.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Eylül 2017 Pazartesi

UCL 01 Porto - Beşiktaş



Tarih:  13 Eylul 2016 Çarşamba , 21.45

Stadyum: Estadio Do Dragao

Hakem Hakkında Bilgi: Anthony Taylor (İNG)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Fabiano / Gökhan Gönül , Adriano (Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : Vincent Aboubakar , Maxi Perreira / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

100 Yorum:

fidddas dedi ki...

gruptaki kaderimizin daha birinci maçtan belirlenmesi biraz garip olacak ama bana göre grubun en önemli maçı.
monaco ve leipzig deplasmanlarına sıfır, aynı takımların evde maçlarına maksimum 4 puan yazarsak bu durumda portodan 6 puan almalıyız ki gruptan çıkalım. (aralık başına kadar bin tane değişken ile bu kadar erken söylemek zor ama gruba bir önizleme yapınca benim maçlar karşısına yazdığım puanlar bu şekilde)

kazanmak için şansımız olduğunu düşünüyorum, oyuncuların kendilerini göstermek istemeleri iki yüzlü bıçak da olsa bunun bize performans olarak dönmesini bekliyorum.

tahmini kadrom ise ;

fabri
adriano pepe tosic caner
medel(atiba) tolgay
querasma oğuzhan babel
cenk

kalabalık orta saha ve duran toplar ile iş yapmaya çalışırız gibi geliyor.

Basar dedi ki...

Porto adında tüm Beşiktaşlıların en kolay rakip gördüğü bir takım var. Liglerinde 5 maçta 5 galibiyet ile oynuyorlar. 12 gol atıp hiç gol yememişler. oynadıkları 3 iç saha maçında 3,3 gol ortalamaları var (3 golden aşağı da atmamışlar) Oldukça dişli ve bu kupaların gediklisi bir takımla oynayacağız. İşimiz oldukça zor.

Hocanın tercihleri çok önemli. Şu saate kadar Negredo'yu oynatmamış olması dezavantaj. Medel keza... Onu oynatsa takım uyumunu bilemiyoruz, oynatmasa takım direncinin düşeceğini biliyoruz. Sağbekte neden sattığımızı anlamadığım en sorunsuz oyuncu Beck'i bu maçta (ve turnuva boyunca) çok arayacağız. İkame Necip ile kapanmaz orası. Atiba vb. gibi oyuncuların yerinin değişmesi de olumsuz sonuç veriyor.

Benim kafamdaki kadro şu:
Fabri
Necip Pepe Tosiç Caner
Atiba-Medel
Cenk - Oğuzhan - Babel
Negredo

Böyle bir kadronun daha dirençli olacağını düşünüyorum. Ozzy bir önceki postta yazdığım gibi sola yaslanık oynar. Arkasına da Caner'i kaçırır, Babel daha ortaya kayar. Sağ tarafta zaten Necip çakılı oynadığı için Cenk sürekli içeri girer.

Her türlü çok zor bir maç bizi bekliyor. Sezona formda girmiş, istim üzerinde bir takım ile oynayacağız.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Kaybetmemiz halinde gruptan çıkma ümidimi baştan keser ve 3.lüğe odaklanırım, burası net.. Puan alırsak ikinci maç hayati önem kazanır.. Yenersek şansımızı çok yükseltmiş oluruz..
Adriano oynamazsa puan alma olasılığımız azalır, umarım yetişiyordur maça.. Şahsi tahminim Benfica deplasmanının bir benzerini izleyeceğimiz yönünde, umarım yanılmam..

Unknown dedi ki...

Kazansak bile kaybetsek bile sevimsiz bir grup,sevimsiz bir deplasman!maça konsantre olamıyorum bile.son torbadan 1000 de 1 ihtimal ilk seferde leipzig çekmek anca bize yakışırdı.barca/juve torbasında olsaydık keşke en azından me olacağını bilirdik.geçen sene ki cl performansı gibi son maça kadar gidip bir çuval inciri berbat etme başarısını gösterebiliriz.

sadrazam dedi ki...

@başar
Çok takılmam sloganlara ama,
Klübün bu seneki sloganı ne?
..........VEFA...............
Bazıları için VEFA sadece İstanbula bir semt ismi olabilir,
Benim için ise;
*1980-1996 16 yıllık klüb kariyeri
*494 müsabaka, 41 gol
*47 defa milli forma,
*6 lig şampiyonluğu toplam 20 kupa
*Tüm futbol kariyerinde tek bir klüb
*Lig tarihinin en çok forma giyen BEŞİKTAŞ lı oyuncusu,
*Dünya karmasına seçilen ilk Beşiktaş futbolcusu,
*Jübile yapma onuruna erişen ender oyunculardan biri.

Eleştiri elbette olabilir, olmalıdırda. Ancak
Karaktersiz, Şerefsiz, Soysuz gibi yakıştırmalar,
"Müzeden ismini silelim" noktasındaki teklifler.
Bir daha düşünün isterseniz,
114 yıllık klüb tarihinin yüzde 7,6 da faal futbol oynayıp,
toplam şampiyonlukların yüzde 40 da emeği olan bir oyuncunun ismini,
"Rıza efendi, 2 ekmek, 1 süt" pankartıyla aynı cümle içinde nasıl kullanabilirsiniz. Tarih O pankartı açan tribünleri asla unutmaz. Blog hafızası da sizin bu yakıştırmalarınızı.

yilmaz dedi ki...

*- bundan önceki 6 katılımımızda açılış ve kapanış maçlarında toplam 12 maçta sadece 1 puan almışız ve onu da geçen seneki maçın son dakikasında frikikten attığımız golle. İstatistikler mini etek gibidir geyiğine girmeden söyleyim kaybetme olasılığımız çok yüksek.

*- ŞL'de son iki katılımımızda sanki deplasmanda daha iyi gibiyiz:
ŞL'de deplasmanda oynadığımız son 6 deplasman maçında 2 galibiyet (manu, napoli), 2 beraberlik (wolfsburg,benfica), 2 mağlubiyet (cska,kiev (rus ve ukrayna takımı istemiyoruz diye boşuna bağırmadım :))) almışız.

*- Grupta şahsen benim gözüme kestirdiğim takım porto. Buradan 1 puan almak normal şartlarda çok iyidir, ama içerideki leipzig maçında galibiyeti mecburi yapar. O yüzden bence buradan beraberlikle dönmek "kötünün iyisi" denecek bir durum değil. Üst tur için -bence- kazanmak şart.

*- Porto ile 4 maç yaptık ve durum 3m 1b. Maçları izlemeyen biri "herifler sizi duman etmiş der" ama bu 4 maçın 3'ünü kazanamamamız futbolun cilvesi. Hele içerideki bir 3-1'lik maç var, Helton (Porto kalecisi) o gün büyü filan yaptırmadıysa ben de bişey bilmiyorum.

Özet: ŞL'de deplasmanda 1 puan iyidir lafına hep katılmışımdır. Fakat bu sefer kazın ayağı öyle değil. Leipzig ile oynanacak maçlardan hiç bir beklentim olmadığı için Porto'yu içeride dışarıda yenmenin şart oğlu şart olduğunu düşünüyorum.

Özet 2: Bu sene sanki geçen seneki avrupa performansımızın altında kalacağız gibi geliyor bana.

Şampiyonlar ligi harika bişey yaa, inşallah hep burada oluruz.

Skywalker dedi ki...

Porto 5'te 5 gidiyo da Portekiz ligi de baya sikimsonik. Bizim lige gore bile bence cok kolay bi lig. En kallavi oynadigi mac Braga'ydi onu da 1-0 aldi. Chaves'i son dakikalarda 2 gol atip 3-0 yendiler, ama Chaves'de cok salak goller kacirdi. Porto'nun lig performansi cok korkutmasin yani. Ayrica Abu'nun olmayacak olmasi bizim icin buyuk avantaj. Brahimi'nin onunde Necip olmasi korkutucu, Atiba'nin da hizlanmasi zayif, pozisyon bilgisiyle kotarabilir, pas oyununa da katilir. Oraya Medel olsa bence daha iyi olur ama. Gitsin Brahimi'yi hayattan bezdirsin sevgili bal porsugu.
Tecrubeli ayaklarla zoru kolaya cevirebiliriz. En buyuk temennim lutfen kirmizi kart gormeyelim. Cok agir sacmaliyoruz.

turgay dedi ki...

bu adamların brahimi ile bağlantısını kesmek lazım. orta sahada sakin kalıp ayağa oynayarak topu gevelemeden hızlı çıkarsak beklemedğimiz kadar pozisyon buluruz. az bile bulsak atmamız lazm. o yuzden ileride kim oynarsa oynasın eline geçirdğini atmalı aynı napoli deplasmanında olduğu gibi. negredo böyle çok maç oynadığından ilk tercihim o olur benim. cenk çok heyecan yapıyor sonradan oyuna girip katkı yapması daha muhtemel bence.

geçmiş yıllardaki portoyla bu porto arasında çok fark var. bir kere iki tane savunma özürlü bekleri var. ama çok hücumcular. onların boşalttıkları alanları doldurup gidebiliriz. tekrar söylüyorum bu maçın 2 temel özelliği topu gevelememek ve orta sahada sağlam durmak. adriano çok önemli. gerekirse haftasonu oynamasın ama bu maçta oynasın. 11i mi de yazayım

fabri
adriano-pepe-tosic-caner
medel-atiba-
lens-tolgay-babel
negredo

onların 60da durdurduktan sonra lens yerine cenk, 70de atiba yerine oğuzhan, hala öne geçemediysek tolgay yerine de talisca alınabilir. topu çok fazla ayağında tutacağını ve basit oynamayacağını düşündüğüm Q7 için bu maçın çok ideal olduğunu düşünmüyorum.

EC dedi ki...

Q7 yi koyacaktir Senol Gunes.. gecmisinin hatrina.
Porto bence deplasmanda oynamak isteyecegimiz en rahat takim.. hatta gecen yilki Benfica desplamsnaindan bile daha yumusaklar..

bizim ilk 4 haftada oynadigimiz rakipler, Porto nun oynadiklarindan cok daha guclu ve disli rakiplerdi ligde..
pozisyon vermedik biz bu maclarda.. Kasimpasa macinda iki salak gol yedik ki yilda bir iki kez yersin o golleri..

Takim konsantresi ust duzey genelde Sampiyonlar liginde....

umarim Quaresma degil de Lens ile baslar..
Cenk yerine de Negredo ile baslar..
aklimdaki 11

Fabri
Caner Mitrovic/Tosic Pepe Adriano
Medel Atiba
Oguzhan
Lens Babel
Negredo

ile cikardim maca..

Monaco Leipzig maci her turlu sonuca acik..

carlito dedi ki...

Aslında Negredo'yu ilerde oynatıp Cenk'i milli takımdaki gibi kanatta kullanmak aklıma yatıyor, Q7 hamle oyuncusu olarak kullanılsa bu maçta keşke.. ama uygulanma ihtimali çok düşük..
Cenk kenarda enerjisiyle ve çizgide takılıp kalmamasıyla Babel'den bile daha etkili bir kanat forvet performansı gösterebilir..
Adriano yetişmiyorsa hoca sağ bekte Medel sürprizi yapmalı, maceraya girmemeli..

Basar dedi ki...

@sadrazam

Ha ok! o zaman bir kişi Beşiktaş kaptanı olup önemli sayıda kupa kazanınca Beşiktaş dusmani olabilir!

Oynadığı mactan 4 hafta sonra hala Beşiktaş maçındaki penaltıdan bahsedebilir. Beşiktaş maçındaki net penaltıya bir omur boyu hayiflanirken gs maçındaki verilmeyen penaltı, 2 adet sakatlamaya yönelik bileğe basma(kırmızı kart), 4 dakika uzatmanın 4. Dakikasında vurustan sonra ileriye doğru oynanmasına rağmen 2 dakika daha uzatma olmasına hayıflanmaz.

Kusura bakma kardeşim vefa arıyorsan vefalı olacaksın. Ekmek yedigin tekneye tükürmeyeceksin. Süleyman Seba böyle mi yetiştirdi kendisini? Bunun milyonda birine Feyyaz'ı sildi, Rıza kim ki onun emanetine böyle hayasızca dusmanlik besliyor?

Ayrica okuduğunu anlamamışsın! Ben kendisine "iki ekmek bir süt" yazan zihniyeti yakıştırıyorum çünkü o çarkın parçası olmuş. O gün hepimiz arkasında durduk hala da hiç bir oyuncumuzla kimse böyle dalga geçemez. Bizim icin kapıcı çocuğunun o noktaya gelmesi bir gururdur!

Evet gurur çok önemli, bu arkadaş gururunu, onurunu, haysiyetini ve pusulasını kaybetmiş! Gs macından önce besiktastan bahsetmenin başka açıklaması yok. Müzedeki yeri kalkmazsa kalkmasın, benim gönlümün müzesinden sonsuza dek kalktı. Allah laf ettiği kulübüne muhtaç olduğunu göstersin inşallah!

Rıza konusunda verilecek en güzel cevap sanırım: "dostlarım dostlarım, ben en çok onlardan korkarım"

Basar dedi ki...

Bu arada, bu konuda blog ahalisi rahatsız ise ve "blog ahalisi bu yazdığınızı unutmaz" tarzı linç kültürü empoze edilecekse rica ediyorum rahatsızlığınızı burada iletin.

Kimseye rahatsızlık vermek icin yazmıyorum.

can dedi ki...

@ sadrazam

Insanlar Riza'ya sitem etmekte yuzde bin hakli, yaptiklari kabul edilemez hakikatten, ama sana katiliyorum Riza hakkinda bir Besiktas blogunda boyle konusulmamasi gerektigine dair. Bence Riza'nin Besiktas maclari konusunda bizde infial yaratacak sekilde hirsli ve takintili olmasi hayatinin en buyuk hedefinin Besiktas'in basina gecmek olmasindan. Diyeceksiniz ki bunlardan sonra olacaktiysa da olmaz ama insan psikolojisi tam da boyle isliyor.

carlito dedi ki...

@Basar, sadece Rıza hakkında kullandığım kelimeler hoş olmamış, onun dışında tüm eleştirilerinde haklısın ve hemfikiriz de zaten.. hepimiz rahatsızız Rıza hocanın abartılı tavırlarından (ki bence çoğunu "Beşiktaş'a yatan adam" gibi görünmeme psikolojisiyle yapıyor, ama kantarın topuzunu kaçırdığının farkında değil) lakin tarihimizdeki az sayıdaki "bayrak adam" niteliğinde oyuncularımızdan birine bu kadar ağır hakaretler yakışık almıyor.. o yanlış yapmışsa bile biz taraftar olarak geçmişin hatırına aşırıya kaçmamalıyız..

QuaresmA dedi ki...

Lens başlamaz da, ben Negredo sürprizi olabileceğini düşünüyorum. Hoca Avrupa'da mümkünse 11'de Cenk tercih etmemeye çalışıyor. Gerçi Cenk epey formda sayılır. Ama Negredo mümkün. O konuda son karar verilmedi henüz bence.

Yalnız çok zor maç. Top yuvarlak tabi de galibiyet olasılığı çok çok düşük.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar ben Beşiktaş'ı her hangi bir futbolcudan daha çok seviyorum. Farkındaysanız Rıza'nın bize karşı nasıl oynadığını değil bize karşı yaptığı ve çok daha kötü durumda yapmadığı açıklamaları baz aldım.

Bir adamın senelerce kaptanlığımız yapması, futbolu bizde bırakması, bayrak adam olması hoş ama bu o kişiye yetiştiği camiaya karaktersizlik yapma ve zan altında bırakma hakkını vermez. Rıza Kasimpasadayken oranın başkanının dümen suyuna, Antalyadayken oranın başkanının dümen suyuna gitti. Yaptıkları Beşiktaş'ın basına geçmek icin degil bulunduğu ortama yaranmak icin yapılmış davranışlar. Bunun Beşiktaşlılık duruşu ile alakası yok. Zira iki başkanın da Beşiktaş karşısındaki duruşu belli. Ben sözlerimin arkasındayım, düşüncelerimde hiç bir değişiklik yok.

Anladığım kadarı ile baya bir rahatsızlık vermişim. Kusura bakmayın diyemiyorum çünkü yazdıklarımın arkasındayım.

Bu sebeple bundan sonra yazmama kararı aldım. Hepiniz sevgiyle, hak eden Besiktaslilarla ve Beşiktaş ile kalın.

yilmaz dedi ki...

Arkadaş bu da yeni moda oldu yorumu eleştirilen gidiyor blogdan. Kimse kimseye katılmak zorunda değil, etmeyin. Daha ikinci tur kurası için rakip tahminleri yapacağız, lütfen 😋

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Başar
Beşiktaşlı adam o "alay" olayindan sonra o kodugumun takiminda durmazdı. Haklisin, niye gidiyorsun ki?

carlito dedi ki...

Her fikir ayrılığında birileri blogu terketmeye karar vermesin hakikaten ya, ne gereği var? şurada bir görüşü savunan tek kişi siz bile olsanız farketmez, ifade özgürlüğü diye bir şey var..
Rıza konusunda ise söylediğim gibi yalnızca hakaret içeren sözcüklere karşıyım, bize yakışmayacağını düşünüyorum.. eleştirilerin ise hepsine katılıyorum..

Skywalker dedi ki...

Tek baska takim calistiran eski Besiktasli Riza yavsagi degil. Digerlerine bakin Riza'nin karaktersiz oldugunu anlarsiniz. Karaktersiz adam da benim efsanem falan degil arkadas. Beyimiz "Besiktas'a veriliyor bu penaltilar" diyor. Bakin buyuk takimlara degil, Besiktasa. Adam alenen art niyetli, sabah aksam, mactan sonra, mactan haftalar sonra, surekli Besiktas'a hainlik dusunen bi adam. @Basar da burada gordugum kadariyla yatip kalkip Besiktas dusunen, iyiligini isteyen bi arkadas. Riza iti yuzunden Basar'in birakmasina gerek yok bence. gel abi.

can dedi ki...

Basar, kaptin cekedi, ciktin gidiyosun. Dur abi, surda kac kisiyiz, daha bir ton geyik var yapacak. Yaz yani sen gene gonlunce, katilmadigimizda soyleriz, sen de katilmadigini soylersin, gul gibi gecinip gideriz.

sports guy dedi ki...

@Basar hocam guldurdun ya :) bir kisi yazdigina kontra cevap yazdi diye gitmek komik. o zaman blog'un genel gorusune ayri takilan adamlar coktan gitmeliydi buralardan, en fazla kafa izni alip geliyor onlar da. Ortak paydamiz net sonucta.

Ben de yazdiginda sadece usluba takildim yoksa icerikte karsi ciktigim bir sey yok.

Riza konusunda sunlari yazdim ben: https://eksisozluk.com/entry/70242802

Ekleyecek baska da seyim yok acikcasi.

Porto maci da zor mac tabii ama grupta oyun tarzi olarak en disimize uygun takim. Defans orta saha baglantisinda sakarliklari var, eger tahmin ettigim gibi CL sistemimizde orta sahayi bypass edip uzun toplarla arkaya sarkmaya calisacaksak macin bir bolumunde Lens'e cok ihtiyacimiz olacak.

Ve medel 11 cikmayacak bence ama keske ciksa..

BurkayJK dedi ki...

Rıza Çalımbay'a ben de her ne kadar kızgın ve kırgın olsam da @sadrazam'ın dediklerine katılıyorum. Müzeden kaldıralım gibi laflara gerek yok, zaten yönetim taraftar baskısıyla dahi böyle bir şey yapmaz. Müzeden bir isim kalkacaksa bu ancak vatan hainliğiyle olur.

@Basar

Hocam yazmama kararı alacak ne oldu yapmayın Allah aşkına. Bazen koca koca adamlar çocuk gibi oluyoruz. :)

carlito dedi ki...

Dünkü idmanda sağ bekte Medel'i denemiş hoca.. Adriano yetişmezse Medel'i izleme olasılığımız var, hayırlısı..

Hidayet dedi ki...

medel -negredo 'yu ilk 11'de kullanmayacak lükse ne zaman ulaştık bilmiyorum ama , o zaman her şeyi sahada göstersin takım. hem şu 1 aylık fikstrün zor oluşu da bizim için hayırlı oldu . görelim bakalım ak'ı karayı . fakat , bu adamlar oynamaz ve cl'de gruplardan çıkamazsak , ki 3'lüğün bile bıçak sırtı olduğu bir gruptayız , beşiktaş boşa masraf yapmış ya da yenildiği savaşta en işe yarayacak silahlarını kullanmamış demekdir. bunun sorumlusu da yönetim değil hoca olur . bu adamların buraya gelme nedeninin biri de cl zaten . ne yazsak boş , umarım garip bir sözde adalet misyonu ve inatla başlayan dönem son bulur da rahatlarız .

medel -lens-negredo oturacak ise (medel'in mecburen sağ bek tercihi de aslında oturması demektir) , bizim geçen yıl kadromuz cl için yeterli demektir . hem de aboubakar kaybına rağmen . buna inanan var mı bilmiyorum . hayırlısı

Basar dedi ki...

Arkadaşlar, Porto maçı öncesi gündemi bu şekilde işgal ettiğim için özür dilerim.

Olay fikir ayrılığı değil, bakış açıları değişir ve buna saygı gösteririm. Eleştirilmek de değil, üslubum evet eleştiriyi hak ediyor. Normal üslubumun dışına çıktım zira Rıza'nın yaptığını hazmedemiyorum.

Burada benim yaptığım bir hakaret var ve istemeden de olsa burada bazı arkadaşlarımızın değerlerine hakaret etmiş oluyorum. Normalde böyle bir durumda adam gibi çıkıp özür dilersin. Maalesef bu özrü dileyemezdim, fikrim sabit. Bu durumda da kimseyi üzmek ve kırmak istememem. Çözüm yolu olarak bulabildiğim tek şey blogda yazmama kararıydı.

drblackeagle dedi ki...

Daha önce Cenkten kurtulma fırsatı başka bahara kaldı dediğimizde eleştirilmiştir. Söylemek istediğim de aynen şimdiki durumdu. Hoca at gözlüğü takıyor. Türk gol kralı çıkartacağım diye bir takıntısı var. Bunu da Burak ve Volkan'i isteyerek gayet net ortaya koydu zaten. Cenk için yedek forvet ya da ikinci forvet olarak her zaman evet ama tek forvet olmuyor. Duvar olma arkadan gelenlere koridor açma işini yapamıyor. Bu da hücuma giden topların aynı hızda defansa dönmesi ve pozisyon verme olarak geri dönüyor. Mesela Napoli Lyon maçlarında forvette M.Gomez olsa böyle yara yara gelemezlerdi. Defansımız bu kadar defektli gorulmezdi. Mevcut kadroda bu işi yapabilecek en iyi adam Negredo. Adam formsuzdur anlarım. Ama formsuzdur olsa formunu kazanacağı yer yedek kulübesi değil bu adamın. Oynayıp takıma oyuna ısınması lazım. Ne yazık ki Negredo ile başlamassak ofanstan ziyade defansımız alarm verecek.
@basar
Her görüşüne katılmasam da yorumlarını zevkle okuduğum bir yazarsın. Yorumlarına devam etmeni dilerim.

Emrah D dedi ki...

sampiyonlar ligi fantazi futbol ligimiz var mi?

GeceGezgini dedi ki...

Oncelikle is yerindeki Ingilizce klavye sebebiyle kusura bakmayin diyerek basliyim.

Porto macinda kadro soyle olsa cok mu abes olur sizce;

Fabri
Adriano - Pepe - Tosic - Caner

Tolgay-Medel-Oguzhan

Babel(Amr) - Negredo - Cenk(Aml)

Onceki bir mac postunda Babel'in sag kanattayken daha dikine oynadigindan ve sol kanattayken cok fazla sirti donuk topu tutup oyunu fazla yavaslattigindan bahsetmistim. Keza son Karabuk macinda da golu sagdayken attı. Gecen seneki bir Avrupa macinda da benzer bir golu vardi. Ayni sekilde Cenk de sol kanattayken daha etkili oluyor sag kanada gore. Tolgay ve Oguzhan da laps laps araya top atacaklar, donen toplari toplayacaklar.

yilmaz dedi ki...

ozzie tolgay medel ortasahasını daha ileriki maçlarda göreceğimizi düşünüyorum ama bu kadar maç eksiğiyle porto deplasmanına çıkaracağını sanmıyorum hocanın.

Quaresma'dan çekiniyorum. Eski takımına karşı ve ülkesine karşı kendini gösterme isteğiyle bencilce şeyler yapabilir.

Hedef 3 puan olmalı ama nasıl olur bilmiyorum, taraftar olmanın dayanılmaz rahatlığı :P

Podcastte de konuştuk zaten ya, yani eğrisini doğrusuna denk getirip 1-2 gol atarsak puan şansımız var. Benim gerçekten hiç yüksek beklentilerim yok bu sene.

Beni en çok sahaya çıkacak kadronun ne olacağı sorusu cezbediyor. Daha kadroyu görünce grupta 6 maç boyunca ne yapacağımızı anlayacağız zaten az çok.

turgay dedi ki...

rıza çalımbay mevzusu için aşağıdaki linkteki yazı bence en makul cümlelerin olduğu yazıdır. yazıyı yazan arkadaşa teşekkür ederim kendi adıma.

https://eksisozluk.com/entry/70743585

porto maçı için daha önce de yazdım. orta sahamız sağlam olmalı. maçı 0-0a bağlayıp 60dan sonra hamleler yaparak 3 puan alabiliriz. caner'in serseri ortalarını veya Q7'nin gereksiz zorlamalarını bu maçlar kaldıramaz düşüncesindeyim. oynayacaklarsa kesin bir dilli uyarılmaları gerek. maçın 2 ana felsefesi orta sahada sağlam durmak ve topu gevelemeden direk oynamak. vurduğumuz gol olsun

Ekrem35 dedi ki...

Maçla ilgili teknik-taktik analiz yapamıyorum. Sahaya çıkacak onbir konusunda pek bir tahminim de yok o yüzden bu sefer izninizle maç nasıl biter sorusuna tahmin yapıp kaçayım.

Ben beşiktaşımızın bu akşam yenilmeyeceğini düşünüyorum. 1-0 veya 1-1 lik skorlar aklımdan geçiyor. Golü de ya cenk atar ya da kendi kalesine atarlar :) vurduğumuz gol yediğimiz ofsayt olsun. Puanla başlamak nasip olur inşallah.

Basar dedi ki...

Arkadaşlar şunu lütfen iyi anlayın. Bu sene şampiyon olmak demek artık rakiplerin ipini çekmek demek. Aşağıdaki haber de bu olasılık yüksek olduğu için Avrupa'dan yasak gelmesini dört gözle bekleyenlerin çıkarttığı bir haber. Bir uefa'ya şikayet etmedikleri kalmış! Arkadaş geçen sene Benfica ondan önce Sporting maçına kaç kişi gitti de bu maça 2000 kişi gidecekmiş?

http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/son-dakika-besiktaslilar-cildirdi-yasagi-deliyorlar-40576897

Malesef Türkiye'de spor sadece sahada oynanmıyor, senelerce bunu net tecrübe ettik. Olaya conpiracy theory gözü ile bakmayın lütfen, daha büyük resme odaklanın.

Not: Rıza da bu koronun bir parçası! Daha büyük resmi görmeniz dileği ile.

yilmaz dedi ki...

umarım haftalardır oynayan yossi beşiktaş gider de, büyük bir sırla gizlenen gerçek beşiktaş çıkar sahaya.

Skywalker dedi ki...

Porto'nun lig maclarini fazla sallamaya gerek yok demistim, eksi'de biri asagidakini yazmis:

***************************************************************
porto 4 - 0 estoril

estoril oyuncularının piyasa değeri toplamı: 17.3 milyon euro
attığı gol: 7
yediği gol: 10
5 maçta 6 puanla liga nos'ta 10. sırada

tondela 0 - 1 porto

tondela oyuncularının piyasa değeri toplamı: 11.98 milyon euro
attığı gol: 8
yediği gol: 7
5 maçta 5 puanla liga nos'ta 11. sırada

porto 3 - 0 moreirense

moreirense oyuncularının piyasa değeri toplamı: 14.80 milyon euro
attığı gol: 3
yediği gol: 7
5 maçta 5 puanla liga nos'ta 12. sırada

braga 0 - 1 porto

braga oyuncularının piyasa değeri toplamı: 50.75 milyon euro
attığı gol: 5
yediği gol: 7
5 maçta 6 puanla liga nos'ta 9. sırada.

porto 3 - 0 chaves

chaves oyuncularının piyasa değeri toplamı: 22.15 milyon euro
attığı gol: 3
yediği gol:10
5 maçta 1 puanla liga nos'ta 18. yani son sırada.

*****************************************************

Braga haric bu takimlar asagi yukari Turkiye 2. ligi seviyesinde. Eski Porto maclarimiza gore biz cok daha kaliteliyiz, Porto da daha kalitesiz. Falcao'lar Hulk'lar yok artik. Bu mac ozelinde Abu ve Perreira da yok. Bana gore bu mac bizim ustunlugumuzde gecer ve kazaniriz. Totem degildir, yatirim tavsiyesi de degildir.

carlito dedi ki...

yalan dolan, en fazla 200 kişi olur, hiçbir olay da çıkmaz..
başta canım sıkılmıştı taraftar götürmeme olayına, ama şimdi yönetimin haklı olduğunu anlıyorum.. Basar haklı, birileri çok fena kaşıyacak bu işi.. umarım başımız yanmadan atlatırız..

çoğu kaynakta Adriano'nun oynayacağı yazıyor, hoca da durumu iyi demiş, içim rahatladı biraz.. bir de hücumda Negredo'yu kullansa şükela olurdu ama, du bakalım..

geceden beri kafamında içinde meşhur champions league müziği yankılanıyor, odaklanmış durumdayım :)

Basar dedi ki...

Başkan bir kaç gündür işi gücü bırakmış, bu konuya kafayı yoruyormuş.

Sen taraftar götürmüyorsan artık güvenlik önlemi ev sahibinin olmalı. Bilet satışını da kontrol edemez ki kulüp.

beagle dedi ki...

@Turgay
Ayni ekşi yazarı bir sonraki postunda:

"Rıza denilen şahsın beşiktaş nefreti kendi kendini yiyip bitirmesine neden olacak"

1 seneden kısa süre önce burada Rıza savunuyordum, şimdi kafamda 35 senelik bir yeniden yapılandırma, yeniden yorumlama dönüyor. Bir daha Beşiktaş'a karşı böyle bir yamuk yaparsa dümdüz gideceğime eminim. Kendini müzeden de kaldirtir, ismi de unutulur. Şafak'dan aldığı dolarlarla otelde devam eder kariyerine.

planck dedi ki...

Bu taraftar işi çok sıkıntılı, stad dışında bile kavga çıksa bize patlama ihtimali var. Lyon maçındaki değil belki ama kupa maçındaki olaylar sırf beşiktaş ceza alsın diye organize edilmiş gibiydi. 20-30 adam bulup avrupada da olay çıkartmak zor değil.

beagle dedi ki...

Maça gelirsek, aynı topu tekrar tekrar ceza alanında dolaştırabilecek geniş şekilde hücum eden bir Porto var. Fizik ve teknik iki açıdan da güçlüler.
Klasik Q ve Cenk'li 9 kişilik Beşiktaş'ı parçalarlar. Aslında böyle çıkacağımızı düşündüğümden hiç de heyecanlı değilim. Abu'dan çok Maxi Parreira eksiği belki bir kanadı zayıflatır ve bize fırsat çıkarır diye önemli.

Böyle bir maçta ne yapacaksın? Bunaldıkça uzun top atacaksın mecburen: Babel, Oğuzhan ve Negredo'ya ihtiyacın var.

Topu mümkün olduğunca tutmak, yavaşlatmak isteyeceksin Tolgay ve Oğuzhan lazım. Atiba da belki. Bu grup geçmişte sadece Diamond/Baklava da Oğuzhan ve Tolgay ayrı kanatlara doğru çekilince işledi.

Gol atmak için tavşancı Talisca ile ballı Cenk'den birini seçeceksin.

Fabri
Adriano-Pepe-Tosiç-Caner
Atiba(Medel)
Tolgay----------Oğuzhan
Talisca(Cenk)
Babel - Negredo

ile rakibi bayağı zorlayabilirdik. Ama biz 9 kişi oynamayı seviyoruz.

Kaleci + Geri4lü
Atiba-Oğuzhan
Talisca
Q Cenk Babel

maça çıkarız. Manyağız çünkü.

Basar dedi ki...

Maça orta olacaksak olmazsa olmazlar:

İskelette Fabri-Pepe-Medel-Negredo olması, Oğuzhan ve Babel'in mutlaka oynaması.
Mümkünse Quaresmasız oyun
Quaresma oynayacaksa Taliscasız oyun
Cenk-Talisca-Quaresma aynı anda sahada olmaması
Mümkünse Medel-Atiba-Oğuzhan veya Medel-Tolgay-Oğuzhan orta sahası

Benim kadrom:
Fabri
Adriano-Pepe-Tosic-Caner
Medel-Atiba-Oğuzhan
Babel-Negredo-Cenk

Emre Toraman dedi ki...

Şenol hocanın basın toplantısı Medel'i sağ bekte düşünmediğini işaret ediyor ama ben kendisini bu maç için banko sağ bek tercihi olarak görürdüm. Porto'nun hücum organizasyonlarının odağında olduğu söylenen Brahimi'nin karşısına dikebileceğiniz ideal baş belası, bir hücumcu olsam karşımda görmek istemeyeceğim ilk oyuncu tipi.

Medel'i sağ bekte oynatmanın getireceği bir artı da Adriano'yu sol bekte değerlendirebilmek. Bu maçta Quaresma'yı klübeye almak takım yönetimi açısından pek mümkün değil, o yüzden sağ kanatta onun olacağı garanti. Buna bir de sol bek Caner'i eklemek hücumda çoğalamayacağımız bir maç için ideal değil.

Negredo/Cenk tercihinde de Babel ve Talisca'yı kullanabilmek, rakip savunmayı tedirgin edebilmek ve ileride top tutabilmek sebepleriyle ibre Negredo'dan yana olmalı diye düşünüyorum.

Ortasahayı da birlikte oynama alışkanlığı en yüksek 5'liden oluşturunca radikal de tutucu da olmayan şöyle bir 11'i ideal görüyorum:

Fabri,Adriano-Tosic-Pepe-Medel,Atiba-Oğuzhan-Talisca,Babel-Quaresma,Negredo

Basar dedi ki...

@Emre Toraman

Medel kariyerinde 199 maç ön libero, 23 maç stoper, 3 sefer merkez orta saha ve 3 kere de ortanın sağında oynamış. Bu sebeple fikrine çok katılamıyorum. İlla sağda Adriano oynamayacaksa Atiba'yı orada kullanalım derim.

teahead dedi ki...

Keşke şöyle çıksak
Fabri
Medel Pepe tosiç Adriano
Atiba oğuzhan
Q7 talisca babel
Negredo

sports guy dedi ki...

Oyuncularin yerleriyle oynamayi sevmem. Normalde sag bek olan adamdan bir iki macligina sol bek cikartirsin belki(bkz. Ismail Koybasi vs. Arsenal). Ama normalde orta saha oynayan adam bek pozisyonuna cekilmesin lutfen. Necip karabuk tamam hadi lig icin, ama Medel Porto deplasmani sag bek? Yok, olmaz.

Muhtemelen adriano sag bek cikar. Caner'i CL macinda sahada gormeyi hic istemesem de cikacak sahaya maalesef..

Atiba icin soylentiler var agrisi var diye, dogruysa su gelir:,

Fabri
Adriano Pepe Tosic Caner
Medel(Atiba) Ozzy
Q7 Talisca Babel
Cenk

Ben Q7 ve Talisca'nin ikisinin birden boylesi bi deplasmanda fazla oldugunu dusunuyorum. Taktiksel disiplini zayif iki adami birden kaldirmaz bu mac, zor. Ama oynayacaklar iste napalim.

Adriano umarim quaresma'ya gore oynar ve az cikar ileri. Quaresma da cl maclarinda ekstra efor sarfeder genelde geriye donme konusunda, umarim bu trend devam eder. O kanat macin hikayesini cizecek cunku belli..

Erhan dedi ki...

Karabük maçında çoğu kişi Hoca'nın rotasyona gittiğini iddia etmişti ama ben tam olarak öyle olmadığını düşünüyorum. Porto maçının taktiği çalışıldı o maç bence. Özellikle defansın arkasına adam kaçırma anlamında... Daha önce de çok kötü sahalarda oynadı takım ama bu derece uzun top ve adam kaçırma denenmemişti ya da ben kaçırdım :)

Tabi bu durumda Q7'yle başlayıp benzer oyunu mu oynatır ona, Lens'le başlayıp öne geçersek ilerleyen dakikalarda top tutmak için Q7'yi yedek mi bekletir ya da Q7'ye klasik oyununu oynamasına izin verip Negredo ve Babel'le mi dener sızmaları gibi deli sorular var kafamda.

Ama Lens'le başlayacağını sanmam. Negredo'yu da umarım Cenk dinlensinden çok bahsettiğim taktik anlamında takıma alışsın diye oynatmıştır. Orta sahayı Medel, Tolgay, Ozi yapardım ben olsam ama Atiba, Ozi, Talisca ile başlar muhtemelen.

Pheaglix dedi ki...

şenol hoca'nın gruptaki hiçbir deplasmanda orta sahayı atiba/medel/necip + oğuzhan/tolgay + talisca şeklinde kuracağını düşünmüyorum. bence efendi efendi medel + atiba yapar, önlerine talisca/tolgay'dan birini koyarak başlarız maça. ilerisi de babel + quaresma + cenk olur.

pek umutlu değilim. bence leipzig'i çektiğimiz an grup dördüncülüğünü garantiledik. porto ya da monaco'nun herhangi bir şekilde avrupa kupaları dışında kalacağını düşünmüyorum. grupta geçme olasılığımız bulunan tek takım tecrübesizlikleri nedeniyle leipzig (sadece avrupa performansları kısmen öngörülemez olduğu için böyle diyorum, yoksa kalite olarak çok üstümüzdeler.), onlarla da eğer herhangi bir şekilde avrupa'da devam etme şansımız olursa muhtemelen belirleyici maç olacak olan son maçta oynuyoruz.

Hidayet dedi ki...

bugün oynarsa farklı olur mu bilmem , fakat ben adriano'yu sağ bekte beğenmiyorum . konya ile oynanan kupa ve sanırım bursa maçlarında beni hiç tatmin etmedi . sol ayağının içiyle çizgiye paralel attığı toplar falan tıngır mıngır taç çizgisinden çıkmiştı . bir de arka arkaya sakatlandığı için oyunu erken terketme riski var ki bu tür maçlar için sağ bek için bu hakkı kullanmak hamle yapma gücünü de azaltır , bence ideal olan atiba sağ bek , medel ortasaha oynaması . ha , aslında eğer adriano sağlamsa , bu maçta sol bek olarak onun oynaması lazım.

dominic molise dedi ki...

caner ve q7 bence yozgat yimpasspor macinda bile beraber ilk 11 olmamali.
tek diyecegim budur. illa olacaksa da 2 forvetli oynamamiz lazim
4-2-4 oynarsan da yozgatspor bile 3-4 tane gol pozisyonu yakalar.
bitti.

nasil mi olmali?
caner varsa sola cenk'i yazarim.
q7 varsa sol beke adriano'yu yazarim
cevrelerine kimi yazdigim tartisma disi

ozan dedi ki...

3-1 yeniliriz, kadro super. Transferlere gerek yokmus zaten bizim 11 saglammis. Hadi hayirlisi.

sports guy dedi ki...

Yazdigim kadro bire bir cikmis. 3 yeriz ya da kazaniriz ortasi olmaz. Adriano hakkinda dediklerim elbette baki.

yilmaz dedi ki...

Maçın özeti: "Her yerinden öpüyorum fabri"

Hadi hayırlısı

Pheaglix dedi ki...

ben felaket şaşırdım çıkan kadroya. geçen sene sürüsüne bereket eksiği olan benfica'ya karşı inler-atiba-oğuzhan orta sahası, caner-adriano kanadı çıktıktan sonra bu maç görece ofansif bir kadro enteresan oldu. quaresma yerine lens veya negredo (cenk kanada) oynasa ciddi ciddi ümitlenebilirdim maçla ilgili.

Hidayet dedi ki...

hiç şaşırmadım . hatta sevindim .çünkü olası mağlubiyet , eğer oynasalarıdı , negredo-medel-lens'e yıkılırdı . şimdi seçimlerimizi tadalım . iyiyse iyi ,kötüyse kötü . ne ektiysek ,onu biçelim istiyorum .

turgay dedi ki...

Bu kadro gerçekçi düşündüğümde beni de şaşırtmadı çünkü hocayı biliyoruz sağolsun şaşırtmıyor. Umarım orta sahamız sert olur umarım Q7 kendini Porto'ya kanıtlamaya çalışmaz umarım Caner serseri ortalarını yapmaz umarım takım halinde önde pres yapınca Porto talisca 10numara gibi oynar takımın pas aksiyonlarında olur ve takımı rahatlatır umarım Cenk çok sağlam pres yapar ve takıma duvar olur. Yoksa yukarıda da yazılmış heryerinden öpüyorum Fabriye dönmemiz muhtemel. İnşallah Allah'a dua ediyorum da yanılırız istediğimizi alırız.

beagle dedi ki...

Bu kadro Teknik Direktör değil tutucu kaptan tarafindan yonetildigimizin ifadesi. ŞL deplasmanda bile taktik degisiklige gerek yok, devresi eski olan oynar...

2 eksiğin Porto'yu ne kadar bozacagini bilemiyorum. Belirleyici onlar olacak. Başakşehirin üzerimizden geçişi gibi 15-20 dkda maçı bitirmeleri normal olanı. Biraz gazla direnip,onlarin hata yapması da tek umudumuz.

Hidayet dedi ki...

smaug'un altınların üstüne yattığı gibi hoca da geçen yılın takımının üstüne yattı . kalkmıyor . vazgeçmem onlardan diyor . onlarsız başarı gelmez diye düşünüyor .ciddi söylüyorum bence telkine ihtiyacı var . kendi kullanmadığı arabanın kesin kaza yapacağına inananlar olur , kontrol hastası . onlar gibi .

BurkayJK dedi ki...

smaug benzetmesi 😅

Maç başlamadı ama yorumlarımı yazayım.

Oğuzhan acayip formsuz bu akşam. Atiba yaşlanmış. Quaresma bütün topları ezdi. Ceza sahasına 23 orta yapmışız 4'ü isabetli olmuş, böyle yenemeyiz.

Maçtan sonra bir daha yorumlarız bakalım.

Hocam ne inat varmış sende yetti vallaha yetti ya.

QuaresmA dedi ki...

Bu ne umutsuzluk ya? Tamam işimiz çok zor da içim karardı yorumları okuyunca.

ozan dedi ki...

Ilk yari icin hepimiz kotu yorumlari geri alalim bence. Cenk feci oynuyor bu arada.

ozan dedi ki...

Su mactan 3 puan gelmesse feci uzulurum. Su 3u atip rahatlamak lazim.

turgay dedi ki...

Takım savunmasını düzeltmek lazım. Ozi-atiba çok iyi ama talisca onlara katılmalı. toteme devam 60dan sonra hoca umarım doğru değişiklikleri yapar

ozan dedi ki...

Q sola gecmesin, sagda kalsin ortalasin, maden var orda.

Savunma biraz aksiyor ama hucum da biraz daha akilli olup paylasimci olsak, 3-4 bile olur.

Talisca ve q biraz daha yardimci olmali savunmaya, ortayi kapatmak lazim. 60a kadar Medel-Lensten biri girer herhalde.

Skywalker da dogru demis biraz fazla abartmisiz Portoyu.

YSY dedi ki...

Ben olsam herşeye rağmen ozzy yi ellemem de q7 out medel in olabilir belki ileride vaziyete göre

Armagan dedi ki...

75 gibi Oğuzhan-Medel bekliyorum. Hayırlısı.

planck dedi ki...

3-2 öne geçerler 3-3 biter gibi

Zaitsev dedi ki...

Değişiklik dediklerin bu kadar yanlış olur. Nasıl Talisca-Cenk hala sahada kalabilirler.

Huzeyfe dedi ki...

3.Gol Negredo'ya yazar.

Mayor dedi ki...

Ligin ilk 4. Haftasi hakkinda yazdiklarimiz, analizler, elestiriler, tartismalar hepsi bu macla cope gitti resmen.
Bu macla gorunenin altinda yatan baska bir Besiktasi gorduk.

turgay dedi ki...

Şenol Güneş teşekkür ederiz.

ozan dedi ki...

Off off enfes oldu enfes.


cochise dedi ki...

Hocayı çok eleştiriyoruz; genelde de haksız sayılmayız ama böylesine kazanan haklıdır demek düşer herhalde :)

Tecrübe farkımız gerçekten var; şaşırtıcı bir şekilde çoğu avrupa takımına karşı tecrübeli olan biziz. geçen yıl da işe yaramıştı.

Porto'yu yenmek çok önemliydi çünkü gruptan çıkacaksak hedef deplasmanımız buydu. (maç bitti diye demiyorum daha önce de söylemiştim :) )

Güzel bir takım oyunu oynamıyoruz; ama gerçekten bireysel iş yapacak çok adam var.

Takımdaki genel akıl eksikliğinin panzehirlerinden biri de Negredo. Futbolu bu kadar iyi bilen forvet çok işimize yarar.

Herkese mutlu akşamlar.

Armagan dedi ki...

Helal olsun! hala potansiyelimizin %60-70 lerindeyiz diye düşünüyorum, şenol hoca bunu kademeli olarak artırıyor bunu anladım ve plan dahilinde her şey.önümüzdeki 1.5 ay zor geçecek baya ancak hocanın bu işleyen planıyla bir nebze rahatlarız.

Yine de çok gaza gelmemek lazım, muhtemelen grup sonuncuyla takımla oynadık sonuçta. Asıl sınav haftaya var ve en az 1 puan almalıyız o maçta.

fidddas dedi ki...

:))))))))))))))))))

kadro artık belli
fabri
gg pepe medel adriano
atiba oğuzhan
babel talisca cenk
negredo

medel girdikten sonra maç döndü ve akınlar kesildi.
umudum ilk mesajımdaki gibi galibiyetti ve oldu.

ozan dedi ki...

Porto diger iki takimdan puan alirsa bu galibiyetin anlami olur. Tahminim Istanbulda da yeneriz bu Portoyu.

Oyle yada boyle depte Portoyu 3-1 yenmek gercekten muthis keyif. Helal olsun butun takima.

beagle dedi ki...

Oh bee sonunda bir maçı bitirdik.

Çoğunu spikersiz izledim, maç durmadı resmen.

1 numara gene Pepe. Tahmin ettiğimiz gibi Marcelo duvarı etkisi yok, ama ayakta kalıp, çabuk topa müdahele ediyor. Bir derece üst klasmış. Sağlıklı kalır, Vida ile eşleşirse, bayağı rahat oluruz.

Medel girene kadar taktik bir artımızdan bahsedemeyiz. Morali bozuk mozuk ama direnci bayağı artırdı.

Talisca her maç iyiye gidiyordu. Bugün daha da iyileşti. 60-65 de bitmişti ama sanki gollere başladı devam edecek gibi.

Caner ve Adriano, her zaman başarılı olmasalarda, ayakta kalan tecrübeli oyuncularla oynama konforu yarattılar. Kanattan orta yedik, ama rahat değillerdi. Yani İsmail'i delip geçtikleri gibi bir durum olmadı.

Negredo + Babel bayağı işler yapacak göründü. Cenk'in fiziken bitmiş olduğu düşünülürse hafta sonu daha moralli Negredo'yu başlatmak lazım. Tabiiki Lensi de.

Merkezi sağlam oynamadığımız için gelecek için kesin bir şey konuşamayız. Vurduğumuzun gol olacağı 2 maça daha ihtiyacımız var.


Basar dedi ki...

Maçalara çıkmadan Pepe, Adriano, Medel, Babel, Negredo yazacaksın takıma. Şaka maka adamlar baya tecrübeli. Futbolu biliyorlar...

Cenk'i iyi ki satmamışız. Böyle 2-3 Avrupa macı daha oynasin fiyatı 20den açarız.

Macın iki kötüsü forumda ayrı fanları olan Oğuzhan ve quaresma. Yinede biri gol attirdi, diğeri de çizgiden top çıkarttı.

Tosiç icin birşey yazmıyorum. Genclerbirliginden aldığın adam 2 sene üst üste CL'de yukarıdaki adamlarla ayni 11de olmaz.

Şenol hoca oyunu iyi okudu, iyi değişiklikler yaptı. Sanki medeli daha önce alabilirdi.

Takım daha da iyi olacak, çok iyi bir başlangıç oldu.

Emrah dedi ki...

Vay arkadaş şampiyonlar ligine deplasman galibiyeti ile başladığımız günleri de mi görecektik. Tosic hariç herkes iyi oynadı. Cenk 40 milyon euroluk oynadı. Medel girince baskı bıçak gibi nasıl kesildi ağzım açık kaldı. Evimizde Leipzig'i bir şekilde yenebilirsek olur bu iş.

ozkankaya35 dedi ki...

Medelllll ...Küçük enişte...çok güldüm buna.Tüm camiayı tebrik ederim.

Emrah dedi ki...

Vay arkadaş şampiyonlar ligine deplasman galibiyeti ile başladığımız günleri de mi görecektik. Tosic hariç herkes iyi oynadı. Cenk 40 milyon euroluk oynadı. Medel girince baskı bıçak gibi nasıl kesildi ağzım açık kaldı. Evimizde Leipzig'i bir şekilde yenebilirsek olur bu iş.

hayalet dedi ki...

Erken form tutma- geç form tutma olayının önemini gördük. Hocanın planı işliyor, bu güzel. Muhtemelen Vodafone'da rotasyon olacak. Lens- negredo-medel üçlüsünü izleriz diye düşünüyorum.

nathan dedi ki...

Öncelikle çok güzel galibiyet. Takımdaki herkes bilinen potansiyelinin üzerine koyarak bunu başardı. Bunu teknik yönetimden önce yazmamın nedeni artık herkesin bildiği bireysel oyuncu performansına dayanmış olmamız. Q7 ortaladı Talisca kafayı vurdu, Cenk asıldı ve bu kez tuttu vs. Bunun neyini teknik-taktik yazayım.

Elbette bunda aktifken mütevazi ama etkili futbolculuğunu beğendiğim Porto'nun Concecaio ile oynadığı oyunun da etkisi oldu. Bu galibiyeti tabii ki gölgelemez ama bugün görünen Porto Maxi ve Aboubakar'ın yokluğunda gayet kötüydü. Aslında trajikomik şekilde bize benziyorlardı, onlar da tamamen oyuncu odaklı oynadılar ama bizimkilerin işleri daha iyiydi. Porto'nun halinden bize ne zaten, bu nedenle tek bir örnekle hallerini açıklamaya çalışayım; bugüne kadar Atiba'nın eksikliklerinin en az görüldüğü maç oldu, ki bu ciddi eksiklikleri var ama sihirle görülmedi değil, orta alanda organize olamadıklarından her topu bizim ceza sahasına yıkma çabalarından ötürü böyle oldu. O zamanlarda da stoperlerimizin karşılayabileceği şekilde bunu yaptılar. Tosic'in golü bu defa iş kazası yoksa kariyerinin zirvesini yaptı adam hakkını yemeyelim.

Bu galibiyeti küçümsemeyerek ortaya acılı Adana atıyorum. Derdimiz Avrupa Ligi ise Porto maçlarıyla bunu alırız. CL ise daha dikkatli ve organize olmak durumundayız. Dikkat edilirse cochise'in yazdığı Negredo ile hücumda artan zekanın bir benzerini ilk 75 dk. göremedik. Buna ilk yarı dahi Q7'nin defansa gelmemesiyle sağ kanadın koridor olmasını (Adriano'nun insanüstü çabasına karşın bir de) ve İkinci yarının ilk 20 dakikasındaki kabus olmasını eklersek olayın Monaco ve Leipzig maçlarında bu kadar kolay cereyan etmeyeceğini görebiliriz.

Gördüğümü yazayım. Yenilerden Negredo ve Medel hazır, Lens'in azami performansı için ise sadece form tutmaya ihtiyacı var (max 2 hafta). Dolayısıyla bundan sonraki kadro tercihlerini buna göre değerlendirin.

Not: Babel'in golden sonra kendisini işaret eden Negredo'ya koşmak yerine Cenk'le omuz dalaşına girmesi tek kelimeyle kezbanlık.

Not2: Birileri Medel'le olmaz çok kısa diyordu. Oyuna girdiği son 25 dakikada ceza alanı içi ve dışı aldığı kafa topu sayısı benim görebildiğim 4. Demek ki boyu değil işlevi konusu doğruymuş.

can dedi ki...

Hic umudum olmayan bir deplasman macini donem donem cok baski yememize ragmen nispeten kolay kazandik. Bunda taktik secimlerin yanisira uzun zamandir takimda iyi oynayan tek oyuncu bulamazken bugun bireysel olarak cosan futbolcularin buyuk payi var: hucumda Cenk, savunmada Pepe fenomen isler yaptilar. Babel ve Medel de harika oynadilar. Aslinda yaptigi guzel asist disinda bugun sahadaki varligi safi zarar olan quaresma disinda butun oyuncular gorevlerini iyi yaptilar. Oguzhan vasati cok asamasa da sut icin insiyatif alisi ve omuz koydugu adamin 2 metre ucmasi ile umit verdi. Talisca 60ta oyundan dusene kadar takim savunmasina ciddi katki verdi ilk defa. Tosic her zamanki gibi takimi yakan hatasi disinda cok iyiydi! Umarim bu iyi sinyaller artarak devam eder. Cok buyuk bir zafer bu geceki!

Ekrem35 dedi ki...

Başta hocayı sonra takımı tebrik ederim. Cenk'i çok eleştirdim ama bu sene geçen seneden daha iyi görünüyor. Maçtan sonraki açıklamasını da çok beğendim. Eğer muhabirler ve kendisi yalan söylemiyorsa gayet çalışkan bir oyuncu. İdmanlardan sonra ekstra çalışmalar yapması er ya da geç kendisi daha üst seviyeye taşıyacaktır.

Tosiç beğenilmemiş ama ben kendi kalesine attığı gol dışında gayet de beğendim kendisini. Nerdeyse başarısız hamlesi yoktu diyebilirim. Kabul ediyorum bu seviyenin oyuncusu değil ama bu seviyede sana maksimum katkıyı veriyor.

Ayrı bir paragraf da adriano'ya açmak lazım diye düşünüyorum. Ağırlıklı olarak sol ayağını kullanan biri için ve karşısında brahimi gibi biri varken mükemmel bir performans gösterdi. Kendisine ayrı teşekkür ediyorum. Cl maçlarında önce adriano yazılır sonra gerisi tamamlanır.

Hanımcı fabri instagramda tekrar hanımla foto paylaşmaya başladığı (2hafta önce) günden beri formunu arttırdı. Böyle devam yengeyle arayı bozma aslanım.

Basketboldaki "eli en sıcak oyuncu" tabiri şu ara bizde babel için söylenebilir herhalde. Bunu da sadece gol attığı için değil aynı zamanda defansa yaptığı katkı için de söylüyorum.

Diğer maçın berabere bitmesi de ballı kaymak oldu. İçerdeki leipzig maçı çok zor maç olacak ama alırsak bu işi %60 bitiririz.

Herkese mutlu bol bol golleri tekrar düşündüğünüz güzel geceler..

Şimdi şu maçtan sonra Şenol Hoca'ya kızamıyorsun değil mi? Ama aslında maçın gidişatı tam da kızdığımız şeyleri ortaya koydu işin komiği.

Beşiktaş'ın her atağını not almak niyetiyle başladım maça. 6'da 5 Quaresma üzerinden şekillendi, hepsinde yanlış tercihler yaptı. Quaresmasız olanı Talisca'nın ona atmayıp göbekten geldiği pozisyondu, ciddi tehilke oluştu ve ilk kornerimizi kazandık. 7.de Talisca gene göbekten hareketlendi çizgideki Quaresma'ya atmak yerine ve gol geldi. İşin ironisi, Quaresma asisti yapmış oldu :)

Cenk 35 metreden harika gol attı, müthiş de karıştırdı ortalığı. Öte yandan 60'tan sonra pili bitti. Yani Beşiktaş'ın oyun planı Cenk'in o golü atması olamaz zira kaç tane o golü var kariyerinde.

Roller gayet belli. Medel oyuna girdi, ortasahada nicel değişim olmamasına rağmen hem atak kesti, hem pas opsiyonlarını harika değerlendirip top gevelemedi oyun açtı, hem de artık nefesi kalmamış Adriano'ya yardım etti. Negredo oyuna girdi, bir tane çok akıllı presle az kalsın pozisyon yaratıyordu, kava toplarını topladı, bir de akıl dolu bir hücumu sonlandıran asist yaptı.

Şenol Hoca'ya bu yüzden kızıyoruz işte. Bu takımda akıl olarak üstlerde gezen Medel, Negredo falanı yedek oturtmak lüks kere lüks. Bugün Cenk o golü atmasa belki bambaşka şeyler konuşacaktık. Tosic'in hatasıyla gol yememize kaç kişi şaşırdı?

Cenk, Quaresma, Tosic bunlar "değişik" oyuncular. Kulübede varlığı "maç sıkışırsa golü yazarız" enerjisi veren futbolcular (Evet, Tosic bile enteresan patlayıcılıklar yapabiliyor). Ama işte maça yüksek futbol aklıyla başlayıp delişmenliği sona bırakmak daha akıllı bir strateji değil midir?

Porto'yı 65.ten sonra, hem de deplasmanda sahadan sildik. Mükemmel de tık tık bir gol attık. Bunda emeği geçen oyuncu listesi, Beşiktaş'ın kesilmezleri olmalıdır.

Bence çok güzel şeyler gösterdi bu maç. Beni en çok şaşırtan ise mental dinçliğimiz oldu. Geçen sene de böyle oynuyorduk ama "tecrübe" denen olgu neymiş tam olarak bunu görmüş olduk.

Bravo valla, ne diyeyim. Ha, bu arada oyuncu değişikliklerini kendi standartına göre erken yapan ve de Quaresma'yı 85'ten önce çıkarabilen Şenol Hoca'yı da ayrıca tebrik ederim.

nathan dedi ki...

Eğer alırsak, ki inşallah alırız, Leipzig maçı için ilk yarı 0 ikinci yarı 1 oynayın ama üst vermeyin.

can dedi ki...

Bugunki macin ayri bir onemi de bize Negredo ve Medel'i kazandirmis olmasi (bunu quaresmayi kusturmeden yapabildigi icin Gunes'e de ekstra tebrik bonusu). Medel iyi bir bir capanin degerinin yaptiklari kadar sahada tuttugu yer sayesinde arkadaslarinin yapmasina gerek kalmayan seylerle de olculebilecegini gosterdi. Girisinden sonra yorulmus Porto'nun hucum planinin toptan dagilisi gormeye degerdi. Negredo icin biraz daha temkinli konusacagim. Mucadelesi ve zekasi artik acik ama biz ona 4,5 milyon euro ucreti gol krali olmasi icin veriyoruz. Umarim bugun oyuna katkisi bir milat olur da gollerini bir an once siralamaya baslar.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

valla gözlerime inanamıyorum ya ben buraya halaya katılmaya gelmiştim millet tahta karşısında taktik konuşuyor :S hocalar drogodan galibiyetle dönüyoruz CL grubunda lideriz ALOO sevinin lan biraz keyfini çıkarın yıllardır böyle geceleri bekledik olm biz :D

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Talisca yine istenilen şekilde değil ama kendi ortalamasının üstünde oynadı.

Cenki bu halle kesmek olmaz haksızlıkta olur ama negredo da başka iş var. Yani bu adamı bir şekilde kullanmamız lazım. Onun sayesinde babel de lens te çok gol atar gibime geliyor. Süper adam. Medel de girince orta taraf toparlandı ve bende izlerken bi rahatlama oluşuyor nedense medel girince.

Liepzig maçı bundan daha zor olacaktır. Ben liepzig e grup lideri gözüyle bakıyorum 4. torbadan gelmiş olmaları beni ilgilendirmiyor.

Gerçi kimle oynarsak oynayalım avrupada herkes bize göre daha fizikli atletik geliyor mesela geçen sene lyon için baya demiştik bunu ama porto nun adamlar ayrı kalıplı be kardeşim. Ozzy yi çatır çutur yediler ortada.

Ne olursa olsun ŞL çok önemlide ligide umursamazlık etmeyelim yinede bizim esas ekmek teknemiz orası ve bugüne benzer namuslu bir oyunu artık birisine karşı bekliyorum ve ele güne gereken mesajın gitmesini istiyorum. Saygılar iyi geceler

nathan dedi ki...

Muhteşem bir galibiyet. Vurduğun gol olsun Kartalım

Basar dedi ki...

Quaresmayi Porto'da alkislattigimiza göre artık ısın politik tarafını bitirmiştir hoca. Bu kadar oyuncuyla isi zor ama kendi kariyerine yeni başarılar ekleyebilir ve bunu quaresmayi keserek yapabilir. Takımın oyun IQ'su yukseldi ve quaresmaya muhtaç değiliz. Portekiz milli takımı gibi son 30 dk kullanırsak çok daha olumlu isler olacak.

Bu takımda Negredo oynasin, yanına macına göre Cenk'i, Taliscayi, lensi bir sekil oynatırız. Burada çoğumuzun yazdığı tezler doğru çıktı. Negredo merkez, Cenk sol, Babel sağ net bir şekilde oynayabiliyor. Ki Cenk çok yorulmuştu.

Bunun dışında, Medel girince macı söndürdü. Dk 72 macı izlediğim arkadaslarıma beyler tamam CL macı ama bu maçı artık vermeyiz dedim. Çok degil 7-8 dakika önce tırnaklarımı yiyordum. Bu konforu Medel verdi.

Harika bir galibiyet ve geleceğe doğru da yükselen bir grafik. Daha fazla ne istenebilir zaten? Hepsine teşekkürler!

Barreto dedi ki...

Evet, bravo, harika... yaşlı ve modası geçmiş atiba, oynatılmayan medel, cenk'in arkasında kalan negredo vs vs vs... konu kapanmıştır. Takımda herkes kendini bu maça hazırlamış, hoca da öyle. Kalecin böyle oynarsa, stoper tandemin ve savunma hattı böyle oynarsa, hücum elemanların böyle oynarsa, ortasahanın göbeğine de ufak bir ayar yaparsan al sana CL son 16 takımı, bu kadar.

ozkankaya35 dedi ki...

Tvbu da ayni kanalda zaferden sonra ne yayinladi goren varmi? söyleyeyim,25 sene önceki gs-neuchatel ve fb-sevilla maçlari.aradim kanali 1 saat esir ettim musteri temsilcilerini.bu medya oyle boyle o.ç degil.herkesi protestoya davet ediyorum.lutfen duyarli olun.tesekkurler

Yorum Gönder

Ara