.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mart 2018 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 0 Gençlerbirliği

Goller: Anderson Talisca (53')
En iyi üç: Tolgay Arslan, Fabri, Gary Medel
En kötü üç: Vagner Love, Jeremain Lens, Dusko Tosic

Karne:

Şenol Güneş 6.8
Beşiktaş 7.1
Gençlerbirliği 4.6
Mustafa Öğretmenoğlu 5.4

Fabri 7.9
Dusko Tosic 6.4
Gary Medel 7.9
Adriano 7.3
Gökhan Gönül 7.6
Atiba Hutchinson 7.6
Tolgay Arslan 8.6
Anderson Talisca (82')7.3
Ryan Babel 6.4
Jeremain Lens (64')6.3
Alvaro Negredo (74')7.4

Caner Erkin (64') 6.8
Vagner Love (74') 4.3
Oğuzhan Özyakup (82') 6.5

Takım Ortalaması 7.0

Anket: 24 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


42 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

Birçok kişi oyundan memnun ama ben pek olamıyorum. İkinci golü bulamadıkça epey gerildim. Neyse, 1-0 olsun bizim olsun dönemine giriyoruz yavaştan.

Merkez orta sahalarımızın ceza sahası içinde etkisiz elemana dönüşmesi üzücü. Buradan skor katkısı alabilmeliyiz. Elimizde buna en yatkın oyuncu Oğuzhan ve o da haftalardır ortada yok. Bugün oyuna girdikten sonra özlediğimi farkettim.

Başakşehir maçından üç puan ile çıkarsak nefis olur, bir puan da iyidir.

beagle dedi ki...

Medel-Tosic çok riskli. Gene Medel'e penalti deniyor. Tosicin ıskası da malum. Sakat bir hakemde durduk yerde maç veririz. Vida oranin doğal oyuncusu. Medel ve Tosicten en fazla birinin riski alınmalı.

Zaitsev dedi ki...


Tosiç'in ıskası sonucu Fabri'nin ilk kurtarışı, faulü sonrası 45teki frikik ve 2ci yarı vurdurduğu bir kafa var. Gençler'in son dakika pozisyonu hariç bütün pozisyonlarını tek başına Tosiç yarattı maalesef.

Medel bodoslamış adama. Top dışarı gidiyor olmasa penaltı çalardı hakem. birazda Atiba'nın penaltısına takıldı aklı sanırım.

Huzeyfe dedi ki...

Ligin 7. haftasından beri ilk defa 2.0 puan/maç oranına ulaştık.
Başakşehir'i yenmek şampiyon olamasak bile 2. olmak için çok önemli. Bence bu maçı alırsak şampiyon oluruz.

Ekrem35 dedi ki...

Bu maç atiba'yı çok beğendim ben. Eski günlerindeki gibiydi epey top kaptı atak kesti. Zaten 2 haftadır falan bşr toparlanma vardı kendisinde. Atiba'dan yola çıkarak diğer oyuncuların da vites arttıracağını düşünüyorum.

Lens bence ilk yarı iyi oynadı en azından talisca'dan daha etkiliydi. Tolgay muazzam oynadı. Yanlış hatırlamıyırsam gökhan ve lens'i defans arkasına çok güzel koşturdu. Babel'e sağ çaprazdan pozisyon olacak şekilde güzel bir pas bıraktı ve en son gol pasını verdi. Bunun dışında o da atiba gibi rakip atakların başlamadan bitmesinde gayet etkiliydi. Ve hala 10dk oynasa bile takımın en akıllı adamı benim diyor oğuzhan.

Son olarak fabriye de tebrikler o da gayet güzel bir maç çıkardı. haa bir de taçdan medet umanlara sene sonu şampiyonluk tacını sokmak dileğiyle.

Basar dedi ki...

Hep akıllı uslu, oyun ağırlıklı yazmaya gayret ediyorum da... o biçim geliyoruz, haftaya da lider olacağız!

Hastayız, yaş aldıkça daha da hasta oluyoruz!

Savulun, şampiyon geliyor! Alayınızı teker teker...

Bu maçı uzak bir Anadolu kentinin daha da uzak bir kasabasında, salaş bir kahvehanede izledim. Yabancı birini gördüklerinde nedense hemen en tehditkar tavırlarını takınıveren bıçkın “bebe”lerle doluydu mekan. Çoğu, bunlar acaba Ümit Özat’ın yedi göbekten akrabası mı diye düşündürecek kadar göbekliydi. Çoğu onun kadar “ağresif”ti. Çoğu bizim blogdaki en fevri yorumculara bile rahmet okutacak denli küfürbazdı. Ellerinde tespihleri, dudaklarının bir kenarına iliştirdikleri ebedi bir izmarit, diğer kenarından savurdukları en galiz küfürlerle içinde debelendikleri testosteron batağından kurtuluşu bir futbol maçında arıyor gibiydiler. Böyle bir pagan ayininde maç izlemeyeli epey olmuş; bunu anladım kendimi bir fazlalık gibi hissederken yanlarında. Ne var ki Beşiktaş sevgisi ağır basınca insan çok şeye katlanıyor. Bu yüzden ben de ortamın ahengini bozmamak adına, bir arkadaşa hediye etmek için aldığım Oltu taşından tespihi çıkarıp yıllar öncesinden yadigar bir beceriyle evirip çevirdim maç süresince. Tespih parmaklarımın arasında ahenkle raks ederken tıpkı Q7’nin elindeki kelebek bıçağın yapabileceği türden bir mesaj yolladı gereken yerlere. Beni süzen kaçamak bakışlardaki husumetin hafiften bir hayranlığa dönüştüğünü görmek maç sırasında bizim takıma edilen küfürlerin bende yarattığı travmayı az da olsa unutturdu.

Maçın kendisi de bir o kadar travmatikti. Hakem atamasındaki hikmeti ideal11’in bile anlayamamış olması, golün geciktikçe gecikmesi, Medel’in (beagle duymasın) futbolu bazen judo ile karıştırması, Tosiç’in bizlere adrenalin salgılatma misyonunu bu kez biraz abartması, Lens’in yine “şeyi şeyine denk” biçimde takılması, Negredo’nun yine santrfor olduğunu unutup diğer pozisyonlardan rol çalmaya çalışırken yüzüne gözüne bulaştırması. Gol geldikten sonra da aynı gamsızlık devam ederken üstüne üstlük bir de bizimkilerin “kaleye vurur gibi yapıp topu en yükseğe kim dikecek” diye yarışması, maçı söz konusu ortamda izleyen benim için bir kabustan farksızdı. Hiç gereği yokken bir gol yesek beni o mekandan değil tespih, kelebek bıçağı olsa kurtaramazdı.

Adsız dedi ki...

Herhalde maçla ilgili en öne çıkan konu rakibin etkisizliğiydi. Etkisiz derken, tipik Anadolu takımı formatında topun hızlı koşması beklenenlere atılması anlamında. Bunu da büyük çoğunlukla sol kanattan yapmaya çalıştılar ve Medelîn tarafında daha çok yoğunlaştılar. Medel Judo filan vs yaptı da GG'nin umduğumuz şekilde hücuma katkı verdikten sonra 90 dakikayı çıkarmak adına geriye tam gelememesi de barizdi. Futbol böyle bir oyun. Mahalle maçında takım arkadaşlarınızı yorumlar gibi sadece tek bir adama bakarsanız başka, takımın oyununa bakarsanız daha bir başka, bir de olması gerekenlere bakınca hepten değişik.

Bazı maçlar vardır mecazi değil takım omurgası anlamında fıtık eder, orta alan anlamında. Tolgay bu anlamda pozitif şekilde birkaç maçtır saha içinde çok güzel, first class esneyerek oynuyor. Hücumda da gayet iyi işler yaptı ama bu yalnızlığını böyle maçlarla görmezden gelmeyelim. Atiba müthiş oynadı diyoruz da rakip GB. Ciddi maçlarda Oğuzhan şart.

Bana göre bu maçta Negredo oynayanlar arasında en az eleştirilmesi gereken. Eleştirilecek tek konusu zaten kariyeri boyunca yapamadığı olan gelen topa tek vuruş becerisi. Onun dışında bırakın kendisini yeterince beslemeyi, bizzat onun koşuları ve duvar olmasıyla oluşan pozisyonlarda harcanan o kadar saçma sapan işler var ki. "Yerden vurmayayım sofistike olmaz hem de kaleci çıkarabilir" hastalığı öyle böyle değil. Kardeşim sen Dybala kadar değilsin ki alengirli işler yapabilesin. Ne yaparsa yapsın değişmeyecek şekilde pas özürlü Talisca hala özürlü pas atmaya devam ederken, Babel gibi takımın aklı dediğimiz adam saçma salak şutlar atarken, Lens kapalı savunmalarda kafasını kaldırıp boşta olanı göremezken olay Negredo ise size hayırlı PES/FM ler. Bilic dönemini her türlü eleştiririz ve bunu yapıyoruz da; ama takımın ortak aklı konusu başka bir olay.

YSY dedi ki...

@james sneijder

İşte takımın kafayı kaldırmasını tetikleyecek iki adam var biri negredo diğeri oğuzhan. O yüzden 433 düzeninde ortası atiba tolgay ozzy görmek iyi olabilir. Ayrıca sanki lens varken talisca olmuyor gibi.

turgay dedi ki...

Bazen diyorum bizim Hollandalılar altyapıyı Rusya da falan mı aldı diye. Basit futbolun kalesi Hollanda’dan çıkıp bu kadar en zoru kovalayan adamları biz bulmuşuz gerçekten. Benim bu maçla ilgili mutlu eden 2 şeyden biri kazanmak diğeri de kart görmemesi gereken adamların kart görmemesi. Şimdi bayern maçından mental ve fiziksel olarak çok yıpranmadan nasıl çıkarız bunu düşünmek lazım. Başakşehire karşı tüm gücümüzle oynamayıp kazanmalıyız.

Basar dedi ki...

Dün gayet net bir oyun oynadık. Gençler çok iyi kapandı ve iyi savunma yaptı. Buna karşılık biz kanattan, ortadan, şut ile hep denedik. Yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık.

Takımla birlikte taraftar da çok iyiydi. Kaçan pozisyonlarda ahh çekildikten sonra İngiliz taraftarı gibi hep alkış koptu. Lens Caner kornere geldiğinde Q gelmiş gibi alkış tufanı vardı. Maç sabır maçıydı, belli ki 1-0 maçı olacaktı, taraftar da bunun bilincinde çok istikrarlı şekilde sabırla takımı destekledi. Şunu da ilave edeyim, şampiyonluk hava işidir ve biz camia olarak tam yarışın sonlarına yakın açıldık ve bu havaya girdik.

Atiba muazzam oynadı, her topu aldı eski günlerindeki gibiydi. Tolgay da ona uydu ama yinede ortada bir akıl eksikti. Bizim takımın beyni Oğuzhan, oynamadımı birşey eksik kalıyor. Bunun sebebi Talisca. Talisca ya dripling yapar, ya şut çeker ya da goldeki gibi araya kaçar. Malesef orta sahadaki oyuncuların pas, key pass vb. Özellikleri yok. Masıl Medel'e 5,5 diyoruz Talisca da 10,5...

Takımın en zayıf halkası ise Love! Negredo çıkana kadar Gençler de çıkamadı. Bu arkadaş me basmayı ne koşmayı ne pas atmayı hiç bir seyi bilmiyor. Bizim seviyenin oyuncusu degil, bizim takımın oyuncusu değil malesef. Onun bir suçu yok net bir transfer hatası. Çok net hata! Allah Negredo'yu basimizdan eksik etmesin. Dün bize Mustafa Pektemek'i özletti, gerçekten Pektemek ondan çok daha faydalı olur.

Lens için ise farklı dusunuyorum. Bizim oyuncumuz ama eğer quaresma olması beklenirse hayal kırıklığı olur. Ona araya kaçacak yerden pozisyonları çoğaltmak lazım. Zaten oyunumuzda daha fazla pas oyununa evrilmeye basladı. Talisca da ortaya kafa degil yerden gelen pasa vurus yaptı. Bu da çeşitliliğe isaret etmekte, uzun suredir bu yip gol olmuyordu.

Basar dedi ki...

İki kelam da Allah'ın ayısı için edelim... sen mazoşist misin arkadaş uslanmadın? Küfürden mi hoslanıyorsun, nedir senin derdin?

Maçın tamamını taç çizgisine basarak geçirdin, hakemde o kadar kötüydü ki taç çizgisinde kosan yan hakemin seni geçmek için kosu yolunu değiştirmesini bile görmezden geldi. Ne yapıcan Şenol Hocaya mı saldıracaksın? Nasıl bir duruş bu?

Ne yaparsan olmuyor, kazanamıyorsun... takımın savunma dışında top oynamadı. Küfür yemeye odaklanacağına takımının oyununa odaklandan da adam gibi maç izlesek! Filinta gibi adamdın, kilo almak psikolojini bozmuş. Biraz silkin kendine gel, özünde düzgün adamsın.

dominic molise dedi ki...

@basar, ozunde duzgun adam olduguna pek inanamiyorum ben,
ozellikle bir kadin yorumcu ile bir spor programindaki munakasasindan sonra.

bu arada ben 1-1 biter diye dusunuyordum mactan once, kapanan takimlara karsi cok zorlaniyoruz cunku. ama genclerbirligi beni biraz sasirtti, umit ozat gayet "duzgun" top oynatti. yani oynayamadilar tabii ama cirketlik de yapmadilar pek.

basaksehir, galatasaray maclari elbette puan kaybi olabilir ama bence asil korkmamiz gereken nispeten daha kolay maclar. o yuzden bence sampiyonluk akhisar macindan geciyor bizim icin.

fidddas dedi ki...

O bu degilde enfes bir pazar gunu degil mi ya? :))
Aksam sergen de bi hediye verirse yarin pazartesi olsa ne farkeder.

Basar dedi ki...

Şu Love yerine gercek aşkımız Demba Ba'yı alsaymışız keşke. Omzuna alır Love'ı yine topunu oynar.

Basar dedi ki...

Attı 2yi. İlaç olurdu bize, gittik Anadolu topçusu aldık, üstüne de tonla para... Afrası tafrası da ayrı!

turkkant dedi ki...

Maç ve geleceğe dair,

- Takımın maç konsantrasyonu Bayern maçından sonra ciddi anlamda yükseldi.

- Form anlamında Lens iyi oynamasa da, Gökhan Gönül'ün performansını yükseltti. Sahada ortalama yetrleşim grafiklerinde yatay her zaman sağlıklı bir fikir vermiyor (oyuncular kanat değiştirdiklerinden) ama dikey her zaman bir fikir veriyor. Quaresma sürekli en ileride çıkıyordu o grafiklerde ve Gökhan Gönül'ün bir sıkıntısının da bu boşluk olduğu anlaşılmış oldu. Lens'in daha fazla yardımcı olması Gökhan'ı yükseltti.

- Son dönem psikolojisinde en dikkat çekici konu, "cognitive bias" konusu, yani çabuk kararlara varan beyin sistemimizde nasıl önyargılı düşünsel tuzaklara yakalandığımız. Onlardan biri "vividness trap", yani fazla parlak şeyler algıda yanılgılara neden oluyor. Quaresma buna tipik örnek, şatafatlı oyunu oyuncuyu olduğundan daha değerli gösteriyor. Ben Negredo'da benzer bir durumun olduğunu düşünüyorum, oyuncunun bir santrafordan beklenmeyecek kalitede bir oyun aklı var, ve bu durum biraz göz boyuyor. Nihayetinde 4-2-3-1 sistemi ön oyuncusunun temel önceliğinin gol olması üzerine tasarlanmış bir sistem. İki pozisyon var, Tolgay harika iki ara pasla Lens ve Gökhan Gönül'ü buluşturuyor, ikisinde de Negredo ön direğe hareketleneceğine arka direkte (stoper ve kaleciden topun geçeceği ümidiyle). Haliyle pozisyona dönüşmüyor. Keza Talisca'nın bu maçta attığı koşuları atmıyor. Ve en kötüsü kafasında kale yok, Atiba'ya şut pası hazırladığı pozisyonda Atiba'nın gol ihtimali çok düşük, 10 vursa 1 atar, keza Tolgay'a verdiği nefis pasta, bizim oyuncu grubuna sahip takıma 20si cepte golcü lazım. 10 hafta kala 5 gol atan santrafor yetersiz bir performans.

Negredo bu sene 990 dakika 5 gol. (198 dak/gol)

Geçen sene Cenk 2500 dakika 20 gol (125 dak / gol)

Geçen sene Abubakaar 1587 dak. 12 gol (132 dak. / gol)

Geçen seneki iki santraforumuzun rakamları yakın, muazzam değil, ama ideal durumlar. Mevcut antrafor formları bence şampiyonluk yolundaki en soru işareti durum bizim için.

- Talisca attıkça sorun yok, ama her atmadığı maç görünen o ki sıkıntı yaşayacağız, zira santraforum atar maçı kurtarır diyemiyoruz, GS ise bunu her maç diyebiliyor - aynı bizim M. Gomez sezonunda dediğim gibi...

- Başakşehir'le başlayacak Akhisar deplasmanıyla bitecek 4 maçlık seriden 10 puan bence bizi şampiyonlukta avantajlı duruma getirir. Zira, bence GS maçına kim beraberlik avantajlı çıkarsa o şampiyon olacak. Başakşehir maçını görünen tabloda kazanmamız zor. Geçmiş senelerde bir kez kazandık onda da M. Gomez çıkıp iki tane sallamıştı, ne olduüu anlaşılmadan maç bitmişti. Ben normalde o maça, üçlü orta saha (Tolgay-Oğuzhan-Atiba) önde agresif presle çıkarım, ama işte Talisca'sız oynamaya da pek lüksümüz yok.

beagle dedi ki...

Maçın gözden kaçan bir anı Lens ile ilgili. Sol kanada geçtiğinde rakip ceza alani yanında topla kosuya başlayıp rakibine 15 metrede 2-3 metre fark atti. Eğer karsilayan sagbekse son dönemin gözde beklerinden Ahmet Oguzdur rahatça geçtiği.

Sanssizligini ne zaman yenip Kartal olacak bilmiyorum ama bize çok gerekli ozellikleri var. Bu maçta da gollük vuruşunu kaleci çıkardı. Her 45 dkda 1 mutlak gollük sans buluyor.

Takıma kattıklarından bağımsız olarak quaresma gibi her an saçma sapan bir şekilde kırmızı kart görebilecek oyuncunun sahada olmaması sizi de rahatlatıyor mu murak ettim?

Basar dedi ki...

@turkkant
Yorumun bana çok karamsar geldi.

Benim farklı gözlemlerim var. Negredo çıkana kada Gençler sahasından çıkamadı. Ne zaman çıktı hareketlendiler.

Gol atan sadece Talisca degil, Babel ve (q'nun kırmızısı büyük şans) hatta Lens.

GS'nin gol sayısı yüksek ama ona rağmen 6 yenilgileri var, sayının artacağına (8-10 arası) emin olabilirsin. O attıkları goller hep iç saha maçı. Dışarıda Karabük maçını çıkarırsan maç başı 1 gol ile oynuyorlar. Evinde 1-0 kazanmakla 5 atıp kazanmak arasında (bizi 3-0 yenemiyorsan) bir fark yok.

turkkant dedi ki...

@Basar

Haklısın, Negredo faydalı oynadı. Benimki genel, tüm sezonu kapsayan bir yorumdu. Maç başı 1,5 gol atan santrafor ikilisinden maç başı 1 bile atamayan bir ikiliye düştük. Love takıma adapte olana kadar lig bitecek.
Negredo bence çıkmalıydı, yorulmuştu. Orada sorun çıkandan çok girenin ciddiyetsiz oyunu.

Oğuzhan girince kendini sola atıp al verlerle maçı bitirdi. Oğuzhan bizim için çok çok önemli bir oyuncu.

Son virajda iç sahadaki derbi maçına önde giren Terim GS'sini bence yenmek çok zor. Olur ama zor. O maça ne yapıp edip biz önde ya da puan puana gimeliyiz.

ozkankaya35 dedi ki...

Kara kartalim,sen özgürsün.kimseye ihtiyacimiz yok.Varol Karakartal

Sergen fofana, volkan şen ve etoo'lu bir kadroyla çıkmış. Jahovic yedek. GS 10-0 kazanır diyorum. Yer gök yarılsa konya puan alamaz.

İlk yarı skoru aldatmasın ikinci yari GS en az 7 tane atar. Adamlar oynuyor.

Armagan dedi ki...

Gs nin garip bir istatiği var:
İlk attığı 15 maçta 13g1b1m. İlk golü yediği 8 maçta 3g5m.

Totem işe yaramadı ama bir an heyecanlandın itiraf et : )

turgay dedi ki...

2.dk öne geçip 88dk onu savunamazsın. Konya zaten deplasmanda 4 puan almış galiba çok ekstra bir durum olmadığı müddetçe bugün puan alması imkansız gibiydi. Yine de ilk yarıda volkan şen çok net golü atsa başka şeyler konuşabilirdik. Benim anlamadığım bizim dilendiğimiz orkanın ayağı bu kadar düzgünken birebirde adam geçebiliyorken tercih edilmemesi. Mental sıkıntıları mı var acaba diye düşünüyorum. Yoksa şu dümdüz Konya takımında nasıl süre alamıyor çok şaşırıyprum

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Konya 146 isabetli pasla gs’a karşı en az pas yapabilen takım oldu. Gs’a ters gelen oyun belli: Orta sahada bol isabetli pas.Sonrasında allayıp pulladıkları savunmalarının dağınıkları ortaya çıkıyor, ki bunu en iyi Sivasspor yaptı bence. (Bizim maçta normalden farklı bir oyunla oynadıkları (veya oynamak zorunda kaldıkları) için onu saymadım. ) Sergen hocanın özellikle son değişikliği de bu anlamda çok mantıklı değildi aslında.

Neyse böylesi daha iyi oldu kanımca çünkü 3-4 hafta önce şampiyonluk gitti derken bir anda liderliği kapsak adamlar her maça asılırlardı. Şimdi birçoğu bu maçın gazına gelip asarız keseriz moduna girecekler. Eğer haftaya puan alabilirsek, Tt toki arenaya en az 3 farkla önde gireriz. Zaten o noktadan sonra da en kötü beraberlikle ayrılırız.

BJK4EVER dedi ki...

Bugun 2 takimin da macini dikkatli takip ettim; soyle soyleyim, bizim su an itibariyle birinin sadece 3 puan onunde olmamiz, digerinin de 3 puan gerisinde olmamiz buyuk ayip, buyuk basarisizlik. Arada bu kadar buyuk kadro kalitesi, tecrube, futbol farki varken hala 6-7 puan onde olup sampiyonlugu matematiksel olarak olmasa da psikolojik olarak ilan etmememiz bu oyuncularin ve hocanin buyuk ayibi.
Bu saatten sonra sampiyon oluruz olmayiz bilmiyorum, ama seneye yine oyuncu tercihleri yanlis olacak, oyuncular ve hoca lige konsantre olamayacak, genis kadronun meyvesini toplayamayacagiz. Sene sonunda ne olursa olsun hoca gonderilmeli ve bazi oyuncularla yollar ayrilmali.

Adsız dedi ki...

@YSY

Aslında bana göre bunca skor katkısına karşın Talisca ile oynamak bir kanser. Zira bu şekilde doğru düzgün pas yapamayan, duvar olamayan ve ceza alanı dışı-içi haricinde bir katkısı olmayan bir oyuncuyu tolere etmek durumunda kalıyoruz. "Adam yazıyor yea" olayında bile her maç emin olamıyorsanız ortada çok ciddi bir takım formasyonu sorunu var demektir.

Talisca halen kadroda mahallede top sahibi olup da istediği maçları seçip oynatan kıvrık formatında. Medyada oraya buraya gidecek deniyor ya, bahsedildiği gibi Premier Lig'in ilk 6 takımından birine gitsin de görelim bakalım. "Mümkünatı" yok.

Madem ite kaka bu tabloya gelmişiz; Beşiktaş Anadolu takımlarına karşı ilk dakikadan önde basıp hızla hücumu denemeli. Daha okkalı takımlarda kontrollü oyun şart tabii. En az korkmamız gereken Başakşehir. Hepsinden daha fazla tek oyun planındalar çünkü.

Love konusunda: daha iyi olacağı filan yok. Bu kötü olduğu anlamına da gelmez tabii ama mevcut Beşiktaş'ta iş yapması çok zor. Zira biz halen ceza sahası içinde aksiyon yapması beklenen Oğuzhan'ı yedek yaparken Negredo'ya "gol atamıyor" eleştirisinde bulunuyoruz. Çok değil 2 yıl önce Olcay-Oğuzhan-Töre'li böyle çok gol görmüşken bir de. Nasıl balık hafızalıysak artık.

Ayrıca: Demba Ba demiştik.

Mayor dedi ki...

Takim guzel ama Senol kotu oynadi yine.
Uzatmada rakibin atacagi taci engellemek nedir abi? Bunu Terim veya Aykut yapsa cok agir kufrederdik.
Hic yakismadi, son zamanlarda zaten elestiriyordum secimlerini daha da sogudum bu tip basit davranislari yuzunden.

sports guy dedi ki...

@Mayor

Senol hocayi sene boyu elestirenlerden biriyim de o tac mevzusunda hic suc bulmadim ya nasil o kaniya vardin merak ettim? Adam tac mevzusunun farkinda bile degil love'a cildirmaktan kendini kaybetmis vaziyetteydi. Oyuncu da istese taci cok rahat kullanirdi, hepimiz tac kullandik zamaninda.

@james

Sampiyonluk kovalayan takimlar forvetine gore sekillenirler demistim gecenlerde burada. Biz negredo'nun takimi oldugumuz icin oyun kismini onun, gol kismini da talisca uzerinden sekillendiriyoruz su an. Ha talisca yerine daha oyun aldirici bir adamla negredo'dan daha golcu bir oyuncu cikarabilir miyiz? Onu bilmiyorum. Eskiden cok daha iyi pozisyon alirdi gol konusunda. Bunu takim icin mi yapiyor yoksa artik beceremedigi icin mi olmuyor bilmiyorum. Konu uzerine kafa patlatmaktan helak oldum zaten.

Bildigim bir sey varsa yarim yamalak da olsa bir duzen tutturduk artik. Bu duzenin de uc tane net adami var, negredo talisca ve babel. Ucu ayni anda sahadayken hucumumuz daha bir hucuma benziyor. Bu seneyi de boyle atlaticaz bi sekilde artik.

Benim icin daha buyuk problem olan kolay gol yeme hastaligina simdilik cozum bulmus gibi duruyoruz. Umarim basaksehir macinda bu hastalik nuksetmez.

Bakalım GS bizim uğradığımız kıyıma uğrayacak mı FB karşısında. Adil ya da GS yanlısı bir hakem olursa sahada, sampiyonlugumuzun kesinlikle istenmediği anlamı ortaya çıkar. Bizim başımız kel mi amk. Her FB maçından sonra bir sürü kayıp veriyoruz.

Basar dedi ki...

@Mayor

Ben maçları yedek oyuncu kulübelerinin arkasındaki tribünden izliyorum. Oldukça haksız bir kanıya kapılmışsın. Özellikle izledim, Ümit Hoca bütün maçı taç çizgisi üzerinde geçirdi, hatta birkaç sefer sahanın içine bile adımını attı. Şenol Hoca maç boyu kendine ayrılan sınırlar içerisindeydi. Sadece son pozisyonda sınırı geçti ama onu da adamın taçını engellemek için yapmadı. Bunu gören sinsi Ümit direk olay çıkardı. Kendinden ve ailesinden nefret eden bir mazoşist olduğu için bütün stadyumdan nasibini aldı.

Olay bundan ibaret. Bir çoğumuz hocayı eleştiriyor fakat bu haksız bir eleştiri olmuş. Yorumun kusura bakma ama fazlaca renkli yorumu gibi olmuş.

@Turkkant haklısın. Forvette problem var. Sadece forvette değil James'in yazdığı gibi Talisca'da da problem var. Seneye ya 3-4-3 (3-6-1) gibi bir sisteme evrileceğiz ya da bu oyunculardan birkaçını (bence Love net gitsin, Talisca da o parayı etmez) değiştireceğiz. Şimdilik bu sene ne yapılıra bakmak lazım ki sanki Şenol Hoca geçen sene olduğu gibi bu sene de olabilecek en uygun sisteme geçti gibi...

fidddas dedi ki...

bizim ciddi bir sarı kart problemimiz var.
şu anda 3 kartlı 7 oyuncucumuz var. medel, adriano, caner, tolgay, quaresma(cezasından sonra bir de bu var), atiba, oğuzhan.
2 sarı kartlı da 3 oyuncumuz var. tosic, vida, negredo.

bu sayı ligin sonu yaklaşmışken çok fazla. toplam verilen kart sayısına bakmadım ama neden bu kadar çok kart görüyoruz. direkt rakiplerimizin bu kadar büyük bir sorunu yok.
galatasarayın 2 oyuncusu sınırda 4 oyuncusu 2 kartlı, fenerin 3 oyuncusu sındırda 3 oyuncusu 2 kartlı, başakşehirin 3 oyuncusu sındırda 6 oyuncusu 2 kartlı.
topla oyanama yüzdesi yüksek olan takım biziz, hamle zamanlarımız mı çok kötü, orta sahada çok top mu kaptırıyoruz, yoksa bize kartlar daha kolay mı çıkıyor.

bu 7 kartı bir plan dahilinde eritmemiz gerekiyor. 4 orta sahamızda sınırda.

lig yarışı için ise dün gs maçı zaten 3 puan alma ihtimalleri yüksek olan bir maçtı, kaybetseler sürpriz olurdu. iyi yüklendiler puanı aldılar. taraftar destekleri de çok iyiydi. volkanın karşı karşıya kaçırdığı gol kırılma anı oldu. atsa da beraberlik ile bitebilirdi. ama konya 65 dakika etoo sayesinde 10 kişi oynadı. genel olarak sahada yürüdü.
beraberliğe çıkmak ve gloü düşünmemek böyle sonuçlanıyor.
bana göre bizim en büyük rakibimiz galatasaray olacak. onların bizim maça kadar fener(d), trabzon, gençler(d), başakşehir, alanya(d) fikstürleri var. burada fener, gençler ve başakşehir maçları puan kaybetme maçları. trabzon son gelişmelerden sonra açıkçası pek bir tehlike oluşturmuyor. alanyanın durumu ise o gün puan durumuna bakar. sonuçta aşağı tarafta 6-7 takım var ve ikisi düşecek.
karabükün erken havlu atması ve oradan alınan puanlar ligde kalma barajını 40 puana bile yaklaştırabilir. bu yıl çok ilginç oluyor. eski ezberlerin bir çoğu geçerli değil.

galatasaray ile aynı dönemde biz başakşehir(d), alanya, göztepe, akhisar(d), malatya oynuyoruz. başakşehir ve akhisar(belalımız) deplasmanlarında puan kaybedebiliriz ama alanya, göztepe ve malatya maçlarında hiç bir şekilde kayıp vermemek gerekiyor.

toki arenadaki maça 3 puan önde çıkmamız gerekiyor. 3 puan gerideyiz. bu 5 maçta 6 puanlık fark yaratmak için minimum 12 puan almamız gerekiyor. ve üstüne galatasarayın deplasman performansına güveneceğiz. yoksa herşey toki arenaya kalır. 2 yıldır orada 1-0 ile geçtik ama bu yıl ona izin vermezler.

Zaitsev dedi ki...

Love- Demba tercihini hocanın yaptığını düşünüyorum. Demba'yı alsa Negredo'ya mahkum kalmamak için Love tercihi yapılmış gibi gözüküyor.

Haftaya GS maçının hakemi Palabıyık-Aydınus'tan biri olacak diye düşünüyorum. 2sinde de GS doğranır. Bize de Kalkavan gelir ve milyonuncuya ben Beşiktaş'lı değilim ispatı için bizi doğrar.

Bu hafta Başakşehir'i yenersek ibre bize döner. Emre'siz İBB'yi de yenelim bir zahmet. En son Gomez varken yendik sanırım İBB'yi. Seçilecek forvet tipi için güzel bir referans.

Emrah D dedi ki...

anaakımda ilk ferdi kadıoğlu haberini gördüm inşallah gerçektir

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus

haberi görünce direkt sen geldin aklıma :)

Volkan,caciara,attamah,dacosta,clichy,
mahmut, g.inler, mossoro, visca, elia, adebayor ilk 11'iyle başlayacaktır maça başakcity. sakatlıktan dönen elia formsuz olursa işimiz kolaylaşır. Çünkü visca da uzun süredir formsuz. Kanatları islemeyen bir İBB sahada çöker kalır. Özellikle adebayor'a beklerden isabetli orta gelmesini engellemeliyiz. Pepe yetişirse hava topları açısından daha rahat bir maç çıkarırız. Posası çıkmış clichy kanadından babel akar gider umarım.

fidddas dedi ki...

alanya attamah-caicara tarafından ikisinin arasındaki boşluğu ve attamahın acemiliğini kullanarak çok atak yaptı. junior fernandez baya işledi orayı.
savunma liderleri yok, attamah bu yıl başından beri stoper oynuyor, orjini defansif ortahasa. medel gibi devşirilmiş ama tecrübesiz. da costa ise çok oynamadı.

eksiklerine rağmen çok tehlikeli takım ve bize ters geliyor ama konsantrasyon sorunu yaşamassak istediğimizi alacağımıza inanıyorum.

Emrah D dedi ki...

@yilmaz

abi iki farkli whatsapp grubundan zorla aldıracan adamı filan diye mesaj geldi daha ben haberi görmeden :) çocuğun kendi anası babası menejeri filan bu kadar uğraşmaz herhalde.

bu kadar kasmamın en önemli sebeplerinden biri bu yaz gelirse ilerde (2 sene sonra B listesine, ondan sonraki senelerde de club grown olarak A listesine) avrupada club grown listesine yazabileceğiz seneye devre arası bile alsak o şansımız olmayacak.

bu akşam 10da maçı var tvden izliyor olacağım bir yandan, yayın da başlamış olursa canlı canlı update veririm ne yaptı :)

Yorum Gönder

Ara