.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Ağustos 2017 Cuma

STSL 01 Beşiktaş - Antalyaspor




Tarih: 13 Ağustos 2017 Pazar , 21.45

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır (BJK 17g 10b 11m - AS 8g 5b 5m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Atınç Nukan , Gökhan Gönül , Gökhan Töre , Adriano / Jean Drole , Jeremy Menez , Deniz Kadah

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

95 Yorum:

sports guy dedi ki...

Ligi 3 yillik totemle acmazsak olmaz ya.

6-4 aliriz :)

EC dedi ki...

Sezon basliyor...
Olum Kalim sezonu olacak bazilari icin..

Hayirlisi olsun..

kagit ustundeki en uygun, mantikli ve guclu kadro bizde, gunumuzun futbol istekleri icin.

Rakiplerin transferlerine karsi daha akilli ve nokta atisli transferler yaptik.

Bu yil rakip maalesef Siyaset, TFF, MHK ve Hakemler.. Medya ve FB+GS yi saymiyorum.. biz onlarla carpisirken aradan yine IBFK nin siyrilmasi icin sinsi pazarliklar da donmuyor degildir..
Gumusdag in aniden cekilmesi Kulupler birliginden, yerine de kulupler birligindeki nufuzuyla Ankara kulislerinden daha cok destek almaya calisacak bir Ozbek Baskan var.. o adami orada zaten siyaset tutuyordu demek ki daha uzun kalmak istiyor..

Gumusdag da TFF baskanligina oynayacak demek ki..

Neyse..

SALDIR BESIKTAS

Ekrem35 dedi ki...

Son iki yıldır bu sezon çok önemli diyorduk şimdi ise en önemli sezondayız. Bu yıl şampiyon olursak gs'nin bu harcamanın altından kalkmasını engellemiş olacağız. Yine fb'nin şampiyonluk ve şampiyonlar ligi gelirine hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Ve bizler içinse "iki sezondur biz kötüydük ondan şampiyon oldunuz" diyenlere verilecek en güzel cevabın senesi.

Maçla ilgili sanırım antalyada önemli eksikler var. İlk yarı gerek şenol hoca ezberi gerekse de rıza hoca takımlarının savunma sertliği nedeniyle kısır geçer,ikinci yarı önce talisca sonra cenk yazar 2-0 alırız diyorum.

BurkayJK dedi ki...

@Ekrem35

İlk paragrafın altına imzamı atarım. Şampiyonluklara doymak yok. Üst üste iki kere daha istiyorum ben. Kulübümüz 13 yıl sonra ilk defa kar etmişken, rakipleri daha da karanlığa itmek için güzel bir fırsat.

Seyircisiz maçın tadı olmayacak ama hevesle izleyeceğiz.

turgay dedi ki...

İlk golü atmamız önemli. Seyirci yokken ve fizik durumumuz ortadayken istediğimiz oyun seviyesine çıkamayız diye düşünüyorum. Bu yüzden ilk gol önemli

Armagan dedi ki...

Sacma sapan bir ceza aldik ama olsun. Ozledik be!

Bu sene rakipler daha zorlu olacak, ortam da musait. Bence stoperi simdiden alip, Medel'i ortaya koymak lazim. Ki bu sezon işler yolunda gitmezse Oğuzhan'ın taraftar tarafında yenme ihtimali var gibi, Medel'in gelmesi bu açıdan da sevindirici oldu. Mitrovic konusu arap sacina dondu ama en azindan devamli oynayabilecegi bir yere kiralanip satis ortami yaratmak icin kendini gostermesi beklenebilir. Bu arada söylemeliyim ki yönetim, en azından isimler konusunda en başarılı transfer dönemini geçiriyor olabilir. Bundan sonra iş oyuncular ve hocada.

Fikstürü şöyle ayırdım kafamda: ilk 5 kolay/orta, 6-9 zor, 10-13 kolay, 13-17 orta/zor.
Baktığımızda ilk 5 haftayı az kayıpla geçmek demek, hem mesaj vermek anlamında hem de fikstür yoğunlaşmadan bize moral olması anlamında çok çok önemli. Yaşlı kadronun ısınma süreci falan derken sıkıntılı bir süreç olabilir ancak buradaki kaymak puanları riske atmak doğru olmaz. Asıl bu nedenle stoper ihtiyacı erkenden halledilmeli diye düşünüyorum. Önümüzdeki sayılı günler gösterecek ama en azından sezon boyunca ahlar vahlar olacağına uygun birisinin gelmesi mantıklı olacaktır.
Plase Sosa olursa zaten rüya takım gibi bir şey olur.


Benim kafami kurculayan sey su: gecen postta ideal 11'in belirttigi gibi, bu 4-2-3-1 planinda beklerden istedigimiz verimi alamadigimizdan bahsedildi. Gecen gecen sezon ozellikle baslangicta ve sezon ortasinda ara ara, orta sahanin da formsuzlugunun etkisiyle, "at q7'ye, tavsan cikarsin" modunda takiliyorduk.( ki kendisinin çabasını takdir ediyorum. benim burada sorun ettiğim oyun kurgusunun q7 üzerine kurulu olması, yanlış anlaşılmasın). Belki eksiklikler vs. bu tercihi zorunlu olarak yaptik gecen sene ama artık tek secenegin bu olmasi, rakiplerin bizim taktiği ezberledigi ortamda bizi zorluyor.

Bu sezon ise genis bir kadro var.( her ne kadar hocanin kullanmama ihtimali de olsa var). Konya iyi mi savunma yapti? Belki ama bizim cok iyi hucum yapamadigimiz da ortadaydi (ozellikle Negredo girmeden onceki kisimda). Sozun ozu birden cok tercihi bir arada oynayabilecegimiz bir kadroya sahibiz ki Sosa da gelirse iyice 15-16 sezonunun upgrade edilmis haline donecegiz. Bu durumda ortadan delmek ve kanatlarda oynamak secenekleri arasında dengeli oynamalıyız. Bunu yapmaya müsait bir kadro var dediğim gibi.

Transfer ve tercih meselesi dışında bir de Negredo ve Talisca'yı savunma yapmaya az buçuk ikna edersek zaten hükmederiz oyuna.

Üçlünün mucidi Tatava Cengiz'i unutmadan:
Oooooooo,1,2,3 Beşiktaş!

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

3-4 gollü bir galibiyet bekliyorum. Yeni transferlerin tutuk olacağını düşünüyorum. Cenk'ten kesin gol bekliyorum.

nathan dedi ki...

Hay bin köfte. Yeni posta enter ettim derken eski yorumu sildim.

Bu yıl alınacak şampiyonluk renklileri bitirir ve seriye geçme şansına sahip oluruz. Hele bunu iyi futbolla başarırsak kimsenin edeceği tek laf kalmaz.

Bu maç seyircisiz de olmanın etkisiyle durağan başlar, ikinci yarı herşey belli olur kanısındayım. Şenol Güneş'li sezonlarda hep ikinci yarıda olumlu yönde değiştik zaten. Negredo'yla başlanacağını tahmin ediyorum ama ben olsam Cenk'le başlar bu şekilde hem Cenk'e bir ödül verir hem de henüz takımla 1 haftayı tamamlayamayan Negredo'nun halini kolaylaştırırdım. Pepe hatasız oynama adına risksiz hamleler yapacaktır, ama onun risksiz hali bile yeterli olur. Lens işinde riske gerek yok, skor iyiyse son 20 dk. oynayabilir. Oğuzhan her zaman kötü oynadığı bir maç sonrası inanılmaz efor sarf etti. Bu maçın adamı olabilir gibi.

Rakiplerin transferleri durumu vs öyle medyanın bahsettiği gibi başarılı değil. GS bitik Belhanda'ya rağmen bir şekilde kazanır, ama ben Göztepe'nin performansından sürpriz bekliyorum. Maç İzmir'de ve uzun yıllar sonra Süper Lig. Bekleyip görelim.

nathan dedi ki...

Bir de; rakip sert ve istekli oynayabilir, hiçbir Beşiktaş taraftarının Rıza Çalımbay'a laf etmesini istemem. Kendini göstermek isteyecek bu normal. Eleştirilebilecek tek kriter: yere yatsanaaa yere yatsanaa..

Hidayet dedi ki...

sanırım 5 . hafta'dan sonra cl ilk maçına çıkıyoruz , 12-13 eylül gibi . bu tarihe kadar hoca'nın özellikle negredo'yu ilk 11 'e oturtmasını bekliyorum . abou gibi ilk ilk 11 maçı , cl maçı olmasın . o bölgede oynayan adamın uyum süreci yavaş gelişebiliyor . cenk küsmesin ,gol atsın ya da lig'de cenk oynasın takıntısı umarım abou'ya mahsustur . cl ilk maçına tam bir ay var . en geç antalya maçıdan sonra negredo ilk 11 bekliyorum , umuyorum.

nathan dedi ki...

@hidayet.

Bence Negredo'nun 2 hafta sonra tam hazır olacağını görebilirsin, zira kariyeri boyunca hep hırslı adam. Bu süre Pepe'yle milli maçlarda çokça birlikte oynayan Medel için daha da kısa olabilir bilemem tabii. Bir de Medel'in öyle yapısı var ki, yanımdaki ötekisi bakmadan 360 derece bakıp dalıyor adam. ozan'ın dediği gibi tam bir bal porsuğu.

Bu arada hiç hazzetmediğim Arsenal kazandı. Ne bileyim belki Londra takımları içinde en karakterlisidir de, Islington-Highbury'yi görmüş biri olarak taraftarı gayet tırtdır. Bir ManU bir Liverpool asla olamaz. Diğerlerinin taraftarlarını canlı göremedim ama saha performansları ve gelenekleri yeterli.

GeceGezgini dedi ki...

Galiba Vida da geldi. Çok garip seyler oluyor. 1 Marcelo parasina; negredo+medel+vida aliyoruz ve Marcelo'nun yerini de Pepe ile dolduruyoruz deselerdi kim inanirdi acaba.

Neyse, bence Senol Gunes icin cok ciddi bir sinav olacak bu kadro. Dar rotasyonlari seven ve sabit taktik anlayisi olan bir hoca icin bu kadar cesitlilige sahip oyuncu bir cok taktik varyasyon imkani da veriyor, bakalim hoca ne kadarini kullanabilecej

beagle dedi ki...

Bana kaptan, bayrak adam, Barca kariyerlisi, Reallisi, Kalecisi, 7 numarası bugün lazım. Bu lige evimizde puan kaybederek baslamamaliyiz, Negredo'yu, Lens'i derhal besleyip, katkı aldirmaliyiz.

carlito dedi ki...

seyircisiz olayı o kadar moralimi bozup tadımı kaçırdı ki, maçı yorumlayasım bile gelmiyor.. canımı daha çok sıkan, herkesin transferlere odaklanıp bu işe kitlesel bir tepki koymayışımız.. tff'ye şu gün ses getirecek bir yürüyüş yapmıyor olmamızın bedelini ilerleyen aylarda görebiliriz diye düşünüyorum..
işin boktan tarafı 3. hafta bursa maçının oynanacağı saatlerde de bir nikahın şahitliğini yapacağım için mabede ancak eylülün ortalarında kavuşabileceğim :( anasını satayım kombinemiz var maça gidemiyoruz, bir kez daha allah belanı versin konyaspor!

umarım yarınki maçta seyircisiz cezası rakibe yarayıp, bizim oyuncuları olumsuz etkilemez.. normalde konya sonrası motivasyon endişem yoktu ama bu ceza herşeyi bozdu.. açıkçası şu şartlarda net bir skor beklentim yok, 3 puanla başlayalım yeter..

öte yandan Vida bitti haberleri veren kaynaklar var.. cidden böylesi bir transfer dönemi görmemiştik! ancak şu da var ki, bu kadar geniş ve kaliteli bir kadroyla lig ikinciliği büyük başarısızlık kabul edilir! Şenol hocanın üzerinde önceki iki sezonda böyle bir baskı yoktu, bu sezon olacak..
açıkçası ben 3. şampiyonluğu görelim de, avrupa'da büyük başarılar beklemem diyenlerdenim.. belki seneye...

Hidayet dedi ki...

@nathan

umarım öyle olur. ben negredo'nun hazır olmasından çok , hoca'nın tercihi konusunda kaygılıyım .bu arada 5 değil , 4. haftadan sonra ilk cl maçımız var. geçen yıl hoca lig'de sürekli 85 .den sonra oyuna aldığı abou'yu direk ilk 11'e benfica maçında koydu . negredo daha önce geldi tabi , öyle bir avantajı da var . cl kısa bir maraton , golcü çok önemli , hem oyun hem skor açısından ve şunu biliyoruz ki bu tür maçlarda cenk'le olmuyor .zaten onun için 4.3 mil. euro veriyoruz adama .

can dedi ki...

Normalde ihtiyatlı bir adamımdır ama gerçekten inanılmaz bir transfer sezonu yaşıyoruz. Sadece doğru mevkilere büyük isimleri hesaplı almak değil mesele. Transferler geçen seneki oyun sistemimizdeki en önemli eksikliklerimizi en azından kağıt üzerinde giderir nitelikte.

İleride Negredo gibi takım oyununa pasla, top indirmeyle, pozisyon almayla katkıda bulunabilecek komple bir santrafor yoktu, ya tek vuruşçu Cenk’le ya da pozisyon bilgisi ve bitiriciliği sınırlı Aboubakar’la işleri götürmeye çalışıyor, Quaresma'nin, Talisca’nın şapkadan tavşan çıkarmadığı sıkışan maçlarda çok zorlanabiliyorduk.

Topsuz defans arkasına patlayıcı sprintler atan, topla dripling halinde giden adamımız yoktu, üzerimize çok adamla baskıya gelen rakipleri cezalandıramıyorduk, bu sene Lens+Töre geldi. Geçen sene yedek oturtacak kanat oyuncumuz bile yoktu.

Rakibi ışıran, faul yapmadan top çalan, fiziksel korakorda sertliğe futbol içi cevap veren adamımız yoktu, bu turun nadide örneklerinden Pepe ve Medel beraber geldiler. Üstelik de Medel defanstan ileriye uzun top atıp, hem sprinterleri pozisyona sokacak, hem oyunun yönünü değiştirip sıkışan kulvarları açabilecek bir adam- ki geçen sene İnler dışında uzun top atabilen adam yoktu takımda. Simdi hem Caner hem Medel var.

Şimdi tek soru normalde dar bir kadroyla rotasyonsuz oynamayı seven Güneş’in bu zenginlikten nasıl bir kurgu yaratacağı. Bu onun için önemli bir sınav olacak ama ben geçtiğimiz iki senenin ışığında Güneş’in bu sınavdan da geçeceğini düşünüyorum. Forza!

Unknown dedi ki...

Şenol Güneş'in en zor yılı.kadro rotasyonunu becerebilirse,futbolcuları küstürmez ise çok rahat başarabilir.en zor sezon diye diye başlıyoruz hep ama bu sezon gerçekten zor.daha şimdiden rakipler topla tüfekle saldırmaya başladılar

beagle dedi ki...

4. Hafta
Fabri
Atiba Pepe Vida Adriano
Medel Oğuzhan
Lens Talisca Babel
Negredo

Maça cikar miyiz? Noluyor bize :))) Bu kadroya sadece anlaşıldı lafı iyiyce yayılmış olan 1 imza ve takimin biraz beraber idman yapmasi var. Federasyon falan biri bi pislik yapicak diye korkuyorum resmen.

carlito dedi ki...

bu yıl da şampiyon olursak herhalde yabancı kuralını tekrar değiştirmekten başka bir yol bulamayacaklar bizi durdurmak için..

yilmaz dedi ki...

@carlito valla ne yalan söylim bi ayar gerekiyor bu yabancı kuralına. Ben ilk 11'de 9 yabancının olduğu bir takımın sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum. Sürdürülse bile çok maliyetli oluyor.

Bu kural net bi şekilde GS ve FB'nin elini rahatlatmak için çıkarıldı ama iki senedir yine nal topluyorlar. Bu da beni en çok keyiflendiren şey.

carlito dedi ki...

@yilmaz bizim lig açısından düşünürsek belki ayar gerekiyor denilebilir ama avrupa kupalarında adil bir rekabete girebilmemiz için de şimdiki gibi esnek bir yabancı kuralına ihtiyaç var.. çünkü her ülkede başka bir yabancı kuralı uygulandıkça hakkaniyetli bir rekabet mümkün değil.. tüm avrupa ülkelerinde aynı sayıda olmak üzere yabancı sınırlaması uygulansın, eyvallah, o zaman hangi ülkenin altyapısı iyiyse o ön plana çıkar..

Hidayet dedi ki...

imkanı olanlar göztepe -fener maçını beinsports 'dan ingilizce izlesin . bu fırsat bir daha ele geçmez , ya da geçer :))

Armagan dedi ki...

Fb Volkan'la şampiyon olamaz gibi duruyor.Umarım bir süre daha oynatır Aykut.

turgay dedi ki...

İlk maçında Tamer Tuna'yı izlemek güzel oldu. Överek başlayayım çekinmeden oynamak niyetiyle çıktı maça. 4 hücumcu castro gibi iki yönü oynayabilen 8 numara vardı sahada. Bu güzel ilk maç için. Ama Şenol Güneş tedrisatından geçtiği belli oluyor. Ben kendi oyunumu oynarım rakibin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor diyerek çıkmış sahaya. En basitinden bu kadar berbat duran top savunmasını nasıl yaptırabildi şaşırdım. Ayrıca oyuncu değişiklikleri çok geç oldu. Jahovic-ghilas ikilisi aldıkları her topu ezdiler. Biraz top tutabilseler daha farklı olurdu maç. Oyuna müdahale anlamında eksik kaldı. Sol tarafı eksik rakibe karşı Tayfur mesela kullanılabilirdi erken vakitte çünkü baya baya ismaili yerdi orada. İlk maçın günahı olmaz. Tamer hocayı yakından takibe devam.

Fenerbahçe için konuşmak erken. Ekici ve gülyano takıma girdiğinde başka olacaklar. Şuan geçen seneki takımın aynısı. İlk maçalar itibariyle olmuş dediğim tek takım Kasımpaşa. Onlarla erken karşılaşmak sıkıntı olabilir bize.

Son olarak Şenol hocaya yardımcı lazım. Bu kadar geniş kadrodan ben verim alacağını düşünmüyorum. Burdan da sıkıntısız çıkarsa stadın önüne heykel şart.

fidddas dedi ki...

rıdvan sağlam ağlıyor. ama yıllık 600 milyon dolar 5 yıllık 3 milyar dolar yayın ihalesi olan ligde yerli oyuncunun kalitesi bu haldeyken kural değişikliği olmaz, çok zor...

bunun yanında bizim 14 yabancı için neredeyse boş oyuncu yok ligde 21 kişilik listeye 12 tanesi yazılabiliyor. hem şl listesi için hem de ligde yedek listeyi sağlam tutabilmek için bir kaç yerli (özellikle ülke de yetişmiş yerli, gurbetçi değil) transfer etmek gerekiyor. çünkü biz yakın zamanda alt yapıdan 11 oynayacak oyuncu çıkaramayacağız gibi duruyor. bunda hem yönetimin hem de hocanın suçu var.
çünkü mevcut durumda stoperde yerli oyuncumuz yok ki bu aslında bir risk.

gurbetçi alacaksak bile 17 yaşında almamız gerekiyor ki şl listesinde yabancı sayılmasın.

nathan dedi ki...

Ben yabancı kuralına sarılacaklarını sanmıyorum. Renkliler de bir hayli yabancı transfer etti ve ediyorlar, hemen hepsi de 3-4 yıllık kallavi sözleşmelerle. Bunca borçla biraz yemez kısacası. Ayrıca yerli de kalmadı piyasada. Gurbetçi deseniz Torunoğulları vs derken en iyi biz buluyoruz bu adamları.

FB maçını izlemedim ama özetinden kısır bir maç olduğu belli. Esat Armağan Kaymaz'ın dediği gibi Volkan inşallah hep kalede olur. İkinci golde pozisyon hatası yok fiziksel refleks sorunu var, ama ilk golde iyi ve deneyimli bir kalecinin yapmaması gereken bir şeyi yapıp o mesafeden gelen sert topu tutmaya çalışıyor. Gerçi bu da ani karar refleksi ile açıklanabilir. Yine yaş mevzu yani. Ancak Aykut pragmatiktir. Kısa zamanda Kameni'yi kalede görürsek şaşırmayalım. Gerçi o da ne yapar bilinmez. Göztepe akıllı iş yapıp Andre Castro ve Scarione gibi iki acar adamı almış. Bu adamlarla kötü oynadıkları maçlarda bile skora yönelik işler yapıp ligde kalırlar gibi geliyor bana. Sadece seyirci biraz hayal kırıklığı. Gerçi şimdi tüm İzmirliler en vacation ve siesta formatındadır malum.

Aleni olan son konuda şahsen TFF'ye yürümek ya da tepki göstermek gibi işlerin işe yarayacağını sanmıyorum. Fikret Orman güzel açıkladı, yan yana gelmeyenler kanki oldu diye. Şimdi her kulüp kendi işine göre ve case by case pozisyon alıyor. Yine Orman'ın dediği gibi sakin kalıp işimize bakalım sonunda ipi yine biz göğüsleriz.

Yarın için; madem seti kolay yapamıyoruz kısa-uzun sert ve hızlı paslarla oynamak gerekli. Eveleyip gevelersek hem seyirci eksikliğinden stres düzeyi yükselir, hem de orta alan bu haldeyken arkaya atılan toplar nedeniyle gereksiz geriye çekilebiliriz. Ondan sonra El-Kabir'di Etoo'ydu derken bireysel işlerine izin vermiş oluruz. Tek konuda hemfikir olabiliriz Konya gibi orta alanı kolayca dolduramazlar.

Bugün Büyük Başkan Süleyman Seba'nın ölüm yıldönümü malum. Kendisine Allah'tan rahmet diler, bize gösterdikleri ve öğrettikleri için minnetlerimi sunarım. Büyük adamlar böyledir, 3 yıl geçti ama sanki dün gibi. Eminim 30 yıl geçtikten sonra da yokluğunu böyle hissedeceğiz. Rahat uyu Beşiktaş'ın dervişi.

drblackeagle dedi ki...

Seyirci olmaması ceza nedeni ile yoksa Göztepe taraftarı her türlü doldurur şu stadı

nathan dedi ki...

@drblackeagle

Bilmiyordum, teşekkürler. Biz göz-göz'ün şovlarını özledik, merakla bekliyoruz.

nathan dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=sscKA2yT3MI

beagle dedi ki...

@yilmaz
Yabanci serbesti olmasaydi misal 5 olsaydi kalan 5 oyuncuyu Turkiye liginden 100 milyon euroya toplayamazdik.
Bonservislere limit gelmediği, büyüklerin sağladığı rantin aptal takimlara dagitilmadigi koşullarda olabilir. Basaksehir, entep, konya vb milyon eurolar maaş verememeli.

planck dedi ki...

Dün PL maçlarında görüldü ki büyük başların hiçbiri hazır değil. Beraberliğe üzülürüm ama şaşırmam. Orman dün basına bi avans verelim nolucak ki dedi. Staddaki ilk lig mağlubiyetini alırsak nolucak ki yi görürüz. Çok ciddi konstrasyonla maça çıkmamız lazım. Ve dikkatli de olmak lazım, kırmızılar erken sarılar da şaşırtmayacak. Biliyorlar ki hızımızı alırsak işleri çok zor, en baştan frenlemeye çalışabilirler. Vurduğumuz gol olsun!

Hidayet dedi ki...

başkan hakikaten bazen ne dediğini bilmiyor . aynen "bize uefa 'nın yaptığını yapmaya kalkmasınlar ,dünyayı ayağa kaldırırım " sözü gibi , "bir avans verelim onlara" diyor . niye abi , seyircisiz yenemiyormusun antalyayı. yani gerçekten kötü niyet besleyen hakem olsam , gözlerim parlar şu demeçten sonra. mutlak galibiyet bekliyorum . yeter ki ortasaha konya maçındaki gibi olmasın , her türlü gol atarız antalyaya.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Fb geçen sene ki at Lens'e oyununun bir versiyonunu velbuana üstünden oynuyor. Değişik bir formata geçiş bu kadrolarıyla zor. Özellikle kjaer'i çok ararlar.
Bizim rakibimizin Başakşehir olacağını düşünüyorum. Bursa maçı gösterdi ki kazanma alışkanlıkları var. Antalya gibi bir takımı sürklase edip yenersek kupadaki o tablo değişir.

beagle dedi ki...

34 maçta 34 galibiyete talibiz. Avans falan vermiyoruz başkan. Bugün sahaya Savunmada Pepe, merkezde Oğuzhan, Hücumda Talisca ile çıkıyoruz, kenardan Negredo ve Lens girecek. Kimsede yok bu yetenekler. Azim ve güven beraber lazım. Seyircimiz kapidaysa da burası bizim stadımız. Adamı fena yaparız.

sports guy dedi ki...

Gecen sene kaldigimiz yerden devam edelim, yilin en zor maci :)

Takim hala hazir gelmiyor bana (1), rakip riza hoca (2), saha seyircisiz (3).

Senol hoca iki yildir riza hocaya karsi oyun ustunlugunu alamiyor. Atom kasimpasa'dayken de alamamisti, antalya'ya gecti yine ayni hikaye. 3 attik gecen sene inonu'de ama tartismali faul karari sonrasi gelen gol ve 10 kisi kalinca cozulmustu adamlar, kabus gibi bi 45 dakika izlemistik yoksa.

Bugun de oyunda dominant guc olarak gozukecegimizi dusunmuyorum. Ama yetenek ve kalite farkiyla sonuca gidebiliriz hazir rakipte deniz+menez yokken.

Pepe ve eto'onun yillar sonra karsi karsiya gelecek olmalari da ayri keyif olacak benim icin sahsen :)

Vurdugunuz gol olsun be gencolar!

nathan dedi ki...

Bu akşam beni sadece Beck düşündürüyor. Karşısında büyük ihtimalle Maicon oynayacak. Bu vatandaş 2 sezon önce Avrupa Liginde bize takmıştı. Formundaysa hızlı ve içeri girmeyi seven bir adam. Şenol Güneş'in Pepe'ye bu bölgeye de geçerek müdahale görevi vermesi iyi olur. Medel'in lisansı yetişseydi bu eşleşmeden dolayı düşünmeden oynatırdım.

Not1: Vida'ya Salı diyorlar. Bir de Sosa lafı dolaşıyor??

Not2: Cenk Tosun gol atınca artık stadyumda bu çalacakmış :)

https://www.youtube.com/watch?v=6Llh66Lp4Bw

Basar dedi ki...

Efsane başkanımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bizlere çok güzel gelenek ve öğretiler bıraktı...

Basar dedi ki...

@sports guy o maça Avrupa macından çıkıp gelmiştik, Caner ve Talisca sakatlanmıştı. Abu ilk golünü atmıştı (ne jenerik goldü be)ı. Bence çok değerlendirme dışı bir maç

beagle dedi ki...

https://youtu.be/Vf9F-kFkSYo

Ayni sokakları aynı sevdayla arkasından adımlamış olmanın gururu, hemşehriliğin mutluluğu, böyle bir büyüğe sahip olmanın büyük özlemiyle...

nathan dedi ki...

Başlama vuruşundan önce toplanan takıma maç konuşmasını kaptan Oğuzhan yapıyor ve çok hırslı görünüyor. Haydi rastgele. Efsane Başkan için.

nathan dedi ki...

Niye kart yedi Oğuzhan anlayan var mı. Sahada sürekli darbe alan biziz bir de.

ozan dedi ki...

Faulle ilk yari mac biticek galiba, bakalim ne zaman sari gelir Antalyaya.

nathan dedi ki...

Her birini 2 defa uyarma haline devam ederse 21. faulde sarı gelir. Tabii devre bitince olay soğur sayaç yeniden başlar. Düniya çapında olan ve oyunu oynatmayı ilke haline getirmiş hakemimizi merakla izliyoruz.

nathan dedi ki...

Negredo-Lens olsa dahi ve Medel olamayacağı için Atiba-Tolgay değişikliği lazım.

Pheaglix dedi ki...

eğer uzatmalar eklenirken faul öncesi ve sonrası oyunun soğuduğu birkaç saniyelik bölüm de dahil edilebilse şimdiden yirmi dakika uzatma gelmişti ilk yarıya (dakika yirmi beş şu an). geri kalan beş dakikada da gittik pozisyon bulduk zaten.

ozan dedi ki...

Sariyi faul ceza sahasina yakin olunca veriyormus Cuneyt. Uzaksa sikinti yokmus. Serefsiz

Sarper dedi ki...

Epeydir yazmayip sadece okuyordum. Cuneyt Cakir yazdirdi. Besiktas macini yonetirken bu kadar supheyle yaklastigim baska bir hakem yok.

nathan dedi ki...

Rıza oyuncuları da buna göre evrimleştirmiş. O ne uyduruk atlayış ve faul öyle.

Pheaglix dedi ki...

rezalet oynadığımız onlarca maç dahil, son beş senedir izlediğim en kötü beşiktaş maçı. hiç değilse biz kötü oynadığımızda rakip birşeyler oynuyordu da izliyorduk. şimdi sahada oynanan herhangi birşey yok, basket maçlarının son bir dakikası gibi bir ilk yarı seyrettirdi cüneyt sağolsun.

ozan dedi ki...

@Nathan

Riza hoca da cok kotu hoca. Faul yap, ortayi kitle her sene ayni. Azicik
gelistir kendini, cesistlendir oyununu. Sonra Lucescu gelmismis , te de hoca mi yokmus vik vik.

Pepe de koyar boyle sonra:))

nathan dedi ki...

@Sarper hoşgeldin.

İkinci yarı Tolgay-Negredo-Lens ile birlikte + % 30'luk bir fark sağlarız gibime geliyor.

Bu arada o kadar abukluk var ki ben onca maç içinde tv yorumcularının bu kadar açık ve net olayı anlatan şekilde konuştuğunu görmedim.

Ben bunları yazarken Pepe de yazdı. Hoşgeldin Pepe :)

nathan dedi ki...

@ozan

Ben de senin gibi Pepe yazarken yazıyordum :) Şimdi yatsın bakalım Rıza.

beagle dedi ki...

11 numara Maicon verilen 5-6 verilmeyenlerle 11 faulu tamamladi herhalde.

Artik Lens'i Q yerine koyup maça başlasak da çok iyi olurdu. Skoru açamazsak maç sonu bi dünya sıkıntı çekeriz.

Sarper dedi ki...

Cüneyt gibi hakemin?? çaldığı düdük sayısından rahatsız olması lazım. Karşında adam adama markaj yapan takım varken bu kadar faul olması çok normal, oyunun oynanmasını istiyorsan sarıyı vereceksin. Taraftarsız, bol faüllü tıkanık bir maç oldu. Kim ne oynadının hesabı yapılacak bir maç değil ama bu sene bol bol bu adam adama markajla karşılaşacağız belli ki, hakemler de doğru düzgün sarı vermedikleri takdirde çok sıkıntı yaşarız. Hocanın bol bol 5e3 çalıştırıp, takımı daha kompakt hale getirmesi, hızlı pasa zorlaması lazım. Bu kadroyla o olur mu burada onu daha iyi yorumlayacak arkadaşlar var.

Pepe'de hoşgeldi. İyi yazdı. Belki 2. yarı işin rengi biraz değişir.

Armagan dedi ki...

Gol sonrası çok eğlendim, süper fikir müzik olayı.

Pepe,hoşgeldin koç. Topla çıkışlarına kurban.

Babel-Lens değişikliği ve devamında Cenk-Negredo değişikliği gerekebilir. İyi başladık ancak oyun o kadar fazla durdu bir türlü tempo yükselmedi. Golü de duran toptan bulduk zaten.

Hidayet dedi ki...

bir an önce tolgay oyuna girmeli , oğuzhan yerine . o'nun yapamadığı işi ortaya gelerek q7 yaptı , talisca yaptı beyefendi yine sindi kaldı , hayalet .

negredo ve lens mutlaka takıma ısındırılmalı . özellikle lens , hazır öndeyken , önüne top atılabilecek bir oyuncu .

beagle dedi ki...

50.dk da bizim ataği durdurmak icin çaldığı faul ceza alaninda olsa penalti mi cslacak bariz vurdugumuz topa?
Pisliksin cuneyt...

nathan dedi ki...

İlk yarıda Talisca'nın frikik yerinde de avantaj uyguladı vatandaş. Bu arada Tosic bu maçta kademe konusunda efso haline geliyor. Rekabet böyle bir şey demek ki.

nathan dedi ki...

Eh yani penaltı çok ucuz ama penaltı olmadığından değil. Sen topa değil ilerleyen adama böyle savunma anlamında über saçma hamle yaparsan ne olsun başka. Hani omuz yap adamı sars filan diyeceğim hak getire. Doğrudan koşu alanına müdahale.

ozan dedi ki...

Dakika 70 oldu, Lens-Negredo izlesek biraz hazir skor da gelmisken

Ekrem35 dedi ki...

Şu dakika itibari ile başıma bir şey gelmeyecekse tosic'i maçın adamı ilan ediyorum.

nathan dedi ki...

Ne Necip'i o kadar transfer yaptık hocam ya

nathan dedi ki...

85. dk. Negredo. Umarım hoca İnler muamelesi çekmez. Bu maç istisna deyip geçiyorum. Ama diğerlerinde aynısı olursa çok kötü girerim söyleyeyim.

ozan dedi ki...

Hadi gecmis olsun.

Cok sikildim.

Taraftar yok, pozisyon yok, oyun yok. Besiktas maci olmasa izlemem.

Hidayet dedi ki...

@nathan

sana söylememişmiydim hocam . şuna inan , diğer maçta da ilk 11 cenk 'in . peki q7 çıkıyor , necip giriyor , lens otururken buna ne diyorsun ? hem de talisca'yı en etkisiz olduğu kanata çekerek .

bu arada görebildiğim kadarıyla penaltı değildi pozisyon . bu kadar etkisiz bir santrforun varken , negredo'yu 85 dk oturtmak.. bilemiyorum . o kadar da acil istedin ki santrforu , fakat lig başladı ,kullanmıyorsun .

Ziya Doğan ve 7 önliberolardan beri gördüğüm en rezil futbol anlayışlarından biriydi bu geceki . Rıza Çalımbay'ın uzun süredir bu kadar korkak bir futbol oynattığını hatırlamıyorum .

Üzerine konuşulacak pek birşey olmayan berbat bir maç .

Maç kopmuşken hocanın Negredo'yu bu kadar geç alması enteresan .

nathan dedi ki...

@hidayet. Birkaç kere daha izledim ve anladım ki pozisyonun penaltıyla alakası yok. Evet Cenk bir Burak modeli yapmamış ama o düşüşe de penaltı çalınmaz.

Q7 yine şekil yapıyor, lem olum sen bir takımın parçasısın ne zaman anlayacaksın bunu. Tonla zaman geçti emekliliğin de geldi. Bu adam asla anlamaz ben de bunu anladım.

Bu yıl hocadan çekeceğiz anlaşılan. Cenk ısrarı tek model değil adam tüm kadro için sürekli ısrar halinde. Hocam insanoğlu sürekli evriliyor farkında mısın.

Sabredeceğiz, herbişey değişir.

Hidayet dedi ki...

@nathan

o düşüş , dediğin gibi ,burak modeli değil. o düşüş ,neden cenk' in beşiktaşta bir numaralı santrfor mevkisinde oynayamayacağının en net belirtisi.

bulut dedi ki...

yorum yapmak için çok erken biliyorum ama geçen sezonun ortalarından itibaren bu minvalde oynadığımız için birşeyler söylemek lazım. bu kadar dandik ortasahayla oyuna hukmetmek çok zor. saglam taraftarla zayif rakibe karsi yapabilirsin eyvallah ama artik sinif atlamak istiyosan baska birseye evrilmek zorundayiz. ama belli ki senol amca aynen devam edecek. su boktan antalyaya karsi bile baski kuramadik.

tosice heyecanlanan arkadaslar var, yapmayin. ben de bir ara ulan demistim ama olmuyor biraz akilli rakip oldugunda anliyorsun yetersizligini. bir stoper gelmeli pepenin yanina medel de ortasahaya gecmeli baska yol goremiyorum. ortasahada top tutamiyoruz. talisca ve quaresmadan da en fazla birinin sahada olması lazım ki hızlı ve birlikte oynayabilelim. eski tas eski hamam devam edersek basaksehir bu sene sampiyon olur

beagle dedi ki...

Şu maç Lensi izleyecektik. Yerine Qimilin karavana şutlari, kaptirdigi toplari, her frikige, kornere maydonoz olup ilk adamı geciremedigi boktan ortalari ile geçti. Caner'in ortası cok acitti kolpayi ki bir tane daha vurdurtmadi maç boyu.

hastati dedi ki...

senol amca :) ahahahahh. dunde birisi fener gulyanoyu aldi demis :) besiktas taraftari bu sene cok rahat:)

yilmaz dedi ki...

maçı kısım kısım izledim, ilzediğim bölümlerde cenk'i beğendim. Ayrıca hocanın tercihlerini doğru buluyorum. Daha sezonun ilk maçında şampiyon takımı bozması saçma olurdu. İlerde negredo da lacak formayı lens de. Ama daha ilk maçtan değil.

Penaltı'nın "bence" pek bi inandırıcılığı yok. Verilmemesi gerekir ama Cüneyt Çakır böyle penaltıları vermesiyle nam salmış bi hakem. Keşke vermeseydi.

Geçen seneden çok farkımız yok. Tüm maçı domine ettik ama goller bir duran top bir penaltı. Defansta da bireysel hataları çok yaptık. Kızacaksınız bana ama ben aynı fikirdeyim, bizim defans problemimiz isimlerle alakalı değil. Pepe gibi bir oyuncuyu aldıktan sonra daha da defans defans demenin bir anlamı yok. Bu takım stoperlere hata yaptırmaya çok müsait bir takım. Ben bundan şikayetçi değilim, zaten 2 yıldır da şampiyon oluyoruz. Bu oyun sisteminden memnuniyetsizlik duyulacak bir durum yok bence.

nathan dedi ki...

@bulut. Hocanın en büyük "chellenge"ı benim en iyi transfer olarak gördüğüm Medel hakkında geçecek gibi. Oysa cuk transfer.

nathan dedi ki...

@yilmaz. Galibiyeti hak eden hangi taraf derseler bu konu tartışmasız Beşiktaş. Diğer tarafın oynadığı garabetti çünkü. Ama öte yandan hepimiz PL La liga Bundesliga'da izliyoruz çok şükür. Domine ettik sözü biraz ironik olmuş. İlk maç dersin geçersin buna söz yok zaten hem de seyircisiz. Bahsettiğin stoper krizi ise doğrudan orta alanla alakalı. Sadece bu konu için; Medel gelecek dertler bitecek. Tabii Senol Güneş oynatırsa.

Hidayet dedi ki...

en isabetli kararı hoca'nın , oğuzhan'ı oyundan çıkarmasıydı . keşke ilk yarının sonunda çıkarsaydı . bu kadar etkisiz bir 8 numara izlemedim ben hayatımda , pardon 10 numara .

Barreto dedi ki...

Yahu bismillah ilk maç, hemen hocaya yüklenmişsiniz. Yeni adamların adaptasyonu için milli takım arasına kadar sabredin. Sonrasında da oynatmazsa saydırırsınız hocaya. Bu koşullarda iyi bir sezon başlangıcı oldu. Güzel oyun için biraz zamana ihtiyaç var. Tosunpaşa müziği harika olmuş bu arada.

bulut dedi ki...

valla atiba hakkaten düşüşte bunu söylemek bile canımı acıtıyor ama medel atiba değişikliğini bir denemek lazım. medel oguzhan tolgay gayet iyi olur ama herkesin hareketli oynaması lazım ki baskidan cikabilelim. sen hizli cikip cezalandirirsan bu kadar rahat kimse üzerine gelemez

@yılmaz. haci ben bütün kısımları izledim, domine filan yok, oyun sistemi bile yok.

planck dedi ki...

valla değişik bir oyun deniyoruz sanırım, göbeksiz futbol. atiba ozzy talisca ortasahada yani 2. bölgede iptal. 3. bölgeye geçersek talisca bir ihtimal oyuna dahil olabiliyor. canerin 3. bölgeye direk paslarını tek pasla duvar olarak falan 2ye 1 yapıp oyunu açmaya pozisyona girmeye çalışıyoruz. yani bu şekilde okumaya çalışıyorum yoksa ortasahanın 2 maçtır bu kadar "yok" olmasına anlam vermek mümkün değil.

caner çok acaip bir adam hakkaten. bu tipte başka adam olmadığı için avrupada da çok işimize yarayabilir. fakat yine de ağrıları geçmediyse çok zorlamasın.

penaltı 51% penaltı. https://twitter.com/AlkolukBaskan/status/896845612754317313

beagle dedi ki...

@planck
Kenarlara doğru yedigimiz baskıyı kirmak için merkezdeki oyuncularin yaklaşıp üçgen kurmasi gibi bir degisiklik var takimda. İyi değildik tabi ama karşı takımın işini bu sekilde acayip zorlastirdik. Cok faule mecbur oldular.
Ama bu şekilde oynadigimizda merkez doğal olarak düşüyor. Kenara adam geçebilen hızlı biri koyarsak, rakibi de kenara/geriye ittirip merkezi geri alabiliriz.
Keske FBli Lens gibi biri olsaydi elimizde :)

GeceGezgini dedi ki...

Hocanin oyuncu degisiklikleri cok garipti, hic anlayamadim. Oguzhan 2-0'i saglayan oenalti oncesi kafa pasi ve sonraki dakikalarda oynamaya baslamisti markajdan kurtuldugu icin. Hadi onu Tolgay'la degistirdik ama quaresma-necip nedir abi? Talisca'yi kanata atmak nedir, hadi attin neden sol kanat bir de. Negredo 5dk kala girmesi ve Lens'in girmemesi ..

caner 2 duran top ve 1 asist. Arkasina fena adam kaciriyor ama:)

Tosic 2dk lik beynine kan gitmedigi ve arka arkaya sacmaladigi anlar disinda cok iyiydi.

Oguzhan'in ikinci yarida rakip alanda sol tac cizgisindr driplingle gittigi bir pozisyon oldu, vucut calimi falan yapti. Ilk senelerinde ne cok ve iyi yapiyordu bunlari. Iyice selcuk inan gibi atibanin yanina coktu kaldi, cok uzuluyorum. Eskiden yaptigin gibi al topu, yuzunu kaleye don ve yardir abi driplingle. Ver kac yapacak olcay-sosa-töre ve aralara kacacak, duvar olacak gomez'i mi ariyorsun acaba nedir derdin?

Neyse iyi bir galibiyetti sonucta, bu kadar faule ve adam adama markaja kolay degil akici top oynamak.

nathan dedi ki...

Bana göre özeti: Şenol hoca Sosa'yı ısrarla istiyor. Ben de istiyorum (az olmayan bir ihtimal söz konusu anladığım kadarıyla). Ama ben Sosa'yı takım oyunundaki rolü için istiyorum. Bunun, anladığım kadarıyla, hocanın o geldiğinde takımın daha takım gibi oynaması ihtimali için istediği durumla arasında "biraz" fark var. Elbette sabırlıyız ve bekleriz, Beşiktaş hep sabırla yükseldi. Lakin bir de şu konu var: Negredo gibi kariyerli adamları 85. dakikada oyuna almak "burada otorite benim" demek anlamına gelmeyecek ne yazık ki. İnler için de yazmıştım; böyle adamları ya hiç oyuna almazsın, ya da makul sürede alırsın. Diğer bazıları gibi çoluk çocuk ya da zaten taraftarın gazıyla oynayanlar değiller çünkü. Puanlardan bahsetmiyorum; umarım kaybetmeden üstüne koyarak devam ederiz. Biz ikazımızı yapalım.

F.N. dedi ki...

Bu Oğuzhan.dan ne isteniyor bu kadar çözemedim. Takımda al ver yapacağı bi tane adam yok. Talisca desen şut atcam derdinde q7 desen topu alınca kimseye vermeden oynamak. Bu çocuk tek başına napsin. Modric ile kiyaslamak gibi saçmalıklarda çıktı son zamanlarda adamın oynadığı orta sahada herkes al-ver yapanlar.

sports guy dedi ki...

Simdiii... oyun goz kanatti once, onu kabul edelim. Sanki bilic takimi yonetiyor gibi hissettim hatta bi ara.

Bu maci sakin kafayla tekrar izlemek lazim ama. Cunku belli ki gecen seneki "at quaresmaya" modelinden farkli bi seyler istiyor hoca, belli. Oturmus bi takim falan degiliz o acidan. Kanatlar merkeze indi, bi ara merkezler kanat oldu vb. Degisik bir oyun deniyor, bu acidan takdir edilesi. Seye benzettim ben bu durumu, CM falan oynarken yapay zeka bir sure sonra taktiginize adapte olur ve dagitir ya hani sizi, o kafa.

Adam her senesine farkli oyunla damga vurmak istiyor. Ilk denemelerini bu macta verdi. Oyun kanattan merkeze inecek ve tekrar kanada acilacak zaman zaman. Tahmin etmesi daha zor bir oyun oynanacak.

Bence hocanin kafasinda 15 16-16 17 sezonunun karmasi var oyun olarak. En azindan ben kisitli futbol bilgimle bunu cikardim :)


Gorecegiz neler olacak. Simdilik umutluyum, gecis doneminde 3 puan iyidir cunku. Ama skor almaya devam etsek bile 3. Haftadan sonra oyun isini ben sorgulamaya baslarim.

Hakkaten goz kanatti cunku su oyun. Milli mac arasinda taktiksel yukleme sart.

Hidayet dedi ki...

hatırlayalım , mario gomez ilk 11 oynarken , skor bizim lehimize ferahladığında , hemen cenk'i oyuna dahil ediyordu şenol hoca . şimdi neden 65 'te skor rahatlamasına rağmen negredo girmez ? trabzon nasıl burak yılmaz'ı hemen 11'e yazıyor ? adam 2 gol attı bugün . şampiyonlar ligi öncesinde 3 maçımız kaldı . milli maç arasıda falan negredo takıma uyum sağlamaz. o uyum ,oynayarak saha içerisinde kazanılır . adam hazır geldi , sezon öncesi kamp geçirdi , neden 85 .dk ? aynısını geçen yıl abou'ya yaptığı için ben şaşırmadım . abou'nun ilk resmi 11'i benfica maçıydı . bu olacak şey mi ?

bütün bunların sebebi, hoca, cenk aleyhine dengeyi bozmayı istemiyor . görün abou -cenk gibi , negredo-cenk yapacak . peki bunun için 4,3 milyon euro yıllık bir adama verilir mi ? neden bu kadar acele ettin o zaman santrafor transferi için . cenk'e partner mi aldırdın ,ilk 11'e golcü mü transfer ettin ?

F.N. dedi ki...

Cenk.i oynatması oyuncu değişiklikleri falan hocanın klasik inat ve adam tutmasi haricinde baska bisey değil. Hoca ne kadar başarılıysa bi o kadar da takıntılı ve inatçı. Başarı geldiği sürece yönetimden ve medyadan ses çıkmaz ama aksi durumda bu konu üzerinden çok yipratilar hocayı

nathan dedi ki...

@hidayet. Bu takımın birinci golcüsü Negredo'dur; ve bana göre kanat oyuncuları da Lens ve Babel. sports guy'ın dediği gibi milli maç arasından sonrasına bakacağız. Yoksa şampiyon kadroyu bozmama görüşüne katılmıyorum. O halde niye Konya maçındaki durumun vahametiyle Negredo'yu 60'da oyuna aldın derler adama. İstanbul'a geldikten 3 gün sonra oyunda.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Hocam bu takım böyle top yapamamaya devam edecekse Q7yi kimse kesemez bu takımdan. At topu Q7ye tavşan çıkarsın devam eder.

Ne kadar çok Oğuzhan o kadar az Q7. Denklem budur.

Negredo-Lens milli maç arasına kadar böyle gider. Sonra kadroya yerleşirler. Biraz alışsınlar takıma. Hocanın inadı yok bu sefer. Maça geç sokmasının sebebi açık. Önce göbekteki geçirgenliği azaltmak istedi. O yüzden Negredo geçe kaldı.

Duran toplarda ise Caner Q7de bir paylaşım söz konusu. İnatlaşmadan ziyade 2 delinin birbirini kabullenmesi durumu var. Pepenin direkten dönen topunu da Q7 ortaladı.

Cenkteki özgüven 10 numara. Kulübede Negredo var ama Cenk penaltı hariç yok. Bütün maç yürüdü ya adam.

Penaltı da ancak hakemin açısından penaltı olur.

@ Unknown

Real Madrid ne kadar pas oyunu oynuyor. Barcelona gibi değiller. Topu alınca ok gibi çıkıyor adamlar. Modriç oyunun katalizörü. Topu hızlandıran unsur. O yüzden Iniesta-Xavi ile değil Modriç ile örnekleme yapıyoruz.

planck dedi ki...

hoca maç sonrası basın toplantısında 2 maç daha oyunun hızlanmayacağının, lense ve negredonun da takıma ufaktan ısınacağının sinyallerini vermiş. gomez geldiğinde ilk 2 maça cenk 11 başlamıştı. gomez sonradan aldı formayı. fakat bu seneki cenk geçen sene +15 gol atmış bir adam. çat diye kesemezsin. hocanın taktik taraflarını tartışalım ama oyuncu yönetimi işini ona bırakalım bence :)

nathan dedi ki...

@planck

Yazmıştım. Konya maçı ne o halde? Cenk yine var ve 3 günlük Negredo oyuna giriyor. Peki bu hazır olma durumu mu yoksa mesele Cenk'in kesilip kesilmemesi mi.

Ötesi; madem adam hazır değil, 85'de oyuna almak nedir bilader? Hani hazır değildi? 5 dakikada mı hazır olacak?

Neyse.

Mayor dedi ki...

2-0 garanti skor degil. Rakip kotuydu ama Eto Fabrinin kurtardigi gibi pozisyon daha yakalasa yazardi. Ondan sonrasi kanser olurdu zaten. Cok hakim olamadik oyuna.

Hidayet dedi ki...

pepe -quaresma-caner -oğuzhan.. gibi ilk 11 oynayan oyuncular milli takımdayken , onların yokluğunda hangi takıma adapte edecek hoca negredo'yu aceba ? peki cl takvimiyle ilgili bir fikriniz var mı aceba ? 12 eylül 'de grup maçları başlıyor. milli maç takvimi 2 ve 5 eylül .

gomez geldiğinde fizik olarak iyi değildi ,kilo fazlası vardı . zaten hoca o'nu oturtamazdı . fakat abou'yu napoli'ye iki gol attıktan sonra oturttu . benfica'ya attı oturttu. abou'yu kanatta , cenk'i ileride oynattığı maçlar oldu . o kadar fark oldu ki sezon sonunda abou 2400 dk , cenk 3200 dk sahada kaldılar. hemen hemen 10 maç fark . sonra iş zora girince geçen yıl son haftalarda ne hikmetse hep abou başladı . oysa cenk aynı cenk'ti . ve cenk pozisyona giremeden biz o .lyon'a elendik . yeter , sıkıldık artık . hani rıdvan diyor ya fener taraftarı iki dmc'den sıkıldı diye, biz de etkisiz cenk'ten sıkıldık ,stoperlerin arasında ezilmesinden , top ceza sahasına girmezse "0" etkili olmasından sıkıldık.

yıllık 4.3 milyon euro alan adam , adı da negredoysa , real ,sevilla, m.city ,valencia kariyerli adam ,cenk'i keser ,hem enine hem boyuna keser. ben bu yatırımın heba olmasını istemem .o'nun için cl başlamadan önce bu adamın oynaması ,takıma alışması , gol atması gerekiyor.

"adebayor'u aldık ama milli takım arasına kadar m battal oynasın , adebayor yavaş yavaş alışır " kulağı tırmalıyor ,aptalca gelmiyor mu ?

bu rıza ne çok konuşuyor arkadaş. efsane falan ama kabak tadı verdi bu adam. şenol hocanın yerinde gözü var sanırım. eğer öyleyse bu futbol anlayışınla antalya sana fazla bile hocam.

Yorum Gönder

Ara