.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Mart 2018 Pazar

Karne: M. Başakşehir 1 - 0 Beşiktaş

Goller: -
En iyi üç: Gary Medel, Fabri, Dusko Tosic
En kötü üç: Anderson Talisca, Vagner Love, Atiba Hutchinson

Karne:

Şenol Güneş 1.8
Beşiktaş 2.3
M. Başakşehir 7.0
Halil Umut Meler 6.6

Fabri 5.4
Dusko Tosic 4.5
Gary Medel 5.7
Adriano 3.0
Gökhan Gönül 3.0
Atiba Hutchinson (82')2.5
Tolgay Arslan (60')4.1
Anderson Talisca 1.7
Ryan Babel 2.9
Jeremain Lens (68')4.4
Alvaro Negredo 4.2

Oğuzhan Özyakup (60') 3.8
Vagner Love (68') 2.4
Caner Erkin (82') 3.5

Takım Ortalaması 3.7

Anket: 27 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

131 Yorum:

yilmaz dedi ki...

bir önceki posttan devam edeyim:

Yazarların hemen hepsi Şenol Güneş'in gitmesi konusunda hem fikir. Ben de Sivas maçından sonra dönüş otobüsüne alınmaması taraftarıydım. Ama şu bir gerçek ki eğer teknik direktörü değiştirecek adamlar futbolu teknik direktörden daha iyi bilmezlerse yarıştan kopulmadıkça böyle bir değişiklik yapamazlar. ŞL'de 14 puan toplayan teknik direktörü gönderecek güven özveri ve tecrübe hiç bir türk takımı yöneticisinde yok.

Bu sezon Şenol Güneş ile bitecek tabii ki, bence sonrasında da hoca kendisi gidecek. Çünkü bu eleştiriler kendisinin kulağına da geliyordur. Bu saatten sonra -hele bir de şampiyon olursak- üst üste 3 kez şampiyon olmuş olmanın fiyakasıyla evine çekilebilir.

Ben yönetimin bir teknik direktör adayının olduğunu da sanmıyorum. Hatta adım kadar eminim. Varsa da nerede olmayacak adamlar ya da kaşarlanmış isimler varsa onlardır. Biri Mourinho demiştir, biri Löw demiştir. Biri camia evladı Şifo, Sergen, Rıza demiştir. Kesin biri Tamer Tuna demiştir. Yani Bundesliga'dan filan hoca bekleyen arkadaşlar, bence çok iyimsersiniz.

Önder Özen iyi kötü bir düzen getirmişti. Şimdi Şenol Güneş gitse Metin Albayrak filan seçecek yeni teknik direktörü. Bunu düşündükçe delirmemek elde değil.

Teknik direktör için çok fikrim yok. Yeteri kadar Avrupa Ligleri'ni takip ettiğimi söyleyemem. Ama tek istediğim iyi bir taktisyen. Hücumcuymuş, Defansçıymış umrumda değil. Yeterki maçına göre, maçın gidişatına göre doğru işler yapabilsin.

Bu seneki rakiplerimizden Porto'nun hocasının ilk maçtaki hamlelerini çok beğenmiştim. Takımı da şu anda liginde iyi gidiyor. Bilmiyorum diğer takımların takibinde midir? Yerli ve Milli isterük derseniz, Kemal Özdeş'i beğeniyorum. Zaten Türkiye'den başka bir teknik direktör ismi de bilmiyorum.

hastati dedi ki...

@yilmaz
oyunculari idare ediyor diye seviyoruz senol gunes'i. zaten taktik maktik, vesaire felan; orta saha da teknik oyuncular felan bam bam bam. bu yuzden kosucu forvet istiyor zaten, teknik oyuncular uzun top atsin, kosan forvetler korner direginden tac alsin.
benim icin post-terim donemi oldu senol gunes, simdiki terim ise post-senol...
tarz, hepsinin isi. joleli sac, yapisan pantalon gibi. senol hoca basin toplantisinda cok sapitmasin diye izliyorum ben, annanem gibi, biliyor gibi, ama bildigini bize niye anlatiyor, icinde de birsuru mesaj, banane mesajdan!

Barreto dedi ki...

Sorun sadece hoca değil. Taktiksel hatalar bir yana, her şeyden önce bugün bizimkiler Ziraat Kupası modunda vurdumduymaz takılırken, rakibimiz Şampiyonlar ligi maçı oynar gibiydi. Adebayor ve Avcı yı özellikle tebrik etmek lazım.

Hoca bile bile lades olmanın ötesine geçti. Bence kendisi artık bizim Arsene Wenger'imizdir. Taktiksel çözüm üretebilen, işkolik, oyuncu harcamayan, oyuncu kazanan ve saygın bir hoca bulmalıyız.

Bu arada Hocanın 2015'deki kadrosu ile 2018'deki kadrosuna bakın, Atiba,Ozzy ve Q7 haricinde herkes değişmiş, 2 sezonda bu kadar çok değişiklik olsun ve üst üste 3 kez şampiyon ol, olacak iş mi? Kadro istikrarı konusunda yönetim de iyi performans ortaya koyamadı. Üstelik süperlüx Negredo ve Pepe'nin üzerine ultra spam/junk Lens ve Love birleşince kadromuz batık maliyet halini almak üzere, bu şartlarda şampiyon olmak için çok fazla şansa ihtiyaç var. Gerçekten şampiyon olmak için önce futbol aklı revizyonu yapmalıyız.

Unknown dedi ki...

@yılmaz
Yazdıklarına, hoca önerilerinde Ersun Yanal şerhini düşerek imzamı atarım.

Ben Şenol Güneş'ten umudumu bu sene hiç kesmedim. Çünkü zaten geçen sezon evimizdeki 1-1'lik Başakşehir ve 3-3'lük Benfica maçından sonra umudumu hepten kesmiş; yol yakınken ayrılması gerektiğini düşünmüştüm. Bu sezon boyu da hep miadını doldurduğunu yazdım.

Ehh, beklenebileceği üzere, A.Avcı bugün bir kez daha (nitelemem için özür dilerim ama) balonumuzu patlattı. Çünkü sahaya doğru yerleşen ve ne yaptığını bilen bir takıma karşı, bu kurgu ile oynadığı sürece, Beşiktaş'ın oyunu kazanabilme şansı % 0'a düşüyor.

hastati dedi ki...

talisca ile ne yapilir?simdiki sorumuz da bu.
ya alirsin 21 milyon euro ile ve de 40-50'ye satarsin, satana kadar ise; uzak direge sut atar, deplasmanda da uzak direge sut atar... hic mac izlememis kalecilerden bazilari ise gol yer. ama hepsi uzak direkten falsolu yer.
takim oyunuyla alakasi olmayan bu oyuncularla kestirmeden sonuca gitmek isteyen hocamiz ise "ihihihi kaleci falsoyu gordu, iyi kaleci"; "turk futbolu", "dunya 3.lugu","insanlik","sallamamizlik","karizmatik bisiler"
boyle bisiler, bi haller...
meydan salak dolu, adamin biri futbol anlatiyo, futbol anlayisi anlatiyo, bizde dinliyoruz.
galiba cozum bunda felan diyoruz
hocam yahu birak sen mesaj vermeyi. ayni adamdan ayni sekilde neden dayak yiyorsun be evlat?

hastati dedi ki...

oyuncular degisti diye takim oyunu bu kadar degisir mi?
o zaman oyuncunu kendin sec degil mi? oyuncuyu tarif ederim, maasi odensin ama, saha guzel olsun, "mikrofon burnuma degdi", "roportaja gec cikardiniz beni"...
olmazsa olmaz bide "turk toplumu", "futbol anlayisimiz"
cozum uretme yeri orasi
cocugu olanlar bilir, soylenerek buyumez bu cocuk, "beceremedin", "beceremediler", "az kalsin beceriyodum" ile buyumez cocuk. 1 tane cocugun var, anlik yasiyorsun, beceremezsen bahanesi kaynanan, karin olamaz. cocuk senin cocugun. benim cocugun matematigi kotuyse sebebi turk egitim sistemi degildir. yani hocasina gidip sende sikinti yok, egitim sisteminde var desem, hoca da manyakmisin der!

beagle dedi ki...

@Shelbyl
Önceki posttaki soruna cevap "Selçuk-Colman"oynayan adam...

Biraz kariyerli Teknik Direktörler büyük takimlarda, her yeni dönem göreve başladıklarında, "enkaz devraldım" rahatlığında olup cesur işler yapabiliyorlar. Süre ilerleyip sorumluluk artinca "hele bir yenilmeyelim de" moduna giriyorlar.
Bence asıl sonlarını o getiriyor.

Kendi namıma sezonu Ozzy-Tolgay (Medel) orta sahası ile götürse faturayı Negredo'ya veya onu alan yönetime keserdim.
Şu anda Şenol Günes seneye kalsa orta sahayı Medel Tolgay Atiba kuracaginı düşünüyorum.

Adaylarim:
- Le Guen. Lyonda yüksek gb yüzdesi ve devamlilik tutturmasindan. Sanirim sampiyonluk oranında yuzdesi olan tek adayimiz o.

- Tayfun Korkut'a, Kemal Özdeş'e falan sempatiğiz ama sampiyonluk maratonu başka birşey. Misal 10 macligina Sergeni, tek devreligine M.Denizli veya Sifo Mehmet'i getirebilirsin. Kisa orta mesafe koşucusu çok.

- Ligi bilmeyen bir hoca luksumuz olmadigindan diğer adaylara Senol Hoca kendi giderse, mecbur kalirsak diye bakiyorum. A.Avci veya Ersun Yanal'dan birini seçmek zorunda kalabiliriz. Saffet Susiç ismi de bir kenarda dursun. Mütevazı kadrolu Alanya'yı bayağı iyi götürdü.

Adsız dedi ki...

Mesele Talisca'ya 20 verip vermemek, 20 olmaz 10'a olur vs demek değil. Talisca ile oynarsanız arkasında iki tane vasatın bir hayli üstü box-to-box'la oynamanız lazım ki, kendisine 20 değil 10 versek bu defa kurtardığımız 10'dan fazlasını arkasını toplayacaklara vermemiz gerekli. Bunun nedenlerinden birisi defansif olarak hiçbir şey yapmaması.

Diğer neden olarak hücum olayına gelirsek. Burada tartışıldı ve güzel bir örnekle James Rodriguez seviyesinde dahi olsa bu tarz adamların yeri pek kalmadı denildi. Nedeni takımlarının hücum sisteminin ayarlarını hepten bozmaları. Talisca özelinde; takımın hücum aklına katkısı bildiğin zero, üstüne ara pası da geçtim hücumda doğru düzgün etkin pası yok (keşke oynasaydı demiyorum ama kıyaslama adına Veli'nin bile daha çok ara pasını görmüştük). Hızlı oyunda alan açıcı koşular yok, verkaç yok, sadece topun kendisine uygun ortamda aktarılmasıyla vuruş becerisi, biraz frikikler (artık onu da atamıyor malum), ceza sahası içinde saklanabilme ve kafa topları (o da rakip defans izin verdiği sürece). Golcü pozisyonunda da denendi kanatta da, fakat verimli olamadı. Vatandaş benim halı saha futbolum ve bölgem bu diye bağırıyor. 20'ye alınıp karla satılacak biri bana göre hiç değil.

Yeni TD eldeki yerli havuzu dikkate alındığında yabancı olmalı. Olabilseydi ilk tercihim Jorge Jesus olurdu ancak Sporting onu kolay kolay bırakmaz. @yılmaz taktisyen demiş; boşta olanlardan Tuchel böyle bir adam ama onu da fazla temkinli buluyorlar. Bana kalsa Bielsa kumarını da oynardım, Le Guen'i de gayet makul görürdüm.

YSY dedi ki...

@Baretto

Evet dediklerine katılıyorum. Sadece hoca değil yönetimin işi idare şeklininde değişmesi lazım. Gelinen noktada hocanın da stilinin uyuşması yatabilir transfere karışmaması gibi mesela.

BJK4EVER dedi ki...

Isim onemli degil, profil onemli.
Kadromuz kalite olarak ligin ustunde, tecrubeli oyunculardan kurulu. Artik CL'de kritik maclar oynayacak seviyeye geldi takim, hedefler buyudu.
Gelmesi gereken teknik direktor;

- Buyuk takim tecrubesi fazla olan (Bayern, Real seviyesi olmasa bile Porto, Zenith, Valencia da olur)
- Kaliteli oyuncularla dolu genis kadrolari yonetmis ve basarili olmus
- Oyunculari motive etmesini bilen, disipline onem veren (manyaklikla hirsla da olabilir, sertlikle de olabilir)
- Disari dogru sakin, iceri dogru sert olan
- Ofansif oyun tercih eden

biri olmalidir. Artik ismi siz doldurabilirsiniz. Turk bir hocanin bu takimi kolay kolay kaldirabilecegini zannetmiyorum. Favorim Ersun Yanal olurdu bu durumda, ama Senol Gunes'i gonderip Ersun Yanal'i almak bizi ne kadar ileri goturur tartisilir. Ama su ana kadar dominant guclu bir takimi calistirdigi tek sezonda Fenerde yaptiklari da ortada.

YSY dedi ki...

Tuchel gelse iyi olur hem level da atlamış olurduk bize de bi alman disiplini mentalitesi getirirdi ama maliyeti yüksek olur diye düşünüyorum ve bu maaşları bizim klüp vermez.

Elde olup olabilecek birtek avcı var bama göre ve sanıyorum başkanında sevdiği birisi. Muhakkak aklındadır diye düşünüyorum ama olurda biz ilk iki dışında kalırsak ve başak şl ne giderse yinede gelir mi bilmem.

hastati dedi ki...

@BJK4EVER
asabiyet disinda, genelde katiliyorum, ama;
durun bakalim turk futbolundaki sikinti neymis? cekirdek yiyip dinyeleyim, simdi adam senelerdir futbolun icinde! toplum bilimci! sosyal mesajci!

Hidayet dedi ki...

cl'ye gidemediği her durumda avcı sanki başakşehir'i bırakır gibime geliyor . tabi büyükler için . aklıma fb geliyor . fakat eğer yerli hoca gelecekse ben bize isterim . şenol tercihi çok çok önemli .bence yollar ayrılmalı ,bakalım başkan büyük kararlar alabilecek mi ? eğer gençleşme olacaksa takımda bunu şenol'a yaptırmak da ölüm olur. önsezim şu ki , abdullah avcı'yı başkan fener'e kaptırmaz .hem herkesin bildiği beğenisi var ,hem de başarılı olmaması için sebep yok. büyük bütçe , medya ve itici seyirci gücüyle tehlikeli silah olur abdullah avcı bu silah da rakibe verilmez . ha yurtdışı kalite yabancı hoca bilmem ,fakat yerli tercih edilecekse bunu hakeden tek adam bence avcı'dır .

Hoca tutar tutmaz, zaten bunu öngörmek mümkün değil. Fakat Abdullah Avcı bence kötü bir aday değil, en azından bunu söyleyebiliriz.

- Arada "yere yatsanaaa"ya bağlasa da taktisyenliği net bir şekilde var.
- Bizde mutsuz olup giden Kerim Frei ve Gökhan İnler'i oynattı, Mustafa Pektemek'ten de katkı aldı. Demek ki "man management" meziyeti de kötü değil.
- Uluslararası arenada -canı isterse- iyi maçlar ortaya koydu. Sevilla'yı eleyeyazdı, istese Avrupa Ligi'nde üst tura da götürürdü takımı muhtemelen.
- Türkiye'de kolaylıkla teneke bağlanamaması için yeterli bir klout'u da var.

O yüzden Avcı'ya kefil olurum demiyorum ama, o tercihi makul bulurum.

Hidayet dedi ki...

@shelbyl

+ ersun yanal gibi , garip oyuncu tercihleri (trabzon) , sorunlu oyuncu ilişkileri (fb-trabzon) yok . üç yıldır şampiyonluk potası istikrarı var .

keşke biz de yere yatabilsek , eğer bunu hoca dikte edebiliyorsa keşke bizimki de etseydi . fb maçı quaresma , bugün medel.. keşke bugün medel darbeyi yiyince kendini yere atsaydı. ali palabıyık olsaydı hakem , kırmızıyı yer , pfdk da helvamızı dağıtırdı..

Adsız dedi ki...

@YSY

Tuchel yüksek maliyetle gelecek bir TD değil. Adama yıllık kemiksiz 2,5 milyon değil 1,5 desek gözleri faltaşı gibi açılır o derece. Amma velakin yönetimin de bu profilde birini getireceğini sanmam. Profil derken başarısız anlamında değil. Klopp sevenler derneği üyesi olarak yerine geldiği için takip etmiştim. Dortmund gibi yönetiminden teknik ekibine oradan her yaş grubunda takımlarına kadar "biz aileyiz güzeliz laylaylom" formatına çıkıntı olduğu için yönetimi tarafından her fırsatta yontulmuş bir kişi. Oysa transfermarkt'a göre 2 yıllık Dortmund kariyerinde maç başı 2,12'lik puan ortalaması yakalamış adam; mevcut TD'de bu oran 1,82. Neyse bu onların bileceği iş. Fakat Tuchel gereksiz yere başarısız gibi gösterildi bence.

Tayfun Korkut gelse hiç yapmadığım şekilde havaalanı karşılama halay ekibine giderim o derece. Ama gelmez. Schwaben formatındaki Kickers altyapısından yetişme halde Stuttgart'da efso işler yapıyor ve bunu sadece geçtiğimiz Ocak'tan sonra ediyor. En az 1 yıl geçmeli ki dışarısını düşünebilsin.

YSY dedi ki...

@james sneijder

Tuchel'i bir ara gs istiyordu daha dortmunda gitmeden önceydi sanırım. İyikide gitmemiş :)

Taygun korkut hakkında ise çok bilgi sahibi değilim sizin gibi arkadaşlar daha iyi takip ediyor ama sanırım geçmişinde çok ıstikrarsızlık yaşadı bir ara hannover 96 macerası falan var. Yani oturup maçını izlemiş değilim ama stuttgart taki durumu biraz daha seyretmek lazım derim sonra rıza çalımbay gibi gelip hava yakalayıp sonrası yokuş aşağıya olmasın.

Emrah D dedi ki...

şimdi daha sakin kafayla düşünüyorum, her ne kadar saçımı başımı yoldursa da bence her şeye rağmen şenol hoca kalmalı. yönetimde herhangi bir futbol aklının olmadığı ortamda metin albayrağın filan bulup getireceği hocadan ve o hocayla bu yönetim arasında oluşacak ilişki dinamiklerindense şenol hoca kalsın. arada böyle saç baş yoldurur ama en azından neye yoldurur neye yoldurmaz onu biliyoruz. futbolun yönetimi düzgün bir hale gelmeden bence hoca değişikliğinin faydası değil zararı olur. bizimki gibi bir yönetimle hoca olarak başedebilecek az sayıda isim var: fetö terim, mustafa denizli, şenol güneş. mustafa hoca artık bu işleri bıraktı (şenol hocadan daha fazla saç baş yoldurur), terim zaten ne biz isteriz ne o ister geriye kalan tek kişi şenol güneş.

bu papaz isimler haricinde gelebilecek bir kaç hoca profili var. yönetimin uzantısı olmayı kabul edecek nispeten düşük profilli taraftara pazarlanabilmesi için ya camiamızın çocuğu ya yeni nesil parlak türk hoca kontenjanından gelecekler. bunlar akçeli işleri yürüten transfer komitesi kimleri getirirse kabullenecek (buraya kadar şenol hocaya yakın) daha sonra ellerine rastgele oyuncular verilince onlardan verim alamayıp bir süre sonra da zaten hem ismi nispeten küçük hem tazminatı az diye yollanacak. ersun yanal abdullah avcı filan da bu grubun içinde ve bence özellikle bu iki isim aşırı overrated. kemal özdeş denmiş kemal özdeşi geçtim irfan buz filan gelse bu ikisine tercih ederim.

diğer profil de bizim yönetimin klasik taraftara aaa ooo dedirtmeye yönelik büyük isim takıntısıyla gelecek yabancı hoca. geleceğinden değil de arketipe örnek olsun diye mourinho diyeyim. eski yönetimin del bosque veya schuster seçimleri (birbirleriyle ne kadar alakasız olsalar da) bu tarzdı. bu gelecek hoca dünyanın en iyi hocası olabilir futbolda devrim yapmış bir isim olabilir direk büyük takım hocası gibi hoca da olabilir futbol romantiklerinin seveceği isim de olabilir yani çok geniş bir profil fakat aslında hepsi aynı havuza dahil oluyor: işini yapamayacak. yani adam gelecek ne basının saçmalıklarına ne bundan ve enteresan bir sosyal medya ikliminden etkilenen taraftarın tepkilerine ne yönetimin hangi saiklerle futbolcu transfer ettiğine ne hakemlere ne federasyona hiç bir şeye akıl sır erdiremeyeceği gibi kendi algı kapasitesine bağlı olarak ne miktarda güce/etkiye sahip olduğunun farkına bile varmayabilir. bunun önceki gruptan bir diğer büyük farkı da tazminatı yüksek olacağı için adamın "ne skim yer bura" deyip kendi kendine istifa etmesi beklenecek.

bu saçmalıklar olmayacak olsa benim yabancı adayım tuchel yerli adayım tayfun korkut olur hatta daha manyakçası tucheli sportif direktör tayfunu hoca olarak getirmek kulübün tüzüğüne de yönetimin futbola karışamaması ile ilgili madde eklemek olur ama tabi bizim yönetim ne yöneticiliğin getirdiği şandan şöhretten ne akçeli işlerden uzak kalmak istemeyecekleri için bu iş olmaz.

o yüzden eldeki dinamikler dahilinde şenol güneş bizim için resmen çölde bir vaha bir siyah kuğu kaybettikten sonra bayır aşağı ineceğimiz değer. böyle saç baş yoldurduğu kimi maçlar olacak, kimi eksikleri de var, ama en azından o eksikleri bildiğimiz eksikler. böyle gidelim.

Adsız dedi ki...

@diskonnektus erektus

Mantık doğru ama mevcut teknik yönetimle hiçbir şey olmaz. Bunun emarelerinden biri de Larin. Herkes bilir ki devre arası transferleri çok geçmeden katkı vermeli. Eğer Larin'i yönetim teknik yönetimden bağımsız transfer ettiyse bu ayrı bir trajikomedi. Eğer onların da onayı alındıysa 15 dakika dahi süre alamaması diğer bir trajikomedi. Burada bir parantez açayım. Günümüz modern futbolunda hiçbir teknik ekibin "ben transfer işine hiç karışmam" ya da "kulübün transfer politikasını bana sormayın" deme lüksü hatta hakkı yok. Normalde daha da ilerisinde teknik yönetimlerin oynatmak istediği futbol için elinde oyuncu listelerinin olması gerekli. Geçmiş şampiyonluk sarhoşluğu iyidir güzeldir de, bunlar da futbolun gerçekleri.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Hiç uzatmadan söyleyeyim: Bu yönetim ve futbol ekibi Şenol Güneş giderse bir daha asla şampiyonluk yüzü göremez. Nokta!

Kadromuz babalandığının yarısı kadar bile iyi değil. Gol atamayan hantal santrafor Negredo, ne idüğü belirsiz kiralık Talisca, kariyeri bittikten seneler sonra ikinci bahar yaşayan Babel, seneler önce Birleşik Arap Emirlikleri'ne gönderdiğimiz karakter ve futbol sorunlu 35lik Quaresma, Antalya'yla rekabet edip aldığımız sonra da sözlemesini son anda yenilediğimiz 35'lik Atiba, vasat Alman takımının vasat topçusu olarak gelen Tolgay, Bilic döneminde ilk 11 yüzü görmeyen Oğuzhan, Alanya'dan alınan 35lik Love...vs. vs. Çoğu bir kuruş bonservis verilmeden ve belirli bir plan dahilinde alınmayan toplama bir kadro. Takımın kaptanı yok, net golcüsü yok. Her sene kadronun kilit adamları satılıp yerine ya tutarsa diye adam alınıyor. Buna rağmen iki sene şampiyonluk, UEFA çeyrek final, Şampiyonlar liginde tarihimizde ilk defa gruptan- hem de namağlup lider olarak- çıkmak. Objektif koşullara bakınca Şenol Güneş başarılı değil, ultra-başarılı!

Buna rağmen hiçbirimiz memnun değiliz Güneş'ten. Beklenti meselesi. Küba'da gençler sağlık, eğitim, ev, gıda vs. gibi şeylerin bedava olmasını yeterli bulmuyorlar, lüks tüketim mallarına erişim istiyorlar, ama ellerindeki imkanlar da kalsın istiyorlar. İmkansız bir beklenti elbette. Bizimkisi de o hesap. Biri gelsin, hem taktik olarak uçsun, hem adam yönetsin, hem Avrupa'da hem ligde başarılı olsun, hem de bunu bonservis ödemeden alınan toplama kadroyla, Türkiye'deki futbol atmosferinde yapsın. Bulursanız iki tane söyleyin de birini de arkadaşa veriyim.

İşin özeti şu: Güneş gitsin gitmesine de, bu olmadan önce gerçek bir profesyonelleşme ve futbol aklı gelsin şu kulübe. Aksi takdirde gelecek sadece hüsran olur.

Emrah D dedi ki...

@james sneijder

bir şey bildiğimden değil şimdiye kadarki genel iş yapış tarzımızdan anladığım hocaya "sana bi forvet getiriyoruz listeye de yazabiliyormuşuz beğenirsen arada oynatırsın" denip getirilmiş larin ötesi değil. yani trajikomedi durumu bence şu anki durum. söylediklerine katılıyorum zaten bu yüzden şenol hoca kalsın diyorum çünkü bu (yönetimsel) trajikomik kaos ortamından (can da aşağıda güzel anlatmış) nisbi bir stabilite çıkarabilecek az sayıda hocadan biri bence.

modern futbolda teknik ekibin transfere karışmama lüksü yok demişsin ama tam olarak bu lüks işi en iyi yapabilecek adam olduğu için şenol hoca bizden gitmesin diyorum çünkü yönetim kafasına göre topçu getirmekten vazgeçecek gibi değil. torunoğlu filan olan hali olsa neyse derdim ama şu hali tamamen menejerlerle kucak kucağa iş çevirme yönetimi. yani o lüks ya da hak hocanın lüksü ya da hakkı değil yönetimin lüksü ve hakkı (yani tabi ki hakkı değil de kaynaklandığı yer hoca değil yönetim). ne zaman ki taraftara aa uu dedirtmek veya akçelenmek amaçlı değil hakkaten verime yönelik transfer yapmaya niyetli bir futbol yönetimimiz olur o zaman şenol hocayı yollayalım şu mu gelsin bu mu gelsini düşünmeye başlarım. o zamana kadar inatçı lazımız elinden geleni yapsın bence daha iyi bir alternatif yok. daha iyiyi geçtim yani karşılaştırılabilecek bir alternatif bile yok.

Adsız dedi ki...

@can @diskonnektus erektus

Bu kulüp çok uzak değil yakın geçmişinde Del Bosque'leri ve bana göre iyi giden Rasim Kara gibilerini yaktı. Nedeni bu adamların kendi tedrisatları konusunda ısrarcı olmalarıydı. Çok temel bir konudan bahsettim, o da futbolcu transfer meselesi. Bir futbol kulübüne bir teknik yönetim kendi anlayışıyla gelir ve kulüp yönetimi de buna göre kendilerini getirir zaten. Söz ettiğimiz teknik yönetim de, elbette, kafasında bir "ekol" ile gelir. Peki bu ekol nasıl uygulanır, buna uygun takım oyuncularıyla. İstisnaları var mıdır, elbette vardır. Misal durum fecaat şekildedir ve acil bir değişiklik söz konusudur vs. Bunu 3. yılına giren teknik yönetim olması hasebiyle taca atıyoruz ve herhalde kimsenin bir itirazı da olamaz.

Tekrar teknik yönetime gelelim. Transferler yapılıyor. Eğer söz konusu olan Feda dönemindeki melemenli Samet Aybaba zamanları olsaydı kim itiraz edebilirdi. Oysa bahsettiğimiz yıllık ücretleri 4 küsür milyonlara varan isimler. Buna da OK diyelim. Bu okkalı maliyetli isimler uzun sürelerle oynatılmayıp ya da az süreler verilince ortadaki garabete bir tık eklemiş olmuyor muyuz sizce. Boru ya da çakıl taşı değil avro yani sonuçta. Bir tık daha gidelim, yani bu isimlerin de süre alabildiği hallere. Halen 27. haftaya geldik ve hala takımın bir oyun karakteri yok.

Benim Stockholm sendromu için Beşiktaş'a çok fazla tutkum var. Ama kapılanlara da saygı duyarım o ayrı.

can dedi ki...

@ james snejder

Her soyledigine katiliyorum, bir sey haric: Kadrosunu kendi kurmak, oyunculari kendi secmek isteyen hangi iyi hocayi "ama hocam sifir bonservislilerden sec, bizde kurus para yok, en fazla senelik 3-4 milyon bonservis oderiz" dedikten sonra ikna edebilirsin? Abdullah Avci disinda aklina gelen biri var mi? Cunku senin yoksa bu yonetimin hic yoktur.

Emrah D dedi ki...

@sneijder

alakasız not düşeyim, rasim kara gelmiş geçmiş en sevdiğim teknik direktörümüz olabilir ve gönderilmesi bence bir çağın kapanıp bir çağın açılmasıydı malesef. feyyazın gidişi, metinin alinin gönderilmesi, istanbulspor ve siirt jetpaya satılanlar, rasim kara'nın başarılı olmasına rağmen gönderilmesi ve rahmetli cenk koray'ın ağlayarak recep'in gönderildiğini açıklaması bu bir kaç yıllık dönem işte masumiyeti yitirdiğimiz dönem oldu seba bir kaç yıl daha kaldı ama bir dönemin bitişi tek tarih değil bir geçişse işte bu olaylarla oldu.

her neyse, hocam ideal olması gerekenden bahsetmişsin ama ortada öyle bir durum yok yönetim taraftara aaa uuu dedirtecek isim transfer peşinde, bedava ya da ucuz olması gerekiyor ffp'den ötürü (aynı sebepten maaşları da ayı gibi oluyor), yani liste baya daralıyor işte yönetim kimi getirebilirse ve getirmeyi isterse onu getiriyor. hoca "kimi getirirseniz getirin" demiş de yönetim bu yüzden kafasına göre adam alıyormuş gibi bir durum yok bence. başka hangi hoca bu durumu daha iyi idare ederdi ki? iyice düzgün hoca bırakır düzgün bir organizasyona giderdi düzgün olmayan hoca da (istediği kadar esnek olsun eldeki yüksek maaşlı elemanları oynatmaya çalışsın) sıçar batırır kovulurdu. ben abdullah avcı filan çapındaki adamların bu kadroyla şenol güneş'ten daha iyi performans alacağına zerre inanmıyorum. kaldı ki medya/taraftar/yönetim bazında kredileri de "papaz hoca" klasmanındakiler gibi olmayacağından ötürü işler biraz kötü gidince demoklesin kılıcı tepelerinde sallandığından iyice saçmalayacaklar.

daha yapısal bir soruna gelecek olursak niçin yeni papaz hocalar yok? kendi papaz hocamızı oluşturabilir miyiz? şenol fatih ve mustafa hocalar birbirine bir çok açıdan hiç benzemese de baskın kişilik kuvvetli ego noktasında bir ortaklıkları var. böyle bir alternatif papaz hoca, genç papaz hoca bulursak getirelim bu çok güzel bir çıkış olur ama zaten basında ve taraftarda konuşma hal ve tavırlarıyla rıza yaratacak kredi yaratacak gibi bir adam olsa muhalefet partisi kursun başına geçsin derim piyasada öyle adam bilmiyorum ben. avcı filan papaz olamaz ancak vale olur. bize papaz lazım valeyle bir halt olmaz.

bulunduğumuz noktada şenol hocadan daha iyi bir alternatif göremiyor olmak stockholm değil hocam, güzel papaz hoca öner ikna olayım.

Burada çok temel bir bakış açısı farkı var ve bunu yeni data edinmeden çözmek mümkün değil.

Bir ekol, sahadaki futbolcuların gayet potansiyelli olduğunu (Tolgay, Ozi, Medel omurgası özellikle) ve de hocanın bunun önüne geçtiğini düşünüyor. Başka bir ekol, kadronun epey yetersiz olduğunu ve de hocanın bu kadrodan bunu çıkarmasının büyük başarı olduğunu düşünüyor.

Valla ben de ikincisi gibi düşünmek istiyorum, ama ikincisi gibi düşünmem için hocanın bana "valla bu kadroya her şeyi denedim ama olmuyor kardeş" hissini yaşatması lâzım. Bu maçta, Başakşehir bizim takımla kedinin fareyle oynadığı gibi oynarken (hâlâ daha topu Atiba-Tosic'e döndür ve pas kanallarını tıka baskısına Başakşehir 10 kişi kalana kadar çözüm bulmayı denememiş olmamızı kabul edemiyorum) hiçbir müdahale yapmıyorsa hoca, Bayern'e kafa tutmuş orta saha ikilisini bütün sezon denememeye ant içmişse, kimse kusura bakmasın "kadromuz da kötü" bahanesine fit olamıyorum.

Yani Beşiktaş'ın vizyonu "ortalık çok karıştı gene Şenol'a basacam" olmamalı. Ha, herkesin çekincesini de anlıyorum zira bu oyuncuları transfer eden yönetim hangi menajere ne bağlayıp hangi hocayı getirir sorusu çok çok ciddi bir soru.

Ama yani Şenol Hoca'nın da bu saatten sonra yoğurt yiyişini değiştirme niyeti yok belli ki.

Anlatım bozukluğu yaptım galiba ama bilerek düzeltmiyorum ki halet-i ruhiyemi iyi yansıtsın.

EC dedi ki...

@Shelby ben ilk gruptanim. Senol Gunes in herseyi denedigini sanmiyorum ve orta sahada hizli paslasmamizi saglayacak Medel Tolgay Oguzhan ile bir devinim kazandirilip, defansda Vida/Pepe sertligi ve yuksek top hakimiyeti sansi yarattirilabilirdi.
Talisca ve girdiginde Love hicleri oynadilar. Hayalet gibiydiler ve ciddi bir pozisyon uretemeten maci bitirdik!

Negredo hic beslenemedi ve Gokhan da da artik benzin bitti.. Ligde hersey olabilir ama bu hersey icerisinde bizim, Galatasaray deplasmaninda birsey yapacagimiz umudu cikmiyor!

Futbolcular sahada ruh gibiydi.. Senol Gunes denemedi, denemek istemiyor, gormuyor diyelim ama Gokhan Adriano Tosic Atiba Tolgay Talisca, girdikten sonra Oguzhan ve Love hictiler! Digerleri bir nebze olsun vasat duzeyindeydiler yine.. Futbolcular neden oynamaz? Birisi Yenilin mi diyor Besiktas a? Ust uste 3.cu Sampiyonlugu kovalamayin mi diyor???

Anlayamiyorum...

turgay dedi ki...

hoca adayları yazmak için erken. önce hocanın gideceğinin kesinleşmesi lazım. yönetimin tümünün hocayı değiştirmek istediğini düşünmüyorum. hoca kendisi gitmek isterse gidecektir. yerine de gelecek olanı yönetim değil kucağına oturduğumuz menajer tayfası seçecektir. ayrıca tayfun korkut ve tamer tunanın kendilerini yarışmacı büyük takımlarda kanıtlamaları gerekiyor. tayfun korkut bütün maceralarında başarılı değildir. stutgart performansı daha iyi diğer takımlarına göre ama bir takımda en az 2 yıl yukarıya oynamalı ki tercih sebebi olsun. ha keza tamer tuna için de çok erken. göztepe de kendini ispat etmeli. bu adamlar her halükarda bize gelebilirler ama daha ortada somut başarıları yokken alıp getirmek hem onlara hem bize zarar verir.

dün akşamki maçı konuşmaya değer görmüyorum. herkesin içinde bir umut vardı ama bir yanımızda bunların olacağını ön görüyordu. benim için sürpriz olan negredoyu kaybetmek oldu. umarım milli takım arasından sonra maskeyle de olsa oynar. yoksa love falan cacık olmaz. düşünmemiz gereken nokta komplo teorileri değil takımı nasıl yukarıya çıkacağıdır. birileri yenil dedi diye değil bildiğin rakibin eze eze yendiği bir maçtı. 1 tane pozisyon bile bulamadığımız bir maçta yabancı ağırlıklı çoğu birden fazla ülkede forma giymiş bir topluluğa oynamayın yenilin denebileceğine ben inanmıyorum.

Aslında FB,TS,İBB içeren fikstürde 9 puan çok kötü değil. insana koyan sahada ne oynadığı belli olmayan bir takim görmek. Sanırım yaşlı ve temposuz kadromuz ozellikle bize bilenen, sert oynayan takımlara karşı zorlaniyor. Adebayor hayvanının savunmasına yardım için attığı depardan sonra bu maçı kaybedeceğimizi sezinlemiştim zaten. Biz de bu kadar istekli tek oyuncu yoktu.

Yine rakiplerimizin puan kaybını bekleyeceğiz. Biz iki maç içerde nispeten zayıf takımlarla oynarken illaki İBB ya da GS puan kaybedecektir. Motivasyonumuzu kaybetmeden ligi mutlaka ilk ikide bitirmemiz lazim. Bu maçta olan oldu artık.

Ruşenaliduran dedi ki...

Ya Şenol hoca bu başakşehire hiç mi çalışmıyor benim hatırladığım başakşehire attığımız son 2 golde duran top Marcelo ve Tosiçin attıkları yani organize golümüz yok sen Barça mısın city misin arkadaş 35 40 dk 10 kişi oynamış başakşehir BJK den daha fazla kilometre katetmiş ayıptır ya Gs FB ikişer puan kaybetmiş direk rakibinle oynuyorsun kazansan 6 puanlık maç artı ikili averaj var etti 11 puan ama sahada ruh yok. Bayern Münih maçında o rotasyonu neden yaptın o zaman Tolgay arslan BJK kariyerindeki en iyi maçını geçen hafta Gençler maçında oynadı dün kaybettiği top döndü gol oldu. Negredo iki maçtır ilk on birde oynuyor vasatı aşamadı öyleyse hep sonradan girsin FB ve Ts maçlarında olduğu gibi taliscanın ilk 11de olmadığı FB ve Gs maçlarını 3 golle kazandık öyleyse zorluk derecesi yüksek maçlarda yedek beklesin Ayrıca adebayor karşısında medel mi oynamalıydı Şenol hocam. Sezon bitecek nerdeyse daha 4 maçlık bir serimiz yok şampiyonluk mucizelere bağlı artık önümüzdeki 4 maçın 3ü içerde birde Akhisar deplasmanı var Gs maçına kadar 12 alınmazsa mucize gerçekleşmeyecek ama alınırsa gerçekleşebilir

Hidayet dedi ki...

şenol güneş'in herşeyi denemesinden kasıt ,oyuncu kombinasyonlarıysa , ben o seçimlerden de ,en azından başakşehir'i yenecek bir sonuç çıkacağına inanmıyorum . eğer kastedilen oyun planı dahilinde beşiktaş'ın oyun gerekliklerini başakşehir gibi yapmasıysa , o'nun karşılığı şenol hoca'da yok malesef. o öyle bir hoca değil. zaten sezon sonu yapılacak şey de değil o . 3 yıldır basın toplantılarını dikkatle dinledik ,hiç oyuna dair öyle mesajlar verdi mi ? zaten onun için 2015'deki ,birbirleriyle daha önceki sezonlardan oynama alışkanlıkları olan oyuncular üzerine kurulu (atiba-ozzy-töre-olcay-sosa) tiki taka 'nın da şenol güneş eseri olmadığına inananlar çoğunlukta.

Zaitsev dedi ki...

Hocanın iyi yaptıkları filan geçin. Bunları hepimiz biliyoruz. Oyuncu geliştirme ve iyileştirme sürecinde bu kadar iyi olan bir antrenör, kadro kurma ve oyuna müdahale konusunda nasıl bu kadar kötü olabilir?

Ezbere kadroyla çıkarsan seni çalışan vasatın üstünde takım seni bozar. Dünkü gibi bir tane atıp üzerine yatar.

Kadrodaki alternatif oyuncu sayısı arttıkça hocanın kadro istikrarı altına gizlenen inatçılığı göze batmaya başladı. Hoca zorunlu kalmadıkça (sakatlık/kart cezası) mevcut kadrosunu bozmak istemeyen inatçı bir adam. Geçen sene Atiba sakatlanmasa Ozzy-Tolgay 2lisi olmayacakmış demek ki.

Atiba geçen senenin 2ci yarısından beri artık ben bu takımın oyuncusu değilim diye bağırırken hala ilk 11in değişmez oyuncusu ise hoca sorgulanır.

Sahada sürünen bir sürü oyuncu varken gidip alakasız bir oyuncu çıkarırsan sorgulanırsın. Dün Talisca/Babel/Adriano maçı bitirebiliyor, Atiba 82 dakika sahada kalabiliyor ve 1-0 mağlupken kötüler sıralamasında 5-6cı sıradaki Tolgay çıkıyorsa sorgulanmalısın.

Atiba'yı sen değil Tosiç saha içinde by-pass ediyorsa oturup düşünmen gerekli Şenol Hocam.

turkkant dedi ki...

Aşırı duygusal yorumlar okuyorum. Şampiyonluğun yüzde 50 gittiği bir maç olduğu için normal.

Bakın temel sorun şu. Bu maçta Başakşehir'e üstünlük sağlamamız için 3lü orta saha (GS-FB maçlarındaki gibi) Talisca'sız çıkmalıydık bence. Ancak öndeki santfaor lig bitmek üzere 5 gol atmışken bunun ne kadar zor bir seçim olduğunu da anlamak zor değil. Santraforum atar diyemediğin için, Talisca bir mecburiyet haline geliyor.

Tosic-Medel ikilisinde Tosiç'i boi bırakıp onun saçmalamasını bekleyeceklerini sağır sultan bile biliyordu. Ancak Pepe iyileşmiş olsa, bu sefer Pepe'ye top aldırıp onun uzun oynamasını sağlayıp gene bozacaklardı, zaten ilk yarıdaki maçta Pepe'yi boş bıraktılar Tosiç'i değil.

Maç değişiklikleri ise bence de çok kötüydü, Tolgay-Oğuzhan değişikliği 11-11'in risksiz değişikliğiydi, 10-11 olunca çok saçma bir değişikliğe döndü. Talisca'yı ceza sahasından uzaklaştırmak, Babel'i Lens yerine alıp orta yaptırmak filan maalesef oyuncu değişiklikleri sınıfta kaldı.

Ben ne yapardım? Ben her halikarda 3 orta saha ile 60'a kadar denge oyunu oynardım, önden Talisca-Negredo'dan birini feda ederdim...

turkkant dedi ki...

http://faiktribunu.com/yazi/cemfante/suclu/

Maçla ilgili güzel bir yazı...

Zaitsev dedi ki...

@ turkkant

1-0 mağlupken, top yapamıyorken, rakip Atiba'yı top alsın diye boş bırakmışken ve Tolgay üzerinde sürekli baskı varken, Tolgay'ın oyundan çıkarılmasının anlaşılır bir tarafı yok.

Maç 0-0 olsaydı da Lens ve Negredo çıkacaktı. Hocanın değişiklikleri belli. 0-0 olan maçlarda 45te Negredo'yu, Lens'i çıkaran hoca, 1-0 mağlupken ve sahada dökülen bir sürü oyuncu varken 60a kadar beklemez. Top yapamıyorsan ve yeniksen de topla ilişkisi en zayıf adam çıkar. O da Atiba'dır.

Ayrıca santrfor 5 gol atmış olayını bırakalım. Geçen sene de forvetin gol atamama sorunu vardı. Bu senenin ilk yarısında da. Cenk'te 16 maçta 3ü penaltıdan 8 gol attı. Akan oyunda Cenk'te 5 gol atabilmiş. Geçen sene 14 akan oyun golü var, 6da penaltı.

Penaltıları Q7 atsaydı, Q7 golcü kanat oyuncusu mu olacak sorusuna "Evet" cevabı verebiliyorsanız penaltıları da sayabilirsiniz :) O zaman hesap değişir.

Geçen sene 2ci yarı Babel transferi ve Aboubakar'ın artan performansı olmasa yine aynı kabızlık devam ediyor olacaktı. Muhtemelen şampiyonda olamayacaktık.

Bu kabızlığın sebebi zaten öncelikle Talisca. Sonra Atiba.


Basar dedi ki...

@bjk4ever

Şenol Hoca'yı çok uzun süredir eleştiren birisi olarak, çakma imparatorun ve futboldan gıdım anlamayan gs camiasının referans gösterilmesini yanlış buluyorum.

Terim işsizdi, yönetim için de seçim yatırımıydı (hoş o bile tutmadı). Olay bundan ibaret. Kendisi de bizim hocamızdan hallice, daha iyisi ile değiştirmemiz gerekir cümlesine referans gösterilecek bir hoca değil.

Basar dedi ki...

Bu arada hatırlayanlar olur belki, ilk yarı sonunda sadece hoca değil yönetimin de limitine ulaştığını yazmıştım. Bundan sonrası yokuş aşağı gidebilir.

Moneyball tarzından giderek Demirörenvari bir mantığa gidiş var. Bu mantıkla hoca değiştirsek bile çok bir şey olacağını sanmıyorum. Akçeli işlerden uzaklaşmak, olaya konsantre olmak lazım.

tamam hoca gitsin..asağı yukarı herkes yazmış % bin katılırım.ancakkk ilk 3 dakıka da 4 top kaybeden babel..aldığı hıc bır topu olumlu kullanmayan ve arttırıyorum saha da olmayan barcelonalı arkadas...devamlı hata yapan atıba...tum maç boyu her ortayı rakıbının sırtına atan gönüll....saha da olup ta benim tv basında kı etkım den daha az etkili talısca..basakcıty kalecısının ceza sahasında bize verdiği topu bile aut a yollayanlar ..ceza sahasında top kapıp 3 metre ofsayt adama atanlar..
ya bunlara ne dıyeceğiz bunların nasıl bir caresi olacak bunlar sistem le taktık le falan geçiştirilecek hatalar değil.
sadece hoca lık değil de yönetimsel başıboşluk ve laçkalık göstergesidir bunlar.bu kadar berbat,vurdumduymaz oynayamaz bir takım.

Mayor dedi ki...

bir iki oyuncu kotu oynasa fatura onlara cikartilir ama takim komple dusukse bunun sebebi baska birsey. ya antrenman duzeninde bi degisiklik yapildi, ya da hic birsey yapilmadi.

caner kac mactir daglara taslara orta yapiyor, bu adam boyle degildi geldiginde. keza babel ve adriano'da form dusuklugu bariz.

talisca'nin pas yapamadigi ezelden beri biliniyor, bu adami banko oynatacaksan niye bu eksigini kapatmasi icin ozel calisma yapilmadi. ya da yapildi ama ise yaramadiysa neden oguzhan silindi?

kupa maclarinda neden larin'e zerre sans verilmedi?

yani senol gunes tesislerde eli belinde geziyormus gibi dusunmeden edemiyorum.

elinde her turlu istatistik yok mu? her oyuncunun eksigi bariz belli degil mi?

dun herkesin ayari kacikti, taktiksel kabizlik da yol acti buna ama ligin en onemli donemecinde niye komple takim dokuluyor?

10 kisi ve eksiklerle dolu takima karsi oyun ustunlugu bile saglayamiyorsan tek tek oyuncu elestirmek onlara haksizlik olur.

saha icinde ve disinda, psikolojik ve fiziksel olarak takim iyi yonetilmiyor.

Takım fizik olarak bitik durumda. Top oynayacak mecalleri yok çoğunun. Huzurevi sakinleri ve erken bunamış gençlerden böyle bir oyun çıkıyor işte. Hoca da hala bu göstergeleri ciddiye alıp rakibe göre kadro ve taktik belirlemiyor. Fikstürün göreceli rahatlığı ve rakiplerin malliklariyla tekrar zirvede kalırız belki.

beagle dedi ki...

@Talipyesiltepe
Ben hocanın oyuncular üzerinde etkisinin azalmasina bağlıyorum.

Büyük ihtimaldirki futbolcular sene basindan geri:
- Gönül'e yedek gerektigini
- Atibayi kulubede tutup Ozzy Tolgay uzerinden gitmek gerektigini
- Vida varken önce onun oynayacagini
- Eksisi artisiyla Negredonun uzerinden takimi planlamak gerektiğini

Vb görmüşlerdir. Eminim Babel bu kadroyla bu maçın böyle gececegini biliyordu ki o yuzden ayari kacik başlayıp 40 metreden falan şut denedi.

YSY dedi ki...

Abi şu negredo gol atamıyor diye talisca oynuyor mantığını anlayamıyorum. Sanki arkada çuvalla asist yapan oyuncu güruhu varda negredo alayını kaçırdı. Taliscalı oyun sistemini kotaran oyuncu tipi aboubakar di ama yerine negredo alındı daha gomez tarzı. E o zaman adama fatura çıkarmayıp adamı olabildiğince gol atacak hale sokmanin yolları aranmalıydı ama hiç o kafada olunmadı bile. Love yerine yine o yaşlarda tek devrelik sadece lig maçlarını oynayacak bir 10 numara bulsaydık farklı olabilirdi. Brezilya teknik direktörünü de anlamış değilim ne gördü aldı bu taliscayı.

@beagle
hoca konusunda sana katılmakla birlikte;bu dünkü maç özelinde salt hoca problemi olmadığını anlatmak istedim.
yoksa bende tolgay medel oğuzhan orta sahasını sene basından berı bekleyenlerden biriyim.adam sırf atıba yı kesemediği için medel i stoper e koymak zorunda kalıyor.
atiba talisca takıntısı bizi bitirecek.
zaten bizlerin, topyekün tüm taraftarın bu yıl da şampiyon olup renklileri bok çukuruna atalım hırsını isteğini ne takım da, ne başkan da, ne de hoca da göremediğimiz için bu moral bozukluğumuz.
bayern macı sonrasın da taraftarın onların hayatın da hiçbir takımda göremeyeceği (tum takım ve hoca dahildir) jestin karşılığı bu mac mı,bu futbol mu olmalıydı.? bizim hezeyanımız ve üzüntümüz bunadır.

Basar dedi ki...

@YSY

Menejeri Brezilya hocasını tanıyordur, bir telefonla şu hazırlık maçlarında oynatıver de çocuğu 20+'a paketleyelim demiştir. Oluyor böyle şeyler... Yoksa çok önceden oynamaya başlardı.

Emrah D dedi ki...

@shelbyl

o kadar net bir dikotomi yok bence, yani oyuncular iyi takım kötü hoca kabahtli o zaman gitsin ile bu oyuncularla buraya kadar hoca kalsın arasında. bu oynadığımızdan net daha iyi oynayabilecek bir oyuncu kadromuz var ama kesinlikle bazılarının dediği gibi tarihin en iyi kadrosu değil. dahası yönetim bu lüks kadroyu kurarken ffp kuralları dahilinde kalırken taraftara maksimum miktarda aa uu dedirtmeyi hedeflediği için herhangi bir kadro mühendisliği de yok. hoca kendi ben karışmıyorum diyor fakat zaten karışmak istese karışamayacağını da biliyor biraz da o yüzden diyor çünkü ffp, taraftara aa uu dedirme ve akçeli işler hocanın oyuncu isteklerine göre öncelik sırası daha yüksek kriterler.

benim dediğim şey, hocaya transferde minimal söz hakkı verildiği bu ortamda şenol hoca kadar medya/taraftar/vs nezdinde kredisi yüksek ve daha başarılı olacak hoca bulmak gerçekten zor. yani şenol hoca diyelim ki 10 üzerinden 7lik hoca, 8-9-10luk hocalar yok mu var kaçı bu koşullarda çalışmayı kabul eder? kaçı daha alışma aşamasında kıçına teneke bağlanıp kovalanır? Del Bosque kötü hoca mıydı adı kasaba çıktı. Ben diyorum ki 10 üzerinden 7den daha iyisini istiyorum fakat bize gelecek hocalar, prematüre kovulmayacak hocalar, skerim böyle ortamı deyip istifayı basmayacak hocalar, sabotaja uğramayacak veya sabotajı savuşturabilecek hocalar diye 4 adet filtre koyunca 8-9-10luk hoca kalmadığı gibi 6-7lik hoca da kalmıyor 7lik şenol hoca hariç. eyyorlamam budur. Başar'ın da dediği gibi moneyball tarzından demirören tarzına gidiyoruz hem de son sürat gidiyoruz.

Emrah D dedi ki...

@Basar bu arada milli takıma seçilmesi benficayla kontrat uzatmasının hemen arkasından oldu benim düşüncem kendisine sözleşmeyi uzatırsan milli takıma çağrılırsın dendi o da uzattı uzatınca da menejeri bahsettiğin telefon görüşmesini yaptı.

röportajında yurtdışında oynamak için uzatmam gerekiyordu dedi sonra o mevzu çok anlaşılmadı çok da uzatılmadı işte şampiyonlar liginde oynamak için filan diye anlamsız bir açıklama geldi. bence orada international dedi onu yurtdışı diye çevirdiler bence orada milli takımda oynamaktan bahsediyordu.

Zaitsev dedi ki...

Elinde Adriano, Pepe, Q7, Medel, Vida, Negredo gibi üst seviyede oynamış, oyunu bilen adamların var. Ayrıca GG, Caner bu listeye dahil edilebilir.

Bu oyuncu grubunun tanınma/marka seviyesi bu kadar yukarıda olmasa çoktan hocanın altını oymuşlardı. Ama yapacakları operasyon kendilerine de zarar vereceği için ellerinden geldiğince hocaya uymaya çalışıyorlar.

Hoca transfere pek karışmıyor ama karışınca da Love gibi bir transfer yapılıyor. Bizim yönetim durduk yere 3 milyon avro vermez Demba kenarda beklerken :)

fidddas dedi ki...

ben demba ba konusunda skor yorumculuğu yapıldığını düşünüyorum...
demba geçen yıl bizdeydi ama hali yoktu zaten iki maça yedek başladı, ondan sonra da hiç bir resmi maç oynamadı devre arasına kadar.

sonrasında bize transferi gündeme geldi. yönetiminde ve/veya hocanın elinde demba ve vagner love seçenekleri yan yana duruyordu. son 1.5 yıla bakınca yine onlarda skor üzerinden yorumlayarak vagner love seçtiler...

demba göztepede mecburen 1. forvet oldu ve maç oynama alışkanlığı kazanıp biraz toparladı. ama bize gelse bu sefer yine aynı tartışma olacaktı. 1.5 yıl oynamamış adam oynuyor 4 milyon euroluk forvetimiz yedekte. hocanın negredoya özel gıcığı var denecekti. biz de devre arası gelse zaten puan olarak geriden geldiğimiz için hangi maça onu yerleştirecektik ve maç kondüsyonu kazanmasını bekleyecektik.

ilk demba, gomez, ilk yarı itin götüne sokulmuş kabilesi ile her ortamda hakaret edilmiş aboubakardan sonra beşiktaşın forveti olmak çok zor. her türlü skor katkısı vermen gerekiyor ve bunu en fazla 2 maçta bir tekrarlaman gerekiyor. takımın oyuncuya, oyuncunun takıma, her ikisinin forvet sayesinde oluşan oyun sistemine uyum göstermesi için bekleyecek zaman yok.

negredo kalan maçlarda devam edecekse skor katkısı için taliscaya-babele ve lense mecburuz. talisca varsa arkasında tolgay-oğuzhan-medel 3 lüsündne ikisi olmuyor, talisca varsa beklerinin her maç vasat üstü oynaması gerekiyor. orta saha tolgay-oğuzhan-medel olmuyor stoper ikilin pepe-vida-tosicten ikisi olamıyor.

ben geçen yılın sonuna kadar takımı hep taktik olarak sorguladım ama bu yıl başından itibaren bizim bu oyuncular ile bir taktik takımı olamayacağımızı ancak bir performans takımı olarak ilerleyeceğimizi gördüm. oyuncular kalite ve yetenekli ama yaşlı ve uyumsuz

bu sebepler diskonnektus erektus şenol hoca konusunda söylediklerine katılıyorum ve çok yerinde buluyorum. eğer bizim yönetim böyle devam edecekse ve kadroyu seneye de bu seneki argümanlarla kuracaksa tuchel, le guen vs tarzı yabancı hocaları ilk yarı ortasında teneke bağlar kovarız. yerli hocalarda ise a.avcı ve ersun gibi hocaların biz de o kadar kredisi olacağını sanmıyorum.

son zamanlar hariç oyuncu grubunun keyfi yerindeydi bunu şenol hoca sağladı. aynı oyuncu grubu aavcıyı çok kısa sürede sindirebilirdi.

son sözüm atiba için. geçen yıl oynanan lyon maçlarından beri ya kötüydü ya idare etti. 1-2 maçta üst düzey oynadı. ben querasmacı değilim ama atibanın bu performansı queresma ile çok benzerlik gösteriyor. yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için her ikisinin de vasat performansları hem çekilmiyor hem de bu takım için ayakbağı oluyor. ve atiba aynı quaresma gibi 1 yıldır vasatı çok nadir aştı.


GeceGezgini dedi ki...

Ekşi'den alıntı;

Peki bu çocuğu ne yapacağız :( ?

"
her zaman destek olmuştum bu çocuğa. bu seneki performans düşüşünü hep psikolojik sebeplere bağladım. mazide az sevindirmedi bizi dedim. o fuleli dribblingleri, şut çeker gibi yapıp attığı fake paslar vs.

ama dün benim için de sanırım son noktaydı. yaklaşık 4 mt yükseklikte önünde yükselen topları yere indiremeyişini, o topları nasıl aptalca kontrol ettiğini izlediğimde bitti benim için oğuzhan. kaleyi gördüğünde vurmak istemediğinden değil, gücünün yetmediğinden vuramadığında bitti benim için oğuzhan. artık kendine gelmeni bile ümit edemiyorum çünkü yetenek kaybı yaşamış bildiğin. geçen sezonun ilk maçı alanyaya attığı goldeki stability ve balance a bakıyorum bir de şimdi üflesen uçacak, dengesiz, ağır aksak top oynayışına. beşiktaşa geldiğinden beri hiç bu kadar kötü olmadı bu çocuk.

en büyük üzüntüm artık oğuzhan'ın bende hiçbir heyecan yaratmaması.

yazar: ver bi la minor
"

fidddas dedi ki...

taliscadan devamla ;

eğer bir çılgınlık yapılıp bonservisi alınacaksa beklerimizi gençleştirip tolgay ve oğuzhanı sağ içi ve sol içi oynatıp bunlara yabancı bir kaliteli yedek bulup
4-3-1-2 oynamak gerekiyor.

ileri iki için ise negredo-babel-lens-quaresmadan lens ve quaresma atıl kalıyor. babel yedek olarak kalabilir. 33-34 yaşındaki negredo o işi kotarır mı belli değil.

bizim bu kadar fazla kadro mühendisliği yapacak bir futbol aklımızda yok. o sebeple bu maçı hızla unutup her zamanki tam zamanında gelen milli arada veteran takımımızın iyice dinlenip galatasaray maçına kadar 12 puanı yine kadronun taktiksel değil ama bireysel kalitesi ile almamız gerekiyor. o zamana kadar galatasaray trabzon, gençler , başakşehir ve alanya maçlarında puan kaybedecektir. yani buna benzer bir kırılma anı daha olacak. takımın o maça hazır olmasını beklemekten başka çare yok.

fenerin takımı bundan biraz daha iyi olsa fikstürleri acayip iyi. ama onlarda o oyun yok.
başakşehir ise yine saçma sapan yerlerde puan kaybedecektir. iki bekinin de olmadığı ve diğer beklerinin toplam maç sayısını 3 olduğu ortamda akhisar ile oynayacaklar. onlardan bir beklentim yok.


yilmaz dedi ki...

Oğyuzhan geldiğinden beri en kötü dönemini yaşıyor. Bu kötü sezonunda bile zaman zaman iyi performanlar gösterdi. 6. yılında bir sezon kötü oynadı diye vazgeçmemek lazım bence. Önde oynayan oyuncularla daha iyi bir uyum tutturup ilerki yıllarda daha iyi olabilir, sonuçta 25-26 yaşında. Biz genelde yıldız dediğimiz oyuncuları bu yaşlarda alamıyoruz bile unutmamak lazım.

Sonuçta 6 yıl önce 500b€ bonservis bedeliyle aldığın bir oyuncu.

Ya da amaaan sıkıldım Oğuzhan'ı savunmaktan. Siktirsin gitsin işte. 37'lik dedeler dururken, bir sezon kötü oynadı diye 26 yaşındaki Oğuzhan'ı göndeririz.

yilmaz dedi ki...

@GeceGezgini sakın yanlış anlama, sana değil ekşi sözlükteki yorumlara sinirlenip yazdım bu yorumu. Ekşi sözlük şu aralar Haber1903 yorumlarından bile kötü halde. Orada yazar olmadığım için gelip burada dert yanıyorum

GeceGezgini dedi ki...

@yılmaz

hehe yok anladım zaten :)

Ya ne biliyim bir gariplik vardı dün topyekün. Sanki gerçekten oyuncular da sahadaki oyuncu grubuna bakıp kasmadılar kendilerini. Onlar da yıllardır yenildikleri taktikle sahaya çıktıklarını görünce saldılar vs. bilemiyorum. Sonuçta maçtan önce biz kadroyu görüp unmutsuzluğa kapılıyorsak, onlar da amaan diyip salabilirler.

Yalnız İBB'ye karşı oynanan bu futbol akhisar'i da yenemeyeceğimizi gösteriyor. Çünkü hoca Akhisar maçlarında da çaresiz kalıyor sürekli. Ben fikstürde İBB ve Akhisar maclarina 1 puan yazmış sezonu şampiyon olarak bitirecegimizi tahmin etmistim. Şimdi Akhisar'i kesin olarak yenmemiz lazım. İçerdeki tüm maçları kazandığımızı farz ediyorum zaten. Akhisar maçında sahada can çekişen bir takım görme ihtimalimiz çok yuksek. Çünkü hoca hep aynı takımlara karşı zorlanıyor.

czeslaw dedi ki...

@beagle @gecegezgini

ben de -bu maç özelinde- formsuzluk sanılan durumun, aslında öğrenilmiş çaresizlik olduğunu düşünüyorum. hatta daha da abartıyorum, bu konu takım içinde "bu 11'den de oyun planından da bi' sikim olmaz hacım" şeklinde dillendirildiği için, mental olarak herkes berbat durumdaydı. takım 6 yıldır aralıksız, saha içinde, maç önü konuşması yapıyordu ama bu maç yapılamadı. fabri yok, fabri gelecek, fabri geliyor derken konuşma da kaynadı; "come on guys" bile diyemeden dağıldılar sanırım.

bu arada lens ilk kez sorumluluk alıyordu veya almaya çalışıyordu. hoca da sağ olsun oyundan çıkararak ödüllendirdi. oyunu çözen taktiksel hamle olsa anlarım da denenmişi deneyerek komik duruma düşmek garip geliyor. alamet-i farikası oyuncu kazanmak olan hoca, mancini gibi davranmaya başladı.

Basar dedi ki...

@yilmaz

Bence de gitsin. Biz muazzam bir camiayız, o kim ki? Fiziğe bak fiziğe, kız çocuğu! Öyle topçu mu olur bir kere, topçu dediğin güreşçi fiziğinde olmalı.

Valla her hafta maça gittiğim arkadaşımla kavga edecek hale geldim. Hakikaten gitsin, bize fazla böyle adamlar. Veli-Atiba ile oynayalım. Fink gelsin mesela, fenere öyle bir vole golü yok vitaminsiz Ozzy'nin...

Monyball filan diyoruz da biz topyekun camia olarak Demirörenleştik! Renkli camialardan farkımız yok, Trabzon'dan farkımız yok, onlarda Yusuf'u bitirdi. Her pozisyonda yere atlayan Talisca ise canımız ciğerimiz! Bence ona 21'i verip Ozzy'nin kıçına teneke bağlayıp def edelim.

Bu esnada bu vitaminsize elin gavuru fizikli Monaco ve Bayern karşısında takımın en iyi notunu vermiş. Yine Hırvatistan maçında man of the match seçmiş. Allah'ın vizyonsuzları, stadımızı çekemiyorlar...

Sıkıldım ben, seneye maça filan da gitmeyeceğim. Curling izleyeceğim amk!

turkkant dedi ki...

@Zaitsev

Peki bu mantıkla Babel nasıl 10 gol attı :-) Kanat oyuncum 10 gol atabiliyorsa, santraforumun da bir 15 atmış olması lazım bence.

cochise dedi ki...

Hocanın takımın ulaştığı noktada artık yetersiz kaldığını düşünsem ve bir ileri noktaya taşıyacağına dair umudum az olsa da @disko'nun dediği de hiç yabana atılır gibi değil. Bir çok açıdan özellikle de ticari açıdan çok iyi olsalar da futbol aklı sorunlu ve işler sıkışınca ipleri tamamen tribüne veren bir yönetimle benim de soru işaretlerim çok fazla. Keşke 'biz bir noktadan sonra yanlış yaptık, profesyonel bir futbol yönetimine dönmeliyiz' şeklinde bir özeleştiriyle karşılaşsak. O zaman hoca gitsin, tuchel ya da x y z gelsin diyebiliriz. Şu ortamda hele ki kendi isteğiyle ayrılmazsa demokles'in kılıcı gibi yeni gelen hocaya da asla rahat çalışma ortamı verilmez. Taraftar iyice vasatlaşıyor ama çok etkili.

Neyse gelelim bu sezona; ben hala hiç birşeyin bitmediğini düşünüyorum. İyimser diyebilirsiniz ama ilk ikiden düşme ihtimalimizin çok az olduğuna inanıyorum. Tek bir şerhim takım içinde bir kriz olması. Son dönemlerde olan bitene bakınca böyle bir şey oluşması da tabii ki olası..

Zaitsev dedi ki...

@ turkkant

Gomezden beri yarım porsiyon Aboubakar harici forvetimiz gol atma konusunda sorunlu. Negredo geçen sene yokken de aynı sorunlar vardı ama şampiyon olduk. Cenk'te aynı tas aynı hamamdı. Babel ve Aboubakar gol katkısı ile işi kotardı.

Aslında sorun: Forvetimize gol attırma işimiz sorunlu çünkü Sosa sonrası o hızlı oyunu oynayamıyoruz.

O yüzden bunu forvet özeline indirmemek lazım. Bu yeni oluşan bir durum değil. Benim anlatmak istediğim budur.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

@Truant

Tesekkurler, kendimden suphe etmeye baslamistim. Iki gundur yazip yazip sildim. Iyi olmus sildigim cunku sen daha guzel yazmissin. Ellerine saglik.

@Truant

Valla hangi yoruma kzdın bilmiyorum ama kendinle çelişiyorsun. "Gerçek Beşiktaşlılık" sorgulayacak kadar kendine otorite atfettiğin yerde bu blog şöyle böyle diye ahkâm kesmek enteresan bir tutum.

"Bu blog benim, bu yüzden herkes benimle aynı fikirde olsun, benim gibi düşünmeyenler buraya gelip de görüş beyan etmesin, benim beğendiklerimi kimse eleştirmesin vs diye bir anlayış madem zımnen geçerli, alttaki uyarı kısmına bunu da ilave edin de farklı düşünenler gelip sizin nazik muhayyilenizi bozmasın"

Bu blog 10 yıldır burada, yorum olarak şunu buraya bırakıyorsan vallaha yazık günah verilmiş emeklere. Türkiye'de Beşiktaş'a dair buradan daha demokratik bir platform varsa göster, biz de blogu kapatıp oraya geçelim.

Ayıp günah vallaha ya.

Yorumuna "Eleştiri yaparken bu sıralamayı izlemeyen birisi, kimse kusura bakmasın ama, ya futboldan anlamıyordur ya da art niyetlidir." diye başladıktan sonra bu blogda bazı insanların "herkes benimle aynı fikirde olsun"cu bir tutuma sahip olduğunu iddia ediyorsan bence evinde birkaç ayna eksik sevgili Truant.

Neyse cevabın gelmeden daha fazla yazmayayım ama şurada ne saçma yorumlar okudum, fırtına gibi bir Theo geçti buradan, bu kadar kalbimi kıranı olmamıştı herhalde. Ayıp diyorum başka da bir şey diyemiyorum.

Basar dedi ki...

@truant
Evet Negredo Adebayor"un çok çok gerisinde ama eldekilerin de en iyisi. Love ondan da kötü. Fikirleri için neden insanlara bu kadar kızıyorsun ki?

turkkant dedi ki...

@Zaitsev

Abubakaar ve Cenk geçen sene 125 dakikada 1 gol atıyorlardı, Negredo şu anda 200 dakikada 1. 200 dakikada 1 gol atan ve 4,5 m. euro (Beşiktaş tarihinin en pahalı üç kontratından biri) alan birini bu derece savunmak doğru değil. Örnek vereyin, podcastlerde sene başından beri Negredo varken Cenk oynar mı muhabbeti döndü, eh işte adam bu, adamın doğru dürüst ne seviyede olduğunu bilmeden hocaya demediğinizi bırakmadınız :-)

Bir oyuncuya senede takım ortalamasının 3 katı para veriyorsan o adamdan ekstra beklersin. Trabzon maçında Abubakaar'ın hiç beklenmeyen anda dönüp vurması, Ş. Ligi golleri, Antalya maçındaki doksana asması gibi. Bunları yapamayan kaliteli oyuncunun rayici bellidir 2 m. euro. Bu parayı verip bu kadar az performans almak bence bu senenin en büyük talihsizliği. 2-3 kritik gol, 2-3 ekstra puan demek, bu da zaten şampiyon olup olmamayı belirliyor.

Tabi lafım Negredo'ya değil, onu alanlara.... Adam elinden geleni yapıyoır, ama mevcut haliyle Van Persie'den çok çok bir farkı yok. Durum benzer, 33+ fizik bitmiş, elden bu kadarı geliyor...

Zaitsev dedi ki...

@ truant

"Eleştiri yaparken bu sıralamayı izlemeyen birisi, kimse kusura bakmasın ama, ya futboldan anlamıyordur ya da art niyetlidir."

Madem herkes seninle aynı düşüncede olmak zorunda, seninle aynı fikirde olmayanlar art niyetli, futboldan anlamayan, cahil, ergen tipler. Verelim şifreleri herkes yerine sen yaz hocam. Ama benim yerine yazarken cahil, ergen vb. kelimeler kullanmazsan sevinirim. Benim tarzım değil.

Savunma forvetten, hücum defanstan başlar. Bu işin sıralaması budur. Gol sorununu direk forvet kaynaklı görüyorsan ve bunun Gomez ve Sosa'nın gitmesinden beri süregelen bir süreç olduğunu görmezden gelip Negredo'ya bağlıyorsan art niyetli kim mevzusu havada kalır.

Adebayor muazzam oynuyor. Gelene gidene duvar oluyor. Ortadan topla gelen oyuncular var demek ki İBB'nin duvar olabiliyor Adebayor. Senin göbekteki adamlarından biri yan pasa canavarı, öteki topu soluna çekip vurma peşinde. Bu arada rakipleri Çanakkale geçilmez oynayan ve forveti çöp olan Beşiktaş İBB'den nasılsa fazla gol atmış.

Bu sorun öncelikle forvet sorunu değildir. 2015-2016 sezonu gibi topla hızlı çıkarsın Negredo atamaz o zaman sorun forvet sorunu olur. Arkada topu eveleyip geveleyip sonra ihaleyi Negredo'ya yıkmak ezberciliktir.

Cenk Antep'ten Beşiktaş'a geldiğinden beri maç başlarıyla beraber yaklaşık 1.7-2.2 milyon avro bandında oynuyor. Bu mu karın tokluğu?

Defanstan topla çıkarken istasyon oyuncuların Tolgay ve Atiba'dan, sadece yan top pas yapan, 10 metre top sürmeyen Atiba'yı oyunda tutup baskı altında kalan, inisiyatif alan Tolgay'ı çıkararak Oğuzhan'ı oyuna sokarsan bu oyununa katkı vermez çünkü Tolgay'ın başına gelen Ozzy'nin de başına gelir ki geldi zaten.

O yüzden sana çift Atiba'lı yarı sahayı geçemeyen ve top kaptırmayan sisteminle başarılar diliyorum.

Bu forumun en bariz sorunu olağan şüpheliler durumudur. GG yavaştır, Negredo golcü değildir, Q7 gereksizdir, bencildir. Aboubakar topçu bile değildi ama sonra değişti fikirler. G
eçen seneki İBB maçında adamların hep sağdan geldiği söylenir ama ortadan bindirme yapan ve golü atanların niye takip edilmediği hiç söylenmez. O yüzden Bayern maçında Vida'yı attıran Atiba, Beşiktaş'ın 3 pozisyonundan 2sinin içinde yer alan Q7den fazla puan alır ;)

beagle dedi ki...

Ben Sivok berbat savunmaci, sert stoper almadan bu iş olmaz derken sürekli "he o yüzden milli. Milan istiyo, onlar anlamiyo sen anliyon" derlerdi. Negredo için he Valencia, City anlamiyo diyeyim mi? :)

Şakası bir yana transfer sezonu bitince tartışmalar eldeki malzemenin kullanımı üzerine yoğunlaşmak zorunda.
Bu odaklanmayı yapamazsan yapabilenlere "meczup" diye bakabilirsin, bakma. Transfer noktasına geldiğimizde tartışalım.

Son maçtaki elestiri sirasina bakarken çok basit bir soru soracağım, bizim kadroda "Yaratıcılık-Creativity" kimlerde var?
Q, Oğuzhan biraz da Caner. Negredo'da da var ama en uctaki adamin yapabilmesi icin topun oraya gelmesi lazim.

Hoca pozisyon yaratabilecek bütün kanalları kapalı 11 cikartti. Elestirdigimiz yan orta yuklemesine bile uygun değildi bu kadro. Tabiki bu maçın faturasi hocaya çıkacak. Kazansaydi da hoca kadroyu bizden iyi taniyormus diyip saygi duyacaktik.

Zaitsev dedi ki...

Kafama takılan bir mevzuda Negredo'nun aldığı paraya bakış şekli. Forumda Negredo 2.5 milyon avro kazanıp aynı oyunu oynasa herkes bunu kabul edecek gibi gözüküyor. @turkkant'ta belirmiş zaten :)

@ turkkant

Negredo doğru yanlış forvet tartışması ayrı ve daha doğru bir tartışma. Bence bizim gol sorunumuz yeni ve forvete bağlı bir mevzu değil. Oyun hızı düşen ve rakipleri kapanan bir takımın yaşayacağı bir sorun bu. Bireysel yetenek ile maçları kotarıyoruz şimdilik.

Cenk'in vuruş kalitesini, tekniğini ve gelişme potansiyelini tartışmıyorum. Pozisyon bilgisi de İngiltere'de rayına oturur. Bunu kenara koyalım.

Penaltılar istatistikleri bulandırıyor diyorum. Derdimi anlatamıyorum. Penaltıyı defansta atabilir, kanatta, orta sahada. TSde defans atıyor ara sıra. Geçen sene 6 penaltıyı Q7 atsaydı ligde 8 golü olacaktı veya Aboubakar atsaydı 18 golü olacaktı ve 90 dakikada 1 gole düşecekti.

Akan oyunda Cenk'te Negredo'da 180-200 dakika bandında gol bulabiliyor. Bu forvetin kim olduğundan bağımsız tartışılması gereken bir durum. Topun forvete getirilme şekliyle ilgili. Cenk'in kapalı defans arasında kaybolma sorunu ve bizim orta-gole dönen oyunumuz sebebiyle Negredo maçlara başlamalıydı. Yoksa 2015-2016 sezonundaki oyun oynansa sabaha kadar Cenk oynar.

Beşiktaş'ın gol sorununa benzer bir problemi Liverpool'da yaşıyor . Topa %60 üzeri hakim oldukları maçların pek çoğunda puan kaybettiler . Bizden çok çok daha iyi dar alan oyuncuları olmasına rağmen bu sorunla baş edemiyorlar .

Beşiktaş'ta dar alanda iş yapar diyebileceğiniz kim var ? Benim aklıma Oğuzhan'dan başka adam gelmiyor . Kısmen Negredo denebilir bir de .

Dar alanda topu hızlandırma konusunda zayıfız . Yerden sert atılan kısa pasların kontrol edilememesi üzerine Başakşehir baskısında çok fazla top kaybı yaptık . Zaten atak sonlandırma problemimizde teknik olarak aslında yetersizliğimizi gösteren bir durum .

Bu takım Oğuzhan'a mecburken adamdan hiç faydalanamadığımız gibi bir de yerin dibine sokup sokup çıkararak ne bekliyoruz bilemiyorum .

İdeal sistem Medel'in ön liberoda , Tolgay - Oğuzhan'ın iki 8 numara olduğu sistem bence . Geri kalan takım doğaçlama yerleştirilebilir .Çabuk düşünen ve uygulayan ekip budur . Boy ortalamamızın düşmesi ve yer yer alan paylaşımı problemleri gibi defektleri olacaktır ama madem topla oynama isteğindeyiz en azından bunu iyi yapan adamlarla olsun ...

Basar dedi ki...

Çok şükür olgun tartışma kıvamına gelmişiz. Aslında işin doğrusu hem oyun hızımız yavaş hem topu ileri getirme şeklimiz problemli (eskisi gibi değil) hem de Negredo tam istediğimiz seviyede değil (2'de alsa 4,5 da alsa performansı çok yüksek değil.

Övünç'e katılıyorum, zaten sene başından beri sürekli Medel-Tolgay-Ozzy orta sahasını istedik. 1 maç denendi, o maç fiyaskoydu ve malesef bir daha denenmedi. (Ben Medel geride Atiba-Tolgay-Ozzy orta sahasına bile razıydım bu maçta. O da olmadı.) Lens'i istikrarlı oynatmak bu maçta sonuç vermeye başlayacaktı ki hoca sağ olsun bundan da vazgeçti.

Bu denemeler olmadığı için forvetin etkinliğini çok net sorgulayamıyorum. Orta sahamız yaratıcı değil, forveti oynatan tipte bir orta saha değil. Bana sorarsanız ilk devre Cenk'in de istatistiği iyi değildi. Arkasında Sosa-Ozzy olan bir orta saha olsa bu değerlendirmeyi daha net yapardık.

Yukarıdaki yorumlarda Abuobakar ekmeğini taştan çıkartıyordu minvalinde bir cümlesi var Turkkant'ın ki bu zaten forvete uygun takım oyunu oynamadığımızın en büyük göstergesi. Bu organizasyonsuzluk, daha bireysel işler yapabilen forveti gerektiriyor. Şu an elimizdeki 2 forvette bu tip adamlar değil.

fidddas dedi ki...

@zaitsev + 1

ayrıca @Ovunc + 1 ancak bir şerh eklemek istiyorum. medel-tolgay-oğuzhan ortasahasını oynatmak için caner dışında yeterince dinamik-atletik beklere sahip değiliz... en azında gönül ve adriano o modelde sezonu çıkaramayabilirler.

bu 3 lü sahada olduğunda çizgiye basarak oynayan kenar hücumcuları atıl kalıyor bence. zaten çizgiye basarak oynayan kenar forvetlerin devri kapanmak üzere...

bunun yanında bir de e peki taliscayı ne yapacağız diye bir soru daha var. 60 tan sonra oyun sıkışırsa hamle olarak girsin en uygun cevap gibi duruyor ama şu anki durumda bu ne yönetim ne hoca ne de taraftar tarafından kabul edilebilecek bir durum...



GeceGezgini dedi ki...

Belki denk gelmişsinizdir, İbrahim Altınsay' ın taze röportajı ;

http://www.goal.com/tr/haber/oezel-roeportaj-ibrahim-altinsay-besiktasta-transfer/1iuzq3w9pqpeczqksayjw7dg3

Çok güzel laflar sokmuş. Umarım birilerinin kulağına gider.

Armagan dedi ki...

Şu dönemi iyi atlatalım da, yaz döneminde 2,5 ay-7/24 Negredo'yu,hocayı vs. tartışırız ama şu anda sürece odaklanmak bana daha mantıklı geliyor.(oyuncuların sözleşme süreleriyle alakalı olarak da, ilk 11'in 8'inin sözleşmesi zaten 1 yıl içinde bitiyor. 2018'de Atiba,Oğuzhan,Talisca, 2019'da Fabri,Adriano,Pepe,Tosic,Babel,Negredo resmi olarak yolcular zaten. 2 yıl sonra nasıl bir kadro ve taktik anlayışı olacağını şu anda Nostradamus bile bilemez. Böyle bir ortamda td'den çok sportif direktörün ve yönetimin söz verdiği profesyonel sistemin olmayışının konuşulmaması ise kolaya kaçmak gibi geliyor bana.)

Öncelikle baştan diyeyim, bu maçta 60-65'ten sonra, maçtan çok istatistiklere baktım diyebilirim çünkü devamlı aynı pozisyonlar oluyordu ve gerçekten bir şey denenmemesinden sıkılıp rakamları takip etmeye başladım. Kaçınız biliyor bilmiyorum ama belirteyim, 2. yarı o sözde baskıda 1 isabetli şutumuz var.

Geçen devredeki en büyük sorun boşa açılan ortalardı, etkisiz kanat oyunuydu. Belki Cenk-Negredo+Love değişikliği ve biraz da hocanın yönlendirmesiyle az daha farklı oynamaya çalıştığımız için çok göze batmıyor bu artık. Ancak Övünç'ün de belirttiği gibi, bizim var olan sorunumuz hala ediyor: Kapalı savunmaları açma sorunu. Bunun temelleri birçok şeye dayanıyor, zaten kaç defa anlatıldığı için değinmiyorum. Yakın zamana bakarsak,son 4-5 maçlık seride rakipler bu konuda her iyi performans gösterdiğinde puan bıraktık. Son maçlarda Trabzon-Fener kötü savundu, Gençler fena dayanmadı ama bir yerde açık verdi ancak Konya iyi ve İBB ise gerçekten iyi kapattı. Önceki maçlarda Atiba-Tolgay-Talisca orta sahası alan bulunca iş yaptılar. Bu maçta ise Oğuzhan'ı almamak ve Atiba'yı 85 dakika sahada tutmak kağıt üstünde yenilmemize neden oldu çünkü karşı takımın topu bize verip bekleyeceğini sokaktaki 10 yaşındaki çocuklar bile biliyordu. Sonuçta Avcı'nın at-kapan taktiği de işe yaramış oldu böylece.

Şimdi kötü olan habere gelelim,önümüzdeki 8 maçlık seride en az 5-6 maçın böyle kapanan takımlara karşı oynanacak. Bu tarz maçlarda aynı kafayla devam edersek, orta sahanın hantallığı iyice göze batabilir ve saç yolduran maçlar izleyebiliriz.(Aslında kadroda potansiyel olsa da, yanlış tercihlerle bir nevi 14-15 sezonundaki kazmaca oynadığımız son maçlara dönebilir yani). Benim gördüğüm, bizim çok zorda olan şampiyonluk ihtimalimiz Oğuzhan'ın orta sahada alacağı süreye ve performasına bağlı(bi nevi pamuk ipliği...neyse kötü espri). Eğer hoca Atiba-Oğuzhan seçimlerini doğru yaparsa ilk 2'ye gireriz. Her hata yapmaya başladığındaysa "Merhaba Avrupa Ligi!" demeye daha yakınlaşırız. Bence iç sahada kalan 5 maçta da kağıda ilk başta Oğuzhan yazılmalı.

Armagan dedi ki...

Oğuzhan mevzusu bu devre gerçekten enterasan gelişti, Bursa maçından sonra hoca resmen kafasından sildi. Halbuki o maç doğru bir test değildi çünkü Medel-Oğuzhan 2'lisi önceden neredeyse hiç süre almamıştı ve Bursa hakem desteğiyle sert kaldı orta sahada. İlerleyen zamanda Medel bir şekilde kadroda yer bulsa da, hocanın Talisca nedeniyle biraz da haklı olan "aman arkayı sağlam tutalım" düşüncesiyle Oğuzhan resmen kayboldu, neredeyse hiç süre alamadı. (Bu süreçteki şansımız, tartışmalı bir konu da olsa Medel'in tandeme kalıcı olarak geçmesinin Vida'dan daha yararlı olması oldu. Vida'nın hemen takıma uyum sağlayamaması geçen maçlarda basit gollere yol açıyordu. Bu aralar en azından arkada roller biraz daha oturmuş durumda ancak orta saha tam bir rezalet görünümünü aldı hatalı tercihler nedeniyle.) Geçen maçlarda rakiplerin yavaş yavaş kapanmaya başlamasıyla başa dönmüş olduk böylece çünkü bu durum yine ilk devredeki gibi hücum bağlantılarının tıkanması ve foyamızın ortaya çıkmasına neden oluyor. Kısacası Amerika'yı yeniden keşfediyoruz.

Bu saatten sonra gerçekçi hedef maalesef 2.tir ve ideal puanımız 67 civarıdır. Zaten 70 civarı da şampiyonluk getirecek önceden konuşulduğu gibi.(İlk 4'ün ihtimallerini de şöyle görüyorum %20-%30-%30-%20) Ha çıkar Talisca her maç atar, Lens ekstra işler yapmaya başlar orasını bilemem. Alanya maçı hem Caner ve Lens'in perforsmanları, hem de Medel'siz orta saha etkiliğinin nasıl olacağıyla ilgili kritik bir eşik olacak.

Emrah D dedi ki...

@gecegezgini

tam aynı linki yollayacaktım senin postu gördüm :)

emruli dedi ki...

Merhaba;

Ben ancak kendime gelebildim. Yazı biraz uzun olacak kusura bakmayın.

- Bu yenilginin ilk sorumlusu kesinlikle Şenol Hoca. Zorunlu değişiklikler hariç, aynı kadro ve aynı oyun yapısıyla farklı bir sonuç beklemek sadece inatçılıkla açıklanamayacak kadar saçma bir durum.

- Bu blog, Türkiye ortalamasının çok çok üstünde entelektüel bilgi / yorum paylaşımının yapıldığı bir yer. Bence tartışmalar çok medeni bir şekilde yapılıyor. Kimseyi kaybetme lüksümüz yok, lütfen kimse küsüp gitmesin.

- Bununla birlikte, bazılarımız maalesef çok ön yargılı ve sabit fikirli. Bu da karşıt fikirde olanlarda tepkisel bir gerginlik yaratıyor ve bizi sürekli kısır tartışmalara götürüyor. Abou - kötü, Negredo - iyi, Q7 - kımıl, Şenol - hoca değil... Bence hayatta Beşiktaş dışında siyah-beyaz yok. Hele futbolda hiç yok. Bir kere performans diye bir şey var.

- Misal Negredo. İyi futbolcu, iyi insan, kızın olsa verirsin, araban bozulsa ilk o gelir yardıma... Beşiktaş'ın ilk değil, tek forveti. Hepsine eyvallah da hiç mi kötü oynamıyor? Profesyonel bir meslekte performans eleştirilirken ücret konuşulmaz mı? Bir kere de bugün iyi değildi deseniz blog'un bir kısmı rahatlayacak :) Negredo kötüyse mutlaka kendi dışında bir sebep vardır ya da Oğuzhan. Bu takımın en yetenekli oyuncusu. Performansının lokal tepe noktasına da Şenol Hoca'yla ulaştı. Sorun ne bilmiyorum ama bir sorun olduğu belli. Ama ne olursa olsun ben bu yetenekten her maç bir şeyler beklerim. Atiba'ya kızmam mesela (bu haldeyken bu kadar uzun süre verene kızarım ama), elinden gelen bu ama Oğuzhan'a kızarım. Tamam Sosa'lı Gomez'li takım gibi çağdaş futbol oynayan takımlarda parlar da bu kadar mı ideal şartların oyuncusu? 10 numarada olmaz, Olcay - Sosa yoksa olmaz, Q7 varsa olmaz. Abartıyorum biraz da bu gözler tek başına oyun alan pek çok yetenekli oyuncu gördü. Oğuzhan'dan biraz daha fazlasını beklemek haksızlık olmaz sanırım. 25 yaşındaki oyuncunun 18 dışından çektiği şut kaleye yetişmiyor, gol atamıyor ama çok yetenekli. Negredo az gol atsa da takımı oynatıyor, Talisca 60'dan sonra girsin, Q7'nin ortalarıyla olmuyor, Babel bir var, iki yok, ee golü kim atacak?

- Hoca değişikliği konuşmak için bence erken ama gönlünüz kaçmış yapacak bir şey yok. Tek ricam bunu tasarlarken Türkiye gerçeklerinden kopmamanız. Tuchel, Tayfun Korkut, Kemal Özdeş... Ne desem ayıp olmaz? En basitinden "yok artık" diyeyim :) Türkiye şartlarında bunlardan herhangi birinin yarım sezonu çıkartabileceğine inanıyor musunuz gerçekten? Fikrin doğruluğunu bağlamından ayırarak tartışamazsınız. Bugün İbrahim Altınsay röportajını ben de okudum. Kendisini çok severim, keşke yakınlarında olsam sürekli futbol hakkında ve hatta hayata dair konuşsak. Ama... İstediğiniz kadar futbol romantiği olun menajerlerden bağımsız hatta onların baskın olmadığı bir futbol iklimi düşünemezsiniz. Onu geçtim, teori çok iyi tamam, o zaman yorumcu olarak devam etsin. Bana bu doğru fikirleri üretmekle kalmayıp; tartışacak, ikna edecek, küstüm gidiyorum demeyecek adam lazım. Yoksa, görüşlerinin tamamına katılsam da, yorum olmanın ötesine gitmiyor.

İyi akşamlar.

Emrah D dedi ki...

@emruli

ben de hoca konusunda bunu anlatmaya çalışıyordum. gönlümden tuchel tayfun filan geçer ama dediğin gibi bu modellerin hiç biri bir mucize olmadıkça (lider gitmek diyeceğim gs tudoru liderken kovdu, lider olmak ve büyük maçlarda iyi performans) yarım sezonu çıkartamaz. öte yandan yarım sezonu çıkartacak forsa sahip hocalar da hem pahalıdır hem de eğer başka yerde iyi iş kadar iyiyse bir süre sonra burası ne biçim bir yer lan diyip kendi istifayı basar gider. geriye terim, güneş ve denizli kalıyor denizli bu işleri bıraktı terimi alacak halimiz yok o zaman ortalıh çoh garıştı ben yine şenol güneşe basıyorum oyumu aga. bu futbol ikliminde aklıma daha sağlıklı bir alternatif gelmiyor.

Ekrem35 dedi ki...

@emruli

Bu kadar güzel bir şekilde hislerimi, yazmak istediklerimi ben bile yazamazdım. Yazının ilk paragrafı hariç %100 katılıyorum. Ben oyuncuları tanıyamadım bu maç. Hele bir iki isim şoka soktu beni. Bu oyuncular bu maça kadar hiç böyle oynamadılar kötü oynadıkları oldu ama bu derece sırıtma hiç olmadı. Mesela babel'in derby günü paylaştığı foto var yanlış hatırlamıyorsam o fotodakilerin hepsi maçta döküldü ve yine o fotodakiler bayern maçında oynamadı. Hem dinlenmişlerdi buna rağmen ayakları gitmiyordu ve odaklanmamışlardı.

Negredo konusunda da dediğin gibi hepimizin dediği gibi hatta elimizdekilerin en iyisi evet ama bu onun bizde kötü performans verdiği gerçeğini değiştirmiyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Abuşu sevenimiz var en iyi o diyor, cenk'i seven var bak adam ingilterede bile atıyor en iyisi o diyen var ve negredo seven var oyun görüşü çok iyi o yüzden en iyi o diyor. Evet hepsinin başlıca güzel özelliği var hatta var ki böyle isim oldular dünya piyasasında ama bunlardan negredo bence en kötü performansa sahip oyuncu. Bunu şu yüzden söylüyorum bir taraftar olarak top negredo'ya gelince zerre heyecanlanmıyorum. Yani top ondayken bir aksiyon olma, gol olma olasılığı binde 1 nerdeyse. Hatırla topu sektirdiği pozisyonu için kıpırdadı mı hiç? Ulan acaba oldu mu? Tahminimce hepimiz bir şey olmaz demiştir. Ben bundan sonraki haftalarda love daha iyi oyuncu diye değil daha iyi golcü diye love ile başlanmasını istiyorum. Belki de ts maçındaki gibi negredo'nun sonradan girmesi hem bizim hem de kendisi için en iyisidir.

yilmaz dedi ki...

@Ekrem35

"Negredo konusunda da dediğin gibi hepimizin dediği gibi hatta elimizdekilerin en iyisi evet ama bu onun bizde kötü performans verdiği gerçeğini değiştirmiyor. "

Benim de bu görüşe eleştirim var. Asıl Negredo'nun kötü performans vermesi, onun oynamadığı maçlarda kaleye bile gidememiz gerçeğini değiştirmiyor. Trabzon maçında da, Fener maçında da tıkanmış pas kanallarını açan oyuncuydu kendisi. Bu maçlarda kendisinin golcülüğü değildi ki oyuna fark getiren. Zaten kendisi de son vuruşlarına güvenmediği için hep asist yapma derdinde.

Hemen her taraftar gibi biz de isteriz leblebi golcü. Ama forvetin gol atmasından çok daha büyük bir derdimiz var. Topu oraya getiremiyoruz ki. Ya olcay kadar bile ikiye bir oynayan oyuncu yok takımda. Bi işte girince Negredo yapıyor bunları. Kimsenin Negredo'yu Zlatan'la, Gomez'le hatta Bobo'la filan kıyasladığı yok, biz de deli değiliz 5 gollü adamı golcü diye takımın bir numaralı forveti yapalım :)

Ben şu an takımın hücum bölgesinde oynayan hiçbir oyuncudan memnun değilim. 2013-2014 özetlerini seyrettim bugün. Hücum hattı Olcay Ozzie Töre Almeida. Daha Sosa mosa da yok ortada. Bekler Motta, Serdar. Ortasaha'yı söylemeyim, ağlarsınız :) Her maç 3-4 farklı ikili verkaçlara filan giriyor. Belki de Almeida'nın bu kadar kötü anılmasının sebebi de bu takımdı. O kadar fazla gol pozisyonuna giriyorduk ki, Almeida da zaten düşük yüzdeli bir oyuncu olduğu için her maç 4-5 net gol kaçırıyordu. Bazıları da komikli.


Oğuzhan bu sezonun üstüne iki şampiyonluk yaşadı. Yaş aldı. Daha da geriye gitmiş olamaz heralde. Şimdi topu her aldığında içeri bakıyor bir kişi, En boş adamlar kanatta, veriyor onlara. Onların da kaleye mesafesi 40 metre. Quaresma orta kesiyor, Babel ceza sahası içinden dışına çıkarak şut atıyor. Bir de Feda +1 sezonundaki takımın hücum setlerini inceleyin, resmen tersine evrim yaşamışız. Bundan dolayı takımda en azından bir oyuncunun savunma aralarına girmesi, verkaçlara girmesi, duvar olması, rakip forvetleri üzerine çekmesi gerekiyor. Bunu da lanet olsun ki bu takımda bir tek Negredo yapabiliyor. Yılda 4.5m€ verdiğimiz adamın, takımda sadece verkaç yapabiliyor diye sevilmesinin sebebi, gerçekten takımda tek verkaç yapabilen oyuncu olması, valla başka bir sebebi yok.

"Forvet dediğin gol atacak" lafı da %100 doğru. Ama bizim öncelikli sorunumuz forvetin gol atması mı, yoksa birilerinin gol atabilmesi mi, oradan emin değilim.

can dedi ki...

Bayağı kavga dövüş, kalp kırma oldu forumda ama bir çoğumuz bir asgaride buluştuk gibi:

1- Negredo, belki golcü bir santrafor değil, hatta kimimize göre vasat, yetenekleriyle kıyaslandığında da anormal bir maaş alıyor ama eldekilerin en iyisi.
2- Şenol Güneş, kadro ve taktik seçimlerde yaptığı hatalarda inat etmesiyle çoğumuzu delirtiyor ama verili mali ve yönetimsel koşullar altında daha iyisinin gelip başarılı olma ihtimali düşüğün de altında.
3- Kadromuz, şişirildiği kadar iyi bir kadro değil, ciddi eksiklikleri var, ve yaşlı, üstelik de aldıkları maaşlar gözönüne alındığında elden çıkarılması son derece güç oyunculardan oluşuyor. Ve paramiz yok!

Bu veriler ışığında, önümüzdeki sene için neler yapılabilir, asıl onu konuşmak istiyorum ben.

Adsız dedi ki...

Diyelim Altınsay'ın düşünceleri romantik, hatta adam kaçtı gitti (kafasındaki planlamaya yönetimin OK demesinden 2 ay sonra bununla tamamen zıt bir oluşum getirecek Eriksson imzasıyla kalıp başarısız olsaydı, ki böyle bir durumda olacaktı, taraftar da Altınsay da sadece laftan ibaretmiş demeyecek miydi. Son Önder özen açıklamalarıyla an azından oyun formatı konusunda kendisi gibi düşündüğünü de öğrendik) ben de eldekileri @can'ın 2 numarasıyla başlayarak sıralayayım.

- Şenol Güneş, kadro ve taktik seçimlerde yaptığı hatalarda inat etmesiyle çoğumuzu delirtiyor ama verili mali ve yönetimsel koşullar altında daha iyisinin gelip başarılı olma ihtimali düşüğün de altında.

- Şenol Güneş oyuncu transferlerine pek karışmıyor, bazılarına göre karıştırılmıyor.

- Bu durumda yine takım oyunundan olabildiğince uzak bireysel performanslara kalıyoruz.

- Yani yönetimin -her ne dinamikle olursa olsun- seçeceği oyuncularla devam edeceğiz.

Eh o halde nerede kaldı Tuchel gelse bile yarım sezonda gider tespitinin arka planındaki kanıksama, yani sonuçta zaten her halukarda yönetimdekilerin seçeceği oyuncuları sahaya sürüp haydin oynayın demeye bakıyoruz. Üstelik bu hale kadrodakilerle taktiksel ya da fiziksel rotasyon yapılamama hadisesini de eklerken.

Şimdi bu duruma bir de 3 numarayı ekleyelim.

- Kadromuz, şişirildiği kadar iyi bir kadro değil, ciddi eksiklikleri var, ve yaşlı, üstelik de aldıkları maaşlar gözönüne alındığında elden çıkarılması son derece güç oyunculardan oluşuyor. Ve paramiz yok!

Bu resme bakınca önümüzdeki sene için yapılabilecek bir şey görmüyorum. Aslında güzel bir tarafı da var, öyle şuydu buydu değerlendirme stresine yok, neticede bekleyip göreceğiz.

Ya Negredo meselesi çok çetrefilli değil gözümde ama bir yerden sonra hepimiz anlamak istediğimizi anlamaya başlıyoruz, o yüzden tekrar da olsa yine anlatmaya çalışayım..

Bana sene başında "bu adamın performansı bu sene böyle olacak, alalım mı Beşiktaş'a" diye sorsalar "manyak mısınız la bu performansa bu kadar para gömülür mü?" derdim. Bu konuda zaten herkes hemfikir.

Benim gözümde sorun, bu gayet bariz ve doğru tespitin birinci öncelik hâline geliyor olması Negredo'ya bakış açısında. Kendi adıma söyleyeyim, burada Cenk ile, ya da Love ile kıyaslamamın sebebi "Negredo onlardan daha iyiydi" demek değil. Daha çok "Beşiktaş'ın sorunları Negredo'dan bağımsız, ve de mevcut yapıda daha verimli bir futbol oynamak istiyorsak Negredo'nun öyle ya da böyle daha fazla süre alması lâzım" demek. Buradaki nüansın gayet anlaşılır olduğunu umuyorum.

Negredo'nun kötü oynadığı maçlar var mı? Var tabii ki yahu. Ama adam 1000 dakikayı daha yeni gördü ligde. Onsuz çok iyiydi takım da o gelince bozulduk diye bir durum da yok yani bu sene özelinde. E önemli maçlar ve puanlar da aldırdı bize.

Başakşehir maçında Negredo iyi mi oynadı? Yoo, hayır. E abi takımda kim iyi oynadı? Medel belki. Hadi Fabri. Hadi hatta Lens. E sonra? Yok işte yani oyun olarak komple sürklase olduk ve bunun birincil sebebi de Negredo değil.

Başakşehir maçında Negredo kaç hava topuna çıkmış biliyor musunuz? 4. Bunların 2'sini almış. Hani topu adama doğru şişirememişiz bile ki "havadan gelen topları toplayamadı" diye kızalım :) Kıyas olsun diye: Gençler maçında 9 hava topuna çıkmış mesela.

Mesele bu yani benim nazarımda.

Emrah D dedi ki...

@james sneijder

evet gelinen noktada yapılacak çok şey yok ama zaten biz elimizden bir şey gelip de yapıyor değildik. umabileceğim şey yönetimin sansasyonelden ziyade genç/yetenekli transfere yönelmesi (ALLAH AŞKINA FERDİ KADIOĞLU GELSİN) ve ortaya çıkacak kadronun şansımıza hocanın verim alabileceği bir kadro olması.

burada oluşacak kadro bir yana daha minör durumlar bile önem kazanıyor mesela atibanın sakatlanıp orta sahanın tolgay oğuzhan oynandığı dönemde şampiyonluğu koparmamız filan gibi.

durumu şuna benzetiyorum en iyisi değilse de kaliteli, olabileceklerin içinde en iyisi diyebileceğimiz bir kaleydeskopumuz var (şenol hoca) yönetim de bunun içine kafasına göre renkli cam parçaları döküyor biz de de bu kaleydeskopu çevirip çevirip bakıyoruz şansımıza güzel görüntüler çıkar inşallah.

negredo meselesinde yavaş yavaş bir konsesusa gidildi hakikaten. ben eli büyütüp şunu da söylemek istiyorum şu oynadığımız oyunla negredonun aldığı dakikaları dünyada hangi forvete verirsek verelim bundan fazla puanımız olmazdı (ya da atıyorum 1-2 puan değişirdi). sanki defansımız beklerimiz kanatlarımız orta sahamız on numaramız işliyor takım santrfor yeteneksizliğinden ağırlığından puan kaybediyor gibi bir durum yok. alanyada leblebi gibi gol atan twitterda millete video floodu yaptıran love da bu ortamda bir şey yapamıyor iddia ediyorum zlatan, harry kane, cavani, higuain, lewandowski, agüero filan gibi dünyanın en namlı santrforlarından biri hayır işi olsun diye gelip bizde negredonun dakikalarını alsa yine büyük bir değişim olmazdı.

ama talisca yerine kalburüstü bir modern 10 numaramız olsa mesela bence ligin kıçına inşaat çivisi çakmış şampiyonluk kutluyorduk.

Şl bileti alabilirsek Mata'yı kaçırmasak güzel olur. Gerçi bu da İspanyol lan yoksa :(

fidddas dedi ki...

nisan fikstürü açıklanmış.
ilk 3 hafta galatasaraydan önce oynuyoruz. bir kez başakşehirden sonra oynuyoruz.

ben geriden gelen takım olduğumuz için önce oynamanın (tabii ki kazanınca) rakipler üzerinde ekstra bir baskı yaratacağını düşünüyorum ...

beagle dedi ki...

Yillar önce altyapıdan sonra vasat görünürken gönderdiğimiz Furkan Şeker,bu sezon Bolusporda Pedro Franco'nun 2 katı mac oynadı.

Vasat görünen, bedava, altyapi oyunculari değerlidir. Hem takima sahip cikarlar hem de biraz sabredince içlerinden Nihatlar çıkar.

Emrah D dedi ki...

@beagle

Furkan Şeker geçmiş altyapı oyuncularımız içinde oyun görüşü olarak filan en üstte gördüğüm oyunculardan biriydi kariyerinin bu şekilde olmasına çok üzüldüm. Gökhan Töre ile birlikte oynadıkları U17 milli takım maçlarında (2009) en çok Furkan'ı (ve tandemde birlikte oynadıkları, şimdi Adana Demirspor forması terleten ve geçen hafta hem tibia hem fibula kemikleri birlikte kırılan tipi Collina'yı andıran Sezer Özmen'i) beğenmiştim Gökhan'ı ise yetenekli ama beyinsiz bulmuş Aydın Karabulut'un bir değişik modeline benzetmiştim.

Aynı dönemde U15e Mami ile yükselen Kubilay vardı şimdi Keçiörengücünde dalga geçmiyorum şimdi alsak getirsek vallahi de billahi de 10 numara pozisyonuna ferah nefes getirir.

Eski yazımı açtım okudum da Almanya'dan Mustafi ve Götze'yi Fildişi Sahilleri'nden Gervinho'yu beğenmişim hakikaten de adam oldular. Scheidhauer ve Yabo'yu da beğenmişim ama onlar pek bir şey olamadı. Kaleci ter Stegen için de güven vermiyor demişim :D

hey gidi günler

sports guy dedi ki...

@Mustafa

Mata sozlesmesini bir sene uzatti ManU ile. Seneye de united oyuncusu yani, bilgi mahiyetinde eklemis olayim :)

beagle dedi ki...

@disko
Bu "gönderilme" konusunun ne kadar travmatik olduğunu anlamadan altyapı sorunu çözülmez. 4 sezon önce şampiyon olan U17 takimimiz vardi (Furkan Yaman dönemi). Önce U18 ligi iptal oldu sonra U21 oldular hep üst yaş grubuna karşı oynadilar. Sonra pat diye dagitildilar. Kalecisinden 6-8-10 numarasina her yeri tamamdi. Sagbek, solacik ve 1 stoper hariç alayından 3. yedek olur bugüne en az 2 oyuncusu ilk 11lik olurdu. Bir yaz sampiyondular, ertesi sene dagitima giden er gibi gonderildiler. Ya bu çocuklar Istanbul çocuğu, 18-20 arasinda en buhranli yaşlarda ne olacaklarina, futboldan para kazanip kazanamayacaklarina karar verecekler. Bunlari Erzuruma gönderip nasıl oynamasini bekliyorsun? 30 yaş civarindaki alt liglerdeki "agabeylerin" yaptiklari pisliklerle, faullerle basa cikamazlar. O kizdigimiz super lig hakemleri en iyileri. Düşünün işte.
Neyse benim boşa giden oyuncu aday listem çok uzun.Hiç baslamayayim.
Hala da keyif aliyorum genç maçları izlemekten. Çok daha az yerde yatiyorlar.

Emrah D dedi ki...

@beagle

kolay kolay bu konuyu konuşmamaya çalışıyorum çünkü cidden moralim bozuluyor, beşiktaşa dair moralimi en çok bozan konu açık ara bu. halen hayal kuruyorum işte ilyas kubilay yavuzu keçiörengücünden alır mıyız diye, olacak şey değil ya kuruyorum. çok yazık ya.

planck dedi ki...

Bir çok usturupsuz yorumun yanında güzel analizlerde yapılmış yukarda. Ekleyebileceklerim şunlar olabilir: şenol güneş iyi taktisyenliği ile değil futbolcudan max performans alması ile ünlü bir td. Gomeze deparın neden bu kadar yavaş diye sormak gibi birşey hocaya taktiksel varyasyonun neden bu kadar sınırlı diye sormak. Paket bu, içeriği belli. Hocaya sorulması gereken soru oyuncuların topyekün performası neden bu kadar kötü sorusudur. Lensten neden performans alamadın sorusudur. Takım bir performans takımı iken neden oyuncu performansları bu kadar dalgalı sorusudur. Hoca gitsin kalsın tartışmasının bu bağlamda yapılması daha sağlık olur kanımca.

Ortasaha konusuna ek olarak bizim sıkıntımız marcelonun gitmesi oldu. Geriden top çıkartamayınca hoca hiç yapmayacağı şeyi yapıp medeli oraya çekti. Ortasahanın çökmesinin atibanın patlamasının önemli nedenlerinden biri de beklerin vasat altı performansları.

Armagan dedi ki...

Bu arada Atiba'nın sonradan girdiği maç var mı diye baktım ligde: 5 sezonda sadece 6 maç ve 30 maça yakın ortalamayla oynuyor yanlış görmediysem. Adam tam bir Robocop çıktı Rıza Baba. Sonradan girdiği maçlarda da sadece 1 gol yemişiz,ortalama 20dk. diyebilirim.

Adsız dedi ki...

@diskonnektus erektus

Zaten Şenol hocanın Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Monaco maçı öncesinde açıklaması var, oyuncuların durumuna göre takım yapıyoruz diye. O halde madem taktik formasyonu bırakıyoruz, X oyuncunun rolünü Y oyuncunun karşılayabileceğini de 'default' kabul ediyoruz demektir öyle değil mi; yani madem bireysel performansa dayalı oynuyoruz öyle olması beklenir. Öyle değilse yine de alternatif var, yani bu geçerli değilse bu defa da değişikliklerle her bir oyuncunun farklı özelliğinin farklı etki yapmasını bekleyebiliriz. Fizik kuralları gereği başka alternatifi yok zira.

Son güncel Başakşehir maçına bakalım. Tolgay-Oğuzhan değişikliği aslında tam da ilk düşüncenin ürünü olarak orta alanda taze kan düşüncesi. Ancak burada da yazıldığı gibi bu ikili birbirinin ikamesi değil. Nitekim bu şekilde zaten eksik olan orta alan direnci düştü ve üstüne alan kapatmayı iyi bilen rakip karşısındaki -nedeni ne olursa olsun- formsuz Oğuzhan'la 10 kişiye karşı bile beklenen olmadı.

Sonraki değişikliğe bakıyoruz Lens çıkıp Love giriyor. Bu defa ikinci saikle yapılan bir değişiklik görüyoruz, yani oyuncuların bireysel etkilerinin tavan yapması düşünülen bir yeniliğe. Sonuç: zaten golcüyü besleme sıkıntısı olan bir oyunda bir kanat çıkarıp golcü aldık ama o da defansın içinde kaybolup gitti.

Artık orta alanı hepten bırakıp bu defa maç boyu etkisiz Atiba dışarı Caner içeri. Bunu da yine ikinci sıradaki düşünceyle açıklayabiliriz elbette, Caner'in girer girmez yaptığı gibi orta alan çizgisinden muz orta yapabilitesine. Başkasına göre olmayabilir ama beklediğim gibi değişiklik gerçekleştiği andan itibaren sonuca da yansıyan şekilde bu da işe yaramadı, yine ve yeniden 10 kişi kalan rakibe karşı.

Niye işe yaramıyor? Diğer rakiplerine göre çok daha geniş bir kadroya sahipken bir de. O geniş kadroyu bir formasyon temelinde şekillendirmezsen sürpriz değil çünkü.

Peki bir de şu açıdan bakalım. Malum rakip 62. dakikada 10 kişi kalmış. İşte Talisca çok uzun aradan sonra tekrar frikikten kaleyi bulsa ve 1-1 olsa, üstüne oyuna giren Love birden önüne tesadüfen düşen topu yuvarlasa ya da Caner'in ezbere salladığı ortalardan birinde Negredo kafayı çaksa ve 2-1 olsa? Herhalde herkesin hemfikir olacağı tek konu buradaki rengin tamamen farklı olacağıdır kuşkusuz.

O halde şöyle diyelim; özetle, halihazırda yaş ortalamasıyla performansı azalmış kadroda çok değil 2-3 oyuncunun hali sonucu etkiliyorsa şapkayı koyup düşünmek gerekli.

Size güzel bir hatırlatma yaparak bitireyim. Olcay geçtiğimiz sezona 2 maçta 1'er golle başlamışken çok değil ilave 2 maçta etkisiz görülerek (bunda yanlış yok, artık bireysel performansa dayalı oynuyoruz malum) gönderildi. Öte yandan şu anda Lens üzerindeki beklentileri düşünürsek Olcay'ın son hali kadar olsa müthiş diyeceğiz. İkisi de adam geçemiyor, ama Olcay takım defansına daha çok yardım ediyordu, ceza sahasına kısa paslarla daha etkin giriyordu ve bence hepsinden önemlisi daha hızlı düşünüyordu.

Yalnızca bireysel performansa dayalı olmak işte bu. Neyse, rakiplerin performansı berbat; az ihtimal de olsa yine şampiyon olursak da olamasak da gelecek için bireysel beklentim fazla yok. Neticede sevgi baki.

@esat armağan

Tam postu asarken yorumunu gördüm. Atiba bana göre kulübün efsaneleri arasına çoktan girdi. Ancak bu sezonki performansı doğal olarak geçtiğimiz sezonlardaki gibi değil ve kendisini gereğinden fazla zorluyoruz. Elbette ergen hallerinde olmadığımızdan durumun kendisinden kaynaklanmadığının farkındayız, adam robocop değil ama bu haline rağmen terminatör formatında elindekini max vermeye çalışıyor. Fakat bence artık 'the end'.

Basar dedi ki...

Ben Atiba'yı yardımcı hoca olarak görmeyi çok isterim. Bence çağdaş ve pas oyunu oynatan tarzda bir hoca olur. Faydasını da çok görürüz gibi geliyor fakat sadece kağıt üzerinde olan bir wishful thinking (bazı gavurcanın da türkçesi yok yahu - hayal, hayalperest düşünce, umut beslemece, google göre hüsnükuruntu)

Mayor dedi ki...

Yilmaz Vural TD - Atiba Yardimci Hoca.
Nasil?

beagle dedi ki...

Eşofmanlı Şevket Hoca - Atiba daha iyi olabilir. Daha çok güleriz :)

Basar dedi ki...

Niye dalga geçtiniz ki hemen benlen?

Şu anki yardımcı hocadan iyi olma olasılığı var. Maç sonu 1-0'a bağlayacaksak 40 yaşına kadar 80'de oyuna bile alabiliriz. :)

Emrah D dedi ki...

eşofmanlı şevket hocanın yanına onu delirtecek biri lazım Q7 olsun yardımcı hoca. sportif direktör de deli ibo filan olsun takılsınlar

beagle dedi ki...

Ben Yilmaz Vural'a çok gülüyorum, elimde değil. Atibayla sorunum yok Basar :)
Son 100 takımında 1 devre görmedi herhalde. Hatta maç oynatmadan kovulmuşluğu var.

sports guy dedi ki...

Yilmaz vural'in su giresun olayindan sonra hala onunla calisacak takim cikarsa ben daha cok gulerim :) adam artik kendi karikaturunu oynuyor hayatta.

ideal 11 dedi ki...

beşiktaşın geniş kadro yaş ortalaması 29.4 ve bu oldukça yüksek.
yaşlı oyunculardan sadece atiba nın sözleşmesi bitiyor.

https://www.transfermarkt.de/besiktas-istanbul/kader/verein/114/saison_id/2017

yani eğer bu sezon hedefe varılmazsa gelecek sezonki kadro mühendisliğinde kozlar yönetimin değil oyuncuların ellerinde.
gelecek sezonda bu takımla idare ederim dersen 1 yaş daha yaşlanmış bir kadro olacak elinde.maaş maliyetide az buz değil.

şenol güneşin yaşlı oyuncudan verim alma durumundan faydalanıldı.ve hedefe varıldı.tecrübeli oyuncularla hedefe varalım mantığı doğru olabilir ama sağlıklı bir yapılanma değil bu yöntem bence.çünkü hedefe varamadığında maddi manevi risk içerir.oysa genç oyuncularlada hedefe varılabilir lakin hedefe varılmasa bile elinde maaşı düşük ve yüksek bonservisle satacağın değerler kalır.

bence şenol güneş bu bakımdan bence oldukça önemli bir koz gelecek adına.eğer genç oyunculardan oluşan bir kadro mühendisliği yapacaksan bunu şenol güneşle yapmakta fayda var.güneşin transferde etkin olmasını kastedmiyorum.genç kadro kurup güneşe emanet etmek.

şenol güneşin trabzonspor ve bursaspor maceralarında oyuncu değerlerinin yükseldiğini gördük.hedefe varılamasa bile .cenk tosunun 22 milyon avroya satılması şenol güneşin eseri.
hocanın eline yaşlı oyuncu versen bunuda oynatır (misal babel) ama bir yere kadar.hem hocayı biraz zor durumlara sokarsın(yaşlı oyuncuyla uğraşmak zordur) hemde maddi açıdan bir beklentin olmaz bonservis kazanma açısından.

hem gençleri parlatmak hemde hedefe gitmek için şenol güneş bence ideal isimdir.yaşlıları kendine getirip tekrardan partlatıldığına göre gençler ilede bunu yapmak olası.
takımın fiziki direncinin yüksek olması yüksek tempo yapmak günümüz futbolunda önemli.

asıl sorun şu:bunu yakın dönemde galatasaray yaşadı.hedefe varmış yaşlı bir kadroyu değiştirmemek.yada değiştirememek.galatasaray yıl şampiyon oldu terim.sonra 1 yıl ara.sonra o kurulan kadronun son şampiyonluğu.hamzaoğlu ile gelen futbol açısından arızalı bir şampiyonluk.zaten avrupa kupalarında da bunun belirtilerini gördük.işte o şampiyonluktan sonra bitik olan kadro ile yola devam etmek hatası.yüksek maaş ve yaşlı oyuncular.2 yıl ligde 4.ve 6. lık.maddi manevi zarar.
beşiktaşın oynadığı bazı maçlar o bitmişliği gösteriyor biraz.bunun biraz fizikle bağlantısı olabilir.tabi başarıya aç olup olmamakta var.

bence bu sezon hedefe varılsada varılmasada kadroda revizyon şart.lakin çoğu oyuncunun sözleşmeleri var.yönetime iş düşüyor burada.idare edeyim dersen idare eden bir futbol ortaya çıkabiliyor bazı maçlarda.

beagle dedi ki...

Agalar bu Yusuf Yazıcı daha topcudan futbolcuya evrilmemis. Emre Akbaba daha mantikli oynuyor da ikisi de bizim 10 numara işini cozecek ozellikte gorunmediler. Talisca begenmezken, bir de gol atamayanı kabus olur.

Emrah D dedi ki...

@beagle

ilyas kubilay yavuzla ferdi kadıoğlu ikilisine ne dersin 10 numara pozisyonuna?

:)

beagle dedi ki...

Oyun içi devamliliklari bilemiyorum ama Ahmet Canbaz ve Ferdi Kadioglu'nda yetenekler acisindan yatirim yapilabilirlik görüyorum.
Bu sene en az 2 tane üstün atletik performanslı oyuncuya da yatirim yapmaliyiz.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
hastati dedi ki...

Talisca'da bizim arda turanimiz olma yolunda hizla ilerliyor bence. performans-sempatiklik ayarini fena kacirdi. tam bir "kobe bryant" kafasi, istatistik kafasi yasiyor. ama kobe donerek monerek atiyordu, bizimki soluna alacakta, bunu hala bilmeyen supper lig kalecisi bulacakta... onumuzdeki ic saha maclarinda cosar yine kiralik prensimiz. gecen gomezi izledim almanya milli takiminda, ozlemisim walla, adam herseyi dogru yapiyor tamam yapiyor da talisca ile oynasaydi biraz almanca ogrenirdik gibime geliyor:)
negredo'ya yanasan oguzhanli taliscasiz takim disinda bir cozum goremiyorum, lens tam boyle bi takimin oyuncusu, kosu atan tek oyuncumuz. babel 50-50. atiba/tolgay/oguzhan orta sahasi cok konusuldu buralarda ama onlerinde hep cenk tosun vardi(oda baya istatistige oynuyordu, zorladikca ortalamasi dustu iyice)
malesef hocamiz denemicek bisi, taliscali takimla yavas yavas eriyecegiz.
bir oyuncu cok seyi degistirmez tabi ama, her macimizi kazanmak istiyorsak olmayani zorlamamak lazim. talisca'da kendine gelsin.izlesin biraz kenardan

hastati dedi ki...

isin ozeti atiba kime bagiriyorsa o oynamasin:)

beagle dedi ki...

Resmi hesap Yeni Zelanda maçında oynayan Larin'in gollerini izleyin diye algi yapip, adamin eski videosunu koymuş. Ne trol işler dönüyor bu transferde ya? Bu sene Larin'e verdigimiz maaş Türk parasi ile 5 milyon. Naylon formalara 200 lira bayilarak bütün sene kulübe saglayabildigimiz kâr da yaklaşık o kadar.

BurkayJK dedi ki...

Son dönemde Ethem Sancak'ın başkanın yanında sık görünmesi, beni rahatsız etmeye başladı. Ayrıca 115. yıl hatıra forma çok kötü.

turgay dedi ki...

ethem sancak çok ekstra şeyler olmazsa (hükümet değişikliği vb.) fikret ormandan sonraki başkan olacak.

BurkayJK dedi ki...

Ne güzel. Direkt hükümetin adamı. Katar ile ilişkileri iyi sanırım. Bir sonraki evre Katar ortaklığı olur, sonra da Katar kulübü oluruz. Umarım dediğin gibi olmaz, her şeyi geçtim adamın suratında meymenet yok. Seni başkan yaptırmayacağız!

planck dedi ki...

kontejtür aynı olmasa bile murat aksunun seçilemediği yerde ethem sancak gibileri kongrede büyük olaylar çıkartmadığı, birilerinin gelip sandıklara el koymadığı vs gibi durumlarda seçilemez. normalde ormandan sonra çebi ile devam edilmesine yönelik bir beklenti var gibiydi ki çebi de orta yolcu bir iş adamı profilinde olduğu için sarayın çok karşı çıkacağını sanmam.

Zaitsev dedi ki...

Ethem Sancak'ı 2016da yönetime almaya çalıştılar sanırım. Girmedi/Olmadı. Şimdi nereden çıktı?

Emrah D dedi ki...

genç bir sağbek (istanbulsporlu zeki gibi, yabancı sınırını 14 olmasına rağmen fazlasıyla doldurduk gibi) almayacaksak kümeye doğru inen konyaspordan ömer aliyi ucuza kapatabiliriz belki. kontratı da bitiyor. iki bekte de değerlendirilebilir özellikle süper lig maçlarında ofansif bek olarak ciddi alternatif olur.

yilmaz dedi ki...

içimden bi his şampiyonluğu getirecek golü göhan töre atacak diyor beyler, ne yapmalıyım? :P

fidddas dedi ki...

ani bir kararla 3 büyük kulüp banka kredileri ve vergiler konusunda standart tüzel kişiliklerle aynı statüye getirilmediği sürece bu kulüplerin satılacağını düşünmüyorum, aynı şekilde başkan olarak bir sömürge valisi atanacağını da düşünmüyorum...

şu anda bu kulüpleri resmen batırmadıkları (mevcut durumda hepsi batık ama) sürece bu şekilde satış ya da sömürge valilerine camialar da hala izin vermez bence...



Not : artık lig başlasın ya, puan durumu ve fikstüre bak bak nereye kadar... :)

GeceGezgini dedi ki...

Pastore nasıl bir hamle olur peki sizce ? Yanına veya arkasına Sosa koyarsak sağlam hamle olabilir belki.

yilmaz dedi ki...

@GeceGezgini pastore'yi alırsak sosa'ya gerek olacağını sanmıyorum.

Ama pek de hayal kurmamak lazım. PSG'nin aşırı şişik kadrosundan dolayı kendisine yer bulamıyor. Avrupada bir çok talibi vardır eminim. Bize gelmesi ancak çok yüksek maaş karşılığında olabilir.

beagle dedi ki...

Başkan "Borçları ödeyecek halimiz yoktu. Yüzdürmeye karar verdik!!!" diyerek niye krediyi krediyle ödeyip, birc harc icindeyken resmi rakamlara göre "130 M Euro" civarinda stad harcaması yaptığını açıkladı gecenlerde.

Kulüpler normal futbolcu maaşlarının 400 - 500 bin Euro, yildiz maaşlarının 1 - 1.5M olduğu senaryoya dönmeden işler toparlanmaz.
Nasri Antalya'da, Robinho Sivas'ta, Adebayor Başaksehirde ne ariyor ya? Ne kadar saçma maaşlar verildiğinin başka bir kanita ihtiyaci yok herhalde.

Emrah D dedi ki...

fortounis sesleri duyuyorum duran toplar hariç en ufak işe yaramaz mehmet ekicinin biraz daha kötüsü gibi bizim başkan marinakisle anlaşıp cep doldurma operasyonu yapmıyorsa alınmasına ihtimal vermiyorum bir de 10 milyonlar filan konuşuluyor. şuna kam tu beşiktaş filan yapan varmış ya.

BurkayJK dedi ki...

Galatasaray maçına kadar 12 puan zor değil. Biraz istek, biraz hırs beyler. Lütfen! Oyuncuları motive etmek için ekstra bir şeyler yapılsın. Şu an aklıma bir şey gelmiyor.

TT Arena'ya 1 puan önde gitmek, bizi şampiyon yapar. Öyle bir durumda, hocanın maçı beraberliğe bağlayacağına eminim. Şu sezonda kimse fazlasını beklemez zaten.

Bu sene peşpeşe üçüncü şampiyonluğu alıp, yenilenecek kadro ile şampiyonluğu bir-iki sezon nadasa bırakabiliriz. Açıkçası, daha genç ve pişmeye hazır bir kadro kurulursa, bir-iki sezon şampiyonluk beklemeyebilirim. (İkincilik tatmin eder)

Hadi çocuklar son viraj artık. Nolur kendinize gelin ve şu sezonu alın!

beagle dedi ki...

Sıkıntıdan Androide menejerlik oyunu kurdum. Beşiktaş'a 25M a santrafor aldim hatta 15m da Balotelli aldim. Ikisi de gol atamiyor, altyapidan cikardigim solacik atıyor :) Bu bir işaret olmalı.

planck dedi ki...

bir haftadır serkan reçber sportif menejer olacak haberleri geçiyor veya geçirtiliyor. özenden daha iyi olma ihtimali yoktur herhalde?

sports guy dedi ki...

@beagle

Hayirdir FM falan mi baska oyun mu :)

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/FutAnaliz/status/979076316417884161

Keşke biz de böyle hareketli oynasak, yetiş ya Oğuzhan. Tabii tek sebep orta saha değil, statik oyuncular, planlanmış oyunlar vs. de takım ligde(karabük sayılmaz) en son ne zaman böyle hareketli oynadı hatırlamıyorum bile. Sanırım aralıktaki son gs maçı?

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Yok o detay seviyesine girersem, iş güç aksıyor. Googleplay'den 2-3 gün oyalanmaliklardan gidiyorum.

sports guy dedi ki...

@beagle

Android icin FMyi tavsiye ederim ya. Bilgisayardaki detay seviyesinin %1i falan var, taktik yap transfer yap mac yap ucgeninde gidiyor. 2017yi indirimden almistim gecen sene, hala oynuyorum :) 2-3 mac yap cik modu.

LÜTFEN OKU!!!! LÜTFEN OKU!!!! LÜTFEN OKU!!!! LÜTFEN OKU!!!!

Hey Guys !!! Çok mutluyum, Mike Fisher'dan benimkini aldım. Boş ATM kartım günde 2,000 dolar çekebilir. Geçen haftadan aldım ve şimdi 14,000 dolar bedavaya sahibim. Boş ATM herhangi bir ATM makinesinden para çeker ve üzerinde isim yoktur, izlenebilir değildir ve şimdi iş için param ve benim ve ailem için yeterli param var. Mike Fisher ile tanıştığım için gerçekten çok mutluyum. ondan önce iki insanla tanıştı ve dolandırıcılığı olduğunu bilmeden paramı aldılar. Ama şimdi mutluyum. Mike Fisher kartı DHL aracılığıyla gönderdi ve iki gün içinde aldım. Kendi kartınızı kendisinden alın, diğer ATM'lere benzeyen bir dolandırıcı gibi değil, yasadışı olsa bile insanlara yardım etmek için bedavaya veriyor ama çok yardımcı oluyor ve hiç kimse yakalanmıyor. Mike Fisher'a minnettarım çünkü hikayemi aniden değiştirdi. Kart, Mali ve Nijerya hariç tüm ülkelerde çalışıyor. Mike Fisher e-posta adresi blankatm001@aol.com
WhatsApp +1 (712) 600 2838)

Favor Roland dedi ki...

Mali olarak aşağı mısın? Bir kredi mi arıyorsunuz?
Kişisel Krediler, Ticari Krediler, Öğrenci Kredileri, Taşıt Kredileri ve Kredileri sunuyoruz.
Faturaları 8000 Dolardan 14.000.000 Dolara,% 3 Dolara
faiz oranı. Krediler yasal ve yasal amaç için olmalıdır. Eğer ihtiyacın varsa
finansal yardım / Krediler şu anda doğrudan bizimle iletişime geçin:
peterheymannloanoffer@gmail.com
Saygılarımızla,
Bay pater L Scott.
İletişim E-postalar: Peterheymannloanoffer@Gmail.com
************* ******************************************************** *****************
NOT: SPAM FOLDERİNİZDE UYARI MESAJI OLARAK BU MESAJI GÖRÜYORSANIZ
E-POSTA DOMAIN AĞ SAĞLAYICINIZA BAĞLI.

Yorum Gönder

Ara