.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ocak 2018 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Kasımpaşa

Goller: Anderson Talisca (18', 25')
En iyi üç: Gary Medel, Anderson Talisca, Fabri
En kötü üç: Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Tolgay Arslan

Karne:

Şenol Güneş 4.9
Beşiktaş 6.1
Kasımpaşa 5.8
Hüseyin Göçek 4.1

Fabri 7.2
Gary Medel 8.6
Pepe 7.0
Adriano 6.7
Gökhan Gönül 6.4
Atiba Hutchinson 5.4
Oğuzhan Özyakup (85')6.4
Anderson Talisca (59')8.5
Ryan Babel 4.8
Ricardo Quaresma 6.0
Alvaro Negredo (69')6.2

Domagoj Vida (59') 5.9
Jeremain Lens (69') 5.6
Tolgay Arslan (85') 5.5

Takım Ortalaması 6.4

Anket: 30 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

79 Yorum:

EC dedi ki...

Ilk yari istahliydik ve iyi surklase ettik.. Hakem bize vermezken rakibe kolay faulleri verdi, yere her dusen kasimpasa li zaten kursun yemis gibi dusuyordu.. Hele baslarda eduk denen yamyam pepe ile hava topunda pepe nin gobegi eline degdi diye kivrandi durdu hakem de 1 dk uyardi Pepe yi.. Bunlar isarelr haftaya Bursa da atarlarda.. Medel defansda oynarken bile oyunu ileri surukledigimiz bolumlerde harika tek paslar cikardi ileriye donuk...
Orta sahada da enerji kupuydu.. Tek ayakta kalan adamdi son 20 dakika da sacmaladigimizda.. Gordugum en kotu Senol Gunes besiktas i idi bu 20 dk.
Pas yapamadik, geri pas bile veremedik, kalecimiz topu orta sahaya kadar bile vuramadi kale vurusunda top zorla taca gitti..
Neyse aklimda kalanlara bakalim;

18 dk da bos pozisyonda onu acik Gokhana atmadi topu..
19 dk da on direge bombos kosu atan ve yandan gelecek topa rahatca hamle yapabilecek Negredo ya yine kesmedi geri deki Talisca ya cikarmaya calisti, kaptilar.

Negredo Oguzhan i karsi karsiya birakti yan aglarda kaldi..
29 dk da 35 lik atiba soldan geldi ve yerden ceza alaninda ortayla Negredo yu bulusturdu, vurusu yandan disari cikti..

Yukarda yazilanlara ekleme. Olsun diye yaziyorum..
Bakmayin siz instGramda hikaye anlatmasina..hele 2.ci yarida bombos i ken orta yapma sansi 2 kez varken yine vermedi Negredo ya ve devaminda da Senol Gunes Q7 yerine Negredo yu oyundan aldi..!!!! Inanilmaz!
Arkadaslarim staddaydi ve epey yuhalandigini soyledi..
Negredo ciktiktan sonra 2 pozisyonda da Oguzhan ve Atiba da pasi vermedi Quaresma ya.. Bence oyunda ve oyuncularda quaresma yuzunden kirilma var ve umarim Besiktas yonetiminden birileri okur bu yazilanlari..
Beyefendi o yuhalamalardan sonra da saklandi durdu zaten..

Sivas ve Antalya maclarinda oldugu gibi pasi. Vermesi gereken yerlerde vermedigi geveledigi icin kaptirip, baski yiyip yanlis paslarla gol yedirmisti.. Bugunde en az 5sn filan verken Atiba ya pasi atabilecek atmadi ve iyice sikistirildiktan sonra verirken de kaptirip yine golu yedirdi.. Defans olarak da hata var cunku adam (cakma Trezuget) bir tek Besiktas maclarinda oynuyor.. Sezonun ilk macinda da firtina gibiydi sonraki maclarda ise piyasa da yok...
En guzel sey 2 de 2 ile baslamak ve digerlerinin streslenmesini izlemek..
Haftaya da Cuma oynayacagiz Bursa macinda kesin kirmizi gorecegiz ve tahminim de bu Q7 i yakacak takimi..

Orkan i gondermeyecektik.. Arasi da bence degerlendirmeliydik.. Senol Gunes in maalsef takik oldugu adamlar, kusu yakalayip tuylerini soyup pisirip. Onune bile koysalar kiclariyla maalesef sanslari yok..

Rahat gecmesi gereken maci senol gunes tercihleriyle cok zora soktu.. Adamlar bizim. Kadar basarili pas yapti, fabri 45 tane cikardi, direkten toplari dondu..

Duane denen adamlari kalecimie tokat atiyordu bizim 6pasta, hakem gormuyordu, girdigi her mucadelede de kuraldisi fauller yapti hep ama ort bas edildi..
Bu maci deplasmand oynuyor olsaydi bu hakemler pepe ve medeli atmislarxi bugun..

Sorunlar var ve. Buyuk bir inat da var..

Maci tekrar izledim.. Dk lar o yuzden aklimda kaldi..

EC dedi ki...

Negredo’nun bugün de çok eleştirileceğine eminim, ama ben İspanyol santrforun gayet iyi oynadığı kanaatindeyim. Negredo çıkarılmadan 30 saniye önce Quaresma sağdan girdiğinde pası ona atsa, belki de tabelaya üçüncü golü İspanyol oyuncu yazmış olacaktı. Çok çalışıyor, çok didiniyor, duvar olma işini çok iyi beceriyor; bir tane Gökhan’a, bir tane Oğuzhan’a, bir tane Talisca’ya asist denemeleri oldu yine. O bence takıma yardımcı olma konusunda çok istekli; artık takım da ona biraz yardımcı olmalı.

Ugur Meleke den bu.. Ilgaz Cinar da benzer seyler soyluyor..

Bu genc nesil yazarlar art niyetsiz ( Mehmet Demirkol maalesef biraz sinsi ve icten pazarlikli)

EC dedi ki...

Negredo’nun duvar olma ve arkadan gelenlere boşluk yaratma çabası, Talisca’ya yaradı, Brezilyalı çok daha fazla giriyor gol bölgelerine. Geçen hafta da Antalya’da arka direkte Talisca ikinci golü atarken, ön direğe koşu yapıp 3 kişiyi peşine takan Negredo idi. Aslında o bölgelere Oğuzhan da girmeli, şut denemeli diye düşünüyorum ama genç oyuncunun şutları o kadar cılız ki, aklı almıyor insanın. Bu kadar yıldır üst düzey top oynayan, bu kadar idman yapan bir oyuncu nasıl kuvvetlenmez, nasıl hâlâ her şutu direk dibine yerden geri pas gibi gider, inanamıyorum. Oğuzhan gol atmalı. Gol atabilmek için de muhakkak şut şiddetini ve repertuarını geliştirmeli.

bu da yazisinin son kismi Ugur Meleke nin..

Armagan dedi ki...

Geçen postta hocayı baya gömdüm, gömdük ama asıl tehlike hoca değil budur bu arada. Opta stili ile söylersek, tesadüf?

https://twitter.com/gonulkaratana/status/957007032007131137

Bir de yönetime gelecek olan bir tweet var, https://twitter.com/besiktasbrigade/status/880353427498426370 (mitroviç yazılmamış. Pedronun 350bin€sunu biz ödüyoruz). Love yolda, Larin de geldi. Sıradaki?

turkkant dedi ki...

Takım ile ilgili şöyle temel bir sorun var. Arzulu ve templo oynamak istiyor, ama mevcut ilk 11’İn fiziki kalitesi buna müsait değil. Cenk-Negredo değişikliği de ön taraf presini daha da azalttı, Cenk 8 yaş daha genç bir oyuncu olarak daha hareketliydi ve defansif katkısı daha fazlaydı. Negredo o cüssesi ve yaşıyla bunu yapmakta çok zorlanıyor, haliyle göbekte büyük boşluklar veriyoruz.

Negredo tartışmalarını anlıyorum. Bence Talisca attıkça sorun yok, ne zaman atamaz o zaman sorun… Bir yandan oyuna kattığı zeka, diğer yanda, “önemli olan gol pozisyonuna girmesi” lafını hatırlatan gol pozisyonuna “girememe” durumu. Mutlaka kazanmalıyız, ancak tabi 4.500 maaşıyla çok yetersiz bir performans. 4.500 maaş Mario Gomez performansı gerektirir.

Bizim halı sahda Cem Çıkın vardı, zamanında müthiş yetenekli, oyun zekası yüksek, ama herkesten 10 yaş yaşlıydı. Haliyle defansif sorun yaratmasın, diye santrafor oynatırdık. Orada da, yaşı yüzünden hücum koşuları yapmakta zorlanırdı, gitmeye gücü olmadığından hep ince pas vermeyi denerdi. Ama santraforda esasta gol atması gerektiğinden, herkesten daha iyi olmasına rağmen genelde onun takımı yenilirdi. Negredo’nun durumu maalesef bu.

Çok yetenekli (ve çok akıllı) ama o cüsseye o yaş olmuyor, vücut gitmiyor. Adebayor, Etoo, Love, Gomiz hepsi siyahi oyuncular ve atletik özellikleri çok daha yüksek Negredo’ya göre. 60’da neden çıktı diyen arkadaşlar pek haklı değil, çünkü bu maç çıplak gözle çok dikkatli izledim (biraz da maç boyu bir şeyler yapma gayreti yüzünden) hareket edecek mecali kalmamıştı daha 60’da…

Sol bekin müthiş bir oyuncu ama 10 maçta bir koşu atar, Gökhan Gönül geçmişiyle oynuyor, yoksa fiziksel olarak leş vaziyette. Keza Atiba’nın 35 yaşın kendini göstermesiyle o eski her açığı kapatan enerjisi yok. Açın 2 sene önceki Atiba’yı seyredin bir de şu ankini… Pepe bile etliye sütlüye o kadar bulaşmıyor, suratında Real Madrid’deki o deli ifade yerine, doymuş bir oyuncunun soğukkanlı bakışları var. Büyük maçlarda konsantre olur, o ama işte bence Marcelo kadar bir performans veriyor mu? Soru işareti…

Bu takımın esas sorununun hoca olduğu ve takımımızın müthiş güçlü bir takım olduğu bence büyük bir yanılgı. Kadroya baktım da, santraforun ıskartaya çıkmış geçen 2-3 senede hep vasat Negredo, sağ kanadın futbol yaşamının özeti hayal kırıklığı olan Quaresma, sol kanadın El Ahli-Kasımpaşa seviyesine düşmüş Babel, Oğuzhan’ı zaten Güneş bu hale getirdi öncesinde bir performans pek yoktu, Atiba PSV’nin gönderdiği az daha Antalya’ya imza atacak ikinci sınıf bir oyuncuydu, liste uzar… Yani kendimizi kandırmayalım, Şenol Güneş bizi fazla alıştırdığı için mutsuzuz…

beagle dedi ki...

Valla Veli Kavlak'in yillik 1.6M Eurosu'ndan adamin berbat bir futbolcu olduğunu söyleyemeyen gazeteci,hoca, yönetici herkes sorumlu. Avrupada 250 bin nete oynayacak adamı burda yildiz ilan ettik. Adam rotasyondan çıkınca sampiyon olduk.

Pheaglix dedi ki...

ilk yarı son dakikalara kadar oynadığımız oyun herhalde şenol hoca'nın sezon başından beri görmek istediği oyundur. top bizde, rakibi baskı altına alıyoruz, quaresma'nın etkili ortası gol oluyor, takım sürekli rakip kaleyi düşünüyor, eğer biraz daha şanslı olsak 30-40 dakikada fişi çekecek oyunu oynuyoruz... ancak o oyun 5-1'lik osmanlıspor maçı gibi hoca'yı aldatırsa bursa deplasmanında pek hoş bir sonuç çıkmaz ortaya.

+ cenk'in satılmasına en çok sevinen talisca olmuştur herhalde. abou'dan sonra kendine alan açan forvet buldu sonunda. keşke talisca'nın ligde etkili olabilmesi için negredo'nun oynaması gerektiğini cenk gitmeden öğrenebilmiş olsaydık. yalnız talisca iki maçtır fena korkutuyor, eğer sevgili hakemlerimiz tekmelere ve basmalara biraz daha tolerans gösterirlerse fener maçına çıkamadan sakatlanacak.

+ talisca iki maçta dört gol atmamış olsa maçların kahramanı medel olurdu herhalde. bu maçta da hem fiziksel hem de psikolojik oyuna katkısı büyüktü. ilk yarıda baskı kurduğumuzda rakipten dönen boştaki topu tekte boştaki oyuncuya öyle bir atışı var ki, atiba sakatlanırsa (maalesef görünen atiba sakatlanmadıkça asla kesik yiyemeyeceği) medel orta sahaya geçtiğinde yapabileceklerini çok güzel ortaya koydu. fiziksel oyuna katkısının yanı sıra, takım serbest düşüşe geçmişken medel gerekli çirkefliği de sahaya koyuyor. sarı kart gördüğü pozisyonda seyirciyi uyandırdı mesela. aynı pozisyonda pepe dışında herhangi başka bir oyuncumuz olsa sıradan bir faulle rakibi durdururdu, sarı kartını yer savunmaya geçerdi. medel'in bu özelliği özellikle iç saha maçlarında daha çok işimize yarayacak. tabi dış sahada kırmızı görmesine de neden olabilir, ki biraz sonra bahsedeceğim ortamdan dolayı epey olası. yine de takım saçmalarken sahada birşeylerden memnun olmayan bir oyuncumuzun olması güzel birşey.

+ lens oynadığı kısa sürede bana olumlu sinyaller verdi. hakemin verdiği saçma sapan faul olmasa muhtemelen gol katkısı da yapacaktı. ileri üçlüde ekstra katkı almadığımız sürece şampiyonluk yarışında olmamız neredeyse imkansız. orkan gittiğine, töre'den de muhtemelen cacık olmayacağına göre lens'in katkısına ihtiyacımız var.

+- oğuzhan net bir şekilde takımın oyun zekasını arttırıyor ve oynadığımız oyunu bambaşka bir yere çekiyor. ancak bazen şut çekmemek için öyle paslar veriyor ki çıldırmamak elde değil. bugün ikinci yarıda bir pozisyonda tıpkı galatasaray maçında olduğu gibi uygun pozisyonda şut yerine pası tercih etti ki, orada o şutu çekmediği sürece oynamayı hayal ettiği üst düzey kulüplere transfer falan yapamaz. yine de ozzy mutlaka oynamalı, orası ayrı.

+- şu lig ve kupada farklı kaleci oynatma işini kanatlarda evde ve deplasmanda olacak şekilde quaresma ve lens için uygulasak? forvete babel geçene kadar negredo'ya pas atmadığı pozisyon ve 2-0 olduktan biraz sonra yine yeni yeniden sol ayakla çekip taca gönderdiği şut hariç gayet efektif oynadı. ama tıpkı takımın ilk yarıdaki oyunu gibi, quaresma'nın bu maçtaki oyunu da aldatıcı. daha iyi kapanan bir takıma karşı deplasmanda yine uygun pozisyon bulamayıp yine orta yapmış olmak için orta yapmaya başlayacak.

- babel iki maçtır formsuz. formsuzluğu dışında sırf kovalamadığı için kaçırdığımız iki pozisyon vardı dün (biri ilk yarıda negredo'nun muhteşem pası sonrası karşı karşıya, diğeri ikinci yarıda ancak net hatırlayamıyorum). sarı kart cezalısı olması iyi oldu, bir haftalık ara mutlaka iyi gelecektir.

Pheaglix dedi ki...

--devam--

- oyuncu değişiklikleri tek kelime ile felaketti. yanlış oyuncu değişiklikleri, oyuncu değişiklikleri sonrası en hafif tabiriyle saçma sapan hücum kurgusu, ve oyunculardaki "bitse de gitsek" havası birleşince rakibe zorla gol attırdık (eminim maçı izleyen herkes trezeguet'nin direkten dönen şutu sonrası gol yiyeceğimizden emin olmuştur.) hoca sağolsun 23 nisan'da takımın başına çocuk geçirsek maç içinde takımı daha iyi yönetir dedirtiyor.

- bana mı öyle geliyor yoksa bekler aksamaya mı başladı? caner acil katkı vermezse iki yaşlı bek ile üç kulvarda gitmenin bedelini baya ağır ödeyebiliriz.

- hakemler. şunun artık netleşmiş olması gerekiyor: "sen beşiktaşsın, gerekirse çıkıp hakemi de yeneceksin" devri artık kapandı. çıktığın maçlarda senin kazanmamanı isteyen 11 kişi varsa şampiyon olabilirsin, ama 12 kişi varsa şansın yok. sırf bu hafta gs ile formaları değiştirsek osmanlı'nın golü sayılırdı (ki sayılması gerekirdi), lens'in de faulü verilmezdi. bizim attığımız nizami goller iptal edilirken rakiplerimizin yediği nizami goller iptal edilirse şampiyon falan olamayız. hakemlerin bize karşı tutumu 15/16 ile 03/04 arası karanlık döneme dönmeye başladı. yönetim nasıl yapar bilmiyorum ama bu atmosferi değiştirmeleri gerekiyor. love transferi lig için fena durmasa da hakemlerin tutumu değişmediği sürece hiçbir işe yaramaz. yarın fener maçında love uzatmada nizami gol attıktan sonra iptal edilecekse oyuncu transfer etmenin bir anlamı yok.

@turkkant

"Bu takımın esas sorununun hoca olduğu ve takımımızın müthiş güçlü bir takım olduğu bence büyük bir yanılgı. Kadroya baktım da, santraforun ıskartaya çıkmış geçen 2-3 senede hep vasat Negredo, sağ kanadın futbol yaşamının özeti hayal kırıklığı olan Quaresma, sol kanadın El Ahli-Kasımpaşa seviyesine düşmüş Babel, Oğuzhan’ı zaten Güneş bu hale getirdi öncesinde bir performans pek yoktu, Atiba PSV’nin gönderdiği az daha Antalya’ya imza atacak ikinci sınıf bir oyuncuydu, liste uzar…"

Çok güzel demişsin de, Quaresma'yı, Babel'i, Atiba'yı vs. asla ve asla kesmeyi düşünmeyen ben değilim. Hocaya eleştiriler bu yüzden zaten. Medel'i orta sahaya monte edecek diye kurdeşen döküyoruz. Sene başından beri ne Medel-Oğuzhan, ne de Oğuzhan-Tolgay gördük doğru düzgün. Orkan'ı ligde 1 dakika bile oynatmadan kiralık yolladık. Bizim beğenmediğimiz Kerim Frei Başakşehir'e 3 kaç puan kazandırdı tek başına sayamadım.

Ha, madem takım bu dizilişteki oyunculara alternatif bulamıyor, e dizilişi değiştir? O da yok.

Hoca belli şeylerin ön kabulüyle yapıyor takımı. Senin bakış açınla benzer aslında. Biraz yenilgiyi kabullenmiş bir bakış açısı bu. "Bizim olurumuz bu, o yüzden bu kadar oynayabiliriz." Ben bunu asla ve asla kabul etmiyorum.

beagle dedi ki...

Az önce basında kiralık gitti haberlerine karşın Eslem Öztürk'ün beleş gönderildiğini öğrendim. Senol Güneş ile ilgili hayal kırıklığım gittikçe artiyor.

Eslem bu şoku 1 seneye atlatir. Umarım makul bir hocaya rastlar ve 25 yaşlarında süper ligde Manisa'daki Selçuk Inan gibi bir hale gelir. Yillik 2.5M Euro ile yöneticileri önünde yatirir.
Kapayın abi altyapıyı, çocukların hayalleri, hayatları ile boşa oynamayin.

drblackeagle dedi ki...

@beagle
Aynen kardeşim ben de şimdi kontrol ettim. Adam bonservissiz bir şekilde 2020 ye kadar İstanbulsporun oyuncusu görünüyor. Ulan iş bilmiyorsunuz en azından gelecek olma ihtimali olan oyuncuları en azından %50 bonservisi sizde diye gönderin. Hem alan takım satarsam para kazanırım diye oyuncuya yatırım yapar. Hem de ileride süper oynarsa oyuncunun tamamını kaçırmamış olursunuz . Ama nerede o futbol aklı bizim yöneticilerden. Aynen bende diyorum kapatın alt yapıyı. Senede en az 1 tane vasat vasatüstü bir oyuncu kadroya katamadıktan

BJK4EVER dedi ki...

Vay anasini. Negredo M.Pektemek seviyesine indirildikten sonra bizim kadro kalitesi de indirilmis. Vallahi Real Madrid kalitesinde bir kadromuz yok tamam, ama oynadigimiz lig de belli yani. Kadro kalitemizi begenmeyenler, bir Basaksehir, GS ve FB'nin kadrosuna baksin, oynadiklari oyunu goz onune getirsin, sonra bizim kadromuza bir goz atsin, karsilastirsin ve puan durumuna baksin. Bir gariplik yok mu sizce? Bu kadroyla rakiplerin 5-6 puan gerisinde olmamiz sizce normalse diyecek birsey yok.
Ben bazilarinin bekledigi gibi super bir pas futbolu falan beklemiyorum. Zaten taraftarini orgazm edecek capta oyun oynayan takim bir elin parmagini gecmez, o isler kolay degil. Ama beklentim acayip islerin dondugu maclar disinda kolay rakipleri cok rahat gecip maclari alan, ligi onde goturen bir takim. Bu kadro kalitesi farkiyla olmasi gayet dogal birsey bence.
Rakibin sag acigi hayatinda 1 adam eksiltememis Dirar, sende Quaresma var ustune kulubede yedek oturan Lens var, ki senin kulubende oturan Lens gecen sene o takim en etkili hucum silahi idi. Senin 3. stoperin Vida/Tosic rakiplerin tamaminda 1. stoper olur. Rakiplerin Latovlevici, Hasan Ali'yle falan ugrasip sol bek diye yalvarirken sende Adriano ustune yedek Caner var. Senin ilk yarinin son maclari haric yuzune bakmadigin Medel rakiplerinde kral olur seviye atlatir. Rakibin caresizlikten ne idugu belirsiz Elif Elmas, vasat M.Ekici'yi kahraman gibi karsilarken sen Tolgay'i kulubede oturtma luksune sahipsin. Rakiplerin Belhanda'yla ugrasirken, Arda'ya bel baglarken sende 30-35 milyon euro'luk teklifler alan Talisca var, ne kadar begenmesen de.
Ben mi abartiyorum bilmiyorum, ama 28 yillik hayatimda Besiktas kadrosunun rakiplerine bu kadar ustunluk kurdugu bir donem hatirlamiyorum. 100. yilda bile rakiplerden cok ustun bir kadromuz yoktu, bu kadar degildi en azindan, sadece cok tecrubeli bir kadro ve o kadrodan optimum verim alan bir hoca vardi.
Hoca'yi korumak icin bu kadar da caba gostermeyin bence artik. Medel'i oynatmazken bile hazir degildir falan diyordunuz. Hazir olmayan adam Porto macinda girdi macin seyrini degistirdi, gitti Sili milli takiminda falan catir catir oynadi. Hoca ise inatci oldugu icin adami hic alakasi olmayan sagbekte oynatti, ama son haftalarda zorla da olsa kendi mevkisinde oynayinca adamin gercek degeri ortaya cikti. Sunu cok net soyleyebiliyorum; Cenk satilmamis olsa ve su son 2 lig macina klasiklesmis 80 dakika Cenk 10 dakika Negredo ile ciksak, acaba birimiz yine alirdik maclari, Talisca 4 gol atardi diyebiliyor mu? Ben net olarak en az 1 maci alamazdik diyorum, buna itirazi olan var mi? Hoca'yi gozunuzde bu kadar ilahlastirmayin. Hadi cok garip seyler olur senin maclarinda, rakibin cok yaver gider sansi, fiksturu kolaydir falan 5-6 puan one firlayabilir. Ama biz bu durumdaysak bunun 1. nedeni hoca hatalaridir, kimse kusura bakmasin.
Evet hoca maalesef Medel'i kullanmakta gec kaldi. Evet hoca ligde haksiz yere Cenk'in dakikalarini Negredo'ya verdi. Evet hoca Quaresma'ya saha icinde fazla sorumluluk verdi, oyundan gerektigi zamanlar alamadi. Bunlar takima zarar verdi. Soylemek bu kadar zor degil ki? Cogu kisinin uzerinde konsensus yarattigi bazi noktalarda haklilik payi onumuzdeki haftalar ortaya cikacak belki.

1 Atiba yerine Medel'in oynamasi gerektigi ortada. Ama bunun icin anca Atiba sakatlanacak veya kart cezalisi olacak, yoksa olacak is degil. Sonra Medel formayi orada kapar bir daha vermez. Sonra yine ama hocamiz super falan diye konusursunuz.

2 Lens'in dakikalarinin artmasi gerektigi. Bu nasil olacak bilmiyorum, ama Lens dogru sartlarda uzun sure alabilirse bence gosterecek eminim.

Sonraki haftalarda goruruz.

Armagan dedi ki...

ilk golü atma- ilk golü aıp kazanma-ilk golü yeme-ilk golü yeyip kazanma
Gs 10-9-7-3
İbb 12-10-6-2
Bjk 10-8-6-1
Fb 12-8-5-0




YSY dedi ki...

Zaten bana kalırsa hoca bu sene sıçsın, seneye büyük ihtimal avcı gelir ama o da şampiyon olduktan sonra ŞL ni bırakıp gelir mi bilemiyorum.

dominic molise dedi ki...

@bjkforever, takim super, hoca yetersiz temali yazinin cok tek tarafli oldugunu ve katilmadigimi belirtmeliyim.
kacirdigin temel nokta hocanin oyunculari parlak gosteriyor olmasi bence;
yoksa bahsettigin oguzhan da tolgay da tosic de quaresma da kariyerlerinin pik donemlerine senol hoca ile ciktilar.
tosic genclerbirligi'nde sol bek, tolgay 90 dakika mac yapmamisti oncesine dek, keza ozi de, q7'den hic bahsetmiyorum

turkiye'de bence su an 2 tane oturmus takim var; basaksehir ve besiktas.
bunu da "hoca takimi" olmalarina bagliyorum.
senol hoca avci'ya gore daha "oldschool"(gelisime teknolojiye pek hakim degil belki) olsa da tecrubesiyle (motivasyon, babacanlik) on plana cikiyor.

turgay dedi ki...

madem hoca bize bir halüsinasyon gösterdi 2 yıldır oyuncularının performansını o arttırdı, bu yıl demek gerçeklere döndük hoca oyuncuların performansını arttıramıyor diye mi anlamalıyız? yani hoca artık bize bu takımın hali ben müdahale etmediğimde budur demek mi istiyor? yani bilerek müdahale mi etmiyor?

şimdi açık konuşmak gerekirse oyuncular kalastı şenol hocada çok güzel marangozluk yaptı bunu yapamasaydı hiçbir şey olmazdı demek oyunculara küfürdür. bu oyuncuların hepsi birer cevherdi ve en önemlisi de beraber oynamaya alışkınlardı. hocanın gelip birkaç değişiklik yapıp ve gelen oyuncuların performanslarını arttırarak şampiyonluklar kazanmasını oyuncuların bunda hiç emeğinin olmadığı anlamına getirmek kötü bir söylemdir. hocanın hoca olarak bir çok kez rakiplerine madara olduğunu gözümüzle gördük. karşılaştırdığınız avcı'ya karşı sadece 1 galibiyeti olduğunu ve son 2 yıldır madara olduğunu da eklemek lazım. yani hoca kendisine önlem alınan, kendisine çalışan hocaları ekarte etmekte zorlanıyor.

bu yıl en büyük problemimiz hocanın oyuna müdahale edemeyişi olduğunu göremiyor muyuz? sezonun ilk yarısı sürekli kenar orta üzerinden şekillenen oyunumuzun işe yaramadığını anlamak 17 hafta sürmüşken oyuncu performansları üzerinden hocayı aklamak ne kadar doğru tartışılır. özellikle de oyuncu performansı arttırıyor hoca derken oyuncu performansını eleştirmek değişik gerçekten. şunu kabul etmemiz lazım. şampiyonlar ligindeki başarı asıl büyük halüsinasyondur. bu başarı olmamış olsa bugün şenol hocanın bu seneki kötü antrenörlüğü bağırılarak dile getirilecekti. hocayı sevelim savunalım ama hoca bize birşeyleri alıştırdığı için biz öyle görüyoruz demek olmaz yani. hocanın bana bu lig için alıştırdığı şey kendisine çalışan rakipleri yenememesidir. onları çözüm üretememesidir. ben biliyorum siz bilmiyorsunuz deyip bildiğini inatla yanlış olduğu ortada olmasına rağmen savunmasıdır. bir tane yukarıya genç oyuncu adapte edememesidir bana alıştırdığı. yani herkese alıştırdıkları farklı hocanın. bence size de gerçekleri görememeyi alıştırmış.

emruli dedi ki...

Günaydın;

Burada objektiflikten gittikçe uzaklaşan yorumlar yapıldıkça, ister istemez taraflar ve keskinlesen, olayin sadece bir yönüne bakan yazılar çıkıyor. Bu blog bunu hak etmiyor.

turkkant, yine klasikleşen gereğinden fazla ağır eleştiri ortamında risk alıp, öteki taraftan bakabilmis. Önce bir hatırlatma, Quaresma'yi günahım kadar sevmem. Keşke takımda olmasa, sonuçlar daha kötü olsa bile farklı bir şey oynayabilsek. Ama bu maçın ilk yarısında mükemmel oynadı. Bir kanat oyuncusunun ne yapması gerekiyorsa onu yaptı. Sıfıra indi, ceza sahasına girdi... Bunu yazmaya kaç kişi cesaret edebilmiş? Birincil görevi gol atmak olan bir forvete pasları için övgüler yagdiriken, Quaresma'nin akla gelmemiş olması tesadüf mü? İlk yarı otobana dönen Kasımpaşa sol kanati, Veysel'in yorulmasına rağmen, Lens girince ne kadar zorlandı?

Cenk'i Beşiktaş'in birinci forvetligine, bu seneki sampiyonlar ligi maçları hariç, ben de yakistiramiyordum kabul. İkinci seçenek olmak, sonradan girip oyunu değiştirmek üzerine çok daha fazla uyuyordu ama bu Negredo'nun hala yeterince formda olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Çok akıllı, oyunu iyi biliyor kabul ama yapmak istediklerine vücudu izin vermiyor. Umarım açılır ama şu anki hali halı sahadaki gobekli, sakallı, yetenekli abileri hatirlatiyor. Gücü yetmediği için kaçak güreşen, top ayağına geldiğinde ince paslar atmaya çalışan. Cenk olsa, Talisca 4 gol atar mıydı bilmiyorum ama Talisca'yi uzun süredir bu kadar aç, istekli görmedim. Sadece attığı gollerde degil, toplu topsuz oyunda da bu fark çok net görünüyor.

Ben de hoca kadar vizyonsuz olabilirim ama maç sırasında Negredo'nun değişmesi gerektiğini dusunenlerdenim. Yürüyecek hali yoktu, pas yuzdesi çok düşmüştü. Takim da yorulmaya ve geri çekilmeye başlamıştı. Babel çok formsuz olmasina rağmen, kontrada tek forvet oynayabilecek özellikte bir oyuncu. Sizler maç bittikten sonra değil de değişiklikten önce ongorunuzu yaptıysanız ne mutlu sizlere...

Özetle, hocanın çok gereksiz bir inadı var. Medel daha önce Fabri ve birçok başka örnekte çok net gördük (Bu arada Medel fiziksel olarak yeni toparladı onu da söyleyeyim ama Atiba ile olmuyor). 70 yaşındaki bir insanı değiştiremezsin, Quaresma'yi değiştiremezsin. Bunları aklımızın bir kenarında tutup eleştirileri bu bazın üstünde yapmakta fayda var. Tamamen kisisel görüşüm, onca hatasına rağmen, bu futbol ikliminde Şenol Güneş dışında şampiyon yapabilecek hocayı çok zor buluruz. Abdullah Avcı da dahil.

İyi haftalar...

emruli dedi ki...

Unutmuşum, bu seneki esas fark Tamer Hoca'dir. Şenol Güneş eminim ki onu da yüzde 10 dinliyordur ama bu bile fark yaratıyordu.

yilmaz dedi ki...

@emruli takımın ilk yarıdaki oyunu genelde beğenilmiş. Quaresma konusunda da zaten hemen her maçta böyle oynadığı süreler oluyor. Bu maçta 45 dakika gerçekten iyi oynadı ama ikinci yarı yine klasik hastalıklarına geri döndü. Quaresma bizde tefe konulduğu ilk gelişindeki son sezonunda da çok eleştiriliyordu ama o zaman da yine takımın gol katkısının yarısı kendisinden geliyordu. Bu durumun tesadüf olmadığını düşünüyorum. Quaresma oyunu o kadar kendine çekiyor ki başka bir oyuncu rol çalamıyor ondan. Şenol Güneş ile ilk sezonunda biraz daha ikinci plandaydı, Töre'nin de varlığı sebebiyle.

Negredo konusunda sana katılmadığım bir nokta var. Evet maçı izleyen birinin "Negredo çıkması lazım, çok hantal, toplara girmiyor, kaçak dövüşüyor" deme hakkı var. Fakat teknik direktör, daha önce takımın forvetinin oyundan çıktığında takımın ne tepki verdiğini de istatistiksel olarak bilmesi ve değerlendirmesini ona göre yapmalıydı. Üstelik de Babel gerçekten kötü bir günündeydi. İllaki de bir değişiklik yapacaksa Mustafa'yı oyuna almalıydı. İki kupa maçında yanlış hatırlamıyorsam 180 dakika oynattığın bir oyuncuyu yedek forvet olarak değerlendirmelisin. Bizim Mustafa'dan bir umudumuz yok, eyvallah ama teknik direktör yedek kulübesine aldıysa, sahada gezinen adamı forvete süreceğine onu değerlendirmeliydi.

Bence Şenol Güneş ile sorunun büyük bölümü bu. Hiçbir oyuncu değişikliği takımı daha iyiye götürmüyor.

Basar dedi ki...

Takım yaşlı ve temposu düşük, bunu kabul ediyorum fakat bu hocanın performansının sorunsuz olduğunu göstermiyor. Kusura bakmayın ama hocanın inadı, alternatif oyun planı denemesi ve oyuncu değişiklikleri oldukça kötü.

beagle dedi ki...

Gerçekleri konuşalım da maçları dikkatli izleyip, zaman skalası üzerindeki olayların etkileşimini atlamadan. Bunu açarsam Renklilerin önceki maçta Medel'in elini öne çıkarmaya çalışması sırf pislik(burada ağır küfür yazamadım siz koyun) çünkü olay sayılmayan golümüzden diğer şaiblei kararlardan sonra. Yani normalde hakem hataları olmasa maç 3 farklıyken olan birşey.

Kasımpaşa maçına dönersek 3. dk rakip korner atarken Medel tutmaya çalıştığı adamın ensesine kolunu yerleştirip itiyordu. Acemi birine denk gelmese penaltı yerdik. Niye çünkü "stoper" rolü gereği kafa vurdurmama peşinde.
7. dk bir Kasımpaşalı top sürerken Atiba adama yetişemiyordu. Adam bizim ceza alanı bölgesine rahatça gitti. Maç başı, yorgun değil, top süren de sarı fırtına değil. 3dk'da Medel sarı görse penaltı olsa biz bu maçı nasıl bitirirdik?

Bizim Kasımpaşa maçında kim girdi kim çıktıdan önce Şenol Güneş'in artık sahaya etkin bir ilk 11 çıkartamadığını konuşmamız gerek. Şu anda az birşey bilinçli taraftarın 11i yaklaşık şu şekilde:
Fabri-Gönül,Pepe,Tosiç(Vida),Adriano - Medel(Tolgay), Oğuzhan,Talisca- Babel,Q,Negredo

Biz bu 11le hiç çıktık mı? 11le oynarken mesela Medel yerine Tolgay veya Tosiç yerine Vida koysa bu kadar ağır eleştiri alır mı hoca?
Ben mesela Lens isterim ama konsensus 11e yazılacak durumda değil. Bundan dolayı şu aşamada çok da eleştirmiyorum.

Problem teknik direktörlerin bir noktada "takım içinde kendine daha sadık bir takım" yaratma hayali, veya ben herkesten farklı birşey yapmalıyım entelektüel zorlaması. Bu sanki ağır bir meslek hastalığı ve ayrılık dışında bir tedavisi olmuyor. Ligin 2. yarısına hoca ile ilgili umutlu başlamıştım, şu anda işleri çok rast gitmezse sezon sonu kaçınılmaz ayrılık görüyorum.

Son not müthiş bir kadromuz var mı üzerine. Bence çok alternatifli olması olumlu, ama net golcü eksiği ve yaşlılar sebebiyle ideal 11 bulması zor bir kadromuz vardı. Bu kadroyu iyi yönetmek biraz hocalık istiyordu, bizim hoca beceremedi. Hala taze olan stad çoşkusu ve bu kadro ile Tolga zengin'i santrafor falan oynatmazsan zaten 30 alırdın.

Zaitsev dedi ki...

* Negredo'nun temposu Cenk'e göre eksik kalıyor. Bunun nedeni birazda gücü varken her yere basmaya, pres yapmaya çalışması. Cenk kadar kaçak dövüşse o da bir 80 dakika rahat çıkarır.
Hücumda yarattığı fark ise Negredo'nun koşulması gereken yere gitmesiyle ortaya çıkıyor. Negredo ön/arka direğe yalandan koşu yapılması gerekirse yapıyor. En az 1 defans oyuncusunu da kendine doğru çekiyor. Böylece arkadan bindirme yapan Babel + Talisca pozisyon bulabiliyor artık. Cenk daha fazla gol atmak için hep topun olduğu yere hamle yapıyordu. Bu da kalabalığa ve karmaşaya sebep oluyordu. Negredo ile defans altıpasa kümelenemiyor.

* GS özetini izledim. Topu alan ileri doğru dikine gidiyor. Bizde kim yapıyor bunu. Tosiç, Q7, yarım porsiyon Talisca. Defans önü 2linin her maç 4er 5er sefer böyle çıkışlar yapması lazım.

* Kasımpaşa ilk yarısına bakıyorum. Adriano terse döndü. Babel'in kaçırdığı pozisyon oldu. Medel Q7ye ani döndü Talisca golü attı. Babel dikine çıktı Q7 direği salladı. Bu işin formülü bu. Sen dikine çıkma, hızlı oynama, sonra 250 orta yapıyoruz. Yaparsın ağa. Q7 yapmazsa. Pepe arkadan şişirir. 250 olmaz. 249 olur.

* Bu takımın üst aklının artık devreye girmesi lazım. O da Oğuzhan. Ozzy bu görevden kaçınca Q7ye bu görev kalıyor ki bu ona kalmamalı. İlk yarı Ozzy biraz aktifti güzel bir maç oldu. 2ci yarı yine kayboldu gitti. Gol yiyeceğiz diye bağırdık. Sözleşme parasında sorun varsa verelim. İstediği kızı gidip isteyelim de bitsin bu işkence :)

* Bu takımda çözülmesi gereken diğer sorun maalesef Atiba. Ben geçen sene Lyon maçlarından beri defans önü 2limizin öncelikle çözülmesi gereken problem olduğunu yazıyorum. Hem yumuşak kalıyorlar hem de temposuzlar. Oraya yönetim bilerek veya bilmeyerek doğru bir transfer yaptı ama hoca anlamadığımız bir şekilde Atiba'yı kesme konusunda ikna olmuyor. Hazır Medel iyiyken, Atiba da bu kadar sevilirken iyi anılar ile kulübeye doğru yollanmalı.

* Yediğimiz son 2 golde de Q7ye kızıyoruz ama o 2 pozisyonda da topu alamayan kişinin Atiba olması da sorgulanmalı. özellikle Antalya maçında tek pas açısı olmasına rağmen inatla pozisyonun içine girmesi ve 2 golde de geriye temposuz koşması ilginç. Antalya maçında iş bittikten sonra bir depar atıyor ama yetmiyor.

* Atiba nasılsa Q7 pas atmaz o yüzden pozisyon almayayım modunda ise bu daha da büyük sorun. GG 5 bindirmenin 2sinde filan top alıyor. o niye 30-40 metrelik bindirmeleri yapıyor o zaman? Misler gibi beklesin geride. Halı sahada cepten para verip oynamıyor bu adamlar. Eşek yükü para alıyorlar. Nasılsa bana pas atmaz lüksleri yok.

* bu takımda Q7 ile en bariz sorunu olan adam Atiba. Q7 sağdayken inatla sola dönen adam, Q7 sola geçince sağdan oynamaya başladı :) 1985ten beri şut çekmemiş Atiba topu onun önüne vermemek için şut çekti maçta daha ne olsun :)

planck dedi ki...

diğer posttan c/p:

benim hala umudum var gençler, kesin şampiyon oluruz diyemiyorum belki ama sonuna kadar mücadele edebiliriz. umutsuz olmak için sebepler var illa ki ama geçen sene de vardı ondan önceki sene de vardı. aynı bu şekilde ilk yarı çok iyi ikinci yarı çok kötü olduğumuz maçlar oynadık özellikle 2 sene önce pas oyunu oynarken 60tan sonra oyunlar git gele dönüyor takım boyu çok uzuyordu. geçen sene de boşa geçen ilk yarılardan yakınıyorduk. mikro ölçekte hatalara eksiklere odaklanmaktansa son 2 senenin şampiyonu olarak takıma biraz daha güvenme ve bu güveni statta onlara hissetirme taraftarıyım. takım güvenmememiz için bir takım işaretler sunsa da hepimiz biliyoruz ki beşiktaş camiası gerilimle başa çıkabilen bir yapıda değil. iki senedir şampiyon yapan hocayı ihanetle suçlamanın da kimseye pozitif bir getirisi yok. az sakin olup pollyannacılık oynayalım olmaz mı?

yilmaz dedi ki...

Takım yaşlanıyor dedikçe gençler gidiyor takımdan :) en sonda Mitrovic. Devre arası gelen iki oyuncu 29 ve 33 yaşlarında, gidenler 22 ve 24 yaşlarında. Bi de Larin var 23'lük ama geldi mi gelmedi mi bilmiyoruz daha.

Geçen hafta Pepe ve Tosic'in yokluğuna rağmen 11'de başlamamasından anlaşılmıştı takımda istenmediği. Bu hafta da Medel stoperde başlayınca teknik direktör net gösterdi niyetini. Umarım bir daha da "potansiyelli bu çocuk" diye transfer yapmayız. Yüzümüze gözümüze bulaştırıyoruz. Bence Larin'i de böyle bir son bekliyor. İnşallah Brugge 4.5m€'u verir de zarardan kurtulmuş oluruz.

sports guy dedi ki...

Yalan olmasin love transferi benim de icime sinmiyor, ozellikle bonservis asiri uzuyor. Ama en azindan kagit ustunde oynadigi oyun acisindan chicha gibi forvetlerden daha mantikli oldugu kesin.

Yasi geckin olmasina ragmen hala dripling ozelligi oldukca kuvvetli vagner'in, ve gecis hucumlarinda oldukca katki saglayacagini dusunuyorum.

Yonetim all in cekti bu transferle, ilk ikiye girmek sart artik. Yoksa cok daha fena duracak sene sonunda..

beagle dedi ki...

@Sports
İlk 11e koyar miyiz şu anda?

Bence kenar için iyi transfer de, ligde Negredo'yu kenarda oturtursak 4.5M net maaşla Rvp vol2 izleriz. Umarım hoca da yan ortalara vuracak adam almadiginin farkindadir.

turkkant dedi ki...

@shelby, BJK4ever

Hoca konusunda ben zaten tamamen hatasız demiyorum. Kadronun doygun ve yaşlı olduğunu kabullenip geç olmadan bazı şeyleri baştan farklı yapabilirdi. Örneğin, Tolgay-Oğuzhan-Talisca orta sahası geçen sene en kritik final haftalarında iş yapmıştı, bunu kurmaya çabalamak yerine, işin kolayına kaçtı, Atiba ile devam edip risk almadı.

Benim esas eleştirim, hoca konusunda çok abartılı eleştiriler var. Bence esas sorun kadro yapılanmasında. Başakşehir de yaşlı, ama onlar zaten bir kulvarı feda edip tek tarafa odaklanmayı seçtiler.

Yönetimin transfer politikası, kaliteli oyuncuyu az bonservisle al üzerine kurulu. Hoca ile iyi bir iletişimleri yok. Bunu yönetime yakın bir twitter hesabı, "Zaten başkan transfer yaparken hocayı pek takmıyor," diye övünerek tweetlemişti. Al işte, her verdiğin adamı parlatacak diye bir dünya yok. Bu sefer tutmadı.

İki sene şampiyonluk bu sene bazında zaten lig tarafında bir avantaj değil, aksine dezavantaj. Lig tarihinde üç kere şampiyon olma kaç kere mümkün oldu?? Çok nadir, bu tesadüf değil, rakiplerin daha aç, sen daha doygun oluyorsun. Bunu bizim gibi Real Madrid, Chelse de yaşadı... Oyuncular ister istemez doyumlu hale geliyorlar.

Bence en büyük tehlike, bu sene şampiyon olup olmamak değil; olası bir başarısızlıkta soğukkanlı bir şekilde hatalarını analiz edebilip seneye tekrar başarılı olabilmek. Bu "rezalet", "böyle hocalık olmaz olsun", "Biliç'ten bile beter durumdayız" paniği, hafızasızlığı ve duygusallığı bizi bu yöne götürmez, başka yöne götürür. Onu da Lucescu sonrası yaşadık zaten...

EC dedi ki...

valla bravo.. harika ozetlemissin @Zaitsev..

- bu takımda Q7 ile en bariz sorunu olan adam Atiba. Q7 sağdayken inatla sola dönen adam, Q7 sola geçince sağdan oynamaya başladı :) 1985ten beri şut çekmemiş Atiba topu onun önüne vermemek için şut çekti maçta daha ne olsun :)

@BJKFOREVER a da katiliyorum, 5 star Michelin Restaurant var, ama hep tek tuk yemek yemeye calisiyoruz Askeri Kisla gibi.. Kapuska!


Senol Gunes neden denemiyor? Atiba nin oynayacagi tek mac su siralar deplasmandaki Munich ve Trabzon'daki mac diye goruyorum. Biz Turkiye ligindeki maclarda onu yedekte skoru 2-0, 3-0 aldiktan sonra tutmak icin koyacagimiz oyuncuya donsuturmeliyiz diye soyluyorum...

planck dedi ki...

@turkkant +1

şöyle de bir yazı gelmiş cem fante'den fikirlerimle örtüşen: http://faiktribunu.com/yazi/cemfante/kapi/

yıllardır ne azılı anti-q7cilerden biri olarak diyorum ki yaz dönemine kadar stada gidip q7'ye sövmenin ıslıklamanın takıma bir faydası olmayacak. benfica maçı moduna dönmemiz gerekiyor. ilk devre 3 ydik hiçbirşey oynamadık ama takımın arkasında durduk.

atiba-sever olarak da fikrim artık yavaş yavaş oturması herkesin katıldığı üzere. fakat oyuncular saha içinde pozisyonlarını atibaya göre alıyor yıllardır. medelin sahadayken pitbull olmaktan ziyade buna özen göstermesi lazım.

Huzeyfe dedi ki...

@ turkkant

Ben katilmiyorum. Hocaya olan elestiriler sadece zamaninda bazi riskleri alip almamasi yada planlamada hata yapip yapmamasiyla ilgili degil.

Her bir mac icinde yapmasini bekledigimiz ustaca dokunuslar yerine yaptigi tutarsiz isler de var mesela.

Kadronun yasliligindan acilmis konu oradan ornek vereyim, yasla dinamizm kaybedersin ama tecrube kazanirsin. 2 farkli onde girdigin bir macin ikinci yarisinda tempo yapmaya calismazsin, topa sahip olursun. Yeter ki sahadakiler ne yaptigini bilsin. Ama sahada gordugumuz sey bu degil. Bir kere hocanin cok ciddi bir maclari dogru okuyamama problemi var. Bu bizim taraftar olarak beklentimizin yuksekliginden filan kaynaklanmiyor. Bilakis hocaya saygimizdan bazi seyleri soylemiyoruz. Ayni degisiklikleri Samet Aybaba yada Bilic yapmis olsa cok daha agir seyler soylenirdi burada. Bu aslinda Senol Gunes'in cepten yedigini gosterir.

Hocanin tutarsizliklarina gelince, ornegin, Tolgay-Oguzhan "riskini" almayan bir hocanin, Negredo'dan beter yerlerde surunen Babel'i forvet oynatmasini risk almamakla izah edemeyiz.

Tamam, biz taraftar olarak abartiyor olalim. Ama sanki kadronun yasliligi ve yetersizligi argumani gordugumuz seyi aciklamiyor. Doygunluk kadronun eski oyuncularinda olur, yenileri oyle bir kullanirsin ki eskiler onlara ayak uydurmak zorunda kalir.

Ozetle, hocanin ne yapmaya calistigini yada ne yaptigini anlamak, aciklamak imkansiz gibi birsey. Benim dusuncem artik egosunun aklinin onune gectigi. Bundan sonrasi icin de iyimser olmak mumkun degil. Yasadiklarimiz pek Lucescu'nun ayrilisi ve sonrasina benzemiyor bence.

turkkant dedi ki...

@Kuzeyfo

Şu an benzemiyor, ama şampiyon olamazsak tabloyu göstereyim sana.

Kulüp finansal açıdan düzlüğe çıkamadı. Ş. ligi geliri de olmayınca daha da darboğaza gireceksin. Şu anki model (doygun maaşlı spot transferler) Ş. ligi sayesinde mümkün... Seneye ciddi takviye pek mümkün olmaz.

Peki 1 sene sonra, Atiba, Quaresma, Pepe 35, Love, Adriano, G. Gönül 3, Tosiç, Negredo 33... Bu sene bu oyuncular bir yaş gençken bu iş gitmiyor seneye, üstelik dünya kupası sonrası Pepe-Quaresma filan ne derece önemseyecekler o bile meçhulken bu kadronun gitmesi mümkün değil. Üstüne Talisca'yı da alamadın...

Bu kadroyu nasıl gençleştireceksin, büyük bir soru işareti...

Huzeyfe dedi ki...

@ turkkant

Evet, devasa bir kadro muhendisligi problemi var elimizde.
Ee, kadronun kurulusuna hic elini surmeyen Senol Gunes mi cozecek problemi?

Yoksa hoca giderse dagiliriz mi diyorsun? Beki de toparaniriz?

can dedi ki...

Bu forumu, burda futbola anaakim medyadaki analizlerden daha derinlikli bakilabildigi icin seviyorum. Ama oyuna katkisi uzerinden en temel islevi olan gol atmayi (hatta pozisyona girmeyi) beceremeyen ligin en yuksek maasli oyuncularindan biri olan Negredo’ya burada duyulan hayranligi (ve bunun uzerinden Cenk’e yapilan haksizliklari) akil mantik cercevesinde izah etmek mumkun degil.

Cenk olsaydi Talisca 4 gol atabilir miydi. Belki atar, belki atamazdi. Negredo’nun oyun tarzinin Talisca’ya daha cok yaradigini dusunenlerdenim ben. Ama Talisca’nin ikinci yaridaki cikisini aciklarken, adamin transfer olmaya calistigi icin sezon basi kampina gelmedigini, ilk yariyi fiziksel ve mental olarak bitik bir sekilde gecirdigini soylemek yerine, Cenk yuzunden ilk yari gol atamadi demek nedir ya? Gecen sene Cenk’le oynarken atti gollerini Talisca.

Futbolda mevkiler ve bu mevkilerde oynayan futbolculardan temel beklentiler vardir. Bu temel beklentileri karsilayamadigi surece futbolcunun diger yetenekleri cok da umursanmaz. Misal, Mitrovic. Ayagi cok temizmis, banane! Defansi nasil, ona bakarim. Istisnalar yok mu, var. Cok spesifik beklentiler uzerine kurulu sistem takimlarinda, mesela klasik Barcelona’da iyi pas yapan bir stopper defansif olarak daha iyi bir stopere tercih edilebilir. Ya da, daha onceden soyledigim gibi, pas veya orta yerine dripling ve sut ozellikleri onde olan golcu kanat forvetlerinin onunde daha pasci ve duvar olabilen bir santrafor tercih edilebilir. Besiktas, bir sistem takimi mi? Hayir! Kanat oyuncularimizin herhangi biri bu ozelliklerde mi? Hayir! O zaman ben senelik 4,5 milyon euro maas alan adamin 4 golde kalmasini, belinin benimkinden kalin olmasini, fiziksel olarak bu kadar bitik olmasini kabullenemem. Futbolu cok iyi biliyormus, yorumcu olsun, gelsin blogda bizimle geyik yapsin o zaman.

YSY dedi ki...

Love bir webo etkisi yaparsa süper olur. Şöyle bir 433 yapıp uçta negro yanlarda love ve lens işi kotarabilir. Arkada da medel önünde ozzy-tolgay.

beagle dedi ki...

@Can
Dostum çok inandığım bir iddiam "mevkisinin ana işini iyi yapamayan" oyuncular alinmamasidir. Yani senle bu bazda %100 aynı fikirdeyiz. Ben golculuk eksiginden dolayı Negredo istemeyenlerdendim.(fernandes,almeida hatta sivoka da karşıydım)

Yalniz an itibariyle acayip bir kadromuz oldu:
- Babel yaraticilik, pasorluk minimumda Santrafora yaklasabilen sezonda 10-15 gol potansiyelli kenar forvet.
- Quaresma: Golle, sahanin ortasiyla çoğu zaman aut çizgisi ile işi olmayan ve takim savunmasi berbat, vasat orta makinesi.
- 10 numara işlerini yeterince yapamayan, takim savunmasi, top saklamasi zayıf, mevkisine göre çok golcü olabilen (son 150dk 5 gol) Talisca.

Eldeki malzemeden bağımsız yönetim olmaz. Yukaridaki adamlar, topu rakip ceza alani çevresine getirip pas dagitabilirsen ise yariyorlar. Q daha yakin orta yapinca gol oluyor, Babel ve Talisca'ya bir sürü firsat çıkıyor.
Talisca senesinde Negredo'nun yapabildikleri bu denkleme uyuyor. Ama seneye Taliscasiz Negredo patlar, Chicarito, Ilhan Mansiz falan gerekir yanina.

Cenk ne yazıkki ileride bu takima beraberliği bozduracak, yenikken rakibi yipratacak, top indirecek adam değildi. O yüzden 30 puandayiz. Geçen sene de biraz Abu yapti o işi, Cenk değil.
Cenkin olabileceği mevkiler Talisca veya Babelin yerleriydi. Kendi oralara kaymadi. Bence artik Cenkten Solksjaer gibi "Yedek golcü" dışında birşey olmaz. Vasat takimlarda Nihat Kahveci işi yapmasi da olası maximumu. Ama çok sansli olmasi gerek.

Idealde haklisin ama bu takim forvet hattini toptan degistirmeyecekse, top indiren, dagitan, kafa vuran bir santrafora mahkum. 4.5 maas da büyük risk. Bu devre takimi Negredoya göre kurup, seneye de bu yanlış yatirimdan çıkmak gerekir.

Ekrem35 dedi ki...

@emruli @can

Yorumlarınızın altına imza atıyorum.

beagle dedi ki...

Bu yanilmiyorsam Sikebahce yi İnönü'de silkelerken biz 2-1 önde top orta sahadayken tetikçi Cüneyt'in Lugano'nun fortculugu sonrası Ferrari aleyhine kirmizi ve penaltı uydurup sahamizda 4 yememizle biten maçın gözlemcisi. Adam haksızlığı görmüş, yazdirmamislar bi de üstüne gaftaya Cüneyte maç verilince isyan etmiş.

https://mobile.twitter.com/M06Vizyon/status/958119143844339713/video/1

He ya şike yok, uydurma dimi?

sports guy dedi ki...

@beagle

Katiliyorum. Bir de 11e atar miyiz diye sormussun Love icin, ben acikcasi 60 civari Negredo yerine girmesinin sahane olabilecegi gorusundeyim ilk etapta.

Negredonun golculugu eksik katiliyorum buna, ama bu anlamda Cenk ile aralarinda devasa bir fark oldugunu da dusunmuyorum sahsen. Sanki Cenk bu sistemde ilk yari parlayip ligde 12yi gormus gibi bakmayalim olaya. Cenk de penaltilar haric 5 gol atti koca ilk yarida ligde, forvet dakikalarinin %80den fazlasini almasina ragmen.

Ve sahada talisca ile uyumsuzluklari da inanilmaz siritti bunu yaparken. Gecen sene beagle'in da belirttigi gibi abou guzel bir kopru gorevi goruyordu hem cenk hem talisca icin, ki talisca'nin asil costugu ikinci devrede cogunlukla abou vardi kadroda yaninda cenkle beraber.

Gecen sene soylemistim takimda en cok abus'u arariz diye, oyle de oldu maalesef.

Negredo'ya geri donersek.. iki sey var kafamda. Tamam sahane golcu olmayabilir, ama gercekten sahanenin bir tik alti kafacidir kendisi. Kariyerinde deli kafa golleri mevcuttur. Ancak kendisine adriano haric orta yapan insan bulunmamamakta. Takimin temel ortacisi herifi on direge kosu yaptigi icin hic gormuyor bile.

Cenk quaresmayi 1 senede cozdu, sonunda fark etti ki bu adam on direge orta kesmiyor kardesim. O yuzden inatla gobek ve arka direge kosu yapti. Gecen sene dikkat edin q7-cenk ikilisinin yarattigi gollere, cenk'i mutemadiyen arka direk civarlarinda goreceksiniz.

Ha konu CL olunca on direge de aciyor q, o da isin baska boyutu. Adam pandoranin kutusu gibi resmen. Ispanya portekiz dusmanligi mi var nedir gercekten cozebilmis degilim.

Negredo ile ilgili ikinci kafamda olan sey kariyerinde zaten hic olmayan patlayici dripling eksikligi. Ama zaten burada Abou'yu "kafa vuramaz" diye gomenleri de hatirliyorum, simdi hem Abou'ya buradan yuklenip hem de kafasi iyi olup Abou gibi dripling yapamayan Negredoyu gomuyorsak, o zaman gercekten kafamizda Lewandowski gibi forvet var demektir.

Ben simdilik Negredo 11 Love yedek diyorum. Ha Love oyle bir uyum saglar, ki onu sahada diger futbolcularla olan etkilesiminden aninda anlariz zaten, o zaman zaten bambaska seyler konusuruz.

Emrah D dedi ki...

Hak Muhammed aşkına Ferdi Kadıoğlu bir izlensin alınsın bir şey olsun

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Hocam Q7'nin orta şablonu belli. Taç çizgisine yakınsa ön direğe. Ceza sahası çizgisine yakınsa arka direğe/penaltı noktası bölgesine kesiyor topu. Bunda çözülecek pek birşey yok. Cenk yedek forvet damgasından kurtulmak için her topa maydanoz oluyordu, alan boşaltmıyordu. Boş koşu yapmak yerine topa gidince, o bölge kalabalıklaşıyor ve bir noktadan sonra hücum gücümüz nötrleniyordu.

Sezonun ilk yarısı Negredo ile koşan Talisca'nın Cenk girdikten sonra söndüğü/durduğu maçlar var. Talisca'nın oyununda Cenk/Negredo etkisi olduğunu izlediğim maçlardan sonra yazmıştım. Cenk varken Talisca çok zorlamıyordu oyunu.

Geçen sene Aboubakar'a ne muamele yapıldıysa aynısı Negredo'ya yapılıyor. Onunda aldığı ücret sorundu. Negredo'nun da. İnşallah şampiyonluk yolundaki katkıları da aynı olur.

Love etkili olur mu? olur. Topu hızlandırırsak olur. Topu gevşek gevşek çevirip en sonunda sağ kanatta patlatırsak bir şey yapamaz.

Pheaglix dedi ki...

geçenlerde çok isabetli bir şekilde fırsat maliyeti kavramından bahsedilmişti burada. bir ara "beşiktaş ve iktisadi kavramlar" dizisi mi çıkarsak? mesela mustafa pektemek muhtemelen "o kadar para verdik, bari oynasın" denilerek oynatılıyor, ancak ortada "sunk cost fallacynin" (tam türkçe çevirisini bilmiyorum maalesef) dik alası var. sunk cost fallacy kavramı basitçe bir şeye belli bir miktar masraf yaptıktan sonra daha fazla masraf yapmak rasyonel olmasa dahi "yapılan onca masraf boşa gitmesin" anlayışı ile masraf yapmaya devam etmek olarak açıklanabilir. takıma vereceği hiçbir şey olmadığı ayan beyan ortada olan pektemek'in kupa maçında bile olsa sahaya çıkması da tam uyuyor bu tanıma.

pektemek yerine sokaktan adam çevirip oynatsak milyonda bir de olsa faydalı bir oyuncu bulma şansımız olur. hiç olmadı bir futbolseveri sevindirmiş oluruz. o derece faydasız biri pektemek.

beagle dedi ki...

Valla bugün sorun Pektemek değil, Necip değil, Negredo değil. Beklerimizin yaşlı veya fiziken bitik olmasının takimi çok etkilediği görünüyor. Demekki asıl kadro da bundan muzdarip ve Ozzy, Talisca ile bunu gizliyoruz. Gökhan çabalıyor ama her an ruhunu verecek gibi. Orta kalitesi de kötüleşiyor.

beagle dedi ki...

Hoca eleştirmeyelim de Medel'in stoper olması takıma 2 yönlü güç kaybettiriyor. Kesinlikle yeterli bir stoper değil, çok iyi bir orta sahadan da mahrum kaliyoruz.

Adriano'yu da sağa koyunca yazik oluyor.

Huzeyfe dedi ki...

Negredo butun tartismalara nokta koyduracak bu gidisle.

freshold dedi ki...

Yine yedeklerin daha çok şans bulduğu klasik bir kupa maçıydı. Yine basit gol kaçırma yarışı düzenlenmiş de birincilik ödülünü Negredo çok istemiş gibiydi. Yoksa büyük futbolcu olduğundan şüphe edenlerin ensesinde boza pişiriyorlar, biliyorum. Benim gibi futbol bilgisi kıt olanlar onun ne yapmaya çalıştığını anlamadığımız için koyunun trene baktığı gibi izliyoruz, sonra da gelip bu forumu okuyarak aydınlanıyoruz. Bugün de aynısı oldu. Yaptığı her şeyde vardır bir keramet deyip kaçırdığı gollere, kaptırdığı toplara falan çok takılmadım. Sonra biraz düşününce Pektemek’in golünü Negredo’ya yazmamız gerektiğini fark ettim. Mesela herşeye maydanoz olan Cenk bu maçta olsa kaleye giren topa ayağını falan sokardı da, allah korusun ofsayt diye sayılmazdı. O nedenle Negredo’nun büyük futbolculuğunu bir kez daha takdir ettim. Ayrıca penaltı golünü ve Talisca’nın attığı her golün otomatikman ona yazılıyor olması gerçeğini de göz önüne alınca bugünkü maçta görevini fazlasıyla yapmış oldu. Daha ne olsun!

beagle dedi ki...

Finişte çok güzel şeyler oldu.

- Oğuzhan ve Talisca formda ve özgüvendeler.
- Babel ilk çırpınışı yaptı. Form düzeliyor, özgüveni olsa 3 şutu 1 golü vardı bugün.
- Vida'nın savunma yapmayı Pepe ve Adriano'dan sonra en iyi bilen oyuncumuz olduğu görülüyor. Taş gibi stoper. Daha uyum göstermemiş haliyle bile kaleyi kolluyor. Sorumluluk alıyor. Maçın içinde kalabilen adamdan korkmayacaksın. Tosiçle kıyaslarsak çok daha az intihar müdahelesi göreceğiz. Pepe'nin yanında istediğimiz yırtıcılığı 100% karşılayacak mı, onu göremedik daha. Ama %80i bulacağı kesin.
- Medel Beşiktaşlı oldu. Koyalım abi yerine, devam. Atiba ve Noah da benle maçı izlesinler. Söz gözüm gibi bakıcam.
- Negredo'da formsuzluğu/uyumsuzluğu bitmemişken transfer baskısı özgüveni bitirmiş. Ama en berbat halinde adam maçı bırakmayıp, rakip savunmayı yıprattı. Rastgele uzun topları aldı. Ozzy/Talisca formunun bununla bariz ilişkisi var. Zora girşmiş maçı 10 dkda çevirebiliyorsak, payını unutmamalı, inkar etmemeliyiz. Biz kendi kalesine duble çeken Tosiç'i kazanmış takımız. Başka oyuncunun ambulansla çıkacağı çarpışmalardan gülümseyerek kalkan Negredo'yu anlamalı ve Beşiktaşlı yapmalıyız.
- Lens... Lensinde attığı birkaç çalımla, rakip savunma arkasına koşması güzel :) Ama maçtan çok kopuyor. Ya birgün, bir derbide falan rüzgarı alıp yıldızlaşacak, ya da doku tutmayacak.
- Necip, aferin koçum. Sağbek olmayan sezon sağda, stoper yokken stoperde, asıl mevkisi önliberoda. Hiç de kötü değildi üstelik. Körlenmek yerine gelişmiş bile.

Aboubakar'a da taraftar gol kaçırıyor diye sövdü, sövdü şimdi gelse tahtla götürür her yere.

Bazı forvetler düzenli forma şansı bulmazsa gol istatistiği düşer. Negredo bu sene daha 3 maç üst üste 90 dakika oynamadı. Kariyeri boyunca öyle vurduğunu yazmış bir adam değil zaten. Ama forvet gibi forvet.

Ya yeminle şu maçtan sonraki eleştirileri görünce içim acıyor. Gerçi Manisa'ya 4 gol atarken de beğenilmemişti. Turgay Demir gibi kifayetsizler de gazlıyor sürekli "santrforun gol atamıyor" diye. Girdiği gol pozisyonunun %100'ünü geçtim, %50'sini falan yazan forvet var mı acaba? Gomez neler kaçırırdı unuttuk herhalde. Ama onun varlığının takıma kattığı bambaşkaydı.

Thomas Müller son iki senedir Bayern'le 65 maçta 15 gol atmış, acaba ona da aynı eleştiriyi yapıyor mudur Bayern taraftarları? "Santrfor diye aldık arkada oynuyor, servis yapıyor, gol atmıyor artık böyle forvet olmaz." (Evet, bilerek mübalağa ediyorum ve birebir uyan bir vaka değil ama Negredo'ya gelen eleştirilerin gol sayısına bağlı olmasından gına geldi)

Huzeyfe dedi ki...

@shelbyl

%50'yi gectim, mevcut %0'a yakin.

Bu mac baya kotuydu. Formsuzluk olur, oyun tarzi uymaz filan problem degil. Gol kacirir vs, o da sorun degil.
Yine bu mac ozelinde savunmak pek mumkun degil. Attigi sutlar, topla donusleri filan pek futbolcuya benzemiyordu acikcasi.
Tamam futbolu biliyor filan da herseyden once futbolcu olmasi lazim. Yoksa niye ugrasiyoruz, Sergen'i cagiralim oynasin.

Zaitsev dedi ki...

@ shelbyl + 1

Negredo bugün 4 pozisyon kaçırdı mı? Evet. kupa da verebiliriz ona. Arkadaş önce bir sorun kendinize biz bu sene kaç maç 4-5 pozisyon yakaladık? Onu bir düşünelim.

İstatistik candır diyorum ve yazıyorum.

İlk yarı 17 maçta 29 gol atmış bu takım. 3 maçta zaten 11 gol attık. GS 3, Göztepe 3, Osmanlı 5. Geri kalan 14 maçta 18 gol. Muazzam.

Cenk Tosun Lig 16 maçta 1150 dakika. 12 maç ilk 11. 8 gol (3 penaltı). 144 dakikada 1 gol. Penaltısız 230 dakikada 1 gol.

Negredo Lig 19 maçta 688 dakika. 6 maç ilk 11(2sinde 45te dışarı). 8 maç 20 dakikadan az oynamış. 4 gol(1 penaltı). 172 dakikada 1 gol. Penaltısız 230 dakikada 1 gol.

Cenk iyidir denecek bir performans yok. Negredo'lu takım Cenk'li takıma göre daha fazla pozisyona giriyor. Sanki Ronaldo vardı da sattık. Negredo ile idare ediyoruz moduna bağlamayın.

@Kuzeyfo

Negredo kariyeri boyunca 719 şutta 111 gol bulmuş. (%15.4) Bu sezon ligde 25 şutta 4 gol. (%16)

Gomis 819 şutta 126 gol bulmuş kariyeri boyunca. (%15.4, aynı Negredo'yla) Bu sezon ligde 62 şutta 15 gol (%24.2!)

Burak Yılmaz kariyer 334 şutta 72 gol. (%21.6) Bu sezon 51 şutta 17 gol. (%33.3!)

Mario Gomez bizimle geçirdiği sezonda 110 şutta 26 gol bulmuş (%23.6). Kariyer istatistiği 158/730 (%21.6)

Özetle demek istediğim şu: Negredo'nun gol/şut oranı yükselecek, bizim ligin dinamikleri bunu emrediyor. Çok fazla yükselmeyecek, ama biraz daha iyileşecek. Fakat haftalarca dalga geçer gibi 85'te oyuna sokulmuş bir adam, kariyer istatistiğine yakın bir "conversion rate" ile oynuyor diye defe konulmasın bir zahmet.

Ha, madem futbol aklını vs. istemiyorduk da biz leblebici adam istiyorduk, almasaydık keşke madem. Bu adam Manchester City'de falan oynarken de buydu yani. Değerli yönü yüksek yüzdeli bitiriciliği değil, bambaşka işleri. Ama topa yetişip aut çizgisinden kaleyi deniyor, sanki karşı karşıya gol kaçırmış gibi bir ifade var hocanın suratında. Sıkıntı burada, ve çok büyük.

Huzeyfe dedi ki...

@shelbyl

Biraz sakin yav.

Ben de cok istiyorum iyilesmesini. Tamam istatistik filan hersey guzel. Ama su maca bakip Negredo'dan umitvar olmak biraz zor degil mi sence de? Su mac derken de Gb-kupa maci.
Bunu diyorum sadece.

Ben baska birsey mi soyledim diye geri donup bir daha okudum. Ben de demisim gol kacirilir problem degil diye. Zaten degil, pozisyona girsin bir iki kacirir sonra atar. Ne alaka yani?

Bir de bu leblebici vs futbol akli var. Sanki gol atinca beynin burnundan mi dusuyor, nedir bunun mantigi?
Tamam etrafindakilere alan acar, fedakarlik yaptigi icin golu atan oyuncu olmaz. Ee, ayagina top gelmis, biraz da futbolculuk yap yani, topa vur. Bugun 5 dakika icinde attigi 3 sut vardi, evlere senlik. Bunun istatistigi mi olur, top auta cikmadan duracakti neredeyse.

Neyse, okudugunuzu anlarsaniz konusuruz. Yine sacma sapan diyaloglara girmeyecegim sonra beni "defe" koyarsiniz.

@Kuzeyfo

Ben sakinim gayet?

Basar dedi ki...

https://twitter.com/kartalanalizcom/status/958400727327694849

Basar dedi ki...

Bir kaç maç daha kazanırsak o ivme ile gideriz. Bana sanki yine 2. Yarida oerformansımız artacak gibi geliyor.

Ekrem35 dedi ki...

@freshold

Okurken kahkaha attım :) ilk yarıda taçtan gelen topu sola iyi açtı ama oyun görüşü muazzam. Talisca'nın golündeki katkısı da müthiş alan açtı talisca'ya. Bu adamın pası, oyun görüşü çok iyi kabul kimse buna itiraz etmiyor zaten ama bu adam gol atmayı unutmuş artık bunu kabul edelim. Evimizde oynadığımız son lig maçı olan k.paşa maçında atiba soldan top getirdi bir şut attı evlere şenlik, aynısını bugün babel getirdi yine şut ve yine kaleyi bulamadık. Şuttan sonra da az daha döndürcektim ama döndüremedim temalı el hareketi. Adam kalenin yerini unuttu maalesef. Oyuna katkısı var mı var ama beşiktaş forveti için yeterli mi asla değil.

can dedi ki...

Negredo'nun ne oldugu artik az cok ortada. Formu, ozguveni biraz daha yukselebilir, ya da dusebilir; gol sayisi artabilir, azalabilir, ama malzeme bu. Kimimiz oyun aklini, paslarini begenecek, kimimiz golculugunu, fizigini yetersiz bulacak.

Benim icin sezon basindan beri durum net: Adam yilin bidonu! Bu gercek, adama saygisizlik yapacagim, katkisini kucumseyecegim anlamina gelmiyor. Ama senelik 4,5 milyon euro verdigimize gore bu adama, yilin bidonu odulunu baskasinin kapmasina imkan yok. Adam, bu takima zorla gelmedigine, 2, 5 milyon euro bonservis uzerine bilmem ne kadar menajerlik parasi, 4,5 milyon euro maas ve mac basi ve primi silah zoruyla Besiktas'tan koparmadigina gore bu yonetimin transfer hatalarindan biri daha olarak kayda gecer.

Senelerdir plansiz, isim listesinden gelisiguzel orneklemeyle forvet secen bir yonetimin boyle bir hatayi yapmamasi kacinilmaz zaten. Devre arasinda ilk forvetimizi satip, yerine hic biri birbirine benzemez adamlar arasindan alabilip getirebildigimiz Love'da duses atip, en gec 1,5 seneye forvet arayisina devam etme temennisiyle.

beagle dedi ki...

Bence konuşmayı başka mecraya tasimaliyiz:

Negredo oynamaya basladigindan beri:
- galibiyet yuzdesi
- oyun berabere veya biz gerideyken rakip yarı alanin son 30 metresinde ne kadar topla oynuyoruz
- Rakip ceza alanı önü ve içinde ne kadar topla bulusuyoruz
- Takimin orta ve şut istatistikleri
- Atak yönü dagiliminda bir iyileşme/etkinleşme var mi?

Eğer bu tip gostergelerde iyileşme varsa ve takım kazannaya başladıysa derdimiz ne? Ozzy ve Medel de kendi mevkilerinin ortalamasinda gol atmiyor. Hadi yerlerine Tosiçi koyalim, bi de Sivoku alalim oynatalim. Gol atarlar kesin.

Barreto dedi ki...

Bence Cenk'i cilalayıp satmakla uğraşırken, Negredo paslandı iyice. Bu, 22 milyon € kazandırdı ama alternatif maliyeti kayıp sezon olmaz umarım.

yilmaz dedi ki...

Kısmen beagle gibi düşünüyorum. Bir takımda birileri gol atıyorsa ve takım pozisyonlar goller buluyorsa illa ki bir oyuncunun gol atmasının derdine düşmek bence gereksiz. Bidon yakıştırması bu ünvanın verildiği kişilerin transfer beklentisi/katkısı oranına göre bakılırsa haksız sayılmaz.

Sene başından beri söylediğim birşey var. Bir takımda bir oyuncu 4.5m€ gibi astronomik bir ücret alıyorsa o oyuncunun galibiyetten de puan kayıplarından da sorumlu olması lazım. Yani ben sivas maçında 2-1 yenildiğimizde "eşek yüküyle para alıyor, tek yapacağı topu 3 direk arasından geçirmek yapamıyor, defolsun gitsin" demem lazım diyemiyorum çünkü adam 45. dakikada oyundan çıkıyor.

Yeni yeni düzgün süre almaya başladı ve Kasımpaşa maçında çok kötü oynuyordu, çıktı bu sefer takım çok kötü oynamaya başladı. Belli ki bu oyuncunun sadece attığı gol değil bize katkısı.

Yalnız dünkü maç özelinde gol pozisyonlarında çok kötüydü. hele hele Adriano'nun getirdiği bir top var kalecinin üzerine vurdu, Pektemek kaçırsa o golü taraftar sahaya girerdi.

Pektemek'in ıslıklanması da ayrı bir mevzuu. Eğer farklı bir maç izlemediysek Pektemek son iki yıldır ilk kez bir maçın içindeydi dün. Garip garip kendini ispatlama çabalarına girmedi, yardımlaştı, koştu didindi. Gol de attı. Goldeki vuruşu temiz değildi, ancak üçüncü vuruşunda atabildi golü ama o da bişeydir. En azından atamadım diye dövünüp bırakmadı pozisyonu.

Tabii ki onun artık takımda kalması, taraftarla yeniden bir bağ kurması filan ütopya. Böyle futbolcuların takımda kalması takımın kalanına zarar veriyor. Bu adam bu maçta hattrick de yapsa gelecek hafta şartlar ne olursa olsun süre alamayacak. Talibi yoksa bile bonservis'i eline verilip gönderilmeli. Aynı şeyler Aras ve Boyko için de geçerli.

Bundan 1 sene önce de kardeş bir dakika o öyle değil dedikçe Aboubakar'ı yerin dibine sokup sokup çıkarıyorlardı . Şimdi aynı şey Negredo'da var.

2 hafta gol atmasa bu Talisca topçu değil olacak . Bunlar hep yaşanan ve yaşanmaya devam edecek olan şeyler . Ha ben de Talisca gol atmadıkça var olamaz dedim ama Talisca topçu değil ile aynı kefeye gelecek bir yorum değil .

Ha bu arada Negredo'nun 60+ dakika süre aldığı maçlarda 2.6 puan ortalamamız var . Bu da bir kenarda dursun ...

turgay dedi ki...

illa bir bidon ödülü vereceksek bunu sezon sonunda vermek lazım. yeni transferlerini takıma adapte etmede bu kadar sorun yaşayan bir takımın bu net kötü transfermiş diyebilmesi için koca bir sezonu bitirmek gerek diye düşünüyorum.

Hidayet dedi ki...

- beşiktaş'ın tartışmasız fizik/performans/konsantrasyon olarak en kötü oyuncusu caner . ben hayatımda bu kadar kolay çalım yiyen bir bek oyuncusu görmedim. günden güne daha kötüye gidiyor ,anlam vermek güç

-şenol güneş eğer şampiyon olmak istiyorsa medel'i ortasahaya çakacak .transfer yapamadığımıza göre yanına da 6-8 numara ayırt etmeden necip hariç dilediği oyuncuyu koyacak . beşiktaş ortasahasının yapması gereken yegane şey (malesef) topu eveleyip gevelemeden ileri ,kanatlara en hızlı şekilde oynayan adamları oynatmak . oğuzhan , m. demirkol'un da dün belirttiği gibi yapamıyor o sürekli umut edilen işleri , zorlamamak lazım . daha doğrusu bel bağlamamak lazım . sosa gitti kalmadı o oyun aklı . medel bu formuyla ortasahada oynamazsa , biz kaybettiğimiz bütün topları en iyi ihtimal kendi defansımızın önünden toplarız . değil vida , elimde mitroviç bile olsa , stoper mevkiinde o'nu oynatır , medel'i ortasahada oynatırım .

- lens gerçekten beni şaşırtıyor . yorum yapılamayacak kadar kötü . eğer gökhan töre sağlıklı dönerse , kanat oyunu için lens'ten çok daha fazla tercih edilir.

- burada negredo'nun oynamasını en çok isteyenlerden biriyim . yahu tamam , yemin ediyorum adamın ince işlerinde tüylerim diken diken oluyor . geçen lig maçında yine babel'e verdiği pas , dün babel'e verdiği pas, muhteşem.. tamam da gol vuruşu , dribling ,hız ? aboubakar 'le kıyaslamamak lazım ,hem yaş olarark ,hem yurtdışı tecrubesi olarak . hem aldığı altyapı eğitimi olarak . abu'nun aynı dili konuşacağı adam yoktu takımda . bir de abou ekmeğini taştan çıkararak gol atabiliyordu . amokachigillerden di o . iki kişiyi sırtında metrelerce sürükleyip ceza sahasına girmeden çatala füzeyi gönderiyordu (antalya maçı) . dribling ve hız konusunda zaten negredo ile kıyaslanmaz. bir de abou lig'de ilk yarı hoca'nın cenk tercihi sonucu tutuk görünse de , cl'de attı adam gollerini. sonra zaten patladı . negredo'nun arkadaşlarına alan açmasıyla beşiktaş ligin sonunu getiremez. umarım açılır bir an önce ya da vagner love çok iyi performans gösterir.

Basar dedi ki...

Beşiktaş’ın karşı preste topu geri kazanma süresi sezon başına göre bayağı kısaldı. Bu süreyi daha da kısalttığı ölçüde oyununu geliştirip şampiyonluk şansını arttırabilir. (Ali Ece)

Takımda iyileşmeler var. Hep eleştiri olmaz, ben sahada daha iyi bir Beşiktaş izliyorum. Böyle devam ederse "şampiyonluk enerjisi" geri gelir.

Basar dedi ki...

Ben geçen yıl Abu'ya çok saydırdım, burada bırak yılın bidonu ilan etmeyi adamın kendisini bidon ilan etmiştik. (bu arada o da kariyerinde 13 golü geçmemişti, onun da şut/gol oranını yazmakta fayda var @shelbyl)

Bu sebeple Negredo'ya saydırmıyorum. İlk yarıda neredeyse oynamadığını, sadece 2 maç 90 dakika ve sadece 3 maç 60+ dakika oynadığını hesaba katarsak biraz fazla yüklendiğimizi söyleyebilirim. Kaldı ki oyuna da oldukça katkı yapıyor. Sezon sonuna kadar bekleyelim.

Ayrıca, alındığı yaşı eleştirsek de ondan farklı stilde bir golcümüz daha oldu. Çift forvet oynamayı bile düşünebiliriz. Ben çok karamsar değilim. Bidon olarak da değerlendirmiyorum.

truant dedi ki...

Şu “1 sene önce Aboubakar’ı yerin dibine sokup sokup çıkaran” şuursuzlar kimler ise bir araştırılıp burada ilan edilse de Negredo’yu beğenmeyen herkesi aynı aymazlıkla suçlama modası sona erse iyi olacak.

Aboubakar’ı 2014 Dünya Kupası finalleri öncesinde yıldız adayları arasında gösterildiği günden beri takip etmiş biri olarak Beşiktaş’a gelmesinden mutlu olmuştum. Porto’da yedeğinden yeni bir “Ronaldo” yaratmaya heveslenen Portekiz milliyetçiliğine karşı kendini yeniden kanıtlamak için gelmişti bize. Başarıya açtı ve tekrar kendini göstermeye kararlıydı. Onun durumuyla, yakında dede olup torununu parka götürecekmiş gibi bir görüntü veren Negredo’yu aynı kefeye koyanlar daha çok bekler. Demedi demeyin.

sports guy dedi ki...

@truant

Gecen seneki ilk lig maclarindaki postlara bakman yeterli, abou oralarda "kafa vuramayan ve surekli gol kaciran kazma santrfor" olara kayitlara gecmisti. Cok net hatirliyorum cunku bir cok postta tek basima savunmaya calismistim adam gomulurken.

Abou ile ilgili goruslerin degismeye baslamasi afrika kupasi sonrasi oldu buralarda. Ne hikmetse senol hoca da daha cok sans vermeye basladi AFCON sonrasi.

Son kurdugun benzetmeye itirazim var yalniz, negredo'nun oyun tarzi 20li yaslarinin ortalarinda da boyleydi. Su anki durumunun dede olmakla falan alakasi yok. Kariyerini takip edenler dedigimi anlayacaktir zaten.

@Basar

Aboubakar'ın istatistiklerini yazmadım zira benzer yaştaki oyuncuları kıyaslamak istedim. Gomez, Burak, Gomis, Negredo bunların "gelişme" şansı pek yok artık. O yüzden performanslarında değişim oluyorsa bulundukları ortama bağlı olur. Kabaca önerme bu. O yüzden Negredo'nun oynadıkça conversion rate'inin artacağını düşünüyorum.

---

Bir de arkadaşlar, burada yapılan yorumlar illa buradaki aktif kullanıcılara dair, kişisel sitemler olacak diye bir şey yok. Her türlü sosyal medyayı, internet sitesini açın, şu anki zeitgeist Negredo'ya saydırmak. Yahu dün maçta yorumcu kılıklı kifayetsiz bile bunu yapıyordu. Geçen sene de bu Aboubakar'a yapılıyordu. truant yapmış, kuzeyfo yapmamış, shelbyl hani bana demiş meselesi değil bu yani. Yoksa herkesin yorumunu çeteleye kaydetmiyorum ben :)

Negredo gol kaçırıyor, evet, ama dün Babel'e attığı pası atacak orta saha elemanımız yok. Ama işte Şenol Hocamız kontratak futbolu oynamak için Babel'i tek forvet yapıyor. Negredo şablonsuz, aklıyla oynamak isteyen bir futbolcu. Türkiye'ye uygun değil belki de bu; bizde forvetsen gol atarsın, defanssan top kesersin, kaleciysen gol yemezsin vs. İkincil işlevlerinle takıma kattıkların önemsizdir. Fabri'nin topu oyuna sokma yeteneğini bile körelttik neticede 2 yılda.

Ha, herkesin futboldan beklediği farklıdır zaten. Ama bence zamanın bize emrettiği akıcı bir futbol. Ben Beşiktaş'ın son iki yıldaki hamlelerinin oraya sıçramaya kanalize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa yani ligin vs. formülü belli ama biraz büyük hayaller kuralım, kurmalıyız.

Huzeyfe dedi ki...

Negredo her zaman boyle degildi. Kariyer sezonu 12-13'te ornegin ceza sahasinda cok hareketli, tutulmasi cok zor bir adamdi. Ligde 25 golu vardi.
Zaten sonraki sene 25 milyon pounda Man City'ye transfer oldu. City'de her zaman 11 oynayamasa da gol/dakika orani bir onceki seneden daha bile iyidi.
Sonra Valencia'ya dondu ve dogru duzgun 11 oynayamadigi iki sezonda 5'er gol atti. Bu iki sene boyunca gol/dakika orani yari yariya azaldi. Son olarak Middlesbrough'da kariyerinin gol/dakika orani en dusuk olan senesini gecirdi.
Benim dusuncem kariyerinin son 3 yilinin PL icin seviyesi cok dusuk olan Middlesbrough'da ve parlak sezonlar gecirmeyen Valencia'da gecmis olmasi sebebiyle 12-13 ve 13-14 sezonlarindaki performansina geri donebilecegi yonundeydi. Nitekim M.Gomez de Fiorentina'da iki berbat sezon gecirdikten sonra geldi, benzer bir risk oldugunu dusunuyordum.

Ozetle, Negredo her zaman boyleydi tezi dogru degil. Negredo ceza sahasi yayinda tek hareketle yuzunu kaleye donebilen, sol ayaginin iciyle net bitirici vuruslari olan, kafa toplarinda inanilmaz etkili, korner-karambol pozisyonlarinda dogru yer tutup firsatci goller atabilen ve etrafindaki oyuncularin performansini artiran bir oyuncuydu. Bizim gordugumuz tavsanin suyunun suyu. Hala kucuk de olsa bir parca umit tasiyorum ama bu kupa macinda gordugum seyi kabullenmem cok zor.

Abou'ya kazma dendiginde burada kavga cikartmis birisi olarak soyluyorum bunlari. Ayrica Negredo gelmeden once de gelmesini cok istemis biriyim. Ama olmayacak gibi duruyor. Bir turlu toparlanamiyor.

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Negredo Ağustos Eylülde oynaması gereken maçları lütfen Ocakta Şubatta ancak oynayabiliyor. Her ne kadar bana Arild Stavrum'u hatırlatsa da benim gözüme Negredo'dan ziyade Atiba daha çok batıyor. Atiba'lı ortasaha kurgusunun daha fazla tartışılması ve gündemde tutulması gerektigi kanaatindeyim. Atiba yüzünden şanzıman sorunu yaşıyoruz, vitesi artıramıyoruz gibi geliyor. Burada kabahat hocada.

Gerek 6 numara (Atiba/Medel) gerek 9 numara (Abu/Negredo) gerek genel oyun tarzı meselelerinde hoca ihtiyaç duyduğumuz değişim/dönüşüm/devinim -her ne derseniz- bir türlü gerçekleştiremedi. Oldschool orta-kafa yandan dışarda oyununa mahkum kaldık. Oysa bir sezon önce Sosa-Gomez den Talisca-Abu ya zorunlu geçişi geç de olsa büyük ölçüde başarmıştı.
Yönetim ve hoca bu durumdan müşterek sorumlular.

Her şeye rağmen ben de takımda bazı gelişme emareleri görüyorum.

beagle dedi ki...

Bu arada Abou, buyuk golcü kariyerine gelmiş gibi bir hava var, geçen yil bizde attığı 12 gol (1500 küsür dakikada), bu sene Portoda attigi lig golü 14 (1600 kusurde). Lider takimda oynarken gol kralliginda 4. sirada.
1. siradaki adam 24 (!!!) Golde. Abounun 2 kati gol atmış.

Zlatan, Batistuta, Ronaldo falan çıkmadı Abou'dan. Biraz gelişti o kadar.

sports guy dedi ki...

Abou marega ile birlikte gol yuku cekiyor portekiz liginde de ondan. 4 4 2 oynuyor takim ve ikisi de 14er golde. Benfica resmen zamaninda gs'nin "at buraga her mac 30 kacirsin 2 atsin" taktigiyle oynadigi icin jonas 24 golde. Halbuki iki takimin gol sayilari arasinda 1(bir) fark var.

Ayrica CL'de yine 5 macta 5 tane atti kendisi, adam bildigin atiyor iste. Ki onun da atmak disinda yardim ettigi baska seyler vardi, oyunu ileri yikmada katkisi vardi ve gerektiginde kanat da oynayabiliyordu. Esnek adam abou. Zlatan cikmadi ama bizim ligin ustunde bir adamdi hep, o da zaten fazlasiyla yeterliydi. Yasina falan hic girmiyorum.

Ve 1500 dakikada 12 lig golu atan adam acaba sezon boyunca almasi gereken 2700 kusur dakikayi alsa kac atardi acaba, onu da hayal gucumuze birakiriz artik n'apalim.

Ben birine ve bloga ithafen de yazmamıştım onu . Çok bilmişlik taslamış gibi olduysam kusura bakmayın .

Mevzu günü birlik yorumların çok da sağlıklı olmadığını ifade etmeye çalışmaktı . Negredo hakkında elimizdeki veri ortada işte :

Adamın 60+ dakika aldığı 5 maçta 13 puan almışız . Cenk gol atamıyor diye eleştirildiğini ben hiç hatırlamıyorum nedense ki Negredo'dan çok daha fazla şutu vardı . Talisca'nın şut&gol ortalaması %35 artmış Negredo ile . Bunlar tesadüf değil .

Ha dersin ki " kardeş bu adam 4.5m € alıyor , tarihimizde en çok kazanan adam , bir zahmet gol atsın " o bile yanlış önerme demektir . Çünkü bu adamın neye ve hangi talebe göre bu kadar paraya alındığını sorgulamak gerekli . Gnç bir oyuncu değil ki bu . Kariyeri belli , gol sayısı belli , iyi yaptığı işler belli , kötü yaptıkları belli . Bir sürpriz yok . Sen demek ki ne istediğini bilmiyorsun . Sorun da bu zaten . Burak alınsaydı bu dertlerden hiç biri olmayacaktı . 15 tane sallayacaktı sonra bizim goygoycular Beşiktaş'ın çocuğu yapardı onu zaten .

Talisca için de defalarca beşpara etmez ve yarın bonservisi alınmalı gibi alakasız yorumlar yapıldı . Doğru yapıda oluyor işte . Negredo'da olacak . Yeter ki sahada olması gereken 11 olsun .

beagle dedi ki...

@Sports
Abi işte 30 tane 90 dakika formayı haketmek için bir sezonda 3 tane salak kırmızı kart da görmeyeceksin. Joca sana guvenecek.
Biz Ferdinand, Feyyaz, Tanju, Torinolu Şaban, Ilhan, Gomez falan izledik.Öte möte degil.
Bu ligin ötesine geçmek için önce bir lig sezonunda 30lari görsün, A sinifi liglerde tepe takimlarda oynasin, sonra konuşuruz.

EC dedi ki...

@Baretto ayni fikirdeyim.. sorun su an Negredo degil. sorun yavaslayan Atiba.
hucuma cikamayan, defans da da artik heryere yetisemeyen..

Medel oranin sahibi olmali.

Lens e verdigi sansin bir kismini keske Aras a verebilseydi Senol Gunes.
Quaresma demeyeyim.. kizanlar oluyor.

Pepe/Vida
Medel/Oguzhan
Talisca/Negredo catisi olmali ve 4-5 mac yapmaliyiz bunu..

Istanbul daki Bayern macina hazirlik icin..

sports guy dedi ki...

@beagle

Abi 3 kirmizi gordukten sonra da pasalar gibi oynatti hoca abou'yu, o yuzden kesmedi. Adam ilk yari dogruduzgun sure almadi zaten hangi kirmizi kart?

Feyyaz falan tabii ki baska, ama ilhan ornegi komik mesela. Ilhan dedigin adam senin 100. Yil sampiyonlugunda ligde 23 macta 7 gol gormus adam. Bu mudur yani kistas?

Kaldi ki dedigim gibi adam 4 4 2de oynuyor ikinci bir golcu forvet ile beraber. Ligi takip edince ve Porto'nun sistemini anlayinca daha rahat anlasiliyor bazi seyler.

Diger konularda hocayi elestirip konu aboubakar'a gelince "hocanin guvenecegi adam degildi yahu" demek de ayri garip bence. O zaman hoca zaten surekli her seyin en iyisini biliyor, bizim kendisini elestirme hakkimiz da yok. Her sey hep olmasi gerektigi gibi oluyor.

GeceGezgini dedi ki...

Negredo faslini Bursa basligina mi tasisak acaba?:)

Mitrovic de golunu yazmis dün. Defansta nasildi ama ona bakmak lazim tabi

beagle dedi ki...

Ilhan'ı başka sakin zamanda konuşalım. Yazık etmeyelim. Son paragrafa hiç cevap vermiyom hele.

@Cochise şefimin ve Talisca'nın doğum günlerini kutlarım. Golcüler hep 1 Şubat'ta mı doguyormuş ya?

sports guy dedi ki...

@beagle

Diledigin zaman :) ilhan'i cok sevmekle beraber overrated oldugunu dusunurum, ozellikle besiktas tarihi sozkonusu oldugunda. Cenk daha yuksek yerdedir benim acimdan.

3 kirmizi konusu ve porto'nun sistemi konusunda da iki kelam etmeni beklerdim yalniz, son paragrafi es gecsen de :)

Yorum Gönder

Ara