.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ekim 2017 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 2 Trabzonspor

Goller: Anderson Talisca (13'), Jeremain Lens (58')
En iyi üç: Fabri, Pepe, Gökhan Gönül
En kötü üç: Mustafa Pektemek, Gary Medel, Caner Erkin

Karne:

Şenol Güneş 4.3
Beşiktaş 5.0
Trabzonspor 6.7
Fırat Aydınus 4.6

Fabri 7.5
Dusko Tosic 6.3
Pepe 6.8
Caner Erkin 4.3
Necip Uysal (89')4.8
Gary Medel (46')4.2
Tolgay Arslan 4.5
Anderson Talisca 5.3
Ryan Babel 5.9
Jeremain Lens 5.6
Alvaro Negredo (58')6.1

Gökhan Gönül (46') 6.4
Cenk Tosun (58') 4.8
Mustafa Pektemek (89') 4.0

Takım Ortalaması 5.5

Anket: 26 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

88 Yorum:

can dedi ki...

Eski Beşiktaş'ı hatırlatan nostaljik bir maç oldu demiştim. Soyunma odasında kavga da geldi, tam oldu

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

dün akşam oynana oyundan sonra yeni oyuncuları eleştirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. belki bu düşüncemde medelin performansını ayırabiliriz. bu kadar kötü pas organizasyonun olduğu ortamda medelin suçsuz olması düşünülemez. ancak beni asıl şaşırtan negredo için yapılan eleştiriler. bence bu organize olamayan takımda bile yaptığı koşular, hücumda duvar olması ve pasları ile kalitesini çok net belli etti. cenkin oyuna girdikten sonra negredonun yaptığı iyi şeylerin yanına bile yaklaşamamasından bunu çok net anlayabiliriz. aldığı para yüksek olabilir ama maalesef onu kullanacak ortam yaratamayan hocası yüzünden belki de dün akşam onu kaybettik. fenerbahçe maçında 1 gol 1 asist yaparak ve oyuna girdikten sonra hep doğru işleri yapması sonucunda nasıl takım olarak yükseldiğimizi görünce dün akşamki cenk performansını da eklersek aldığı paraya karşılık fayda sağlamıyor demek açıkçası haksızlık. dün akşam arkasın atina-oğuzhan olsa ve performans veremese tamam da rezalet tolgay ve gamsız talisca ile oynadı. bunu da hesaba katmak lazım eleştirilirken.

taliscanın bu kadar dokunulmaz olmasını da ayrıca anlamlandıramıyorum. takımın bütün ahengini yaptığı kötü tercihler ile bozdu. attığı gol eyvallah ama atamadığı paslar inatla 3-4 kişi üzerine gitmesi sonucunda kaybettikleri, acayip pas denemeleri falan yani söylenecek söz bulamıyorum. oyunun katili resmen. evet kilit açıyor evet beklenmedik goller atıyor ama bunları yaparken de oyunun içine ediyor. akşam çıkması gereken oyuncuyken gittik negredoyu kaybettik. akıl alır gibi değil. tribünden seyreden hoca bile onun rezalet oyununu göremiyor mu diye düşünüyorum. bu adam kiralık beyler gelecek yıl yok çok büyük olasılıkla. bu kadar bağlanmaya elindeki oyuncularını kaybetmeye değer mi ? lige ayrı avrupaya ayrı konsantrasyonunu da düşünmek lazım. hocanın işi çok bu yüzden.

caner 30 yaşına gelmiş bebek gibi. hala bebek gibi sağa sola el kol yapmalar takım arkadaşına ana bacı sövmeler. sen kimsin arkadaşım ? sana bu kadar sahip çıkmış bir takıma takım arkadaşlarına bu sinir neden ? antipatikliğin dibine vurmuş vaziyette. soyunma odasında yapılanlardan bağımsız caner'in net uyarılması lazım. kimse beşiktaştan büyük değildir. bunu taraftar dahil herkesin çıkıntılık yapan oyunculara anlatması gerek. kavga konusuyla alakalı olarak da kim sızdırdıysa bunu kapının önüne konsun. yıllarca ibrahim toraman yüzünden herşeyimizi bildi basın. bir tane daha toramana gerek yok diye düşünüyorum

YSY dedi ki...

Dünkü tartışmadan bağımsız diyorum;

Bu takımdan elimde olsa ilk caneri paketler gönderirdim. Böyle lüzumsuz akılsız iş yapan başka oyuncu görmedim. Neymiş çok iyi orta kesiyormuş. Keserse kessin bugün artık modern oyunda kenardan orta o kadar makbul değil. Zaten kenardan kesse yine iyi arkadaş van dan orta kesiyor ceza alanına. Bizim oyunumuzu en büyük sabote eden adamlardan birincisi. Inter boşuna paket etmemiş bunu.

İkinci adam da talisca olur. Skor üretmesi bazı kusurları örtüyor. Skor üretiyor üretmesine de sonrasında vites arttırmada ileri itmede sıkıntı yaşıyoruz. Şuanda 7 maçta averajımız 5. Şaka gibi ya. Evet bu arkadaş skor üretiyor tebrikler büyük iş yaptı. Devam etsin bakalım.

Şu negredoyu üst üste oynarken görmek lazım. Ayrıca arkası böyle zekası düşük bir takımda sen mario gomezi koysan ne olur. O adama da bugün aynı şeyleri söyleyecektik. Hatta bu adam artık bitti vs diyecektik. Belki de bu oyun tipinin gerçek oyuncusu aboubakar dı.

Her iki berabere kaldığımız maçta dk 80 den sonra gol yedik. İyiye sinyal değil.

turkkant dedi ki...


Oğuzhan-Atiba olmayınca oyun temposunu kontrol edemedik. Medel'in tahmin edilemez derecede rezalet oyunu -ne derinlik yaptı, ne pres, ne insiyatif aldı, sahada misafir gibi 45 dakika dolaştı çıktı, inanılmazdı- Tolgay'ı da bozdu. İlk yarı golü yedikten sonra oyunu bir daha tam anlamıyla topalayamadık. Yine de maçı alabilirdik, Lens verse ya da Fırat ikinci sarı kartı kullansa... Can sıkıcı puan kaybı, bundan sonraki süreçte GS'yi yenmek lazım artık iç sahada.

Medel-Negredo-Lens meselesine farklı farklı bir çok açıdan bakabiliriz.

- Oyuncu tercihleri açısından net olarak söyleyebilirim ki maliyet-fayda olarak üçü de soru işaretli oyuncular benim nazarımda. Lens yerine bizim takımın daha Talisca'nın orta saha-pas yetersizliğini kompanse edecek, 10 numara özellikleri olan Sosa-Nasri gibi kanat-10 numara bir oyuncu almalıydık bence. Lens tipik bir kanat forvet. Etkili olur mu, bu ligde olur, ama ideal adam mı? Değil. Negredo'dan henüz bir şey anlamadım, İspanyol oyuncular genel olarak bizim ligimizde çok zorlanıyorlar, oyuncu da son 3-4 senesinde bayağı geri gitmiş anladığım kadarıyla. Medel de keza sanki sol stoper... Ötesi? Orta sahada fazla bir hayal kurdurtmadı.

Bu noktada Ş. Güneş'e bu oyuncuları daha çok rotasyona sokamaz mıydın, daha hazır olamazlar mıydı, diye kızabiliriz. Bu doğru yaklaşım mı emin değilim. Geçen sene İnler'de aynı eleştirileri yaptık, sonunda ortaya çıktı ki, oyuncu rekabetçi oyundan kafa olarak uzaklaşmış. Medel'in bu orta saha performansı işi nereye götürür merak ediyorum, zira bu performansla Atiba-Oğuzhan'ın ilk alternatifi kesinlikle Tolgay... Arada Vida da gelecek, sol stoperde de yedeğin yedeği olabilir. İkinci bir De Jonk vakasıyla mı karşı karşıyayız?

Sene başından beri başkana yakın twitter hesapları, transferde Orman'ın Şenol Güneş "pek fazla takmadığı"nı yazıyorlar, ve bunu esasında biraz da överek söylüyorlar. Ben, hocanın istekleri ile bu kadar kopuk bir transfer politikasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Ya da, bunu yapacaksan Pepe ayarında adamı önüne koyacaksın. Bu sene transfer politikamızı akıl değil, biraz Fener'e çakayım, biraz aa Messi'yi bitiren adam Medel, aa kelepir City santraforu bulduk bas parayı şeklinde yapmışız.

Bu üç oyuncudan da ileriki dönemde daha fazla performans alırız, ancak şu da bir gerçek ki, çok fazla 11 oyuncusu var, ve bu bir sorun. Bu sorunu çözebilecek mi? Takım Ş. Ligi derdindeyken atı alan Üsküdar'ı geçer mi?

En önemlisi, geçen sene şampiyon olan Bayern, Real, Benfica, Monaco, biz, hatta Juventus hiçbiri şu anda lider değil, bu mental yorgunluğu ve "kazanan olmanın" yarattığı antipatikliği (Caner, Medel vb. de bunu körüklemiyor değil), nasıl aşacağız, zor bir sene bizi bekliyor.

Zaitsev dedi ki...

* Oğuzhan ve Q7 yokken ortaya birşey koyamıyoruz. Bu çok net ortada. 2sinden birinin özellikle Oğuzhan'ın sahada olması lazım. Fener maçında 2si de saçma sapan hareketler yapmasa sahada olurlar ve maçı alırdık.

* Tolgay maç 2-2'ye gelinceye kadar kayıpları oynadı ve bunun Medel'le alakası yoktu. Pas kanalı olamamasını da Medel'e bağlayamayız. İlk 11 çıktığı maçlarda inanılmaz kötü oynuyor. Oturmayı seviyor.

* Hoca; Negredo'ya Aboubakar muamelesi çekiyor resmen. Bundan vazgeçmesi gerekli. Sahadaki Cenk olsa 58de kenara alınmazdı. O kadar net bir durum. Hocanın düsturunda tek fark varken 80den önce forvet değiştirmek yok bir kere. Gereksiz ötesi bir değişiklik yaptı. Negredo çıktıktan sonra zaten işlemeyen takım tamamen durdu. Adam ileride pres yapıyor, rahatsızlık veriyor, top indiriyordu en azından. Forvete pas inmiyorsa forvet mi değiştirilir?

* Negredo en çok Oğuzhan ve Q7 ile iş yapar. İlk 11 çıktığı 2 maçta da Q7 sahada değil. Birinde Oğuzhan yok. Onlar varken de son 10-15 dakika sahada olabiliyor. Bu şekilde Negredo'dan verim alınmaz, oynadığı toptan birşey anlaşılmaz.

* Oynadığı maçlarda doğru belli koşmadan yay civarı pusuda yatan Cenk ancak 170 dakikada bir gol atarken Negredo'ya yapılan direk haksızlıktır.

* Talisca'nın kesinlikle kar/zarar karşılaştırması iyi yapılmalı. Ben zararının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Savunma yapmıyor, inanılmaz top kaybediyor ve aklında sürekli spektaküler gol arzusu var. Bu da saçma sapan şut tercihlerine yol açıyor. Frikik konusunda da geriye gidiyor. Bu maç Q7de yoktu kafası rahattı sonuç yine karavana.

* Ayrıca Talisca'nın önündeki adama göre oynadığını düşünüyorum. Negredo varken yalandan da olsa pres yapan adam Cenk'ten sonra tamamen durdu.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

* Talisca-Caner olayını ben 2-3 maçtır saha içi reaksiyonlardan bekliyordum açıkçası.
* Aynı durum Cenk için de geçerli ama Türk olması ve 2li ilişkileri sebebiyle Cenk bu tepkileri laf sokulmasıyla atlatıyordur. Cenk'te Oğuzhan'ı delirtiyor son maçlarda.
* Talisca'nın şut tercihleri ve pas hataları yüzünden bindirme yapan oyuncuların bugüne kadar sorun çıkarmaması tamamen bir Şenol hoca mucizesi. Özellikle Caner ve Q7yi sürekli taca çıkarıyor. Q7'nin beki hücuma daha az çıktığı için defansif sorun daha az oluyor ama Babel içe kat ettirilip o kanala Caner sokulduğu için top kaybında Caner sürekli 60-70 metre geri depar atmak zorunda kalıyor.
* Caner'in karakterini sevmem ama birisinin bu işe müdahale etmesi gerekiyordu. Caner senin çekeceğin şutun/vereceğin pasın diye bir cümle kurduysa tamamen haklıdır.
* Ayrıca Talisca Portekizden gelmese Caner ile yaşadıklarını Q7 ile çok daha önce yaşardı.

Cenk çok formdaymiş da hoca kesemiyomuş muhabbeti baydi artik. Adamin 6 lig macinda 2 golu var aq.
Bu mu formda forvet.
İnsallah sezon sonu casillas a sovmeyiz 35 metreden yedi diye...

Hidayet dedi ki...


7 .hafta itibariyle 6 maç takımda oynayan bunun 5 maçında ilk 11 çıkan cenk'in 2 golü ( 1 penaltı ) var , . bu santrfor performansıyla nasıl şampiyon olacağız bir türlü aklım almıyor . neden bu performansla bu kadar abartıldığını da aklım almıyor . tolga ciğerci'nin 5 , maicon'un 3 gol attığı ligden bahsediyoruz . gomis , vagner love demiyorum bile . şampiyonlar ligi desen ,ilk maçta cezası nedeniyle oynamayan , bizim çoğumuzun geçen yıl beğenmediği abou monaco'ya bir maçta 2 tane salladı . bu durum ise tamamen hoca'nın tercihi , çünkü zaten çok gol atamayan cenk'i tercih etti ve negredo takımdan uzak kaldı . haftalar ilerledikçe de oynamaya oynamaya negredo'nun maç formu ve moral motivasyonu da düşüyor , düşecektir de . en çok oynamak istediği maçlarda , belki de beşiktaş'ı tercih etme sebebi olan cl maçlarında oynayamıyor . negredo'dan daha iyisini beklemeyelim bundan sonra çünkü antremanla gelinecek yerde değil .yine söylüyorum yıllık 4.3 milyon verdiğin adam cenk'le forma rekabetine girmez . bu adamı bilirsin ve oynatırsın . cenk'in arkasına adam arıyorsan düşük profilli nisbeten genç , daha düşük maaşlı bir adamı bulur getirirsin . ha ben artık hep cenk oynasın istiyorum , çünkü gerçeği görelim , yıl sonu kaç gol atmış ,şampiyonluk yarışında yeterliliğini görelim ve bu defter kapansın. geçen yıl abou'dan 800 dk fazla oynayan adam için , "yedekten gelip atıyor bu kadar " denildi . bu yıl umarım hep o oynar..

YSY dedi ki...

Aslında cenk negredo beraber oynasa uyum olacak gibi. İkiside al-ver e müsait. 442 fena olmaz

Unknown dedi ki...

Bu blogda @hidayet nurügengi arkadaşımızla aynı şeyi düşüneceğimiz hiç aklıma gelmezdi. Adam (sanırım ilk kez) haklı beyler :))

Tamam, ŞL'ye doğrudan katılan ve yaş ortalaması yüksek bir takım olduğumuz için elbette ki Eylül/Ekim aylarını bulacak form tutmamız. Galatasaray'ın nasıl sapır sapır döküldüğünü göreceksiniz Aralık ya da en geç devre arası yüklemesiyle Mart gibi. Şunun için söylüyorum; benim izlediğim Lens, Quaresma'ya nazaran bekine daha çok yardıma gelen, pas oyununa daha fazla katılan ve ondan çok daha az eli belinde dolanan vaziyette idi. Negredo ise, hiç yerli fetişizmi yapmayalım, hemen her hareketiyle Cenk'ten daha faydalı ve daha çok maçın içinde olduğunu saçmasapan değişiklik vesilesiyle göstermiş oldu. Mesele Negredo'nun kariyerinden etkilenmek değil de gözünüzü seveyim, göz var izan var. 7 haftada 1'i penaltıdan 2 gol atan forvet formda, sırf Kadıköy deplasmanında 1 gol 1 asist ile oynayan Negredo formsuz öyle mi? Ben de zaten patagonyadan geldim, hiç laz inadı bilmem, laz inadının Türk fetişizmini bilmem :)

Takımda gruplaşma olduğu besbelli. Latinler bir yanda, Hollanda/Eindhoven ekibi diğer yanda. Ehh, Kambersiz düğün olmaz, Caner'in olduğu yerde Türk oyuncular da bu yanda. Kavgalar vs doğal ama felaket tellallığı yapmak istemesem de, bu kadronun daha büyük çekişmelere gebe olduğunu düşünmeden de edemiyorum. Zamanında Fenerbahçe Alex ile Galatasaray da Selçuk ile bu sorunu yaşadı. Lobileri sayesinde magazinleştirilerek aştılar ve klikleri dağıttılar ama Beşiktaş'ta aynı şey olursa cümbür cemaat çullanırlar. Yönetim ya masaya yumruğunu vurmalı ya da bir menajer görevlendirmeli.

Not: Sinan Engin geldi aklıma. Töööbe töööbeee

Unknown dedi ki...

@YSY

'Zeki Müren de bizi görecek mi?' misali, 4-4-2'de Quaresma ve Talisca kenarda oturacak mı? :))) Ben ona bakarım hocam.

drblackeagle dedi ki...

@Zaitsev
Talisca konusunda tamamen haklısın kaybettiği toplar takımın her seferinde geri koşmasına sebep oluyor. Ama bu konuda da en son konuşacak kişi Canerdir. Aldığı her topu uzun orta açma sevdasından çok top kaybediyoruz. Inter Cameron boşuna göndermemisim. Çok asist yapıyormuş bende her maç 20 orta açsam biri gol olur herhalde. Ama kalemizde oluşan kaç kontra atağın sebebi Caner diye iyi irdelemek lazım

Zaitsev dedi ki...

@ drblackeagle

Caner'in bizim yarı sahadan 60 metre şişirdiği topla kontra yiyeceksek zaten bitmişiz demektir. Ayrıca Pepe'de en az Caner kadar top şişiriyor. Bu topların şişirilmesi de ayrı bir sorun başlı başına.

@ YSY

Cenk'li bir çift forvet konusunda çekincelerim var. Aboubakar'ın arkasından gelirken onunla aynı bölgeye koştuğunu görmüşlüğüm var geçen sene. O da bana yeter. Maç içinde lokal çift forvet denemeleri olabilir.

hastati dedi ki...

herkesin hemfikir oldugu konulari oylasak keske, futbolcu oylamak yerine, mesela olumlumu-olumsuzmu, oyunu etkiliyormu-etkilemiyormu anketleri:
1.caner'in orta sahadan orta kesmesi
2. negredonun oyun bilgisi/ cenkin oyun bilgisi
3. lensin atletizmi
4. taliscanin 5 kez bacak arasi yapamayisi
5. iyi kotu quaresma' nin topu sag kanatta tutabilmesi
6. top kapacak oyuncu sayisi azligi
7. madde 6'ya ragmen ondeki oyuncularin asiri yaratici olma istegi
8. pepe'yle tosic'in oyun icinde kususmesi, adam iskence cekiyor tosicle resmen
9. fabrinin ayaklarini kullanmaktan tamamen vazgecmesi
...

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Ya burada atiba ile konuşan bir arkadaş vardı? Mümkünse bizi nirvanaya ulaştıran teknik taktik çözümlemelerimize hocanın bakışı neymiş merak ediyorum :) kafasında ne var açık açık söylesin bize :)

carlito dedi ki...

genel olarak yazılanlarla hemfikir olduğum noktalar da var, olmadıklarım da..

- Negredo'nun oyundan alınması tartışmasız şekilde yanlıştı.. gole ihtiyacımız varken Cenk'in sokulması doğruydu ama çift forvete dönmenin zamanıydı, ikisi beraber oynasa muhakkak kazanırdık bence.. çıkan oyuncu ise Talisca veya Lens olmalıydı..

- Lens hakkında genellikle olumlu yazılmış.. ben tribünde en çok ona dikkat ederek izledim maçı ve genel anlamda beklediğim kadar etkili göremedim.. Quaresma'ya fazla çizgide kalıyor diye kızıyorduk ama her hücumda olması gereken yerde olup etkili ortalar yapıyordu, Lens ise genellikle kanadını bırakmış oluyordu.. bir defa etkili sprint attı, onda da karşı karşıya kaldı zaten.. ikinci golü atıp kahraman olayım kafasında olduğunu göstermesi hayal kırıklığı oldu, asıl o golü Cenk'e attırsa kahramandı gözümüzde..

- Lens'in golünde Talisca'nın pasının çok kötü olduğunu yazan arkadaşlar olmuş, ciddi misiniz? :) kendi sola doğru yönelirken sağ tarafın boşaldığını görüp Lens'i oradan kaçırmak istedi ve çok zekice bir pastı bence.. Lens biraz geç uyandığı için o yöne de geç hareketlendi ama rakip savunmanın da beklemediği bir pas olduğu için onlardan önce yetişti ve Babel tarzı net bir vuruşla golü yaptı..
Talisca'nın verdiği zararlar konusunda ben de aynı görüşteyim, ama o gün Talisca olmasa biz gol falan atamazdık açıkçası.. tüm gol girişimlerinde onun payı vardı, orta yuvarlakta top alıp onun gibi ceza yayına doğru hızlı ve dikine giden başka oyuncumuz yoktu.. Oğuzhan varken zaman zaman bunu yapıp güzel asistler veya verkaçlarla gole gidebiliyor ama Tolgay hiçbirini yapamadı.. o yüzden tamamen Talisca'nın eline baktık, o da zaman zaman bencillik yapsa da elinden geleni yaptı bence.. attığı golü hazırlanış açısından mükemmeldi..
Talisca'dan bir Sosa performansı bekleyemeyeceğimizi ikisini karşılıklı oynarken daha iyi anladık.. Sosa'nın her gelen pas eveleyip gevelemeden tek topla nasıl oynadığını görmüşsünüzdür.. 2015-16 futbolumuzun başlıca sebebinin kendisi olduğunu tekrar gösterdi..ama o da Talisca'nın meziyetlerine sahip değil..
hoca ve yönetim oturup bir karar vermeli, bu Talisca'yı alacak mıyız almayacak mıyız.. alma şansımız düşükse hoca da ona göre yapmalı planlarını..

Medel transferi ise maalesef takımla kan uyuşmazlığı yaşayacak transferlerden biri olma yolunda ilerliyor gibi.. umarım yanılırız, ama işte Şenol hocanın yönettiği bir takıma nokta atışı değil de, sırf transfer olsun diye ihtiyaç dışı adam alınca böyle oluyor..

bu maçta Trabzon oynadığı oyunla puanı haketti, son dakikalara bakarsak beraberliğe sevinmeliyiz doğrusu.. 3 banko oyuncunun ve hocanın yokluğunda, Cl maçı yorgunluğunda en azından evimizde yenilmeme serisini kaybetmedik..

sıradaki lig maçında Adriano ve Gökhan Gönül'lü bir 11 ile çok daha akıllı bir oyun oynayacağımıza eminim.. Caner dünkü kavga oyunuyla yedekteki yerine dönme zamanının geldiğini gösterdi zaten, adamın oynadığı bütün takımlarda bir vukuatı var amk, biraz sahiplendik diye hemen havaya girmiş, kendine getirilmesi gerek...

QuaresmA dedi ki...

Niye istatistikleri işinize göre yorumluyorsunuz? Mesela Cenk’in gollerini sayarken niye CL gollerini saymıyorsunuz? CL maçları daha zorlu ve haliyle o goller daha değerli değil mi? 25 metreden Casillas’a golü var be. Milli takımda da golü var. Lamı cimi yok, formda işte. Rakamlarla böyle oynamak ancak kendini kandırmaktır.

EC dedi ki...

bence top yekun sessizlik gerekli..
Sessiz Protesto..
sadece BJK TV ye ve Yabanci Kanallara yapilacak aciklamalarla..

Su an herkes cephe almis durumda ve sanki Besiktas Guney Kibris liginden dahil edildi lige!!!

Sunu gosteriyor; Gsaray/FETOSARAY ve Fbahce / SIKEBAHCE sampiyon olamazlarsa gumleyecekler! Kayyuma kadar gider is!

Banka kredisi almak icin kiclarindaki donu bile rehin verenler, riva satisi ile takima bir suru pahali oyuncu dolduranlar mutlaka Sampiyon olup CL e katilma pesinde!

Hakli bile olsak, yapilacak aciklama cimbizlanip saga sola cekiliyor...

Su da unutulmamali Dost Kulup / Dost Eski Futbolcu yok..
bizim dostumuz su an takimimizda terleyen futbolcularimizdir ve destek onlara verilmelidir!.

Olcay aski biraz abartiliyor!

zor donemec gectik.. GS daha baslamadi bile bu donemece.. bir tek Ugur Meleke farkinda..gerisi populist ve saksakci!

Dinlenelim.. Adriano, Gokhan geri donuyor.. Caner in stresi de azalir, NEcip in kazmaliklari da.. Atiba/Oguzhan aralarina da Tolgay / Medel degismeli katilir..

Hakemler bize karsi herseyi yapacak.. daha bunlar baslangic..



QuaresmA dedi ki...

CL golleri derken gol katkısı demek istedim. Leipzig’e de asist.

ozan dedi ki...

@Quaresma

+1i yapistiriyorum.


Medel dedik aha gorduk Medeli , fena olmasa da Lensi de gorduk en son Negredoyu da gorelim de bir rahatlasin burasi. 2 senedir sampiyon, Cl de 2de 2 yapmis takim, hocayi elestirmeye devam.

Ben Porto macindan sonra hocayi elestirmeyi biraktim bence biraz guvenmek lazim hocanin tercihlerine.

beagle dedi ki...

@Quaresma

Şampiyonlar Ligi'nde en zayıf halka olarak kontraatak oynuyoruz, o istatistik başka bir şey anlatıyor.

Ben kendi namima FB galibiyetine Porto+RedBull x 10 kere sevinirdim. Para işleri dışında pek umrumda değil o maçlar. Sebebi de hiçbir sonuca ulasamayacak olmamiz. 6 da 6 yapsak çıksak ne olacak kimden fark yemeyiz diye kura izlemeye devam edecegiz.
%51 BJK altyapili oyuncularla oynarsak veya 510 kere piyango tutturup Modriç vbden müteşekkil kadromuz olursa ilgim artar tabi.

Şu anda benim BJK hayallerim planlamalarim lig tabanlı. Favori ciktigimiz veya ortada olan 30-32 macta bir halt yapamayacak oyuncular en istemediklerim. Örneğin Cenk. Santrafor oynayacaksa derhal gitmeli. Kendine de yazık bize de.

Mesela Talisca. Orta saha Atiba-Oguzhan gibi topla oynayabilen bir ikili değilse, Talisca topla çok oynayacaksa yarardan çok zarar verir. Ikinci forvet pozisyonunda kral, rolü azıcık değişirse kanser...

turkkant dedi ki...

Talisca konusunda bir tandığımın çok güzel bir yorumu var. Sanırım podcast'te cochise.de benzer bir yorumda bulunmuştu. Beşiktaş'ın 10 kişilik bir oyun bulması lazım; yani Talisca + 10 kişi.

QuaresmA dedi ki...

@ beagle

Her şey bir yana, CL maçları sırf prestij anlamında bile ligi solda sıfır bırakır. Senin CL'de maçlar kazanman, belki çeyrek final oynaman Beşiktaş ismini bütün Avrupa'da duyurur ve özellikle transferler anlamında getirmek istediğin oyunculara bir vizyon sunar. Pepe, Negredo, Lens, Adriano, Q7 gibi oyuncular senin Fener'i yenmeni, TR liginde şampiyon olmanı mu umursar, yoksa CL'de gruptan çıkabilme vizyonu sunabilmeni mi? Bunları sunamıyor olsaydık Negredo yine gider bir alt sıra Premier Lig takımında takılırdı. Adriano'nun burada işi olmazdı. En kötü ihtimal Çin'de ekmeğine bakıyor olurdu. Pepe'ye Avrupa'da takım mı yok? Hala en baba takımların birkaçına rotasyon stoperi olarak transfer yapabilirdi. Bizle birlikte PSG istiyordu.

Hepsi bir yana, ligin öneminin daha yüksek olduğunu varsaysaydık bile CL maçlarının zorluğunun daha yüksek olduğu konusunda hemfikiriz sanırım. Bu maçlarda gösterdiği performanslar Cenk'in şu anda hayatının formunda olduğunu, hayatının topunu oynadığını ve kariyerinin şimdilik zirvesinde olduğunu gösterir. Negredo konusunda çoğu kişinin tezlerine katılıyorum ve günün birinde Cenk'i kesip bizim istediğimiz şekilde bir hücum hattı oluşmasını istiyorum ama formayı hak etmesi lazım. Bugün, 02.10.2017 tarihi itibariyle Beşiktaş'ın birinci forveti Cenk Tosun'dur.

Ruşenaliduran dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ruşenaliduran dedi ki...

Herkesin yorumuna saygı duyuyorum mesela Metin Tekin takip ettiğim bir spor adamı ve Beşiktaş'ın santraforu Cenk Tosun diyor Uğur Meleke aynı şekilde beğenerek okuduğum bir spor yazarı ve Negredoyu çok öven bir yazısı var bugün ayrıca aynı yazıda Taliscayı mutlaka bonservisi ile 15_20 Milyon euro bandında alınması gerektiği. Ben kendimde maçı 90 dk izledim Medeli hiç beğenmedim yalnız bugün bu maça Caner ile birlikte hasta hasta çıktığını okudum özel bir haberde Canerde çok kötü idi onun dışında Babel ilk golün pası dışında Tolgayda maç boyunca etkisizdi Necip ve Cenkte beklediğim gibi değildi Negredoyu beğeniyorum ve atacağı bir gol üzerindeki ölü toprağı alacaktır.
Lens Gökhan girdikten sonra daha iyi oynadı çünkü Necip bir sağbek değil ve Gökhan ile oynamak daha avantajlı attığı güzel golün dışında kaçırdığı gol öncesi hızı ve driplingini çok beğendim tabi ki son vuruşu iyi düşündü ama iyi uygulayamadı. Fabri iyi oynadığı maçta yediği 2.golde hata yaptı bir adım daha atsa o golde olmayacak Lensin kaçırdığı gol bu kadar konuşulmayacaktı çok önemli eksiklerin olduğu Şenol Hocanın kenarda olmadığı ve bu kadar kötü oynayan oyuncu sayısı fazla olunca 1 puanda iyidir.
Ayrıca iddia şampiyonluk oranları güncel durumu bugün Gs 2.20 BJK 2.30 biz 5 puan önde olsaydık 1.40 veya 1.50 verirlerdi en fazla ve daha köprünün altından çok sular akar.

Hidayet dedi ki...

cenk konusunda anlaşamadığımız şey şu . cenk formda mı , geçen yıl oynadığı futbolun üstüne koydu mu ? buna çoğunluk evet diyor . ben ise bunun beşiktaş için yeterli olmadığını düşünüyorum . kendi adına sevindirici elbette ama cenk'in "hayatının formu" nu takımıma yeterli görmüyorum . takımda 25 m 'den gol atma kapasitesine en fazla sahip olan , cl'de 2 maç- 2 gol oynayan ,talisca'yı yerden yere vuruyoruz burada cl'de 2 asist'le oynayan q7'nin yerine lens'in oynaması gerektiğini düşünen birçok insan var . cenk'i tanımasam , bana lig+cl değerleri verilse , kanat forvet ya da hücuma dönük ortasaha falan derim . santrfor gibi oynamıyor , beğenmiyorum . övgüyle orantılı istatistiği de yok bakınca . negredo cenk'ten formayı alamaycak . çünkü arada moral ,motivasyon ,maç kondüsyonu farkı oluşmaya başladı . bu tercihti ,cenk'ten yana kullanıldı , devam edilsin . sonucu görelim hep birlikte.

@ quaresma yanlış hatırlamıyorsam , daha önce "abou yerine cenk'i tercih ederim " diye görüşünü belirtiyordu. peki ben abou'nun bu yıl ligde 8 maç 6 gol , cl'de 1 maç 2 gol attığını söylesem kararı değişecek mi ? abou'yu beğenmemek gibi , cenk'i de beğenmemek , yeterli görmemek son derece doğal . ortada büyük sayılar olmamasına rağmen , olsa da beğenilmeyebilir . beşiktaş gs'den sanırım 6 gol az atmış . sizce attığımız gol adedini , dağılımını da düşünürsek , kim az attı , kim atmalıydı aradaki farkı ?

QuaresmA dedi ki...

1) Talisca'nın 100% performans ile oynayabilmesi için sahada Ozzy ve Q7 ile birlikte olması lazım. Birinin varlığı ile +30% kafa golü bonusu kazanıyor, ötekinin varlığı -25% top yapma cezasını örtüyor.

2) Cenk Q7 ile +25% kafa golü bonusu kazanıyor. Talisca ile birlikte takımın hücum koordinasyonuna -25% ceza veriyor ama maksimum gol verimini sunuyor yine de. Babel ile +5% uyum bonusları var.

3) Negredo Q7 ve Caner ile +30% kafa golü bonusu kazanıyor. Cenk, Babel, Talisca, Lens gibileriyle +5%'er asist bonusu kazanıyor. Favori olmadığın maçlarda veya önde olup kontraya döndüğün durumlarda ise -25% yavaşlık cezası var.

4) Q7-Cenk-Talisca üçlüsünün ikisinin sahada olması oyun koordinasyonuna -10%, üçünün birden sahada olması -25% ceza veriyor.

5) Q7 kafa vurabilen her ortasaha ve hücum oyuncusuyla +5% orta ile asist bonusu kazanıyor. Caner ile birlikte oynadıklarında ise birbirlerinin orta bonuslarını götürüp takımı ortalara mahkum ederek takıma -20% ceza etkisi yapıyorlar.

6) Lens'i tam çözemedim.

7) Babel her kombinasyonda solda. Cezası, bonusu pek yok. Topu ceza sahasında Babel ile buluştur yeter.

Bunlarla beraber her oyuncunun form faktörü de var. Bir kombinasyon başka bir maçta işe yarayacak diye bir durum yok. Aşağı yukarı takımın hücum hattı şimdilik böyle benim gözümde.

nathan dedi ki...

Talisca tipi oyuncuların dönemi daha çok 80'ler ve 90'ların ilk yarısında vardı. Onların da iyileri hem pas yapabilirdi hem de adam geçebilirdi. Asalım keselim demiyorum, elbette yararlı olacağı maçlar olacak, özellikle kendini daha çok verdiği Avrupa maçlarında. Ancak takımın bir şekilde onsuz da oynayabileceği bir formatı öğrenmesi gerekiyor, böylece TS'nin yaptığı gibi baskı yediğimiz zamanlarda en uçtan orta sahasına oradan da defansa hem fizik olarak hem de pasla çıkarken dirençli olabiliriz.

Aslında burada Talisca konusunu irdeleyenlerin çoğu böyle düşünüyor. Ama yok, ilk 11'de sürekli oynar çünkü Şenol Güneş neylerse güzel eyler diyeceksek burada sadece oynanan maçları yorumlarız ki bu formatta sadece maç topiği açılır ve sıkılana kadar 1-2 gün konuşup bir sonraki maçı bekleriz. Üstelik konuştuğumuz büyük olasılıkla sezon sonu bize bye bye edecek bir adam.

QuaresmA dedi ki...

@ hidayet

Abu'yu ben en iyi zamanlarında bile hava toplarında kalıbının adamı olmaması, yan toplarda pozisyon alma ve senkron problemi olması sebebiyle bizim için ideal bir forvet olarak görmedim. Negredo transferini de, olsaydı Llorente'yi, Mandzukiç'i falan da Abu'ya tercih ettim. Ama eğer ki şu anda Abu bizde olsaydı, yani Cenk-Abu-Negredo'nun üçü birden bizde olsaydı şu anda Abu'nun takımın birinci forveti olmasını desteklerdim. (Tabi Abu'nun şu anda gösterdiği performansı aynen bizde de gösterebiliyor olmasını varsayarak) Çünkü golleri atan, asistleri yapan, formda olan oynar. Bu kadar basit.

nathan dedi ki...

Bir de şuna değineyim. TS maçında gördüğümüz tablo belki de bu yıl gördüğümüz en net resimdi. Zira rakibin oyunu, bizim gol yollarında etkisiz kalmamız, orta sahadaki zaafiyet, vs. Bu olan biten içinde kadroda eksikliklerin olduğu gerçeğini unutamayız elbette. Peki oynayabilen kadroyla oyuncu değişikliklerini ve oyuna yansımasını irdeleyelim.

- Gökhan-Medel: Böylece sağ bek pozisyonu güçlendirilip etkisiz Medel'in yerine Necip geçti. Sonuç: Gökhan'la sağ bek oyuna daha çok katkı verdi ama orta saha kötüleşti; Necip'in kötü Medel'den daha kötü olmasının da etkisi var.

- Negredo-Cenk: golcü çıkarıp golcü alıyorsan olay belli, oyundan aldığın adamın performansını beğenmemişsin. Peki Cenk girince ne oldu? Sağ bekin çok daha fazla oyuna katıldığı halde iyileşme sıfır hatta geriye gidiş var.

- Necip-Pektemek: Her türlü taktik düşünce ve formasyonun ötesinde "ya tutarsa" olayı, bunda eleştirecek tartışacak bir konu yok.

Şimdi bir tık daha öteye gidelim (Sonuncu değişikliği unutalım, malum nedeninden ötürü). Bütün bu değişiklikler mevcut oyun yapısını asla değiştirmedi. Yani 4-4-2'ye de dönmedik, misal tersine Talisca'yı çıkarıp orta alana ekstra bir adam ekleyip set yapmaya da çalışmadık. Özeti: Aynı oyunda ısrar ettik ve değişikliklerin etkisi negatif oldu.

Bakınız şöyle bir olay var. Orta alandaki iki önemli oyuncunuz eksikse yine de oyunu rakip alana yıkmak isterseniz "bir tercih" olarak topu hızla ileriye şişirebilirsiniz. Hiç hazzettiğim bir iş değildir ama mevcut şartlarda "bir tercih"dir. Peki bunu nasıl yaparsınız, Negredo-Cenk değişikliği ile değil, Negredo ve Cenk'in bir arada olduğu bir ileri uçla. Trajik olan ileride oyun sıkışınca özellikle Caner'le yine aynı şeyi yaptık ama elbette etkisiz kaldık (bilmem kaç maçtır soldan boş bulduğunda şişiren Caner'in bunu kendi inisiyatifiyle yaptığını sananlardan mısnız yoksa. Bunda ısrarcıysanız o halde bunu yapmaması için kulağını çekecek ben miyim, o da ayrı mesele).

Daha çok örnek verilebilir de, kısacası bizim en kısa zamanda oyun yapımızı çeşitlendirecek işlere girmemiz gerekiyor. Bir yandan Negredo şu özelliklere sahip Cenk de bunlara diyeceksiniz, öte yandan zart diye golcü çıkardım golcü aldım işlerine gireceksiniz. Olayın özü şu, dünya üzerinde hiçbir futbol kulübünün hali "mystery" değildir. Ligde, Avrupa'da orada burada başarılı oluyorlarsa nedeni oyun çeşitliliğidir. Biz ise Q7 ile Talisca ile bunun altına dinamit koyuyoruz. Tamam, kadron bunlardan oluşuyor ve sonuca giden müthiş iş yaptıkları da oluyor; yine de bu farklı adamları farklı formasyonlarda oynatacak hale geleceksin bu kadar basit (basit derken yapılabilmesi anlamında değil, olayın ne olduğu anlamında). Yoksa Real gibi kadron varsa çık bildiğini oyna ona kimse bir şey demez.

nathan dedi ki...

Ekleme: "en net resimdi" derken takımın halinden bağımsız bir maçta görünenin ayan beyan olması anlamında.

Hidayet dedi ki...

@quaresma

abou ile ilgili söylediklerine katılıyorum . bizim oynadığımız futbol negredo için de uygun değil diye düşünmeye başladım . fakat abou ile ilgili eleştirel düşünceyi cenk'e de uygularsak sonuç ne olur aceba ? ben ayda yılda bir atılabilecek gollerdense , her maç arka direkte 1 tane sıkıştırmasını , trabzon maçında talisca ile babel'in yaptığına benzer oynayabilmesini ,porto ve fener maçlarında negredo-babel ortaklığına benzer oyun göstermesini isterim . eğer lige hoca negredo ile başlasaydı , şu an santrforumuz negredoydu . eğer negredo oynasaydı , 2 gol atsaydı , yeterli görürmüydük ? ben takımı tanımamasına rağmen görmezdim. o zaman yıllardır bu takımda oynayan cenk için de yeterli görmem. formsuz demiyorum ,bu form bize yeterli değil diye düşünüyorum . umarım yanılırım

Zaitsev dedi ki...

@ carlito

Sen yazdıktan sonra pozisyonu bir daha izledim. Talisca Lens'in ayağına atmak istiyor ama arkasına düşüyor top. Lens hızlı dönerek gole gidiyor. Bence defans oyuncusunu da farketmiyor ve onu görünce panik pası atıyor. Bilinçli bir pas değil.

Lens konusunda ise katılıyorum. Gole kadar vasatın altındaydı. İçeri de çok girince Trabzonun daha rahat kapanmasını sağladık. Q7 olsa bu kadar göbeği iyi kapatamazdılar. Mecburen kanada doğru açılmak zorunda kalacaklardı.

Pheaglix dedi ki...

iyiden iyiye genel sonuçlar olarak bilic beşiktaşına bir dönüş var bu sene. avrupada sansasyonel sonuçlar al, içeride küçük takımlar karşısında zorlan, ne kadar üstün olursan ol fişi çekeme, büyük maçlarda kendi kendi evinde berabere kal dışarıda yenil, aleni şekilde hakem katliamına uğra ama "hakemi de yenmek zorunda" olduğundan ve "hakem kötü niyetli değil, sadece kötü hakem" olduğundan maçı kaybet. yabancı sınırı da geri gelince iyice eski günlere döneriz zaten.

BJK4EVER dedi ki...

Trabzon maci bazi konulardaki goruslerimi pekistirdi. Bu yonde cok yorum gormedim, o yuzden yazayim dusuncelerimi madde madde.

1 Oguzhan elestirildi hep, ama Oguzhan'siz olmadigini 85. defa gorduk artik. Tolgay tipki Cenk gibi; kulubede bulunmaz nimet, ama sahaya cikinca birseyler eksik kaliyor. Takim Oguzhan'siz basi kesik tavuk gibi. Hele Atiba olmayinca tamamen dagiliyoruz. Atiba-Oguzhan ikilisinin takimin beyini oldugu yine gozuktu net olarak. Artik Oguzhan harbiden elestirilmesin veya dozunda elestirilsin abi.

2 Quaresma bu takim icin hayati onlem tasiyor. Disiplinsizliklerini, kat gormeye meyilli olmasini vs elestirin tabii, ama oyun anlaminda elestirmeyin artik. Siz belki kanat futbolunu begenmiyorsunuz, ama bu adam o futbolun ust noktalarinda geziniyor. Yaptigi kritik asistler kac oldu sayamiyorum artik. Porto, Leipzig vs attiriyor iste. Bunu da defanslarin en guclu oldugu ust seviyede yapiyor. Oyunu kanatlara dogru gelistiremeyince kapali savunmalara karsi ne kadar sikinti yasadigimizi gorduk iste. Quaresma oyuncu cesitliligi ve kalite acisindan takim icin vazgecilmez.

3 Quaresma icin soylediklerim Talisca icin de gecerli. Fiziksel olarak hala zayif, son yarim saat cikmaliydi, ama ilk yaridaki oyunu Alex, Hagi seviyesinde idi. Sampiyonlar liginde senin gol yukunu cekiyor bu adam, Porto ve Leipzig'in hucum oyuncularinin yapamadigini bu yapiyor. Kaldi ki bu sene bana gore topsuz oyunda cok cok daha iyi gecen seneye gore, hem ofansta hem defansta. Hele Talisca'yi elestirenlerin cocugunun Sosa'yi ovmesi var ki, o daha da fena. Gorduk iste topsuz oyunda muthis olan, pas ustasi organizator Sosa'yi. Bitik bir Besiktas'in yedek orta sahasina karsi Trabzon gibi diri oyunculara sahip bir takimi oynatamadi, kayboldu sahada. Ilk yarida Talisca sinek gibi ezdi kendisini.

Oguzhan, Talisca ve Quaresma'ya sahip cikmaliyiz. Besiktas seviyesindeki bir takim icin kritik bunlar, bunlardan iyisi kolay kolay bulunmuyor iste. Oguzhan'in daha az top kaybedip daha diri olani Modric, alamazsin. Quaresma'nin disiplinli olup daha az top ezeni Bernardo Silva, alamazsin. Talisca'nin topsuz oyunda kaybolmayip diri olani Harry Kane, alamazsin. Bunlarin bilincinde olup yorum yapmak gerek.

Onun disinda yedek oyuncularin performansi bence soru isareti yaratti. Negredo ilk defa tutuktu. Lens cok kotuydu golune ragmen. Ama 3-1 olmasi gereken pozisyonda neden bu sezon cok onemli olabilecegini gosterdi bence. Medel hasta hasta cikti maca, ama bu mac olcu olmaz benim icin. Medel Porto macinda yaptiklariyla onemli olacak bu takim icin.

Velhasilkelam, biraz da Senol hocaya kizmak lazim bu konuda. Lens ve Negredo'yu daha kolay hazirlayabilecegi maclar vardi, ama kullanmadi Karabuk maci haric. Bu oyunculari kullanip motivasyonlarini yuksek tutup takimin bir parcasi olduklarini hissettirmesi lazimdi. Butun sezon boyunca ayni 11'le devam edemezsin. Hadi baslamazsin anlarim ama rahatladigimiz anda ligde 60. dakikada default olarak 2 oyuncu degistirmeliyiz artik. Yoksa bu mac programini kaldiramayiz.

beagle dedi ki...

Tottenham'i yenip üzerinde lig bitirip tur atladik, Liverpoolu eledik, Arsenali surundurduk, Valerenga'dan beri dandik takima elenmiyoruz ki o takim simdikilerin elendiklerine 5-10 atar... Tupcunun cezali sezonlari olmasaydi simdi Avrupada ilk 20deydik. Su anda 1-2 sene eksik puanla 34. siradayiz. Bayagi suredir Avrupada sahamizda yenilmiyoruz.

Hiçbir yerde BJKnin Avrupa takimi oldugu, gururumuz olduğu, Turkiyeyi puanda sirtinda taşıdıği yazmiyor.
FByi 15 senedir Kadikoyde yenemedigimiz, 8taş falan girla gidiyor ama. Nasıl bir prestijse dibini aydinlatmiyor yani.

Öte yandan rakibin bizden fazla hücum yapabildiği her maç bize maglubiyet sayilir zaten. Biz ezik FBliler gibi rakip tepemizde tepinirken alinan galibiyetlere, kupalara sevinecek yapıda degiliz bence (sezonda 1-2 maçı degil geneli kastediyorum)

Sahada golcüsü olmayan Beşiktaş, eksiktir. Keyifsizdir, güçsüzdür. Bu golcü Cenk degildir (adam BJKli, kendine sorsan tek forvet kendini oynatmaz eminim :) ) Negredo da golcü değil.

Amacı gol olan bir oyunda gol işinde iyi olmayan forvetlerle oynamayı çok saçma buluyorum. Bütün scoutlarimizla vb bu konuya eğilmeliyiz.
Devre arasi Cenk'i buyuk paraya zordaki bir ust lig takimina satmanin tam zamani. Bir yerlerde Toschak gibi beyinsiz bir hocanın kenarda oturttugu gerçek bir golcü vardir muhakkak. Şu an gittikçe üzerimize çöken kaostan ancak Golcü ile çıkarız. Bkz Gomez gelince neler oldugu...

yilmaz dedi ki...

negredo'nun bu maçta çıkartılırsa ortalığı birbirine katacağını biraz takımı takip eden herkes kestirebiliyordu. Hocanın kestirememesi büyük hata.

Beşiktaş gibi bir kulüp 4.5m€ verdiği adamı kenarda oturtamaz. "Taktik gereği" lafları da sökmez. Bu adam oynamalı. Cenk çok formda ise o zaman ikisi de oynamalı. "Alternatifli kadro istiyorum" dersen "al sana alternatifli kadro, buyur" derler. Negredo'nun sezon sonu bakıldığında ya takıma katkısı olması ya da bir yıllık maaşını çıkartacak şekilde satılması gerekiyor. Her iki ihtimalde de oynaması şart.

GeceGezgini dedi ki...

Hayır bir de Cenk'i kötü oynadığı her maç 80.dk'da oyundan çıkartıp Negredo' yu 58'de çıkarmak asıl saçmalık. Ve yukarıda nathan' ın çok güzel özetlediği gibi, zaten işlemeyen bir sistemde bu değişiklikle ne amaçlanmış olmalı. Keşke hocadan yanıtını alabilsek.

Caner'in her maç yarı sahayı bile geçmeden topu şişirmesinin bir plan olduğuna katılmıyorum açıkçası. Çünkü maç içinde bir pozisyonda Cenk bile kızdı adama, yerden oynasana şu topu dedi. İlerideki adamlar bile hazırlıksız üzerlerine laps diye top şişirilmesine. Fakat bunun orta saha ile de ilgisi olduğunu düşünüyorum, geçmiş maç postlarının birisinde de yazmıştım; Tolgay ve Medel(Necip), Caner'e yaklaşıp top almadığı her durumda Caner ileriye orta açıyor.

EC dedi ki...

harika bir ortam var.. kimse birakiyorum, kaciyorum demeden, akli selim ve sakin bir sekilde dusuncelerini paylasiyor..

Tesekkurler.

degisik yemekler yapabilecek malzeme var mutfakta.

Ligde bu yemegi 4-4-2 ile sekillendirip cogu maca bu sekilde ciksak? Sapkadan tavsan cikarsak? Negredo , Cenk birlikte baslasa..

Avrupa maclarinda klasigimize donsek..

bir tweet gormustum.. 7 macta ; ilk macimizi seyircisiz oynattilar, 28 sari, 4 kirmizi kart cikardilar, 2 tane golumuzu yediler, 2-4 penaltimizi gormediler.. TD umuzu de tribune yolladilar..

Bunu hangi diger Turk takimina yapsalar su an 6- 12 cilik arasinda yer alirdi..

Yilanin basini erken ezelim ve ligin ve maclarin zorlasacagi 8 ci hafta sonrasina kadar ellerinden geldigince kan kaybettirebilecekleri kadar hamle yaptilar bize karsi...

Bizim lehimize olan pozisyonu kaybediyorlar, surekli BJK kollaniyor algisi yaratip aslinda BJK yi dogruyorlar.. Ridvan Dilmen - Sinsi Seytan artik 3 kanalda birden bize saldiriyor aslinda Demiroren i elestirirken..


Bizim blogda, sosyal medya da, tribunde ve sokakta birlik olup bize karsi yapilani gormemiz gerek..

Bence Milli Mac arasindan sonra rakiplere nefes aldirmayacak ve daha fisleri ilk yarilarda cekecek 2-3 gol atip daha sonra dinlenme moduna gececek takimi kurmamiz gerek... Bunlarin hepsinin iflahini boyle keseriz..

Spor Servisinden 100deYuz futboluna kadar istemeye istemeye Besiktas in hakkini vermeye baslarlar..

Ayni yarista degiliz maalesef!

Acaip Acilan GSaray sampiyon olamazsa Riva dan elde ettigi geliri carcur etmis olacak ve satacak baska seyleri de yok!.
Biz yine sampiyon olursak, 3cu yilimizda yine CL yapacagiz ve bu makasi acacak.. Aslinda Seytan Dilmen bunu biliyor, BJK makasi acacagina GS nin BJK nin onunu kesmesi icin destek veriyor!

Evlendirdik bu yil FB ile GS yi.. :)

Milli maclardan dilerim sakatsiz doner oyuncularimiz..

iyi bir ivme yakalariz diye dusunuyorum milli mac sonrasi, GS tokezlemeye baslarken...

SALDIR KARTAL

Ben dün yorum yazmıştım buraya kaybolmuş. Aynı şeyi tekrar yazarken insanın motivasyonu kayboluyor ama deneyeyim.

@QuaresmA

Maddeli/yüzdeli yorumunu çok beğendim, sonra da "la madem bu kadar benzer yaklaşıyoruz niye ekseriyetle ayrı düşüyoruz" diye kendimi sorgularken altta "gol atan oynar abi" diyerek rahatlattın beni, hatırladım hangi temel farklarımızın olduğunu ahah.

@Nathan

Senin yorumuna %100 katılıyorum.
***
Aslında herkesin yorumlarına katılmasam da katılıyorum, zira sorunları görüp üzerine düşünmeye çalışmak önemli. Maç sonucundan bağımsız olarak bunu her daim yapabilsek daha iyi tabii ama olsun. Belli bir sinerjinin ölçemediğimiz faydaları oluyordur elbet.

Zaitsev dedi ki...

* Top şişirme işini sadece Caner'e yıkmayalım. Pepe'de ileri fazlaca uzun top atıyor. Hatta Tosiç'te kulübe katılıyor.
* Q7 sahada olunca Caner'in attığı bu topların bir kısmı çapraz ters top oluyor. Bu da hücumu hızlandırıyor.
* TS maçı özelinde Tolgay'ın top almaması ve Lens'in kanada açılmak yerine içeri kat etmesi sonucu top Caner, Pepe ve Tosiç'in ayağında patlamıştır. Onlarda hazır ileride Negredo var diyerek yaradana sığınmışlar ve uzun top oynamışlardır.

@ BJKEVER

Talisca'nın fiziksel olarak zayıf ama kondisyon olarak kötü bir oyuncu değil. Bana göre Talisca önündeki adamlara göre oyununu oynuyor ve mücadele ediyor. Mücadelesindeki fark Negredo ile Cenk'in ortaya koyduğu mücadele ile orantılı. Önündeki pres yapan bir oyuncuysa ona ayak uyduruyor, yatan bir oyuncuysa ona uyuyor.

nathan dedi ki...

@Zaitsev

"Q7 sahada olunca Caner'in attığı bu topların bir kısmı çapraz ters top oluyor. Bu da hücumu hızlandırıyor."

Daha rasyonel şekilde oynasak bu bilardo effect tadında "sekmelere" ihtiyacımız olur muydu sence, bşr soru bağlamında.

Ya da cidden gayet masumane ve hiçbir önyargım olmadan öğrenmek için sorayım; bir futbol takımında böyle bir plan ya da plan olmasa da oluşan durum sonucunda bir frame oluşturabilir mi.

Cidden derken, olabilir de bilemiyorum; sonuçta ilk 2 CL maçımız tüm klişeleri ters yüz etti mesela. Ama beni hala ikna edemiyor ve ilerisi için gayet tehlikeli geliyor.

BJK4EVER'in Sosa yorumlarıma katılmadığıma da belirteyim. Sezon başı Şenol Güneş Sosa için oldukça bastırdı, hatta Burak ve Volkan Şen'den önce ısrarla istedi. İlk kokusu çıktığında beleşe beklenilmemesi gerektiğine, İtalyanların paraya bakacaklarına ve dolayısıyla hayal olduğuna değinmiştim. Sosa bizim ligde her takım için bir akord elemanı. TS için de pozisyonlarına ve akışa göre oluyor, ama bizdeki haline tam olarak gelemez ve nedeni de kendisi değil. Şöyle bir olay var, biz eldekilerin bireysel performansıyla (eldekiler derken hocanın kafasındaki il 11) TD'nin kafasındaki sistemi oluşturmaya çalışıyoruz, TS ise elindeki oyuncuları Ersun'la formatlandırıp bireyselliklerini buna uydurmaya çalışıyor. Elbette "akord" görevi birinde diğerine göre daha çok önemli ve etkin.

Sosa bu durumda daha etkisiz kalıyor zira bir yığın başka konu da varken en başta Ersun'lu sistem atak olgunluğu için gereken zamanı tukaka görüyor. Aslında ta Colman tercihine kadar gider bu konu, ya da neden TS taraftarı için Alanzinho gibilerini hep daha hatırlanır yaptığına. Ama TS'yi yorumlamak kendi işleri, büyük bir camia sonuçta, kendileri bilir. Bu bakımdan Sosa'ya ligimizdeki takımlar yönünden bakarsak daha çok bize, Başakşehir'e ve FB'ye çok daha cuk olurdu.

Öyle bir ihtimal yok da halen Sosa gelebilir dense ilk havalara uçan Şenol Güneş olur gayet emin olun. Ve ben de ona tamamen katılırım.

nathan dedi ki...

Allardyce'in -muhtemelen fake- Türk Milli Takımının başına geçmesi için teklif aldığını ama reddettiğini yazmış medya. İngiliz tabloid basını yazar, bizim geçmiş zamanki Bulvar gazetesinden bile beterler. Lem önce sen futbol oynat sonra bırak Türkiye'yi herhangi bir takımın başına geç. Futbol literatüründe kabız futbol tanımının baş aktörüdür, düşman gözüne. Kabızlıkta bir Eriksson bir de bu.

Emrah D dedi ki...

Bence bir top yapan takımımız bir şişiren takımımız olsun lig maçlarında ya birini ya diğerini oynatalım. Kale ve stoper ikilisi ve kolay yorulmayan Babel iki takımda da yer alabilir.

NOT: Bu yazdıklarım daha mutedil bir hakikate dikkat çekmek için özellikle abartılmış bir senaryodur ölmüş eşşek gibi dövmeyin.

Şişirenler takımı:

Sol bek Caner neredeyse kanat gibi ileri çıktığından (ve kanat forvet Babel kesilen ortaları değerlendirmek / Caner'e yer açmak için içeri girdiğinden) sistem neredeyse 3-5-2 hatta Talisca'nın pozisyonu da düşünülerek 3-4-1-2 bile denebilecek bir yere evriliyor. Sağ bekte Medel çizgiden hücuma katılmak yerine (Quaresmanın arkasında verimli bir hareket değil) Quaresmanın defansif eksikliğini kapatmak ve hücumda orta sahayı bir kişi arttırmaya (FM diliyle inverted wing back) yönelik oynuyor.

Quaresma ve Caner gibi orta bağımlılar, Talisca gibi oyundan kopan ama ortaları iyi değerlendiren ceza sahası dışında kalırsa da seken toplara uzaktan vurabilecek tarzda oyuncuyla birlikte oynuyor. Orta sahayı ve diğer beki de seken topları toplayıp yeniden orta kesilmek üzere kanatlara ya da uzaktan şut çekmek için ortaya yönlendiren / direk uzaktan asılan reboundculardan kurmak gerekiyor. Oğuzhan, Atiba, Adriano, Gökhan Gönül gibi pas oyununda iş görecek adamları bu takımla oynatıp yormanın çok anlamı yok. Orta saha Tolgay Necip Talisca (evet son maçta şikayetçi olduğumuz üçlü, ama normalde her maç şikayetçi olduğumuz Quaresma da yanlarında olup rakip defansı çizgiye kadar çekse çok daha iyi geçerdi maç) dönen topları toplayıp ya verkaçla uzaktan şut veya kanatlara Caner ve Quaresmaya açıyorlar. Klasik kanat değiştirerek rakip defansı esnetme işi de yapılıyor.

Fabri - Tosic Pepe Medel - Necip Tolgay - Caner Talisca Quaresma - Babel Cenk/Negredo

Diğer takım buradaki konsensusa yakın pas oyunu takımı

Fabri - Adriano Tosic Pepe GG - Atiba Oğuzhan - Babel ?Lens? - Negredo Cenk

Hatta orta sahada Tolgay Oğuzhan da çıkabiliriz, ikisinden birinin 10 numara oynaması gerekmediği durumda birlikte bence güzel oynuyorlar. Atiba'lı oyuna göre daha ofansif akıcı olabilir. Atiba'yı ribaund takımına verip Necip'i o tarafta yedeğe atarız

Defans çizgisi iki farklı takımda da normalde olduğundan daha ileri çıkıyor. Orta kesme takımında rebound toplamaya yardım edip sürekli topu rakibe bırakmamak için, pas oyunu takımında rakibi iyice boğmak için.

Oyuncuların artı yönlerini en çok öne çıkarıp eksi yönlerini en iyi gizleme yöntemi aklıma bu geldi.

Basar dedi ki...

Forumda iyi sonuçlarda acayip havaya giren, kötü sonuçlarda acayip çöken bir hava var. 3 gündür yoğunluktan yazamıyorum. Bu yazı tüm depresyondaki forumdaşlara gelsin.

Bu maçın berabere bitmesinin birkaç sebebi var:
1) Hocanın kenarda olmaması (değişiklikleri ve oyuna müdahaleyi yardımcı hoca yaptı)

2) Leipzig maçından sonra camia olarak hepimiz havaya girmişiz. 2 yıldır gördüğün nadir suskun tribün gecelerinden biriydi.

3) Evet kadromuz geniş ama 2 sakat 3 as futbolcu kart cezalısını tolere edecek genişlikte değil. Burayı biraz açmak lazım. Biz yedeklerin katkısı ile yeri geliyor skoru tutuyor, yeri geliyor oyunu yavaşlatıyor, yeri geliyor farkı açıyor, yeri geliyor yorulmuş oyuncuyu değiştirebiliyoruz. 5 as oyuncudan yoksun olunca bunların hiçbirini yapamadık. Pektemek'in orta saha olduğu bir kadrodan bahsediyoruz.

Bütün yukarıdakilere rağmen Lens'in topu girse 3 veya fazla gol ile maçı tamamlayacaktık. Bu sebeple skor yazarlığı yapmayıp esas sıkıntılara değinmek istiyorum. İki büyük sıkıntımız var:

1) Oyuncular hakeme (haklı olsalar bile) acayip itiraz ettiler. Birkaç pozisyon etrafını sardılar. Birkaç pozisyonda oyunu bıraktılar. Bu bana eski dönemlerimizi hatırlatıyor. Takım acaba biraz disiplinden çıkıyor mu endişesi duydum.

2) Aynı şekilde, ikinci sıkıntı şu Lens topu Cenk'e atmadı (göremedi, kendi atmak istedi, neyse..) Cenk oyuna küstü, geri koşmadı! Cenk'in böyle bir lüksü yok, yeri geldiğinde takım arkadaşının eksiğini kapatacaksın yeri geldiğinde ruh halini anlayacaksın. Hiç olmuyorsa takım için savaşmaya devam edeceksin. Kaldı ki pozisyon dönüşü gol yedik.

İlaveten Caner'in Talisca'ya hareketi olacak iş değil. Pozisyon tam önümde oldu, Caner kızmakta haklı ama bu kadar ileri gitmek takımdaşlığı bozar. Geçen hafta benzer çıkışı Tolgay Babel'e yaptı.

Yukarıdaki doneler bana takımın bireylerindeki hırs, azim, istek, kızgınlık gibi duyguların bir olmak, sakin kalmak, oyununa bakmak gibi olguların önüne geçtiğini gösteriyor. Hem üstte yazdığım hem altta yazdığım öğeler başarı için önemli fakat eğer bunlar dengede olmazsa takımı bir şekilde başarısızlığa doğru sürükler.

5 puan fark hiç önemli değil, çatır çatır kapanır fakat Şenol Hoca'nın ilk önce kendine olmak üzere, takıma terapi uygulaması gerekir. Bizim kadromuz zaten bir sürü formasyonu başarı ile uygulayabilecek bir kadro. Bu sebeple teknik taktik konuşmayı bugün için anlamsız buluyorum.

Terapi demişken... yapılacak ilk terapi fener maçını ve aptal fenerbahçe oyunlarını artık unutmak. Tribünler bile iki maçtır 'bu kavga başka kavga' tezahüratı yapıyor. Arkadaşlar Leipzig dk 45 2-0'da gerekli mesaj verildi, TRT'deki spiker bile ne muhteşem tezahürat dedi... Artık bu konuya odaklanmanın gereği yok.

Buradaki arkadaşlara da sesleniyorum. Kendinize de bir terapi yapın. Şu olumsuz saçma duygulardan kurtulun. Bundan sonra çıkış başlar, forza milli takım arası!

Emrah dedi ki...

Şampiyonluk puan ortalaması olan 2,3'e ulaşmak için önümüzdeki 3 maçı almamız gerekiyor.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Hoca kulübede olmasa bile telefonla müdahale eder değişikliklere. Orada olmamasının önemi yok. Locadan direk operasyon ;)

Cenk zaten geri koşan bir adam değil. Bu adamın genlerinde koşmak, pres filan yok. Yay civarı pusuda yatan, Tanju'nun biraz fazla koşanı ama biraz yeteneksizi Cenk. O pozisyonda Lens'e küstü geri koşmadı diyemeyiz. Bu adam geçen sezon Fenerle oynanan kupa maçında takım 10 kişi kaldıktan sonra forvette aylak aylak gezdi ya daha net bir referans mı olur?

Caner'i savunmak istemem ama birşey sürekli oluyorsa da bir tepki olacaktır. Leipzig maçında da Caner'in kart gördüğü pozisyonda topa doğru koşarken koşmayı bırakan yine Talisca. Kontra yeme ihtimalin %99 iken bir oyuncu 2 metre önündeki topu niye bırakır?

fidddas dedi ki...

2015-2016 ilk yarı puanımız 41 lideriz ve ikinci fenerbahçe 40 puanda
2016-2017 ilk yarı puanımız 38 ikinciyiz ve lider başakşehir 39 puanda

ilk yarıda 10 maç kaldı ve 30 puan var. 2015-2016 yı yakalamak için 27 puan yani 1 yenilgi, 2016-2017 yi yakalamak için 24 puan yani 3 beraberlik ya da 2 yenilgi toleransımız var.

kalan maçlara bakarsak,
büyük sürprizler yaşamaz ise puan kaybetme olasılığı olan maçlar ;
başakşehir, göztepe(d), galatasaray maçları var.

kazanırız dediğim 7 maç ise ; gençlerbirliği(d), alanya(d), akhisar, malatya(d), kayseri(d), osmanlı, sivas(d)
(malatya, kayseri ve sivas deplasmanları kasım-aralık , kötü zemin kesin gibi. o zaman sezon başından beri kullandığımız pek sevilmeyen q7 orta talisca-cenk-babel-(negredo) kafa oyunu işe yarayabilir.)

genelde orta-alt, düşme civarında gezinen takımlar ile deplasman maçları. bu takımları ligin ilk yarısında bitirmemiz avantajdır bana göre.

bugünün lideri lig sonunun üçüncüsü galatasaray için puan kaybetmeleri en olası maçlar ise ;
konya(d), fenerbahçe, trabzon(d), başakşehir(d), beşiktaş(d), göztepe

diğer maçları ise ; gençlerbirliği, alanya, akhisar, malatya(d)

5 puan fark var, puan olarak kötü bir durum yok. eğer kesin puan alırız dediğimiz maçlarda tökezlersek o zaman endişelenmeye başlayabiliriz.






fidddas dedi ki...

"büyük sürprizler yaşamaz ise puan kaybetme olasılığı olan maçlar " şu ifade yanlış anlaşılır diye düzeltme ,

büyük sürprizler : kazanacağımızı tahmin ettiğim maçlardaki olumsuz bir sonuç için kullanıldı.
yoksa başakşehir, göztepe(d), galatasaray maçları için kazanmamız büyük sürpriz diye nitelenemez tabii.

EC dedi ki...

sagol @Fidddas

ben toparlanma yasayacagimizi dusunuyorum.. su an icin tek yapmamiz gereken sessiz kalmak ve isimize odaklanmak..

ilk 7 hafta da bize karsi yapilanlari yazmistim.. sahada gol atip, daha cok kosup isimize odaklanarak biz kazaniriz o dedigin maclari..

en iyi kadro bizde.. en iyi TD de bizde.. Tudor bir puan kaybetsin bak neler olacak arkasindan..
Aykut un da suyu isiniyor salt puan kaybi degil, ne oynatmaya calistigi belli olmadigi icin..

ozkankaya35 dedi ki...

Bu yil ilk kez inonude bir arkadasimin babasinin locasinda mac izledim.Leipzig macinin ambiansı ile alaka yoktu.herkes ölü gibi.seyirci maç secerse futbolcu elbet seciyor.istanbulda yasamak vardi bazen anasini satayim.ama medel olmicak sanirim,insallah yaniltir.

Basar dedi ki...

@zaitsev pozisyon önümde olduğu icin neredeyse mimiklerine kadar gördüm. baya baya küstü

planck dedi ki...

baya güzel fikir teatisi dönmüş bari ben goygoy yapim :)
narcos izleyenler varsa:
https://twitter.com/rosveltdindane/status/914516125710520320

sadrazam dedi ki...

Anadolu takımları geçtiğimiz senelerde olduğu kadar çekinmiyorlar bizden. Sağa dışında da, maç başladıktan sonra da cesaretlendiriyoruz rakipleri. Bir kaç maç üst üste 2-0 dan sonra frene basmayıp 4-5 farlı galibiyetler alsak, rakipler üzerinde geçtiğimiz senelerdeki baskıyı oluşturabiliriz.
Gs ilk 3-4 haftadaki "freni boşalmış kamyon gibi" şuursuzca saldırmasının ekmeğini yiyor şimdilerde. Rakipler üzerinde de, medyada da fazlasıyla algı oluşturdular.
Bizde de Negredo başta olmak üzere bir çok oyuncu üzerinde gol atma baskısı var. Farklı galibiyetler bu baskının kırılıp, oyuncuların da psikolojik olarak rahatlamasına imkan sağlayacaktır.

carlito dedi ki...

sadrazam'a katılıyorum, lig için şu an itibariyle gol problemi en büyük problemimiz.. 7 haftada 12 gol bizim için çok düşük bir rakam, henüz 3 gol atabildiğimiz maç olmadı.. Lens o hatayı yapmasa Trabzon maçında bunu kırabilecektik, gene olmadı.. ama gençlerbirliği maçı bir fırsat olabilir, rakip pek formda değil, ankara da bizim için hiçbir zaman deplasman sayılmaz.. o maçta bol gollü bir galibiyetle ligde kendimize gelebiliriz ve rakiplerin ayağını denk almasını sağlayabiliriz.. ayrıca bu kez biz cuma günü oynayacağız, alacağımız 3 puan farkı ikiye düşürüp gs'nin konya deplasmanına daha baskı altında çıkmasını sağlar.. milli arada sonra güzel günler göreceğiz, inanıyorum..

sports guy dedi ki...

Ben gol konusuna cok katilamiyorum. Gecen sene CL oncesi karabuk ve alanya gibi ic saha icin kolay maclarimizda bol gol bulduk, CL durtunce yine cok gol goremedik, takim tekledi. Fark surada, tekledigimiz maclari kazanmayi basardik. Rize deplasmanindaki mucize gol, trabzon'a karsi 2-1den sonra rezalet oyuna ragmen gelen galibiyet vb.

Zor bir fiksturle girdik lige maalesef. Trabzon macinda gecen seneki sansimiz da yoktu, totalde bakinca benim acimdan tek dangalakca puan kaybi da kasimpasa deplasmaninda geldi.

Daha once de yazmistim, benim derdim ilk yari biterken tepeyle aramizda max 4 puan olmasi. Cunku ikinci yari bu takim ligi sallayacak eminim ondan. Hele hele gruptan cikmayi basarirsak. Fiksturun en zor kismi geride kaldi benim gozumde ligde, bundan sonrasi farkli olacak, icerdeki basaksehir maci dahil. Ilk defa onlar da avrupa donusu yapacaklar bizle maclarini, esit sartlarda inonuye ciktiklarinda napacaklarini gorecegiz.

Gencler deplasmani hep ters gelmistir de eger bu gencler'i de yenemiyorsak zaten sampiyonluk iddiamizi kafadan rafa kaldiralim, gerek yok analize falan. Net bir galibiyetle devam etmemiz lazim. Sonrasina bakariz artik.

beagle dedi ki...

Ben de genel rahatlığa katilamiyorum. 5 puan gerilerden bir tek Denizli ile sampiyon olduk ki 70 puanla sampiyon çıkaran sezonlardandi. Luce ile de puan farki yokken ama buralari 3. 4. falan gecmisken sampiyon olduk. Yani kurt hoca/tecrübe/kredi açısından biraz beklemtim var ama futbol acisindan biraz realizm gerek.

Realizm (Tabi benim futbol gerçekliğim):

- Cenk BJKnin santraforu olamazdı. Gol portföyü asla yetmezdi. Bile bile girdik sezona israr ettik. Israr edince de Negredo şüpheli hale geldi, kariyer artisi silindi.

- Negredo da yeterli gol sayisini en iyi koşullarda ucundan tutturabilecek bir adamdi. Bu paralar çıkıyorsa forvet yerine "golcü" bulunmaliydi.

- Talisca oyun özürlü bir silahti. Golcü alamayınca kendine mecbur kalindiginin farkinda. Kesinlikle 20-30 milyonlarin adami değil. 1 sene geçti zırnık gelişme göstermedi, tersine dümeni bozuldu. Zaman gecmedrn kesik yemesi Cenk ile bir rotasyona girmesi lazim.

- Q'dan bi halt (!) olmazdı. Yaşı geldi 35e yavaşladı, gıdım olgunlaşmadı, akillanmadi. Ilk 11 oynadığı takimdan da bisey olmaz. Hala oynuyor. Hala sistemde yer biciliyor. Ilk yarilarda kirmizi gören egoist için terbiyeli bir ifadeye gerek görmüyorum. O durdukça biz kötüye gideceğiz. Çoktan Çin biletini almış olmalıydı.

- Takimda hiç yeri olmayan Medel transferi yapıldı. Oğuzhan beğenmeyen taraftar soğan cücüğü kadar adamı orta sahada ne yapacaktı, anlamak zor. 6 numara Rotasyonunda Atiba,Tolgay,Necip varken Medel geldi. Yeterli emek sarfedilseydi Medel yerine zamaninda Ndiaye alınmış olurdu. Ama işimiz populizm, Interden adam alacağız...

- Sezon başında Medeli, Negredo'yu istemeyenlere çatlak gözüyle bakiliyordu. Göz önündeki Etoo, Ndiaye gibi iş yapacak adamlar yerine populizm seçtik. Bu sene bunu görüp birakmak lazim. Medel gümüş de Necip sac değil. Altyapi, yerli, Tcde oynayan sevmezlik büyük hatadır.

- Fabri'ye iyi demek zorunluluğu mahalle baskısı da oluşuyor. Üst direğe merdivenle yetişecek neredeyse. Her havadan sutta, bombeli topta yuregimiz ağızda. Kismetli bir döneme çattı idare ediyor da Mrmic, Runje gibi kalecilerden biri. Beşiktaş'ta yedek olur en fazla. Acilen 1. Kaleci hedefimizi aramaliyiz, Harun veya ortalama bir Alman...

An itibariyle ne yapacağız? Olmazlardan vazgeçip, eldeki en iyi kadroyla oynamaliyiz:
Fabri
Gönül, Pepe, Tosic, Adriano/Caner
Atiba/Tolgay, Oğuzhan
Lens, Cenk/Talisca, Babel
Negredo

Ikinci opsiyonlari değişmeli kullanmak gerek. Yedekte problemli olacak Medel ve Quaresmayi da rotasyon dışı, kadro dışı artik ne ise çöpe atip cekirdek kadroyu oluşturup devam etmeliyiz. Onlara yer bulacagiz diye iş yapanlardan vazgecersek 5 değil 15 puan farkta transfer diye inkeriz.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@beagle genel olarak görüşlerine katılırım, işi sıkı tutmamız gerektiği noktasındaki hassasiyetine de hak veriyorum, ama karamsarlığı da biraz abartmışsın bence dostum!

5 puanlık fark çok çok rahat kapanacak bir fark, ki gs'nin fikstürünün zor kısmının başladığı açık.. bizim son 20 yılımızda fazla bir örneği yok geriden gelmenin, ama bu Beşiktaş da 100. yıl dahil en iyi Beşiktaş, bu gerçeği gözardı etmeyelim..
m.denizli ile şampiyon olduğumuz sezon benim gördüğüm en yetersiz Beşiktaş şampiyonluğuydu, o sezon bile ligin ilk yarısını liderden 6 puan geride 6. sırada bitirmiş ve şampiyon olmuştuk! velhasıl daha 7. haftadaki bu puan farkını fazla kafaya takmayalım..

Negredo konusunda da gereğinden fazla endişe edildiğini düşünüyorum.. geçen yıl bu zamanlarda Aboubakar'ın gol sayısı ligde sıfır, Cl'de sıfırdı! herkes bidon olarak görüyordu adamı.. sonrasında verdiği katkı ortada.. ben Negredo için de benzer bir senaryo öngörüyorum.. onunla ilgili tek dezavantaj şu gereksiz 35 gol mevzusu oldu, adamı kendi ellerimizle baskıya soktuk! yoksa bence bu kadar stres yapmazdı.. burada iş hocaya düşüyor, gençlerbirliği maçında artık çift forvet mi oynatır ne yapar bilmem, şans vermesi ve golünü attırıp şeytanın bacağını kırması için yardımcı olması gerekiyor.. takımın hayrı için önemli bu iş..

Medel konusunda benim de kaygılarım var, plansız programsız bir transfer olduğu bariz, ama önümüzde 3 kulvarlık uzun bir maraton varken hiç işimize yaramayacağını düşünmek de acelecilik olur.. uyum süreci en uzun sürecek transferimiz olabilir, Beşiktaş kariyeri fazla uzun da sürmeyebilir, yine de bu sezon muhakkak faydasını göreceğimiz maçlar olacaktır..

Fabri mükemmel bir kaleci değil, ancak çoğumuza göre son yirmi yılda Cordoba ve Mrmic'ten sonra gelen en iyi yabancı kaleci.. zaten Mrmic gibi diyorsan iyi bir kaleci demektir.. Beşiktaş gibi büyük takımlarda iki ayağını birden iyi kullanan (gereksiz topla oyalanmaları da bıraktı) bir kaleci bulunmaz nimettir.. karşı karşıya pozisyonlarda da standart üzeri bir başarısı var.. tek sıkıntısı uzaktan şutlar şu anda benim gördüğüm.. o da kusursuz olsa zaten muhtemelen alamazdık.. daha iyisini ben de isterim ama alınmadığı müddetçe Fabri gündemimizi işgal etmemeli düşüncesindeyim..

son yazdığın 11'e katılıyorum, ancak Quaresma'yı yedek rotasyonunda tutmak lazım, tamamen devredışı bırakamayız şu anda, en azından bu sezon sonuna kadar..
beklerde Gökhan ve Adriano, ortada Oğuzhan-Atiba bankolarımız olmalı, bu adamlar istikrarlı şekilde oynadıkça asla bir trabzon maçı performansı daha yaşamayız ligde..

beagle dedi ki...

@Carlito
Telefondan yazarken bu kadar oluyor bazen

- Hoca kurt/kredili olduğundan kapayabiliriz beklentim var

- Hoca inat olduğundan, bu seneki 11 seçimleri bizi buraya getirdiğinden de endiseliyim. 5 maç daha klasik 11ini bozmazsa sezonu kapariz. CL maçları benim için konu dışı. Orada istediğini koysun.

- Cordobayi aldığı risklerden dolayi ve kisa oldugundan begenmezdim. Oynadığı dönemde Mondragon ağır domine etti onu zaten.

Tolga'yi tribün 2-3 maçta gömdü. Geçen seneki FB ve Lyon maclarindan sonra ben de Fabriyi gömdüm. Zaten o maçlardan önce güvenmedigimi yazmıştım. Geçen gene kaleyi bırakmış sahada kendini gezdiriyordu.

Kaleciden Sabri Dino/Rasim Kara döneminden beri dertliyiz herhalde. Ya iyi kaleciyi çok yaşlı aliyoruz Rüştü, Aumann gibi ya da olabilecekleri çabuk biçiyoruz Engin, Asper belki de Bako ve Boyko.
Mrmic, Runje, Fabri 5 cm daha boylari/kollari uzun olsa iyi olurlardi herhalde. Ama degil.

Fabrinin son yediği Rodellega golü iki senedir anlattığım yetersizlik. Son maclarda parmaklarinin ucuyla çıkardığı 2-3 şutu da kötü havalarda çikaramayacak. Ha gitmesin. Soyledigin artilardan ve limitli potansiyelinden dolayi yedek kalecinin kralı olur Fabri'den. Yilda 15 maç oynayip parasini alsin.

- Q ve Medel yedekte adam gibi oturmayacaklarindan kurtulmak lazim diyorum. Oturacaklarsa bazen işe yararlar belki. Ama takimi dinamitleyecek gibiler.

Zaitsev dedi ki...

Cenk'in sağ açık / kanat forvet olmayacağını uygulamalı olarak izliyoruz 35 dakikadır. Milli takımın sağ kanadı yok. Onu geçtim Cenk piyasada yok. Zaten 2yi de yedik.

Fabrinin eksikleri var. Ayağı düzgün, birebiri iyi, pozisyon alması vasatın üzerinde bir kalecinin defosu yoksa maliyetini en az Muslera kadar olur. Onu da karşılamak zor. Ben bu sene Fabri'yi geçen seneye göre daha iyi görüyorum. Trabzon maçındaki 2ci gol karambol topu. Sekerek gelen bir topta bir ileri 2 geri yaparken adımlama karışabilir. Boyko da biraz ısrar edilebilirdi. Çok çabuk vazgeçtik ondan.


Medel bir sağ bek, bir stoper, bir orta saha oynatılarak Biliç zamanındaki Necip'e döndürüldü resmen. Oyuna ve takıma alıştıkça Atiba ile rotasyona girmesi bizim için iyi olacaktır.

Q7 konusunda Çin beklentisini geçelim artık. Çinde muslukları sıktılar. Yabancı sınırı, lüks vergisi filan orada iş bitti.

Genel olarak kapanan ve baskılı rakiplere karşı oynadığımız için oyun seçeneklerimiz belli. Ya hızlı, ayağa top yaparak çıkacağız ya da oyunu kanatlara genişleterek yükleneceğiz. Lens ile oynarsak kanatlara yayılma işi zor. Daha ortadan bir oyun oynanacak. O zamanda bize hızlı top oyunu kalıyor. Onu da baskı gelince yapmakta zorlanıyoruz. Atiba-Oğuzhan'ı sindiriyorlar baskıyla. O yüzden Q7'nin yedeğe çekilmesi maalesef kendi ayağımıza sıkmak gibi birşey oluyor.

Negredo'nun gol atamaması sorun değil ama oynatılmaması büyük sorun. 35 gol onu baskıya almayacaktır ama oynatılmamak onu RVPye bağlattırmaz inşallah. Ayrıca Negredo 35 gol atamaz ama o oynarsa Babel ve Talisca rahat rahat 15-20şer golü bulabilirler.

Esas meseleyi sona bıraktım. Bu Oğuzhan niye sözleşme yenilemiyor arkadaş.

beagle dedi ki...

Stoperimsi beklere sicak degilimdir. Bu maç Kaan Ayhan ile ilgili net bilgi vermiştir umarim. Bizim altyapidan 1 senede bu tip düz adam çıkarırsın. Rakiplerde Mariano, Isla varken, Gokhan jubileye yakkasirken Kaan bize olmaz.
Bugün 50dkda sağdan kaynakli 3 gol yedik. En az 2sinde Kaan ağır hatali.

drblackeagle dedi ki...

Kaanı alırsak sağ bek olarak ya da ilk 11 oyuncusu olarak değil ama her yere yamayabilecegin bir yedek olarak alırız zaten. Hoş onu yapabilen Necipimiz varken Kaana da gerek Yok

yilmaz dedi ki...

dünkü maça çıkan kadro ve maçta yapılan değişiklikleri bizim hoca yapsaydı, heralde şl şampiyonluğu bile benim elimden kurtaramazdı kendisini. Abi 2-0 yenikken Ozan niye girer oyuna. Olmuyorsa, yoksa başka adamın oyuncu değiştirme.

Ha bu arada, her yerine siyaset bulaşmış bu milli takım gidip izlanda gidemeseydi, adaletsizlik olurdu. Su akar, yolunu bulur dedikleri bu olsa gerek. Hak eden Dünya kupasına, hak eden evine.

Federasyon siyasetle bağlantısını kesip, ümit veren bir teknik direktör gelmeden, "adam"lar bu takımdan gitmeden, maçlar istanbul'a dönmeden bu takımdan hayır gelmez. Alt yapı filan da ondan sonra gelir. Önce şu kangren olmuş uzuvlardan kurtulmamız şart.

beagle dedi ki...

Tayfur ve Luce sevdigimden değil de, Nurinin adelesi çekince Ozani alip Emre'yi ileri çektim dedi. Yani 0-0 olsa bir mantığı varmış.
Hoş bu maç Emre Mor ve adam gibi stoper ve sert orta saha gerekiyordu. Yani sahaya Stoperde Mehmet, Pamuk gibi orta saha (3 adet 8 numara), Casper Forvetler ile cikinca Izlanda zaten 5lik ederdi Ozan girmese.

carlito dedi ki...

şu İzlanda denen takımı bundan 22-23 yıl önce ben daha ilkokuldayken samiyen'de 5-0 yendiğimiz maçı dün gibi hatırlıyorum.. (goller hakan şükür 2, saffet 2, sergen) o zamanlar bizim için bile kek seviyesinde bir takımdılar.. bir onlarda gelişime bakın, bir de bizdeki gerilemeye! gerçekten yazık...

yılmaz'ın söylediklerine aynen katılıyorum, kangrenimiz bol, önce onlardan kurtulmalıyız.. ama ülke kurtulmadıkça futbolu hiç kurtulamaz, anladınız siz..

cochise dedi ki...

@zaitsev
bir twitter duyumuna göre oğuzhan'ın sözleşmesinde bir sonraki satışta arsenal'e pay verilme meselesi olduğu için sözleşme sona erdikten sonra yani free kaldıktan sonra yeni transfer gibi bir sözleşme yaparak o payı yok etme düşüncesi varmış. Tabii tamamen sallama bir şey de olabilir

beagle dedi ki...

@Carlito
Dostum 80'lerin sonlarinda Kuzey Avrupa takımlarının kasap, terzi, trafik polisi vbden oluştugu ve fark atacagimiz inanci çok yaygindi. Sen bir sonraki akillanmis kuşağın maçıyla baslamissin. Ben Izlandanin taç kullanip bize 5 çektikleri maçı izleyenlerdenim. Hafizam disindakilere bakayim dedim 7 defa Izlanda bizi yenmiş biz onlari 2 defa...
Sporculuk, oyun ahlaki, azim, takim olma... Yani bizde eksik olan hemen herşey bu vikinglerde var. O yüzden Istanbulda ortalama bir ilçenin 3 de 1i kadar ülke bize bu zulmü ediyor.

Zaitsev dedi ki...

@ cochise

Oğuzhan bizde kaldığı sürece o komisyonu alır Arsenal. Ozzynin geçen yaptığı açıklamalarda bana gidici imajı verdi ya da yıllık ücrette pazarlık devam ediyor.

2-0 mağlupsun. Birisi sakatlanmış. Ortadan hazır çıkacak adamda varken Ozanı oyuna sokmanın bahanesi olmaz. Ben 2-0a razıyım değişikliği bu.

drblackeagle dedi ki...

Şu an Almanya Azerbaycan maçını izliyorum. Bu Emre Can nasıl bir oyuncu abi ya adam 6 numara 8 numara her pozisyonu tek başına oynuyor resmen. Bizim 8 oynayan Tolgay , Oğuzhan izlesin biraz. Bu adamı nasıl kaçırdık diye hayıflansam da bizim milli takımı seçseydi de şimdi olduğu oyuncu olamazdı muhtemelen.

carlito dedi ki...

Emre Can müthiş oyununun yanında bir de gol attı ki rakip kaleci isyan etti adeta bu nasıl bir şut diye :) benze özellikle Tolgay örnek almalı, tamam anladık 6 numara oynamayı daha çok seviyor ama hu kadar da rakip kaleyi düşünmekten denemekten uzak durmak zorunda değil! Liverpool maçında bir parmak bal çaldı ağzımıza, o günden beri tık yok..

drblackeagle dedi ki...

Yani Tolgayda şut yeteneği yok da değil ama adam idmanlardan sonra ekstra şut çalışmıyor demek ki. Çalışsa 5 maçta bir kaleyi zorlayan şutu olur en azından.

nathan dedi ki...

Son podcast'i yeni izledim, Talisca konusunda bir iki kelam etmek istiyorum. Bu söyleyeceklerim tamamen takıma skorer katkısı ya da alternatifinin olmadığı düşüncesinden bağımsız kendi halini değerlendirmemden ibaret.

cochise'in söylediği kendisine ligde yapılan faullerin çalınmaması ancak Avrupa'da çalınması büyük oranda doğrudur fakat defolarını sadece bununla özetleyemeyiz ya da kapayamayız. En basit tanımlamasını yaparsak fizikli değil teknik oyuncu buna kabul. Ancak ceza alanına bu kadar yakın oynayan "teknik" bir oyuncu olarak pas yeteneği vasat, takımla oyun anlamında hızlı düşünmesi vasat ve topu aldığında oyun tercihi yaparak takımı yönlendirebilme özelliği de vasat altı. Üstüne üstlük teknik bir oyuncu olarak adam geçebilme ve dribling olayları da kısıtlı.

Bu nedenle medyada orada burada göze aldığımız söylenen 18 milyonu bırakın, ben 10'dan fazla vermem. max. 10'a bağlanırsa iyi transfer diyebilirim. Bizim gibi en üsttekilerin bir altı klasman takımları da bu paarayı verir zaten. Üsttekilerden 15 veren çıkarsa bilemem ama 20-25 gayet hayal onu söyleyeyim.

Goygoy olaylarına karşı: Yararlı olduğu her maç 11 oynatılır ve asılıp kesilecek bir oyuncu değil, ama şu anki gibi her zaman 11 olması da bana göre doğru değil.

nathan dedi ki...

Ekleme: "takımla oyun anlamında hızlı düşünmesi vasat" dedik, bunun tek istisnası gol atabileceğini düşündüğü pozisyonlarda tek hamleli işler (Olcay-Atiba-Oğuzhan'lı sanırsam 5 hızlı paslı gol var ya onun gibi değil yani, max. bir verkaç), son maçtaki gibi. Bu pozisyonlarda da yine kendisinin gol atabilmesi merkezde olduğu için misal bu sezon çok kısıtlı süre alan Negredo'nun servislerinin çok azını yapabildi bu ana kadar. Ki Negredo merkez forvet.

planck dedi ki...

5 yıl önce emre can 18 yaşındayken kiralama ihtimalimiz doğmuştu da sevinmiştim baya. ama olmadı tabi. adamın 18 yaşındaki fizik kalitesine sahip ortasahamız yoktu hala daha yok. hele bizdeki 18liklerle karşılaştırırsak bizimkiler hep çiroz. 20 yaşından küçük olup da fiziği iyi olan tek atınç vardı ki zaten iyi para kazandırdı.

ben de 5-6 aydır söylüyorum taliscaya verilebilecek max bonservis 8-10 arası. devre arası tolgay ve ozzy ile 4er senelik sözleşme haberleri çıkmış ama 3. 5. baskı bu. ozzyi bilmem ama tolgayı şubata bırakırsak fener basar 3M maaş + 4M imza parasını tolgay da arkasına bakmaz.

carlito dedi ki...

Tolgay bunca sene bu formayı giyip, camiada iyi kötü bir benimsenme yaşadıktan sonra bizi bırakıp da fener'e gitmez gibi geliyor bana, bugüne kadarki söylemlerine falan bakınca.. ama yine de garanti göremem doğrusu, tümer metin travması yaşadı bu bünye.. sürekli 11'de oynayamıyorum bahanesiyle gitmek isterse de şaşırmam, neticede alman altyapılı bir adam bu..
tabii umarım gerek kalmaz hiçbirine ve uzatırız sözleşmesini.. Ozzy de Tolgay da maaşlarında makul bir artışla yeni bir kontrat almayı hakettiler son iki sezonda..

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Milli Takim idaresinde, terimin usulünü biraz anlarim, turnuva başında seçilen takimda turnuva boyunca ısrar etmek. Biraz esneklikle uygundur. Ama hoca değişip işler bozulmuşken maça ülkenin en iyilerini götürmemek, ligleri izlememek anlaşılmaz.
Bugün ayni anda Yusuf Yazici, Hakan, Oguzhan, Selçuk, Okay hatta sagbek bile olsa Ozan sahadalar. Bu milli takimin başındaki kişi gerzek değilse tembel ve iş ahlakından yoksundur. Mentalitesini hiç sevmedigim Lucescu beni yaniltmadi. Yabancı kisiti aciklamalari ile derhal defolmalı. Shaktharda 22 Brezilyali ile oynayan başkasiydi sanki.

Türk oyuncu arayarak maclari izlemedim ama Emre Akbaba şu anda milli takimda yoksa boşuna başkalarinda sorun aramamak lazim. Hoca tembel, 5 para etmez.
Mehmet Topal yerine Serdar, Ömer olmadı Barış Basdaş veya Ahmet Çalık onlar olmadi Numan Çürüksu stoperde kullanilmaliydi Izlanda ve diğer maclarda.
Torpilli Selçuk ve Hakan yerine Mehmet Ekici, Efecan gibi adamlar olmaliydi. Turnuva başında Ali Camdali, sagbek eksiginde Ahmet Oğuz, Bariş Yardimci vb olmaliydi. Ismail beyinsizi yerine Emre Taşdemir oynamaliydi.

Türk oyuncu yok değil, maçları izlemeye üşenen Teknik yönetimler var.

nathan dedi ki...

@beagle.

% 100 katılıyorum. Misal DM pozisyonu için Mahmut Tekdemir Nijeryalı mı. Yabancı sınırının olduğu bir önceki turnuvaya bakalım. Örneğin Mart 2015 Hollanda-Türkiye maçı. ilk 11:

Volkan Babacan-Hakan Balta-Serdar-GG-Ozan-Selçuk-Gökhan Töre-Volkan Şen-Mehmet Topal-Caner-Burak.

Aman da aman. Nasıl değişikmiş değil mi kadromuz.

Hiçbir şey yapamıyorsan Altınordu'nun gençleri var, tüm 3 büyükler peşlerinde. Cesur ol en az yarısını sahaya sür. Sonuç ne olursa olsun en azından böyle ruhsuz olmazlar emin olursun. Geçmişteki örneği de zamanının Beşiktaş takımıdır.

Zaten bir TD göreve geldiği anda değil epi topu 2 ay sonra, bariz başarısızlıktan sonra böyle bir açıklama yapıyorsa bi zahmet derdini sadece kargalara anlatsın. Bu realite varsa ya başından bunu konuşursun ya da en az 1 yıl işine bakarsın ve sonunda gördüklerinle konuşursun. Peki milli takımın derdi bu mudur; yoksa bırakın milli takımı tüm futbolumuz için yerli kalitesini yükseltecek rasyonel adımlar mı. Rasyonel bir adım atmadan sınır koyunca ve normalde değeri 1 iken bu nedenle 5'e çıkanlar olunca o "1" değeri değişecek mi. Hazret tazminatını da alır güle oynaya çeker gider bu kadar basit. Biz ise bu sorunsalla başbaşa kalır dururuz.

Luce artık emekli olsun ve daha fazla cepten yemesin.

beagle dedi ki...

@Nathan

Evet Mahmutu atladım. hatta şöyle bir şey var:
3 Sezon önce Ali Çamdalı(Yaşı var biliyorum ama o zaman 29-30 du) Konyaspor, 2 sezon önce Musa Çağıran Osmanlıspor,
Geçen yıl da Mahmut Tekdemir Başakşehir

3 Türk oyuncu, 3 başarılı takım, 3ü de milli takımda yok. Sorun yabancılarmış...

Hakan Arıkan faciası yaşadı bu ülke. Aniden milli takım, o gazla Beşiktaş, kalede 8 gol. Adam kaleciliğe 19 yaşında başlamış. Başka mevkilerde oynuyormuş. Fundamental 0. Bir allahın kulu adamı alıcı gözle izlemiyor, Cvsine bakmıyorki. Beşiktaş'ın son 5 senede 2-3 iyi altyapı kalecisi vardı, Enes Fidayeo gibi. O çocuklar dururken gidip Semih Yuvakuran'ın oğlunu aldık. Kötü değil belki ama diğerleri ne oldu? Futbolda torpil yok tabi.Popülizm de hiiiç yok.


carlito dedi ki...

http://haber1903.com/n-38728-tolgay-arslan-mujdeyi-verdi-sozlesme.html

moral veren bir ropörtaj olmuş.. sözleşme konusunun kesinleştiğini Tolgay'ın ağzından duymuş olduk.. uzaktan şutlar konusundaki sesimiz de gitmiş kulağına :)

GeceGezgini dedi ki...

Rüyamda Gençlerbirliği maçı 3-3 bitiyordu :(

Emrah dedi ki...

İçten içe Cenk'i satıp bedavadan Aboubakar'ı alsak ne güzel olur diyordum ama maalesef bugün sözleşme uzatmış Porto ile dengesiz herif.

Emrah dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
drblackeagle dedi ki...

Abubakarın sözleşme imzaladığı bir ay önceden belliydi. Afşar mal değil sezon sonu gidecek oyuncu için 7.3 milyon euro verip de bonservisinin tamamını alsın.

Yorum Gönder

Ara