.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Nisan 2018 Perşembe

STSL 31 Galatasaray - Beşiktaş


Tarih: 29 Nisan 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Türk Telekom Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus ( BJK 14G 10B 11M - GS 22G 9B 14M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Atınç Nukan ,Caner Erkin / Tolga Ciğerci , Eray İşcan

Cezalı Oyuncular : - / Serdar Aziz

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

133 Yorum:

qwerter dedi ki...

Zafer bizim olacak.

Derbilerde hakemler tarafından doğranmamız sıradanlaştığı için hakem hakkında çok düşünmek istemiyorum.
Bence bu maçta galibiyetin anahtarı öncelikle gol yememek. Galatasaray'da özellikle Mariano'yu kitlersek oyun kurmakta zorlanacaklardır. Feghouli ve Belhanda'dan çok Mariano sorumluluk alıp sonuca gitmeye çalışıyor.

Klasik bir Fatih Terim takımı olarak ilk yarım saatte çok baskılı başlayacaklarını düşünüyorum. Bu baskıdan kurtulup hızlı hücumlarla gol bulmak güzel olurdu ancak Negredo'nun hantallığı umutlarımı baltalıyor.

Maçı defalarca kafamda oynadım. Kazanacağımıza en çok inandığım senaryoysa, uzun sürede dengede giden bir maçın son 20 dakikasında baskıyı arttırıp golü bulmak oldu.

fidddas dedi ki...

şenol hocanın türkiyedeki futbol kariyeri sona ermiş gibi duruyor. ben bütün yaşananların he takıma hem de hocaya hırs olarak geri döneceğini ve bırakmadan önce şampiyonluk almak isteyeceğini düşünüyorum.
pepenin oynayacak olması gomisi hareket ettirmemek açısından faydalı olacaktır. vida-tosiç ikilisi tam bir saatli bomba olacaktı.
onun dışında bizim hep söylediğimiz gibi orta sahayı 3 lü kurmamız gerekiyor. ama bunun için ileri dörtlüden şu ortamda kesilecek bir adam yok. ya ortayı 3 lü oynayıp oyunu alacağız ve doğal olarak baskın oynayacağız ya da ortayı atiba-medel kurup öndeki 4 lünün galatasarayın kötü defansının hatalarını değerlerdirmesini bekleyeceğiz, tabi topu onlara sağlıklı şekilde ulaştırabilirsek.
başakşehir maçının skoruna göre galatasarayın oynayacağı oyun değişecektir. eğer başakşehir puan kaybederse öncelikleri galibiyet olmayabilir ki bu da onların intiharı olur.

not : biz fenerbahçe maçına her durumda çıkarız. normal kadroyla çıkarız. aksi bir karar alınması imkansıza yakın gibi bir durum. benim tek merak ettiğim hocanın gidip gitmeyeceği.
zaten çıkmazsak bu durumda yine haksız olarak görüleceğimiz için maça çıkmamız durumunda önceki postta bahsedilen sonuçlar oluşmayacaktır. zaten spor bakanı falan aramıştır başkanı ve hocayı. hoca haklı olarak çıkmak istemeyebilir ama ona da baskı yapıp çıkarabilirler.
kendi kişisel görüşüm ise maça çıkılmamasıdır ve bu durumun fifaya şikayet edilmesidir. ama bunu da yaptırmazlar dış güçlere bizi meze ettiniz diye :)

@fidddas

GS maçında hakem katliamı olursa hem kupa maçına çıkmayız hem de olayı FIFA'ya taşırız diye pazarlık yapsın yönetim. Bak taraflı yönetim istiyorum demedim. Sadece adil yönetim!

turgay dedi ki...

bizden önceki maçın skoru galatasarayın nasıl oynayacağını etkiler. eğer başakşehir berabere kalırsa o beklediğimiz baskıyı göremeyiz. orta sahayı atiba-medel-oğuzhan yapıp taliscayı tek forvet veya babeli ileriye atıp lensle başlayabiliriz. savunmaları ve orta sahaları yavaş olduğu kadar hata yapmaya müsait. baskıyla ve hızlı oyunla kaderimizi değiştirebiliriz. pek ümidim yok iyi sonuçla alakalı. iştahım kesildi 1 haftadır umarım takım motive olabilir.

Ekrem35 dedi ki...

Benim de maalesef galibiyet beklentim yok hatta hiçbir beklentim yok son bir haftada yaşananlardan sonra. Galibiyet gelirse fatih terim'in egosunun yaptıracağı hatalar ve pepe, adriano q7 gibi adamların karakter koymasıyla olur.

Bugün maça çıkmama kararı bekliyordum ancak şafak malatya'nın son yazdıklarından sonra bir hayli baskı altında olduğumuzu ve mecburen o sahaya çıkarılacağımızı anladım. Şenol güneş'in bunu psikolojik olarak kaldırabileceğini zannetmiyorum. (Yerine kim olursa olsun o da kaldıramazdı bu şerefsizliği hocaya da özel bir durum değil bence) bu yüzden sezon sonu ayrılmak isteyebilir.

İlk yarıda bir net ötesi penaltıyı bir kırmızı kartı ve eğer belhanda'nın eline çarpan top cezasahası içindeyse (tam hatırlayamadım) 1 penaltıyı daha veremeyen bir hakemin aynı takımların maçına verilmesini de sonuna kadar artniyetli gördüğümü belirteyim.

planck dedi ki...

kupa maçı için tahkime gidilecektir. onun da sonucu haftaya çarşamba belli olur. gs maçının sonucu + taraftar baskısı da tahkim kararını etkileyebilir. eğer kazanırsak karar değişmez ama kaybedersek ve taraftar iyice ayağa kalkarsa bu sarayı karar değiştirmeye itebilir. karar değişmez ve şampiyon da olamazsak seneye maç izleme heyecanım kalmayacak. 2 yıldır siyaset takip etmeyi bıraktığım gibi aynı yılgınlık burada da olacak malesef.

fidddas dedi ki...

galatasarayın çıkacağı kadro eğer fatih terim bir imparatorluk! yapmazsa

mariano maicon denayer nagatomo
donk fernando
rodrigues belhanda feghouli
gomis

şeklinde olacak.
kullanabilecekleri oyunlar,
1. orta sahada renkli takım avantajını kullanıp donk ile maksimum sertlik ile topu kapıp rodrigues ve feghouliye topu ulaştırıp gomisi görmeye çalışmak
2. mariano ile sağ kanadı çalıştırmak
3. feghouli ile uzaktan şutlar

bunun dışında opsiyonlarını ben göremiyorum. selçuğu falan kupa maçından sonra sildi zaten fatih terim. yukarıdakilerden sonuç alamazsa sinanın sürpriz yapma ihtimalini ya da yasini kullanacak. yasin kontrat için belki yırtar kendini.

bizim de kadro zaten belli

gökhan pepe tosiç adriano
medel oğuzhan
q7 taslica babel
negredo

yukarıdaki kadrodan ne değişebilir.
1. defansta tosiç yerine medel oynar. böylece ortasahaya pas desteği sağlanmış olur. ama medel ortasahada çok formda ayrıca donkun sertliğine ortasahada cevap vermek gerekiyor. zaten medelin defansta oynaması şenol hoca için pek beğenmediği bir tercih. mecbur kalırsa yapıyor. bu sebeple defans dörtlüsü bu şekilde olur gibi.
2. yukarıda da yazdım ortayı 3lü tutmayı biz blog olarak istiyoruz :) belki hoca da istiyordur ama talisca varken olmuyor. talisca skora etki ettiğine göre onu kesemez. bu durumda ortayı ikili çıkması kesin gibi.
3. şenol hocanın kurallarına göre atiba sağlıklıysa oynar. medel de formda. talisca donkun kalitesiz sertliğini hakeme gösterebilir. atiba-medel önlerinde talisca gibi oluyor. medel oğuzhan daha mantıklı bir ortasaha ama hoca atibadan vazgeçer mi? aslında atibanın temel problemi top ayağındayken baskı anından top kaybı yapması ki fatih terim bunu işleyecektir. top rakipteyken çok iyi alan kapatıyor ama toki stadında taraftar desteği olan galatasarayın ortasahada atibadan topu alıp hızlıca kanatlara ve ceza sahasına girmesi maçı kaybetmemiz demek oluyor.
4. forvette ise q7 negredo ve babelin değişmesi mümkün değil. negredonun maicon ile boğuşması gerekiyor ki maicon da talisca üzerine donk ile beraber baskı yapmasın. ayrıca önde pres ile denayerin sakarlığının kullanılması gerekiyor.
5. nagatomo çıkmayan bir bek, hele karşısında q7 varken daha da çıkmayacaktır. feghouli yardıma her zamanki gibi az gelirse bu durumda gökhan ile birlikte orayı son maçta olduğu gibi çok fazla işleyebilecekler. bu sebeple lensin kullanılmasına gerek yok. q7 cezadan sonra oynadığı gibi oynarsa ve dış etkenler ile (gereksiz sertlik ve taraftar) uğraşmadan oyuna konsantre olursa bol bol pozisyona girme kabiliyeti olacaktır.
6. sağ tarafta marinao etkisini azaltmak için ise babelin hem defansa yardım etmesi gerekiyor hem de oğuzhanlı bir orta saha ile sol tarafta oğuzhan adriano babel üçgenlerinin kurulması gerekiyor.

hakem vs gibi dış etkenleri göz ardı edersek bizim maçı almamız için
- atibasız çıkmalıyız
- oğuzhan talisca ve q7 kendisini maça vermeli
- rakibin kalitesiz sertliğini lehimize çevirmeliyiz
- tosiç son maçta oynadığı gibi oynamamalı

ben maçı kafamda oynadım ve kazandık :) hadi hayırlısı



Emrah dedi ki...

Gs'yi ezdiğimiz ilk maçta Fabri, Pepe, Tosic, Gökhan, Adriano, Atiba, Tolgay, Q7, Ozzy, Babel, Cenk çıkmışız.

Ortayı bence Medel, Tolgay ve Talisca ile kurabiliriz. Tolgay büyük maçlarda iyi oynuyor. Oğuzhan formsuz. Talusca çok istekli.

ozzie dedi ki...

Ajansspor'un haberine göre Divan toplantısında 800'den fazla üye Fener maçından çıkılmaması yönünde el kaldırmış, sadece 3 üye "maça çıkalım" demiş. Fikret Orman bence Divan toplantısından daha ortada bir cevap bekliyordu, "kimi istiyor, kimi istemiyor, en iyisi biz bu maça çıkalım" diyebilmek için. Divan tam tersine çok net bir mesaj vermiş Fikret Orman'a. Şimdi maça çıkarırsa hem taraftar hem de Divan'la sıkıntı yaşayacak.

Ayrıca Federasyonda calişan 5 BJK üyesi (Demirören, Güreli, Düren, vs) de ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na gönderilecekmiş. Toplantının o kısmını şu noktada çok gerekli bulmadım ama anlayabiliyorum.

Unknown dedi ki...

Övünç Özdemin haberine göre net bir karar yok divanda. Övünç Özdem ne kadar tarafsız tartışılır tabi. Fikret Orman da bu tarz bir açıklama yapabilir. 5 üyenin ihtacı mevzusu ( YD de dahil ) olayı yalan olur bence. Çünkü bu karar devamında maça çıkmamayı gerektirir. Kararın ptesi açıklanması bence bize Gs maçını da kaybettirir. Maça çıkma kararı artık bizim ağzımıza istediğiniz kadar edebilirsiniz demek. Bakalım yönetim bunu göze alabilecek mi. Böyle bi karar sonrası açıkçası ligi de takip etmenin bir anlamı kalmıyor Beşiktaş taraftarı açısından.

fidddas dedi ki...

Yonetim cok buyuk sasirtti ve mutlu etti beni. Cok isabetli bir karar.

turgay dedi ki...

Helal olsun be gözlerim yaşardı. Hiç beklemiyordum çok üzgün ve çok kızgındım tepkisizliğe helal olsun. Onurumuzu ve gururumumuzu yedirmedik bravo yönetime bravo divan kuruluna dik durdukları için helal olsun

BJK4EVER dedi ki...

Cikip protestoda bulunsak bence cok daha etkili olurdu ama, en azindan tepkisiz kalmadik. Bu da birsey. Sampiyonluk da gidecekse gitsin. Sokarlar kupasina da basarisina da.

Ekrem35 dedi ki...

Şampiyon olmuş kadar sevindim desem abartmış olur muyum? Tamamen aksi kararın gelmesi beklerken inanılmaz mutlu etti. 3 mayıs günü o saatte bir de vodafone parkta taraftara açık antreman olursa tadından yenmez vallahi.

Armagan dedi ki...

Daha da güzeli #SonAntrenmanVodafoneParkta diye tag açılmış. Gs maçı öncesi bu da olursa, gerçekten efsane olur ve o istenen kenetlenme sağlanmış olur.

cochise dedi ki...

@ekrem35
hayır kardeş abartmış olmazsın çünkü aynı duyguları paylaşan o kadar çok kişiyiz ki ... spor bakanı her iki takım da bu karara uyacaktır dedikten sonra mutalaka geri dönüşleri olacaktır ama olsun; bir süredir bu kulübün temel felsefeleri unutulmuştu; biz 'ne olursa olsun kazan' takımı değiliz. Hatırlanması iyi oldu ...

mit dedi ki...

Başkana ve yönetime helal olsun. Ne zaman taraftar ortada daha açıklama bile yokken arkalarından sallamaya başlasa nihayetinde çıkıp doğru ve şerefli olanı yapıyorlar. Bize de bu yakışırdı.

Şimdi Fenerliler korktu, kaçtı demeye başlayacaklar ve o kupayı alırlarsa en büyük biziz diye övünecekler. Çünkü "şeref" onlarda sadece bir tribün adından ibaret :)

yilmaz dedi ki...

@mit korktuk tabi, sonuçta rakip seyircisiz maça patlayıcı atan bir takım.

beagle dedi ki...

Şimdi bu p.çlere küfür serbest mi? 90lar tribününden yeni kuşaklara aktarmak istediğim geniş bir lugatimiz var da :))

Beşiktaş'tan aşağı saldım...

Xavier dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozzie dedi ki...

Helal olsun Divan Kurulu'na, Fikret Orman'a ve yönetimine.

Hafta boyunca sessiz kalmalarını kırgınlık ve kızgınlıkla izledikten sonra, bu haberi alınca benim de gözlerim doldu. Beşiktaşlılık budur işte! Yalanlarınız, iftiralarınız, manipülasyonlarınız, "kazanmak için herşey mübah"larınız batsın. Biz Beşiktaş'ın, burdayız, dimdik ayaktayız. Alın şimdi kupanızı, sokun federasyonunuza. Bundan sonra bizi cezalandırmak için hakem oyunlarıyla 4üncü yapmaya kalksanız bile, seneye de gider inadına Avrupa'da şampiyon oluruz, o kupayı da bir yerlerinize sokmak için.

ozzie dedi ki...

@ beagle

Zaten duygu yoğunluğu varken bi de nostalji yapmışsın, evde salak salak bağırttırdın:

Cimbom çıktı karşıma ........ .........
Üzülme cimbombom bu günler geçer,
Senin alınyazın bu, Beşiktaş .....

BurkayJK dedi ki...

BJK4EVER'ın dediği gibi sahaya çıkıp orada protesto edebilsek daha harika olacaktı ancak taraftarın sabrı kalmadı, bekleyemezdik. Demirören ve yanındakileri de ihraç edebilirsek değmeyin keyfimize.

YSY dedi ki...

Valla ne diyeyim bende çok şaşırdım bu kararın alınmasına. Ben her ne olursa olsun çıkıp oynarlar diye düşünüyordum.

Herneyse esas şimdi kritik kısımdayız. Şuanda herkeste ağzının payını verdik artık bu dakikadan sonra adalet bekliyoruz havası var ama kimse boşuna heveslenmesin. Onlar bizi bizden iyi tanıyorlar. Tam tersine daha şiddetli kıyıma uğrayacağız ve aksi uygulama beklerken karşılaştığımız bu duruma hem de hassas dönemden geçerken tepkilerimiz daha yoğun olacak ve bizi çığırdan çıkarmaya çalışacaklar çünkü şuanda tam ona uygun pozisyonumuz var. Aman diyeyim herkes sakin olsun. Tamam tepkimiz olsun lafımızı edelim ama iş öteye geçmesin. Tüm çuval incir berbat etmeyelim, istedikleri de bu zaten. Şimdi güzel tepkimizi koyduk tamam bu iş burada bitsin şu önümüzdeki maça bakalım.

Artık aşılandık bu durumlara.

Derbideki muhtemel 11'lere bakarsak; Galatasaray'da Gomis hariç ilk 11'de forma giyecek isimler toplamda 22 gole imza atmış. Beşiktaş'daysa Negredo hariç ilk 11'de çıkması beklenenler 37 gole imza atmışlar. Pepe-tosic ikilisinin gomis'i kitlemesi durumunda uzaktan şutlarla kaleyi yoklayan bir GS görebiliriz. Eğer Babel Mariano'nun ileri çıkışlarını engellerse pozisyon üretmekte çok zorlanacaklardır. Beni en çok korkutan Gökhan Gönül'ün Garry Rodriguez karşısında atletik anlamda çaresiz kalması. Topla içeri kat etmesine izin vermesin yeterli.

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

konu başlığı ile ilgisiz ama geçen podcastte ferdi kadıoğlu transfer edilirse club-grown statüsü elde edeceği söylendi.
yaşına transfermarkttan baktım. 18 den gün almış.
benim bildiğim kadarıyla home-grown için 15 yaşından gün almadan 21 yaşından gün alana kadar ülkede oynaması, club-grown için ise 18 den gün almadan 17 yıl 364 gün gibi 21 yaşından gün alana kadar takım kadrosunda aralıksız olması gerekiyor.
ayrıca fifa kuralları gereği 18 yaşından küçük oyuncuları transfer ederseniz eğer ailelerinden ayrılmamaları gerekiyor. ailelere de ülke değiştirtirseniz ailelerinin oyuncunun transferi dışı sebepler ile ülke değiştirmeleri şart koşuluyor. atletico madrid ve barcelona buna benzer sebeplerden ceza aldılar diye hatırlıyorum.

yani avrupa gurbetçi oyuncu havuzundan transfer yapacaksak eğer aileler zaten türkiye pasaportlu olduğu için fifa kuralını bozmayız ancak 18 yaşından gün almadan transfer etmemiz gerekiyor.
bu yıl altyapıya alınan gani sevim ve marlon bülent üçüncü transferleri bu konudaki doğru uygulamalardır. ben ferdinin bu statüye girebileceğini sanmıyorum.

beagle dedi ki...

@Ozzie
Hanım'a aldirmadan iki gündür o tezahuratları ede ede dolaşıyorum. Az deşarj olup maç havasina dönüyoruz iyi oluyor.

EC dedi ki...

Rodriguez in Gokhan Gonul ile karsilasmasinda onu durdurabilirsek, maci aliriz.. diger alanlarda ustunuz...

fidddas dedi ki...

biz eşimle birlikte burası beşiktaş alayına gider uğraşma bizimle ..... fener tezahüratını yapıyoruz :)

carlito dedi ki...

ben de son günlerde eski küfürlü tezahuratlar arşivinin en nadide parçalarından, "karlar düşer" şarkısından uyarlanan bestemizi söylüyorum evde sık sık :)

hem feeeneriii hem cimbomuu ağlatıııııır :)

şahane delirdik gerçekten..

Ekrem35 dedi ki...

@beagle @fidddas

Benim hanımın futbolla alakası sıfır ama baba gsli diye ben de gsliyim diyor. En son ilk 11den üç kişi say dediğimde "jardel" demişliği var :) alaka seveiyesini özetlemiştir sanırım :) o yüzden pek karşılıklı tezahürat yapamıyorum ama şu "112 sene yanyana"yı açıyorum bazen youtube'dan ona dayanamıyor "yanyana", "kolkola" "gururlan burası Beşiktaş" kısımlarında veriyor çoşkuyu :)

Gs "at fink'e" taktiğiyle oynuyor oradaki fink rodrigez bunlarda. Onu durdurursak tamamdır bu iş. Pazar günü Şampiyon Beşiktaş diye tt arenayı inletmek nasip olur inşallah.

beagle dedi ki...

@Carlito
Delilik seviyesinde haklısın. Başkan savaşa çağırsa mutfak bıçağıyla "Freedooom!" çekecek kıvamdayız.

fidddas dedi ki...

https://twitter.com/besiktas/status/989881856634978304?s=21

qwerter dedi ki...

Beşiktaşımın güçlü bir oyunla kazanacağına inanıyorum. En son bu duyguyu Başakşehir maçında hissetmiştim. :( O maçın sonucu benim için ruhsal bir çokuş olmuştu. Skordan ziyade oynanan futbolun yetersizliği üzüdü beni. Adamlar resmen ezip geçtiler. İşin ilginci, kırmızı kart gördüğümüz Münih maçında bundan daha fazla tepki gösterebilmiştik. Skorun İBB günlerinden kalma bir lanetin tekrarlanması olarak algılıyorum. Bir sonraki sene kurşun döktüreceğim :D

GS karşısında işlerin farklı olacağını düşünüyorum. Mental olarak hazır olursak bu galatasarayı dağıtmamamız için bir neden yok. Evet evlerinde çok başarılılar. Bu başarıları zaaflarını örtmüyor. Atak yapma konusundaki iyiler, defans konusunda vasat altılar. Coşkulu bir oyunları var. Bu oyun hem güçlü yanları hem zaafları. Oyunlarını bizim feda sezonundaki benzetiyorum. Umarın karakterlerin yeri değişir ama sezon sonu aynı olur. Maçları genellikle ya herro ya merroya dönüyor. Oyunu boyunca soğuk kanlığımızı korur maçın set oyununa dönmesini engellersek istediğimiz skoru alıp dönmek mümkün.

Umarın federayona çektiğimiz restin sonuçlarını görmeyiz ve futbol tanrıları yanımızda olur.

sports guy dedi ki...

Valla ben evlenmenin kiyisindan dondugum icin yorum yapamiyorum.

Yalniz ters totemi yapayim, bence dangalak bir topla yenecek bizi gs.

SANA TAPAMAM TOTEM.

turgay dedi ki...

galatasarayın puan kaybettiği ya da şöyle söylemek daha doğru sanırım oyunu kaybettiği bütün maçların ortak noktası orta sahada topun evelenip gevelenmemesi. ne kadar hızlı oynarsa rakip galatasaray o kadar afallıyor. biz bunu yapabiliriz. bu yüzden kim oynayacaksa tolgay veya atiba direk oynamaları şart. ancak ilerde sonucu alabilecek miyiz bilemiyorum. başta negredo olmak üzere pozsiyona kim girecekse büyük bir yüzdeyle oynamalı. içimden hakem yardımıyla kaybederiz geçiyor. bakalım neler olacak

beagle dedi ki...

Cenk kulübe destek kampanyasına 500 bin Euro ile katıldı. Everton'a bakınca Mert Nobrelerin 2.5 net ve kontrat uzatma parası aldığı BJK geliyor aklıma. Parayla rezillik. Orta saha ve ileri uçta en iyiler Cenkle Walcott onlar da BJK de rotasyon oyuncusu seviyesinde. Rooney yerine Tom Davies veya Calvert Kewin i kullansalar biraz daha etkin olurlar ama bizdeki Q gibi Rooney varsa oynar.

Everton ile ciddi dirsek teması kurmaliyiz. Tolgay ve Babel'i versek sinif atlarlar. Biz de Tom Davies gibi tam PL'lik olmamış potansiyelleri alabiliriz.

YSY dedi ki...

Vay arkadaş fener hiç puan bırakmadı yav. Bundan sonra da bırakmazlar gibime geliyor.

Fenerin Konya'dan başka hiçbir takıma puan bırakma ihtimali yoktu zaten. Konyaspor düşmemek için direnecektir sadece. Kaldı ki bizim için üçüncülükle dördüncülük arasında fark olmadigını düşünüyorum. Sezonu erken açarız en fazla. Avrupa'da uyduruk bir takıma bilerek eleniriz daha sonra. Kupadan da zaten cekildigimiz için sadece ligde temiz temiz oynarız.

Bu berbat senaryoyu yaşamak istemiyorsak GS'ye koymamız şart.

carlito dedi ki...

heyecandan uyuyamayanlar?

yarın tribünde Beşiktaş'ımızı destekleme imkanına sahip olabilecek az sayıda şanslı taraftardan biri olacağım için de heyecanım bir kat daha fazla.. (laf aramızda son gittiğim derbi deplasmanı 3-4'lük "kadıköy panteri pancu" maçıydı.. ben de uğurlu gelmezsem kimse gelemez yani :))

maça dair en çok istediğim şey iki takımın da maçı 11 kişi bitirmesi.. evet onlar da kırmızı görmesin, gına geldi hakemin maçın öbüne geçtiği kırmızı kartlı derbilerden.. rakip de biz de eksik kalmadan, maçın sonucu etki eden fahiş hakem hataları olmadan sahada hak eden kimse o kazansın, o durumda kaybetsek de üzülmem..
haydi Beşiktaşım, gün tarih yazma günüdür, yarın kazanırsak üst üste 3. şampiyonluk bizim olur...

Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

Adriano mu yoksa?

beagle dedi ki...

Negredo kafa 2 tane :)

teahead dedi ki...

Bence bu maçı Quaresma alacak.

Emrah D dedi ki...

@fidddas

ferdiyi bu dönemde alırsak clubgrown olur diyen bendim hocam, benim bildiğim statü bu şekilde. 18 yaşından gün aldıktan sonraki ilk transfer döneminde transfer edilebiliyor daha küçük futbolcu alınamıyor (fenerbahçenin eljif elmas transferi gibi). öte yandan club grown olabilmek için 21. yaşgününün içinde olduğu sezon dahil 3 sezon geçirmek gerekiyor. yani yaşgünü mesela ekim ayındaysa o sezon komple o takımda oynamış sayılıyor toplamda mesela 28 ay olduğu halde 36 ay oynamış gibi oluyor.

zaten öteki türlü olsa 18 yaşından önce transfer yasak olduğu için yaşgünü transfer dönemine denk gelen futbolcular hariç hiç kimse başka ülkede bir takımda club grown olamazdı, yaş günü yaz dışına denk gelen harici futbolculara haksızlık olmasın diye kural bu şekilde diye biliyorum. baya araştırıp okumuştum fakat şimdi yine baktım bulamadım kaynağı.

uzun lafın kısası başka ülkeden birini club grown yapabilmek için transfer edilecek 18 yaşından aldığı ilk günden son güne kadar 365 günlük bir süre var ferdiyi geçen yaz alamazdık, devre arası alabilirdik ve clubgrown olurdu, bu yaz da alabiliriz ve club grown olur, seneye devre arası ve sonrasında alırsak clubgrown olamaz.

beagle dedi ki...

Şampiyonluk havasina girmemiş cool takiliyordum. Osmanli golü attı, elim ayağım titremeye başladı.

Ekrem35 dedi ki...

Bruma'lı sezonların ve geçen sezonun maç özetlerini izledim tekrar. Hep gökhan'ın ordan zorlanmışız. Özellikle bruma çok zorlamış bizi. Rodriges ilk yarı çok formda değilken de vodafon'da en çok zorlayan olmuş. Bu atletizmle baş edersek sorun yaşanmaz ama mutlaka ordan adam kaçıracağız. Bitirişi iyi yapamazlar umarız. Caner bu maç olsaymış adriano ile sağ tarafı gönül rahatlığıyla kapatırdık. Neyse bakalım şans yanımızda olsun.

Zaitsev dedi ki...

Topla oynama istatistiğine bakınca Osmanlı topa dokunmadan gol atmış gibi gözüküyor. 45-60 arası gol yemezlerse 2yi atabilirler.

sports guy dedi ki...

Osmanlinin yedigi gol tam komedi ya. Amator lig golu yemin ediyorum, kafayi kirdim ekran basinda.

beagle dedi ki...

Ilerideki hoca aday konusmalarimizdan Irfan Buz kardeşi düşelim. Doukara'yi birakip leylek santraforla sezonu riske attıktan sonra Musa Umar değişikliği ile mum dikti.

Akşam Fırat tarafından doğranacağımızdan emin olan tek kişi ben miyim ?

Fabri,Adriano, pepe, tosic, gökhan, medel, Tolgay,Babel, Quaresma, talisca,negredo

İlk 11'imiz.

Emrah dedi ki...

Tam kafamdaki 11 olmuş. Maç sonu eşe dosta göndermek için şu videoyu bir köşeye koydum bekliyorum:))

https://www.instagram.com/p/BiIQsZGBdRO/

Başakşehir bu saatten sonra puan bırakmaz. Yenersek 2. olup ŞL'ni zorlarız.

YSY dedi ki...

Başak bundan sonra zor puan bırakır. Kaybedecek birşey yok top tüfek saldırın.

alper dedi ki...

Bütün gs lilerin a..

@Alper

+10000000

Bu ümit Öztürk ne ayak lan. Önce GS'ye alanya maçını hediye etti. Bugün de İBB'ye Osmanlı maçını. Ne rezil bir lig tiksiniyorum amk.

Ekrem35 dedi ki...

Benim hocanın açıklamayı görünce biraz hevesim kaçtı. Başakşehir maçında osmanlı lehine özellikle 2.yarı hiç faul çalınmaması başakşehir'in 2.golü öncesi olanlar falan iyice soğuttu beni. Maç öncesi negatif yorumla ortamı baltalıyorum ama stadyum özelde ali gültiken ve m. Denizli içerden gelen bilgiler bjk'nin 3 mayısta çıkacağı yönünde dedi. İyice limon sıktılar keyfime. Hayırlısı.

beagle dedi ki...

Bize karşı birlesen renkliler, fenerasyon, yandaşlar, hakemler... Çok ağır totem yaptım bugün. Bittiniz olum.

Pheaglix dedi ki...

kolay kolay deplasmanda 1-0'dan geri gelebileceğimizi sanmıyorum. bence doğru 11 ile çıktık maça, mariano'nun sakatlığı da iyice oyunu bize çevirebilecekken yine olmayacak bir gol yedik. domine etmemiz gereken sezonu dördüncü bitireceğiz.

beagle dedi ki...

Bugün bir kaç konu da netlesiyor.
Tosic'in maksimumu bu.Vida bundan çok daha iyi olabilir

Negredo %80 Almeidaymiş. Az oyun ici artisi var o kadar.

3-1 aliriz.

Negredo sezonu skip attı adeta.

Ekrem35 dedi ki...

Ben 45 dk için tosic'i daha çok beğendiğimi söylemeliyim pepe'ye kıyasla. Pepe gomis'le 2 hava topuna çıktı ilki 15 saniye golü yememize ramak kaldı o pozisyonda. Ondan sonra zaten hep tosic eşleşti hava toplarında ve hepsine vurdu. 2.si de golden önce yine saçma bir hava topu mücadelesi pepe'den. Güzel ikram oldu sol kanada ve golü yedik. Pek ümidim yok demiştim zaten hoca üzgün, kırgın ve bitik. Takım pek odaklanamımış gibi. En fazla berabere kalırız gibi geliyor bana. İçimi en çok kemiren ise ligi fb'nin altında bitirmek. Bu kalleşlere geçilirsek ben böyle düzene sokayım afedersiniz.

turgay dedi ki...

Para muhabbeti yapmak istemiyorum ama en çok para kazanan 2 oyuncumuz sahada bugün işlerini doğru yapmadıkları için geride bitirdik oyunu. Negredo golü atamadı pepe zaten maça gelmemiş keşke cezalı kalsaydı. Oyun olarak geride değiliz ama oyunu kuramıyoruz çünkü talisca o oyuncu değil yapamıyor pasın kolayını da zorunu da veremedi. Herşey olabilir ama muhtemelen sezonu bu maçla kapatıyoruz diye düşünüyorum

Armagan dedi ki...

Tolgay yerine Oğuzhan’la risk almalı, kaybedecek averaj dışında bir şey yok. Lens de çok sırıtıyor. Beraberliğe bağlayıp önümüze bakalım.

Forvetsiz oyunda ısrar etmez umarım hoca. Pektemek ya da Larin girsin. Bu saatten sonra tüm riskler alinmali.

carlito dedi ki...

Şu Negredo yerine Gomis bitiriciliğinde bir forvetimiz olsa şimdi açık ara şampiyonduk.. Çok savundum şimdiye kadar ama bunu atamıyosan defol git amk!

Unknown dedi ki...

sezonun tum sorumlusu hoca diyicem ama oyumu su negredoyu kim.aldi getirdiyse ondan yana kullaniyorum

Unknown dedi ki...

sezonun tum sorumlusu hoca diyicem ama oyumu su negredoyu kim.aldi getirdiyse ondan yana kullaniyorum

Emrah dedi ki...

Tolgay dökülüyor. Negredo o golü atsa sezonu kurtaracaktı. Pepe bir garip hallerde. Buna karşın bizim daha net pozisyonlarımız var. İkinci yarı bambaşka bir Beşiktaş dileğiyle...

Ekrem35 dedi ki...

@mustafa yıldırım

Larin kadroda yok. Tek forvet pektemek şu an.

Huzeyfe dedi ki...

2-0 biter bu mac. Ben cok izledim bunlari.

beagle dedi ki...

Evet arkadaşlar FABRİ bizi yakarın canli demosunu izledik. Tosiç kapasite probleminin de.
Pepe evet kapı gibi stoper değilmiş ama Gönül Tosiç ve Fabri ile oynadı. Onlardan kurtulmadan Pepeye birşey denemez. Tek başına her yere yetismekten iptal oldu adam.

mit dedi ki...

Penaltının direkten dönmesini saymazsak, şans bizden yana değildi. Hem Negredo hem Pepe sakatlandı. Hakem zaten hiçbir zaman bizden yana olmadı. Ben hayatımda böyle aptalca, böyle saçma penaltı kararı görmedim. Geçmiş olsun.

Canın sağ olsun Kartalım, canın sağ olsun Şenol Güneş. İlle de siyah, ille de beyaz.

drblackeagle dedi ki...

4.lük hepimize hayırlı olsun. Bundan sonra başka bir sıralamaya %1 bile ihtimal vermiyorum. Muhtemelen önümüzdeki 3 maçın en az ikisini de kaybedeceğiz

YSY dedi ki...

Beyler bakmayın şimdiye kadar otuz kere bitmesi gereken lig buralara geldi. Sıkmayın canınızı. He alabilirdik maçı ama öyleyle böyleyle olmuyor. Sonuçta sene başından beri adamlar bizden daha fazla istediler.

beagle dedi ki...

Negredo Lens değişimi de ilginç. Pektemek deli gibi koşardı bu maç.

mit dedi ki...

@YSY

Doğruya doğru. Bu yıl şampiyonluğu hak edecek performans sergilemedik. Özellikle de deplasmanlarda. Tek üzüntüm şampiyonlar ligine katılamamak olur.

Cenk'in gidip Vagner Love'ın gelmesi (Demba Ba alınmalıydı), Lens'in ve Oğuzhan'ın geçen yıl ki performansından çok çok uzak olması, Negredo'nun tek forvet oynayamaması da tuzu biberi oldu.

Ve inşallah ittire kaktıra buralara getirdikleri, Fenerbahçe denilen o çirkefler topluluğu bizden yukarıda bitiremez. İnşallah kupayı da alamazlar. Amin.

turgay dedi ki...

Böyle bir sonla ligin bitmesi üzücü tabi ancak dendiği gibi biz ligi haketmedik hep anlattık burada hatalarımızı ama önlem almadık belki de alamadık. Bugün bile elimize geldi maç ama işte skoru yapamayınca içeride alamıyorsun gsden maç. Bir seleznovumuz olaydı diyesim geliyor

Gelecek yıl
1 tane 30maç üst düzey performans verecek sağ bek
1 tane net golcü
1 tane net 10 numara
Şart oğlu şarttır. Bence pepe ve negredo gönderilirse çok iyi olur. Ayrıca kötü dediğimiz muslera bugün fabriyle yer değiştirse 1 puanı alırdık

turgay dedi ki...

Hakem için de şunu söyliyeyim bize veremediği her kararı nedense bugün verdi. Fernandoyu nasıl atmadı hayret penaltı desen gomis tosicin müdahalesiyle değil de kendi beceriksizliğinden kaybetti pozisyonu. Neyse hakeme gelene kadar atamadıklarımıza yanalım

beagle dedi ki...

Bugün u21 GSnin sahasinda şampiyon oldu.
Nasil mi? 5 hafta kala 14 puan ondeydik. Gecen hafta sahamizda 1-0 ondeyken kirmizi gördük 2 penalti ile yenildik.
Bu hafta ilk yari 2-0 yeniktik. Ikinci yariya 18 yaşında forvet soktuk. 15 dkda 2-2.
Ben artık Yasin Sülün A takima yardimci hoca olsun istiyorum. Mustafa Apardi ve Mertcan Acikgozu izleyelim, kazanalım istiyorum. Birinde Raul ayağı digerinde topla Anelka akışı var. Uzun süredir Mertcan gibi bilek calimi atan açık oyuncumuz olmadı mesela.
Gençlerimizin ŞAMPIYONLUGU kutlu olsun!

Armagan dedi ki...

Canları sağolsun. Maç için hocanın eksiklikleri vardı ama bu süreçten sonra laf etmek ayıp olur. Fırsatları da gole çeviremeyince, atamayana atarlar oldu.

Diğer rakiplerin 9 maçını da kazanabileceğine inanmıyorum. Yola devam etmek gerekiyor. En azından fenerin önünde bitirelim ligi. Gs’ye olası cezada şampiyonlar ligine gideriz.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

İki sezondur hangi eksikliği, yönetimin ve hocanın hangi yanlışını söylemişsek, birer birer yüzleştiğimiz çok güzel bir maç oldu. Geçmiş olsun. Hoca maça gelmemiş ki takım sezon finali yapsın

Sezon boyu her maç 5746398746537829 kez orta açar ya da açmaya teşebbüs eder ve başkaca tek bir oyun planın olmazsa, eğri oturup doğru konuşmak gerek, hakemler aslında rakiplerini değil seni bu haftaya kadar itekleyip yarışta tutmuş demektir.

Başkan 'uyarılıp/frenlenip' Umut Güner & Şafak bilmem bir şey oğlunun kellesi gitmeden bu sezonla hesaplaşılmaz. Şenol Güneş'i de söyleyeceğim ama ondan ve iğrenç kibrinden, özellikle bu sezonki berbat taktisyenliğinden nihayet kurtuluyoruz. Geçmiş olsun.

Hoşgeldin feda !

mit dedi ki...

Şenol Hoca'nın açıklamasını ziledim de... Koskoca adamı futbola da hayata da küstürmüşler resmen. Sezonun başından beri Şenol Güneş'in adını ağzına sakız eden Aykut Efendi amacına ulaşmış, psikolojik olarak çökertmiş adamcağızı. Üzüldüm lan...

Hoca maç önü ve maç sonu açıklamasıyla sezon sonu bırakacağını ilan etti bence.

Önümüzde çok uzun bir dönem var ama CL olmadan buralarda var olmamız çok çok zor olacak ...

BurkayJK dedi ki...

Bu senenin en büyük sebebi golcümüz olmayışıydı. Hocadan önce ilk sıraya bunu yazarım. Bu maç özelinde söylemiyorum ama Fabri, Tosic, Tolgay vs bu adamları upgrade edeceksin aga. Rakiplerin kadro anlamında toparlandı sana yetişti. Bu isimlerle yarışamazsın. Gökhan, Adriano, Atiba ve Quaresma'ya da yaş durumundan güle güle deyip yerlerini dolduracaksın. Seneye bu isimlerin hiçbirini 11 oyuncusu olarak görmek istemiyorum. Oğuzhan kendine gelmeyecekse onunla da vedalaşmaya hazırım.

Maça girmek istemiyorum ancak Fernando'nun şu maçta kırmızı görmemesi gerçekten ilginç. Penaltı pozisyonu da konuşulur.

İkinciliğe şampiyon olmuş kadar sevinecek kıvama geldik. Yazık oldu.

Ekrem35 dedi ki...

Perşembe maça çıkmayalım yeter modundayım ben 2.likten de geçtim. Seneye şenol hoca da kalsa avcı da gelse kadroda yapılması gereken çok değişiklik ekleme vs var. İşimiz yine zor yine uzun ve yorucu bir yaz bizi bekliyor. Ben bu fb kupa maçlarında bir taraftar olarak çok yıprandım yoruldum. Eminim bilmediğimiz duymadığımız ama tahmin ettiğimiz baskılara maruz kalıyor yönetim ve hoca. Bu sebeplerler hoca ben yokum tibet'e yerleşiyorum dese tek kelime etmem, hakkıdır. Yönetim ise gelen baskılara boyun eğip maça çıkmak durumunda kalırsa kendini ve aynı zamanda camiayı bitirir. Nasıl bir bataklığa çektin bizi fb! Günyüzü görme kendi pisliğinde boğul inşallah.

bulut dedi ki...

teknik olarak yorum yapmaya gerek yok ne demek arkadaş, o zaman istifa etseydin gecen hafta bu kadar basit mi?. hoca pepeyi oynattığı an bitmiştir benim için. hem öyle hem böyle olmaz. normal şartlarda pepenin 2 maç ceza alması lazımdı aksi ihtimal varsa biri söylesin.

şenol güneş ilk yarı itibariyle, hatta daha önce, bu takımı daha ileri götürecek kalibrede olmadığını çoktan ispat etmişti ama türkiye liginin boktanlığı bu sene de olur mu dedirtti valla. gs bugun hakkıyla aldi. bir takım böyle kopuk oynar mı abi, herkes ayri telde takılıyor. koskoca takım haftalardır 2 ortasahayla oynar mı ya, bırak allahaşkına.

herkese geçmiş olsun, umarım seneye lens, negredo, taliscasiz bir kadro ve en azından dandik de olsa bir sistemi olan hocayla devam ederiz. o kadar çoktük ki quaresmayı yazamadım bile






Unknown dedi ki...

Her sezon şampiyon olamayacağımızı zaten biliyorduk ama sene başından beri takım biz bu yarışın sonunu getiremeyiz diyor. Bu kadar düşük puanla şampiyonluğun alınabileceği bir sezonda muhtemelen sezonu dördüncü bitireceğiz. En kötü sezonlarımızda da dahi 60 üzeri puan topluyoruz zaten, ekstra 5 maç performansı ile 70 üzeri rahat olmalıydı. Olmadı.

Şimdi elimizdekilere bakalım;
Love
Negredo
Lens
Quaresma
Gökhan Gönül
Adriano
Atiba
Pepe
Tosiç
Pektemek (çöp)

Talipleri çıktığında acilen elden çıkarmamız gereken isimler. Yerlerine yeni oyuncular bakmamız ve maaşlarından kurtulmamız gerekiyor.

Fabri
Tolgay
Oğuzhan
Töre
Caner
Vida
Daha iyilerini alabiliyorsak öpüp vedalaşabiliriz.

Elde para edecek adam yok, şampiyonluk geliri yok, şampiyonlar ligi geliri yok. Muhtemelen yine yıldızların peşinde koşacak, ergenlerimizi mutlu edeceğiz. Sezon başında günü kurtarmanın bedelini ödedik. Hoca mevzusu da b*ka sardı saracak gibi. İşler pek olumlu gözükmüyor.

ozan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Sevgili BurkayJK
Bu takımda Mario Gomez olsa, niye istenildiğini kimsenin bilmediği Diego Costa olsa ne değişecekti ki ? Negredo bu takımın golcüsü demiyorum; bu takımın golcüsü Crouch'tan başkası olamaz diyorum. İsimler üzerine tartışmak bence konunun etrafında boşuna dolanmak olur bence. Love yerine Demba mı alsaydık diye düşünür dururuz sonra.

Asıl sorun; sene boyu hiçbir B planı geliştiremediğimiz gibi bir kadro istikrarı da yakalayamadık. Aklıma bir çırpıda gelen; Porto deplasmanı, (katledilmiş-eksik) FB deplasmanı, RB Leipzig iç saha, Monaco iç saha, GS iç saha dışında sezon boyu bir şey oynamadık. Ne tesadüf, hepsi de Oğuzhan odaklı ve 4-3-3'e yakın pas oyunu oynadığımız maçlar. Belki bir ya da iki maç daha vardır. Ama sezon hüsranla bitiyor ve Oğuzhan'ın da Beşiktaş'ın da hali ortada :)

Yönetimin hataları es geçilemez ama 'ben çıkar oyunumu oynarım' kibri ile buraya kadar. Hayır, oynattığı 80'lerden kalma orta futbolu oynatıp oynattığını da Napoli, Barcelona, ManCity düzeyinde zannediyor galiba.

Gayet netim: Oğuzhan-Medel-Tolgay kalsın, hoca ve ne işe yaradığını bilmediğim yardımcıları dahil herkes gitsin.

Unknown dedi ki...

Not: Fabri'yi de eklerim bu üçlüye.

mit dedi ki...

Fabri iyi kaleci. Hataları var mı? Var. Ama yine de iyi kaleci olduğunu değiştirmez bu. Bir-iki tık üstü Bayern, Manchester gibi takımlarda oynuyor zaten. McGregor'dan, Hakan Arıkan'dan, Tolga'dan, Cenk Gönen'den çektiklerimizi ne çabuk unuttunuz?

Ve Şenol Güneş'e bu kadar sallamanızı anlayamıyorum hâlâ. Takıma geldiği gün, üç senede iki şampiyonluk elde edip bir de şampiyonlar liginde gruptan namağlup çıkacaksınız, kabul mu dense göbek atardık. Şimdi adama demediğinizi bırakmıyorsunuz.

Hatırlatırım, Beşiktaş'ı bırakıp milli takımın başına geçsin diye neler yapıldı bu sezon. Maksat Beşiktaş'ın üçüncü şampiyonluğuna engel olmaktı. Baktılar olmadı, bu sefer de karalamaya başladılar adamı. Ne hırsızlığı kaldı ne yalancılı ne de tiyatroculuğu.

Şenol Güneş'i yediler, yedirmeyin.

bulut dedi ki...

sevgili ozan, bana mı yazdın bilmiyorum ama önemli değil. cevap vereyim;

öncelikle sakin ol, nedir bu kamplaşma olayı arkadaş? hepimiz hasbelkader bu takımı tutuyoruz, tuttuğumuz için de mutluyuz, daha iyi olsun istiyoruz. bu ülke her geçen gün daha boktan oluyor diye buna katkı yapmaya gerek yok. kendi adıma söyliyeyim hocadan umudu keseli baya olmuştu, her maçta içtiğim için yorum yazana kadar hevesimi kaybediyordum bugun de artik birikti, boşaltmak lazımdı.

lens ve negredo bu sene katkı yapar diye düşünüyordum ama ikisi de gerçekten bildiğin tırt çıktı. ama burda hocayı bu basarısızlıktan azade göremem kusura bakma. lens gecen sene fenerde baya mac aldı, negredonun da en azından cenk kadar faydalı olacağını ummak cok normal.bu oyuncuları takıma monte etmek hocanın görevi,transferlerini istemiyorsa nasıl izin veriyor, o zaman hem yönetim hocanın hatası. belediyeyi kaç maçtır yenemiyorsun, üzerine çalışmıyorsun, adamlar on kişi berabere kalsan belki şampiyonsun o bile olmuyorsa kusura bakma, hakettiğin yerdesin.

seneye gerçekten zor olacak ama bir yerden başlamak lazım.





BurkayJK dedi ki...

@tibet kutman

Söylediklerine katılıyorum ve hocayı eleştirilemez bulmadığımı belirtmek istiyorum ancak forvet konusunda söylediğimin arkasındayım. Negredo yerine Gomez veya herhangi bir golcü olsa bu sene şampiyonduk diyorum.

Ha bana sorarsan ana sorun Talisca, yani o mevki. O bölgeye gelecek ismin Oğuzhan ile olup olmayacağına bakılsın. Oğuzhan bu takımdaysa, kadro onun üzerine kurulmalı. Keza Atiba'nın yerine de uygun bir isim bulunsun ve Beşiktaş'ın oyununu Oğuzhan Özyakup kursun. Ben Oğuzhan'ın o güzel oyununa hala doyamadım.

Bilemiyorum. Üzüntü ve kızgınlıkla yanlış düşünüyor olabilirim.

bulut dedi ki...

"Ve Şenol Güneş'e bu kadar sallamanızı anlayamıyorum hâlâ. Takıma geldiği gün, üç senede iki şampiyonluk elde edip bir de şampiyonlar liginde gruptan namağlup çıkacaksınız, kabul mu dense göbek atardık. Şimdi adama demediğinizi bırakmıyorsunuz."

arkadaş hayat böyle ilerlemiyor ki, kabul ettik diye sittin sene böyle mi gideceğiz. herkesin kapasitesi var, hocanın mesleğiyle ilgili kendini geliştirdiğini düşünmüyorum. terimle taşak geçiyorduk gazdan gayri birşey yok diye bizimkinde o bile yok artık. milyonlarca insaniz bu maçı izliyoruz kazanırsak şampiyonluk ihtimalimiz çok fazla, olmasak bile clye gidiyoruz, rakipleri bok çukuruna atma fırsatımız var sen maç sonu çıkıp teknik olarak konuşmaya gerek yok diyorsun.( hem de pepeyi oynatıp) yok abi böyle birşey. bunu kabul edersen şenol hocanın egosunu koskoca besiktaşın öne koyarsın. ben bunu kabul etmiyorum. edene de allah akıl fikir versin.

EC dedi ki...

saglik olsun..

Besiktas imiza, Senol Gunes ve Yonetimimize Tesekkur Ederim...

Bilmedigimiz ve disa yansimayan cok baski var kulube.
Senol Gunes i kanser ettiler el birligi ile.

Agustos'dan beri tum Turkiye'nin tek konustugu Senol Gunes ve Besiktas idi.
Firsatlar geldi ve atsaydik su an cok farkli seyler konusuyor olacaktik.

Bugun hayal kirikligi - saha icinde kalirsak - Tolgay, Talisca, Lens ve Pepe.

ben su asamda Lens ve Tolgay in bu takimda kalmalarini istemiyorum. Tolgay'in Linnes in pesinden gitmeyi birakip ziplamasi sahanin ortasi tuz biber dikti...

Gecmis olsun Lig icin..
Hala Kupa'ya cikmamaliyiz ve sonuna kadar da arkasindayim Yonetimin ve Senol Gunes in.

Tesekkurler Avrupa daki basarili sezon icin...


SALDIR BESIKTAS

Unknown dedi ki...

@BurkayJK
Forvet konusunda tam tersini düşünsem de diğer yönden katılmaktayım.

İç sahadaki o efsanevi GS maçından sonra ''Beşiktaş'ın oynayıp oynayacağı o 'vitaminsiz'in futbol ufku kadardır ve ne denilirse denilsin, bir kez daha anlaşıldı ki, Beşiktaş Oğuzhan'dır'' yazmıştım. Çok sert eleştirilirken de aynı şeyleri düşündüm. O yüzden kızgınlık ya da üzüntüyle yazmadım demin orta üçlü konusunda.

Muhtemelen o da kalmayacaktır takımda.
İkamesini getirecek de paramız yok. Talisca ile mutluluklar !

ozan dedi ki...

Sevgili Tibet abi veya kardes bilmiyorum ama sana yazmadim. Yazdiklarimda bir kisim direk bir kisiye digeri genel. Uzduysem affola.

Benim yazdiklarim samimi olmayan ego tatmini yapan arkadaslara.

En iyisi takim etmemek burayi cunku sinir bozan bir hal aldi.

Unknown dedi ki...

Fabri kötü kaleci diye değil, son noktaya geldiğimiz zaman, eşik atlayacağımız zaman içindeki fevzi ortaya çıktığı için değişmeli. Geçen yıl Lyon deplasmanında yaptığı hata elenmemize sebep oldu, sonra fener maçında hatalı çıkışı şampiyonluğun kaçmasına sebep oluyordu, bu sezon da bu akşam penaltı pozisyonunda çıkmakta tereddüt ederek savunma dengesini bozdu. Aslında çıksa topu alabilirdi. Negredo'nun, Babel'in vs nin maç içinde kaçırdıkları, quaresmanın rakip beki takip etmemesi, adamın elini kolunu sallayarak ceza sahasına girmesi, medel'in pas hatları, tolgay'ın istesiz oyunu, fabrinin o topa çıkmaması. Bu akşama dair aklımda kalan bireysel hatalar.

Eşiği aşmaktan bahsediyorsak, daha iyileri ile eldekileri belirli bir plan dahilinde değişmeliyiz. Bu 3 senede de olabilir, 1 senede de. Fabri tabi ki bu listede ilk sırada değil, hatta kalması gerekenler arasında ama yaptığı hatalar kendisine olan güveni artık sarsacak düzeye geldi. Ben kale tamamdır diyemiyorum ne yazık ki..

yilmaz dedi ki...

Daha önce de yazmıştım burada. Bu kadroyu şampiyon yapamamak teknik direktörün suçudur. Hiç bir takımın kusursuz bir kadrosu yok ama bir şekilde yollarını buldular. Biz 3 tane yedek forvet dururken adam akıllı tek kanat oyuncusunu stoperlerin kucağına bıraktık. Bi de uzun top attık. Bugün şampiyonluk elden gittiği maçta bonservislerine toplam yaklaşık 10m€ verilen 3 forvet maça girmedi.


Her neyse, şampiyonluk ümitlerini başka bir şampiyonluk adayının sahasında oynayacağın maça bırakırsan bu sonuca hazırlıklı olmalısın.

yilmaz dedi ki...

Sözümün arkasındayım. Hafta içi alınan karar benim için şampiyonluktan filan daha önemliydi. Bu senenin bence olacağı yoktu zaten. O kayseri Sivas Malatya rezaletlerini filan gördükten sonra.

Hidayet dedi ki...

siyasi baskılardan dolayı maça çıkacağımız konuşuluyor , doğruluk payı var mı ? twitter falan kaynıyor . bildiği olan var mı ?

Unknown dedi ki...

@ozan
Dostum, hepimizin kızdığı ya da üzüldüğü oluyor ama Beşiktaş üzerine futbol tartışabildiğimiz yegane ortam burası. Bu özelliğini kaybetmeyelim. Kastettiğin arkadaşla ben de taban tabana zıt bakıyorum futbola ama Theo hariç kimse ile şahsi polemiğe girmedim mesela. O efsaneden kaçabilen de yok sanırım.

Ben genel sövgülerinden kendime pay çıkartmıştım aslında :) Ama bu akşamki hüzne ve kızgınlığa yormuştum. Benim de her şeye küfredesim olduğundan, tasvip etmesem de anlayabiliyorum :)

Birbirimizi de Beşiktaş'ı da Beşiktaşlıları da üzmeyelim ;)
Selamlar

BurkayJK dedi ki...

Aynen abi. Ufff sol ayağıyla ne vurdu, 20 verip alalım başkan.

beagle dedi ki...

Ben çabuk sakinledim. Zaten bu sene 5. falan umudu kesisimiz oldu.

@mit
Hocam ben Fabriyi 2 senedir yaziyorum. "Vasat" ve kritik maclarda limitli bir kaleci. Açıkçası McGregor'dan çok ileride değil, maçına göre de Tolga'dan aşağıda. Tolganin inanilmaz performans maçları vardır. Ayak problemi olmasa Tolga kurtarislarla önde olurdu.
Lyon FB GS 3 kritik maç oynadı Fabri, hepsinde patladı. Bugün Quaresma'nin şutu bize çekilse 90dan icerdeydi.
Tekrarlarsam daha iyisini bulana kadar Fabri OK de kesinlikle aramamiz lazım. Ben ucuza kapatabilirsek Harunu denemeliyiz.

Negredo'nun gol atamadiğininin veya tek sekil hucum etmemizin daha onemli problemler olduguna katiliyorum. Uğraştığım şey, genel karmaşada gizlenebilen eksikleri çıkarmaktı.

Şu aşamada maaslar ve yaşlılık yüzünden dagitmamiz gereken bir kadro var. Listeler çok uzun olacak.

ozan dedi ki...

@Tibet

Dostum anlayisin icin tesekkurler.

Sevgiler

yilmaz dedi ki...

Bu sezon sorunumuzun sadece gol atmak olduğunu düşünüyorsanız negredonun yerine bırak gomezi nobre bile olsa şampiyon olurduk. Bence forvetlerin aşırı kötü performansı, takımın rezalet ötesi organizasyonsuzluğunu gölgeliyor.

makavel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Bugün Medel olmasa delik deşik olurduk. Seneye orta sahaya yaziyoruz Medel Bey'i.
Bence Tolgay'ı nakite çevirip Musa ile merkezde fazla degisimsiz gideriz.

Pepeye talip cikmazsa Pepe Vida yaparız ama A kalite sagbek lazım. Gönül finito.

Şampiyonluk maçında kaleyi tutturamayan golcüleri sevmem. Negredo ve cok pahali Talisca buraya kadar. İçimden bir ses Larin Cenk yerine Leblebici yedek pozisyonuna geçecek diyor.
Love, Negredo ve Pektemekten çık, Net golcü, Larin arti Mustafa Apardı ile devam.
Bir tane fuleli fırtına açık gerekiyor. Kostugunda faulsuz yakalanmayanindan. Rakibi hic yipratamiyoruz.
Gol kacirmasina rağmen Babel'den memnunuz. Ikinci forvet de Sol açık da oynar. Ilk 11 için 4 olmak üzere 7-8 oyunculuk bir degisim mecburi.
Q, Adriano ve Pepe'den para cikarabilirsek ne mutlu.

Vida seneye savunmanin belkemiği olacak. Panik yok.

YSY dedi ki...

Bu sezon yaşananlar iyi irdelenirse gelecek adına dersler çıkarılabilir. Hatalı transferlerden tutun çindeki gereksiz kamp dönemine oradan fenerle yaşanan lağım muhabbetine oradan güncellenmeyen oyunla bir yere kadar gidilebildiğine ve hatta abartılan come to beşiktaş muhabbetine kadar herşey bize birer ders. Aynı hatalara düşmemek dileğiyle..

eezz dedi ki...

Normal şartlarda Şenol Güneş ile devam edilmesi gerekir. Bu sene 4. bitirsek bile 3 senelik karnesi oldukça başarılı. 2000'li yıllarda toplam 2 şampiyonluk kazanabilmiş takıma üstüste 2 şampiyonluk kazandırması, Avrupa kupalarında ise önce ŞL grubu 7 puan ile 3.lük ve Avrupa Ligi çeyrek finali ile takımın en iyi derecelerini egale etmesi (bunları Lucescu iki senede yapabilmişti) bu yıl ise tarihde ilk kez ŞL Top 16'sı göstermesi. Sonuna kadar kovaladığımız son sezon kimi dış faktörlerle ipi göğüsleyemeyişimiz gayet tolere edilebilir.

Benim kafamı karıştıran hocanın başarıları ya da teknik direktörlük kabiliyetleri değil. Kağıt üzerinde iyi kadrolarla çalışmış olmasına karşın aslında çok da dengesiz kadrolara sahiptik. Bir çoğunu hoca tolere etti. Bu sene 2 ilk 11 seviyesi sol beki olup sağ beki olmayan, 4 hatta 5 orta ve üstü merkez orta sahası olup hiç ofansif orta sahası olmayani oyun anlayışı gereği hep ihtiyaç duyduğumuz üst seviye santraforu da olmayan takım en sonunda patladı bir yere kadar götürebildi. Negredo ve Babel bugün pozisyonları kaçırmasa bu seneyi de bir şekilde atlatabilirdik.

Tüm bunlara karşın kafa karıştırıcı olan hocanın yaşı ve bu seneyi daha da yıpranarak geçirmesi. Psikolojik durumu küsmeye çok müsait görünüyor. Tüm bu başarılarına karşın yeterli güçlü görüntüyü son düzlükte sergileyemedi. Belki başka faktörler onu buraya getirdi. Detayları bilemem ama konsantrasyonunu koruyabileceğinden emin değilim. Yeni Ts yönetimi de hocanın büyük fanı gibi görünüyor. Belki tekrar eski evine dönmek isteyebilir. Zaten Fb'ye karşı son meselelerde tümüyle arkasında olmakla birlikte diğer rakiplere karşı olmayan gerilimi bizi de gereksiz gerebiliyor ve sonuçlara olumlu yansımayabiliyor bu durum. (Son skora karşın 3 sene Gs'ye karşı karnemiz neredeyse mükemmel iken Fb'ye karşı iyi değil, absürt kaybedilmiş çok puan ve maç var. )

Bu nedenlerle acaba artık %90 next coach gözüyle baktığım Avcı gelse mi artık diyorum. Daha dengeli kadrolar, ilginç genç yetenekler ve saha geometrisi, oyun disiplini daha yüksek bir takım izleyebiliriz. Ama dönüşüm için biraz zamana ihtiyaç da duyabilir.

sports guy dedi ki...

Avci konusu burada cok konusuldu. Ben de okeyim bir cok insan gibi kendisine, ama yillarin "yere yatsana" tezahuratina karsi boyle bir hoca getirmek tribun dna siyla uyusmaz.

Ha alternatifin kim diye sorsaniz o da yok. Ama avcinin olacagini da dusunmuyorum.

Senol hoca bence birakacak bu arada evet.

turgay dedi ki...

Gençler Sivas Kayseri Malatya Akhisar Konya Bursa bir çırpıda saydığım 7 maç.6sı deplasman 1i iç saha maçı 21 puan almamız gereken yerden kaç puan çıkardık? Bu sorunun cevabı zaten neden şampiyon olamadığımızımın cevabı. Başakşehir ve bu maç kaybedilebilir maçlar ama bu 7 maç sezonu kaybettirdi bize. Gelecek yıl kimlere daha fazla konsantre olmalıyız ortada bence detaylı analizi sezon bitince yaparız yine

Basar dedi ki...

Boyle macta ayagina gelen iki karsi karsiya pozisyonu atamazsan sahasında oynayan takım her zaman kazanır.

Bütün sezon eleştirdigim hocayı yasadigimiz olaydan 3 gun sonra elestirmeyi dogru bulmuyorum. Hocanın resmen saçları ağarmış. Yaşadıkları, bu yaşta aldığı hakaretler olağan dışı...

Zaten başarısızlıkta aslan payını hocadan önce yönetime yazarım ben. Bu sene ürünü bosverip kendilerini pazarlamaya verdiler. Dün Negredo sakatlandiginda Love bu maçı girip kotarabilir diyen var mıydı? Kadro hem yaş hem de bütünlük olarak fiyasko! Hocayı Negredo ve Lens icin cok elestirdik ama halleri ortada. Takımın tüm sezon tempo ve butunluk sorunu oldu. Bu kadro ile Avcı sa çok ileriye gidemezdi.

Hocanın teknik elestirisi başka bir yazı ve baska bir zaman diliminin konusu...

Sevgiler

YSY dedi ki...

@sports guy

Ben başkanın o tezahüratları çok takacağını sanmıyorum, ağzı burak yılmazdan yandı daha dinlemez taraftarı. Ayrıca avcıyı seviyor diye biliyorum.

Hidayet dedi ki...

neden başkanın vaveylalarla aldığı belki de son yılların en büyük kazığı olan lens'ten değil de almadığı burak'tan ağzı yanıyor anlamıyorum . neden negredo yerine gomis tercihi yapmadı diye ağzı yanmıyor , neden türkiye'den satılan en pahalı oyuncu cenk'ten gelen parayı iyi kullanamadığı için değil , o paraya iyi bir santfor alamadığı için değil ,parayı love gibi bir bitiğe yatırdığı için değil de alamadığı burak için ağzı yanıyor ki . fener'in bu yıl öne çıkan santrforu kim ? fener'in attığı gol bizden kaç fazla ? sorun santrfor mu yoksa oyun mu ? son maçı mı baz almalı yoksa sezonun bütünü mü ?

açıkçası hoca'nın gitmesi gerektiğini düşünüyorum . psikolojisi bitik ve bu beşiktaş üzerine o'nun üzerinden oynanmasını da kolaylaştırıyor . dün düşündüm , mesela yardımcıları metin ve feyyaz olsaydı (sadece kariyerli ,beşiktaş geçmişi olan insanlardan örnek verdim ) fener maçı esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar bu kadar aleyhimize gelişirmiydi , buna izin verilirmiydi ? terim bilmiyor mu , "ben her şeyi tek başıma yaparım , hasan ,ümit , tafarel... falan gerek yok diye. çok yanlız ve bunu kendisi tercih ediyor . artık türk futbolu üzerine mesaj verme takıntısı olamayan , sürekli hakettiği saygıyı görmediğini dillendirmeyen ,ekip çalışmasına inanan , planlarını oyuncu değil oyun üzerinden kuran , tuhaf ,ısrarlı oyuncu takıntıları olmayan , izlediği oyuncu havuzu geniş olan , sürekli eski oyuncularına yönelmeyen , neşeli ,pozitif , hırslı ve en önemlisi , kariyerli oyuncuları oyununa inandırabilen bir hoca istiyorum .bu yıl gs takımı o kadar pozitifti ki , hem de yönetimsel ve ekonomik çalkantılara rağmen, terim bile milli takımdan sonra kendini buldu , rehabile oldu . bizde ise hoca cl hariç ,transfer dönemi ,ispanya-çin kampı dahil sürekli negatifti.

Adam gibi kadro vereceksek Şenol Hoca devam etmeli bence de . Ama sağdan soldan toplayıp buyur hoca bunları adam et diyeceksek gitsin emekliliğinin tadını çıkarsın . Ayrıca hocanın yeniden bir kurgu kurmak için ne enerjisinin nede akıl sağlığının yeterli olmayacağını düşünüyorum . Maç sonu söylemleri de bunu gösteriyor. Daha ağır bir eleştiri olmazdı ama zaten değerlerini senelerdir teker teker yok etmiş Arap özentisi bir millete döndüğümüz için son derece olağan şeylermiş gibi konuşulmadan bitti gitti .

Beşiktaş'ın kadrosu ligin üzerinde bir kadro . Quaresma yerine Oğuzhan üzerine kurgulansaydı muhtemelen çok daha başarılı olacaktı . Hoca gitsin diyenlerin büyük çoğunluğu da bu varsayım üzerinden düşünüyor sanırım . 2 senedir oyunun merkezini koyduğu bir oyuncudan bu kadar hızlı vazgeçmesi normal değil diye düşünüyorum ben . İçeride bilmediğimiz gizemli mevzular var .Negredo-Quaremsa mevzusu , Babel'in tweetleri , Talisca'nın golüne sevinilmemesi filan bunların sadece gün yüzüne çıkan kısımları . Bu kadro hocanın en iyi işlerinden biri olan man management içinde çok sıkıntılı .

Yine aklıma Devrim Arabaları'ndaki meşhur söz geldi :

"Türkiye'de hiç bir başarı cezasız kalmaz."

FB maçına çıkılma konusunda isterse Thanos'tan baskı gelsin , bunu hiç bir şekilde taraftara izah edemezler , hele ki karardan sonra bu kadar bütünleşilmişken.

Daha atletik bir takım kurup üst düzey bir golcü ve sağ kanat oyuncusu bulabilirsek Şenol hocayla yine şampiyonluk görebiliriz. Yalnız en büyük sorun ligdeki neredeyse tüm maçların önceden kurgulanmış olması. Maç izlerken salt futbol sevgisinin getirdiği o keyif yok hiçbir zaman. Keşke farklı bir ligde mücadele etme şansımız olsa. Hiçbir zaman şampiyon olamayacağımız liglerde oynamak bile bu kokuşmuş futbol ortamından daha çok keyif verecektir.

beşiktaş ın golcüsüzlüğüne bağlayanlara katılırım.fakat öte yandan gs dediğimiz takım 1 tane bile normal stoperi olmadan buralara gelebiliyor ise bu hocasının basarısıdır. diğer herşey de bizim hocanın başarısızlığıdır.
uzatmadan önümüze bakalım.kupa da fb nin cıkması ve o leş takımın bizi bok çukuruna çekmesi ve hocamızı off konumunu getirmesi,tam da sezon finalinde hocanın bu hale gelmesi 1 yılımızı boşa götürdü.
ben yine kombinemi yenilemiştim zaten bizim için değişen bir sey yok.destege devam..

YSY dedi ki...

@hidayet

Ben sadece münferit bir olay için demiştim. Yoksa sezonun bütününe baksan nerden tutsan elde kalıyor orası öyle. Demem şu ki bence bizim transfere karışmayan şenol hocamız cenk'in de gitme ihtimaline karşılık belki de ilk defa isim vererek burak yılmazı istedi başkandan ve muhtemelen ozzy ile uyumunun daha iyi olacağını düşündü. O yüzden taraftar nezdinde en üst seviyede problemli bir adamı bile almaya kalkışan bir başkanın o kadar problemi olmayan avcıyı hele ki bu tecrübeden sonra kesin alır gözüyle bakıyorum tabi hoca değişikliği niyeti varsa. Dediğim gibi sadece münferit olaya bakış açım bu.

He bu arada sürekli gördüğünüz gibi başkan başkan deyip duruyoruz, bence gelinen noktada en büyük problem tek adamlık. Bunun düzelmesi lazım. Burada bahsedilen futbol aklının değişmesi lazım. Bilic'ten sonraki şampiyonluklarla daha ileri gideceğimize mentalite olarak geri gittik en çok ona üzülüyorum.

YSY dedi ki...

@talipyeşiltepe

Tudor kalmış olsa yine gs aynı yerde olamaz mıydı ?

Bu maçı verirdi belki diyeceksin de bizim hoca zaten zihin olarak gelmemişti bu maça Gs nin performansında terim geldikten sonra değişen birşey var mı ?

Hidayet dedi ki...

@YSY

ben de genel söyledim hocam . böyle bir tavır var sosyal medyada falan , burak olsaydı .. ya da başkan'a burak'ı aldırmadınız gördünüz mü .. ya da başkan artık taraftarı dinlemez.. gibi . yani oynadığımız oyunun burak ile bir alakası olsa gam yemiyecem de . neden negredo ,lens ,love demek , hatta madem oturtacaksın neden vida demek varken . hatta beşiktaş'ın tarihinin belki de en önemli maçı olan bayern karşısında love varken bugün neden negredo'nun yerine bile yok demek.. sürekli hoca'yı sorgulamaktan kaçınan ,o tarafın üzerini örten , korumacı tavırlar .

yapacağımız en büyük hata hoca eğer mental olarak yoruldum ,yıprandım diyorsa ,ki hocayla doğrudan görüşüen birçok kişi bunu paylaşıyor medyada , bırakmak istiyorsa ,o'nu kalması için ikna etmeye çalışmaktır . bu beşiktaş'a kötü bir hoca seçiminden bile daha büyük fatura çıkarır . adam iyi bir uzunyol şoförüdür ,fakat yoldan ,seyahattan ,uykusuz kalmaktan , sürekli direksiyon başında olmaktan bıktım ,yıprandım diyorsa , o'nu devam etmesi için ikna etmek ,kazaya davetiye çıkarmak olur . bu kaybedilenin muhasebesini yapmaktan önce gelmeli .

BJK4EVER dedi ki...

Golcu eksikligimiz bariz, haklisiniz. Hatta sadece golcu degil; alternatif sagbek, alternatif 10 Numara gibi eksiklikler de sayilabilir.
Ama bunlari soylerken herkesin goz ardi ettigi birsey var; bizim oynadigimiz lig La Liga veya EPL degil, rakiplerimiz de R.Madrid veya M.City degiil.
Dun bizi yenen ve tum lig boyunca ustumuzde olan takimin stoperleri Denayer, Maicon ve Serdar Aziz. Biz forvetlerimizi begenmezken FB'nin forvetlerine ve gol sayilarina bakin isterseniz? Adamlar tum lig boyunca 3-4 forveti donumusunlu kullandi yine fayda etmedi. Ve o takim o igrenc futboluyla bizim ustumuzde su an ve yuksek ihtimalle ustumuzde bitirecek.
Ve hep forvet eksikliginden bahsedilerken Talisca gibi gol atan ve mac cozen bir adamin varligi mesela soylenmiyor; rakipteki Belhanda'yi gordunuz mu dun ve sezon boyu mesela?
O takimlari gecmek icin elimizde Mario Gomez olmasina gerek yok; Mario Gomez'le anca gecebileceksek hocaya zaten gerek yok, onu Bilic de yapardi.

Ben bu takimin antrenorunden katki gormek istiyorum arkadas. Sampiyonluk macinda en azindan rakibin eksiklerini analiz edip exploit etsin mesela. Dun bizim takim icin sunu ozellikle denedik veya taktigimiz suydu diyebilecegin 1 parilti var mi? Yok, tamamen sifir. Yine bildigin kadro, bildigin oyun duzeni, bildigin taktikler. Halbuki GS ligin en defolu savunmalarindan birine sahip.
GS mesela dun bekleriyle birlikte bizim yasli ve agir beklerin arkasina sarkmayi denedi, ozellikle G.Gonul'un kanadindan. Surekli denediler ve eninden sonunda attilar golu. Mesela surekli stoperlerimize baski yaptilar ve uzun top riskini aldilar; 2 defa topu kacirip pozisyon verdiler ama ayni zamanda bize top oynatmadilar rakip sahada. Neden bunlari biz yapamiyoruz? Senelerdir her Basaksehir macinda taktiksel tokat yemeyi siz yedirebiliyormusunuz kendinize? Sampiyonluk macina bu kadar hazirliksiz, caresiz cikmayi Kabul edebiliyormusunuz?

@ysy
usta senin oğuzhan atıba tolgay dan alamadığını adam donk ile alıyor.haksızlık etmeyelim.o donk A2 ile idmandaydı.yani demek istediğim çok dar kadrosu ile bizi geçti sonuçta kim olursa olsun başarılıdır.bizim kadro geniş diye diye bir hal olduk ama verim alamadık.bu da t.d. ye yazar bana değil yani.10 maçtır kadroya alınıp 1 dk.dahi sure almayan töre,girip gol atıp bir daha kadroya alınmayan Larin ilk aklıma gelenler.gs de ki 4 stoper de bizde 18 e giremez arada çok fark var.bunu soylemek istedim.

geçen hafta izlediğim alanya gs maçında alanya ağır ve uzun forveti ile gs yi darmadağın etti.bizim hocalar o maçı bile izlememiş belli ki. gs denen takım sezon boyu kafa golü yemesine rağmen 1.95 lik hava hakimiyeti olan larin kadroya dahi alınmamış.

YSY dedi ki...

@hidayet

Evet ona katılıyorum. Yani adamın kafa buna müsait değilse oldurmaya çalışmanın anlamı yok. Bize de yazık adama da yazık.

Gelinen noktada başarısızlığın sebeplerini yazsak 10 tane madde sayarız belki ve şenol hocanın performansı sadece bunlardan birisi olur.

Bu elbet birgün yaşayacağımız birşeydi. İlelebet şampiyon olacağız diye bir kaide yok. Sadece klüp bu sene bizim olaya baktığımız gibi bakmadı, orası kesin. Lafta öyle ama işin marka imaj kısmına odaklandılar ve şl başarısıyla aslında bunu başardılarda sayılır ve hatta daha ileri gideyim şl bitti sezon bitti oldu onlar için. Rakiplerin bile "bu sene bunlar şampiyon olurlarsa daha da tutamayız" söylemleri daha sene başında yankılanırken eline ne bulursan doldurulmuş kadroyu vererek belki şenol hocanın limitleri gereksiz zorlandı.

Bilmiyorum, artık sezon bitsin sakinleyip ortalığı yakıp yıkmadan akıllıca tekrar stratejiyi belirlemek lazım.

yilmaz dedi ki...

@YSY bir numaralı sebep Hocadır. Elalem bitmiş Donk'tan Sinan'dan katkı alırken, aylardır eldeki en özellikli kanat oyuncusu olan Töre'yi 15 dakika bile sahaya sürmedi. Şampiyonluğun gittiği maçta Negredo çıkmasına ve 1-0 geride olmamıza rağmen forvet sokmadı oyuna. Hoca hiçbir şeye hazırlıklı olmadı aylardır. Cenk'in gideceği belliyken ve Negredo o eşşek yüküyle maaşla yedek olamayacağı belliyken, adama doğru dürüst süre bile vermedi. Negredo hiçbir zaman Beşiktaş'ın oyuncusu olamadı, kendisi de bunu izledi. Oğuzhan formundan dolayı haklı olarak kesik yerken, Quaresma, Talisca ve Babel'i hiçbir zaman suçlu görmedi. Hocanın eline verilen kadro gerçekten kötü olsa, bu boktan ligde 1 hafta bile lider olamayacak bir kadro olsa yemin ederim "hoca ne yapsın" derim.

Son maç için de daha önceden de dediğim gibi, şampiyonluk şansını, ligin 31. haftasında ligin liderini 50000 taraftarının önünde yenmek zorunda olmaya bağlarsan tabii ki de yenilirsin. Monaco da gruptan çıkabilmek için Beşiktaş'ı Vodafone'da yenmek zorundaydı, yenebildi mi? Aynı şeyi ilk UEFA ligi gruplarında da yaptı. Gruptan çıkmak için sporting'i lisbon'da yenmek zorundaydık. O maçta da Tolga patlamıştı. Tabii o ligin boyu çok daha kısa olduğu için kabul edilebilir ama, 34 haftalık lig maratonunda defalarca kontrolü eline alma fırsatı varken hep geri çevirdik ikramları. Olacağı buydu.

Teknik direktör ismi bilmem pek. Ama taktik takıntısı olmayan, kadronun el verdiği ölçüde farklı dizilişleri de oynatabilecek mümkünse Alman liginden bir teknik direktörle yeniden gelecek sezona ortak olabiliriz.

İyi hoca bu lige niye gelsin arkadaşlar. Deli mi dürtmüş adamı? Şenol Güneş giderse Avcı dışında her tercih büyük kumar olur. Bir orta doğu ülkesinde yaşamıyor gibi romantik yorumları bırakın. En son Bilic Kadıköy'de Emre B****** den küfür yiyordu.

yilmaz dedi ki...

Avcı yemiyo mu? Avcı Türkiye'nin en nefret edilen hocası değil mi?

@yilmaz

Hocam Avcı en azından küfür yediğinde nereye geldik lan diye düşünmez. Yabancı bir hoca her derbiden sonra GS ve FB'nin Beşiktaş'tan büyük takım olduklarını düşünür. Her maç sahada dayak yiyoruz. Dün Fernando ve belhanda bizde olsalar oyundan atılmışlardı mesela.

Yorum Gönder

Ara