.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Eylül 2017 Cumartesi

Karne: Karabükspor 0 - 1 Beşiktaş

Goller: Ryan Babel (78')
En iyi üç: Fabri, Ryan Babel, Pepe
En kötü üç: Dusko Tosic, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş 6.6
Beşiktaş 6.6
Karabükspor 5.1
Ali Palabıyık 5.8

Fabri 7.7
Dusko Tosic (68')4.5
Pepe 7.3
Caner Erkin 6.3
Necip Uysal 5.9
Oğuzhan Özyakup 6.9
Tolgay Arslan 7.0
Anderson Talisca (83')5.3
Ryan Babel 7.6
Jeremain Lens (60')5.5
Alvaro Negredo (71')6.8

Ricardo Quaresma (60') 5.0
Matej Mitrovic (71') 6.2
Atiba Hutchinson (83') 6.3

Takım Ortalaması 6.3

Anket: 32 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

58 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

Fener'de de korner başında 2 kişi duruyor. Kornerin içe doğru mu, yoksa dışa doğru mu atılacağını karıştırmak için yeni bir trend mi oldu bu? Gerçi Fener'de korneri hangi taraftan olursa olsun Valbuena'nın atacağını herkes biliyor.

1 hafta tatile gittik blog başı boş kalmış :)

Mayor dedi ki...


Ligin en degerli takimi ile deger bakimindan en dusuk takimi arasindaki mucadele gibi mi olmadi bu kesinlikle.
Bu sekilde Avrupada dograrlar bizi.
Kacan penaltiyi ve kirmizi karti hesaba katmiyorum ortasahamizin defansif zaaflari cok buyuktu ve ben bunu diger oyuncularin da yukunu artiran Tolgay'a bagliyorum.
Oguzhan, Necip, Caner, Babel, Fabri ve ilk yarida da Talisca ve Negredo caba gosteren adamlardi.
Atiba veya Medel oynasaydi Oguzhan ve Necip rahatlayacak onlarin katkisi ileride oynayanlari olumlu etkileyecekti belki.

Emrah dedi ki...

Ben mi çok iyimserim bilmiyorum ama ben oyunu beğendim. İlk yarı deplasmanda normalde 3-4 olacak pozisyonları bulduk. Girmemesi şanssızlık. Anladığım kadarıyla şerefsizler top oynanmasın diye çimleri biçmemiş. Federasyonun da bir standardı yok maalesef bu konuda. Zeminine 1.5 milyon euro harcayamayan takıma izin verme arkadaş süper lig seviyesinde. Herkesin anlam veremediği sürekli uzun oynama da zemin yüzündendi diye tahmin ediyorum. Oğuzhan da zeminin azizliğine uğramış. Oğuzhan'ı çok beğendim. Herkes Tolgay'a saydırmış ben onu da beğendim:) 10 kişi kaldığın ve penaltı kaçırdığın deplasman maçını kazanabilmek şampiyonluk göstergesidir. 4 maçta 10 puan da lig şampiyonluk puan ortalamasının üzerinde bir puan. Porto maçını alırız inşallah şans da yanımızda olursa.

Hidayet dedi ki...

bize 10 tane milli maç arası verseler , sahaya başakşehir gibi yerleşemeyiz. bireysel oyuncu performansımız kadar takımız . hocamızın o taraklarda bezi yok . ben değişeceğini sanmıyorum . iyi futbolcuları olan bir takımız ama iyi takım değiliz .

mit dedi ki...

Sonra dedim ki, iyi ki Fenerbahçe var. Bari yüzümüzü güldüren (!) bir takım var şu ligde :))))

beagle dedi ki...

@Emrah
Bu zemin yillardir böyle. Ilk yarı korkarak seviniyordum, sagli sollu geliyoruz diye. Atmamis olmamiz biraz sans. Mesela Pepe ters kafa vurmasa Tosic atiyordu, Talisca ah Taliscalar.

Sorun 30.dkda bitmemiz, bitince Lens'in Tolgay'in sacmalamasi, kontraya dönene kadar Babelin yok olmasi falan. Ayrica Necipin defansif iyi de, sifir ofansif desteğinin Becki aratmasi, 10 kisiye kadar hocanin her hareketinin yanlis olması, 10 kişiyiz sahada yürüyen yeni girmiş yildiz...

Negredo bayağı birsey gösterdi, fizigi de iyiydi. Golcü degil ama merkez forvet benim diyor. Talisca'nin bu halinde Cenk-Negredo dakikalari gormek lazim.

Diğer taraftada yazmıştım, Pepe iyi, Fabri duzeliyor, Caner duzeliyor, Mitrovic saglam girmeyi öğrenmiş. Bence bu macta çok sey kazandik.

Mergan1903 dedi ki...

Dört haftadır koşmayan, savaşmayan bir görüntü sergiliyoruz. Koşu mesafesi olarak da rakiplerden gerideyiz sanırım. Bu maçta da takım olarak 10 kişi kalana kadar vasat-iyi arası gözükürken 10 kişi kalınca Karabük'e teslim olduk. Bunun sebebi bazı oyuncuların formsuzluğu. Bence maçın en kötüsü Oğuzhan'dı. Dermanı yoktu oynamaya. Değil ikili mücadele kazanmak depar atacak gücü yoktu. Yaptığı asist bunu değiştiremez. Medel kenardayken böyle kötü futbola tahammülümüz olmamalı. Dinlendirilerek form tutmasına yardımcı olunmalı. Oğuzhan'ın koşmadığı yerde Tolgay her yere yetişmeye çalıştı. Bana göre takımın en iyisiydi. Ayrıca Necip de sağ bek kariyerini noktaladı sanırım. Negredo'da çok fazla varlık gösteremedi. Onun da kenarda zamana ihtiyacı var.

Ayrıca bu maçta sanki 4-4-2 gibi oynadık. Talisca hep forvet civarındaydı. O zaman orta sahayı Lens-Medel-Tolgay-Babel şeklinde kurup forvette Cenk-Negredo-Talisca üçlüsünden ikisini (tercihen form tuttuktan sonra Negredo-Cenk) kullanabiliriz.

Armagan dedi ki...

İlk 3 haftaya göre daha derli toplu oynadık diyebilirim. Yapılan taktik ve bireysel hatalar maçı zora soktu ancak geçen seneki Rize maçına benzeyen şekilde ekstra bir 3 puan bizim oldu. Necip de sağ bekte beklediğimi verdi diyebilirim. Fabri de gelişme var. Mitrovic cok yerinde müdahaleler yaptı, haftaya denenmeli kesinlikle.

Dediğim gibi takımın hem ortadan hem de kenarlardan rakibi zorlama şansı var. Bu maçta her şekilde etkili geldik, bu açıdan gelişme var. Negredo-Talisca uyumu iyiydi ancak Talisca böyle kaçıracaksa bir süreliğine Negredo-Cenk'i deneyip kanatta Q7-Babel yapabiliriz.

En beğendiğim nokta arkadan uzun veya kısa direkt paslarla ceza sahası önüne gelmeye çalışmamız oldu, özellikle ilk yarı iyi zorladık bu açıdan.

Olumsuzluk olarak Tosic'in aptallığını sayabiliriz. Maç içinde gereksiz yere açılıp arkada boşluk bıraktığı ancak rakibin değerlenmediği çok kısa bölümler de olmuştu. Ki bunu Karabük için diyoruz. Açıkcası ben Avrupa'dan çok bir şey beklemiyorum bu sezon.

Onun dışında Tolgay'ın daha basit oynaması lazım. Ondan beklenen 3 kişiyi çalımlayıp pas atması değil geçen sezon son maçlardaki gibi öldürücü uzun pasları yakalaması.

Cenk neyin artistliğini yapıyor ve hala Q7 ısrarla nasıl diğer köşeden Caner'in başına musallat oluyor bilmiyorum ama taktik olarak iyiye gitsek de oyuncu yönetiminde sorunlar yaşayacağımızın sinyalleri bunlar. Bağlılık çok önemli bir kavram ve ben yeni alınan yabancı oyuncularda bir soğukluk, samimi olamama durumu hissediyorum. Geçen postta QuaresmA'nın dediği gibi yedekte bizi yormayacak oyunculara ihtiyacımız var bir taraftan da. Altyapı oyuncularının bir artısı da burada olabilir.

Bizim bu kadar bonservis-maaş durumunu uzun vadede kaldıramayacağımız kesin. 3-4 yılda bir gibi bir süre bile olsa altyapıdan devamlı kadroya oyuncu monte etmemiz gerekir. O nedenle Boyko-Aras-Veli gibi adamlar görünenden çok daha fazla zarar veriyorlar kanımca.

Hidayet dedi ki...

cidden anlayamıyorum . abdullah avcı'yı dinledim . "biz 2-0 öndeyken de , 2-2 iken de , rakip önde basarken de kalecimiz volkan ayağa oynuyor ,dikkat etmişsinizdir " dedi . peki , bizim muhabirlerden biri neden sormuyor , ayağı volkan'dan daha iyi olan fabri'nin neden uzun şişirdiğini (out atışları dahil ) , neden pepe ve tosic'in uzun oynadığını . biz bunlara ne zaman cevap bulacağız ? başakşehir 'in hocası kalecisinden bunu isterken biz neden bu probleme çözüm bulmuyoruz . antalya maçında da böyleydi , 4. resmi maç itibariyle böyle . neden ezberlenmiş oyun ,parsellenmiş alanlar bizde yok . şenol hoca'nın "çok çalışmalıyız" dediği çalışmanın içinde ne var ? çok iyi yaptığımız şeyleri daha çok yapmak mı , yoksa yapamadıklarımızın üzerine gitmek mi ? hep öteliyoruz . .... bi gelsin ,ondan sonra eksikleri söyleriz ,takım da rayına oturur . (boşluğa milli takımarası , porto maçı ertesi , cl sonu , sezon yarısı yazabilirsiniz ) . bizim olmasını beklediğimiz şeyler sezon başı kamplarda falan oluşturulmaz mı ? fener'in baskı yapacağını tahmin edip , hafta boyu bunu kırma yollarına çalıştığını söyleyen hoca bir tarafta , biz de tolgay -ozzy ortasaha oynayıp , topu ,fabri -pepe -tosic ile uzun oynuyoruz . yaw ,beşiktaş maçın başlangıç düdüğünden sonra , stoperine gelen ilk topu uzun oynar mı ya !

Pheaglix dedi ki...

- maçın adamı bize gollük 4-5 pozisyon yaratıp, bir o kadarını da son anda durduran dany'di.

- negredo epey iyiydi bugün. keşke oğuzhan penaltıyı ona bıraksaydı. tam penaltı kazandığımızda "negredo atar umarım" diye içimden geçirdim, sonra "neyse gol olsun da kim atarsa atsın" dedim, ikisi de olmadı.

- caner'in ikinci dakikada yaptığı orta gibi saçmalıkları kesmesi gerekiyor.

- şu maçın ilk 15 dakikasını 60 dakikaya yayarsak büyük maçlar hariç puan kaybetmeyiz, ama gol yemedikçe direnç kazanan anadolu takımları gibi gol atamadıkça direnç kaybediyoruz.

- medel'i acilen takıma monte etmek lazım. hakkaniyet falan derken adamı kaybedeceğiz.

- mitrovic kritik hamleler yapmış olsa da oyuna ilk girdiği dakikalarda evlere şenlik bir top kaybı var, hala güven vermiyor.

- allah'ını seven şenol hocaya yardımcı bulsun.

- porto maçından pek umutlu değilim. grubun en muhtemel dördüncüsü biziz şu an. evimizde birkaç puan alabilirsek iyidir.



Mayor dedi ki...

Mitrovic'in kritik top kaybi Tolgay'in pres yapan adam oldugunu gormesine ragmen topu ona atmasindan oldu. Orada Tolgay kullanacak topu cikarma insiyatifini ondan beklenen o, ama hala farkinda degil.

turkkant dedi ki...

Ben takımı daha iyi buldum. Eleştirileri de abartılı buluyorum, lig için yavaş yavaş forma gireceğiz. Ş. ligi açısından ama tabi daha erken forma girmeliydik.

- Tosiç sezona iyi başladı filan ama artık Medel-Pepe ikilisini kurmamız lazım stoperde. Bek olarak da Necip 1-2 lig maçında idare eder en fazla. Adriano umarım çabuk iyileşir, zira sol bek oyununa yakın bir seviye tutturacağına inanıyorum.

- Beşiktaş'ta sorun çok net, takım Talisca ile 4-2-4'e dönüyor, bu nedenle tempolu ya da iyi basan takımlara karşı oyunu tam anlamıyla ele almak zorlaşıyor. Bu açıdan Lens yanlış transfer olmuş. Bizim oraya 10 numara özelliği olan tipte, Nasri-Sosa (belki Nani) benzeri bir oyuncu transfer etmemiz lazımdı. Kadroda o tarz olduğu düşünülen bir tek Orkan var, onun da seviyesi şu an yeterli değil.

- Mitroviç Başakşehir stoperi, yani kontrollü oynayan takım stoperi. Biz, Real Madrid futbolu oynamaya çalışıyoruz. Yani ailece hücum, bu tarz takımların süpermen stoperlere ihtiyacı var. Zira takım sürekli hücum oynadığı için sık deliniyor, stoperlerin tüm açıkları kapayacak derecede çabuk, sert ve sezgili olması lazım. Zaten takımda gerçek anlamda savunma özellikli 2 oyuncu oluyor sadece. Onlar da ekstra savunmacı olmalı. Mitroviç bu işi yapamaz. Boyu harici en ideal ikili Medel-Pepe.

Basar dedi ki...

Allah'ını seven şu anketleri yayınlamasın artık! Ne not verilebiliyor, ne adam gibi yorum okunabiliyor! Dün oyuna giren quaresma gibi amaçsız ve gereksiz bu anket (artık buradan da yakalayamiyorsam ne yapayım)

Basar dedi ki...

Bence hoca sistemi bulmaya başladı. (Yardımcı hocaya neden herkes bu kadar takılıyor anlamadım, yanılmıyorsam zaten yardımcısı var Hocanın)

Negredo inanılmaz fazla top indiriyor. Bunu ya Talisca ya da Cenk ile tamamlayıp ikisine de 15er gol attirir. Bu sistemde Talisca gol atmazsa takımdan kesilir zira Cenk ona göre bir çıt fazla basıyor, bir çıt fazla geri geliyor ve daha golcü.
Zaten tosiç atılmasa Cenk-Talisca değişikliği geliyordu. Buradan net gol bulurduk.

Bence Beşiktaş'ta quaresma donemi dün kapanmıştır. Lens forma girdikçe orayı vermez quaresma'ya. Portekiz'deki gibi son 30 dk dedik ama bu rolde de sırıtacak! Keske devre arası gitse.

Defansın top sisirmesinden bahsetmiş herkes. Şişirmesin de ne yapsın? Bir kere Pepe Marcelo gibi ayağı top yapan adam degil. Takımın iki ideal beki de yokken ayağa pasla çıkamamız kadar normal birşey yok. Bu konu beklerin gelmesi ile düzelecektir. Ben Türkkant'a katılmıyorum. Medel defans degil orta sahaya sertlik ve serilik katmalı. Vida gelene kadar Pepe-Tosiç ile idare edeceğiz. Tosiç A sınıf olmasa da lig icin yeterli. CL'yi de olabildiğince yüksek konsantrasyon ile oynuyor. İdeal degil ama idare!

İlk 4 haftada şanssız gelen iki golle bir beraberlik almasak 4te 4 ile gidecektik. Oyunumuz da yükselmeye başladı (milli maç arası yaradı :) bugün muhtemelen bu senenin şampiyonu (!) ilan edilen gs ile kafa kafaya geleceğiz. ben diğer arkadaşlar kadar karamsar değilim. Bir sonraki milli takım arasında takım oturmuş olur (milli aranın mecazi anlamı var, takım oyununun oturması icin gereken hafta adeti yakalanmış olacak)

Sadece takımın CL icin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Grup zaten tehlikeli. Bizde yeterli sertliği yakalayamadık henüz. Kafamda şöyle bir orta saha oluştu. Atiba-Medel önünde sola kayan ve Babel ile değişmeli oynayan Oğuzhan. İleride Negredo. Sağda da milli maçtaki gibi oynayan Cenk. Pasör Ozzy, pas dağıtan Negredo, dengeleyici iki defansın adam Medel-Atiba, gole yakın iki adam Babel ve Cenk. Çok mu uçtum bilemiyorum, benim kafama çok yattı.

Murat dedi ki...

keyfim yerinde..olumlu yaziyorum arkadaslar :)

takimda herkes ya cok formsuz ya da formsuz ..hoca da formsuz..4 mac 10 puan opun de basiniza koyun kafirler :)

bak herkes formsuz diyorum ya..2 adam formda olsun takimin oyunu duzelecektir

takimin formuda kademe kademe artacaktir..bu kafar boktan oynayamayiz hep merak etmeyin..

turgay dedi ki...

Porto maçına umarım adriano yetişir. Bize sakin kalacak adam lazım şampiyonlar liginde Necip çok sert mücadeleci ama aklıyla oynamıyor. Atiba veya medel de oralarda değerlendirilmemeli çünkü onlarında orta sahadaki aklına ihtiyacımız var. Bana kalırsa atiba-medel-Tolgay orta sahası ve lens-Babel-negredo hücumuyla oynamak lazım. 2 kanat beki de çok çıkıyor takibin haliyle hızlı oynamak topu gevelememek lazım. Tabi adriano şart bu denklemde brahimiyi savunmak için

Hocanın yardımcısı var denmiş de bu rezalet zeminde top dahi süremeyen Q7nin 60dk da oyunda ne işi var ? 10kişi kalmışın ortada gözükmeyen talisca yerine topu ileride tutacak negredo neden çıkar oyundan ? Bu yanlış değişiklikler yüzünden Karabük'ten baskı yedik orta sahamız çöktü. Bunu göremeyen yardımcı varsa benim için yok demektir orada yardımcı. Ezber değişiklikler değil takıma fayda sağlamak için değişiklik gerek. İlla lens çıkacaksa Cenk girsin aynı anda talisca çıkıp atiba veya medel girsin böylece hem o zeminde topu gevelemeyiz hem de orta sahamız tazelenir. Bunu söylemeli yardımcı o yüzden yardımcı yok diyoruz.

beagle dedi ki...

Dün Q'nun 10 kişi takımdaki hali, tavri umarım tüm Beşiktaşlılara görünmüştür. 2 turda 9 milyon Euro bonservis 15-20 milyon da maaşimizi yiyen itin yayvan yayvan yürümesi...
Besiktaşı falan sevdiği yok, kendinden başka hicbirşey umrunda degil egoist p.cin. O yeni kontrati veren de simdi artik ne yaparsa...

hayalet dedi ki...

Gs nin halini göreceğiz bakalım bugün. 3 haftada şampiyon ilan edilen yedeksiz takımı. Açıkçası rakibimiz Başakşehir olur bu gidişle.

Skywalker dedi ki...

Mac baslamadan zemini gorunce icimi sikinti basti direk. O sahada tam oturmamis takim en fazla bunu oynar. Sakat vermedigimize sukredip, 3 puani opup basimiza koymamiz lazim.
- Talisca'nin su haliyle acaba Cenk negredo mu yapsak? Hatta Cenk kanatta, Babel forvet arkasi da denenebilir.
- Tosic'in karti cok amatordu. Sahda herseyini veren karakterli bi adam ama malesef biraz gerizekali.
- Caner'in her topu uzun atmasi bu macta zeminden dolayi anlasilabilir, ama her macta yapmasi buyuk sikinti.
- Acil Adriano ve GG'nin geri donmesi lazim, sampiyonlar liginde Necip falan dinlemezler.
- Oguzhan neden oyundan cikarilmazin kisa videosunu izledik golde.

Galatasaray'in bu macta puan kaybetmesini beklemiyorum, Nasri ayri sorun Eto'o ayri sorun su an. En hosuma giden sey, resmen Besiktas'la ugrasanin cocugu olmuyo. Konya da Antalya da Riza da yerlerde surunuyo. Sari civcivi konusmaya bile gerek yok zaten.

carlito dedi ki...

valla Adriano Porto maçına yetişsin diye dua ediyorum.. Necip dün elinden geldiğince idare etti, fazlasını beklemiyordum ama Cl'de yetmez..
ayrıca Gökhan Gönül de Leipzig maçına yetişir umarım.. ideal beklerimiz olmadan dayanmamız mümkün değil oralarda..

devamlı olarak uzun top stratejisine ben de karşıyım, Ozzy ve Tolgay'lı bir orta sahada mantıklı görünmediğinin de farkındayım, ancak bazı maçlarda eğer uygulamasını da iyi yapabiliyorsanız uzun oynama planı işe yarayabilir.. özellikle dünkü gibi bozuk zeminli sahalarda.. ayrıca bu tip pasları iyi yapabilen Caner, Adriano, Pepe, Tolgay gibi oyuncularımız var (daha buna Medel eklenecek) o yüzden genelde ben de pas ağırlıklı oyunu tercih etmekle beraber, yerine göre uzun pas da tercih edilmesine gözü kapalı tepki vermemek gerektiği düşüncesindeyim..

bir de konu dışı not: açın beinsports sitesindeki TFF 1. lig özetlerini, dünkü A.Gücü-Balıkesir maçı özetini izleyin.. maçı son dk golüyle kazandıran oyuncu kiralık gönderdiğimiz Sedat Şahintürk.. daha önemlisi ilk goldeki katkısına iyi bakın.. bu sezon umarım sakatlık yaşamadan devamlı oynar, bu performansını sürdürürse seneye rotasyona katılabilecek seviyeye geleceğine eminim.. umarım o durumda kulübümüz de kendisinin emeklerini hiçe saymaz, yoksa ben bir taraftar olarak ağır konuşurum açıkçası..

Basar dedi ki...

Evet quaresmadan sonra bu arkadaşımız da bize sıkıntı yaratacak gibi. Tüm oyuncularımızın çağın gerekliliklerine uyacak şekilde oynaması dileğiyle. Maalesef 80lerde değiliz, artık takımlar top sisirmiyor, neredeyse bel seviyesini geçen orta bile kesmiyorlar.

‪ https://twitter.com/umex/status/906842846996639746/video/1‬

Basar dedi ki...

Caner bir pozisyon içeri girdi, buraları ve sıfırdan orta kesmeyi zorlaması lazim. Bunu çok rahat yapacak yetenekte

carlito dedi ki...

Caner bence hataları düzeltilebilir bir oyuncu.. Hoca karşısına oturtup doğru düzgün anlatsa hatalarını, tekrarlamaz gibime geliyor.. O zekaya ve yeteneğe sahip..
İçeri daldığı o pozisyonda kaleye vurmasını beklemiştim ama yapmadı, halbuki Fb'de oynarken o şekilde soluyla yerden uzak köşeye sert vuruşlarla gollerini hatırlıyorum.. Bize gelen kanat oyuncuları içeri dalmayı unutuyor sanki!

bu arada Sosa iki gün önce takıma gelip tek antremanla 11'de başladı :) bu mu doğru olan, yoksa bizdeki gibi haftalarca bekletmek mi? bir orta yolu olmalı sanki...

Mayor dedi ki...

Goztepe 2 ciddi atak ve 2-0 onde ilk yari osmanli karsisinda, ayaga top, ortadan derinlemesine paslar, castro ve scarione ile, bana cok tanidik geliyor bu oyun.
Ayrica bizim oyunumuzu artik biliyorlar yeni sistem bulmak lazim demisti birileri, bence bu tip hucumu turkiyede durdurmayi bilen takim yok. Kanatlardan yapilan ataklar turk takimlarinin en kolay geri cevirdigi pozisyonlar.
Ya Talisca yerini Oguzhana bosaltip ileriye yaslanacak ya da komple aradan cikacak.

Hidayet dedi ki...

@carlito

dünyadaki örnekleri de gösteriyor ki , doğru olan o . bir de bizim oyuncular ağustos başı geldi . dünkü maçta hoca ,cenk dinlensin falan diye düşünmedi bence . oyuncuların aksine geri gittiğini , moral olarak çöktüğünü gördü .içerideki bursa maçı en idealiydi . cl için konuşuyorum , yazık etti . bunu hep beraber göreceğiz . şunları gördükçe sinirleniyorum .

beagle dedi ki...

Ts de Abdulkadir, Yusuf ve Mustafa oynadı, maçı cevirdiler. Paralı asker olmayan oyuncular büyük fark yaratıyor.

Bizim genç oyuncuların da teknikleri iyi ama böyle cesaretle koşmaları gerekiyor.

EC dedi ki...

ilk yarida takimi begendim.. fisi cekecek ve Porto icin aktif dinlenerek 2ci yariyi cikaracak pozisyon ve sanslar geldi. takim istekliydi

Lens, Talisca, Babel ve Negrodo uyumlu gozuktu.. seyircimiz onunde, duzgun bir sahada karsimiza cikacak ilk takimi ilk yarida 3 ler bu hirs ve istek..

Oguzhan ilk yarida durgundu, 2ci yarida istekliydi.. penalti kacar.. sorun degil..

Tolgay iyi ama riskli.. Porto, Monaco anlarsa Tolgay i 2li sikistirma ile bize direk golluk ataga donustururler cikislarimizi...

Medel i orta sahada degerlendirmeli.. Atiba yi sag bekte denerim..

Q7 bence de girmesin 11 e ama hoca Porto macinda onu 11 e yazacak, milli takim oyuncusu olmasi ve gecmisinin hatrina..

umarim dagilmayiz Portekiz de..

Mitrovic / Pepe belki daha dengeli olacak gibi.. Mitro nun ayagi daha duzgun ve topla cikmasi da Pepe ye nazaran daha iyi.. belki bu Tosic kirmizi karti takdiri bir sansti Senol Gunes icin, bu ikisi ile baslamasi icin Portekiz de..

yenersek balli borek.. beraberlik harika.. az farkla yenilgi bile fena degil.. CL de ki ilk mac..

Antalya GS ye celme takacak.. maca kaldi 35 dk..

hayalet dedi ki...

Gs balı yine devrede. Antalya'nın penaltısı yendi. Ardından ilk kez geldikleri pozisyonda attılar. Son raddede kullanıyorlar kadroyu, ne kadar dayanırlar bu Biliç futboluyla bilmiyorum.

hayalet dedi ki...

Gs övücülerini alalım şimdi. Biraz pas yapan takım gs yi perişan eder. Koş koş oyunuyla bu kadar işte.

Basar dedi ki...

https://twitter.com/_7quaresma/status/906929645181915138

https://twitter.com/enveralghazi/status/906929099507200000

Bu sene rakip sanıyorum hakemler. Gs'nin olmayan yedek kadrosunu hakemler dolduruyor.

Sizi pozisyon pozisyon takip ediyoruz şaibespor!

Basar dedi ki...

Bakalım rıza isimli karaktersiz, şahsiyetsiz, Seba'nın kemiklerini sızlatan insan müsvettesi 5 hafta ağlayacak mı bu mactan sonra? 1 penaltı 2 net kırmızı kartı verilmedi!

Senin de takipçiniz!

beagle dedi ki...

1- korner atmadan maçı bitirdiler
2- 3 düz orta saha ile tek olayları fiziksel üstünlük
3- Rodriguezi durdur maç bitsin, Belhanda solda yok.
4- Erken sezon açma, iyi fikstur ile gaz alındı, Gomis çok moralli ama 4.hafta adele çekmeleri başlıyor
5- Gsye mal gibi saldirmayip, uzerine çekersen, yenersin. Yaratici orta saha yok. Sagbek habire açıkta

Başakşehir daha tehlikeli bir takim. Elia ve Adebayor'u nasil buyukler degil onlar aldı, inanılır gibi değil.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Bu sene ile ilgili konuşulması gereken en önemli konulardan biri takımın gol kısırlığı, 2 sene önce ilk 4 hafta 12 gol atmışız, geçen sezon 11, bu sezon 7.

hayalet dedi ki...

gs li taraftarlar kendilerini kandırıyor. Sadece güce dayalı bir oyunla şampiyon olamazsın. Ortasahada yaratıcı oyuncu eksiklikleri çok açık. Uzun vadede ciddi rotasyon krizi gelecek. Erken form tutma cabası. Ayrıca ilk maçlarda iyi fikstür çektiler. Osmanlı ve Sivas son üç sırada. İddia ediyorum fener bile bunların önünde bitirir ligi.

Ekrem35 dedi ki...

@Basar

Basın toplantısında tek kelime etmedi. 1 kırmızı verilmemiş 1 penaltın yenmiş ama tek kelime yok. Bizim maçı 4 hafta konuşan rıza hoca gerçekten yazıklar olsun!!

Pheaglix dedi ki...

@beagle

özellikle adebayor bizim için büyük bir pişmanlık olma yolunda ilerliyor. ne zaman izlesem sanki şenol hoca tam böyle bir adam istiyordu gibi geliyor. keşke geçen sene devre arasında alsaymışız.

beagle dedi ki...

Basın toplantısından sonra ben de artık sildim Rıza'yı.

Ulan Şafak'a finoluk yapacaksin da yillarca MAF şifo ve Gökhan'dan hangisi en formdaysa içeri önce girip onlar kadar para aldın. Yarı Profesyonel donemin adetini kullanıp aldigin, hakkin, ederin olmayan milyonlari ne yaptinki o kapida bağlı durup bize havliyorsun?
Beşiktaşlı adam o takimda durmazdi. Parayi daha cok seviyorsan, bizle isin olmaz artik.

Basar dedi ki...

Bu karaktersizin ismi müzeden filan kaldırılsın!

Tümeri bile sana tercih ederiz şerefsiz! sen en çok sana "Rıza efendi 2 ekmek 1 süt" yazan camiaya yakışırsın. Seba'nın Beşiktaş'ı çok fazla sana, soysuz karaktersiz!

yilmaz dedi ki...

bence geçmişi karıştırmasak da bugünü eleştirsek daha iyi olur sanki. Ben Rıza Hoca'nın Beşiktaş'a teknik direktör olmasını hiç istemedim taraftar küfür edecek diye. Sağolsun o da bazı şeyleri inadına inadına yapıyor. Metin Tekin'i Feyenoord maçı öncesi yorumları sebebiyle silmiştim, Rıza hoca da sağolsun Antalya macerası ile bendeki saygınlığını yoketti. Ama ne olursa olsun ikisine de sövmeyeceğim. Sadece bizden uzak olsunlar yeter.

yilmaz dedi ki...

@beagle
Elia ve Adebayor'dan önce Cengiz Ünder'in ve İrfan Can'ın büyük takımlardan talipleri varken buraya gelmeleri de bence soru işareti.

Birgün biri kral çıplak diyecek. Bir ingiliz takımı ile filan eşleşse İngiliz haber siteleri bunu inceleyecektir mesela.
Taraftarı olmayan 2014 yılında kurulmuş bir kulüp hangi motivasyonla Adebayor'u, Elia'yı, Clichi'yi, Mevlüt Erdinç'i, Gökhan İnler'i transfer eder? Çünkü bu profildeki takımlar evet şampiyonlar ligine katılabilirler ama genelde yüksek profilli oyuncular ile değil, daha mütevazı oyuncular ile yaparlar bunu. Burada ise aslında Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın Galatasaray'ın yapacağı transfer hamlelerini yapıyorlar. Kimdir bu kulüp, neden bu kadar agresif bir şekilde Avrupa'da oynama hevesleri var, "Üçüncü İstanbul" ne demek, bu kadar sponsor nereden geliyor, niye her maçlarında protokol tribünü kale arkasından daha kalabalık, merak edecekler.

Bizim medyamız şu anda sadece ne kadar harika takım olduklarından bahsediyorlar. Her zaman işin magazinine önem veren medya, iş başakşehir'e gelince "ne harika bir kulüp, ne güzel kompakt oynuyorlar" moduna geçiyor.

Basar dedi ki...

Ondan önce 3 tane büyük kulübü, bilimum küçük kulübü olan bir şehirde neden Başakcity adında belediye destekli bir takım oluşturulur? Mevcutlarına destek vermek daha akıllıca değil mi?

Yinede, yaptıkları hamleler yerine koyulmak istenen 3 kulübe de derstir. Adamlar Cengiz'i oynatırken biz aynı mevki için alınmış Orkan yerine 35'lik umursamaz Quaresma ile oynuyoruz.

beagle dedi ki...

@Yılmaz
Sen oyunculara kötü söz kullandık diye bize kızıyorsun, Şafak Beşiktaş'la dalga geçiyor kendince, Rıza da orada çalışıyor. Babam Beşiktaş'a laf söyleyince sindiremiyorum ben. Ben gönĺümden indirdim Rıza'yı. Ağzımı da bu kadar zor tutuyorum zaten.

sadrazam dedi ki...

Çok takılmam sloganlara ama,
Klübün bu seneki sloganı ne?
..........VEFA...............
Bazıları için VEFA sadece İstanbula bir semt ismi olabilir,
Benim için ise;
*1980-1996 16 yıllık klüb kariyeri
*494 müsabaka, 41 gol
*47 defa milli forma,
*6 lig şampiyonluğu toplam 20 kupa
*Tüm futbol kariyerinde tek bir klüb
*Lig tarihinin en çok forma giyen BEŞİKTAŞ lı oyuncusu,
*Dünya karmasına seçilen ilk Beşiktaş futbolcusu,
*Jübile yapma onuruna erişen ender oyunculardan biri.

Eleştiri elbette olabilir, olmalıdırda. Ancak
Karaktersiz, Şerefsiz, Soysuz gibi yakıştırmalar,
"Müzeden ismini silelim" noktasındaki teklifler.
Bir daha düşünün isterseniz,
114 yıllık klüb tarihinin yüzde 7,6 da faal futbol oynayıp,
toplam şampiyonlukların yüzde 40 da emeği olan bir oyuncunun ismini,
"Rıza efendi, 2 ekmek, 1 süt" pankartıyla aynı cümle içinde nasıl kullanabilirsiniz. Tarih O pankartı açan tribünleri asla unutmaz. Blog hafızası da sizin bu yakıştırmalarınızı.

nuri mu dedi ki...

@Basar
ankaragücü gökçekspor, kasımpaşa vs daha önce de mevcut kulüplere açık-gizli siyasi ve sponsor desteği verildi.

daha önce taraftar desteği de olan yalnız ''aklı'' olmayan mevcut takımlara destek verdiler ve hala da veriyorlardır ama nafile
başakşehir ise 2014ten beri var olan değil beğenir beğenmezsin ama evveliyatından belli bir sistematiği olan bir kulüp

tek eksiği taraftar ve isminde açıkça yazan ''belediye'' ibaresi-algısıydı
bunu da istanbulda azınmayacak bir nüfusun ve hedef kitlenin olduğu semt ve daha önemlisi dağ başında ki olimpiyat ucubesinden kurtulmak için başakşehir düşünüldü

cengiz ve genç oyuncular konusunda ise sonuna kadar haklısın, geçen yıl cengizi biz alabilmiş (gs veya fb) olsaydık ne gelişim ne da şuan ki takımı olarak bugünkü olduğu yerde değil orkangillerin yerine kulübede olacaktı.

iyi ki cengiz, enes, çağlar 3 büyüklere gelmemiş..

nuri mu dedi ki...


@YILMAZ
ben genç futbolcu olsam kendimi geliştirebileceğim ve forma alabileceğim kulübe giderim. bunlara artı olarak istanbulda yaşam + avrupada oynama + ve şimdi bunlara ek olarak cengizin açtığı yoldan ilerleme motivasyonu var.

hadi yurt içinde cengiz, irfan transferlerinde bit yeniği var
Elia ne diye galatasarayı değilde başakşehiri seçiyor.
de jong la tek telefon konuşması bile yetiyor gs ye gelmemek için..

adebayor, elia, clichi ye verilen paralar kaç milyon euro.
maliyet açısından bu transferleri yapmak için çok çok büyük sponsorlar bulmaya gerek var mı?
geçtim trabzonu, 3 büyükleri, herhalde antalya bile transfere başakşehirden fazla para harcamıştır baksan.
etoo ve nasrinin aldığı parayı başakşehirde kim alıyor..

siyasi destek var mı sonuna kadar var haklısın.
ama adamların diğer takımlarımızda maalesef olmayan belli bir hedefleri var..

nuri mu dedi ki...

keşke şöyle iyi bir sponsor firma çıksa da RB Leipzig in yaptığı futbol planlamasını bizim ülkemizde yapsa..

yerle yeksan etse kokuşmuş futbol düzenini..

bizim elimizde farklı kulvarlarda hedefleri olsa da futbol aklıyla yönetilmeye çalışılan, planlı hedefi olan iki proje kulüp var
siyasi sponsorla başakşehir, ferdi sponsorla da altınordu..
o da anca bu kadar oluyor..

http://odatv.com/vid_video.php?id=8F10F

http://cartalete.blogspot.com.tr/2017/09/yuksek-enerji-kusursuz-sistem-rb-leipzig.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+KalemSahasi+(Kalem+Sahas%C4%B1)

yilmaz dedi ki...

@Nurettin İnce zaten merak ettiğim konu, Başakşehir gibi bir kulübün, Clichy Adebayor gibi adamları almaya niyetlenmesi. Nihayetinde bu tip orta halli, tabirim umarrım yanlış olmaz "çapı belli" takımlar bu tip oyunculara pek yönelmezler. Çünkü o adamları sahasında oynattığında tribüne çekeceği bir taraftarı yok. Kulüp logosunda kuruluş tarihi 2014 olan bir kulübün başarı için böyle adamları alması bence hiç olağan değil. Aynı şeyi Bükreş belediyesi, Prag belediyesi, Varşova Belediyesi takımları da yapsa merak ederim mesela.

@beagle
Sen nasıl baban beşiktaş'a laf söylediğinde sinirleniyorsan ben de öyleyim. Ben de kayınpeder'e Tolga'ya ettiği küfürü lafını geri aldırana kadar baskı yaptım. Ben Beşiktaş'ın oyuncularına hele hele böyle kayıt tutulan yerlerde küfür edilmesine, hakaret edilmesine hep karşıyım. Rıza Hoca meselesinde de yukarıda yazdıklarımın arkasındayım, ayrıca @sadrazam da gayet güzel yazmış ona da sonuna kadar katılıyorum.

yilmaz dedi ki...

@Nurettin İnce leipzig'de bu sponsorluk meselesi yüzünden ülkenin en sevilmeyen takımlarından biri düye duymuştum. Ligde oynayabilmek için redbull ismini kullanmıyorlar, açılımı RB olan başka bir kelime kullanıyorlar.

nuri mu dedi ki...

@yılmaz
işçisin sen işçi kal mı diyorsun yani
abi belki adamlar kalıpları yıkıp çapını genişletmek istiyordur.


Almanyada bizdeki gibi sponsor firma kulübün isminde yer alamıyor diye okumuştum.
Bunlarda rb salzburg da olduğu gibi rb leipzig diyemeyince baş harfleri r ve b ile başlayan saçma kelimelerden isim uydurmuşlar.

nefret edilme meselesine gelince chelsea m.city monaco ve psg kendi liglerinde sevilmiyor.
hem leipzig bunlara göre çok masum kalıyor.

hem ben b.münihten nefret ediyorum asıl. en yakın rakibinin en iyi futbolcularını yedek oturtacak olsa bile alıp ambargo koyuyorlar lige.
nefret edenlere bu çok hoş geliyor herhalde ...

nuri mu dedi ki...

@yılmaz
işçisin sen işçi kal mı diyorsun yani
abi belki adamlar kalıpları yıkıp çapını genişletmek istiyordur.


Almanyada bizdeki gibi sponsor firma kulübün isminde yer alamıyor diye okumuştum.
Bunlarda rb salzburg da olduğu gibi rb leipzig diyemeyince baş harfleri r ve b ile başlayan saçma kelimelerden isim uydurmuşlar.

nefret edilme meselesine gelince chelsea m.city monaco ve psg kendi liglerinde sevilmiyor.
hem leipzig bunlara göre çok masum kalıyor.

hem ben b.münihten nefret ediyorum asıl. en yakın rakibinin en iyi futbolcularını yedek oturtacak olsa bile alıp ambargo koyuyorlar lige.
nefret edenlere bu çok hoş geliyor herhalde ...

Huzeyfe dedi ki...

@ Nurettin

B.Munich o takimlarin yaninda bastaci edilir. Rekabet devam etsin diye ligde Dortmund ciddi mali krizdeyken cikarip milyonlarca euro vermislerdi.
Tabi ki kazanmak icin transfer yapacak, tabi ki rakibin futbolcusunu alacak. Alip kulubede oturtan Munich, satan da Dortmund ;)

yilmaz dedi ki...

@Nurettin İnce yaptıkları illegaldir demiyorum ki, sadece merak ederim bu kadar yatırımı neden yapıyorsunuz diye. Sonuçta 3-4 yıllık bir kulübün böyle bir operasyona girmesi merak uyandırır bende. Yoksa bunu denetleyen kurumlar onay vermiş, "yapamazlar" demiyorum. Neden yapıyorlar, merak ediyorum.

Basar dedi ki...

Hadi oradan! Daha okuduğunu anlayamıyorsun! Sen sana "iki ekmek bir süt" yazan camiaya layıksın, Seba'nın takımı fazla sana yazdım. O pankartta hepimiz koruduk çünkü biz Beşiktaş'ız, biz ayırım yapmayız. Rıza paşa ne yaptı gitti Fenerli başkanın arkasında saf tutup Beşiktaş dusmanligi yaptı! Bu unutulacak bir şey degil. Beni mazisi filan hiç ilgilendirmiyor, senelerce ekmek yedigi kapıya ederse bu tepkiyi alır.

Evet hem serefsiz, hem karaktersiz, hem de adam degil! Evet ismi filan da sökülsün.

Sana da tekrardan hadi oradan! Bunların milyonda birine Seba Feyyaz'ı sildi, Rıza kim ki Seba'nın kemiklerini sızlatıyor?!

nuri mu dedi ki...

@yılmaz
daha fazlasını isteme yaşama sebebidir. 😊

nuri mu dedi ki...

@yılmaz
daha fazlasını isteme yaşama sebebidir. 😊

QuaresmA dedi ki...

@ yilmaz

Oyuncak işte. Sen kendi futbol takımının olmasını, o takımda büyük yıldızlarının oynamasını, o yıldızlarla ligde şampiyonluğa oynamayı ve CL'de oynamayı istemez miydin? Üstelik kendi paranla bile yapmıyorsun bunları. Pek çok kişi ister ama imkan yok. Damat Göksel'in ise o imkanı var.

Yorum Gönder

Ara