.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Aralık 2017 Cuma

Cenk Tosun , 25 Milyon Pound Ulennn !



Son dönemde o kadar çok kavramın içini boşalttık ki artık hakeden kişiler için söylense bile bir anlam ifade etmiyor . Adam , Beşiktaş'ın Çocuğu , Beşiktaş'lı duruşu , liyakat , çalışkanlık , azim  ... Cenk Tosun , bizim için bu anların içini dolduranların başında geliyor .

4 sene önce İbrahim Kızıl'ın ' Tutturmuş Beşiktaş'a gitmek istiyorum ' diyerek çıkardığı kavganın öznesiydi Cenk . Forvet rotasyonun da Mustafa Pektemek'in bile gerisindeydi o zamanlar . 4 senede Demba Ba , Mario Gomez ,  Vincent Aboubakar 'ın arkasında bekledi . Yeri geldi ilk 11 oynadı , yeri geldi hamle oyuncusu oldu . Hiç pes etmedi , hep üstüne koydu ve 4 senenin sonunda 20 milyon Pound'luk bir oyuncu olarak Premier League'e doğru yelken açmak üzere.

Doğruya doğru ,  kişisel olarak potansiyeline çok inandığım bir oyuncu değildi . Hala da fikrimin değiştiğini söyleyemeyeceğim lakin ben de bu işin profesyoneli değilim  ve kimsenin kimseye babasının hayrına 20 milyon pound vermeyeceğini biliyorum .

Bu miktara transfer yapabiliyor oluşunda yetenekleri kadar mental açıdan Cristiano Ronaldo ayarında bir profesyonel olmasının da etkisi var muhtemelen . Yukarıdaki fotoğraf da onun bir yansıması şüphesiz .

Hayırlı evlat . Yolun açık olsun ...

168 Yorum:

sports guy dedi ki...

Ibrahim Kizil, 22 Haziran 2011:

"Cenk Tosun'u almak istiyen klub 20 milyon avro getirmelidir."

Iste vizyon, iste ileri gorusluluk. Turk futbolunu bu hareketler kurtaracaktir.

yilmaz dedi ki...

Tabata + Köybaşı + Toroman'dan oluşan hesabı tek seferde kapattık ya la :)

turgay dedi ki...

kenar forvet olarak oynasaydı çok daha büyük paralara giderdi diye düşünüyorum. bir alt başlıkta da yazdığım gibi kendisinden gelecek para umarım çarçur edilmez. kendisini hep iyi bir beşiktaşlı olarak hatırlayacağım.

beagle dedi ki...

@Turgay
Tam ben de benzeri birsey soyleyecektim.

Merkez santraforun cok iyi bir örneği değil. Ama fizik, hız, orta mesafe şut, ters ayak, kafa, gol sansi vb herşey vasat veya üzeri.
Sanki 21-22 yaşında cok iyi bir hocanin eline düşse ikinci forvet veya açık oyuncusu gibi bir mevkiye oturtulabilseydi, 20 değil 40-50M olabilirdi. O güzel sutlardan o kadar az attiki Beşiktaş'ta.
Beşiktaşlı olmasina ragmen cikistigimdan üzgünüm. Çünkü bize merkez /tek santraforda güç kaybettiriyordu. Ama Everton gibi takimlara acayip katki verebilir.

Yolun açık olsun Kartal Yurekli adam.

carlito dedi ki...

İbrahim Kızıl'ın bir lafı daha vardı: "Cenk tutturmuş Beşiktaş'a gidicem diye!" :)
Aynı zamanda sağlam Beşiktaşlı olan bir kardeşimizi de kaybetmiş olduk.. Bir yanda hüzün var, diğer yandan mantıklı bakarsak bu işin getirilerinin daha büyük olduğunu görebiliriz.. Hem olağanüstü bir gelir sözkonusu, hem de Cenk'in şu anki oyuna uymayan yapısı sıkıntı yaratıyordu, şimdi Negredo'yu gönül rahatlığıyla kullanıp verdiğimiz paranın karşılığını alabileceğiz.. Eğer bir sakatlık yaşamazsa forvette sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum.. Tabii her ihtimale karşılık takviye şart..

fidddas dedi ki...

frankfurttan türkiyeye ilk geldiğinde antep'te ceza sahası çaprazlarından attığı gollerini çok beğenirdim.
beşiktaş'a gelmesini de gelmesini çok istemiştim. sonraki sezonlarında kenar forvet olarak da kullanıldı antepte.
orada bizdeki kadar hırslı değildi ki yeterince gelişmedi ama bize geldikten sonra gösterdiği gelişim muazzamdı. hem yedek hem ikinci forvet olarak türk pasaportlu oyuncular arasında en iyisiydi.
çok iyi bir beşiktaşlı, hem bahsedilen bonservis hem de şl de bize katkıları için ona teşekkür ederim...
eğer yurt dışında şansı yaver giderse (iyi iş yapacak gibi duruyor) 30undan sonra bize geri dönecektir. futbolu biz de bıraksın isterim.
yerli forvet eksiğimiz var, bence umut nayır bizim için iyi bir opisyon olur.
gurbetçi oyuncular daha iyi alternatif gibi görünse de ŞL listesi için türkiyede yetişmiş oyuncu eklememiz gerekiyor pektemek yerine. (sadece bu yılı düşünmeyelim...)


bu arada bri çok oyuncuyu gönderelim yenilerini alalım falan diyoruz ama ŞL listesinde 3 oyuncu çıkıp 3 oyuncu girecek. ve gelecek olan oyuncuların ŞL gruplarında oynamamış olması gerekiyor.
tamam bayern maçından genel anlamda umudumuz yok ama yine de devrede 4-5 oyuncu değişikliği fazla bence.
bayern maçları için ise geçen sene oynadığımız lyon maçlarının benzerlerini oynarız.

yilmaz dedi ki...

Biz Pektemek'i alacağımız sene Cenk de adaylar arasındaydı. O dönem Pektemek daha güçlü bir adaydı. Açıkçası daha da potansiyelliydi. Aslında o dönem için doğru tercihi yapmıştık ama Pektemek gerçekten yaşadığı her olumsuzluğun altında ezilirken, Cenk en iyi dönemlerinde kesik yemesini hiç dert etmedi ve bugünlere geldi. Çalışarak birşeyleri kazanan insanları görmek mutluluk verir her zaman bana. İnşallah United'ı, City'i Liverpool'u yıkan gollerini izleriz.

Basar dedi ki...

Gelen paraları lütfen Ardalara, Fellainilere verip çarçur etmeyelim.

Al-Yetiştir-Sat modeli bizim için çok uygun bir model. Cenk çok doğru bir transferdi, bu yıl hariç çok doğru kullanıldı. Bu yıl yedek veya kanat forvet oynasa attığı kadar daha gol bulurdu.

Bugüne kadar verdiği hizmetlerden, Beşiktaşlılığından dolayı Tosun Paşamıza sonsuz teşekkürler! Umarım kariyeri daha da iyiye gider... Hakkımız helal olsun!

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
truant dedi ki...

Takımın annemizin liginde bu yıl bir türlü dikiş tutturamamış olmasının CL’deki tarihi başarımızı yeterince takdir etmemizi engellediğini, Cenk için yapıldığı söylenen teklifin büyüklüğüyle bir kez daha gördük. Futbolun hacıağaları bizim ligi değil, uluslarası arenaları dikkate alıyor. Orada bir şeyler yapabiliyorsan evrensel oluyorsun. Yerel düzlemdeki münferit başarısızlıklara takılıp kalmanın bir manası yok. Diyelim ki bu yıl ilk ikiye giremedik ve seneye Avrupa Ligine gittik. İlk etapta maddi bir kayıp söz konusu olsa bile, orada bu yılki CL başarısının rüzgarıyla ve daha deneyimli hale gelecek kadromuzla final oynayabilirsek başka futbolcularımıza da yeni yağlı müşteriler çıkacaktır. Yani maddi kayıp böyle de telafi edilebilir. Yeter ki Cenk’in satışından gelecek para ile eksik bölgelere gerekli takviyeler yapılsın.

O değil de adam gitmeden vedalaştık. Transfer yatarsa komik bir durum olacak.

turgay dedi ki...

@planck

Nzonzi orta saha değil mi? Neden ikisi arasında tercih yapsınlar? Bence ikisine de paraları vardır

GeceGezgini dedi ki...

her yerde hem nzonzi, hem cenk hem de sol
bek alacaklari yaziyor. Nzonzi 'yi aldiklarinda Cenk isinin yatmasi bana da pek mantikli gelmedi

planck dedi ki...

doğru söylüyorsunuz everton forumunda öyle okuyunca adamın pozisyonuna bakmadan atlamışım :)

Övünç'le birlikte sene başında Cenk'i 12 milyon pound'a postalamıştık Crystal Palace'a bize kalsa ahdjsakhdkja "SHAME! SHAME!" diye podcast alemlerinde dolaştırsınlar bizi.

carlito dedi ki...

Ben de daha geçen hafta Cenk ile Tosic'ten toplamda en fazla 20 m euro kazanabiliriz yazmıştım! Futbol aklımıza güvenebiliriz ama ticari zeka anlamında başkan hepimize haddini bilin dedi resmen :)

Zaitsev dedi ki...

Adamlar İstanbula gelmiş. Yarına biter bu iş. Bende 15e gitsin demiştim sanırım.

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

Arada kaynamasin. Cenk konusunda Onder Ozen'i unutmamak gerek. Cok yanildigi da oldu kendisinin, ama yigidi oldurup hakkini verelim.

EC dedi ki...

Herkesin Yeni Yilini Kutlarim.. 2017 Besiktas'lilar icin guzel bir yil oldu..
2018 den de hepimiz umutluyuz.

Cenk icin sevindim cunku bu donemde transfer yapmasi gerekiyordu, arkadaslarimizin da yazdigi gibi, ilerde kendisini tekrar Besiktas formasiyla gorecegiz ve futbolu da insallah bizde birakacak..

Program aciklanmis, 21 Ocak da Antalya da 26 Ocak (Cuma gunu de Vodafonde da Kasimpasa ile oynuyoruz...)

ben Sampiyonluktan umitliyim.. Besiktas Takimi saldirgan ve sadece futbola odakli (taraftar, hakem medya vb yan etkilerinden ayristirilirsa) kalabilirse bence 17 MActa 14- 15 Galibiyet alabilecek kapasitede...

En genis ve tecrubeli kadro bizde, Senol Gunes'in biraz B, C ve D planlari olusturmasi ve uzerinde calismalar yapmasi gerek..

Guveniyorum BESIKTAS'a...

#SALDIRKARTAL




Armagan dedi ki...

Son 1-2 ayda muhabbet ettiğim insanlara 20 aşağına gitmez diyordum öyle de oldu. Her ne kadar bazen pres yapmayıp delirtse de her gün üstüne koydu gerçekten. Yolu açık olsun.

Birçok isim geçmeye başladı bile. Genç yeteneklerden Valencia’daki Santi Mina’yı beğeniyorum ve iddia ediyorum 2-3 yıla aldığımızın 2 katına satarız.

Not:yıl olmuş 2018 hala edit yapamıyoruz ey blogger!

turgay dedi ki...

Umut Bozok ve Emre akbaba ilk tercihlerim olurdu

Adsız dedi ki...

Cenk'ten gelen 25 milyon pound'la afili işler bağlamında şöyle yapalım böyle yapalım demezdim. Şahsen ilk tercihim başta Almanya ve Hollanda olmak üzere potansiyelini belli eden gurbetçiler olurdu. Bu saatten sonra ligin 2. yarısı için Sosa dışında gelip cuk diye takıma oturacak bir isim pek yok maalesef. İkinci yarı için kadroyu genişletmek değil oyun anlayışını değiştirmek gerekli. Önümüzdeki sezon için ise orta alan ve hücum bölgelerine alınacak 3-4 gurbetçi gayet iyi iş olur. Emre Akbaba iyi bir oyuncu ama oluşan rekabetten kapıyı en az 6-7'den açarlar. Eğer Talisca'yı Çin'e gönderebilecek iyi bir yerli-yabancı makul şartlarda alınırsa bilemem, transfer işlerini takip eden blog ahalisi bunun devre arasında çok kolay olmadığını biliyor aslen.

Bahsettiğim gibi yabancı altyapılı Türk kökenli gençler ise önümüzdeki sezona hazır hale gelebilir. Bu açıdan @Basar'ın yazdıklarına tamamen katılıyorum, yerli oyuncu tartışmaları çerçevesinde bizim modelimiz bu olmalı. Zira borç vs konusu hala gündemde ve öyle tek bir 25 milyon pound'la çözülecek gibi de değil. Bir model oturtmalıyız ve uygulanabilecek en iyisi bu, hazır o gençler için de en büyük cazibe merkezi haline gelmişken.

Tosun Paşa'ya hakkım sonuna kadar helal olsun. Tüm blog ahalisine iyi bir yeni yıl dilerim.

Murat dedi ki...

cenk tosun son zamanlarda gelistirdigi ama neyseki vazgecmeye basladigi kendini yere atma huyu disinda gercekten sevilesi bir Besiktas oyuncusuydu..gitti diye biliyorum..tersi olursa komik olur epey tabiki..bu sezonki gelisimi onun icin yeterli olsa da besiktas icin yeterli degildi bence..

highlightlari agiz sulandiran bir futbolcu oldugunu dusunuyorum.ama bir yandan da sadece bunlara bakip 25 milyon pound eder mi diyorum..ingiliz kuluplerinin satin alma gucu etkin rol oynayacak bu transferde..biraz da ihtiyaclari olmasi..

bunun disinda 2. bir kilit oyuncu satacak konumda degili. talisca qimil kalirlar diyorum..ama atiba ve qimilin rotasyona dusmeyecegini biliyorum..

Adsız dedi ki...

@Murat

Komik ama bayağı gerçek, dünya futbol piyasasındaki ihtiyaçlar sebze-meyve sezonu gibi. Bu dönem ciddi anlamda golcü ihtiyacı var. Arjantin Liginde takip ettiğim potansiyelli golcü olarak Lautaro Martinez vardı mesela, kumaşı iyi ve istikrarlı. Arsenal Atletico vs hepsi üşüşmüşler, en son Atletico +10 verip aldı söylentileri çıktı ne oldu bilemiyorum. Enternasyonel medya yeni Christiano Ronaldo diye gazladı ama adam bildiğin Higuain tarzı o başka :) Dolayısıyla Cenk gibi bir golcü bu ortamda değerli. Ben de 20 veren varsa doğrudan satsınlar dedim, +25 sürpriz oldu. Demek ki ciddi rekabet var ve demek ki ŞL'de böyle güzel yazmak önemli bir piyasa vitrini.

drblackeagle dedi ki...

Beyler nzonzi ve Cenk bir arada olmaz demişsin iz ama nzonzi önlibero Cenk forvet

Murat dedi ki...

@ james schn.

tosun kisitli yetenekleriyle golcu oldugu icin besiktasin onu parlatmadigi bir ortamda parladi bir sekilde..ve bu blogun %80 i cenk'in yetersiz oldugunu dusunuyor..ben de dahilim bu gruba ama kafam karisik cenki aramamak icin ba dan iyi ve cenk gibi (bak bu da nadir bir ozellik) yedek kalmayi sorun etmeyecek adam bulmak sikinti..

carlito dedi ki...

şimdi iyi para alıcaz ya, bizim ligden kimi almak istesek görgüsüz gibi astronomik paralar isterler.. normalde Yusuf Yazıcı'yı çok isterdim ama bu durumdan dolayı şark kurnazlarına para yedirmektense ben de gurbetçi kovalayalım derim.. sonuçta Cenk Antep'ten geldi ama o da Alman altyapılıydı.. burada yetişen bir oyuncu olsa asla kendini bu kadar geliştirmezdi, çünkü o zihniyette olmazdı.. aynı profesyonellik ortamında yetişmiş oyunculara ihtiyacımız var..

yalnız Babel ile klasikleşen gol sevinçlerini ve tosun paşa müziğini duymayı çok özleyeceğim:(

Adsız dedi ki...

@Murat

Avrupalının baktığı konu istikrar. Bir maç kötü olabilirsin ama 5 maç gol atamasan da doğru işler yapıyorsan buna bakarlar. Everton Cenk'i canlı maçlarda ya da banttan da olsa 2 yıldır izlememiştir kesin. Biz Cenk'e maçına göre bakıp kısıtlı yetenekli diyebiliriz, onlarsa onu besleyenlere de bakar. Şöyle bir handikapımız var, tiki-taka hücum eden takımda Cenk'i golcü olarak pek izleyemedik. Demba, Gomez hatta ilk defa girdiği forma rekabetinde Aboubakar da oldu (sonuncusu farklı formatta olduğu için ayrı tartışma orası ayrı). Özetle şunu diyebiliriz, kısır hale gelen hücum aksiyonlarında dahi yazabilen bir golcü değerli adamlara göre. Daha önce de dedim, bizim ilk derdimiz golcü değil hücum planları ve aksiyonları.

beagle dedi ki...

@James
Konuya diğer acidan yaklasirsak, Gomez varken rakip savunmayı dogru isledigi, sirti donuk de oynayabildigi için pas opsiyonlari, verkaclar mümkün oluyordu. Cenk oynadiginda arkadakiler de boğuldu.

Neyse az önce Ingiliz gazetelerinde "Cenki kaçırmamak için" Steve Walshu gonderdikleri, Top clublarin pesinde olduğu yaziyordu. Bir de goller videosu koymuşlar. Transferin bu tarafinda olmak ne güzelmiş :))

Para bir yana Senol Hocanin kafasindaki Cenki ilk 11 oynatma baskısı bitince zaten kesin daha iyi olacagiz. Problem kulubede gol ihtimalli adam bulundurmak. O da Dede Ba olacak gibi.

Adsız dedi ki...

@beagle

Ne olur ne olmaz diye o kısımları yazmamıştım :)

Gol bölgesinde sıkıntı olacağını ben de sanmıyorum. Negredo istim üstünde, Ba da form tutarsa bu sezonu kazasız atlatabiliriz.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Bu arada Q7 bir kaç gün önce " Herşey için teşekkürler" mealinde bir paylaşım yaptı instagramından. Acaba noel şükranlarını mı sundu yoksa bir haber mi var diye düşünmeden edemiyorum.
Bir başka Beşiktaşın çocuğunun gitmesini bu kalp kaldırır mı :)

beagle dedi ki...

Beşiktaşın puana/gole ihtiyacı varken oyundan ağır ağır çıkan adam kendi egosundan başka birşey sevmiyordur. Rıza'yı unuttuk/sildik de, Q'yu daha uçak kalkmadan unuturuz.

beagle dedi ki...

Gece yarisi twitleri:
- Başkan Evertonun anahtari istemiş. Bonuslarla 30M pounda doğru konuşmalar.

- 10 Numara pesindeymisiz Pastore ve Arfa OK de Dudu nedir anlamadım. Adam pirpir kenar forvet ve epey yaşı var.

Yatirimlik Ajax'tan Justin Kluivert denenebilir solda mesela. Babel'e Sol çizgiyi kullanabilen bir alternatif iyi de olurdu.

Itiraf ediyorum Orkan'i kanatta hiç beğenmedim. Acilen orta sahaya devşirilmesi gerekli.

Adsız dedi ki...

@Mayor

Çok zor gerçekten, hem de çok zor, gayet zor bir de

ay hadi inşallah :)

carlito dedi ki...

Quaresma'nın o paylaşımı beni öylesine heyecanlandırmıştı ki, hiçbir transfer haberi karşısında öylesine kalbim atmamıştır :) ama maalesef sadece yeni yılla alakalı bir mesajmış.. son kupa maçında bile tribünler adamın adıyla inliyorken bu beklentileri unutalım bence..

bu arada ara transfer dönemi ve genel bir ilk yarı değerlendirmesi için ayrı bir post fena olmazdı..

turgay dedi ki...

bu paralardan bahsettikten sonra 15 milyon euro civarında imzalanırsa sözleşme gerçekten hayal kırıklığı olur herkeste. olacağından değil ama değşik işler de dönebilir. ayrıca beşiktaş muhabirleri gerçekten vasıfsızlar. bilmiyorum diğer takımların nasıl ama bizimkiler ciddi manada vasıfsız. ben şöyle mantıklı konusan akıl yürüten 1-2 tane hariç görmedim. bi ergin aslan var 2 numarayı bulamıyorum kendi adıma.

Basar dedi ki...

http://m.hurriyet.com.tr/yazarlar/ugur-meleke/besiktasi-yakan-inanilmaz-istatistik-40694565

Söylediğimiz her şey. Artık tüm spor otoriteleri de aynı şeyleri konuşmaya başladı. Devre arasının hocamıza da iyi gelmesi dileği ile... bu takım ligin açık ara en iyi takımı, birkaç ufak dokunuşla 17/17'i bile zorlar (yapar demiyorum zorlar diyorum)

Bayern'in de bizi elini kolunu sallayarak değil geçen yıl Lyon'da oldugu gibi turu zor vela geçeceğini düşünüyorum.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Twitterda sağlam sayida takipçili duyumcularin çoğunda Q adamsin postaları rutine bağlamış.
Ilk yari istatistikleri:

- Bjk kornerlerde %2.4 gol atmış. Lig ortalaması 3.5 FB 7.5. Kim kullaniyo bakim? Ha sakin ortalar iyi, takim vuramiyi demeyin. Duran toptan ve kafadan en az yiyen takimiz. Çatır çatır hava topu aldik.

- Başar'ın verdiği yaziya bakarsaniz Qnun ayagina gelen 610 topun 306'sini rakibe verdiğini görürsünüz. Sagbek adama pas atmadan bi düşünüyor, verirsen top gidecek, vermesem mi...

- Diğer ünlü konu Ozzy. 2-3 kim ne verirse gitsin diyen tayfa bayağı olmuş.
30 senenin üzerinde zamandir Beşiktaş izlerim. Oyun kurucu, gol öncesi paslari veren adamı bulmak büyük sikinti diyebilirim. Şifo çok çok iyi pasor değildi. Toplamda süperdi. Yani onu ilk siraya koyarim. Sonra?
Ayağı çok iyi Sergen, Del Solar, Fuat Usta, Lechkov, Tümer, Guti, Delgado gördük, bayagi ünlü Kleberson, Ricardinho, Cisse gördük ama o mevkide Oguzhandan aldigimiz faydayı hiçbirinden alamadık. Cisse Ernst iyi 6lardi, Sergen ve ucundan Tümer, Delgado 10.

Şifodan sonra 20 senede Sergen,Tümer senesi 1 Ernst,Cisse Delgado varken 1 şampiyonluk vardi. Oguzhani 8 numarada ilk 11 oynattigimizda 2 de 2.
Bu sene kestik, yerini değiştirdik. Durum ortada. 17 lig maçı 8 galibiyet.
Bizi, topla başı kesik tavuk gibi oynayan, Fernandes, Q falan şampiyon yapmaz. Menemen tayfası, kara boğalar falan da. Amokachi, Pascal ve Carew'den daha bogasini da simdiki piyasada artik alamayiz. Yalniz onlarla da olmadı zaten.
Tiki takaya varamasak da artik kollektif futbol oybamamiz gerekiyor. Ozzy gibi bir beyinle bunu oynadiginda yaşı geckin Babeller, Adrianolar yeniden yildizlasiyor. Takim biraraya geliyor. Bireylerin performansi artiyor.
Tek bir "yildiz" bulup sirtina binme fikrinden vazgecmeliyiz. Ozzy de emekliliğe kadar durmali.


sports guy dedi ki...

@beagle

Sirtina bineceksek ozzynin binelim zaten. Ama onemli olan onun tek basina dunyalari yaratacak adam olmadigini gormek. Su oyunun takim oyunu oldugunu ve kollektif oyunda oyun akli olma konusunda ozzye guvenebilecegimizi bir cozsek, rahatlayacagiz.

Ki beni hoca en cok bu konuda uzuyor. Demek ki gercekten veli sakatlanmamis olsa, veya lucas leiva alinmis olsa, biz yine ozzy'i goremeyecektik 15/16da. Yavas yavas inaniyorum gercekten buna.

O orta saha uclusune ilk ozzy yazilir, ama yanina da ona uygun ikili yazilir, herhangi iki adam yazilip sonra "niye oynamadi" diye ona bok atilmaz.

Buyuk takim sadece merkez kullanmaz. Buyuk takim sadece kanat hic kullanmaz. Buyuk takim ikisinin harmonisinden sonuc elde edebilen takimdir. Bunun icin de ozyakup lazim.

beagle dedi ki...

Algıda düzelme, topun paylasildigi bir takimda aidiyetin ne kadar yükseldiğini, kondüsyonun düzgün kullanıldığını, sakatlıkların azaldığını vb görmekle başlayacak.

Sıkıntı top istop edemeyen Hilbert, Holosko, Veli, Olcay, Köybaşı gibi oyuncular birarada oynarken, set oyununda toptan saklanip tek adama isi birakma doneminden kaynaklanıyor. Genç taraftar topu alanı kahraman saniyor.
O dönem tüpçünün enkazıydı.
Şu anda teknik seviyemiz çok daha yukarıda. Net golcumuz de yok. Topu dolastirip 4-5 adamı gol noktasına sokabilmeliyiz.

carlito dedi ki...

Uğur Meleke gerçekten mükemmel analiz etmiş, bravo.. çoğumuzun savunduğu hususları istatistiklerin de fazlasıyla desteklediğini görmek, aklın yolunun bir olduğunu gösteriyor..

sosyal medyadaki özellikle genç nesil Beşiktaşlıların oyunu okuma noktasındaki akıl almaz yetersizlikleri, futbol aklı bakımından müthiş derecede cahil olmaları geleceğimiz konusunda beni çok endişelendiriyor.. çünkü bu kesim çoğunluğu oluşturuyor, biz azınlıktayız.. bir Oğuzhan ve Quaresma ile ilgili yorumları okudukça resmen tansiyonum fırlıyor! adam Q için kayıtsız şartsız canımız ciğerimiz, jübilesini burada yapacak derken, Oğuzhan için sat sat gitsin 2-3 milyon yeter diyebiliyor.. elde edilen başarıların nasıl ve kimlerin katkısıyla kazanıldığından zerre haberi yok.. Oğuzhan gitsin derken Fernandes geri dönsün diyebiliyor! eminim onu da youtube'daki en güzel hareketlerinden oluşan videosuyla tanımıştır, zamanında bu takımın nasıl el freni olduğundan haberi yoktur.. ama Oğuzhan çok gol atamıyor ya, bu onu gömmek için yeterli! modern futbolda 10 numara diye bir şey kalmadığı, 8 numarayı oynayabilenlerin en değerli oyuncular hale geldiğini bekle ki anlasın! bir ara biraz sabredip bazılarına laf anlatmaya uğraştım, benim yarı yaşımdaki bebelerin hakarete varan yorumlarıyla karşılaşınca akıl sağlığım için vazgeçtim! ne biçim bir nesil geliyor anlamış değilim..

neyse bu konuda içimi dökmek istiyordum ne zamandır, bu da aradan çıkmış oldu..

sports guy dedi ki...

Valla ben topu stop edemese de olcay'i ozluyorum ve digerlerinden ayiriyorum. Olcay baska bir adamdi. Gonderilmesi donem icin dogru bir hamleydi belki de, ama benim derdim o donemle zaten. Onemli olan bir plan dahilinde sisteme uygun adamlarin alinmasiysa sayet, talisca'nin alinmasi ve olcay'in gonderilmesi bir donemin kapanisi oldu.

Cunku ne olursa olsun bana bu hayatta hic bir sey o bursa deplasmaninda atilan golun zevkini vermeyecek. O gol olcaylarla atildi, taliscalarla atilamaz. Ha avrupa basarisi denecek hakli olarak, o zaman yine bu oyuna uygun ama daha kaliteli adam alinmaliydi derim ben de.

Neyse, kadro kaliteden gecilmiyor su an malum ama o hava yok artik. Belki de o yuzden hep 15/16 sezonunda kalicam ben. Ismailiyle tolgasiyla o kadro bir plan dahilinde hareket edip bize tarihin en kaliteli oyunlarindan birini izletti cunku.


Turkiye'nin barcelonasi, arsenali olma ihtimalimiz varken van gaal united'i olduk. Bu sene sampiyon olsak da futbolu sevmeyecegim, gecen sene sevemedigim gibi.

beagle dedi ki...

@sports
Top (i)stop edemeyenler konusu biraz yanlış anlasilmaya açık. Benim belirttigim problem ayni anda oynayan sayisinin çok olması. Yoksa her takimda Olcay, Hilbert, Delinho, Orhan Cikrikci, Tuncay Şanlı hatta Fani Madida gibi bir kaç "atletizmi tekniginden ileride" oyuncuyu barindirmasindan yanayim. Bizde şu anda atletizm eksiği var.
Zayif takimlara karşı teknik gerekirken,derbilerde boş alanlarda fiziken iyi oyuncular önemli oluyor.
Örnegin Olcay'in Q'ya göre kat kat fazla derbi golü katkisi var.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Haklisin @James. 40da dinozor olduk. 60imizi düşünemiyorum.

Adamlar Arda ne yapti diyor? 3de2 gelsin falan istiyor. Diğer her simarikligi, saygisizligi vb boşver de ulan üzerinde milli forma ile babası yaşındaki Beşiktaşlı gazeteciyi dövdü. Daha ne yapsin sizi? Tuttugunuz takim Beşiktaş falan değil. Havali göründüğü için Besiktaslimsilar.

Adsız dedi ki...

Öncelikle Esat Armağan Kaymaz’a katılıyor ve benim gibi gevezeler için blogda mesajları edit etme opsiyonu olmalı diye düşünüyorum :)

Eskiden daha çok semt ekseninde oluşturulduğu bilinen efsaneler şu ankilere pek benzemiyordu. Ferdinand'ı canlı izleyebilmiş bir Beşiktaşlı olarak o zamanlar kendisi için yapılan besteler ve tribün aksiyonları halen Q7 özelinde oluşan ve orada burada "adam" denilerek yapılan işlerden çok farklıydı. Daha sonra örneğin Carew ve Amokachi'ye dönük tribün sevgisi ve reaksiyonu Ferdinand'ınkinden biraz daha değişikti ama yine asla şimdiki gibi ne yapsalar yeridir halinde değildi. Bu eski ekolün yakın zamandaki belki son emareleri Ernst'in profesyonelliğine duyulan saygı ve sevgide görüldü. Sonra bir daha o taraftar bütünselliği yakalanamadı, zaten internet nesli doğal olarak bayağı yaygınlaştı. Blogda bundan 4-5 yıl önce benim de dahil olduğum takım oyununu savunanların Olcay'ın tukaka edilmesine karşı çıkması söz konusuydu. Kaldı ki diğer kanattaki Töre de ne yapsa yeridir formatında dokunulmaz değildi ve benim gözümde Töre çabasıyla ve takım oyununa uyumuyla zamanında büyük işler yaptı ve sağlam bir şekilde döndüğünde o potansiyeli hala taşıyor.

Yeni neslin idol haline getirdiklerinin temel özelliğinin takım kültürüne, oyununa, skora ve hatta şampiyonluğa katkısı değil, afili hareketler yapabilmesi olduğu görülmekte. Bu bizim takıma özgü bir durum değil ve giderek küresel bir konu. Bu yeni popüler kültür ortamında hız büyük bir etken. Yeni nesil gençlerin spesifik bir konuya harcadıkları zaman süresi konusundaki araştırmalar bu sürenin saniyelerle sayılı şekilde kısıtlı olduğunu ortaya koyuyor. Bu bakımdan Beşiktaş'a da bizden farklı bakabiliyorlar. Çağ meselesi. Dinozor olduk ya resmen :)

Bu arada Fowler Liverpool'da hala yeni nesil için bile bir efsane. Ada bu konuda biraz farklı aslen.

Yine blogda zamanında yapılmış Altınsay tartışmalarıyla bitireyim. İkna edilerek getirildikten sonra 2 ayda paketlenen hedefleri FFP'dir, borçtur küsürdür hala geçerliliğini koruyorsa, transferle gelecek paralarla bir yol ayrımındayız demektir. Ya Fellaini'dir Arda'dır yeni Q7'ler için gaza basacağız, ya da rasyonel davranıp bu paraları kazandığımız kaynağı fark ederek sürdürülebilir bir formata döneceğiz. Bu formatsa elbette en azından orta vadeli planlamayı ve takım oyununu içeriyor.

Bu noktada Şenol Güneş’le uzun vadeli bir plan üzerinde konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir uzun vade planlaması için artıları: Ligi tanıması, Beşiktaş’la özdeşleşmesi ve oyuncu potansiyellerini parlatma becerisi. Eksileri: Belirli bir oyun planında diretmesi ve genç oyuncuların kendi içinde olgunlaşmalarını beklemesi (antrenman performansına dayalı olarak). Böyle bir planlama içinde olmak istememesi ve milli takımı düşünmesi de mümkün. Bu durumdaysa bu plana uygun isimler üzerinde durulmalı. Şöyle özetleyelim; kulübün maddi sorunları var ve yakın zamanda tamamlanacak bir FFP süreci söz konusu; geldiği konum olarak özellikle Avrupa’daki gurbetçi gençler için cazibe merkezi haline gelmiş durumda; ligimizde bu nispeten düşük maliyetli gençlerle de sonuca gidebilecek bir ortam hala mevcut ve elimizde bunun defalarca kanıtlandığı örnekler var; futbol kulüp yönetiminde üst düzey yarışma içindeyseniz sürdürlebilirlik olmadan 1, taş çatlasa 2 sezon sonra bir enkaz bırakma ihtimaliniz var.

Tüm bu tablo içinde isimli veya değil sadece kendi işine odaklanabilecek bir futbol direktörü şart. Ben yabancı olması gerektiğini düşünenlerdenim, bazı içsel baskılardan uzak olma adına. Kişisel adaylarımsa Ernst ya da Atiba.

Adsız dedi ki...

@beagle

Kusura bakma tam da mesaj abartma garabetimi düzenleme formatındaydım :)

Arda konusunda; rasyonel bir gerekçesi yok, bizzat Başkan da açıkladı o bölgede tonla isim var diye. Öncesinde de Burak, Sonra Volkan ve Selçuk. Biz ŞL'de çeyrek finali zorlamayı ve ötesini düşünen bir takım olarak futbolcu bölgeleri ve isimleri konusunda medyatik isimler şeklinde düşünecek bir kulüp değiliz. Cyle Larin dahi Avrupa tecrübesi olmasa bile daha rasyonel bir isim, o derece.

turgay dedi ki...

Herkese mutlu yıllar. Pek ümidim olmasa da umarın beşiktaşımız şampiyon olur umarım Bayern’i eleriz :) sevdiklerinizle güzel mutlu huzurlu bir yıl diliyorum herkese

Argadaşlar ayıp oluyor :) Bu işler Uğur Meleke'ye mi kaldı ? Biz 19 podcasttir söylüyoruz Kuvarejma verimsiz diye :) Demek blogçular dinlemiyor :(

sports guy dedi ki...

@ovunc

Hocam alinma da sayet bilerek demediysen bunu, qvarizma'nin verimsiz oldugu tespitini yapmak icin alim olmaya gerek yok yahu :)

Cok pis sazanladim galiba ama olsun 2017 sazanlamalarla gecti benim icin zaten :)

Ekrem35 dedi ki...

Tüm blog ahalisine iyi seneler dilerim. Yeni yıl bize ligde en az 2.lik getirir inş. Bayern maçları iyi de kötü de geçse benim için cl maçlarında takım beklentiyi karşıladı.

Yılın son gününde basketbolda fb'yi yenmek de nasip olursa 2017 gayet güzel bitmiş olacak.

sports guy dedi ki...

Butun eksibesiktas ailesinin yeni yilini kutlar, yeni yilda bayernden iki macta toplam 4 fark yemeyi dilerim :)

Hic birinizi gormemekle beraber cogunuzla raki icmek isterim, bu da benim 2018 dilegim olsun :)

Hadi eyvallah.

Adsız dedi ki...

Herkese mutlu seneler! Hem bizim hem de Beşiktaşımız için güzel bir yıl olsun.

@sports guy

Ama rakıya buz yok, rakı ve su soğuk olacak :)

Sevgiler&Saygılar

Yeni yılınızı kutlarım arkadaşlar. Sağlıklı mutlu günleriniz olsun.
Bir de sampiyonluk elbette.
İslam slimani'yi kiralamak için ugrasiyomusuz ne dersiniz?

carlito dedi ki...

Yeni yıl için en büyük dileğim şampiyonluk elbette, bayern karşısında da sonuç ne olursa olsun herkesin ayakta alkışlayacağı bir performans diliyorum..

Rakı iyi fikirmiş, şampiyon olursak kutlama amaçlı bunu hayata geçirelim derim ;) iyi seneler herkese...

ozkankaya35 dedi ki...

Fikrimce şampiyon oluruz.olmasakta iyi yoldayız.baskanin yerine olsam yusuf yazici icin Cenk ten gelen 25 in 15 ini veririm.Kusadasina gelirseniz yilanci burnunda rakilar benden.enseyi karartmayalim,ama hocada son yilinda kafayi yorsun biraz...dünya 1 level atlasin gecen yila göre...yanlislari tekrarlamasak iyi olur

can dedi ki...

Uc keredir yaziyorum, nedense yorumlarim cikmiyor, bir daha deniyorum bakalim.

Olur da blog ahalisiyle rakiya katilabilirsem sek icmeye de raziyim. Ama Nisan'da bebek bekledigimiz icin sampiyonluk kutlamalarina yetismem zor gorunuyor. Bu seneden sonra bir sene daha sampiyon olmak zorundayiz diyeyim, o da benim yeni yil dilegim olsun. Herkese iyi seneler arkadaslar!

Adsız dedi ki...

@can

Yavru kartal için tebrikler. Allah analı babalı büyütsün, ayağı taşa bile hiç değmesin. 2018 size hep umut getirsin.

Sek olsun bizim olsun :)

can dedi ki...

@ james snejder
Sagol guzel dileklerin icin. :))) Aynen, sek olsun, bizim olsun.

ozan dedi ki...

Eksibesiktas ailesi, hepinizin yeni yili kutlu olsun, sevincin mutlulugun dibine kadar vurdugumuz bir sene olsun, Besiktasimiz da sampiyon olsun.

Basar dedi ki...

Tüm blog ahalisinin yeni yılını kutlarım.

2018'de Quaresmasız bir kadro dilerim, gerisi gelir zaten... oynamasın dilerse bizimle rakıya bile gelebilir!

Ekrem35 dedi ki...

@can

Tebrikler. Sağsalim kucağınıza almak nasip olsun yavru kartalı.

beagle dedi ki...

Gece A.T. haberinden tadim kaçtı ugramadim.
Herkese mutluluk sağlık dolu bir yeni yil dilerim. Ayrica @Sportsguy'a inat ŞL kupasini almamizi diliyorum :)

Basar dedi ki...

https://twitter.com/kasar_yaza/status/947528855371296769

cochise dedi ki...

herkese sağlıklı, mutlu yıllar dilerim.
can'ı da ayrıca tebrik ederim. Gör bakalım dünya kaç bucak, kaçak göçek maç izlemek nasılmış :)

biz geçmişte 2016'da ekrem ve emre toraman ile bir kere buluşup maç izlemiştik; şampiyonluk maçıydı. Ankara'da da benzer bir etkinlik yapabiliriz. (yapamadılar :) )

Basar dedi ki...

Abi podcastte kim kimdi :)

cochise dedi ki...

@basar
abi sen kimi kim niyetiyle dinlediysen odur :)

mehmet=ben; övünç=övünç, geriye de shelbyl kalıyor...

Pheaglix dedi ki...

herkese mutlu yıllar. umarım yeni yıl bol bol galibiyet sonrası fazla yorum bulunmayan post getirir :)

carlito dedi ki...

@Can şimdiden tebrikler dostum.. Benim yavru kartal da 2015 doğumlu, o doğduktan sonra 2 yılda 2 şampiyonluk gördü.. tam anlamıyla uğurlu geldi kerata! senin için de aynısının olmasını dilerim ;)

can dedi ki...

Ekrem ve cochise, ikinize de cok tesekkurler. Simdiden ilk maca goturecegim zamani hayal ediyorum ama aslinda kendimin ilk mac izleyebilecegim zamani hayal etsem daha gercekci olur. digi play 12 saat geri sarma opsiyonu veriyor, ona guvenicem artik.

Arkadaslar bu arada cepten yazdigim mesajlarin hic biri gitmiyor. Benden baska bu sorunu yasayan var mi?

yilmaz dedi ki...

@can öncelikle tebrik ederim, benim kızım 2016'da geldi dünyaya, 2 şampiyonluk (birinde henüz doğmamıştı ama olsun :)) ve bir ŞL turu gördü. benzer durum @carlito için de geçerliymiş. Demek ki bu blogun "geleceği" parlak. Mutlu ve huzurlu bir ömür dilerim.

Telefon'undan karşılaştığın problemi ben yaşamadım ama bir tahminim var, captcha kısmı ile ilgili bir sorun olabilir. Tarayıcı olarak chrome kullanıyorsan ve chrome'a kullanıcı girişi yaparsan capchta adımını mobilde çıkartmıyor. Yazdığın yorumu direkt olarak post'a ekliyor.

Yine de blog'un mobil'e pek iyi destek veremediğini de belirtmek lazım, bir modernizasyon gerekli gibi.

Blogu komple alıp bir yerlere taşımak gibi bir hayalimiz var ama o hayal ilkokula başlayacak yaşa geldi herhalde. Blogger'ın altyapısı berbat. Yepyeni bir sıfırdan site yapsak en güzeli aslında şu noktada da işte, statükonun çoğu zaman kazanmasının bir sebebi var :/

Beşiktaş ailesinin yeni üyelerini de tebrik eder, herkese mutlu bir 2018 dilerim.

beagle dedi ki...

Başkan İngiltere'ye ucacakmis. Iki teori var:
Ya Slimani'yi almaya masraf olmasin diye Evertonun ucagiyla gidiyor.
Ya da 3-5 milyon pound fazla koparmak için Lordlari kafalayacak.

can dedi ki...

@ carlito ve @ yilmaz
Sagolun arkadaslar. Yavru kartallara da ayrica tesekkurler ayaklarinin tozuyla getirdikleri ugur icin.

Cenk transferi olmayacak diye odum kopmaya basladi. Camiaya "olmazsa olmasin, daha yuksege satariz" gibi bir mentalite peydah oldu, goren Porto'yuz, her sene 25 milyon euro uzeri satis yapiyoruz zannedecek. Ingiltere'de de Steve McClaren filan gibi hiyarlar medyada "valla tanimiyorum, tam bir bilinmez" filan gibi bozguncu yorumlarla tas koymasinlar. Amaan daha cok para koparicaz hirsiyla bozmayin su isi, sonra Cenk'ten de hayir gelmez, elimiz bogrumuzde kaliriz.

sports guy dedi ki...

Slimani teoride guzel, ama Watford ve Newcastle ile kapisarak alabilir miyiz ondan emin degilim. Marco Silva'nin da eski ogrencisi zaten, Watford net avantajli olur o transferde.

Bir de Leicester malum 30 kaat saydigi icin kendisine, zararin neresinden donsem kardir deyip 15 civarina satmayi da tercih edebilir. Bu oldugu an biz zaten sahne disinda kaliyoruz.

Cenk isinin de coktan halloldugunu dusunuyorum, duzeltilmeyecek bir puruz yoktur ortada. Marcelo icin de 3 hafta surmustu bu muhabbet. Zaten FA cup var haftasonu PLde, sonraki haftaya kadar mac yok. 13 ocakta tottenham deplasmanina gidiyor everton, cenk muhtemelen 18de olacaktir.

yilmaz dedi ki...

Fransa ligini takip edeniniz var mı? Lyon bu sene Ajax'tan Traore'yi almıştı. Pek oynatmıyor galiba. Bildiğim kadarıyla Ajax'ta baya uçuyordu bu eleman. Yaşı da 22. Çökmesek mi?

beagle dedi ki...

Rafa Silva, Babelin çakmasiymis. 4 milyonumuzu paşa paşa alalim, Emre Akbaba'ya Deniz Türüç'e falan harcayalim.

Adsız dedi ki...

Emre Akbaba için Başakşehir 3 önermiş Alanya 5 istemiş diyorlar. Cenk transferini bitirip bastır 4'ü al başkan. Ya da @beagle'ın dediği gibi Talisca giderse alacağımız 4 buraya harcanır, çok da güzel olur.

Bol bol gurbetçi genç bakalım. Hem kadro gençleşir hem de yerli eksikliği giderilir.

yilmaz dedi ki...

başakcity emre akbaba'yı 3'e 5'e alırsa kapatıp gidelim dükkanı. Cengiz Ünder ve İrfan Can'da da büyükler talipken (ya da gazetelerde böyle iddialar varken) almışlardı. Bence 2 yıldır ligde parlayan, herhangi bir falsosu olmayan yerli bir oyuncuyu başakcity'ye kaptırmak küçük çapta bir skandal olur. "Bizde transfer bitmez" goygoy'unun da sonu gelmiş olur.

Adsız dedi ki...

@yilmaz

Bu transfer döneminde korktuğum biraz başımıza geliyor gibi. Şimdi de Giroud lafları dönmeye başladı. Tüm bu gurbetçi gençleştirme işlerini vs de geçtim, hani Negredo için yeterli saha kurgusunu yaptık da bir tek leylek olarak Giroud kaldı hesabı. Tam yerine geldiği için @Basar'ın paylaştığı Negredo'nun yaptıklarına bir bakınız derim önce.

Yoksa Q7'nin vital ama bizim bir türlü değerini bilemediğimiz ortaları için gereken adam Giroud mu :))

Gerçi şimdi biri çıkar Giroud'yu da beğenmiyor musunuz der iyi mi.

beagle dedi ki...

OkanT Cenk gitti diyor. En yüksek yüzdeli twitter kaynağı.
O zaman spekulasyona baslayalim :)

Normalde en pivot golcü bizimdir derdim ama Negredo'nun profesyonelligi bende kendisine Senol Gunesin Cenke duydugu cinsten duygular uyandırdı. Negredoyla birlikte oynayabilecek adami tercih ederim.

Giroud, Gignac ve Sturridge bence olabilirler.

Slimani'nin kambur stiline alışmak güç. Top tekniği minimumda. Sercan gibi kaybolabilir.
Balotelli riskine hiç gerek yok. Biz hedef takimiyiz, rehabilitasyon unitesi değil. Benteke de artik çok pahalı bir risk.

Bence ilk bakmamiz gereken uzun vadeli golculuk. Giroud İngiltere'de 15-20 atiyorsa her yerde atar. 4-5'e alip 1 sene sonra 10-15'e satabiliriz diye düşünüyorum. Benim birinci tercihim olurdu.
Negredo'nun astronomik teklifler alip satilamayacagini ve bizde 3 sezonu tamamlayacagini saniyorum.

Gignac'in stilini Negredoya çok yakistiriyorum. Ama aliriz ve elimizde patlayacak 2 pahali ve yaşlı forvet olur. Bizden satışı zor artik.

Sturridge'i ise Babelle destekleyerek parlatirsak 1-2 senede acayip bir PL satışı olabilir.

1. Giroud
2. Gignac
3. Sturridge

Şeklinde talep listemi saygiyla arz ederim.

beagle dedi ki...

@James
Giroud gelirse ben Talisca yerine Negredo'yu cekeriz diye hayal ediyorum. Talisca-Giroud-Negredo 3lusu yok aklimda :)

Emrah D dedi ki...

Atakan Akkaynak alınsın ötesine gerek yok

Adsız dedi ki...

@beagle

Giroud gelirse arkasında Talisca (halen Cenk'in parasının önemli kısmının transferine harcanma olasılığı yüksek), sağında Q7 ve solunda Babel oynayacak. Medel'i geç keşfetme yüksek farkındalığında olan teknik yönetimimiz onun yanında kim oynayacak artık karar verir. İşte size 2018 model Beşiktaş.

@diskonnektus erektus

Çok iyi adam. Gerrard-Lampard tarzı deniliyor. Löw'ün listesinde olduğu söyleniyor ama gerçeğini bilemem. Gerçi bizim daha önemli işlerimiz var bu ara :)

https://www.thesun.co.uk/sport/football/4456069/chelsea-barcelona-bayer-leverkusen-atakan-akkaynak/

sports guy dedi ki...

@Beagle

Yine bi forvet transferi, yine karsi karsiyayiz hocam :) oncelikle sturridge mi? Aman onu yazan ellerin kirilsin, gerci ben bunu yazdigim sirada bile tekrar ayagini sakatlamis olabilir. Balotelli icin nasil mental olarak rehabilitasyon unitesi degilsek Sturridge icin de fiziksel unite olmamaliyiz. Senede 50 mac goren liverpool'da tek 30+ macini 5 sene once gormus bir oyuncudan bahsediyoruz, yok ben almayayim.

Slimani icin kambur stil guzel benzetme olmus, ancak leicester taraftarinin en buyuk sikayeti kontra oyunda zayif olmasi. Slimani tam oyunu karsi kaleye yiktiginda is cozecek adam. Vardy'nin oyunu ile alakasi olmadigi icin yedekte duruyor herif. Kaldi ki super ligin acik ara en iyi kafa vuran oyuncusu da olacagi ayri bir konu, adam gudumlu fuze gibi kafa vurabiliyor. Ben sahsen ilk siraya yazardim onun ismini, kaldi ki kiralik ihtimali en kuvvetli adam da o leicester'in forvet rotasyonuna bakarsak.

Giroud ve Gignac ile ilgili dediklerine katiliyorum, ancak her halukarda cok daha tuzlu olacaklari kesin Slimani'ye gore. Giroud sakat ayrica, sanirim bi 3 hafta daha yok. Tekrar ne ara tempo yapar bilinmez, CL'ye de yazamiyoruz.

Ben illa liste yapacaksam

1)Slimani
2)Gignac
3)Giroud

Yazardim.

Emrah D dedi ki...

Chelsea Barcelona geleceğe yönelik olarak transfer eder ama bizde direk rotasyonda yer bulma vaadiyle CL’de kendini gösterme vs kariyer planıyla belki aklını çelebiliriz diye umut ediyorum. Madem Tolgay’ı istiyorlar Tolgay = Atakan artı para eder ulennn :)

Atakan hakkında bonus point: önümüzdeki 2 gün içinde transfer edersek gelecekte bizde clubgrown olma ihtimali var doğumgünü 5 ocak yaşı 18.

Hayal kurmak bedava anasını satayım.

dominic molise dedi ki...

ben balotelli diyorum sevgili eksibesiktas,
gunes'in elinde, arkasinda pepe gibi gizli kaptan varken bence mental sorun yasamaz. bana sorarsaniz balotelli=aboubakar+3 yas tecrube

avrupa kupasi gaziyla bence ikinci yarinin yildizi olur. baska da transfere ihtiyacimiz yok zaten.

Basar dedi ki...

Bende

1) Balotelli
2) Gignac derim.

Bunlar olmuyor da düşük profilli bir adam alacaksak Negredo'nun kanatlarına iki tane gole dönük adam lazım. Porto deplasmanında attığımız 3. gole bakın, bol bol böyle gol atarız. Bu sebeple forvette Negredo oynayacaksa yanına hareketli ve gole dönük Babel-Lens arkasına da geçen yılki performansına ulaşan bir Talisca lazım. Ben bu yıl için bu formülle de mutlu olurum. En azından 15-16 sezonunkine yakın bir oyun stilimiz olur. Buyrun İngiliz spikerin yorumları ile bahsettiğim golü izleyin.

https://www.youtube.com/watch?v=5eLDRhXM8R0

Şurada da detaylı oyun stili bulunuyor:
https://twitter.com/Kasar_Yaza/status/947528855371296769


Ha Negredo sakatlanırsa ne yaparız? Babel'i kısa süre Deportivo'daki gibi ikame ederiz ama o aşı uzun süre tutmaz.

Not: Şu 30 m € ffp'de geççen yıla yansıyacaksa tepe tepe bir kaç adam alarak kullanalım. Yok değilse nadasa(faize yatırabiliriz)

carlito dedi ki...

Ben Negredo'nun yerini alabilecek bir oyuncuyu neden aradığımızı anlamıyorum.. Çoğumuz Cenk'i çok sevdiğimiz halde neden Negredo oynamıyor diye isyan etmiyor muyduk, aslında takımın ihtiyacı olan santrafor tipi Negredo değil mi, yanılıyor muyum? Hani adam kariyerli bir oyuncu olmasa insanların yıldız oyuncu isteğini tatmin edemiyor diyeceğim ama öyle de değil, tarihimizin en yüksek maaşlı oyuncu yanlış bilmiyorsam.. Öyle tek sezon da değil 3 yıllık sözleşmeli oyuncumuz.. Kiralık olup, kalıp kalmayacağı belli olmayan adamların üzerine sistem kurarken Negredo'ya sezon sonu ayrılacak kiralık oyuncu muamelesi yapılmasından rahatsızım, zira bunu hak eden bir performans gösterdiğini düşünmüyorum..
Evet adı geçen oyuncuların her biri saygı duyulacak kariyerlere sahip ama bizim şu an sezon ortasında ihtiyacımız olan forvet, kendisi değil de Negredo oynarsa polemiklere konu olacak ayarda bir forvet olmamalı, Şenol hocayı zaten çok becerikli olmadığı bu tip bir sürümceme içinde bırakmamak gerek.. Elbette sakatlık gibi bir duruma karşın takviye şart, ama bu ya Abu tarzı genç biri olmalı (satın alma opsiyonlu kiralık) ya da hemen idmanlara başlayacak durumdaysa Demba Ba olmalı.. Çünkü bir sakatlık yaşamazsa Negredo banko oynayacak -oynaması gereken- oyuncumuzdur ve o durumda Abu'nun 2. devre performansı benzeri bir çıkış göstereceğinden eminim..
İşler yolunda gitmezse yaz döneminde Talisca'nın kalıp kalmayacağına bağlı olarak daha üst düzey bir golcü de bakılabilir elbet, ama şimdilik konumuz bu olmamalı.. Ben Negredo ile Talisca'nın (özellikle Q oynamazken) iyi bir ikili olacaklarına çok inanıyorum..

ozan dedi ki...

@Carlito

Aynen abi Cenkten sonra Negredo 11 yazilmiyorsa biz bu adami niye aldik. Sanki yonetim planlamis gibi denk geldi ve super oldu. Negredoyu aldilar, takima alisti vs derken talipleri olan Cenkin performansi artti ve devrede Cenki efsane bonservise sattik. Ismi gecenlerin hicbiri Negredodan az maas almaz, 9 milyon maasi sirf forvete verebilcek takim degiliz. Yapmamiz gereken Negredodan sonra 11 yazabilecegimiz, genc birini bulmak olmali. Cenki cok kisi yetersiz buluyordu ama bence bize Antepten gelen Cenkin bir tik ustu bir oyuncu lazim. Bulamiyorsak, dedigin gibi saglam Demba Ba da fazlasi ile yeterli olur.

sports guy dedi ki...

@carlito

En yuksek maasli oyuncu Pepe :)

Ayrica Negredo'nun sozlesmesi gizliden 3 yillik. Seneye Turkiye kupasi haric 25 mac gormezse 3. Yili yok. Yani takim kendini o anlamda saglama almis durumda.

Su an gelecek forvet bence normal sartlarda Negredo'yu kesebilecek ayarda bir forvet olmali, kiralik da aliyorsak. Cenk'i cok sevsem de lig icin kendisi o adam degildi bu seneki duzensizlikte. Boylece negredo veya yeni forvet, kim 11 cikarsa ciksin icimizde ukte olmamali.

Gelen oyuncu kiralik oldugu surece maasina da cok takilmiyorum, zaten Cenk satisi sonrasi FFPnin bonservis yasagi konulu ihtiyati tedbiri bu yaz icin kalkacaktir tahminim, Nisan'da rapor gelir buna iliskin. O zaman kadroya genel hatlariyla daha rahat bakariz yaz doneminde.

Demba ba falan son carenin son caresi olmali, bunu burada baya konustuk zaten.

Ben kiralikla simdilik gecici cozum, yazin ise genc bir forvet ile kalici cozum bekliyorum oraya. Negredo da tarihin en pahali rotasyon oyuncusu olacak artik ama yapacak bir sey yok, zaten seneye 25 mac oynamamasi ideal olur. 35 yasinda 4.3 vermeyelim bir zahmet adama, kendisini seviyor olsam da.

yilmaz dedi ki...

ismi geçen isimlerin 4'ten az maaşla geleceğine ihtimal vermiyorum. Maaş konusunda ipin ucunu zaten kaçırdık iyice bokunu çıkarmanın da anlamı yok. Zaten hayvan gibi maaş alan bi forvet dururken bi de ondan daha fazla maaşlı adam alıp "yeal madyid olcam ben" demenin bi anlamı yok. max 2m€ maaşlı, yedek kaldığında camı çerçeveyi indirmeyecek birini bulalım huzur içinde çözülsün bu iş. Ha negredo'yu satarız ya da alacaklarına karşı göndeririz, o zaman bakılır.

sports guy dedi ki...

Kiralik olarak gelecek adam 4'un yarisina gelecek demek oluyor, yani 2-2.5 civari.

Max 2m € maasli adam ariyorsak pektemek var o kategoride :)

Bizim kadronun genel maasi halen cok dusuk beyler, ve FFPnin bizim icin cikardigi butcenin yanlis hesaplamadiysam 7 milyon civari asagisindayiz hala. Cenk'in gidisiyle 8.5a cikiyor olmali bu bosluk, ve Boyko ile Aras icin de bir hareketlilik bekliyorum.

6 ay kiralik forvete verecegimiz ekstra 2 2.5 milyon bizi oldurmez.

carlito dedi ki...

@sports guy

tekrar olacak ama, bence Negredo'ya haksızlık ediliyor.. şans bulduğu zamanlar itibariyle "yok bu adamla olmayacak" demeyi hak eden bir performans göstermedi.. yani sadece maaşından dolayı değil, oyunuyla da formayı hakediyor bana göre..
ha, sezon sonuna kadar banko oynatırsın, istediğim bu değil daha fazlası dersen o zaman tamam, yerine 1. forvet olarak kullanacağın birini bulursun sezon sonu.. (ben o gün geldiğinde buna ihtiyaç duyulmayacağını düşünüyorum)
şimdilik yapılması gereken sadece 6 ay için sakatlık/ceza gibi durumlarda Pektemek'e mecbur kalmayacağımız kalitede bir adam getirmek.. tabii onu da satış opsiyonlu alalım ki, sonra beğenip de alamamak gibi bir durum yaşamayalım..

Basar dedi ki...

Gelecek adamın kanat forvet oynayabilecek bir adam olması gerekiyor. Mutlaka ama mutlaka quaresmasız bir oyun yapısına geçmemiz lazım. Bu adamla olmuyor, olmaz, olmayacak...!

Negredo için tekrardan:

https://twitter.com/Kasar_Yaza/status/947528855371296769

Yanılmıyorsam 20'ye yakın stil analizi var.

beagle dedi ki...

Dostlar
1. Gol sayisini artirmak gerek.
2. Negredo sakatsa iddiamizi sürdürecek biri olmali
3. Biz artik parlatip satarak yaşıyoruz. Parlatip satacak biri iyi olur.

@Sports
Ben de Carlito gibi Negredoyu kesmeye niyetli olmadigimdan Slimani tercih etmiyorum. Yoksa listemiz %66 tutuyor :)

sports guy dedi ki...

@Basar

Bence kanat icin adama gerek yok, quaresma kesilecekse zaten lens ve orkan var orada. Bu donemde o ikiliyi duzgun hazirlarsan sorunu cozersin zaten. Quaresmasiz oyun yapisina direnen kisi hocanin kendisi, alternatifsiz oldugundan yapmiyor bunu, oyle istedigi icin yapiyor.


@Carlito

Negredo'nun birinci forvet olmasina karsi degilim ben. Sadece 20 macin yukunu ona yuklemek nasil bir sonuc dogurur ondan emin degilim. Ve oyle bir aralik belirlemissin ki adam cikarmasi zor, hem genc olacak hem siritmayacak, maasi dusuk olacak ve satin alma opsiyonlu kiralik olacak. Bu kriterlere uyan forvet bulunursa ben de varim da kim var?

carlito dedi ki...

@Basar paylaştığın analiz gerçekten mükemmel, böyle bir şey arıyordum ben de.. Ordaki pozisyonların çoğu unutuldu ama hepsi tek tek hafızamda yer etmişti benim.. Ama analizde katılmadığım tek nokta Negredo'nun Talisca'nın yerine kullanılması gerektiği görüşü.. Hayır aksine beraber çok daha etkili olabileceklerini Karabük ve Akhisar maçlarındaki pozisyon örneklerinden görebiliyoruz..

@sports guy
20 maç çok ağır bir yük değil, zaten sezon sonu bunu kaldıramadığını gösterirse o durumda ben de 1. forvet olmamasına varım.. benim kriterlerim o kadar katı değil ayrıca, genç olsa iyi olur ama şimdilik 30 yaş civarına da yok demem.. maaş konusu da çok dert değil.. ama sırıtmaması ve sezon sonu istersek elimizde tutabilecek olmamız önemli..

carlito dedi ki...

Ayrıca kanat forvet konusunda sports guy'a katılıyprum, orası için aradığımız adam zaten elimizde (Jeremain Lens) her pozisyon için adam istemek yerine biraz elimizdekileri parlatmanın zamanı geldi.. Lens'i 4 yıllığına aldık yahu!

Basar dedi ki...

Hala Arda, Burak, Selçuk diyor hocamız!

Ya hocam bırak allah aşkına! Hepsi eskidi, 32-33 yaşında. Sen bize Yusuf Yazıcı'dan, Abdülkadir'den haber ver! Hadi onlar pahallı Almanya'dan yeni Cenkler buldur veya Cenk gibi sözleşmesi sene sonu bitecek genç oyunculara yönlen.

Sene 2018 oldu, son maçımızda yaş ortalamamız 31 civarı. Bir yıl daha döndü bu adamlar 32 ortalamaya geliyor. Paramız da var, adam gibi yatırım transferi yapalım. Ne Burak'ı, ne Arda'sı ne Selçuk'u?

Gerçekten de hoca ile bu yıl aramıza büyük bir vizyon farklılaşması girdi. Biz onu 5 yıl başımızda düşünürken, sezon sonu gidecek hoca gibi davranıyor.
Devre arası diye sakinleşmiştim, tekrardan sinirlerim kalktı. Quaresma'yı da hayatta kesmez bu inat!

sports guy dedi ki...

@carlito

Negredo talisca konusunda katiliyorum.

30 yasinda siritmayacak forvet bulmak da kolay is olmayacak yalniz, bakalim yonetim nasil karar verecek.

Bu arada hocanin basin toplantisinin tekrarini bi sekilde bulup izleyin, kahkaha garantili, muthis tespitler var muthis :)

Benim fikrim sabit . Kaç istiyorlarsa verilsin Yusuf Yazıcı alınsın . Trabzon'un elinde hiç bir zaman bu rakamlara ulaşamayacağı çok açık ve net . Satıştan pay önerisi ve Şenol Güneş etkisiyle her durumda çözülür o iş . Gökhan Töre filan paketlenip verilebilir . Forvet almasak da olur bana kalırsa . Babel orayı yedekler bir şekilde . Orkan'a da daha fazla süre verilebilir .

ideal 11 dedi ki...

bana bonservisi oldukça düşük geldi.piyasa son 2 yılda çok arttı.

everton ın son 3 yılda ödediği bonservislere bakarmısın?

https://www.transfermarkt.de/fc-everton/alletransfers/verein/29

niasse ye 17 milyon avro kaleci picforda 28 milyon avro ödemişler.daha kötüleride var tabi.

lukaku nun bonservisi 85 milyon avro moratanın ise 62 milyon avro. cenk ise bu iki golcüden de daha iyi.milanın yeni transferi portekiz liginde köy takımlarına 16 gol attığı için 38 milyon avroya gitmiş.milana.gelsin süper ligde atsın bakalım o golleri.süper lig zor bi lig .

özetle piyasa şartlarına göre çerez fiyatına gitmiş durumda cenk tosun.

ideal 11 dedi ki...

ayrıca şunuda eklemek lazım.türkiyede eğer bir kar varsa oyuncu satışından bu kar kulübün mü oluyor yoksa kişilerin mi soru işareti.denetim yok maalesef kulüplerde.onunçün son 3 yılda iyi kar yaptık diye heveslenmemek lazım.

malum gaziantep yıllarca oyuncu sattı.küme düşünce dükkanı kapattılar.

bu arada kimse bu devirde kendisinin olmayan bir kurumun borcunu kapatmayı falan düşünmez aga.

özetle kulüp ekonomisini yorumlarken girdileri fazla hesaba katmayın.

misal gs aysalla şampiyonluklar cl girdileri yeni stad birleşme falan .sonuç?gene kulübü soymuşlar.neden? çünkü kulüplerin sahipleri yok.

ideal 11 dedi ki...

bu arada şu anki piyasada cenk tosunun fiyatı 60 milyon avro olmalı idi.grizmann cavani suarez tarzı golcülerin fiyatı 120 lerden başlıyor.

sports guy dedi ki...

Ha oldu 60 milyon. Oyuncu turk pasaportlu, CVsinde Besiktastan baska bir tek Antep yaziyor ama 60 milyon.

Morata Real Juve CVli forvet, imzasi icin Manu ve Chelsea yaristi. Lukaku ha keza PL transferi ve yine iki kulubun savasina sahne oldu.

Cenk'i severim de 30 milyon bile fazla. Ayrica merak ediyorum, daha kotu oldugu iddia edilen Morata ve Lukaku'yu gozu kapali su anki Besiktas 11'ine yazmayacak kac insan vardir :)

Bence fazlasiyla "ideal" bir paraya satildi Cenk. Yonetimi kutlamak lazim.

beagle dedi ki...

Sene başında 10 milyona satmayani döverdik. 6 ayda 2.5 kati. Kaleden bir sürü batik transferi de çıkardı.
Bu hizi kaybetmeyelim de, transferde %70 başarı ortalama deger artisi %250 ile 5-6 seneye neler olmaz...

Basar dedi ki...

ideal 11

Küçük düşünmeyi sevmem ama bahsettiğin rakamlar 5 ligin haricinde Portekiz liginden çıkıyor ancak. Aslında elimizde büyük fırsat var. Eğer alttan oyuncu yetiştirebilir ve CL'de sürekli benzer ritim ile gidebilirsek birkaç yıl içerisinde dediğin rakamlara çıkabiliriz.

Elimizde büyük fırsat var, bunu değerlendirmek biraz yönetim biraz da hocanın vizyonuna kalmış. Hoca ve yönetim peşine dönüp kapatıyoruz mantığı ile ilerlerse dediğin gibi gs gibi oluruz.

Basar dedi ki...

@ Övünç

Ben Övünç'e katılıyorum, Yusuf Yazıcı 2. satışından da pay verilerek alınabilir. Hem yönetim, hem Tolga hem de Şenol Hoca tarafından iyi ilişkilerimiz var. İstersek olur. Talisca'ya para gömeceğimize Yusuf'a gömelim, çok daha karlı çıkarız.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Önce Fikret Orman ve yönetimine son kuruşuna kadar pazarlık ettikleri için ne kadar teşekkür etsek az gelir.

Gelen parayı Talisca vs'ye çarçur etmeden, bu sezona kadar en doğru yaptığımız şeye devam etmek lazım: Vermem para bonservise.

Şuraya da sözleşmelerinin 2017-2018 sezonunda bitmesi dışında hiçbir ortak özelliği bulunmayan her tipten forvet adayını bırakayım:
-Balotelli (hoca istemem dedi)
-Mark Uth
-Diafra Sakho
-Abel Hernandez (sakatlığı varmış)
-Mbokani
-Facundo Fereyra (Tam Şenol hocalık oyuncu)
-Gignac, İbrahimoviç, Van Persie:) vs.

Yine Shakhtar'dan Bernard'ın falan da sözleşmeleri bitiyor. Hazır sözleşmelerinin bitmesine 6 ay kalmışken, 25-26 yaşlarındaki bu adamlara tabiri caizse sulanmak ve Vida transferinde olduğu gibi gerekirse ayaklarına kadar gitmek doğru olacaktır.

Not: Sözleşme durumlarına transfermarkt sitesinden baktım, yani oyuncuların sözleşmelerine ilişkin bazı hatalar bulunabilir.

Negredo bu takımın 1. forvetidir. Ya da şöyle diyeyim, şampiyonluğu kaybedeceksek Negredo yetersiz olduğu için kaybetmeyeceğiz. Neden kaybedeceğimizi de sene başından beri konuşuyoruz zaten :)

Hazır para bulmuşsun, genç yeteneğe gömmelisin o parayı. Yusuf Yazıcı olur, Emre Akbaba olur, hazır transfer konusunda tek rakibin Başakşehir olacak durumdayken maddi açıdan al iki tane atletik yıldız takımın geleceğe dair sorunlarını çözmeye yanaş. Bir iki tane daha Orkan bul.

Ben Gignac falan istemiyorum valla. Ha, hocamızın 4-4-1-1, 3-4-3, 3-5-2 falan oynatacağını, ya da Talisca ya da Quaresma'nın gerekirse kesik yiyeceğini bilsem belki isterdim ama bilmiyorum; zira gene aşkını ilan etmiş bugün.

EC dedi ki...

Shelby...

benim dusuncem Over Rated Turk Futbolcular yerine..

3-4 tane Almanya Japonya Brezilya ve Afrika kokenli gencleri (17 - 19 yaslari arasi) almak ve TD ile de konusup onlari takimda gelistirmek, elimizde Sut Kupasi var zaten oynat orada.. 3-5 kisiye 5-10 milyon versek, 2-3 yil sonunda 1 tanesini en azindan gelistirsen 5- 10 milyon a satarsin zaten.

Besiktas su siralar dunyada iyi isim ediniyor ve ileriye donuk oyuncularina yonelik ragbet daha da artacaktir.

eger altin bulursan da kes Quaresma yi, Babel i oynat onlari simdiki lig maclarinda da...

Balotelli, Gignac, Slimani transferleri icinse, bize ligde ceza sahasinda Tanju Colak lik yapacak , leblebici / belesci lazim.. Negredo Turkiye icin ve hatta CL maclarinda modern santrafor tanimina uygun oyuncu olur, TR Liginde Modern Santrafor yanina bitirici extra hamle lazim ve o su siralar Pierre Webo bile olur..Etoo, Wagner yerine...

CL deki maclarda NEgredo nun savasmasinin semeresini Lens, Talisca ve Babel ile sonuca cevirebilir bence takimimiz..

ama en onemli olgulardan biri ligde hakeme, medyaya, yerde yatan rakip defansa karsi ceza alaninda karambolde yakaladiginda yazacak belesci golcu.. baska aklima gelmiyor Webo dan baska... ben takimimizda 17 de 17 kapasite goruyorum.. 17 de 14 galibiyet ve 1-2 beraberlik ile sampiyon oluruz zaten..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@EC

Leblebici alacaksak al Vagner Love'i geç, Webo ne yapma gözünü seveyim. Webo'ya kadar Eto'o var. Zaten o da (Love) transfer olmak istiyor(muş).

@shelbyl

Trabzonspor yönetimi sırf taraftarına şirin gözükmek için dahi olsa Yusuf'u (özellikle bir istanbul takımına) bırakmaz. Kendi başkanları da yanlış hatırlamıyorsam Yusuf&Abdülkadir ikilisine (yurt dışından) teklifler olduğunu, ancak bırakmayacaklarını açıklamıştı.

Terim piyasada yeniden aktör olmuşken, Emre Akbaba konusu gündeme gelir mi, bilemedim. Hatta Emre Kılınç, Deniz Türüç, Kerem Demirbay vs de olabilir ancak yerli konusunda piyasa yine uçacaktır. Keşke Altınsay gibi kulübe gönülden bağlı isimlerle fikir alışverişine girilse.

Adsız dedi ki...

@Emir oem

Aslında gayet de iyi golcüler varmış sözleşmeleri bitmekte olan. Arıza potansiyeli ve maliyetten Balotelli, Gignac ve İbra'yı, sakatlıktan Hernandez'i çıkarırsak bana göre Negredo'dan farklı stil kapsamında sıralamam şöyle olurdu:

- Mark Uth
- Mabokani

Ferreyra Negredo'ya çok benziyor. Sakho da yavaş, yetenekleri kısıtlı ve formsuz bir vatandaş. Özellikle Uth tam aralara giren sağdan soldan çakan bir nokta golcü. Ben olsam doğrudan uğraşırım, yaşı da henüz 26. Sadece günü değil daha ilerisini de kurtarabilir.

carlito dedi ki...

Keşke forvet olarak Enes Ünal'ı satın alma opsiyonlu kiralayabilsek.. Oyuncu ülkeye dönmek ister mi bilemiyorum ama Şenol hoca bu noktada avantaj olabilirdi.. Büyük potansiyel var Enes'te, Negredo sonrası için uzun vadede yeni Cenk Tosun'umuz olurdu..

Unknown dedi ki...

@james

Mbokani, son yıllarda dikiş tutmaz sabri misali, çok gezdi ve yaşı da 32'ye gelmiş. Yine kariyerinin son sözleşmesini arayan bir adama gitmeyelim mümkünse (farkındayım listede bu +30'luk adamlardan bolca var ama öncelik muhtemelen sözleşmesinin sonundakiler olacak diye bir his var içimde).

Dediğin gibi Mark Uth olsa keşke. Kendisi ile ilgili bolca "unwilling to sign new deal" haberi mevcut. İşin kötüsü adamın piyasası mevcut, Spurs falan da peşindeymiş. Bizden başka çok taliplisi olacaktır, kafa takımlardan birine bugünlerde gitmezse, iyi bir sözleşme ve sürekli artan ünümüz/tanınırlığımız sayesinde bir süpriz de yapabiliriz. Üstelik şampiyonlar liginde oynamamış olması ver orada oynayabilecek olması ayrıca güzel.

Diğer taraftan bence halen öncelik Talisca yerine orayı oynamasını bilen adam almakta olmalı, topu bir şekilde Negredo ile, hatta Pektemek ile içeri sokarız (geçen yıl başakşehir Pektemek-Battal ikilisi ile şampiyonluğa oynadı) ancak Talisca ile sorun devam edecek gibi. Zaten hoca bugün ligin ikinci yarısı için gerekli Q/Talisca sinyallerini verdi.

Unknown dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=Ep-qvI1zAUs&ab_channel=StartimesSportsChannels

Mark Uth ile ilgili şunu da bırakayım kaçayım :) Heerenveen gollerine ilişkin de videolar var. Oyuncuyu daha fazla bilen vardır eminim..

Adsız dedi ki...

@Emir oem

İyi bir tesadüf olarak da Uth bu yıl "Bayern killer" lakabına sahip, 2-0 yendikleri maçta 2 golü de kendisi atmış :)

Unknown dedi ki...

Gördüm onu da hocam :)

Oyuncu kararını almanların dünya kupası kadrosuna göre verecekmiş. Eğer kadroda yer bulursa piyasasını yükseltme durumu oluşabilir ama diğer taraftan adama şampiyonlar ligi fırsatı sunuyorsun. Önünde Cenk örneği olacak ama ağzıyla kuş tutsa Şenol hoca 6 aydan önce oynatmaz :)

Adsız dedi ki...

@Emir oem

Elbette 6 ay kesik yiyecek bir Burak değil tabii ki. Hatta Ozan da potada şimdi :) Haydin hayırlısı. Ama Ricardo'nun profesyonelliği paha biçilemez.

beagle dedi ki...

Şöyle düşünesim geldi:
- Ara transfer, yaz gibi uzun vadeli strateji dönemi değil. Cenk gittiğine göre muhakkak bir forvet gelecek. ( Başkan Pektemekle veya sadece Babelle Bayern maçına çıkma riski almaz)

- Transfer Fikret Orman kâr modeli çerçevesinde "düşüşte olan kariyerli oyuncu" modelinde olur. Kendi seçtiği gençlere yatirimda (Dentinho, Sezer, Aras vb) basarisiz oldu, 11 oynayan kariyerli adami da alamiyoruz (Mandzukic, Gignac vb)

-Yukaridaki filtreleri uygulayinca Slimani ve Giroud kiralik, opsiyonlu gelir öne çıkıyor
Balotelli Gignac Uth gibi 6 ay kontratlilari yaz için kiralik kotu giderse diye flörte alir Başkan.

- Demba Ba'nin da sigorta oldugunu saniyorum.

Bu durumda Slimani'ye karşı Giroud isteğim çok kuvvetli. Gomezden sonraki en iyi golcümüz Giroud olur. Negredoyu da daha iyi olacagi Destek forvete cekeriz.

- Genel kalitesine kefil olsak da, Negredo'nun gol noktasindan uzak kalabilmek gibi bir sorunu var. Giroud bu açıdan daha iyi, ikisinin ayni anda sahada oldugu anlara da vay vay diyorum.

Basar dedi ki...

Ben Şenol Hoca'yı artık anlamakta zorlanıyorum. İlk iki sezon çizdiğinden çok farklı bir portre çiziyor.

Özellikle geçen sezona hocanın eli çok değdi, oyun kurgusunu doğru evirerek başarıyı yakaladı fakat bu sezon muazzam bir inadı var. Quaresma aşkı (ergen taraftarın ve Şenol Hoca'nın) bu takımın sonunu getirecek. Çağdaş olmayan bir futbol oynuyoruz, sonucu da ortada. İlk yarıyı açık puan farkı ile bitirebilirdik ama yanlışta diretme ile lige yeni çıkan ve yeni kurulan Göztepe (çokta saygı duyuyoruz) ile aynı puandayız. Hoca'nın röportajında satır aralarında Negredo'nun kafasındaki forvet olmadığı, Lens'i beğenmediği, Ozzy ve Tolgay'ı yetersiz bulduğu, Quaresma'yı yere göğe sığdıramadığını görüyoruz. Eyvah ki eyvah diyorum.

İlaveten yaş ortalamamız çok yüksek (Sivas maçı 31,3-31,4 filan olması lazım) Daha sürdürülebilir bir sisteme, alttan birkaç genç oyuncu daha çıkartmaya ve ileride onları da satıp para kazanmaya ve CL'de bir aman katılan bir takım yerine gediklisi takım olmaya ihtiyacımız var. Bu vizyon Burak, Volkan, Selçuk, Quaresma ile olmaz...

Sözün özü:
1) Sürdürülebilir başarıya ihtiyacımız var. Bunun için potansiyelimiz var ama inatçılık ve rijitlik yüzünden başarı tehlikede.
2) Eğer başarı gelmezse yaşlı ve bir kaç yıl öncesine göre pahallı bir takımı döndürmek güç hale gelecek
3) Takım CL'de süreklilik kazanırsa ve alttan gençler de çıkarırsa daha nice Cenk Tosun başarılarına imza atabilir.

Bu noktada hoca artık bu stratejiye uygun mu demeçleri ve maç yönetimleri ile sürekli düşündürtüyor! Halbuki kendisini daha 5 yıl takımın başında görmek isteriz. Dediğim gibi anlayamıyorum. Hocam devir değişiyor, Q, Burak, Selçuk filan artık emekli olmalı... Alttan güzel oyuncularımız yetişiyor, gurbette kıymetli ayaklar var, biraz yüzümüzü onlara dönelim hocam. Aynı şekilde takımda Negredo var, Lens var, Orkan var, hatta tahmin ediyorum ki yakında Vida var da diyeceğiz...! Biraz yeniliğe aç kendini hocam. Merak etme bugünkünden kötü bir şey olmaz.

Basar dedi ki...

@beagle her yol orta-kafa-gol atama oyunundan farklı bir yöne evriliyor. Hele bünyende hali hazırda Ozzy, Medel, Tolgay, Negredo, Adriano ve GG varsa mis gibi pasa dayalı oyun oynarsın. Takır takır da gol atarsın.

@Başar

Tam olarak söylediği şey :

Quaresma'lı oyun bizi geçen sene şampiyon yaparken ortalarını saymıyordunuz , şimdi öbür kazmalar asistlerini atamayınca saymaya başladınız .

Kısaca 2 senedir aynı şeyi oyunuyoruz . Geçen sene kazanmayı hak etmediğimiz çok net bir Rize deplasmanı var , kaleyi bulan tek şutumuzun gol olduğu GS deplasmanı var , Abou'nun altı pastan atamadığı pozisyon dışında doğru düzgün pozisyona giremeden kazandığımız Kayseri deplasmanı var .

Attığımız gol sayısı dışında geçen seneye göre farklı olan çok da birşey yok . Hoca serzenişinde kendince haklı .

Lakin geçen sene bir geçiş senesiydi ve orada yine hocanın söylediği gibi Challange fazlaydı . Anahtar oyuncular ve tarzları değişti . Takımın oyun şeklinin değişmesi doğaldı . Bu kez de anahtar oyuncular sabit kaldı oyun şeklinin değişmemesi doğal . Hocanın kafasında bu kadrodan çıkacak en verimli sistem bu demek ki .

Bizim derdimiz zaten bunun test edilememesi . Aynı pozisyonda olsam belki ben de risk almak istemezdim , kolay işler değil ...

cochise dedi ki...

@övünç
tam da hocanın bu dediğinden dolayı ona şunu öneriyorum; geçen senenin özetlerini bir izlesin. Bugün yetiştirmeye çalıştığım yazı için özetleri izledim. Ve akan oyunda hele rakip yerleşikken Quaresma ortasıyla gol yok dencek kadar az. Duran toptan daha çok etkili olmuş (ki sakatlanana kadar Caner daha az etkili kullanmıyordu duran topları. (Sakatlık dönüşü bir türlü ayar ttutturamadı alakası var mı bilemiyorum). E bu yıl da duran toptan benzer katkı vermiş. Geçen yıl oyun içerisinde 3 tane orta asisti var ama bunların 2'si transition. Yani zaten bizim ŞL maçlarında olduğu gibi doğru zamanda orta dediklerimiz.

Q bir orta yapar; Talisca bi şut vurur .yahu bunlar taktik mi. E tamam taktik olsun ona da kabul; Q orta yapsın diye oyun ayarı yapıyoruz o zaman ya Talisca için de özet set hazırlanmalı ya da Tali oynamamalı. 2'si bir arada rakip boş alan bırakmayacaksa zaten oynamamalı bence ama hoca pratiklik meselesini arşa çıkarmış. Demek ki Caner sakatlanmasa geçen yıl oynamaya devam edecekmiş. Geçen yılı yarım orta - yarım pas oyunu yapan Adrian-Marcelo-Atiba-Ozi hattıymış; ama o hatta değişiklik/formsuzluk/yaşlanma vs. olunca çökmüş falan filan. Valla hocanın şu yaklaşımı kendi geçmişine yakışmıyor. Her şeye rağmen ben de hocacıyım asla alternatif göremiyorum ama resmen üzülüyorum şu açıklamalara.

beagle dedi ki...

Quaresma tartışmasını akli olana gecen hafta bitirmis olmaliydik.

Negredo'nun topu istedigi pozisyonda eveleyip geveleyip ofsayta düşüren Quaresma

Kupa maçında koşup ters ayagi ile kaleye paralel yerden top kesip golu attiran Negredo

Hangi stilin gol getirdiğini anlamadiysak vay halimize.

BJK4EVER dedi ki...

Cenk'in bize katkisi cok oldu. Bu sene CL'de yaptigi katki uzerinden yorumlandi, ama bence sampiyonluklarda yedekten gelirken yaptigi katki da cok onemliydi, es gecmemek lazim. Ama acikcasi ligimize uygun bir forvet hic olmadi Cenk, bana da 9 numaranin verecegi guveni hicbir zaman vermedi bir Gomez gibi.
Acikcasi bizim icin cok kaliteli bir yedek/rotasyon oyuncusu olan bir oyuncu icin bu tur paralar reddedilmez bir para. O yuzden gitmesi isabet olmus. Maalesef ligimiz ve Avrupa cok cok farkli, ligimizdeki oynanan zaten futbol degil. O yuzden Cenk gibi fiziksel olarak zayif, ezilen forvetler nispeten is yapamiyor, ama CL'de bos alan bulunca yeteneklerini cok guzel sergileyip parladi.
Ama ligde hicbir zaman icin 20-25 mac ilk 11'de gormeyi istemeyecegim bir oyuncu o,madi maalesef Cenk. Bu da kendi yeteneklerinden ziyade ligimizdeki kokusmus duzeniyle alakali.

Cenk'in yerine alinacak golcuye gelirsek; bu biraz da yatirimi Avrupa veya lig icin mi yapacagiz sorusuyla paralel. Maalesef ligimzide futbol oynanmiyor, baska birsey oynaniyor. Ligimizde fiziksel gucu yuksek, gol vurusu yapabilen pivot forvetler on plana cikiyor, Avrupa'da suratli, teknik, yetenekli forvetler. Negredo ilk tanima uyuyor, yeterliligine guveniyorsak yatirim Avrupa icin yapilir. Guvenmiyorsak yatirim lig icin yapilir. Negredo hakkinda net bir fikir edinmek zor. Oynadigi anlarda bana guven verdi, ama kariyeriyle o guveni vermiyor. Bir 10 mac izlesek fikir edinebilirdik, ama Senol Gunes sayesinde su an emin olamiyoruz. Alinacak adam Negredo'nun onune alinacaksa Gignac olur. Gomez'in veliahti iste. Fizigiyle akliyla rakip stoper ve kalecileri caresiz birakir, sagiyla soluyla topu kaleye sokar, gelip 10-15 gol atip takimi sampiyon yapar. Oyle bir adam. Balotelli alinacaksa sezon basinda bonservissiz alinmaliydi, o tren kacti. Hoca da istemedigine gore anlamsiz. Larin'i izlemedim, ama baya yorum okudum internette. Inanilmaz hantal, mucadeleden kacan, zayif bir oyuncu deniliyor, ama cok iyi pozisyon alip iyi bir gol vurusu yapiyormus arkadas. Daha ziyade yatirimlik yedek/3. forvet gibi geldi bana. Ama gelip Negredo'nun onune koyulacak adam degil.

Onun disinda Yusuf Yazici, Emre Akbaba vs denmis, hayretlerle okudum. Genc yerli alinacaksa Almanyadan kalburustu adamlar alinir, Anadolu takimindan gelecek adamdan hayir gelmez. Besiktas'in ilk 11'ine koyacagimiz adam Alanya'yi tek basina ust siralara tasiyacak, Trabzon'u tek basina ilk 3'e sokacak bir oyuncu olmali. Alanya veya Trabzon'da ara sira iyi isler yapip parlayan adamlara 5-10 milyon euro (Yusuf icin 15 verelim diyen bile var) vermek delilik, baska birsey degil. Hele ki Talisca'ya topsuz oyunda kayboluyor, fiziksel olarak zayif diyen bir taraftar toplulugunun Yusuf'a agzi sulanarak bakmasini komik buluyorum. Bunlara o paralari verene kadar Orkan'a formayi verelim.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma elestirilerine gelirsek; daha once de uzun uzun yazmistim tekrarlamaya gerek yok. Quaresma'nin asist sayisini sadece Quaresma uzerinden degerlendirmek dogru degil. Adam Sampiyonlar Liginde asistleri yaparken iyi, ama ligimizde karsisinda 1.85lik zenci stoperi gorunce calimeroya donen Cenk ve mac basi ceza sahasina 1 kere giren Oguzhana asist yapamayinca kotu. Boyle elestiri olmaz. Kaldi ki ben hoca'nin oyunculara 'orta sahada kesinlikle pas yapmiyorsunuz, Cenk bombos olsa bile pas atmayacaksiniz, her top sag kanattan ve Quaresma uzerinden oynanacak' vs dedigini zannetmiyorum. Besbelli ki ligde oyun sikisiyor, acamiyoruz ve son care hep kendini cok iyi demarkte birakan Quaresma'ya atiyoruz, gerisi Allah kerim. Su son 1.5 sene Quaresma'nin sahada olmadigi dakikalar da oldu, hangisinde zor bir kapanan rakibe karsi super bir tiki taka oynayip 3-4 gol attik? Yok iste yok. O yuzden elestiriler manasiz geliyor bana.

Onun disinda bir alttaki postta Senol Gunes icin soylediklerim elestirilmis, postlarim silinmis. Saygi duyarim; ben sahsen bu tur laflardan rahatsiz olmam, sonucta o sinirle yazilmistir, o kisi o kisiyi sevmiyordur kendini tutamamistir vs takilmam. Ama boyle bir duyarlilik gosterilecekse, postlar silinecekse keske bunlar haftalardir Quaresma'ya Qimil denilirken de yapilsaydi. O yuzden bundan sonra Oguzhan'a, Quaresma'ya vs edilecek en ufak rencide edici, haraket denilebilecek kelime iceren postlari silinene kadar flood'a varana dek quote edecegim. Madem boyle bir duyarlilik var eyvallah, her sartta gosterilsin o zaman.

@cochise

Bunun kavgasını akşama yaparız Reyting Reytingg :) .

Ben de farklı düşünmüyorum . Hocanın tehşisi de farklı , tedavi arayışı da farklı .

Benim söylemek istediğim sadece bu tehşis ve tedavi arayışı hocanın sunduğu argümanları göz önüne alırsan tutarlı görünüyor . Q orta yapsın , Talisca kafa vursun oyun planı olamaz evet ama alternatif planları uygulayabilecek bir kadar kalitesi ve uyumu var mı ? Zaten merak ettiğimiz ve cevabını kimsenin bilemediği soru bu . İşte burada hocanın bu riske girmek istememesini anlayabiliyorum . Doğru bulmuyorum ama anlayabiliyorum .

beagle dedi ki...

@Bjk4ever
Sanirim ilk Qımıl diyen benim. Kımıl zararlısından gelen bir eleştirel nicktir. Millet Q7 nasıl diyebiliyorsa bu da denir. "S.ttimin Lazı" gibi küfürlerle kıyaslayamazsın.

Ha Quaresmaya çok küfrettim o ayrı. 0-0 da zaman geçirerek sahadan çıktığı sirada yediği ve hakettiği küfürlerden otoban çıkar.

carlito dedi ki...

@Bjk4ever

daha önce de yazmıştım, maçları izlerken Quaresma'ya ettiğim kadar küfürü 31 yıllık hayatımda hiçbir futbolcumuza etmedim.. ama gelip buraya yazmıyorum.. sen de Şenol Güneş'i ister sev ister sevme "şerefsiz, s..tiğimin lazı" falan yazamazsın.. bu hem hakarettir, hem de farkında mısın bilmiyorum ama ırkçılıktır.. Şenol hoca bu yazılanları okuyup sana hakaret davası açsa kazanır, suçlu bulunursun..
herşey bir yana, burası ne youtube'da video altı yorum yazılan yerdir, ne de seviyenin yerlerde süründüğü forumlardan biridir.. şurada bir tane terbiye sınırlarının korunduğu ve gerçekten futbolun konuşuldu ortam oluşturulmuş, her birimizin bunu bozmadan katkı vermesi gerekiyor.. yoksa futbolla ilgili görüşlerine katılırız katılmayız, herkes saygı duyar, ama senden rica oynanan maçlarda ne olursa olsun bir daha Sivas maçı sonrasına benzer yorumlarla karşılaşmayalım..

bu arada Cenk Tosun TSİ 20:00'de imza törenine çıkacakmış.. 2 saat sonrasında da Liverpool maçı var, sanırım yetişemeyecek.. 10 dk bile olsa oynamasını çok isterdim.. neyse artık önümüzdeki haftadan itibaren her Everton maçını takip edeceğiz, kaçarı yok ;)

"S.... lazı" ile "qımıl" arasındaki farkı görememek garip geldi bana da. Biri "nefret söylemi", öteki dünyanın hemen her yerinde -ırkçı vs. istisnalar haricinde- makbul olan bir oyuncuyu bir hayvana benzetme. Açık olması lâzım bunun.

Bakın ligde ortadan gelen asist sayıları şöyle:

Quaresma 212 orta, 2 asist.
Takımın geri kalanı 267 orta, 6 asist.

"Bizimkiler beceriksiz bir tek Quaresma'nın ortalarına vuramıyorlar" gibi bir sonuca da varabilirsiniz buradan, ya da "bak Quaresma ne kadar çalışkan takımın geri kalanı kadar orta yapmış tek başına" falan diyebilirsiniz ama bence önce bakılacak olan Quaresma'nın ortalarının ne kadar ezber/verimsiz vs. olduğudur. Adam Sivasspor maçında orta sahadan orta kesti, yaptı bunu.

yilmaz dedi ki...

Şahsen ben geldiğin günden beri, Şenol Güneş'in basın toplantılarımı hiç "bir şey anlayabilir miyim acaba?" diye dinlemediğim için ne söyledi, ne söylemedi çok ilgilenmiyorum. Geçen sene de aynı arıza varmış demekki söylediğine göre. E peki aradan geçen koca bir yıla rağmen neden çözmedi ki bu arızayı?

Mesela bence Quaresma'ya orta yüzünden kızılması çok mantıklı değil, ama ortayı yapmak için 2.5 dakika beklemesi Quaresma'nın eleştirileceği durum. Fakat Quaresma her maçta taç çizgisinden orta yapıyorsa, bunu 0-0'ken de, öndeyken de, gerideyken de, maçın sonunda da, başında da yapıyorsa ve buna rağmen bir sonraki maçta 11'de başlayıp 90 dk'yı tamamlıyorsa bu Quaresma problemi değil artık. Bas baya hocanın tercihi.

yilmaz dedi ki...

bu arada orta hastalığı takıma da yayılmış durumda. Oğuzhan, Adriano, Tosic!, GG her maç en az 4-5 orta yapıyorlar. Özellikle Oğuzhan'nın cephe yerine son maçlarda kenarları tercih etmesi enteresan. Kim ne derse desin, bu oyun planı hocanın tercihi.

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Taliscanin ve Cenkin merkezden yerden gelen topu kaybedecekleri, Atibanin da topu geri vereceği inancı da oyuncuları ortaya sevkediyordu.

Sahsini sevip, futbolunu sevmediğim Cenk'ten sonra bu biraz düzelmeye başlayacaktır.

cochise dedi ki...

@yılmaz
bunun doğaçlama olduğu zannı hatta umudu hepimizde vardı ama son iki maç ve hoca açıklamaları o kadar net ki bu durum hoca tercihi ve evet sezonun neredeyse ortasından beri quaresmaya kızmıyorum (maç içi hariç) hoca onu farklı kullanabilirdi daha az yük ama daha verimli kullanım; böyle tercih etti. Bundan sonra artısı da eksisi de hocaya yazar hatta oyundan çıkarken bileklik falan atması dahil... Daha iyi bir futbol takımı kurmaya yönelmek yerine daha pratik gibi görünen kolaycı bir yolu seçmiş belli ki...

Huzeyfe dedi ki...

Bence biraz kavram kargaşası var. Pasa dayalı oyun Daum'lu yada Zico'lu Fb'nin oynadigi oyundu. Aurelio ile topa sahip olmaya gerekirse hücum etmemeye kararlı ama aynı zamanda Alex'le her fırsattan gol çıkartabilen bur oyun. Talisca'ya Alex rolü biçeceksek bu pas oyunu lazım. Ama Talisca her bulduğunu atabilmeli, frikikler filan dahil.
Oğuzhan ve Tolgay gibi sürekli ileri oynamak isteyen adamlarla fazlaca top kaybettiğimiz için geri kazanmak zorundayız. Bu da ön alan presini zorunlu kılıyor. Gomez, diri Atiba ve Sosayla oynayabildigimiz bu oyuna ne deniyor bilmiyorum ama hepimiz bunu çok beğenmiştik.
En başından beri Talisca ve Quaresma'nin hamle oyuncularına dönüşmesini savunan biri olarak sahada gördüğüm şeyi Şenol Güneş'ten değil Mesut Bakkal'dan beklerdim açıkçası. Garabet bir futbol anlayışı. Rakipler için çözümü çok kolay ki zaten bize iyi çalışmış her rakibe puan kaybettik.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle +1

Oğuzhan'ı 8 numaraya sabitleyip Atiba/Medel değişikliğimi de yaparsak işin rengi tamamen değişecek.
******

Q7'nin orta sayısı, topla oynaması tartışılıyor ama Q7 karşı olan tepki sorunu bize ıskalatıyor. Q7 500 orta yapıyorsa oraya o kadar top iniyor demektir. Niye o kadar top oraya iniyor? Adam çirkef, huzursuz diyerek bu açıklanamaz.

Hücumda GG ve Adriano göbekteki 2liden fazla inisiyatif aldıkları, Tosiç herkesten çok dikine topla gittiği sürece de bu işler düzelmez.
******

Q7 akan oyunda bir araç olarak kullanılmalı. Takım ve oyun lideri pozisyonu ona bırakılmamalı. Q7 bu pozisyonuna doğru kaydığı anda bu oyuna mecbur oluruz.

2015-16da takımın oyun liderleri Gomez ve Sosa ve yandan Oğuzhan'dı ve Q7 araç olarak işini yapıyordu. Geçen sene başında oyun ve takım lideri Oğuzhan olacaktı ki hem yaşadığı sakatlık ve sonrasında Oğuzhan'ın liderliğinin maalesef pazubandında kalması sonucu oyun yavaş yavaş sağ tarafa yıkıldı ve oyun liderliği işi hiç olmaması gereken şekilde Q7ye kaldı. 2ci yarı Talisca, Babel ve Aboubakar'ın ekstra işleri olmasa zordu işimiz.

Bu sene ekstra katkı gelmeyince ve gereksiz bir kadro takıntısı sayesinde patladık. Kayıp şansımızın olmaması birşeylerin düzelmesine sebep olabilir.

Basar dedi ki...

Guarejmaaacılar için şu istatistiği de buraya bırakalım da bir mit daha bozulsun!

https://twitter.com/kasar_yaza/status/947528855371296769

Bu arada Yusuf Yazıcı liseler arası dünya kupasında şampiyon olan takımın kaptanı! Biraz hafife alınıyor gibi geldi bana.

Basar dedi ki...

https://twitter.com/antisaklaban/status/946700130207653889

Kopyalamamış, doğrusu bu

Basar dedi ki...

Şu da oyun tarzını nefis özetliyor:

https://twitter.com/antisaklaban/status/945657243269304321

BJK4EVER dedi ki...

Evet gercekten bozuldu. Quaresma'nin sahada olmadigi maclarin cogu onemsiz gucsuz takimlara karsi kupa maclari. Neyse....
Quaresma'nin yaptigi orta ve asist sayisi elestiriliyor ya.
Keske bu istatistikleri bir de Negredo-Talisca-Babel uclusu sahadayken bir de paylassaniz.
Bir de Oguzhan ve Tolgay kac hucum pas yapmis ve kac asistle tamamlamis ilk yarisi onu da yazsaniz.

drblackeagle dedi ki...

Bazen BJK4EVER şenol hocamı diyorum.

Allalla. Yahu Sivasspor maçında Negredo ile Quaresma orta kalitesi yüzünden kavga etti, hoca da Quaresma'yı koruyacak diye Negredo'yu yedi ve maçı kaybettik. Bir diğer maçta trivela mı rabona mı ne karın ağrısı yapacak diye Negredo'yu ofsayta düşürdü %99 gollük pozisyonda.

Birlikte oynadılar işte onu da gördük.

Ayrıca burada 17 maçlık, 100+ ortalık büyük bir örneklemden oluşan bir istatistik var. Adamın neredeyse takımın geri kalanı kadar orta yapıp onun ancak 3'te 1'i sayıda asist bulmuşsa biraz da suçu Quaresma'da bulalım yüksek müsaadenizle.

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Yorumunun altına imza atarım. Ancak bu nevi şahsına münhasır vatandaşın Negredo gibi 45'lerde değil 80'de oyundan alındığında saha kenarına yaptığı atarı ve buna rağmen gösterilen toleransı asla anlamam mümkün değil. Bu şunu gösteriyor çünkü: takıma topu aldığınızda bu vatandaşa atın deniliyor.

@Övünç'e katılamıyorum. Her TD risk alır, buna dünyadaki tümünü katabilirsiniz. Mesele risk almak değil ne zaman almak durumunda kaldığınız. Çünkü almak zorundaysanız ve hala almıyorsanız bu başka bir sürece girer. Kaldı ki bahsettiğimiz yazıldığı gibi herkesin ezberlediği oyun stili. Eğer bunu ve merkezindeki oyuncuyu eleştirmiyorsak biz niye Bilic'i de eleştirdik ki (ki bende eleştirdim ve hala aynı fikirdeyim, konu başka).

@truant'tı sanırsam, fırsat maliyeti konusunu çok güzel anlatmıştı. Hani ecnebi romantik şarkı sözlerinde geçer "heaven you keep" diye, o mesele.

Şimdi de orta-fayda sayısı artırmak için Giroud peşinde koşmak ise paha biçilemez.

Hayırlısı olsun.

Bu arada şunun altını çizeyim, benim Quaresma eleştirilerimin %70'i falan aslında Şenol Hoca eleştirisi. Yani şu verimle oynayan adama aşıkmış gibi tavırlar göstermesi. @cochise da demiş, yani sene başından beri "yok ya hocanın kontrolünde değildir" falan dedikçe adam bas bas "yoo ben bunu istiyorum, takımımız iki sene öncesine göre daha iyi oynuyor" falan demeye başladı yani çok acayip.

Barreto dedi ki...

Türkiye ligi için Cenk, Atiba, Caner ve Q7 pek fonksiyonel değildi. Cenk ve Atiba'ya çok büyük saygım ve sevgim var. Q7 ve Caner tarzı adamlardan ise zerre hazzetmem. Cenk'ten muazzam gelir elde ettik. Yolu açık olsun. Atiba ve Q7 yedek olmalı artık. Hem yaşlandılar hem de takımın temposunu düşürüyorlar. Caner ise düzelir mi emin değilim.
Hocanın son açıklamalarıba göre aslında Q7'yi satmak lazım. Hocaya böylece hücumda problemleri çözme imkanı vermiş olacaksın. Diğer seçenekleri mecburen düşünmek zorunda kalacak. Ya değilse sezon sonuna kadar aynı şeyleri tartışıp duracağız.

Barreto dedi ki...

Q7 olayını fırsat maliyeti güzel izah ediyor. Bir başka teori Dutch Disease- Resource Curse - Doğal kaynak laneti de güzel açıklıyor bence. Petrol zengini ülkelerde imalat sanayi yeterince gelişmiyor, ekonkmik ve siyadi kalkınma sınırlı düzeyde kalıyor. Petrol diğer ürünleri ve yatırımları dışlıyor. Bizim Q7 gibi. Bizdeki de doğal yetenek laneti gibi birşey. En yeteneklisi Q7, en iyi yaptığı şey ise orta yapmak, o zaman Q7'ye bolca orta yaptıracağız. Diğer imkanlarımızı ve yeteneklerimizi hetr maç en az 60-70 dk israf ediyoruz.

Basar dedi ki...

:)

3 sezonda 8 "önemsiz güçsüz" kupa maçımız var, 5 maçta quaresma oynuyor...

@james

Hoca doğru yapıyor veya yapmıyor demedim ben . Argümanları kendi içerisinde tutarlı dedim .

Hocanın fikri 'yaratılan net şanslar gol olmalıydı ' yönünde . O goller atılmış olsaydı Beşiktaş'ın temiz 4 puan fazlası olurdu bu da CL 'de gruptan çıkan bir takım için kabul edilebilir bir puan baremi olurdu . Doğru argüman değil mi ?

Benim hiç özete bakmadan hatırladığım Quaresma'nın %90 ve üzerinde gol olması gereken 5 asisti var . Bazıları skorun bize döndüğü maçlarda onları geçsek bile kilit açacak asisti var. Problem bu asistleri kaç denemede yaptığı zaten . Biz bunu verimsiz buluyoruz .

Öte yandan bakıyorsun Atiba-Oğuzhan-Tolgay-Adriano-Gökhan 5'lisinin ofansif katkısı 1 gol 6 asist . Eee bu adam siz asist yapmayın Quaresma yapsın mı diyor bütün asistleri . Böyle birşey olabilir mi ?

Oyunun Quaresma üzerinden dönmesi problem evet . Lakin takımın geri kalanı da başka işler bir plan olabileceğine dair sinyal vermiyor . Bu daha büyük problem . Hoca da gerizekalı değil . Bu sinyali almış olsa İlk senesinde maç başı 65 dakika verdiği Quaresma'nın süresini 2 sene daha yaşlıyken 75 dakikaya çıkarmazdı .

Toptan bir güven bunalımı . Hoca Quaresma'sız takıma güvenmiyor , takım Quaresma'ya güvenmiyor . Abuk subuk bir durum . Ha bunu çözmesi gereken teknik direktör elbet ama o da tercihini yapmış . Ben risk almıyor dedim ama belki de böyle risk alıyordur ?

Medel niye oynamıyor dedik adamın 6 kilo fazlası varmış . Gazeteciler Lens'i ilk defa çalışırken gördük diyor . Hoca Negredo'dan ön direk koşusu talep etmiş ve bunun karşılığını alamamış olabilir . Bunlar biraz fazlaca Football Manager Style kağıt üstü eleştiriye mahal veriyor olabilir . Önemli detaylar .

Adsız dedi ki...

@Övünç

Bir daha dile getirmeyeceğim ama öncelikle transfer kulüp yönetiminin işidir ben karışmam diyen bir TD'nin bu beyanını bir kenara koyalım.

Hoca elbette akıllı ve bunu iki şampiyonlukta gördük zaten. Fakat Medel kiloluymuş filan da, sahada gezindiği ayan beyan olan Atiba kilolu değil de ne oluyor. Medel ŞL maçında oyuna girdiğinde farkını gösterdi haftalar öncesi, ama yine yedek kaldı. Oysa en kolay reflekstir eldekinin en iyisi, o hesap.

Tabii Negredo da kilolarından dolayı son Sivas maçında çıktı, ayrı mesele. Gerçi niye ayrı mesele olsun ki, rakamlarla ortaya konuldu, bu maçta tüm ilk yarı boyunca en çok rakip ceza alanını domine ettiğimiz. Kısaca çok fazla dillendirilmeyeni de vereyim: Lig performansı bakımından Negredo'nun gol ortalaması Cenk'ten daha iyi.

Belki de şunu karıştırıyoruz hepten: Oyun tercihini abukça kurgularsan "diğerleri"nin performansı toptan taca gider ve gidiyor da. Eğer derdin tüm takımsa bu öyle yan faktör vs de değil, "ana faktör".

Öte yandan, Negredo gibi sayısız maç son 5 dakika ya da altı oyuna girmeyi dert etmeyen bir adam dahi malum hazrete tepki koydu. Koydu da ne oldu, devre arasında oyundan alındı. Hazretse hala sahada.

Dediğim gibi, hayırlısı olsun.

beagle dedi ki...

@Barreto
Yalniz sorun ortayı da zamaninda ve yerinden yapmaması. Yani iyi orta da açmıyor.
Gecikip rakip savunma yerlesip yuzlerini bize donmeden, Rakip savunma hattini geçip paralel veya az geri kavisli toplar atabilseydi 250 orta 2 asist ile oynamazdi.
Yaptığının ne kadar boş iş olduğunu Metin Tekin daha güzel açıklamıştı. "Bu kanat hücumu ve etkili orta değil şuursuz top şişirme" gibi birşeyler anlatti nazikce.

sports guy dedi ki...

Ya isin duygusal tarafini kenara biraktigimiz zaman cenk bizim ilk forvetimiz hic olamadi ki? Gecen sene penaltilari cikardigin an abou ile arasindaki gol/dakika farki muazzamdi zaten.

Bazi arkadaslar quaresma yorumlarini hayretle okumuslar, gerci henuz hakaret ile elestirinin ayracini oturtamamislar ama olsun, yahu bunun basit bir cozumu var:

Quaresmayi uzun sureli kes! Eger takim hantalligindan surekli top atiyorsa ona, alternatif sun. Belli ki o hantal toplardan cozum gelmiyor cunku. Hayir sanki quaresma her sahada oldugunda rakibi dove dove deli pozisyon bulduk da ondan salliyoruz.

Madem hoca kadronun kendi kendine bazi seyleri cozeceginden yana, bir de quaresmasiz cozmeyi deneyelim? Baktik ki 3 4 mac sonunda yine ayni problemleri yasiyoruz, daha da hocayi bu konuda elestirirsem namerdim.

Hepimiz tembellesebiliyoruz, harekete gecmek icin katalizor gerekiyor bazen. Ama surekli quaresmayla devam edersek nerede kaldi bizim katalizor?

Elinde lens var, orkan var. Su adamlara 4 maclik sinirsiz kredi tani, sonuclar negatif cikarsa ilk ben ozur dilerim yemin ediyorum. Ama denenmemis bir sey uzerinden quaresma'yi savunmak komik oluyor.

Hatta daha da ileri giderek hakaret edeyim, qimillik oluyor.

(Bu da nasil hakaretse artik?),

sports guy dedi ki...

Bu arada bir sey daha ekleyeyim, ben quaresma'yi gunah kecisi ilan etmiyorum. Gecis hucumu zaten yapamiyoruz bu sene dogru duzgun, gecen sene onun asistleri o tarz pozisyonlarda gelmisti en cok.

Ama olay bu degil su an. Olay gecis hucumu yaratamiyorsan ne yapabilecegin. Cunku yari kontra ortalarinda yoksa quaresmanin ortalari hic bir ise yaramiyor. Set savunmayi kirmak icin alternatif lazim. Bu is sadece yerden de yapilmaz, sadece havadan hic yapilmaz.

Merkezin a plani olmasina gerek yok, gecen sene de degildi, ama merkezi "durtmeyen" takim basarili o-la-maz. Bunu yapmak icin gobegi degistirdik ama kanatlarda hareket yok henuz, sira orada olmali artik.

Iki tarafi da ic forvet kuralim, ortayi beklerimiz de acar. Yine gerekirse oraya doneriz. Su an yaptigimiz sey sadece verimsizligin dibine vurmak, baska bir sey degil.

beagle dedi ki...

Cenki çok acayip bir modelle satmışız. Everton cingenelik yapmış. Felaket olmazsa, 2 sezon basarili olursa geçmiş kuluplere odenecek 1.1M Euro+ 22M + 3M gibi bir bedel. Kotumser olarak 24, beklenen 26, Everton efsanesi olursa 28 gibi bir satış olmuş. Ne diyelim helal olsun.
Sonraki satışın karının %7.5 u maddesini hiç anlamadım. O parayla da başkan Sayısal oynayacak herhalde :)

hastati dedi ki...

kımıl bocekmis ya:) ogrenmis oldum. bu ne ya diyodum hep.
Q7'nin top teknigi ve pasi ayagina alisi harika, yavasladigi icin rakibi gecmeye calismamasida kafasini az da olsa kullanmasini sagliyor. bunlar bence cok olumlu. adam topu aldiginda resmen cevresinde bir dokunulmazlik cemberi olusuyor, bilgisayar oyunu gibi buyulu bir cember:) rakibi geriye itiyor. faul yapmanin serbest oldugu ligimizde bu cember biraz daha dar, ama avrupa maclarinda 45. dakikada ciktigi atletico maci da dahil bu etkiyi goruyoruz.
cenk'in ziplayamamasi, yavasligi, talisca'nin gol sezgilerinin sadece "kaleyi gorunce vur" oldugu, ligimizde bu ikilinin agir markaj altinda oldugu durumlarda, Q7'nin yedek kalmasi birseyi cozmez bence. gobekten gidince de verkaca girecek oyuncular degildi cunku bu ikili.
Q7 takimi cok rahatlatiyor bence, negredo veya guclu bir forvet sart. talisca daha bir kımıl aslinda:)
verkaci bilmiyen takimla ortadan gidemeyiz, unutmak lazim. adriano, oguzhan, negredo, biraz babel(pas hatasi yapiyor ektra islerde). o kadar.

Pheaglix dedi ki...

cenk'in satışında bir kez daha beşiktaş haberlerinin/habercilerinin ne derece güvenilir olduğunu gördük. ben bir kez bile basında konuşulan miktarın aynısı ya da fazlasına satış yaptığımızı hatırlamıyorum. her seferinde ne konuşuluyorsa bizim aleyhimize olacak şekilde üç-beş fazlası ya da azına sonuçlanıyor transfer. mesela oyuncu senelik 2 milyon mu alacak deniyor? en iyi ihtimal 2.1'den başlayıp kademeli olarak artan bir maaşa anlaşmış oluruz. ya da basında geçen fiyata yakın, ama en baştan o fiyat konuşulsa tereddüte düşebileceğimiz bir fiyata oyuncu satarız. eğer en başta cenk için konuşulan fiyat 20m pound dense idi "sat sat sat" diyenler bu kadar yoğun olmazdı. ama artık beşiktaş muhabirlerinin ya da o muhabirlerin haber kaynaklarının vasıfsızlığı yüzünden her transferde aynı sorunu yaşıyoruz. keşke 28m pound (veya euro, farketmez) ile 23m euro arasındaki fark bu bilgi manipülasyonuna sebep olan kimse onların gelirlerinden bir şekilde düşebilse.

planck dedi ki...

ada basınında halen 25-27M pound yazıları var. aradaki fark menejerlere gitmiş olabilir mi?

Barreto dedi ki...

Tabir caizse İngilizler CIF fiyata, biz FOB'a bakıyoruz. Ingilizler Everton'un kasasından çıkana, biz Beşiktaş'ın kasasına girene bakıyoruz. Frankfurt'un kasasına giren dayanışma payı var. Menajerler vs. de olabilir.

Pheaglix dedi ki...

iyi de bu sırf cenk transferine özel bir durum değil ki. benim hatırladığım en son marcelo, töre, ersan ve demba transferlerinde de aynı şey olmuştu. bir de kulüp açıklama yapmış biz o bonuslarla 28m kazanırız toplamda anlamına gelen, o daha büyük komedi.

Mergan1903 dedi ki...

Bence Şenol Hoca ile yönetim arasında sıkıntılar var. Q7'nin gönderilememesi, transferler, plansız Çin kampı, v.b. Yönetimin Dünya kupasına gidecek Quaresma'yı pazarlama gibi bir planı olabilir. Bu nedenle de Şenol Hoca'ya "Oynat" baskısı yapıyor olabilirler. Şenol Hoca da bu sebepten ötürü, ne kadar kötü olursa olsun, O'nu sahada tutuyor olabilir (intikam gibi :)).Lens'in de bu kadar bozuk olmasının sebebidir bence. Adam ağzıyla kuş tutsa yine Quaresma var esamede. Bu kadar konuştuğumuz Quaresma'dan son iki sezonda 15/16 sezonundaki Töre katkısını göremedik. Yanında Türkiye'nin belki de gelmiş geçmiş en iyi sağ bekini de oyuna sokamaması cabası. Umarım en azından kötü olduğu maçlarda alternatifi aranabilsin. Aksi takdirde puan kaybetmeye devam ederiz.

Son bir sözüm de forvet transferine. Bence yıldız, bonservissiz ve yıllık maliyeti kabul edilebilir, isim olmuş forvet bulunmaya çalışılacak; bu olmazsa da vitrine çıkarılabilecek adam aranacak. Umarım menajerler tarafından gazetelere ve sosyal medyaya pompalanan enkazların hiç birini düşünmüyoruzdur. Unutmayalım ki UEFA'ya bu sene artıya geçeceğimize dair sözümüz var.

Yorum Gönder

Ara