.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Aralık 2017 Pazartesi

UCL 06 RB Leipzig - Beşiktaş


Tarih:  06 Aralık 2017 Çarşamba , 22.45

Stadyum: RB Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Viktor Kassai (HUN)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  - / Willi Orban (?) , Dayot Opamecano (?) , Marcel Sabitzer 

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

92 Yorum:

sports guy dedi ki...

Gollu beraberlik bekliyorum, cikacak kadroyu da asiri merak ediyorum. Haftasonu malum kayseri deplasmani var ve bana gore ligin en zor 3 4 deplasmanindan biri su an.

Basar dedi ki...

Manisa kadrosu oynasın. Takım yorulmasın, oynamayanlar hırsı ile maça asılır.

yilmaz dedi ki...

ciddiye alınmalı. Her zaman avrupada bu kadar iyi olamayabiliyoruz. Toplayabildiğimiz kadar puan toplamak önemli. Alınan her puan 5 yıl boyunca avrupa sıralamamızı belirlememizde rol oynuyor. Daha işin maddi tarafını geçtim yani.

carlito dedi ki...

Yeni transferlerin hepsinin oynamasını bekliyorum. Rotasyon amaçlı bile olsa bir Cl maçında boy göstermek onlara da moral olacaktır.. Kayseri deplasmanına derbi 11'iyle çıkmamız gerektiği fikrindeyim, bunu hakettiler. O yüzden Leipzig'e karşı Talisca'yı da kullanabiliriz, seçtiği maçta oynasın!
Geri dörtlüde ise rotasyon yapmaz gibime geliyor, sonuçta formalite maçı olsa da puan alabilirsek ulaşacağımız çok güzel hedefler var. Grup aşamasında puan rekoru Fb'deydi ve egale ettik,1 puan daha alırsak hem namağlup hem en yüksek puanla grubu bitiren ilk takım olacağız.. Bir daha bu fırsat ne zaman gelir bilinmez, şansı tepmememiz lazım.. Rakip stresli olacaktır,özellikle Porto'nun maçı kopardığı haberi gelirse tamamen pes ederler, o yüzden galibiyet veya beraberlik hiç de zor değil.. Elbette bu hafta lige daha çok konsantre olmamız lazım ama umarım bu maçı da boşvermişlik içinde oynamaz ve en azından 1 puan alırız..

fidddas dedi ki...

ben takımın bizim kadar maçı hafife aldığını düşünmüyorum. umarım yanılmam. takım puanı için en az beraberlik iyidir. ayrıca bu yıl yakaladığımız şöhreti de devam ettirmek açısından en fazla 1 farklı yenilgi kabul edilebilir olur.

hem hiç oynamadıkları hem de oyunun akışı uygun olabileceği için medel, lens ve negredo 11 de olabilirler.

kayseri maçı düşündürüyor ama bu maçı galibiyetle geçmemiz durumunda o maça da pozitif etkisi olur. olası bir 3-0 gibi yenilgi önemsemediğimiz bir maçta bile homurdanmaya sebep olur, ŞL deki çizgiyi bozmamak gerek.


fabri
adriano pepe tosic caner
atiba medel
lens talisca babel
negredo

sarı kart durumu olan varsa zaten hiç oynamasın. adriano ve gökhanı dönüşümlü kullanalım. tolgayı gomis çok hırpaladı, dinlensin ki haftasonu yine tolgay-oguzhan çıkalım.

turgay dedi ki...

öncelikle hakeme rus yazılmış ama macar diye biliyorum.

bence de büyük bir rotasyon olmaz. fidddasın yazdığı 11 bana da makul geldi

EC dedi ki...

Leipzig icin degil ama, son macimizin analizine dair..

sizler de takip ediyorsunuzdur..

http://www.futbolakademi.net/2017/12/besiktas-galatasaray-besiktas-analizi.html

Basar dedi ki...

@yilmaz

ciddiye alalım ama şu an için ligde Kayseri maçı daha önemli.

@Turgay

Algıda seçicilik olmuş :/

carlito dedi ki...

@EC gerçekten mükemmel bir analiz, teşekkürler.. önceki maçlarla aynı teraneyi uyguladığımız ilk yarım saat sonrası kanattan gelen akınlarımızı orta yerine pasla içeriye girerek sonuçlandırmaya çalışmaya başlamamız oyunun da kaderini etkiledi hakikaten.. bu şekilde her deneme tehlike yarattı, oynamamız gereken oyun tarzının bu olduğu umarım artık anlaşılmıştır ve deneme yanılmayı sonlandırdığımız maç olur..
yazıdaki oyuncu analizlerine de katılmamak mümkün değil, hem savunmada hem hücumda Gökhan Gönül çok iyiydi, ikinci baharını yaşıyor.. Cenk Tosun da özellikle ikinci yarı belki en iyi 45 dakikasını oynadı, bu maçta onu izleyenler varsa eminim teklif yapmaya kesin karar vermişlerdir.. zaman zaman Negredo'nun arkasında Talisca'nın bölgesinde de kullanılabileceğini gösterdi..
ve Tosic, her ne kadar helal olsun dedirtse de oyun bilgisi ve pozisyon hataları göze çarpıyor.. Vida geldiği zaman duygusal davranmayıp forma teslim edilmeli..

konu başlığının dışında oldu ama aklımda kalanları yazmadan edemedim, kusura kalmayın ;)

yilmaz dedi ki...

@Basar haklısın ama ortasahada necip, forvette pektemek gibi aksiyonlara gerek yok. GG ve/veya Adriano dinlendirilebilir mesela. Bence de Lens kesin oynamalı. Adamın rüyası, bi maç bile oynamadan bitmesin :)

dominic molise dedi ki...


fabri
necip-pepe-tosic-caner
medel-ozi
orkan-talisca-lens
negredo

benim 11'im budur.
bekler, q7, atiba dinlendirilmeyi coktan hak ettiler.
orkan, lens, medel, negredo coktan ilk 11'i hak etti.
caner ve necip de sogumamalilar bence.
talisca zaten mac seciyor, buyursun istedigi ligde oynasin.

ozi cikar, atiba girer.
negredo cikar, cenk girer.
lens cikar babel girer.

2-1 yeneriz;
ve necip/caner/tosic penalti ya da kritik hata yapar. 8'
caner keser, negredo indirir talisca vurur. 44'
orkan/ozi ara pasla lens'i kacirir. 78'

EC dedi ki...

@dominic molise

Maci yazmissin sen.. izlemeye degmez artik :)

sports guy dedi ki...

Sozlukteki zihniyet burada da var belli ki. Kayseri macini dusunen yok, herkes prestij pesinde. Neymis namaglupmus 1.5 milyin euroymus. Takim puani var bi de, o daha eglenceli.

Seneye CLye gidememe riskimiz hala ciddi sekilde mevcut. Sanki 0 cektik de grupta su an, ulke/takim puani hesabi yapiyoruz. 11 puanini almissin, evinde namaglup Kayseri ile kader macina cikiyosun almanya donusu. Beni su an bu mac zerre alakadar etmiyor.

Ilk oturtacagim adam pepe. Daha iki hafta once isinirken sakatlanmis adami dibine kadar saldiracak leipzig'in onune atmaya ne gerek var? Ciddi rotasyon istiyorum ben, umarim hoca da benimle ayni fikirdedir.

Her hafta yukariyla arayi kapatma sansimiz yok derbiyle. Ligde henuz 4te4luk seri yapmisligimiz bile yok, 7 kere puan kaybetmisiz ve onumuzde iki tane soguk iklimlerde kabus olmasi muhtemel deplasman var.

Haftasonu kayseri deplasmaninda ayaklari suruyecek bir takim istemiyorum ben.

Pepe, adriano, Quaresma, atiba,babel, Gökhan kesinlikle dinlendirilmeli. Kayseri maçı ligdeki kader maçlarından olacak.
Fabri
Necip mitrovic tosic Caner
Medel Oğuzhan
Talisca
Lens. Orkan
Negredo

Şenol hoca ligi düşünür umarım. Tıpkı İngiliz devleri gibi.

Fatih, Mitrovic, Medel, Necip, Pektemek, Orkan, Lens, Negredo hepsi oynasın aklıma gelmeyenler vardır onlar da oynasın. 5 maçta 15 puan alıp full yedek kadro çıkma işini Real Madrid hayvanları hariç her takım yapıyor, sonra da 4. torba takımına yeniliyor, bizim neyimiz eksik? Yenilirsen kimse sallamaz, o kadroyla bile denk gelir de yenersen süksene sükse katarsın. Sıfır risk.

beagle dedi ki...

Yeri dolmayacak adamlara cidden ilişmemek lazim. Sarisi olan da oynamasin.

Tolga
Necip,mitrovic,tosic,caner
Medel-ozzy
Lens Talisca Orkan
Negredo

Çiçek gibi kadro oldu. Fatihe, adi yaziyorsa Pektemeke hatta Arasa falan dakika verirsin. @MustafaYildirim da nereyse ayni yazmış.

sports guy dedi ki...

Oh be, vallahi icim rahatladi son yorumlari gorunce. Kafayi kirmak uzereydim cunku. Eyvallah beyler.

yilmaz dedi ki...

çaktırmadan yorumumu silsem mi acaba :)

carlito dedi ki...

benim fikrim aynı, tam rotasyon değil yarım rotasyon yeterli diye düşünüyorum.. biz diğer A+ takımlardan değiliz, bir daha böyle bir formalite maçına ne zaman çıkarız hiç bilmiyorum.. tamam standart ideal kadroyla çıkılmasın da, zaten bizim yedeklerimiz de as oyuncu seviyesinde.. Lens, Medel, Megredo, Mitrovic, Caner, Necip hepsine eyvallah da Pektemek, Aras, Fatih falan abartmayalım bence :) yani Pepe, Adriano gibi adamları saklamaya da eyvallah ama çarşambadan pazartesiye 4 gün var.. bu sürede yenemiyorsaderbi moraliyle dd Kayseri'yi yenemiyorsak zaten bu sezon şampiyonluk işini unutmamız gerektiği çıkar ortaya...

dominic molise dedi ki...

pepe-mitrovic degisikligi isteyen arkadaslara katiliyorum.
pektemek, aras, fatih'i de @carlito'nun dedigi gibi abarti bulurum.
@beagle ve @mustafa yildirim'in kadrolarina +1
zaten ben de pepe farkiyla ayni kadroyu yazmistim. aklin yolu bir.
senol hoca yapar mi bunu? yapmaz.
kayseri'yi de yeneriz ama, sonucta top oynayan takimlardan kayseri.
o yuzden bence bir malatyaspor ya da akhisar, genclerbirligi kadar korkmak yersiz.
leipzig skor tahmini vermistim yukarida, kayseri de 1-3 biter diyorum.

sports guy dedi ki...

@carlito

Hocam yanlisin var kayseri maci pazartesi degil pazar gunu. Zaten sali gunu de manisa macinin rovansi var. Bilmiyorum artik onu carsambaya falan kaydirirlar mi da su anki fikstur bu sekilde.

Yani carsamba 22.45te mac yapilacak, persembe gunu donus ve iki gunluk rejenerasyon sonrasi kayseri ucusu.

Aras fatih bence de abarti ki zaten aras bizim CL listemizde yok. Ama pektemek'in oynamasina da engel yok bence. Zaten bildirdigimiz liste 21 kisilik, oynayabilecek kim varsa oynasin bence gs 11i disindaki. Talisca'ya falan karsi degilim mesela, adam 23 yasinda gs macinda da oynamamis dogruduzgun, ona koymaz. 30 ustu olup da 11 olan kim varsa oturturum ama. Hem yasli takimiz diyoruz hem de altin tepsideki rotasyon firsatini kaciriyoruz.

Kayseri'nin ic saha karnesi 4 galibiyet 3 beraberlik. Normalde gencler gibi deplasmanlarda yasadigimiz puan kayiplarini bu mac icin kullanmaliydik. "Kayseri'yi yenemiyorsan sampiyon olma" degil de icerde Akhisar disarda Gencler'i yenemiyosan sampiyon olma derim ben. Ama bunlar oldu. O yuzden de bu mac %100 kazanmak zorunda oldugun bi maca dondu.

Bu yuzden nasi avantaj ele gecirebilirsek kovalamamiz elzem.

Basar dedi ki...

Hepimiz ciddi rotasyon bekliyoruz. Kesinlikle Kayseri maçı bu maçtan kat kat daha önemli bir maç.

Pepe-Adriano-GG kesinlikle oynamasın. Daha önce sakatlık yaşadılar.

Ben yine hocaya pek güvenemiyorum. Hoca inatçıdır, bildiği 11'i kolay kolay değiştirmez. Bu sebeple 1-2 değişiklikten fazlasını yapmaz. Referansım Malatya maçı. Ümüdim burada yazdığımız GS maçına Monaco orta sahası ile başlama fikrinin hayata geçirilmiş olması.

Basar dedi ki...

Hoca buradan seçeceği takım istatistiklerini de takip edip iyi yorumlayan 1-2 arkadaşı danışman olarak alsın :)

turgay dedi ki...

hadi gözünüz aydın :)

Leipzig ile yarın karşılaşacak olan Beşiktaş'ta Pepe, Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma ve Tolgay Arslan kadroya alınmadı.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Fatih'in yazilmasi gerekmiyor sanirim. Öz be öz altyapi mahsulü.

Herkesten once de Fatih dakika almali. Biraz daha oynamış olsa ilk 11 bile derdim. Bu tip kontenjan doldurmayan oyuncunu yetiştirmek, tecrübesini artirmak cok gerekli. En beklemedigin anda ihtiyacin olur Fatihe ve keşke biraz oynatsaydim dersin.
Ha bakarsin çok iyi de oynar, yürür gider.7 milyona Leipzige gider seneye :)

yilmaz dedi ki...

pepe olaydı iyiydi yaa :)

Tamam yeter vurmayın :)

Pepe , Babel , Quaresma , Atiba , Tolgay kadroda yokmuş .

Hoca durumun ciddiyetinin gayet bilincinde .

Cenk-Negredo aynı anda sahada olur muhtemelen . Kanatlarda Lens - Talisca . Enteresan bir deneme olacak .

Basar dedi ki...

Derken 5 oyuncunun kadroya alınmadığı haberi geldi. Hoca sesimizi duyuyor! Acayip mutluyum iki maçtır.

Öte yandan, Kayseri maçında Atiba-Quaresma oynayacak.

Basar dedi ki...

Sanırım kadro şu şekilde:
Fabri
GG-Mitrovic-Tosic-Adriano (Caner)
Medel-Ozzy
Lens-Talisca-Orkan
Negredo

Valla bu takım da canavar gibi oynar. Yaş ortalaması da düşük.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar +1 en olası kadro bu gibi duruyor şu an. Adriano ve GG birer devre sağ bekte oynayabilirler bir ihtimal :)

planck dedi ki...

gg ve adrianonun babelden çok dinlemeye ihtiaçları var aslında. önlü arkalı caner ardi de yapılabilir. bizim için kilit nokta atakları bir şekilde sonlandırabilmemiz (caner ve talisca uyarılmalı) ve tempolu koş koş oyununa çevirmemek maçı. klasik temposuz top çevirerek rakibi uyutmamız ve topun değerini bilmemiz lazım.

sports guy dedi ki...

Oh be hocam, simdiden sevindirdin valla sagol.

@beagle

Ben orada aras icin demistim onu zaten, evet fatih aksoy B listesi kontenjanindan oldugu icin her maca ozel olarak bildirilebiliyor. 21 yas ve altindaki her altyapidan yetisme oyuncu icin gecerli bu B listesi olayi. Fatih 20 yasinda henuz. Oynatmaz hoca sanmiyorum ama yasal olarak engel yok.

Cenk hoca ile oynamasi konusunda ozel bi anlasma yapmadiysa sayet, ki onunla ilgili de suphelerim yok degil, kadro asagi yukari net gibi. Keske gg de dinlense dicem de adam oynadikca acilan bir manyak oldugu icin bi sey diyemiyorum.

Yeri gelmisken kendisiyle ilgili "gg artik acilir, daha da kolay kolay mac kacirmaz gecen sene de 38 mac gormustu" yorumumu hatirlatmis olayim :)

sports guy dedi ki...

Sunu yazdik hoca gg'yi de cikardi kadrodan. Baska bi sey isteseymisim o da olacakmis demek ki :)

Emrah dedi ki...

Bence takımın en çok aksayan 3 adamı sırasıyla q7, Atiba ve Tosic. Tosic'in alternatifi 3 hafta yok ama Kayseri maçında Atiba&Q7 yerine Medel&Lens oynasa tabanca gibi takım oluruz diye düşünüyorum. Leipzig maçında Cenk yine oynar satış öncesi istatistik kasmak için.

carlito dedi ki...

@sports guy
haklısın maç günü olarak pazartesi kalmış aklımda, çarşamba gece yarısı döndükten sonra pazartesi oynamıyor olmamız da boktan olmuş, ama türkiye kupası maçları nedeniyle bu durum oluşmuş anlaşılan.. bu durumda benim yarı rotasyon beklentimi biraz daha esnetmek mantıklı olacaktı, ki hoca da sizin gibi düşünmüş zaten.. yine de bu kadar oyuncuyu istanbulda bırakmasını beklemiyordum, demekki yol yorgunluğunu falan hesaba katmış, umarım bunların karşılığını alırız kayseride..
Gökhan da kadrodan çıkarıldığına göre herhalde Caner-Mitro-Tosic-Adri geri dörtlüsüyle çıkması muhtemel.. ortada Oğuzhan Medel ikilisini merakla bekliyorum doğrusu.. hem Babel hem Q7 olmadığına göre Lens'le birlikte Cenk'i de kanatta kullanması olası.. umarım ikinci yarıda bir yarım saat de olsa Orkan'ı da izleyebiliriz, bu tecrübeye çok ihtiyacı var..
Negredo'nun boş geçmeyeceğini hissediyorum, Talisca ile uyumlu bir maç çıkartmalarını umuyorum..

yıllardır işi çoktan garantilemiş takımlara karşı iddiamız sürüyor olsa bile hep kaybettik şu son maçlarda, biz neden kazanmayalım ki? evet kaybedeceğimiz bir şey yok, ama kazanacaklarımızı da yabana atmayalım bence.. maddiyat veya ülke puanı umrumda değil, ben unvanların peşindeyim, maç bittiği zaman "gruplarda en yüksek puana ulaşan ve namağlup bitiren ilk türk takımı Beşiktaş" ibaresini görmek istiyorum ;) Şenol hoca da benim kadar istiyorsa kim oynarsa oynasın olur bu iş..

Negredo, Medel, Orkan, Lens bu maça full motive çıkmazsa (daha doğrusu vücut dilinde onu göstermezse) hoca kara listeye yazar zaten. Bunu fark etmişlerdir, canlarını dişlerine takıp oynarlar. Tosic zaten manyak. Adriano Manisaspor maçında bile hırs yapıyor. O yüzden hiçbir sıkıntı olmaz konsantrasyon açısından, artı bile olabilir.

beagle dedi ki...

Fatih 21den sonra da asla dolduramadigimiz 8 kişilik home grown/ club trained gibi kontenjanlara yerleşir.

fidddas dedi ki...

Chelsea kurasi hayirli olsun, elenmeyecek takim degil. Devre arasi saglam transfer yapmazlarsa eleriz :)

Bugün belli olan rakipleri isteme sıram şöyle:

1. Basel (e yani)
2. Juventus (bu sene sahaya yayılışlarına bakıyorum da sürpriz yapabiliriz sanki)
3. Chelsea (dengesiz yakalama ihtimalimiz var ama Conte manyağı taktiksel olarak Şenol Hoca'yı mat eder ikinci maçta her türlü)
4. Real Madrid (Pepe, Adriano hatta bir dereceye kadar Quaresma, Negredo falan sahaya direnç koymamız anlamına gelir psikolojik olarak)
5. Bayern (Heynckes gelmeyeydi iyiydi)

Bakalım aralara kimi serpiştireceğiz yarın.

Huzeyfe dedi ki...

%33 ihtimalle Chelsea ile eslesecegiz. Grup birincileri arasinda 4 tane ingiliz takimi var. Roma'yi da cikarinca geriye 3 grup birincisi kaliyor, biri biziz.

Onun haricinde sanirim diger 6 takimla eslesme ihtimalimiz %11.


beagle dedi ki...

Doğru hesap @Kuzeyfo.

Yani Chelsea ile eşleşme ihtimalimiz diğerlerinin 3 katı.

Ama @fiddas %67 ihtimalle de Chelsea ile eşleşmeyeceğiz :)

Olasılık hesabını seviyorum.

Adsız dedi ki...

Madem sallamaca serbest, Napoli hayırlı olsun :)

sports guy dedi ki...

Napoli once bi grubundan ciksin da hele :) city bugun b takimiyla cikacak(haftasonu derbi var), ve shakhtar bir puan alsa yetiyor.

Hos, ben napoli'yi tercih ederim o ayri. Subat ortasinda ukrayna deplasmani yapmaya hic gerek yok. Elenirsek "shakhtar'a da elenilir mi hahahaha" muhabbetini de cekemem ayrica.

Benim gozum liverpool/sevillali grupta. O iki takimla da sahane git gelli mac yapariz. Sonuctan bagimsiz eglenceli maclar olur en azindan. Spartak ikinci olmasin da.

turgay dedi ki...

değerli beşiktaşlılar sizin de bildiğiniz gibi kura da eğer bir Ukrayna takımı varsa beşiktaş önce onu çeker veya rakipler arasındaki en güçlüyü bulur. bu yüzden çok muhtemel real madrid veya shaktar'dan biri gelir bize :)

ayrıca uefa'nın stratejisi olarak gördüğümüz bişey var ki elit avrupa takımlarını doğu avrupa'ya pek göndermiyorlar. buna istinaden shaktar gerçekten bize gelebilir.

carlito dedi ki...

ben de liverpool/sevilla ikilisinden biri ya da shaktar gelecekmiş gibi hissediyorum.. bayern, chelsea, juve, real grubu mümkünse bir sonraki tur gelsin..
not: yarından itibaren kurayla ilgili bir başlık açılırsa şükela olur..

Ekrem35 dedi ki...

Bu turda aynı ülke takımları eşleşemez diye bir statü var mı? Bilmediğim için soruyorum.

Ben roma-chelsea maçından beri gözüme chelsea'yi kestirmiş bekliyordum şartlar oluştu nihayet :) gerçi daha sonra 3-5-1-1 dizilişine geçip çılgın atmaya başladılar ama olsun pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :)

sports guy dedi ki...

@ekrem

Evet var. Ceyrek finalde her sey random hale geliyor, bu turda yok ayni ulke muhabbeti.

Zaten bu sene isteseler de ceyrek finalde yapamayabilirlerdi ceyrek finalde ayni ulke isini, bildigin 5 ingiliz takimi var yahu..

PL yakinda NBA gibi bi sey olacak zaten bu gidisle. Bu kadar para aktikca en iyi menajerler de oraya gocuyor, bu yeni olusmus "top 6" her sene 5 takim yollasa oraya sasirmam. Neyse bu baska zamanin konusu :)

Ben chelsea isterim. Tamam klasik bir PL takimi gibi oynamiyorlar ama ingiliz takimlariyla eslesmeyi genel olarak severim, kora kor maclar doner hep.

En istemedigim dogu ulkeleri. Yoksa juve falan da gelsin, oyunumuzu test etme imkani yakalayalim su kadroyla bir. Herhalde en yuksek profilli oynadigimiz iki takim lyon ve napoli idi bu acidan iki senedir, bir a class takima karsi da oynama vaktimiz geldi bence.

Hem onun soyle faydalari da olur; elensek bile moral bozmaz ve lige de yumusak inisle doneriz.

yilmaz dedi ki...

basel :D
chelsea :)
juve :|
bayern :(
real :'(

Diğerleri gelince güncelleyeceğim :)

Ekrem35 dedi ki...

@sports guy

Teşekkürler bilgi için. Chelsea gelsin ya star tv de alt küçük ekranda yayınlanan görüntüde üst tura veda ettiğimiz bir grup vardı yanlış hatırlamıyorsam o grupta chelsea vardı. Tr'ye gelmek istememişlerdi de almanya'da oynamıştık sanki maçı. (Umarım karıştırmıyorumdur yılları) o zamandan kalan hesapta var onu da kapatırız.

yilmaz dedi ki...

@Ekrem35 doğru hatırlıyorsun.

yilmaz dedi ki...

bak ben "o kadar da fazla abartmayalım rotasyon işini" dedim çemkirdiniz bana, hepinizi not aldım. Bu akşam Mitrovic'e yediğimiz goller yüzünden sallarsanız dilimden kurtulamazsınız ona göre :)

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

@yilmaz

Hocam ben 5 yesek de, ki yemeyiz, agzimi acip hic bir oyuncuya laf etmem. Ben zaten puan rekoru kirmak ve namaglup grup bitirmek gibi afaki seylere de deger vermiyorum. Takim gerekeni yapmis, pepe, atiba, tolgay, babel gibi oyunculara oldukca ihtiyaci olan bir dinlendirme firsati kazandirmis. Acar birami izlerim iste, manisa rovansindan farki yok gozumde.

Asil su mac pepe oynasa cok sinirlenirdim. Basina bi sey gelse kimse bunun izahini yapamazdi cunku. Sakatligi gectim bunun kart kismi falan da var. Hic gerek yok.

Basar dedi ki...

@yilmaz

Abi bence daha fazla kasma :)

Birde Juve'ye :( yapmamışsın. Çıkar da elenirsek senden biliriz... :)

Bu arada Chelsea çekme şansımız %25. 4 İngiliz takımı 1. olacağı için onların hiçbiri ile eşleşemez Chelsea. Kalan 4 takımdan biri ile eşleşebiliyor. Ayrıca ilk maçı deplasmanda oynuyoruz.

The knockout phase involves the 16 teams which qualify as winners and runners-up of each of the eight groups in the group stage.

Each tie in the knockout phase, apart from the final, is played over two legs, with each team playing one leg at home. The team that scores more goals on aggregate over the two legs advance to the next round. If the aggregate score is level, the away goals rule is applied, i.e. the team that scored more goals away from home over the two legs advances. If away goals are also equal, then thirty minutes of extra time is played. The away goals rule is again applied after extra time, i.e. if there are goals scored during extra time and the aggregate score is still level, the visiting team advances by virtue of more away goals scored. If no goals are scored during extra time, the tie is decided by penalty shoot-out. In the final, which is played as a single match, if scores are level at the end of normal time, extra time is played, followed by penalty shoot-out if scores remain tied.[2]

The mechanism of the draws for each round is as follows:

In the draw for the round of 16, the eight group winners are seeded, and the eight group runners-up are unseeded. The seeded teams are drawn against the unseeded teams, with the seeded teams hosting the second leg. Teams from the same group or the same association cannot be drawn against each other.
In the draws for the quarter-finals onwards, there are no seedings, and teams from the same group or the same association can be drawn against each other.

Bu maçla ilgisiz ama haftaya Kayseri'de Ryan mendes sarı kart cezalısı. Deniz türüç ve kalecileri silvia lung tedbirli olarak pfdk'ya sevk edilmiş. Yüksek ihtimalle bizim maçta yoklar.

Pheaglix dedi ki...

@basar

kendi grup birincisi ile de eşleşemiyor, dolayısıyla şansımız 1/3. Eğer liverpool da gruptan çıkarsa ikisinden biri ile eşleşme şansımız 2/3. gelecekse liverpool gelsin. hücum hatları korkutucu ama savunmaları da onları korkutuyordur.

yilmaz dedi ki...

@sports guy @Basar tamam ikna oldum rotasyon konusunda.

@Basar Juve'yi eleyeceğimizi tahmin etmiyorum zaten. Bi sıralama yapınca Bayern'e tercih ettim hepsi bu. Muhtemelen onlarla eşleşirsek iki maçta da pozisyon bulamadan 1/2-0'lık skorlarla yenilip eleniriz. Zaten Basel den başka çıkarsak eleriz diye umut ettiğim takım yok.

fidddas dedi ki...

aslında bizim chelseayi çekme şansımız ilk kurayı biz çekersek 1/7 ancak chelaseanin bizi çekme şansı 1/3

daha önceki kura çekimlerinin akışını tekrar kontrol ettim. hem aynı ülkeden olanlar hem de aynı gruptan çıkanlar kuralı olmasına rağmen sıralı bir kura çekimi olmuyor. yani önce ingilizleri çekelim ki sonradan karışıklık olmasın diye bir durum olmuyor. ilk çekilen takıma göre eşleşebileceği takımlar arasında kura çekiliyor.
yani kura çekilirken ilk aşamada 8 grup birincisi alınıyor ve takım çekiliyor, ismi çıkan takımın eşleşebileceği takımların topları alınıp sadece o toplardan kura çekimi yapılıyor.

bu durumda kurada ilk çekilen takım biz olursak bu durumda bizim ikinci porto(leipzig) dışında her takımı çekebilir oluyoruz.

örneğin ilk PSG çekildi kendi ikincisi hariç fransız ikinci olmadığı için diğer 7 top alındı ve o 7 toptan örneğin Madridi çekti,
sonrasında kalan 7 birinciden Barselona çekildi. kendi ikincisi juve, aynı federasyon sevilla ve rmadrid hariç kalan 4 takımdan Baseli çekti diyelim.
o durumda bizim rakibimiz otomatik olarak chelsea oluyor. yani bizim eşleşebileceğimiz takım chelseanin durumu gereği sadece chelsea kalıyor.

bu kadar chelsea konuştuk ilk top bizi çekip sonrasında BASEL çekebiliriz :) ama ilk çekilen takım biz olmassak Basel, Shakhtar ihtimali gittikçe azalacak....
yüzdesel olarak Basel, Shakthar, Beşiktaş gibi ülkelerinin tek takımlarının birbiriyle eşleşmesi biraz düşük bir ihtimal ama olur olur...


planck dedi ki...

Grup birincilerinin ikinci maçı evinde oynama gibi default bir avantajı var mı?

yilmaz dedi ki...

@planck evet, ilk maçta kesin deplasmandayız.

Huzeyfe dedi ki...

@fiddas

Totalde degisen birsey yok, bizim de Chelsea'yi cekme ihtimalimiz 1/3.

Chelsea ile eslesebilecek 3 takim arasindan,
1.cikip Chelsea ile eslesme ihtimalimiz (1/3)*(1/7)=1/21
2.cikip Chelsea ile eslesme ihtimalimiz (1/3)*(6/7)*(1/6)=1/21
3.cikip Chelsea ile eslesme ihtimalimiz (1/3)*(6/7)*(5/6)=5/21

Toplamda 7/21 yani 1/3.

beagle dedi ki...

@fiddas
Yaslaniyorum ama sıralı çekim toplam senaryo hesabini etkilemez. Sadece ilk çekimden sonra oranlar degisir.

Ama özel durum etkiler. Mesela 2 ispanyol takimi birbirini çekemez de girerse hesaba mecburen senaryo analizleri üzerinden toplayarak veya büyük hesaptan ek durumu çıkararak sonuc bulacagiz ki AA (A+) için bile yapilmaz. B mi alır paşa paşa izlerim kurayı.

Armagan dedi ki...

https://eksisozluk.com/entry/72631702

Orkan ve Fatih çok az da olsa zaman alsın, Negredo da 1 tane yapıştırırsa üstüne kaymak olur.

Beşiktaş'ın 11'i: Tolga, Mitrovic, Necip, Caner, Tosic, Oğuzhan, Medel, Mustafa, Lens, Talisca, Negredo

Pheaglix dedi ki...

hoca şu "atanla tutanın iyi olacak" lafına içerlemiş sanırım. atanı mustafa tutanı tolga olan takım...

ozan dedi ki...

Az Pektemek izleyelim de gozlerimizin pasi silinsin.

Saka maka son maca dalgasina cikip Pektemek falan oynatiyoruz , nereden nereye :)

Pektemek yerine Orkan olmalıydı. Onun haricinde mis gibi kadro adhskjahdkja ŞL maçı kadromuza bak ya hey gidi hey.

Ekrem35 dedi ki...

Ne pektemek ne de necip tercihi ile bir korkum, endişem yok ama tolga tercihi beni fena gerdi. Hele ısınırken yerden seken topu kestiremeyip kucağına almaya niyetlenirken topun suratına çarpma anını görünce bi soğuk su içtim şimdiden.

pektemek hattrick yapsa da ingilizlere itelese büyük başkan : )

Medel ve Negredo'nun sene başından beri bu kadar az süre almış olması cidden üzücü ya. İlk 11 falan oynamaları değil derdim, bu adamlardan neredeyse hiç yararlanmadık. Yazık valla.

Huzeyfe dedi ki...

Medel cok iyi. Mitrovic'i begenmeye basladim. Negredo'da hala isik gormuyorum. Bitik duruyor. Lens 2-3 depardan sonra yerlerde surunmeye basladi. Pektemek futbol yok demek. Talisca oyun katili.

Pheaglix dedi ki...

sanırım pektemek'i takımın geri kalanını pazarlamak için kullanıyoruz bugün. adam baya ortalama üstü fiziği olan biraz hırslı bir amatör gibi sahada. geri kalan herkes daha bir futbolcu duruyor pektemek topla oynadıktan sonra.

bu arada savunma uyumu evlere şenlik, ama bireysel performanslar epey iyi. mitrovic biraz dengesiz duruyor ama fena değil. tosic de böyle oynamaya devam ederse vida yedek kalır. caner dan dun orta yapmıyor, ama uyarı sonrası mı böyle yapıyor yoksa kontra oynadığımızdan mı bilmiyorum. necip de kendi ortalamasının üstünde sağ bek performansı veriyor.

medel kesinlikle ligde atiba'nın yerini almalı. talisca özellikle o savurgan pasları yerine daha özenli olunca neler yapabildiğini gösterdi ilk yarıda, ama ligdeki kapalı savunma karşısında talisca'nın bu paslarının pek efektif olacağını sanmıyorum. lens de sonunda beklediğimiz oyunu oynuyor, ama o da kapalı savunmaya karşı ne yapar soru işareti.

bu arada kassai oynatma amaçlı yönetme işinin biraz cılkını çıkarmadı mı sizce de? bana oyunu gereğinden fazla devam ettiriyor gibi geldi. hani tamam oyun durmasın, devam ettirdiği pozisyonların yarısına yakını da bizim lehimizeydi ama bu kadarı da biraz fazla gibi.

ozan dedi ki...

@Ekrem35

Valla Tolga cildirdi, hayatinin macini cikariyor :)

Sene başından beri Orkan sayıklıyorum ama cidden şu çocuğun başına da Aras'ın başına gelenler gelmesin ya rotasyonda en azından Lens'in önünde olmayı hak ediyor.

Mayor dedi ki...

@shelbyl
hocam penalti disinda negredo topa degmedi allahaskina
Cenk su son 10 dakikada cok daha is yapti ondan.

Bu adam CL'de etkisiz, Anadolu takimlarina karsi etkisiz napicaz?

Ali Ece'nin dedigi gibi Cenk satilirsa yerini zor doldururuz ama Negredo satilmali iyice elimizde patlamadan.
Kariyer yillari geride kalmis adamin artik bariz.

@Mayor

Negredo topa mı değmedi? Abi yayının falan gitti herhalde. Lens'e kontratakta çıkardığı ters yönlü bir pas var bizim ileri uç elemanlarından çoğunun aklına gelmez. İkinci yarıda takım komple yattı Medel haricinde, Cenk girince ateşledi orası doğru (ki zaten Cenk'in faydasının maksimum olacağı anların bu olduğunu sene başından beri ısrarla söylüyorum)

Zaitsev dedi ki...

Başta Tolga olmak üzere herkese helal olsun. Mükemmel bir sonuç.

@ Mayor

Cenk 80de oyuna girdi. 82de rakip 10 kişi kaldı. Gol atmak zorunda olan ve eksik kalan bir takıma karşı taze güç olarak bir zahmet koşsun, etkili olsun. Ve yanlış görmediysen yediğimiz golde de topu kaptıran yine Cenk.

@ ozan

Deplasmandaki Inter-TS maçında da Tolga bu maçın aynısını hatta mislini oynamıştı.

Lens ise penaltı harici tamamen zarar oynadı. Orkan biraz daha güçlenip rotasyonda önüne geçmeli. Çizgide attığı çalım muazzam.



Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@shelbyl

Negredo'nun yaptigi islerin kalitesiyle veya beceri seviyesiyle ilgili degil sanirim elestiri.
Fiziksel olarak bana da pek iyi durumda gibi gelmedi. Bir iki pas disinda da oyun icinde surekli gozukmedi. Leipzig defansi baya onde kurmasina ragmen ben cizgi arkasina kosu yaptigini gormedim butun mac. Yuksek top indirdigini de hatirlamiyorum. 18 icinde kendine alan yaratma adina da pek birsey gormedim.
Bu adam oyunu ters kanada acmak icin mi bu takimin en cok kazanani?

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

kabaca bir hesapla chelsea-juve-bayern-madrid dörtlüsünden birini çekme olasılığımız ~81%. gerçekten güzel grup birinciliği.

ozan dedi ki...

@Zaitsev

Besiktas kariyer maci diyelim ozaman.

Lensin hali cok kotu. Pektemek Lens ikisi zarar, hadi Pektemek bildigimiz Pektemek ama Lensin bu hali uzucu. Top ayagina gelince kafasi gidiyor.

Su maca standard 11 ciksak 4-5 olurdu galiba.

YSY dedi ki...

Bende bir iki kelam edeyim maçla ilgili. Talisca yine oynamadan skor üretti ama bence oyundan çıkması gereken pektemek değil kendisiydi. Maç berabere de bitse üzülürdüm ama çokda takılmazdım çünkü adamlarda baya kaçırdı hakkıydı diyebilirdik. Orkan bugüne kadar nasıl oynatılmaz anlaşılır değil. Neyse bazı açılardan umut veren bir maç oldu. 8-0 da ancak böyle temizlemişti. Tebrikler. Bu arada sonraki turda real yada bayern bekliyorum.

Ekrem35 dedi ki...

Maçtan önce tolga'dan korkuyorum dedim adam bir güzel yedirdi laflarımı resmen. M.pektemek'i iteleme fikri vardı sanırım tolga'yı satacağız :)

Mitroviç güzel bir maç çıkardı. Medel de gayet iyiydi. Lens penaltı yaptırmasına, talisca da gol atmasına rağmen çok iyi gözükmedi gözüme. Özellikle lens'in savunma zaafiyeti epey fazla. Orkan güzel günler görecek inşallah. Bir de o chelsea buraya gelecek!

ozan dedi ki...

Chelsea-Barcelona
PSG-Madrid

Bize Sevilla, sikinti yok beyler.

Uefanin bize gecen seneden borcu var, onu odemeleri lazim.

@Kuzeyfo

Yani şöyle bir durum var; takım golü erken bulduktan sonra defans bloğu + Medel haricinde tamamen yattı. Rakip 10 kişi kalınca tekrar hareketlendik.

Şimdi Vodafone'da oynadığımız Leipzig maçındaki Cenk Tosun istatistikleriyle bu maçtaki Alvaro Negredo istatistiklerini karşılaştıralım. Cenk 18 pas, %61.1 pas isabeti, 7/17 ikili mücadele kazanma, 2/6 hava topu kazanma. Negredo 24 pas, %75 pas isabeti, 2/12 ikili mücadele kazanma (fiziksel eksiklik burada geçerli), 2/6 hava topu kazanma.

Beni de çok etkilemiyor ~60. dakika sonraki hâlleri ama maç kondisyonu bambaşka bir durum, daha önce konuşmuştuk sanırım bunu ya blogda ya podcast'te. Gökhan Gönül maç yaptıkça daha "dinç" olmaya başladı mesela vs. Bitmiş demek için erken olduğunu düşünüyorum o yüzden. Adamın 10+ dakika oynadığı maç sayısı çok az, 85'te gire gire dakika biriktirdi.

P.S.: Cenk - Negredo istatistiklerini ikisini kıyaslamak için vermedim, bu rakibe karşı ileri uç elemanlarımızın performansı bu diye total bir izlenim bırakması açısından verdim bu arada yanlış anlaşılma olmasın.

Zaitsev dedi ki...

Pektemek 60da bitti. Ama beklediğimden iyiydi.

Orkan'ı takdir ettim. Biraz fiziksel olarak güçlenirse rotasyonda Lens'in önüne geçer.

Lens, Talisca ve Oğuzhan 50-55ten rakip 10 kişi kalıncaya kadar maçı bıraktılar. Bu kadar baskı ve pozisyonun ana sebebi budur. Tolga, Mitroviç ve Tosiç muazzam direndiler.

Mitroviç'e hep böyle akın akın gelen rakip denk gelmek zorunda mı acaba :) Ben bu maç genel olarak beğendim.

Negredo her maç sürekli oynamış, maç kondisyonu kazanmış gibi fiziksel eleştiriler yapılıyor. Bu adamı Gomez gibi sürekli oynatmadığın sürece 15-20 dakika oynayarak istenilen kondisyona ulaşması zor.

@ YSY

Talisca konusunda sana katılıyorum. Böyle skor yaptığı sürece hoca onu sahada tutacaktır.

Adsız dedi ki...

@sports guy. Napoli işi geçen seneden bağlantısı bağlamında maytap geçmece.

Bu maçın özetiyse güçlü olduğumuz ama illüzyona da girmememiz gerektiği. Leipzig potansiyelli gençleri kendisi yetiştirmeyip dalından okkalı paralarla aldığı için ufak bir detayı unutmuş görünüyor: son vuruş becerisini.

Yenilerden girelim. Lens kötü değil, ama Leipzig gibi ezbere oynayan bir takıma karşı maçın sonuna kadar alan bulamadı. Negredo'yu eleştirirken orta alandan 3. bölgeye kaç olumlu pas gelmiş, kendisi bunu alıp (pek gelmediği için pek de alamadı dolayısıyla) kaç iş yapmış böyle değerlendirmeli; yoksa hücumda kendisine gelenleri iyi dağıttı mesela. Medel ise çok iyiydi.

Mitrovic bireysel kapasitesi olan ama bir pozisyonda omuz koyması dışında geneli ağır, ancak oyunu okuyan bir adam. Bu profille bir Anadolu takımının vazgeçilmezi olur ancak bizde ciddi maçlarda sırıtır.

Orkan çok ama çok potansiyelli bir oyuncu. Altyapı zaten Almanya'dan. Bu yıl kenarda çürümesi yazık değil ayıp. Bize zaten Süper Lig oyuncusu olarak geldi. Gördüğümü söyleyeyim, Q7'nin taraftar desteği nedeniyle tepkisinden korkanlar var gibi.

Oğuzhan pek görünmedi ama topla hızlı işlerde olabildiğini gösterdi. İşleyen bir takımın dişlisidir kendisi.

Bir laf da Werner'e edeyim. Acilen Leipzig'den önemli bir lige ve takıma transfer olması lazım, Premier Lig ve Arsenal gibi. Çok büyük yetenek, ama bunu bu sezon yapmazsa sönüp gitme olasılığı var ve bu da futbol adına yazık olur.

Kuralara gelirsek. Juventus dışındaki her takım bize bu açık futbol oynama imkanını verecek, bu takımlar arasında bize yazma hali değişken tabii ki. En iyisi olsun bizim olsun.

carlito dedi ki...

Hiçbir amacımızın olmadığı maçta bile birçok şeyi kazandık.
Tolga'yı kalede kazandık. Muazzam oynadı.
Mitrovic'i kazandık, 4.2M etmese de potansiyelsiz değilmiş, bunu gösterdi..
Orkan'ı kazandık, hem sakinliği, kendine güveni, çalumları, hem asistiyle müthiş bir ışık verdi.. Hoca istese de söndüremez bu ışığı, Aras gibi olmaz.. Yeterki töre uyuzu gelip mnünü kesmesin..
Medel'i tam olarak kazandık, artık kendini kanıtladı ve Atiba'yı aratmayacağını gösterdi..
Negredo da golünü attı, moraline moral kattı. Maç kondisyonunu buldukça özellikle ligde çok fayda sağlayacak..

Herşeyiyle mükemmel bir gece oldu, 2 golle kazanmak istediğim tüm rekorşarı da kırmamızı sağladı, berabere bitse çok üzülecektim.. Bize bu gururu yaşatan başta hocamız tüm kadroya sonsuz teşekkürler..

Tur için içimden Sevilla geçiyor, gönlümden geçen de bu.. Umarım ligde şampiyonluk ve cl'de çeyrek finali görebiliriz, fazlasını isteyenin boğazına dizilsin :)

dominic molise dedi ki...

gencler mac skoru bildim, bir ovgu bile yok. ayip oluyor.
merak edenler kayseri macinin skorunu da yukardan okuyabilir

Yorum Gönder

Ara