.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Mayıs 2017 Perşembe

STSL 33 Gaziantepspor - Beşiktaş


Tarih:  28 Mayıs 2017 Pazar 19.00

Stadyum: Gaziantep Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan ( BJK 11G 4B 3M / GS 4G 2B 4M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Ricardo Quaresma / Elyasa Süme , Şenol Can , Barış Yardımcı , Muhammed Ildiz , Marcinho , Sefa Yılmaz , Paulo Vitor , Gökhan Değirmenci 

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

90 Yorum:

sports guy dedi ki...

O zaman bi 6-4 olsun bizim olsun yazalim suraya sampiyonluk maci hatrina :)

yilmaz dedi ki...

yenersek şampiyonluğu büyük ölçüde garansşlfghşdlfghdşfglh haaaa :)

Neyse umarım saçma sapan bi kaza olmaz. Ajax'ın geçen seneki salaklığını filan yapmayız.

Bu sene hedef her ne şartta olursa olsun şampiyonluk olmalıydı. İnişli çıkışlı bir sezon geçirdik. bence avrupada başarılı bir sezon geçirdik. Finali de ligden düşmüş bir takım karşısında deplasmanda yapıyoruz. Her ne kadar düşmeyi yıllardır hakediyor olsalarda da üzülmedim değil. Umarım bir an önce kendi demirörenlerinden kurtulurlar.

Başakşehir maçından sonra bu seneki şampiyonluk benim için topaldır demiştim. Bu kupanın bir köşesinde o leke hep duracak. Fakat başta da dediğim gibi "her ne olursa olsun şampiyonluk" önemli.

Hiçbir zaman yıldız kompleksim olmadığı için 3. yıldız ile ilgili haberler filan umrumda olmadı. Benim derdim finansal olarak renklileri yakalayabilmek, bunun tek yolu da aralıksız şampiyonluklar.

Anlaşılan ŞL'de yine dördüncü torbadayız. Geçen seneki gibi bir kura balı gelmezse ikinci tur yine hayal olur. Son zamanlarda güzel kuralar çektik esasında, umarım devam eder.

fidddas dedi ki...

şampiyonlar ligi için 3. torba imkansız değil.
1. torba herkesin malumu ; Real Madrid, Bayern, Chelsea, Juventus, Benfica,Monaco, Spartak Moskva, FC Shakhtar Donetsk
bu torbada puanı bizden az olan Spartak Rusyanın ilk 8 de olmasından dolayı var.
2. torba kesin gibi ; Barcelona, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, PSG, Manchester City, Porto, Manchester United, Sevilla
Burada Sevilla ön elemeden gelecek.
3. torba için bir kaç takım belli ; Adayalar, Napoli, Tottenham Hotspur, Basel, Olympiacos, Anderlecht, Liverpool, Roma, Dynamo Kiev, Ajax

3 torba takımlarından sonra biz geliyoruz. bizim üstümüzde olup ön eleme oynayacak takımlar
Sevilla, Napoli, Olympiacos, Liverpool, Dynamo Kiev Ve Ajax.

Bu takımlardan Olympiacos şampiyonlar grubundan ön eleme oynayacak. onun rakipleri çok değişken olabilir. ama eski gücünde değiller Avusturya, Çek, Bulgar şampiyonları ile eşleşip dışarıda kalabilirler.

Şampiyon Olmayanlar grubundan gelecek takımlar Sevilla, Napoli, Liverpool, Dynamo Kiev Ve Ajax. Dynamo Kiev ve Ajax 3. eleme turundan başlayıp seri başı olacaklar. Karşılaşmaları muhtemel takımlar Sporting Lisbon, Steau Bukres, Young Boys, Basaksehir, PAOK.
Eğer burada kötü kura çekerlerse elenebilirler.
Play Off Turunda ise Dynamo Kiev ve Ajax eğer geçerlerse seri başı olacaklar. ve 3. turdan diğer gelenler yukarıdaki seri başı olmayan 5 takıma ek olarak Viktoria Plzen , CSKA Moskova, Club Brugge olabilir. Ayrıca Nice ve Hoffenheim seri başı olmayacak.

Bizim 24. takım olabilmemiz için 2 takımın elenmesi gerekiyor. Sevilla, Napoli, Liverpool için ümit beslemeye gerek yok. Ama Dynamo Kiev, Ajax ve Olympiacos elenmesi surpriz olmaz.

baya bir ihtimal var ama zor değil.
Bu yıl 3. torbada olup 4. torba takımından 2 galibiyet ve mumkunse yenilmemek lazım. Cunku kıl payı ulke sıralamasında onuncuyuz. Bir sonraki yıl direkt katılıyoruz ama ondan sonraki yıl onunculuğu verirsek ön eleme oynarız.




Zaitsev dedi ki...

Taison ve Mandzukic erkenden imzaları atmışlar çok şükür. 2 oyuncu dedikodusu eksilecek piyasadan :)

Maça gelirsek: Çirkeflikten tepe noktası olacağına dair kaygılarım var. Çok tekme yeriz. Hakemde üzerindeki manasız Beşiktaşlı izlenimini silmek için çanak tutabilir.
Erken gol maçı 5-6ya götürür. Acımadan atmamız lazım.

beagle dedi ki...

Hoca formsuz.Cenk-Abu cikmazsak alamayiz diyecektimki Yilmaz zaten patlatmış bu yoldaki espriyi...
Klasik 3-1'lik maç. Ilk yari az kosusturma faul falan derken 65'de mac bitmiş olur.

carlito dedi ki...

0-4 alırız, çok güzel tribün şov olur, maça gidebilenler unutulmaz bir gün yaşarlar..
ben de şampiyonluk maçı atmosferini yaşayabilmek adına semtte olucam o akşam, evde izlenmez bu maç ;) dev ekran kurulacağı söyleniyor, 2009'da Denizli'de ilan ettiğimiz şampiyonluğu da o şekilde izlemiştim güzel olmuştu..

nathan dedi ki...

@Zaitsev. Gelmesinler de, kadro planlamasını doğru yapıyoruzdur umarım.

Antep maçı 1-2 olsun bizim olsun. Ahh Osmanlı maçında semtte ben de olsaydım.

https://www.youtube.com/watch?v=IBTl_7rdJDc

Şampiyonuz lemmm

BJK4EVER dedi ki...

Maclari ayni saatte oynanmamasi inanilmaz sacma. Umarim IBB yenilmez de kendi macimizla guzel bir sekilde aliriz sampiyonlugu.
Mangala'nin adi geciyor transferde. Mangala ve Bony'i paket halinde kiralayabilirsek muthis is yapmis oluruz.

yilmaz dedi ki...

Mangala haberlerine zerre inanmıyorum. Her sene bir city oyuncusunu transfer ediyoruz (Zabaleta, Kompany, Lescott, Nasri, Navas, Tevez, Bony) Bu haberleri tek bir yer çıkartıyor eminim. İşin daha da komiği sanki bazen yönetim de haberler üzerine oyuncularla görüşüyor gibi bir izlenim edindim.

Daha birkaç sene önce 30m€ bedelle alınan bir oyuncuyu Beşiktaş nasıl alabilir? Alırsa ancak kiralık. Adamın 5m€ maaşı olduğu söyleniyor. Bu kadar yüksek bir maaşla bir stoper almak ancak premier lig takımlarının yapabileceği bir saçmalık.

Vizontele'deki "vericiyi daha yüksek yere yerleştirme" muhabbetine döndü bu bizim stoper olayı. Milyonlarca euro'yu stopere döküyoruz, olmuyor daha fazla döküyoruz şimdi de en yükseğe, Artos'a diktik gözümüzü.

Tosic'in yerine 5m€ maaşlı adamı koyunca tüm sorunları çözeceğiz sanıyoruz.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

İngilterede 5 milyon sterlin maaştan vergiler sonrası eline yarısı ancak kalır. Burada vergi %15 veya 20 ve kulüp ödüyor. 3-3.5'luk bir maaşa fit olur bu oyuncular ama İngiltere'de büyük kontrat kapmış bir adam Türkiye'ye zor gelir. İspanya, İtalyaya kiralık gider.

İşin esas boyutu defansa adam lazım mı? Öncelik defans önüne Giunti, M.Topal ve hatta Melo tarzı bir adam olmalı.

Bir de basının transfer haberlerine de çok itibar etmemeliyiz. Sezon başı lisansı 2018e kadar çıkartılmış Talisca'nın lisansının yenilendiğini sanan, kontratı biten Emenike'yi hala takasta kullanmaya çalışan iş bilmez bir basınımız var. 500 tane isim atıp 2 tanesini tutturunca başarı sayıyorlar.

beagle dedi ki...

Transfermarkt Titi'nin kontratının bittiğini söylüyor. TFF'de
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=1822569

Bedavaya göz önünden adam. Al Tosiç'i upgrade ederse ne ala. Etmezse Mitroviç'ten kötü değil, kesin bilgi.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Transfermarkt'ta bir yıl opsiyon var diyor. Sozlesme 2+1miş.

turkkant dedi ki...

Transfer konusunda aslında şu an kimi alacağızdan çok kimi satacağıza odaklanmış durumda yönetim. Zira şu anda, Adriano 1.100 + Caner 750 + Talisca 2 ile zaten seneue -4 m. euro ile başladık. Yani bu üç oyuncuyu Avrupa kadrosuna yazdırabilmemiz için önce 4 m. eurolarık bir oyuncu satmamız lazım.

Quaresma-Adriano satılma haberleri dolaşıyor, o iş nasıl olacak bilmiyorum. Çin'de 3 yabancıya indi, kimse o 34 yaşındaki oyunculara 3-4'ten fazla çok zor verir. Belki Quaresma şovmen yönünden ama o da zor...

Muhtemelen hayali transferlerle filan kaynak yaratacağız:=) (Söylenene göre, Atınç transferi bu tarz bir transfer, satılmadı, satılmış gibi yapıldı).

Titi dengeli stoper, bizim hamleli tanımına uymuyor, açık alanda çok zorlanır. O takımdan esas Castro'nun sözleşmesi bitiyor, takımının en kaliteli oyuncusu, hatta 2 sene önce biz almak istemiştik, Kasımpaşa kiralık opsiyonunu kullanıp almıştı. Şu an free transfer, Porto altyapılı, ligin en kaliteli 2-3 8 numarasından biri. İş yapar...

Mayor dedi ki...

jeremain lens bitmis diyor kimileri.
dogruluk payi var midir bilmem ama quaresma gidecekse, ki bence en guzel sey satilmasi olur bu noktada, en az 1 senelik kiralama ile besiktasa gelmesi kanatlara ekstra bir dinamizm katar.

BurkayJK dedi ki...

Konu dışı gibi olacak ama yeni sezon iç saha forması bu hafta şampiyonluğu garantilememiz halinde, özel izinle Osmanlıspor maçında giyilmeli. Tasarımların hazır olduğu söyleniyor. Herhangi bir sızıntı olmasa da görenler çok beğenmiş. Bence güzel bir tanıtım olur. Ertesi gün de tüm mağazalardan satışa başlanabilir. Kimisi 13 Temmuz'da tanıtılacak diyor, kimisi şampiyonluğu ilan edince satışlara başlanacak diyor. Bunun planlaması bu kadar zor olmasa gerek.

Burada daha önce de dile getirdim. Takım iç sahada beyaz forma/siyah şort kombini dışında bir şey giymemeli. Bu sezon iç sahada neredeyse hep siyah forma ile oynadık. Tarihi ve geleneği olan kulüplerin iç saha forması bellidir. Bizim de artık bunu oturtmamız gerekiyor. Beyaz ve siyah forma her sene çıkmalı; üçüncü olarak çubuklu, gri veya kırmızı değişebilir.

turgay dedi ki...

burkayjk

beyaz forma siyah şortu sadece derbi maçlarında giydik sanırım. ben de geleneklere bağlı kalınması taraftarıyım.

Basar dedi ki...

İç saha forması olacaksa net olarak çubuklu forma olmalı. 2 senede bir çubuklu forma çıkmasını çok garip karşılıyorum.

Şu transfer olayını da anlayamıyorum. "Zira şu anda, Adriano 1.100 + Caner 750 + Talisca 2 ile zaten seneue -4 m. euro ile başladık. Yani bu üç oyuncuyu Avrupa kadrosuna yazdırabilmemiz için önce 4 m. eurolarık bir oyuncu satmamız lazım." yazmış turkkant. Kapatalım o zaman, bu uefadan gına geldi artık. Adam almazsan, şampiyon olamazsın ve gelirin düşer. Daha da dibe doğru gidersin. Tamam parayı saçmayalım ama bu kadarı da abartı oldu. (Evet gergin olduğum doğrudur)

czeslaw dedi ki...

@turkkant

hocam yanılmıyorsam atınç kalmak isteyince, rangnick ikna etmek için istanbul'a kadar geldi. hatta zihnim beni yanıltmıyorsa bir mekanda fotoğraflanmışlardı, ama şu an bulamadım. muhtemelen terzic'in almanlara tavsiyesiyle bağlantı kuruldu, sonra da transfer oldu. sonuçta rbl için 6m çekirdek parası.

başkan bugün stopere isimli birinin alınacağını söylemiş, dün de şu videoyu gördüm. mangala'nın da son 2 yılı "berbat" geçirdiğini söyleyebiliriz. hatta dün instagram hesabından demba'yla quaresma'yı takibe almış. "neden olmasın?" diyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Ljetfp6OhuE

nathan dedi ki...

Mevcut kadronun büyük oranda korunacağını ve FFP'yi dikkate alırsak yabancı kontenjanından 1 stoper ve 1 kanat alınacak gibi. Gomez işi doğruysa çok iyi olur (saldır Braunschweig!). Bir de defansif orta saha lazım.

Mangala-Leiva-Lens-Gomez.

Zaitsev dedi ki...

3 milyon avro para var transferden kalan. Caner ve Talisca opsiyon transferleri ve 31 mayısa kadar bitmesi gerekiyordur. Böyle olursa 2016-17 içinde kalır ödemeler. 2017-18 bütçesi etkilenmeyebilir. Adriano'nun ki bonservis değil bonus ödemesi. O konuda da bir boşluk olabilir. Enseyi karartmayalım.

Huzeyfe dedi ki...

@ Zaitsev

Giunti, M.Topal, Melo tarzi nedir bir anlatsana. Hepsi bambaska adamlar :)

Transfer islerinin ozeti vaziyeti idare etmek. Bosuna takip edip yorulmaya gerek yok. Yapilan islerin arkasinda planlama veya akil yok cunku. Gunu kurtarmaya devam. Nasilsa arkani Senol Gunes toparliyor.

Altyapi olmadan olmayacak diyesim geliyor. Sonra aklima Atinc geliyor. Tam bir hayal kirikligi. Gitse de bari Almanya'da birseyler ogrense.
Altinordu'nun oyuncularina yazilsak bari.

turkkant dedi ki...

@czeslaw

Evet, ben de hatırlıyorum o olayı. Dediğin gibi gerçek transfer de olabilir. Bana birinin söylediği FFP için transfer alanı açmak için yapıldı, her sene kiralayacaklar görürsün dedi. Göreceğiz...

BurkayJK dedi ki...

@turgay
@Basar

İç sahadaki derbilerde siyah formayı, deplasmanda ise beyaz forma/siyah şortu giydik. Evimizde giymemiz gerekirken aksine deplasman forması gibi kullanmışız. Önemsiz gibi görünebilir ama Beşiktaş gibi kulüplerin iç saha forması her sezon bellidir ve her maç öncesi o formalarla çıkacakları bilinir. (Fenerbahçe'nin çubuklu, Galatasaray'ın parçalı ile çıkması gibi)

Çubuklunun da yeri önemlidir ama ana formamız düz ve sade beyaz formadır. (Bkz: Real Madrid)

nathan dedi ki...

Farklı varyasyonlar için bu kadar güzel renklere sahip bir kulübün forma işinde çuvallaması garip.

İç saha: beyaz forma siyah şort
Dış Saha: siyah forma siyah şort
Üçüncü: kırmızı forma kırmızı şort (crimson)

Bu kadar basit. Üstelik üç renk de bizim renklerimiz. Gri de denendi ama bir türlü güzel durmuyor. Belki tonu yanlıştı.

Şekil olaraksa bir daha nostalji formalarına vs girmeden düz ve kalın bisiklet yaka forma ile klasik şort yeterli. Formada ve şortta adidas zebrası illa ki olur.

carlito dedi ki...

Forma konusunda Burkay'a katılıyorum, bizim iç saha için değişmemesi gereken klasik forma kombinasyonumuz düz beyaz forma ve siyah şorttur.. (bu seneki gibi ince çizgiliyi dahi kabul etmiyorum, tamamen sade beyaz)
dış saha için komple siyah ve üçüncü forma için de çubuklu veya gri olabilir (ne olur kırmızı olmasın! hele bu seneki bordo skandalı umarım ilk ve son olur) geçen seneki forma çeşitleri tam benim tercih edeceğim türdendi, ama bu sezon biraz siyahı beğenmekle beraber genel olarak hiç memnun kalmadım.. yeni sezonda özümüze dönmemiz lazım..

transfer konusuna gelince, talisca ve caner gelişmeleri olumlu.. ben abu'nun da makul bedele düşülebilirse kalmasından yanayım.. ancak Gomez sözkonusu olursa anında satarım Abu'yu :) şaka bir yana Aboubakar gerçekten bonservisi alınması gereken bir adam, hiçbir şekilde elde patlaması mümkün değil, en kötü aldığımız paraya satarız, belki misli misli de kazanırız..
adriano kalsın, sadece Q7 ve diğer gözden çıkartılanlar satılsın, gerekirse tüm transferler kiralık gelsin..

beagle dedi ki...

@turkkant
Atinç transferi aynadan çekilmiş bol baklavalı selfie'si üzerine kagitta yazan 2m boyu transferidir. Bir programda Ragnick'in bunu anlattığını duymuştum.
Bence en şaibeli işler Mitrovic ile sonlarda acilsa da Abu'nun 3.3m arti maç başı maaşidir.

clutch dedi ki...

-Ya böyle bir rezillik olamaz, başakşehirle maçımız neden aynı saatte değil? Ya rakibimiz gs ya da fb falan olsa ne kadar kabul edilemez bulsam da bi nebze anlıcam rating mevzusunu. Umuyorum ki başakşehir yenilmez de antep maçını kazanarak şampiyonluğu kendi ellerimizle almış oluruz.

-Pek gerçekçi bulmuyorum ama şenol hocanın gideceği dedikoduları canımı sıkmıyor değil. Malum bizim ülkede başarı cezasız kalmaz. Gereksiz takıntıları var mı var, rakip analizi, taktisyenlik gibi konularda defoları var mı var. Ama t anında şenol hocadan daha iyi performans gösterecek bir adam değil türkiyede dünya üzerinde yok, bu kadar net bu mevzu benim için.

-Blogda dile getiren arkadaşlar oldu, ben de çok önemsiyorum bu konuyu. Önümüzdeki sene üçlemeyi yapabilmek için gereken ortam var. Rakiplerin durumu ortada ama gerekli açlığı ve keskinliği göstermezsek ligi kaybedebiliriz. İki senedir yaşadığımız travmalardan krizlerden iyi ayağa kalkıyoruz, beşiktaşın kronikleşmiş bir sorunuydu bu, bunu atlatabilmek çok önemli burda camia olarak sağladığımız bütünlüğü önümüzdeki sene de devam ettirmemız gerekiyor transferlerden çok daha önemli benim gözümde bu mevzu.

-Önümüzdeki senenin kadro planlaması şampiyonluktan sonra uzun uzun konuşulur :) Canerin bonservisinin alınması güzel adrianonun gitmesini istemiyorum ancak iyi bi paraya giderse yerine onu çok aratmayacak bir oyuncumuz var ve transfer için kaynak yaratılmış olucak böyle teselli bulabiliriz. Bir de şu stoper goygoyu bitsin artık marcelonun yanına tartışılmayacak, kariyeri ismi bilinen bi stoper getirsinler ve bu iş huzur içinde çözülsün. Şenol hoca potansiyelli ama henüz olgunlaşmamış stoplerleri oturtamıyor pedro franco, milosevic, mitrovic. Üç tane örnek var önümüzde.

Zaitsev dedi ki...

@ Kuzeyfo

Teknikleri farklı seviyede olsa da bu adamlar defans önünde oynayan ve temastan kaçmayan sert adamlar. Bizde bu şablonda sadece Necip var o bölgede. Veli gitti varsayıyorum.

Rhodolfo, Veli, Boyko, Miloseviç, Franco, varsa teklif Tolga, Aras, kullanılmayacaksa İnler. Bunları paraya çevirmek lazım.

Forvet + dmc transferi öncelikli. Aboubakar kalmalı. Yusuf erdoğan tarzı bir yedek açık alınabilir ayrıca. Defansa kim gelirse gelsin farketmeyecek. Bu tarz bir orta saha tercihiyle stoper almanın mantığı yok.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

@ Clutch

"Şenol hoca potansiyelli ama henüz olgunlaşmamış stoplerleri oturtamıyor pedro franco, milosevic, mitrovic" demissin, hadi Mirkovic'i gectim de Franco ve Milosevic'in potansiyeli oldugu ve Gunes nedeniyle takima oturmadiklari biraz problemli bir yaklasim. Bu adamlar Besiktas'tan sonra bir yere gidip o potansiyeli gosterebilmis degiller. Franco'nun kariyeri alisik oldugu futbol iklimine donup San Lorenzo ve Millonarios'ta oynadigi son 1,5 yilda hem oynadigi mac sayisi, hem performansi, hem de piyasa degeri anlaminda tepetaklak dipe vurmaya devam etti. Milosevic biraz daha iyi bir performans da gosterse kendini kume dusen Darmstad'ta gosterebilmis degil. O kadar ki adamlar 1.2 milyonluk opsiyonunu bile kullanmadilar. Daha bir kac hafta once gene milli macta kendi kalesine attigi golle adini duyurdu gene Milo. Belki de olayin Gunes'le ilgisi yok, bu adamlarin zannettigimiz gibi bir potansiyeli yok (ki Franco'nun o boy ve fizikle stoper potansiyeli olmasinin imkansizligini en bastan beri yazmistim burda; Milo da olesiye hantal). Dolayisiyla ise yaramaz scout ekibimizle bosa potansiyle pesinde kosup milyon eurolari sokaga sacacagimiza kendini ispatlamis orta karar iyi bir stopere yatirim yapmak cok daha iyi olabilir.

can dedi ki...

Hepimiz uc asagi bes yukari ayni seyi soyluyoruz: Onumuzdeki sene icin elimizdeki kadroda bu sene oynayamayanlari atip sattigimiz, Gokhan Tore'nin geri dondugu, ve kontrati bitenlerin de gittigi varsayimiyla ne yapmamiz gerektigi cok acik:

1- Gunes'in istedigi gibi bir pivot santrafor
2- Gunes'in istedigi gibi eli yuzu duzgun bir stoper
3- Orta sahayi yedekleyecek nispeten genc ve defansif yonu geliskin bir orta saha
4- Babel'i en azindan yedekleyecek bir sol kanat

Bu dort transfer dogru yapilirsa onumuzdeki seneyi de Gunes'le sampiyon kapamamamiz icin sebep yok.

Zaitsev dedi ki...

@ can

Milosevic Bundesligada 1.5 sezonda 28 maç oynamış. Antrenör değişince kesik yemiş. Takımı küme düştüğü içinde opsiyon kullanılmaz.
Franco bu sene ilk 14 hafta bütün maçlarda oynamış(13 maç ilk 11). 14cü hafta bakmıştım.

2sinin de en kötü kiralık potansiyelleri var. Franconun transfer yapma durumu da varmış.

Bugün hepimizin beğendiği Marcelo'nun takımı geçen sene küme düştü. Marcelo ile ilk yarı 14, Milosrvic ile 2ci yarı 11 puan aldılar.

Stoper mevzusuna kafayı fazla takıyoruz. Bu hücuma dönük temassız göbekle Kim gelse defansta aynı durumlara düşecek. O yüzden eldekilerden bir çözüm üretmek daha mantıklı. Düşeş, beleş bir stoper yakalanırsa ayrı mesele.

beagle dedi ki...

Ara not, bence Pedro Franco, Milosevic'ten daha iyi oyuncuydu. Yalniz morali bozuldukca gurbette cikamadi işin icinden. (Americas hastalığı) Fiziken çok dezavantajli ama eski supurucu liberolardan bir şeyler vardı oyununda. Hiç inanmadigim Sivoka göre bir nebze toparlamisti iyi gunlerinde.
Milosevicdeyse cüsse var, başka da hicbir şey yok.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Bende Franco için benzer düşünüyorum. Geçen sene Franco Arjantinde tutunamadı ama Millinarios'ta sürekli oynuyor. O tarafın verileri teansfermarkt'ta yok. Geçen Temmuzda yolladığımızda orada lig bitmek üzereydi. Yine de 9 lig maçı ve sonra da play off'ta 2 çeyrek final maçı yapmış. Bu sezonda 19 maç(18 ilk 11) yapmış.

Milosevicte hoca değişimine kadar sürekli oynamış. Bundesliga da 30 maç yapması önemli. Takımın küme düşmesinin önemi yok. Marcelo örneğini o yüzden verdim. Ama bizde tutmayacak o belli. Satılmalı ya da kiralanmalı.

beagle dedi ki...

Lens işi aynı Gönül surecine girdi. Başar'ın kaynak sağlam herhalde :) Hayirli olsun o zaman.

Abu kalacaksa, bütçesini Cenkten yaratmak lazim. Ikisinden biri yedek olarak lazim. Demba da bedavaya kalirsa 2 santraforlu sistemler olmali. Yani Tolgay satilmamali. Demba kaldiysa kiralikla genç golcü adaylari denenebilir.

Yok pivot golcü bulacaksak, ki en zoru, o zaman Tolgay'dan vazgecebiliriz. Atiba ile 4-4-2 pek olmuyor.

clutch dedi ki...

@Can

Pedro, bize gelmeden önce kolombiya ümit milli takımının kaptanıydı ve uzun yıllar avrupada oynayacağı düşünülen bir adamdı. Keza milosevic de isvec ümit milli takımının kaptanıydı diye hatırlıyorum. Daha sonraki kariyerlerinde başarısız olmalarını direk oyuncuya bağlamak doğru olmaz, beşiktaştaki kötü dönemlerinin kariyerlerini olumsuz etkilediğini düşünüyorum. Biraz daha detaylı düşündüğümde şenol hocanın genç potansiyelli savunma oyuncularıyla yaşadığı sorunu aslında tüm savunma oyuncularıyla da yaşadığını söylemek çok yanlış olmaz. Marcelo ilk geldiği zaman neler yaşadı hatırlayın, ya da rodolfoyu düşünelim tamam ciddi ağır bir sakatlık yaşadı ama dönüşünde takımdan bu kadar uzak kalmasında şenol hocanın da payı olduğunu düşünüyorum.

QuaresmA dedi ki...

Başakşehir'in kazanması sıkıntı değil de, olabilecek en olumsuz şekilde sonuçlandı.

Basar dedi ki...

@beagle Tolgay icin de duymuştum Lensle ayni gün ama hiç yazmadım. Umarım yanlış duyumdur. Ben 3. Ağızım sonuçta.

Basar dedi ki...

Marcelo yanına bir Marcelo daha eklense ortada da Atiba yedeğe çekilip Appiah'ın gibi bir canavar gelse görün nasıl bir takım olduğumuzu.

QuaresmA dedi ki...

Tolgay'ı satarsak başımızı taşlara vururuz ileride. Reddedilemez bir teklif olmadığı sürece satılmamalı - ki bahsi geçen 5 milyon Euro reddedilemez bir teklif sayılmaz. Reddedilemez rakamı da kimse şu anki piyasasından dolayı vermez.

beagle dedi ki...

Tolgay gittiyse merkezde de maceraya, kadro şişirmeye gerek yok, Eslem'i çekeceksin, sezon başından itibaren rotasyona sokacaksın, çatır çatır oynar. Sezon ortasında 20 yaşı dolacak.

Bugün Advocaat Ekici operasyonumuza ağlıyordu. Öncelikle Azizeye acı şeyettik. Çok keyifliydi. Yalnız be adam elinde Salih varken, altyapında Erdi Şehit varken 3 kazma orta saha ile maça çıkıyorsan, ağlamayacaksın.

QuaresmA dedi ki...

Ekici operasyonu da bize 2 milyon Euro'ya mal oldu ama. Fener Ekici'yi alabilseydi de şampiyonluğa oynayamazdı ve 6 ay gecikmeli de olsa alabilecekler, üstelik bedavaya. Maç eksiği olarak alacaklar.

Bizim için de, Fener için de, Ekici için de kayıp-kayıp-kayıp üçgeni oldu.

beagle dedi ki...

16. hafta sonunda aramızda sadece 4 puan vardı. Geride 54 puan vardı. Kadrosu en güçlü, sadece 1 pozisyonu eksik rakibimizdi. Hiç öyle düşünmüyorum. Süper operasyon oldu. Bağırta bağırta...

fidddas dedi ki...

- senol hoca defans oyuncularini degerlendiremiyor
- bizim hizli ve hamleli sol stoper almamiz gerekiyor
- atibayi yedege cekip kemikiran, gercek 6 numara ve ayaga oynamayi ortalamanin ustunde bilen 6 numara almamiz lazim
- q7 bizim takim oyunumuzu bozuyor
- aboubakar aslinda o kadar da yeterli degil
- talisca iyi de orta sahaya cok yuk bindiriyor
- bekler kalibreleri seviyesinde oyuna katilamiyor
- q7 gokhanin onunu kapatiyor, ama babel adrinaoya pozisyon aciyor
bunlarin hepsinin altinda aslinda 4231 ve hocanin ortadaki ikiliyi iki 8 e yakin kullanmak istemesi var. hoca boyle isteyince

- defansa uluslararasi standartta bir adam koymadigimiz surece (lig seviyesi, mali durum boyle olmasa bile) (ki koysak bile) defansta bu problemleri yasariz
- atiba iyi oyuncu ama temassiz oynadigi icin ust seviye maclarda ve derbilerde orta saha coker ve oguzhan sanki berbatmis gibi gorunur
- taliscanin orta sahaya yardim etmemesi ust seviye maclarda kabak gibi ortaya cikar
- gokhan ve adrianodan(caner) istedigimiz seviyede asist katkisi alamayiz
- aslinda sadece asist degil gol katkisi bekledigimiz kenar forvetlerden yillik 2-3 gol katkisi aliriz ki bu en az 6-7 olmali

bunun yerine
442 diamond(baklava) ya da 433 kullansak q7 nin islevsizlesmesi disinda ayni kadroya safkan bir 6 numara ve yedek takviyesi yapsak bile yukaridaki maddelerden en az 4 unu cozmus oluruz.

benim aklimdaki sistemde
- kiraliklar dahil olmak uzere neredeyse hicbir stoper sakarlik yapmadiklari surece siritmazlar
- gg yi eger iyi yedeklersek (beck o kalibrede degil) bekler surekli atak destegi verebilirler
- cok iyi bir 6 numara bulmamiz gerekiyor. hatta gerekirse butce de ona iyi bir pay ayirmak gerekiyor. bu 6 numaranin pasi ve sutu da olmasi gerekiyor. Lyondaki Gonalons tarzi bir adam.
- iki iyi 8 numara ki bu acidan ligteki mevcut kadrolarda bile en iyi adamlara sahibiz
- golu, sutu, kafasi olan bir 10 numara ki bu acidan da taliscaya sahibiz
- bir saglam golcu (bu elimizde yok ama cenk tembel olmasa aslinda komple forvet olmak icin yeterli meziyetlere en az 10 uzerinden 7 oraninda sahip)(sutu yeterli, kafasi iyi, oyun akli ortalama)(duvar olma, oyun akli ve pres konusunda daha cok yolu var)
- arastirici, sutu ve patlayiciligi olan bir ekstra forvet (babel ve aboubakar(daha yolu var ama bence bizim icin yeterli Demba ve Gomezden sonra forvet konusunda sirazemiz kaydi onlardan once 3 yil almeida ile oynadik uunutlmasin))

yani aslinda deli gibi transfere para yatirmaya gerek yok. gundeme gelmis olan lens, dudu, taison gibi adamlar 4231 in kenar adamlari olur ve talisca, oguzhan ve atiba ile bize ayni sorunlari yasatir.

oysa bana gore 4-1-2-1-2 diamond ya da 4-3-3 gibi bir sistem oynasak hem bu adamlara ihtiyacimiz olmaz hem de transfer butcemizi saglam bir 6 ile saglam bir 9 a yatirsak yeterli olur.

sosa hep soyleniyor ama sosa safkan bir 10 degildi sosa bir 10-8 di. oyunculari ben nitelerken bu eski numaralarla nitelemeyi seviyorum. sosa 10 oldugu kadar 8 di de. ama artik elimizde 10-9 bir taslica var. bu durumda orta sahaya 6 si yuksek olan 8 i ortalama olan biri ve iki 8 gerekiyor. bu sekizlerden biri safkan 8 olan tolgay; oguzhan ise ne 8 ne 10. ama bana kalirsa cok iyi bir 8-10(bizim kalibremiremizde mukemmel diye nitelenebilir.)
ayni zamanda elimizde her pozisyonda ortalamanin 2 seviye ustu 7(sag acik)-11(sol acik)-9(santrafor) olan bir babel de var.
aboubakar ise gelisime acik bir 9-7. ustune calisilsa ust duzey kenar forvet olabilir(beklentinin dusuk oldugu bir beneluks ulkesinde bunu yapmamasi icin bir sebep yok)
adriano gitse bile caner-gokhan(canerin sakatligi, gokhanin yasi haric tutularak) bu sistemin hem defans hem hucum tarafini lig icin her turlu kotarabilir.

fidddas dedi ki...

devami----

dikkat ettiyseniz q7 ve atiba yer cikmadi. cunku birisi skorer olmayi basaramiyorken digeri temassiz oldugu icin 6 olamiyor yasi nedeniyle ve surpriz pasi olmadigi icin 8 olamiyor.
ligimizin tescilli formasyonu olan 4-2-3-1 e zaten sogugum ama bana gore 4-2-3-1 aslinda biraz kontraatak formasyonu, oyunu domine etmek istiyorsaniz daha iyi pas istasyonlari ve hucumda daha kalabalik bir takima ihtiyaciniz var.

kotu ornek ama klasik bir 4-2-3-1 oyuncusu olan arda'nin barcelonada hem ileri uclude hem de orta saha uclusunde kendisine kalici yer bulamamasindan bizim aslinda bu tip kisa boylu topla arasi iyi olan cizgiye basmayi ya da kenarda oynamayi seven adamlara ihtiyacimiz olmadigini gormemiz gerekiyor barcelona gibi oynayalim demiyorum, yanlis anlasilmasin ama bu tip oyuncular bana bir illuzyon gibi geliyor.bunun yerine ortasahada efektif oynayan 8 numaralar, 7-9-11 oynayan oyuncular daha faydali gorunuyor.

ozetin ozeti Q7, Tore gibi oyuncular ve bu tarzlar ile vedalasmamiz gerekiyor. bu hem oguzhani hem tolagi hem de stoperlerimizi daha degerli gosterecektir kesinlikle

fidddas dedi ki...

bunlarin aslinda suya yazi yazmak oldugunun farkindayim. yonetim yine kafasina gore transfer yapacak ve hoca da bu yapilan transferlerden bir format olusturmak icin agustos, eylulu ve ekimi harcayacak.
kadro ilk eline geldiginde pratik zekali ondan sonrasinda ise asiri inatci bir hocaya sahibiz.
dolayisiyla biz buraya yazariz ama hayat bunun cok uzagindan akar ayni Turkiye gibi :)

nathan dedi ki...

@fidddas. Dostum çok yazdım sanabilirsin ama aslında bu postlarla ne güzel özetlemişsin herşeyi. Beynine sağlık.

Barça modeli uçuk dediğin gibi ama aslında şöyle de bir konu var. İleride nerdeyse tamamen hücum oyuncularının yapabileceklerine bakan bir takımın başka da bir alternatifi yok aslında. Arda biraz safca da olsa bir gerçeği dile getirip takımda ileri üçlüdeki Neymar Suarez ve Messi dışındaki herkes pas trafiği yapmak zorunda böylece bu üçlü serbest alana sahip olabiliyor tarzı bir laf etmişti. Halen hücumu bu şekilde oynuyoruz. O zaman ne yardan ne de serden geçerim diye bir lüksümüz yok. Arkası hızlı etkili ve domine edici bir pas trafiğine girmeli. Hocamızın "bug"ı da burada. O düşünüyor ki o geridekilerin pas olayları da bireysel olmalı. Yok öyle bir dünya gerçekten yok. Madem böyle bir ileri üçlü tercihin var o zaman arkadaki pas trafiğini de yönetmelisin.

Gerçi Tolgay satılacak deniyor ve Atiba'nın son formsuz halleri bile 6 numara için alternatif bakmaya yöneltmiyor. O zaman neyi neden istiyoruz sorusu da akılda kalıyor. Misal, misal diyorum sadece bir örnek olarak, iyi veya kötü golcü için Aboubakar var da 6 numara?

Cidden merak ediyorum.

ozan dedi ki...

Stoper mevzusu cok abartiliyor. Stoper mevzusu sirf sistemden kaynakli demek haksizlik olur. Marcelo baya oynadi bu sene,oda ayni sistemde oynuyor. Yanina sol bekten devsirme Tosici koyarsan olmaz tabi. 1.2ye Marceloyu aldik yanlis hatirlamiyorsam hadi adam sorunluydu vs. 3-4 milyona Marcelo ayarinda stoper bulmak zor olmaz. Gsnin istedigi Rumen Vlad Chireces satin alma opsiyonlu kiralasinlar olsun bitsin. 3.3 e Rhodolfoyu almisiz mesela bize gayet yeterliydi.

Biz gidiyoruz Franco-Milo-Mitro gibi gelecege yonelik stoperlere parayi gomuyoruz sonra sistemden kaynakli diyoruz. Stoper yetistirebilcek takim degiliz zaten. Ya da 1.80lik Alexisi bulup getiriyorlar.

Yok amac Avrupa da basari ise iki iyi stoper+dmc 4-3-3 veya baklava yine kurtarmaz bizi.

Lig zaten kalitesiz, hucumun iyi olsun her turlu sampiyonluga oynuyorsun. Senol Hoca ile devam ediceksek eger zaten baklava-4-3-3 falan beklememek lazim, adam 4-2-3-1 oynatmis her takimda bizi de bu taktikle iki sene ust uste sampiyon yapmis.


nathan dedi ki...

Bir gerçeğe daha parmak basmakta fayda var. Biz kaç maçta orta alandan oyun kurduk ya da bunu beklerle yaptık. Niye mi önemli? Beklerle yaptığında akıllı her takım seni kitler çünkü.

nathan dedi ki...

@ozan. Bana göre futbolda kaleci, stoper ve golcü için gelişim daha zor. Bu üç bölgedekilerin sezgileri varsa olur yoksa olmaz. Orta alandakileri de bekleri de kanatları da ne kadar az yetenekli olurlarsa olsunlar oyuna göre değerlendirirsin ama bu üçlüde doğuştan gelen birşeyler olmalı. Stoper alacaksak iyisini alacağız yoksa gerisi boş. Efsanevi Milan'da çok ilginç bir detay vardı. Stoperlerde Nesta aklıyla Cannavaro enerjisiyle oynuyordu. Aynı takımda Pirlo akılla Gattuso da eforla oynadı. Ama stoperlere baktığında Cannavaro hızı ve ilk hamlesiyle fark yaratırken orta alanda Gattuso sadece takıma ve Pirlo'ya alan açma işini yaptı.

EC dedi ki...

@fiddas harika ozetlemissin.. Taraftar gazi, medya durtuklemesi ve Turkiye kosullarinda olusan yemek bu. 4231 avrupa da geri plana kaydirinca siki da durduk sayilir. Tum hengamede futbol tarzi birseyi yine biz Senol Gunes ile beceriyoruz 2 sezondur.. Avrupa icin biraz daha farkli ve direncli kadrolar cikariyor ama Turkiye icin korkmaya gerek saldir saldir bam bambam.. :)
Ne transferler yapacak Besiktas bakalim... Bu bir fikir verecek..

#GUNLERDENSAMPIYONLUK

#SALDIRKARTAL

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

İyi 6 ve iki Marcelo ayarı stoper ile (hücum iyiydi zaten) CL'de yari finali zorladı fener. Al bu iki mevkiye adam bak neler oluyor. Atiba ile olmaz bu is. Hem yaşlandı hem de oyun tarzı farklı (gerekirse canavar 6 ile eşleştir bazı maçlarda-deplasman)

beagle dedi ki...

2 şampiyonluğu ayirmak lazım. Geçen sene adam gibi olduk, bu sene en az kötü biz oldugumuzdan. Berbat takim kaynayan bir sezondu, bizim de derbi karnemiz berbat. Bu seneyi hücumla değil arkadakiler + Talisca'dan beklenmedik goller ile kazandık.

Yukarıda @fiddas'ın derlediği eksikler gayet doğru ve burada yazilanlarin bir özeti olmuş.

Şu anda en büyük problem forvet merkezi. Eldekiler kalacaksa "Gomez" bulmayacaksak, 4-4-2 versiyonlarina donmeliyiz. Boylu poslu, hızlıca bir kemikkiran 6 gelirse sistem seceneklerimiz artar.

Buraya yazayim dursun, Fabri'nin de kredisi bitiyor. Ayni santrafor ve stoper gibi bir sürü vasat opsiyon ile kararsız kalacabiliriz.

Vay be . 1 ay önce efsaneydin şimdi Atiba'yla olmaz bu işe döndü :)


sports guy dedi ki...

Hazir miyiz?

Ilk golu erken bulursak saglam fark bekliyorum ben sahsen, stresi bir kiralim da. Oynayacak kadro zaten gol kadrosu, oyunu tutmasi cok zor. 4-2, 5-3 gibi skorlar sasirtmaz.

Kanatta q yokken top oraya yapismayacagi icin tolgay ve ozzy'den ekstra isler bekliyorum. Muhtemelen rakip sahada bolca yerden pas yapilacak ve gecen seneki oyuna benzer bir oyun izleyecegiz.

Oraya sampiyonluk yazilmadan kadro planlamasina falan girmiyorum ben. Once oraya iki sene ust uste sampiyonluk ya-zi-la-cak.

ozan dedi ki...

@Nathan

Katiliyorum. Stoper ve kaleci mevzusunda ozellikle yas kriteri de koymaliyiz. Ucan genc stoper olmadigi surece ki bize birakmazlar oyle stoperleri, 27-28 yas alti stoperleri rotasyon disinda dusunmemek bile gerek. Bizim stopelerimiz hem genc hem kotu yada stoper degil. Sonra sistem diyoruz.

Genc fark yaratan kalecileri almak zaten imkansiz. Bana gore Fabri su hali ile bizim icin yeterli ama 22-23 yasinda ki hali ile olmaz. Golcu konusu biraz degisik, Gomez vari golcu fark yaratiyor ama Senol Hoca ile iyi ama daha olmamis golcu kovaliyabiliriz cunku o konuda da Senol Hoca fark yaratiyor.

Basar dedi ki...

@övünç

Abi anneye küfür etmişim gibi hissettim. Bunun da tartışılması lazım. Ben Atiba için efsane değil demedim.

1) Atiba 35 yaşında, ona da ayıptır bu tempo. Senelerdir katır misali yükleniyoruz adama.
2) Atiba temaslı oyun oynamıyor, Lyon maçlarınında kayboldu.
3) Atiba ilk 11'de iken CL'de çeyrek/yarı kovalayabileceğimize inanıyor musun? Atiba ile olmaz dediğim buydu.

Basar dedi ki...

neyse yahu, hakikaten...

SİYAHHHH

Ekrem35 dedi ki...

@sports guy

Aynen ben de o şampiyonluk yazılmadan gelecek sene hakkında konuşmak istemiyorum. Önce bu akşam beşiktaş sülayman seba'nın başkanlığından ve gordon milne'nin teknik direktrörlüğünden sonra üst üste ikinci şampiyonluğu tekrar alacak ondan sonra bakarız gelecek seneye.

@başar

Hehe , bence de tartışılmalı . Benim şöyle bir şeyler yazmışlığım var tam 4 sene önce :

tam olarak leş bir transferdir.

bir kere beşiktaş'ın ihtiyaçlarının hiç bir şekilde farkında olunmadığını gösteriyor.

beşiktaş'ın ön libero mevkisindeki ihtiyacı , yumuşak , pas oyununa katkı yapacak , geriden oyun kurmayı seven bir adam değildi.orada ayıboğan , sert , kodu mu oturtan bir adam lazımdı.atiba'nın profili 1. tanıma daha uygun.

önder özen bu durumun çok net farkındaydı ama ya adamı artık hiç sallamıyorlar ya da biliç bir şekilde kendisini ikna etmiş.

ha sağ bek için alındıysa o zaman adama sorarlar " ali sami , serdar'ı niye aldın o zaman amın feryadı "

şimdi oyuncuya imza parası vverilmeyecekmiş , menajere komisyon verilmeyecekmiş filanda falanda gibi işi transfer başarısı olarak gösterme çabası var.

antalya'nın elinden oyuncu kaptık asıl başarı bu bence !!!

vizyonsuz diyenlere baya baya saydırıyordum ama illa o kategoriye girmek mi gerekiyor anlamadım ben ...

Lakin önümüzde nasıl Vieira , Keane gibi o yaşta tempodan düşen adam örneği varsa , Scholes gibi , Makalele gibi , Ambrosini gibi elden ayaktan düşmeyen adam örnekleri de var .

Ne bileyim bu kadar kolay bench oyuncusu yapılmayı hak etmiyor bence ...

beagle dedi ki...

Diego Costa adı geçtiğinde söylenenleri bulsak, dükkanı kapamak lazım :). Bazı adamlar bazı ortamlarda uçup gidiyor.

Mergan1903 dedi ki...

Oğuzhan Aydoğan isminde bir oyuncu transfer ettik bu sene başında. Ve çürümesi için U21 takımına gönderdik. Burada birkaç maçını seyrettim. Teknik ve zeka süper. Ancak çevresinde kapasitesine uygun oyuncular olmayınca sırıtıyor ve sıkılıyor. Oğuzhan'dan ve Tolgay'dan sonra yaratıcı ortasahamız olacak kişidir. U21 maçlarında göze batan diğer oyuncu ise Sedat Şahintürk; Eslem değil. Eslem'de yaptığımız hatayı umarım Oğuzhan Aydoğan'da ve Sedat Şahintürk'te yapmayız ve seneye A takım ile çalışarak süre almalarını sağlarız.

beagle dedi ki...

@Mergan1903
Sedat topa iyi vursa da 1.70 civarinda boy ile klasik U21 sonrasi kaybolma adayı.
Eslem biraz daha uzun, yeterince yapılı, 6-8 oynayan bir adam. Küçüklüğünden beri hep etkili, su anda da zaten BB Erzurumda play off oynar.
Başka not da yillardir kiralik gidenlerden bir tek Eslem kadroda tutundu. Üstelik sampiyonluk/yukselme adayı takimda.
Şu gencleri uzun vadeli izleyelim, hata yapmayalim.

fidddas dedi ki...

eslemi 1.5 yil kiraladik sanirim ve erzurum ptt 1. lige yukseldi.
seneye eger geri cagirmassak 11 kac maca cikacak bu onemli. hocasi kim ve onu oynatacak mi gorecegiz.
biz zaten biseyler bekledigimiz oyunculari %60 11 garantisiyle yollamaliyiz yoksa gidip anadoluda yedek kulubesi koltugu isitip donuyorlar...

beagle dedi ki...

Oynamislar, bizim Kocaeli Birliki eleyip ust lige çıkmışlar.
Eslem ilk 16da, bazen 11 cikiyor, bazen 30 dk falan oynuyor. Bur de sakatlik gecirdi. Sonucta 1 devrede 700dk civarinda top oynadi.
Seneye yararlanmayacaklarsa yaxi bizde geçirse de baksak son duruma, olmazsa da Kocaeli Birlige kaptan yap 1 sene.

Basar dedi ki...

Önümüzdeki seneyi konuşmamız kötü değil. Hala aç olduğumuzu, doymadigimizi, yetinmedigimizi gösteriyor.

Tabi maç yapmadan kendimizi sampiyon ilan etmek doğru degil

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

Bu sene de o sene... Hadi hayırlı tıraşlar.

nathan dedi ki...

Maçın sonucu belli ama yine de salmaya gelmez rakip oyuncular *nedense* bayağı yırtınıyorlar. Gerçi kapasiteleri belli.
Cenk kafayı iyiden iyiye illa gol atacam modunda bozmuş. Sezon bitince rahatlar.
Bu maçta bile hala hakemi konuşabiliyorsak ne diyim bilmiyorum.
Talisca'ya ayak bacak dalıyorlar. Skor 3 olunca çıkarsın hoca bence.
Şampiyonuz.

ozan dedi ki...

Oley oley oley Sampiyon Besiktas!!!

Hepimizin sampiyonlugu kutlu olsun. Oncelikle Senol hocanin sonra da oynayan oynamayan hepsinin eline ayagina saglik.

turgay dedi ki...

Şükürler olsun. Hepsinin emeğine sağlık. Şimdi kutlama zamanı. Tebrikler herkese

ozkankaya35 dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ederim.

nathan dedi ki...

La Vittoria e Nostra!

Beşiktaş taraftarı gerçekten çok büyük.

Aboubakar'ın röportajda pusuya yatarak Şenol Güneş'i omuzuna alıp kaçırması yılın görüntüsü :)

Şimdi heslenen cicişlerden yeni hamleler yeni RVP'ler De Jong'lar bekliyoruz, aman bizi hüsrana uğratmayın :)))

Ah o Demba'nın vuruşu da gol olaydı.

Basar dedi ki...

Herkese tebrikler. :)

Ekrem35 dedi ki...

Herkese tebrikler herkese. Süreyya abimizden şenol hocaya kadar teker teker tebrik etmek lazım.

Adriano sen harika bir detaysın..

beagle dedi ki...

Herkeste yildiz var da bizimkiler bembeyaz.

***ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ***

GeceGezgini dedi ki...

imza: adriano correia claro

Gunun diger sampiyonu Tom Dumoulin'e de selamlar.

@ovuncsenturk; after giro post'u veya before tour de france post'u acilacak mi:D ?

GeceGezgini dedi ki...

ha bir de; no totti no party..Ben erteliyorum kutlamalari:(

QuaresmA dedi ki...

Tebrikler Beşiktaş, şampiyonlukta payı olan herkese büyük teşekkür.

diope dedi ki...

herkese tebrikler. ŞAMPİYON YAZDIRDIK DÖRT BİR YANA :)

planck dedi ki...

SİYAH ULAN!

dominic molise dedi ki...

arkadaslar ozi'nin roportaji dinledim, kesin avrupa'ya gidiyor bu sene (gorevi tamamladim, hedefim avrupa gibi bir aciklama yapti)

Basar dedi ki...

Bu şampiyonluk biraz buruk oldu. Hoca gidici gözüktü.

Ekrem35 dedi ki...

@dominic molise
Ben de röportajı izleyince "eyvah seneye herhalde bizde olmayacak" diye aklımdan geçirdim.

Bakalım nereye hangi takıma ne kadar bonservis ile gidecek?

Unknown dedi ki...

haftaya netleşir sezonu açıldı :)

iki gün sevinelim gelecek sezonu sonra konuşuruz...

czeslaw dedi ki...

hoca gidici gibi konuşsa da başkan da ısrarla kalacağını vurguluyor. kafam allak bullak oldu.

TEBRİKLER!

EC dedi ki...

Hepimize Hayirli Olsun.. Gecen yilin 11 den 5-6 degisik kadroyla da Sampiyon Olmak Senol Gunes in mutfakta becerikli bir ahci oldugunu gosterir"

Hepsine cok tesekkurler..

Sampiyon Besiktas

Helal olsun..

Yorum Gönder

Ara