. Talisca herhalde %1.
Altyapidan Mustafa Apardi buraya kampta denenebilir. Yetenek ve golcülük iyi, kurtlar sofrasinda mücadele edebilir mi bakmak lazım.
Taraftar ve sistem buraya iki tane farkli tip transfer gerektirir. 1 yaratici/şutör/vasat mucadeleci ve 1 fuleli,2.forvet niteliğinde(Tuncay Sanli gibi) yirtici oyuncu.

-Santrafor
Gomez veya muadili ve Larin kalmalı.
Love,Negredo ve Pektemek gitmeli.

Fabri (T)
Transfer,Vida,Tosiç(T),Caner
Ozzy-Medel
Töre(T), Transfer, Babel (T)
Transfer

Bu hesaba göre ilk 11e 3 kesin 4 opsiyonel transfer gerekiyor.

Benim beklentim
Zeki, Musa Çağıran, Trezeguet, Ahmet Canbaz, Gomez gibi mümkün transfer grubunu acil yapip Harun, Emre Akbaba, Deniz Turuc vb zor olanların yaz boyu kovalanmasi. Yoksa kampa yetismeyen 6 transfer yapmak makul olmayacak.

yilmaz dedi ki...

Trezeguet kasımpaşa ile uzattı diye bir haber görmüştüm ama detaya bakmadım. Genel olarak ligden transfer yapılmaması taraftarıyım. Bu sene istisnalarım var. Yazıcı akbaba ve Trezeguet. Aslında djagne'yi de beğeniyorum ama tipik Anadolu topçusu çıkma ihtimali var.

Ben mevcut dizilişe transfer yaparsak pek bir şey değişmeyeceğini düşünenlerdenim.

Önümüzdeki sezon daha akıcı, hızlı ve coşkulu bir takım görmek dileğiyle.

carlito dedi ki...

yeni transferler bir yana, öncelikle elde tutulması gerekenler konusunu netleştirmek gerek..
bence en başta adriano kesinlikle 1 sezon daha kalmalı, kesinlikle! aksi düşünülüyorsa vazgeçilmesi için baskı bile oluşturmalıyız.. adam her mevkiide işe yarıyor ve asla posası çıkmış gibi bir görüntüsü de yok..
bunun dışında bana göre Pepe de sözleşmesini tamamlamalı, önümüzdeki sezon sonu yeri doldurulur..
Babel'in gönderilmesi konusu zaten küfür gibi bir şey, ne münasebet!
Oğuzhan ve Tolgay'ın ise uzun yıllar kalmasını, artı olarak zaman zaman beraber de oynayabilmelerini istiyorum.. Oğuzhan açısından maalesef kayıp bir sezon oldu, ama hocanın onu kolay kolay gözden çıkaracağına inanmak istemiyorum, umuyorum ki önümüzdeki sezon geri dönüş yılı olacak..
Fabri'nin de her türlü kalmasından yanayım..

bunların dışında değerini bulan kim olursa olsun gözden çıkartılabilir bana göre.. başta Lens olmak üzere; Negredo, Quaresma, Atiba, Tosic, Love, Pektemek gönderilmesinde sakınca görmediğim isimler.. ama Atiba ve Tosic'in gönderileceğini sanmam, yedek de kalsalar önümüzdeki yıl da elde tutulacaklardır.. Lens giderse yerinin Töre ile doldurulmaya çalışılacağını sanıyorum.. Q7 de çok iyi bir teklif gelmedikçe ne gitmek ister, ne de gönderirler.. dolayısıyla en radikal neşter hücum hattına vurulacaktır.. forvette Larin hariç herkes gönderilebilir, gönderilmeli de.. bize biri Gomez ayarında (mümkünse kendisi) bir de yerli ama kofti olmayan (mümkünse adı da Burak olmayan) forvet gerek.. Larin ne derece çıkış yapabilir kestiremiyorum, eğer beklentileri karşılarsa 15/16 sezonundaki Cenk etkisi yapıp, ikinci forvetimiz olabilir.. ama birincisi top class olmalı, orası kesin.. en ikna edici örnek gözümüzün önünde işte, Gomis tek başına şampiyon yaptı takımını, bir başkası olsa 3. bile olamazlardı..
Talisca'nın kalıp kalmayacağına bağlı olarak bir de ofansif orta saha konusu gündeme gelecek tabii, orası da santrafor mevkiisiyle birlikte önümüzdeki sezon kaderimizi çizecek..

beagle'ın yazdıklarına ek olarak kendimce toparlayacak olursam;

- tosic veya bir başkası giderse 1 stoper
- gökhan'ın yanına 1 sağ bek
- talisca giderse 1 AMC
- eldekilerin gönderilmesinin ardından 2 forvet

hep söylediğim gibi defanstan kimseyi göndermenin gereği yok, bir sağ bek yeter, bu sene savunma açısından iyi bir sezon geçirdik.. bizi şampiyonluktan eden golcüsüzlük oldu, eldeki kaynaklar tamamen oraya kanalize edilmeli.. talisca'ya da dökeceğimiz paranın çeyreğiyle tam istediğimiz gibi bir adam bulmak gayet mümkün, zamanında Sosa'yı bulan yine bulur, yeter ki biraz kafa patlatılsın..

beagle dedi ki...

@Carlito
Haklı olarak aşırı değişim istemiyorsun ama:

1. Dinamizm eksikliği daha da artacak. Q,Talisca,Atiba,Gönül bir arada intihar oluyor. Bunlar seneye 11de olacaksa hiç kafa patlatmaya gerek yok. Mümkün değil kaldiramazlar. Gomez de çözemez sorunu.

2. Kalsin dediklerin Sosa gibi baglasan durmaz olabilir. Bence de Adriano ve Babel mumkunse kesin kalmali. Pepe maaşdan sebep gitse de olur. Yeni adam almak pahali olacagindan kalsa da olur.

3. Ben de unuttum ama herhalde Demba Ba da yedek santrafor olarak gelecek.Larine biraz yazık olacak.

@Yilmaz
Once opsiyon kullanildi haberi çıktı sonra yalanlandı. Bakmak lazım ama çabuk. Yaşı epey var. Talip olursak bize gelmek icin herşeyi yapar.


hastati dedi ki...

Senol Gunes'in sinirlenip dilinin dolasmasini,kusmesini, iletisim eksikligini, kisacasi sunumunu cok seviyorum. Gerek yok profesyonellige, aglayalim, sesimiz titresin, sevgi saygi felan anlatalim, ders verelim...
tersten "Fatih Terim" yasatiyor hoca bize. biri agresif,sinirli ayagina yatiyo, oteki mazlum,kirilgan ayagi. ikisinde de bencil tavirlar, one cikma, mesaj verme derdi. futbol anlatin bari, yok ama durus, tavir, nasihat...
not defteriyle, kalem kagitla izliyelim konusmalari, tahtaya yazalim,yeni nesillere anlatalim...

@hasta ti

Dostum hangi hoca gelsin istersin? Ancelotti nasıl?

carlito dedi ki...

@beagle

gitmesi sorun olmayacak ama muhtemelen gönderilmeyecek olanlar Quaresma, Atiba ve G.Gönül.. dediğin gibi dinamizme zarar veren isimler bunlar, seneye Medel'in Atiba'yı büyük oranda kulübeye mahkum edeceğini tahmin ediyorum, ki zaten adam tek başına o dinamizm ihtiyacının yarısını karşılayabiliyor! Gökhan ise zaten formda olsa bile istese de tüm sezonu kaldıramıyor, oraya bir adam şart.. sezonun en az yarısında süre alabilecek çapta bir adam gelirse ne ala..
Q konusuna gelince, onu yerinden edecek biri alınır mı veya seneye Töre formunu bulup da ilk sezonundaki gibi yarı yarıya mı oynarlar bilemiyorum, ama seneye tüm yükün Q'da olmaması gerektiği kesin..
forvete gelecek isimlerden biri Aboubakar gibi güçlü ve rakibi yıpratan tarzda olursa ve yaşını almış bu saydığımız isimlerin de yükünü yenilerin üzerine atarsak dinamizm sorununun çözüleceğini düşünüyorum..

Ligin ikinci yarısının lideri biziz. GS ve fenere zorla kazandırılan maçlar olmasa muhtemelen şampiyonduk. Ostersund ve Vardar gibi dünya devlerine elenen takımlar ligin zirvesinde yer alıyor. Kalite akıyor her yerimizden.

Zaitsev dedi ki...

2018/2019 sezonu UEFA tarafından izleneceği için transferlerin para harcama yönteminden ziyade eski sistemle yapılacağını düşünüyorum.

Acil bölgeler harici transfer ancak oyuncu bedava ise yapılabilir.

Bir forvet arkası ve bir sağ bek transferinin öncelikli olması gerekiyor. Daha sonra eldeki oyuncuların gidişine göre bir forvet, sol bek transferi düşünülebilir. Forvet arkasına alınacak oyuncunun topla dikine gidebilen, oyun içerisinde kaybolmayan bir yapısı olmalı.

Aslında Babel o bölgede kullanılabilir. orayı kotaracak yapısı var.

* Boyko'yu Kiev alacak gibi duruyor. Mitroviç'te sakatlığına kadar sürekli oynadı. Onun da gitme ihtimali yüksek.

* Atiba yardımcı antrenör olarak kalsın. A takım kadrosunda olmasın artık.

* Pektemek'in son senesi. O da ücretinin bir kısmı karşılanarak gidebilir.

* Talisca hülle transfer olmayacaksa o kadar para etmez. Bütün sistemi bozan bir parça olarak görüyorum onu. Son 2 senedir Atiba ile beraber yavaş oyunun sorumlusudur.

* Love/Brezilya muhabbetinin doğru olmasını diliyorum.

* Abobakar alınabiliyorsa alınsın. önde tahmin edilemeyen bir adam iyidir. Abobakar gelirse çift forvette oynanabilir.

* Ondan iyi ve bedava bir opsiyon bulunmadığı sürece Fabri birinci kaleci olarak kalır. Orası birinci sorunumuz değil.

* GG 2020ye kadar bizde ve gitmez. Zaten kontratının son senesinin imza parası yerine verildiğine inanıyorum. Oraya önümüzdeki sene dönüşümlü oynayarak pişecek bir oyuncu alınmalı.

yilmaz dedi ki...

daha iyisi alınacaksa ve yedeğe düşecekse GG kalabilir. Aynı şekilde sağ bekimiz yeterli enerjiyi sağlayacaksa Adriao'yu gözüm kapalı direkt yazarım 11'e. Caner'le ikisi bence ŞL'de olmayan bir takım için mevkiiyi yeterince kapatırlar.

Eğer Şenol hoca kalacaksa ve adından daha fazla emin olduğu 4-2-3-1 de ısrar edecekse;

Ozzie-Tolgay'dan birini seçmeli ve yedek kalması her zaman soru işareti olan bu oyunculardan biri paraya çevrilmeli. Ortadaki o "1" için min 15+ gol katkısı olan (mümkünse çift hanelerde asist) hızlı dinamik bir "ortasaha" oyuncusu alınmalı. Hele hele medel-tolgay oynayacaksak bu oyuncunun gol atması çok çok fazla önemli, o beğenmediğimiz, bizi bozuyor dediğimiz Talisca'yı bile mumla ararız hafazanallah.

Ama tekrar ve tekrar benim istediğim revizyonu söyleyim. Beşiktaş Futbol Takımında hücumcu tek bir oyuncu bile bırakmadan alayını Çin Rusya Brezilya Katar Amerika gibi muhtelif ülkelere göndermek ve bir birlerini tamamlayan, max 2.5m€ maaşla oynayacak en fazla bir tane 30+ yaşında oyuncu ile komple yeni bir hücum hattı kurmak.


beagle dedi ki...

@Yılmaz

"Komple (gençleşmiş) yeni bir hücum hattı"... Kesinlikle.
Babel dışında alayı gitsin. O da kendi gitmek ister gibi.

Sant etienne'den Jonathan bamba'nın sözleşmesi bu sezon bitiyor. 96 doğumlum Fransa Ligi'nde bu sezon 32 maçta 6 gol 7 asistle oynamış. Quaresma'da Dünya kupasindan sonra tamamen yatişa gececeği için kesinlikle bir yoklanması gerekir.

Emrah D dedi ki...

@Mustafa Yildirim

Bambayı ben de istiyordum fakat CL olmazsa sanki gelmez gibi geliyor bana.

@diskonnektus

Haklısın. Bir de bonservisi olmadığı için fb ve gs'de peşine düşecektir. Yönetim, futbolcuyu Beşiktaş'ta büyük bir sıçrama yapabileceğine inandırırsa olabilir.

beagle dedi ki...

Dakika 1, Başkan Umutla Londra'da. Geçen seneden hiç ders alınmamış gibi. Ingiltereye satacak adam pek kalmadığına göre yeni Negredolar peşindeyiz.

Xavier dedi ki...

@beagle,

İngiltere'ye satılabilecek adam Babel olabilir. Orada piyasası iyi düzeyde. Yeni Negredolar peşinde olmamamızı umuyorum.

Emrah D dedi ki...

yaş sırasına dizdim internet ziyanlığı olmasın diye de fiks sebepleri kısaltma haline getirdim.

Atiba Hutchinson: canımız ciğerimiz, atiba beşiktaştır, önce asistan sonra hocamız bile olsun fakat şenol hocayı ne kadar sevsem ve kalmasını istesem de takıntılı olduğu oyuncuyu oynatıyor. kalırsa hoca oynatır o yüzden gitsin (KHOOYG). MLSte piyasası yaşına rağmen vardır para da kazandırır jübilesini toronto raptorsda filan yapsın seneye (hatta devre arası) gelsin teknik kadroda başlasın.
Pepe: dünya kupasında kendini göstersin ve satılsın yaşı var ve paraya çevrilebileceği son yaz (DKKGvSYVvPÇSY) hem kasaya para girsin hem de şampiyonlar liginde olmayan takıma bu kadar maaşlı oyuncu lüks (ŞLOTBKMOL).
Ricardo Quaresma: DKKGvSYVvPÇSY. kadroda olunca kolaya alışıp oyunu üzerine kuruyoruz.
Tolga Zengin: kimse almaz ama (KAa) italyadan isteyen var diye haber çıktı geçende bana pek inandırıcı gelmese de (İVDHÇGBPİGD). para getirebiliyorsa satılsın (PGS).
Vágner Love: KAa Brezilyadan İVDHÇGBPİGD. PGS.
Adriano: Kalsın isterim fakat gitmek istiyorsa saygı duymak gerek zaten yaşı da var (KİfGİSDGZYdV).
Gökhan Gönül: Satmaya değecek piyasası olduğunu sanmıyorum (SDPOS) ve yılda 20-25 maç oynayarak gayet iyi katkı verir kalsın (GİKVK).
Dusko Tosic: DKKGvSYVvPÇSY. sakar ve KHOOYG.
Álvaro Negredo: bizde olmadı üstelik ŞLOTBKMOL, piyasası vardır satılsın.
Ryan Babel: KİfGİSDGZYdV.
Gary Medel: fahiş teklif gelmedikçe ki gelmez kalsın (FTGkGK).
Jeremain Lens: KAa Katardan Çinden İVDHÇGBPİGD. PGS.
Denys Boyko: isteyen varmış 3e 5e bakmadan satalım.
Fabri: FTGkGK
Mustafa Pektemek: SDPOS ve üçüncü forvet olarak iş de görür ama PGS.
Caner Erkin: tarzını sevmemekle birlikte FTGkGK.
Veli Kavlak: KAa ve beşinci önlibero olarak iş de görür ama PGS.
Domagoj Vida: FTGkGK.
Aras Özbiliz: KAa PGS. Seneye yedek olarak takılabilir (SYOT).
Tolgay Arslan: FTGkGK.
Necip Uysal: FTGkGK.
Gökhan Töre: FTGkGK.
Oguzhan Özyakup: FTGkGK.
Matej Mitrovic: Brugge opsiyonu kullanıp alacak gibi görünüyor.
Atinc Nukan: Leipzig sezon başı kampında durumuna bakacakmış geri gelecekse bile Ağustos'ta belli olur.
Talisca: Hülle olmayacaksa opsiyon kullanılmasın her halükarda seneye kadroda olmasın.
Cyle Larin: FTGkGK.
Orkan Cinar: FTGkGK.
Sedat Sahintürk: Kirada iyi iş yaptı PTT 1.ligde, SYOT.
Utku Yuvakuran: SYOT.
Fatih Aksoy: SYOT.

Hoca zaten kalabalık kadroyu tamamen kullanmıyor, seneye mezbelelik kupası filan da yok, maksimum 16-17 kişilik bir kadro + elde kalanlar + altyapıdan çocuklar ile güzel bir kadro olur.

Gitsinler: Atiba, Pepe, Q7, Tolga, Love, Adriano, Tosic, Negredo, Babel, Lens, Boyko, Mitrovic, Atınç, Talisca
Kalsınlar: GG, Medel, Fabri, Caner, Vida, Tolgay, Necip, Pideci, Oğuzhan
Laletayin kalacaklar: Pektemek, Veli, Aras
Gençler: Larin, Orkan, Sedat, Utku, Fatih, Alpay, Apardı, Açıkgöz, Aydoğan....
Gelsinler: FERDİ KADIOĞLU, Ömer Ali Şahiner, Musa Çağıran, Bernard, Facundo Fereyra, Jo Bamba, Max Meyer, Maresic, Hradecky/Pau Lopez, Hakimi? (yabancıların hepsi kontratı bitenler, ama CL olmazsa gelirler mi büyük soru işareti. Hradeckyyi Dortmund istiyor olabilir)

--- devamı alttaki postta ---

Emrah D dedi ki...

--- üstteki posttan devam ---

Esas kadro:

Kale: Hradecky gelirse Fabri yedek, gelmezse Fabri as Pau Lopez yedek
Bekler: Caner, GG, Ömer Ali Şahiner
Stoperler: Vida, Medel, Necip
Orta sahalar (yani 6-8-10 numaralar, taktiğe göre değişir): Tolgay, Ozi, Musa Çağıran, Max Meyer (CL olsa bile gelmesi imkansıza yakın CLsiz sanırım imkansız), FERDİ
Kanatlar: Pideci, Bernard (gasteler filan da hep yazdı umarım olur), Bamba (bu da CLsiz zor ama belli olmaz Mustafa'nın dediği gibi ikna edilebilir)
Forvet: Fereyra (bunu da gasteler filan da hep yazdı bu da umarım olur)

Baya net kadro oldu bence güzel 11ler çıkar bundan. Mesela Hradecky-GG-Medel-Vida-Caner-Tolgay-Ozi-Meyer-Bamba-Bernard-Fereyra. Üstelik bir çok oyuncu çok pozisyonda oynuyor (Vida stoper ve bek, Necip-Medel stoper ve orta saha, Ömer Ali bekler kanatlar ve forvet, Bamba forvet)

Şurası eksik burası ince diyecek olanlara da harika yedekler var: Utku, Fatih, Alpay Çelebi, Maresic, Hakimi (Faslı oyuncuya karşıyım, muhtemelen de gelmez ama genç parlak kontratı biten görünce dayanamadım koydum), Veli, Orkan, Sedat, Aras, Larin, Pektemek, Mertcan Açıkgöz, Mustafa Apardı, Oğuzhan Aydoğan, Burak Ceylan, hatta Rıdvan Yılmaz

Esas kadro biraz küçük gibi oldu ama zaten maalesef gitsin dediklerimin hepsini satamayız onlar olsa da olur gelsin dediklerimin de hepsini alamayız onlar da olmasa da olur açıkçası bence dert değil. Önemli olan ana fikir bu şekilde bir transfer dönemi geçirmemiz. Sol ayaklı sol bek yedeği yok tüm yedekler devşirme altyapıdan çıkana da güvenemeyiz diyene de Gençlerbirliğinden Uğur Çiftçi var ama bence cidden gerek yok. Net bir 10 numara illa ki olsun deniliyorsa da para durumuna göre işte Alanyadan Emre Trabzondan Yusuf filan artık işte o pozisyona seçenek çok bir transfer daha olabilir.

beagle dedi ki...

@Disko
Fereyra'nin ayağına guveniyor musun cidden? Kafa çok iyi de biraz eleştirel olarak plaselere bak istersen.

yilmaz dedi ki...

@disko üstad ortalık karışık ahaber bu yorumlarını reyize yapılacak komplonun şifresi diye haberleştirir diyim ben sana :)

beagle dedi ki...

Kalecide benim önerim Ron Robert Zieler. Stutgart kalecisi. Kariyeri çıkıp inip stabilize oldu. 29 yaşında, maç tecrubesi gayet iyi. Ayak da var. Fiyatı da makul. Ben 6-8 bonservis verip 1.5-2 net maaşla 6-7 sene oynatiriz diyorum.
3-5 maaşla bedava yaşlı almaktan iyidir.

Son notum, kalecinin hası azıcık arıza olmalı. Schumacher, Kahn, Grobbelaar vb. Zieler de o ışığı görüyorum :)

EC dedi ki...

kumpas hikayesi bitti...
yabanci oyuncusu sinirlamasi geyigi bitti..
cezali baskanin sanki finali kazanacakmis gibi cezasi finaller icin lig bitimine 3 hafta kala tuzuk degistirildi..

Erman Senol Gunes Besiktas li degil , Trabzonlu dedi..Aykut Fenerli, Fatih GS li dedi.. asagiladi aslinda Trabzon u ve Trabzonlulari..

Akhisar seyircisine yapilan..
valla boku cikti..

biz burada futbol icin, oyun icin kafa patlatip yazisirken, adamlar hakemle 2 dandik takimi ciakrdilar ilk 2 ye sirf FFP den yirtsinlar..

insallah yarin UEFA yarin iksine de sokar cikarir...

valla bu kadar igrenclik olur..

Emrah D dedi ki...

@yilmaz

şifreli yazdım da bakalım kaç kişi okuyacak :)

@beagle

ferreyra bence bobonun daha iyisi gibi. hiç bir şeyi aşırı göze batmıyor ama oyunu şurdan patlar denilecek hiç bir defosu yok. hız güç mücadele gibi fiziksel özellikleri göze batıyor diyebiliriz sadece ama bir abou değil. öte yandan abounun mesela futbol zekasıyla ilgili mental güçle ilgili defoları vardı. ferreyranın şusu eksik diyemem gol her forvet gibi kaçırıyor ama bu nasıl kaçar diye saç baş yolduracak pozisyon kaçırmıyor. zoru atamayabiliyor ama normal pozisyonu atıyor benim eyyorlamam bu şekil. hem hava hakimiyeti var ve kafayla gol atıyor hem defans arkasına ofsayta düşmeden iyi koşu atıyor. ayağına da güveniyorum açıkçası, hani leblebici ceza sahası içinde aldı mı kaçırmaz tarzı güvenmek değil ama bulduğu pozisyonu mundar etmez tarzı güvenmek.

ha klasmanındaki bütün forvetlerin kontratı bitiyor olsa ferreyrayı mı tercih ederdim etmeyebilirdim başkasına bakabilirdim fakat mesela benzer yaş ve yetenek profilinde abel hernandez var daha abou stili gibi, daha fiziksel ve spektaküler ama futbol zekası sıkıntılı veya balotelli var yetenek akıyor ama mental kısmı tamamen allaha emanet.

zieler de hradecky klasmanında aşağı yukarı, hradecky daha istikrarlı, yine saç baş yoldurma ihtimali daha düşük seçenek ama zieler de dediğin gibi pozitif bir arızalılığı var. burada da yine kontratı bitme durumundan hradecky'yi öne çıkarttım ama ana postta da dediğim gibi dortmunda gitme durumu olursa zaten bizi düşünmez tahminen. hoş o zaman da dortmunddaki arıza Bürki boşa çıkıyor onu da alabiliriz :D

Yorum Gönder

Ara