.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Şubat 2018 Cuma

Karne: A. Konyaspor 1 - 1 Beşiktaş

Goller: Atiba Hutchinson (27')
En iyi üç: Gary Medel, Atiba Hutchinson, Fabri
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Jeremain Lens, Domagoj Vida

Karne:

Şenol Güneş 3.9
Beşiktaş 5.7
A. Konyaspor 3.6
Alper Ulusoy 1.4

Fabri 6.1
Gary Medel 6.8
Pepe 5.9
Caner Erkin 5.9
Gökhan Gönül 5.9
Atiba Hutchinson 6.8
Tolgay Arslan (67')5.9
Anderson Talisca 6.1
Ryan Babel 5.4
Jeremain Lens (78')5.0
Vagner Love (59')5.7

Domagoj Vida (59') 5.2
Alvaro Negredo (67') 5.5
Ricardo Quaresma (78') 4.3

Takım Ortalaması 5.7

Anket: 23 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


40 Yorum:

Armagan dedi ki...

Copy-paste

Hakeme iyi ki doğru karar veriyor dedim ilk yarı...neyse uzun uzun konuşmaya gerek yok, bu pislikleri çok gördük yaşadık. Kendimize çuvaldızı batırcaksak:

-Son maçlarda uyumsuzluk ve sakarlıktan hep gol yemeye başladık ve bunlar genelde Pepe-Vida tandemi varken geldi. Bu gerçek elde dursun.

-Üstüne tam kapanmaya başladığımız anlarda hoca forvet çıkardı. Talisca önde dayak yiyip ayakta kalamayınca iyice etkisizleştik. Zaten belli bir dakika sonrası da şişirme toplarla disiplinden koptuk(ki bu dakikalarda tam da Love’a ihtiyaç vardı, Talisca’ya değil). Bu da kenarda dursun.

-Asıl sıkıntı ise girdiğimiz 7-8 pozisyonun sadece 1’ini gole çevirebilmemiz. Biz son zamanlarda bunu da çok yapmaya başaladık.

Sonuç ne oldu?, Hakem gazıyla ama bizim de hatalarımızla elimizden kayıp giden 2 puan. Yemişim şampiyonluğu böyle oynadıktan sonra. Biz hem teknik hem takım oyunu olarak şu an yetersiz kalıyoruz öne çıkabilmek için.

Şenol hoca belki uyandı ama geç oldu artık. Lig öyle taviz verilecek kadar kolay halde değildi,hala değil. Biz bu kadar boldan puan dağıtmamalıydık.

Bu 5 maça 10-11 puan olmalı demiştim. O ralliyi bir şekilde atlatmalıyız başka yolu yok, fener maçı kazanılacak. Yoksa güle güle şl diyeceğiz artık.

Hidayet dedi ki...

Talisca'nın sarısına üzülmeye bir sebep olması için önce konya maçını kazanman gerekiyor . Rakip gol mu attı , Talisca kırmızı mı gördü , 10 kişi mi kaldın ? Yooo.. o zaman elindeki maçı vermeyeceksin . Fakat bunun için kenarda soğukkanlılığını koruyabilen bir hoca olması gerekirdi . Talisca'nın sarısıyla koptu oyundan hoca. Beşiktaş’la kariyerinde yükseldikçe , soğukkanlılığını yitirmeye , tahammülsüz olmaya , sevimsizleşmeye başladı .

Değişiklikler tam facia . Medel 'i her maç stoper -ortasaha arası gezdirip bunu hamle zannediyor . Aralarında bu yüzden uyum oluşamayan pepe -vida ikilisiyle de kumar oynuyor . Medel'in ortasaha'da adeta yıldızlaştığını hiç mi görmüyor . Adamın ahım şahım bir stoper performansı da yok . Tamam iyi de ,o kadar , fazlası değil . Parladığı yer ortasaha . Lens'in çıkmasını da anlamadım . Tamam sokacaksan q7'yi yine sok ,ama lens de içeriyi karıştırsın. Şutu var , gole yakın. Love'un çıkıp Vida'nın girmesi zaten facia. Bu hatalar olunca malesef kazanamıyorsun

Bir de madem talisca bu kadar önemli , ki gerçekten önemli , pepe de sarı kart görmüş , talisca 'yı riske etme abi bari ikinci yarıya başlamadan çıkar . Talisca zaten top kazanmaya çalışırken sarıya yakın bir oyuncu . Rakip kendini yere atmada mahir , görüyorsun . Hakem de sarıya meyyal . O zaman ikinci yarıya Taliscasız çıkıver..

Armagan dedi ki...

Arkadaş iyi özetlemiş. https://eksisozluk.com/entry/74276630
Oğuzhan’ı neden oynatmadı kısmı dışında katılıyorum tamamen.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Transferler mi kötü de hocayı bozuyor yoksa hoca mı kötü oyunu bozuyor bunda çok aradayım. Yada ikisi de kötü.

Barreto dedi ki...

Aslında sadece Premier Ligi izlemek lazım, şu izlediklerimiz için statta veya tv başında para harcamak israf. Beşiktaş sevgisinin en büyük zararı kördövüşü ligi takip etmek zorunda kalmak.

Şimdi sakin kafayla pozisyonlara tekrar baktım da Konyaspor'un maçı 11 kişi bitirmesi komedi. Gerçekten bu ligi izleyerek büyük enayilik ediyoruz. Her şey o kadar güzel ayarlanmış ki... Mesele hakemlerin yetersizliği falan değil. İyi futbol oynamak hiçbir şey ifade etmiyor. Şenol hoca belki bu yüzden tamamen kontrolünü yitirdi. Her maç sahada dayak yiyoruz. Sahada aralıksız 3 dakika bile futbolun oynanabildiği bir an yok. Bayern maçıyla birlikte bu sezonu kapatmak sağlığım açısından iyi olacak.

YSY dedi ki...

Ayrıca hakem diye yazan arkadaşlara çok katılmıyorum. Talisca nın pozisyonu dışında çok hakemlik bir konu olmadı aslında. Çok art niyetli bir hakem olsa Atiba nin gole ofsayt diye yapıştırırdı. Aynı hatalar geçen iki senede de oluyordu ama o takım işte hepsini ört bas edecek güçte oyun oynayıp işini görüyordu. Neyse yapacak birşey yok.

beagle dedi ki...

@Shelbyl

Tigana'ya haksızlığın zerresi yok hocam.
Hasbel kader çıktığımız şampiyonluk maçına bak:
http://www.tff.org.tr/Default.aspx?pageId=397&macId=2768
Kullanmadigi adamlar Koray Avcı, Ali Tandogan,Bobo, Ibrahim Akın

İnönü'de maça 4 stoper 2 kazma bek 1 önlibero ile çıktı. M.Dogan sag açıktı sanırım o maçt.

Elindeki kadro az eklemeyle daha sonra Denizli ile çifte sampiyon oldu. Bir onceki sezon ekimde geldiğinden yukaridaki maça 3 transfer sezonu geçirmiş çıktığını da hatırlatırım. Yani kadrodan gayet sorumluydu.

84'den beri futbol izliyorum BJK başında gördüğüm en kötü hocalar: Tigana, Toschak, Briegel, Carvalhal olarak sıralanır. 10 kişi kalmış, küme düşme hattinda anadolu takimina 2-0 dan puan veren, u21den gelmis oyuncuları basina satan Samet Aybaba bu listede değil, düşün ne kadar insaflıyım.
Yalniz 33 senelik en kötü maç yönetimi sıralamamda Liv maçından sonra Samet'in bahsettigim 2-2 Karabük maçı 2. gelebilir. Daum'un falan çok berbat maçları var ama burada seri hataya bakiyorum.

Unknown dedi ki...

@Ysy katılmıyorum.

1-İlk yarı altıpas civarında talisca'nın kafaya çıktığı bir pozisyon var. Çift vuruş. Talisca varken gol şansı yüksek, yarım penaltı.
2-Gole giden taliscaya yapılan müdahale, net kırmızı. Hadi avantaj dedi, sarı verdi, ikinci sarıdan kırmızı olmalıydı.
3-talisca'nın sarı gördüği pozisyon da faulü yapan sarı kartlı ali turandı. Ayağa basma olarak nitelendirilecek pozisyon net sarı kart (ikinci sarı oluyor). Avantaja bıraksa pozisyonu, love defans arkasına sarkmıştı. Bariz gol şansını da yedi.
4- Lens'in karşı karşıya kaçırdığı pozisyonda konyalı oyuncu Lens'in sağ koluna var gücüyle asılıp vuruş anında dengesini bozuyor. Penaltı+kırmızı kart olmalıydı (https://twitter.com/mbera17/status/964594138414043136).
5-Talisca'nın pozisyonu avantaja bırakan hakem, Pepe'nin pozisyonunda avantaj oynatmıyor. Enteresan.

Tüm bunlara rağmen farklı skorla kazanacak kadar pozisyona girip topu bala g*te atılan gol dışında, üç direk arasından geçirememiş olmak da ayrı bir mallık.

Kalan maçların hepsini kazanacak gücümüz var ama bu şekilde olmaz. Hani ilkokulda öğretmenler söylerdi ya zeki ama çalışmayı sevmiyor. O öğrenci işte bizim takım, çalışmayı sevmiyor!

Emir Hocam güzel özetlemişsin. Hakemler maçı dizayn ediyor. Mesela saydığın pozisyonlarla Beşiktaş'ı tamamen oyundan düşürdükten sonra Konya'nın son dakikalardaki net penaltısını da vermiyor. Sonra Beşiktaş lehine de hatalar yapıldı diye kapanıyor konu. Bu tarz profosyonelce yapılan kıyımlarla sürekli başarılı olabilecek bir takım yok yeryüzünde. Bu sene FB, Bursa, konya deplasmanlarında şampiyonluğumuz çalındı resmen. İçerdeki GS maçında da operasyon denendi ancak rakip o kadar leşti ki rahat kazandık.bu ülkede maalesef hiçbir zaman üst düzey bir futbol oynanmayacak. Yani bugün tamamen tarafsız hakemlerle GS BJK FB arasında mini bir lig kurulup şampiyon belirlenecek olsa sizce tek bir yenilgi alır mı bu takım?

https://mobile.twitter.com/authorbesiktas/status/964585280584941568

Hani şu pozisyon bile ligin tiyatro olduğunun özeti. Abi biz nasıl katlanıp da izliyoruz aklım almıyor.

freshold dedi ki...

İki sezon öncesinin anlamsız tiki-taka özentisini terk ederek memleket insanının temaşa zevkine daha çok hitap eden, benim ite-kaka olarak tanımladığım bir karadüzen oyuna geçen takımımız bu konuda da kimseden aşağı kalmayacağını gösteriyor. Özellikle maçın bazı bölümlerinde bir kere bile yere düşmeden habire seken topları, sonra seken toptan seken topları, hep sekip duran topları tekrar sektirmek için koşuşturup duran 22 futbolcuyu izlemek büyük keyifti. Barcelona’nın “possession” takıntısıyla uykumu getirdiği günleri hatırladım da bugünlerimize tekrar şükrettim. Atalarımızın Orta Asya düzlüklerinde oynadıkları iddia edilen “tepük” sporu da bunun gibi bir şeydi sanırım. Şimdilik bu oyun düzenini maçın tamamına yayamıyoruz ama zamanla o da olacak ve galibiyetler de kendiliğinden gelecektir.

Bu arada Ali Turan’ın ne denli özel bir “futbolcu” olduğunu bu gece tekrar gördük. Bir kere bu topraklarda neden iyi futbolcu yetişmediği sorusuna “Niye yetişsin ki, yetişmesine ne gerek var ki” gibi karşı sorularla çok etkili bir cevap vermek istediğimizde kendisini örnek olarak gösterebiliriz. Ayrıca, ahlaklı veya erdemli olmaya çalışmanın ne kadar boş bir çaba olduğunu, hayatın her alanında başarılı olabilmek için çok daha farklı niteliklerin gerektiğini kanıtlamak istediğimizde de bu şahsiyete başvurabiliriz. Bu akşam bütün memleketin görmüş olduğu bir pozisyonda kendisi faul yaptığı halde hem faul kararının kendi lehine verilmesini sağlayarak hem de Talisca’nın sarı kart görmesine sebep olarak bir futbolcunun takımının başarısına ne düzeyde katkıda bulunabileceğini gösterdi. Pepe’nin gördüğü sarıyı da kırmızıya çevirtmek için epey uğraştıysa da o amacına ulaşamadı. Böyle bir performansı takdir etmeyelim de ne yapalım.

Alper Ulusoy maça verildiği anda zaten belliydi bir haltlar karıştıracağı. Bu hakemi o malum Sturm Graz - Galatasaray maçına versen bir şekilde hatalı karar vermeyi başarır. Böyle bir yeteneksiz, ha, niyetine dair ekstra sorgulama da yapılabilir.

Bütün bunları gündem yapacağız, yapmalıyız. O cepte.

Ama Şenol Hoca'nın hâli hâl değil. Yani ya kafası karışık, ya bıktı, ya Şampiyonlar Ligi haricinde hiçbir şey düşünmüyor, ya inatlaşıyor yönetimle, ya baskıyı/başarıyı kaldıramadı... Belki de hepsi.

Seneye bu Şenol Hoca Beşiktaş'ın başında olmamalı. 2 sene önceki Şenol Güneş olur ama.

turgay dedi ki...

hakem sonucu etki etti evet bunu kabul etmek lazım ama senın kesinlikle kazanman gereken maçta değişikliklerde bu kadar hata yapmanın hakemle alakası yok. ilk yarı bittiğinde love-oğuzhan değişikliği önermiş taliscayı ileriye atabiliriz demiştim. love çıktı talisca öne geçti ama neden vida girdi kimse anlamadı. talisca'nın bence bayern maçında da forvet oynaması gerek orta sahanın direnci açısından. bu arada leblebici love'ın aslında leblebici olmadığını da görmüş olduk. fiziki yapısı gereği bizim oynamak istediğimiz oyunda varlığı tartışılacak 33 yaşındaki bir adama yatırım yapmayı anlamamıştım şimdi daha da anlamsız geliyor bu durum. ama şunu da söylemem gerek topu yere indirdiğimizde love çok iş yapıyor ama topu şişirdiğimizde ki genelde şişiriyoruz o zaman love'ın orada olması anlamsızlaşıyor.

sonra neden tolgay çıktı neden lens çıktıya girmek istemiyorum çünkü kenardan oyunu okumada bu kadar başarısızsanız zaten kimin neden çıktığını anlayamazsınız. sonuç itibari ile zaten çok az olan şampiyonluk şansımız yine çok az olarak devam ediyor. burada yönetimimizin suskunluğu beni şaşırtıyor. rakiplerimiz her maç sonrası hakemlere saldırıyor mhk'yı bombalıyor ortada birşey yokken biz ise sanki 10 puan öndeyiz gibi sessiz sakin duruyoruz. sezon başından bu yana ilk 4 içindeki takımlara baktığımızda en fazla hakem hatasına uğramış takımın biz değil de fenerbahçe veya diğerleri sanki. o derece sessiziz. bunu anlayamıyorum. rakibinin hocası yönetimi işi gücü bırakmıs bize isim vererek saldırırken sen neden susuyorsun anlamıyorum. susma nedeni altında başka şeyler mi saklı diye düşünüyor insan. 101. yıl gibi farklı planlar mı var yönetimde bilemiyorum.

saha içine döndüğümüzde. topu ne zaman yere indirsek yaldır yaldır gelirken hangi akla hizmet 70 metreden top şişirme stoperi ileriye gönderip ertuğrul sağlam taktiği yapmayı düşündük çok acayip gerçekten. Q oyuna girene kadar topun adil döndüğü daha fazla hücumun çeşitlendirildiği ortamda birden bire sağ tarafa yıkılan oyundan hiçbirşey üretemeyen bir takıma döndük. bakın bunları sezon başından beri defalarca konuştuk. ancak bir yere gidemiyorsanız çözüm bulamıyorsanız suçu hakemde aramamak lazım. nasıl bitmiş gönülün arkasına adam alamayan yönetim hatalıysa bu oyun planından birşey çıkaramayan teknik ekipte suçludur. ayrılık kaçınılmazdır ama bu ekonomik ortamda yeni bir feda'da kaçınılmazdır. değişim şarttır ancak bu sadece fiziksel veya şekil olarak değil aynı zamanda düşünce olarak da değişime gidilmesi gerektiği gerçekğini örtmemeli.

BJK4EVER dedi ki...

Ben bizim camia'daki (oyuncudan tut yonetime kadar) su naifligi anlayamiyorum artik abi. Su Talisca'nin kendini birakmamasi harbiden olacak is degil. Ulan ligdeki tek iyilik melegi sen misin be? 2. macin olsa anlarim, 1.5 yildir bu ligdesin ve hala mi bazi seyleri ogrenemedin? Hakemin su mactaki tavrini da mi anlayamadin? Ulan su senaryo mesela haftaya derbide olsa, mesela G.Gonul ayni pozisyonda Alper'i o sekil cekse ne olur gozunuzun onune geldi mi? Alper daha dokunmadan duser, sonra 10 tane FB'li oyuncu isinlanmayi icat edip hakemin yanina isinlanip itiraz eder. Zorla attirir veya attirmasa bile hakemin kafasini oyle bir karistirir ki, macin geri kalaninda eyyamin kralini yapar. Ulan biz niye bunu yapamiyoruz arkadas?


Teknik yoruma gerek yok, Senol Gunes'i burada en erken, en siddetli elestiren muhtemelen bendim. Acikcasi bize katacagi birsey uzun zamandir yok zaten, aksine goturuyor. Ilk yari boyunca kova dolmaya baslamisti zaten, Kayseri macindaki sacma yonetimle su tasti. Devre arasinda Senol Gunes kovulsaydi su an muhtemelen 2. veya 1. siradaydik, daha once kovulsaydi liderdik. Buyuk camia reaksiyonu gostermedik, gostermiyoruz. Hem hakemler, federasyon hakkinda aciklamalarla, hem hoca/oyuncular konusunda. GS'yi futbol yonunden elestirebilirsin, ama Tudor'u kovup Terim'i getirmek buyuk camia reaksiyonudur, Bayern-Ancelotti hikayesi aynen oyle (bak Chelsea Conte'yi kovmadi ne halde, Arsenal-Wenger keza oyle). Lider olabilirsin ama biz derbilerde yenilecek camia degiliz Tudor bey mesajidir bu herkese (oyunculara ozellikle). Sen bu sezon yasanan rezilliklere ragmen hala hocanin arkasinda durursun kimse seni sikine takmaz, laylaylom takilir boyle. Sen de lig uzun maraton vs diye polyanna'cilik oynarsin. Senol Gunes'i devre arasinda kovmamak=Bilic'i 2 sene sonunda kovmamak.

Talisca'nin pozisyonunda 1 kisi bile nasil itiraz etmez? 10 kisi hakemin agzina sicacaksin, gerekirse 1-2 kisi sari gorecek ama macin geri kalanina etki edeceksin. Ulan 1 kisi bile itiraz etmedi be. Biktim bu miymintilardan yahu. Yan hakeme seni kim satin aldi diyebilecek kadar hirs dolu, cesaretli oyuncular istiyorum arkadas. Korkma Kuddusi seni ben korurum diyecek Sinan Engini istiyorum arkadas. Haksiz miyim? Ligin sartlari belli, o zaman o sartlara gore oynayacaksin.

Adamlarin antrenoru 2 haftadir algi yaratiyor bize karsi, fiksture bile karisiyor. Ulan 1 kisi de cikip cevap vermiyor anasini satayim. Sonra elbette Konya maci basimiza gelir, adam 2 haftadir bebek gibi aglayip zirliyor, elbette verecek emziklerini. Siz yonetici degilmisinzi arkadas? Caner 6 mac ceza yedi, ondan sonra rakiplerimizin oyunculari kufur etti ayni sekilde, kimse agzini acmadi be arkadas. Hala mactan sonra ANC cikip pek adaletli olmadi falan diyor tum naifligiyle. Adaletine sokayim. Cikip catir catir bagiracak, aglamasiyla haftaya bize zorla derbiyi kazandirtacak, en azindan ezdirmeyecek bir yonetim lazim bize. Bu herif bir de hala lig uzun maraton rakiplerin zorlu maclari var, Bayern'den iyiyiz falan da diyor. Ulan olecegim bu naiflik karsisinda.

BJK4EVER dedi ki...

Su Bayern macini da anlamadim be abi. Keske su Allah'in belasi ligden elenseydik de lige konsantre olsaydik. Besiktas'in onceligi her zaman ligdir, finansal olarak ayakta durmamiz icin, ve daha onemlisi rakiplerimizi daha da asagiya itmemiz icin bu lazim bize. CL'ye katilamadigin surece, sampiyonluk primlerini alamadigin surece bos. Seneye maddi olarak sikintilari yasayinca anlayacagiz ama is isten gecmis olacak. Ulan koskoca camia'da 1 kisi bunun farkinda degil mi? Ne bekliyorsunuz ki Bayern macindan? 2 ihtimal var;
1 Yuksek olan ihtimal Bayern'in bizi zorlanmadan elemesi.
2 Basa bas oynariz, ama bu sefer de hakem devreye girer. Ulan 2 sene evvel Arsenal deplasmanini gorduk, gecen sene Kiev'i gorduk, bu sene Real-PSG macini gorduk, gecen sene Barca-PSG macini. Sana yedirirler mi o maci? Hem basa bas oynayacaksin, skoru yakalayacaksin, ustune hakemi yeneceksin? Bi siktir git derler adama. Basa bas oynayip elensen ne olacak? Madalya mi takacaklar? Seni 2 gun konusurlar 3. gun GS mi FB mi sampiyon olacak muhabbetine doner. Avrupa 2 gun konusur 3. gun bir sonraki turdaki Real-Bayern maci konusulur; hic Monaco'yu su an sikleyen var mi? Yok. Madalya mi taktilar Monaco'ya ne oldu? Bayern'i de eleyip finale mi cikacaksin ayasini satayim. Nedir beklentin yahu?

Muhtemelen bu hafta FB kazanacak ve fark acilacak, IBB ve GS'den biri kazandi mi gecmis olsun zaten. Isin bitti. Tek istedigim haftaya su FB'yi alasagi etmemiz. Bizden zaten gecti, ama o macin oncesinde, sirasinda ve sonrasinda her turlu cirkefligi, pisligi yapmamiz lazim. Maca kadar oyle bir konusacak ki yoneticin, o hakem o maca programli cikacak. Gerekirse 60 gun hak mahrumiyeti al, cok da onemli sanki. Mac sirasinda oyuncumuz surekli yerlere yatacak, her pozisyonda tribunler ve oyuncular hakeme itiraz edecek, ikili mucadele icinde gecen pozisyonlarda tatli sert direkt sakatlamaya yonelik hareket yapacaksin. Rakibi tahrik edeceksin, irite edeceksin, ozellikle Volkan'i, Skrtel'i, oynarsa Ismail'i. O mactan biz cikamacagiz ama FB de cikamayacak. Cikip madem kural boyle ben de ona gore oynarim diyeceksin. Gerekirse 10 mac cezayi goze alip Volkan'in ayagini kiracaksin, dersini vereceksin. Sen bu ezik rolunu oynadigin surece senin macinda Talisca'nin ayagina basarlar sonra ustune sen sari karti gorursun. Herseyi yaparlar.

Basar dedi ki...

Buradan tüm ateist arkadaşlara dine dönüp Beşiktaş için dua etmeye davet ediyorum. Bu temposuzluk ile Bayern karşısında işimiz Tanrının (kim neye inanıyorsa) merhametine kalıyor.

Bol bol dua edin arkadaşlar...!

Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

beşiktaş konusunda müzmin bir iyimser olarak hala şampiyonluk şansımızın devam ettiğine inanıyorum. hatta arttırarak fener maçında beraberlik dahi alsak şansımızın devam edeceğini düşünüyorum.
bizim için geçtiğimiz beş maça 13 yazmıştım 11 aldık. kalan maçlarda ise fener, trabzon, başakşehir ve gs maçlarını beraberlik verip kalan maçlara galibiyet verdiğimde 71 olmuştu puan. bu 4 beraberlik birini kazanmamız gerekiyor. galatasaray maçını tercih ederim. çünkü önümüzdeki haftalarda puan farkını 7-8 e çıkaracakları bir dönem olacak.
71 yeter mi? yetebilir. Bunları söylerken rakiplerin durumlarına da bakıyorum. Bizden daha iyi durumda değiller.
Evet bizim oyunumuz çok dalgalı, negatif taraflarımız ağır basıyor. ancak rakiplerde en iyi oynayan başakşehirin bile nasıl dağılabileceğini gördük. Düşme potası karışık olduğu sürece o takımlara deplasmana giden takımların galibiyetleri kesin değil. Galatarasay ve Beşiktaşın bu 4 lü dışındaki evdeki maçları hariç bütün takımlar için ligde içeride ve dışarıda bütün sonuçlar mümkün görünüyor.

fener için malatya, kayseri,sivas deplasman üçlüsü en çok kırılacakları dönem olacak.

başakşehirin ise bence dengesi bozuldu trabzon maçıyla beraber milli maç arasına kadar onlarla puan puana geleceğiz.

en tehlikelisi galatasaray. kasımpaşa, bursa, karabük, konya dörtlüsünde puan kaybetmeleri gerekiyor. fener maçını ise kazanmaları mümkün değil. sonrasında evde ard arda trabzon, başakşehir ve bizimle kırıcı maçları var. deplasmanları ise gençler ve alanya. bu dönem onların puan olarak kırılacakları dönem olacak.

bizim deplasmanda 5 maçımız var, 7 evde.

18 Mart milli maç arasına
Gs 54
Başak 50
Fener 49
Beşiktaş 49

olarak girilebilir.

bir türkiye ligi standartı olarak, bu hafta bariz kötü hakem performansından sonra ya aynı hafta rakipleri de biçecekler ya da haftaya fenerbahçe galibiyetimiz ofsayttan golle hayırlı olsun :)))
eskiden bizi ard arda maçlarda biçerlerdi artık bu konuda bir eyyam standartı var.



Emrah D dedi ki...

ligin geri kalanı için iki beraberlik hakkımız kaldı kalan on maçı mecbur kazanmamız lazımm

hala umudunuzu korumanız güzel ancak aziz denen ruh hastası başkanlığı kaybetmemek için tüm gücünü kullanıyor. derbi berabere bitsin diye tüm ayarlamalar yapılıyor olmalı şu an. ibb zaten tepeden gelecek bir emirle yarışı bırakır. galatasaray yine büyük maçlar da saçmalarda ilk ikide yer buluruz umarım.

Emrah dedi ki...

Konya maçının ilk yarısında taş gibi top oynadık. Adamlar bir tane şut bile çekemedi. Biz ilk yarıyı 11 şutla kapattık. Son derece net pozisyonlara girildi. Şenol hocam saçma sapan bir değişiklikle tek forveti oyundan çıkarana kadar fena değildik. Konyaspor ilk isabetli şutunda (Vida'nın dengesiz yer kaybı yüzünden) golü buldu. Buna rağmen 3 tane net kırmızı kartı hakem vermedi. Talisca'nın sarı gördüğü pozisyonda ayağa basan elemanın ve son adam Talisca'yı 50 kere çeken iten elemanın sarı kartları vardı. Lens'in pozisyonu da çok net kırmızı+penaltı. Konya'nın itiraz ettiği pozisyonların tamamı bu 3 pozisyondan sonra. Talisca'nın ayağına basıp yerde kaval kemiğini tutarak denizden çıkmış balık gibi kıvranan şerefsizin maç sonrası röportajına denk geldim de hiç uygun olmayan kalabalık içinde ana avrat sövdüm haysiyetsize. Hakem takdir haklarını hep Beşiktaş'tan yana kullandı, o pozisyonu kameradan izleyince bir şey yapmamış gibi görünüyor ama ayağıma vurdu falan dedi adam utanmadan!

Benim takımla ilgili en sinir olduğum konu saçma sapan şeylere itiraz edip esas itiraz edilmesi gerektiği yerde takım halinde tepki vermemek. Bu 3 kırmızıdan birini verse yetecekti. İlkini aldıramadın, ikinciye adam mecbur verir. Kesinlikle ve kesinlikle takım halinde itiraz ve hakemi etki altına alma (çirkeflik) eğitimi verilmeli. Hagi bu konuda gelsin ders anlatsın:)

2 hafta önce Pepe ve Talisca kart sınırındayken evinde 5 atacağın Karabük maçından önce kart görmezse olacağı budur. Sonra kimse boş yere ağlamasın. Kartları vaktinde göreceklerdi. Bunun neden yapılmadığını anlamak hakikaten mümkün değil. Kimse takip etmiyor mu, söylemiyor mu, söylemiyorsa neden söylemiyor hakikaten fair play falan değil bildiğin enayiliktir.

Bakmaya üşendim ama bu sene galiba tüm şampiyonlar ligi maçlarından önce puan kaybettik. Ya da puan kaybettiğimiz maçlardan sonra şampiyonlar liginde çok üstün performans gösterdik. Aklımda öyle kalmış. Bayern deplasmanının normal skoru 3-0 veya 4-0'dır ama çok sürpriz bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Beraberlik veya gollü tek farklı bir mağlubiyet bekliyorum. Eğer öyle bir skor alırsak zaten ligde yine puan kaybederiz ama rövanş maçından İnönü resmen alev alır:)

Armagan dedi ki...

@emrah

6 maçta 3g 1b 2m idi, 2b oldu. Sonraki maçlar sırasayla leipzig(içerde), monaco galibiyeti(dışarda) ve porto beraberlik(evde). Performans konusunu size bırakıyorum ama monaco deplasman iyi galibiyetti bence, 4-3-3 denemiştik yanlış hatırlamıyorsam.

Fener maçına baktım, giuliano ve fernandao yu tuttuk mu gerisi tamam. Medel-Atiba-Vida üçlüsüne çok iş düşecek, Vida yüzümüzü kara çıkarmaz umarım. Talisca’ya birisi gerektiği yerde düşmesini söylesin yoksa sinsi Topal’la işimiz var. Negredo için bir dönüş noktası olabilir.

Konya’da yaşanan wake up call’dan sonra da tepki veremezsek şampiyonluğu geçtim şl’yi unutalım yavaştan.o ivmeyi yakalamalıyız.

Bu arada 9g4b yine insaflı da 11g2b cidden uçuk bir rakam. Hatırlatayım son 10 maçımız 5g4b1m.

O değilde haşortmanlı Aykut tırreği öyle bir algı yaptı ki düne kadar kendi taraftarının bile tiksinerek izlediği Fenerbahçe, yenilmesi çok zor olan modern bir Avrupa takımı gibi anılmaya başlandı. İstifanın kıyısından dönen herif üç beş uyduruk galibiyetle guardiola kesildi başımıza. İnönüde bunları yenmek farz oğlu farz oldu. Bu zevki bize çok görmez umarım futbolcularımız.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Talisca oynamayacak diye herkesin girdigi depresyonu da anlamiyorum. Bence daha bile etkili oynayacagiz.

Ben Oguzhan'li, Tolgay'li Besiktasi gormek istiyorum FB macinda.

Pepe kaybi icin ayni seyi soyleyemem, Medel'in penalti yaptirma olasiligi bek olarak ciktigi maclarda beni korkutuyor o yuzden o macta Vida ve Tosic'i bek olarak gormek isterim.

YSY dedi ki...

Aslında şu orta ve ön düzen işlemez mi fener maçı için ? Veya sonrası içinde düşünebiliriz.

Atiba Ozzy

Lens Negredo Babel

Love

Negredo adam bildiğin servisçi olmuş. Konya maçında da çok iyi toplar açtı. 10 numara oynasın bulursada sallasın. O pozisyonda taliscadan kötü olamaz heralde diye düşünüyorum.

Teknik taktik bilgisi iyi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

yilmaz dedi ki...

Ben Sivas maçı ile birlikte Şenol Güneş'in bu seneki pozisyonumuzda herhangi bir belirleyeceği rol olmayacağına kanaat getirdim. Bundan sonra şampiyon da olsak ligi beşinci de bitirsek bunda hocanın hiç bir dahli olmayacak. Oynanacak maçlar benim için sadece oyuncuların performansını gösteriyor. Konya maçında da gayet iyi oynadık aslında. Gol atamadık. Bunu da bireysel eksi olarak yazabiliriz.

Hakem konusunda taraftarın feryadı her ne kadar haklı olsa da, ligin boyu bu kadar kısalmışken işleri hakemlerin ellerine vermemek gerekiyordu. Geçen senelerde bunu yapmıştık. Artık hakem tek bir düdükle bizim lig sonu sıralamamızı tayin edebiliyor. Bayern ile çeyrek final için kapışan takımın alelade bir lig maçı olması gereken bir maç, bizim şampiyonluk ümitlerimizi baltalıyor. İşte asıl hatalı olan durum bu. Her maçımız final havasına dönüştü. Böyle bir durumda Pepe de hata yapar Love da, hakem de. O kadar boş puan dağıttık ki kimsenin hata yapmasına tahammül edemiyoruz.

Muhtemelen sezon finalini Bayern maçıyla yapacağız. Fener maçından en iyi ihtimal beraberlik bekliyorum. Kupada turu geçeceğimizi düşünüyorum.

beagle dedi ki...

@Mayor
1 katıldığım 1 katılmadığım var.
Talisca bana tansiyon yüksek maçlarda umut vermiyor. Yani Love-Negredo FB maçında bir arada 45 dk falan iyi olur.
Tolgay ve Oguzhani iki 8 veya biri 10 kastettigini düşünüyorum. Arkada Atiba ile bu 3lu hep 2 kişilik yerde oynayıp takimi eksik birakiyorlar. Ozzy 8 kalip 10da Pektemek oynasın daha iyi.
Ya da Atiba Tolgay, önlerinde Love Negredo çıkalım.

BJK4EVER dedi ki...

Hala Atiba-Tolgay-Oguzhan orta sahasindan birsey bekleyen var. 500 pasli 2 pozisyonlu 0 gollu maci tercih ediyorsaniz ve ideal bir orta alan. Ama futbolda pasla degil, golle galibiyet geliyor.
Senede 2 gol atan Quaresma, ne yapacagi 10 km belli olup 0 creativity sahibi Babel ve girdigi 5 pozisyonda birini ite kaka atan forvet hattimiza en iyisi senede toplam 5 gol atamayan orta saha oyuncularini ekleyelim ki iyice kabiz bir takim olalim!
Talisca bu mecvut kadro oldugu surece sahaya sandalye cekip sigara yaksa bile oynar. Adamin son 3 mac attigi gol sayisi diger tum orta saha oyuncularinin toplaminin 1 sezonda attigindan fazla, hala oynamamasi avantaj vs deniyor haha.

beagle dedi ki...

@4ever
Yazdiginin yarisi benimle ilgili. Diğer yarida ayni fikirde olsak da şöyle söyleyeyim, iki darbede korkan sinen adamlarla FBye 10 maç üstüste yenilirsin.

Ayrica stresli ortamlarda abanan futbolcu da pek makbul değildir. Gecen maç Talisca yerine daha sakin biri olsa rahat kazanmıştık. Ben FB maçında Babel, Love, Negredo grubundan ve Vida'dan umutluyum. Pepe bu yalniz stoperligi kaldıramiyor. Acil Vidalanmasi lazim.

BJK4EVER dedi ki...

Hakli olabilirsin de, bunun cozumu Talisca'yi kenara almak degil ki.
Atiba-Medel yaparsin, onlerinde Talisca oynar cozulur olay. Atiba-Medel-Talisca orta sahasi Atiba-Tolgay-Oguzhan orta sahasindan daha sert. Talisca oyundan kaybolan oyuncu evet, ama derbilerde kilidi acacak oyuncu ayni zamanda.

yilmaz dedi ki...

hakem de açıklanmış, artık Münich'e gitsek mi :)

beagle dedi ki...

Bana Negredo Love ikilisi daha etkili olur gibi geliyor.
Talisca kaçırma konusunda gayet iddialı bu sene:
https://mobile.twitter.com/Kasar_Yaza/status/965272177632215042/video/1
https://mobile.twitter.com/Kasar_Yaza/status/965276742763139073/video/1

Unknown dedi ki...

https://twitter.com/Kasar_Yaza/status/965270426975985664

Tamamına göz atmakda fayda var. Sonunda söylediği ise önemli: 50 net gol pozisyonunu harcamışız. Çoğu yapılan yanlış tercihler yüzünden. Kaçan penaltılar da var. Bitiricilik ve oyun tercihleri konusunu çözmediğimiz müddetçe daha yukarı çıkamayız.

@4ever

Tolgay-Oğuzhan-Atiba orta sahası ile hakikatten hiç birşey üretemiyoruz. Aynı şeyi defalarca denedik, aykut zaten buna hazırlanacak ortasahayı topal-souza ikilisi ile sert hale getirecektir. Başka çözüm düşünmek şart.

Ne yapıp edip şu fener maçını almak lazım. Aykut'un ağladığını görmek farz oldu.

Emrah D dedi ki...

Tolgay-Oğuzhan orta sahası denilince ben Tolgay(6)-Oğuzhan(8)-Talisca/Love(SS) anlıyorum.

Atiba ile Tolgay birbirinin ikamesi. Medel kimi açılardan daha iyi olmakla beraber takımın geri kalanının kendisine bakarak pozisyon alacağı tarz orta saha oyuncusu değil, daha iyi olmasını sağlayan şey olan hareketliliği aynı zamanda takımın orta direği olma görevine ters. Oğuzhan'a göre yaratıcılık konusunda geride olsa da 8 numaranın ikamesi olabilir gibi geliyor bana ve bu açıdan bakınca Atiba-Medel orta sahası ilk gördüğümde tepki gösterdiğim kadar saçma olmayabilir. Ama Atiba-Medel orta sahasının ofansif eksikliğini tamamlamak için çift forvet filan oynamak gerek.

Son olarak Atiba-Tolgay ikilisi de biraz kabız gibi olsa bile iş görüyor. sanırım en önemli olan şey Atiba/Tolgay'dan birisinin kesin sahada olması.

ayrıca, geri kalan oyunculardan bağımsız olarak da Talisca/Babel/Töre/Larin/Negredo/Love/Pektemek bunların 3 tanesi aynı anda sahada olmalı. Beğenirim beğenmem iyidir kötüdür ama bir şekilde gol atma ihtimali olan futbolcular en azından.

yilmaz dedi ki...

Atiba tolgay ozzie bence de bu maç için iyi olabilir. Evet Ozzie defalarca 10 numarada başarısız olduğunu gösterdi (ben bunun Ozzie'den değil oyunumuzdan kaynaklandığını düşünüyorum, Aybaba zamanında 10 numarada gayet iyiydi) ama tek maçlık bir çözüm olabilir. Sonuçta Necip-Tosic tandemi de kulağa pek hoş gelmiyor ama Rhodolfo ve Marcelo'nun olmadığı Trabzonspor maçında hiç de sırıtmadan maçı tamamladılar. Bence ilk plan Ozzie'yi 10 numara başlatıp ikinci forvet riskine maçın gidişatına göre girmek olmalı.

Zaitsev dedi ki...

Tolgay-Oğuzhan-Atiba 3lüsündeki sorun Tolgay ile Oğuzhan'ın birbirini nötrlemesi. Atiba-Medel + 2sinden biri olsa daha iyi. Hatta Atiba-Medel ve çift forvet.

Armagan dedi ki...

Ozzie bu maçta 10 numara olursa, souza+Topal onu çiğ çiğ yer. Biz de bu adam neden büyük maç topçusu değil diye konuşuruz. Hele ki geçen maçta Souza’nın kariyer oyununu oynadığı düşünülürse.

Atiba-Medel’li 4-4-2 çok daha mantıklı. Love 2-3 kişiyi sırtlayıp götürebilen oyuncu, Negredo iyi alan açıyor. Orta alan sert olsa da kenardan Babel ve q7, ilerleyen dakikalarda “kazma” Lens bu maçta katkı verecektir.

Ha benim tanıdığım hoca Medel’i stopere koyar, Oğuzhan’ı ortaya koyar,Negredo’yu 55-60 gibi alır. Biz de kör dövüşü gibi maç izleriz, kanser ola ola beraberlik alırız.

Şaşırt bizi hocam! :)

Yorum Gönder

Ara