.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Mayıs 2017 Perşembe

STSL 32 Beşiktaş - Kasımpaşa


Tarih: 20 Mayıs 2017 Cumartesi , 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Serkan Çınar (BJK 8g 1b 0m - KS 2g 2b 3m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  - / Bengali Koita , Franck Etoundi , Adem Büyük ( Belirsiz) 

Cezalı Oyuncular : - / Turgut Doğan Şahin

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

34 Yorum:

EfendiBesiktas dedi ki...

Insallah bu maci alirsak buyuk ihtimalle sampiyon oluruz

dominic molise dedi ki...

kasimpasa ile akhisar en cok puan biraktigimiz takimlar sanirim son 2 senedir (basaksehir'i bunun disinda tutuyorum). cogu zaman da hedefsizlerdi bu adamlar. simdi de oyleler. ama bu sefer ekstradan yorgunlar hafta ici kupa macindan dolayi. ileri ucta da bircok adamlari sakat ve cezali deniyor ki adamlarin en buyuk ozelligi acik top oynamalari. yani gol atiyor olmalari. e forvette de gol atacak adam eksikligi varsa sanki mac bize donuyor gibi.

ben tolgay ve abubakar'in bu maci da alabileceklerini dusunuyorum. babel'in de sutlarindan biri gol olur gibi bir his var icimde. skor tahminim: 2-0, abubakar, babel.

iyi oynayan, hak eden degil besiktas kazansin. bu saatten sonra diger parametreler "beni" pek ilgilendirmiyor.

EC dedi ki...

SAMPIYON BESIKTAS

Saldir ve Rakibi Seyirciyle baski altina alin..

Kazaniriz..

Atiba'da sanirim oynayamayacak. Tolgay, Oguzhan ve Talsica ile uretmemiz lazim..
Hoca simdi Cenk i 11 e koymasa bari.
Abou ile baslamali..

Rakipleri bosverin biz kazaninca gerisi hikaye..

EC dedi ki...

yalniz dunku IBFK - FB macindaki hakem bence bazi futbolculardan daha cok kostu.. Babasini taniyorum o Hakem Meler'in ve yine bence de son derece etkili oldu macin durmadan hizli bir bicimde oynanmasinda ve bariz hatasi da olmadi benim gordugum kadariyla..

bize gelen hakem Cinar.. gamsiz in allahi!

nathan dedi ki...

Euroleague'de finale çıkan Fenerbahçe'yi can-ı gönülden kutlarım. Müthiş maç oldu ve en başta Ekpe Udoh muhteşem performans gösterdi. Darısı şampiyonluğa diyorum. Yolunuz açık olsun.

Pheaglix dedi ki...

başakşehirin trabzonda puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum. beşincilik trabzon için önemli (kupayı başakşehirin alması sürpriz olmaz), o yüzden maça asılacaklardır ama başaklar büyük takım görünce affetmiyor.

son iki seneki kssımpaşa maçlarını düşünürsek epey zor maç. iyi oyundan zerre umudum yok, muhtemelen yine mümkün olduğunca garantici oynayıp araya bir tane sıkıştırmaya çalışırız.

bu arada bize en son ne zaman penaltı verildi hatırlayan var mı? aklıma şikeli sezonda trabzona olan şey geldi. ligin ilk yarısında trabzon epey penaltı almıştı, sonra yok onlar şu kadar penaltı aldı çok fazla gibisinden gündem olmuştu, ikinci yarıda aldıkları penaltı sayısı epey düşmüştü. bize de ilk yarıda o kadar penaltı çalındı diye gündem oldu, ikinci yarıda ortada penaltı yok.

beagle dedi ki...

Kasımpaşa'nin sert forveti sakat, kontracisi cezalı, Adem bile şüpheli.
Atibasiz çıkılması en iyi olacak maçlardan biri ama Talisca mi Cenk mi önlerinde daha iyi bilemiyorum. Ben Demba Ba-Abu ile çıkıp aptal edelim rakibi derim.

Tolgay-Oğuzhan bugün tutarsa Raheem Lawal'a teklif iletmeli. Osmanliyla 1 sene kontratı var ve daha 27 yasinda.

Bir de başka şeyle uğraşmadan net golcü almaliyiz.

nathan dedi ki...

Lawal en az 2 yıllık kontratla ve asgari yıllık 2 milyonla gelir ve bunları verdiğiniz anda da kendisini unutun derim. Gayet disiplinsiz bir oyuncudur. Sergen bile daha sorumluydu çünkü yerli olması hasebiyle bakacak yüzü vardı. Bu arada Pektemek ve Lawal ile kadro kurmayı bırakın, kadroda olmaları halinde bile değil Beşiktaş'ı 5 sezon futbol izlememe garantisi veririm; ki geçmişte Beşiktaş'ın maçı var diye şirkette bölüm direktörüme gidiyorum istersen beni çıkar diyen adamım.

Ndiaye'yi aldık deniyor. Eğer doğruysa çok iyi yapmış oluruz. Ne Lawal'i Allah aşkına.

hayalet dedi ki...

Lawal konusunda nathan haklı, gamsız ve sorumsuz davranan bir adam. En ufak bir tribün tepkisinde sıkıntı yaratır bize.
Bu arada fb li tayfanın basketbol aşkı gerçekten komik. Hayatında hiç basketbol izlememiş adamları bu spora kazandırdık. Çok büyüksün Beşiktaşım :)

beagle dedi ki...

@nathan
Akşam 9 daki maç için, tıfıl halimizle sabah 7 8 gibi stada giderdik. İtiş kakış,ezilmeler, sebepsiz polis copu... Taşkışlaya bakan bölgede inşaat uçurumu bile vardi. Yokuş ve stad arasinda. Ne yiğitler düştü oraya. Direktöre selam söyle ;)

Lawalin karakterini bilmem. Sikinti bir adamsa fazla riske gerek yok. Ama Babel ve Qimilin oynadığı yerde o da oynayabilir.

Ndiaye 2 tane. Bursa'dan İngiltere'ye giden de uyar, Osmanli'daki de. Ama ikisi de zor transfer.

planck dedi ki...

atiba kadroda yokmuş sanırım. ne lyonmuş ya bitirdiler adamı 2 maçta belini doğrultamadı hala. tabi tüm yükü atibaya bindirilenlerde asıl hata.

beagle dedi ki...

Atibayi severim ama önliberosuz kadro beni heyecanlandırıyor. Bir de 11 kişi ciksaydik bayağı keyifli olabilirdi.

nathan dedi ki...

@beagle. Selamını söyledim onun da sana selamı var :) O da Beşiktaşlı ama işkolikliği hepsinin üzerinde.

Atiba artık gelecek sezonda da full oynayamaz yaş geldi kemale. Yerine birini bulmak lazım. Leiva denildi olabilir ya da tm'de boşa çıkacaklara baktım Veloso öne çıkıyor. Tolgay'ın gelecek sezon istikrarlı olup olamayacağı bu maçta belli olur gibi. 3. maçında da iyi performans gösterirse yerini sağlama alır.

Forvet için genç isim: Habib Diallo. Şimdi aldın aldın 2-3 yıldan sonra zor olabilir.

ozan dedi ki...

Satin gitsin su Oguzhani ya

planck dedi ki...

talisca bu maç da mı cezalı?

carlito dedi ki...

@ozan
:) aynen bro

turgay dedi ki...

Bu orta sahanın pili bitmeden devrede talisca-Necip yapmak lazım. Orta sahayı Hızlı geçtiklerinden kalemize hemen geliyorlar allahtan becerikli oyuncuları yok da işimize geliyor. Q7 iştahlı 3 tane kafaya top verdi ama değerlendiremedi bizimkiler. İkinci yarı kabus görmemek için erken değişiklik şart Kasımpaşa sıkıştırmadan 1 tane bizim atmamız lazım ayrıca. Yoksa geç değişilik falan derken yeriz bence gol

ozan dedi ki...

@Carlito

Maestrosporluyuz ondandir:)

Bu arada Quaresma efendimiz ortalamaya devam edicekse bir zahmet arka diregi dogru sallasin topu, Abounun kafa ile gol atma sansi Adrianonun kafa ile gol atma sansindan daha az.

ozan dedi ki...

Abou beni alin diye bagiriyor.

QuaresmA dedi ki...

Ozan

Maestrosporlusun çünkü kötü oynadığında ölü taklidi yapıyorsun, tıpkı Ozzy karşısında ciddi rakip gördüğünde nasıl ölü taklidi yapıyorsa. :)

Sırf senin için demiyorum, tüm Maestrosporlu tayfa için diyorum.

turgay dedi ki...

Şu ülkede her maç kenarda sağ bek ısındıran her maç sağ bek değişikliği yapan tek takım bizizdir. Taraftar demba ba diyor 4-1 öndesin ama sağ bek değiştiriyorsun şaşılacak iş

ozan dedi ki...

@Quaresma

Ya he he olu taklidi yapiyorum.

Git Quaresmanin omuzlarini sik, sirtini falan ovala. Gecen hafta qyu aklamak icin attigin taklalar hala akillarda. Tuzlukcu seni.

planck dedi ki...

AHAHAHAHAHAHA Abuş maç bitince topu hakemden alıp q7'ye verdi eve götür çok seviyon diye AHAHAHAHAH

sports guy dedi ki...

Herkes yapmasi gerekeni yapinca boyle oluyor. Quaresma surekli ilk harekette ortayi dusundu, yapmasi gerekenleri yapti.

Ozzy generalligini konusturdu.

Abou ikinci yari takimi sirtina takti goturuyor. O aptal kirmizi olmasa muhtemelen finaldeydik.

Adriano sezonun topcusu.

Sampiyon besiktas.

planck dedi ki...

yanlız q7 hep bugünkü gibi oynasın, hani tam ideali değil ama yine de gık demem. gol asist nedeniyle demediğim bellidir umuyorum. 32. maçında 2. golünü DE penaltıdan atmış bir kanat forvet gol attığı için övecek değiliz :)

planck dedi ki...

bu arada abuş iki haftadır guti vari paslar atıyor yaw, bir şekilde çift forvet oynayabilsek herif feci coşacak. yanlız hala kaleye arkası dönük top saklama olayı sıfır.

QuaresmA dedi ki...

@ Ozan

Hacı sen şimdi tuzluğu bırak da son 1 sene içinde ciddi rakiplere karşı oynanan maçlarda Ozzy'nin bilançosunu dök. Sonra da Beşiktaş ile ilgili platformlarda Ozzy performansına yapılan sıvaların bilançosunu dök. Veya ben sana söyleyeyim direk hiç bakma: Bilanço ağır.

Yok 6 olmazmış, 10 olmazmış, 8 olurmuş bilmem ne. Bülent Uygun'a bağladınız Ozzy yüzünden. :)

ozan dedi ki...

@Quaresma

Sevgili kardesim/abim/hacim

Tuzlugu biraktim. Olay sivaysa eline su dokemem ben.Bknz gecen hafta.

Ozzieden 10-6 olmaz , 10 numara 8 olur. 8 olmaz diyen sen ve senin gibi Q severler. Bilancoyu dokup sana rapor olarak masana getiririm:)

Haci sen asil onu bunu birak. Abi anladik nickin quaresma adam idolun cok seviyorsun kucukken odanda posteri vardi okulda rabona falan yapip kizlara goz atiyordun cok ekmegini yedin da az adaletli ol.

Ben Oguzhan icin olup bitmiyorum, olu taklidi falan da yapmiyorum. Sidik yaristirmak istersen ama sende bana qnun bilancosunu dok bir zahmet. Mesela qnun besiktas kariyerinde derbi karnesi nedir?

Qyu olumune savunmayi kendine gorev edinmis gibisin birak abi bu isleri sampiyon oluyoruz.

Bu arada q bugun iyi oynadi , Oguzhan ovgulerini ustune almassan bu hafta rahatsin:)

ozan dedi ki...

@Sport Guy

Abou Afrika kupasindan sonra alev aldi, Lyonu elermiydik bilmiyorum ama Cenkten fazla is yapardi o maclarda.

Senol hocanin en buyuk hatasi Afrika kupasindan sonra Cenkin arkasinda bekletmek oldu. Abou ile devam etse muhtemelen 8 puan fark olurdu, bizde tur atiyor olurduk.

xiyar dedi ki...

g. inler veya demba'nin yerinde olsam kafa goz dalardim gunes'e. ulan su macta abu en son cikacak, cenk en son girecek adam.

kuyedi bugun ozellikle ilk yari cok iyi oynadi ama omru hayatinda abu'nun son iki hafta yaptigi asistlerden yapmis midir? bu arada abu'yu begenmeyenin de amk.

oguzhan'in ikinci gol oncesi topuk pasi efsaneydi. zaten o pastan sonra golden baska bi sey olamazdi.

beagle dedi ki...

Haydi bu hafta galibiyetin şerefine tansiyonsuz yazışmayı deneyelim.

Konuşulacak çok şey var, çünkü bariz şekilde oyunumuzu oturtamadık. Sene başındaki maçlar sertliğinde maç olduğunda duman oluyoruz. Ligde son 10 haftalık puan tablomuz da hiç hoş değil. Geçen hafta kırmızıyı yeseydik bitmiştik belki de.

Önce @Sportsguy'ın tespitine destek. Adriano bu sene cok faydalı oldu.

Benden ek tespit Marcelo da sezonun adamlarındandır. Oynamadığında halimiz vahim. Atibasız biraz oluyor da, Marcelo'suz olmuyor. Eldeki işe yaramaz 4-5 yedek stoperi tekrar saymayacağım. Rodolfo dursun kenarda, kalanlar gitsin. Yoksa 1 değil 2 stoper almamız gerekir.

Bu maçta Tosiç'in ağır beyinsizlikleri tekrar göründü. Bence bir gazla başlayan çıkışı ve bizdeki ilk 11 misyonu bitti. Gelecek sene ilk 11'den kurtulunması gerekenlerden. Ama Mitroyla falan olmaz o iş.

@Övünç Şentürk'e de bir destek gelsin, Abubakar sene başına göre daha olgunlaştı. Ama yan ortalardaki durum tekrar tekrar başa bela. Bugün altıpastan kaçan 2 kafa vuruşunun gol olmasına çok ihtiyacımız var. Çift forvette uyar, tek forvetli sistemlerde yetersiz.

Q mu? Gene ilk yarıdaki krizin sebebi. Talisca'nın da bu kadar kötü görünmesi Q nun oyun tercihi ile ilgili. Ama bugün 3 ortası gol olabilirdi. Kafa vuran bir forvetin varsa kenarda durup 30-45 dakika orta yaparak görev alabilir. Ama satılması herkesin hayrına. Misyon tamam artık.

Sol kanattan gelen ortaların cacıkla sonuçlanması da bugünün özetinde yer almalı. Abu ve Q'dan kafa beklersen çok beklersin. Seneye Caner Erkin geldiğinde acayip bir probleme dönüşür bu.

Oğuzhan'ın ne iş yaptığını bugünkü maçın ilk yarısında anlamayanla tartışılacak bir zemin olmaz. Daha da yapacağı bir şey yok. Bunun gibi 15 maç oynarsa elimizde de tutamayız. Beşiktaş MAF+Şifo döneminden sonra rakiplerine üstün bir uzun dönem geçiriyorsa, en büyük fark bu adam. Daha 24 yaşında!!! Bana kalsa 10 sene kaptan olarak tutar 4-5 şampiyonluk daha kutlardım.

Fabri'nin sağ tarafı bana alarm vermeye devam ediyor. Biraz daha dikkatle izlemek gerek.

Yukarının özeti: 1 Kafa toplarında etkili golcü (World class lütfen), 1 adet Tosiç yerine sağlam Stoper, 1 adet gol yönlü sağ açık mutlak gerekli (töre değil)

Ek olaraktan Tolgay ve Rodolfo'nun tutulması yoksa yerlerine birer kadroda yer bulacak kalitede adam daha alınması lazım. Tolgay giderse orta sahaya hızlı ve güçlü bir box to box almak çok kritik olur.

QuaresmA dedi ki...

Yahu @ Ozan, benim yukarıdaki 2 mesajımda Q7'nin lafı geçti mi? Geçmedi. Konuyu o noktaya çeken sensin, sonra sanki her konuyu Q7'ye çekiyormuşum gibi bir algı oluşuyor. Birazcık objektif bakabilen birisi bunu görebilir. Ayıptır.

Konu Ozzy, rakip ise KASIMPAŞA. Sağ olsun gayet iyiydi bugün, ama rakip KASIMPAŞA. KASIMPAŞA. Son 1, 1.5 aylık performansı yerlerdeyken KASIMPAŞA'ya karşı iyi oynayınca bir anda "İşte maestro bea" gibisinden yorumlar gelmesi yine biraz objektif bakabilen birisi için oldukça komik. Bu tip yorumlar yapanların başka insanların objektifliğini eleştiriyor olması son derece tuhaf. Keşke KASIMPAŞA'ya karşı sergilediği bu performansı ciddi maçlarda da sergileyebilse. Ama...

ozan dedi ki...

@Quaresma

Abi sen ciddimisin? Maestro lafini ben mi cikardim? Sen Qauresma savunmalarinda Oguzhanla kiyas yaptigin icin cikti o laf. Gecen sene bunu Olcayla yapiyordun bugun Oguzhanla, seneye sarcak birini bulursun. Birak abi bu isleri. Rakip Kasimpasaymis. Liginde kimle oynuyorsun da Kasimpasayi begenmiyorsun?

En ciddi rakip Basaksehir ac bak bakalim girdigimiz pozisyonlar da kim var. Butun takim uctu Oguzhan dokuldu zor maclarda.

Komik olan daha hafta ici Quaresma istatistiklerine Oguzhan istatistikleri ile cevap vermen, algi olusturuyormusuz:)

Oguzhan 1-5 aydir dokuluyormus.

Gencler maci gol ( penalti seversin)
Trabzon maci abouya assist
Bugun asist
Bursa maci begendin mi Oguzhani?
Basaksehir dedigim gibi ac bak bakalim pozisyonlar nasil gelmis.
Adana-fb maci gol-asist yok.

Senin futbol standardlarin calim-penalti-kornerden asist uzerine kurulu oldugu icin adana-fb-bursa maclarina yorum yapmaya korktum.

Kusura bakma da sana ne lazim?

Bugun Oguzhani tartisiyorsak sen bok attigin icin tartisiyoruz, sonra objektif bak diyorsun.




nathan dedi ki...

Oğuzhan tartışmalarına noktayı koyayım. Bugün müthişti. Hem hücumda hem de defansta istekliydi ve enerjisini de akıllıca kullandı. Fakat bizim derdimiz istikrarıyla ilgili. Buradaki herkes halen kadrodaki en yetenekli ve kapasiteli oyuncu olduğunu zaten biliyor. Ya da kısacası oynadığı bölge itibariyle 5 olan asist sayısını yukarılara çekmeli (5,5 maçta 1 ediyor). Tolgay'dan 1,5 kat daha fazla süre aldığı halde asist sayısı ondan 2 az. Aboubakar ve Atiba bile 4'er yapmış.

Q7 elinden geleni yapmaya çalışsa da elinden gelen bu. Maçtan sonra Aboubakar'ın topu hakemden alıp ona vermesi çok güzel bir espriydi ve herşeyi anlatıyor aslen. Bilerek ve isteyerek 3-4 kişinin arasına dalması ve etrafındaki takım arkadaşlarını görmeyişi yıllardır değişmeyen yapısı. Bu sezon kanat işini daha fazla benimsedi ve defansa da bir miktar yardıma geliyor. Ancak ciddi rakiplerde takımı çok rahat yakar ve defalarca yaktı da. Kendisine gelecek sezon başka liglerde başarılar diliyoruz.

Maçta Cenk dışında sırıtan pek yoktu. Şenol Güneş o kadar dikkafalı bir hoca ki onda bu şekilde ısrar edince taraftarın Cenk'ten daha fazla soğuyacağını göremiyor. Tribün özlemiş al Demba Ba'yı diye bağırıyor hoca hala gol kralı milli forvetim var demeye uğraşma derdinde. Cenk çok düz bir golcü. Ceza alanı içinde topu tek hamleyle bir yana çekip vurma konusunda dahi sıkıntılı. Ama enerjisiyle ve kafa toplarındaki işleriyle 1. golcünün arkasında güzel yedek olur.

Yorum Gönder

Ara