.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Haziran 2017 Pazar

Karne: Beşiktaş 4 - 0 Osmanlıspor


Goller: Cenk Tosun (16', 89'), Dusko Tosic (31'), Vincent Aboubakar (73')
En iyi üç: Vincent Aboubakar, Fabricio Agosto, Cenk Tosun
En kötü üç: Gökhan İnler, Caner Erkin, Matej Mitrovic

Karne:

Şenol Güneş9.2
Beşiktaş9.0
Osmanlıspor5.0
Arda Kardeşler7.1


Fabricio Agosto9.1
Dusko Tosic9.0
Matej Mitrovic8.1
Caner Erkin (59')8.1
Andreas Beck8.5
Gökhan İnler8.1
Tolgay Arslan (71')9.0
Oğuzhan Özyakup9.0
Ryan Babel9.0
Vincent Aboubakar (82')9.2
Cenk Tosun9.1


Adriano Correia (59')8.8
Necip Uysal (71')8.4
Gökhan Gönül (82')8.8


Takım Ortalaması8.7

Anket: Anket 22 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


188 Yorum:

sports guy dedi ki...

Bu maca karne acmaya gerek var miydi ya :) rakip ve hakem dahil herkese 10 bastim gitti.

Bu gece son. Yarindan itibaren takim planlamasi postlarina basliyorum.

Unutmayalim ama, sampiyon besiktas!

EC dedi ki...

Bizim takim a 10 hakeme ve rakibe 5 :)
Bosverin transferi yavvv.. Yonetim ve Senol Gunes daha uyumlu calisacaklardir bu yaz donemi..
Guzel olan Sarisinlari izleyin ve onlari pohpohlayan fotomac fanatik ve aspor la da kafa yapin.. Hersene Agustos da FB yi sampiyon yaparlar.. Adamlar Advookat dan memnunsuzdu defansif oynatiyor diye.. Aykut la ne yapacaklar ki?
Bosverin tatil yapin..
Kafa yapin..

Sampiyon Besiktas.. Mesaleleri Yakin...

Hayirlisi olsun Hepimize..

Serkbal dedi ki...

rahmetli Barış Manço gibi herkese 10 puan ,10 puan,10 puan verdim :) teşekkürler BEŞİKTAŞ,SİYAZ BEYAZ EN BÜYÜK BEŞİKTAŞ...

QuaresmA dedi ki...

Kupanın töreni harbiden komedi.

BJK4EVER dedi ki...

Fofana iyi bir alternatif olmaz mi? Sag sol 10 numara hepsinde oynar ve eksikligini hissettigimiz patlayici oyuncu tam olarak. Tam kesfedilmemis bir cevher bence, maliyeti de uygun olur bence.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

ben zaten bu puanlama olayını gereksiz buluyorum, boşuna maç başlığını ikiye bölüp muhabbeti de bölmüş oluyoruz.. hiç puan vermedim zaten şimdiye kadar, ama bu konuda blog yönetimi benle aynı fikirde değil anlaşılan..

dün herşeyiyle güzeldi bence, sadece tekne kazası olayına çok üzüldüm, artık geniş önlemler alınmadıkça bu olaya izin verilmeyebilir.. bir de kupayı kaldırdıktan sonra tur atma organizasyonu çok kötüydü.. avrupa liglerinde şampiyon takımların saha tamamen boşaltılıp sadece futbolcuların elde kupayla rahatça turladıkları kutlamaları görünce imreniyor insan.. bir de bize bak! biz tribünden sadece basın mensuplarının kıçlarını izleyebildik! aceleye gelmiş falan da değildi, ramazanı falan bahane etmek anlamsız.. geçen sezondan iyi olmakla birlikte gene kötü organizasyondu (en iyisi 2009daydı bence) umarım seneye daha iyisini yaparız ;)

öteki postta kaptanlık konusu geçmiş, ben de tolga yerine necip ve oğuzhan'ın 1 ve 2.olup, atiba'nın da 3. kaptan olmasını destekliyorum, lakin bu saatten sonra tolga ayrılana dek şu anki durumu bozmak huzursuzluktan başka şey getirmez..

QuaresmA dedi ki...

Şampiyonlar Ligi finalinde de kupa turu artık böyle oluyor. Hatta geçen günkü finalde Marcelo da o işe kıl olup kısa deparlarla trolleyip durdu basın mensuplarını. :)

beagle dedi ki...

@Carlito
Puanlama tek maçlık önemli görünmese de, sezon sonunda çok güzel, saşirtici ve hatirlatici sonuclar cikiyor. Analizleri yapanlar sagolsun.

Türkiye'de bu hafıza işi önemli.Misal Osmanlı maçını anlatan spiker Quaresma cok değişti, sakinledi diyordu. Bkz daha 3 maç öncesi Bursa maçında ilk yarida hakettigi kırmızı kartı görse şimdi şampiyonluk kutlayacağimiza yastaydık.

Bir de Abu mesela. Zorlu son 12-13 maçlık düzlükte neredeyse 0.75 golle gidiyor. Ama rakiplerin yattığı ilk devrelerde gene sıkıntı yaşayacak. Seneye de 7-8 penaltı kazanamayabiliriz. O zaman 3 maça değişir imajı. Plus anlamsız kirmizilar. Şu anda sorsak ver başkan 10 milyonu durumundayız. Ama şenlik havası bittiginde değeri yarısı onun.

Puanlamalardan bu tip hatirlaticilar çıkıyor.

can dedi ki...

Mac basliginin ikiye bolunmesinden ben de hosnut degilim ama puanlar guzel bir fikir veriyor hem takim hem de bu forumun takipcileri hakkinda.

Abu konusunun tartisilacak bir yani yok. Bizim ona 10 milyon euro bonservis, 3,5 milyon maas filan vermemiz bile soz konusu olamaz, olmamali zaten. Bu paralara Abu'nun 3 degil 5 gomlek ustu golculer alinabilir. Kaldi ki bizde o para yok zaten.

QuaresmA dedi ki...

Yahu ne hatırlatıcısı, şimdi sezon puanlamalarına bakınca göreceğiz ki sezonun belki de en kötü oyuncusu Q7 çıkacak. Yani taraftarın en sevdiği 2-3 oyuncudan biri, rakiplerin en çok çekindiği topçu Tosiç'ten az puan almış çıkacak belki. :)

Ben de puan vermiyorum, veren de verir ama objektiflik yoksa ne hafıza özelliği olur, ne hatırlatıcı.

beagle dedi ki...

Rakipleri tutan, arkadaşlarımın Q ile geçtiği dalgaları düşününce "çekinme" durumunun "Sarbi" Sarıoğlu seviyesinde oldugunu söyleyebilirim.
O açıdan sonda çıkarsa gayet objektif olur da Şov sevmemizden sebep ortalarda çıkar. Bu açıdan sapma olur olursa :)

Akan oyunda 70-80 şut 0 gol mü ne istatistigi?

QuaresmA dedi ki...

Şampiyonluk kutlamalarında veya stadyumda herhangi bir maçta bak bakalım etrafına en çok hangi formadan göreceksin? 7'ler ve 17'ler elbette. Al sana istatistik.

Dönmesini istemediğiniz ve lafınızı yemek gücünüze gittiğinden bu lümpen lümpen eleştirilerin taraftarda ve teknik direktörde bir karşılığının olmaması doğal ve sevindirici. Bu sene 3 oyuncu hariç takımdan kimi çıkarsan şampiyon olabilirdik ama Q7, Atiba veya Marcelo olmadan şampiyonluk riske girerdi. İsteyen bu gerçeği kabullensin, isteyenin gücüne gidip ankette Q7'ye sıfırları bassın. Nasılsa karşılığı yok.

QuaresmA dedi ki...

Ek: Talisca bir de elbette.

beagle dedi ki...

Biz lümpensek sen de bir arkadaşin güzel tabiriyle futbolcu fetişisti oluyorsun. Nereye vardık şimdi.

Bak nerden geldik hatirlatayim? Uzun vadeli veriden çıkan sonuç hatirlaticidir demiştim, oradan. Bütun dünya bunu bilim yapmış okutuyor. 7 giymeye devam... Ha 7'de bizim için Feyyaz demek.

carlito dedi ki...

@QuaresmA

doatum zaten senin nickin Quaresma, senle konuşurken kafamda canlanan şey klavye başına Q7'nin oturması gibi bir şey oluyor :) burda herkesin favorisi olan bir oyuncu vardır, benim için zamanında Sergen'di, Tümer'di vs. şimdi de Oğuzhan.. (Atiba'ya da can feda, o ayrı) ama senin ancak "olmasaydı da olurdu" listende yer alabiliyor Oğuzhan, bu zaten senin hakkında yeterince fikir veriyor :) beagle'ın "futbolcu fetişisti" tabiri cuk oturmuş..

umarım bu kendi oyuncularımız arasında sidik yarıştırma muhanbeti de bu sezon finaliyle son bulur, yeni sezona taşınmaz.. bu da Quaresma beyefendinin gönderilmesi dışında mümkün görünmüyor pek..

QuaresmA dedi ki...

Ben de diyorum ki: En kolpa bilim dalı istatistikte yine de bilimsel çalışma yapmak istiyorsan tüm populasyonu mümkün olduğunca yansıtan bir örnekleme sahip olmalısın. Buradaki puanlardan bir çıkarım yapamazsın çünkü Q7 en düşük notu alırken forması da en çok satan oyuncu. Haliyle anket sonuçları da bir gösterge olmuyor çünkü örneklem gerçeğin çok uzağında.

"Futbolcu fetişisti" tanımlamanızı cuk oturan bir tabir olarak değil, saçma sapan bir tabir olarak görüyorum. Mesela carlito Oğuzhan'sız da şampiyon olabileceğimizi söylediğim için bana futbolcu fetişisti demiş. Ne alaka? Bunu demek futbolcu fetişidir. Kes Ozzy'i, koy Tolgay'ı 100% eminim ki yine şampiyonduk. Oyuncu yarıştırmıyorum, bu bir gerçek. Biliç'in ikinci sezonundaki Tolgay'ı bu seneki Ozzy'e yeğlerim.

Ekrem35 dedi ki...

Beşiktaşım şampiyon göztepem tekrar süper ligde güzel bir haftasonu. Önümüzdeki sezon da bu güzellikte devam eder umarım.

Transfer duyumcuları başladı twitterda. Navas haberleri ayyuka çıktı. Hayırlısı bakalım.

carlito dedi ki...

ben de diyorum ki, Oğuzhan'ın ayrılacağı gün (keşke jübilesini burda yapsa ama avrupa hedefleri olan bir oyuncu, birgün gidecek elbet) Beşiktaş'ın altın döneminin sona erdiği ve duraklama devrinin başlayacağı gün olur..
Q7 giderse ne mi olur? Onun yerinde daha az bencil ve daha gole yatkın bir adam olsa bu sezon daha rahat şampiyon olursuk bana göre.. 13 asist yapmazdı belki ama gole katkı anlamında aşağısında kalmazdı.. umarım Q7'yi bir yere verip kaynak yaratırız da seneye haklı olup olmadığımızı test etme şansımız olur..

beagle dedi ki...

Bak buradan konuşuruz. Gerçek hayat verisi tam orada duruyor. Ligde atilan şut/atılan gol, derbilerdeki gol sayısı falan. Bunlardan "karavanacı" çıkıyor. Ama birileri forma alıyor. Demek ki hipotezimizi gol veya önemli gol -forma ilişkisine baglayamayız. Korelasyon cacık çıkar.
Zaten taraftar dediğin de, "ben dahil", %100 rasyonel değildir.
Testler ve örneklem üzerinden akademide takilirsin bu noktada.Forma satışını bir keyif olarak koyarsın kenara durur.

İstatistiği iş biliminde kullanirken heuristic metodlar uygularsın. Çünkü sen makine değilsin, daha üst bir analiz yeteneğin var. Bilgi/Birikim/Tecrübe tam burada devreye girer. Bir çok durumda veriyi ayiklarsin, seçenekleri, tercihleri oluşturur hele güzel bir de hedef formülü oluşturabilirsen ağırlıklı ortalamalar ile sonuca varırsın. Yani istatistiksel metodlar mutlak sonuça götürmese de yararli araçtır.

Tabi tercihler önemli, bana göre eksibesiktaş forumuna takılan taraftar topluluğu zihinsel bir değer toplami oluşturuyor, oyları bir anlam taşıyor. Geçmişteki veri analizlerinden olusmus fikrimdir. Istatistiksel acıdan da 34 hafta x her hafta oylama yapan onlarca kişinin seçimleri gayet güzel veridir. Son hafta gazozuna maç notlarinin ayiklanmasi düşünülebilir.

Son notum tekrar karar teorisi-hedef formulasyonu üzerine. Hedefi rabona sayisinin maksimizasyonu olanla, takimin oyun gücünün artması olana aynı veri farklı sonuç verir. Bu "veri"nin hafıza oluşturduğu gerçeğini değiştirmez.

sports guy dedi ki...

Forma satisi/performans gibi bir istatistiki veriyi ilk defa duyuyorum ben de, beagle kadar bilimsel bakamiyorum bilgi eksikligim var ama.

Daha basit bakalim. Herhalde RVP en cok fener formasi sattiran adamdir iki yildir. Performans?

Su tartismayi oyun icinde yapilanlardan saha disindaki afaki bir veriye cekmek mantikli degil. Kaldi ki bizim taraftar rasyonelligi minimumda yasamasiyla unludur. Quaresmayi 7 sene once 20000 kisi adini bagirarak getirdi resmen bu kulube, boyle bir romantiklik varken "forma?" Demek enteresan.

Neyse. Bursa macinda cildirtti beni. Ama a plani kendisi olmadigi surece ve rotasyonda kullanilacaksa quaresma ile derdim yok. Ha eger kaynak icin satilacaksa o da iyi olur. Sirf ismi ile cin tarafina gidebilecek takimdaki tek adam sonucta.

beagle dedi ki...

Navas değil de Musa Çağıran gayet iyi olur. Ayagi düzgün, kafa golü var cusse iyi, 11 Km üstü kosabilen orta saha oyuncusu. Duran top bile iyi. Ya para kazanirsin ya uzun yillar rotasyonda kullanirsin.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

Valla iyi demişsin q7 atiba ve marcelo diye. Tek karede 3ü birden.
http://kralspor.ensonhaber.com/resimler/kok/2017/05/01/kralspor4359.jpg

Atibayı kutlamalarda gören oldu mu fazla? Birileri hep en öne geçmeye çalıştı, otobüsün, yatın, fotoğrafların en önünde ve ortasında olmaya kastı. Taraftar ona o da taraftara aşıkmış. Gökhan Gönüle göre de üzerine 3 kişi gelince boştaki arkadaşına pas vermeme sebebi futbolu çok sevmesiymiş. Oldu. Ernst ve Atiba ile saha içinde sorun yaşayan adam gomez olsa 30 gol atsa yine içim rahat etmez. ligin en çok top kaptıran 3.adamı, 70 şutta gol atamayan kanat forveti olunca ne kadar sevmesem az gibi geliyor.

Huzeyfe dedi ki...

Navas tam sacmalik. Son uc senede ligde golu yok. Saka gibi.
32 yasinda. 3.4 milyon euro veriyorsun. Rezillik.

Quaresma'yi aratir bu adam. Blog yazari Quaresma da sonunda bir konuda hakli cikmayi basariri.

ozan dedi ki...

offf bir hafta aradan sonra yine devam ayni muhabete, birde objektiflikten dem vurmalar, drama queen der yabancilar dramasiz adamin tadi tuzu yok. He ya he.

emruli dedi ki...

O zaman önümüzdeki üç gün boyunca Olcay'i konuşalım da kısır tartışmamız biterse belki Beşiktaş konusmaya devam edebiliriz. Farklı, yeni, ufuk acıcı görüşler olsa anlayacağım da iki senedir Quaresma tartışması sıktı artık.

Ara sıra yazsam da Quaresma'yı sevmediğimi bilirsiniz. Aslında hiçbir spor dalında, sonuca gitmeyen, amaçsız şovdan hoşlanmam. Jordan sonrası NBA'de tek otuncu söylesem Duncan derim. Benim için MAF'tan önce atom karınca gelir. Tabi bu kişisel tercih, herkesin spora bakışına, kimi zaman hic katılmasam da, saygı duyarım. Q7'nin temsil ettiği futbol değerlerinden hoşlanmıyorum. Umarım bu transfer döneminde iyi para kazandırarak son bir hizmet yapar.

Bütün bu düşünceme rağmen, "Beşiktaş'ta kötü giden şeylerin ilk sorumlusu Quaresma'dir" yaklaşımının Beşiktaş'a ciddi zarar verdiğini düşünüyorum. İstatistikten önce "sistem yaklaşımı" ile olayları irdelememiz gerekir. Geçen sene ikinci yarıda bize cok zevk veren, modern diye tabir edilen futbolu oynarken Quaresma da sahadaydı. Belki o sistemin kritik bir parçası degildi (en azından aktif alanda, belki pasif alandaki varlığı bile yeterliydi) ama bu kadar gözümüze batmıyordu. Bu sene, sezonun büyük bir bölümünde ikinci bir planımız olmadığı için Quaresma'yı bu kadar konusuyoruz. O ise sadece, 15 yıldır ne yapıyorsa, bildiği yöntem neyse onu uygulamaya çalışıyor. Keske bu sene Quaresma'ya bu kadar muhtaç olmayacak, oyuncu grubumuz veya oyun sistemimiz olabilseydi.

Quaresma umarım gider. Ama bunca sorumsuzluğunun, bencilliginin askine kendine bu kadar iyi bakan, Beşiktaş'in kötü oynadığı, bir şey üretemediği maçlarda attıklarıyla değil (zaten atamıyor :)) arttırdiklariyla bize maç kazandıran adam "bütün kötülüklerin anası" etiketini de hak etmiyor.

Eleanor Roosevelt'in bir sözünü hatırlayarak bu konu hakkındaki son yazımı tamamlıyorum. Sevgiler...

Basar dedi ki...

@Quaresma
Ben gayet objektif puan veriyorum. Q7 Tosiç'ten kötü puan aldı diye bir şey yok.

Ronaldo'nun ilk attığı golü gördünüz mü? Quaresma'dan beklediğimiz şey bu işte. Ama o Ronaldooo gibi bir polemiğe de gerek yok, gayet basit şekilde gelen topu tık diye bıraktı. Quaresma da o pası 100 kere verebilir ama topu alıp eveleyip geveliyor. Bunu yapsa en az +15 golümüz olur. Kendisinden beklentimiz budur. Şenol Hoca onu oturtup 100 kere üst üste bu golü izletsin.

turgay dedi ki...

marcelo lyona vida beşiktaşa diyorlar. yeryüzünde vidadan başka stoper kalmadı herhalde 3 yıldır bu adamın peşindeyiz. özel bir ilişkisi mi var bu adamla transfer komitesinin ya da parayı peşin verdik de geri mi alamıyoruz anlamadım. ayrıca marcelo gibi inanılmaz iyi ayağa sahip bir oyuncunun yerine bu alınmaz karşılaştırma yanlış bir kere. şu transfer dönemi yine menajer doyurmakla geçecek belli.

@turgay

Hırvat stoperlere bir merakımız var , oradan bir menajer bizimkileri bağlamış belli .

Marcelo 87'li . Temiz 3 senesi var . Satılması çok büyük problem değil bence ama hazır tandeme oturmuşken yerine alacağın adama aynı parayı vereceksen ne gerek var ?

turgay dedi ki...

@Övünç

merak menajerinden belli ki adam mitrovici soktu bize.

marcelo gibi ayağı olan adamları almamız çok zor. bize uyum sağladı. ha verilen para 7-8 diyorlar ama bazen hayır demek de lazım. evet şartlarımız satmadan alamama durumunda ama kilit bölgeleri yerini dolduramadıktan sonra boşaltmanın manası yok diye düşünüyorum

carlito dedi ki...

Navas haberlerinin doğru olduğunu sanmıyorum.. Bir defa böyle bir parayı vermek için gereken kaynak yaratılmış değil henüz.. Gidecekleri görmeden bir şey beklemenin anlamı yok.. Talisca'nın ve Caner'in paraları Rhodolfo ve diğer gözden çıkartılan Pektemek vb. isimlerden gelen düşük ücretlerle karşılanabilir ama stoper ve diğer takviyeler için bazı isimlere veda edilmesi mecburi.. umarım bu isimler arasına Ozzy, Tolgay, Marcelo ve Adriano girmez.. bunların dışında adı geçen herkesin dolar..

ozan dedi ki...

Vida Marcelonun yanina dusunuluyordu. Yani illa alinacakti. Olursa Marcelo yerine Vida olmuyor yani, iki transferde gerceklesirse Mitrovici Marcelonun yerine hazilamayi dusunuyor olabilirler. Al sat yapcaksak bence Marcelo 7-8e satilabilir.

turkkant dedi ki...

Yorumlamak gerekirse basitçe durum şu:

Adriano, Caner ve Talisca'nın bu yılki bonservis kira bedelleri toplamı kabaca 4 m. euro. Bunun üzerine üst seviye bir stoper alacaksın 5-6 m. euro bonservis eder. Üzerine Abubakaar ya da ıkamesi bir santrafor alman lazım buna da 5-6 m. euro koy. Toplarsan 15 m. euro üzeri bir rakam ediyor.

Beşiktaş'ın oynamayanlarının hepsini satsan en fazla 3-5 m. euro elde edersin.

Bu durumda iki çıkış yolu var: Ya değerlilerden birkaçından vazgeçeceksin (Marcelo-Tolgay-Oğuzhan-Cenk-Quaresma-Adriano). Bu altı oyuncudan muhtemelen 1-3 tanesini satmak zorunda kalacaksın.

Ya da, hayali transferlerle FFP bütçesi yaratacaksın.

Benim açımdan yerini çok zor dolduracağımız oyuncular: Oğuzhan ve Marcelo. Ben buna Tolgay'ı da eklerim çünkü bence futbol mevcutta en çok orta saha oyuncuları üzerinden dönüyor. Fener ve GS'yi farkı orta saha oyuncularımızla yarattık, keza Başakşehir'den Emre'yi çıkar, Başakşehir 4. olur.

Marcelo da bence vazgeçilmez çünkü 6 senedir görüyoruz, Beşiktaş stoper transfer etmeyi bilmiyor. Bu kadar oturmuş, daha temiz 3 sene üst seviye performans verecek bir oyuncudan, çok astronomik bir teklif gelmedikçe (8-10 civarı), ben vazgeçmezdim.

En ideali Quaresma-Adriano ikilisini bye bye demek, ama 33 yaşındaki oyunculara 8-10 m. euro kimse verir mi, bana çok zor geliyor, o iş de...

Özetle pek keyifli geçmeyecek bir yaz sezonu bizi bekliyor.

sports guy dedi ki...

Fener maci sonrasi sunlari yazmisim: "Su an yaz sezonunu hic dusunmek istemiyorum. Bence son 4 yilin en rezil ve en umutsuz yazina dogru ilerliyoruz. Gecen sene sosa ve gomez'in gidecegini dusundugumde bile boyle hissetmemistim, cunku sosa'dan para gelecegini tahmin ediyordum. Bu sene kimden para alicaz, hangi parayla transfer yapilacak, kiraliklarin durumu ne olacak falan hepsi soru isareti. Ve bu soru isaretleri yine agustosa kadar cozulecek cinsten degil maalesef.

Sirf bu yuzden bile sampiyonluk inanilmaz onemli. Hem cl gelirinden, hem de bu belirsizlige en azindan sampiyonluk apoletiyle girmekten dolayi."

Eh, sampiyon olduk en azindan :) illa ki sok bir satis bekliyorum yonetimden, ama bu ozzy mi olur marcelo mu olur bilemem. Marcelo'yu ben de seviyorum ama 8'lik teklif varsa el mahkum saticaz, yapacak bir sey yok. Ama ozzy ve tolgay benim de vazgecilmezlerim sahsen. Senenin buyuk cogunlugunda yedek oturan tolgay, ligdeki rakiplerinin hangisine koysan 11 oyuncusu olacak durumdayken birakmak buyuk hata olur.

Fazla transfer yapma luksumuz zaten yok. Bu durumda iki adam satip iki adam alarak gecirmemiz lazim bu donemi, ama nasil olacak ben de bilmiyorum. Abou da gittigine gore daha bi de forvet almak gerekecek. Of ki ne of. Benfica talisca'yi satmasa bari bu yaz, en azindan bir golcu konusunda net olmus oluruz.

planck dedi ki...

navası fener almak istiyor aziz anlaştık diyince menejer ortalığı karıştırmak için bizle haber çıkartıyor maaşı gözlere sokuyor bence.

marcelo konusu çok sıkıntılı. biz marceloyu bulana kadar oraya zaten 8-10 milyon harcamadık mı? daha adamın sol tarafı boşken kendisini de göndermek çok saçma olur. solunu da doldur bir sene oynasınlar zaten performansı katlanır, seneye bakarsın. takımdaki en değerli oyuncu ozzy olsa bile en kritik nokta marcelo cidden giderse yerine kim gelecek tamamen soru işarati. ozzy gitse tolgay yine birşeyler verebilir.

turgay dedi ki...

@planck

aynen katılıyorum. orası bizim en cok sıkıntı çektiğimiz bölge. yanınan adam aradığımız oyuncuyu göndermek bence doğru değil. bunun yanında marcelo atak başlangıçlarının da ortasında bir adam. o ayak düzgünlüğüne guardiola 40 milyon veriyor. bence yangında ilk kurtarılacaklar arasında marcelo.

Barreto dedi ki...

GG-Mitrovic-Vida-Adriano 4'lüsünün, GG-Marcelo-Tosic-Adriano 4'lüsünden daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama elbette GG-Marcelo-Vida-Adriano 4'lüsü en iyisi olur.

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Bu Q7 konusunu daha fazla uzatmıyorum ama performans ölçümü konusunda Ekşi Beşiktaş'ın genel algıyı yansıttığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Dağlar kadar fark var. Daha fazla oy sayısının olduğu çeşitli platformlardaki oylamaları incelerseniz görürsünüz. Sırf Q7, Cenk Tosun'a sıfır vermek için anket oylayanlar oy sayısının nispeten az olduğu bir ankette hatalı sapmalar yaratıyor. Ha yaratırsa yaratsın çok önemli değil de bilin yani. :)

Navas mı? Lütfen hayır. Hele ki konuşulan rakamlar doğruysa korkunç ötesi bir transfer olur. Zaten as forveti kafa vuramayan takımda ne Navas'ı? İyi kötü belli bir maaş tavanı koyduk kendimize. As forvet hariç 1.7 ile başladık, şimdi 2 milyona yükseldi. Böyle devam etmeli. Forvete basılacaksa basılsın 3.5 milyon ama diğer mevkilerde olmaz.

Marcelo da eğer gitmek için tutturmadıysa o paraya satılmamalı. Sebebi de çok basit, büyük ihtimalle yerini doldurmak için daha fazlasını harcamak zorunda kalırız. Marcelo bu sene efsane oynadı, 3-4 büyük ligde oynuyor olsaydı milli takıma da seçilirdi. Marcelo bu performansı Lyon'da sergilese 13-14'e satardı. Biz niye 7'ye satalım? Transfer piyasasında büyük bir enflasyon var. Marcelo 10 milyon eder mi etmez mi bilmem ama biz 10 milyon'dan aşağıya bırakamayız.

sports guy dedi ki...

Dakka 75te kirmizi kartlik hareket yapip mactan atilmayinca "quareeeesma ooley ooley ooleey" diye bi taraftar varsa takiminda, oy sayisi artinca isin q7 tarafina donmesi kadar dogal bir sey olamaz. Ancak elit ilan edilme pahasina diyebilirim ki bu ortam nispeten daha "nezih" bir ortam. O yuzden puanlari daha az sisirilmis oluyor. Tekrar ediyorum, sadece bu ortamdaki insanlar bi siyasi lider sececek olsa en azindan kimi secmeyecegi muhtemelen belli olur. Ama olayi milyonlarca secmene yayinca sonuc degisiyor. Su iliskiyi iyi okumak lazim.

Navas haberlerini ciddiye bile almiyorum ben. Mitrovic transferi bile daha uygun ve yonetim'in daha rahat aciklayabilecegi bir transfer.

Ama su transfer sezonu vallahi kabus olacak bize. Elinde para edecek adam olmayinca boyle kala kaliyorsun iste, gayet normal.

QuaresmA dedi ki...

sports guy

Yeni stadla birlikte stada giden kitle de bakınca öyle boş bir kitle değil ki. Türkiye'de asgari ücretin 1400 TL, İstanbul'da ortalama ücretin de 2500 TL olduğunu düşünürsen bir maça kombine olmadan 200-300 TL verebilenler ya dişinden tırnağından arttırabilen fedakarlar ya da boş olmayan, az çok para kazanabilen kitle oluyor. Kısacası "Quaresma olay oley" diye bağıranları yeni stadla birlikte aşağılamak da yanlış bir düşünce.

yilmaz dedi ki...

*- bence abou için porto ile anlaşamayacağız ve gidecek. Ba cenk ikilisine bonservissiz ya da kiralık bir ekleme yapılarak geçiştirilecek (belki de pektemek?). @turkkant'ın sıraladığı minimum maliyet de rhodolfonun satışı ve bir kaç kiralama bedeliyle karşılanacak. Şahsen linç edileceğimi bilsem de şampiyonlar ligindeki kadro kısıtından dolayı pektemek'i kadroda tutardım.

*- Ben stoper almadan bir transfer sezonu geçirmeyeceğimize adım gibi eminim :) umarım bi diatta almayız.

*- Navas olayı bana da olacakmış gibi gözüküyor. Son yıllarda bonservissiz aşırı yüksek maaşlı oyuncu alımı yapıyoruz. Navas bu pattern'e uyuyor. Ayrıca Quaresma, Töre ve Babel'in olduğu yere bonservis vereceklerine ihtimal vermiyorum. Keşke sağlam bir scout ekibimiz olsa ve biraz araştırmacı olsak. Fransa Hollanda gibi 4-3-3'ü kutsal kitap bellemiş liglerde ucuza yığınla kanat forvet bulunur. İlla ki Ribery olmasına gerek yok, holosko bile çözer şu anki sorunumuzu.


sports guy dedi ki...

Asagilamiyorum, o kitlenin gosterdigi romantiklikle futbol gercekliginin bagismadigindan bahsediyorum. Taraftar olmanin bir tezahuru bu, maddi gelirle de olculebilen bir sey degil.

Ve quaresma bu konuda tek ornek. Baska bir oyuncunun bu kadar uzerine titredigini hatirlamiyorum ben o tribunun, noumalar falan dahil. O yuzden buralardan adamin oynadigi futbolun guzelligine iliskin bir cikarim yapmak saglikli degil.

Neyse, bakalim ne olacak akibeti. Ben iyi para getiriyorsa gitsin, kaliyorsa da a plani olmasin diyenlerdenim basindan beri.

QuaresmA dedi ki...

Mustafa Pektemek kaybettiği özgüvenini geri kazandı bu sene. Ben de dönüp 3. forvet olmasını istiyorum. Hem o kadar maaşı varken maksimum faydayı almaya çalışmamak hata olur, hem elimizde olmayan tip bir forvet olduğundan (defansif forvet) kullanım alanları olabilir, hem de Türkiye'de yetişmiş olması anlamında kadro mühendisliğinde olumlu katkısı olur.

Twitter'de #AdeusQuaresma diye bir hashtag trend topic olmuş .

Gittiğim bir kaç maçta da ' Quaresma Oley ' goygoyunun azaldığına şahit olmuşluğum var.

Katkı verdi mi , kesinlikle verdi . Ama bu işin standartı budur abi . O kadarını yapmayacaksan ne işin var ?

Cengiz ünder 7 gol 5 asist
Bruma 11 gol 6 asist
Jeremein Lens 4 gol 12 asist
Serdar Gürler 13 Gol 4 Asist

Yani yaklaşık olarak bütün rakiplerin kanat oyuncularından bu kadar verim almış .

Şöyle bir durum var Quaremsa'nın asistleri hep kilit açan asistler genelde . Büyük oranda skoru 1-0'a getirenler . Böyle 6 asisti var. Lakin aynı zamanda ligin açık ara en fazla orta yapan oyuncusu . Bu iki veri birbirinden ayrı değerlendirilemez maalesef . Ben bunun standart bir performans olduğunu düşünüyorum . Hatta kullandığı top oranına göre verimsiz olarak değerlendiriyorum . Sen takımda ondan başka kimse sorumluluk almıyor da diyebilirsin . Bakış açısı meselesi . Birbirimizi ikna etmemiz mümkün değil bu noktada . Zaten zorunda da değiliz :)


BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'ya yoneltilen elestirilesi ben anlamiyorum. Quaresma zaten disiplinli olsa, surekli iceri de girip gol atsa, dogru tercihler yapsa burada olmazdi zaten. 32 yasindaki haliyle bile Avrupa'nin topclass takimlarinin bir altinda kulubede oturur rahatlikla.
Ayni sey Talisca icin de gecerli. Neymis, adam orta sahaya yeterince destek olamiyormus, mucadele etmiyormus vs. Adam bunlari yapsa zaten Benfica sana kiralamaz, 2 sene kendi oynatip su an 60 milyona bir Ingiliz takimina satmisti bile. Oguzhan elestirileri keza oyle. Besiktas capina, gercegine uygun yorum yapmak lazim.
Quaresma asistleriyle bircok takimin defansini acti, kilit oldu. Talisca keza golleriyle oyle. Kapali takimlari oyle tiki takayla vs zor acarsin, bir yerde tikanirsin. Son 2 sene kucuk takimlara karsi bu kadar az puan kaybediyorsak bunun en buyuk nedeni Quaresma, Talisca, Gomez ve Oguzhan-Atiba orta sahasidir. Bu denklemden 2 oyuncu cikar ve Veli-Atiba'ya don 70 puanda takili kalirsin. O yuzden Quaresma'nin degerini bilmek lazim. Yasi da zerre ilgilendirmiyor. Adam zaten hiziyla oynamiyor son 2 senedir; topu cizgiye yapisik aliyor, atabilirse 1 calim atiyor, olmadi kesiyor. Ve harbiden saglam kesiyor. Sonuna kadar kullanmak gerekir boyle bir cevheri.

sports guy dedi ki...

Ya tamam kullaniyoruz cevheri de kimi saticaz o zaman planlamada?

Quaresma'nin satisi konusulur bi kesim bagirir,

Marcelo'nun satisi konusulur baska kesim bagirir,

E ozzy'nin durumu zaten malum.

Nisan 2017'deki ffp aciklamasini bilmeyenler varsa tekrar koyayim suraya: http://www.uefa.com/news/newsid=2460156.html?rss=2460156+Three+clubs+exit+settlement+agreement+with+CFCB

Hala adam satmak zorundayiz yani. E o zaman satacak adam bulun ki adam alalim. Abouya para yok okey, e yerine forvet alinmayacak mi? Alinacak. Hadi talisca da satilmasin bi sene daha kalsin. Stoper isteniyor daha. Hangi parayla?

Sene sonu uefa'ya break-even bildirmemiz gerekiyor, 0'a 0 olmali yani hesaplar. Oyuncu satmadan olmaz bu is, illa birileri gidecek ve bir kesim mutsuz olacak. Yapacak bir sey yok.

Barreto dedi ki...

Her ne kadar oyun tarzını hiç sevmesem de, Q7'nin takımda kalmasını, kulübede hamle oyuncusu olmasını isterim. Q7 sahada olmayınca takım farklı şeyler deniyor, geniş bir repertuvar kullanıyor. Buna karşın çok fazla sahada kalınca ise oyunumuz tek tipleşiyor. GG ropörtajı durumu iyi özetliyor. Ama seveni çok, ismi var, Şenol Hoca'da çalışkanlığını övdüğüne göre takımda kalması iyi olur.

BJK4EVER dedi ki...

Transfer gundemine gelecek olursak;
Neden illa oyuncu satisi uzerinden yorum yapiliyor anlamadim.
Sanirim sadece Caner bonservisle alindi. Talisca'nin kiralama bedelini gecen sene odemistik. Bu senenin butcesinden gitmemesi lazim (muhabsebede cash out cikis noktasi degildir, taahuut cikis noktasidir). Caner'in bonservisi de Rhodolfo'nun satisi ile karsilaniyor. Diger bolgelere bonservissiz transfer yapip takimi korursak bence gayet iyi bir is yapmis oluruz. Bu ihtimal hic konusulmuyor nedense.
Oyuncu degerlendirmelerine gelecek olursak;

Marcelo- takimin bel kemigi, lakin 8 milyon euro deniyor. O 8 milyonla 2 iyi stoper alma sansimiz ve belki bir forvet kiralama sansimiz olursa ben evet derim. Ama su an Marcelo'nun yanina bedelsiz iyi bir stoper alma sansimiz varsa ben kalmasindan yanayim. Ama degerini bulan her oyuncu aninda satilmalidir, Marcelo dahil. 8 milyon o deger mi emin degilim.

Adriano icin dusuncelerim ayni. Reddedemeyecegimiz bir bedel teklif edilirse (6 milyon ustu) gitsin bence. Yerini Caner ve kiralayacagimiz bir solbek (Bodol) doldurabilir oldugu kadar. Benim icin stoper veya forvet kadar kritik bir mevki degil.

- Tolgay ve Oguzhan; satilacaklar arasinda ismi gecenlerden en soguk baktigim 2li. Bence oyunumuza cok buyuk arti katiyorlar ve astronomik para teklif edilmedigi surece kalmalilar bence.

Quaresma- Adriano icin ne dediysem gecerli. Reddedemeyecegimiz bir teklif gelirse gitsin (8 milyon ustu), yoksa kalsin. Seneye yine catir catir oynar.

Aboubakar- Gelmesine sevinmemistim, 1 sene icerisinde zaman zaman iyi seyler gosterdi, ama bence 1. forvet olmak icin yetersiz, 2. forvet olmak icin luks. 2-3 milyon bedel soz konusu olsa ve butceden arttirabilsek neyse, ama 8 milyona savunmanin bel kemiginin ayrilmasi konusuluyorsa bu adama 7-8 milyon vermek gunah, ihanet. Yolu acik olsun.

Ba- Kendisine rol bicemiyorum. 2. veya 3. forvet olmak icin asiri luks, 1. forvet icin yetersiz. Hic forvet bulamazsak ve bonservissiz kendisini alabilirsek belki fit olurum, ama ilk tercih olmamali bu saatten sonra.

Adi gecenlere bakarsak;

Mangala- Cuk oturur, tam aradigimiz adam. Ne olursa yapilmali, denenmeli. Marcelo kalsa da gitse de.

Vida- Neden surekli gundemimizde anlamiyorum. Profil olarak bence aradigimiz oyuncu degil, ucuz da olmaz buyuk ihtimalle. Umarim olmaz.

Onlibero- Surekli bir onlibero transferi gundemde, ama bence gereksiz. Atiba'yi kesecek adami oyle ucuz paralara alamayiz. Ki kendisini yedekleyen G.Inler ve Necip var zaten. G.Inler bile yeterince forma sansi bulamiyorken buraya 1 oyuncu daha almak gereksiz israf olur. Bence mantiklisi bu sene (daha fazla rotasyonla) Atiba-Inler-Necip ile devam edip seneye Inler'le yollari ayirip Atiba'yi kulubeye cekmek ve onliberoya cok saglam 1 oyuncu almak.

Lens ve Navas- Quaresma kalsa da gitse de ikisi de yararli olur, ama mantikli maliyetlerle. 3,4 milyo euro maas, 5-6 milyon bonservis bedeli vs kesinlikle olmamali.

Dudu- Cok dillendirildi, ama bence gereksiz olur. Ucuz bir oyuncu da degil. Illa kanatforvet/10 numara istiyorsak Fofana veya Edomwonyi'yi bile tercih ederim maliyet acisindan. Ki 4. kanat bence cok gerekli de degil. Aras kalirsa 4. kanat Aras olur, olmadi Adriano, Caner ve Cenk alternatif olarak var zaten. Ama Quaresma+Babel+Tore+Aras/Cenk/Adriano/Caner bile goturur aslinda.

Forvet- Aboubakar olmayacak, buraya kiralik veya bonservissiz saglam 1 oyuncu sart. Gecen sene surekli soyledigim Bony kiralik olarak iyi gider, tam Senol hocanin istedigi tipte bir oyuncu. Onun disinda GS'nin ilgilendigi Gomis de dogru sartlarda olabilir. Hickimseyi bulamazsak Ba son alternatif gibi duruyor.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca sola koyarsan içeri kat eder, sağa koyarsan da böyle oynamak durumunda. Hem sağda oynasın, hem içeri kat etsin derseniz bu kez de niye bu kadar çok trivela yapıyor denecek. Zaten bitiriciliği iyi değil, içeri kat etse ne yazar?

Kim satılırsa satılsın bu çok önemli değil. Esas değerinin en çok kimin üzerine çıkıldıysa o satılabilir. Ben de satılabiliyorsa Q7'nin satılmasını istiyorum. Lafımız mantık dışı eleştirilere.

BJK4EVER dedi ki...

@sports guy

Illa satmak zorundamiyiz? 0 bedelle kiralarsak yetmiyor mu? Elindeki copleri gonderirsin, Caner'in bonservisini alirsin. Talisca kalir 1 sene daha.
Buldugun en iyi beles stoper+forveti katarsin kadrona o kadroyla girersin lige. Ben buna fitim acikcasi. Bu durumda kanat almazsan bile kanat rotasyonun Babel+Quaresma+Tore+Aras, kesinlikle yeterli bence.

sports guy dedi ki...

@bjk4ever 0 bedelli kimi kiraladik? Bi tek caner icin inter bedel istemedi sanirim. Talisca icin 2 milyon euro odedik gecen sene kiralama bedeli. Aynisi yine odenecektir.

Eger beles forvet bulabilirsek senin fikrine cok karsi degilim aslinda. Ama kim olacak o oyuncu? Balotelli falan mi :)

beagle dedi ki...

An itibariyle kontratli santraforlarimiz Cenk ve Pektemek,

Taliscaya kira Caner, Adriano -4teyiz.

Tespit 1. Oyuncu satiyoruz, mecburen! 1.5 Rodolfo'dan gelecek. Diger kurtulmaliklar para etmez belki 300 500. Boyko, ve Milosevice gene kira görünür.

Tespit 2, mevcutta en boş mevki Santrafor. Görünen Abu ve Demba yerine 1 tane net adama ihtiyaç oldugu ve ancak bütçe olacagı

Tespit 3. Para getireceği umulanlardan arkasi en doluca olan Adriano. Çok iyi olsa da Canerle gidebiliriz. Yaşı da var. Satmaliyiz, yoksa bir daha sansimiz olmaz.

Q gidip Lens geliyoru Spor Haberlerinden cikardik su ana kadar. Ama tekme atsan gitmez hissi var bende. Umarim Adeus falandir. Uste kaynak da cikarsa çok rahatlariz.

Hoca Stoper falan diyor da, Santrafor butcesini çözmeden olmaz o iş.

Marceloyu satan da Sampiyonlugu satar :)


Armagan dedi ki...

Bertrand Traoré,Mangala kiralık olsa?Leiva'yı bonserssiz alsak. Abu'yu indirimle vs. alsak. 10 milyona kurtarırız herhalde.
Q7,kiralıklar, oynatılmayan vs vs. bir şekilde toplanır.

sports guy dedi ki...

Su q7 hashtagini acanlar, destek verenler ve karsi verenlerin uslubu cok sey anlatiyor aslinda da neyse :)

Illa isyanlar cikacak belli kim giderse gitsin, stat acilmadan once daha rahatti bu isler bir de o var maalesef..

Ekrem35 dedi ki...

Geçen sene şampiyonluğa giderken bu şampiyonluk çok iyi sene sonu elimiz biraz rahatlayacak diğer büyükler sıkıntıya girecek diyorduk. Bizden sosa,gomez gitti ağız tadıyla şampiyonluğu yaşayamadık. Bu sene şampiyonluğa giderken bu şampiyonluk çok önemli sene sonu yasak bitiyor diyorduk hem de diğerleri daha da kötü olacak diyorduk ama bizim anlaşma devam diğerlerine olan biten bir şey yok.

Nasıl bir anlaşmaysa nasıl bir durumsa en ağırı bizim anlaşma herhalde. Oyuncu satmadan oyuncu alamamak gibi çok ağır bir durumla karşı karşıyayız yine. Takımımızda para edecek oyuncuların hepsi senin vazgeçilmez dediğin oyuncular. Bu durumda oyuncu satmanın ve yeni oyuncu almanın bir mantığını bulamıyorum.

Mevcut kadroda hiç oyuncu satmazsak en büyük sıkıntı forvette olacak çünkü abuş ve ba çok zor. Kalma ihtimalleri bir hayli zayıf. Bu bölgeye kiralıl bir oyuncuyla anlaşıp kadro olduğu gibi kalsın razıyım ben.

Ezcümle fenalık geldi şu ffpden. Yeter artık bir nefes alalım ağız tadıyla şampiyonluk yaşayalım.

sports guy dedi ki...

@ekrem35 fenerbahceyle durumumuz ayni. Adam satmadan alamazlar. Ekiciyi bonservissiz aldilar, biz de bonservissiz aliriz sikinti yok. Digerlerini aciklamadan adam satmak zorundalar ama. 500 isim yazar fener medyasi, 2 adam alirlarsa opup baslarina koyarlar.

GS su an daha iyi gozukuyor da ben yeni bi FFP anlasmasi bekliyorum onlardan da. En ciddi zarari onlar yedi bu donemde, UEFA denetimi birakmaz mumkun degil.

Ozetle uc takimin da birbirinden cok farki yok. Zaten olsaydi fb de gs de komple kadro yenilemisti, yenilemiyorsa ffp'den dolayi.

Biz nefessiz hissediyoruz kendimizi ama su dar alanda manevra isini en iyi biz yaptik iki sezondur, neyse ki hoca da bu ortamin kendisine daha cok fayda sagladigini farketti de ikna oluyor. Yoksa gs ve fb rahatca transfer yapiyor olsaydi senol hoca kalmazdi.

nathan dedi ki...

Aboubakar gidiyorsa ve elde Cenk ile Pektemek kaldıysa bir golcü şart. En kötü Demba kalmalı. Ancak Demba Ba'nın sorunu sözleşme ücreti değil yıllık alacağının yüksek olması. Bonuslarla 7,5 alıyor ki Çin kulübü para istemiyorum alacağını verin demiş. Biz ona max. 2,5 verebiliriz. Aradaki 5 milyona en hasta Beşiktaşlısı dahi gelmez. Bence olmaz. İdeali iyi bir golcü alıp Aboubakar ve Demba Ba ikilisinden biri ve Cenk'le yedeklemek olur fakat bu zor görünüyor. Pektemek mi? Başakşehir olur Göztepe olur direk kiraya.

Kanat oyuncusu lazım hoca da bunu istiyor. Eldekiler kalıyorsa ve Lens gelecekse bence bu bölgede sorun olmaz. Navas çok fark yaratır ve gelirse bonusu olur ama Q7'nin gidişatına bağlı. Q7 konusundaki en büyük eleştirim onu idol haline getirip sonsuz kredi veren taraftara. Bakınız halen kritik olan orta alandaki 2-3 oyuncu dışında uygunsa hepsi satılabilir diyoruz ama artık hazretlerini Çin'e şuraya buraya satma şansımız yok çünkü mahallede şakşak yapılan çocukların aldığı gazı aldı hiçbir yere gitmez. İşte endüstriyel futbol şöyle böyle diyen olursa da endüstriyel futbol karşıtı kahraman Fowler olur Cantona'dır çünkü onların hali bizzat bu olaya karşıydı. Q7'nin olayı LPG. Ya da en kısası Oğuzhan demiş işte ego.

Oğuzhan-Tolgay'a dokunulmamalı ama Atiba'nın bu sezon yetmeyen pilinin gelecek sezon daha da eksileceği de unutulmamalı. Necip o bölgeye alternatif değil Şenol Güneş'in oynattığı gibi hamle oyuncusu. İnler'i zaten oynatmayacak bunu görmemek için bakar kör olmak lazım. Bu nedenle box-to-box zor ama Leiva tarzı bir adam gerekli.

Stoper işinde akıllı davranacağımıza inansam Marcelo'ya 7-8 veren varsa sat-sat-sat derim. Ama bu konuda misal Lyon'dan daha iyi olduğumuza hiç inanmıyorum ve yakın örnekleri de mevcut. Biri çıksın desin ki 4 milyona Latin Amerika'dan (tercihen Arjantin Uruguay Meksika taraflarından) taş gibi adam bulurum ve bu doğru, Marcelo hemen satılabilir. Vida pozisyon oyuncusu ve tarzı Marcelo ile aynı olmasa da bizdeki eksik stoper işini dolduramayabilir. Marcelo da hamle yerine pozisyona göre oynuyor ama Vida daha agresif, Marcelo daha takım oyuncusu. Vida bir tercih, gelecekse yine bir adam lazım.

Adriano gitmeyeceğim dedi. Kendisi böyle dediyse konu kapanmıştır diyorum. Herkes satılabilir diyoruz ama böyle bir adam kalacağım dediyse ben sadece susarım. Ayrıca Caner'le birlikte duruma göre eksik kalabilecek kanat pozisyonunda da oynayabilir.

Ortalık bu nedenle karışık görünüyor. Ama emin olun cicişlerin durumu yine ve yeniden bizden kat be kat daha karışık. Başakşehir Chedjou ile kendilerine adına akıllı bir hamle yaptı. Böyle giderse yine tek rakip onlar olacak gibi.

nathan dedi ki...

Cidden işe yarayacak bir box-to-box alamayız orası kesin. Bizim maçın dışında ara ara Rusya'nın hazırlık karşılaşmasını da izledim. Baktım Dzagoev kadroda yok ahan da adamın piyasası düşmüş mü acaba derken halen 14 m. Tekrardan Leiva tarzı bir adam yeterli olabilir.

QuaresmA dedi ki...

nathan

Her ne kadar Rus ekonomisinde küçülme olsa da hala oradan topçu almak kolay değil, değerli oyuncularını almak Avrupa'nın en tepe kulüpleri için bile çok masraflı. Olsa direk Zenit'li Artyom Dzyuba'yı alalım zaten. Şahane topçu, tam Şenol Güneş'lik.

nathan dedi ki...

@QuaresmA. Başgan gidip ikisini yıllık 5 milyondan kiralayabilir mi acep :) Şakası ve eleştirdiğim bir yığın icraatı bir yana Fikret Orman bulduğu iyi yöneticilerle bu fakru zamanda iyi işler yaptı hakkını yemeyelim. Bir de transferdeki diğer garip işler olmasa.

Ekrem35 dedi ki...

@sports guy

Bildiğim kadarıyla gs'nin bütçe(maaş) kısıtı vardı ama kaldırıldı. Hem zor durumda olduğunu düşündüğümüz hem de denetim altındaki bir takımda bir kısıtın kalkmasını olumlu bir gelişme olarak okuyor ve bunun nasıl olduğunj merak ediyorum. Sanki uefa bize çok acımasızca davranmış/davranıyor. Bu konuda yanlış bilgim varsa affola. Düzeltilmeye açığım.

Sezon sonu 0/0 vermemiz gerekiyor ya olası aksi bir durumda karşılaşabileceğimiz yaptırım konusunda öngörün var mı?

Oyuncu satışında herkesin kırmızı çizgisi ozzy,tolgay ve marcelo sanırım. Ama onlar dışında para edeceğini düşündüğümüz q7 ve adriano çin'e gitmek istemiyor. Bu durumda ciddi bir açmazla başbaşa kalıyoruz. Yönetimi sevip sevmemekte herkes özgür ama benim burda yazarken daraldığım transfer konusunda gerçekte bunlarla uğraşmak zorundalar. Ciddi mesai ve sabır isteyen bir iş. Bu seneye kadar iyi kötü kotordık bu durumu. Umarım en sancılı geçmesi muhtemel bu yazı da atlatmayı başarabiliriz.

Ekrem35 dedi ki...

Bir de forvet konusunda gomez bence tekrar gündeme gelmeli. Ne abuş için 7 milyon ne de ba'nın alacakları için 7.5 milyon vercek durumumuz yok.

carlito dedi ki...

pektemek'in kalması yönünde yapılan yorumları şaka olarak görmek istiyorum! çıtayı bu kadar yükseltmişken gene vizyon mu düşüreceğiz? artık nobre'lerin, almeida'ların, pektemek'lerin değil, ba'ların, gomez'lerin, aboubakar'ların Beşiktaş'ı var.. eğer eldekiler gidecekse aynı seviyede top class bir santrafor gelmeli, cenk de yedeği olmalı.. yoksa bırakın şampiyonlar ligini, kendi ligimizde bile şampiyonluk hayal olur.. nasıl olsa şampiyon oluyoruz dersek, o gün düşüşümüz başlar.. unutmayalım ki bu tipbüst düzey oyuncular yokken gelmeyen kupalar, onların varlığında geldi.. bunu sadece golcüler anlamında da söylemiyorum.. bu sezon biz sosa ve gomez'in gidişini kimlerle telafi ettik? hayır talisca ve abou değil, adriano ve gönül'le telafi ettik.. güçlü olan bölgeler bir bebze zayıflasa da zayıf olan bölgeler çok güçlenince totalde güç kaybı yaşamadık.. (buna tolga/fabri değişikliği de eklenebilir)
şimdi de kadrodan kayıplar yaşasak bile yerlerini kiralık veya satılık bir şekilde üst düzey oyuncularla doldurmalıyız.. az ama öz olsun, lakin çöplerin adı bile anılmasın..
örneğin aboubakar'ı tutamadık mı? onun yerini bonservissiz biriyle doldurur, elde ne kadar kullanılabilir para varsa stopere yatırırsın.. kadronun kalanını korursan zaten başka transfere gerek kalmaz.. korunmuş bir kadroyla Şenol hoca neler yapıyormuş şampiyonlar liginde, o zaman görürüz işte...

QuaresmA dedi ki...

Carlito

Konu hakkında uzun uzun yazmışsın da ben veya Pektemek dönmeli diye düşünenler Abu'nun, Gomez'in, Cenk'in yerini alsın veya bunlar gibi birinci forvet olarak dönsün demiyoruz ki, üçüncü forvet Mustafa olabilir diyoruz. Saydığın Demba Ba, Gomez, 3.5 milyon Euro maaşlı Abu'yu mu üçüncü forvet yapalım? Cenk Tosun da milli takımın en iyi forveti, o da bu saatten sonra üçüncü forvet olmaz. İlla ki üçüncü forvet biraz vasat bir adam olmak durumunda. Bana kalırsa Pektemek bu sezon kendini Beşiktaş'ta 3. Forvet olabilecek düzeyde kanıtladı ve özgüvenini tazeledi. Bunun yanında ilk forvetin kim olacağına da bağlı olarak biraz değişik özelliklere sahip bir oyuncu. Mesela Ömer Şişmanoğlu ile Cenk Tosun birbirine çok yakın özellikliydi.

Ayrıca forvetlerin vasatı bile ateş pahası. Elde olandan faydalanalım işte. O kadar para da veriyoruz.

sports guy dedi ki...

@Ekrem35

Gs'nin 65 milyon euroluk maas kistilamasi vardi ve sona erdi evet. Ama bu yeni kisitlamalar gelmeyecek demek degil. Eger bundan sonra rahatlayacak olsalar Podolski ve Bruma'yi satmazlardi. Hatta Sinan da gidici diyorlar simdi, Sneijder soylentileri de var. Satiyor iste adamlar, bu nasil rahatlik?

Dedigim gibi en gec bir aya yeni ffp anlasmasi bekliyorum ben Galatasaray'dan, bu satislar da zaten bunun habercisi. Besiktasli oldugumuz icin diger takimlar daha rahat zannediyorsun biraz :) hepsi kivraniyor taraftarlarin.

carlito dedi ki...

@QuaresmA

Pektemek'in 3. forvet olarak bile yeri yok Beşiktaş'ta, çok netim bu konuda.. Adam kafa topuna çıkarken bile kolunu kırabilecek kadar dengesiz bir adam! üstelik dünkü çocuk değil, kaç yaşına geldi, hala düzenli olarak sakatlanabiliyorsa bir adam, artık bunu sadece şanssızlıkla açıklayamayız.. şu anda belki yeni sezona yetişebilecektir ama kamp dönemini gene kaçıracak! daha ne bekliyoruz ki bu adamdan? 3. forvet olarak Ömer kalsın daha iyi bence..

Cenk ve sağlam bir Demba Ba da iş görür, ama Abou için bugün farklı formüller yazanlar olmuş, bir şekilde elde tutabilirsek yeni forvet falan aramayalım bence.. sadece stoper ve kanat yeter o durumda..
keşke şu töre'yi de Trabzon'a iteleyip yerine Yusuf Erdoğan'ı alsak..

Ekrem35 dedi ki...

@sports guy

Sanırım dediğin gibi beşiktaşlı olduğumuzdan ya da bizim başkan bu konuda çok yalan söylemediğinden daha çok hissediyoruz.

Rhodolfo 1.4 e gidiyormuş. Geldiği günden beri beşiktaş'a yakıştırmadığım bir stoperdi. Giderken her ne kadar zarar etmiş olsak da az da olsa para getirmesi güzel oldu. Caner'in parası çıktı ve 700bin civarı talicanın kiralamasına kaldı. Boyko da üçbeş bi şey eder. Ama sanırım onu vida transferinde takas artı para seçeneğindeki takasta düşünüyorlar.

Mangala'yı ikna etmek çok zor ama kiralık olarak bir şekilde başarsak o işi o zaman marcelo satışından gelcek parayla vida+ forvet işini hallederiz.

sports guy dedi ki...

Bu kadar besiktas muhabirinin tamami Abou konusunda gelismeleri negatif veriyorsa kalmasi mucize olur. Bir umut bekliyordum ben yine de haziran ortasina kadar abou aciklanir da en azindan yaz boyu forvet aramayiz diye. Hoca icin en onemli mevki sonucta, gecen sene en cok takildigi husus abou'nun gec gelmesiydi o kadar belli ki. Umarim yerine kim gelecekse de cabuk gelir de artik su sezon kampina forvet harici bir eksikle gireriz. Eksik yine olsun da forvet olmasin, ne bileyim kanat olsun defans olsun hepsine raziyim ya.

planck dedi ki...

forvet işi ağustosu bulur bence. portonun abunun eski klübüne 6M ödemesi fln gerekiyormuş sanırım satması halinde o yüzden 7M istiyorlarmış. tüm yaz satmaya çalışacaklar kimse almazsa belki bize dönüp yine 2-3M kiralama bedeli ile alınır, seneye kontratı bitiyormuş zaten. ama anca ağustosa olur olursa o iş. yine torrese falan kalıcaz herhalde.

Ekrem35 dedi ki...

Bu arada basket takımımız sahadan çekilmenin ve başkanımıza küfür edip saldırmanın cezasını çok fena ödetiyor. Türkiye liginde sezonun takımıyız bence net olarak.

sports guy dedi ki...

Mukemmel macti gercekten. 3. Mactan sonra oyle bir reaksiyon verdi ki takim, gozlerime inanamadim. Michael Roll zaten olagan supheli, ama kilit nokta net Erkan Veyseloğlu ve Sertaç'in ekstra oyunlari. Keyif veriyor takim bildigin.

Ha finalde fener muhtemelen ifademizi alir guzelinden :) ama olsun, bu mucadeleyle tek mac alamasalar bile bagrimiza basmak boynumuzun borcudur. Hele hele bu butceyle.

Ekrem35 dedi ki...

Aynen öyle imkanım olsa koşup önce ufuk hocaya sonra tek tek basketbolcularımıza sarılırım. Bu maçta olduğu gibi sertaç falan boş üçlük şansı bulup atamayacak finalde hatta ve hatta belki maç bile kazanamayacağız ama hepsine helal olsun ellerine yüreklerine sağlık.

Keşke başkan şu yurolig muhabbetini final serisinden sonra açsaydı ya da daha düzgün ifade edebilssydi. Şimdi bir sürü gereksiz gerginlik ve bu açıklamalara cevap vermek isteyen taraftar grubu ve basketçiler olacak.

Koyduk Efes'eee
Koyduk Efes'eee
Efes Kaldı nefes nefeseeeee !

beagle dedi ki...

Beşiktaş Rodolfo ile gecen sene "agir" kaleci problemiyle ilk yarıyı 41 puanla kapatmıştır. Herhalde son 10 senede en iyi performanslardandir. Duran toplarda kevgir olan bir takim 0 duran top golü yemiş, büyük güven kazanmıştır. Pedrodan 2 kat Milosevicten 4 Sivoktan 100 kat iyidir. Birebirde ağır falan olsa da rezil stoperlerle dolu son 30 senemizde en iyilerdendir. Dinlendiremeden yuklendigimizden ve ozveriden sakatlandı. Firsat bulup dönemedi, belki bizim hedeflerimiz büyüdü. Saglik olsun. Teşekkürler Kule Stoper. Umarım firsat bulup, forma girip biraz daha oynarsın.

dominic molise dedi ki...

acikcasi benim takimdan ilk "feda edebilecegim" futbolcular q7 ile adriano olur.
q7 gitse hic uzulmem, adriano aslinda en son satilacak 'karakter' olsa da caner onu bence cok aratmayacaktir.

q7>adriano>cenk>oguzhan>tolgay>marcelo seklinde dizebilirim satilabilirlik siralamasini.
yani en rahat q7'yi satardim, en son marcelo

tolgay'i en sonun bir onune koyma sebebim de yeterli forma sansi bulamamis olmasi ve buyuk bir potansiyeli oldugunu surekli gosteriyor olmasi. yani su an 8 veriliyorsa, seneye 14 milyon euro vermemeleri icin bir sebep gormuyorum duzenli oynarsa. tersine oguzhan bence daha fazla para etmeyecektir. kaldi ki zaten calismadigi/uykucu oldugu hususunda takim icinden yorumlar da geliyor.

Hidayet dedi ki...

evet . yaklaşık 1 ay önce kesin bittiği şeklinde bazı sosyal medyadan alıntılayarak buraya koyduğum "burak yılmaz " mevzusu ısıtılmaya başlandı . transferde önceden belli olan hususlar taraftarın tepkisini çekmemek için yavaş yavaş ısıtılıp önümüze konuyor mu aceba ? abou'yu ya da başka birini gerçekten almaya niyetimiz var mı ? seni alanı da aldıranı da...

http://haber1903.com/n-33863-demirkoldan-burak-yilmaz-iddiasi-burak-besiktasta.html

QuaresmA dedi ki...

Şu kulüpte varlığına asla katlanamayacağım 1 numaralı şahıs (adam diyemiyorum) Burak Yılmaz'dır. Mesela Emre çirkeftir ama gelirse birşeyler katar. Melo provokatördür ama gelse GS'liler çıldırır. Eboue üç kağıtçıdır ama en azından soyunma odasında olumlu bir hava yaratabilir ama Burak gibi bir sahtekarı asla ama asla bu forma altında görmeyi kabullenemem. Feda sezonundaki 3-3'lük maçta son dakikalarda aldığı o yalandan penaltıyı unutmak mümkün değil.

zlatan dedi ki...

Play off final postu acilsa iyi olacak

Basar dedi ki...

@beagle yapma abi!

Rhodolfo'nun temiz yedirdiği 7 bireysel hata golü var. Ağırlıktan filan bahsetmiyorum, bireysel hatadan bahsediyorum. Duran toplarda başarılı olduğu doğrudur, mucizesi bu kadardır.

Bence Marcelo satılacak en son adamdır. Öyle Ba'nın satışına filan benzemez, kelaynak gibi kalırız ortada. 1 kere de başarılı kadroyu bozmayalım. Marcelo'yu satan şampiyonluğu satar.

Basar dedi ki...

@Quaresma

Burak'ı alan şampiyonluğu satar :)

Burak geleceğine 40 yaşına kadar quarejma ile oynayalım. Bilmem meramımı anlatabildim mi?

turgay dedi ki...

öncelikle dün akşam efesin içinden geçen ufuk sarıcanın askerlerine selam olsun. şampiyonluk şansımız az ama yüreklerini ortaya koyacaklarından şüphem yok. efese de bi önceki maçta yaptığı rezilliğin cezasını çok güzel çektirdik.

burak yılmaz gibi adamların bizim kulübün önünden geçmemesi lazım ama bende alınacak diye düşünüyorum. hatta bugün serbest kalan yalçına bile sulanabiliriz. nasıl olsa altyapıdan yetişti deyip göz boyarız. yaparız yani biz

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

ben etik mevzularında filan değilim , önemli ama , "beşiktaşlı duruşu "falan olaylarının günümüz için palavra olduğunun bilincindeyim. fakat, 2 kez üstüste şampiyon olmuş takımın, cl'de direkt oynayacak takımın burak yılmaz gibi , gs'dan söve söve gönderilen , gs taraftarı tarafından , kendisi olduğu için gs'nin forvet transferi yapmaması dolayısıyla , tekmelene tekmelene çin'e itelenen adamın , bizim yerli sevdalısı , karadenizli hocamız tarafından istenmesi durumu (tabi eğer doğruysa ) .. işte buna çıldırırım arkadaş .. önümzdeki yıl dünya kupası da düşünülünce , bu adamın oynaması ve formda tutulması lazım herhalde . milli takımın forvet hattı bizde form tutacak . peki cl'de oynayacağımız 6 maç ne olacak. abou'yu ilk 11 bile oynatmazken ligde, cl'de koyuyordun 11'e , atıyordu. sağ tarafına quaresma'nın iyisini düşünen takım , önde niye burak yılmaz gibi birine (iğreniyorum bu adamadan) razı olur !

ş. güneş'in şampiyonluk sonrası bazı kanallardaki konuşmalarını izledim . geçen yılın kopyası zannettim . hiçbir farklı söz , geleceğe ilişkin yorum ,sistem tartışması/analizi bulamadım , heyecanlandıran bir ima (oyuncu isteğiylee ilgili ya da ne biliyim ) bile yok . klasik quaresma'yı nasıl adam ettim ile başlayan , marcelo'yu trabzona istedim ile devam eden , atiba'yı zamanında gördüydümle süren , abou'ya hafif çakan fakat fabri'ye de çakmayı ihmal etmeyip , tolga'nın çok iyi kaleci olduğunu iddia eden süreç.. bir de demez mi "siz fabriye iyi kaleci diyorsunuz bir de ama..." diye.

planck dedi ki...

benim dünden beri gördüğüm burak buraya gelmek isterse gelir. başkan ve hoca istemese bile gelir. hatta gelirse, takım da bölünür, taraftarla takımın da arası açılır. arda ve çevresindeki ekip (caner ve malesef cenk fln da dahil) terimden ydden de orman ve güneşten de güçlüler. rıdvanın karşısına gümüşdağ açık açık çıkarsa belki rıdvan+arda ekibinin karşı sahfında yer alabilir orman. rte de artık kendi çocukları kavga ettiği için birşey demiyor herhalde, olaylar sürüncemede kalıyor böyle.

sports guy dedi ki...

Su takimi izlemememe sebep olacak 3 adam var. Emre Belozoglu, Volkan Demirel ve Burak Yilmaz. Arda da var gerci de o klasman disi oldugundan saymiyorum.

Herhangi biri o formayi giysin cikarana kadar acip bir mac izlemem.

Bu arada playoff finali icin post illa ki lazim. Birbirine girmesin yaz donemi ile basketbol postlari, konusan rahat rahat konussun basketbolu baska bir postta, yonetim goreve :)

BurkayJK dedi ki...

@QuaresmA

Aga yapma. O saydığın isimler bizim stada herhangi bir maçı tribünden izlemeye gelse bile rahatsız olurum. Aralarında en masumu(!) Burak'tır.

Burak Yılmaz'ın alınacağına hala ihtimal vermiyorum. Eğer ki böyle bir transfer olursa ben takımdan soğurum. Kimse aslolan Beşiktaş'tır falan demesin, Beşiktaşlı duruşu da her zaman var olacaktır. Bu duruştan taviz veren (başkanından hocasına) Beşiktaş kulübüne yakışmıyordur.

Hidayet dedi ki...

yanlış anlaşılmasın , "beşiktaşlı duruşu palavrası" derken , bunun , bugün için kullanılan , ağızlara sakız edilen ,içi boşaltılan bir kavram olduğuna inanıyorum . yani bir transfer yapılmak istenirse , burak transferi , bu duruşu göstermez kimse yönetimden hatırlayın bir ay kadar önce ne hikmetse başkan'a burak yılmaz soruldu , çok iyi bir beşitaşlı dedi , ne alaka ? yeri yok beşiktaşta , çıtayı yükselttik , demba ba ,gomez , abou .. dersin kesersin olayı. ben malesef burak transferinin bittiğine inanıyorum . ve iddialar doğruysa , 1. santrfor burak olacak ! inanabiliyor musunuz ?

Hidayet dedi ki...

bir de demek istediğim , "ne burak'ı kardeşim " derken adamın yeterliliğini de konuşalım. sırf sahtekar olduğu için mi gelemez . adamın yeterliliğini sorgulamak yok mu ? gs taraftarı bunun yüzünden santrfor alınmadı diye hamza'yı bitirdi , ardından bunu ağlata ağlata gönderdi. adam en verimli yıllarını gs'ye vermişken. biz niye sadece karakter tartışıyoruz ? hiçbir şekilde istemiyorum bu adamı .


yilmaz dedi ki...

burak transferi taraftarın sinir uçlarına dokunmaktan başka birşey olamaz. Böyle bir gündem olmamasını ümit ediyorum.

Yok artık. Burak olmazsa Hakan Şükür'e de teklif götürelim madem. Çünkü dünyada forvet kalmadı başka.

yilmaz dedi ki...

ya ayrıca, Cenk iyi kötü 20 gol atmış işte bir sezonda, ligde de atmış, ŞL'de de atmış AL'de de atmış. Burak gelip 30 gol mü atacak? Atacaksa o da eksik olsun bi zahmet. Elde 25-26 yaşında kariyerinin en iyi sezonunu geçirmiş oyuncu dururken, ülkedeki her takım taraftarı ile arası kötü adamı getirmek ne demek?

Bu nedir yaa? Arayınca buluyorsun işte, Marcelo'yu bulmuşsun, sıkışık zamanda Talisca'yı bulmuşsun. Arayınca oluyor. Niye hemen aklınıza ilk Burak geliyor?

Ben Lens için bile "niye hiç araştırma yapmadan ilk bu adamı alıyoruz" diye sorgularken, şu habere bak.

Umarım yalan haberdir. Yalansa da hiç yapmadığım şeyi yapacağım, haberi yapan kimse twitter'dan hesap soracağım beni bu kadar gerdikleri için.

Burak'mış, yürü git yaaa.


Zaitsev dedi ki...

Ben Burak gelsin demiyorum ama Burak gelmesin derken de örneklemelerde abartmayalım.

@ QuaresmA

Saydığın adamlar tekme atar, küfür eder, sataşır. Tribünleri provoke ederler. Ne kadar pislik varsa yaparlar. Burak ne yapar kendini yere atar, haksız kazanç peşinde koşar ki kendini atmayan topçu mu var piyasada. Cenk'i, Talisca'yı ne yapacağız o zaman? Yanından koşarak geçsek yerde bu adamlar. Bizim diye ses etmeyecek miyiz?

@ yilmaz

Kusura bakma ama bu sene Burak Cenk kadar oynasa ligde 30 golü havada karada geçmişti.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev yahu atsın, eyvallah atamaz demiyorum da niye Cenk varken eşek yüküyle parayı Burak'a gömüyoruz? İlla gömecek bi 3m€'muz varsa niye bunu hemen Burak'ın önüne yığıyoruz? Mandzukic olmayınca Burak mıdır yani? Mandzukic Juvenin oyuncusu. o ligin ikincisi, üçüncüsü, beşincisi yedincisi forvetsiz mi oynuyor? Yok mu oralarda bi forvet?

Burak ile mi alakalı bilemiyorum ama Erdal Torunoğulları Çin'e gitmiş . Olma ihtimali var . Bence Şenol Hoca'ya sorsan Burak mı Abou mu diye Burak'ı seçer . Taraftarı ikna etmek de ona kalır . Gökhan Töre - Caner filan derken iyice gruplaşmaya gidecek bir ortam yaratarak kendi topuğumuza sıkacağız sanırım .

Bu arada Vida'nın 2.5+Boyko karşılığında geleceği konuşuluyor . Harika transfer olur . Hem berbat bir sezon geçirip değerini sıfıra yakınsayan Boyko'dan kurtulup hem de ucuza Vida'yı kapatmak ne olursa olsun yönetim başarısı olur .

Final ile ilgili Post açarız tabi , zaten basketbol takımı ile ilgili genel bir analiz yazısı yazmayı düşünüyorum .

Hidayet dedi ki...

şu olsa şu kadar atardı muhabbeti de sıktı . burak 30 atardı, gomez olsa 50 atardı , ibrahimoviç 70 atardı , he oldu. cenk 8 tane penaltı attı . mario gomez hücum gücü çok daha dengeli takımda 26 yı zor buldu .tek kanatlı hucum takımında burak'a hemen 30 yazdık . peki napoli deplasmanıda , benfica'da ,lyon seni yarı sahana itmişken ne yapardı. cenk'in ne yapamadığını da gördük mü bu maçlarda . neden cenk hastası hoca napoli-benfica-kiev maçlarında yazmadı kendisini 11 'e . eğer türkiye ligi diyorsan vagner love var işte , kıstas mı bu ? bu ligde zafer biryol'lar falan kral oldu . "niye gelsin bize amk" diyen yok. strsn gitsin kalsın çin'de amk, gs'nin ihtiyacı var ,paraları yok , onların çocuğu ,onlarda oynasın , neden biz ?

Hidayet dedi ki...

büyük takımın en ileri ucunda oynayan adam taraftarın sevgilisidir, forma satar ,taraftar çeker , küçük çocuğu beşiktaşlı yapar, adına besteler okutturur (demba ba) , öyle işini yapan , fazla görünmeyen vasat stoper almaya benzemez .kimse beşiktaş taraftarını adana'ya atacağı golle kandıramaz. cenk , sevilirken bile kandıramıyor. cl'den gruplardan çıkmayı düşünürken , olmaz bu . oraya taraftarın en nefret ettiği adamı koyamazsın . demba ba- gomez- abou - burak ???

planck dedi ki...

dembanın kırılan bacağında çatlak varmış 3 ay yok diye okudum. doğru ise aslında belki de işimize gelir tekrar kiralanabilir.

orman tam bir işadamı, beşiktaşlı duruşu, efendi beşiktaş vs söylemleri tamamen satış için, reklam için. politik olarak da kim güçlü ise onun yanında. genel söylemlerinden bunu anlıyoruz. şimdi kenardan izliyor büyük ihtimalle, eğer arda rıdvan ekibi kazanacak gibi olursa burak da gelir 2 sene sonra arda da gelir kimse şaşırmasın.

planck dedi ki...

derken gümüşdağ ağırlığını koydu herhalde: https://pbs.twimg.com/media/DBue7HPXYAAX4Sl.jpg:large

Barreto dedi ki...

Normalde Burak'ı takımda görmek istemem. Fakat Şenol Hoca özellikle istiyorsa çok da büyütmemek gerekir. Koşullarına bakmak lazım. Performans/Fiyat oranı yüksek ve faydalı olacak her adamı transfer ederim. Tıpkı gelmeden önce ifrit olduğumuz Caner gibi.

Bu arada, -Alex Fergusonun nefret ettiği gibi- kendini yere bırakan oyuncudan neredeyse nefret ederim. Cenk bu konuda çok kızdığım biri, bazen sniper vurmuş gibi atıyor kendini, fakat Talisca teknik becerisini kullanıp fiziki müdahaleye mecbur bırakıp basketbol tipi faul almaya çalışıyor. Talisca'nın durumu farklı. Cenk ise Burak abisinin yolundan gidiyor. Taraftar keşke "Burası Beşiktaş, akıllı ol, KENDİNİ YERE ATMA!" şeklinde bir pankart yapsa.

Hidayet dedi ki...

şenol hoca özellikle serdar aziz ,eren derdiyok , n'doye , ozan tufan ..falan çok istiyordu . neden abi ,chealsea 'den demba ba , fiorentina'dan gomez ,porto'dan abou, iki sene şampiyonluk , sonra neden çin'den burak yılmaz? neden ? bu adamın transferini yazan hesaplar , birinci forvet olacak diyorlar ! efendim ! iyi miyiz abi . hakikaten selçuk falan da gelsin , kaşar tayfa tamamlansın . ismail gitmese beşiktaş caner'i falan almazdı . adam çin'den değil ,inter'den geldi .inter'in hocası devam etseydi, geçen yıl orada oynardı. yaş kaç caner'in ? adam türkiye'den inter'e tercih edilmiş bir bek oyuncusu . peki burak ? kim abi burak ? karakterini falan konuşmuyorum . hani quaresmayı falan beğenmiyoruz , yerine daha iyisini bakıyoruz ya .. ileride neden burak

sports guy dedi ki...

Oldu olacak milli takimin tamami bize gelsin muthis arkadaslik ruhuyla bizi CL sampiyonluguna tasisinlar :)

Valla burak gelirse bir sene benden pas, yineliyorum. O da bir seneden fazla barinabilecegini dusunmedigimden. Bundan dolayi dileyen besiktasliligimi da sorgulayabilir, lafim yok. Isin futbol kismi tartismaya bile degmez gozumde.

Zaitsev dedi ki...

@ Övünç

Çinde bir kamp/turnuva aksiyonu olacak muhtemelen. Erdal bey o sebeple gitmiş olabilir. Araya transfer sıkışır mı göreceğiz.
Boyko Vida takası güzel olur. Umarım doğrudur.

@ Barreto

Talisca'nın yay civarı teması bulup kendini atmasıyla Burak'ın gelen ayağı görüp kendini bırakması aynı şey. Talisca daha mevzuyu tam çözemediği için az faul alıyor. Bir düşmeyi öğrensin gelir sarılar gider kırmızılar.

Şenol hoca Burak alınabiliyorsa ister çünkü nasıl oynatacağını biliyor. 2 senede 60 küsur gol attırmış ona. Oğuzhan ve Tolgay varsa elinde Burak tutar. Gelmesi doğru yanlış o ayrı mesele. Ben Aboubakar kalsın isterim ama bedavaya gelecekse Burak'ta olur.

Hidayet dedi ki...

hımmm ,demek şenol hoca burak yılmaz'ı nasıl oynatacağını biliyor . şu anda hangi yıldayız aceba , 2017 , burak ne zaman gs'ya transfer oldu ? kaç yıl gs'de oynadı ? demek ki en son şenol güneş ile çalışmasının ardından kaç yıl geçmiş . burak şimdi nerede ? tüh ,keşke serdar aziz , n'doye , eren derdiyok falan bizde olsaydı , kim bilir ne yemekler çıkarırdı usta şef ! bu adamın beşiktaş'a gelmesi normal değil. bunun normal karşılanması hiç normal değil . niye gelsin ki . ucuzmuş maliyeti . o zaman niye stoperlere falan 7-8 bayılalım , tosic -mitro neyimize yetmiyor .niye lens'i alalım . töre de gelecek yeter bize . niye en önemli mevkide ucuza kaçalım anlamıyorum . niye dünya kupası öncesi çin'de çuvalla para kazanan adam , iki kere üstüste şampiyon olmuş ,istim üstünde , cl'de direk oynayacak ve taraftarının çoğu (stada giden taraftarının hepsi) kendisinden nefret eden takıma gelsin , neden ?

şenol hoca tabi ister , çünkü vizyonu bu . adam iki yıldır tv'lerde marcelo'yu trabzon'a , atiba'yı da psv'de izlerken beğendiğini söyledi durdu . ha birde sürekli messi- neuer istemesi-komedisi- var . iddia ediyorum , tolgay-oğuzhan'dan birini satalım , hocam kimi istersin diye soralım , " selçuk gelsin "der . sürekli ozan tufan'dan falan bahsetmesi boşuna değil . adamın dünyası bu arkadaş ve çoook şanslı . eğer olur da burak gelirse , umarım birlikte giderler , temennim bu . bizim takımda , atiba'nın , ozzzy'nin , tolgay'ın , babel'in , abou'nun ,fabri'nin ,adriano'nun bir yüz ifadesi var. bozmayalım o'nu . bu haberleşmediği spor medya şarlatanı olmayan bu "medya faresin" ni sokmayalım şu güzelim takıma .

nathan dedi ki...

Burak konusunda şaka yapıyoruzdur umarım. Değiş Şenol Güneş Hakkı Baba mezarından kalkıp gelsin dese yine de taraftarın aklına yüreğine ve vicdanına sığmaz bu iş. O durumda iş Beşiktaş'tan çıkar Şenol Güneş fantezisine döner ve bu durum hiç de iyi olmaz. Beşiktaşlı'yı iyi anlamak gerek. Kendini her defa kanıtlamış dünyanın en iyi medyumu gelip Burak 40 gol atacak dese de olay atacakları değil ki. Kendi adıma şöyle anlatayım. Basar'a katılıyorum. Hakkındaki fikrim belli olan Q7 40'ına kadar kalsın mı yoksa Burak mı deseler ben ilkini seçerim o derece.

Marcelo gidici gibi. Söylendiği gibi 8 milyona ise kötünün iyisi olur. Ama bu defa da Vida tek başına yetmez Vida+Mangala şart olur.

nathan dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=H1VW6gKEVPw

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Abi biri şu Balanta'yı vursun, konu hallolsun. Her transfer döneminde topuk dahil 1.80lik stoper isteği tekrar pişiyor. FB 8 tane 1.85 üstü adamla kornere geldiğinde napican? Fabri mi çıkıp alacak?

turkkant dedi ki...

Ben Burak'ı Beşiktaş'tayken -karakterinden bağımsız- beğeniyordum ve Holosko için 5m euro+ Burak takasına çok karşı çıkmıştım. Sonraki yıllarda o işin yanlışlığını gösterdi. Holosko orta seviye bir kanat forvet olmanın üzerine çıkamadı; Burak ise Lazio seviyesine kadar çıktı.

Öte yandan, bence şu aşamada transferi saçma olur. 32 yaşında, taraftarla da sıkıntıları olan bir oyuncuya gerek yok. Adamı uzun dönem kullanamayacaksın. Elinde iyi bir yedek -Cenk- de var. Daha iyisi alınmalı.

Ben çok alınacağına ihtimal vermiyorum, geçen yıllarda olduğu gibi aynı anda bir çok oyuncu ile görüşüyorlar. Alt alta koyup maliyet-fayda hesabına bakacaklar.

Basar dedi ki...

BUrakla sadece kontratak futbolu oynarsın (Şenol Hoca son Lig TV röportajında da söyledi Trabzon'da nasıl oynattığını. Biz geçtik o günleri... Kaldı ki Burak da yaşlandı, seneye 33...

Burak'ı alan, şampiyonluğu satar!

Not: Bela okuduğum yazı kaldırılmış. Gelirse okuyorum belamı, peşin peşin yazayım dedim. Hocayı seviyorum filan da dinlemem ona bile okurum. Umarım taraftarın hissiyatı net olarak takip ediliyordur.

Basar dedi ki...

Abu ve Ba kalsın, Boyko takası ile alınacaksa Vida alınsın. Bu seneki as takımdan kimse satılmadan sezona girelim.

Bu kadroya karşı çıkan yoktur herhalde.

turkkant dedi ki...

@Basar

Söylediğini herkes istiyor, ama mümkün değil ki.

Haydi çok iyimser düşünelim Boyko verdin, üzerine 2,5 verdin Vida için. Talisca kiraladın 2,5. Caner 0,75. Abubakaar 6. Etti sana 12 m. euro.

Eldeki çer çöpten 3-4 elde etsen dahi, as kadrondan 1 oyuncuyu feda etmen lazım, böyle bir kadro kurman için başka yolu yok.

Bu durumda soru şu: kime feda edersin?

Pheaglix dedi ki...

fiorentina'nın bize yaptığını yapamaz mıyız biz de? sonuçta adamlar alenen neredeyse tüm transfer bedelini hazırlık maçından alınacak ücret olarak gösterdi. konu ücretin yarısını bize ödemeye gelince de uefa gıkını çıkartmadı. biz de bu şekilde ffp'nin arkasından dolanamaz mıyız?

eğer böyle birşey yaparsak muhtemelen bu seneki break even şartını sağlayamayız, ama marcelo'yu satıp savunma düzenini allak bullak etmekten iyidir.

sports guy dedi ki...

"Muhtemelen break even sartini saglayamayiz" = bir yil avrupa cezasi daha, veya bu ffp anlasmasinin revize edilmis haliyle 4 sene daha surmesi. Uefa'nin/cfb'nin keyfine kalmis. Yemez o is.

Sadece gunumuzu dusunerek hareket etmenin sonuclari maalesef bunlar. Cekicez. Burak'in gelisi ve ozzy'nin satisi haric her turlu sonuca raziyim ben.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

@Pheaglix

Hazırlık maçında 20.000 bilet sattın ortalama 20 eurodan diyelim. 400.000 euro eder. Abou'nun sol ayağının serçe parmağını alırız o paraya :-)

beagle dedi ki...

@turkkant Quaresma, Adriano veya Tolgay...

carlito dedi ki...

Galiba yönetim bu Aboubakar olayını çözecek.. Bence beklediğim yerlerden beklemediğimiz kazançlar da olacak (örn; pektemek,franco vs.) hatta rhodolfo'dan da bu parayı beklemiyordum şahsen.. anca abou'nun parasını kimden çıkarıcaz mesele o.. umarım marcelo, ozzy ve tolgay'a dokunmazlar, adriano bile gitse ses çıkartamayacak kadar çaresiz hissediyorum :(

Pheaglix dedi ki...

@sportsguy

İyi de seneye şampiyon olmazsak zaten break evenı sağlayamayız ki. Şampiyonlar ligi gelirli halimizle - 10 milyonu sağlayamıyoruz. Açıkçası "sattığın kadar alabilirsin" kısıtını bir şekilde alamazsak yönetimin marceloyu satıp vida + sürpriz stoper alacağını, ve şampiyonluğun epey zora gireceğini düşünüyorum. Daha bunun forveti, talisca satılırsa forvet arkası var. Şampiyon olup uefa anlaşmasının devam etmesi şampiyon olamayıp devam etmesinden iyidir.

@turkkant

Fiorentina'nın da bir maçtan altı milyon euro toolayacağını zannetmiyorum. O bedeli maç karşılığı ödenecek tutar olarak gösterdiler.

Alexandar Mitroviç'e 2 senelik kiralama teklifi yapmışlar . Aynı Talisca'nın koşullarında . 1+1 ve yıllık 2.5 , oyuncuya 3m .

Elimizde epey opsiyon var gibi görünüyor . Marcelo giderse bütün parayı Abou'ya bağlayacaklar mı göreceğiz .

beagle dedi ki...

Pivot Santrafor, ama Gomez kadar bitirici değil. Caner, Talisca ve Babelle calisabilir. Töre'ye uygun değil gibi.

Ekrem35 dedi ki...

@carlito

Aynen ben de burda birçok kere adriano güzellemeleri yapsam da şu an içinde bulunduğumuz çıkmaz nedeniyle bari ozzy,tolgay, marcelo'ya (yerine kiralık mangala ve vida gelecekse marcelonun gidişine bence hepimiz tamamız) dokunmasınlar, bari adriano gitsin caner ile bir şekilde idare ederiz orayı diye düşünmeye başladım.

beagle dedi ki...

@Ekrem35
Adriano+Marcelo'nun ikisi birden giderse savunmanin dikişi tutmaz.

Bence Marcelo 12M Euro alti verilmez. Sosada olduğu gibi saglam duracaksin.
Ikamesini ancak 7-8e aliriz, 3-5 de bir eksik kapar. Ya da 8-10 a Adrianoyu satip stoper alirsin.

QuaresmA dedi ki...

Alexander Mitroviç Championship'te Newcastle gibi Premier Lig seviyesindeki takımda bile pek birşey yapamamış yahu. Cenk Tosun'u hayatta kesemez bu performansla.

nathan dedi ki...

Geçen yıl Premier Lig'de birkaç maçını izlediğim Aleksandar Mitroviç kazmanın önde gidenidir. Premier Lig'de yıllarca tonla para harcayıp cenabet kadro kurmakla bilinen iki takımdan biri olan NU'da (diğeri Tottenham'dı onlar bu özelliklerini bırakalı bayağı oldu) Championship seviyesinde bile 4 gol atabilmiş golcüden cacık olmaz afedersiniz. Bir de kiralama parasının yanında kendisine 3 milyon verileceği gerçekse tam garabet olur. İhtiyaç duyulan oyuncular için kiralanabiliteyi baz alarak buna göre iş yapıyorsak yanlış. Sondan tümevarım işleri malum sadece temel bilimlerde geçerlidir. Kiralayacaksak yeni Hırvat milli olan İvan Santini bile çok daha güzel bir iş olur. Boy desen onda da var. Yıllık alsa alsa 1,5 alır. Genç Perica vardı almadık şimdi zor.

nathan dedi ki...

Bir de pivot santrafor işini hiç anlamam. Topla arkası dönük oynayabilme yeteneği denilse bunu anlarım. Bu işe rakip defansla bakmak lazım. Catenaccio'yu icat eden İtalya milli takım defansı stoperlerine şöyle bir bakıyoruz. Bonucci, Romagnoli, Chiellini, Astori ve Barzagli. Tartışmasız kadro olarak dünyanın en iyi stoperleri. Ama İtalya dahi bu kadronun belkemiğini oluşturan Juventus gibi artık catenaccio oynamıyor. Zira yandan orta kasayım pivot santrafor kafalasın ya da birine indirsin, bu şekilde dağılan defansta gol atayım hücum anlayışı biteli çok oldu. Şimdi "en azından" ileri 3'lünün sürekli hareketli ve birbirlerinin işlerini devralabilme rolleri var.

Çünkü artık alan kapatma var. Bunu en iyi uygulatan Allegri takımını finale kadar çıkardı. Anadolu takımları bile bunu gördü ve iddialı takımlarla oynarken kendi yarı sahalarında alan yönetimine yönelik hareketli defans yapıyorlar. Bu sistemde ceza alanı dibi dışında kademe vs diye bir anlayış yok. Kademe zaten en tehlikeli ataklarda son anda uygulanabilir lüks bir tedbir.

Beşiktaş bu yıl hücum tercihlerini farklı kullanarak şampiyon oldu. Orta alan, Babel ve bekler gibi hızlı hareketli oyuncuların yanında Q7 gibi adam geçmese bile ceza alanına isabetli top gönderenler. Opsiyonlar belli. Mevcut sistemin devamı. Sağ kanadı yani Q7'nin bölgesini de Babel tarzı yaparak defansın sağ-sol dengesini bozacak bir oyun anlayışı ya da sol tarafı Q7 gibi içeri top atacak hale getirme. Pivot santraforla mevcut sistemin yani iki tarafın farklı çalışmasının devamı sakata girer. Halihazırda geçen yıldan daha az şekilde ceza alanına kalabalık giriyoruz. Birçok maçta golcülerin yalnız kaldığını gördük. Her iki taraftan isabetli orta işine girersek zaten yandı gülüm keten helva. 1980'ler mode loading.

Kısacası bırakalım bu pivot işini de her şekilde "yazıcı" adama odaklanalım.

Basar dedi ki...

@turkkant
Galiba Adriano. Sonuçta Caner var. Ama bunu yazmak kalbimi kırıyor.

BurkayJK dedi ki...

Burada Aboubakar'ın bu kadar çok istenmesini garipsedim. Bence önceliğimiz olmamalı. Umuyorum ki listemizde başka forvet adayları vardır. Tüm yazı Aboubakar'ın peşinde geçirmemizden korkuyorum.

Marcelo için gelen teklif 9-10 Milyon Euro seviyesine çıkarsa direkt satmalıyız. Teklif şu anki haliyle bile çok cazip fakat Marcelo giderse ya iki iyi stoper almalıyız ya da milli takımlarından dolayı Mitrovic-Vida ikilisine güvenmeliyiz. Bu yüzden teklif ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.

Tolgay'a Roma'nın 7 Milyon Euro'luk teklifi olduğu söyleniyor fakat teklif ne kadar iyi olursa olsun satılmasına karşıyım. Önümüzdeki sezon daha fazla süre bulacak ve yine en az bu teklifleri görecek. Bir sezon daha beklemeli.

Adriano'ya güzel bir teklif bekliyorum ama şu an için bir şey yok galiba. Bu sezon en beğendiğim ilk üç oyuncudan biriydi. Caner'den dolayı satılabilecek isimler arasında görüyorum.

Bir tebriği de final serisinin sonucu ne olursa olsun Ufuk Sarıca ve Beşiktaş Basketbol hakediyor. Çok zor ama eğer şampiyon olursak tüm yaz acayip keyifli geçer. :)

sports guy dedi ki...

Aboubakar'in istenmesine sasiranlara da ben sasiriyorum. Yasi, oyun tarzi ve Senol Gunes faktorleri birlesince FFP icin yatirim oyuncusu resmen. Porto backgroundlu, gecen sene CL+UEFA'da takir takir yazmis adami istemek gayet normal.

7 milyon bonservis verilse maksimum 2 seneye premier lige cift haneli bonservise yollanir.

Basar dedi ki...

3 yıldır sürekli forvet hattımız değişiyor. Artık oturmuş bir forvet hattı izlemek hem bizim hem de Şenol Hoca'nın hakkı. Her gelen yeni adamla oynama sistematiği değişiyor.

Bu sene takım kadrosu korunursa üstüne koyma ihtimali çok yüksek. Dikkat ederseniz sezonun ilk yarısında 1,75 gol ortalaması (16 maç) ile oynadık. İkinci yarıda ise 2,5 ortalama (18 maç) oynadık ki bu geçen senenin gol ortalamasının (2,2) üzerinde bir rakam. Son anda toplanan takımın nasıl geliştiğinin net olarak göstergesi bu rakamlar.

Sadece Abubakar'ı değil mümkünse Ba'yı da istiyorum. 3 forvet tamamen birbirini tamamlıyor. Hepsinin kendine has farklı ve tehlikeli olan yönleri var. Rakibe göre adam oynatma, maç içinde strateji değiştirme şansına sahip olacağız.

turgay dedi ki...

bizimle adı yazılan mitrovic'in menajerlik şirketiyle abou'nun şirketi aynı. sanırım abou'yu alamıyoruz bari bunu alalım tarzında bir transfer konuşması geçiyor şirketle. yazılan paralar çok yüksek ayrıca adam psikopat ama form tutarsa bizim lig için acayip birine dönebilir. fernandao hayvanının gol kralı olduğu ligde mitrovic'in başarısız olması zor bana göre. ancak maddi ve oyuncunun psikolojisi bakımından soru işaretleri fazla.

sports guy dedi ki...

Serdar saridag burak yilmaz oylamasi falan yapiyor twitter'da ya cildiricam.

Resmen kamuoyu yoklamasi yapiyorlar gozumuzun onunde,ucuz bi tepki olcme cabasi.

Getirmeyin kardesim su adami ya. Gol attiginda o hoparlorden YILMAAAZ diye bagirdiginda BURAAAK diye bagirabilecek mi bu taraftar? Vallahi cildiricam, saka olmali bu ya.

turkkant dedi ki...

Haber1903'teki Ş. Güneş röportajı doğruysa Ş. Güneş'le sadece opsiyonunu kullanacağız. Bu da demektir ki, ertesi sene tüm sezon Ş. Güneş gidecek mi kalacak mı, milli takıma mı gidecek vb. muhabbetleri dinleyeceğiz. 2 yıl yapıp konuyu kapasalardı çok daha temiz iş olurdu. Umarım da öyle olur.

Bu arada, herkes Toroğlu'na sallıyor, ama adamın söylediklerinin çok büyük kısmı doğru. Zaten bu kadar başarıya rağmen opsiyon işini son dakikaya bırakmaları, hala 1 sene opsiyonumuz var demeleri durumu özetliyor.

Yönetimin büyük kısmı Ş. Güneş'ten hiç hazzetmiyor. Bana birinin anlattıkları şuydu:

- Basında sürekli her şeyi Ş. Güneş'in başardığı haberleri rahatsız ediyor. Zaten F. Orman'ın ısrarla her röportajında Biliç'in son senesinde de şampiyon olurduk, lafını etmesinin esas sebebi bu. Olay Ş. Güneş'te değil bizde demek istiyor. Empati yapınca, bunu ben kısmen anlayabiliyorum. Demirkol oradan çıkıp GS ile BJK kadrolarını değiştirin Güneş GS'yi şampiyon yapar dedikçe Orman içten içe kuduruyordur muhtemelen.

- Yöneticilerde Güneş'in aşırı titiz ve müsamahasız olması takıntı olmuş. Yok, neden her basın toplantısından önce 20 dak. hazırlanıyormuş da, basın danışmanı vermek istemişler kabul etmemiş de, antreman sahasına sokmıyormuş da...

- F. Orman'dan çok eskiden beri Abdullah Avcı'ya yönelik bir beğeni var. B planları o mudur bilmem, ama yönetim içindeki AKP kontenjanından giren yöneticileri de hesaba katınca ileride olabilir gibi. (Orman listesinin hepsini kendi yapıyor sanıyorsanız, aldanıyorsunuz, listeden 3-4 isim telefonla yok bakandan, yok belediye başlanından filan "iletiliyor").

- Eski Beşiktaşlı futbolcuların da bir hazımsızlığı olduğu söylendi bana ama kim bilmiyorum.

Başarı her şeyin üstünü örtüyor, Çebi-Orman arasındakini örttüğü gibi... Aynı Terim'in 4 senesinde olduğu gibi, bu iş şampiyon oldukça devam eder, gibi duruyor. Tabi bunun kokusunu alıp, hazır Terim de taça çıkmak üzereyken Güneş'i milli takımı almazlarsa...

- Alakasız ama, Mitroviç konusunda da durum şu. Ş. Güneş izlememiş (bu ne tuhaf iş, böyle iş olur mu diyebilirsiniz, ama hocalar o kadar yoğun oluyor ki, böyle durumlar olabiliyor. Geçen sene Conte ben Kante'yi pek bilmiyordum bayağı iyi oyuncuymuş demişti). Gökhan Keskin ben bulmadım demiş. Yani Scout ekibinin önerdiği bir oyuncu değil. Şimdi soru şu: hoca izlememiş-istememiş, scout önermemiş, bu oyuncu 4,2 m. euroya neden alınır? Bu durumda iki ihtimal var: ya Vida için peşinat verildi (umarım), ya da Sivok-Zapo olayındaki gibi yolsuzluk yapıldı. Bu yolsuzluğu yapanlar da malum...

planck dedi ki...

mitro için şöyle diyen de olmuştu: geçen senenin zararı öngörüleni 100M lira fln aşınca bari mitroyu alalım, adamın başka alıcısı var yazın satar ffp de artıya geçeriz demişlerdir. yani mesela mitrodan net 1M€ zarar edip bu yaz dönemi satıp +3M€ ffp için cebe koymak gibi. fakat yaz geldi ilgilenen olduğu haberi yok.

vidanın sözleşmesi şubatta bitiyormuş, boyko takası olurda fazlası bence gereksiz. talisca ve canerden 3.25 içeri girdik zaten. rhodolfo ile -1.85 deyiz.

sports guy dedi ki...

Talisca ve caner'den toplam 2.75 icerde degil miyiz? Canerin bonservisi 750k diye aciklandi, Talisca'ya da kiralik bedeli 2 milyondu gecen sene. Bu sene 2.5a ciktigina iliskin kacirdigim bir haber mi var?

Zaitsev dedi ki...

* Talisca'nın lisansı 2016 başında 2 senelik çıkarıldı. Yeni lisans çıkarılmadığı için gözle görülen resmi bir transfer yok. 2 senelik kiralama bedelinin 2ci taksidi gibi bir olay. Geçen seneye yazar.

* Her büyük takımda yönetim kurulu vardır ama esas olan Başkan + esas yardımcı + max. 2-3 yöneticidir. Geri kalanları listeyi tamamlayan arkadaşlardır. Beşiktaş yönetimi Orman ve Çebi'dir. Biraz da Albayrak konuşur basında. Ötesi yok. Yönetimin kalanı rahatsızmış filan geçin bu işleri.

* Yönetici tesise gelir her zaman idmanı izler. Hoca bunu engellemez. İdmana basın alınmadığı için rahatsızlarsa onu bilemem.

* Şenol hoca olayına fazla kafa yormayın. Hoca da uzun kontrat istemiyor. Bein Sports'ta yeni sözleşme yapılacak izlenimi verdiler. max. 2 senelik bir güncelleme gelir. CL katılımı olduğu sürece bu birliktelik devam eder. Hoca da aradığı şampiyonluğu burada buldu. Kovulmadığı sürece kalır.

* Demirkol laf olsun diye konuşuyor. GS kadrosunun Güneş'e ihtiyacı yok. Vasat bir antrenör tercihiyle bile şampiyonlukta can sıkacak potansiyelleri var. Nerede bir yetersiz antrenör var onu bulursan böyle olur. Masör kadroyu yapsa bile 50-55 puan alır o kadro.

* Maç geliri ile ödeme de olsa bunun anlaşmadaki karşılığı bonservis olacaktır ve doğal olarak biz maç gelirini bonservis olarak gösteremeyiz.

carlito dedi ki...

@sports guy
aynen 2,5 diye duydum talisca için ben de..

Hidayet dedi ki...

başkan geçen yıl transferin son günündeki imza töreninde, aboubakar'ın kira bedelinin çok yüksek olduğu şeklindeki eleştirilere , "ffp dolayısıyla böyle bir şey oldu , biz aboubakar ile 4 yıllık anlaştık zaten , bir nevi bonservis bedelini kira gibi ödüyoruz , ondan yüksek " demişti . şunu bir tane allah'ın kulu sormuyor adama . bu taraftarı kandırmak değil mi ? nerede aboubakar ? bir insan neden bu yalana ihtiyaç duyar ve bu yalanı söyleyen adam , taraftarımızı kandırmadık falan diyor ! haber1903'de röportajı var , "burak beşiktaş'ın parasını mı çaldı" diyor. "çok iyi beşiktaşlı , hakkını yedirmem, sahip çıkarım " diyor. ulan nereden çıktı burak ,niye gündemimize girdi ? i. toraman kötü beşiktaşlı mı , ilhan mansız, ahmet dursun falan , sahip çıksana onlara . başkalarıyla ilgileniyorlarmış gibi yapacaklar , ffp ne yapalım para yok diyecekler , nabız yokluyorlar ,ortamı müsait hale getirmeye çalışıyorlar .

Basar dedi ki...

Burak'ı alan, şampiyonluğu satar!

b.b.king dedi ki...

Vida transferi olumlu olur. Yıllardır yerini dolduramadığımız Guti yerine, sarı düz saçlı oyuncu koymadık. Mahallede olsa 'sarı' ya da 'piç' lakap takılacak psikopat tipli bir arkadaş... Ayrıca saçlar doğru kesilse Atatürk'ün gençliğini de andırabilir.. Olumlu

sports guy dedi ki...

@carlito hocam duydunuz da nereden duydunuz onu merak ediyorum :) aciklanamayacak yonetim ici bir kaynak mi var? Oyleyse eyvallah tabii ki, ama bu seneki bedele iliskin bir sey gormedim ben henuz aciklanmis. Hatta dun aksam hurriyet talisca zam haberini verirken sunu da araya sikistirmis: http://www.hurriyet.com.tr/amp/sporarena/galeri-besiktasta-talisca-depremi-bunu-kimse-beklemiyordu-40484201?p=3

Burada da 2 milyon olarak geciyor. Ne ara 2.5 oldu bu, anlamadim.

Neyse, talisca'nin ucret muhabbeti de ciddiyse sov tekrar basliyor demektir. Gerci zaten 1.5'a isyan etmesi normal de umarim 2.5'a falan ikna edilebilir. Bir de ordan dayak yemeyelim.

yilmaz dedi ki...

Ben de şahsen Şenol Güneş'in çok övgüyü hakettiğini düşünüyorum, ama bazen övgü dozunu çok kaçırıyor medya. Açıkçası ben bir taraftar olarak, sahada oynayan oyuncular yokmuş gibi davranıp, "Şenol Güneş olmasa bu takım 17. olur" tarzı yorumlardan çok irite oluyorum.

Hele hele radyospor'da Barış Ertül, normalde gayet aklı başında yorumlar yapar, "Şenol Güneş Beşiktaş'ın hayal bile edemeyeceği başarıları kazandırdı" gibi bir laf etti, bu kadarı çok fazla. Bu Beşiktaş'a ağır bir hakarettir. 2 yıl üstüste şampiyonluğu hayal edemiyor muyuz biz, ya da Avrupa Ligi'nde çeyrek finali? Fikret Orman başkan olduğunda ilk söylediği şey "hayalim avrupada kupa almak" değil miydi?

Ben camiadaki Şenol Güneş stresinin aşırı yersiz olduğunu düşünüyorum, ve bence kötü niyetli medya bu stresi çok pis yakalamış, oradan yürüyor boyna.

QuaresmA dedi ki...

Burak konusunda karakterden bağımsız olarak şunu söyleyeyim; Cenk Tosun'u kesemeyecek adamı forvet diye alıp gelmesinler. Milli takımda da Cenk şu anda daha önde. Resmen para israfı. Bu takım Cenk Tosun ile de şampiyon olamaz mı? Bal gibi de olur. Tamam pek oyunun içinde değil ama golcülük meziyetlerine laf söylenmez. Paramız da cebimizde kalır.

GS ve kadrosunun gücü konusu geçmişken; Eren Derdiyok geçen sene bize gelseydi gol kralı olmuştu. Kendi adına çok hatalı bir transfer yaptı. Kanatlardan acayip besleneceği takım yerine Bruma, Yasin, Podolski, Sinan Gümüş gibi forvetlerini beslemeyen kanatların takımına gitti.

sports guy dedi ki...

Su senol hoca muhabbetine de gireyim. Memlekette antrenore laf sokmak moda oldugu icin kendisine 2 3 ovgu gelince niye rahatsiz oluyor etraf anlayabiliyorum ben.

Sampiyon olmasina ragmen ovulmemis tonlarca hoca mevcut bu ligin tarihinde. Birakin ovulsun adam ya. Ki yonetim de bundan rahatsizsa istifa etsinler. Hocaya yapilan ovgu sana yapilan ovgudur zaten, cunku adami oraya getiren sensin. Eger su 2+2=4 denklemini cozemiyorsan zaten yonetme takimi.

Ne egoymus arkadas ya. Guardiolalar Mourinholar basarili oldugunda cikip o takimlarin yoneticilerinin "ama kadroyu biz kurduk bizi ovun :(" diye zirladigini hic hatirlamiyorum ben.

Hocanin tarzi bu iste hafif dik kafali falan. Ve evet tarihin en basarili 2-3 hocasindan da biri. Ki bein sports roportajinda sirf kameraya rol kesmedilerse aralari da iyi gibi duruyor zaten, umarim bunlar soylentiden ibarettir.

Gs BJK kadro degisimi olsa hoca GSyi sampiyon yapamayabilirdi belki ama minimum ilk 2 gorurdu o kadroyla. Turk oyunculari ikna edersen her sey olur bu ligde cunku, yabancilar tamamlayicidir. Bunu teknik taktikten bagimsiz soyluyorum. Ve gs'nin yerli kadrosunun potansiyeli gayet de kuvvetli. Sneijder merkezli islem yurutursen tutmaz ama.

Benim gozumde hocanin en basarili oldugu nokta budur. Quaresmayi koysan su Galatasaraya bu calkantili ortamda iki haftada darmadagin eder icerdeki yerliler orayi. Bizde olmuyorsa bunun sebebi Senol Gunes'tir.

Hoca gidince kadroda revizyon olmazsa onun da agrisini cekicez zaten bence, su an aile gibi dedigimiz o yerli oyuncu kadrosunda var cetecilik potansiyeli cunku :)

Neyse, zaten bu takimin omru maksimum bir yil bana kalirsa. Onumuzdeki sene tam yaprak dokumu bekliyorum, hoca dahil. Yonetim bile degisebilir sonrasinda, her sey olur.

Unknown dedi ki...

Yaya sonogo hakkında fikri olan, izleyen var mı? Arsenal serbest bırakıyormuş..

beagle dedi ki...

@Basar
İkinci yari gol ortalaması Gaziantep ve Osmanli gazozuna maçları ile yükseldi. Çok ciddi bir gösterge değil.

Son maçlarda Babel ve Oguzhan'in ofansif yaratıcılığı/israri çok artti. Maçları onlar çözdüler. Açıkçası Talisca da zor lig maçlarında hayal kırıklığı. 2.5M-3luk top oynamadi.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

talisca 2.5 linkleri : https://twitter.com/buzzspor/status/872397250097553412
http://www.milliyet.com.tr/talisca-nin-satin-alma-opsiyonu-20-besiktas-2464249-skorerhaber/

Barreto dedi ki...

Bu sezonu geçen sezon ile karşılaştırırken bir şey dikkatimi çekti, bu sezon atılan gollerin içerisinde geçen sezona göre daha fazla estetik-spektaküler gol var gibi. Gomez'in gösterişsiz bitiriciliği ile Aboubakar ve Talisca'nın tarzından dolayı galiba. İki sezonun toplam 200'e yakın golü içerisinden top 10 veya top 20 liste yapılsa bu sezondan daha fazla gol listede yer alır.

dominic molise dedi ki...

selam,

ben kasimpasa'dan titi'nin gelmesini cok istiyorum sol stopere.
bence tosic ile rahat goturebilirler sol stoperi.
marcelo giderse vida getirilip stoper sorununu rahatlikla cozebilir, hem de odenek yaratabiliriz.

marcelo-->8 ml
vida<--<3ml +boyko
titi-->0ml
abuzuike-->takas (aras+pektemek)
inler x yusuf erdogan
talisca--< 2.5 ml
deniz turuc--<1ml+ milosevic
franco--> 1ml
kavlak-->1 ml
q7--> 7ml
abou-<6.5ml

----
+4ml

azubuike de bize cok gelmek istiyor. 5 yillik kontrat yapilip atiba'nin yaninda yetistirilmesi super olur. hem malatyaspor pektemek, kavlak gibi oyuncularla da ilgileniyor. takasla cozulebilir. inler'le de trabzon ilgileniyormus. yusuf erdogan kanat alternatifi olur.

kalan 4ml euro ile de beck'in yerine yerli yatirim yapilabilir, ya da deniz turuc yerine +4 ml daha konup yusuf yazici alinmaya calisilabilir.

sports guy dedi ki...

@planck milliyet'in kaynagi a bola, ve iki yil icin toplam 5 milyon yazmislar. Bu seneye 2.5 dediklerine gore gecen sene de 2.5 olmali. Ama bizim kap bildirimimiz 2 milyon diyor?

Ben kap'i esas alirim su an sahsen. Ha eger bu seneye 3 bildirirsek o ayri tabii, a bola hakli cikar :)

planck dedi ki...

valla evet kap gelmeden tam rakamı öğrenemiycez herhalde.

geçen seneki golleri izlerken topun kale önüne gelişi mest ediyordu, bu sene ise son vuruşlar çok özel. benim için 1. daha değerli açıkcası ama bizden daha güçlü takımlara karşı oynarken 2. seçenek daha geçer akçe.

drblackeagle dedi ki...

Demba Ba nın stes kırığını haberini bir ben mi okudum yoksa kabus mu gördüm. Eğer öyleyse Ba da 5 ay Yok demek

BurkayJK dedi ki...

Aboubakar'ı ben de isterim de bu maliyetle değil. Ben ne Cenk'e ne de Aboubakar'a birinci forvetimiz olur diyemem. Çekincem biraz da bu yüzdendir. Yıllık 2 - 2.5 kabul ediyorsa ve kulübüyle 4-5'e anlaşabiliyorsak buyursun, bizim daha fazla para verecek lüksümüz yok. Transferden ekstra para kazanırsak ancak. Haberler doğruysa Ba'dan da hayır yok. Yeniden kiralamak çok faydalı olabilirdi.

Basar dedi ki...

İşleri iyice sulandırayım!

Beko'nun sponsorluğundan (senelerdir göz bebeğimizdir) son derece rahatsızım. Senin eşlenik markan fb TV'de program sponsoru olacak, yönetim kurulu üyen fener başkanı olacak bizde burada acaba ne zaman sponsorluktan cayar diye bekleyeceğiz.

Kusura bakmayın, spor her zaman amatörlüğü içinde barındırır ki bu şirketin yönetim kurulu üyesi kişi iş adamlığını değil amatör ruhu tercih ediyor. Karışamayız, kendisini için en doğru karardır ama bu sponsorluğun iki tarafa da sıkıntı yaratacağını düşünüyorum.

Bu sebeple çocukluğumuzun, gençliğimizin günümüzün güzide sponsoru ile yolları yol yakınken ayırmakta fayda var.

carlito dedi ki...

Benim Demba Ba ile ilgili duyduğum çok küçük bir operasyon geçirmiş, hatta kendi isteğiyle olmuş.. kamp dönemine yetişebiliyormuş, tabii takımda kalırsa.. duyumlarım yanlış ise zaten vedalaşılacak demektir..

görünen o ki, aboubakar konusunun ne şekilde çözüleceği tüm transfer dönemini netleştirecek..

Basar dedi ki...

Malatya'dan takasla Okechukwu'yu alalım orta sahaya.

Barreto dedi ki...

Beko sponsorluğu mevzusunda: Rahmi Koç koyu Beşiktaşlıdır ve Arçelik Yönetim Kurulu Başkanıdır.

sports guy dedi ki...

@Burkay yillik 2 2.5la getirilecek forvet alternatifi kimdir mesela? Bence abou'nun takimin birinci forveti olacagi kesin zaten bu arada, onu da not duseyim :) ikinci yarida alistigindan beri bunu gostermeye basladi zaten. Dakika basi gol katkisi cenkten fazla ve penalti kullanmadi bir de. Hala nasil birinci forvet hakkinda soru isareti oluyor anlamiyorum ben. Cenk'i severim ama gercek bu.

Soyle sorayim soruyu bir de, zaten gelecek forvete en asagi 3 zaten vericez, kac yildir yapiyoruz bunu ve yapmaya da devam edecegiz, bu fiyat skalasinda kimi getirebiliriz acaba?

Armagan dedi ki...

Fb maçında gerçekten harika mücadele ettik. Ben evdeki maçlardan 1 tanesini alacağımızı düşünüyorum.

nathan dedi ki...

Ufuk Sarıca ve takımı tebrik ediyorum. "Lig bizim içi neyaaa biz çerezine oynuyoz bizim hedefimiz başka yeaa" diyen FB'lilerin seyirci olarak kendini paraladığı maçta iyi direnç gösterdiler. Yine başka bir klasik FB refleksi ile Beşiktaş'ın oyunu çirkinleştirdiğini ya da takımlarının rahat oynadığını söyleyenler de adreslerini verseler de bir teneke göndersek buradan. Dertleri tasaları o teneke ama bir türlü kabullen(e)miyorlar. Neyse en azından onyıllardır istikrarlılar bunu takdir edelim.

Golcü işine gelirsek; formül belli arkadaşlar. Ya yazmayı bilen adam alacağız ya yazması geliştirilebilecekleri. Ben de biliyorum kolay değil ama Avrupa ve dünyadaki diğer dişe dokunur 30 ligden bu ismi çoktan belirlememiz gerekiyordu zaten. Aslında ben de Aboubakar-Demba Ba-Cenk üçlüsünün çok iyi bir golcü bandı sunduğunu düşünenlerdenim. Üçü de farklı karakter ve farklı etkinlikte. Eğer sağlıklı şekilde kampa katılabileceklerse başkasına gerek yok.

Öte yandan sports guy'a sonuna kadar katılıyorum. Hiçbir kalbur üstü ligde bizdeki kadar yöneticilerin ön planda olduğu görülmüyor. Eriksson fantezisi ve bu yönetimin ilk yıllarındaki futboldan sorumlu 3 yöneticinin ayrı ayrı demeç vermesinden hala akıllanmadıysak meselenin Beşiktaş'ın menfaatleri değil başka konular olduğunu da kabul etmemiz gerekir. Bakınız alıyorsunuz bir X-Box ya da PS4, kuruyorsunuz takımınızı ve hem yönetip hem de oynatıyorsunuz. Maliyet: max. 400 USD. Hazzı: paha biçilemez.

beagle dedi ki...

Beyler herşey iyi güzel ama futbol önyargılar kesin doğru olmadigindan güzel.
Güntekin Onay 3 gün önce, Besiktastan üstün takimlardan oyuncu almazsan basarili olamaz tezi sundu. Yav iyi hoş da Gutiler Ailtonlar döküldü, marastan gelen Şifo, altyapı çıkışlı Oğuzhan yildiz oldu. Gençler kiralikta tecrübe kazansin deniyor ben Nihatin,Sergenin, Okanin ilk maçlarını izledim. Çıktılar oynadilar. Fener Volkani, Gönülü falan milan ilk 11den almadı.
Championshipi begenmiyoruz. Alan Walsh Bristol City 3.ligdeyken geldi. Öyle ayak bi daha geldi mi tartisilir.

Paramiz yoksa cesur olacağız. Fizik gücü, atletik potansiyeli iyi olmak kaidesiyle Lise takimindan bile golcü alsak olur. Lig atlayan yetenekli oyuncularin en onemli engeli fizik. Onda sorun yoksa kalani "mental"dir. Onu da zaten sahada gormeden bilemeyiz. Misal Mehmet Batdal 30 yaşında yeni aşabildi mental sorunu.

Karnesinde 0.6-0.7 uzeri gol sezonu olan her güçlü oyuncuya varim.

beagle dedi ki...

@Nathan
3.ünün şu anda normal maaşlari toplami yillik 13 milyon Euro. Vergiler primler derken 20'yi zorlarsin.
Yapmazlar ya Abu 3.5-4M yerine 2 ye insin, Demba 7.5'dan 2.5'a gene toplamlari brutte 9-10 M euro olur. Ki bu imkansiz indirimlerle.
Avrupanin top 10-15 kulubunu düş. Kimi istersen alir oynatirsin bu maliyetle.

Akli olan yönetici Demba+Abu ya oluk oluk para harcayacagina, gol karnesi iyi net bir adama gitmeli.

BurkayJK dedi ki...

@sports guy

Hocam ben de o parayı daha net birine verelim diyorum. Aboubakar'a büyük paralar gömmektense kendini ispatlamış birini alalım ve yıllık 5 verelim gerekirse. Ben bu fiyatların Aboubakar'a verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İkinci yarı performansını çok beğenmekle birlikte kendisine hala güvenemiyorum. Önemli iki eksiği hepinizin malumu, sırtı dönük top tutamamak ve kafa vuruşları. Bu özelliklerin birinci forvette ortalama üstü olması gerekir. Neyse çok uzatmak istemiyorum, alırsak yanıltmasını dilerim. :)

carlito dedi ki...

bir de transfer postu mu açsak diyoruz Övünç hocam ;) iyice karıştı buralar..

Zaitsev dedi ki...

Göztepede kiralık olan Umut Nayır düşünülenilir aslında forvet hattı için.

xiyar dedi ki...

abu'yu konfederasyon kupasina kadar aldik aldik, almadik yarağını aliriz artik. o bile cenk'ten iyi yer tutar amk.

Hidayet dedi ki...

yok mu dün fikret ormanın burak yılmaz ile ilgili "sıcak bakarım " açıklmasını , "böyle bir niyet yok , ama sıcak bakarım" ne saçma değil mi ? ardından çarşı'nın açıklamalarını yorumlayacak

ilgimi çeken bir husus da , sosyal medyada neredeyse 1 ay önce , bu transferin bittiğini söyleyen hesapların , pervasızca , "öyle de gelecek , böyle de gelecek" , "qral yuvasına dönüyor !!! " gibi iyiyce taraftarla -yönetimi kutuplaştıracak söylemleri . bilen var mı aceba ,kim bunlar ? kim yönetiyor ,bilgilendiriyor , nemalandırıyor bunları ? hani başkan diyordu ya , bırakın şampiyonluğu kutlayalım diye , çarşı'nın da dediği gibi , bu burak yılmaz hakkındak, resmi ,gayriresmi tezvirat , sabrımızı mı deniyor , yoksa şampiyonluğu yaşatmamaya yemin mi etmiş ?

sports guy dedi ki...

Bence 1453 kartallari tarzi yeni bir olusum yaratilmaya calisiliyor kulupte, ve sosyal medyadan bunun gazi veriliyor.

Takim muhabiri burak oylamasi yaptirir, "duyumcusu" gelecek ulan! Falan der, hepsinin bilincli oldugunu dusunuyorum.

Firat gunayer'den tweet gelmedigi surece burak isini ciddiye almam.

Hidayet dedi ki...

@sports guy

son hafta erman toroğlu , özellikle başkan ş. güneş dedikodularına çıkışınca , "nasıl oluyor abi ,adamlar çin'e gidiyor büyük paralara , bedavaya dönüyorlar ..." gibisinden imalı sözler söyledi. şahsen çok büyük sakatlık geçirmiş ve yarım saat bile oynayamamış demba ba , yine 1 dk bile oynamayan ersan , şimdi çin'de kamp (sanki repütasyonu çok fazla first class takımmışız gibi ) olayları ve ne hikmetse burak yılmaz . yine çin'den , fakat ne 50 yılını kutlayan trabzon , ne burak'ın yuvam dediği gs , fakat yine beşiktaş . midemi bulandırıyor birşeyler fakat anlayamıyorum . burak olayı birden karakteri üzerinden tartışılmaya başlandı , özür diler ,biter diyorlar. kariyerini trabzon , gs'ye borçlu adama yuvasına dönecek diyorlar. sanki sergen . fakat kimse yeterliliği üzerinden konuşmuyor . burak kim ki beşiktaş'da oynasın demiyorlar .şaşırıyorum . ben malesef burak transferinin gerçekleştiğini düşünüyorum . tabi taraftar taş koymazsa . ne biliyim . gomez'e bile giderse gider, daha iyisi gelir diyen adamın , koskoca başkan'ın , burak'ın geçmişini aklamaya çalışması bile size ilginç gelmiyor mu ? ufaktan yolunu yapıyor , hem de başkan seviyesinde

sports guy dedi ki...

@hidayet

Hocam isin burak kismi ayri konu ve orada hakli olabilirsin, ama diger cin transferlerinin hepsinin mantikli aciklamasi var, daha once de yazdim ama ozet geceyim dursun burada:

Ersan cin'e giderken asyali kontenjani vardi ligin +1. Ersan'da avusturalya pasaportu oldugu ve asyali sayildigi icin, o pasaportu olan en iyi defanslardan biri oldugu icin o paraya gitti, gayet normaldi fiyati. Donusunun sebebi de o kontenjanin kalkmis olmasi. Adamin ekstra bir ozelligi kalmadi yani.

Demba ba konusundaysa adam sakatlaninca yerine tarihlerinin en buyuk transferlerini yaparak tevez aldilar, ve demba ayni pozisyonda oynayan ve yabanci kontenjanini isgal eden adam konumuna gecti. O yuzden maasini odemeye devam ederek bedelsiz kiraladilar. Bu da gayet normal.

Burak'i ben kesinlikle istemiyorum dedigim gibi gelirse bir yil taraftarlik dondururum. Ama gelmesi de zaten yine o takimin daha buyuk transfer yapmasi ve adami bonservissiz/bedelsiz kiralik salmalarina bagli. Durum bu.

planck dedi ki...

burak trye dönersem sadece gsde oynarım demiş, ne mutlu :)
orman da marcelo gitmek isterse gidebilir teklif bize uygun gibisinden laflar etmiş. lyonla anlaşılmış yani. ilk defa bizden yabancı bir futbolcu fransaya gitmek istemiyor sanırım çok ilginç :)) bizden aldığı maaş da gayet normaldi maaş pazarlığı gibi de durmuyor sanki. yani 4 senelik kontrat ve yıllık 2M istiyorsa o başka tabi.

nathan dedi ki...

hidayet'in aldığı kokuları ben de alıyorum ve tedirginim. İnterneti ve sosyal medyayı takip ediyorum. 40 yıllık Beşiktaşlılığımda taraftarın Burak'ı istememesi kadar kesin çizgilerle birleştiği bir konu görmedim. Şurası bir gerçek yönetim Burak'ı Şenol Güneş'e rağmen alamaz ve bu olay gerçekleşirse Beşiktaş'ı böler gayet net. Böler derken en kötü şekilde böler. Bir tarafta yönetim ve hoca olur diğer yanda taraftar. Yönetim böyle ahmakça bir işi yaparsa herşeyi berbat eder ve apartta açık arayan cicişler ve medyasının ekmeğine yağ sürer. Akıllarını başlarına alsınlar diyeceğim tek şey bu.

Bu arada defansif orta saha bölgesi için gerekir/gerekmez tartışmaları yapıyoruz ve durum fifty-fifty. Al kardeşim Yeni Malatya'dan Azubuike'yi futbolcu takasıyla. Malatya'nın Süper Lig tecrübeli oyunculara ihtiyacı var. Elbette yıllık ücretlerinin bir kısmını bizim ödememizi isterler. Zarardan kar ederiz önemli değil. Ama elimizde 20 yaşında taş gibi oynayan ve geleceği olan bir über bench adamı olur. Kısacası durum anahtar-kilit resmen.

nathan dedi ki...

@planck. durum hasıl olunca öyle denir tabii :) O halde tüm Beşiktaşlılara geçmiş olsun.

nathan dedi ki...

@planck. Bu Latin Amerikalılar değişik adamlar. Öncelikle Marcelo en üst düzeydeki formunu bizde yakaladı. Diğer yandan takımda Adriano ve Talisca ile acayip kankalar (şimdi baktım Lyon'daki tek Brezilyalı Rafael) ve aslında ilk konu ikinciyle de bağlantılıdır muhtemelen. Yıllık ücret bağlamında da vergidir şudur budur öyle 1,5-2 katı ödenecek bir durumun olduğunu da sanmıyorum.

Hidayet dedi ki...

@planck

nerede demiş hocam , kaynak var mı , hadi inşallah , o gelmesinde , kim gelirse gelsin , kim giderse gitsin..

planck dedi ki...

burakın sözlerini aklını yitirmiş gsliler "orman'a kapak" diye paylaşıyolardı tivitırda :))

Ekrem35 dedi ki...

Benficadan manu'ya giden isveçli stoper lindelof ile bizim milosevic isveç u-21 takımında beraber oynuyordu tandemde ve o takım yanlış hatırlamıyorsam şampiyon oldu o turnuvada. Lindelof 45 milyona manuya giderken biz milosevic'e takım bulamıyoruz?!

nathan dedi ki...

@Ekrem35. Benfica Lindelof'taki ışığı görüp henüz 18 yaşındayken Benfica B takımına transfer etmiş ve 3 yıl orada oynattıktan sonra A takıma almış (aynı nedenle iyi işletilirse satın aldığımız kulüp gençler için güzelce kullanılabilir). Miloseviç ise 19 yaşındaki ilk ciddi trasferini İsveç'in orta sıra takımı Solna'ya yapıp oradan bize gelmiş; ki 4 yıl oynadığı Solna'dan bize transfer olurkenki piyasa değeri 1 milyon. Scout ekibi vs diyoruz da PM/FM verilerine bile baktıklarından emin değilim maalesef.

nathan dedi ki...

PM/FM ne yav AM/FM gibi. PES/FM olacak tabii.

beagle dedi ki...

Biraz da bitirici forvet olaymis önünde
https://youtu.be/Uwcdq7MhrR0

QuaresmA dedi ki...

Bitiriciliği Cenk'ten daha iyi forvet yok bu ligde. Onunla idare edecek artık.

beagle dedi ki...

Etoo Yunanistan da mi oynuyor? :) Van Persie, Love, Demba Ba falan demiyorum.
Cenk, Antepte attığı 20-25 metre şutlari atsa, çok iş yapacak da iyice ayarı kaçtı.

QuaresmA dedi ki...

Cenk'in bitiriciliği hepsinden iyi. Belki Van Persie ve Demba Ba ile kıyaslanabilir ama Van Persie'nin sadece bitiriciliği kalmış, adam bitik. Bu gol pozisyonlarına girecek dermanı bile olmazdı muhtemelen. Demba Ba'yı da evet seviyoruz ama en azından bu sezonun sonunda maksimum 30 dakikalık topçuydu. 90 dakika oynatsan maçın sonlarında o bitiricilik kalır mıydı, soru işareti. İşin doğrusu Demba Ba da artık bitmiş olabilir. (Umarım değildir) Etoo demişsin de, ona katılmıyorum ben. Füze gibi sert şutları var, gollerinin de bir kısmı spekteküler goller. Cenk Tosun'un ligin en iyi bitiriciliği olan forveti olduğu konusunda ısrarcıyım.

beagle dedi ki...

"toplam paket/potansiyel" olarak bakıp, bitiricilik diye nitelendiriyorsun gibi geldi bana.

Bitiricilik kiyasini şöyle tarif edeyim, "Top yüksek ihtimalli gol pozisyonuna geldiğinde kim en yüksek yüzde ile atar?"
Etkileyen faktörler zeka, ceviklik, vuruş portföy zenginliği özellikle plase teknigi ve basarisi, en az vasat ters ayak, kafa vuruş yeteneği vb vb

Her yetenekten olan en iyi örnek herhalde Ronaldo Nazario (Fenomen) veya Van Basten olabilirdi, kariyerleri daha iyi gitseydi. Lineker, Shearer, romario, Batistuta, Weah farkli iyi bitiricilerdi. Tanju, Jardel, Gomez de göz önünden, Suarez, Cristiano, Falcao da bugünlerden.
Bu orneklerdeki ortak nokta kariyerlerinde çok maçta 2-3 gol bulabilmeleridir.
Etoo zeka, esneklik, portföy ve gol karnesi acisindan bu listedekilere benzerken, Cenk oldukca uzaktadir.
Bitirici/golcü başkaları gol denerken topun sekip düşeceği bir yer hayal edip oraya gider, yani iyi bir senaryo çizer, sansini dener. Cenk ve benzer eksikliktekiler ise maçı izleyip, top sektikten sonra birşey denerler, bacak açma mesafesinden az uzak gecen toplara atlayarak kaleye yönlendirememesi de ceviklik, tahmin/"anticipation" ve vurus portföy eksiginden.
Cenk şu mentalite ile duran topsuz 20 gol adayi değil.
Etoo'nun sag ayak ic ve ic üst kullanimlarina dikkat etmek gerek. Ayni noktaya 10 plase atabilir.

Youtube da Cenk Abu Talisca ve Marcelonun ters ayakla 16-20 metreden şut çalıştıkları bir video var. Of ki ne of. Talisca'dan başkasindan vasat şut cikmiyor.

QuaresmA dedi ki...

Bitiricilik tanımımız benzer. Ben gol pozisyonuna girebilme yeteneğine belki biraz daha fazla önem veriyor olabilirim. Mesela Van Persie'ni son vuruşu futbolu bırakana kadar temiz olacak ama o kadar. O pozisyonlara girememesini sağlayacak çok eksiği var artık. Etoo konusunda çok farklı düşünüyoruz. Etoo Barcelona'da en tepe zamanlarında bile bence süper bir bitirici değildi. Süper bir forvet ama o son plasesini çok beğenmiyorum. Golleri genelde tecrübesinin, gücünün, spekteküler goller atma yeteneğinin, tüm takımın ona çalışmasının vs vs eseri ama o son vuruşu daha geri planda.

Cenk'in son Osmanlı maçında attığı 2 gol bile bitiriciliğinin çok temiz olduğunun göstergesi. O pozisyonlarda aslında pas verse daha iyiymiş gibi düşünülse bile son vuruşu Cenk düzeyinde olan birisi direk kaleye gitmeliydi. Kafa ile bitiriciliği de iyi. Penaltıdan çok gol atıyor ama o penaltılar da bitiricilik göstergesi.

Ligde gol/dakika oranı Cenk'ten daha yükseği var mıdır bilmiyorum. (Son 2 sezon)

carlito dedi ki...

Ben Cenk'in bu sezon çok hakkını yedik diye düşünüyorum.. Geçen sezon daha az süre almış ve daha çok sonradan girip attığı gollerle kurtarıcı olduğu için daha fazla değer verilmişti.. Onun şanssızlığı Gomez sonrası 1. santrafor olmak oldu.. Elbette ikisi kıyaslanamayacak golcülerdi.. Aboubakar da sonradan açılıp formunu arttırınca Cenk daha çok eleştirilir oldu, halbuki kariyer sezonunu yaşadı adam.. Ligdeki 20 golünü sırf 7 tanesi penaltı diye hep küçümsediler, oysa bu da takdire değer bir beceriydi, senelerce penaltılarda bu yüzdeyi bile yakalayamayan bir takımdık biz!
Lig dışında avrupada da çok kritik golleri oldu, benfica destanında kader golünü attı, hapoel'i onun golleriyle aştık, her turda etkisini gösterdi.. bu sezon Gomez'in gidişi travmaya dönüşmediyse bunda Abu ile beraber Cenk'in de büyük payı oldu..
Evet birçok eksiği de var, haklı eleştirilerimiz oluyor, ama adı geçen (adı batasıca) Burak Yılmaz'a bin defa tercih ederim Cenk Tosun'u.. Yiğidi öldürelim ama hakkını verelim...

ozan dedi ki...

Milli maci izliyorum, takim kotu falan vs bir yana su Yilmaz bizde 30 gol atar demek buyuk haksizlik ve buyuk ayip olur. Derken Ozzynin pasinda golu atti :)

Hadi Cenk Besiktasli kontenjani Ozzy-Gokhanla doldu diye oynamiyor Enes oynasa bari, 14mile taze transfer olmus Enes bu Yilmazdan daha fazla hakkediyordur herhalde oynamayi.

Yorum Gönder

Ara