.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Nisan 2018 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 3 - 1 E. Yeni Malatyaspor

Goller: Alvaro Negredo (13'), Anderson Talisca (81'), Ricardo Quaresma (88')
En iyi üç: Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Gary Medel
En kötü üç: Ryan Babel, Oğuzhan Özyakup, Jeremain Lens

Karne:

Şenol Güneş 7.9
Beşiktaş 6.7
E. Yeni Malatyaspor 3.6
Halis Özkahya 3.4

Fabri 6.1
Dusko Tosic 5.9
Domagoj Vida 5.8
Caner Erkin (53')6.5
Adriano 7.5
Gary Medel 7.7
Oğuzhan Özyakup (66')4.7
Anderson Talisca 8.2
Ryan Babel (79')4.7
Ricardo Quaresma 8.2
Alvaro Negredo 6.9

Gökhan Gönül (53') 7.2
Tolgay Arslan (66') 6.9
Jeremain Lens (79') 5.8

Takım Ortalaması 6.6

Anket: 15 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


89 Yorum:

EC dedi ki...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramimiz Kutlu Olsun...

waooww.. ilk yorum benden gelsin...

fark edildi mi stadda, Medel ve Vida sanki daha saglam durdu defans tandeminde.. Tosic sol beke gectiginde benim gorebildigim..

Oguzhan ve Babel inanilmaz derecede etkisizdiler..
Tribunler ve TV onundekiler karamsarlikla tirnak yerken aslinda takim, son 20 dk da daha mantikli ve daha pas yapar hale geldi, onlar sogukkanliydi..

Quaresma 5 maclik cezadan sonra melek olmus.. umarim boyle devam eder.. inaniyorum oyle de yapacak eger kimse damarina basmazsa.. Dunya Kupasi icin formda kalmak istiyor.. Senol Gunes'e gidip sarilmasi ise BJKliye yakisir bir davranisti.. cok sert elestirilerde bulundum ona karsi ama 5 Maclik cezadan beri iyi gidiyor.. oncesinde de iyiydi aslinda son maclarinda..

Talisca son 20 dk da orta sahadan servis edip, ceza sahasina trailer rolunde girmeye baslayinca cok daha etkili oldu.. 10 numara gibi Negredo nun etrafinda dolasinca maalesef etkili degildi gelen 2-3 firsati da acemice disari vurdu.. gol oncesi etkili kafa vurusunu da kaleci balina kurtardi...

Negredo gol vurusunda tilki gibiydi , mucadele etti, alan acti ama Caner in ve Quaresma nin ortalarinda tek kaldi ceza alaninda ve kolay kontrol altinda tutuldu..

Tosic, Vida & Fabri ikrami gol bu serefsiz hocaya ve tekme atan ite sahip Malatya nin agzini sulandirsa da koyduk cocugu..
Erol u dinledim.. tepki gelince 2ci roportajinda kivirdi... Sadik denen Cakma Brezilyaliyi da dinledim adam butun enerjimizi, konsantrasyonumuzu bu maca hazirlamistik dedi, hakkimiz yendi dedi.. inanilmaz yavv.. herkes Aykut Kocaman bu aralar.. hayal goruyorlar..IBFK ve FB ye karsi terlemeyenler ( Senol Gunes in de isaret ettigi gibi - bu arada ne guzel konustu Teknik Direktorumuz.. helal olsun.. Cem Dizdari dinleyenler fark etmistir.. nasil besiktasli bu medyadaki besiktaslilar???? ) daldan dala oldu ama.. affola..

her mac final...
SALDIR BESIKTAS

ozzie dedi ki...

Maçtan sonra Şenol Hoca'yı dinlerken içim acıdı.Ciddi bir ruhsal travma yaşadığı her halinden belli. Fikret Orman'ın hocayı kendini savunmak zorunda bırakmasını, yalnız bırakmasını kabullenemiyorum. Başkansan çıkıp dik duracaksın hocanı, camianı sen savunacaksın. Janjanlı reklam kampanyası yapmasını biliyorsun ama günlerdir devam karalama kampanyasına, Aykut Kocaman'ın maçımızın olduğu gün yaptığı psikolojik saldırıya gıkını çıkartmıyorsun. Sen işini hocaya bırakıyorsan, hocanın işini kim yapacak, takımı kim motive edecek, yönetecek? Bu kadar kötü kriz yönetimi olmaz! Genelde Fikret Orman'ı çok başarılı bulurum ama şu geçtiğimiz günlerde beni ciddi hayal kırıklığına uğrattı. Malatya maçı için kendisine kocaman bir sıfır veriyorum.

carlito dedi ki...

camia olarak 3 gündür son derece pasif ve korkak kaldık, hocamıza hakkıyla sahip çıkamadık.. şu fener maçının kaldığı yerden devam ettirilme olasılığının konuşulabiliyor olması bile Beşiktaş camiasının ne kadar zavallı ve acınası bir durumda olduğunun göstergesidir, kimse kusura bakmasın ve kendini kandırmasın.. Tam anlamıyla vur kafasına al lokmasını vaziyetindeyiz..
Başkana da sınır tanımaz iktidar yalakalığı nedeniyle nefret duyuyorum artık, inanılmaz soğudum.. eminim maça devam kararı çıkarsa da istediğimiz tepkiyi koymaz, hakkımızı savunan tek tük kendi yöneticilerini bile aptal durumuna sokarak takımı sahaya çıkartır.. Tüm bu sinir bozucu psikolojik hallerden çıkmanın tek yolu var, o da şu cimboma koyup herkesi susturmak. Birazcık adalet varsa şansımız da yardım eder ve bu haramilerin oyunlarını bozarız...

beagle dedi ki...

Beşiktaş korkusundan 100 yıl sonra aynen böyle olsu renkliler:
https://youtu.be/Bn_AY5553h8

ozzie dedi ki...

Biraz önce yazdığım Fikret Orman eleştirisinden bu yana gördüğüm iki gelişme tabloyu çok net gösteriyor:

1) Bu sezon ortalığa pek çıkmayan Aziz Yıldırım yarın bir basın toplantısı düzenliyor.
2) Beşiktaş, perşembe günü Divan Kurulu İstişare Toplantısı yapılacağını duyurdu.

Yani, Aziz Yıldırım, Çarşamba günü yapılacak toplantıyı etkilemek için bir gün öncesinden basın toplantısı düzenliyor. Cımbızla çekilmiş kamera görüntüleri eşliğinde yeni komplo teorileri sunup gündemi ve kafaları karıştıracak. Fikret Orman ise kararın açıklanmasından bir gün sonrasına kadar uslu uslu oturup pasif bir şekilde bekleyecek. Karar açıklandıktan sonraki gün de tepki vermek yerine nasıl tepki verilmesi gerektiği istişare edilerek geçilecek. Hani bazı Anadolu takımları geriye kapanıp oyunu kendi sahalarında kabul ettiğinde kızıyoruz ya, şu anda yönetimimizin yaptığı ondan beter. Saha dışında bir maç oynanıyor ve biz maçın santra vuruşunu kendi gol çizgimizde yaptırıyoruz. Bildiğin enayilik yani! @carlito doğru demiş, zavallı ve acınası bir durumdayız.

Hidayet dedi ki...

işte bunun için kupa maçında yedek kadroyla çıkmayı , 2 saat sonra ümraniyeye sağ salim dönmeyi beklemiştik . çünkü bunlardan biz negatif etkileniyoruz kardeşim . pepe'yi kaybettik , şenol hoca dün maç sonu açıklmalarında fark ettik ki dokunsan ağlayacak , sesi titriyor . madem kupa önemliydi ,ilk maçta neden o kadroyla çıkıldı ? kendi sahanda bitirecektin işi . fener ise üzerindeki ölü toprağını silkelemek için bir driving force buldu . çünkü onlar bundan besleniyor . bu yarıyor adamlara , bize yaramıyor . peki yenilgiyi kabul mu edeydik denirse , seçimi gs maçı ve olası 3. şampiyonluğu düşünerek vermeliydik . bu kupa önemli de iki yıldır hocamızın elleriyle hediye ettiği , lig başlangıcındaki iki süper kupa önemsiz miydi ? tff'nin vereceği olası adaletsiz bir karar , korkarım ki bizi etkiler yine . eğer bunlarla başetmek istiyorsan , yönetimin de hocan da biraz çirkef olacak . toshack olacak , terim olacak , böyle olmazdı . bazen ite bulaşmaktansa çalıyı dolaşmak gerekir..

Şu o.çocuğu camiayı bırakıp önümüzdeki kader maçına odaklanalım.
Avrupada bu sezon bizim hafta sonu GS ile oynayacağımız kader maçına benzeyen iki maç oynandı. Bunlar benfica-porto ve juventus-napoli maçlarıydı. her iki maçı da son dakikalarda gelen gollerle deplasman ekipleri kazandı.

''Mükemmel bir maç 0-0 biter'' diye bir cümle vardı. Kim kurdu şimdi hatırlamıyorum. Bizim GS deplasmanında kesinlikle önceliğimiz savunma olmalı. Tüm oyunu mariano üzerinden kuran rakibi uyutup son yarım saatte bulacağımız bir gol bizi şampiyon yapar. Bizim mükemmel maçımız 0-1 bitsin o da olumlu :)

Zaitsev dedi ki...

** Organize şube soruşturmadan çekilmiş. Kumpas iddiaları çöpe gider.

** Bu maçın cezası kupada çekilecek. Olanların tek sebebi budur. 5 maç kupada Fener'in sahası kapansa ne olacak? Zaten kupa maçlarına gitmiyorlar.

** Fenerbahçe'nin eski oyuncusu, Avcı'nın eski yardımcısı Erol Bulut'un takımını maçtan umudumuzu kesmeden 80'den sonra attığımız gollerle yendik. Bu Fener maçına takılmadığımızı gösterir. Maçtan sonra 2ci açıklamayı da eşek gibi yaptırdık.

** 7-8 sene boyunca Demirören racon kesti, bağırdı, çağırdı da ne oldu? 1 Şampiyonluk var onda da Sivas ile kapıştık. Bize bağırmak yaramıyor. Bu süreçte asıp kesersek tekrar maçı olmayacaksa da olur.

** Maç tekrarlanırsa topa kendi sahamızda basıp 30 dakika beklemeliyiz. Sonuna kadar yan pas. GS-Strum Graz maçı gibi. Bu rezilliği federasyon düşünsün sonra.

@zaitsev +1

Abi her dediğinde haklısın. Sesini çıkarsan n'olacak? Her şeye karar veren tek bir şey var malum. Takıma tamamen bu maçı unutturup GS maçına odaklanmalı. Fenerin tek amacı bizi ligde yaralamak zaten. Galatasaray'a kaybedersek üstümüze çıkacaklar ve aziz GS'nin kalan maçlarında rakiplerine basacak teşviği. İBB zaten yarışı bırak desen sesini cikarmaz çekilir kenara.

turgay dedi ki...

sesini çıkarsan ne olacak değil sesini çıkarmazsan ne olacak bunu da düşünmek lazım.
yukarıda yazılmış neden 1 gün sonra divan topluyoruz?
neden pazartesi başkan bodrumda hikaye paylaşırken hocamız bir gün önce kendini yırtıyor olanı herkesin gördüğünü kanıtlamak için?
neden o yaradan kan çıkar mı akar mı diye doktorlara soruluyor?
bugün bu olayların bizim stadımız da olduğunda stadın en az 5 maç kapanacağını hükmen yenileceğimizi biliyorsak neden susup da oturacağız?
neden iktidarı yalamak için evet kumpas olabilir diyeceğiz?
başkan dik durmuyorsa veya cebi dolduğundan eğik yürüyorsa biz taraftar ve camia olarak neden bir kaç twitter hesabı hariç sessiz kalıyoruz?
haklıyız arkadaşlar. hakem maçı tatil etti biz kaçmadık. sinsi aykutun sezon başından beri yaptığı holiganlığı kimse yapmadı ama 1 tane basın mensubu kalkıp da ortalığı geriyorsun sus biraz demedi. masaya yumruk vurmayalım ama enseye şaplağı yiyince lokmayı çıkaralım. ağlamayana meme yok arkadaşlar. maalesef türk futbolu böyle.

Pheaglix dedi ki...

sezon başından beri artarak şenol hoca'nın inat ve kibir temelli tercihlerini sorgulayıp, git gide daha da soğudum kendisinden. içeride anadolu takımlarıyla oynarken orta sahayı atiba-tolgay yapmasından bıktım, o kadar "forma adaleti" dedikten sonra altı ay boyunca yedek bekleyen negredo yerine çat diye vagner love'ı oynatmasına kızdım, quaresma 40 orta açıp ikisinde isabet bulunca "demek ki daha fazla orta açsa daha çok isabet buluruz" mantığıyla hareket edince kafayı yedim, orkan'ı harcadı diye sinirlendim. sene başından beri gözümde o kadar kötü bir hocalık performansı sergiliyor ki, şampiyonlar liginde lider çıkmamıza rağmen bir an önce gönderilmesini ve yerine ligi garantiye alacak birinin gelmesini istiyorum. bu fener maçına tam kadro çıkması da sezon içindeki sayısız hatalarından birisiydi, hatta pepe kırmızı gördüğü anda gs maçında pepe'yi kaybedeceğimizden dolayı fb maçının sonucu ne olursa olsun aldığı risk elimizde patlamış oldu. ama yine de şu maçtan sonra olanlar, hem fb yönetiminin, hem bizim yönetimin yaptıkları kabul edilemez. fb yönetimi arsızlıkta, bizim yönetim de pısırıklıkta yeni birer uç sınır belirlediler şu hafta içerisinde.

şu saatten sonra hükmen 0-3 dışında herhangi bir sonuç geldiği an ilk iç saha maçında yıkmamız lazım o stadı. aslında hem tff, hem hükümet yapabilecekleri en mantıklı hareketi yapıyorlar. daha önce hükümet özerk federasyonun tek başına alması gereken kararlara o kadar müdahil oldu ki, şu saatten sonra çıkan karar sırf kural kitabına bakılarak verilse bile hükümetin aldığı karar olarak algılanacak. onlar da erken seçim öncesinde oy kaybetmemek için işi kumpasa vurmaya çalışıyorlar. dün yenen hurmalara döndü yani olay. bu durum fb'nin de işine geliyor. hem bizim dengemizi bozacaklar, hem cezadan kurtulacaklar.

şu ortamda oyunu sadece bizim yönetimin agresif tutumu bozabilir. yeteri kadar ses çıkartabilirsek tff'yi kendi faydalarına göre olan en iyi seçeneklerini geçersiz kılıp, ikinci en iyi seçenekleri olan salt kural kitabına göre ceza vermeye zorlayabiliriz, ama onu da yapmaktan aciz bir yönetimimiz var. belki her şeye rağmen yarın hükmen mağlubiyet açıklanır, ama bu yönetimimizin (muhtemelen kendi bireysel çıkarları adına) sessiz kalıp, hem üzerine madde yağdırılan takımının, hem de başkanın her seferinde sözde saygısını belirttiği hocasının arkasında durmadığı gerçeğini değiştirmez. umarım hoca sezon sonunda üçüncü şampiyonluğu kazandığı gün emekliliğini açıklayıp, hemen arkasından yapacağı bir basın toplantısı ile hem türk futbolunun kirliliğini, hem de bizim yönetimin iki yüzlülüğünü çekinmeden açığa vurarak kenara çekilir.

yilmaz dedi ki...

Perşembe'den itibaren memeleket yolculuğundaydım. Ne kupa maçını ne malatya maçını izledim. Malatya maçını radyodan dinledim. Fener maçını da dinleyecektim de radyoyu açtığımda maç iptal olmuş.

Bu yüzden maç yorumu pek yapamayacağım.

FB maçında olan olaylarla ilgili o kadar çarpıtma, o kadar -nefret ediyorum bu kelimeden- algı operasyonu yapılıyor ki akıl almıyor. Yahu hakem 2 kez maçı durdurmuş, olaylar devam edip bir takımın teknik direktörü de yaralanınca maçı tatil etmiş. Olay bu. Bunun üzerinden dönmesi gerekir her tartışmanın. Bu olayın da cezası belli. Hükmen 3-0 olayları yaratan takımın mağlubiyeti. Eğer hakem, "içeri girin" demeden takımlardan biri girerse, o takımın aleyhine 3-0 yenilgi. Kural bu. Ciddi ciddi Şenol Güneş'in kafasında kan olmamasını delil olarak gösteren ve buna inanan "akıllı"lar var.

Konuşulan konular, hakikaten insanların cehaleti, cahili, cahiliyeyi ne kadar çok sevdiğini gösteriyor.

Cahil dediğime de bakmayın kulübün hukukçusu, anlı şanlı Şekip Bey diyor ki "herşey bizim lehimize giderken bizim taraftar niye böyle bişey yapsın"

1. Rakip 20. dakikada kırmızı kart görmesine rağmen oyun üstünlüğünü ele alamayan takımları, taraftarın ümidini kırmış olabilir.
2. 10 kişilik bir takımın korner üstüne korner kullanması taraftarı germiş olabilir.
3. Rakibin en kolay tahrik olan oyuncusunu provake edip ceza aldırarak, lig yarışında rakibine çok önemli bir çelme takmak istemiş olabilirler.
4. 2 yıldır şampiyon olan, üstüne de kendilerinin senelerdir logosunu bile göremedikleri şampiyonlar liginde gruplardan yenilgisiz çıkan, bu sene de 3. şampiyonluğa giden rakiplerinin karşısındaki ezikliklerini bastırmak için yapmış olabilirler.
5. Mesela, kupadan elenmek istiyor olabilirler. Belki "ligi koyalım ligi" diyolardır. Sonuçta takım da Vardar'a bilerek elendi ya hani ligde devam etmek için. "yersen"

Bak gayet cahil aklımla biraz düşününce 5 tane madde buldum. Her boku kumpasa bağlamaya çalışacağına az düşünsen sen de belki bir hata bulabilirsin.

Ayrıca, sanki cezalı oldukları avrupa ligi maçında sahaya paraşütle torpil atan adamlar bunlar değilmiş gibi, bir de "bizim tırıftırımız yıpmız ıylı şıy" demiyolar mı, Ercan Taner'in deyimiyle "artık sandalyeden düşücem".

Bu ülkede futbol konusunda konuşma, tartışma, yorum yapma ne varsa yasaklanmalı. Koskoca futbol ailesinde bir tane aklı başında adam yok.

yilmaz dedi ki...

@Pheaglix ve diğer bu tür yorumlara katılıyorum, eğer ki bir tekrar kararı filan çıkarsa o sahaya o takımı çıkaran herkes benim gözümde Şenol Güneş'in kafasını yaran Organizasyon Çocuğu'ndan, Aziz'den, Şekip'ten farksızdır.

Tekrar kararı çıkarsa gönder paf takımı sadece top çevirsinler. Bu kupaya da artık sadece paf takımla çıkılacağına dair bir hüküm ekle tüzüğe.

fidddas dedi ki...

aşağıda yazacaklarım yönetim güzellemesi değil yaptıklarında bir mantık bulmaya çalışmasıdır.
yine de yönetimin hocayı ortada bırakması ve atılan dikişler hakkında sağlık kurulunun resmi bir açıklama yapmaması anlaşılır değil.

yukarıda da yazılmış bizim görüntülü basın toplantıları düzenlediğimiz dönemlerde de bu tip çıkışlardan bir sonuç alamadık. çünkü arkamızda gazteleriyle, televizyonlarıyla, muhabeirleriyle, yorumcularıyla bir medya ordusu bulunmuyor. beşiktaşlı medya diye bilinen kişiler muktedir değiller. bunun sonucu olarak bu tip konularda yapılacka olan açıklamalarda her cümlenin önemi oluyor, ne kadar çok konuşursan onların içerisinde cımbızlayacakları kelime, cümle sayısı sürekli artıyor.

yani bizim spor kamuoyunu manipule edecek veya iyi ifadeyle etkileyecek bir gücümüz yok. yani çok fazla arabesk ve bundan nefret ediyorum ama hak arama konusunda tek başımızayız. ülkenin futbol harici ortamı da zaten her bileşen için dezenformasyon ve manipülasyon üzerinden yürüyor ve fenerbahçede bu mevcut ortamı oldukça iyi şekilde kullanıyor.

ancak eskiye göre en büyük değişiklik artık sosyal medya taraftarın kendini ifade edebilmesi için ortam sağlıyor. bu şekilde bir eşitlemeye yaklaşılabiliyor. ama öyle ki Cem Dizdara yaptığı abudik gubidik yorumlar yüzünden en çok Beşiktaşlı taraftarlar tepki gösteriyor. çünkü bu sürekli en doğruyu söylemeliyim psikolijisi (iyi niyetle böyle ifade ediyorum) artık ortada bir gerçek varken bile aleyhimize yorum yapmaya yönlendiriyor Beşiktaşlı medyayı.
dezenformasyon yapalım, manipüle edelim demiyorum ancak doğru bir cümle söylemeye çalışırken sürekli hakkında yoruma açık noktalar bırakacak yeni tartışma konuları doğuyor.

maç hakkında hükmen kararı vermek siyasi olarak ne kadar riskli ise devam kararı vermek aynı derecede riskli federasyon için. uyduracakları bir kılıf yok laf kalabalığını dikkate alıp karar vermeleri intihar etmeleri olur. o sebeple talimatlarda açıkça yazanları hakem ve gözlemci raporlarına da uygun şekilde uygulamaları en temiz ve zararsız yol olur onlar için. şerefsiz takıma ek ceza vermeyip tolgaya ibretlik!!!! bir ceza vererek ve pepeyi de 2-3 maç ceza ile dışarıda bırakarak orta yol bulmaya çalışacaklardır.

daha önce bu konu ile ilgili son kez demiştim ama twittera bakmamam gerekiyor bunun için. zira insanın akıl sağlığına sürekli saldırı halindeler. bizim bu olayı bir an önce geride bırakmamız gerekiyor. sezonun en önemli maçını oynayacağız.

qwerter dedi ki...

Gün geçtikçe kendimi ülkeye ve olaylara yabancı hissediyorum. Fenerbahçe maçından yaşananlar zamanında alınmayan önlemlerin bir sonucu. Bizim mevcut taraftar profili ile bunlar yaşanmaz diyebilirim. Gün geçer tarafta profili değişir bizde de benzer olaylar yaşanır. Gelişmiş ülkelerde de önlem almazsan onlarda da yaşanır yaşanır.

Ama maçtan sonra yaşananlar abesle iştigal değilse nedir? Neredeyse iş mağdura ceza vermeye noktasına gidecek. İnsanın yüzü kızarmaz mı? Birinci planları Kumpas olduğu. Zaten öyle bir durumdayız ki artık ülkede işimize gelmeyen herşey kumpas. O plan tutmazsa ikinci plan zaten yaralanma olmadığı. Demek ki insanda utanma olmazsa bunlar oluyor. Benim midem kaldırmıyor.

Başkan çıksın masaya yumruğu vursun. Vursunda biz hep pozitiften beslenen bir kulübüz. Karşılıklı uzayan polemiklerlerden, restleşmelerden bize yarar gelmiyor. O maçın sonucundan, o kupadan daha değerli olan şampiyonluk. Fenerbahçe ve kupa maçında yaşananlara kulağımızı tıkayıp maça odaklanmalıyız. O yüzden bastır Kartalım.

Not: Yazının başıyla çeliştim ama olsun :D

Basar dedi ki...

Beğen ikonu olsa @yilmaz ve @Mustafa Yildirim yazdığına bin tane baş parmak kaldırırdım.

1) Bir kere bu maçın kaldığı yerden devam etmesi önerilemez. Ya feneri ya Beşiktaş'ı hükmen yenik kabul edeceksiniz. Kurallar bunu söylüyor.

2) Hocamızın her türlü arkasındayız. Burada eleştiririz vb. onlar futbolda olan şeyler. Kimse ne Şenol Güneş'e ve Beşiktaş teknik direktörüne (ne de başka bir takımın teknik direktörüne) böyle davranamaz. Bu cezasız bırakılamaz. Öyle idare et ile kurtaramazsınız.

3) Eyyam karar mı çıkarttınız.
A) Bu kuralı tanımayalım ve maça çıkmayalım.
B) Paf takım ile çıkalım.

4) Evet bu devirde kulüp yönetmek zor ama eğer maç tekrarı kararı çıkar ve kulüp paşa paşa bunu kabul ederse, yönetim bir zahmet istifa etsin!

Basar dedi ki...

Anektod 1: İlk kupa maçında Alper önümüzde atıldı. Atıldıktan sonra her türlü çığırtkanlığı yaptı. Atılan 1. yabancı maddeden sonra hem numaralı hem de kale arkası tribünden inanılmaz tepki geldi ve bir daha sahaya cisim atan şuursuz olmadı.

Anektod 2: Yine ilk kupa maçında fenerin attığı golden sonra Volkan 100 metre depar ile önümüze kadar gelip yumruklarını ileri geri defalarca sallayarak taraftarı muazzam tahrik etti. Hatta rakip taraftar öyle edilmez böyle edilir dedirtti. Neyse yine atılan 1. yabancı maddeden sonra hem numaralı hem de kale arkası tribünden inanılmaz tepki geldi ve bir daha sahaya cisim atan şuursuz olmadı.

Kısaca, öyle sıyırmak yok şerefsizler! Ha birde sürekli Şenol Hocamızı konuşuyoruz. 5 kişi tuttuğunuz istatistikçimize arkadan defalarca yumruk atan delikanlı var stadınızda. Türk futbolunun üstünde konumlanan rahmetli Süleyman Seba'ya ettiğiniz küfürleri de unutmak mümkün değil. Sıyrılamazsınız! Sıyırtan yönetim başımızda kalmasın!


mit dedi ki...

Hâlâ hoca gitmeli diyenleri cidden anlayamıyorum. Adam takımı hayatımızda görmediğimiz bir seviyeye taşıdı. UEFA Kupası'nda bizi çok iyi yerlere getirdi ve penaltılarla elendi. Şampiyonlar Ligi'nde belki de bir Türk takımının bir daha asla elde edemeyeceği bir başarıya imza attı. Bugüne kadar hangi konuda eleştirsek hep haklı olduğunu gördük. Lens, Lens diye bağırdık, adam her maç döküldü. Atiba neden oynuyor dedik, onun olmadığı her maçta puan kaybettik. Oğuzhan neden oynatılmaz dedik, çocuk hayalet gibi sahada. Nedir bu Cenk ısrarı, Negredo neden alındı diye yırtındık, İspanyolumuz vasat çıktı.

Neredeyse 40 senelik Beşiktaşlıyım. Bu gözler en iyi forvetimiz Ertuğrul'u defansta oynatan Toshack'ı gördü. Şenol Hoca'nın bu iyi oynadığını bilen oyuncuda inat etmesi ne ki? Orkan Çınar deyip duruyoruz, adam Konya'da bir daha maç oynamadı. Ne Şifo ne de Sergen sahaya sürüyor çocuğu. Hepsi mi yanlış biliyor? Demek ki var bir eksiği...

Seneler sonra bize üst üste iki şampiyonluk yaşatan, şampiyonlar liginde tarihi bir başarıya imza atan, ülkenin Fatih Terim'le birlikte en başarılı teknik direktörü olan bu adamın değerini bilmemek, gitsin demek vefasızlıktır. Hele böyle bir zamanda bunları dillendirmek çok yanlış. FB sezon başından beri tüm Türkiye'yi adama düşman etti resmen. Ve bugünkü açıklamalarında bun aynen devam ediyorlar. İnsanlarda Şenol Güneş nefreti baş gösterdi. Zaman Şenol Hoca'ya ve takıma destek olma zamanı.

Zaten bana öyle geliyor ki sezon sonu emekliliğini isteyecek Şenol Güneş. Geçen günkü konuşmasının arasında ağzından öyle bir laf çıktı. Başkan bırakır mı bilmem tabii.

Basar dedi ki...

Şu fenerbahçeye tüm kupaları verelim, defolup gitsinler bu liglerden!

Hayatımda bu kadar şereften yoksun bir topluluk görmedim. Özür dileyeceklerine tiyatro diyorlar!

qwerter dedi ki...

Beşiktaş taraftarı :Küfür etti.
Beşiktaş oyuncuları: Tahrik etti. Bir kısmı zaten Trabzonlu. Ne demekse.
Beşiktaş Teknik direktörü: Numara yaptı.
Hakem: Maçı tatil etmek için geldi.
Federasyon : Bütün milad taşı olacak ağır kararları Fenere karşı alıyor.
Fenernahçe taraftarları: Onlar Fenerbahçe taraftarı değil. Kumpas.
Fenerbahçe oyuncuları: Centilmen
Fenerbahçe Teknik direktörü: İstanbul beyefendisi

Ben: @Alper benim yerimede küfret hocam.

planck dedi ki...

AY ve ŞM nin şovunu izlemedim +1 daha izlemenle tıklama olsun istemiyorum. fakat zamanla olarak kendi açılarından doğru strateji yaptılar. peki bizim yönetimin perşembe günü toplanmasındaki mantık nedir? başkana perşembe günü istediğin yetkiyi ver, atı alan üsküdarı geçmiş olacak. resmen yavru kedi gibi pısmış bekliyolar ya ayıptır.

rıdvanın söylediklerinden anladığım maçı bize 3-0 hükmen verecekler ve fbye de en azından sezon sonuna kadar saha kapatma verirler. çünkü biliyorlar ki öbür türlü tüm stadlarda infial olur her maç olay çıkar vs saray seçim öncesi böyle bir riske girmek istemeyecek gibi. yani haklı haksız olmaktan bağımsız kontejtür gereği adil olan sonuç çıkacak gibi. tabi seneye acısını çıkarırlar o belli.

Zaitsev dedi ki...

@ planck

Kupanın seyircisiz oynaması kupada çekiliyor. Biz FB maçının cezasını Manisa maçında çektik. Öyle sezon sonuna kadar seyircisiz oynama işi yok. 5 maç seyircisiz verseler bile hepsi seneye ve belki sonraki sene çekilecek. Zaten bu kadar rezilliği bunu bilerek yaptılar. Fener'in kupa maçlarına özel güvenlik gidiyor. 1000-2000 kişiye oynuyorlar. Lig maçı olsa böyle birşey olmazdı.

FB yönetimi beklenen bilindik açıklamaları yaptılar. Artık inandırıcılıkları filan kalmadı. Organize şube de çekildikten sonra tutunacakları kumpas dalı da kalmadı. Bu rezillikten sonra Ali Koç'u da durduramazlar. Son salvolarını yapıyorlar.

Demirören normalde bu maçı kaldığı yerden devam ettirir ama Euro 2024 dosyasını da çöpe atar. Almanya nefes almadan bu olayı işler.

Benim öngörüm şu: Başakşehir'i Katar Sermayesine sattılar(Yada Kesin satacaklar).Yeni Sezonda Şampiyonlar Ligine Türkiye ligi şampiyonu olarak Başakşehir'in direk katılması istendiğini düşünüyorum...Kısaca: Ne biz, ne fener ne de gs çok birşey beklemsin...

Xavier dedi ki...

Bırakın artık Fener'i, ciddiye alınacak bir camia değil, zırıldasın dursunlar.

Öte yandan haftasonundaki derbi için çok heyecanlıyım. Daha önceki bir maç postuna da yazmıştım ama biraz güncelleyip tekrar edeyim: Geçen hafta Porto deplasmanda Benfica'yı 1-0 mağlup etti. Bu hafta Napoli deplasmanda Juventus'u 1-0 mağlup etti. Evren resmen bize mesaj yolluyor, Galatasaray'ı 1-0 yeneceğimiz yönünde çok kuvvetli bir hissiyatım var.

Bırakın Fener'i, ZAFER BİZİM OLACAK!

mit dedi ki...

Ya zaten Fener'in asıl amacı bizi demoralize etmek. Çünkü bu hafta Galatasaray'ı yenersek büyük oranda şampiyonuz. Ama yenilirsek Fener üstümüze çıkıyor. Çok mu umurlarında Türkiye Kupası? Hayır! Maksatları başka. Camia olarak GS maçına odaklanmamız lazım.

Basar dedi ki...

Daha önce de defalarca yazmıştım...

Bu sene Biliçli son sezonumuzda şampiyon olan gs gibi şampiyon olacağız. Son anda aradan sıyrılacağız. Son olan olaylar bu hissiyatımı daha da güçlendirdi. Ayrıca son maçta gördüğümüz üzere tribünde herkes tırnaklarını yerken takım tecrübesini ve kalitesini ortaya koyup pat pat 2 gol sıraladı. Bu net bir göstergedir.

Yeni post gelsin :) kimse fenerle ilgili bir şey yazmasın!

la vittoria sara nostra!

Basar dedi ki...

Not: inşallah hükmen eleniriz. hiç ciddiye almamak lazım kupayı.

planck dedi ki...

Bahçeli açıklamış kaldığı yerden devam edecekmiş....... Bizimliler de emir büyük yerden diye çıkar oynarlar.

turgay dedi ki...

Devletten de ses geldiğine göre maç kaldığı yerden oynanacak demek. Başkan’ın sessizliğini şimdi daha iyi anlıyorum. Yukarıdan gelen karara ses çıkaracak cesareti olmadığındanmış sessizlik. Şu saatten sonra o sahaya takımı tekrar çıkartacak Fikret Orman benim için biter. Umarım bu kadar yalakalık sonunda cebi iyice dolmuştur.

Unknown dedi ki...

Ses çıkarsa dert,çıkarmasa dert!muhattap olduğumuz zümreyi,karar veren mercii ele alırsak susmak daha mantıklı.tuttuğumuz takımın alınyazısı bu ezilmek,haksızlığa uğramak,hak ararken daha beter ezilmek.tek oladılık tası,tarağı,stadı,tüm taraftarı,tüm camiayı alıp avrupa da herhangi bir ülkeye yerleşip bunlardan sonsuza kadar kurtulabilmek.hem siyasilerden hem pisliklerden.nasıl bir zümre ile yaşamak varmış kaderimizde

Görünen o ki fener maçı kaldığı yerden devam edecek. Bari pepe'nin cezası tek maç olsa da asıl önemli olan GS macina çıkabilse.

yilmaz dedi ki...

Benim anlamadığım, Malezya'da, Endonezya'da ya da herhangi futbol ülkesi olmayan bir ülkede, siyaset futbola karıştığında ülkeleri uluslararası turnuvalardan men eden FİFA, bu kadar siyasetin kucağına oturan Türk Futbol'una niye müdahale etmiyor? Maçın oynandığı günün ertesi Cumbaba çıkıyor, kumpas var, Fener mağdur diyor. İktidar yanaşması Devlet Bey, maç tekrar edilmeli diye sayıklıyor, herkes özerk futbol kurullarını etkilemek için elinden geleni yapıyor. TFF de alakasız bir toplantıda "referandumda oyumuz evet" demişti.

Yani dünyada bu kadar siyasetin oyuncağı olmuş başka bir ülke futbolu olduğuna inanmıyorum. Adamlar göz göre göre hakem tarafından "bu maç artık oynanamaz" denmiş maçı oynattıracaklar valla.

Valla Şenol Güneş'in hemen karar sonrası istifa etmesi gerek .

Maçın kaldığı yerden oynanması , Şenol Güneş ve Beşiktaş kulübünün yaptığı şeyin gerçekten kurgu olması anlamına gelir .

Benim bildiğim Şenol Güneş bunu kabul edecek tıynette bir abimiz değil ve benim gözümde burada yalan söyleyecek son kişidir .

Ekrem35 dedi ki...

Yoruldum, yorulduk, yordular. Bu kadar gözü dönmüş, gerçekleri bu kadar saptıran aşağılık bir camia ve taraftar üstüne siyasetin futbola açık ve net müdahale etmesi (sanki biz bjk taraftarı oy kullanmıyoruz gibi fb'ye yaranma çabası) haklı olduğun su götürmez bir gerçekken hala daha "yahu bak böyle oldu işte daha nasıl haklı olacağız ki" diye kendimizin haklı olduğunun tekrar tekrar anlatılmaya çalışılması, şenol güneş ve futbolcuların psikolojik durumu ve daha niceleri vallahi bıktım, yıldım, yoruldum.

fidddas dedi ki...

o maçı kaldığı yerden devam ettirirlerse bizim kayseri maçı tamamlanamaz... böyle bir şey mümkün olmaz... seneye oynanacak ilk vodafone arena fenerbahçe maçı da yaklaşık 5. dakikada falan tatil edilir.

şenol hoca bırakacaktır.... vay be adamlar ne istedilerse elde edecekler...

bizde 5 sezondur boşuna uğraşmışız şu takım bir yerlere gelsin diye...

Emrah D dedi ki...

toshack'ın galatasaray tsyd maçı gibi olacakken lucescu'nun samsunspor lig maçı gibi oldu hükmen galip olmayacaksak hükmen mağlup oluruz umarım, bu maçına yeniden veya kaldığı yerden oynanacak olması hakkaten hocanın istifasına kadar gidebilir oysa bizim daha fazla travma kaldıracak halimiz kalmadı.

Şimdi de hoca ve futbolcuları ifade vermeye çağırmışlar. Çok pis kokular geliyor burnuma. Bakalım ne boklar dönecek.

dominic molise dedi ki...

maalesef fenerliler "kumsal var" derken haklilarmis. adamlar oyle bir medya ve politikaci destegi aldilar ki su macta besiktas lehine karar cikmasi imkansiz.
yetmezmiz gibi sonucunda da sadece biz zarar gorecegimiz icin gercekten bir kumpas oldugu iddiasina katiliyorum simdiden.

BurkayJK dedi ki...

Maçın devamı kararı gelir ve başkan takımı sahaya çıkarırsa, 10 bin kişi tesislerin önüne gidip polisle çatışmak pahasına takım otobüsünü tesislerden çıkarmamalı. Adaletin olmadığı yerde illegalite başlar.

carlito dedi ki...

Kaldığı yerden seyircisiz oynanması kararı çıktı. O maça takımı sahaya sürenin AMK !

iktidar yalakalığını bırak ve kulübünün hakkını savun fikret orman! yoksa bittiğin gün olacak gözümüzde..

Unknown dedi ki...

Bu ülkede herhangi bir şey neden normal olamaz.

Basar dedi ki...

Skandal karar!

Eğer o maça çıkarsanız istifa edin yönetim!

Ekrem35 dedi ki...

Allah belanızı versin. Sikerim kupasını maçını. Çıksan ne olur çıkmasan ne olur ya! Şu karar rezalettir. Pazar günkü maça hadi konsantre olalım bakalım olabilecekmiyiz? Lig 4.lüğü de hayırlı olsun. Seneye vodafone parkta katliam olacak ve sorumlusu tffdir bu işin hatta siyasilerdir.

turgay dedi ki...

bu kararın siyasi olduğu apaçık ortadır. siyasi olmasa başkan çıkıp çatır çatır konuşurdu. yalamaya devam ettiği için sesini çıkaramadı. ama o takımı sahaya çıkarırsa beşiktaş başkanı olarak son gününü yaşasın. hak yemek en büyük günahlardandır. hakkımızı yiyenin allah cezasını versin. buna göz yumanın allah cezasını versin. umarım bunları yalarken görürüz. bu sikimsonik kupanızı da götünüze sokun.

Unknown dedi ki...

2.samsun operasyonu.en hayırlıdı kulübe kepenk vurmak.bunlarla nasıl uğraşabilirsin ki?

Hidayet dedi ki...

hiiç öyle yarını falan beklmeden , takımın o maça çıkmayacağını ivedilikle açıklaması lazım yönetimin . karar siyasidir ya da değildir , amaç aynı ,fener'in yoluna devam ettirilmesi . çıkma kardeşim . bir daha ne hoca ne başkanın ağzından fenerbahçe- aykut kocaman 'ın kelimelerinin geçtiği tek sözcük duymak istemiyorum.

beagle dedi ki...

Seneye özel guvenlik Aykut picini bicaklarsa ne olacak? Mac devam tabiki. Bitti futbol. Olacakları izle "sorumlu".

Bu kararın seçim öncesinde ne şiş yansın ne kebap mantığıyla mı yoksa Beşiktaş düşmanlığından mı verildiği, besiktasli futbolculara verilecek ceza ve haftasonu oynanacak derbinin hakem kararlarından daha net anlaşılacaktır. Şu an görünen kuyumuzu kazmak istedikleri.

Basar dedi ki...

Mesela hafta sonu gs derbisindeyiz ve müthiş bastırıyoruz. Gol geldi gelecek... Napıyorsun şak diye Şenol Güneş'in kafaya çakmak atıp yarıyorsun. Maç başka bir zaman diliminde soğuduğu yerden devam ediyor.

Valla ben gs taraftarı yerinde olsam, hafta sonu işler kötü giderse direk bunu yapardım. Nasıl olsa hak hukuk yok! Yapanın yanına kar kalıyor. Bundan böyle beğenmediğiniz takımın hocasına saldırabilirsiniz, işinize gelmeyen maçı böyle tehire götürebilirsiniz...

Son hafta berabere kalsak şampiyon mu oluyoruz? İşler istediğimiz gibi gitmedi, Sivas çok fena orta sahayı ele geçirdi. Gol geldi gelecek, 2 top direkten döndü. Tak diye Samet Aybaba'nın kafasını yar (nasıl olsa aynı zamanda Beşiktaş'ın da çocuğu) al sana bir fırsat daha. Kes rakibin hızını, daha sonra oynanacak kalan dakikalarda oyunu soğuta soğuta diri vücutla beraberliği sağlarsın...

Senaryo bol, seç seç beğen! Skandal karar!

beagle dedi ki...

Otobüsü kurşunlayanlara insan olarak kızmak lazim, mağdur olarak kızamıyorum.

mit dedi ki...

En acısı ne biliyor musunuz? Eğer bu olay Vodafone Park'ta yaşansaydı alınan kararın bu olmayacağını hepimiz biliyoruz. Çünkü Atatürk'te oynanan GS maçında birebir yaşadık. Hükmen mağlup sayılırdık, sahamız kapatılırdı, belki puanımız bile silinirdi.

Sanmayın ki seneye Vodafone'da Aykut'un başına bir şey gelirse biz de yırtarız. İmkânsız. Kurallar sadece bize geçerli. Kural yoksa bile geçici olarak karar çıkarıp yine uyduruyorlar kılıfına nasıl olsa.

Artık her şey derbide alacağımız sonuca bağlı. Şampiyon Beşiktaş yazdırmak nasip olsun. Alınacak en güzel intikam, verilecek en güzel cevap olur.

Unknown dedi ki...

@bundesliga,@laliga boş yeriniz var mı acaba?

yilmaz dedi ki...

@mit şahsen ben yırtmayı filan beklemiyorum. Küme düşürülme pahasına Aykut'un malum organından o istediği kanın getirilmesini istiyorum.

Hidayet dedi ki...

"hem 57 dk yorulmadık , hem de 3-0 hükmen galibiyeti cebe koyduk daha ne olsun he he " diyen , ve beşiktaş'ın yedek ağırlıklı kadroyla çıkmasını savunanları eleştirenlere de selam olsun . moraller altüst ve haftasonu şampiyonluk düğüm maçın var .moraller de gıcır dı hani , bakalım şafak malatya abimiz ne diyor.


https://twitter.com/SafakSina1903/status/988996243811692544

Pheaglix dedi ki...

maçın güvenlik nedeniyle yarıda kalmasını kapsayan 19. maddeye değil, "diğer nedenlerden" dolayı yarıda kalmasını kapsayan 20. madde üzerinden devamına karar vermişler. ciddi ciddi şu yaptıkları adam öldüren birini cinayetten değil de "havaya bıçak sallamak" gibi bir sebepten yargılamak gibi bir şey.

erdal torunoğulları da "adalet öldü" temalı bir şeyler paylaşmış twitterdan. takımın hakkını savunmak öyle kenara pısıp olan olduktan sonra atarlı atarlı konuşmakla olmaz. şu karar açıklandıktan sonra daha önce çıkıp çatır çatır konuşan şenol güneş hariç tek bir kişinin çıkıp laf etme hakkı yok.

yıllardır bu takımın farklı platformlarda farklı şekillerde hakkı yeniyor, ama ağzından "tevazu" "efendilik" laflarını düşürmeyen yönetimimiz susup oturmaktan başka bir şey yapmaktan aciz. sana atılan her tokatta diğer yanağını çevirmek tevazu değil aptallıktır. benim gözümde şu on gün içerisinde fikret orman yönetimi bitmiştir. kulübün başında tuzluk olsa hakkımızı daha iyi savunurdu.

Unknown dedi ki...

1 taşla 2 kuş.gs derbisine şimdi bu camia nasıl konsantre olabilecek?

ozzie dedi ki...

Günlerdir yırtınıyorum "yönetim nerde?" diye. Aziz Yıldırım oynadi tiyatrosunu, saldırdı medyadaki itlerini, sonucu gördük. Bugün bile değil, taa yarına bırakılan istişare toplantısına, bu yönetim pısirikligina tüküreyim. Ülkeyi fasizm sarmis diye bu kadar korkulmaz ki kardeşim! Ya da bu kadar korkak bir adamsan başkan maşkan olmayiver!

Koskoca camiaya atılmayan iftira, edilmeyen hakaret kalmadı ve başkanımız oturdu bütün bunları sineye cekti. Malatya macından sonra yaptığı basın aciklamasindan Şenol Güneş'in ciddi bir travma geçirdiği ve takımın sahaya hocasız çıkmış olduğu görüldü. O maçta oyuncular kıyak yapıp şampiyonluk şansımızı sürdürdüler ama artık geçmiş olsun. Şenol Hoca büyük ihtimalle ya önümüzdeki günlerde ya da sezon sonunda istifa eder.

İyi niyetle "Kupa macını unutalım, Galatasaray macina konsantre olalım" diyen arkadaslar da gelecek adına bu olanları gorsun. Senin camian aşağılanıp hic sayılırken, ne Galatasaray macinin ne de bu serefsiz ligde edilecek şampiyonluğun anlamı var. Ülke zaten bitikti, insanlık da bitmiş. Alsınlar bütün kupaları soksunlar bir yerlerine. Gerekirse ligi 4. bitirelim ama korkan artık biz olmayalım.

Son: Takım kesinlikle maça çıkmamalı ve UEFA'ya başvurmalı. Ayrıca yönetim bundan sonraki Fenerbahçe maçlarini seyircisiz oynatsın. Cunku maalesef bu gidişle o hayvan oğlu hayvan Aykut Kocaman'ın o çok istediği kan çıkacak diye korkuyorum. Sizlerden de rica ediyorum, gitmeyin önümüzdeki bir kaç Fener macina. Hepinizin sevdikleri, sevenleri var. Bir canınız var onu da futbol icin riske etmeyin.

Yav şu lanet maçı unutun da önümüzdeki tarihi maça odaklanalım. Futbolcular profesyonel olur da GS maçında sacmasapan kirmizi kartlar görmeyiz umarim

YSY dedi ki...

Ben olayın azizin itlerini saldığından kaynaklandığını sanmıyorum. Bence tamamen siyasi. Ne şiş yansın ne kebap. Biz sahayı terketmişsek bizi hükmen mağlup saysınlar, yok hakem girdiyse ve olaylar gerçekse fb nin hükmen mağlup olması lazım.

Şenol güneşi tanıyorsak az çok o maça çıkar hemde tam kadro ben size diyeyim.

sports guy dedi ki...

Pepe GS macinda sahada. Iyi bari :) bu tarz bi macta sahada olmasi iyi gelecektir.

Fikret Orman'ın en büyük imtihanlarından birisi bu.

Takım sahaya çıkmamalı, yönetim veto eder o yüzden çıkarsa bile başlama düdüğünden itibaren sahada kılını kıpırdatmamalı. İsterlerse otururlar, isterlerse ayakta dururlar. Şenol Güneş kesinlikle o stadın kapısından içeri girmemeli Beşiktaş teknik direktörü olduğu sürece.

Eğer bunları yapamazsa taraftar desteğini kaybeder. En azından benim desteğimi kaybeder, zaten transfer işlerinde de kredisini yitirdi biraz bu sene.

Ve "Beşiktaş'a yakışan gidip Fener'i orada da yenmektir" falan diye romantik gaz verecek insanlar olacak kesin. Zerre katılmıyorum. Durum "sabote etmeyin UEFA'ya gidelim" durumu oldu artık.

Fenerbahçe gerçekten kusturucu derecede iğrençlikler sergiledi total olarak günlerdir. Ben böyle bir arsızlık, yüzsüzlük şovuna uzun süredir şahit olmamıştım. İnanamıyorum hâlâ da.

Zaitsev dedi ki...

Kupada maça çıkmamanın cezası 1 sene men ve kazandığın ödüllerin iadesiymiş. Bu dakikadan sonra bu maça çıkılmaz.

Bu maça çıkılırsa da hakem düdüğüyle beraber takımı sahadan çekerek protesto etmek için çıkmak lazım. Herkesin ağzı bir karış açık kalır. Mis gibi olur.

Bu karar Aziz'i kongrede güçlendirir. Fener'e dolaylı olarak atılmış büyük bir kazık oldu diğer bir yandan.

Pepe bir maç ceza aldı. Şimdi biraz da aziz götü yalayan gsliler kudursun. Neyse efendim bu kupa saçmaligini uzatmaya gerek yok. Hocamızın gönlünü alıp GS maçına motive etmeliyiz.

yilmaz dedi ki...

maça çıkmak "biz tiyatro oynadık karşim, maçta olay filan yoktu" demekle birebir. Koskoca Beşiktaş camiasını "tiyatrocu" olarak tescilletmek istiyorsa yönetim, buyursun çıksın maça.

Bu olay devletle arayı iyi tutmak filan değil. Hiçbir Beşiktaş taraftarının kabul etmediği bir karardan dolayı ceza alsak, ligden bile diskalifiye edilsek taraftarın en ufak bir "keşke"si olmaz.

Bu karara Beşiktaş'ın verebileceği tek tepki, "kupada güzide rakibimiz Fenerbahçe'ye başarılar dileriz" diyip, hafta sonu oynanacak maç için yapılan antremanlardan bir görüntü paylaşmaktır.

dominic molise dedi ki...

bir de bu haftaki fenerbahce-antalyaspor macindaki kufurlerin cezasi aciklandi mi arkadaslar? o kadar garip seyler oluyor ki takip etmek imkansiz.

karara sasirdim mi? hayir. hukmen galibiyet ciksaydi sevinir miydim? emin degilim cunku o zaman yine algi/magdur edebiyati yapip kollaniyorsunuz muhabbeti ile bizi harcarlardi.
her hamle psikolojik olarak iyi planlanmali bence, fikret orman'in sessizligi de bundandir umarim.

benim psikolojik taktik dogrultusundaki kalkinma planim su olurdu;

1-gs macina kadar ses cikarma.
2-mactan sonra takimi kupa macina gonderme.

madde 1 ile 2 yer degistirebilir, bu kisimdan emin degilim. her turlu bence cozum hemen bu aksam orman, gunes ve takim toplanmali ve bu kalkinma planinin aciklanmasidir.

magdur edebiyatindan ziyade magduriyet sonrasi kenetlenmeye odaklanmaliyiz bence. hepimiz gunes'e, orman'a ve takima destek cikarsak tek "kaybimiz" seneye turkiye kupasina katilmamak olur.
kazanclarimiz da saymakla bitmez. kenetlenen takim gs'yi yener sampiyon olursa bir daha gunes-orman-taraftar arasindan pek su sizmaz.

aksi takdirde hoca en gec sezon sonu kacar, orman'a guven yok olur.

acikcasi aslinda her yol bagdat. madem magdursun, birlik ol. camurda yurumeyi bizden daha iyi biliyor fenerbahce. mumkun oldugunca yesillikte karsilasmaliyiz.

cochise dedi ki...

@zaitsev
verdiğin bilginin kaynağı 19/4 ise tam karşılamıyor zira 19 saha güvenliği nedeniyle maçın tamamlanamaması ile ilgili. Kaynak başka ise kaynağı paylaşır mısın?

cochise dedi ki...

ha bu arada maça çıkmamanın cezası lige yansısa bile şahsen benim umrumda değil. Bu karakteri ortaya koymalıyız ama sanmıyorum...

Emre Toraman dedi ki...

Bence hepimizin aklındaki maça çıkmama düşüncesinde maçta dezavantajlı durumda olmanın etkisi olmadığını kimseye anlatamazsın. Yönetime veya divan kuruluna yarınki toplantı öncesi ulaşabilme gücü olan varsa benim en azından masaya yatırılmasını istediğim bir önerim var, ulaşamazsak da umarım akıllarına gelir de değerlendilir.

Öncelikle yarınki divan toplantısı sonrası, "alınan karar Galatasaray maçı için futbolcularımızın motivasyonunu etkilemesin" diyerekten açıklama Galatasaray maçı sonrasına ertelenir. Pazartesi yapılacak açıklamanın iskeleti:

Saygıdeğer Türk spor kamuoyu, toplantımızda TFF'nin aldığı kararın adaletsizliği(ve bilimum hakaretler) ve izleyebileceğimiz yollar değerlendirildi.

İlk etapta karşılaşmaya çıkmama düşüncesini masaya yatırdık. Ancak bu hareketimizin Türk sporunda şiddetin, zıtlaşmanın artmasına hizmet edeceğini ve mavzubahis maçtaki maddeleri atan ve bunları savunan, legalize eden teröristlerin dışında kalan spor seyircisine haksızlık olacağı kararını verdik.

Bu sebeple Fenerbahçe maçına tam kadro çıkıp(Şenol Güneş hariç) terimizin ve hatta ısrarla akması istenen kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizi bildiririz. Maçın sonucunda mağlup olursak yaşanan olaylarda bir suçu bulunmayan Fenerbahçe sporcularını saha içi başarısından dolayı; kana susamış Fenerbahçe yöneticilerini, taraftarlarını ve destekçilerini ise saha dışında gösterdikleri "kazanmak için her yol mubahtır" azimlerinde başarıya ulaştıkları için şimdiden tebrik ederiz.

Bu turu geçmemiz halinde ise Akhisarspor ile oynayacağımız final maçına(ve olası tekrarlarına) futbol seyircisine olan saygımız adına yine tam kadro çıkacağımızı, ancak kupayı kazandığımız takdirde kupayı kesinlikle kabul etmeyeceğimizi ve Akhisarspor'a(Fenerbahçe'ye de olur) tüm haklarımızla birlikte hediye edeceğimizi bildiririz.


Tabi ki eklemeler çıkarmalar olabilir ama ne dersiniz, bir bağlantı bulup kurula ulaştırabilsek değerlendirilmesi gereken bir yol değil mi? Bence bu tarz bir hareket futbol hikayelerinde yer alacak bir hareket olacaktır ve hiç kimse(yayıncı kuruluş, siyaset, sponsorlar, basın vs.) bu açıklamadan gocunup baskı yapamayacaktır.

hastati dedi ki...

romantiklik yapalim : ha 10'a 11 35 dakka 11'e 11 90 dakka. yeneriz. korner manyagi yapmistik zaten.

planck dedi ki...

abi çıkıp yenmek gibi bir durum söz konusu değil ki, yenebilmek için kayıtlara geçen gol atabilmek gerekiyor, e adamlar net golü vermiyorlar nasıl olacak?

qwerter dedi ki...

Beşiktaş artık dünyada bilinir bir marka. Bence markanın gücünü kullanmalıyız. Çıkalım sahaya ama oyuncular yerlerinden bir an kıpırdamasın. İsterlerse 10 gol atsınlar. En azından olayları bütün dünyaya duyururuz. Oynanmayan bir maçtan daha güçlü bir mesaj olacaktır. Hatta come to besiktas gibi bir internet hareketi başlatılsın.

ozzie dedi ki...

@emre toraman

Güzel olmuş. Gerekli tepkiyi göstermenin binbir yolu var. Ben maça çıkılmaması taraftarıyım ama senin önerdiğin yaklaşımda da akılcı bir adaletsizlik isyanı var.

Ama başta kullandığın "Saygıdeğer Türk spor kamuoyu" tanımlamasına karşıyım. Ne saygısı?


ozzie dedi ki...

@qwerter

O da olur. Ya da topu Fener'e vermeyip direk maç bitene kadar devamlı kendi kalemize gol atalım.

Barreto dedi ki...

Çok ta kafaya takmamak lazım. Kimse boşuna üzülmesin. Kulüp hiç açıklama yapmasın. Basının yönelteceği sorulara yönetici, hoca ve oyuncular "ne kupası" "ne olayı" "neden bahsediyorsunuz" "ne cezası" gibi cevaplar versin.

Galatasaray maçı, lig ve dolayısıyla Şampiyonlar Ligine gitmeye odaklanmak gerek. Gerisi gerçekten fuzuli. Kaldığı yerden devam edecek maç esnasında Şenol Güneş kulübede sahaya bakmaksızın kitap okusun, Mesnevi veya Fuzuli Divanı olabilir. Futbolcular da ter atmaya baksın, Caner'in yerine mümķünse Larin oynasın. Maçtan sonra da 33 dk gösterdiği ev sahipliği için Fenerbahce'ye bol teşekkür edilsin, mümkünse maçın anısına bir plaket verilsin. Ve sıradaki lig maçını kazanalım.

Unknown dedi ki...

Kesinlikle kupa maçına çıkılmamalı ve bu gs maçından önce açıklanmalı. Kabaca 3 maç saha kapatma cezası verilecek kadar saha olaylarının olduğu bir maçın tekrarı düşünülemez tarzı bir savunmayla tahkim başvurusu yapılmalı ancak sonucun değişmemesi halinde maça çıkılmayacağı açık bir şekilde söylenmeli. Hiçbir futbolcumuz ve teknik direktörümüzün sağlığı ve de itibarı herhangi bir kupadan daha değersiz değildir diye de kamuoyuna açıklama yapılmalı. Belki bu şekilde gs maçından önce bu travmayı atlatabiliriz camia olarak.
Maça çıkılmaması halinde verilecek cezaların bu kazanımlar yanında lafı bile edilmez.

dominic molise dedi ki...

bence fb'nin 3 mac cezasinin iptali icin basvuralim? madem suc yok, neden ceza olsun?

Armagan dedi ki...

90da Tosic demiştim, ya Pepe olursa?

En kısa sürede sezonun kader maçına hazırlanmamız gerekir. Umarım bu olanlar ters teper de, daha çok hırslanırız.
Yönetim sakin kalıp, uygun zamanda maça çıkmayacağını duyurması lazım.

Ortamın gerginliğini biraz alalım: https://instagram.com/p/Bh_jkzxgLbL/

turgay dedi ki...

Kulübe yakın Twitter sayfalarından öğrendiğimize göre bu karar siyasiler tarafından cuma kulübe tebliğ edilmiş. Başkan’ın suskunluğu ve divan toplantısının Perşembe’ye alınması bundanmış demek. Farketmez bu korkaklığı bu nankörlüğü Beşiktaş taraftarı unutmaz. Yapılan tüm güzel işleri unutacak değiliz ancak bu olaylara karşı yürütülen bu politika unutulmaz. Kapalı kapılar ardında hocana sahip çıkabilirsin ancak bunu yüksek sesle heryerde dile getirmeyip üstüne üstlük hiçbirşey olmamış gibi bodrumlardan keyif videoları atarsan olmaz. Ben karar almadım demek için divan toplamak kötü bir oyundur. Kimse Aziz yıldırım seviyesine in demiyor ancak bu sırf hükümet talimatıyla çalışmak çok ayıp.

Bence;
1-yarın maça çıkılmayacağımız duyurulmalı
2-Şenol güneşle 5senelik sözleşme yapılacağı açıklanmalı
3-cuma günü İnönü de taraftara açık antrenman düzenlenmeli
4- bu sikko maçın olduğu günün akşamına İnönü de antrenman düzenlenip makul bir ücret karşılığında taraftara açılmalı takımla taraftar bütünleştirilmeli

Benim beklentim bunlar. Ancak bu Başkan bunları yaptırmayacağı gibi kendi elleriyle takımı o sahaya götürür. Çünkü tümüyle hükümete kendini vermiştir. En kısa zamanda da hükümet saflarına girecektir.

planck dedi ki...

orman afrinden ihaleleri alırsa herşey yerine oturur aslında.

ozzie dedi ki...

Quaresma Karanfil Devrim'in yıldönümünde günün anlam ve önemini anlatan bir tweet atmış:

"Portekiz için bugün çok önemli. Bugün, diktatörlüğün sona erdiği gün. Şu an fikirlerimizi korkmadan haykırabildiğimiz özgür bir rejimde yaşıyorsak bu, o günkü rejime karşı duranlar sayesinde. Bugün, ülkenin her yerinde bayram var. Umuyorum ki herkes eğleniyordur."

Portekizliler'in bayramı kutlu olsun. Demokrasi güzel şeydir. En azından öyleymiş diye duyduyduk.

BJK4EVER dedi ki...

Emre Toramanin onerisi sacma geliyor. Bunu deklare edebilirsin, ama buyuk ihtimalle kupayi alamayacagin icin havada kalir soylediklerin. Rakipler vs de kuru siki attin aciklayip vermezdin, kupayi almayacaksan niye ciktin vs gibi cumlelerle kucumser.

Onun disinda maca cikmamak da yeterince yanki uyandirmaz. Benim tepkim 4 maddeden olusuyor, ilk 2'si kesin 3.su tartisilir.

1 Tepki olarak dogru olani bu maca gitmek, sahaya cikmak, mac baslar baslamaz takimin oyuncularinin kenetlenmesi birbirine ve tamaminin formasini cikartip altindan Senol Gunes'in fotografinin oldugu mesaji vermesi. Hakem sari kart gosterirse de tepkisiz kalip got etmek. Yapabiliyorsa 11 kisiyi atsin bakalim, butun dunya gorsun bakalim. 1 tane akilli insanoglu hakeme hak vermez, PR'in kralini yaparsin ve tum dunyaya haber olur. Veya o oyunculari atmaya gotu yemez ve 0-3 hukmen maglup sayiliriz. Kimsenin umrunda degil. Ama herkesin akli basina gelir, butun dunya neler oldugunu gorur ve rezil olurlar.

2 Deklarasyon yayinlayip ek olarak Pepe'yi GS macinda oynatmayacagini duyurmak. Pepe'nin kirmizisi tartisilir, ama hepimiz biliyoruz ki bu mac bitse Pepe 2 mac ceza alirdi, bundan en ufak suphesi olan var mi? Sanmam. Cikip sizin emziginizi kabul etmiyoruz, kendi adaletimizi kendimiz sagliyoruz, kupaniz da batsin sampiyonlugunuz da mesajini vermek.

3 Deklarasyonda kesinlikle FB rovansi icin goz gore gore meydan okumak. Bu karardan sonra BJK yonetimi olarak stadtaki guvenlik hakkinda sorumluluk almadigini, FB macindaki cezadan ogrenildigi kadariyla bundan ev sahibinin sorumlu olmadigini, olasi BJK-FB macindaki olaylarinin simdiden kumpas olacagini ve bu mactaki karar emsal gosterilerek ayni kararlarin verilmesini bekledigini gostermek. Gereceksin ortami gerebilecegin kadar.
Ve ayriyeten, buna gotumuz yiyorsa, devleti de catir catir karsina alip elestirmelisin. Bu kararin siyasi oldugunu, siyasilerin catir catir tarafli davrandigini da acik acik soylemelisin. Hatta direkt olarak BJK-GS macindaki kumpas ve verilen karar uzerinden bile yuruyebilirsin. Ama F.Orman yapabilir mi? Sanmam.

Onun disinda daha once de yazmistim zaten; FB aciklama ustune aciklama yaparak kamuoyu algisi olustururken biz suskun kaldik, sacma sapan aciklamalarda bulunduk. Cikip ilk gun catir catir BJK-GS macindaki kumpas daha netken 5 mac ve 0-3 hukmen maglup sayildik, emsal karar budur, baska karar alinirsa onumuzdeki maclarda taraftari tutamayiz diye konusup catir catir konusmak. Her turlu pisligi yapmak, cata cat gitmek, gerekirse siyasilere de karsi gelmek. Bunu yapmazsan kararin ne olacagini biliyordun, engelleyemedin de. Quaresma olayinda da, Caner olayinda da tepkiyi veremedik. Besiktas yonetimi boyle pisirik olamaz arkadas. Sokarim devletine de, siyasetine de. Bizim yasadiklarimizdan daha kotu ne olabilir ki? Daha kotu ne olacak?

Onun disinda hala sagda solda yorumcular yok Besiktas sunu yapamaz, bunu yapamaz, yakismaz Besiktas'a cikip efendi aslan Besiktas gibi oynasinlar falan diyorlar. Artik esige net olarak geldik. Su an tepkimizi koymazsak bir daha koymamaliyiz. O zaman bu kulup mental olarak tamamen biter.

freshold dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kapgan dedi ki...

Ben Fenerbahçe kupa maçına çıkılması taraftarıyım. Maça çıkar oyuncuları tembih eder ayaklarına gelen her topu kendi kalelerine atmalarını sağlar maçın 30-0 ,40-0 Fener lehine bitmesini sağlardım. sonra oturur bir sigara yakar ve yorumları dinlerdim ...

GS maçını kazanamazsak Beşiktaş 10 yıl daha şampiyon olamaz. Sokayım fenerine. Seçim dönemine denk geldi eyyam yaptılar işte. Şu GS maçı bitene kadar kimse fenerden bahsetmesin arkadaş. Tiksindim yeter be!

Basar dedi ki...

Yeni post açalım

met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Fırat Aydınus derbinin hakemi. Cücüden iyidir gibi.

Yorum Gönder

Ara