.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ekim 2017 Perşembe

STSL 10 Aytemiz Alanyaspor - Beşiktaş


Tarih: 28 Ekim 2017 Cumartesi 19.30

Stadyum: Ankara 19 Mayıs

Hakem Hakkında Bilgi: Yaşar Kemal Uğurlu ( BJK 2G 0B 2M - AAS 2G 3B 0M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: - / Gökhan Töre ,  Atınç Nukan 

Cezalı Oyuncular : - / Caner Erkin


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

30 Yorum:

yilmaz dedi ki...

şu durumda, şu maçta 3 puan almamız sezonun sürprizi olur bence.

Umarım "şok edici" bir galibiyet alırız.

carlito dedi ki...

Babel'in cezası indirilmiş, oynayabilecek.. beklerde de Adriano ve Gönül oynarsa alıştığımız oyunu oynayabiliriz diye düşünüyorum, zira rakip oynatmamaya yeminli tarzda oyun oynayan takımlardan değil, her maçları gollü geçiyor.. bence bu maç içerde oynansa daha tehlikeli olabilirdi, eğer öne geçersek her türlü kazanacağımızı düşünüyorum..
keşke şu Talisca da "seçtiği" CL maçına saklanıp, orta üçlü olarak Atiba-Tolgay-Oğuzhan ile çıksak şu maça.. böylece Talisca'nın hamle oyuncusu olarak da kullanılabileceği görülebilir belki..

EC dedi ki...

kazaniriz.
tek sorun hakem.

Bu hakem de genc ama tutarsiz! acaip kartlar cikariyor..
Gecen yil kupa maclarinda Konya ya karsi bizi yendirtmisti!

ben sapkadan tavsan bekliyorum...

9cu haftaya akdar bazi seylerin olmadigi goruldu..

FABRI
GG PEPE MITROVIC TOSIC (ADRIANO yu DINLENDIRSIN MONACO icin)
MEDEL TOLGAY OGUZHAN (DINLENDIRSIN ATIBA yi MONACO icin)
Quaresma Negredo Babel (CENK i de DINLENDIRSIN MONACO icin)

Bu yil Mario Gomez ve Aboubakar a verdigi sanslari Negredo ya vermedi adam daha 300 dk oynamadi! 10 haftada!

Caner 6 mac geldi.. sakinlesir ve ZEN'e ulasir.. bazi maclarda ihtiyacimiz var.. Sorun Caner in yaptigini yapan diger oyunculara ayni yada benzeri cezalar niye verilmedi? ileride verilecek mi?

Canersiz belki ayaga oynayan ve topun kiymetini bilen bir takima donusebiliriz onumuzdeki 4-5 mac...

Adriano aman sakatlanmasin!

SALDIRBESIKTAS

yilmaz dedi ki...

cezalar bence danışıklı dövüş. Resmen Babel'in cezasını indirmek için pazarlık yapmışlar Caner'in cezasını yükselterek.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Bence eğrisi doğrusuna geldi yine. Eğer GG ve Adriano 6 maç sakatlanmazsa çıkışa geçeriz.

Babel'in de dönüşü önemli. Ben gollü bir maç ve galibiyet bekliyorum 2-4, 1-3 gibi..

Barreto dedi ki...

Bana da eğrisi doğrusuna geldi gibi geliyor. Bu maçta hoca artık Talisca'yı yedek yazsın lütfen.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Geçenlerde de yazmıştım. Takımda disiplin sorunumuz var. 9 maçta 5 cezalı oyuncu olmaz. Tamam hakemler kötü niyetli ama bunlar profesyonel sporcular. En son Bilic zamanı böyleydik.

Buna dikkat edip orta saha kurgusunu biraz güçlendirirsek tekrar raya otururuz.

YSY dedi ki...

Valla canerin cezası kötü de bana kalırsa tff bize yardım etti :) başka türlü canerin kesik yeme şansı yoktu

Armagan dedi ki...

Talisca ilk 11 oynar, ben artık Benfica’yla sözleşmede gizli madde var diye düşünmeye başladım.

Sezonun bence kırılma maçı, ya buradan yavaş yavaş toparlar yürürüz ya da...

Hoca farklı format düşünmediği sürece düşüş devam eder, o “otobüsü” aşamıyoruz artık bildiğimiz oyunumuzla. Bu hafta yeni bir şeyler denemesini umuyorum, diliyorum artık!

Ekrem35 dedi ki...

Q7-talisca-babel-cenk ile çıkacağından nerdeyse eminim. Artık yanılmanın zamanı geldi bu konuda. @EC'nin yazdığı ortasaha olsa güzel olur diyorum ben de. Gerçekten artık kırılma maçı. Gs bu hafta ts'yi yener bence o yüzden kaybetmek2.liği bile mucize yapar.

Vurduğumuz gol yediğimiz ofsayt olsun.

Bu hafta yeni birşeyler denenecek hafta değil maalesef . Bu hafta karşımızda oynayan bir takım olacak . Gollü bir maç kesin gibi . Avrupa konsantrasyonunda olmayacağımız için 2 gol yeriz diye düşünüyorum . Kaç atarız onu bilemiyorum .

drblackeagle dedi ki...

Şekip Mosturoglu Canere verilen 6 maç ceza çok fazla demiş. O da biliyor Canerin Beşiktaş'ın oyun sistemini bozduğunu.

hastati dedi ki...

@drblackeagle
ahahahahhaaaqaaaaa

beagle dedi ki...

@Basar
Biliç o konuda disiplini sağlamıştı, itirazlar azalmaya başlamış, dizilişte israr vardı. En güzeli mesela asla bek dışında biri taç kullanamiyordu.
Ofansif cesaret ve vizyonu az olsa da dingonun ahiri gibi yönetilen takimi adam eden Biliçtir. Ideal yardimci hoca aslında Bilic.

yilmaz dedi ki...

Mustafa Denizlinin ikinci yılındaki takımı olma yolunda hızla ilerliyoruz. Samet Aybaba döneminden beri takımın bu kadar çaresiz bir dönem geçirdiğini hatırlamıyorum. Tek ümidimiz duran toplar. Bu hale nasıl geldik aklım almıyor.

Ekrem35 dedi ki...

2.yarı talisca ne olur çıksın artık. Onu da playstationının da kırıp dökücem yoksa. Atiba'nın da 2.yarı gerekli olduğun düşünmüyorum.

Hakem bunca şeyin arasında sen yine çıkmasan olmaz. Nasıl çalmıyorsunuz şunları ya. Düdüğü ağzına götürdün de üflemeye ciğerin yetmedi be!

Ayağa pas yapan herhangi bir halısaha takımı bizim kalemize çok ama çok rahat gelir. Ben bu kadar kötü savunma yapan bir takım görmedim. Rezalet ötesi bir takım savunması. Bu konuda sabaha kadar yazarım berbat oynuyoruz.

Ekrem35 dedi ki...

Değişiklik yok şaşaordım mı? Hayır. 45.dk.da sadece negredo çıkarılabiliyor sanırım. İddaa ediyorum ilk yarıda talisca değil de negredo olsaydı 2.yarıya çıkamazdı.

Mayor dedi ki...

Skor yanıltmasın bu maçla ilgili olumlu olarak söylenebilecek şeyler çok az.

Talisca'nin elinde Şenol Gunes'in çıplak resimleri var herhalde. Yapması gerekenleri haftalardır yapamayan Talisca'nin ilk 11'i işgal etmesini başka türlü açıklayamam.

Bunun haricinde bu sistem Adrianolu da olsa GG li de olsa olmuyor işte.
Rakibe hep yerleşikken atak yapıyoruz, dengesiz yakalayamadığı mız gibi biz dengesiz yakalaniyoruz.

Oyunu kendi sahamızda kabullenip hizli ataklarla öne geçmedikden sonra yerleşik defanslara karşı şanstan başka yardımcımız yok.Ne faul aldirabiliyoruz ne duran toptan iş yapıyoruz.
Haftaya Goztepe'nin mutlaka golu var, yine en az 2 tane atabilecegimizden eminmiyiz?

yilmaz dedi ki...

@mayor abi skorun nesi aldatacak? Adamların ceza sahasına girmeden 90 dakika top şişirdik. Ben kendileri atacak diye bekliyodum. Böyle oldu. Neyse en azından 1 hafta daha ümitlerimiz devam edecek.

bulut dedi ki...

hakkaten ya amcanin ciplak resimleri ya da portekiz mafyasindan tehditler (cok tehlikelidir) var. bu ne arkadas. talisca dururken oguzhan cikar mi allahaskina? negredoya sevindim ama gelecegimiz icin uzgunum dostlar.

fidddas dedi ki...

haftaya göztepe golcüsünden mahrum olacak.
bu hafta kasımpaşadan yedikleri goller defansları hakkında fikir verir zaten.

ama benim anlamadığım alanya maçının ikinci yarısının çoğunu onların ceza sahası önünde geçirirken biz negredo gibi bir golcüyü niye 79'da oyuna sokuyoruz...

fidddas dedi ki...

şu maçın ikinci yarısında
q7 tolgay oğuzhan babel
cenk negredo

ile oynamanın bize ne zararı olabilirdi ki. adamların zaten kontradan başka bir planı yoktu.

Ekrem35 dedi ki...

Üzülerek yazıyorum ama hoca berbat çok kötü çok formsuz. Talisca,negredo nasıl yer depiştirmez hala anlamıyorum. Bakın geçen hafta adriank ve gönül oynayabilecekken caner oynadı. Hoca bunu tercij ettiği için. Bu hafta dk 79 a kadar talisca oynadı. Hoca bunu tercih ettiği için. Caner cezalı diye adrianı ve gönül 11 başlayabildi. Talisca 79a kadar durdu çünkü hoca negredoya takık. Talisca kalsın istedi olmadı mecburen soktu. Adriano ortaladı negredo vurdu gol hocanın kalesine gitti bu kadar net.

Rakipler bu kadar kolay ortasahayı geçerken bu ortasaha formatında değişikliğe gitmemek, buna kafa yormamak tembelliktir. Bi şekilde alırız demektir. Bu maç kazanıldı ama oyun olarak hala çok kötüyüz hala ilerleme yok.

Bir de lens ve medel'in oyuna girmeyi reddettiği yazılıyor doğruysa hemen gönderilebilirler.

Barreto dedi ki...

Şenol Hocayı herdaim destekleyen bir taraftar olarak tam bir hayal kırıklığı oldu bu 90 dakika. Hoca bitkin ve bıkkın gözüküyor. Başkan olsam, hocam ücretli izinlisin git 2-3 ay Hawaii de dinlen, kendini iyi hissedince dön derim.

drblackeagle dedi ki...

Çok yavaş oynuyoruz. Kapanan takımları açmanın tek yolu hızlı paslasıp ters kanada toplar atmaktır. Bizim oyuncular çok yavaş oynadıkları için kendi sahasına çekilen her rakip bizi kolayca kilitleyebiliyor. Hatta gençler de olduğu gibi kontradan yenebiliyor. Bir an önce oyun sistemimizi daha tempolu vmbur hale getirmeliyiz. Gerekirse Tolgay Oğuzhan ile maça başlayıp forvette Cenk Negredo çift forveti ile 4-4-2 oynayıp Q7 den sürekli orta açmasını istemeliyiz. Tek forvetli düzende Cenk her açılan ortada Stoperlerin kucağında kalıyor.

Armagan dedi ki...

Adriano, Tolgay ve Negredo bu oyunlarıyla ilk 11 olmalı.

Caner’in gitmesi gerçekten şans oldu gibi, daha fazla topu ayağımızda tutuyor pasla yaklaşmaya çalışıyoruz.

Tolgay 2 haftadır girerken “yav ne gerek vardı.” dediğim ama oyunuyla Oğuzhan’dan daha formda olduğunu ispatlayan oyuncu.

Negredo1g1a/288 dk, Talisca 2g2a/834 dk(Lig verileri). Negredo ölü ya demeden önce oturup bir düşünmek lazım süre planlama kısmını.

beagle dedi ki...


1. Altyapı ve genç sevmemenin bir sonucu, bu enerjisizlik. Emekli toplayarak olsaydı başkaları çoktan yapardı bu işleri. Sahada herkes limit enerjide olunca coşku eksik kaliyor.

2. Lens ve Negredo gelir gelmez 11e koy transferleriydi. Kenarda oturmaları ve adaletsiz sürede cikarilmalari, yenileri büyük oranda kaybetti. Quaresma ve Cenkli 11ler ile stabilite yakalanmayacagı belliydi.

Camia olarak bu uyarinin hakedildigini düşünüyorum. Yetersiz futbolculara umut bağlanarak, enerjiye/atletizme ve istatistiklere önem vermeyerek yenilmez armada olamayiz. Devre arasina kadar sek sek sekerek kopmadan gideriz ve Ernst/Alex/Nobre mizi buluruz umarım.

nathan dedi ki...

Alanya da bu yıl bize karşı oynayan her Anadolu takımı gibi kendi oyununu bırakıp bizim yarı sahamızda pres yapmaya çalıştı ve pasla çıkmamızı engelledi. Hep dediğimiz gibi bizi ezberlediler artık. Oyunda aşama kaydetmek: bireysel-->takım oyunu-->maçına göre alternatifli takım oyunu, iken biz ilk safhada saplandık kaldık. Elbette çözerler. Yetersiz Bilic bile 2. safhaya geçmişti.

Şenol hocanın ısrarları da bundan. Ona göre bireysel iş yapabilen, maç içinde parlayan oyuncular değerli. Lens ve Medel gibi adamlar takımla birlikte oynarlar. Negredo farklı, golcü olduğu için. Buna en güzel örnek GS'deki Tolga. Geçen sezon şu anki halimize benzer GS'de berbat görünüyordu, şimdi gol de atarak ön plana çıkıyor.

Şenol Güneş'in bana göre es geçtiği başka bir konu da risk olayını dahi tek yönlü hale getirmesi. Adı üstünde "risk", yani bir nevi kumar. Her teknik adam başlamadan maçı kafasında birkaç defa oynar ve ona göre pozisyon alır. Yine de rakibin nasıl başlayacağı konusunda yanılmak mümkün elbette, ancak maç gidiyor dakika olmuş +60 yeni müdahale ediliyor, o da gıdım gıdım. Risk alacaksan farklı oyuncularla maç başlamadan da alabilirsin. Niye son 10-15 dakika oyuna alınarak tukaka edilenler hep aynı adamlar olsun ki ayrıca.

Bir de şu sözün basın toplantısında söylenilmemesi gerektiğini bir ben mi düşünüyorum:

"Gelirken çok yavaş geliyordu. Ben girmeyeceğim gibi bir hava vardı".

Tavır gerçektir değildir öyle görünmüştür vs bir şey demiyorum, bunu niye cümle aleme alenen beyan ediyoruz, bunu anlamam mümkün değil.

Yorum Gönder

Ara