.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Şubat 2018 Çarşamba

Karne: Bayern München 5 - 0 Beşiktaş

Goller: -
En iyi üç: Pepe, Gary Medel, Adriano
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Caner Erkin, Domagoj Vida

Karne:

Şenol Güneş 3.0
Beşiktaş 4.1
Bayern München 8.0
Ovidiu Hategan 6.8

Fabri 7.0
Domagoj Vida (16')2.5
Pepe 8.0
Caner Erkin (69')2.5
Adriano 7.1
Gary Medel (85')7.3
Atiba Hutchinson 3.0
Anderson Talisca 3.1
Ryan Babel 3.5
Ricardo Quaresma 2.4
Vagner Love (57')4.1

Dusko Tosic (57') 4.8
Gökhan Gönül (69') 3.8
Tolgay Arslan (85') 4.0

Takım Ortalaması 4.5

Anket: 25 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


36 Yorum:

Unknown dedi ki...

@turgay
Hocam, maç öncesi skor tahminim 4-1 veya 5-1 idi zaten :))
Hele ki 10 kişi kaldıktan sonra Pepe-Medel-Fabri sağolsun, az bile yedik. Dolayısıyla hocayı eleştirirken maça dair umudum olduğundan eleştirmiyorum. Oyun olarak daha da berbat hale getirdi sadece. Kızdığım nokta bu. Yoksa burada mucizeyle 0-0 görsek bile İstanbul'da parçalayacaklardı. En azından belki şimdi evimizde yenilmeyiz de tılsım bozulmaz :)

Sıkıntı kadro tercihinde. Sadece değişiklikler değil. Bayern deplasmanında öyle bir kadro sürüyorsun ki sahaya, kart olsa da olmasa da, hamle şanslarını kendin törpülüyorsun. Ve 10 kişi kaldıktan sonra doğrudan çıkartman gereken 2 adamı sahada tutup saçmasapan biçimde defans bekleriyle değişiklik haklarını tüketiyorsun. Hadi hepsini geçtim, devreyi 1-0 kapattın, çok iyi direndin, ikinci devreye savunma revizyonu yapmadan ve aynı 10 kişiyle çıkmak da nedir? Haklısın, yine Şenol Güneş standardında işler ama bunu bu seviyede yapınca kötüyü berbat hale getiriyorsun.

Asıl soru: Quaresma, gayrı meşru oğlu mu?

planck dedi ki...

seneye tekrar bu müziği duyarsak konu kapanır. geçen sene kievde nasıl yenilip tekrar gelip üstüne koyduksak aynısı olmalı. 2. maçta inönüde de 5 yiyebiliriz sıkıntı değil, aslolan seneye tekrar gelip gruptan çıkmak.

Erhan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ideal 11 dedi ki...

vida nın tek hamleli ve akıldan yoksun bir stoper olduğu görüldü.ayrıca geriden oyun kurmada tosic in varlığı daha önemli idi.tosic pepe ikilisi neden bozuldu?29 yaşında 5 büyük lig görmemiş sadece elinde bonservisi var diye stoper almak yanlış karardı.zaten elinde pepe gibi ileri çıkabilen doğru tek hamle yapabilen bir stoper var.diğer stoper geride süpürücü ve oyun kurucu olmalı.o da zaten tosic idi.

büyük oyuncu tarifini kırmızı kart pozisyonunda birkez daha gördük.büyük oyuncu saniyelik gelişen ani bir durumda doğru karar verebilen soğukkanlı oyuncudur.yani o anda maçın henüz başı olduğunu düşünüp herhangi bir müdahalede kırmızı kart olabileceğini son adam olduğunu düşünmektir.

bayern gibi takımlara karşı 1-0 geriye düşmek olabilir.devam edersin.ama kırmızı kart görmek 1-0 geriye düşmekten daha beterdir.hele maçın başında ise.dakika 80 olsa anlarım.daha maçın başında oyunu başlamadan bitiriyorsun.bide stopersin .son adam kırmızı kart durumlarını bilmen lazım.

11-11 oynansa bayerne gol atmak işten bile olmazdı.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

Takip etmiyorsun bari yorum yapma lütfen. Tosiç haftalardır sakat ve sakatlıktan yeni çıktı. 90 dakika oynayacak seviyede değil.
O pozisyonda da gelen adama geç diyen stopere forma vermezler. Hiçbir stoper maç 1-0 olsun biz 11 kişi kalalım diye düşünmez. Ben bu yaşıma kadar görmedim senin mantığında bir stoper. Tek hatası adam topu aldığı gibi düşürmemesidir.

ideal 11 dedi ki...

bazen elindekinin kıymetini bileceksin hocam.mitroviçi yolladın vidayı aldın.oysa mitroviçe yatırım yaptın.elinde oturmuş pepe tosic ikilisi var.birine bişey olursa mitroviçe süre vermeye başlarsın.bu şekilde yaptığın yatırımıda çöpe atmamış olursun.garip şekilde vida reklamasyonu yaptılar aylarca.oysa vida 5 büyük lig görmemiş bir stoper.

defans 4 lüsünü yap boz yapmamak lazım.medel oynadı vida oynadı şimdi tosic oynayacak.bir ara mitrovic.bu nedir hocam.

futbol hatalar oyunu ama bu sevilere çıkmak istiyorsan bu hataları yapmayacak akıllı oyuncularla oynamak zorundasın.oyuncunun ayağı kayar anlarım pasın şiddetini ayarlamayıp topu rakibe kaptırırsın anlarım ama son adama kayarak geliyorsan demekki senin karar verme sorunun yani futbol aklında arıza var demektir.

bu maçta teknik analiz yapmak oldukça yanlış.onunçün şenol güneşi eleştirmekte doğru değil.belki daha uyumlu daha çok yanyana oynamış pepe tosiç ikilisi ile niye başlamadın diye sorulabilir.o kadar

Zaitsev dedi ki...

Maç özelinde hocaya birşey denmez lafına karşıyım. Hem geç hem de kafasında planı değiştirmeden yanlış karar verdi.

Hoca kafasındaki planı Konya maçında denedi aslında. Vida atılmasa ve maç 0-0 / 1-0 gitseydi 60da Tolgay-Love değişikliği yapıp 4-6-0 gibi bir sistemle maçı bitirmeye çalışacaktı. Biz 10 kişi kaldık ama hoca bu sevdasından vazgeçmedi.

Tosiç ne olursa olsun 45te oyuna girmeliydi. Talisca çıkmalıydı. Hatta Lens-Q7 değişikliği de yapılmalıydı. Ben kartı görünce çıkartır diye çok bekledim ama şaşırttı beni hoca. Bunların hiç birini yapmayıp Tosiç-Love değişiyorsa hoca eleştirilir.

Hoca maçın gidişine göre planını değiştirmeli. Konyada Love'ı çıkarınca 3 dakika direnemedin pat diye yedin golü. Forvetsiz olmaz bu takım.

Rakibe bakıyorum. James sakatlandı. hemen tepki verdiler. Robben 40-41 oyuna girdi hemen. Rakip eksik, 3-4 dakika için değiştirmeyelim demediler.

ideal 11 dedi ki...

zaitsev

bir oyuncu yedek kulübesinde ise maça başlayabilir ve hazır demektir.bu bir

hiçbir iyi stoper bayern deplasmanında henüz maçın başında şu hareketi yapmaz.

1-0 geriye düşmek dünyanın sonu değil ki aga.önemli bişey de değil.3-0 dan 3-3 oldu napoli maçı.ama 10 kişi oynamak eğer rakip bayern ise çok şeydir.rakip akhisar değil ki 11 e 10 telafi edebilesin.

şu hareket ancak 80. dakikalarda maç 0-0 yada 1-0 geri isen yapılabilir.2-0 olmasın 10 dakika savunabiliriz diyebilirsin.maçın başında yapılacak hareket değil.

zaten büyük ve zeki oyuncu dediğimiz profil saniyeler içinde her şeyi düşünüp karar verebilen oyuncudur.cl seviyesi bunu gerektirir.yoksa bu seviyelere yükselmen zor

beagle dedi ki...

3 defa ağır kaydim sildim. Uymayacagim inatla da. Şu yukaridaki küfürü bi uçuruverin arkadaşlar. 3.sirada

Unknown dedi ki...

Sevgili blog yötecileri; lütfen !

ideal 11 dedi ki...

bide yaşlı takımsın aga.üzerine 10 kişide kalınca sıkıntı dahada büyüyor.

onunçün bu maç kırmızı karttan sonra bitti.her geçen dakika takım daha da yoruldu ve çıkamadı.

1-0 geriye düşmek mi yoksa 20.dakikada 10 kişi kalmak mı bayern deplasmanında.

1-0 geriye düşmeyi tercih edersin.bunu muhtemelen şenol güneşte tercih ederdi.

işin en kötüsü maç 11-11 oynansa ne olurdu sorusunun cevabını hiç bilemeyeceğiz.bu maçın bir hikayesi maalesef yok. başlamadan bitti.
5-0 ın rövanşında 11-11 oynamak aslında 11-11 oynamamaktır.iki maçtada 11-11 bayernle oynamak 2. tura çıkmışken nasip olmadı.maçın skoru 2-0 olsaydı en azından ikinci maçta nasıl olur 11-11 diye sorabilirdik.soru cevaplanırdı.

5-0 ın rövanşı formaliteye döndü.sanki cl ikinci turu oynamadan elendik gibi bişey

Valla yani ne diyeyim... Robben başlasaydı, biz de hiç umutlanmasaydık daha iyiydi sanki sonuca bakınca.

Şenol Hoca Biliç'ten daha kötü maç okumaya başladı. Ya hiç maç okumuyordu zaten biz kandırıldık, ya da kafasında "Quaresma ve Talisca olmadan asla skor üretemiyorum o yüzden geri kalanlarla oynamam lâzım" gibi bir kabul oluştu ve de sene sonuna kadar bunu çekeceğiz.

Quaresma'nın şu maçı 90 dakika oynamış olması skandaldır. Dünya üzerine büyük takımlarda böyle oyuncu temelli inatlar hocanın kellesini alır. Biz o seviyede değiliz belki ama yani artık bu iş saçma sapan bir şeye dönüşmeye başladı.

Şenol Hoca'ya ilk yarı için teşekkürlerimi, ikinci yarı içinse tam zıttı hislerimi iletiyorum.

Mayor dedi ki...

11 kisi oynansaydi da sonuc pek degismezdi bence. 5 olmazdi ama 3-0 olurdu veya 4-1 falan olurdu.
Quaresma afedersiniz bir kanatta folofos olacak, digerinde Caner ortada sican konumunda, Atiba ne rakibe yetisebiliyor ne de ayaginda 2 saniye top tutmasina izin veriyorlar, ustune ustluk defans arkasina attiklari her top tehlike yaratiyor, Talisca ayagina top geldiginde ne yapacagini bilmeyen bir saskin gol umudu...

Besiktas ileride top tutamazsa, pas yapamazsa hicbir etkisi olmayan bir takim.
Iste bu yuzden Oguzhan ve Tolgay elimizdeki en iyi iki opsiyon ama hoca Talisca sapkadan tavsan cikarsin diye bekliyor. Lens son iki macta varlik gosterip rakibi isirmaya basladi ama dogru duzgun orta bile yapamayan Quaresma 93 dakika sahada.

Bir de rakip bariz senden iyiyse baska taktikleri kullanacaksin GS bu sekilde UEFA kupasini aldi, yere at, kart cikart, penalti yaptir, hakeme itiraz et, baski altina al rakip sert girdiginde, rakibi biraz isir, korkut.

Bu takim benim gordugum en mulayim Besiktas, anadolu takimlarindan dayak yiyip puan kaybediyoruz, FB veya GS oyuncularinin sahada yaptiklari manipulasyonlarla her derbide hakemler tarafindan eziliyoruz, sen de yap bunlari... Bu direk Senol'a bagli bisey, Terim olsaydi bu takimin basinda mesela bunlarin hepsi sahada icra edilirdi.

turgay dedi ki...

@tibet kutman

Hocam benim Şenol Güneş’i eleştirmek isteğim yok artık. 2 senedir sürekli eleştiriyorum yoruldum. Beklemediğim birşey yapmıyor sahada. Söylediklerine katılıyorum ama takımı 10kişi kalmış bir hocanın bayern gibi bir takıma karşı çok fazla direnebileceğini de düşünmüyorum. Bu maçtan sonra eleştiri yapana saygı duyarım da ben kendi açımdan eleştirmem bana doğru gelmiyor.

Basar dedi ki...

Hocaya gelmeden şuradan başlayalım...

Vida+Mitrovic =Marcelo satış rakamı
Negredo=4,5 milyon=Sezonun en zor maçında sahada degil.
Takım çok zayıfladı. Hem mental hem de kadro olarak. Hocanın da artık kontrolü çok yok. Ezber ve inat...!kontra oynamak zorunda kaldığın maçta yavaş ve meziyeti adam eksiltmek-orta yapmak olan quaresma ile oynaman senin hiçbir ezberini bırakamadığını gösteriyor.

Bence bir Türk klişesini devam ettirip bize karşı iyi oynayan adamı alalım .

Robben gelsin :)

Basar dedi ki...

Tosic'i beğenmiyorduk filan 10 tane Vida eder. Tosic yoksa Pepe-Medel tandemi net doğru tercih.
Pepe efsane bir oyuncu. Bunu 5 yemiş bir takımın taraftarı olarak söylemek ayrıca acı kaynağı. Aynı şeyi Fabri için de söyleyebiliriz.

Takımın senelerdir bel kemiği olan Ozzy bu maçta yok (hoş ligde de yok). Geçen yıl şampiyonluğa götüren Ozzy-Tolgay orta sahası ne bu maçta ne de herhangi bir lig maçında yok.

Takıma golcü diye aldığın 4,5 milyon bağladığın forvetin ne bu maçta ne ligde yok.

Takımın as oğlanı, karakterli oğlanı, büyük yıldızı, ayağının dışı, bazılarının canının içi, tarihimizin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu... Quaresma kardeşimiz sarı kart görse de oynuyor, takım kontraatak futboluna dönse de oynuyor, rakip yarı sahasına yığılsak da oynuyor, asist oranı çakılsa da oynuyor tavan yapsa da oynuyor...her türlü oynuyor! Ben anlamadım, hocanın namahrem fotoları filan mı var kasasında?

Hocada yeni bir olgu oluştu, forvetsiz oynamak. Hocam ne Konya'ya ne de Bayern'e karşı forvetsiz oynamak tutmuyor işte. Senin hayatında, felsefende 4-6-0'mı var? Kendi doğrularına ihanet ediyorsun. Öyle de 5 böyle de 5 yersin ama oyun karakterin değişir. 2 şampiyonluk, bir Avrupa çeyrek finali ve ilk defa gruptan çıkartan hoca olarak neyden korkuyorsun hocam? Biz her türlü bağrımıza basarız bu takımı, pazar günü yine desibel rekoru kırarız, neyden çekiniyorsun hocam? Kendin gibi ol. İlk yarı çatır çatır oynadık, herkesin hakkı helal o oyuna. İkinci yarı forvetsiz oynamak Beşiktaş felsefesine yakıştı mı?

Basar dedi ki...

@Övünç

Valla quaresma gidecekse Robben de gelebilir Rİbery de...

Zaitsev dedi ki...

Bu maç için solda Caner ile mi sağda GG ile mi başlayalım denilse solda Caner'i seçerim. Caner tercihi anlaşılabilir.

Ama Caner/GG tercihine göre orta 2lini şekillendireceksin. Hangisini kullandıysan o tarafta defansif olarak iyi olan yani Medel olacak. Medel sağ, Atiba sol yerleşimi vardı ama soldaki pozisyonların içinde nedense hep Medel vardı. Defansın önüne tek Medel'i koyup Negredo'yu oyuna soksak top daha çok bizde kalırdı hem de Medel nereye koşacağını bilirdi en azından.

Oyunu hep solda oynayacaksak Q7ye değil sağ açığa ihtiyacımız yok bizim. 2ci yarı top bir kere sağa dönmedi. Zaten maç boyu bir kere düzgün top indi sağa onda da pozisyon oldu. Babel başı kesik tavuk gibi oyalanmasa belki golde olurdu. Ondan sonra sağ kanada dönüşleri kapattık.

Oğuzhan ve Tolgay oynadığında Atiba olmayacaksa biri oynasın. Ozzy + Atiba'yı presle boğup bizi tıkıyorlar. Yine top tutma işi yalan. Tolgay'ı da bence hoca frenliyor. Risk almayı, denemeyi seven bir adam bir anda bu hale gelemez.

Medel'i stopere çektik. Adamlar her ortaya kafa vurdular. Karabük'le filan oynuyorsa Medel stoper olur. Başka bir maçta olmaz.

Tosiç 3cü golde adamı kalenin içinde demarke bıraktı ama Vida'dan iyidir :)

Bu maçta da ihale dönüp dolaşıp Q7ye bağlanıyorsa Atiba'ya 25 senelik kontrat verelim gitsin.

İnşallah Q7 ve Negredo 28 şubata kadar Çin'e filan satılır da onlarsız ne olacak izleriz.

Basar dedi ki...

B arada atlamayalım. Buraya kadar getirdikdikleri, bize güzel futbol izlettikleri ve ilk defa üst turu yakaladıkları için tüm ekibimize teşekkür ederiz. Dün geceki maç ve güncel problemlerimiz ayrı bu gerçek ayrı.

Leipzig maçındaki atmosfer, Porto maçının sonundaki atmosfer, rakip futbolcunun 3'lü çektirmesi filan literatüre girer. Bu maçları canlı izleyen biri olarak dünyanın en şanslı futbolseverlerinden biriyim. Tüm futbolcularımıza, (Cenk ve Mitrovic dahil) hocamıza teşekkür ederim.

Basar dedi ki...

Seneye halimiz duman maalesef.

Ozzy belli ki gidici. Q, GG, Atiba emekliye ayrılması gerekiyor. Negredo'nun, Vida'nın maaş yükleri/verdikleri orantısız. Bu arkadaşlarla (Negredo'yu çok sevsemde) olmayacak.

Muhtemelen CL'de olmayacağı için mini bir Feda sezonuna ihtiyacımız var. Yeni Ozzy'lere-Olcaylara ihtiyacımız var. Paramız da yok sanırım.

Bu sezonun özetini bolcana Şenol Güneş'i içinde geçirerek veriyoruz. Fakat yönetimin de Demirörenvari bir politikaya büründüğünü ve ürün + pazarlama yerine sadece pazarlamaya odaklandığını altını çizerek not etmek lazım.

turgay dedi ki...

https://twitter.com/hamsigafa/status/939927961679081472

Flood tarihine dikkat edelim

Armagan dedi ki...

Uzunca düşününce şl gidiş biletinin, Medel-Oğuzhan veya Atiba-Oğuzhanlı orta saha ve belli bir iskeletle geleceğini görüyorum.

Vlogdaki arkadaşın dediği gibi sistemde ısrarcı olmamız lazım. Bu nedenle Vida’yı sonradan alıp tüm omurgayı kaydırmak gibi saçmalıklara artık girişmeyelim!

3 şubatta yazdığım uzun bir yorumun Oğuzhan-Medel kısmını biraz sert buldum çünkü Bursa gerçekten sert bir orta sahaya sahipti (veya öyle olmasına izin veriliyordu). Önümüzdeki dönemde bu şekilde 4-5 maç falan oynayacağız tahmini, geri kalanların hepsinde Oğuzhan’ı ilk 11 koymak zorundayız. Misal Trabzon deplasmanda kesin oynamalı(Sosa-Okay), Başakşehir deplasman yine aynı(Emre-Mossoro). Ha yoksa Tolgay-Atiba veya Medel-Atiba’yla hayırlı beraberlikler (en fazla o da).

klasik olması gereken değişiklikleri de yazayım tam olsun: oğuzhan-tolgay, q7-lens, talisca-love (veya negredo,hangisi yedekse). oyun sıkışırsa da q7- love.

Geldik asıl kısma: Bursa tarzındaki ortayı sıkı tutan (ve çirkef) o 4-5 takım için ne olmalı? (Bence sezonun kader maçı olan fb ev ile gs deplasman, belki kayseri ve sivas maçları bir de bunlardan sayılabilir.) Burada da rakibi bozan bir sistemle oynamalıyız. Bence buradaki şifre de 4-4-2 olmalı. Arkalarında Tolgay-Atiba veya Atiba-Medel.

Basar dedi ki...

Cengiz'i alan sattı, tur attı geri dönüyor şimdi Alanya'dan Emre Akbaba'ya imza attırıyor. Sen ne yapıyorsun? Cengiz yerine büyük star, saygıdeğer futbol virtüözü, lider oyuncu quaresma'yı alıyorsun. Sonuçta yaş ortalaman 32 ile bir anda çökmeye başladın. Elinde Cenk vardı sattın (normaldir) Ozzy vardı küstürdün, Orkan geldi kiraladın, Kerim Frei şutladın, Oğuzhan Aydoğdu kullanmadın bile...bitmez! Bu hoca ve yönetim anlayışı ile çöküş kaçınılmaz.

Sneye hoca değişikliği yapmaz, kadroyu (nasıl olacaksa!) gençleştirmez (Atiba, q hatta GG ve Negredo) ve Umut isimli yönetici arkadaşımıza hizmetlerinden ötürü teşekkür etmezsek felaket daha da büyük boyutlara sürüklenecek.

Adsız dedi ki...

Ozzy Konya ve Bayern maçlarını 0 dakika ile kapattı.Lens'in Beşiktaş kariyerinde şimdiye kadarki en gerekli olduğu maçta Quaresma 90 dk sahada kaldı.Geldiğimiz noktanın özeti bu bence.

yilmaz dedi ki...

Belki bu skor lig ve kupaya ağırlık vermemize yardımcı olur.

Gerçekçi hedef belirlemek lazım. Kupada şampiyonluk, ligde ilk 2, bir de ikinci Bayern maçından bir galibiyet ya da beraberlik kalan süre için gayet rasyonel bir hedef olur. Böylece hem sezonu kupasız bitirmemiş oluruz, hem gelecek yıl için ŞL ümidimizi en azından eleme maçlarına bırakırız hem de kendi sahamızda Avrupa'da yenilmediğimiz takımlara bir de bölüm sonu canavarı eklemiş oluruz.

Ha 2. olup 3 ön eleme ile ŞL'ye gitmek muhtemelen önümüzdeki sezonu da kaybettirebilir. Bi de işin orası var.

beagle dedi ki...

@Başar
Türk oyuncu transferimizde ve oynatma şeklinde problem var. Yaşlı yabancilarla dolu takım, iyi savunma yapmayan deli gibi koşamayan genclere kapalı. Bu sebeple Kerim, Aras, Orkan ve altyapimizdan gelen hiçbir genç kadroya katılmadı. Yani sayın Umut Güner Şenol Güneşe cift ciğerli olmayan Türk oyuncu almayin!!!

Diğer problem adaletsizlik. Yukaridaki flodda Trabzonlunun soyledigini Ekim Kasım'da biz söyledik. Bu kadro böyle yonetilirse Martta sezonu kapariz diye.
Negredo en az diğer forvetler kadar gol atarken, çok daha fazlasini verdi sahada. Her olumsuz 45 dkda nasil kesersin bu adami? Quaresmayi cikarmaya korkarken hemde.

Bu arada Turkiye liginde en başarısizlar/uyamayanlar Rus ve Ispanyol kokenliler. Bile bile lades niye? Cidden 35 atmasini bekleyen var miydi? Bu adam pivot oynamaya geldi Leblebici değil.

Coman tren yapmış, takimda hizina yetisebilecek tek adam Lens. Q sari görmüş maçı bırakmış. Biz en iyilerden Love'ı çıkarıyoruz, yetmedi Medeli cikariyoruz.
Ergenler küfrediyor da böyle yonetirsen 5 de yersin 7 de.
Hoca gecen sene formsuzdu şampiyonluk ondan çok kismetten geldi. Bu sene joker hakkini kullandı. Şampiyonluk kaybedildigi gün akşama Luce'nin yerine ugurlamak lazım. Ben artik güvenmiyor, çıkardığı kadrolara gülüyorum. Hadi be hakli çık da diyorum ama, yok öyle bir durum. Takimi, maçları son derece kötü yöneten, transfere karisamayan, adalet konusundan da oldukca uzak bir teknik direktorumuz var.

Hocanın asıl sınavı Fenerbahçe maçı olacak. Kazanamazsak o psikolojiyle sezon sonunu görmesi mucize olur.

Hamsigafa'nın tivitler gerçekten mükemmel, adam 4-6-0 kafasını bile görmüş ahahah.

Valla Türkiye insanı/teknik direktörü stereotipini Şenol Hoca'nın eylemleriyle birleştirince ortaya çıkan resim az çok belli. Bu adam sistem mistem böyle şeylere çok önem vermiyor, dünya futbolunu da takip etmiyor muhtemelen. 14-15 sayıda "yetenekli oyuncu" havuzu belirliyor, onların bir şekilde sonuç alacağını düşünüyor. Gözünde Negredo da, Lens de gol atamayan yeteneksiz futbolcular. Halbuki Quaresma öyle mi? Bir kere mimlediği adamı kolay kolay affetmiyor ama sevdiği adamın ilk olumlu hareketinde "bakın işte!" demeye yer arıyor.

Normal bir takımda Quaresma'nın oynayacağı maçlar/dakikalar, Lens'in vs. oynayacağı maçlar/dakikalar belli olur. Rotasyon denen nane de budur zaten, kupa maçında birini lig maçında ötekini oynatmak değil. Adamın sarı kartı var ve biliyoruz kırmızıyı görmeye bayılıyor böyle durumlarda (ki dün de niyetlendi), maçı tamamen bıraktı ikinci yarıda; ama oyundan çıkan isim takımda sağa sola yaldır yuldur koşan Medel. Neden? "Quaresma çıkar bir şey yapar" kafası.

Malzeme bu arkadaşlar. Sene sonuna kadar da böyle geçecek. Adam birden değişmeyecek. Bu seneyi kapatalım, ya da ümit edelim ki rakipler saçmalasın (Fatih Terim ve Aykut Kocaman'a bu konuda güveniyorum gerçi, Şenol Hoca'nın sendromunun aynısı onlarda da var)

Bir süredir freshold isimli hesabı emaneten kullanıyordum. Hesabın sahibi yazdıklarımı biraz “dandik” bulduğunu ve kendime ait bir hesaptan yazmamın daha şık olacağını kibarca belirtince ben de öyle yaptım.

Dünkü maçın sonucu hakkındaki düşüncemi daha enternasyonal bir şekilde ifade edebilmek için biraz lügat karıştırdım ve ortaya şöyle bir şey çıktı:

Let’s hope against hope that this result will be a blessing in disguise for the rest of the season.

Adsız dedi ki...

Elindeki kadroyu maça göre kullanmayı düşünen bir teknik direktörün önündeki seçenekler şöyleydi:

- Takım defansı vasatın altı, bu nedenle kendi oyunumuzu oynayalım.
- Ne olursa olsun kapanıp şişirme toplarla heyecan yapalım. Arada kontraya da bakarız.
- Her maç her takım farklıdır, buna göre kurgu ve oyun yapısını oturtalım.

İdeal olanı sonuncusu elbette, yani olması gereken.

İşin trajik tarafı ise ne mi? Şenol Güneş diğer ikisini de tercih etmedi!

Kendi oyununu oynamak istiyorsan ligde dahi sınırlı oynattığın Caner'le başlamaz, yine ligde 1,5 maç denediğin Medel-Atiba ve Talisca-Love formatında başlamazsın. Hadi bu tercihleri Bayern maçına yoralım. Yordum yordum hatta über yoruldum ama bir tek mantığını bulamadım.

Bakınız Love ilk yarı iş yapar gibi göründü. Bunda Bayern'in garip bir şekilde kanatlar yerine ceza sahamıza atılıp toplanan toplarla iş yapma çabasının rolü büyüktü. Oysa kabak gibi görünen ve bana göre bir teknik yönetimin asla göz ardı edemeyeceği bir olay daha vardı: Bayern'e göre 3. bölge yani bizim 1. bölgemiz dışında, ki o da savunma alanımız oluyor, düzenli ve organize bir işimizin olmaması. Burada bu konuya “normal” diyelim, yani bu kadro ve oyun yapısıyla normal.

Bu maç tam da ileride top tutmanın 'must' olduğu bir maçtı. Konya ile oynarken zorlanıyorsun ama bırak onu Bayern'le oynarken seni ceza alanına hapsedecek set oyununu yaptırmama adına ne doğru bir ilk 11 çıkarıyorsun, ne de 10 kişi kaldıktan sonra olayı görüp adım atıyorsun. Tekrar Love'un iş yapar gibi görünme konusuna gelelim. Zaten az buçuk enternasyonel tecrübesi olan her forveti oraya koysan o oranda tehlike yaratma potansiyeli var. Ama mesele sadece böyle emprovize pozisyonlar yerine maçın gidişatını bir plan çerçevesinde etkileme olsa o isim tartışmasız Negredo olurdu. Olay gol atıp atmaması değil, gelmesine sonuna kadar karşı olduğum Love'ın neler yaptığını da görüyoruz.

Olay, topu mümkün olduğunca rakip sahada tutabilmek. Ki Heynckes haftalar önce kura ile ilgili yorum yaparken saydığı 4 issim arasında Medel ve Negredo da vardı. Yani rakip Bayern bile olsa ilerde didinecek bir Negredo onları bu kadar çıkarmazdı. İlla Love mı kalacak, kes Talisca'yı koy Negredo'yu kardeşim. Haydi maçtan önce etkisiz kalacağını göremiyorsun, ki Talisca'nın bu en üst sınıftaki takımların hiçbirine karşı herhangi bir şansı olamaz, zamanı gelince değiştir işte. Negredo illa girmeyecek mi. Böyle maçlarda formsuzluğunun dibinde dahi olsa Oğuzhan her zaman Talisca'dan evladır. Top tutmak diyoruz sonuçta. Yoksa Bayern sana sabit Q7'den gelen ortayla boşa çıkacak Talisca'ya kafa vurduracak öyle mi. Alaba-Hummels-Boateng-Kimmich. Hayırlı işler. Atiba mevzusu yazılıp çizilmiş zaten. Elinde Tolgay var ve hep söylenen Medel-Tolgay-Oğuzhan orta alanını koca sezon neredeyse toplamda 90 dakika denememişsin.

Bir de bu 70'lerde bek çıkarıp bek alma işini bırakalım artık ya. Sadece bizim ligde görülebilecek olaylar listesinde ilk sırada olan korner direğindde iki oyuncu beklemesinden sonra 2. sıraya çıkacak neredeyse.

Lig için benim hala umudum yok. Olursa çok güzel olmazsa da sürpriz değil.

Adsız dedi ki...

Bir parantez de doğru ve disiplinli alt yapı olayına. Hummels birden fazla pozisyonda -ki planlı olduğu belliydi- bizim ceza sahamızda kafa topu aradı. Bunu yaparken de ofsaytta kalmamak adına gösterdiği bilinçli hamleleri ve hızla topun olduğu yere yönelmesi çok farklıydı. Çok değil yıllık 5 milyon ayırıp doğru isimleri getirin ve farkı görün kardeşim. Gökyüzü aynı gökyüzü hava aynı hava.

YSY dedi ki...

Valla ben size diyeyim şenol hoca kolay kolay gitmez. Tam başkanın kafasına göre çünkü. Etliye sütlüye karışmaz. Birşey bildiğimden değil sadece öngörüm.

turgay dedi ki...

@ysy

ya başkan da giderse ?

bana ünal aysal'ı andırmaya başladı sonu benzemez inşallah.

Bu hafta fenerbahçenin önde basıp oyunumuzu bozmaya çalışacağını düşünüyorum. o yüzden savunma hattımızı ayağı düzgün, sorumluluk alabilen oyunculardan kurmamızda fayda var. gökhan gönül, medel, tosic,adriano dörtlüsünü bekliyorum. orta sahada kabızlık çekmek istemiyorsak kesinlikle atiba, tolgay ikilisi birlikte oynamamalı. atiba(tolgay), oğuzhan ikilisi mantıklı. kanatlarda babel ve quaresma dışında pek seçenek yok. lens öne geçersek girebilir. forvet arkasında negredo, en ileri uçtaysa vagner love olmalı. yaratıcılığı sınırlı olan mücadeleci bir oyuncu grubuyla kazanılacak bir maç değil bu. öylesi fenerbahçe'nin işine gelir. biz golü bulamadıkça oyunu gerip maça ortak olacaklardır. şenol hoca takımı iyi hazırlarsa bu maçı alırız. Siz ne dersiniz?

Zaitsev dedi ki...

Bayern münih üzerine Cüneyt Çakır. Sanırım lig bu hafta kesin olarak bitecek bizim için.

Yorum Gönder

Ara