.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Eylül 2017 Salı

Ekşi Beşiktaş Podcast Bölüm 4


Bu akşam Türkiye - Hırvatistan millî maçından sonra canlı yayında olacağız. Hem maçı değerlendireceğiz, hem de yabancı sınırı tartışmalarına değineceğiz. Sormak istediklerinizi yorumlar kısmına bırakabilirsiniz. Teşekkürler!

Not: Podcast'i tekrar izlemek isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz. Podcast olarak iTunes'a yükleme konusunda bazı teknik sorularla uğraşıyoruz ama kısa zamanda hâlledeceğimizi ümit ediyoruz (tavsiyelere de açığız). Yorumlarda çok güzel sorular gelmiş fakat bu hafta Millî Takım ve Yabancı Sınırı konusunu değerlendirdiğimiz için onlar haftaya devretti. Tekrardan teşekkürler.

138 Yorum:

Basar dedi ki...

Kadromuz gerçekten yazılıp çizilen/düşünülen gibi iyi bir kadro mu yoksa şark kültürünün de etkisi ile daha böbürlendiğimiz bir kadro mu?

1) Kadro yaşlı mı?
2) Negredo eskiden iyi bir forvetti şimdi değil mi?
3) Oyuncuların stilleri 5 benzemez mi?
4) Lens göbekli (bu oyuncuları oynatmamakta Şenol Hoca haklı mı? Adamlar kah fiziken kah mental olarak kah takımla bütünlük olarak eksik mi?)

Soru uzun oldu ama içeriğini açmak istedim.

Son olarak böyle bir kadroyu ancak Şenol Hoca tarzı bir hoca mı toparlar?

Ekrem35 dedi ki...

Sizce bu kadro at q7'ye ya da at lens'e bunlara atamıyorsak at caner'e ortalasından başka bir oyun oynayabilir mi? Oynayabilirse sizce o oyun anlayışı,taktik nasıl olmalıdır ya da olabilir? Ve cevabınjz oynanabilir olursa bunu şenol hoca başarabilir mi?

Canlı olarak izleyemeyebilirim ama şimdiden emeğinize teşekkürler. Hepinize iyi akşamlar.

Hidayet dedi ki...

- negredo'da kayseri maçında görülen formsuzluk /isteksizlik , oyuncunun " 11 oynamazsam benden fazla birşey beklemeyin "mesajı olabilir mi ?

- önümüzdeki hafta oynanacak porto maçını düşündüğümüzde , hoca'nın yeni transferleri hazırlamada geç kaldığını düşünüyormusunuz ? eğer hazırlanma yöntemi maç değil de antremanlarsa kayseri maçındaki durumun açıklaması nedir ? nasıl oluyor da negredo -lens geldikleri günden geriye gidebiliyorlar ?

- eğer hoca şampiyonlar liginde cenk'i düşünmüyorsa (geçen yıl 6 maçın hiçbirinde 11 başlatmadı ) , negredo'yu lig maçlarında hazırlamamasının fahiş bir hata olduğunu söyleyebilirmisiniz ?

Hidayet dedi ki...

1- beşiktaş oyun içinde 4 4 2 'ye bilinçli mi geçiyor , yoksa talisca'nın oyuncu karakteri , başka hücum planı olmaması ve ortasahanın formsuz olması dolayısıyla oyun içinde doğaçlama mı geçiyor


2- beşiktaş'ta lens'in oyuna dahil olması sadece lens'in bireysel özellikleri /performansı kadar mı oyuna etki yapacak . yoksa beşiktaş'ın oyun tarzını , formatını tamamen değiştirecek mi ?

3- şenol hoca'nın , oyuncuyu , en iyi yaptığını düşündüğü konuda serbest bırakması (oyuncuya dayalı plansız teknik direktörlük ), yönetimin beşiktaş'ı dünya takımı yapma vizyonuyla örtüşür mü ? bu tür teknik direktörlük beşiktaş'a sınıf atlatabilir mi ?

QuaresmA dedi ki...

O mu, bu mu? Net. Şu takımda şu, bu takımda bu demek yok. Bir tane kadronuz var, hangisini alırsınız?

Bugünkü Toşiç mi, 2015 Ersan mı?
2015 Olcay mı, bugünkü Babel mi?
Bugünkü Ozzy mi, bugünkü Tolgay mı?
Bugünkü Atiba mı, bugünkü Medel mi?
2010-11 Quaresma mı (ilk sezon), 2016-17 Quaresma mı, 2016-17 Lens mi (FB), 2014-15 Gökhan Töre mi (Biliç 2. sezon)?

Bugünkü Talisca mı, 2015-16 Sosa mı?

Pheaglix dedi ki...

quaresma'nın sorularına ek olarak ben de şunları yazayım:

şu saçma sapan kadro tercihlerini yapmadan önceki lucescu mu yoksa geçen seneki şenol güneş mi? (alternatif olarak, transfer sezonu başında şenol güneş milli takıma gitmiş, lucescu da bize gelmiş olsa her iki takım da nasıl olurdu?)

Basar dedi ki...

Oğuzhan'ın Arda'ya attığı pası Türkiye'de kaç kişi verebilir? Ayni pası Modriç verse vay vay vay olmaz miyiz?

ozan dedi ki...

@Basar

Ozellikle Modricle Oziyi izliyorum biraz abarticam ama iki oyuncunun takimlarini degistirsen fark cok az olur.

ozan dedi ki...

Ozi esittir Modric demedim , kimse makara yapmadan soyliyim de sonra aciklama yapmak zorunda kalmiyim:)

beagle dedi ki...

- İlk 11e 2 stoper, 1 sag açık, 1 santrafor eklenmesi gereken, 6 numarasi 35 yasa gelmiş, 10 numarasi Talisca belirsizliği olan bir durumda yani takimin yarisi değişecek durumda takimi hocaya yaklasik Eylülde teslim eden yönetimin olasi basarisizlikta sucu ne kadardir?

- Yillardir bir halt oynamayan Ricardinho, Guti, Fernandez, Quaresma gibi adamlarda yildiz arayıp, kamuoyu yaratan Beşiktas spor yazarlari ve taraftarinin olasi sikintida payi yok mudur? Yalanci yildiz avciligini birakma zamani gelmedi mi? Etoo ve Gomez yildizdir, gol atacaklari bellidir. Negredo, Torres gibi isimler ise kumardir.

Basar dedi ki...

Yalnız orda Arda'nın yaptığını paşamız bir kere bile yapmadı! Ooo Paşa'ya topu versen verkaçında gireceğine taç çizgisine gider kendi kendine çalımlar atar... Oğuzhan'ın oynayamamasinin sebebi yanındaki adamdır. Sosa ve Olcay ile oynayacağına Paşa'ya kalınca onun da oyunu bozuldu. Ah Keşke herkes bunları görebilse

Emrah D dedi ki...

aytaç sulu niye milli takım havuzunda değerlendirilmiyor?

ömer ali şahiner milli takımda gökhan gönülün yokluğunda sağ bek oynar mı?

negredo niye böyle?

talisca topu kaleye sokma yeteneğiyle bir lütuf mu yoksa topu kaleye sokma harici hiç bir tarakta bezi olmamasıyla bir bela mı?

stoper sağbek iyi ki almadık zaten kadro kalabalık diyorum arkadaşlarım bana katılmıyor ben mal mıyım?

can dedi ki...

Iki senedir Senol Gunes sezon baslarinda yerilip, sonrasinda ise birbirinden farkli kadrolari iki ayri taktik anlayisla basariya tasidigi icin cok ovuldu. Bu sene de, ozellikle takimin sahada organize atak yapamamasi ve statik ve onde baskisiz oyunu nedeniyle, yergiyle basladi. Sizce bu sene de benzer bir donguyle basari yakalanabilecek mi, yoksa gectigimiz iki seneden farkli dinamiklerin etkili olacagini mi (mesela Tamer Tuna'nin ayrilisi, kadronun genislemesi vs.) dusunuyorsunuz?

Mayor dedi ki...

Kaan Ayhan, hazir Beck gitmisken uygun olmaz mi?
Yas 22 bonservis 900.000 pound.

GS'nin de bir sol beke ihtiyaci varken bu tip adamlari rakibe kaptirmamak da lazim.

carlito dedi ki...

son düdük çalar çalmaz Ozzy'nin ilk işi Modric'ten forma almak oldu :) ah be Ozi'm, çok iyisin çok hoşsun da, biraz da onun topla driplinglerini alabilsen kimse yanına yaklaşamaz :)

pek düşünmüyordum kazanacağımızı ama biraz daha doğru oyuncu seçimleri ve biraz da şansın yardımıyla kazanıp şansımızı sürdürdük.. ben hala gruptan çıkamayız diyorum, siz çıkabileceğimizi düşünüyor musunuz?

planck dedi ki...

uzun süredir milli maç izlemiyordum o yüzden bilemiyorum ama sanırım bu ozzye takımı organize etme görevi verilen ilk maçtı, doğru mu? nuri ikincil görevdeydi, arda da başrolü alayım işlerine pek girmedi sanki.

turgay dedi ki...

Kaan Ayhan bir çok pozisyonda oynayabilen değişik bir oyuncu. Alman 2.ligine gitmeden alabilirdik bu maçtan sonra fiyatı artar :) hatta Çağlar'ı alıp yatırım yapabilirdik bildiğim kadarıyla çok da yaklaşmıştık ama parada anlaşamadık o da uçtu gitti

cochise dedi ki...

3 gün önce olsa Kaan Ayhan'ı uygun fiyata alırdk ama şu anda 5 milyon euro fiyat çekerler.

@planck ben de her maçı izlemiyorum ama haklısın sanırım. 2 yıldır şampiyon olan takımın oyuncularına rol vermek çok yaratıcı bir fikir olsa gerek :)

ozan dedi ki...

Rol verdikleri oyuncuyu zar zor milli takima cagirdilar.
2 mac daha rol verirler kaza maza dunya kupasina gitsek, roller yine degisir.

sports guy dedi ki...

Ben farkli bi sey diyeyim, saginda solunda pas yapabilen adamlar olunca ozzy ozzy oldu yine. Karabuk macinda "milli mactaki ozzy nereye gitti?!" Sorusuna simdiden cevabim olsun, burada dursun :)

beagle dedi ki...

Maçın kazanilma sırrı çift forvetimsi taktikte. Tabiki ittir kaktir oldu ama Burak-Cenk olduğu için rakip arkada biraz zorlandi, alan açıldı. Acilan alanda Hakan daha iyi oynasa 2-3 golluk şut pozisyonu daha cikti. Gözü kapali abanma be adam...

Barreto dedi ki...

@beagle, Hırvatistan maçından ilham alıp acaba diyorum Karabük'te, Babel'in yerine Cenk kenarda oynasa ve Negredo ile beraber Caner ve Q7'nin ortalarını daha iyi değerlendirmezler mi? Cenk'in çift forvet düzeninde veya oyuna sonradan girdiğinde daha etkili olduğu artık bir futbol kanunu haline geldi.

Mayor dedi ki...

Aslinda Calhanogluyla, Nuri Sahin sayesinde ve Arda'nin cok baskin oynamamasi sebebiyle Oguzhan kendine alan buldu.
Yoksa kanatlarda pas yapabilen adamlar pek yoktu yine.
Oguzhan'in tek kanseri Talisca.
Ya biri ya oteki.

cochise dedi ki...

Arkadaşlar selam;
Burada yazdığnz soruların/konuların çoğunu bir sonraki podcast'e bıraktık. Daha çok milli takım, yabancı sınırı, oyuncu yetiştirme meselelerini konuştuk. Yetiştirebilirsek bunların hepsini konuşacağız. Hem soru isteyip hem de üzerine konuşmadılar diye düşünmeyin yani :)

Bir de bu dönem, burada da daha aktif olmak istiyorum ama işyerinde bağlantı kısıtları nedeniyle yorum yazamıyorum. Evde de çok fazla bilgisayar açmıyorum. Bu nedenle çok görünemesem bile aktif olarak takip ediyorum bilesiniz.

YSY dedi ki...

Milli maç arası bize yaradı gibi geldi sanki. En azından bizdeki sorunun ozzy de olmadığı ortaya çıkmış oldu. Peki bizde sorun kimde nerede ? Evet q7 falan tartışılır ama bence sorun net taliscadır. Etrafta paslaşan bir 10 numara olsa bence q7 de bu kadar kendi başına oynamaz yada oynayamaz.

Başından beri bize bu sene 4-4-2 nin daha iyi olacağını savunuyorum. Talisca illa oynatılacaksa sağ kanatta ters ayakla robben gibi oynayamaz mı ? Sadece biraz koşacak birazda paslaşacaksın be adam.

Bilemedim, bu çocuğu belkide klübede oturtup taliscasız bir formasyon düşenebiliriz. Çok kilştlenen maçlarda maymuncuk gibi kilidi açabilen adam olarak sokulabilir oyuna

planck dedi ki...

evet katılıyorum milli maç arası belki takıma yaramamışsa bile taraftarın zihnini temizledi biraz. lens niye girmiyor negredo neden cenki kesemiyor ozzynin performansı neden düşük gibi soruların cevaplarını alabilmişizdir umarım. lens ozan tufan kılığından çıkıp gerçek haline en kısa zamanda dönmesi lazım CL oynamıyacaksa neden az maaşa buraya geldi bu adam.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Skywalker dedi ki...

Sikinti Ozi'de degil sikinti etrafindakilerde diye diye dilimizde tuy bitti. Top yapabilen adamlarla nasi catir catir top oynuyo cocuk. Karabuk macinda unutulur tabi yine.

beagle dedi ki...

@Barreto

İyi/Formda bir santraforun olmadığında, tek santrafor taktikleri bir futbol eziyetine dönüşüyor. Ben takım kendi (kalabalık) orta sahasında boğuluyor diyorum buna. O yüzden, her türlü çift forvet işine sıcağım. Ama Babeli mi kessek, Talisca'yı mı ondan emin değilim. Denemek lazım.

Çift forvetli dakikalarda Pektemek'den de umulmadık fayda aliriz. Oğuzhan da göze çok daha iyi görünür.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Bir önceki başlıktaki soruma gelen cevaplar için teşekkürler. Bazı oyuncular değişebilir tabi, esas olan diziliş. İç sahada denenmesini çok isterim.

Milli takıma da üzülelim mi sevinelim mi anlamadım. İnsanı soğuttular. Gitsek ne olacak diyorsun.

Barreto dedi ki...

@beagle
Aynen katılıyorum. Evet, Talisca'yı hamle için kulübede tutarak da çift santrafora yer açılabilir, denenmeli bence de. Bir de Babel Talisca'ya kıyasla savunmaya daha fazla yardım ediyor ve takım oyununu olumlu etkiliyor gibi geliyor bana.

beagle dedi ki...

@Barreto
Haklısın. Babel'in kendini biraz takim için feda ettigini düşünüyorum. Q ve Talisca'dan hayır olmadığından, biraz da Cenk sola kaçtigindan, Babel bayağı geride oynuyor, top kaybetmemek için de fazla özen gösteriyor.
Ozzy, Babel ve Atiba'yı diğer pozisyonlar düzelince eleştirmek daha hakkaniyetli olacak.

Basar dedi ki...

Maestro diye dalga geçenler umarım dün geceki macı izlemiştir. Futbol bir takım oyunudur ve iyi oyuncular takım oyunu ile parlar. Yanında Nuri ve al ver yapan bir arda olunca iyi futbolcu Oğuzhan ortaya çıktı. Sanıyorum senelerin ee milli takımda bir şey oynamiyor efsanesi de sona erdi. Sanıyorum Ozzy üst düzey oynayamaz efsanesi de sona erdi.

Quaresma ve Talisca kumaşları iyi ve çok yetenekli futbolcular ama bugünün futbol takımları icin oyun tarzları ile yetersiz kalıyor. Formatları takım oyununa çok uygun degil. Bu da Oğuzhan'ı sıradan hale getiriyor.

Sanıyorum bizim takımda onun icin en iyi partner Tolgay. Medel'i izleyemedigimiz icin bilemiyoruz. Kanata da belki geçen yılın bir çok macı gibi Cenk konabilir.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Dikkat Oğuzhan hem kendisinin hem çoğumuzun orta saha idolü Modrici de madara ediyor. Cartalete'ye teşekkürler!

https://twitter.com/cartalete/status/905343608336900097

Basar dedi ki...

Son olarak şunu yazayım. Quaresma'da Oğuzhan'ın futbol zekası olsa şu anda bile hala dünyanın en pahallı bir kaç futbolcusundan biriydi.

Umarım bu herkese yeterli bir özettir.

turgay dedi ki...

porto konusunda güzel bir bilgilendirme floodu.

https://twitter.com/kanat_forvet/status/905383767065456640

planck dedi ki...

Bu da bir Monaco yazısı: https://www.socratesdergi.com/hocasinin-takimi/

Herhalde porto ile 3.lük için çekişicez.

Emrah D dedi ki...

ben omer ali sahineri sorarken kaan ayhani stoperde degerlendirecegimizi varsayarak sormustum tabi soruya eklemeyince olamamis :)

Emrah D dedi ki...

bu arada yanlis anlasilma olmasin omer ali sahinerin kara kasina kara gozune bayildigimdan degil hatta normalde anadolu takimi topcularina negatif onyargim vardir ote yandan senerin travma sonrasi (hatta travma esnasi) stres bozuklugu yasadigi gokhan gonulun sakat oldugu yerde sag bekte oynatacak kimse yok. hic kimse yok. avrupada bir takima gitmis olan yok, gurbetci olan yok, bizim sagbek GG yedek ihtimalleri yabanci gsninki yabanci basaksehirinki yabanci fenerinki travmali trabzonunki yabanci done dolasa sira konyanin sag acigina (omer ali bek degil ama zorlasan oynar gibi) geliyor. daha iyisini (kaan ayhanin esas bolgesi olan stoperde oynadigini varsayarsak) bulamadim anlatmaya calistigim buydu.

beagle dedi ki...

@Basar
Modric de en çok Oğuzhan'ı beğenmiş ve "hep doğru yerdeydi" olarak niteledi.

Ligde 11.5 km koşuyor ve genelde doğru yere. Topu kapamasa da pas acilarini tikiyor, eksik yakalanmiyoruz. Bizim millet anlamadi ama Modric 1 maçta çözdü.
Ha Modric de insan değil be kardeşim. O nasıl orta saha oynamaktir öyle?

Hidayet dedi ki...

@ ozan

ozan kardeşim neredesin :) görüyorsun ki q7 -ozzy , ozzy -q7 , eleştirileri , birini överken diğerini eleştirmek ya da tam tersi .. ne alakası var diyordun değil mi ? birbirinden farklı yaşlarda , farklı takım geçmişleri ,farklı stilleri farklı altyapıları ve en önemlisi farklı milli takımları olan oyncular ama ... işte gördün değil mi ? sadece senin tabirinle "q7 fanları " değil , ozzy fan'ları da aynısını yapıyor . çağırırım demiştim sana :)

Hidayet dedi ki...

ayrıca ozzy'i dünkü performansından dolayı kutlar , daha iyisini beşiktaş formasıyla cl'de göstermesini canı gönülden dilerim . inşallah ,tez zamanda q7'de kırıntısı olmayan ,müthiş futbol aklıyla , q7'nin hasbelkader tercih edildiği takımlara gider ve uzun yıllar oynar . çok iyi futbolcular beşiktaş'ta isteseler de kalamaz .

ozan dedi ki...

@Hidayet

Yettim , geldim:)

Ben Q elestirisinden ziyade daha cok Ozinin neden Besiktasta boyle oynayamadigi yorumlari gordum hatta Taliscadan bile dertliler var, ben de dahilim onlara. Belki kacirmisimdir, hakli da olabilirsin.

Ozi dun cok iyi oynadi, ben cok sevindim. Milli macta boyle oynamasi daha cok mutlu etti. Soyle de bir durum var, Ozi Arda-Hakan-Nuri ile yaptigi alisverisi Q ile yapamiyor eyvallah ama Babel-Talisca ile de yapamiyor. Bizim bu sene ilk cozmemiz gereken Taliscayi oyuna ve pasa dahil etmek olmali. Ben hala Tolgay-Ozi beraber oynasin istiyorum ama Talisca varken pek mumkun degil.

Ozi-Q tartismalarina dahil olmamak en iyisi, ben bu sezon Taliscaya cokerim, en az fan onda gibi :) Bu arada ben kimseye q fani demedim karistirdin muhtemelen.

Basar dedi ki...

Bana da cevap hakkı doğmuş.

İlk önce şunu söyleyeyim, ben şu oyuncucu bu oyuncucu değilim. Ama Kendi kıt futbol görüşümle Beşiktaş icin faydalı ve zararlı bulduğum oyuncular var.

İkinci olarak şunu söyleyeyim hem quaresma hem de talisca Oğuzhan'dan çok daha yetenekli oyuncular.

Fakat oyun zekası ve takım oyunu olarak bizi geride bırakıyorlar, daha statik oynuyoruz, yerlerine yine daha yeteneksiz olan Olcay ve Sosa'yı tercih ederim çünkü total takım oyunu artıyor.

Quaresma'yi sevenler uzun süre yeteneklerine takılıp Olcay'ı eleştirdi. Bu sene de benzer eleştiriler Oğuzhan icin bir hayli fazlalaştı. Bu sebeple milli maç Oğuzhan'dan nasıl verim alırız sorusunun görsel cevabı oldu. Bizim bir senedir yazdıklarımızın görsel bir özetiydi. Bir önceki konu başlığında 2 tane video koymuştum. Orada zaten hem Oğuzhan hem de Quaresma yapması gerekenleri yaptığımızda nasıl etkin oluyoruz gözüküyor.

Basar dedi ki...

@beagle

Abi şu modricle ronaldo futbolu bizde bıraksın 😀

Bu arada, dün Nuri, Ömer ve Kaan ile ayni uçakta Almanya'ya geldim. Nuri'ye come to Beşiktaş dedim :) ben ona bile çok mutlu olurum. Acayip de efendi bir çocuk.

carlito dedi ki...

@Basar

Nuri ne cevap verdi peki? :)

Hidayet dedi ki...

@ozan

algıda seçicilik . benim tepeme yıldırım gibi düşüyorsun ama , neyse.. :)

yahu bu arada milli maçta ben cenk'in neden beşiktaş'ta birinci santrfor olamayacağının bütün emarelerini gördüm . kim oynar bu hafta karabük maçında ? ben ölü de olsa negredo'yu oynatırdım , cl'yi düşünerek.

turgay dedi ki...

pedro franco'yu bolu'ya kiralamışız.

https://twitter.com/AltLiglerTR/status/905690352656551936

ozan dedi ki...

@ hidayet

Valla yok algida secicilik.

Ben de Negredoyu oynatirim ama adim gibi eminim Cenk oynar, Porto macinda da Cenk oynar zaten. Cenk yetersiz ama gecen senenin ustune koyan bir o var takimda.

Barreto dedi ki...

Şenol Hoca deseki "Barreto Cumartesi veli toplantısı var, Tamer'de Göztepe'ye gitti, takımı sen yap ve maça çık bizahmet", sakatlık gibi olağandışı faktörler yoksa şu 11 ile başlardım maça.

4-2-3-1:
--------Negredo---------
---Babel-Oğuzhan-Cenk---
------Tolgay-Medel------
Caner-Tosiç-Pepe-Adriano
---------Fabri----------

Her şey yolunda giderse şablon oyuncu değişikliklerim;
Dk 65:Oğuzhan-Atiba
Dk 70:Negredo-Pektemek
Dk 80:Cenk-Talisca

İşler sarpa sararsa kulübeden Q7'ye de ihtiyaç olabilir.

QuaresmA dedi ki...

@ Basar

Olcay ile total futbol oynayan takım Avrupa'da ne yaptı? (Gomez ve Sosa ile üstelik)

Oyunu Q7 üzerine yıkan geçen seneki takım Avrupa'da ne yaptı?


Olcay'ı karakter olarak severim ama eksik yetenekleri üzerinden eleştirilmesi kadar doğal birşey yok. Feda sezonu için OK, şu an ise maksimum rotasyon olabilir. Beşiktaş Olcay'ın o ilk geldiği zamanlardaki seviyede değil. Hatta artık o bile zor. Bu arada hatırlatırım, adam kanat forvet ama Avrupa kupalarında attığı gol sayısı: 0.

Oğuzhan eleştirileri yeteneği üzerinden değil. Bu arada bence Oğuzhan Talisca'dan daha yetenekli. Ama Talisca çok gol atıyor. :)

ozan dedi ki...


Olcay Sahan bu sezon 1 gol 2 asist, Ts de gecen sezon 1 gol 7 assist, toplam 20 macta 2 gol 9 asist. Bence kotu istatistik degil. Gol-asist haricinde de oyuna etkisi fazla oldu Tsde, Yusuf Yazicinin bile performans artisinda etkisi var.

Bence 2016-2017 ilk devre haric, bizde cok faydali oynadi, Fedanin da simge isimlerinden biridir benim gozumde.

Usenmedim baktim:)

Senol Gunes ilk senesinde Olcayi Uefa maclarinda toplam 3 macta 123 dakika oynatmis. Grupta zaten 7 gol atmisiz ve Tolga sagolsun gruptan cikamamisiz. Gomez bile 2 gol atmis. Hatirlatirim adam gol makinesi :) Yani o sezon Olcay yuzunden Avrupa da is yapamadik demek biraz haksizlik olur hatta belki Olcay yedek kaldi diye total futbol oynayamadik?:)

Bilicli sezonda assagi yukari her mac 11 cikmis, 1 asist 0 gol yapmis, toplamda 12 mac yaptik Avrupa da o sezon.

Olcayin Avrupa maclarinda daha etkisiz oldugunu kabul etmekle beraber, gecen sene takimin tecrubesinin artigini, stadinin oldugunu vs diger bircok etmeni yok sayamayiz. Suan takimda Olcay olsa muhtemelen Babelle degismeli oynarlardi, Olcay tukaka olurdu ki zaten gecen sene oldu ama bunun Q ile alakasi yok Talisca ile var. Olcay zaten Q ile beraber oynadi ve biz o sene sampiyon olduk.

planck dedi ki...

CLde gruptan çıkmak isteyen beşiktaşta olcayın yeri yok, hoş q7 ile babelin de ortalama performansları ile yerleri yok. sıkıntı olcay değil zaten yerine olcay tipi adam alınmaması. ahlarla vahlarla sosayı arıyoruz ama olay sosa da değil yerine onun gibi adam alınmaması. 32 yaşındaki sosa beni pek cezbetmiyor, onun tarzındaki oyuncuların oynattığı oyun cezbediyor.

Huzeyfe dedi ki...

@ Basar @ Quaresma

Soylediklerinizden cok net anlasilan sey, birinizin futbol oyunu izleyicisi diger birinizin ise futbolcu izleyicisi olmasi.
Futbol bir takim oyunu olarak algilayamamis birine oyundan bahsetmek vakit kaybi.
Ornegin, Modric (ki kendisi net bir maestro) Oguzhan'in sahada hep dogru yer oldugunu soyluyorken, malum zihniyet adamin gol sayisini sorgular. Bu arada Modric'in 5 yillik RM kariyerinde 11 golu var.

QuaresmA dedi ki...

@ Kuzeyfo

Bazen gerçekten algı problemin mi var, yoksa Türkçe olmayan karakterlerle de yazmandan yola çıkarak Almancı olduğundan Türkçen bozuk olduğu için mi sıkıntı oluyor emin olmakta güçlük çekiyorum.

Hala Oğuzhan diyor ya. :) Kardeşim konu değişti, Olcay'a geçtik. Oğuzhan milli maç akşamının konusuydu. Son 6 ayda Oğuzhan ilk defa ciddi bir maça damgasını vurdu ve övdük ettik, 150 milyon len amq dedik, o arada fırsatını bulup Q7'ye giydirdiniz bitti gitti tamam.

Alooo Olcay kanat forvet. Sahadaki birinci görevi, bilemedin ikincil görevi gol atmak. Avrupa kupaları diyorum, ciddi maçlar diyorum, kanat forvet diyorum, sıfır gol diyorum.

Modriç orta saha, versthest Kuzeyfo?

Bu senin algında kurguladığın futbol fantazyasında da, ciddi seviyedeki futbol sohbetlerinde de ciddi bir problemdir. Kanat forvet gol atar, atamazsa sıkıntıdır. Kanat forvetin gol atamazsa maç kazanmakta zorluk yaşarsın ÇÜNKÜ FUTBOLDA TEK BİR AMAÇ VARDIR: O DA RAKİBİNDEN DAHA FAZLA GOL ATMAYI BECEREBİLMEK. ÜÇ PUANI BUNUN İÇİN VERİRLER.

Gerisi boş.

sports guy dedi ki...

@QuaresmA

Tansiyonunu yukseltmissin de ben gayet sakince sunu sorayim, quaresma'nin akan oyunda son golu ne zaman? Attigi penaltilar uzerinden gecen sene CLdeki gollerimizi o atti demezsin diye umuyorum :)

Ben en son iki sene once kayseri'ye attigi golu hatirliyorum ic sahada, baska var midir? Yoksa neden yoktur?

QuaresmA dedi ki...

@ sports guy

O zaman ben de sakince soruna soru ile karşılık vereyim: Q7 kanat forvet mi? Değil, bildiğin asistçi, klasik kanat. Hele ki yaşlandıktan sonra ve sağ kanada koyduğun zaman.

- Kanat forvet Babel'in birincil amacı: Gol atmak.
- Klasik kanat Q7'nin birincil amacı: Asist yapmak.

Babel ne zaman gol atamaz o zaman birincil görevini yapamıyor demektir. Olcay işte bunu yapamadı ve bunun için formayı kaptırdı. Bence kalıp rotasyonda olmalıydı ama gitmeyi de kendi istedi. Hizmetleri oldu, saygı duyuyorum ama Avrupa performansı vahim.

Q7'nin gol sayısı yetersiz mi? Evet yetersiz. Klasik kanat için bile yetersiz. Ama Q7 gol atamıyor diye maç veya şampiyonluk kaybetmezsin. Eğer illa Q7 oynayacaksa karşısında atamıyor diye kaybedebilirsin. Q7-Simao feci bir kombinasyondu mesela. Halbuki ikisi de iyi topçu.

can dedi ki...

@ Quaresma
Aslinda hic tasvip etmedigim bir ton ve uslupte giden bu polemige dahil olma niyetinde degilim ama takim savunmasina yardimi bir kanat forvet oyuncusu icin bile son derece dusuk olan Quaresma'ya klasik kanat demek biraz uygunsuz oluyor. (Klasik kanat 4-4-2 kanat oyuncusudur) Quaresma bildigin gol atma ozurlu kanat forvet; ha dersen ki Senol Gunes'in ondan beklentisi asist yapmasiydi onu da yapti ona eyvallah ama bence Olcay Quaresma'dan cok daha klasik kanat oyuncusu tipine yakin. Olcay da orta yapma ve dripling ozurlu bir kanat oyuncusuydu, o ayri. Zaten oyle oldugu icin de gol sayisi duser dusmez Gunes gonderdi onu. Burda salt oyuncularin ozellikleri degil Gunes'in tercihleriydi Quaresma'yi Olcay'dan daha degerli kilan. O yuzden bu tartisma hangi takimda hangi rolde oynadiklari (ve hangi potansiyel rolde oynayabilecek olmalarina ragmen oynatilmadiklari) hesaba katilmadan cok anlamli degil.

can dedi ki...

Arka arkaya mesaj atmayi sevmiyorum ama artik dayanamayacagim. Ulkenin zehirli politik atmosferinden midir, forumun klasik trollerinin ortaliktan cekilmis olmasindan midir nedir forumda inanilmaz bir tahammulsuzluk, saygisizlik, en ufak fikir ayriliklarini kisisellestirip cirkin sifatlarla yaftalayan bir uslup aldi basini , dort nala gidiyor. Arkadaslar, rica ediyorum, luften kendinize gelin!

QuaresmA dedi ki...

@ can hocam, haklısın üslup iğrenç, katılıyorum amma ve lakin burada başta Basar ile, beagle ile ve nicklerini hatırlamadığım kimi arkadaşlar ile aylarca, yıllarca fikirlerimizi çarpıştırırken üslubumuzu birbirimize karşı bozmamışken, iş kişiselliğe dönerse ne yapalım abi aynı tonda dönüş yapmak dışında?

Kanatların sınıflandırılması konusunda seninle farklı düşünüyoruz demek ki.

Mesela ben şöyle sınıflandırıyorum:
- Klasik kanat (Golde zayıf, asistte güçlü) (Q7, Simao, Beckham vs.)
- Kanat forvet (Golde güçlü, asistte zayıf) (Babel, Kerim Frei vs.)
- Wide midfielder kafası (Emre Çolak, Biliç dönemi Sosa vs.)
- 3'lü defans oynarkenki kanatlar (Cafu, 2002 Dünya Kupası Roberto Carlos, Kaan Dobra, 2003 Deli İbo vs.)

Mesela Olcay biraz şu açıdan ara form. Asisti daha güçlü ama klasik kanat olarak tanımlamak da zor çünkü yazdığın gibi orta yapma ve dribbling zayıf. Lens de biraz ara form. Hangi kanada koyduğuna bağlı.

"Gol atma özürlü kanat forvet" garip bir tanımlama. Gol atma özürlüyse nasıl kanat "forvet"?

can dedi ki...

@ Quaresma

"Gol atma ozurluyse nasil kanat forvet?" Quaresma'ya kizan herkesin sordugu soru da bu degil mi? Cok top kaptirmasi, oyunu yavaslatmasi, defansa yardim etmemesi, teknik direktore atarlanmasi, frikikleri heba etmesi vs. her sey tamam da adam gol atamiyor, senede 7-8 gol atsa bu kadar batmayacak butun bu onemli kusurlari.

Kaldi ki yapma, bu gozler Besiktas'ta gol atma ozurlu kac tane santrafor gormedi mi? Haftada bir iki bizim okulun sahane bir suni cim sahasi var (Besiktas'a gelmeden once Demba Ba'nin calistigi) orada mac yapiyoruz, bu hafta minyatur kalenin onunden topu havaya dikip bir gol kacirdim, benim berbat bir oyuncu oldugumu herkes bilmesine ragmen herkes sasirdi. Ben de onlara sasirdim, neye sasiriyorsunuz, biz senelerce bu golun aynisini sistematik olarak hakiki kale onunde kaciran Almeida'ya merkez santrafor dedik diyerek. Gol atma ozurlu kanat forvet olmaz mi yani? Oynadiysan hatirlarsin, CM'de alt liglerde random oyuncular olurdu, istatistikleri iyi ama en onemli ozellikleri 2-3. O hesap.

Ben futbolcularin da basketbolcular gibi yuzdeleri uzerinden degerlendirilmeleri taraftariyim. O zaman mesela lige en cok sut atan 5. oyuncu olup bu duzinelerce suttan birinde gol atamayan adama soyut bir sekilde "yetenekli" etiketi yapistirmayiz. Mesela Quaresma'nin Besiktas'taki rolunun onemini veya onemsizligini saglikli bir sekilde degerlendirebilmem icin kac ortasinin isabetli oldugunu, asist olarak deger kazandigini vs. bilmem lazim. Iyi bir site bilen var mi hem mac istatistiklerini hem de sezon istatistiklerini tutan?

Emrah dedi ki...

Can'ın dediği gibi verimliliğe bakmak lazım.

Q7 top kaybında ligde 3. sıradaymış.
https://twitter.com/spor_art/status/875332703784247296

Geçen yıl 362 tane orta yapmış ve 13 asisti var. 28 ortadan biri gole dönüşmüş görünüyor. Haftada bir halı saha maçı yapan biri olarak ben de 40-50 tane orta yapsam bir tanesi gole dönüşür herhalde.

https://twitter.com/ciganobasgan/status/869647949961220097

Gol ve defansif katkı zaten yok. Ben şahsen hiç beğenmiyorum. Oğuzhan'da kızdığım konu da q7'nin tam tersine inisiyatif almaması. Milli maçta denediği şutu ligde hiç denemiyor. Yayın oradan şut tehdidi olsa pası da daha kolay verir aslında.

beagle dedi ki...

@Can
+1500

@Quaresma
Hocam seni nickin de yordu. Değiştir de demiyorum. Durum tespiti. Yalniz şunu diyeyim, geldiğinin ilk 3-4 ayinda, bir bilg oyununda benim de o nicki kullanmisligim var. 5-6 aylığına ben de hayraniydim. Sonra Beşiktaş aşkı ağır bastı.

Yalnız nicke karşın dediğin gibi çoğu zaman güzelce tartıştık. Gitme devam edelim :)

Siniflandirman bizi nerede anlasamadigimizi konusacak noktaya getirdi.
Kanat oyuncusu, savunma yönü zayifsa mecburen "Forvet" olarak adlandirilir. Steve Mcmanaman, John Barnes, David Ginola, Aspirilla Babel, Quaresma vb.

MR/ML-Orta saha kanat savunma da yapip,daha az gol daha cok asistle uğraşan adamlardir. Beckham, Overmars, Riza gibi farkli ozellikli olanlar olabilir. Daha iyi suren,daha iyi vuran daha cok kosan vb. Bir dönem TSde bekten donen Abdullah Ercan, bizim Deli Ibo, Umit Ozat, Umit Davala. En çağdaş örnek Realli Marcelo mesela. Bekten kanata dönen bir oyun oynuyor. Senin 3lu defans kanadi dedigin Cafu ve Carlos 4lu sistemden başlayıp inanilmaz cigerlerle tek başına kanat isini yaptilar. Ama kanat forvet isini yapamadilar. Bek arti MR/ML oldular. Gol ve asist sayilari limitli kaldi.

Efsane kadroyu çoğunluk taniyor vardayimi ile sana bizim sahada gördüğümüz Quaresmayi tanimlayayim:

-Metin Tekin'in yerinde oynuyor.
-Ondan bile az savunma yapıyor.
-Recep Çetin kadar gol atip, kart goruyor!!!
-Sadece Riza Çalımbay kadar orta yapip, kendini Şifo Mehmet kadar etkili saniyor.

Not:Telefondan yazarken Türkçe karakterleri cikarmak eziyet oluyor. Kuzeyfo'da da ayni sorun vardir belki.

can dedi ki...

@ Emrah

Paylasimlar icin sagol. Ben de soyle fena olmayan bir istatistik sitesine baktim o arada.
https://tr.whoscored.com/Players/5964/History/Ricardo-Quaresma

Bir futbolcunun insiyatif alip alamayacagini onun genel karakteri ve oyun yapisi kadar teknik heyet ve tribunlerin ona verdigi ozguven de etkiler. Quaresma kadar karavana sutu baska oyuncu cekse bir daha sut cekmeye kalktiginda tribunler tepesine inerdi. Ya da Oguzhan topla ilerlerken tribunler onu Quaresma'ya yaptiklari gibi sut icin yureklendirseler o da daha cok insiyatif alabilir. Bizim tribunler bu konuda cok etkilidir. Bir suru macta yeni acigin futbolculara zorla sut attirdigina bizzat sahit olmusumdur.


@ Beagle

Recep kisminda koptum, gerisini hatirlamiyorum! :)))

Basar dedi ki...

@Quaresma

Olcay'ı gönderiyorsan daha iyisi ile ikame edersin, quaresma ile degil.

Serdar yerine GG, İsmail yerine Adriano, almeida yerine Gomez, fernandes yerine Sosa, Ersan yerine Marcelo...

Basar dedi ki...

Quaresma kişisel hiç bir şeyim yok (alınarak yazmıyorum) fikirleri sabaha kadar tartışırım. Geçen gün bir arkadaşımın üslubundan bende rahatsız oldum, egoları tartıştırmaya gerek yok.

Basar dedi ki...

@Emrah ısın kötüsü 2. Adamı da almışız! Üstelik quaresmadan daha göbekli!

can dedi ki...

@ Basar

Lafi agzimdan aldin. Neyse ki ligde top kaybinda birinci olan adami da GS defansa almis :)))

Huzeyfe dedi ki...

@ Quaresma

Turkce klavye kullanmiyoruz diye Almanci olduk, algi sorunumuz da varmis. Eyvallah.
Yazdigima bakiyorum, "ornegin" Oguzhan-Modric demisim. Ornek olarak yani. Neye ornek olarak? Futbol oyununu izlemekle futbolcu izlemek arasindaki farki aciklamaya ornek olarak. Olcay'i da konussan farkeden birsey yok ki.

Dun soyledigine bugun oyle demedim ama diyen adamsin. Butun soylediklerin genel bir fikir olusturuyor. Sonra millete salak muamelesi yapiyorsun. Hatirlamiyor muyuz iki senedir her firsatta Quaresma seviciligini Oguzhan yericiligiyle yaptigini.

"Ben simdi oyle mi dedim?", "okudugunu anla", "anlayisin kit", "alginda problem var".
Bu ve benzeri bir yigin laf ettin bana. Halbuki senin futbolu genel algilayisinda problem var.

Ayni sahada onu kimsenin anlamadigini zanneden Quaresma gibisin. Nickini degistirme bence. Uyumlu.

Zaitsev dedi ki...

Forumun genel döngüsünde tekrar Olcay-Q7 karşılaştırması ve gol atamayan kanat forvet olur mu tartışmasına sıra gelmiş gibi gözüküyor :)

Oğuzhan ile başlayayım. Oğuzhan milli maçtaki kadar istekli oynasın, maçın içinde kaybolmasın bir daha onu eleştirmeyeceğim. Goldeki şutu lig maçında çeker miydi emin değilim? Motivasyon, istek ve inisiyatif alma isteği yüksekti.
Milli takıma sonradan çağrılma ile başlayan, ilk maçta yedek bırakılmayla devam eden bir motivasyon sürecinin sonunda iyi bir oyun oynadı. Terim'in Beşiktaş'lı oynatmama düsturundan sebep şans bulamıyordu. Bence bundan sonra o bölgeyi kapatır.

@ planck +1

İlacımız Sosa tarzı bir oyuncu. Takım içinden onu ikame edemiyoruz. Talisca'da o işleri yapamıyor. Uzaktan vuracak diye Şenol hoca oynatıyor. Lens'i kanada koyup Babel'in orada denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Sol bek bile oynadı adam :)

@ Basar

Olcay gitti, Babel geldi. O da 2ci yarı 8 gol yaptı.İkame operasyonu başarılı olmuş gibi :)
Birde Q7'den daha göbekli nedir ağa ya :) Q7 belki bizim takımın en fit adamı. Baklavaları sayılan tek oyuncumuz belki de :) Pepe'de öyle olabilir. Talisca çiroz olduğu için kemikleri sayılıyor o yüzden onu saymıyorum...

Sosa varken Oğuzhan'da rahattı ve akan ve paslı bir oyunumuz vardı. Gomez'de duvar oluyordu. Olcay gibi koşan ve tek topu bilen adamlar için güzel bir oyun oynuyorduk. 2016-17 transferleriyle oyun yeteneğe döndü ve Olcay taça çıktı.
Hoca geçen sene bazı maçlara tek kanat Q7 ile çıktı. Bunu da Q7 bütün topları kendine istiyor diye açıklayamayız :) Neyse Olcay kendisi için tam kırılma anında doğru bir transfer yaparak ayrılmıştır.

**** Olcay-Q7 mevzusuna artık enerji harcamamak gerekir. ****

@ can

Tribünün yüreklendirmesi tribünün beklentisiyle de alakalıdır. Şut çekebileceğini bildiğin oyuncuya topla giderken desteğe, bağırmaya başlarsın. Oğuzhan şartlar çok uygunsa şut çekmeyi tercih eden, pas ağırlıklı bir oyun oynuyor. Bence şut beklentisi olmadığı için "şut desteği/gazı" zayıf..

Q7'nin oyun karakteri, yaptığı işleri sabaha kadar tartışılır ama örnek alınması gereken bazı özellikleri var. Geri adım atmamak, pes etmemek, kendine iyi bakmak, en kötü olduğu maçta bile kendi standardına yakın işler yapmak ve inisiyatif almaktan çekinmemek.

Şu şartlarda Q7 her türlü maçlara ilk 11 çıkar. Ona yıkılan oyuna alternatif bir sistem geliştirebilirsek destek elemanına evrilebilir.

Hidayet dedi ki...


https://twitter.com/ajansbesiktastr/status/905897951213613056

hala devam ediyor bu herif . antalya başkanıyla birlikte beşiktaş üzerine oynuyor. yazık ki bu çağdışı futbolun temsilcisi en az 10 yıl daha dönüp dolaşıp aynı takımları çalıştıracak . azalarak bitmen dileğiyle..

planck dedi ki...

gençler yarın maç yok mu yahu? ben izleyemeyeceğim ama bir post açmak ve değerlendirme yapmak lazım.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Sadece son cümlen çok kesin oldugundan cevap. Q şartların b.ktan olmasının asıl sebebidir. Değil ilk 11, ilk 28e konmasa işler duzelmeye başlar.
Maç başına 10 top kaybı azalması, takimin toplu geri gelebilmesi ne güzel olurdu...

beagle dedi ki...

Recepi çok severim ama :)))

mit dedi ki...

Sosa'yı Trabzon formasıyla görmek, Mario Gomez'in ayrılık kararını okumak kadar koydu :(

carlito dedi ki...

@mit
al benden de o kadar.. Olcay'ı bedavaya verip karşılığında hiçbir şey görmedik zaten, bir de üzerine bu Sosa transferi iyice canımı sıktı.. ha, bizim maddi bir zararımız yok bu işten, Sosa'dan zaten kazanacağımızı kazanmıştık.. hatta bence o kadar para dökmek de hiç mantıklı değil, ama yine de şampiyonlukta önemli payı bulunan bir oyuncuyu rakip formayla görmek her durumda tatsız bir olay..
umarım bunların acısını seneye Yusuf Yazıcı ile çıkartırız Trabzon'dan ;)

Zaitsev dedi ki...

@ beagle
Ben daha önce de yazdım. Keşke Q7 kesilse de sizin görüş haklı çıksa bu mevzuda. Esas olan Beşiktaş'ın başarısı. Q7 kesilir ve işler düzelmezse eldeki iyi-kötü işleyen tek plandan da olma ihtimali var.

Top kayıpları konusunda geçen postta yazdığımı toparlayarak tekrarlıyorum.
* Q7 topla buluştuğunda büyük oranda rakip takım defansif pozisyonunu tamamlamış oluyor. O zaman;
** Q7 bizim kaleye 80-85 metre mesafede topu kaptırınca topu şişirmeden kaç takım pasla veya dribling ile hızlı bir şekilde hücuma çıkabiliyor? Deplasmanda Lyon yaptı, o maçta zaten Q7 yoktu. Ligimizde de bu işi İBB yapıyor.
** Herkes topu alınca ileri şişiriyor. Atiba'nın değil Marcelo'nun pertinin çıkması gerekiyor.
** Ayrıca Q7'nin top kayıplarına bu kadar takılıncaya kadar Cenk ve Talisca'nın hücuma çıkarken kaptırdığı/kontrol edemedikleri toplara da bakılmalı. Ortadan çıkarken de en az kanatlar kadar belki de daha fazla top kaptırıyoruz. Bu toplar arkadan orta sahamız bindirirken kaptırılan dönüşü olmayan toplar.

@ carlito

Yusuf Yazıcı'nın 2022'ye kadar sözleşmesi var. Onu alırsak ödenecek bonservisin acısı bizden çıkar :)

sports guy dedi ki...

Artik q7 tartismalarina girmiyorum yoruldum adam da 11 cikmaya devam edecek zaten, keyif almadan skor almaya bakicaz kaderimiz bu :)

Yalniz yusuf yazici konusunda ekleme yapayim, 2022'ye kadar sozlesmesi var da yillik 250 bin TL o sozlesme :) Trabzon kallavi bir zam yapmazsa durmaz o cocuk orda, 250 bin TL nedir yahu.

carlito dedi ki...

Trabzon Olcay'daki kıyağımızın karşılığını bize ödemeli.. İş oyuncuyu ikna etmeye bakar bence, Yusuf gelmek isterse Ts başkanının çok aşırı uçmadan önceliği bize verebileceğini düşünüyorum.. Zaten seneye muhtemelen Talisca'yı elde tutamayacağız, onun yerini yerli ve potansiyelli bir isimle doldurmak harika olur, bu bakımdan da Yusuf Yazıcı dışında bir seçenek göremiyorum..

planck dedi ki...

Yunus Mallı sosanın bölgesi için bence yusuftan daha ideal bir adam. Ozzy giderse yusuf düşünülür. Zaten yusuf için 10 isterler, yunusu 5e alabiliriz bu seneki form durumuna göre. Ozzyi +15e satarsak yusuf da gelsin tabi.

Zaitsev dedi ki...

@ planck

Hocam önce bir sözleşme imzalasın Oğuzhan ve hatta Tolgay. 2.5-3 bandında 4-5 yıllık sözleşme alacaktır Ozzy. O noktadan sonra da bir yere gitmez.

@ sports guy

Daha yeni 2020 olan bitişi 2022ye uzatmışlar. Para mevzu olsa 250 bin TL yıllığa uzamazdı o sözleşme. Yusuf Yazıcı bu sene de iyi oynarsa ya Trabzonda idol olmaya gider ya Avrupaya.

planck dedi ki...

@zaitsev haklısın sene başından beri ozzy tolgay sözleşme yenilediler haberleri çıkıyor ama resmileşmiyor bir türlü. Can sıkıcı.

carlito dedi ki...

Hem Ozzy hem Tolgay yönetimle anlaştılar, ama Ozzy'nin açıklanmama sebebi Arsenal'in pay sahibi olması.. Arsenal'in bildiğim kadarıyla yüzde otuz olan hakkını almaya çalıştık, teklifimizi reddettiler.. bu sorun çözülmeden işi resmiyete dökemeyiz..
Tolgay'da ise bildiğim kadarıyla hiçbir sıkıntı yok, neden resmi açıklama yapılmadı anlamış değilim..

Yusuf Yazıcı için planck'ın dediği gibi 10 civarı bir rakam istenirse sittiri çekmek daha doğru olur, o kadar da değil! öküz alırık o paraya :)
Yusuf için maksimum 4-5, maaş olarak da 2 civarı verilebilir düşüncesindeyim..

beagle dedi ki...

Gözünüzü seveyim 2-3 milyon Euro maaşlar uçuyor. ŞL olmadan bu paralar intihar. Ts ve GS hangi gömüyü buluyorlar bilmem de, bu lig bu maaşlar ile dönmez. Maaş bütçesi toplam 25-30 M Euroda kalmali ki dönelim. Tarihimizde kaç sene ŞL oynadık unutmamak lazım. Hesapta çok geçerli değil.
Fatih Aksoy'u biraz gördük. Pedro, Milo, Mitroviç, Escude, Diatta gibi transferlerden geri mi? 300-500 bin maaşla 3-4 sene yedek oturmaz miydi? Rotasyona girdiginde artirirsin. Altyapi oyuncularini yedekte kullanmamak büyük israf ve ihanet. Bence sorun sahadaki 11 yabanci değil, pozisyonun 3.yedek yabancilarinda.

Zaitsev dedi ki...

@ carlito

Bu %30 işinde bir numara var. 2012 Kap bildiriminde yüzdesel bir bildirim yok. O zaman böyle bir bildirim yapmayıp sonra böyle bir ödeme ortaya çıkarmak şirket açısından bir problem. Kulübü zarara uğratmış oluyorsun bilgi saklayarak.

Böyle bir yüzde varsa da onu 1 milyon avroya alamazsın. Arsenal gibi para sorunu olmayan bir şirketten hiç alamazsın. Gereksiz bir pazarlık çabası olur.

Hadi Ozzy'de böyle bir numara var diyelim. Tolgay niye imzalamıyor?

Bence oyuncular kalmayı kabul ettiler ama sözleşme süresi ve ücret konusunda rötüşlar yapılıyor.

turgay dedi ki...

@beagle

galatasaray'ı bilemem de trabzon'un devlet desteği aldığı her halinden belli. maaşı geçtim nasıl bonservis vererek oyuncu alabiliyorlar anlamadım ? 10 milyon şimdilik ocakta sosa'nın kalan parasını da eklersek nerdeyse 14 milyon bonservisli oyuncu alıyorsun. kadrondan gönderdiğin sadece 1 tane oyuncun var o da 1 milyona bursa'ya yusuf. o da şaibeli diyorlar bursada yaşadığımdan biliyorum. gelirin ne kadar ki 10 milyon şimdilik ocak ayında da 3,400 daha ekleyip para harcıyorsun. bana hiç mantıklı gelmiyor. o yüzden başkanları resepsiyonlarda ön sıralarda duruyor. hacıosmanoğluna diyorduk ödenekleri alıyor diye usta ondan aşağıya kalmıyor herhalde. ek olarak başakşehir'in de kesinlikle incelenmesi lazım.

altyapı konusundaki düşüncelerine de katılıyorum. bizim daha fazla alt yapıya yönelmemiz lazım. bu FFP illetinden sürekli görünürde ucuz alarak yırtamayız. aldığımız tüm oyuncular kuru sürekli artan euro üzerinden maaş alıyorlar. üretmeden üst seviyelerden tüketiyoruz. bu yüzden fatih gibi şiyar gibi oyuncuları görünce heyecanlanıyoruz.

nkonrat dedi ki...

Burak Yılmaz, Volkan Şen, Jose Sosa... Trabzon, Şenol Güneş'e hazırlanıyor sanki.

sports guy dedi ki...

Yonetim podcast yapmaktan mac postu acamaz hale gelmis, kiniyorum :))

fidddas dedi ki...

trabzonun devlet desteği alıyor olması UEFA'yı pek ilgilendirmiyor. futboldan kazandığı gelirler ve oyucular için harcadığı paralara bakılıyor.
sponsurluk konusunda sırtlarını katara yasladılar bunlar onun etkisi. (buna da devlet desteği diyebiliriz tabi.)
UEFA mali konuda kemeri sıktıkça kulüpler arka yolları daha çok arayacaklar, PSG'nin yaptığı gibi. oyuncuya bonservis ödemedik oyuncu kendisi bonservisini aldı gibi durumlara gidecek iş.
yani UEFA ve kulüpler arasında kedinin kuyruğunu kovalaması gibi bir mücadele olacak.

biz pedro ve miloseviçi kiralık gönderdik ama her ikisinin de sözleşmelerinde son sezonları idi yani artık bizden çıktılar. 2.4M euro pedro, 1M euro miloseviç. hadi yurt dışına kiraya gönderirken bedel aldık desek 3M euro zarar edildi. genç yabancıdan zarar etmek olası ama bu oyuncuları en azından bedelli olarak satabilirdik. (maaş olarak büyük zarar yok en azından)
bunun yolu ise ben bu oyuncuları ben beğenmiyorum diyip tü kaka etmek değil, oynayabilecekleri ve kendilerini gösterebilecekleri şekilde kiraya vermek idi.
kendi alt yapıımızdan gelen, türkiyeden hem de yurt dışından alacağımız potansiyeli olduğu düşünülen proje transferler için artık beşiktaşın çapı büyük geliyor. bu oyunculardan zarar etmemek için en iyi yöntem TFF 1. ligdeki İstanbulspor ya da ümraniyespor gibi İstanbulda olan bir kulubü satın almak. taşrada olan kulüpler özellikle yabancılar için sorun. 2 ve 3 lig için yabancı oyuncu kısıt var. en iyisi TFF 1.lig. yurt dışında bir kulubü idare etmek şimdilik bizim yönetimin çapını aşar.

@beagle'nın dediğine katılıyorum yazmıştım da, bizim mevkisinin 1. ve 2. yedeklerinin en az 4-5 tanseini alt yapıdan getirmemiz gerekiyor. bakalım şimdi iki tane gurbetçi getirdiler orta sahaya, onların da sonu oğuzhan aydoğan gibi mi olacak göreceğiz.

fidddas dedi ki...

transfer kapanınca kulüplerin kadro ve transferlerini kontrol ettim. hocalarını falan da düşününce bana kalırsa lig sonunda şöyle bir sıralama olur

1 Beşiktaş
2 Trabzon
3 Başakşehir
4 Galatasaray
5 Konya
6 Fenerbahçe
7 Bursa
8 Göztepe
9 Antalya
10 Akhisar
11 Kasımpaşa
12 Alanya
13 Karabük
14 Malatya
15 Kayseri
16 Osmanlı
17 Sivas
18 Gençlerbirliği

beagle dedi ki...

@fiddas
Hocam tam lig tablosu tahmini ilk kez görüyorum. Hadi hayirlisi :)
Göztepe disinda genelde katiliyorum. Daha geride kalmasini bekliyorum. Kasimpasa daha yukarı, akhisar daha aşağı olabilir.
Küme düsenler tahminin 3 de 2 tutabilir. Her sene 1 surpriz oluyor. Kweuke sakatlanmasi sonucu Rize vb. 12.sirandan aşağıda hepsi düşebilir.

Bugüne not, gerekirse Taliscayi kes, Negredoyu başlat hocam. Adamı kaybederiz böyle.

carlito dedi ki...

Madem maç başlığı yok, biz de fidddas'ın puan tablosu tahminini yorumlayalım :) ben Akhisar'ın daha yukarıda biteceğini, Trabzon'un ise ilk 2'ye giremeyeceğini düşünüyorum.. İkincilik adayım Başakşehir hala.. Gs ve Ts 3.lük yarışı verir, ama erkenden kopmazlar, bizim Bilic dönemleri gibi sonunu getiremezler diye düşünüyorum.. Düşme adaylarına ise katılıyorum, tabii sürprizler de mümkün..

QuaresmA dedi ki...

İlhan Cavcav sezonunda Gençler düşerse kaderin bir cilvesi olur. Kadroları kötü ama bir şekilde yırtarlar diye düşünüyorum.

Osmanlı ise düşer inşallah.

fidddas dedi ki...

@beagle
iş seyahati sonrası cumartesi boşluğu böyle tahminler için ideal oluyor.
ben düşme adaylarında yanılmayacağımı düşünüyorum, büleny uyguna güveniyorum yani.
göztepenin kadrosu dengeli, taraftar desteği de var, çıkışları olası.
akhisarı mevcut kadrosuyla daha aşağıda bile yazardım ama geçen seneden gelen formları ve oyun alışkanlıkları onları üste aldı.
trabzon da yine dengeli bir kadroya sahip, ersun hocanın da dengeli bir hoca olduğunu düşündüğüm için ikincilie yazdım. sosayı kanatta deneyecektir diye düşünüyorum. ama trabzon taraftarı bence takımın en büyük engeli olacak. defansta ve burakta sakatlık ya da sürpriz formsuzluk yaşamazlar ve burağa yardımcı golcüyü bulurlarsa iyi devam edebilirler.
antalya konusunda bugünkü son nasri-riza hoca tartışması haberinden sonra iyimser bile davranmı olabilirim diyorum. riza hoca 9. haftayı zor görür gibi duruyor. yabancı bir hoca gelir oraya.

ozan dedi ki...

Osmanliyi dusurmek icin Gokcek ailesi iyi ugrasti sanki bu yaz donemi. Anakaragucu yakinda doner super lige, Gokcekler de Ankaragucu futbol kulubu ile hobilerine devam eder.

QuaresmA dedi ki...

1 GS
2 BJK
3 Başakşehir
4 Fener
5 Trabzon
6 Akhisar, Konya falan olabilir

Biz üçleme yapamayacağız diye düşünüyorum.

Fener Avrupa'dan da elenmişken 6'ya kadar düşmez. O kadroyu sadece lig oynayarak 6. yapmak imkansız gibi birşey. 3-4 falan olurlar.

Trabzon bilemiyorum... Kadroları ilginç bir kadro ama Yusuf Yazıcı hariç çekinebileceğin oyuncuları hep düşüşteki oyuncular. Sosa illa bizde oynadığı gibi oynayabilecek diye birşey yok. Ama Trabzon'u yakın zamanda hakemler çok katletti, o yüzden bu sene kollanabilirler.

Bence de Sivas düşer. Gerisini bilmem. Malatya da düşebilir.

Hidayet dedi ki...

rüya görmüyorsam , kadroda lens -negredo var . hoca sonuçta bunları oynatmadan hazırlayamayacağına karar verdi . umarım öyledir . ortasaha tolgay -oğuzhan . oh be ! keyfim yerine geldi .

Emrah dedi ki...

Hoca Medel'i de alsa tam olacakmış. Negredo ve Lens ilk 11'de.

beagle dedi ki...

Nasil istiyorum 8 olsuuuun. Jesusu cikarmadaydin be Pep.

De Bruyne ve James izlerken bazen Quaresmacilari anliyorum. Adamlarin temiz vuruşlarını izlemek o kadar hoşuma gidiyor ki, abartiyorum futbol diliyle overrate ediyorum. Halbuki Bryne bir Hazard değil ama yerden pasındaki şiddet kontrolü, çimi siyirarak hedefe hizli gidip birden yavaslamasi forvet için en ideal besleme oluyor.

Bizde Delgado, tarihte 3-5 maç oynayan Fuat Usta falan bu tip toplar atabiliyordu. Su anda en yakın adamin Oğuzhan olmasi da sevdigim futbol tipini açıklıyor tabi :)

Pheaglix dedi ki...

lens ve negredo için kader maçı. bu maç iyi oynayamazlarsa en az bir ay daha yedek kalırlar.

QuaresmA dedi ki...

Sağ bekte Necip oynayacaksa biz Beck'i niye sattık? Hayır aldığımız para da öyle ahım şahım birşey değil.

Lens ve Negredo için başlangıç için kolay maç değil.

carlito dedi ki...

Bugünkü kadro Porto maçı kadrosunun da ipuçlarını vermiş.. Hoca belli ki Porto maçına Atiba, Q7 ve Cenk ile çıkma düşüncesinde, yoksa bu 11'le çıkmazdı bence.. Halbuki o maçta hangi 11 oynayacaksa bugün prova yapmalılardı bana göre.. Ama milli takımlardan yorgun dönenleri dinlendirmek istemiş, bir şey diyemiyorum o yüzden..
Eğer Negredo bugün patlama yaparsa belki gene oynar ama Lens'in salı günü yedek olacağı kesinleşti benim gözümde, şimdilik hamle oyuncusu olması da doğru zaten..
Bugünü konuşursak, Necip'ten iyi performans bekliyorum, uzun süre oynamayınca iyi dönüş yapıyor.. Skoru bulursak Medel'i orta sahaya alabilir, ama Ozzy ne zaman çıksa oyunumuz bozulup gol yiyoruz, umarım aynı senaryoyu izlemeyiz..

beagle dedi ki...

Tam Vodafone Park kadrosu. Umarim patates tarlasinda harap olmazlar.

Ekrem35 dedi ki...

@carlito

Ben de porto maçıyla ilgili oyuncu tercihlerinin o şekilde olacağını düşünüyorum ayrıca medel'in de o maçta 11 başlayacağını tahmin ediyorum.

Bu maç özellikle negredo için zor geçer. Umarım beleş de olsa bir gol atar. Yoksa stoperlerin arasında kaybolma ihtimali yüksek bir maç. Eğer öyle olursa eleştiri artar kendi de pek umursamaz bir halde gözüküyor. Gol bunun için önemli. Kazanmak nasip olur inşşallah.

beagle dedi ki...

Bizden önce burada başakşehiri 3-1 yendiler. Biraz sansli olsak 2-0 di su anda. Negredo çok fark yaratti.

Pheaglix dedi ki...

ilk 15 dakika çok iyiydik ama sonra durulduk, umarım ikinci yarı aynı şekilde başlarız maça. bu arada tosic veya pepe topu her ileri şişirdiğinde sinirleriniz zıplamıyor mu?

carlito dedi ki...

Pepe ve Babel çok mu laubali takılıyorlar bazen, yoksa ben mi abartıyorum?

Bariz üstün oynayıp alamadığımız kasımpaşa maçı gibi olmaz umarım, yoksa deplasman fobisine dönüşür bu iş.. Talisca normal haliyle iki gol atmıştı şu maçta, Negredo etkili oynamasına rağmen bir gol fırsatı yakalayamadı, ona yanarım.. Ama güzel duvar oldu, iyi servisler yaptı.. O da Lens de tam hazır değiller ama olacaklar..

Hidayet dedi ki...

ilk önce , negredo ile cenk arasındaki fark , cenk'in çalışarak kapatabileceği bir fark değil . özellikle akışkan oyunda , fakat o oyun akışkanlığını sağlayamıyoruz , malesef.

tolgay -oğuzhan gibi ortasaha düzeninde başladığın bir oyunda kaleci , stoperler , caner... neden sürekli uzun oynarlar arkadaş , anlaşılır gibi değil . atak hakkı bizdeyken , " topu size verelim , dönen topu biz alırız " gibi birşeye yol açıyor bu. fabrinin attığı bütün uzunlar bize döndü . nasıl bir takıma evrildik anlamıyorum ki . 4. lig maçı ,hala uzun .

Hidayet dedi ki...

ortasahayı böyle geçeceksek , medel oynasın tolgay yerine . hiç olmazsa dönen topları alır .

BurkayJK dedi ki...

Caner'in uzun topları ve ortaları bana daha çok batıyor. Kafasına göre mi deniyor yoksa hoca mı istiyor anlamadım.

beagle dedi ki...

30 gibi bittik ama 5 gol pozisyonu yaptik. Gokhan gönülle çok iyi olabilirdik. Arada rejenere olabilirsek 65e kadar mac 2-0la bitebilir. Rejenere olamayacak kadar kondusyon kotuyse 3 ihtimale gider. Göreceğiz.

Mayor dedi ki...

Necip Tolgayın defansif etkisizliğini de kapatmak için 2 kişilik oynuyor şu an.

turgay dedi ki...

Lensin pozisyonuna bayrak kaldıran hakemin lisansını yırtmak lazım tek işi bile doğru düzgün yapamıyorsan yapmayacaksın

mit dedi ki...

Negredo dururken Oğuzhan'ın penaltı atması... İnsan der ki adamın daha golü yok, o atsın. Bravo valla, büyük vizyon sahibi kaptanımız.

mit dedi ki...

Bu kırmızı kart da inatla stoper almayan yönetime gelsin.

beagle dedi ki...

Necip, Tolgay, Tosic oynayinca takim beyinsizlesiyormuş.

Cenki 5dklik itiraz surecinde oyuna sokup penalti attirmamak, Medeli inatla almamak, 10 kişide medel yerine mitrovici sokmak yuh be... Gerçek hoca Tamer Tuna miymiş diyor insan.

ozan dedi ki...

Hoca sacmaliyor, golu boyle giderse.

beagle dedi ki...

Bu arada 10 kisiyiz ve 10dk once giren Q i.nesi yürüyor...

Mayor dedi ki...

Tolgay agir sacmaliyor bugun. Ne defansif is yapti ne ileride ataga katki veriyor.
Orta saha macin basindan beri zayif onun yuzunden digerleri de onun aciklarini kapamaya calisiyor.

ozan dedi ki...

Golu yemeden al su Medeli Hoca.

ozan dedi ki...

Cenkin el kol hareketlerine bakin. Ulan alayi artist bu takimin, boyle bir takimdan basari beklemiyorum.

turgay dedi ki...

Takımın orta sahası düşüyorken oyuna kanat oyuncusu almak ezberdir.

Sahada negredo varken takım kaptanı olarak al sen at moral bulursun dememek hatadır.

Böyle kaleye gitmeye niyeti olmayan orta sahada üstünlüğü ele geçiren takıma karşı forvet çıkarıp defans almak büyük takım hocalığı değildir. Orada çıkması gereken taliscadır.

Kazanmış olmamız Şenol hocayı kurtarmaz. Sezonun başındayız düzelmez ise hocanın performansı sıkıntılı sezon bizi bekliyor. Yardımcı yardımcı diye bağırıyoruz adam akıllı oyunu okuyabilen biri acil lazım. Hoca oyunu okuyamıyor çünkü

mit dedi ki...

Çok kötü oynuyoruz. 10 kişiyken topu hep şişirdik, hepsi de tehlikeli ataklar olarak bize geri döndü. Halbuki yapmamız gereken kısa paslarla topu ayağımızda tutmaktı.

Kadromuz isim olarak çok daha iyi belki ama futbolumuz Bilic zamanından hallice. Geçen senenin çeyreği kadar bile zevk vermiyor. Korkarım bu sene o sene değil :( Şampiyonlar Ligi'nde çok farklı mağlubiyetler almayız inşallah.

Bir de ne Medel inadıymış be hoca. Hiç ettin adamı.

beagle dedi ki...

200 nabizla bitti. Oh beee.

Pepe'ye yazar bu 3 puanin 2.5u.
Fabri de yarim puan.

Mitrovic sasirtti. Bayagi saglam girdi 2-3 pozisyonda. Acaba dedirtir.

Tolgay maçı tutamiyor. Bir iyi bir kötü. Necipe ne kadar benzediğini hayretle izledim. Ikisi de top kapabiliyor ama mahvedebiliyorlar da.

Lense saydirmayi unutmayalim. Ilk 25 dk gayet iyiydi. Qda olmayan iceri girme, çabuk kullanma vb renk getirdi. Ama o kadar formsuzki sonra 35 dk Q izletti. Hatta gidip Caner'in atacagi frikige bulaşip siçtı ki, hemen bu konulara mudahele etmezsek vay halimize.
Negredo oynar, Talisca 45-60 dk,Cenk 30-45 dk birbirleri yerine oynar. Bugun zamaninda Cenki soksak bunlar olmazdi.

hayalet dedi ki...

Rakip bariz bir şekilde kontra yapacağı belliyken, cebinde sarı kart olan adamı (Tosic) Medel ile değiştirmemek, oyuna dokunamamaktır. Hocanın Medel ile ne problemi var anlamadım ama bize lazım bu adam. Porto maçında maalesef yine Atiba ile başlayacak. Medel bizim yeni Kante'miz olur, tabi hoca hatırlarsa.

Huzeyfe dedi ki...

"Strength is weakness"

Talisca: Genel fikrin aksine bence Talisca'nin eksikligi orta sahada oyuna katilamamasi degil, gol/sut yuzdesinin dusuk olmasi. Alex'in attigi basit gorunen golleri atamazsa ilk 11 oyuncusu da olamaz. Her zaman en guzel vurusu degil, sakin kalip gol yapmayi dusunmeli. Bugun Babel'in attigi gol gibi. Yetenegi basina bela oluyor.
Basa donecegim. Talisca hicbir zaman hareketli, hizli oyuna katilamayacak. Kafasi oyle calismiyor cunku. Sirtini sag tac cizgisine paralal tutup topu almak istiyor. Her zaman. Sonra donup sut cekmek, eger onu kapaliysa oyunu sol kanada acmak bildigi iki sey. Bosuna zaman kaybi Talisca'dan yapamayacagi seyleri beklemek.

Oguzhan: Babel'e o pasi verdiren de penalti vurusunu yaptiran da ust duzey "confidence". Orta saha oyuncusu (FM tabiriyle CM) tecrubeyle olur. Zidane'dan Modric'e bu boyle. Tecrubeyle kazanacagi kendini frenleyebilme Oguzhan'i bir ust seviyeye tasiyabilir.

Oyun icin de sunu soyleyecegim. Ne yapmak istedigimize karar verebilmis degiliz. 1.Talisca'yla oynayacaksak 2-3 bolgeleri arasi baglantiyi unutmamiz lazim. Uzun topla kenara acip oyunu Talisca'ya sut/pas alani yaratmak bence tek care. Medel-Atiba ile olur. Ama bence miadini doldurmus bir anlayis. Takim ofansif/defansif diye ikiye ayrilir.

2.Topa hakim ve oyuna hukmeden bir takim olacaksak, Talisca'yi kulubeden oyuna getirmeliyiz. Oguzhan, Tolgay, Medel, Atiba ve Necip 5'lisinden oyuna hukmedecek 3'luyu hoca bulabilir. Ben bulamayabilirim.

Ayrica attigimiz gol tam derslik. Tac cizgisine kosan Quaresma'yla defans cizgisinin arkasina kosan Babel arasindaki fark Oguzhan'i vezir-rezil eden oyunun iki uc noktasi.

QuaresmA dedi ki...

Hani böyle pis gündüz deplasman maçları olur ya. Zemin bok gibi olur, takımca maksimum vasat oynarsın, yine maksimum 1 farkla kazanabilirsin. Bu da o maçlardan biriydi işte. Genel oyuna o yüzden birşey demek istemiyorum. Zaten maçtan önce Negredo/Lens ikilisinin başlangıcı için kötü maç diyerek bunu kast etmek istemiştim.

Hocaya çok saygı duyuyorum ama bu sene ne oyun okuması iyi, ne değişiklikleri iyi, ne adam yönetimi iyi, ne de kadro tercihleri iyi. Metal yorgunluğu mudur, Tamersizlik midir, başarı açlığındaki eksilme midir bilmiyorum ama öyle ha deyince çözülecek birşey değil gibi. Bu sezon böyle giderse gelecek sezonda taze kan teknik direktör düşünebiliriz.

Bu takımın Cenk yokken penaltıcısı kim abi? Birine moral olsun diye penaltı sırası bozulmamalı. Penaltı sırası sadece hat-trick yapacak adam için bozulur. Bu takımın Cenk yokkenki penaltıcısı Oğuzhan ise, olmamalı. Sahada Talisca, Negredo, Babel falan var. Ulan Talisca'yı neredeyse sırf bunun için oynatıyoruz, karışmayın bari şunlara.

Oğuzhan-Tolgay ikilisi böyle deplasmanlarda yan yana olmaz bence.

Negredo pek süper değildi ama en azından içten içe korkup da söyleyemediğimiz gibi Almeida, Güiza değilmiş. Bunu bilmek rahatlattı en azından.

Yeterince oynayamayan, oyuna alınmayınca veya çıkarken kızan oyuncular işi sıkıntı. 11'den Tosiç ve Necip'i çıkar 9. Yedekten Atiba, Medel, Q7, Cenk'i ekle 13 yapar. Onlara Adriano, GG ve Gökhan Töre'yi ekle 16 yapar. 11 kişilik yeri oynayabilecek kapasitede, oynamayı bekleyebilecek 16 oyuncu var. Haliyle oynamayanlar hayal kırıklığına uğrar bu rotasyonda. Medel buraya gelerek hata ettiğini düşünmeye başlamıştır belki.

Necip, Olcay, Beck, Veli kafası yedekler ondan lazım işte. Mesela kanat rotasyonuna bak: Q7, Lens, Babel, Gökhan Töre. Şunların rastgele birisi ligdeki rakiplerimizden birine gitse banko 11 oyuncusu olur. Ama içlerinden ikisi maçtan maça yedek olacak.

Orası öyleyken sağ bekinde Necip oynuyor. Niye? Takımın en sorunsuz adamını 3 kuruşa sattığın için. Eğer Beck illa beni gönderin demediyse şöyle salak salak transfer hamlelerine fitil oluyorum.

Hidayet dedi ki...

vay be ! cenk'in hareketlere bak . ulan sana güvense bu takım 4.5 milyon euro negredo'ya verir mi ? kimsin ki sen . epl 'de alt sıra takımından teklif almak mı bu kadar kaldırdı şeyini anlamadım ki . oturacaksın tabi lan .

carlito dedi ki...

Kuzeyfo güzel yorumlamış..
Lakin sorun şu ki, biz o ideal oyunumuzu Talisca'sız oynama lüksüne sahip değiliz.. Talisca'nın yedek kalabileceği genişlikte kadromuz olmadığından değil, Talisca'nın takımın en büyük yıldız adayı konumunda olmasından dolayı.. En başta yönetimin gözünde böyle, emin olun başkan şimdiden Talisca'yı nasıl satın alabileceğinin hesaplarını yapıyor.. Sezon sonu gideceğine kesin gözüyle baksak onsuz bir oyun planları kurabiliriz, ama hoca bunu yapamaz, ne yapacaksa Talisca ile yapacak..

Bugün ilk yarı Babel'i pek beğenmemiştim, ama ikinci yarı telafi etti.. Şunu gördük ki, Lens kadroya girse de Babel'le değil Q7 ile değişmeli oynayacak.. Q7 yorgun değilken de yürüyerek oynadı bugün, bir şey demiyorum artık.. Keşke Orkan'ı deneseydik 20 dakikalığına..

Oğuzhan çok kötü penaltı attı.. Eğer bunu zemine bağlarsa da suç yine kendisinin, bozuk bir zeminde topun dibine vurmazsın, yerden vuruş yaparsın.. Daha önce de Gs süper kupa finalinde kaçırmıştı.. Cenk ve Q'dan sonra 3. penaltıcı Ozzy seçilmiş belli ki, ama bu kadar şartlanmamalı bu iş, kim iyi hissediyorsa o atmalı.. Negredo, Talisca veya Babel de atabilirdi mesela..
Ama yaptığı asist de 1. sınıftı, maçı kaybettiren adam olmak üzereyken, kazandıran golü attıran oldu.. İşte bu yüzden çok mecbur kalmadıkça oyundan çıkan Ozzy olmamalı görüşünü savunuyoruz, formsuz bile olsa tek bir pasıyla maçı getirebiliyor..
Babel'in golündeki sakinliği, acele etmeden, soğukkanlılıkla en temiz vuruşu yapması ise ders olarak gösterilecek nitelikteydi gerçekten.. Quaresma olsa eminim acele eder, kaçırırdı.. Ama o zaten taç çizgisinde bekleyeceği için o pozisyona giremezdi, pardon!

Takım henüz hazır değil, ne oynamaya çalıştığımız hocanın kafasında belli olsa bile sahaya yansıtılamadığı için anlamak mümkün değil.. Önceki yıllarda da 8-9. haftalardan itibaren oyun planımız netleştiği için o haftaları bekliyorum daha önce belirttiğim gibi.. Hoca bu malzemeden en iyi ne çıkartabileceğinin hesaplarında hala, ama sağlam bir yardımcısı olmadan yine en doğruyu bulabilecek mi göreceğiz..

devre arası yorumumda Tosic beni korkutuyor, çıkartsa keşke yazacaktım, sonra vazgeçtim.. korktuğumuz başımıza geldi.. Vida'yı 4 ay sonraya bırakmamızı CL'de pahalıya ödeyeceğiz, bu gün gibi ortada.. Tosic'e en iyi haliyle bile güvenemezsin, her an takımı yakabilecek dengesizlikler yapma potansiyeline sahip..

herşeye rağmen altın değerinde 3 puan oldu, geçen seneki rize deplasmanına benzedi.. berbat bir haftasonu geçirmekten kurtulduk çok şükür!..

Hidayet dedi ki...

@carlito

iki yıl üstüste cl'ye tosic ile giden takım , başına gelirse her türlü hezimeti hak eder . beşiktaş , son torbadan leipzig çektiği anda , 3. lüğünün , dolayısıyla uel 'nin garanti olmadığını bilip , vida işini halletmeliydi . cl ikinci tur demiyorum uel diyorum .

bir de rıdvan style bi yorum yapıyım , talisca'ya , cenk ile mi oynamak istersin negredo ile mi desen , negredo der. hoca bunu gördüyse , bunun üzerine gitsin .

carlito dedi ki...

@hidayet aynen katılıyorum..

bu arada Oğuzhan'a penaltı konusunda biraz haksızlık etmiş olabilirim: https://i.hizliresim.com/g9l5lL.jpg

Emrah dedi ki...

Ben mi çok iyimserim bilmiyorum ama ben oyunu beğendim. İlk yarı deplasmanda normalde 3-4 olacak pozisyonları bulduk. Girmemesi şanssızlık. Anladığım kadarıyla şerefsizler top oynanmasın diye çimleri biçmemiş. Federasyonun da bir standardı yok maalesef bu konuda. Zeminine 1.5 milyon euro harcayamayan takıma izin verme arkadaş süper lig seviyesinde. Herkesin anlam veremediği sürekli uzun oynama da zemin yüzündendi diye tahmin ediyorum. Oğuzhan da zeminin azizliğine uğramış. Oğuzhan'ı çok beğendim. Herkes Tolgay'a saydırmış ben onu da beğendim:) 10 kişi kaldığın ve penaltı kaçırdığın deplasman maçını kazanabilmek şampiyonluk göstergesidir. 4 maçta 10 puan da lig şampiyonluk puan ortalamasının üzerinde bir puan. Porto maçını alırız inşallah şans da yanımızda olursa.

Basar dedi ki...

Medel-Atiba-Ozzy orta sahası tutar mı? Koşul: Quaresma'nın neredeyse hiç oynamaması.

Ne dersiniz?

carlito dedi ki...

Bence Medel-Tolgay-Ozzy orta sahası tutar.. Biri 6 biri 8 numara oynamak isteyen ve bunu bizzat dile getiren Ozzy ve Tolgay'ın maç içinde değişerek 10 numara oynamasıyla mümkün olabilir tabii bu.. Beraber oynamaktan memnun olduklarını da söylemişlerdi, madem bunu istiyorlar, o zaman gerektiğinde öne geçmekten de kaçınmayacaklar..
Atiba ise Medel ile alternatif olmalı..
Bu orta saha oynadığında ya Talisca ya da Q7'nin yedek olmasının şart olduğunu da söylemeye gerek yok sanırım..

not: ulan Kerim bizde bir tane atmadın şöyle gol :)

Basar dedi ki...

Birde şu quaresma zararlısı yerine Orkan denenemez mi yahu. Adamı izlemek gün geçtikçe ızdırap haline gelmeye başladı. Oyuna ve takıma neredeyse hiç katkısı yok.

Basar dedi ki...

Bu senenin Gökhan İnler'i Medel olacak sanırım. Tamam hafta içi Bolivya'dan geldi ama son yarım saat orta sahası düşen takımda oynayamaz mıydı?

Bunun dışında Ozzy iyi bir penaltıcı degil. Topa gelişi ve atış öncesi topla mesafesi zaten ben gol yapamayacağım diye bağırıyordu. İlk penaltıcı o olmamalıydı.

Q ve Caner yine ayni kornere gittiler. Gereksiz eksik adam kaldık. Bu atıcıların keskin şekilde belirlenmiş olması gerekir.

Yorum Gönder

Ara