.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Şubat 2018 Perşembe

STSL 21 Beşiktaş - Kardemir Karabükspor


Tarih: 10 Şubat 2018 Cumartesi 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım ( BJK 22G 9B 6M - KP 4G 5B 6M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Gökhan Töre ,  Atınç Nukan , Atiba Hutchinson / Kerim Zengin , Cem Özdemir

Cezalı Oyuncular : Necip Uysal / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

26 Yorum:

turgay dedi ki...

inanılmaz bir fikstüre girmeden önceki son maçımız. sakatlıksız rahat bir maç olur umarım

planck dedi ki...

bu maçı rahat alsak bile o fikstürden çıkmak imkansız. çoktan 18 oyuncuyu döndürecek bir sistem oturmalıydı takımda ama daha 11imiz belli değil. martın ortasında 3 kupada da işi bırakmış olma ihtimalimiz çok büyük. kısmet.

Bülent Yıldırım yönetiyormuş maçı. Neyse ki kağıt üzerinde kolay maç, yoksa saç baş yolardık. Yunus Yıldırım (gerçi o bıraktı) ve Hüseyin Göçek ile birlikte başarısız bir jenerasyonun bayrak ismiydi.

Emrah D dedi ki...

yarın bir iş için fikret ormanla karşılaşacak bir abi var ferdi kadıoğlunu söyle alsın dedim getirin şu çocuğu

hatta kulübünü olduğu gibi alsak hazır hollanda ikinci liginde pilot takım işte gurbetçileri topla orada oynat beğendiklerini getir

nuri mu dedi ki...

şenol güneş sonrası eğer boşta olursa ve getirebiliyorsak kesinlikle tayfun korkut denenmeli bence
herşeye rağmen kafamda soru işareti vardı hakkında ama futbol görüşünü ve tutkusunu öğrendikten sonra keşke olsa diyorum..

https://fourfourtwo.com.tr/yakin-markaj-tayfun-korkut-2/

Pheaglix dedi ki...

muhtemelen kazanırız. geçen haftaki bursa rezaletinden sonra, üstelik kendi evimizde kolay kolay bizi doğrayamaz hiçbir hakem.karabük de felaket kötü bir takım. bizim en uyumsuz en ruhsuz halimize karşı bile kendi evimizde bir şansları olması için büyük tesadüfler, hatta tanrısal dokunuşlar gerekiyor. orta üçlüyü atiba-medel-necip yapsak bile işleri zor.

ama şu bursa maçından sonra çok da anlamı yok artık bu maçların. kayseri'yi kenarda bırakıp trabzon'un da tamamen kopma aşamasına geldiğini düşünürsek ilk dörde gireceğimiz aşağı yukarı garanti durumda. ancak ilk ikide yer alamadıktan sonra üçüncülük ve dördüncülük arasında pek bir fark yok (özellikle sezonu geç açan halimizle bile lig ve kupayı ne hikmetse bir arada götüremediğimizi düşününce).

ikinci devrenin ilk beş maçı bizim puan farkını kapatıp şampiyonluk yarışına girebilmek için bence tek şansımızdı. bursa deplasmanında puan kaybı normal karşılanabilir tabi ki, ama biz ilk devrede yaptığımız anormal puan kayıplarını telafi etmek zorunda olduğumuz için şimdiki normal kayıpları yaşama lüksümüz yok. işe "bursa deplasmanı zor puan kaybet, fener derbilerde iyi ona puan bırak, gs başakşehir trabzon deplasmanlarında beraberlik iyi sonuç, kayseri bizden puan alabilir, göztepe bize karşı süpriz yapabilir" diye bakıp bu sonuçları normal karşılayacaksak çoktan seneye avrupa ligi'ndeki temmuz ayı rakibimizi beklemeye geçmişiz demektir.

karabük maçındaki oyun ve konya maçının (gençlerbirliği maçı da olabilir duruma göre) olduğu haftanın maçları tamamlandığındaki puan tablosu ligi nerede bitireceğimizi gösterir. ben geçen hafta maç sonrası siniriyle bu kadar zamandır istediğimiz kadronun da isteneni veremediğini düşünüyordum, ancak umarım bu maçta da medel-oğuzhan ikilisi ile ısrar edip, yarım saat savunmaya top çevirtip, sonra pepe'ye uzun pas attırıp kurduğumuz sahte baskının aksine, ciddi ciddi rakibi boğarak hata yaptırma odaklı bir oyun oynamaya çalışırız. en azından temiz sahalarda medel-oğuzhan ikilisini ve onların özelliklerini ön plana çıkartabilecek bir oyun anlayışını oturtabilirsek (daha doğrusu bu saatten sonra tesadüfen verimli birşeyler ortaya çıkarabilirlerse) en azından sadece rezil anadolu deplasmanları hakkında endişelenmek zorunda kalırız.

carlito dedi ki...

yarın rahat kazanırız da, asıl haftaya konya deplasmanı önemli.. yanılmıyorsam taa göztepe maçından beri deplasmanda kazanamıyoruz! uzun süredir böyle bir durum yaşamamıştık, bu kez şeytanın bacağını kırarsak sonra içerde f.bahçe derbisiyle birlikte ivmeyi yakalama şansımız var..

yalnız kupa yarı finalindeki iki maç arasında 1,5 aylık bir süre olması nasıl bir saçmalıktır ya! neden ilk maçlar 28 şubatta, neden mart ayı ortalarından itibaren müsait bir günde değil, hiç mi uygun zaman yoktu? anlayan bana da anlatsın..

sports guy dedi ki...

@carlito, antalya macini kazandik hocam deplasmanda. Maci belleginden silmek istemissin herhalde :)

carlito dedi ki...

@sporst guy

haklısın, çıkmış aklımdan :) ama yine de son 5 deplasmanda 1 galibiyet çok kötü istatistik.. konya maçıyla birlikte bunu yıkmayı başarırsak iç saha performansımız bizi umulmadık derecede iyi noktalara getirebilir..

Beşiktaş umuttur, umut dimdik ayakta ;)

turgay dedi ki...

şimdi başkanın erteleme konuşmalarına takıldım ben açıkçası. kupa fikstürü sezon başında açıklanıyor. sezon başında bu kadar fark olduğu belliydi 2 yarı final maçı arasında. bunu kalkıp şimdi ertelensin dersen beni inandıramazsın açıkçası. çünkü sezon başında sana verilen fikstüre bakmadığın veya umursamadığını düşünürüm ben. bugün fenerbahçeyle değil de giresunla eşleşsen sesin çıkmayacak. geçen yıl süt kupası diyerek alay ettiğin kupanın maçını bu yıl erteletme peşinde koşmak bana samimiyetsiz geliyor. hocanız kadroyu biraz daha geniş tutabilse sizde bir tane sağ bekbir tane 10 numara alsanız kimseye karşı eğilip bükülmenize gerek kalmayacaktı. millet neler yapıyor 2 haftadır siz daha bursa maçındaki hatalar hakkında 1 tane açıklama yapmadınız. emreye verilen cezaya ses çıkarmazsanız, yayıncı kuruluş görüntüleri kesip biçerken ses çıkarmazsanız böyle fikstür açıklaması yaptığınızda kimseyi inandıramazsınız. özellikle de bu kadar kötü oynarken herkes korktunuz değil mi diye dolanır ortalıkta. hak aramak için kötü zamanı seçti başkan.

beagle dedi ki...

Muhammed Öztürkü 20 maçta 1 galibiyetli Silivrispora verdikten sonra iki haftadır u21 santrafor mevkimiz kanser. 2-3 senedir altyapı forvetlerini müthiş kıyıyoruz. Geriye U17'nin gol makinası Oguzhan Akgün kaldı.
Onu da oynatmadan gönderelim de Afrika'dan 32lik U21leri alıp dolduralim altyapı takimlarina.

Bugün ortalık Demba güzellemeleri dolu. Ayak içi aşağı yukarı ayni kalitede de adam ölmüş ruhu sahada. 3 pozisyonun 2sinde rakip kaleciden ileride nefesleniyor. Beşiktaş'a nefesi dinamizmi olan genç adamlar lazım artık.

Emrah D dedi ki...

11 açıklanmış.

Fabri Adriano Pepe Medel Gönül Atiba Oğuzhan Babel Talisca Q7 Negredo

Bu 11'de Atiba yerine Tolgay, Q7 yerine Love benim ideal 11im olurdu.

sports guy dedi ki...

Hocanin 4231inde Love da Negredo da kanadi tasiyacak kapasitede degiller.

Cift merkez ciktigini da cok az macta hatirliyorum ben hocanin, sanirim gecen sene deplasmanda kayseri ve icerde adana maclari vardi, baska zor. Cenk ile abou beraber oynadiginda biri elbet kanat forvet oynuyordu. Love da negredo da kanat forveti tasiyamaz.

Kadro normal, ben de atiba yerine tolgay tercih ederdim.

planck dedi ki...

love iki gol attı ama sonradan oyuna girmesi daha faydalı olacak. adam gol odaklı negredo ise oyun odaklı. takıma daha pek alışamamış zaten sırtı dönük oynayabilecekmiş gibi de durmuyor. top rakipteyken de çok zor kımıldıyor yerinden. hoca sevmez bunları.

talisca frikiği atmadan önce "abi bu nasıl dalyar bir herif şu duruşa bak ya ama şimdi gider çakar da burdan" derken adam jeneriklik gol attı. sergenin denizliye frikiği gibi döner bu yıllarca tvlerde.

planck dedi ki...

what is love çalınca şunu talisca babel love şunu yapsınlar :D https://youtu.be/HwVh8pmOot4?t=99

YSY dedi ki...

Karabük orgazmı bittiğine göre artık gerçek dünyaya dönebiliriz :)

turgay dedi ki...

Basit ve hızlı oynamadığımız sürece kimseye karşı pozisyon bulamayız. Medelin orta sahaya geçmesinden sonrasını ve öncesini iyi analiz etmek lazım. Sürekli verilmeyen paslar doğru koşuların ödüllendirilmemesi erken kilidi açmamamıza neden oluyor.

beagle dedi ki...

@Planck
Bir sonuca varmak icin kaçan gollere bakiyorum. Negredo'nun kacirdiklarinda çoğu yaptığı doğru, olmuyor. Adam belli stres yapmış, kismetsiz, ağır olduğundan da zaten beleş yakalamada zayıf. Yilda 20M TL kazanan adama üzüldüğüme şaşıyorum :)

Love ise 1 ofsayt 1 balık gol attı, kaçırdığı kafalar asıl çok endişe verici. Fenev maçında olduğunu düşünsene. Hiç sevinemedim attıklarına.

Santrafordan yana çok dertliyiz. Biri mac başı için, biri de kontra için iyi oyuncu sayilirlar. Ikisi de güvenilir değil. Olmadı bu iş. İkisine 5-6 milyon Euro bonservis verip 8M civarında brüt maaş veriyoruz.
Bu bütçe ile çok daha başka bir seviyede olmaliydik.

Mayor dedi ki...

"Negredo kismetsiz, sanssiz, Love ise 1 ofsayt 1 balık gol attı, kacirdigi kafalar endise verici..."
"Love gol odakli, Negredo oyun odakli"

ilginc yorumlar.

Negredo bitti arkadaslar artik ustune soylenecek fazla birsey kalmadi.
Ikisinin arasindaki ozguven farki TV'den bile belli oluyor.
Ozguvensiz forvet diye bisey olamaz.

Atiba haftalar sonra goz doldurdu gecen hafta ile bu hafta arasindaki farklardan biri de kendisinin varligiydi. Istedigi kadar yana, geriye pas yapsin (ki bu macta yapmadi) hep dogru yerde durup rakibin ataklarina dokunuyor. Onun sayesinde Oguzhan da meydana cikti.


emruli dedi ki...

Hayret, Negredo'nun yedek kulübesinde yaptığı koşular sayesinde Love'in geniş alanlar bulduğundan henüz bahsedilmemiş.

beagle dedi ki...

Valla sert maçlarda görmeden Love için kesin konusulamaz. Bursa'da girdi ne oldu mesela? Maç başında gürbüz stoperler 3-4 tane cakinca top yapamaz hale gelip gene 45 orta yapıp medet ummayalim. Adam belli kafa işinde pek usta da değil.

Negredo oynamaya başlayınca Talisca ligin 2. Yarisinda 4 maçta 6 gol atti. Bence şu anda golcumuz belli, Talisca. Negredo'yu kesme isteğini bu yüzden anlamiyorum. Orta yapacak diye Quaresmayi kesemeyen takım, girdiginden beri takimin puan ortalamasini muazzam artiran forvetini mi kesecek? Golcülük baska şey. Talisca Negredo'dan kat kat golcü, ama 2-3 Talisca'dan iyi bir forvet hattı çıkmaz. Başka işlerin yapılması da gerek.

Seneye Talisca gider, Sosa tarzi biri gelirse de %99 Negredo kulübede çakılır. Oyun değişir. Şu anda 11de kalmasindan yana olduğum adam acil satılsın, kontratından çıkılsın derim.

Negredo'yu beğenmemek normal. Gol özürlü santrafor ben de sevmem. Gelmesin de demiştim. Ama şu anki takımda ve ligimizde oynanan tekme oyununda, Negredo'yu kesecek bir adam yok elimizde.
Antrenmanda Larin'i izleyince, Negredo'yu öpüp başa koymak lazım.

freshold dedi ki...

Değerini yeni yeni anlamaya başladığım Negredo bu maçta da çok faydalı işler yaptı. Rakip nasılsa düşmüş bir de ben vurmayayım, zaten Talisca’ya da attırıyorum, ben gol atmasam da olur diyerek daha ulvi işlere yöneldi bu akşam. “Bir santrfor nasıl gol atamaz” sorusunu uygulamalı örneklerle cevaplamaya çalıştı. Bu şekilde geleceğin forvet adaylarına da çok yararlanacakları bilgiler vermiş oldu. Kendisini bu hayırsever tavrından dolayı kutluyorum.

Q7 namlı yiğidimiz bir maçta sahaya atılan kelebek bıçağı büyük bir ustalıkla elinde sallarken acaba seyircilere mi gözdağı veriyor bu kerata diye düşünmüştüm ama galiba yanılmışım. Meğer o mesajı hocaya vermiş yiğidimiz. Hoca o günden beri kendisini asla üzmüyor. Üzmek ne kelime, ne yapsam da daha mutlu olsa diye kılı kırk yarıyor. Bütün ataklarda topun mutlaka Q7’ye de verilerek atılacak muhtemel bir golde onun da payının olmasını istiyor. Yani atılan gole herkes sevinirken onun boynu bükük bir şekilde santraya dönmesine ya da seviniyormuş gibi rol yapmasına yüreği dayanmıyor belli ki. Frikikten en son ne zaman gol attığını kimse hatırlamıyor olsa da her frikikte topun başına onun geçmesini istiyor. Ancak Q7’nin canı istemezse atışı başkalarının kullanabileceği ile ilgili kuralı bilmeyen bazı cahiller de “Niye Talisca varken frikikleri Q7 kullanıyor” şeklinde gereksiz ve anlamsız cümleler kuruyorlar. Hocasının Q7’yi korumaya gösterdiği özen bunlarla sınırlı değil. Mesela top ona geldiğinde şimdi hangi varyeteyi yapsam da tribünleri ayağa kaldırsam diye oyalanırken bazen topu kaptırdığı anlar oluyor ve takım ileride hazırlıksız yakalandığı için böyle durumlarda genelde gol yiyoruz. Olsun, bir gol yedik diye dünyanın sonu gelmiyor ya. Hem golü yiyen takımın tümüdür, tek tek oyuncular değil. Bu akşam da Q7’miz buna benzer pozisyonlarda birkaç kez top kaptırdı, bereket gol olmadı. Yoksa ağzı olan yine yiğidimize sallayacaktı. Hatta bir keresinde topu tam hocanın önünde kaptırdı, geriye de koşmadı ama baktım hoca o anda diğerlerini fırçalıyordu. Sonra düşününce hocaya hak verdim. Savunma güvenliğini boşlayan bazı futbolcular “yine Q7’nin yüzünden gol yedik” biçiminde bir lafın çıkmasına yol açıp takımda işlerin iyi gitmesini istemeyenlerin eline malzeme vereceklerdi az daha. Aslında o kelebek bıçağıyla gözünün korkutulması gereken başkaları da var. Hocanın buna da bir el atması lazım.

EC dedi ki...

@Beagle dogrusun..
anlamadigim husus Besiktas li taraftarlarin illa birisi icin taraf olmasi ve bolunmesi! Sosyal medya da bu olay kasiniyor... Renkli Sahte hesaplar yapiyor diyecegim..
Quaresma yi tarz olarak sevmiyorum bugun faydali oldugunu da belirtirim ama.. paslar atti. 2-3 kez orta yapmadi eveledi geveledi ama,ceza sahasina girdi, pozisyon yaratti, denedi.. Gokhan ile bu kornerleri daha uygun da kullansa, dunya kadar korner kazandigimiz ligde bir suru korner golu atacagiz ama... neyse..

Medel hirsli ve inatci.
Atiba cabuklasmis, Oguzhan da oyundayken gayet istekli ve diriydi.. Kalecinin kurtardigi bir kafa sutu var.. iyi paslari vardi..

Negredo savasir ve en gerektigi yerde bize gereken golu atar.. Alanya, Bursa ve inaniyorum Munih de de olacagi gibi..
Babel bugun etkisizdi.. sosyal medyada moderatorluk ve yonetmenlik yerine maca odaklanip sade olani yapmayi denese daha iyi olacak.. Lens yirticiydi onun yerine dahil oldugunda.. Lensi Munih de kullanir mi Senol Gunes?

Muhih i izledim.. Schalke bence daha ustun oynadi ve hic ucup kacmadilar.. Muller in bala attigi gol ile ve hakemin de 1-2 Schalke penaltisini atlamasiyla 2-1 kazandilar..

sakin kalirsak biz onlara supriz yapariz.. onlar Besiktas gibi bir Turk takimi ile henuz daha oynamadilar..

Heyckens nasil bir taktisyen ve Besiktas a karsi neler yapacagini gorecegiz..

Besiktas a maclarin ertelenmesini istemek yakismiyor. kadromuz genis ve Fenerbahce ile oynanacak Sut Kupasi maclarinda da yedek agirlik kadro ile cikar onlari yine zorlariz ve yeneriz, bu acaip bir yikim olur onlar icin..

Besiktas isek, cikip hepsine karsi elimizden geleni yapacagiz.. yeneriz yeniliriz sorun o degil..

SALDIRBESIKTAS...

Valla şu iki şeyin ayırdına varmak lâzım:

* Negredo aldığı maaşın forveti mi? Hayır. Beşiktaş bambaşka bir oyun oynasa olabilir miydi? Belki. Beşiktaş kadrosu o oyunu oynayacak kalibrede mi? Hayır. Bunu tartışmaya lüzum yok artık.

* Peki, Negredo'nın maaşı üretkenliğini karşılamıor diye "faydasız" mı? İşte onun cevabı kocaman bir hayır arkadaşlar.

Bu sene Akhisar (?) ve Bursa maçlarında son dakikalarda attığı gollerle Beşiktaş'a net puan katkısı yaptı bu adam. Her ne kadar sadece onun performansına bağlanamasa da, Talisca'nın veriminin artmasında Cenk'ten daha fazla katkısı olduğu aşikar. (Bu arada o Cenk'i, Akhisar'ın forveti Niasse kesiyor iki haftadır :/ )

O yüzden "kehkeh Negredo koşu yaptı mı bu akşam" gibi yorumlar nazarımda hafif tabirle futbola bakış açısı farklılığıdır, ağır tabiri kullanmayayım.

EC dedi ki...

@semioticus aynen.. diyorum iste BESIKTAS taraftari ne diye bolunmek zorunda? taraftar birbirine dalmak zorunda mi?

daha once yazmistim.. Talisca ya Brezilya Milli Takim daveti, isigi cakarsa, daha da isildar ve ben inaniyorum ki; Bayern i de tek basina sallayacak adamdir benim nazarimda.

sports guy dedi ki...

Agir bi negredo sempatizani olarak bu aksamki kacirdigi golu aklayamam. Kaleci sahane cikardi eyvallah, ama besiktas forveti sahane cikaracak kalecileri alt edebilmeli, yoksa o "ekstra" isigi vermeyince sikinti olur.

Zaten birincil ortacimiz en iyi ozelliklerinden bir kafa olan forvete inatla orta acmamaya devam ediyor. Beyefendiler lutfettiler de gecen hafta vermedikleri pasi love'a verdiler en azindan bu sefer.

Yazarken tekrar sinirlendim. Ya bu adam bu pasi demek ki verebiliyor,o vizyonu var. Niye inatla pas verebilecegi yerde orta kasiyor? Valla takimda bir iki sene daha kalirsa ben mac sirasi kalpten giderim, siz de guzelinden cicek falan koyarsiniz mezarima.

Love iki tane salladi iyi oldu. Yalniz ilk gol bariz ofsayt, ikincisi de baya kotu bir vurus. Kaleci aldi iceri. Love'in kariyer olarak bitiriciligi Negredo'dan ust seviyede dogru, yalniz 0-0ken kilit acma mahareti gostermeden ikna olamam. Bu sene forvet beslemeyi degil forvetin beslenmesi gereken garip bir duzende oynuyoruz cunku. Ideal oyunda love tercihimdir, kaosta negredo.

Neyse, zaten bu mac olcu falan olmaz. Osmanli macinin yandan yemisi. Asil test haftaya. Bir de bayern maci var hafta arasi konya macindan once gorecegim ben takimi. Aman basima bir sey gelmesin diye diye puanlari yerler diye dusunuyorum. Yanilmak en buyuk hayalim.

Yorum Gönder

Ara