.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Haziran 2017 Cuma

STSL 34 Beşiktaş - Osmanlıspor


Tarih: 20 Mayıs 2017 Cumartesi , 17.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler (BJK 0g 0b 0m - OS 1g 0b 0m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Marcelo , Ricardo Quaresma / Zydrunas Karcemarskas , Hakan Arıkan , Aykut Demir , Tiago Pinto , Koray Altınay , Advija Vrsajevic , Musa Çağıran ,Mehmet Güven , Erdal Kılıçarslan , Aminu Umar 

Cezalı Oyuncular : - / Vaclav Prochazca

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

44 Yorum:

Serkbal dedi ki...

Tolga Beck rodi Ersan Caner Gökhan inler Necip Tolgay Aras Cenk dembabuş 11 ile çıkalım

fidddas dedi ki...

hamza ve osmanlıya vodafone arenada yenilmeyelim. :)
ilk lig mağlubiyeti onlardan olmasın.
galibiyetle kapatalım sezonu, hatta abuş ve damba iyi ikili olabileceklerini göstersinler.

gelecek yıl fikstür de ilk bakacağım hafta son hafta olacak..acaba osmanlı mı diye :))

clutch dedi ki...

fidddas değinmiş, ligde ve avrupada henüz mağlubiyetimiz yok evimizde. 29 resmi maçta tek yenilgi, onu da nası bir ortamda olduğunu söylemeye gerek yok. Kutlamalardı tekne turuydu falan derken evimizdeki unvanımızı kaybetmeyelim :) demba ve caneri ilk 11 görmek istiyorum gerisi pek umrumda değil :)

sports guy dedi ki...

Valla ben de tam tersi ilk maglubiyetimizi alacaksak boyle bi macta alalim derim. Sonra gereksiz baski olacak ligde x mactir yenilmedi falan diye.

Umarim yeniliriz falan demiyorum tabi yanlis anlasilmasin :))

11de normalde oynayanlardan bi tek tolgay olur olsa olsa. Keske oguzhan aydogan ve muhammed enes'i de gorsek ama oynatmaz hoca biliyorum.

Cenk tek forvet kesin bilgi ama. O yine deneyecek kralliga gitmeyi eminim :)

carlito dedi ki...

bence demba kesin oynar, hoca kalmasını istiyormuş.. tolga, caner, atınç, beck, necip gibi isimleri de 11'de başlatacağını düşünüyorum, inler'den hala emin değilim :) umarım hoca oynatır da iyice takıntılı görüntüsü vermez.. galibiyetten şüphem yok, kim oynarsa oynasın bu şahane günü futbolcular da lekelemek istemeyecektir..
erken saatlerden itibaren semtte olmayı planlıyorum, geçen seneki tekne şovunun tadı damağımda kalmıştı, tekrarlanacak olmasına çok sevindim.. umarım gelenek halini alır..
geçen sezonki kupa töreninden çok keyif almamıştım, bu sefer maç gününe denk gelmesinden çok memnunum.. bir sürü gereksiz konserler vs. olmadan, takımın ön planda olacağı güzel bir kutlama olacak, ben de eski açıktaki sezon başından beri değişmeyen koltuğumda olacağım (fb maçında başka koltuktaydım, yenildik!) yarını sabırsızlıkla bekliyorum ;)

nathan dedi ki...

@carlito. Planlarını anlatıp orada olamayan bizler için yaktın geçtin ortalığı :) Ateşini yolla bana olayının 9-10 defa peşpeşe çalınması dışında herşey mükemmel cereyan ediyor :)) Tamam biz de coşuyoruz ama bir yerde aynı şarkıdan yarılıyoruz artık. Kreatif Beşiktaş taraftarının alternatifler de bulacağından eminim.

Stadımızın en çok sevdiğim yanı koridordan geçip kapılardan tribünlere ulaşınca gördüğünüz sizi yutan hali ve nerede oturursanız oturun elinizi uzatsanız sahaya değecek hissi vermesi. Taraftarın takımı itmemesi imkansız hele ki bu Beşiktaş taraftarı olunca. Bu nedenle A2 takımı dahi çıksa bu atmosferde onlar da bu son maçta galibiyet alır.

Tekne şovu şu açılardan da önemli. Geçen yıl olmayıp bunu yaşamayan bir hayli oyuncumuz var. Bu şov takıma aidiyeti ciddi artırıyor. Ayrıca her biri yaşadıkları bu muhteşem anları hayatları boyunca unutmayacaklar. Gitseler bile Beşiktaş hep akıllarında kalacak.

La Vittoria e Nostra!

beagle dedi ki...

Hşşşt Bülocaninho. Beşiktaş 4 Rıza da 4 daha koymuş. Ne etti? 8! Yaziyla ne girdi? SEKİZ! Hadi alt kümede iyi çalış bi daha gel, gene koyalım...

nathan dedi ki...

Alakasız olsa da aklıma geldi yazayım dedim. Ben Şenol Güneş dışında Hikmet Karaman'ı yerli hocalar arasında ayrı severim. Saygınlığı ve taktik bilgisi gayet yerindedir. Kendisine kariyerinde bolca başarılar diliyorum.

sports guy dedi ki...

@nathan hocam bu tam twitterlik yazi olmus, bu blogda buna alakasiz demene gerek yoktu :)

Valla yarin trabzon'un performansini merak etmiyor degilim. Isin anti bursa kismini falan gectim, komple notr yerden baksam da ligin ikinci yarisinda bu kadar dibe vurmus takimin sirf ilk yarida baska hocalarla topladigi puanlarla ligde kalmasi bana haksizlik gibi geliyor. Dusmeli bursa.

Olan bizim yillik 6 puana olacak ama raziyim, napalim.

nathan dedi ki...

@sports guy. O 6 puan şahsen helal-i hoş olsun :)

nathan dedi ki...

Boş ergen işleri ama kulübe de yazdım. Yarın kupa kaldırılırken şu çalmalı:

https://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs

Açılışa gelemedi sesi gelsin :)

Unknown dedi ki...

Spor haberlerinde sezon içerisinde fazla oynama şansı bulamayan yedek oyunculardan oluşan bir kadro ile sahada olacağımızdan bahsedildi. Form durumlarından bağımsız olarak tam kadro oynayan bir osmanlıspor'a mağlup olma olasılığımız, geçen sezonun son maçı olan konya maçı düşünüldüğünde, oldukça yüksek gibi. Ancak maç postunun eksikler kısmında belirtildiği üzere, adamların da bir sürü oyuncusu yok. Zaten sezon boyunca yedek kalan oyuncularımızdan üretilecek bir kadronun da rakipten daha iyi oynamasını beklemek çok da hayal olmaz herhalde. Esas sorun kalede oynayacak Tolga ile taraftar arasında yaşanacak olası bir diyalog sonrası şampiyonluk kutlamalarının tadının kaçması.

Olası 11:
Tolga-Beck-Mitrovic-Atınç(Ersan)-Caner-Necip-Gökhan-Tolgay-Aras-Cenk-Demba Ba

Ayrıca Şenol hoca da son haftalarda tribünlerde sıkça duyduğumuz oyuncu tercihi tezahüratlarına (örneğin Demba Ba tezahüratları) oldukça bozulduğunu ve bunu kendisine saygısızlık olarak gördüğünü söyledi. Bundan da vazgeçsek iyi olacak sanki..

Türk basınına büyük hizmet. Bu sezon kiralık olarak başka kulüplere verilmiş oyunculara baktım ve şu listeyi hazırladım. Bu oyuncuları sık sık basında büyük kulüplerimize yazılırken görürüz :)

Andreas Christensen-Chelsea
Eliaquim Mangala- Man City
Kyriakos Papadopoulos- Leverkusen
Bruno Martins Indi- Porto
Thomas Vermaelen- Barcelona
Ricardo Pereira- Porto (sağ bek, bunu fenere yazın)

Alfred N'Diaye- Villareal
Marco van Ginkel- Chelsea
Mario Pasalic- Chelsea

Joel Campbell- Arsenal
Samir Nasri- Man City
Adrián López- Porto
Munir El Haddadi- Barcelona
Cristian Tello- Barcelona
Luciano Vietto- Atletico Madrid
Matías Kranevitter- Atletico Madrid
Massimo Bruno- Leipzig
Jean-Paul Boëtius- Basel
Younès Belhanda- Kiev

Loïc Rémy- Chelsea
Enner Valencia- Westham
Bertrand Traoré- Chelsea
Wilfried Bony- Man City
Stevan Jovetic- Inter
Çirkin Kral Dieumerci Mbokani- Kiev (üstelik sözleşmesi de bitiyor)
Seydou Doumbia- Roma



nathan dedi ki...

Demba Ba konusunda tezahüratı duyduğumda ah işte çok güzel dememe rağmen elbette hocanın işine karışmak oluyor ve bu işleri bırakmak gerekiyor. Malum bu tezahüratların geçmişte nerelere kadar gittiğini ve o asil insanın nasıl tarumar edildiğini biliyoruz. Gerçi Beşiktaş taraftarı o kadar büyük ki 17 yıl önce bunu yapan bir avuç taraftar hala sanal alemde lafı geçtiğinde dilim kopsaydı da diyor. Bir daha yaşanmaz buna eminim.

@Emir oem. Liste çok güzel bir analiz olmuş. Oradaki bir tek vatandaşa sesleneyim: Remy nooldu şimdi iyi mi oldu.

beagle dedi ki...

@nathan
Google a "Vermem seni ellere" yaziyoruz, ne çıkarsa caliyoruz. Bana Harun Kolçak cikardi ama Küçük Emrah bilem olur. Yeterki kupa gitmesin :)

nathan dedi ki...

@beagle. Gece gece yardın bitirdin üstat :) Kupa gitmiyor heslenme :)) Gerçi tevellüt hesabı sürekli sonuca değil gidişata bakan ahali olarak nasıl rahatız öyle değil mi. Aslında bunu en çok hak eden taraftarız ama bugüneymiş. Öyle güzel öyle temiz bir sevgi ki bu, senin yazdığın çok güzel bir lafla bitireyim: Hepsinin yıldızı var ama bizimkiler "beyaz".

sports guy dedi ki...

Normalde yazilmayan bir seyi de ben yazmis olayim bugune ozel. Var midir yarin semtte olacak olan bu guzel insanlardan? Biraz da yuz yuze atisirdik guzel olurdu :) 2 civari olmayi planliyorum ben o tarafta.

nathan dedi ki...

@sports guy. Ruhumuz yeter :))

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@nathan

Liste ile öyle çok uğraşmadım esasında, malum transfermakttan 15 dakikada hazırlarsın. Birşey değil de o listeden Alfred N'diaye'nin kiralık olarak gelmesini gerçekten de isterdim, Atiba'yı gayet güzel yedeklerdi. Zaten Atiba da geçenlerde verdiği bir röportajda insan olduğunu itiraf etti :)

Ayrıca osmanlıdaki N'diaye'yi de alarak, double N'diaye ile ortasahayı takviye ederek orta saha üstünlüğümüzü başka bir boyuta taşıyabilirdik. osmanlıdaki N'diaye gelecek sezon Talisca ile değişmeli, sonraki sezon ise 11 oyuncusu olarak kullanır ve post-Talisca sendromunu atlatmaya da yardımcı olurdu.

kasımpaşa maçında unutmamış tek bir ağızdan izmir marşını söylemiştik :) güzeldi bea..

nathan dedi ki...

@Emir oem. Osmanlı'daki N'diaye bizdeki orta alanla anahtar-kilit gibi resmen. Sorun, Beşiktaş taraftarının farklı haliyle biz bunu üçüncü gözle değerlendirerek söylüyoruz. Fakat mevcut teknik yönetimin kendi ajandası var ve saygı duyuyoruz ne yapalım. Bana göre tek bir konu eklenebilir o da box-to-box oyuncuların ligimizde değersiz kalması ya da görülmesi. Bir örnek vereyim öyle değerlendirin. Lampard mevcut kadro ve mentalitedeki 3 büyüklerden birine gelse ve ortalama oyununu oynasa çok değil 3-4 haftada tukaka olur mu olmaz mı samimiyetle yanıtlayın.

İzmir Marşı her daim güzel :) Hele ki stadyumlarda çok daha güzel hale bürünüyor. Dilerim Gündoğdu gibi sakız olur.

Unknown dedi ki...

:) cevap kısa ve net bence. bizim aşırı yerel ligimizde Aykut Kocaman ve yedi önlibero'lar daha makbuldür :)

carlito dedi ki...

@Sports guy
Ben saat 2 civarı stadın orada olacağım çünkü takım denizden direkt Kabataş'a gelecekmiş, saat 2:30 gibi eski açık arkasında kurulan platformda taraftarı selamlayacaklar.. o mahşeri kalabalıkta nasıl olur bilmiyorum ama ben de blogtan birileriyle tanışmayı isterdim..

beagle dedi ki...

@nathan
:) Eyvallah dostum eksik olma. İstanbul'u gurbetteki kartallar için de yakacagiz bugün.

beagle dedi ki...

Yalniz beyler, Davulcu Vedat'a söyleyin şehir hatları vapurundan büyük birşeyle girmesin filoya. Ona kalirsa tanker şilep falan mazallah...

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Başkan ve hocanın birbirlerine tezahüratlarla takılması hoştu. Bu tabloya bakarsak en az 3 yıllık falan anlaşırız, herkes rahat olsun. :)

Kalabalık beni tatmin etmedi diyebilirim. Ramazanın etkisi olabilir. Belki de televizyonda görünmeyen yerler vardı bilemiyorum.

Donanmamız da yine güzeldi. Artık gelenekselleşti diyebiliriz.

Aklıma takılan bir şey var. Mitrovic'i ne Gaziantep'teki ne de bugünkü maç öncesi kutlamalarda göremedim. Acaba özel izni mi var yoksa bir küskünlük/kızgınlık mı sözkonusu? İnler'in veya Aras'ın trip atmadığı yerde Mitrovic'ten böyle bir şey beklemem ama merak ettim.

Ekrem35 dedi ki...

@burkay jk

Mitroviç'i otobüste gördüm sıkıntı yok ;)

Kalabalık bana da az geldi ama emin değilim tabii. Sanki geçen sene daha kalabalıktı gibi geldi bana.

Başkan ve şenol güneş'in birbirlerine tezahürat yapması günün en güzel görüntüsüydü benim adıma.

Ekrem35 dedi ki...

Bir diğer dikkati çeken noktoda oğuzhan dışında diğer futbolcularımız tezahüratların, marşların sözlerine tel.den bakarken oğuzhan merdeyse her marşa, tezahürata ezberden katıldı. Tam bayrak adam tanımına girmiyor ama ona en yakın isim oğuzhan olabilir bence.

sports guy dedi ki...

Valla 5 sene sozlesme yapsin ozzy, ona bayrak adam demeyenin kafasina sikarim :))

beagle dedi ki...

Yalniz pasta kesilirken Q ve Tolga önde bıçaklayken, Oguzhan arkadan ancak girdi portreye. Sevmiyorum bu işleri, bizi şampiyon yapan kaptan önde olacak, olmalı. Şovmenler değil.

ozan dedi ki...

Ozzy hem bayrak adam hem kaptan. Qnun egosu hakkinda yaptigi yorumlara baksin ozzye laf eden takim oyunu oynamiyor diyen sevgili arkadaslar.

Inler-tolgay-ozzy -babel-cenk-abo

Cenk yerine ba olsaydi efsane bir mac olabilirdi. Cenki gol krali yapmaya kasariz

sports guy dedi ki...

Demba oruclu oldugu icin 11 cikmamis olabilir, beklerim bunu bizimkilerden :)

Inlerin 11 olmasi hosuma gitti. Caner'in basina bi sey gelmez umarim. Bi de tosic yerine atinc beklerdim o sasirtti beni

BURSA GİDİYOR ...BURSA...LA :))))GÜZEL BİR ŞAMPIYONLUK KUTLAMASI OLACAK..

beagle dedi ki...

Talisca'yı gören var mı?

sports guy dedi ki...

Talisca brezilya'da, annesi hastalanmis onun yanina gitti. Bilmemen sasirtti be abi, 18de goremeyince bakmadin mi hic :)

sports guy dedi ki...

Tolga daha kupayi kaldirmaktan acizsin be abi, suluk gibi yapistin bi de ya.

beagle dedi ki...

Google da bile yoktu. Üzüldüm be. Şifo'dan beri en çok gol atan 10 numaramız ol, kutlamayı kaçır.

czeslaw dedi ki...

talisca'nın annesi hastalıktan da öte kansermiş sanırım. sezon boyunca çıt çıkarmadan oynayıp, antep maçının sabahı uçmuş. eksikleri falan var da belli, büyük karakter.

planck dedi ki...

kupayı seneye iskeleye çıkınca direk alalım, sonrasını giderek daha kötü yapıyoruz :)) bi de tabi lütfen tolgaya vermesinler, herif kupayı yan kaldırdı valla tepesinde top olunca yine gitti aklı herhalde. tolga ts'ye fln giderse 3. kaptan cenk olur herhalde ama bence gönül daha layıkıyla yapar.

fidddas dedi ki...

besiktasin birinci kaptani necip ikicisi oguzhandir.
ucuncuyu atiba veya cenk alabilir.
ilk iki benim icin cok onemli.
bu takimin ne oldugunu kim oldugunu bilen iki adam.

QuaresmA dedi ki...

Birinci kaptan Atiba olmalı, bu kesin.
Necip altyapı çıkışlı olsa bile kaptanlık özellikleri yok. İkinci kaptan Ozzy olabilir. Fener geçmişi olmasa Gökhan Gönül daha uygun olabilirdi. Cenk Tosun da kaptanlık vasıflarını taşıyor.

Tolga yerli bir yedek kaleci olarak iyi bir kaleci, takımda devam etmesinden yanayım ki onun da yedek kaleci olarak keyfi yerinde. Takım içi dengeleri gözetmek adına kaptanlığının devam etmesi anlayışla karşılanabilir ama ilk 11 oynayanların kaptanı olarak en uygun isim Atiba.

turgay dedi ki...

Güzel bir sezon geçirdik. Ben bu takımın rakiplerinin çok önünde ligi bitirmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerek rakiplere çalışmayarak gerek bazı oyuncuları inatla kullanmayıp bazı oyuncuları göndermeye onay vererek hatalar yapılmış olsa da sezonu önde bitirmeyi başardık. Avrupa'da başarılı maçlar oynayıp birazda şansımızın yardımıyla güzel anlar yaşadık. Gelecek yıl daha çok konsantre olmamız gereken bir sezon yaşayacağız gibi. Rakipler paraya kıyıp önümüze geçmenin derdinde olacak gibi. Bu bağlamda bizim de aksayan yerlerimize takviyelerimizi yapmamız lazım. Geçen yıl olduğu gibi bekleyip son anda adam almak yerine daha planlı gitmeliyiz. Umarım bunda başarılı oluruz. Herkese tebrikler

BurkayJK dedi ki...

Kaptan muhabbeti açılmış da bir takımın kaptanı her maç 11 başlar. Necip bunun için uygun değil. Benim sıralamam Atiba, Oğuzhan, X.

Güzel bir sezon geçirdik. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkabilirdik veya Avrupa Ligi'nde bir tur daha atlayabilirdik. İşte o zaman harika bir sezon geçirdik diyebilirdim.

Ben doymadım, doymak da istemiyorum. Şenol Güneş'in açıklamaları bana ilerisi için daha da umut verdi. Bu takım doğru yolda ilerliyor. Şöyle iki-üç sezon daha şampiyon olsak ne keyif olurum. Keyiften ziyade kulübün borçlarını azaltmak anlamında da şampiyonluklar gerekli. Bunun yanında, Şampiyonlar Ligi'nde düzenli olarak gruptan çıkma başarısını gösterirsek mali durum daha kolay düzelecektir.

Ayrıca Vodafone Park ismi en başında verilmeliydi.

Yorum Gönder

Ara