.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2018 Perşembe

STSL 20 Bursaspor - Beşiktaş


Tarih: 02 Şubat 2018 Cuma 20.00

Stadyum: Bursa BŞB Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Halil Umut Meler ( BJK 2G 1B 1M - BS 4G 1B 1M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Ertuğrul Ersoy , Emre Taşdemir , Serdar Kurtuluş , Emmanuel Badu , Cristobal Jorquera , Pablo Batalla , Sercan Yıldırım , Kubilay Kanatsızkuş Atınç Nukan , Atiba Hutchinson , Dusko Tosiç

Cezalı Oyuncular : Mikel Agu / Ryan Babel


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

62 Yorum:

sports guy dedi ki...

Babel cezaliyken 11i cok merak ediyorum. Lens quaresma beraber cok siritabilir, hucum aksiyonlarimiz kisitli kalabilir.

Son 3 yillik deplasman gelenegi bozulmaz, az gollu sekilde kazaniriz diye dusunuyorum. Le Guen takimini yatirmayi beceremiyor pek.

carlito dedi ki...

pepe-vida
medel-oğuzhan

gerçekleşene kadar yazacağım!

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Istek uzerine goruslerim :) Doğrusu Porto'da Abou'nun yeri kadar keyifli santrafor pozisyonu bulmak zor. Kanatlar bekler dahil rakibi ahtapot gibi saran hücum, top taşımada Brahimi, fiziksel mücadelede Marega. Belescilik de Abouda.

Bütün bu organizasyonun sonunda Marega'nin gol sayısının da geçmesi ilginç oldu. Abounun cok gol atması için her atağın 2-3 şans olacak şekilde uzaklastirilamamasi gerekiyor.
Adam hala aynı. 2 santraforlu sistemlerde, fiziki artıları ile güzel opsiyon, tek santraforda büyük takimin işini çözemez. 2 santraforlu sistem de işte Portekiz, Hollanda falan da oynarsın.

Kırmızı da daha ne diyeyim? Dışarı çıkmış topa vurup takimi 9 kisi birakan, eledigimiz macta kirmizi görüp hayatinin naclarini kaciran bir aptal. Senol Hoca ne yapsin ona? Çok gec atti golleri, atinca da oynadı.

sports guy dedi ki...

E iyi de bizdeyken tek santrfor veya kanat forvet oynarken de atiyordu bu adam. Surekli iyi ortama dusuyor yani herif ne hikmetse :) o cok gec olan goller de yine ne hikmetse kirmizi kartlardan sonra geldi :)

Adam hafif sakar olabilir ama halis muhlis golcu iste. Olmayan pozisyondan gol cikarir, karambolden atar, bazen de salakca pozisyon kacirir. Ama bol pozisyona da girer. Benim kafamdaki ideal forvet budur zaten.

Kirmizilarla ilgili de bir sey daha, Olympiakos maci haric gordugu kirmizilarin hic birine lafim yok benim. Antalyadaki kirmizi zaten komple haksizdi. Kiev macinda da hic bir oyuncuya laf etmem.

Ama hoca zaten kirmizi yuzunden abouyu silmedi, ilk yari ortada daha kirmizinin ksi yokken oynatmadi. Aradaki fark orada, bunu anlatmaya calisiyorum.

yilmaz dedi ki...

@sports guy

Babel'in yokluğunda, Adriano önde, caner bekte başlarsa şaşırmam.

GeceGezgini dedi ki...


@Carlito +1

Hatta; negredo+talisca ile omurganın önünü tamamlayabiliriz.

Tam Quaresma' yı da kesip 4-3-1-2 oynamalık maç aslında ama sanmıyorum yapacağımızı. Lens sağda, Quaresma solda olursa bir nebze daha az ayakta top tutma bekliyorum Quaresma'dan. Lens de solda bitikleri oynadığı için bu denenebilir.

*Maç dışı bir konu* Şenol Hoca sonrasını nasıl düşünüyor bizim kulüp bilmiyorum ama Tayfun Korkut plase olarak düşünülebilir.

Bildiğim kadarıyla Marcelo' yu da Tayfun önermiş bize zamanında. Hoffenheim' da hocayken Marcelo' yla çalışmıştı ve Marcelo kulüp başkanı tarafından ceza alınca, Tayfun bizim Şenol Hoca' yı arayıp Marcelo' yu alması için ikna ediyor. Kariyerli bir isim istiyor Şenol Güneş, Tayfun da "hocam bu mali şartlar ile Marcelo' dan iyisini bulamazsınız" diyor. O yüzden başkanın gözünde de kredisi var gibi. Ve kendini geliştirmeye açık, çok düzgün bir profile benziyor ( Ama açık konuşmak gerekirse pek hakim değilim oynatmaya çalıştığı futbol mentalitesine )

Bir de Demba Ba işini merak ediyorum. 6 ay ve opsiyonsuz kiralık. Bizimkilerin bu işin içinde olması çok muhtemel.

yilmaz dedi ki...

Bence Güneş sonrası yönetimin düşündüğü isim Tamer Tuna. Bizim yönetimde bu işlere kafa yoran olduğunu da pek sanmıyorum ama, varsa da O'dur heralde.

Barreto dedi ki...

@carlito +1

turgay dedi ki...

Tosic ve atiba yokmuş kadroda. Pepe-medel Tolgay-oğuzhan görebiliriz diyorum.

Bursa’da yaşayan bir Beşiktaş’lı olarak şunu söyleyebilirim leguen yarın kaybederse kavulabilir. Batalanın olmaması avantaj ama geçen seneki maçı hatırlarsanız ilk yarıda tüm güçleriyle saldırmışlarve ortamı germişlerdi. Maça gidecektim fakat geçen sene yanımda patlayan 5-10tane torpilden sonra orada maç seyretmek özellikle beşiktaşlı olup seyretmek çok zor. İkinci yarı mottomu devam ettirip oyun değil skoru almak önemli diyorum. 1 olsun bizim olsun

Pepe-Vida
Medel-Oğuzhan

Bu ideal olur.

Pepe-Medel
Tolgay-Oğuzhan

Buna da razıyım, Medel ile Tolgay'ı üst üste binerken görebiliriz maçın ısı haritasında tabii sonunda. Tempo sorununa ideal çözüm olmaz ama gene de bir tık ileride olur.

Atiba gibi taparcasına sevilen bir oyuncunun yokluğuna sevinir hâle gelmemiz epey üzücü oldu ama neyse, bakalım.

beagle dedi ki...

Lens'in geliş sebebi skor tapmayan Qyu kesmekken, gösterdiği oyun profili Babel gibi. Yani yarın sol açık oynaması normal ve Şenol Güneş liyakat sistemine uygun.

Ben elimde Vagner Love varken maça onla başlardım ama. Sahadaki her dakikası gol ihtimali adamın.

cochise dedi ki...

@beagle, eyvallah dostum.

Quaresma ve Lens aynı anda verimsiz olur gibi. Lens görece içeriye daha çok girse de yine de birbirinden çok kopuk bir ileri uç olabilir. Benim tercihim Love olurdu ama işler kötü girerse opsiyonu olarak da hiç fena değil. Ara ara bahsedilen bir bek dinamizmi sorunumuz var; kalite ile ters orantılı. Umarım sorun yaratmaz..

5 orta sahasından oluşabilecek hemen her ikiliyi denemişti ama bir türlü bizim istediğimize sıra gelmemişti. Yarın mecburen gelecek gibi, bakalım nasıl olur. (Atiba yokken medel savunmaya geçerese takım boyu çok kısalır; hocanın da önem verdiği bir konu, beklemiyorum)

Bursa şeklen hocanın oyun anlayışı bağlamında dişimize göre gibi. Zaten ligin yarısı dişimize göre, diğer yarısı sıkıntılı. Şu dişe görelerde hiç puan kaybetmezsek bir umut doğabilir.

Pheaglix dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

olursa güzel olur:

pepe-vida
medel-oğuzhan
lens-q

olursa idare eder:

pepe-medel
tolgay-oğuzhan
lens-q

muhtemelen olur:

pepe-medel
necip-oğuzhan
lens-q

n'olur olmasın:

pepe-medel
necip-oğuzhan
caner-q

çok zor maç. bursa sanki kulübün kaderi bu maça bağlıymış gibi saldırıp ortamı gerecektir. cuma oynamamız da büyüj dezavantaj, keşke fikstür biraz dasd rahat olsaydı da rakiplerimizden sonra oynayabilseydik. şimdi olası bir puan kaybı ligi bitirebilir bizim için.

Emrah D dedi ki...

onlerinde tolgay-oguzhan oynayacaksa medelin stoperde oynamasi, ozellikle rakibe cok yuklenecegimiz maclarda o kadar da kotu olmaz. pepe-vida medel-oguzhan benim de tercihim olur fakat beklerin yaslarindan dolayi tempo yapmakta bazen zorlandiklari dizilimimizde medeli sagbek solbek yerine ortabek olarak kullanan bir strateji is gorebilir diye dusunuyorum. pratikte pepenin tek stoper oldugu 3 stoper degil 1 stoper iki bekle oynanan bir 3-4-3 gibi dusunuyorum.

fm jargonuyla iki bek inverted fullback medel halfback onunde iki box to box tolgay-ozzy onlarin onunde shadow striker talisca en onde false nine negredo. kanatlar da nolursa olsun iste biri raumdeuter karsisi normal kanat olsa olur ama iceri girmeyi sevmeyen kanat q7 kadar defans yapacaksa otekini raumdeuter yapacak kadar ofansif oynatmak intihar olabilir hoca da zaten inside forward support olarak babel oynatiyor orada. ben olsam formsuz lens yerine love koyabilirim ama lens de belki 11 oynamadan forma giremiyordur.

kisfmet.

Emrah dedi ki...

Atiba'nın sakatlanmasına sevindim maalesef. Sonunda Atiba olmadan görebileceğiz orta sahayı. Bursaspor'a karşı müthiş bir psikolojik üstünlük kurduk son yıllarda. Futbolcular gergin ortam olunca maçı ciddiye alıp iyi oynuyorlar. Bursaspor'da büyüklerden puan alamadı bu sene. İddiada basın parayı 3 puanı alırız:) Talisca ile Pepe sarı kart sınırında ve haftaya ligin en kolay rakibi olan Karabükspor'la evimizde oynuyoruz. Zorlu maç maratonundan önce mutlaka ikisi de sarı kart görüp cezalı duruma düşmeli ama nedense hiç bu yola gidilmiyor.

Emrah D dedi ki...

@Emrah uygulanmayan bir ceza hukmu var bilerek cezayi belli bir macta cekmek icin sari kart gorunce ceza iki maca cikarilabiliyor diye hatirliyorum. simdiye kadar yapildigina sahit olmadim ama bize olursa yapar kopekler.

yani bilerek sari kart goruldugunu hic belli etmeden cok dogal akis icerisinde gormeleri gerek.

YSY dedi ki...

Negredonun gol sıkıntısı var fakat belki bu adam bu bilinçle bile bile alındı. Yani aslında esas golcü talisca ona partnerlik edecek olan adam da negredo olarak sene başında planlanmış olabilir. He cenk sezona çok iyi başlayıp şl maçları falan derken olası transfer geliri endişesiylede bilerek kadrodan kesilmemiş olabilir. Negredonun bu seneki hikayesi bana biraz buna bağlı gelişti gibi geliyor.

beagle dedi ki...

@Diskonnektus
Istemeden yapilan tehlikeli hareketler dışında diğer bütün sarı kartlar zaten "bilinçli" yapilan hatalara veriliyor. Burada isteyerek istemeyerek nasıl ayrilacak ki?
Maçın 90. dkasina birakip sacma bariz işler yapılmazsa veya kenardan sari gör emri duyulmazsa mumkunati yok. 2 yugo faulu yapalim , kesin çekerler sarilari.

Emrah D dedi ki...

@beagle yani mesela bilincli olarak sinirlenip topu atmak ya da bilincli olarak taban girmekle bunu basit macta ceza cekmek amaciyla yapmak arasinda ayirim yapma amacli bir kural. dedigin gibi isteyerek istemeyerek ayirmak zor ama konu mankeni besiktas olunca kantarin topuzunu bize ceza vermeye yonelik tutacaklarina eminim.

aynen dedigin gibi 90. dkya birakip sacma hareket yapmaz oyunun akisinin dogalliginin icine yedirilmis sekilde gorursek guzelce yeriz sarilari.

Bursa dogru düzgün hücum organizasyonu olmayan bir takım.pas yüzdesi en yüksek oyuncuları jorquera, Batalla ve mikel aguda yokken enayi gibi pozisyon vermeyiz umarım. Sow'da bira göbeği var. etkili olacağını sanmam.
savunmada da kötüler. İyi alan kapatamayıp rakibe çok boşluk veriyorlar. Ozellikle sag bekleri barış yardımcı vasat ötesi. lens oynayip burdan da ekmek çıkaramazsa tamamen umudu keseceğim kendisinden.
vagner love Bursa'ya karşı oynadigi son iki maçta 3 gol atmış. Yine golünü
yazması dileğiyle.

Zaitsev dedi ki...

Bursanın hızlı bir forveti vardı. Delarge'idi sanırım. Oynar ise Pepe rahatlıkla sarıyı görür. Topu attığında iyi bir kalçaya bakar. Talisca bilerek görmeye çalışmasın. Biraz yeteneksiz o konularda. Kendini attırabilir kesin sarı olsun derken :)

beagle dedi ki...

Bugün tetikçi hakemlerden yok. 1 gercek eksigimiz, 1-2 faydalı eksigimiz var. Yedek kulubesinde ligi bilen havaya girmiş "aşk"ımız var. Forma girmiş Talisca ve Oguzhanimiz var, Pepemiz ve inşallah Vidamiz var.

3. üstüste galibiyet bize gereken havayı getirir, Lens ve Love'ı da bugün bir şekilde kazanabiliriz.
2 farkı bulana kadar mücadele olur, 67-70 gibi Love girip 3 fark bekliyorum. Goller Talisca Negredo Love :)

emruli dedi ki...

Hadi bakalım gözümüz aydın. Babel'in eksikliği hariç ideal 11.

carlito dedi ki...

şükür yahu!
haydi bugün bir patlama görelim sizden, hoca da görsün görmesi gerekenleri.. haydi Kartallarım utandırmayın bizi..

sports guy dedi ki...

Stadin zemini haric her sey futbol oynamaya ideal. Komplo teoricilerinden degilimdir ama bu iste ciddi bir artniyet seziyorum ben, hayirlisi.

Umarim zemine bagli sakatlik cikmaz.

Ekrem35 dedi ki...

@sports guy

Bursadaki arkadaşıma sordum 2 haftadır ne kar ne yağmur yapmış. Bu zeminin başakşehir maçından sonra bu hale gelmesi tamamen kötü niyettir. İnsan korkudan bu kadar alçalabiliyormuş demek ki. İnş. Sakatlık çıkmaz ve vurup geçeriz.

can dedi ki...

Negredo kendi kalesine attigi gole ragmen...saka lan saka, kendi kalesine gol atmadan da berbat oynuyordu, uzerine tuy dikti.

GeceGezgini dedi ki...

Zemin falan hikaye abi. Rezaletiz, cok pasifiz. Lens, Oguzhan dokuluyor. Vida cok cekingen, topu oyuna sokamiyoruz.

Unknown dedi ki...

İstediğimiz, hem fikir olduğumuz takım sahada geziniyor. Gol adriano'nun muhteşem becerisindem geldi. İstekli adamlar adriano, quaresma, kısmen medel.. Gerisi vasat..

Ligin bitmesine son 45 dakika... Yalnız Bursa çoktan 10 kisi kalmalıydı.

Huzeyfe dedi ki...

Blogda ideal oldugu dusunulen kadro ne zaman sahaya ciksa kaybettik bu sene.

Medel cok iyi oynuyor ama Oguzhan'i tamamlamiyor. Orta saha bombos. Talisca'yi birebir savunuyorlar, bu aslinda Lens ve Quaresma'nin birebirde adam gectiginde pozisyon yaratmasi anlamina gelir ama ikisi de iyi oynamiyor.

Zaten oynanan sey de futbol degil, ayri bir konu.

Ekrem35 dedi ki...

Bu bursa'dan 45dk.da 2 gol yemek, beğenmediğimiz yusuf'u ilk yarının adamı yapmak, deplasmanda öne geçip topu ve oyunu tutamamak ancak bize yakışırdı.

Yusuf sağ kanadı otoban yapıyorsa robben-rıbbery neler yapar hiç girmeyelim şimdi. Medel oğuzhan dedik dedik ama görmeyi umduğumuz bu muydu bu ikiliden? Şimdi birileri kesin ilk yarıda negredo'nun bir dönüşünü bir pasını falan över burda oyun görüşü falan diyerek. Şu ilk yarıda odunu koysan ancak bu kadar etki ederdi zaten daha kötü bir katkısı olamazdı herhangi bir odunun da. Talisca yok lens oynuyor mu hiç anlamadım adı bile geçmiyor nerdeyse. Bu adam yedek kaldı diye hocaya kızdığım günler oldu. Ne büyük bir hata etmişim. Hocaya kocaman bir özür borcum var. Bu maçı mucize olmazsa kazanma ihtimalimiz kalmamıştır. Sivas ve konya destekleyerek geçecek bir haftasonuna hoşgeldiniz.

carlito dedi ki...

Lens rezilleri oynuyor, Talisca yine hayalet.. Medel iyi giderken gene kafa topuna çıkıcam diye saçma sapan bir kart gördü, frikiğin devamında da kornerden golü yedik. Negredo zaten pasif, bir de zaten kaleye girecek olan topu çıkartayım derken kendi kalesine attı, artık kimsenin dilinden kurtulamaz.. 2. golde Ozi ve Q buyur ediyorlar adamı rahat rahat geçsinler diye.. istediğimiz kadronun haline bak, kafayı yiyeceğim ya..
bu maç ya bugün döner, ya da şampiyonluk yarışından koparız..

Unknown dedi ki...

Vida,negredo,lens,medel... yeni beşiktaş çok klas.!

YSY dedi ki...

Talisca by zeminde olmaz abi. Adam düzde zor yürüyor burada hiç olmaz. Bana kalırsa lens-love tali-tolgay yapıp devam etsinler. Olan oldu aq zaten ya herro ya merro..

beagle dedi ki...

Abi Gökhan görünümlü Ismail giderse, çim olan tarafta aliriz maçi. Ha gayret!

Bak çok net söyleyeyim, bu seneki en büyük yanılgım Lens. Tamam, geçen sene Fenerbahçe maçlarını izlemiyordum ama tamamen yanlış canlandırmışım kafamda bu adamı.

Öte yandan sahadaki 11'in etmesi gereken hücumla ettiği hücumun alâkası yoktu, ki ikinci yarıda takım toparlandı bu yüzden. Sebebi tarla mıdır, uyuşukluk mudur, alışkanlıklardan kurtulunmaması mıdır onu bilmem.

Pheaglix dedi ki...

bu gidişle 20 dakika sonra sezonu kapatıyoruz. sadece bir maç olsa da beklediğimiz 11 maalesef beklentilerimizi karşılayamadı. keşke ilk yarıda daha çok çirkeflik yapan bir takımımız olsaydı dememek de elde değil. aynı maç trabzonspor-fenerbahçe maçı olsa çoktan hükmen 0-3'ü alıp evine gitmişti fener.

beagle dedi ki...

Maç Talisca yerine Tolgay diye bagiriyor. Top tutamiyoruz ki

Huzeyfe dedi ki...

Hocanin da kafa yandi, Pektemek-Vanger Love-Negredo. Yunan trajedyasi.

Ya şunu diyeyim yalnız: Sene başından beri öbür 11 mükemmel bir top oynadı da biz şımarıklık ettik, istediğimiz 11 yalanmış gibi bir kanıya varacaksak bir maçla işimiz var. Hem de şu ortamda, şu sahada.

Basar dedi ki...

Söylesene bize hocam takım neden oynamıyor

Basar dedi ki...

Lanet olsun böyle sevdaya! Nefret ediyorum!

Mayor dedi ki...

Yanlız şu Love girdi de gözümüz forvet gördü be.
Onun haricinde bursa fiziksel olarak da bizden üstündü. Bu sahada zaten pas yapamayacağımız belliydi o yüzden Pektemek en başından beri oyunda olup kafa göz yardırabilirdi. Bu manada hak veriyorum oyuna alınmasına.
Diğer konu ise Quaresmanın bu maç hiç orta yapmaması. Yapmasın dedik ama pas yapılamayan sahada başka nasıl gireceksin içeri. Gol de Canerin ortasıyla geldi zaten. Şenolu yine anlamak imkansız.

Love bizde iş yapar ama bu puan kaybından sonra neyi değiştirir bilemem.

Ekrem35 dedi ki...

Mustafa'nın oyuna katkısı oğuzhan'dan fazlaydı. Alkollü falan değilim ve bu cümleyi yazıyorum ozzy sen düşün halini koçum!

beagle dedi ki...

Valla bu maç Gokhan Gönül %51, Oguzhan ve Talisca'ya yazar. Lensin sıçacağı da belliydi.
Maçın kavga halinde geçeceği belli olunca Tolgay'a niye donmedik anlamiyorum.

Böyle bir akıl tutulması uzun zamandır görmemiştim . Hoca formsuz eyvallah zaten yapılabilecek kaç hamle var ama bu kadar fecaati olacak şey değil .

Bursaspor gibi boktan bir takım anca bu maçı beraberliğe bağlardı .

Takım ileri 4 geri 6 olmak üzere ikiye bölünmüş oynuyor sıfır bağlantı . Bekler çalışmıyor , orta saha çalışmıyor , derdimiz Negredo niye gol atamadı . Eşşşeeeğğiinn şeyinden dolayı atamıyor çünkü ...

can dedi ki...

@ Ekrem
Mustafa'nin katkisi sadece Oguzhan'dan degil, sahadaki pek cok futbolcudan fazlaydi. Ve evet, sinirden sarhosum. Basackcity ve GS'nin ikisi birden puan kaybetmezse sampiyonluga elveda.

ozan dedi ki...

Valla istediginiz/istedigimiz 11 is yapmadi iste bu kadar basit. Zemine falan bahane bulmayalim. Hoca belki bizden iyi biliyordur bu isi.

Quaresmayi begenmeyiz buyrun Lens, Negredo paslari ile meshur yaptik (neyse ki kafa ile atti bugun), Medel cok hizli oynar dedik ayaginda gevelemez dedik oyle cok hizli falan oynamiyor, Ozzie kesilmez dedik valla Ozzie bal gibi kesilir, Adriano-Fabri haric gerisi hikaye bence he belki biraz da Babel. Yani Pektemek is yapti bugun oyle hesap kitap yapalim.

Istedigi kadar gol atsin, Talisca oynaidigi surece bizden birsey olmaz.

YSY dedi ki...

Valla pektemek ozzy den daha fazla iş yaptı. Hoca ayrıca taliscaya o kadar dakika nasıl tahammül etti anlamak içten değil. Tolgay ile değişseydi belki ozzy de canlanırdı. Baskı altında çok ezildi. Klasik şekilde puan kaybettik önde baskı ile oyun kuramadık zeminde etkili oldu bunda.

Lens yerine pektemek oynar. En azından hantal değil. He bu yorumlarım futbol sevgimden yoksa şampiyonluk ihtimali kalmamıştır. Season the end burada.

İlk yarıda yediğimiz golleri çıkarırsak, bu seneki Beşiktaş maçlarından farklı bir maç değildi. Bu çok önemli bir data. Oyuncu tercihlerine falan odaklanıyorduk da bu takımın sorunu hücum alışkanlıklarında. Belki de kadro yapılanmasında. "Ya herro ya merro"ya dönünce gol bulabiliyoruz, ama iki senedir bu zaten formül. Geçen sene tuttu, bu sene tutmadı.

Pektemek'in takımın en iyi olması da önemli bir data. Lens'le, Quaresma'yla, Gökhan'la vs. varacağımız yer belli. Takımın acilen gençleşmesi lâzım.

Neyse, Negredo gol attı :)

diope dedi ki...

ne zamandır yazmıodum. şu lens ile oğuzhanı oynatma artık hoca ya. lensi yedek bile alma. aras vardı oynatmadı. bu dengesiz lense kaldık. pektemek bile on kat iyiydi.

turgay dedi ki...

Şu rezalet oyundan sonra bile negredoya bok atılmasını anlayabilmiş değilim. Lens kötü Q7 kötü pepe vida berbat gönül berbat bile değil ozzy ihanet içinde ama negredo kötü şaşılacak şey.

Golü atmasak ortada yokuz zaten oyun olarak geçtin kafa olarak 11 oyuncunun 9u sahada değil konsantrasyon 0 öne geçiyorsun yediğin gollere bak. Bugün gözlerim marceloyu aradı. Pepe geriden oyun kurmak yerine inatla uzun vuruyor topu oyunda tutmuyor dışarı atıyor. Evet efsane işleri oldu bu yıl ama bu maç özelinde oyunu tutamama sebeplerimizdendi. Gönül bitik durumda. Yardım gelmediğinden Yusuf parçaladı orasını. Vida kornerde adamını kaçırırken fabri oraya çıkmışsın al madem. İkinci gol bence dışarıdan çevrildi ama çok önemli değil kafa olarak oyunda olmadığımızın kanıtı o gol.

Ozzy kardeşim git sen gerçekten sen bundan fazlası olmazsın senden umudu bu maçla kestim ben. İnatla toptan kaçtın sorumluluktan kaçtın olmaz yani senden.

Lens hakkında yazmak istemiyorum net golü kaçırdı hiçbir varlık göstermedi sanırım formayı bir daha asla alamaz.

Mustafa pektemek kadar yürekli oynayan 1-2 oyuncumuz vardı. Bu maçtala beraber 4lük için en güçlü aday olduk. Elimizdeki şişik kontratlardan bakalım nasıl kurtulacağız

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bu tur maclarda zaten rahat rahat kazanamazsin. Bursa'yi son zamanlarda yeniyorduk da hep ite kaka yeniyorduk zaten.
Skor 0-1 iken 2 tane bu sekilde sacma sapan gol yiyemezsin, yedik. Skor 2-1 iken bu kadar net gol kaciramazsin, 2 tane cok net kacirdik. Ondan sonra anca 2-2 olur zaten.
Bu 11'e cop vs demek icin bence cok erken. Surekli duran bir oyun, orospu cocuklugu yapan bir rakip, sacma sapan gollerle zaten olagan disi bir mac oldu.
Bizde en kotu oynayanlar kesinlikle Oguzhan ve Talisca'ydi.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

Yanlış saymadıysam son 15 maçta 6 galibiyet almışız. Vallahi inanılır gibi değil. Bu takım kötü oynuyor tamam ama 15 maçta 6 galibiyet alacak kadar mı kötüyüz? Nedir sorun cidden anlayamıyorum. Ortasahamızı mı olduramadık nedir yani? Bir de bundan sonra maçların pek önemi kalmadı ama sağ bek adri sol bek caner olsun lütfen. Geçen hafta k.paşanın açığı bu hafta yusuf otoban yaptı bizim sağ kanadı. Caner'in de savunması kötü ama en azından hücumu iyi hırsı var falan. Ayrıca her maç bir değişiklik gökhan'ın sakatlığına gidiyor yok yere.

Sivas ve konya puan alamazsa 20. Haftada ligden kopmuş 2.lik şansı bile kalmamış bir takım olacağız. Allah sabır versin hepimize.

Hidayet dedi ki...

ortasaha üretimi olmadan beşiktaş'ta hiçbir santrfor gomez'in ulaştığı gol adedine ulaşamaz ,yakınından bile geçemez . beşiktaş'ın hücum yükü zaten 2 yıldır tamamen kanatlarda , ortasahanın payı yok denecek kadar az onun için ,hayalet ,içinden geçilen , kendisinde zaten olmayan şeylere ek olarak ,kendisinin sahip olduğuna inanılan şeyleri de yapamayan ,sürekli hakkında olmayacak beklentilerle umut devşirilen oğuzhan yerine gücü yettiği yere kadar medel'in yanında atiba oynamalı . hiç olmazsa rakip ataklara set çeker ,hava topuna çıkar ! beşiktaş bayern karşısına nasıl ortasaha ile çıkacaksa , bursa deplasmanına da öyle çıkmalı . oğuzhan içerideki alanya maçında falan oynasın . dişine göre o maçlar..

YSY dedi ki...

Bugünkü oyundan sonra ozzy i tutup savunacak halim yok ama bu adam önündeki 10 numara ile var olan bir tip. Bilmiyorum tek başına 8 de oynayıpta takımda ortasahanın her şeyini yapabilecek kaç tane oyuncu var dünyada. Yani ozzy nin tek başına iyi olması günü kurtarmayacağı gibi tek başına kötü olmasıda bütün günahları üstüne alması anlamına gelmez.

Armagan dedi ki...

Takımın yarısı belirli nedenlerden formsuz (Negredo,Lens,Gönül) veya kafa olarak maç boyunca oyunda kalamayınca (Oğuzhan,Adriano,q7,medel) takım istemsiz gelgit yaşadı.Özetlemek gerekirse gördüğüm kadarıyla 15-45 arası çıkamadığımız için savunmak durumunda kaldık ve bu noktada takım savunmasında sorunlar yaşadık (bkz: 2. Gol). Maçın 2. yarısı 55ten sonra psikolojik olarak ve 65-70lerden itibaren değişikliklerle beraber fiziksel üstünlüğü almaya başlasak da, organizasyon yetersiz olunca bu noktada da sorunlar göze battı. İlk yarı savunmada, ikinci yarı ise hücumda problemliydik kısaca.

Savunma konsantrasyon eksikliği ve oturmuş takım kadrosunun olmaması nedeniyle sorun oldu desek bile hücumda orta sahanın kayıpları oynaması ve ceza sahası yakınında maçın büyük kısmında çoğalamamız aslında belli konularda temel eksikliklerin yeterince giderilmediğini gösteriyor. Maç aslında bize neyi yapamadığımız kısmını çok iyi anlatıyor bence, daha teknik detaylara bakılırsa daha da iyi anlaşılacaktır (mesela ben ceza sahası civarında bizden ve onlardan kimin, hangi şekilde faul yaptığınımerak ediyorum. Muhtemelen Adriano bu alanda 1.liği zorlamıştır diye gördüm). Şampiyonluğun büyük ihtimalle olmayacağını düşünürsek, bu eksikliklere odaklanmak en azından seneye gereken 2.lik için şansımızı artırır.

Takım ve daha da önemlisi hoca daha fazla çalışmalı kısaca. Hepsinin iyi niyetli olduğuna inanmaya çalışıyorum ama bu çaba yeterli veya etkili değil.

Unknown dedi ki...

Kerim frei>lens.

Bursa spordan 2 gol yeme başarısını gösteren bir takım asla şampiyon olamaz.trajik yanı ligi bursa maçı ile kapatmamız.

Tebrikler Şenol güneş,tebrikler rüm topçular.

Son bi sözüm vida için;
Tipik olarak fb stoperi.bam güm.oyun kurma sıfır bile değil eksilerde.tosiç e kurban olayım ben!!

ozan dedi ki...

@YSY

Guardiola effect ile Kevin de Bruyne var, tutup getirsinler Medelin yanin koysunlar.

Yorum Gönder

Ara