.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Ağustos 2017 Perşembe

2017/18 EkşiBeşiktaş'ın İlk 11'i

Ekşi Beşiktaş ilk 11 anketimizi sonuçlandırdık , sıra üzerine tartışmaya geldi . Muhtemelen Super Kupa maçı blog takipçilerinin kafasında bazı soru işaretleri doğurmuş veya fikirlerinin değişmesine sebep olmuş olabilir . 

İlk 11 anket sonuçlarına göre aşşağıdaki gibi oluştu :




Kadroda çok sürpriz bir sonuç yok . Lakin geçen senenin sonuçlarına göre oranlarında büyük değişimler olan oyuncular mevcut . Bunların başında orta saha ikilimiz geliyor . 

Atiba'nın oyları %28oranında düşüş gösterirken , Oğuzhan oylarını %39 oranında arttırmış . Atiba'nın Trabzon maçı sonrası sakatlık etkisiyle epey düşüş yaşayıp sezonu ortalama bir şekilde açmış olması bu kararda etken muhtemelen . Oğuzhan'ın oranındaki artış geçen sene çoğu Talisca transferinin gecikmesi sebebiyle anketimizde 10 numarada değerlendirilmiş olmasının etkisi yadsınamaz .

Yine transfer mağduru bir diğer isim Adriano . Geçen seneye göre %17'lik bir kayıp söz konusu ama o zaman Caner ankette yer almıyordu . Lakin bu sene de Caner'in sakatlıktan çıkmış olması Adriano'yu rekabetten kurtarmış gibi görünüyor . 

Pepe ise geçen sene Marcelo'nun aldığı oy miktarını epeyce arttırarak sağ stoperin sahibi olmuş .

Kalede geçen senenin sürpriz yumurtası Fabri , hayal kırıklığı Boyko'nun yerini rahat bir şekilde almış . Boyko'nun takımda kalma ihtimali çok fazla olmadığı için ankette yer vermediğimizi de ekleyelim .

Geçen sezonun tartışmalı oyuncusu Olcay'ın yerine gelerek önemli katkı veren Babel , 2 kanat transferinden çok etkinlenmeden sol kanattaki yerini önemli bir oy miktarıyla almış 

Diğer kanatta ise geçen sene alternatifsizliğin etkisiyle %63 oy alan Quaresma'nın , %41 oya düşerek yerini yeni transfer Lens'e kaptırdığını görüyoruz. Anketin en tartışmalı sonucu olmaya son derece açık görünüyor .

Talisca  son dönemde ki belirsizliklerden etkilenmeden %92 gibi önemli bir oranla ilk 11'de yer alıyor  . Olası Medel & Sosa transferleri durumunu epey etkileyebilirdi gibi zira bütün sosyal medya mecralarında  çoğunluk iyi bir kazanç gelecekse Talisca & Sosa değişiminin yapılmasından yana gibi bir izlenim veriyor .

Forvette Negredo normal sonuç olarak alternatifsiz . Cenk'in süper kupa maçındaki klas golü ve inanılmaz deparıyla engellediği şut ile Fenerbahçe maçındaki kötü hatıraları bir nebze silse de taraftar gözünde 11 oyunculuğuna yükselmesine pek etki etmemiş gibi görünüyor . 

Sonuçlar şimdilik bu şekilde . Duruma göre milli takım arasında güncellenmiş bir anket daha yapabiliriz . 

Hepimize güzel bir sezon dileğiyle .



36 Yorum:

Emrah D dedi ki...

acaba tam sonuçları da paylaşmanız mümkün olur mu? belki birilerinin enteresan bir keşfi olur.

ideal 11 dedi ki...

güzel oyun için kafamdaki ideal sistemin 4-3-2-1 yada B planı olarak 4-3-1-2 şeklinde olması gerektiğini düşünüyorum son dönemde.

proje takımlarında bunu çok görürüz avrupada.

bence kanat beklerini efektif kullanabilmek için daha fazla sayıda iç orta saha oyuncularına ihtiyaç var.dar alanda iş yapabilecek orta sahalar.oyunu orta sahaya sıkıştırdığın zaman yani rakibi ortadan delmeye çalışmaya başladığın zaman rakipte ortaya geleceği için kanatlarda bek oyuncularına oldukça güzel koridorlar açılır.

zaten çoğu maçta görürüz oyun orta sahada sıkışır ve bek oyuncusu defansın arkasına sarkar.kanatlardan tabi.barca da dani alves in etkinliği bundandır.

bu sistemin tercih etmemin ikinci nedeni ise kanat açıklarının kanat bekleri ile topun kanatlara açıldığı zamanlarda iş yapamaması.genelde driplingçi kanat açıkları kullanılır 4-2-3-1 sisteminde.haliyle oyunu kanatlara açarsın ama oyun tıkanır.

oysa bu benim son dönemde keşfettiğim sistemde rakipleri orta bölgeye çekip kanat beklerine alan yaratmak vardır.

gelelim oyuncu profillerine.bu 4-3-2-1 sisteminde.

orta üçlü: 1 adet dm sağında ve solunda koşan yetenekli 2 adet 8 numara.
önlerindeki ikili ise klasik dar alanda pasör olan elverleri gelişmiş hızlı düşünen 2 adet 10 numara. ve onun önünde tek forvet
bu sistemin B planı ise 4-3-1-2
https://www.transfermarkt.de/ogc-nizza/startseite/verein/417?saison_id=2015

claude puel in nice te başarıyla uyguladığı bir sistem.ligde 4 . oldular ve benimde dikkatimi burada çekti.ben arfa nın 17 gol attığı çift forvetin ise germain ve plea nın toplamda 20 gol attığı sezon.

https://www.transfermarkt.de/spielbericht/index/spielbericht/2609795

burada sistem daha net görülür.mendy klasik dm .koziello ve seri ayakları çok iyi iç orta saha oyuncuları.ve bel arfa.
şekilde görüldüğü üzere kanat açık oyuncusu yok.

bu sistemin kafama yatmasının üçüncü nedeni ise: artık rakipler takım halinde kaymaları oldukça iyi yapıyorlar.yani sen topu kanatlara getirip diğer kanata aktarıncaya kadar zaten rakiplerde diğer kanada geliyorlar.oysa bu yeni sistemde iki kanat beki içinde boş alanlar doğmuş oluyor.oyun ortaya sıkıştığında.
oyun ortaya sıkıştığında ise iş yapabilmek pas alışverişi yapıp kanat bekini kaçırabilmek içinde iç oyuncularına ihtiyaç var.sosa tarzında.1 adet dm yi çıkarırsak dışarı 4 iç oyuncusu ile iş yapmak işten bile olmaz göbekten.

bence günümüzde büyük takımların çıkmazı kanat açık oyuncularının geniş alanı sevmesi ama geniş alan bulamamasıdır.vede bu açık oyuncularının bek oyuncularının önünü ya tıkaması yada verimsizleştirmesi.

ideal 11 dedi ki...

bu arada tolgayı bilmem ama denilene göre oğuzhanın ileri içte yani üçüncü bölgenin içinde oynamayı sevmediğini düşünüyorum.şenol hoca da oğuzhandan bunu istiyor.baskı altında oynamak oldukça zordur.baskı altında ve dar alanda oynamayı seven oyuncular olduğunda ise tadından yenmiyor sistemin.

haliyle benim kafamdaki ideal sistemde oylamada çıkmış 11 de 1 tane iç oynayabilen oyuncu yok.bu durumda beşiktaş kanatlardan gelmek zorunda.rakipler kanatları kapattığında ise beşiktaş tıkanır set hücumunda.tıkandığı içinde 40-50 metre uzun diyagonel paslara dönüyor takım.

oysa ideal olan ortadan gelip bek oyuncusunu uygun şekilde bindirmesini sağlamak.şekilde görülen ilk 11 ile ortadan set hücumu yapmak oldukça imkansız.

şenol hocanın süper ligin bugunu keşfettiği sistem 1 dm li ve 2 om li sistem idi.bu bile çok iş yaptı fark yarattı.ama yetmez.yetmeyecek.artık 1 dm li ve 4 iç orta sahalı sistem gerekli.yani 4-3-2-1

futbol oyununun yakın dönemde bu sisteme evrileceğini düşünüyorum.
diğer türlü oyuncu tiplemeleri ile ne akışkan bir oyun sağlayabilirsin ne de oyunu açabilirsin.

rekiplerde artık beşiktaşın kanatlardan geldiğinin farkındalar ve önlemlerini alıyorlar.

turgay dedi ki...

Fransa, Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da yayınlanacak maça seyircisiz oynama cezası veriyorsun. vizyon be kardeşim. yetmez demirören yetmez.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın tahkim kararı belli olduktan sonra ,ki zaten belli ya , neyse , alması gereken ilk karar , türkiye kupası maçlarına ilk eleme turundan itibaren u21 takımı ile çıkmak ve bu kupa boyunca deplasmanda oynanacak hiçbir kupa maçına seyirci götürmemek olmalı . bu rezil düzene pepe , negredo quaresma lens..gibi oyuncularımızla reyting kazandırmayalım . şampiyonlar ligi ve lig'e odaklanalım . bırakalım kendi çamurlarında debelensinler.

Hidayet dedi ki...

ayrıca yönetimin bu tür konularda çok daha dikkatli olması gerekir .konya -başakşehir arasındaki kupa karşılaşmasını izleyen bir insanın zihninde samsun'da oynanacak maçla ilgili bazı şimşekler çakmalıydı . bu tür takımların o boktan kupa için göze alamayacakları şey yoktur . şampiyon olamayacaklarına göre alabilecekleri en prestijli kupa . maçtan birkaç gün önce kamuoyuna maçla ilgili endişelerin olduğu ,bazı duyumlar alındığı söylenebilirdi. testi kırılmadan atılan tokat misali . hadi bu yapılmadı . maçın ikinci yarısı sahaya girmeler ve bıçak ile birlikte takım soyunma odasına girmeliydi . o yavşak konya başkanı sizin ayaklarınıza kapanırdı çıkmanız için . lütfen artık şu "dost klüp" ayaklarını bir bırakalım .

eğer ceza alan iki klübün ,birine 5 maç ,diğerine 1 maç veriliyorsa , bu 1 maç verilen takımın kenar süsü yapıldığının en büyük delilidir . sayın başkan bakalım dünyayı ayağa kaldırabilecek mi ? nasıl bir tutum izleyecek , göreceğiz.

carlito dedi ki...

cezanın en geç yarına kadar tahkimde kalkmasını umuyorum.. ceza ertelemesi falan yapmalılar..
aksi halde başkan yapmıyorsa bile biz ortalığı ayağa kaldırmalıyız! çok kalabalık bir kitleyle tff'ye yürüyüş düşünülebilir..

nathan dedi ki...

@ideal 11.

Güzel tespitler. Oyuncuların kapasiteleri ve etkinliği tartışmalarını kenara bırakarak oyun sistemine bakarsak, Beşiktaş 4-3-2-1 ile set hücumunu Sosa ve içeri kat edebilen Olcay ve Töre ile yapıyordu. O takımda Oğuzhan da istediği oyun tarzını yansıtarak Töre ve Olcay'la ceza sahası içinde aksiyonlara girebiliyordu. Şimdiki sistemde Talisca serbest takılıyor ve biri çizgide olmak üzere iki kanat oyuncumuz var. Oğuzhan'ın daha fazla zorlanması normal. Şimdi Babel-Lens ikilisiyle daha yüksek oranda içeri giren ve geriye dönebilen, beklerle al-ver yapacak kanatlarımız olacak. Sanırım Şenol Güneş'in Lens ısrarı bu nedenle.

Sorun şu ki, bahsettiğin sistemde yani 4-3-2-1'de Ortadaki 2 sekiz numaraya Tolgay-Oğuzhan belki uyar da, Talisca'yı nereye koyacaksın. Asimetrik bir oyuncu olarak yüksek oranda yazdığı için Talisca'dan vazgeçilmesi mümkün değil. Bu nedenle sistem olayı çok önemli olsa da mevcut kadroyla biraz zor. Aslında Şenol hoca biraz bahsettiğini denemek adına son hazırlık maçında 4-6-0'ı deneyip Talisca'yı ilerde serbest oynattı. Ancak gol açısından pek işe yaramadı.

Talisca 4-3-1-2'de öndeki ikilinin arkasındaki adam olabilir desek Bu defa da Babel-Lens işi sakata girer. Biz yine şöyle oynayacağız: 4-2-1-2-1. 4'lünün önündeki 2'li rakip ataklarında çok önemli tabii.

carlito dedi ki...

ayrıca seyircisiz cezası kaldırılmazsa tüp kafanın kulüpten ihraç edilmesi için kampanya başlatmalıyız..

Hidayet dedi ki...

meraklısına , ithaki yayınlarından 8 gün sonra çıkacak kitap tavsiyesi. jonathan wilson , futbol taktikleri tarihi

http://www.kitapyurdu.com/kitap/futbol-taktikleri-tarihi/432627.html&publisher_id=67

içeriğine ve hakkındaki yorumlara amazon üzerinden bakılabilir

https://www.amazon.com/Inverting-Pyramid-History-Soccer-Tactics/dp/1568587384/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

sports guy dedi ki...

Ceza yorumu yapmiycam, normal sartlar altinda bence bize 1 mac konya'ya 8 mac falan verilmeliydi. Ama tahkim sonrasi biz 0 konya 3 falan alir tahminim. Ben besiktas medyasinin soyledigi kadar melek oldugumuzu dusunmuyorum. Tribunden tribune mesale sallanmis gururla cekip videosunu koyan tribuncu arkadaslar var.

Yalniz burada dmc dusunmuyordur yonetim dedikten sonra medel+stoper kovalanmasi komedi oldu :)

Takim nasil bir oyun ortaya koyar onu kestirmek zor ama isim bazinda sanirim tarihin en iyi kadrolarindan biri oldu bu medel'in gelisiyle.

Su kadronun basinda neyse ki senol hoca var. En buyuk guvencem yine o. "Kadro iyi ya hoca o kadar da onemli degil" diyenler bu senenin galatasaray'ini iyi izlesinler. Cok ders cikacak o taraftan feyz alinmasi gereken, cok.

ideal 11 dedi ki...

nathan

hocam benim iç oyuncusu dediğim olay topu ikinci yada üçüncü bölge içinde ayağına alması yada orada beklemesidir.yoksa taç çizgisi kenarında alıp içeri kat eden oyuncu tiplemesinden bahsetmiyorum.lens kü7 töre genelde çizgide bekleyip top alırlar.buda bence kanat beklerinin fonksiyonunu daraltan bir vakıa.kanattan set hücumu kuracaksan bu 2 oyuncu ile olmaz.

puel in nice takımındaki sisteminde örnek verdiğim ilk 11 (rennes maçı) de kanat açık oyuncusu yok.8 numara dediğimiz oyuncularda bence harika pasör oyuncuları. seri ve koziello.önlerinde ben arfa. güzel 3 lü.
ama benim kafamdaki ideal ise çift 10 numaralı ve tek forvetli bir sistem.yani 4-3-2-1 dir. 3 lüdeki dm yi çıkarırsak 4 ayağı iyi iç orta saha oyuncusu ile bence çok iyi kombinasyonlar yapıp bek oyuncusunu devreye sokarsın iki kanatta da.

bu arada favre güzel oyun oynattı ama puel inde yarattığı sistemden oldukça istifade etti.puel in takımı 58 gol atıp ligi 4. bitirirken favre nin takımı sonraki sezon 63 gol atıp 3. bitirdi.favre eyseric belhanda seri , cyprien ve koziello gibi 5 adet iç oynayabilen oyuncularla bunu başardı.

nathan dedi ki...

Medel için 2,5 milyon sözleşme ücreti, kendisine de 3 yıllık sözleşmeyle yıllık 2,3 milyon. Toplamı 9,4 milyon. İnanılmaz bir finansal başarı.

Zaitsev dedi ki...

İlk maç seyircisiz, rakip Antalya hakem Cüneyt Çakır. Ben buna kumpas derim. 3-4 farklı büyük bir şaplak atmak gerekli.

nathan dedi ki...

@ideal 11

Bahsettiğin sistemde ortadaki 3'lünün DM-CM-CM olması ideali ki Favre'nin takımında da böyle olmuş anlaşılan. Beklerin de sürekli ileri gidenlerden olması da şart tabii. Favre Şenol Güneş gibi sürekli hücum düşünen bir TD. Ama kafasında birden fazla oyun planı var. Eskiden 4-4-2 oynatıyordu misal. Geçmişte uğraşsak bize de gelebilirdi belki.

turgay dedi ki...

Fabri
Medel pepe adriano
Lens Tolgay Oğuzhan babel
Talisca
Negredo Cenk

İç saha takımı bu şekilde yapabiliriz bence

nathan dedi ki...

Medel'in sözleşme bedelini de 6 aylık 4 taksit yapmışlar. Ayrıca bir stoper için kaynak çok olmasa da hala var. Kadroları hemen yazmayalım :)

sports guy dedi ki...

Taksit isi de besiktas medyasinin yeni modasi oldu. Yahu butun transferler taksitle odeniyor zaten. FFP acisindan baktiginizda bizim hesaplarimizda -2.5 gozukecek yine bu sene icin Medel uzerinden, eger Kap'ta bu sene 1.5 seneye 1 odenecek gibi bir aciklama gelmezse(bakiniz: Lens).

O yuzden bu son kursunumuzdu tahminim bonservis konusunda. Boyko da yine tahmin ettigim gibi Paok yolcusu, oradan gelecek kaynak ekstra stoper icin ne kadar para harcayabilmemizi saglar onun hesabini yapmadim daha.

Basar dedi ki...

Gitmediğim bir maçtaki yapılan hareketten suçlu tutulamam. Suç bireyseldir, bırak gitmeyi uçak yolculuğundan dolayı izleyemedim bile... hal böyleyken ve pasolig denilen cisim icat edilmişken olan bitenden sorumlu tutulamam. Maddi kaybımız var, bence TFF'yi bireysel olarak toplu halde dava etmeliyiz. Tek ihtiyacımız iyi bir Beşiktaş avukatının girişimde bulunup emsal karar cikarttirmasi.

sports guy dedi ki...

@Basar GS de ayni cezayi aldi gecen sene, yapacak bir sey yok. Sadece super kupa icin gecerli bu seyircisizlik mevzusu maalesef.

Sezon ici statta olay ciktiginda yine tribun kapatma/tribun bilet iptali vb. olur.

Ayrica macta passolig uygulanmadi, daha dogrusu sadece oradan satis yapilmadi. Kagit bilet de basildi ve gecerliydi. Bundan sonra bu maclarda da passolig uygulanacagina iliskin aciklama bile yapti yeni bakan.

Yani o karari aldiracak bir avukat yok maalesef.

Imza: bir avukat.

nathan dedi ki...

@sports guy

Paok Boyko için 2,4 teklif etti deniyor. Doğruysa elde kalanlar vs ile stopere yetebilir. Bu arada Kaan Ayhan ismi dolaşıyor. Medyada çok parlatıldı ama kapalı kutu. İzleyen bilen gören varsa bilgi verebilirse seviniriz. Olsa dahi netçe itibariyle yerli kontenjan, Ocak'ta Vida'nın geleceği ve Mitrovic'in kiralık gideceğini sanıyorum.

Medel'in kısa boylu olmasına takanlar için Fırat Günayer paylaşımı:

"Portekiz'le oynadıkları milli maçta Ronaldo ve arkadaşlarına karşı 6'da 5 hava topu kazanma oranı yakaladı"

https://twitter.com/firatgunayer/status/895748364347822085

Uçan Şilili :)

Kesin olan Vodafone'da taraftarın sevgilisi olur. Ben başarılı olacağına da inanıyorum. Sonucu ilk lig maçında görürüz. İster stoper isterse de DM, savunma bölgesinde ne olup ne olmayacağı daha kısa sürede belli oluyor.

nathan dedi ki...

Şili basınından El Hora'nın anasayfa manşeti:

"La dupla PEGA no dejara pasar el viento en Besiktas".

"PEGA ikilisi Beşiktaş'ta rüzgarı bile geçirmez."

PEGA: Pepe ve Gary Medel.

sports guy dedi ki...

Medel'in Sili performansi bizim icin olcu olmaz. Yanlis hatirlamiyorsam mac basina 1(bir) hava topu kazanan oyuncu. Meraklisi icin marcelo 4 civariydi bu konuda.

Yerden oyunda muthis oyuncu, ama onu oynatiyorsak stoperde duran top paylasimini cok iyi yapmak lazim. Gomez zamani necip alexis vs siritmiyordu bile stoperde cunku Gomez supuruyordu oralari. Negredo bu role soyunacaksa problem olmaz. Yoksa orada aci cekeriz yine.

Ben medel'i dmc olarak cok begeniyorum. Stoper olarak yukaridaki sartlar saglanirsa okeyim. Ama her halukarda ceza sahasi etrafindan yedigimiz gollerin sayisinda azalma olacaktir. Medel'in en buyuk olayi aci kapatmak cunku.

Bir de adam topu rakip sahada oynayan takim oyuncusu. Hucumda yardirirken kontraya gelen rakibe karsi hizli reaksiyonlarla sonuc alir. Bunlar onemli ozellikler.

Hoca istememis dendi falan ama Medel'e kani cabuk isinir diye tahmin ediyorum. Taraftar zaten direk bagrina basacaktir o ayri.

nathan dedi ki...

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e4/ef/b6/e4efb6be554f1a5abb268a81e9a257cf.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=t1aouN5f4DQ

Alayına gider..

Basar dedi ki...

@sports guy

Sevgili avukat kardeşim şunu sormak isterim suç kişisel midir değil midir?

Samsun'da maç oynanırken ben İzmir-İstanbul uçağındaydım. Kanıtları ve kayıtları ile mevcuttur (kamera kayıtlaarı, uçak yolcu listesi, otopark çıkış kaydı, havaalanı çıkış kameraları...) Bu durumda fiilen Samsun'da çıkan olaylarda bulunmuş olmam mümkün değil. Ama orada çıkan sonuçtan dolayı parasını peşinen verdiğim bir etkinliğe katılamıyorum. Kısacası mağdurum. Benim gibi on binler var. Zararımın maddi manevi karşılanmasını istiyorum.

Hidayet dedi ki...

medel stoper olarak elbet iyidir de , benim kişisel tercihim , o ışık hızıyla geçilen ortasahamızda oynayıp ,hızlı top kapıp , hemen atak devamlılığını sağlaması .topun daha çok bizde olduğu , genelde rakip sahada oynanan maçlar için söylüyorum . şahsen , stoper'in çok gözönünde olduğu , kahramanlaştığı maçlar beni rahatsız ediyor . öyle ya ,bir olmaz,iki olmaz ,üçüncüde rakip araya bırakıverir ,olur .top o bölgeye fazla yaklaşmamalı. konya maçının ilkyarısını düşünelim pepe +medel olsa ne yazar . atiba- ozzy bitik ,en ufak direnç koyamamışlar , adriano keza ,beck rezil. umarım bir tane de stoper alırlar da medel ortasahaya kayar. vida'yı istediğimden falan değil de ,bazı yerlede şunu okuyorum ; "başkan , sözleşmesi 5 ay sonra dolacak adama bonservis vermez ". iyi de kardeşim , 5 ay sonra , senin cl'de defterin dürülmüş , üst tur ya da uefa konumun belirlenmiş olacak . sen bu iki kulvarda da olamazsan, devre arası bedava vida gelse ne yazar. onun için eğer bir stoper alınacaksa ,niyet varsa , devre arası falan beklenmemeli.

turkkant dedi ki...

Medel transferi en çok Babel'e yaramıştır. Muhtemelen hoca çoğu maçta eşleşme yüzünden uzun Babel'i ilk 11 yazar.
,

carlito dedi ki...

Eğer Sosa gündemden kalktıysa son yabancı hakkımızı Ba ile kullanmak mantıklı geliyor.. Negredo veya Cenk'e bir şey olsa yandığımızın resmidir, Pektemek'i kulübede bile görmeye tahammülüm yok! Golcü önemli, o konuda işimizi garantiye almak zorundayız.. Stoper işini Medel, Tosic vs. ile en azından devre arasına kadar idare edebiliriz..
Adı geçen Kaan'a ise soğuk değilim, çünkü yabancı kontenjanını işgal etmeyen Alman altyapılı bir seçenek.. En azından denemiş oluruz, Atınç'tan falan hayır yok..

Sosa sürprizi olursa şahane olur ama.. Ba'ya yer kalmaz ama Talisca forvet olarak bile kullanılabilir Sosa varken.. Daha önemlisi bir sakatlık halinde Talisca'nın bir tane alternatifi yok...

Emrah D dedi ki...

@nathan Boyko @ PAOK haberleri büyük ihtimalle yalan. PAOKlu arkadaşlarıma her haber çıktığında soruyorum sadece ilk çıktığı zaman hakikaten Yunanistan'da da haber vardı ondan sonrakiler hep sallama gibi. PAOK iki tane kaleci aldı bu yaz üçüncüyü almayız diyorlar.

BurkayJK dedi ki...

@Basar

İsyanını anlıyorum. Maçta Passolig kullanılmadığı için cezayı kulüplere kitlediler sanırım. İsteseler maça giriş yapan kişileri tespit edip sadece onlara ceza verebilirler miydi, bence evet. Günümüzde bu hiç zor bir şey değil. İstanbul'da veya Konya'da maçı televizyondan izleyen adamın hiçbir suçu günahı yok. Hele senin hiç kabahatin yok. :) Futbol taraftarla güzel. Keşke Beşiktaşlı avukatlar önderliğinde sonuç alabileceğimiz bir dava açılsa.

Soruyu başkasına sormuşsun ama ben de düşüncelerimi söyleyim dedim. Hukukçu arkadaşın cevabını ben de merak ediyorum.

Beşiktaş tarihinin kağıt üzerinde açık ara en iyi kadrosu .

Bence sürpriz bir Beck hamlesi gelebilir . Zira hem Medel hem Atiba sağbeki yedekleyebilirler Gökhan'ın yokluğunda .

Hocanın orta ikili tercihi çok ilginç sonuçlar ortaya çıkartabilir . Olmazsa olmaz tek isim Oğuzhan gibi görünüyor . Yanındaki tek kişilik yere 3'ü net 11 adamı olmak üzere 4 aday var .

Az çok tanıyorsak Antalya maçına Cenk-Quaresma-Atiba-Beck çıkar ilk yarı 0-0 biter :)

diope dedi ki...

merhaba arkadaşlar, ben bi konu hakkında konuşcam. bu Beşiktaşın avukatları sicili iyi olmayan kişiler. ve başarısız avukatlar. açıkcası bizim çoğu davada sonuç alamamızın sebebi de bu. çok çok daha profesyonel avukatlarla çalışmamız lazım.

sports guy dedi ki...

@Basar

Ceza hukuku uyarinca sucun sahsiligi ilkesi vardir evet, ama hukuk turlerini birbiriyle karistirmamak lazim. Bu spor hukuku, ceza degil.

Uefa da ayni mantiktan lyon ve besiktas taraftarinin yaptiklarindan dolayi ertelemeli olarak avrupa kupalarina katilmama cezasi verebiliyor. Ben tribunde miydim? Hayir. Ama ceza gelirse cezasini cekecek miyim? Evet.

Her hukuk dalinin kendine ozgu kurallari vardir ve talimatnamede seyircisiz mac oynatma cezasi icin olusmasi gereken sartlar bellidir. Super kupa maci bu konuda az once belirttigim gibi istisna teskil ediyor cunku passolig de uygulanmadigi icin "bilet iptali cezasi" verilemiyor. Bu durumda talimatnameye gore seyircisiz cezasi verebilirler ancak.

Dedigim gibi, gecen seneki super kupa macindan sonra Galatasaray da magdur oldu, 2 hafta boyunca medyada isyan ettiler ama talimatname acik oldugu icin sonuc alamadilar. Kulupler her zaman taraftarinin yaptiklarindan sorumlu tutulur.

Yarin bir gun konya maci oncesi semtte olay ciksa ve senin aralarinda olmadigin besiktas taraftari konyalilari dovse, yine seyircisiz mac cezasi yiyebilirsin.

Magduriyetini anliyorum, ama that's the futbol.

beagle dedi ki...

@Övünç
Talisca'yı koyar ama. Frikik olur belki.

planck dedi ki...

Atibayı yerinden edecek adamı atibanın oğlu çağırıyor yaw güzel olmuş :)

nathan dedi ki...

@diskonnektus erektus

Bahsettiğin gibi 2 kaleci almışlar bir daha almazlar.

Yorum Gönder

Ara