.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Şubat 2018 Pazar

Karne: Beşiktaş 5 - 0 K. Karabükspor

Goller: Pepe (14'), Anderson Talisca (27', 83'), Vagner Love (59', 90')
En iyi üç: Gary Medel, Anderson Talisca, Pepe
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Domagoj Vida, Alvaro Negredo

Karne:

Şenol Güneş 7.3
Beşiktaş 7.8
K. Karabükspor 3.4
Bülent Yıldırım 5.8

Fabri 7.6
Gary Medel 8.7
Pepe 8.0
Adriano 8.0
Gökhan Gönül 7.1
Atiba Hutchinson 7.5
Oğuzhan Özyakup (56')7.0
Anderson Talisca 8.6
Ryan Babel (76')7.3
Ricardo Quaresma 6.6
Alvaro Negredo (56')6.7

Domagoj Vida (56') 6.7
Vagner Love (56') 7.8
Jeremain Lens (76') 6.9

Takım Ortalaması 7.5

Anket: 21 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

58 Yorum:

Emrah D dedi ki...

fikstüre şöyle bir baktım. lig maçlarının günleri belirlenirken şampiyonlar ligi maçlarına dikkat edildiği müddetçe (ki bu konuda şüphelerim var) fenerle kupa maçının ertelenmesinin bize kazandıracağı hiç bir şey yok.

hafta içi salı bayern maçından sonra ligdeki fener maçı pazartesi gününe verilmeli. hafta içi avrupa maçı olan takımın o maçtan önceki lig maçı cuma sonraki lig maçı pazartesi olmak durumunda bence. hakkaniyet bunu gerektirir.
pazartesi fenerle lig maçını oynadıktan sonra fenerle olacak kupa maçı hangi gün olursa olsun çok da fifi zira biz kaç gün dinlenmişsek fener de o kadar gün dinlenmiş olacak. pazartesi üzerine iki gün dinlenme perşembe uygundur.
perşembe fenerle kupa maçını oynadıktan sonra trabzonla lig maçı pazartesi olmalı zaten üstüste maç trafiğinden çıkıyor olacağız en sıkışık fikstürden biz çıkıyor olduğumuz için pazartesi maçı bize verilmeli.
trabzon ve gençler maçları arasında neyse ki hafta içi bir maçımız yok. gençler maçı, hafta içinde oynanacak olan bayern maçı düşünülerek cuma oynanmalı.
çarşamba bayern maçı var zaten.
son olarak başakşehir maçı da pazartesi oynamamız adil olur fakat fifanın anlamsız kuralları gereği milli takımlara katılacak oyuncular pazartesi sabah milli takımlara yollanmak zorunda. özel bir izin mizin bişey ayarlayamazsak malesef bu maç pazar olur.

özet olarak fener trabzon ve başakşehirle olacak lig maçları pazartesi (başakşehir mümkün olmayabilir) gençlerle olacak lig maçı cumaya verilirse yoğun maç trafiğiyle ilgili bir sıkıntı kalmaz.

ha başakşehir maçı eğer pazartesi olamıyorsa 27 mayısa ertelenirse harika olur rahat rahat finali oynarız.

turkkant dedi ki...

Bu maçla ilgili bazı tespitler:

- Medel'in stoper performansına bakınca, aslında bize gereken ideal ikili Marcel-Pepe değil, Marcelo-Medel'miş. Biri yüksek, biri çabuk, ikisi de topu iyi oyuna sokuyor. Çok iyi bir ikili olurmuş.

- Atiba'ya 2 hafta dinlenme yaramış, fiziksel olarak diri buldum. Artık gözüken o ki, bu sene de Atiba-Quaresma üzerinden geçecek. Benim de hayalim farklı orta saha denemeleriydi, ama geçen sene ikinci yarının kadrosuna döndük. Abubakaar & hareketli santrafor eksiğini de Love kapattı.

- Oyun gücüyle bu kadar geriden gelip şampiyonluğu almamız açıkçası kolay değil. Haftaya Konya maçı çok çok zor maç, o maçta bir puan kaybı sonraki her maç müthiş stresli geçer. Bana göre bu seriden çıkmanın tek yolu var, şapkadan tavşan performansları. Yani bir maç Talisca çıkacak bir frikik atacak, bir maç Love sürpriz bir gol atacak, biz maçı Oğuzhan alacak, bir maç Pepe gidip bir kafa vuracak filan ancak öyle. Başka türlü bu puan farkı GS'nin bu fikstürüyle hiç kolay değil. Adriano geçen hafta yaptı, ama takım koruyamadı bir de tabi o tarafı var.

- Negredo geçen maç iyiydi, bu maç aslında tam 2 tane atıp moral ve özgüven maçıydı. Yazık oldu, onun şu gol performansıyla Talisca'nın atamadığı her maç sıkıntı. Love da çok top kaybı yaptı, takımın oyununa henüz alışmış görüntüde değildi, zaten yaşı itibariyle daha çok tilki modda oynuyor. Negredo çok saçmalamazsa hemen İlk 11'i alamaz gibime geliyor.

- Özetle sanki sanki önümüzdeki 7-8 hafta en çok Talisca'nın ekstralarına muhtacız.

Ekrem35 dedi ki...

Stoperde medel şu an için vida'dan daha çok güven verdi bana. Belk de bu maç özelindedir bilemiyorum. Medelle ilgili bir de ortasahada atiba ile beraber oynamazsa (burada atiba ile beraber dememin nedeni atiba alanı kapatacak medel baskı yapacak oyuncu diye düşünmem) stoperde daha verimli olur diye düşünüyorum.

Atiba'nın toparlanmış hali benim de dikkatimi çekti. Oğuzhan'ın iyi oyununda bu faktör önemli etkendi bence.

Bu maç bana mı öyle geldi yoksa rakipten mi kaynaklandı bilmiyorum ama sanki kanat forvetler biraz içe girip forvete yakın oynadılar ve beklere alan açtılar gibi geldi bana.

Love'ın ilk golü çok klas bence. Dün attığı golleri negredo atamaz diye düşünsem de negredo'nun 11 oynamaya devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Son olarak da önümüzdeki fikstürün en önemli maçı haftaya konya maçı. Bu maç kayıpsız geçilirse gerisi (en azından ligde) gelecektir. Ancak önümüzdeki 5 hafta gs ile puan farkını kapatamayacağımızı düşünüyorum. Çok kolay maçları var ancak ondan sonraki periyotta biz liderliği alacağız bence. Konya maçında yanılmıyorsam ozzy, adriano, pepe ve tali kart sınırında. Çok zor bir maçta çok kritik oyuncular sınırda. Her anlamda sezonun en kırılma maçı olacak maç haftaya. Şansımız yanımızda olsun.

Armagan dedi ki...

Maç kesinlikle kıstas değil ama takım, bir klasik olarak, 2. devre toparlanma emareleri gösteriyor. Talisca, Medel, Pektemek, yavaştan Atiba, bu maç özelinde Oğuzhan ve q7 yükseliş içindeler.

Bu sezon için gerçekçi bir hedef olarak 70 puan dersek bu devre 40 puan yapılmalı, şu ana kadar 10 puan alındı. Geçtiğimiz devrede de bu maçlarda aynı puan alınmış ama sonraki 5 maç sadece 5 puan alabilmişiz. 10 puanlık kayıp sırayla fener(-3), trabzon(-2),gençler(-3) ve ibsk(-3) maçlarında gelmiş. Şimdi bu kayıpları 4-5 civarında tutabilirsek o zaman yavaştan şampiyonluk konuşulabilir. Evdeki maçları bir şekilde kazanacağımızı düşünürsek(fb ve gençler),dışardaki 3 maç asıl kritik dönemeci oluşturucak (konya,ts,başak).

Bu arada diğer maçlarda da şansımız devam etmeli, misal bugünkü derbi berabere veya fener galibiyeti ile bitmeli. Bu maratonun son maçı olan ibsk maçı, fb-gs maçıyla aynı hafta ve burada da beraberlik çıkarsa ilk 2ye gireriz eğer gerekli puanları toplamış olursak.

Yine de iş bize, oyunumuza, isteğimize ve konsantrasyonumuza bağlı sonuç olarak. Bu hafta bu anlamda çok iyiydik ama asıl sınav haftaya konya ile başlıyor.

Konya galibiyeti, “temizinden” Bayern yenilgisi ve tamamen lige olan konsantrasyon belki kapıyı aralayabilir. Hayırlısı...

Şu üçüncü golü izlediğinde bu maçın hiç bir şekilde baz alınamayacağı çok net . Ne söylesen boş bir maç ...

turgay dedi ki...

Başakşehirin zayıf karnının öne çıktığını görüyoruz 2 haftadır önde doğru pres dağıtıyor başakşehiri. Bunu yapan her takım puan aldı bu yüzden geçen hafta yazmıştım şampiyonluk yolunda fb daha avantajlı diye nitekim bu akşam net galibiyet aldılar. Bizden de puan alırlar çok zor maç olacaktır çünkü takım olarak çok doğru pres yapıyorlar ve tek düşüncelere orta sahada rakibi hataya zorlayıp direk oynamak. Kocaman bu tür rakiplere karşı iyi kurgulayarak oyunu puanı alabiliyor. Bizim için 2 rakibi de nasıl ekarte edebileceğimize dair güzel şeylere gösteren bir maç izledik ve puan farkı biraz daha düştü. Ha ben takımımdan gram umutlu değilim fakat bu zorlu fikstür öncesi heyecan oldu

lig iyice arapsaçına döndü. konya maçında sahada savaş çıkacaktır. kesinlikle atiba-medel orta sahasıyla başlamalıyız. medel stoperde bana hiç güven vermiyor.

can dedi ki...

Hoca Tosic iyilesene kadar orta saha cizgisine kadar cikarak oynamamiz gereken maclarda Medel'i stoperde kullanacak kanimca. Vida'nin o rolu doldurmasi su an icin mumkun gorunmuyor.

Negredo'yu en cok elestiren benimdir herhalde ama bu macta gol atamamasina ragmen cok pozisyona girebilmesini, hatta defansin arkasina sarkabilmesini filan olumlu buldum. Yalniz, Love'in gollerine sans, Negredo'nun kacirdiklarina sanssizlik diyenlerin eger buyu, muska islerine girmeyeceklerse neden bu adamlarin bu kadar tutarli bir sekilde sansli veya sanssiz olduklarini aciklayamazlar. Golculuk "sans" isidir zaten, bir sekilde gol olacak sekilde vurabilmektir kaleye.

Ben de hepiniz gibi takimi cok daha diri buldum ama korkum bunun rakipten kaynaklanan bir iluzyon olmasi. Dusmesi nerdeyse kesinlesmis tek takim Karabuk sonucta. Bugun, Fener'in oyunu benim de gozumu korkuttu. Iyi Dogu Avrupa takimlari gibi oynadilar izledigim bolumde, bizi cok zorlarlar bu oyunla. Umarim onlar da, bu oyunun tutmayacagi Anadolu takimlarina puan kaybederler. Bir sekilde biz gene potaya girmisken sampiyonluk kim vurduya gitmesin. :)

Negredo - Love olayı için attığımız 5. golü bir kez daha izlemeniz gerek . Quaresma aynı pozsiyonlarda Negredo'ya 3 defa o pası atmadı bundan önceki maçlarda . Birebir aynı . Keza ön direğe koşmadı diye adamı 45. dakikada oyundan çıkarıyorsun yani adama talimat veriyorsun sonra bakıyoruz Love'un vurduğu bütün kafalar 2. direkte gerçekleşiyor .

Bunlar aklama çabası değil yanlış anlaşılmasın . Maaş sklası takımın geri kalanında 1.5-2.5 arasındayken 4.5 verdiğin forvetin gol atacak burası kesin .

Lakin adamı doğru kullanmadığımız da kesin . 55'de çıkması yine akıl alır gibi değil ...

beagle dedi ki...

@Can
Bu şans, istatistik vb karışık işler. Ben bebelikten beri hayatta kantarın "şanssız" tarafında olduğumdan akademik kariyerim "planlama" üzerine oldu diye düşünürüm.

Önce direk matematik yaparsak, Love'ın sahada kaldığı süre başına çektiği şut Negredo'nun 3 katı. Fakat Negredo %100 kaleyi bulmuş, Love ise %60. Buraya kadar daha çok arayan atar diyebiliriz. Ama sonuçta isabetli şut sayısı ikisinin de 3, birinin 2 golü var, digerinin yok. Haydi ateyizler açıklıyoruz :)

Normalde Love'ın ilk golü gibi beleşe gidebilmek beceridir. Ancak o golde armut gibi ofsayta koşması beni pek etkilemedi. Tersine istatistikleri bozdu.

İkinci aşamada biri niye dakika başına daha etkine girelim.
Ilk faktör hız. Negredo tartışılmaz şekilde ağır. Özellikle maçın koptuğu dakikalarda beleşleri toplayamiyor.
2. faktor, karsilastirilan dakikalar da aynı değil. Negredo'nun oynadığı maç bası dakikalarda Love'in pozisyon orani da düşecektir.
3. faktör oyun stili ve tercihler. Almeida rakip ceza alanı önünde sırtı dönük top alip kenarlara yönlendirmek gibi yıpratıcı bir işle uğraşırken, Burak Yilmaz gibi sürekli arkaya top isteyip, gelene geçene vuran oyuncular da var. Love tam ne yapacak bilemiyorum ama Cenke yakin bir stilde saklanıp pozisyon bekler veya yüzü dönük 25-30 metrede top alıp, dripling zorlar gibi görünüyor.

Sonuçta iş bir noktada takim için oynamak veya gol için oynamak arasinda tercihe dönüyor. Talisca varken 2. gol için oynayan adamı takım kaldırır mi? Bence zor. Cenk-Talisca ikilisi bu yüzden bize sürekli puan kaybettiriyordu.

Zorlarsak habire taç çizgisine giden Almeida aptalı, Rize maçında 20 gol kacirarak santrafor olan Burak faydasizi üzerinden devam ederiz. Burak'ın yüksek gol sayisina rağmen oynadığı takımların hedefe ulaşamamasi, diğer uçta oynamanin zararlarını güzelce ortaya koyabilir.

fidddas dedi ki...

bu maç diğer maçlara çok doğru bir bilgi sunmaz ama en azında iştah arzu açısından umut verdi..
konya maçında hem deplasman hem de akıllar bayernde olacaktır... tam yarım sıfır kazanmalık maç.
bu yıl fikstürde 2 tane zor dönem var. her takım o döneme girince kırılıyor sonra puan toplamaya başlıyor. birisi fener-trabzon-başakşehir(beşiktaş) periyodu, diğeri kayseri, sivas gibi takımlarla deplasmanda oynanan periyot.

şu dönemde başakşehir, fener ve beşiktaş 1. periyottan ard arda geçiyor. galatasaray kolay tarafa başladı. bu onları biraz öne çıkaracaktır. başakşehirin oynadığı oyunlar gösterdi ki bu dönemden hırpalanarak çıkacaklar. bu onların geriye düşürecektir.
bizim de kayıplarımız olacak.

ancak fenerbahçe mevcut kadrosuyla bizim maçtan kolay kolay çıkamayacağını bildiği için stresi aykut ve volkanın üzerine çekiyorlar. bizim taraftarın ciğerini biliyorlar. maçta taraftar sakin kalamayıp bu figürler ile uğraşırken oyunu sert ve kavgalı oynayıp istediklerini alma peşindeler. buna çanak tutmamak ve sakin kalmak gerekiyor. konyayı yener ve fenerbahçeyi evde yenersek galatasaray ile beraber diğer ikisine bir maçlık fark atabiliriz gibi duruyor.

GeceGezgini dedi ki...

@beagle,

Çok iyi özet abi. Benim beynimde de benzer düşünceler dolaşıyordu ama kelimeler bir türlü yan yana gelip bu yazdığın yazıyı ortaya çıkaramıyordu:)

Hocanın rotasyonda elini kolaylaştırabilecek tek done, 2 forvet oyuncusunun da yaşlı olması. Bence bundan sonraki çoğu maçta son 2 maçtaki senaryoyu izleyebiliriz; Negredo ilk 11 başlar; maç koparsa Love ile değişir, maç kopmazsa Love ile beraber oynar.

Medel' in kullanımı ile ilgili bir cümle de karalayayım; Bir önceki postta bir arkadaşın dediği gibi Pepe-Medel defansını ( önde baskıyı Vida' nın henüz Tosic ve Medel gibi yapamaması yüzünden ) Medel - Oğuzhan orta sahasından daha mantıklı görmeye başladım. Medel alan kapatmaktan çok, rakibe orta sahanın ön bölgesinde baskıyı seviyor. Oğuzhan' la oynadıklarında Oğuzhan alan kapatmakla uğraşıp istediklerini yapamıyor. Oğuzhan, çakılı 6 ile daha rahat oynuyor, which is Tolgay ve sağlıklı bir Atiba.

O yüzden Medel-Atiba , Oğuzhan-Atiba (sağlıklı&fit), Oğuzhan-Tolgay , Medel-Tolgay ikilileri orta sahada şu anda ideal olanlar gibi. Rakibin ve sahanın durumuna göre uygun olanlarla başlanabilir. İnönü'de Negredo - Talisca - Oğuzhan - Tolgay - Medel - Pepe - Fabri omurgası Münich maçı dahil her maç işimizi görür hatta .


Yine bir önceki postta bir arakadaş bahsetmişti, bu maçta yeni bir şeyler denememiz hoşuma gitti. Hücumdaykeb Babal ve Quaresma toplu ve topsuz içeriye katettiler ve ceza sahasına girdiler. Bekler sürekli bindirme yaptı. 3- 5 - 2 emareleri göründü.

Bakalım önümüzdeki 5 haftayı merakla bekliyorum ve Fener'den baya korkuyorum :)

Sevgiler.

EC dedi ki...

@ovunc ayni fikirdeyim.. Q o paslari Negredo ya atmadi.. atmayacak.. Porketekizce konusanlarin bir saltanati var gibi. yada en azindan bunu Q boyle gostermek istiyor..

neyse.. takima zarar vermesin ve bu yuzden puanlar kaybetmeyelim de isterse Marsca konussunlar..

Takim da & Taraftar da sakin kalmali.. top rakipteyken baski icin islik gurultu vb fakat takimi da atesleyici tezahuratlar gerekiyor.

bence Konya maci daha zorlu gececek FB macina nazaran.. orada bize dis bileyen yobaz bir guruh bekliyor ve maca verilecek hakeme gorede faullerde nasil ufleyecegi belli olur..

Sifo Mehmet in takimi onde basiyor ve fazla firsat vermiyor cikislara.. Pepe ve Medel yine sisirecek sanirim..

Atiba ya da extra baski yapacaklardir Konya da top kapip kontraya cikmak icin..

hakemle ugrasmadan, futbola odaklanip 3 puani almali.. hemen ilk yarida..

BJK4EVER dedi ki...

Su Negredo-Love konusundaki kiyaslamalar harbiden cok basit yapiliyor.

Negredo gol disinda muthis katki yapiyor. O takima girdikten sonra Talisca'nin cosmasi tesaduf degil, takimin cok daha rahat pozisyona girip gol atmasi da tesaduf degil. Sirf Bursa deplasmaninda bile 1 asist yapti 2 asistini Lens ve Love yedi mesela. Kaldi ki oyle bir konusuluyor ki sanki adam 10 mactir gol atamamis. Adam ilk yarida zaten default olarak 70-80'de girdi, ne yapacakti? Adam mac basi 10 dakika oynayip 15 gol atabilse zaten Ronaldo olurdu. Aylardir gol atamiyormus gibi davranilan adam daha gecen hafta 90'da beraberlik golunu Bursa deplasmaninda atip tek basina puan getirdi.
Love'u ben de begeniyorum, hicbir forvetimizde olmayan ozellikler (cabukluk, dribling, gol vurusu) onda var, ama bizde tek forvet oynayabilecegini dusunmuyorum. Her halukarda sonradan girip mac cozebilecek adam ama, bu cok net. Bence Cenk'ten de iyi o ayri konu. Karabuk'e karsi 2 bombos pozisyonda mac bitmisken sonra gol atti, ama Bursa'da ne yapti mesela? Orada atsaydi ya madem? Sert kapali savunmalari karsi tek basina ayakta duramaz, bu kadar basit.
Zaten insanlarda bir umut olsun diye yeniyi abartip eskiyi tukaka etme egilimi zaten var ama biz baya abartiyoruz.

Emrah D dedi ki...

yayin kacta gencler

cochise dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

2 dakikaya başlıyoruz

Galatasaray'ın beyinsiz kuzey afrikalılarını görünce şampiyonluk için yeniden umutlanıyorum. hem derbiler hem de gerilimi yüksek maçlarda paratorunda gazıyla saçmalayıp çok puan kaybedebilirler. 4-5 maçlık bir seriyle şampiyonluğun en büyük adayı olabiliriz tekrar.

Bir de geçen gün izlediğim bir programda lig ortalamasına göre Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe 6-7 faulde bir kart görürken Galatasaray 19 faulde bir kart görmüş. Aykut olacak sıfatsız mendeburda Beşiktaşı kolluyorlar diye zırlıyor her hafta. Sırf inönüye gelecek diye algı yönetimi yapıyor sinsi böcek.

Basar dedi ki...

Geçen gün yazdım ama çıkmadı... Bu sene, Biliç ile şampiyonluğu kaybettiğimiz seneye benziyor. Son haftalarda ayakta kalan şampiyonluğu alır. Bence oldukça makul bir şansımız var. Bu gidişle 3 puanlı sistem geldiğinden beri en düşük puanlı şampiyonluk gelecek.

Bu arada, bu sezon 3 maça gidemedim 3ünde de fark attık. Benim ayağım mı uğursuz anlamadım.

yilmaz dedi ki...

Son haftalarda nedense GS ile baş başa kalacağımızı düşünüyorum. Kimse beni Fener'in şansının olduğuna ikna edemiyor.

Başakşehir ile farkı tek maça indirdik. Sıra GS'de. Şu abuk subuk fikstürden puan farkı fazla açılmadan çıkarsak işi Seyrantepeye bırakabiliriz. Yapacak birşey yok, bundan sonra hep düşeş atmalıyız.

sports guy dedi ki...

GS icin sene basinda bi tahminim vardi, bu tempoyla ligde icerde zor puan birakirlar diye. Sanirim dedigim cikti, tek beraberlikleri var o da FB'ye. Adamlarin kalan zor maclarinin neredeyse tamami iceride simdi, bakalim bu performansi zor takimlara karsi da iceride gosterebilecekler mi?

Bu sene GSnin Tudor olsun FT olsun kolay macta puan biraktigini gormedik pek malum. Belki malatya deplasmani, o kadar.

Fener bu oyun tarziyla ligde her takima her an puan kaybedebilir, onlardan cekinmiyorum. Basaksehir de onumuzdeki 3 hafta muthis oynamak zorunda cunku full ters rakipleri var.

Eger biz bu fiksturden sag cikamazsak GS bir anda zirvede tek basina kalabilir yani bu fikstur avantajiyla..

Bu anlamda GSnin bu hafta Kasimpasaya puan kaybetmesi cok onemli. Belhanda yokken, Fernando'nun da donusune varken Donk Selcuk Feghouli gibi bir orta saha cikacaktir. Eger pasa puan cikarirsa o mactan o zaman isler degisebilir.

Yoksa mantigim bu fiksturde GSnin isi birakmasi zor diyor, o orta sahayla bile.

Kayseri maci ligin en kritik maci demistim kazanamadik. Sonra sivas icin bunu kullandim yine patladik.

Konya'dan sag cikmak umidiyle.

PS: Bizim sansimiza Serkan inanilmaz formda. Bence haftanin oyuncusuydu butun ligde. Konya bize karsi cift forvet cikmaz sanmam ama iyi pozisyon veriyorlar. Degerlendirmek sart.

fidddas dedi ki...

galatasary kasımpaşa(d), bursa, Karabük(d), Konya fikstüründe en fazla 2 beraberlik alır. fazlası sürpriz olur. ancak onların kırılacakları fikstür bizim maça kadar olan fener(d), trabzon, gençler(d), başakşehir maçları olacak. bizim maçtan önce alanya oynayacaklar ancak öncesindeki 4 maçtan galibiyet alamamaları bile mümkün.

onlarla olan maça puan puana çıkmamız olası...

Basar dedi ki...

3 büyüklerin tamamı deplasmanda puan kaybetme adayı. O yüzden iç saha değil deplasman performansı biraz daha öne çıkacak. GS'nin deplasman performansı rakiplerine göre geride kalıyor (sıralama yapılsa lig 6.sı) ve diğer 3 adaya göre 1 maç fazlası var.

Bu sebeple iç sahası ne kadar avantajsa (kaldı ki bizimle ve city ile içeride oynayacak, o maçlar her sonuca açık) deplasmanı da bir o kadar dezavantaj.

Bizim derdimiz zaten kendimizle. Eğer kımıldarsak daha farklı konuma geçeriz. Şu anda da daha derli toplu gidiyoruz gibi duruyor.

GeceGezgini dedi ki...

Açıkçası ben FB'den korkuyorum. Adamlar Daum döneminden itibaren büyük maçları çok iyi oynuyorlar. Adamlar büyük bir maçı kazanmak zorundaysa kazanıyorlar bir şekilde. Fiziksel anlamda çok atletik ve güçlüler, mental açıdan da pislik bir profesyonellikleri var ve büyük maçları almalarına yetiyor bu da. FB eğer Anadoluda puan kaybetmezse süpürebilir ortalığı. GS deplasmanımızın FB iç saha maçına göre daha rahat geçeceğini düşünüyorum ben.

sports guy dedi ki...

@Basar

O deplasmanlarin kaliteleri de onemli yalniz. Malatya'yi haric tutuyorum dedigim gibi, kalan deplasmanlarda zor maclarda gitti GSnin puanlari.

Antalya beraberlik, henuz Riza varken ve takim iyiyken.

Trabzon maglubiyet.

Basaksehir maglubiyet.

Besiktas maglubiyet.

Sivas maglubiyet.

Kolay deplasmanlarda kazandilar yine, ve ligin kalaninda cikacaklari deplasmanlarda ic saha karnesinde ilk 10da bulunan 3 takim var sadece, biri fb haliyle, digerleri de 9. Ve 10. Kasimpasa ve Akhisar.

Form durumlari elbet belirleyici olacaktir diger takimlar adina, ama kagit ustunde kolay fiksturleri var bize kiyasla o kesin.

Ic saha acisindan da dedigim gibi, anadolu takimlarina yedirdikleri tempoyu yedirebilecekler mi gorecegiz buyuk takimlara.

sports guy dedi ki...

@GeceGezgini

FB tabiri caizse cok "sakar" bir takim. Fiksturun en kolay macinda bile puan kaybetme ihtimalleri mevcut. Aykut bosa "stoper daha onemli" diye aciklama yapmadi, onun sisteminde en onemli parca stoperler.

Yani bizi vodafone'da 1-0 yenip ertesi hafta rastgele bir takimla 1-1 berabere kalabilir fener. Sampiyon olabileceklerine o yuzden ihtimal vermiyorum.

Ekrem35 dedi ki...

@gecegezgini +1

Gs deplasmanından galibiyet beklentim fb ile evimizde oynayacağımız maçtan daha büyük aynı senin gibi. Fb maçlarında oyuncular, taraftar ve yönetim(hem td hem başkan) nezninde çok gergin oluyoruz ve hep kaybediyoruz. Yanlışım varsa düzeltin ama sanırım şenol hoca'nın ilk senesi töre ve gomez varken yendik. Daha öncesi de pek parlak değil. Ama bu maçtan ve bayern maçından daha önemli olan maç şu an için konya maçı. O maçtaki 3 puan her şeyi değiştirebilir her şeyi etkileyebilir. Pozisyona girmeden kendi kalesine atılmış golle bile kazanmaya razıyım. Yeter ki +3 ü görelim.

yilmaz dedi ki...

Ben şampiyoluk hesaplarımda FB 1 başak 3 GS 3 yazdım

EC dedi ki...

5 gollu kazandiktan sonra ( tamam rakip kolay) ama az yorum yapilmasi sasirtmisti beni.. neyse 30 tane yoruma ulasti grup.. kotu elestirmeyi daha cok seviyor bizim guruh.. iyiyi ovmektense..
kendi kendimize de bas agrisi cikariyoruz.. Cenk Negredo vardi, simdi Wagner Negredo olacak.. Q7 zaten hep var.. takimi ve taraftari bolen baska da oyuncu yok bu arada... :)

Konya spor un fisini ilk yarida cekmeliyiz..2-3 fark yapip sonra sakince dinlenme...
0.5 gol ile kazanmaya da raziyim.. cok onemli mac...

ben FB nin bu hafta Hikmet Kahraman in ekibine yenilecegini saniyorum kendi sahasinda.. Ayku da istifa tiyatrosu yapar yine..

beagle dedi ki...

@gecegezgini
Teşekkürler dostum. Telefonda yazdığımda biraz saçmalayabiliyorum ama :) Şans konuşurken de aklima sen geldin. Vodafone'dan çekiliş kazanan sendin dimi?

Gs Fb konusunda:
-Mustafa Yıldırım'ın belirttiği kart okayina ben de bakmıştım. Inanilir gibi değil. Gs'ye 3de 1 iraninda kart çıkarıyorlar. Dar kadrosu olduğu için bilinçli bir destek bu. Bu hafta bariz koldan tutup çektiler hakemin önünde, taban girdiler kart yok. Belhanda aptali kendilerini bu kadar kollayan hakemle dalaşmasa o da siyirirdi.

FB derbiler özelinde şunu söyleyeceğim son 10 senedir BJK maclarinin %75i agir hakem şaibeli. Firat 1 maçimizi normal yönetmişti agzina ettiler, artik o da yonetemez. Bize karşı durdu korkudan. Bu istatistikleri ancak üstün oyunla ve golcuyle bozarsin. Talisca bile FB maclarinda kaçırıyor. Bu salaklardan kormayan 1 klas golcü 2 de gurbetçi koyunca is tamam. O sebeple FB maçında Love a en az 45 dk verirdim. Hatta deplasmana 11 baslatirdim.

Emrah D dedi ki...

fikstür saçmalaması şimdi oldu. saçma bir şekilde gündeme kupa maçını getirdik ertelense bile bize faydası çok olmayacaktı.

fenerle olan lig maçını pazartesi değil pazara koymuşlar. bayern maçından çıkıp geliyoruz bir gün eksik dinleneceğiz bir gün geç olsa sonraki maç zaten yine fenerle, iki takıma da aynı muamele hiç bir şey değişmez sadece fenerle lig maçını bir gün eksik dinlenerek oynamamız istenmiş. olay hafta sonu 3 büyük maçı olsun ise niye gs cuma oynuyor koy gs maçını cumaya başakşehir maçını pazar biz de fenerle pazartesi oynayalım. tek sebep arada bize bir gün sokmak.

gençler maçını cumaya değil cumartesiye koymuşlar, öncesindeki hafta içi boş oysa ki zaten dinlenip çıkacağımız maç. cumaya koymadıkları için ya bayern maçına bir gün eksik dinleneceğiz veya bu maçta daha çok rotasyon yapacağız, muhtemelen bu istenmiş. cuma günü başakşehir alanyaya gidiyor o maçla bizimkini değiştir gitsin zaten hem fener hem gs haftasonu oynuyor. bu arada hem fener hem gs pazar oynuyor yani normalde ikisini de prime time oynatmak isterler ama sırf bizim trafiği sıkıştırabilmek için ikisini aynı güne koymuşlar. üşenmedim her haftaya baktım bu sezon ilk defa fenerle gsnin maçı aynı güne koyulmuş ve fener ilk defa gündüz maçı yapıyor. fenerle gsyi cumartesi pazara koysalardı bizi koyamayacakları için mecburen cuma maçı bizim olacaktı belki daha az rotasyon yapmamız gerekecekti sırf bu bize girsin diye fenerle gs maçını aynı güne koymuşlar gibi görünüyor. bunun dışında bir açıklama aklına gelen var mı niçin bütün sezon durup ilk defa iki sarılının da maçı aynı gün?

ertelenme istenmesi mantıklı olabilecek tek maç pazartesiye milli maç takvimi yüzünden koyulamayacak olan başakşehir maçı, onu da biz bir kere bile dile getirmedik. bu da bizim mallığımız.

işte böyle böyle geçiriyorlar.

gerçekçi değil paranoyaksam da kabahat benim değil beni zorla paranoyak eden bu federasyonlar.

GeceGezgini dedi ki...

@beagle, aynen abi, vodafone’la avusturya kampina gitmistim Gomez’in geldigi sene:)

Konya macina Tolgay& Oguzhan cikip Atiba’yi dinlendirsek iyi olur diyecegim ama Oguzhan’i, Medel’i de dinlendirmek lazim. Bilemiyorum Altan..

sports guy dedi ki...

@diskonnektus

Valla ben fiksturu gayet begendim sahsen. Bayern ile sali gunu yapiyoruz yahu fener maci neden pazartesi oynansin? Oldu olacak referandum tatili alalim tekrar :)

Fikstur gayet basit:

20 subat bayern, 25 subat fener, 1 mart fener. E trabzon maci da pazartesi zaten, 5 mart. Her macin arasina fazlasiyla dinlenme suresi konmus, bundan fazlasi nasil olabilirdi anlamadim :)

Zaten etrafimdaki tum besiktaslilar da gayet memnunken senden bu tiradi gorunce gercekten sasirdim baya. Dogru inceledigine emin misin acaba?

Emrah D dedi ki...

@sports guy

hocam baya inceledim hiç memnun değilim.

fener maçı neden pazartesi oynanmasın? pazartesi lig maçı madem oynanıyor niçin bizimkisi değil? memnun olmamamız için cuma/cumartesi mi olması gerekti?

gençler maçı niçin cuma oynanmasın? cuma lig maçı madem oynanıyor niçin bizimkisi değil? önceki hafta içi herhangi başka maç da yok.

bizim yönetim/hoca madem ertelenme gündemi olacaktı bu kadar niçin başakşehir maçı yerine ertelenmesinden fayda görmeyeceğimiz fener kupa maçının lafını ettiler?

bütün sezon ilk defa fener gs aynı gün oynuyor ilk defa fener gündüz maçı oynuyor bir pislik var sanki

carlito dedi ki...

ben gelen yorumların aksine ligdeki fb derbisini hakederek, eze eze kazanacağımıza inanıyorum.. geçen seneki maçların acısı çıkacak, hissediyorum.. ama kupa maçları her sonuca açık, ilk maçta iyi bir skor çıkaramazsak rövanşta her şey olabilir..

fener bu hafta muhtemelen puan kaybetmez, ki kaybetmesin de zaten, bizim maça havalara girmiş şekilde gelsinler istiyorum (en büyük korkum başakşehir maçıyla aykut'un kovulmasıydı, olmadı neyse ki)
g.saray'ın bu hafta kasımpaşa deplasmanında puan kaybedebileceğini düşünüyorum ve umuyorum.. kemal özdeş'e güvenim var bu konuda, umarım pozitif futbolunun karşılığını alacağı maç bu olur..

konya maçının öneminden zaten bahsedilmiş, ekleyecek fazla bir şey yok.. umarım "akıllar bayern maçındaydı" gibi bir saçmalıkla karşılaşmayız.. benim de hiçbir şekilde futbol anlamında bir beklentim yok, çıksınlar ve kazansınlar.. bu maç tamamen akıllı oynayıp 3 puanı alma maçı, başarabilirsek kayseri ve sivas karşısında dönemediğimiz virajı nihayet dönebilmiş olacağız, ondan sonra düz yolda vitesi yükseltiriz...

Emrah D dedi ki...

hoca açık seçik söylesin konya maçında galibiyet alamazsak oyununu beğenmediklerim bayern maçlarında 1 dk bile alamaz diye bakalım görelim o zaman akıllar hangi maçta oluyor

konya maçından 3 puan alamazsak ne hocayı ne futbolcuları asla affetmem.

sports guy dedi ki...

Valla hala fikstur derdini anlamiyorum. Normalde sali ustune cumartesi bile mac yapilir, ekstra bir gun alinmis ve pazar gunune konmus. Kupa macini ben carsamba bekliyordum o da persembeye konmus. Trabzon maci da pazartesi gunune verilmis.

Normal sartlarda ayarlanacak fiksturden daha iyi bu.

Trabzon maci pazartesiyken genclerbirligi macinin cuma gunune konmamasi da mantikli. Zaten bayern rovans carsamba, pazartesi-cumartesi-carsamba olabilecek en mantikli fikstur.

Ben gayet memnunum, elestirileri hic anlamadim. Arti cumartesi gencler maci istanbul'da, bayern maci da carsamba istanbul'da olacak.

Sikayet edilecek hic bir husus yok. Yonetimi de tebrik ediyorum, erteleme muhabbeti ise yaramis demek.

carlito dedi ki...

ben de fikstür konusunda genel olarak çok şikayetçi olunacak bir şey yok diyorum, sadece başakşehir maçının pazartesine konmaması noktasındaki eleştiriye katılıyorum, orda bir çakallık yapılmış.. bayern rövanşı yorgunu olarak başak deplasmanında puan bırakacağız, hesap bu.. ama bu saatten sonra bir şey değişmez, fikstür konusunda gündemden kaldırıp maçlara odaklanma vaktidir..

beagle dedi ki...

Yalniz biz 3 sene önce, fedadan hemen sonra bu Tottenham'i içerde yendik, dışarıda Lloris yerine insan olsa yeniyorduk. Üzerlerinde lig bitirdik.

Şenol Güneş ile Biliç'in karışımı bir hoca lazım. Biliç'in getirdiği saha içi mevki disiplini hiç kucumsenecek birşey değildi.

Trippier Aurierden daha iyi galiba. Londra'ya da maydonoz olalim :)

Emrah D dedi ki...

benim fiksturle ilgili derdim şu ki kimseye negatif etkisi olmadan daha iyisi olabilecekken olmaması bence küçük hesap veya en azından beni rahatsız ediyor. zaten default olması gereken kadarı yapılmış ben daha iyi olabilirmiş niye olmamış diyorum.

turgay dedi ki...

arkadaşlar kasımpaşanın sahibi azılı bir beşiktaş düşmanı olan turgay ciner. siz nasıl galatasaray karşısında şans veriyorsunuz bu takıma şaşırdım açıkçası. adam beşiktaşa yenildi diye hoca kovup 3 gün sonra geri alan bir manyak. kemal hocaya saygı duyuyorum ama bu maçta puan alamaz bence.

fikstüre bakılacak zaman değil bence. bu fikstür öyle ya da böyle değil biz istediğimiz için böyle oldu. CL çeyrek finale kaldık üstüne kupada son zamanlardaki en büyük başarımız olan yarı finale kaldık. fikstürden çekinmemek lazım. takım umut vermediği için aslında takılıyoruz yoksa oyun umut verse kimsenin umursayacağını düşünmüyorum.

konya maçında benim fazlaca iyimserliğim var açıkçası. geçen hafta kazanamamış olsalar daha fazla kötümser olabilirdim ama aykut zamanındaki konya ile şifo zamanındaki konya arasında fark var. daha açık oyun oynuyorlar bu da bizim işimize gelen bir durum. geri düşmeden ilk golü atarsak farklı bile bitebilir diye düşünüyorum.

@carlito

Fizik olarak Fenerbahçe'yi domine etmemiz mümkün değil . Adamlar net birşekilde bizden daha iyi durumda .

Oyun planı olarak zaten kolay kolay kimseyi domine edemiyoruz 2 senedir . Bozmaya oynayan takımlara karşı Şenol Güneş'in ne kadar çaresiz kaldığını defalarca gördük .

Fenerbahçe , Başakşehir maçında faul bile yapmadan , topla oynamadan maçı domine etti . Zaten biri yazmıştı aramaya üşendim . Doğu Avrupa stili futbol bizi çok zorlayacak .

Unknown dedi ki...

@turgay

Ağzın bal yesin :)

(fikstüre bakılacak zaman değil bence. bu fikstür öyle ya da böyle değil biz istediğimiz için böyle oldu. "CL çeyrek finale kaldık") ünlem ünlem ünlem...

Zaitsev dedi ki...

Fener ve Başakşehir maçlarında fanteziye gerek yok. Oğuzhan'sız, Talisca'sız ilk 11 ile maça çıkmalıyız. Bizim zayıf karnımız orası. Oraya basarak, fiziksel oynayarak bizi sıkıştıracaklar. Medel-Atiba göbeği kesin olmalı. Oraya Tolgay'ı da koyarak iyicene kalabalıklaştırmalıyız. Gerekirse 4-4-2 bile olabilir. kanatlar Lens-Babel, önde Love-Negredo.

Konya maçına biz bile odaklanamazken takım nasıl odaklanacak merak ediyorum. Veteranların hepsi Bayern maçını düşünüyor kesin. Konya'nın Şifo ile çıktığı maçlarda aldığı beraberlik sayısı ürkütmüyor değil. Acaba necipli pektemekli lensli canerli bir kadro çok mu fantezi olur. Ne dersiniz?

sports guy dedi ki...

@ovunc

Fenerbahce'nin basaksehir'e kurdugu ustunlugun temel sebebinin basaksehir'in eksikleri oldugunu dusunuyorum. Bu son transferlerle beraber "ligin en derin takimlarindan biri" damgasi vuruldu basaksehir'e, ancak emre ve mossoro olmayinca takim iki gomlek akil kaybediyor. Bu da fenerbahce'nin elini inanilmaz rahatlatti mac icin.

Ayni futbolu fenerbahce'nin inonu'de bize karsi oynamayi becerebilecegini hic sanmiyorum acikcasi. Bu sene bayildigimiz ve bizim nefret ettigimiz "uzun pas sevdasi" o futbola ters gelir. Fenerbahce topu ayagina aldiginda ne yapacagini bilemeyen takim. Duran top harici inonu'de gol atabileceklerine bile inanmiyorum. Hos, kadikoy'de de atamamislardi zaten :) takimin almanya'dan mental olarak ne kadar yorgun donecegine bakar o mac bence.

@emir oem

Ceyrek final degil hocam son 16 :) caktirmadan sen de agzindan bal damlatmissin :))

@mustafa

Oyle boyle fantazi olmaz. Konya ikinci yari aldigi forvetlerle birlikte kabuk degistirmis vaziyette, ileride basan coskulu bir futbol oynuyorlar. Hele bu seneki rezalet deplasman karnemizi de dusunursek as kadro cikmamiz sart. Isin motivasyon kismi hocada, "ailelerinizle vedalasin" temali bi konusma yapmis zaten :)

@sports guy

Hocam bu tespite katılamayacağım .

Fenerbahçe topu ayağına aldığında ne yapacağını bilmiyor derken onların possession'da üstün olduğu maçlardan bahsediyorsan eyvallah ama bizim maçta böyle bir durum olmayacak , Başakşehir maçında da olmadı. Topu Fenerbahçe'ye bırakıp onları kendi sahamızda bekleyebilecek kadro yapısına sahip olmadığımız gibi işin pratik kısmında da uzun süredir yapmadığımız , onların ise zaten hiç yeltenmeyeceği birşey .

Podcast'te de konuştuk Başakşehir Emre'siz iş görebiliyor artık . Eskisi kadar ona bağımlı değiller . Mossoro konusunda haklısın . Yine de bizim maç için önemli veriler çıktığını düşünüyorum . Biz kendi işimize bakalım şeklinde değil biraz mikro detaylara kafa yormak lazım .

yilmaz dedi ki...

Konya maçı'nın "ama şöyle oldu", "ama böyle oldu", "hakem şunu verseydi", "Serkan 3 kere atılmalıydı"'sı filan yok. Zurnanın zırt dediği yeri çoktan geçtik. Bundan sonra taraftar da yemez hakem makem operasyon mevzuularını. +1 ile bitmesi lazım o maçın. Bunun dışında hiç bir mazeret geçerli değil fayda da etmez zaten.

Bu emre ve volkan'a verilmeyen cezalar yüzünden aslında yönetimin çok pis sesini yükseltmesi lazım. Ama yönetim benim gibi düşünmüyor ve çok da doğru yapıyor. Çünkü Beşiktaş hiç bir dönem federasyon ile yaşadığı polemiklerde kazançlı taraf olmadı. Hele hele Bayern maçı öncesi oyuncuların ve taraftarın ilgisini böyle bir mevzuu'ya çekmemekle bence çok iyi yapıyor. Liverpool maçından önce Sinan Engin "maçlara paf takımı çıkarıcaz artık" demişti. P

uan farkı bizi halen daha hayata bağlıyor. O farkın açılmaması için, kapanması için konsantrasyonu başka yerlere kaydırmamak lazım. Yoksa Emre'yi de biliyoruz, Volkan'ı da, Başakşehir'i de.

O Konya yenilecek başka yolu yok (Ulan Bayern ile oynucamız maç öncesinde koyduğumuz hedefe bak. Namıssızlar ilk yarı o kadar puan mı kaybedilir?)

beagle dedi ki...

İlk yarı Cenki cilalamak için puanları sattık diye bakınca rahatlıyorum. 22M Euro fena deil sonuçta.

Konya maçından Bayern maçına göre daha çok korkuyorum. işte bunun sebebi leş ötesi hakem yönetimleri. gerçekten her maç mümkün oldugunca adil yönetilse küme düşsek bile üzülmem.

sports guy dedi ki...

@ovunc

Simdi iki ekstrem arasinda bir orta yol bulmaya calisalim abi :) topu komple fener'e vermek baska, topu komple kendi ayagimizda tutmak iki ekstrem.

Yapilmasi gereken fener'e karsi, ikisinin ortasi. Yani eger basaksehir gibi 66lara 70lere cikarsak o mac haklisin, benim kafamda 55ler var daha cok.

Yani gidelim de kendi sahamizda adamlara %70le top oynatalim demiyorum. Tempo yapalim ki top iki takimin da ayaginda kalsin diyorum. O zaman fenerbahce'nin defolari ve "yeteneksiz adamlari" ortaya cikiyor cunku.

Soylemeye calistigim asagi yukari buydu.

beagle dedi ki...

Fb'yi onların iyi olduğu oyunla yenemeyiz. Yani Stopere Medel, Ortaya Atiba Tolgay falan çıkıp 25 dkda madara olmanin anlami yok.

Bu köpeklere karşı cesurca top oynayacaksın. Boy zaafi vermeyeceksin. Yani Vida stopere gececek 1.
Oguzhan-Talisca fazla yumusak olabilir. Medel Tolgay'ı ikili olarak bu maça hazirlasak süper olurdu.
Sonuçta FB maclarinda Ozzy de hayal kırıklığı.
Fakat derbilerde boş işlerin şahı Quaresma yerine Necip oynasa fitim,o derece. Mecbur oynayacak da, oynamasa olurdu :)

Fabri
Gonul Pepe Vida Adriano
Medel Tolgay (Atiba)
Q- Talisca (Love)- Babel
Negredo

11i ile Fbye istediği topu vermeden, teknikle de tehdit yaratarak oynariz. Solbekleri cacık sonuçta :)

sports guy dedi ki...

FB fiksture itiraz etmis :) seyreyle simdi cumbusu.

Emrah D dedi ki...

@sports guy

sen edip baştan bastırmazsan düşmanın itiraz eder. biz de gençler ve başakşehir maçlarına edelim hodri meydan dinsizin hakkından imansız gelir

Basar dedi ki...

fb'nin fikstüre itiraz etmesi tipik derbi maçı öncesi ortamı germe hareketi. Türk futboluna kattıkları başka bir numaraları yok...

O maça hiç sinirleri bozmadan, rahat, geniş geniş gidersek tarumar olurlar.

Bu sebeple, hiç kafayı takmayın.

Basar dedi ki...

Bir Konya postu mu çıksak artık.

sports guy dedi ki...

@Basar

Hocam hakem belli olmadan acilmiyor biliyosun. Bak belli oldu nasil geldi hemen post :)

Yorum Gönder

Ara