.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Ağustos 2017 Salı

Türkcell Süper Kupa : Beşiktaş - Atiker Konyaspor


Tarih: 06 Ağustos 2017 Pazar , 20.45

Stadyum: Samsun Yeni 19 Mayıs

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus 

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Veli Kavlak , Gökhan Töre , Atınç Nukan , Gökhan Gönül/ Halil İbrahim Sönmez

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

87 Yorum:

Basar dedi ki...

6-4 alırız.

Goller: Diego Costa: 3, Negredo: 2, Cenk: 1

BurkayJK dedi ki...

Negredo ve Lens bitti galiba. Lens'i Quaresma'nın gitmesi halinde çok istiyordum ama şu durumda ikisi de aynı bölgenin adamı olduğu için rekabet iyi mi olur kötü mü olur emin değilim. Umarım olumlu yansır. Medel olursa, defanstan ziyade orta saha bölgesi için çok sevinirim.

can dedi ki...

Anladigim kadariyla son derece kisitli butcemiz nedeniyle butun transferler birbirine siki sikiya bagli oldugu icin hepsini birden tamamlayip, ayni anda aciklayacaklar. Bakalim gene egrisi dogrusuna denk gelip dort ayak ustune dusebilecek miyiz?

nuri mu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nuri mu dedi ki...

Osmanlısporun ffp anlaşması mı varmış yaa.?

osmanlıspor transfer bütçesi oluşturmak için gs ile fener ve bolusporun çevirdiği oyunun bir benzerini çevirdiler zannımca.

başka mantıklı bir açıklaması yok...

sports guy dedi ki...

Negredo cok istedigim oyuncuydu. En azindan beagle da tatmin olur, ligin en iyi kafa vuran forveti olacak malum :) hayirli olsun, city gunlerinden beri asigim resmen adama.

Pres yapar, rakibi bogar, yavastir biraz ama gol kokusunu iyi alir. Besiktas gibi oyunu rakip sahada oynamaya calisan bir takim icin cuk oturacak tarzda forvet. Daha once de yazdim, tek derdim motivasyonu olur. O konuda da hocaya guvenmekten baska caremiz yok pek.

Lens de geliyorsa eger(ki yuzde 90 civari su an bildigim kadariyla) Lens-Negredo ikilisinden cok fena gol uretimi yapariz.

Kalite anlaminda gecen senenin ustune koyacagimiz kesin su an baktigimda. Hala stoper transferini es gececegimizi dusunuyorum ama eger o da atlanmazsa yine favori konumuna geceriz lig icin. CL isi kura sansina bagli zaten her halukarda, ona girmiyorum.

Negredo inanilmaz heyecanlandirdi beni lig icin, umarim cabuk uyum saglar da alem forvet gorur. Bilmeyenler icin soyleyeyim, gol sonrasi bileklerini oper kendisi. Umarim yalama olur bu sene o bilekler :))

QuaresmA dedi ki...

Kiralık değil de 2 mio Euro bonservis ile diyorlar. Eğer gerçekse başkan her almak istediği adama 2-3 mio Euro teklif ederken pazarlığı alttan başlatma amacı güttüğünü sanıyordum ben. Ciddiymiş. :)

Emrah dedi ki...

Negrodo bonservisiyle hayırlı olsun. 3 milyonu peşinden taksitliye çevirme pazarlığına kalmış

https://twitter.com/firatgunayer/status/892478476070121472

carlito dedi ki...

Negredo transferi kesin deniyor, eğer doğruysa bugün benim bayramımdır dostlar :) hala Gomez'i rüyalarında gören bir taraftar olarak yeni Gomez'imizi bulduk diyebilirim.. tek sıkıntım gene kiralık olacak olmasıydı, eğer bonservisi de alınacaksa değmeyin keyfime.. Eto'o yu 3-4 sene erkenden alamamamış olmamız hep içimde yara olmuştur, 31 yaşındaki bir Negredo'yu bonservisiyle almak demek, Eto'o için kaçan fırsatın telafisi demektir.. birkaç sene boyunca gol sıkıntısı yaşamayacağız hayırlısıyla..
umarım şu Pektemek probleminden de kurtulur ve eğer sağlamsa Demba'yı takımda kiralık olarak tutmayı becerebiliriz.. sonuç olarak sakatlık ihtimali her halükarda düşünülmek zorunda..

bir de Pepe'nin yanında adı geçen stoperlerden herhangi biri (kim olduğu farketmez, her biri bizim ligin üzerinde) alınırsa benim için tamamdır, fazlasını istemem.. Lens falan çilek olur benim için, olsa şahane, olmasa da takılmam.. zira golcü ve stoper en hayati eksiklerimizdi..

nathan dedi ki...

Demba Ba geliyormuş hayırlı olsun. Kulübü yabancı kontenjanı nedeniyle ismini bildirmemiş. 6 aylığına geliyor diyorlar ama bence daha uzun kalır. Negredo-Demba Ba-Cenk üçlüsü golcü kadrosu için muhteşem. Lens de büyük ihtimal gelecekmiş. Fırat Günayer Beşiktaş Valencia ile sadece Negredo'yu görüşmeyecek demiş. Bu medyada da ismi çıkan Abdennour'a işaret ediyor. Valencia 2 yıl önce 22 milyona almış ama şu anki piyasa değeri 6. Sanırsam olursa kiralık olur. Yine Günayer'e göre başkan Sosa'ya kulübünle bonservis işini çözersen gel demiş. İtalyanlar para konusunda sıkı adamlar. Bir ihtimal olursa Sosa da kadroda demektir. Çok fazla şey istiyorum ama Medel de olursa (çok az ihtimal, olmasa da hatta) diğerleri ne yaparsa yapsın cruise modunda şampiyonluğa giden bir Beşiktaş izleyebiliriz. Özellikle Negredo ismi geçenler arasında en iyisi. Tipik pivot santrafor değil ama pivot özellikleri de olan bir adam ve çok profesyonel. Tam istediğim gibi bazı özellikleri 9 bazıları 3 değil, hemen hepsinden 7'den aşağı düşmeyen bir golcü. Profesyonelliğin de ötesinde City'ye transfer olduğunda İngiliz basını kendisi hakkında "futbolu seven bir adam City baskısını kaldırabilir" yazmıştı. Beşiktaş'ta başarılı olan golcülerin hepsi futbolu seven adamlar oldu. 10 güne herşey belli olur. Yine geç kaldık ve Şenol Güneş'in sihirbazlığına bakacağız. Yine tutarsa bu sefer sadece lig için olmayabilir.

beagle dedi ki...

@Sports
Boksic, Aspirilla gibi adamları hatirlar misin? Öyle 2 kenar forvetin olsun, Tyrion Lannister santrafor olsun bana uyar :)

Negredo aslinda benim en tuttugum tip golcü değil. Aslinda "golcü" mü emin değilim bile. Ama güç ve yetenek toplamı yüksek Forvet. Takima sağlayacağı sinerjiden çok umutluyum. Hele Lens da gelirse.

Geçen seneki gibi sallayalim şimdiden
Negredo 17, Talisca 13, Cenk 10, Babel 10, Lens 7, Q 2, Oguzhan 8, Stoperler 5, Bekler 3, Tolgay+Atiba+ 3. Santrafor 5. 80 civari gol ;)

nathan dedi ki...

Eldeki transfer yapabilme miktarına göre 3 oyuncu gelirse iyi, 4 olursa çok iyi. Keşke gönderilecekler de toplamda 2-3 katkı yapabilse.

fidddas dedi ki...

bana kalırsa negredo son dönemde yaptığımız en iyi forvet transferlerden birisi.
dar alanda dönüş ve vuruşları çok net...
idare etmenin ötesinde hava topu var(zaten talisca da var.)
biz CL dışında ligde 4-5 maç haricinde zaten oyunu rakip sahada oynuyoruz...
CL de de sürpriz vuruşlar ile bize gol getirebilir.
şahsen net vuruşu olan forveti hepsine tercih ederim zaten.
çok çok iyi oldu.

beagle dedi ki...

Eşyalar toplanip, idmana katılmayıp, tesisten çıkılmış. Islak imza kıvamında bir durum. Haydi hayırlı olsun o zaman.

Basar dedi ki...

Oldu mu? Eğer evetse darısı stoperin başına. Lens ise hafif çaplı çilek (böyle bir beklentimiz olmadığından) olur.

beagle dedi ki...

İmza resmi yayınlandı Başar. Bu durumda İstanbul'daki ebedi dostlarımıza ne diyoruz:

Sen gel makas alayım o rengarenk yanaktan,
Herkes yerini bilsin çekmeyelim kulaktan :)

cochise dedi ki...

Negredo geldiyse (golcü değil ama hocanın istediği tipin en kaliteli örneklerinden; modern futbola yeterince uygun değil belki Türkiye'de çok iş yapar) ve de vasat üstü de bir stoper gelirse -önemli bir sakatlık olmazsa- şampiyonluk hayırlı olsun.

Ekrem35 dedi ki...

@cochise

Uzun bir aradan sonra tekrar yorumlarını okumak güzel. Hoşgeldin. Bu sezon kızını uykudan uyandırmayan goller atar inş negredo ;)

Serdar sarıdağ, aymen abdenneour tamam yazdı. İzleme şansın oldu mu? Beğenir misin stoper olarak kendisini? Son iki sezondur biraz sakatlık yaşamış gibi. Pepe ile uyumu nasıl olur?

ozkankaya35 dedi ki...

Negredonun islak imzasi var bende.lens de Besiktasta.cuma baskanla goruscem,varsa onerileriniz iletebilirim.benim derdim pilot takim ve birkac altyapi hocasi onerisi

carlito dedi ki...

@beagle gol tahminleri konusunda yakın düşünüyoruz ama Babel'i biraz abartmışsın gibi :)
Benim tahminlerim:
Negredo 22, Talisca 15, Cenk 8, Babel 5, Lens 5, Q 4, Oguzhan 7, Stoperler 7, Bekler 5, Tolgay+Atiba+ 3. Santrafor 5... Toplam 80 gol ;)

carlito dedi ki...

@ozkankaya35
söyle başkana şu burak'ın, arda'nın, volkan şen'in vs. adlarını artık almasın ağzına, başka bişey istemez!

nathan dedi ki...

@ozkankaya35. Pilot takım ve altyapı güzel öneriler. Bir zamanlar Avrupa'da gönüllü scout sistemi kurulmuştu bildiğin Beşiktaşlılar kulübe futbolcu önerecekti. Bunu canlandırmak işe yarayabilir. Örneğin Bajic Konya'ya gelmeden önce ismini burada yazılan bir postta okumuştum hatta neden alınmıyor şeklinde. 5,5 milyona Udinese'ye gitti.

nathan dedi ki...

Abdennour gelmek istemiyor deniliyor. Medyada yer alan bir iddiaya göre Medel alınıp devre arasına kadar stoper oynayacakmış sonrasında serbest kalan Vida transfer edilecek böylece Medel orta alana geçecekmiş. Üfürüzma gibi duruyor fakat gayet mantıklı.

beagle dedi ki...

@Carlito
70 gol atan genelde şampiyon oluyor. 80 de iyi niyetimiz olsa da büyük sakatliklar olmazsa 70-75 gayet olur gibi.

Lensi ben sağ kanat olarak düşünüyorum. Yani Babel kesilmezse, Negredo etkisi ile epey atar beklentisindeyim. 5 tane zaten bir devrede atiyor adam. Imzalar atilsin, sezon başında Burgerine iddiaya ceviririz bu işi ;D )

emruli dedi ki...

@Ekrem35
Hocam, yıl olmuş 2017, Serdar Sarıdağ ne Allah'ini seversen :) Yaklaşmakta olan uzaklaşmış mı, domino etkisi mi yaratmış. Transfer hakkında benim daha çok fikrim var.

Medel'i duyunca benim de aklıma Medel+Vida geldi. Bence çok mantıklı. Vida transfer haberlerinin bir anda kesilmesini de açıklıyor.

Bu arada Ahmet Bulut ne kazanıyor bilmiyorum ama dahil olduğu transferlerde şartlar oldukça iyi.

Zaitsev dedi ki...

Babel sadece ligde yarım devrede 5 veya 6 gol yaptı. Daha iyi tanıdığı bir takımda 10 lig golü yapar. Hızlı oynarsak daha da fazla atabilir.

Ekrem35 dedi ki...

@emruli

Valla habersizlikten o anlamsız "bilgisel"lerini çok okudum bu sene:) hala etkisinden çıkamadım. Bu sene şafak malatya gayet isabetli,doğru haberler verdi. Stoperde city mangala'yı satmak istiyor ancak ağustosta satamazsa o zaman "ölü taklidi" ve domino etkisi ile yarar :)

Negredo'nun bonservisi 2.5 deniyor ve taksitle olduğu yönünde bilgi var. Eğer bu doğruysa pazarlığı yapan kimse tebrik ediyorum gerçekten.

beagle dedi ki...

@Ekrem
Aynen önce Serdarin üfürüksellerini izledik mecburen. Sonra Şafaki kesfettim. Tarzı biraz ağır abi ama cidden dediği çıkıyor. Ve az önce Lensi "yeni transferimizi taniyalim" olarak açıkladı :)

Yaklaşan 2017 kadrosu:

Fabri
Gönül Pepe Transfer Adriano
Atiba (Tolgay) - Ozzy
Lens Talisca Babel
Negredo

Yedek: Tolga Beck Tosic Caner Tolgay Necip Quaresma Cenk ---- Orkan Pektemek Mitrovic

Surpriz: Musa Cagiran ve Demba Ba

Stoper transferi Mangala Miranda klasmaninda olursa herhalde tarihimizin en guclu kadrosu diyebiliriz.Inönü vodafone parkına gelen adamin vay haline.

turgay dedi ki...

Lens bana gelmez gibi geliyordu ama o da oldu. Bir tane de eli yüzü düzgün stoper alıp Atibayı da iyi yedeklersek önümüzde kimse duramaz.

Ekrem35 dedi ki...

@beagle
Bir de okan topaloğlu var twitterda. Pepe'yi haftalar öncesinden söyleyen biri. geçen hafta pepe, negredo, lens, mangala yazmıştı. Senin kadroda görmek istediğin stoperlerden biri mangala. Cidden dediğin gibi ikisinden biri gelirse ve hatta medel falan da bir.şekilde alınırsa rakiplerin vay haline.

carlito dedi ki...

Babel'in gol sayısı konusunda 10 gole ulaşmasına şans tanınmayacak bir adam olduğunu düşünmüyorum elbet, tüm sezon banko oynasa gayet de mümkün.. benim o rakamı yazmayışımın sebebi Lens'in gelişi.. hocanın sakatlık veya ciddi disiplinsizlik gibi durumlar olmadıkça Q7'yi bu sezon da keseceğini sanmam, bu durumda Lens ve Babel değişmeli oynayabilir, en azından belli bir dönem.. bu da istatistiklerini etkiler..

bu arada Negredo'nun imzasını bile gördük tamam ama Lens konusuna hala inanamıyorum, en ihtimal vermediğim transferdi! (halen de rahat değilim, Nasri olayından beri tırsıyorum bu işlerden) Lens için Türkiye'de fener dışında bir yerde oynamaz diye düşünüyordum, eğer f.bahçe bu derece oyuncularını kendine bağlayamayan bir camia haline gelmişse, vay hallerine! beter olsunlar :)

bu iki transfer resmileştikten sonra tamamen stopere odaklanabileceğiz.. Mangala hayalimdi, ama pek ihtimal vermiyorum.. ama Medel veya Miranda falan da gelse her halükarda tarihimizin en güçlü kadrosunu kurmuş olacağımız kesin.. eğer çok zor bir gruba düşmezsek bu sene Cl'de gruplardan ilk kez çıkmayı başarmalıyız, geç bile kaldık bunun için..

QuaresmA dedi ki...

Lens'in geleceğinden ben hala çok şüpheliyim. Denildiği gibi bir ihtiyaç transferi değil, çilek. Senelik 2-2.5 arası alması gerekiyor, fazlasını verirsek rahatsız edici olabilir biraz.

Şu şunu keser, bu bunla dönüşümlü oynar işi biraz soru işareti kanat rotasyonda. Bence Lens Q7'den iyi bir futbolcu değil. Babel'den ise daha iyi ama kim iyiyse o oynar. Kanat rotasyonundaki dakikalar Q7-Babel-Lens-Orkan arasında yüzde 30-30-30-10 şeklinde dağtılır. 3 oyuncu idare edilir bir şekilde. Avrupa'da Q7, zor deplasmanda Lens-Q7, kolay maçta Lens-Babel, zor iç saha maçında Q7-Babel gibi. Lens 10 numarada da süre alabilir.

Lens'te kafama takılan bir soru işareti; neredeyse hep Advocaat'ın takımlarına transfer edilip duruyor. Farklı hocalar neden Lens'e o kadar inanmıyor?

ozkankaya35 dedi ki...

Lens bitti.yillik 2.5 alacak.stoperden oncede 6 numara alinacak.abukakarda seneye muhtemelen Besiktasta.burak volkan gibi adamlari hoca istiyor,arda zaten imkansiz.scaut isi gonulle olacak is degil.gonullu doktorluk gibi.

planck dedi ki...

@özkankaya35
benim ormana en büyük eleştrilerim 100bin üye sözünden dönüp klüp üyeliğini zorlaştırması ve hatta üyelik onayı bekleyen birçok insanın beklemede tutması. bir diğeri ise klübün profesyonel ellere bırakılacağı, yönetimin sadece denetleyici görevi yapılacağı sözü. güçlendikçe otokrasiye kayan bir figür görünümü çiziyor. avrupada kupa alsa da klübün geleceğini gerçekten kurtarmak istiyorsa bu sözlerini yerine getirmeli.

carlito dedi ki...

bu arada izleyen var mı bilmiyorum, Başakşehir geçen seneki halinden iyi.. kimse pek o ihtimali düşünmüyor ama geçen seneki şampiyonluk yarışı tekrarlanırsa kimse şaşırmasın :)

beagle dedi ki...

@carlito
İlk 11 evet. Ama Mossoro, Adebayor, Emre derken yaşlılıkta şartları zorluyorlar. Kalanlar da 30. Yedeklerde de Kerim frei, Gökhan inler falan :)

Onları buraya getiren "oynayacak yaşta büyüklerden ayrılmış" oyunculara İstanbul'da güzel bir yaşam, stressiz bir takım sağlama projesini an itibariyle terketmiş paraya yükleniyorlar. Uefa'da 2-3 tur atlarlarsa martta havlu atarlar.

QuaresmA dedi ki...

Tabanca gibi top oynuyor Başakşehir. CL gruplarına kalma ihtimalleri düşük olsa bile kalabilirlerse şaşırmam. Favori olmadığında daha yüksek performans veren bir yapıları var.

Şu Emre'yi bedavaya yollamak komik gerçekten. Bir de o zaman bayram ediyorlardı bıyıklı futbol direktörü Emre'yi, Webo'yu yolladığında. Şimdi ikisini de havada kaparlar.

carlito dedi ki...

hem kiev hem ajax elendi, Beşiktaş'ımız gruplarda 3. torbada! ne güzel bir gün oluyor yahu :)

bir de şu kaplar gelse...

ozkankaya35 dedi ki...

Planck kardes hayel kurmayalim.nereden nereye geldik.pek anlamaz istemezler dedigini.ancak burasi takip ediliyor.olmasa daha kotu olurdu

Unknown dedi ki...

1. Basaksehir'i ben de cok begendim. Gecen senenin onunde olacaklar, yaslilar ama sahaya akilli yerlesiyor, hareketli, akici ve olgun oynuyorlar. Ozellikle 36lik Emre ve 33luk Adebayor cok faydali, hep oyunun icinde.
2. Ucuncu torba isi cok iyi oldu. Darisi Shaktar-Sevilla cekmeye. Ya da bence daha iyisi bir tane silip supurucu takim olsun. Torbalara bakinca sanki 1. torbada makul takim sayisi daha fazla. O yuzden 2.den Barca, birinciden Shaktar/spartak/benfica gelsin derim. Hem barcayla iki mac yapmis olalim
3. Bir de Kiev elendi, belki bu firsatla Vida'yi 1-2ye falan kapatiriz, kalan para arti biriki cer copten aldigimizi da Lens veya dmc'ye(keske) gomeriz.

planck dedi ki...

3dakikada 3.8k fav 3.4k retweet https://twitter.com/Besiktas/status/892854264762179584

carlito dedi ki...

bu hangi seviye yahuu :) müthiş bir açıklama yöntemi olmuş!
Beşiktaş sınıf atlıyor beyler, emeği geçen herkese helal olsun...

Basar dedi ki...

Ya nasıl oluyor her sezon bu kadar sakat veriyoruz! Gece gece sinirlerim oynadi!

Basar dedi ki...

2 tane güzel habere 2 saat sevinmek bile haram!

BurkayJK dedi ki...

Ben asıl Lens'in açıklaması nasıl olacak onu merak ediyorum. :) Gökhan Gönül ile Caner mi arayacak veya bambaşka bir şey mi olur bilemedim. :)

@ozkankaya35

- Forma tanıtımı konusunda hala çok eksiğiz. Profesyonel çekimlerle tanıtmak, formaya olan ilgiyi/beğeniyi arttıracaktır.

- Kartal Yuvası tasarımları (özellikle tişörtler) daha iyi olmalı.

- Başkanı çok alakadar edeceğini sanmam ama konsol oyunlarında Beşiktaş'ın ve hatta stadımızın lisanslı olarak yer alması gerekir.

Taze konular olduğu için aklıma gelenler bunlar...

"Burası takip ediliyor" derken, Ekşi Beşiktaş'ı mı takip ediyorlar?

carlito dedi ki...

Gökhan Gönül'e can sıkılıyor ister istemez ama çok da kahrolmaya gerek yok, Atınç kadar ağır bir sakatlık değil.. 3 ay deniliyor, bu süre azalabilir de.. Ligde 8. hafta maçı sonrası Cl grubunda 3. maçımızı oynayacağız, o zamana kadar iyileşebileceğini düşünüyorum..
hem Adriano'nun Barcelona'da uzun süre sağ bek de oynadığını biliyoruz, eğer Beck formsuz olursa seçeneğimiz var.. bu durum Caner için de bir fırsat olabilir, yoksa yedek beklemesi muhtemeldi..
tabii Gökhan'ın yaşı itibariyle sezon sonu artık Beck'le vedalaşılıp çok daha iyi bir alternatifi bulunmalı (mümkünse yerli olsun, gitgide yerli oyuncu kontenjanımız düşüyor, yeni GG'yi biz keşfetmeliyiz) bu da 2018 yazının konusu artık..

planck dedi ki...

video acaip viral oldu ya, yabancılar çok iyi ile çok kötü arasındaki ince çizgide falan demişler. kalite kötü ama baya sarıyo :D

GG77nin sakatlığı törenin veya atınçıki gibi değil sanırım. geçen sene de oyundan çıkmasına neden olan sıkıntılar ağrılar geçmemiş. kağıt üzerinde en iyi çözüm adrinin sağa geçip caneri solda kullanmaya başlamak olabilir. ama caneri erken zorlamak bu olur bu bilmiyorum tabi.

nathan dedi ki...

GG olayına hay bin köfte. Pozitif bilimler eğitimi almış biri olarak ben bu kadar istatistiği normal bulmuyorum. Yine pozitif bilimler eğitimi almış biri olarak diğer seçenekler de bana rasyonel gelmiyor. Bunca kondisyon uzmanı antrenör vs değişti bu değişmedi. Niye lan? Cidden garip bir olay.

@ozkankaya35. Gönüllü işi işler veya işlemez. Ama adı gönüllü zaten yani kulübün cebinden 5 kuruş çıkmayacak sadece birinin takip etmesi yeterli. Ayrıca bu vatandaşların herkes olması gerekmiyor kulüp seçebilir.

Bir de Medel işi önemli. Eğer bütçe olur da alınabilirse çok güzel olur.

Başakşehir'in asıl performansı ligde belli olur. Öyle kulüpsel ya da oyuncusal anlamda Avrupa'da kendimi göstereyim demeye benzemez lig. Sadece onlarla oynayacağımız maçlardaki taktiğe iyi bakmak lazım. 9. ve 26. haftalarda oynayacağız ki fikstür konusu gayet iyi. Orta alanda oyunu tek paslarla hücum bölgesine taşıyabilen her takım Başakşehir'i ciddi zorlar.

nathan dedi ki...

GG'deki sakatlık eski durumundanmış. Neyseki pek fazla ciddi bir olay yok.

nathan dedi ki...

Ohannes. Negredo'nun bonservis parası olan 2,4 milyon 7'ye bölünmüş. Büyüksün FO.

Come to Beşiktaş videosu über viral gerçekten. Futbol dünyasında bir ilki yaşıyoruz. Bunda taraftarın da emeği büyük. Bu arada Beşiktaş muhabirlerine gerçekten çok teşekkürler. Muhabirlerimiz hem sorumluluk gereği bazı bilgileri bilinçli paylaşmazken hem de gelişmeleri olabildiğince ilk elden sundu. Ve hepsinden önemlisi hepsi paslaşarak birlikte hareket etti. İşte Beşiktaş ailesi. Teşekkürler.

nathan dedi ki...

scaut isi gonulle olacak is degil.gonullu doktorluk gibi. Şimdi düşündüm de hak veriyorum. Sen başkana bu konuda hiçbir söz etme; ayrıca burada benim söylediğim hiçbir konuyu da. Hayırlı günler iyi geceler.

sports guy dedi ki...

Lens gelirse(hala bunu demek zorundayim maalesef) quaresma'yi keser, babel'i degil.

Lens su haliyle quaresma'dan daha iyi topcu ayrica, 3 sene onceki quaresma olsa neyse. Skor yonu nispeten daha dusuk Lens'i babel'i keserek oynatmak gereksiz.

Bence quaresma icin de iyi oldu bu transfer. Her maca quaresma'ya guvenerek cikilmaz, gercekten sacmaliyor o durumda. Biraz daha 15/16 performansina cekebiliriz belki bu sekilde, iyi olur.

Neyse, umarim aliriz da bu muhabbeti daha keyiflice yapariz, su an icin hala afaki.

Ekrem35 dedi ki...

Sabah mutlu mutlu negredo tanıyım videosu izledikten sonra gökhan gönül'ün sakatlık haberini alınxa tad tuz kalmadı. Adrianu'yu sağ beke koymak ligde sorun olmaz da şampiyonlar liginde buna bağlı olarak caner'in sol beke geçmesi bizi çok yorar.

diope dedi ki...

herkese selam, yeni sezon şimdiden hayırlı olsun. GGnin sakatlığı için 6 hafta diyorlar. umarım 1 aya kalmadan topla antremana başlar. negredo da iyi oldu, bizim şu an alabilceğimiz standartlarda en iyisi. geriye sadece bir stoper kaldı gibi. bakalım oraya kimi alacaklar. bu arada negredo konya maçına yetişirmi :D :D son 5 dakka falan oynatsak :D

sports guy dedi ki...

Negredo konya macina yetisir de hoca oynatmaz. Ligde ilk hafta yedekten girer, 2. Veya 3. Haftadan itibaren 11 cikar tahminim.

can dedi ki...

Gökhan’ın sakatlanmasından sonra aklıma gelen opsiyonları yazıyorum:

1) Beck
2) Atiba'yı sağ beke koyup, ortayı Tolgay-Oğuzhan yapmak
3) Adriano’yu sağ bek yapıp, sol bekte Caner’i oynatmak
4) Bonservissiz veya çok kelepir bir sağ bek düşürmek
5) Necip Uysal’ı sağa çekmek
6) Fatih Aksoy’u takıma monte etmek

Bütün bu şıkların artı ve eksileri mevcut. Birinci şıkta takımda taşları oynatmadan mevkiyi o mevkinin adamına teslim ediyorsun, görünüşte tramsfer yapılmayacaksa en mantıklı seçenek bu. Ama tabii uzun süredir süregelen Beck’in beklentileri karşılayamaması sorunu var. İkinci şıkta sağ bek oynayabilen Atiba’yı oraya çekip, normalde yedek kalması muhtemel Tolgay’dan da verim alıyorsun. Tabii hem takımın iskeletini bozup hem de orta sahada rakamsal olarak çok eksik kalma riski var. Üçüncü sık da mantıklı, çünkü yedek oturması durumunda sorun yaratacak Caner’e yer açarken, ciddi sayıda sağ bek oynamışlığı olan Adriano’yu sağda değerlendiriyorsun. Tarihine baktığında Adriano’nun sağ bekte oynadığında ciddi gol katkısı olma ihtimali de yüksek. Ama tabii Caner’in sakatlık sonrası formsuzluğu kaynaklı defansif sıkıntıları kafa karıştırıyor. Fener’in İsla’yı düşürdüğü gibi kelepir birini düşürmek, ya da genç bir Türk oyuncuyu ucuza kapatmak da seçenek ama hem maliyet sorunu hem de GĞ döndüğünde sorun yaratmayacak iyi bir seçenek bulma zorluğu bu opsiyonun önünü kapatıyor. Uzun vadede Beck’in yerini alabilecek bir genç bulmak ideal çözüm olurdu oysa ki. Necip ve Fatih de sağ bek oynayabilen oyuncular. Necip’in her mevkide belirli bir standardı tutturabildiğini ve defansa sertlik katabildiğini ama çok kart görüp zaman zaman hantal kalabildiğini ve pozisyon kaybedebildiğini biliyoruz. Altyapıdan birini takıma monte etmek hep arzuladığımız bir şey ama sağ bek oynayabile Fatih’ten alınabilecek verim soru işareti. Şenol Güneş’in önünde zor bir seçim duruyor.

planck dedi ki...

Konya maçına beckle başlarız, 70den sonra adri caner denenebilir. 20 yaşında türk yeni bir GG bulmadıkça transfer mantıklı değil.

Zaitsev dedi ki...

@ can

Hocam o kadar kafa yormaya gerek yok. Sağ bek'in yedeği varsa ki var. o oynar. Beck'in yapacağı ve yapamayacağı işleri bilirken de yeni birini transfer etmek yeni bir macera. Transfer harici seçeneklerde fanteziden öteye geçmez.

@ sports guy

Lens'in geçen sene bu kadar etkili olmasının sebebi neredeyse her takımın Fenerbahçe'nin üstüne gitmesi ve arkada açık alan bırakmasıydı. Eğer bize transfer olursa bu sene öyle bir durumla karşılaşmayacak.
Q7 geçen sene acil durumda camı kırınız çekicimiz haline geldi. Şenol hocanın bu tip bir transfer olsa dahi onu kesmek konusunda aceleci olacağını sanmıyorum. Ama 2015-16 gibi defanstan hızlı çıkmaya başlarsak Lens/Q7 kimin oynadığı farketmez.

beagle dedi ki...

@Can
Fatih guclenmesi gereken, hizi, teknigi ve mudahele şevki olan libero stoper tipi. Sagbekte ne yazikki ideal degil.

Sağbek Beytullah ise kategorisinde "boğa" gibi güçlü, kaptanlik yapan, hizi iyi yillardir oynayan bir adam. Ofansi veya kademesi için atip tutamam. Gün bu gün. Hemen kampa katip bakmak lazım.

BurkayJK dedi ki...

@sports guy

Lens hakkında dediklerini ben yazacaktım da Quaresma düşmanı ilan edileceğim diye çekiniyorum. :)

Millet Babel ile değişmeli oynar veya Babel'i keser diyor. Halbuki hücum bölgesinde yerinden oynamayacak tek oyuncu Babel'dir. (Tabi uzun süreli formsuzluk durumu başka)

Lens formayı direkt kapamaz. Formayı Quaresma'dan kapmaya çalışacak ve işi zor. Yaptığı işleri veya oyun stilini pek beğenmesem de takımdaki yeri önemli. Zaten önümüzdeki sezon Quaresma muhtemelen gidecek ve Lens oraya yerleşecek.

beagle dedi ki...

@ozkankaya35
Unutmadan bizden teşekkür de et baskana :) Eleştiririz falan da aldığı yere bakinca 2 sene üstüste şampiyonluk arti bu seneye şu havayla girebiliyor olmak büyük başarı.

CometoBesiktas videosu izleyip gülümseyerek çayını yudumluyodur şimdi. Yalnız çaycıyı üzmesin. Tek taksitte ödesin parasını.

sports guy dedi ki...

@zaitsev lens o kadar da acik alan topcusu degil, zaten bizde de 10 kusur asist yapar demiyorum. Guclu futbolcu ve depari var, ozellikle skor buldugumuz maclarda kontrada kanadinda teke tek buldugu adamlarin cogunu yere serer.

@burkay

Harfiyen katiliyorum. Quaresma direk yedek kalsin demedim ben de zaten. Ama 15 16da nasil oradaki kanatlar degisimli oynadiysa yine oyle oynar. Kimseye dusmanlik yapmiyoruz :) quaresma bu ligdeki en iyi joker oyunculardan biri kilit acma konusunda. Ben sadece 45 50 mac bel baglamaya karsiyim gecen sene oldugu gibi. Adama da yazik.

turgay dedi ki...

lens bence avrupa için iyi transfer. özellikle kapandığımız dakikalerda topu eveleyip gevelemeden hızlıca ileriye taşıyacak atletik bir oyuncumuz yoktu. özellikle lyon maçında bunun eksikliğini çok çektik. lens bunu çözebilir. ama bu bütçeyi stoper almadan bitirirsek çok yazık olacak. oraya 1 tane adam akıllı bir oyuncu lazım. hatta medelle başlayıp ocak ayında vida ile devam edebilme olanağı varsa kullanmak çok mantıklı olur düşüncesindeyim.

Unknown dedi ki...

Lens'e yazildigi gibi 5 milyon verildiyse ben bu isi anlamadim. Hayir Lens o paralari eder fakat bizim icin bu pozisyonun 5 milyon ederligi yok bence, en azindan Quaresma-Babel var, Tore de ikinci devre donecekken. Sanki Q gidecek de once Lens'i almadan gonderip, tepki almak mi istemediler nedir..

Bir de 5M Lens, 2.5M Negredo dogruysa, bonserviste eksideyiz, kimden para gelcek acaba? Ve stoper ya kiralanacak ya da hic alinmayacak (ki o zaman Lens transferini anlamsizlastirirlar).

Hidayet dedi ki...

lens transferi bana gayet uygun geliyor maddi bakımdan .ingiltereden öyle kolay değil ucuza oyuncu kapatmak. 5 yıllık kontrat ise fikret başkan'ın "öyle 3 yılda bedavaya bırakmam seni ,ille de satacam" hedefinin sonucu diye okuyorum .helal başkan'a

sports guy dedi ki...

Kap dusmeden hic bir maliyet bilgisine inanmam. Bi gelsin hele o kap.

nathan dedi ki...

@göktürk çinserin. Negredo'nun 2,4 milyonu 6 ayda bir ödemeli 7 taksitte. Bu seneye 700bin gibi bir rakam yapıyor. Detaylar belli değil ama Lens'te de böyle bir iş yapmış olabilirler.

Bu arada Demba Ba geliyor diye de yazılıp çizilmeye başladı.

planck dedi ki...

Benim de okuduğum lens için bu sene kiralık 1.5M seneye satın alma opsiyonu 3.5M. Abuşa yaptığı gibi aldık ilk taksit diyip seneye duruma göre mevzilenebilir başkan.

carlito dedi ki...

beyler benim bildiğim kadarıyla da Negredo transferinden sadece ilk taksit bu seneki bütçeden düşüyor.. Lens için de 5 milyonu 5 takside falan bölerlerse sadece 1 milyon gibi düşünebiliriz.. başkanın taksitlendirme konusundaki ısrarcılığını bu duruma bağlıyorum ben..
yani eğer bu konudaki bilgimiz yanlış değilse, daha defans için geniş bir bütçemiz var demektir.. hatta ozkankaya35 bir de 6 numara alınacağını söylemişti, o da mümkündür..

Unknown dedi ki...

@nathan
Ooo eger hakikaten taksit bazli bakiyorlarsa bayagi efsaneymis. O is eski CM'lerde bile yillik transfer butcesi etrafinda cakallik icin vardi da sonra kaldirdilar diye hatirliyorum :)

Yani bir acidan mantikli fakat emin degilim, cunku
1. Degisik paketler halinde uygulamalar var bu FFP'de. Butce arti/eksi bazinda olan farkli bir boyut misal.
2. Bokunu cikartmaya cok musait bir durum, cunku seneye FFP olacagi mechul, o para direk FFP denetiminden kacirilmis oluyor.

nathan dedi ki...

Fatih Doğan Lens için 2,2 milyon avrodan 5 yıllık anlaşıldı, kulübüne satış opsiyonlu kiralık (1+4 yıllık) 1 milyon avro + 3,5 milyon avro önerildi demişti.

Ne derece doğru bilmem ama cnnturk son dakika haberi olarak Medel'le anlaşma tamam diye yazdı. Vida da yeniden gündemde diyorlar.

Bu arada Barcelona Neymar için 222 milyon avronun yanında Di Maria ve Draxler'i de alıyormuş. Vay anasını. Barça ikisini de gül gibi oynatır, o parayla da Brezilya'dan 10 Neymar adayını transfer edip la masia'ya 200 çocuk daha yollar. Bazı kulüpler çok abarttılar bu transfer işlerini, onlara da Fikret Başkan lazım.

nathan dedi ki...

@göktürk çinserin. Uefa'nın FFP Tüzüğünde hesap kitap işleri için hep yıllık (annual) ifadesi geçiyor. Kulübün 2015'teki FFP açıklaması da sezon bazında diyor:

"Şirketimiz, bu anlaşma süresince, UEFA A Listesine dahil edilebilecek yeni oyuncu transferlerinde belirli bir sınırlandırmayı kabul etmektedir. Bu sınırlama, sezon bazında net transfer gelirlerinin (transfer gelirleri-transfer harcamaları) pozitif olması şartını içermektedir."

Söylediğin gibi o diğer taksitler önümüzdeki sezonlara harcama olarak yansıyacak doğal olarak. Uefa buna bakıp FFP'yi uzatırsa o zaman yeriz naneyi.

Burada bir postta dile getirildiği üzere tabii işin diğer bir boyutu olan genel mali tablo olayı da var. Toplam transfer harcamaları borç rakamlarına göre devede kulak kalır gerçi.

nathan dedi ki...

İşin bir de bu boyutu var ama (Başkanın Haziran 2016 tarihli açıklaması):

"Geçen sezon 3 oyuncu sattıklarını ve buradan gelen paranın geçen sezonun hesabına dahil edildiğini ifade eden Fikret Orman ''Geçen sezon üç oyuncu sattık ve transferde çok rahattık. Bu paranın hepsini transfere kullanmadık ama kalan parayı da bu seneye aktarma gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü UEFA 30 Mayıs itibari ile geçen sezonun defterini kapattı ve bize yeni bir defter açtı. O paraların hepsi geçen sezonun toplamı içinde değerlendirildi."

Uefa önce bunu açıklasın biz de taksitleri açıklarız :)

Unknown dedi ki...

Tam bir muamma. Ve bu FFP ulkedeki bir ton takimin transferini, kadro planlamasini bu kadar etkiliyorken, basinda bunca yil bilgilendirici bir program yapilmamasi da tam ayip (ya da en azindan ben rastlamadim).

Zaitsev dedi ki...

Biz Demba'yı taksitli sattık. 6 milyon avro taksitliydi. O parayı her sene transfer bütçesine ekledik mi? eklemedik mi? 2.5 milyon avroyu harcadık gözüyle bakmak en hayırlısı. Taksitli olması bizim ödeme dengemiz için artı bir durum sadece. Kısa vadeli borçlarımız sorunlu.


@ nathan

222 milyon avro serbest kalma bedeli. Bunu ödedikten sonra oyuncu vermesine gerek yok PSG'nin ama dediğin oyuncuları satacaklar büyük ihtimalle mali denge açısından.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev burada aciklayici olan sey KAP olur. Orada atiyorum "2017 senesinde 1.2 milyon, 2018 senesinde 1.2 milyon odenecektir" yazarsa bu sene oyle dusersin.

Yoksa artik herkes taksitli yapiyor bu isi, 7 taksit falan diye haber yaptirmak komik. Bunu cok iyi anlatan bir SS vardi bulursam atarim buraya.

Zaitsev dedi ki...

@ sports guy

Negredo'nun bonservisi için net 2.5 milyon avro diye açıklama yapıldı. Taksit varsa da 2li anlaşma içindedir.

sports guy dedi ki...

Aynen. Yani ffp acisindan direk 2.5 dus. Taksit falan kulup icin iyi de ffp icin yemez :)

nathan dedi ki...

Gitti 2,5 kaldı 5,9. Eldekilerden satabileceklerimiz sınırlı. Hepsi 3-4 eder o da şüpheli. İki transferden biri kesin kiralık.

nathan dedi ki...

Lens'e 5 deniyor kesin rakam yarın KAP'la belli olacak. 900bin avro arttı Uefaaa.

carlito dedi ki...

O değil de maçtan başka herşeyi konuştuk şu postta :)
ne dersiniz bize problem çıkartabilir mi M.Reşit Akçay? yoksa kaldığımız yerden devam edip 4'leyebilir miyiz? ;)

nathan dedi ki...

@carlito.

Konyaspor geçtiğimiz sezon 40 gol atmış, bunun 17'si Bajic'ten 3'ü Rangelov'dan. İkisi de gitti. Kadrosunun neredeyse yarısından fazlası değişti. Mustafa hoca kapanacak ve araya sığdırmaya çalışacak. İlk yarı 1 gol atarsak 4'leyebiliriz.

clutch dedi ki...

Hayırlısıyla sezonu bugün açıyoruz. Özledik takımı yahu :) Negredo-lens transferleriyle zirve yaptım ben şahsen. Negredoyu konusmaya gerek yok, tek eksisi oyuncu tiplemesi olarak alakası olmasa da fizik olarak biraz almediayı andırıyor olması..nitekim hala o herif aklıma geldikce tüylerim ürperiyor.

Konya maçını kesinlikle ciddiye alıp kazanmamız gerekiyor. Kupa kupadır, geçen sene leş gsye kupa verip 1 ay adamların tatavasını dinlemiştik hatırlayalım. Güzel bir başlangıç olur inşallah, geçen seneki kadar dramatik maçı olmayan, sakatlıksız keyifli bir sezon diliyorum herkese :)

YSY dedi ki...

Maçın uzamaması iyi oldu. Hatta ilk 45 dk bile yetti olayı görmeye. Takım hazır değil. Fiziken hazır değil. Çin kampı falan bu işin faturası olabilir. Yine geçen seneki at q7 ye hastalığı devam ediyor. Lens gelince oda bu listeye eklenir benden söylemesi. Acil dmc+stoper+sosa lazım. Herşeyden öte bu kadar fizikten yoksun kopuk oynamayı ben anlamadım. İyi maç oldu eksikleri görmek açısından. Kupayıda iyi ki başak almamış sezon başı incitici bir durum ortaya çıkabilirdi.

dominic molise dedi ki...

ben kaybedilen mactan ziyade senol gunes'in tek adamligina takildim.
fatih terim gibi bir adam bile yanina yardimcilar alirken senol gunes neden tek tabanca takiliyor?
yahu rte'nin bile yardimcilari, danismanlari falan var.
allah mi bu senol hoca? ki cok severim teknik direktorlugunu.

JAMES WHITE dedi ki...

Merhaba, maç yorumumu sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar.
https://besiktasmacyorumlari.blogspot.com/2017/08/besiktas-1-2-konyaspor-06agustos2017.html

Yorum Gönder

Ara